Digidexo.com

ømme bryst før eggløsning

Er Alvorlig ømme bryster et tegn på eggløsning?

Kvinner holde styr på eggløsning for en rekke årsaker. Enten det er å bistå i å bli gravid eller unngå graviditet, eller bare for å fullt ut forstå deres syklus, er det nyttig å vite og forstå skiltene.

Definert

Eggløsning er når egget løsner fra eggstokken og en kvinne er mest i stand til å bli gravid. Hver kvinnes syklus er forskjellig, men det vil normalt skje 14 dager før neste menstruasjon.

Signs

Økt utflod, smerter i nedre del av magen på den ene siden, cervical endringer, og ømme bryster er alle tegn på eggløsning. En økning i en kvinnes kroppstemperatur kan også være en indikasjon.

Andre årsaker

Foruten under eggløsningen, kan ømme bryster også oppstå under svangerskapet, før menstruasjon og i sjeldne tilfeller noe mer alvorlig.

Relief

Ømme bryster kan bli avløst av smertestillende midler, ved hjelp av kaldt komprimerer og iført en bh for full støtte.

Betraktninger

Å vite når eggløsningen skjer er ikke en idiotsikker måte å unngå graviditet, siden egget kan bli befruktet i løpet av en ukjent vindu av tid rundt egg utgivelse. Også, hvis ømme bryster fortsetter, er det viktig å konsultere en medisinsk faglig for å finne ut årsaken.

Eggløsning Symptomer og tegn

Eggløsning Symptomer og tegn


Enten du er klar til å utvide familien din eller du ønsker å være forsiktig med å, vel vitende om de vanligste eggløsning symptomer og tegn kan hjelpe deg uansett. En kvinne kan bli gravid i løpet av en omtrentlig fem dagers span hver måned. Denne perioden kalles eggløsning, og det oppstår vanligvis 12 til 16 dager før menstruasjonen. Kroppen din sender ofte ut signaler på at det kommer gjennom eggløsning. Men de kan være subtile, så med mindre du betaler oppmerksomhet, de er lett å overse.

Slimet i livmorhalsen Change

Umiddelbart etter menstruasjonen du kan ikke ha mye cervical mucus. Hvis du gjør det, kan det være overskyet, tykt og klebrig å ta på. Rett før eller under eggløsning, vil livmorhalsen ser ut som rå eggehvite. Det kan være vassen og trevlet mellom fingrene. Eggløsningen mest sannsynlig skjer på dagen når du har den mest mengden av denne vannaktig cervical mucus.

Basal Body Temperature

I en frisk person, er den basale kroppstemperaturen den laveste temperaturen kroppen opplevelser i løpet av dagen. For å måle ditt, ta temperaturen første om morgenen. Ingen bevegelse, ingen snakker, ingen raske turer på do. Sette alarmen for samme tid hver morgen og pop termometeret i munnen --- fortrinnsvis i samme under-the-tungeposisjon hver gang.

Sporing av basal kroppstemperatur i løpet av noen måneder kan noen ganger hjelpe deg å avgjøre når du har eggløsning. Det er fordi i mellom eggløsning perioder basal kroppstemperatur er konsistent. Et par dager før eggløsning det vil falle på grunn av endringen i hormonnivået. Så et par dager etter eggløsning den stige kraftig. Du vil være på jakt etter en økning på 0,4 grader Fahrenheit i løpet av to dager, noe som bør indikere eggløsning. Du kan måle fremgangen din med en basal kroppstemperatur diagram.

Livmorhalsposisjonsendring

Til uinnvidde, kan det ta litt tid å legge merke til endringene at livmorhalsen går gjennom. Under menstruasjonssyklusen, og for de første dagene etterpå, vil det føles lav og fast. Som eggløsningen vokser nærmere, flytter livmorhalsen inn i en høyere stilling, blir mykere og våtere. I løpet av eggløsning livmorhalsen er på sitt høyeste og mest åpne stilling. På dette punktet er det forberedt på å tillate sperm inn. Og når eggløsningen er fullført, vil du vite det fordi livmorhalsen vil gå ned igjen i lav og fast stilling igjen.

