Digidexo.com

nedsatt immunforsvar blodprøver

Hvilken type blodprøver brukes for skrumplever?

Hvilken type blodprøver brukes for skrumplever?


Skrumplever er kronisk leversykdom preget av irreversible leverskader, ofte forårsaket av alkohol og viral hepatitt B og C. Blodprøver brukes til å oppdage skrumplever og bestemme dens alvorlighetsgrad.

Betydning

Blodprøver bestemme leverens grad av funksjonalitet eller abnormitet, som leveren er ansvarlig for å avgifte blodet, noe som sikrer riktig konsistens og produsere viktige proteiner som påvirker blodet.

Hepatitt Blood Test

Før behandling, er det avgjørende for skrumplever pasienter for å teste for viral hepatitt. En blodprøve påviser hepatitt virusinfeksjon, og bestemmer hvilken type hepatitt (A, B eller C).

Enzymer

Forhøyede nivåer av spesifikke enzymer ikke bare indikerer leverskade, men kan også indikere andre lever forhold knyttet til eller forårsaket av skrumplever. Unormale enzym nivåer kan indikere galle obstruksjon, hepatitt lever ødeleggelse eller noen former for kreft som stammer fra skrumplever.

Typer Enzymer

Enzymene mest betydelige til leverfunksjonsblodprøver for skrumplever pasienter er aspartattransaminase, alaninaminotransferase, gamma-glutamyltransferase, laktat dehydrogenase og alkalisk fosfatase.

Bilirubin og Albumin

Konsentrasjoner av bilirubin og albumin blir målt for å indikere graden av leverskade. Høye nivåer av bilirubin (som måler galleutskillelse) og lave nivåer av albumin (blodet hoved protein produsert av leveren) innebærer alvorlig skade cirrhose.

Protrombintid Test

En protrombin-tidstest er en annen måte å vurdere cirrhose leverskade. Jo mer tid er tar for blodet å koagulere, jo verre skaden.

Blodprøver for hjertesykdom

Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i verden, ifølge Verdens helseorganisasjon. Forebygging og tidlig påvisning er nøkkelen i å senke risikoen for dødelig hjerteinfarkt. Blod gir mange detaljer om hva som skjer i kroppen og er et viktig diagnostisk verktøy. Blodprøver kan brukes for å forutsi risikoen for hjertesykdommer eller for å bekrefte en mistenkt diagnose ved å se på nivåene av forskjellige stoffer.

Kolesterol

En kolesterol-test måler mengden av fett i blodet, og er en av de mest vanlige tester som brukes for å forutsi risikoen for hjertesykdommer. Det er tre typer fett evaluert i løpet av en kolesterol test. Low-density lipoprotein (LDL) anses som "dårlig" kolesterol fordi det fører til fettavleiringer å bygge opp i arteriene, noe som kan føre til blokkering og redusert blodtilførsel. Dette tallet bør være under 130 milligram per desiliter (mg / dl). High-density lipoprotein (HDL) kalles ofte "gode" kolesterolet fordi den reduserer mengden av LDL. Nivåer bør være 60 mg / dL eller høyere. Et høyt nivå av triglyserider, en annen type fett, kan tyde på at du spiser mer kalorier enn du forbrenner, som fører til at maten blir lagret som fett og øker risikoen for hjertesykdom. Hvis det er above150 mg / dL, anses det for høyt.

C-reaktivt protein

Når skader og infeksjoner oppstår, starter kroppen en inflammatorisk respons. Dette svaret lekker væsker i det skadede området og fører til hevelse, noe som bidrar til å isolere trusselen. C-reaktivt protein (CRP) er laget i leveren som del av den inflammatoriske respons. Selv om det ikke kan finne plasseringen, et forhøyet nivå av CRP indikerer at det er et problem eller annet sted i kroppen. Kombinert med andre testresultater, kan dette tyde på hjertesykdom. Du anses som høy risiko hvis CRP nivået er over 3 milligram per liter.

Fibrinogen

Fibrinogen er et protein i blodet som hjelpere i clotting. Mens clotting er en viktig prosess i kroppen, - uten at det ville vi blø ut fra et mindre kutt - for mye koagulering kan være farlig. Det kan føre til blokkering i arteriene eller forverre eksisterende skade, som kan forårsake et hjerteinfarkt. Et forhøyet nivå av fibrinogen i legemet øker risikoen for hjertesykdommer. En normal nivå av fibrinogen er mellom 200 og 400 milligram per liter.

Homocystein

Homocystein er en aminosyre som bidrar til å gjøre proteinet og bygge nytt vev i kroppen. Høye nivåer kan øke risikoen for slag, perifer arteriell sykdom (sykdom i blodårene i beina) og visse typer hjertesykdom. En test som måler nivået av homocystein er vanligvis organisert hvis du lider av et hjerteinfarkt uten å ha noen av de tradisjonelle risikofaktorer som inkluderer røyking og fedme. Det kan også bestilles hvis du har en historie med hjerteproblemer utvikler i ung alder i familien din. Normal rekkevidde er fem til 15 mikromol per liter.

Brain natriuretisk peptid

Brain natriuretisk peptid (BNP) er et protein som produseres av hjertet og blodårene til å bidra til å eliminere væsker, slappe av blodårene og sende overflødig natrium til urinen. Kroppen utskiller høye nivåer av BNP inn i blodstrømmen for å redusere belastningen på hjertet når skaden inntreffer. BNP er nyttig i å avgjøre om hjertesvikt har oppstått, og i diagnostisering av et nytt hjerte problem. Et nivå på mellom 100 og 300 pikogram per milliliter (pg / ml) kan være et tegn på mulig hjertesvikt. Over 300 pg / ml indikerer at du mest sannsynlig i dag har hjertesvikt.

Hvilke blodprøver Detect Årsaker til Håravfall?

Det er mange årsaker til hårtap, alt fra genetisk disposisjon til bivirkninger av legemidler, sykdommer eller ubalanse i kroppen. Finne årsaken til hårtap kan komme ned til en blodprøve. Mens en blodprøve vil ikke vise en positiv eller negativ for en hårtap genet, kan det vise en annen årsak bak tap.

Hormonell ubalanse

Hormonelle forstyrrelser, som hypotyreose, kan føre til hårtap, og kan påvises ved en blodprøve som kalles skjoldbrusk stimulerende hormon test, eller TSH. En annen hormonell ubalanse som forårsaker hårtap, overgangsalder, kan påvises ved en blodprøve som kalles en follikkelstimulerende hormon test, eller FSH. Både TSH og FSH er i stand til å indikere disse og andre hormonelle forhold som forårsaker hårtap. De fungerer ved å gi et mål på mengden av hormon tilstede i blodet.

