Digidexo.com

arrvev forstoppelse

Hva er forstoppelse?

Hva er forstoppelse?


Når maten er svelget og fordøyd, men ikke skilles ut, danner det en blokkering i tykktarmen. Regelmessig avføring er nødvendig for at dette ikke skal skje. Når avføring er uregelmessig, kan forstoppelse føre. Forstoppelse er en ubehagelig tilstand som kan vare i dager eller uker. Selv om det ofte er mild og akutt, kan det være kronisk. For å holde seg frisk, er det viktig å vite hvordan å identifisere, forebygge og behandle forstoppelse.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at å ha et sunt fordøyelsessystem, bør du ha en avføring per dag. Men legene anbefaler at en person kan ha alt fra tre avføringer per dag til tre per uke og fortsatt anses som vanlig. Derfor bør du ikke indusere avføring med avføringsmidler hvis du går en dag eller to uten avføring. Faktisk, kan overusing avføringsmidler føre til forstoppelse.

Funksjoner

Forstoppelse er definert av sjelden avføring. Det forekommer hos personer som ikke klarer å ha et minimum av tre avføringer per uke. Når avføring oppstår, har de en tendens til å være vanskelig og anstrengende. Dette skyldes at krakken er ofte tørr og hard, noe som gjør det vanskelig å passere. Tilstedeværelsen av hard avføring i kroppen kan være ganske ubehagelig og forårsake oppblåsthet, kramper eller kvalme.

Typer

De tre typer av forstoppelse --- transitt, langsom transitt og utløp forsinkelse --- er preget av den hastigheten som avførings beveger seg gjennom tarmen. Under transporten forstoppelse, oppstår bevegelse ved en vanlig sats. Slow transitt forstoppelse oppstår når bevegelsen er treg, som begrenser antall avføringer. Outlet forsinkelse oppstår når bevegelse opphører i bekken-området som følge av muskler kontrahering. Denne type forstoppelse hindrer avføring fra å bli overført og ofte resulterer i overdreven anstrengelse.

Effekter

For å avlaste forstoppelse symptomer, må den tørre, hard avføring bli eliminert fra kroppen din. Dette innebærer vanligvis bruk av makt. Når trykket er brukt til endetarmen, kan blodårene blir hovne og utvikle seg til hemorroider. Hemorroider, enten internt eller eksternt, gjør det enda mer vanskelig og smertefullt å passere avføring. Selv etter at avføringen er passert, kan sårhet, kløe og blødning fortsette å skje på grunn av hemoroider.

Forebygging / løsning

Forstoppelse er generelt en treatable tilstand som kan forebygges ved noen få endringer i livsstil. Å ha en diett høy i fiber er viktig for regelmessig avføring. Fiber, et næringsstoff som finnes i frukt og grønnsaker, hjelper kroppen med fordøyelsen. Over-the-counter fiber kosttilskudd i form av en pille eller et pulver, som citrucel, Metamucil eller Benefiber kan tas av kvinner, som trenger 20 gram per dag, og menn, som trenger 30 gram daglig. Å drikke seks til åtte glass vann per dag hjelper også fordøyelsesprosessen og mykgjør avføringen, noe som gjør passerer det lettere. Trening hjelper også til å hindre forstoppelse ved å strekke musklene og frigjøre legemet av spenninger, noe som gjør det mulig for avfallet å passere fra tarmen til kolon jevnt.

Typer av forstoppelse

Forstoppelse er en tilstand i fordøyelsessystemet forårsaket av en rekke ulike faktorer. Diet, målrettet undertrykkelse av avføring, fysisk hindring, psykosomatiske tanker og misbruk av avføringsmidler kan alle føre til eventuell forstoppelse. Identifisere den spesifikke årsaken til forstoppelse er viktig for å bestemme riktig løpet av behandlingen.

Definisjon

Forstoppelse er manglende evne til å passere avføring på et sunt frekvens. Når en person er forstoppet, avføringen er hard og krever fysisk anstrengelse å passere. Forstoppelse kan være forårsaket av flere faktorer, og rettsmidler for tilstanden er spesifikke til årsaken.

Diet

Dårlig kosthold er en viktig medvirkende faktor til forstoppelse. Rask mat og dietter som senter på fett og fett er korrelert med forstoppelse hos barn og voksne. Kostfiber er viktig for bestått sunne avføring og er en viktig komponent til noen sunt kosthold. Det er også viktig å holde seg hydrert slik at avføring inneholder en tilstrekkelig mengde av fuktighet for å være lett passert.

Undertrykke tarmfunksjon

Unngå turer på do (ellers kjent som "holder det") til tross for behovet for å ha avføring etter hvert kan føre til forstoppelse. Undertrykke avføring når en person føler trang til å gå er usunt fordi det er ignorerer kroppens naturlige signaler. Hvis noen ignorerer signalene for lenge, kan kroppen hans slutte å sende dem.

Obstruksjon

En mer alvorlig årsak til forstoppelse er tarmobstruksjon. Dette oppstår når en del av tarmsystemet forhindrer avføring fra å bli overført enten gjennom dysfunksjon eller blokkering. Fremmedlegemer kan også inngå i fordøyelsessystemet og til slutt hindre passasje av avføring hvis de er for store til å bli lett gått på egenhånd. Lege bør søkes umiddelbart hvis en hindring er mistenkt.

Psykosomatisk

Noen mennesker er så ubehagelig med bruk av toalettet i ukjente innstillinger som de vil overbevise seg selv om at de ikke trenger å bruke fasilitetene når de faktisk skal. Bilturer, middagsselskaper, camping og tid brukt på steder med skitne bad er alle årsaker til psykosomatisk forstoppelse. Andre blir så fokusert på å prøve å ha avføring som de bygger opp mye stress rundt arrangementet, og er ikke i stand til å produsere. Det er viktig i slike tilfeller å huske at bruk av toalettet med jevne mellomrom er sunt og nødvendig, og at bare slappe av og la det skje kan noen ganger være den beste kur for forstoppelse.