Magekramper

Når egget er sluppet fra eggstokkene, noen kvinner har lavere magekramper kalt mittelschmerz. Denne smerten kan kjennes på den ene siden av magen eller over magen og kan vare alt fra noen timer til et par dager. Like før eggløsning, kan den voksende follikkel strekke eggstokk overflaten, forårsaker dette smerte. Under eggløsningen skjer mittelschmerz fordi slimhinnen i magen er irritert fra væsken løslatt etter egget hårsekken er ødelagt.

Ømme bryster

På grunn av hormonelle endringer, noen kvinner opplever ømme bryster eller smerter under eggløsningen frem til tidspunktet for menstruasjon. Selv husk at ømme bryster kan også være et tidlig tegn på graviditet.

Hvordan vite når en kvinne har eggløsning

Eggløsning et absolutt must når du prøver å bli gravid. Det er to ting som må skje for å bli gravid en baby: En levedyktig egg må løslates, og sperm må oppfylle at egg. Dette kan være vanskeligere å tid enn det høres ut. Kvinner er ikke alle like. Ikke alle kvinner har perfekte 28 dagers sykluser, og de som gjør kanskje ikke har eggløsning 14 dager inn i syklusen sin. Pinpointing eggløsning, men trenger ikke å være en komplett gjettelek. Det er visse tegn og symptomer som kvinner opplever umiddelbart før eller under eggløsning. Du kan bruke disse symptomene for å bidra til å få gravid, eller gjøre akkurat det motsatte. Noen par bruker eggløsning symptomer for å forhindre graviditet. Uansett vil denne guiden viser deg hvordan du kan vite når en kvinne har eggløsning.

Bruksanvisning

Trykk Cervical væske ved å plassere to fingre på utsiden av skjedeåpningen. Ta med fingrene foran ansiktet ditt, og se på dem. Spre dem litt. Har cervical væske ligner rå eggehviter? Kan du strekke det mellom fingrene uten å bryte den? Hvis svaret er ja, kan du være eggløsning.

Kjenn din undertøy for fuktighet. Cervical væske er ikke alltid klart og stretchy under eggløsningen, men vaginal væske er alltid den våteste under eggløsningen. Vet hva som er normalt for kroppen din. Når ditt undertøy er den våteste, har du sannsynligvis eggløsning.

Kjenn dine bryster for sårhet. Under eggløsningen, brystene blir ømme å ta på. Faktisk noen kvinner opplever smerte selv når du tar en dusj. Dette sårhet bør forsvinne etter ca to eller tre dager.

Finn ut om du føler smerte på den ene siden av magen. Mange kvinner, men ikke alle, opplever et symptom som heter "mellomsmerter." For et par timer på dagen en kvinne ovulates, kan hun føle en svak verke på den ene siden av magen hennes. Mange mener dette er hennes følelse selve utgivelsen av egg.

Se på magen for å se om du er oppblåst. Oppblåsthet er på det verste under eggløsningen. Er buksa strammere enn normalt? Kan du fortsatt knapp jeans? Hvis ikke, kan du være eggløsning.

Tips og advarsler

  • Et egg er fruktbart i omtrent 24 timer etter eggløsning. Vanligvis, derimot, kan sædcellene leve i opptil fem dager i egglederne. Dette betyr at fruktbarheten vinduet er faktisk ca seks dager lang.
  • Noen eggløsning symptomer kan ikke forekomme for alle kvinner. Ikke bruk dette som primær metode for prevensjon.

Har brystene får sår når eggløsning?

Har brystene får sår når eggløsning?


Under menstruasjonen, østrogen og progesteron, den kvinnelige reproduktive hormoner, er hardt arbeid. Østrogen til innsats før en kvinne ovulates og progesteron nivåene stige i tiden rundt eggløsning. Progesteron fører til vann oppbevaring som det forbereder livmoren til en mulig graviditet. Denne væsken kan gjøre brystene såre og ømme. Den ekstra vann vekt strekker din brystvev, og dette kan være smertefullt. Brystvortene kan være sår, også. Østrogen faktisk øker mengden av brystvevet slik at det også kan føre til større bryster som er følsomme for berøring, ifølge Menopauselifestyle.com.