Sykdommer

En av de mest kjente sykdommer som forårsaker hårtap er alopecia. Selv om det finnes forskjellige typer av sykdommen, er det generelt forårsaket av kroppen bygge en immunitet mot pasientens eget hår. Den blodprøve for alopecia er en fluorescerende antinukleære antistoff test, eller FNA. Tilstedeværelsen av antistoffer i blodet kan bety legemet har bygget denne forsvar mot sitt eget hår.

Ernæringsmessige mangler

Jern-mangel anemi, som oppstår når det er for lite av mineralet jern på blod, kan oppdages med en blodprøve som kalles et ferritin nivå test. Et lavt ferritin nivå kan bety en jernmangel. En komplett blodprosent, eller CBC, er som et øyeblikksbilde av blodet, noe som gir en telling av de røde og hvite blodceller og blodplater. Resultatet av denne tellingen kan avsløre infeksjoner, kreft, og mangler i mineraler som folsyre og vitamin B12. Resultatene kan også avdekke dehydrering.

Uoppdaget av Bloodwork

Noen ganger årsaker til håravfall ikke er bestemt av blodprøver. Disse inkluderer depresjon; telogen effluvium, som ofte forekommer hos mennesker som er i sorg den plutselige tapet av en kjær eller som er ofre for andre traumatiske opplevelser; og traction alopecia, som er hårtap på grunn av aggressiv hår styling. Slike hårtap kan være midlertidig.

Hva kan man forvente

Hvis du opplever hårtap, ikke nøl med å oppsøke lege. Hvis det er en første besøk, forventer legen å ta en pasient historie før du bestiller blodprøver. Han vil be om din historie med helseproblemer og de av din familie, fordi noen håravfall årsaker, som alopecia, er genetisk. Vær ærlig med legen din. Det finnes også andre årsaker som ikke er nevnt her som krever en fullstendig pasienthistorie å oppdage. For eksempel, seksuelt overførbare sykdommer, som syfilis, kan føre til hårtap, så kan visse legemidler, enten foreskrevet eller ulovlig.

Blodprøver for hjerteproblemer

Blodprøver for hjerteproblemer


Det er flere blodprøver for hjerteproblemer å skille hva, om noen, hjerte tilstand en person har. Blodprøver kan også bidra til å bestemme alvorlighetsgraden av en sykdom. Disse testene er vanligvis gjort hvis en pasient er stille hjerte stressymptomer i et legekontor eller legevakten.

Troponiner

Troponiner er testet for å avgjøre om en person har hatt et hjerteinfarkt eller hjertemuskelen skade. Hjerte-spesifikke troponin I og troponin T tester er utført på pasienter med brystsmerter og ubehag når du går inn på legevakta samt 6 og 12 timer senere. Hjerte troponin nivåer er generelt for lav til å måles. En hvilken som helst høyde kan indikere skade på hjertet. Høye nivåer indikerer at pasienten har hatt et hjerteinfarkt, og kan holde seg høy i ett til to uker etter hendelsen.

CK-MB og Total CK

CK-MB og total CK brukes til å avgjøre om en pasient har hatt et hjerteinfarkt. Total CK alene avgjør om det er skade på hjertet. CK-MB bidrar til å skille kilden for skade. CK-MB kan også hjelpe legen avgjøre om medisiner for å løse opp eventuelle klumper har fungert. Høye nivåer av CK-MB kan bestemmes tre til fire timer etter at brystsmerter starter og topper rundt 18 til 24 timer.

Myoglobin

Myoglobin er en hjerte biomarkør som er testet sammen med troponin å fastslå om en pasient har hatt et hjerteinfarkt. Myoglobin nivåer kan bli testet to til tre timer etter utbruddet av smerte, topp rundt 8 til 12 timer, og er tilbake til normalt en dag senere. Myoglobin kan være forhøyet fra nivåene i skjelettmuskulaturen også, noe som er grunnen til at det ikke er testet alene. Negativ myoglobin utelukker et hjerteinfarkt, og en positiv myoglobin indikerer bekreftelse av troponin.

BNP og NT-proBNP

BNP og NT-proBNP test for hjertesvikt alvorlighetsgrad. Symptomer som indikerer behovet for å teste for hjertesvikt inkluderer leg ødem, pustevansker, pustebesvær og tretthet. BNP og NT-proBNP hjelpe skille hjertesvikt fra andre forhold som lungesykdom. BNP og NT-proBNP nivåer kan bli redusert med betablokkere, diuretika og ACE-hemmere. BNP og NT-proBNP nivåer kan være forhøyet ved økt alder og nyresykdom.

Ytterligere tester

Leger kan bestille flere tester når du tester for hjerteproblemer. Blodgasser kan kontrolleres for å undersøke oksygen, karbondioksid og pH-nivåer. En komplett metabolsk panel (CMP) tester organfunksjoner. En komplett blodprosent (CBC) sjekker for anemi og celle balanse. Elektrolytter balanse testes også. Disse blodprøvene er generelt gjort sammen med en historie, fysisk undersøkelse, EKG (EKG), røntgen, stresstester, CT, MR, PET skanner og ultralydundersøkelser.

Hvordan bruke blodprøver for å oppdage Bulimi

Hvordan bruke blodprøver for å oppdage Bulimi


Bulimi er en alvorlig spiseforstyrrelse der en person gjør seg spy etter å ha spist i et forsøk på å unngå vektøkning. Det er vanskelig å direkte diagnostisere tilstanden, selv om du kan bruke blodprøver for å påvise anemi og andre effekter av bulimi.

Bruksanvisning

Bruk blodprøver for å oppdage Bulimi

•  Snakk med en lege om å få en komplett blodanalyse. Hvis du har en sønn eller datter som du tror kan være bulimisk, kan du være i stand til å ha legen utføre blodprøver under dekke av en rutinemessig fysisk eksamen. Denne tilnærmingen kan fungere for deg hvis du ikke kan snakke med barnet om frykten for hans bulimi.

Undersøk nivå av røde blodceller, hvite blodceller og blodplater. Bulimi kan føre til ulike typer blodmangel, som kan bli sett på som en mangel på en eller flere type celle. Alle testene kan vanligvis gjøres med en enkelt prøve av pasientens blod.