Misbruker Avføringsmidler

Folk som misbruker avføringsmidler, som for eksempel de med kroniske spiseforstyrrelser, kaste deres fordøyelsessystem til deregulering. Langsiktig, tung bruk av avføringsmidler fører til intestinal lammelser, som hindrer de peristaltiske bevegelser som er nødvendige for passering av avføring. Forstoppelse slutt resulterer, oppheve den hensikt å bruke avføringsmidler i første omgang. Dette føre til forstoppelse kan unngås helt ved hjelp av avføringsmidler bare når det er absolutt nødvendig og ikke for det formål å støtende vekttap.

Alvorlig forstoppelse Symptomer

Forstoppelse er definert som den manglende å ha minst tre avføringer per uke. Personer med mer enn en uke mellom avføring lider av alvorlig forstoppelse.

Oppblåsthet

Når maten er svelget og fordøyd - ennå ikke utskilt - den danner en blokkering i tykktarmen. Denne blokkeringen gjør at du føler deg full eller oppblåst.

Magesmerter

Blokkering i tykktarmen kan forårsake smerter i magen og føre til kvalme eller oppkast. Blokkeringen øker i størrelse som mer mat er inntatt.

Strai

Avføring krever anstreng for å passere avføring. Krakken er ofte tørr og hard; derfor er det ikke i stand til å bli passert uten kraft.

Hemorroider

Når trykket er brukt til endetarmen, årer blir hovne og utvikle seg til hemorroider. Hemorroider kan være intern eller ekstern.

Rektalblødning

Betydelig press under avføring kan føre til blødninger. Rifter i huden rundt anus samt hemoroider kan blø.

Behandling av forstoppelse under graviditeten

Behandling av forstoppelse under graviditeten

Behandling av forstoppelse under graviditeten

Over 40-ukers periode av standard menneskelig svangerskapet, kan en kvinnes kropp oppleve flere vanlige helseproblemer som verken skader eller hemmer livet til hennes ufødte barn. Faktorer som øker hormonnivåer og variable endringer i kosthold og aktivitetsnivå kan forårsake fordøyelses og excretory problemer som forstoppelse i løpet av første, andre eller tredje trimester av fosterutviklingen. Tradisjonelle forstoppelse stillende metoder som avføringsmidler er farlig for både mor og barnet under svangerskapet. Beskytte helse og vekst av fosteret, mens behandling av denne tilstanden er oppnåelig. Følgende er en guide til behandling av forstoppelse under graviditeten.

Årsaker

Omtrent 50 prosent av gravide kvinner opplever ubehageligheter av forstoppelse før de leverer. Det kan være ubehagelig, så vel som unødvendig bekymringsfull. Svangerskapsrelaterte endringer i hormonnivået føre til at tarmene til å slappe av. Livmorveggen begynner også å ekspandere, noe som presser mot tarmen, forårsaker dem til å flytte mindre effektivt. Når tarmene begynner å bevege seg langsommere, kan de forårsake sjeldne bevegelser samt har hardere avføring. Alle disse symptomene kan være ledsaget av smerter i mageregionen. Andre forårsaker forstoppelse-variabler inkluderer redusert nivå av aktivitet, en diett som er lav i fiber og stress.

Naturlig rettsmidler

Det er mange enkle og naturlige forholdsregler en kvinne kan ta for å lindre eller forebygge forstoppelse under graviditeten. Den mest opplagte, er å øke nivået av sin hydrering. Drikke mye vann vil bidra til å løsne opp tarmer. Hun kan også, under veiledning av legen sin, øke sin aktivitet. Forutsatt at det ikke finnes noen komplikasjoner med svangerskapet, daglig moderat trening, som gåing, anbefales. Spise mat som er rik på fiber er en annen god måte å bidra til å motivere tarmen. Diett kan også påvirke forstoppelse i veien for jerntilskudd. For mye jern kan føre til krakk for å herde, noe som gjør det vanskeligere å uttrykke; tvert imot, er for lite jern ikke sunt, heller. For å avhjelpe dette problemet, mange helse-leverandører anbefaler eliminere kosttilskudd og spise en godt balansert kosthold som inneholder tilstrekkelig mengder jern.

Mer hjelp

Til slutt er det alltid en god idé å sjekke med en OB / GYN (obstetrikk og gynekologi) legen om eventuelle helsemessige problemet under svangerskapet. Hun kan spore dine problemer og holde et øye med noen kombinerte helseproblemer. Hvis de naturlige rettsmidler som er nevnt ovenfor ikke hjelper minske din forstoppelse, kan din lege anbefale over-the-counter metoder som psylliumfibre kosttilskudd som Metamucil. Disse legemidlene rangere i B-kategorien av FDA anbefalte guide til medisiner under svangerskapet. Kategori B narkotika har blitt grundig testet på enten mennesker eller dyr fostre, og generelt sett ansett som trygge, med bare en ekstern sjanse for skade på barnet.

Høy-protein dietter for forstoppelse

Kronisk forstoppelse er et problem som konfronterer mange personer rundt om i verden hver dag. Mens han bodde med forstoppelse kan være vanskelig, er det håp. Heldigvis, får kontroll over kronisk forstoppelse er ofte bare et spørsmål om å regulere ens kosthold for å bekjempe problemet. En høy-proteindiett er vanligvis et dårlig idé for noen som lider av forstoppelse, som protein vil ytterligere tette "rør". Imidlertid, der fulgt av høyre hjelpe-mat, vil et høy-proteindiett presenterer ikke noen vanskeligheter i det hele tatt.

High Protein og forstoppelse

Høye protein dietter vanligvis plassere ekstra stress på tarmsystem, noe som kan føre til forstoppelse. Høy protein matvarer som har vært knyttet til forstoppelse inkluderer meieri og meieriprodukter, egg og kjøtt. Men det er en måte til å omgå dette problemet gjennom å inkludere tilstrekkelig fiber. Fiber er den ernæringsmessige agent som holder ting "flytte", så å si. Ofte de som gjennomgår en høy-protein diett vil konsumere protein laden matvarer med lite hensyn til noe annet, som fører til problemer. Men har vi to høye protein dietter som ikke gjør denne feilen.