Se på kroppens jern og folsyre butikker for å være sikker på at anemi er ikke forårsaket av en mangel. Personer med bulimi har ofte lave jernnivåer fordi kroppene deres ikke har nok tid til å trekke inn og behandle næringsstoffer fra maten.

Bruk en annen blodprøve for å påvise for elektrolytt og protein mangler som kan oppstå ved bulimi. Disse testene er litt mer spesialisert enn blodceller, så du må kanskje ha dem gjort på et sykehus. Kombinasjonen av en blodcelle undersøkelse og analyse av kroppens mineral butikker og protein nivåer bør være nok for en lege å diagnostisere bulimi og utelukke andre tilstander med lignende symptomer.

Få hjelp til bulimi, om du eller din kjære en er diagnostisert med det. Blodprøver kan gi vitenskapelig støtte for at en bulimisk person trenger for å innse fakta av hennes tilstand. Behandling innebærer vanligvis en direkte tilnærming til å korrigere eventuelle ernæringsmessige problemer, som vitaminmangel, og psykologisk behandling for å takle de følelsesmessige effekter og årsaker til spiseforstyrrelse.

Hint

 • En urinanalyse kan hjelpe legene avgjøre om pasienten har noen lever- eller skjoldbruskskader som følge av langvarig bulimi.
 • Fysiske undersøkelser er en annen måte som leger kan sjekke for bulimi. Pasienter vanligvis svinge i vekt og kroppsfasong under anfall av bulimi.
 • Bulimi kan ofte være ledsaget av perioder med anoreksi.
 • Hvis blodprøver oppdage en alvorlig kaliummangel, og pasienten kan ha behov for umiddelbare intravenøse kosttilskudd for å forebygge hjertesvikt.

Blodprøver for Thyroid Problemer

Skjoldbruskkjertelen er en sommerfugl-formet kjertel i halsen som styrer kroppens stoffskifte gjennom en delikat feedback system, og noen dysfunksjon i feedback loop kan forårsake skjoldbrusk sykdom. Blodprøver er som regel de første testene bestilt for en pasient med potensiell thyroid dysfunksjon. Blodprøver kan fastslå tilstrekkeligheten av sirkulerende skjoldbrusk hormoner, om sykdommen har en auto-immune komponent og om skjoldbrusk dysfunksjon er på grunn av kreft. Blodprøver kan måle nivåene av TSH (tyroidstimulerende hormon), T4 (tyroksin), T3 (trijodtyronin), skjoldbruskkjertelen auto-antistoffer og andre proteiner som sirkulerer i blodet.

Tilbakemelding System

Hypofysen utgivelser TSH, som kontrollerer skjoldbruskkjertelen. TSH stimulerer skjoldbruskkjertelen til opptak jod og overføre den til tyreoglobulin (Tg), og skaper T3 og T4. T3 og T4, kollektivt kalt skjoldbrusk hormoner, sirkulere gjennom blodbanen og kontroll metabolisme. Hypofysen fungerer som en termostat, sensing nivåer av T3 og T4 i kroppen og slippe TSH på riktig måte. Hvis T3 og T4 nivået er for lavt, frigjør hypofysen TSH for å stimulere skjoldbruskkjertelen produksjon av skjoldbrusk hormoner, og vice versa. I sin tur, er hypofysen regulert av hypothalamus.

TSH

TSH er vanligvis den første testen bestilte for en pasient med potensiell thyroid dysfunksjon. Hvis hypofysen utskiller TSH å stimulere skjoldbruskkjertelen for å produsere T4, og skjoldbruskkjertelen ikke produserer T4 skyldes forstyrrelser, vil hypofysen gjentatte ganger utsondre mer og mer TSH å signalskjoldbruskkjertelen for å produsere T4. På denne måten er høy TSH indikerer primær hypotyreose, der en dysfunksjon i skjoldbruskkjertelen selv forårsaker lavt T4 og hypotyreose. Alvorlighetsgraden av hypotyroidisme er direkte relatert til den TSH nivået i blodet.

T4

T4 sirkulerer i blodet som fri T4 (ubundet til ethvert protein) og T4 bundet til proteiner, for eksempel TBG (skjoldbruskkjertelen globulin). Den frie T4-nivå, kombinert med TSH-nivå, blir brukt til å bestemme hvorvidt skjoldbruskkjertelen er over funksjon, fungerer normalt eller under virkemåte. Lav fritt T4, kombinert med høy TSH, er til stede i hypotyreose. Likeledes, høy T4, og lav TSH, er til stede i hypertyroidisme.

T3

Den T3 testen er mest nyttig i diagnostisering eller bestemmelse av alvorlighetsgraden av hypertyroidisme, etter at en pasient mottar en unormal TSH eller T4 resultat. T3 kan være forhøyet betydelig eller bare litt i hypertyreose.

Thyroid Peroxidase Antistoff

Skjoldbrusk-peroksydase (TPO) er et enzym som er essensielt for produksjonen av T4 og T3 i skjoldbruskkjertelen. De fleste mennesker med Hashimotos tyreoiditt, en auto-immune skjoldbrusk sykdom og den vanligste typen skjoldbrusk sykdom, har forhøyede nivåer av antistoffer mot TPO. Disse antistoffene kan også være tilstede, men er ikke vanlig, i andre autoimmune sykdommer.

Tyreoglobulin (Tg)

Skjoldbruskkjertelkreft krever ofte en komplett tyreoidektomi. Fordi tyreoglobulin (Tg) er kun produsert av skjoldbruskkjertelen, er testen for Tg nyttig å bestemme mengden av skjoldbruskkjertelen til stede etter en fullstendig tyreoidektomi. Mengden av Tg i blodet er også nyttig for å bestemme effekten av kreftbehandling.

Typer av blodprøver for pasienter

Blodprøver kommer i en rekke, hvorav mange test for noe av anemi til cyanose. Uten disse testene, ville det trolig bli flere dødsfall og lidelser. Disse testene kan fange sykdommer raskere enn bare venter på en rekke symptomer som kanskje aldri kommer. Ta en titt på disse testene og se hva slags oppdagelse kan være laget av dem. Du kan bli overrasket over hvor mange av disse testene du har hatt og visste ikke hvorfor.