7 Regler Diet

Den 7 Rules dietten ble oppfunnet av kanadiske biokjemiker og ernæringsfysiolog Dr. John Berardi. Dr. Berardi arbeider med kunder som spenner fra bo-at-home mødre til profesjonelle idrettsutøvere, og streng overholdelse av de 7 Regler er noe de alle har til felles. Den 7 Rules kosthold er en høy-protein, moderat fettinnhold, begrenset-carb diett som kan ta deg til din kroppsbygning mål uten farene ved forstoppelse blokkerer veien (pun intended).

De 7 Reglene er:

1.) innta små måltider hver to til tre timer.
2.) Konsumere magre proteiner til hvert måltid - kjøtt, egg, fisk og kylling.
3.) Konsumere frukt og grønnsaker til hvert måltid. Dette garanterer deg tilstrekkelig fiber.
4.) konsumere bare karbohydrater fra frukt og grønnsaker.
5.) Konsumere minst 25 prosent av det daglige kalorier fra fett.
6.) Konsumere bare null-kalori drikker.
7.) Konsumere bare solid måltider - ingen flytende ernæring.

Paleo Diet

Et alternativ høy-protein, høy fiber diett for å bekjempe forstoppelse er Paleo Diet av lege Dr. Ben Balzer. Dr. Balzer modellert sin diett etter spisevanene våre primitive forfedre, og bemerker at korn ble aldri opprinnelig beregnet på konsum. For de å følge Paleo Diet, er compliance bare Liad ut, selv om det ikke nødvendigvis enkelt i praksis. Konsumere bare kjøtt, fisk, kylling, frukt, egg, grønnsaker, nøtter og bær. Unngå alle matvarer som inneholder korn, bønner, poteter, melkeprodukter, sukker og salt. Ved å spise i denne utrolige grunnleggende måten, man sikrer at deres kosthold er proppfulle av protein, fiber, vitaminer og næringsstoffer, unnvike dvelende muligheten for høy-protein forstoppelse.

Kegel øvelser for forstoppelse

Forstoppelse er et problem som får svært lite oppmerksomhet, til tross for at det påvirker nesten alle på et tidspunkt i løpet av livet. De fleste mennesker som lever med forstoppelse lider i stillhet, å ty til dose etter dose over-the-counter medisiner i håp om å kurere sykdommen sin. For dem som er så plaget, er det håp - du trenger ikke stole på medisin for å løse dine problemer lenger. Konsekvent praksis av Kegel øvelser kan bidra til å lindre dine bekymringer.

Kegel øvelser

Kegel øvelser ble oppfunnet av Arnold Kegel, og ble opprinnelig utviklet for å hjelpe personer med inkontinens. Kegels har blitt anbefalt for en rekke andre bruksområder siden starten - alt fra å krydre opp en kjærlighet liv til å hjelpe personer som lider av forstoppelse.

Kegels arbeide ved å styrke musklene i bekkenbunnen, som er en "fishnet" struktur av muskler som går fra forsiden av bekkenet til anus. Normalt er disse musklene sjelden brukt og kan bli slakk over tid. Men gjennom rutinemessig praksis av Kegel øvelser, muskel tone i denne regionen kan bli dramatisk forbedret, bidrar til å kurere de nevnte forhold.

Utføre Kegels

Mange har problemer med å finne de riktige muskelgrupper for å utføre Kegels. Den enkleste måten å finne dem er ved å forstå at dette er de musklene som brukes til å stoppe en strøm av urin midtstrøms. Til tilstanden selv å mentalt føler disse musklene som arbeider, stoppe og starte flyten av urin flere ganger neste gang du trenger å bruke toalettet. Å gjøre dette i løpet av flere dager vil gjøre deg til en ekspert på å engasjere bekkenbunnsmuskulaturen på kommando.

Når du har tilstrekkelig bevissthet om muskler involvert, sitte på kanten av en stol med hendene på bena. Pust dypt inn, føler magen utvide og musklene i bekkenbunnen vasken. Som du puster ut, forsiktig stramme bekkenbunnsmuskulaturen, oppdra dem oppover i magen. Hold denne stillingen mens du puster ut, deretter inhalere og slipp, gjenta syklusen. Utfør 10 til 20 Kegels per økt, sikter til flere økter i løpet av dagen for maksimalt utbytte. Øv hver dag. Etter noen dager til noen uker, vil du merke dine forstoppelse problemer er kraftig forbedret.

En avansert Variasjon

Når du er komfortabel å utføre normal "Kegel" og har sett forbedringer, kan du prøve denne avanserte varianten. Klem bekkenbunnsmuskulaturen, holder i 1 sekund før du slipper. Slapp av i 1 sekund. Nå presse bekkenbunnsmuskulaturen igjen, holder i 2 sekunder før du slipper. Hvil i 2 sekunder. Fortsett på denne måten til du kan holde en sterk kontraksjon i 10 sekunder eller mer. Dette vil ta utviklingen av bekkenbunnsmuskulaturen til neste nivå. Lykke til.

Opioid forstoppelse Relief

Opioid forstoppelse Relief


Opioider fungerer veldig bra for noen mennesker som opplever enten kronisk eller akutt smerte, men en av bivirkningene av medisinen er forstoppelse, noe som kan være ganske ubehagelig. Det er uklokt å stole på over-the-counter avføringsmidler for å hjelpe med denne tilstanden som kroppen din kan bli avhengig av dem.

Økning Fiber

Fiberrike matvarer med hvert måltid spise. Velg hele korn brød og korn enn bearbeidet mat, og spise rikelig med grønnsaker og frukt. Å spise svisker eller drikke sviske juice er ofte all den hjelpen du trenger for å få ting i gang igjen. Unngå sukker. Spis på timeplanen.

Hydration

Det er svært viktig å holde systemet hydrert, spesielt med fiberrik mat. Vann er nødvendig i ethvert system av kroppen din for å gjøre den "maskineriet" fungere skikkelig. Væsker holde avføringen myk og lett å passere. Teller ikke brus som vann; diett brus kan faktisk være dehydrerende.

Trening

Styrking systemet med trening er en fin måte å flytte ting sammen. Øvelse øker stoffskiftet som vil oppmuntre ditt fordøyelsessystem til å være i bevegelse. Gå 30 minutter er alltid en god idé, men spesielt nå.

Andre ideer

Hvis du må ty til et avføringsmiddel, ta en naturlig en som psyllium. For at denne super-konsentrert fiber skal fungere skikkelig, må du også drikke mye vann med det å holde avføringen myk nok til å passere komfortabelt. Husk at urtemedisiner bør brukes med forsiktighet siden de kan gjøre fordøyelsessystemet lat.

Forstoppelse etter galleblæren fjernes

Galleblæren fjerning, også kalt en cholecystektomi, er en operasjon utføres i respons på gallestein eller en betent galleblære. Symptomene som kan føre til denne operasjonen inkluderer intense magesmerter, ubehag under høyre brystkasse og alvorlig kvalme og gass. Hvis en gallestein blokkerer flyten av galle gjennom galleblæren, kan du oppleve de ovennevnte symptomer og trenger denne prosedyren. Dessverre er flere bivirkninger forbundet med galleblæren fjernes.

Bivirkninger

Noen bivirkninger av cholecystektomi er forårsaket av narkotiske smertestillende midler som er nødvendige for å utføre fremgangsmåten. Disse inkluderer tretthet, senket hjertefrekvens og forstoppelse. Snakk med legen din om andre medisiner som kan forhindre disse bivirkningene.

Behandling og forebygging

For å hindre forstoppelse, øke mengden av fiber i kosten. Fiber akselererer nedbrytningsprosess ved å absorbere vannet og skape myk avføring. Foods høy i fiber inneholder tørket frukt, hele korn, erter, jordbær, nøtter, grønnsaker og bakte poteter. Hvis forstoppelse fortsetter å være et problem, spør legen din for en krakk Plast medisinering. Men bruk krakk-nedtoningen medisinering med forsiktighet; cholecystectomies, mens noen ganger forårsaker forstoppelse, kan noen ganger føre til diaré i stedet. Prøv først å produsere en balansert krakk med et fiberrikt kosthold, snu til medisiner hvis forstoppelse fortsetter.

Forstoppelse Med lavere magesmerter

Forstoppelse Med lavere magesmerter


Forstoppelse oppstår når fordøyelsen er forsinket og avføring eliminasjon oppstår færre enn tre ganger per uke. Forstoppelse og underlivssmerter ofte opptrer sammen som et resultat av gass, lav fiberinntak eller menstruasjonsforstyrrelser som dysmenoré eller endometriose.

Identifikasjon

Ifølge National Institutes of Health, er personer som har færre enn tre avføringer per uke anses å være forstoppet. Avføring kan være tørre, små eller vanskelig og krever ofte anstrengende å passere.

Årsaker

Vanlige årsaker til forstoppelse med lavere magesmerter inkluderer irritabel tarm syndrom, utilstrekkelig fiber inntaket og gass. Sjeldnere, kan disse symptomene signaliserer potensielt livstruende tilstander som blyforgiftning eller blindtarmbetennelse.

Behandling

Behandling for forstoppelse med lavere magesmerter avhenger i stor grad på den underliggende årsaken. Avføring myknere kan anbefales for umiddelbar lindring av forstoppelse, mens over-the-counter smertestillende og anti-flatulens medisiner kan bidra til å lindre magesmerter.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan langvarig forstoppelse føre til avførings, rektal prolaps og hemoroider. Komplikasjoner av magesmerter er avhengig av sin underliggende årsaken og kan omfatte en nedgang i produktivitet og livskvalitet.

Advarsel

I noen tilfeller kan forstoppelse med lavere magesmerter signalisere en livstruende tilstand som tykktarmskreft eller intestinal obstruksjon. Hvis du opplever plutselige eller sterke magesmerter ledsaget av oppkast eller blod i avføringen, oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan behandle forstoppelse i Småbarn Naturligvis

Hvordan behandle forstoppelse i Småbarn Naturligvis


Når en smårolling lider av forstoppelse, er ikke bare krakken tørr og hard, det er også vanskelig og ofte smertefulle å passere. For å hjelpe småbarn som er forstoppet, er det vanligvis best å bruke alle naturlige produkter før du prøver en over disk avføringsmiddel som kan være for sterk for barnet. Her er noen naturlige måter å forebygge og behandle forstoppelse hos småbarn.

Hvordan behandle forstoppelse i Småbarn Naturligvis

•  Gjennomgå hennes diett. Pass på at du ikke gir henne for mye junk food. Disse vanligvis er svært bearbeidet og mangler fiber, som er avgjørende for regelmessig avføring. Hvis pjokk er å spise for mye junk food, kutte ned inntaket umiddelbart.

Skift sin diett med mat som inneholder mye fiber som helkorn og kli.

Oppmuntre henne til å spise mer frukt som epler, aprikoser, pærer og druer. Unngå bananer som de pleier å tette opp systemet mer enn de tilbyr lettelse. Tjene henne rikelig med grønnsaker som gulrøtter, erter, squash og grønne bønner. Kutt dem i biter størrelse eller mos dem for å hindre utilsiktet kvelning.

Tilby din pjokk fruktjuice hvis han nekter å spise noe frukt eller grønnsaker. Apple og sviske juice er spesielt effektive i behandling av forstoppelse. Du kan selv legge saften inn i sin frokostblanding.

Gi henne rikelig med vann å drikke. Dette bidrar til å hindre dehydrering og fremmer regularitet også. Hvis urinen er gul, er hun ikke drikker nok vann.

Sett ham på et bad timeplan hver par timer som en påminnelse til ham for å bruke badet. Noen ganger kan en pjokk bli revet med å spille og kan ignorere tegn på avføring. Dette kan føre til forstoppelse. Det kan også bli en vane som er vanskelig å korrigere.

Øke hennes aktivitet en ekstra 30 minutter om dagen. Ta henne en tur, slå på musikk og danse eller spille i parken. Trening hjelper å forebygge og redusere forstoppelse.