Hvite blodlegemer

CBC (komplett blodprosent) er en av de mest brukte blodprøver. Den brukes til å diagnostisere visse virus og sykdommer, og se hvor godt kroppen reagerer på behandlinger. Eosinofile er en annen vanlig test som kan avgjøre hvordan kroppen din reagerer på behandlinger og det kan oppdage noen infeksjoner forårsaket av allergi

Røde blodlegemer

Hematokrit test kan hjelpe leger avgjøre om en pasient er blodfattig. Den reticulocyte blodprøve kan bidra til å begrense en bestemt type anemi

Iron tester

Den ferritin jern test er den mest nøyaktige test for å måle total mengde jern i kroppen.

Sigdcelle Test

Denne testen er ganske åpenbart fordi det tester for sigdcelleanemi.

Sulfhemoglobin

Denne testen brukes til å oppdage cyanose. Symptomene på denne sykdommen er ikke mange, noe som gjør denne testen et godt alternativ for de pasientene som er mistenkt for å ha cyanose.

Hvordan bruke blodprøver for å oppdage Anorexia

Hvordan bruke blodprøver for å oppdage Anorexia


Anoreksi er én av flere lidelser som involverer en eller annen form for selv sult. Det kan være alvorlige og til og med livstruende, men symptomene er ikke alltid like åpenbare som de kan virke. En måte å finne diagnosen er å bruke blodprøver for å påvise anoreksi.

Bruksanvisning

Forbered deg på testen

•  Spør legen din hvilke tester han er bestiller. Blodprøver som gjenkjenner anoreksi kan omfatte en komplett blodprosent (CBC) eller tester som måler funksjon av store kroppens organer.

Følg eventuelle pre-test instruksjonene du får, for eksempel når og hva du kan spise og drikke.

Innse at du kan bli bedt om å faste i en viss tid før testen administreres.

Ta Test

Gå til laboratoriet hvor testen har blitt bestilt og få testen gjort. I løpet av noen dager til en uke, vil legen ha resultatene.

Gå over resultatene med legen din eller utøveren. Mange medisinske fagfolk ikke automatisk tar seg tid til å diskutere resultatene av testene i detalj. Be om tid til å se og forstå resultatene.

Gjør som legen råder, inkludert å se en eller flere spesialister. Anoreksi er en kompleks tilstand og trenger både fysisk og psykologisk behandling.

Jag etter behandlingen aktivt. Spør helsepersonell om hvor lenge det vil være før du ser resultater. Hvis helsen ikke blir bedre i den tiden, varsle legen din og diskutere andre muligheter med henne.

Lær om ulike blodprøver og deres utvalg av resultater på Medline Plus Medical Encyclopedia (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

 • Leger bruker CBC å oppdage anemi, en vanlig bivirkning av anoreksi, fra en fattig hemoglobin teller. Den kan også indikere feilernæring fra en mangel på visse vitaminer og andre næringsstoffer.
 • Andre tester kan måle mengden av elektrolytter, hormoner, enzymer og andre stoffer som er nødvendige for god helse i blodet. Disse sistnevnte tester måle effektiviteten av de organer, så som lever, nyrer og skjoldbruskkjertel, som gjør, og behandler disse stoffer.
 • Alle blodprøver er i utgangspunktet den samme: Teknikeren setter inn en nål i en vene på innsiden av albuen eller baksiden av hånden og trekker blod inn i et hetteglass (noen ganger mer enn én ampulle). Nålen blir så fjernet og en steril bandasje eller bomullsdott er plassert på utstikkeren mark.
 • Det kan være noen smerter forbundet med en blodprøve, kan sammenlignes med et skarpt stikk eller insektstikk. Men de fleste teknikere bruker veldig fine nåler, så ubehag bør være minimal.

Hvordan beregne Glukose i blodprøver

Diabetes er en sykdom karakterisert ved kroppens manglende evne til å produsere eller effektivt å bruke insulin med henblikk på glukose (sukker) metabolisme. Å kontrollere blodglukosenivåer er den primære metode for diabetikere for å unngå farlige komplikasjoner av sykdommen. Regelmessig glukose testing gjør at pasienter og deres leger å effektivt håndtere diabetes. Beregning av glukose i blodprøver kan oppnås ved tester utført av pasienten, så vel som laboratorietester som er bestilt av leger.

Hvordan beregne Glukose i blodprøver

Ved hjelp av en hjemmeblodsukkermåler

Vask hendene og sett teststrimmelen inn i glukosemåler. Håndvask er en av de viktigste trinnene i utarbeidelsen av hudoverflaten for nålestikk. Det bidrar også til å hindre spredning av infeksjoner.

Kontroller at blodsukkermåleren viser riktig strimmelen kode, og endres etter behov. For de fleste Blodsukkermetre, brukeren må taste inn en kode i apparatet som tilsvarer en kode på teststrimmelen beholderen.

Tørk av fingeren med en alkohol pad, og bruke en lansett å stikke siden av fingeren. Melke finger for å produsere en bloddråpe.

Trykk på bloddråpen til tuppen av teststrimmelen i glukosemåler, og vente på resultatene.

Les og evaluere testresultater på blodsukkermåleren skjermen, og følg legens instruksjoner i henhold til resultatene. Vanligvis hvis resultatene er innenfor et akseptabelt område, er ingen ytterligere tiltak nødvendig. Insulinavhengige diabetikere kan bruke glukose testresultater for å finne riktig mengde insulin for å administrere.

Få profesjonell lab testresultater

Gjør en avtale for å se en lege, og de ​​riktige glukose-relaterte tester vil bli bestilt. Disse testene kan omfatte en fastende glukose, glukosetoleransetest, eller hemoglobin A1c. Fastende glukose testen er en blodprøve tatt etter 12 timer med å ikke spise. Under glukosetoleransetest, blir sukker administrert, etterfulgt av laboratorieprøver for å bestemme hvor godt kroppen tåler sukker. Den hemoglobin A1c test er en blodprøve som gir den gjennomsnittlige blodsukkernivået i løpet av de siste tre månedene. Denne testen er en god indikator på total glukose styring.

Gjennomgå resultatene av laboratorietester med legen. Avhengig av resultatene, vil hensiktsmessig veiledning for livsstilsendringer og / eller reseptbelagte medisiner modifikasjoner gjøres av lege.

8. Gjennomføre legens anbefalinger i en daglig rutine. Noen av disse anbefalingene kan inkludere å redusere karbohydratinntak og følge et vekttap diett.