Prøv å bruke glyserin stikkpiller hvis alt annet svikter.

Kontakt lege hvis barnets avføring er blodig eller hvis han har feber eller kaster opp.

Hvordan å lindre spedbarn eller småbarn av forstoppelse

Forstoppelse er en dessverre vanlig foreteelse for mange babyer og småbarn. Passerer hard, tørr avføring eller ikke klarer å passere dem i det hele tatt er ofte forårsaket av kosttilskudd problemer snarere enn store medisinske tilstander, men de kan være smertefullt for et lite barn. Du kan ofte behandle forstoppelse hjemme, men ring din barnelege om det ikke rydde opp etter et par dager eller hvis barnet har andre symptomer som oppkast.

Øk Hennes Liquids

Hvis barnet ikke drikker nok væske, vil hennes avføring blir for vanskelig å passere. Oppmuntre henne til å drikke mer kan mildne saken og få den i bevegelse. Gi babyen en flaske inneholdende 2 til 4 gram vann ved hver foring, i tillegg til sin normale formel eller morsmelk. Hvis barnet ditt er å spise fast føde, vil mater henne most babymat i tillegg få litt ekstra væske inn i hennes diett. Gi en pjokk en kopp eller flaske med vann i løpet av hvert måltid, og minne henne å drikke av den. Gi henne eple eller sviske juice hvis vannet ikke synes å gjøre en forskjell.

Mate henne mer Fiber

En diett lite fiber er en vanlig årsak til forstoppelse. For et spedbarn som fortsatt fôring utelukkende på formel eller morsmelk, snakke med barnelege din før innføring av nye matvarer. Mate eldre babyer bygg, hvete eller kli frokostblanding i stedet for ris korn. Serve eldre babyer og småbarn høy-fiber matvarer som mashed fersken, most greener eller hele hvete pasta. Kutte ned på fôring barnet lav-fiber matvarer som ost og bananer, som har en bindende effekt. Prøv å strø linfrø inn i babyens eplemos eller frokostblanding for en ekstra boost av fiber.

Lette angsten

En baby forstoppelse bør ikke være forårsaket av angst, men det kan være roten til en pjokk Pooping problemer. Som en pjokk begynner å bli klar over potte, kan hun bli skremt om utsiktene til å bruke toalettet og presser ut noen del av henne. Hvis du har begynt pottetrening, back off for noen uker eller måneder. Selv om du ikke har begynt å trene, forklare henne hvordan pooping fungerer og hvorfor det er viktig å presse avføring ut. En pjokk som allerede er forstoppet kan også være redd for å bæsje fordi det gjør vondt. I dette tilfellet, gi henne rikelig med væske og høy-fiber matvarer, og hjelpe henne slappe av ved å distrahere henne med bøker og spill etter måltider.

Prøv Medisiner

Stikkpiller og avføringsmidler bør være siste utvei for behandling av forstoppelse hjemme, og du må ringe legen din før administrering av medisiner til barnet ditt. Han kan anbefale en over-the-counter oral avføringsmiddel eller krakk mykner for et barn. Sjekk at den typen du kjøper er beregnet for bruk hos barn. Selv om de skal bare brukes i unntakstilfeller, glyserin stikkpiller er et annet alternativ. En stikkpille er spesielt nyttig hvis det er satt inn i barnets endetarm rett når hun begynner å vise tegn på at hun trenger å gå.

Hint

  • Alltid snakke med babyer lege hvis du har noen spørsmål om dosering beløp.
  • Alltid elske og trøste din baby eller smårolling når de ikke er i stand til å ha sin avføring.
  • Si din pjokk det tar tid for deg å ha avføring, og du gjør alt du kan for å hjelpe dem.

Forstoppelse og Potty Training

Etter den tid barnet er mellom to og tre år, blir pottetrening svært viktig. Til slutt kan det bety færre bleier for deg å endre og mer uavhengighet for den lille. Men i mellomtiden, kan det bety mange ulykker å rydde opp, samt ankomsten av andre problemer som forstoppelse.

Betydning

Forstoppelse er definert som ikke å ha hatt avføring i minst tre dager, eller å ha færre enn tre avføringer i løpet av en uke. Det kan seriøst hindre framgang med pottetrening.

Funksjoner

På et tidspunkt, småbarn innser at de har kontroll over sine kroppsfunksjoner. Når de begynner å utøve kontroll, noen ganger de kan gjøre feil ved enten å ikke holde den i lenge nok og ha ulykker eller ved å holde den i for lenge og bli forstoppet.

Betraktninger

Å ha en avføring på toalettet kan være en skremmende ting for barn. Det kan være en urovekkende følelse å bli sittende, og har sin avføring land i vannet (som kan plaske og lage støy) snarere enn å gå i en bleie som de har hele livet. Dette kan føre til at de ikke ønsker å gå på toalettet og enten gå i sin bleie i stedet, eller hold den i og bli forstoppet.

Teorier / Spekulasjoner

Barn kan bli forstoppet med jevne mellomrom, før, under, og etter toalett trening. Det kan være lett å skylde toalett trening på forstoppelse problemer hos barn, fordi pottetrening innebærer flytting av tarmer. Sporadisk forstoppelse krever vanligvis ikke mer enn en enkelt behandling av en krakk mykner eller annet middel. Når forstoppelse blir kronisk eller mye hyppigere under toalett trening, kan det hende du trenger å snakke med en barnelege.

Forebygging / løsning

Det er et par ting som en forelder kan gjøre for å skape et miljø som reduserer sjansene hennes barn blir forstoppet under pottetrening. Først må du kontrollere avføringen holder seg myk ved å mate barnet ditt mat med mye fiber og ha henne drikke mye væske. For det andre gjør pottetrening en ikke-stressende oppgave. Ikke tving et barn å potty tog før hun er ikke klar. Mange barn vil mestre tisser i toalettet lenge før de føler seg komfortabel med å ha avføring i toalettet. Tålmodighet på den delen av foreldrene er nøkkelen. Tilby ros når de går i potte (eller til og med premier, klistremerker, eller snacks) og ikke straffe dem for det uunngåelige feilene de vil gjøre. Hvis barnet ditt føles godt om pooping i toalettet, vil hun gjøre det lettere.