Hint

 • For best resultat, sjekke blodsukkernivået ved hjelp av en glukosemåler før måltider og to timer etter måltider.
 • Diabetikere bør få medisinske undersøkelser og rutinelaboratoriearbeid på et minimum frekvens på seks måneder, med mindre annet er angitt av lege.
 • Alltid følge instruksjonene fra utdannede leger vedrørende testing av blodsukkernivået.
 • En ekstremt høye eller lave blodsukkernivåer kan føre til koma eller død. Derfor er øyeblikkelig medisinsk intervensjon er nødvendig.

Tegn og symptomer på diabetes ikke vist ved blodprøver

Tegn og symptomer på diabetes ikke vist ved blodprøver


En diagnose av diabetes kan gjøres bare etter blodprøver har vist store mengder glukose i blodet, men det er andre tegn og symptomer på diabetes som ikke krever en blodprøve for å observere.

Uskarpt syn

Mayo Clinic indikerer at et høyt nivå av glukose i blodet fører til vev for å miste noen av sine fluider. Dette tapet av væske gjør det vanskelig for linser av øynene dine til å fokusere skikkelig.

Hyppig vannlating

Når kroppen bygger opp glukose i blodet, bruker kroppen alle tilgjengelige midler for å skylle den ut for å beskytte seg selv. En del av fluidet trukket ut fra kroppens vev blir brukt til å øke urinproduksjon for å eliminere overskudd av glukose.

Økt Thirst

Kroppen blir dehydrert som den mister væske til å håndtere økningen i glukose. Dette oversettes som økt tørste.

Uventet vekttap

I diabetikere, ikke celler riktig svare på insulin og ta opp glukose fra blodet. Denne mangelen på glukose bruk bevirker uventet vekttap, noen ganger raskt.

Overdreven Hunger

Kalorier tapt gjennom urin og kroppens manglende evne til å utnytte glukose gjør skikkelig kroppen tror det er sultne.

Slow Healing

Ifølge Mayo Clinic, diabetikere har en tendens til å ha mer hyppige sår og infeksjoner. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor.

Kan blodprøver oppdage nikotin?

For medisinske, juridiske eller forsikring formål, er det noen ganger nødvendig å måle en persons nikotin nivåer. Dette kan gjøres på en pålitelig gjennom urinanalyse eller blodprøve. Blodprøver er ikke jevnt vellykket eller nøyaktig, men de kan gi et generelt bilde av hvorvidt personen har nylig brukt et tobakksprodukt.

Nikotin og kotinin

Når nikotin er absorbert i kroppen, det brytes ned til kotinin. En blodprøve for nikotin vil vanligvis inneholde en måling av kotininnivåer.

Half-Life

Nikotin har en halveringstid på omtrent to timer, det vil si at halvparten av nikotin i kroppen omdannes til cotinine hver to timer. Kotinin halveringstid er omtrent tjue timer.

Time Frame

Fordi nikotin metaboliseres så raskt, vil en blodprøve bare oppdage spormengder etter 24 til 72 timer. Kotinin kan ta opp til 10 dager til å slippe til nivåer ikke målbare ved blodprøve.

Falske negativer

Blodprøveresultater kan ikke klarer å oppdage nikotin hvis blodprøven mer enn 24 timer etter at personen sist røkt eller tygges tobakk.

Falske positiver

Personer med visse typer lever mangelen kan vise nikotin og kotinin i sine blod uker eller måneder etter røykeslutt.

Blodprøver for Revmatoid Artritt og nyresykdom

Blodprøver for Revmatoid Artritt og nyresykdom


Pasienter med revmatoid artritt trenger regelmessig overvåking. Blodprøver vil hjelpe legen din overvåke utviklingen av sykdommen din og sjekk for riktig funksjon av viktige organer som nyrer, som kan bli kompromittert av noen av medisiner foreskrevet for behandling av denne sykdommen.

Betydning

Reumatoid artritt, eller RA, er en autoimmun sykdom som angriper leddene og noen ganger organer i kroppen. Denne smertefulle sykdommen kan forårsake eventuell skade eller misdannelse i leddene. Revmatoid artritt har ikke en kur, men smertemestringsstrategier og medisiner kan kontrollere og begrense utviklingen av sykdommen.

Blodprøver for RA

Blodprøver brukes av medisinske fagfolk til å vurdere den type leddgikt du har, overvåke utviklingen av sykdommen og avgjøre om reseptbelagte medisiner fungerer som forventet.

Revmatoid faktor og anti-CCP antistofftest er vanlige blodprøver brukes av reumatolog for diagnostiske formål. Positive resultater indikerer revmatoid artritt. Mange pasienter med revmatoid artritt vil vise negative reumatoidfaktorer, derimot, så snakk med legen din hvis du har spørsmål om dine testresultater.

Indikatorer på Betennelse

Den senkning test, C-reaktivt protein test og hvite blodceller er blodprøver som brukes til å måle eller indikerer tilstedeværelse av betennelse i kroppen. Andre blodprøver, slik som hematokrit (HCT) og hemoglobin (Hgb) tester som undersøker (røde blodceller) blir også brukt til å kontrollere inflammasjon. Disse testene kan anvendes for å måle utviklingen av sykdommen og effektiviteten av behandlingsmetoder.

NSAIDs

NSAIDS, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, er legemidler som vanligvis brukes til å regulere symptomene på leddgikt. De regulerer betennelse og hjelpe med smertebehandling, men langvarig bruk av disse stoffene kan påvirke nyrefunksjonen ved å blokkere enzymer som er nødvendig for riktig funksjon av dette organet.

Nyre Funksjonstester

To blodprøver blir ofte brukt for å sjekke nyrefunksjonen hos pasienter som tar NSAIDs. Den første, BUN, eller blod urea nitrogen test, blir ofte utført for å kontrollere mengden av urea nitrogen i blodet, som kan brukes til å kontrollere nyrefunksjonen din. Den andre blodprøve, for kreatinin, viser mengden av kreatinin i blodet. Siden nyrene er ansvarlig for å fjerne kreatinin fra kroppen, kan en høyere enn normal mengde av kreatinin i kroppen tyder på dårlig nyrefunksjon.

Blodprøver for Rhumatoid leddgikt

En lege vanligvis bestiller en blodprøve for å fastslå om en pasient har leddgikt. Med Revmatoid artritt mange ulike faktorer kan bidra til å diagnostisere tilstanden.

Revmatoid faktor

Den revmatoid faktor funnet i blodprøven blir normalt forhøyet hos en person med reumatoid artritt og vil vanligvis øke i løpet av årene.

Senkning (SR)

Denne blodprøven gir et resultat av mengden av inflammasjon i en persons kropp. Det vil måle hvor raskt de røde blodceller eller erytrocytt vil falle til bunnen av røret.

Antinukleær Antistoff

Denne blodprøven benyttes med en annen test for å fastslå gavene av revmatoid artritt. Det fastslår om protein i kroppen din, som er produsert av hvite blodceller, kan forsvare seg og bekjempe sykdommer eller bakterier.

Anti-CCP

Anti-CCP, også kjent som anti-cyklisk citrullinert peptid-antistoff, er en ny type blodprøve blir brukt til å se på nivåer for leddskade, og for å bestemme diagnose av reumatoid artritt.

Blood Count (CBC)

En lege vil ta hensyn til pasientens blodprosent når diagnostisere revmatoid artritt. Legen ser på de hvite blodceller for forhøyede nivåer som bestemmer betennelse er til stede.

Hva gjør TSH Mean ved blodprøver?

Hva gjør TSH Mean ved blodprøver?


Hvis du opplever vekttap eller gevinst sammen med følelser av tretthet, depresjon eller smerter, kan det oppstå symptomer relatert til en overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen. Hvis legen mistenker at du kan ha en skjoldbrusk problem, kan han bestemme seg for å gjøre en test for å avsløre din TSH nivå.

Hva er TSH?

TSH (Thyroid hormon) er et hormon som produseres av hypofysen; Det er jobben av TSH for å stimulere skjoldbruskkjertelen og utløse produksjon av skjoldbruskkjertel hormon.

Høy eller lav TSH

Høy TSH betyr at skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormon; en lav TSH betegner en overproduksjon av skjoldbruskkjertel hormon.

Normal TSH

Noen ganger kan du oppleve symptomer på skjoldbrusk sykdom, men en blodprøve avslører at TSH er normalt. T3 og T4 (både skjoldbrusk hormoner som produseres av skjoldbruskkjertelen) spiller også en rolle i skjoldbrusk sykdom. Hver av disse to kan være utenfor rekkevidde, som betegner en skjoldbrusk lidelse, selv om TSH er normal.

TSH og hjertesykdom

Både høy og lav TSH kan være ødeleggende for helsen til hjertet; hvis venstre ubehandlet, kan livstruende skader oppstå.

TSH medisiner

TSH-nivåer kan stabiliseres ved bruk av medikamenter. Hypotyreoidisme kan behandles med Synthroid, og hypertyroidisme med bruk av Tapazole.

Typer av blodprøver som trengs for diabetes insipidus

Diabetes insipidus (DI) er en sjelden tilstand som ikke er så godt kjent som den type diabetes som involverer blodsukkeret. Det kan påvirke hvordan nyrene funksjon og fjerne overflødig væske fra kroppen. Hvis DI forblir ubehandlet, kan nyrene bli permanent skadet.

Definere diabetes insipidus

Diabetes insipidus er en sjelden tilstand som forårsaker hyppig vannlating. Du kan føle at du trenger å drikke en stor mengde væske, og urinen blir veldig utvannet. Hvis du ikke drikker nok vann kan du bli dehydrert. Diabetes insipidus oppstår når en delikat hormonelle balansen mellom hypothalmus og nyrene er forstyrret. Hypothalmus gjør et hormon som kalles AHD (antidiuretisk hormon). Dette hormonet regulerer konsentrasjonen av urin og instruerer nyrene å reabsorb tidligere filtrerte vannet tilbake inn i blodet. Dette betyr, når alt fungerer som det skal, gjøre deg mindre urin. (Se referanse 1, punkt 1, 4)

Diabetes insipidus og Diabetes Mellitus

Diabetes insipidus er ikke relatert til diabetes mellitus, som er kroppens manglende evne til å produsere insulin eller bruk. De kan forveksles med hverandre på grunn av to symptomer felles. (Se referanse 1, punkt 2)

Diagnostisk testing

Legen din vil ta flere tester for å komme frem til riktig diagnose. Hvis hun mistenker DI, hun vil gjennomføre det som kalles en vannmangel test. Denne testen gjør som den sier. Du vil bli fratatt vann for varigheten av denne testen. Først vil hun ta en blodprøve for å måle nivået av elektrolytter i systemet. Hun vil også samle en urinprøve. Under testen, vil du gi en urinprøve hver time, og det vil bli testet for å se hvor konsentrert den er. Etter enda en blodprøve, vil du bli gitt hormonet vasopressin (ADH). En time etter å ha mottatt vasopressin, vil du gi en siste urinprøve. Din diagnose vil bli gjort basert på de endringene som fant sted i blod og urin under testen. (Se Referanse 2, punkt 5, 6)

Blood Test

Legen din vil bare gjennomføre en blodprøve, for å måle elektrolytt (kalium og salt) nivåer i blodet. Hvis du har DI, vil kalium og natrium nivåer i blodet være høy. (Se Referanse 2, punkt 13)

Symptomer

DI kan komme på sakte eller det kan skje på en gang. Den kan komme på i alle aldre. Symptomene inkluderer å måtte urinere ofte, selv om natten, ekstrem tørste og drikker store mengder vann, dehydrering hvis du ikke tar i en mengde væske tilstrekkelig for dine individuelle behov og en ubalanse i elektrolyttene i systemet. Disse elektrolyttene gi elektriske strømmer som brukes av kroppens celler. Kroppen vil være høy på kalium, klorid, kalsium, fosfat og natrium. (Se Referanse 2, punkt 2)

Hva gjør høye triglyserider på blodprøver betyr?

Når du får i deg mat, konverterer kroppen din eventuelle unødvendige kalorier til triglyserider, en type fett. Etter konverteringen, transporterer kroppen triglyserider gjennom blodet til fettcellene, hvor de er lagret for senere bruk. Når kroppen din rutinemessig ikke bruker sine ekstra kalorier, høye nivåer av triglyserider er resultatet.

Identifikasjon

Legen din vil sjekke triglyseridnivåer ved å be om en lipid profil, en rekke tester som kontrollerer dine risikofaktorer for hjertesykdom.

Høye triglyseridnivåer

Triglyseridnivåer anses høy når de når 200 mg / dL mark. Hvis nivåene måle over 500 mg / dL, er triglyserider vurdert som svært høy.

Heart Health

Høye nivåer av triglyserider kan vise at du er høyere risiko for å utvikle aterosklerose (åreforkalkning), slag og hjertesykdom.