Behandling Forstoppelse hos barn

Kosttilskudd endringer

En av de viktigste måtene å bekjempe forstoppelse er å sørge for at barnet får rikelig med fiber. Mate barnet ditt mer rå frukt og grønnsaker (med skall på) samt hele korn. Noen gode barnevennlige valg som vil øke sin fiber inntaket er popcorn, Graham kjeks og bakte bønner. I tillegg, prøv å unngå å gi barnet ditt melkeprodukter for tiden, og erstatte dem med andre kilder til kalsium (f.eks beriket appelsinjuice, en multivitamin). Også unngå å gi barnet ditt bananer og kokte gulrøtter, som kan være constipating.

Livsstilsendringer

Sørg for at barnet ditt får nok mosjon. Å få barn i bevegelse kan ofte få deres fordøyelseskanal systemer beveger seg, også. Hvis barnet ditt har vært nylig toalett trent, snakk med din barnelege om hvorvidt det kan være årsaken eliminering problemer.

Avføring myknere og Laxatives

Hvis barnet ditt er i smerte, eller hvis forstoppelse ikke er å la opp, snakk med legen din om å gi barnet ditt avføring myknere eller avføringsmidler. Skal ikke gis noen over-the-counter eller reseptbelagte produkter uten barnelege godkjenning.

Matvarer som hindrer forstoppelse hos barnForstoppelse, som rammer barn i alle aldre, kan være pinlig, ubehagelig og rett og slett smertefullt. Heldigvis er det mange naturlige mat valg som kan brukes til å behandle forstoppelse og oppmuntre regelmessig avføring.

Effekter av forstoppelse

Hyppig, ukontrollert forstoppelse hos barn kan føre til irritabilitet, søvnløshet, manglende appetitt, og mer seriøst, en delvis eller fullstendig tarm blokkering.

Betraktninger

Det er viktig å huske at alle barns fordøyelsessystemet er annerledes; derfor, hva som er normalt i forhold til hyppighet av avføring kan være forskjellig fra barn til barn.

Advarsel

Det er en smart idé å velge naturlig rettsmidler for forstoppelse hos barn over medisinske behandlinger, som noen avføringsmidler kan føre til kramper, magesmerter og diaré.

Frukt

Et kosthold rikt på frukt er en måte å oppmuntre hyppig avføring og for å forhindre forstoppelse. Noen frukter som er spesielt effektive inkluderer druer, pærer, appelsiner, papaya og mango.

Grønnsaker

Fordi mange grønnsaker er høy i fiber, de er en ideell stift for ethvert barns kosthold. Noen av grønnsaker som er best for å bekjempe forstoppelse hos barn inkluderer salat, løk, kål, blomkål, gulrøtter, spinat og tomater.

Andre Foods

Hele korn og belgfrukter (bønner), fordi de er høy i fiber, er ideelle for å oppmuntre et sunt fordøyelsessystem.

Grunner for forstoppelse hos barn

Forstoppelse, enten i form av en mangel på avføring eller hard avføring er et vanlig problem hos barn. Heldigvis de fleste barn som lider av forstoppelse ikke opplever dette problemet på grunn av sykdom. Barn med forstoppelse behandles forskjellig fra voksne, fordi deres avføringsmønster endres etter hvert som de vokser og tilpasse seg ulike matvarer i kostholdet. Det er mange ulike indikatorer på at et barn er forstoppet, så det er mange forskjellige årsaker til forstoppelse hos barn. Å se problemet og ta opp årsaken vil vanligvis kurere problemet.

Diet

Barn som ikke spiser en godt balansert kosthold har en tendens til å lide av forstoppelse. I motsetning til voksne, er barn som spiser en høy fiber diett ikke fritas for forstoppelse. Et barns kropp ytelser fra balanse og variasjon av alle matvaregrupper.

Unngåelse

For uansett grunn noen barn unngå å gå på toalettet. Noen har opplevd smerten av hard avføring, mens andre er litt for opptatt med å spille, og ikke svare på deres kroppslige lyster. Når trangen nektes og krakk sitter der venter på å bli utvist, vil kolon absorbere væske fra avføringen forlater det svært vanskelig å passere. Dette kan skape en ond sirkel som fører til at barnet nekter å gå på toalettet.

Melk

Barn som bytter fra morsmelk til formel eller vanlig melk kan oppleve forstoppelse som deres kropper tilpasse seg forskjellen i deres viktigste kilde til næringsstoffer. Dette gjelder også barn som blir startet på frokostblanding eller nye matvarer - det er en periode med tilpasning som kan inkludere urolig mage og forstoppelse.

Medisiner

Mange medisiner formulert for barn kan føre til forstoppelse. Dette inkluderer over disk kaldt medisiner, antacida og smertestillende medikamenter. Avvikling medisiner eller motvirke med avføring myknere eller stikkpiller vil ofte løse problemet.

Skyhet

Merkelig nok noen barn kan bli traumatisert av å bruke offentlige eller skole bad på grunn av frykt for å bli gått inn på, eller renslighet problemer. Dette kan føre barnet til "hold it" før de kommer hjem, noe som forstyrrer kroppens naturlige syklus og fører til forstoppelse i mye på samme måte som ignorerer trang til å gå.

Hva er behandlingen for forstoppelse hos barn?

Hva er behandlingen for forstoppelse hos barn?

Forstoppelse er ikke et uvanlig problem for barn å ha, som kroppene deres er fortsatt å utvikle og magen noen ganger reagerer negativt til mat, spesielt mat de ikke er vant til. Mens du bør oppsøke lege dersom problemet er tilbakevendende eller hyppig, kan sporadisk forstoppelse hos barn lett bli behandlet hjemme. Reseptfrie legemidler er tilgjengelige, og mange er skånsom og naturlig for barns komfort og foreldrenes trygghet.