Sykdom

Forhøyede triglyserider kan også være et resultat av ukontrollert type 2 diabetes, nyresykdommer, fedme og hypotyroidisme.

Forebygging / løsning

Du kan senke triglyseridnivåer ved å trene regelmessig (minst 30 minutter om gangen og minst fire ganger i uken), kutte overflødige kalorier og eliminere sukker og andre bearbeidede matvarer fra kostholdet ditt.

Medisinering

Hvis du endrer din livsstil alene ikke hjelper, kan legen forskrive kolesterolsenkende medisiner som niacin og statiner, som også lavere triglyserider.

Kreatinin ved blodprøver

Når nyreskader er til stede eller mistenkt, vil legen din spørre laboratoriet for å bestemme kreatinin nivået i blodet ditt. Kreatinin er et avfallsstoff som består av små molekyler som lett kan fjernes fra kroppen ved nyrene dine, hvis de fungerer normalt. Kreatinin er et biprodukt av prosessen med muskelmetabolisme og elimineres fra kroppen i urinen. Sammen med kliniske og andre laboratorie tiltak, kan en lege identifisere nyre problemer og bestemme behandling nødvendig.

Hvordan Kreatin konsentrasjon

En prøve av blodet brukes til å bestemme din kreatinin nivå. Fasting er ikke nødvendig før prøven er innsamlet. Imidlertid er det anbefalt at pasienter unngå å spise for mye protein i 24 timer før testen, da dette kan feilaktig heve kreatinin nivå. Hard trening også bør unngås i minst 48 timer før testen, da dette også kan gi unøyaktige resultater.

Normal kreatinin nivåer

Kreatinin er produsert med en konstant rate av kroppen. Mennesker med høy kroppsmasse eller muskel tetthet har en tendens til å ha høyere normale nivåer enn de med lavere kroppsvekt. For menn er det normale kreatinin nivå 0,7 til 1,2 mg / dl (milligram per desiliter). Det normale området for kvinner er 0,6 til 1,0 mg / dl. Normalområdet for barn er sammenlignbar med kvinner.

Høye kreatinin nivåer

Et høyt nivå av kreatinin i blodet kan indikere det er en avbrytelse av normal nyrefunksjon. Noe av det følgende kan være årsaken: infeksjon, skader, kreft eller dehydrering. Forhøyet kreatinin nivåer også kan være et resultat av forhold som fører til forverring i muskelmasse, for eksempel muskeldystrofi og rabdomyolyse.

Lave kreatinin nivåer

Lave kreatinin nivåer i blodet er også mulig. Lave kreatinin nivåer er funnet hos eldre, som har redusert muskelmasse og lavere stoffskifte. Pasienter med alvorlig leversykdom og gravide kvinner også kan ha lavere enn normalt nivå. Folk på svært lave protein dietter også kan ha en lavere enn forventet nivå av kreatinin i blodet.

Betraktninger

En lege kan bestille flere tester hvis kreatinin nivået er lavt. Disse inkluderer: 24-timers urin innsamling og tester for urea og nitrogen (BUN) nivåer. Tas alene, er kreatinin nivå ikke den mest nøyaktig indikator på nyrefunksjon. Men det er en stor screeningstest.

Nedsatt & urinleder Disease

Ifølge Centers for Disease Control, er 3,3 millioner voksne i dag lever med en diagnose av nyresykdom, og millioner flere lever med tause og udiagnostiserte nyre og urinleder problemer. Nyre systemet blir ofte tatt for gitt før sykdommen begynner å påvirke de mange livsnødvendige funksjoner den har.

Betydning

Nedsatt eller urinleder sykdommen kan være livstruende. Nyrene filter og fjerne avfall og urenheter fra blodet, bidra til å bygge røde blodceller, balansere elektrolytt og syrenivået i kroppen, og skiller hormoner. Nyrene er mest kjent for å sende avfall (i form av urin) ned gjennom urinlederne til blæren, og deretter ut av kroppen gjennom urinrøret. Ved denne prosessen blir forhindret eller avbrutt avfallsprodukter bygge opp i kroppen, blir røde blodceller oppbrukt, og elektrolytt og hormonnivåer blir ubalansert.

Årsaker

Nyresykdom resultater når nyrene er skadet og kan ikke fungere skikkelig. Den vanligste årsaken er kronisk nyresykdom (CKD), som vanligvis skjer som et resultat av andre medisinsk diagnose som diabetes, hjertesykdom, høyt blodtrykk, infeksjon eller urin blokkering. Nyresykdom kan også være arvelig og utvikle basert på genetikk alene. Polycystisk nyresykdom (PKD) er den vanligste genetiske nyresykdom og innebærer cyster som vokser og forårsaker utvidelse og redusert funksjon i nyrene.

Symptomer

De vanligste symptomene på nyre eller urinleder sykdom inkluderer endringer i urinen (frekvens, farge, mengde, vanskelighetsgrad, blod), hevelse på grunn av oppbevaring av væsker, tretthet, kortpustethet, kløe, utslett, metallisk smak i munnen eller "ammoniakk pust, "kvalme og oppkast, svimmelhet, problemer med konsentrasjon, kuldefølelse og ben eller smerter i siden. Ofte etter når symptomene er lagt merke nyrene er allerede alvorlig skadet og i de avanserte stadier av sykdommen.

Diagnose

En nyresvikt diagnose starter med en fysisk undersøkelse, familiehistorie og evaluering av nåværende symptomer etterfulgt ved å måle blodtrykk, kjører blodprøver (bun, kreatinin) for å se etter opphoping av avfallsstoffer i blodet, og en urinanalyse for å måle elektrolytter og for å se etter blod eller protein i urinen (begge ikke normal). Andre tester som kan benyttes for å bekrefte en diagnose er en CT-skanning, abdominal ultralyd og biopsi av nyrevevet.

Behandling

Behandlinger for nyre og urinleder sykdom avhenger av den underliggende årsaken og er rettet mot å forebygge ytterligere forverring og opprettholde det nyrefunksjonen gjenstår. Noen tilfeller kan styres med kosthold endringer, medisiner og regelmessig mosjon for å senke blodtrykket, styrer natrium og protein inntak, og holde blodsukkeret innenfor normale grenser. I tilfelle av alvorlig eller total nyresvikt dialyse (filtrering av blodet via kunstige midler) eller en komplett nyretransplantasjon kan være indisert.

Tegn på nedsatt nyrefunksjon

26 millioner amerikanske voksne har kronisk nyresykdom, og globale tjenestemenn rapporterer sykdommen vokser til pandemi proporsjoner. Det har ført til nyresvikt --- behovet for transplantasjon eller dialyse --- blant mer enn 1 million mennesker over hele verden.

Grunnleggende

I mer enn to av tre tilfeller, kronisk nyresykdom et resultat av diabetes eller høyt blodtrykk. Personer som opplever disse spesielle forholdene bør være spesielt på vakt for tegn på nyre dysfunksjon. CKD er en langsom og ofte irreversible tap av nyre makt over tid, alt fra måneder til år, hvor ødelagte nyrer har en begrenset evne til å behandle avfall. Hver nyre oppsyn også andre viktige formål, herunder å regulere nivåer av kalsium, natrium, fosfor og kalium i blodet. De som lider av CKD lider som giftstoffer akkumuleres, kvalme og tretthet satt i, kroppen bloats og farlige komplikasjoner som høyt blodtrykk, anemi og nerveskader ofte resultere.

Symptomer

Folk flest ikke opplever noen alvorlige tegn på nedsatt nyrefunksjon før sykdommen har avansert. En trang til å urinere oftere, spesielt om natten, ofte er en tidlig indikasjon på et problem. Som normalt er kombinert med generelle problemer med å sove. Muscles kramper kan forårsake ubehag i kveld. Hovne føtter og ankler kunne indikere at nyrene har problemer med å kontrollere nivået av vann i kroppen, noe som fører til ødem. En distinkt hevelser rundt øynene, spesielt ved oppvåkning, kan også være grunn til bekymring.

Andre symptomer inkluderer tørr, kløende hud, mangel på konsentrasjon, tap av matlyst og generell tretthet. Det er vanlig som avfall og toksiner tette systemet, forurensende kroppen og stjele bort energi. Kortpustethet, svimmelhet, og kalde frysninger på en jevnlig basis er tegn på et potensielt problem. Andre symptomer inkluderer pust som lukter ammoniakk eller en metallisk smak i munnen.

Initial Diagnose

Ved tegn på nedsatt nyrefunksjon tyder etterforskning, vil blodprøver bli tatt og analysert for kreatinin, et avfallsprodukt som brukes av muskler og utvist nesten utelukkende av nyrene. "Nivået på disse avfallsstoffer i blodet øker som nyre filtrering avtar. Unormale resultater er vanligvis det første tegn på at nyresykdom er til stede,» heter det i American Association for Clinical Chemistry. "En urinprøve (urinanalyse) er også undersøkt og analysert som en del av rutinemessig screening. Dette settet med tester ser for indikatorer i nyre og urin sykdom som for eksempel røde blodceller, hvite blodceller og protein i urinen."

Høyrisikogrupper

Tegn på nyre dysfunksjon stede oftest hos personer med høyt blodtrykk, diabetes og en familiehistorie med nyresykdom. Frekvensen av CKD er også høyere blant enkelte grupper, inkludert indianere, afrikansk-amerikanere, Stillehavsøyene, latinamerikanere og pensjonister.

Hvordan redusere risikoen

The American Association of nyrepasienter antyder at følgende foreskrevet behandling planer for diabetes og høyt blodtrykk er avgjørende i staving av nyre dysfunksjon. Andre måter å redusere risikoen inkluderer å begrense inntak av over-the-counter smertestillende medikamenter og drikker mye vann. Redusere saltinntaket, utøve daglig og behandle urinveisinfeksjoner omgående.

Hvordan behandle Nedsatt nyrefunksjon

Nyrene regulerer kroppsvæske og blod kjemi. De spiller en rolle i reguleringen av blodtrykk og fjerning av avfall fra kroppen. Når nyrene ikke fungerer skikkelig, vil nyresvikt oppstå. Dette er på grunn av en reduksjon i blodstrøm til nyrene. Symptomene kan være fraværende, mild eller farlig avhengig av kroppens respons på tilstanden.

Hvordan behandle Nedsatt nyrefunksjon

•  Kjenn risikofaktorer for nyresvikt, som inkluderer høy alder, kjønn, familiehistorie, høyt blodtrykk, røyking, fedme, kolesterolnivå, diabetes, rase eller etnisk opprinnelse og genetiske faktorer. Å ha en diagnose av koronarsykdom, åreforkalkning eller perifer arteriell sykdom kan plassere en pasient har større risiko for å utvikle nyresvikt.

Kjenn symptomene forbundet med nedsatt nyrefunksjon. De fleste pasientene får symptomer i tidlige stadier. Utviklingen av symptomer oppstår som sykdommen utvikler seg og er tretthet, hevelser eller hevelse i hender, føtter eller ankler, rygg smerter, endring i appetitt, og endring i urin farge, mengde eller hyppighet. Hypertensjon og dårlig fordøyelse er vanlige problemer i nyresvikt.

•  Bestem riktig diagnose gjennom en fysisk undersøkelse med en lege. Tosidig skanning ultralyd, CT angiografi og MR angiografi vil bli utført. En kontrast angiografi er den definitive test for denne diagnosen. Laboratorieprøver kan også bestilles av legen. Når det er en diagnose av renal insuffisiens, vil legen å utvikle en behandling i et forsøk på å stoppe eller bremse insuffisiens. Tidlig diagnose er det mest fordelaktig for stopp av insuffisiens før det blir en kronisk tilstand

Følg legens behandlingsplan. Medisiner brukes til behandling av hypertensjon, vanligvis i ACE-hemmeren klassen medisiner. Endring andre medisiner doser kan være nødvendig. Vitaminene D og spesifikke nyrevitaminer kan legges til planen. Vitamin A bør begrenses så overdose av dette vitaminet kan ha negative konsekvenser for pasienter med nedsatt nyrefunksjon. Overvåking blodtrykk er viktig i behandlingsplanen. Blodprøver vil bli gjort med jevne mellomrom for å overvåke nyrene fungerer.

Hint

 • Diett begrensninger har vist seg effektive i behandlingen plan. Høy protein kan forverre nyreproblemer. Begrense mengden av natrium og kalium inntak. Overvåke væskeinntak og utgang for væskebalansen.
 • Unngå mat høy i natrium og kalium. Bruk hermetisk mat som har lavere natrium nivåer. Unngå bananer, grense kjøtt og spiser lite salt og lite kalium rå grønnsaker. Unnlatelse av å ta opp nyresvikt vil føre til end-stage renal sykdom.