Hva er årsaken til forstoppelse

Når barn ikke har nok fiber i kosten, de blir dehydrert raskt. En annen årsak til forstoppelse er for mange melkeprodukter eller ikke nok vann, noe som også resulterer i dehydrering. Når barn ikke får nok klare væsker, det er ikke nok vann i kroppen sin for å holde avføringen myk, slik at de blir forstoppet.

Matvarer som bidra til å avlaste forstoppelse

Legge klare væsker er det første skrittet for å lindre forstoppelse. Vann er det beste valget, men lite sukker juice er også nyttig. Unngå alt med koffein, fordi dette hjelper føre til dehydrering. Rå frukt og grønnsaker er spesielt fiberholdig og bra for å lindre forstoppelse. Høy fiber brød, kli og hele hvete vil også bidra til å avlaste forstoppelse.

Matvarer for å unngå

Fjern alle melkeprodukter fra barnets kosthold før han eller hun har avføring. Meieriprodukter er en av de verste mat for en forstoppet barn. Noe med koffein, slik som soda eller sjokolade, bør også unngås.

Over-the-counter rettsmidler

De fleste over-the-counter rettsmidler for forstoppelse hos barn er fibrøse tilsetningsstoffer, for eksempel Metamucil og citrucel. Disse kan legges til juice eller vibrering (1/2 ss. Bør være effektive nok for de fleste barn). Melk av Magnesia og senokot er også svært effektive, men er litt mindre forsiktig enn Metamucil og citrucel. Bruk 1 ts. av Milk av Magnesia eller 1 ts. av senokot.

Når skal oppsøke lege

Hvis barnet ditt lider av forstoppelse i mer enn en uke eller mer enn to ganger per måned, bør han eller hun se en lege for å sørge for at det ikke er noen underliggende, alvorlig problem. Hvis barnet ditt ikke har svart på diett endring eller over-the-counter rettsmidler, kan en lege forskrive et avføringsmiddel som Miralax eller Lactulose. I ekstreme tilfeller kan legen din foreslå en klyster eller stikkpiller til å rengjøre noen blokkering av barnets tarm.

Symptomer på forstoppelse hos barn

Forstoppelse er den reduksjon i hyppigheten av passasje av avføring eller smertefulle passering av harde avføring. For barn, kan frekvensen av avføring eliminering varierer fra den ene til den andre. Normalt bør imidlertid et barn har avføring minst en gang hver tredje dag. Ifølge Nord American Society for Pediatric Gastroenterology, Hepatology og ernæring, 3 prosent av alle besøk til en barnelege skyldes forstoppelse problemer.

Årsaker

Barn eldre enn 18 måneder kan utvikle forstoppelse på grunn av bevisst avføring forskuddstrekk. Over tid, kan barnets hjerne se bort fra de gjentatte oppfordrer til å ha avføring, noe som resulterer i forstoppelse. Andre årsaker er ubalansert kosthold og dietter med høyt sukker, sykdommer som forårsaker feber, nedsatt appetitt, dehydrering og noen antidepressiva og over-the-counter kulde medisiner.

Symptomer og tegn

Barn med forstoppelse har vanligvis stor, hard avføring eller harde pelletslignende avføring. Spedbarn kan forlenge sine ben og trykk sammen anal og rumpeballe muskler for å hindre avføring, mens småbarn kan stige opp på tærne, gå frem og tilbake og holde sine ben og rumpe strengt. Noen ganger, magekramper, nedsatt appetitt, kvalme eller oppkast, urininkontinens og reoccurring urinveisinfeksjoner kan også være symptomer.

Behandling

Spedbarn og småbarn behandling for forstoppelse er annerledes enn for voksne fordi tarmbevegelsesmønstre endres fra tidlig barndom til 3 eller 4 år. At-hjem behandlinger inkluderer: positiv forsterkning for å ha avføring, å etablere en rutine tidsplan for å bruke badet i løpet av 30 minutter etter måltider, opprettholde hydrering med væsker og juice, og spise godt balanserte måltider som består av hele kli frokostblandinger, frukt og grønnsaker. En lege kan forskrive et avføringsmiddel, avhengig av barnets alder og alvorlighetsgrad.

Testing

Ta kontakt med en lege for forstoppelse som ikke blir løst ved at-home behandlinger. En lege kan utføre en generell eksamen for å se etter tegn på sykdommer som forårsaker forstoppelse. Spesiell oppmerksomhet vil bli gitt til magen for oppblåsthet, ømhet eller en hard avføring som kan føles, samt inspeksjon av anal området for å se etter hard avføring i endetarmen, eller for å se om endetarmen er utvidet. Legen kan også undersøke avføringen for blod og gjennomgang familiens historie for å avgjøre om forstoppelse kan være arvelig.

Advarsel

Ring lege umiddelbart hvis det i tillegg til forstoppelse, har et barn alvorlig magesmerter, kvalme, brekninger, redusert appetitt, feber eller blodig diaré. Dette kan være symptomer på forstoppelse, men kan også indikere en mer alvorlig medisinsk tilstand. Forstoppelse kan produsere anal sprekker, eller sprekker i huden. Sprekkene kan blø eller øke smerte, forårsaker et barn å stadig holde tilbake avføring. Barn som holde tilbake avføring i perioder som varer mer enn én eller to uker, kunne utvikle avførings, noe som kan resultere i en lege utfører disimpaction å fjerne avføring.

Forstoppelse Relief for et barn

Forstoppelse er ikke en morsom betingelse for voksne, men når barnet ditt har problemer passerer avføring, er det noe å forholde seg raskt, men med tilbakeholdenhet. Barn er mer utsatt for elektrolyttforstyrrelser og trenger å skille ut giftstoffer. I lindrende forstoppelse, trenger du ikke ønsker å sende barnet ditt i motsatt spekteret av elektrolyttforstyrrelser. Når du er i tvil, ta kontakt med barnelege.

Varmt bad

Hvis barnet ditt er forstoppet, plassere henne i et varmt bad først. Legg til badet 2 oz. av natron og la barnet sitte i den i 10 til 15 minutter. Det varme vannet med natron kan være nok til å slappe av endetarms musklene som holder avføringen. Ofte vil barn får lyst til å "bæsj" når du er i badekaret og bli avløst av de smertefulle kramper fra forstoppelse.

Krakk mykner

En krakk mykner kan brukes i henhold til legens eller etiketten. Milde avføringsmidler som melk av Magnesia vil løsne avføring. Dette gjør det enklere å passere gjennom anus. Mineralolje er en annen måte å myke opp avføringen. Bruk aldri en avføringsmiddel eller mineralolje i mer enn to uker uten å rådføre deg med barnelege. Aldri gi barnet ditt voksne avføringsmidler eller bruke et klyster uten først å rådføre deg med barnelege. Dette kan føre til store elektrolyttforstyrrelser og muligens sende barnet ditt på en mer alvorlig krise tilstand.

Diet

Gi barnet ditt frisk frukt og grønnsaker å spise for å hjelpe hjelpemiddel i forstoppelse. Druer og epler er gode frukter å mate barnet ditt. Du kan også gi ham korn som Cheerios å legge bulk til avføring. Pass på at barnet ditt er å drikke mye vann for å holde seg hydrert og hjelpe til med å slippe av avføring.

Stikkpiller

Hvis ingen av de andre metodene arbeid, prøv en glyserin stikkpille. Dette vil være vanskelig å overbevise de fleste barn å gjøre, og kan være ubehagelig, men det kan gjøre utslaget. Dette bør kun brukes til barn 6 måneder eller eldre og aldri brukt mer enn to ganger før de søker pediatrisk råd.

Matvarer for å avlaste forstoppelse hos barn

Forstoppelse er vanligvis forårsaket av dårlig ernæring eller en endring i dietten. Det er definert ved å ha avføring mindre enn tre ganger i uken. Dens symptomer er smertefulle, sjeldne, vanskelig eller vanskelig å passere avføring. De fleste typer av forstoppelse er midlertidige og behandles med enkle endringer i kostholdet.

Behandling av forstoppelse

Forstoppelse hos barn vanligvis lindrer seg raskt, men du kan ta for å lette denne prosessen. Start med å øke barns daglige væskeinntaket. Legg frukt og grønnsaker til barnets daglige kosthold --- fiber er en naturlig krakk mykner. Popcorn inneholder også en stor mengde fiber. Grovbrød, Graham kjeks og strimlet hvete er fulle av kli, som også bidrar. Andre matvarer som bidrar til å avlaste forstoppelse er bønner, ris, havre og rug. Nøtter og frø er like effektive, men bare når konsumert i moderate mengder.

Forstoppelse Triggers

Visse matvarer er kjent for å utløse symptomene på forstoppelse, inkludert meieriprodukter som kumelk, yoghurt og ost. Reduser ditt barns melkeinntak og monitor for noen forbedring i avføring. Andre matvarer som brus, hamburgere, pizza, fritert og rask mat bør inntas i moderate mengder.

Andre faktorer

Rådfør deg med lege hvis barnet opplever følgende symptomer i tillegg til forstoppelse; magesmerter, blod i avføring, tap av matlyst, feber, kvalme og oppkast

Naturlig rettsmidler for forstoppelse i småbarn

Forstoppelse er et vanlig problem for småbarn. Dette er ofte et resultat av high-meieri, lav-fiber diett som resulterer fra kresen matvaner. Det er også forårsaket av en pjokk angst over å gå på do eller pottetrening. Forstoppelse kan behandles enkelt med naturpreparater. Her er flere ideer for å lindre din pjokk forstoppelse.

Reduser melkeinntak

Mange småbarn konsumerer store mengder melkeprodukter i løpet av dagen, noe som kan resultere i forstoppelse. Dairy bør begrenses til to til tre porsjoner per dag i en forstoppet barn. Meieri elementer inkluderer ost, melk, iskrem og yoghurt.

Øke frukt og grønnsaker

Økende fiber ved å gi frukt og grønnsaker er en enkel og sunn måte å behandle forstoppelse. Prøv å velge frukt og grønnsaker med høyt fiberinnhold. Noen eksempler er bringebær, epler, rosiner, erter og gulrøtter (se Ressurser for mer informasjon). Du kan finne det nyttig å skrive ut en liste og holde den på kjøleskapet for referanse.

Tilby din pjokk frukt og grønnsaker hele dagen for snacks. Det er best å gi dem vanlig med ingen fall eller krydder slik at pjokk kan utvikle en smak for dem. Hvis pjokk nekter å spise grønnsaker, kan du snike dem inn. Du kan legge revet gul squash til eggerøre til frokost. Hele korn muffins med pureed gulrøtter og epler er en stor godbit for småbarn. Du kan selv legge spinat til smoothies.

Øke hele korn

Øk hele korn ved å tilby pjokk matvarer som kli muffins, Graham crackers, havregryn, brun ris og hele korn hvete brød. Hele korn er pakket full av fiber, som er flott for behandling av forstoppelse.

Øke væsker

Økende væsker er nyttig for behandling av forstoppelse. Dette er spesielt sant for fruktjuice. Tilby din pjokk ufortynnet fruktjuice som sviske eller pære to ganger daglig. Også øke barnas vanninntaket så mye som mulig. De fleste småbarn nyte en sugekopp mens du spiller. En sugekopp full av vann er en fin måte å beskytte småbarn tennene og holde dem hydrert. God hydrering er nøkkelen ved behandling av forstoppelse.

Toalett trening

Hvis pjokk er potty trent, la ham sitte på potte når han våkner og etter måltider. Hvis pjokk er ikke potte trent og lider av forstoppelse, er det best å løse forstoppelse før toalett trening begynner. Et barn som er forstoppet kan knytte potte med smerte. Dette kan føre til toalett trening problemer, som kan være svært frustrerende for både foreldre og barn.

Prøv et varmt bad

Rektal smerte er ofte forbundet med forstoppelse. Hvis pjokk er å ha rektal smerte, få ham eller henne sitte i et varmt bad. Dette bidrar til å lindre smerte og slapper av anal sfinkter, noe som kan gjøre det lettere for barnet å ha avføring.