Prosessen

Når en kvinne ovulates, er et egg frigjøres ved en moden eggstokkfollikkelen. Hårsekken treks ned egglederen, finne sin vei til livmoren. Den første fasen av eggløsning finner sted begynnelsen på den første dagen i en kvinnes periode og varer til hennes neste eggløsning. Dette er referert til som den follikulære fase. I denne fasen er det luteiniserende hormon (LH) og follikkelstimulerende hormon (FSH) som produseres av hypothalamus. Disse to hormonene få follicle klar og stimulere det slik at det vil frigi et modent egg. Når eggløsningen transpires, flytter prosessen til lutealfasen, som går på inntil menstruasjon inntreffer. Eggløsningen skjer vanligvis nøyaktig i midten av kvinnens menstruasjonssyklus selv om det kan variere fra kvinne til kvinne. I tillegg til å oppleve bryst sårhet under eggløsningen, noen kvinner føler en smerte i området av eggstokken. Dette kalles mittelshmerz.

Østrogen og progesteron

Hvis du blir gravid, vil østrogen og progesteron nivå fortsette å stige, noe som betyr at ditt bryst sårhet vil bli verre. Home-remedies-for-you.com forklarer det videre: Hvis du under eggløsningen, tar unnfangelsen sted, utgivelser kvinnens kropp hCG, som er human chorionic gonaotropin, et hormon som bare finnes hos gravide kvinner. Kvinnens kropp begynner umiddelbart å endre, mest merkbart brystene, som starter hevelse og kan bli sår og øm.

Mastalgia

Bryst sårhet er ikke uvanlig, ifølge Oasisserene.com, som bemerker at nesten 70 prosent av kvinner opplever smerter i brystene på et eller annet tidspunkt. Brystsmerter kalles mastalgia. Bryst sårhet kan også omfatte områder i tykkelse som har dannet i brystene; cyster, som er væskefylte pakker i brystene; og lumpiness. Dette kalles fibrocystiske forandringer. Denne endringen skjer vanligvis rett før menstruasjonen starter.

Plassering av Pain og hva det betyr

Hvis brystsmerter er på sidene av brystene dine, tyder dette på at eggløsning har funnet sted, ifølge Dr. Jerilynn Prior, en kanadisk kliniker, forsker og professor i endokrinologi ved University of British Columbia. Hvis smertene er i fronten av brystene eller over brystvortene, indikerer dette at østrogen dominans har oppstått, noe som kan bety manglende eggløsning. Hvis en kvinne opplever smerter både på sidene og i front av brystene, kan dette bety at eggløsning fant sted, men en utilstrekkelig mengde progesteron ble produsert etter eggløsning så østrogen dominans er fortsatt skjer.

Sårhet

Bryst sårhet er det første tegnet på en graviditet; men vil at symptomet ikke dukker opp før kvinnen har savnet henne periode, noe som kan skje ca to uker etter eggløsning og befruktning. Bryst sårhet, bortsett fra en graviditet, kan og skjer under eggløsning for noen kvinner. I tillegg til sårhet, kan brystene større og knuter kan vises, slik at brystene føles klumpete.

Menopause og ømme bryster

Menopause og ømme bryster


Det kan overraske deg som du er gliding, eller snubler, i overgangsalder at du finner deg selv opplever veldig sår, øm og forstørret brystene. Dette er ikke uvanlig. Det minner om å gå gjennom puberteten igjen, når pubescent hormonene var opptøyer. Vel, de er opptøyer igjen. Under perimenopause, som fører opp til overgangsalderen, er hormonell ubalanse ganske mye heller regelen enn unntaket.

Østrogen Dominans

Når en kvinne går inn i overgangsalderen, har hun ikke regelmessig eggløsning som hun gjorde som en yngre kvinne. Når en kvinne ikke har eggløsning, selv om hun kan ha en periode, er hun ikke produserer progesteron, som spiller en viktig rolle i å holde østrogen tøyles i. Hvis en kvinne er progesteron mangelfull, hun kan ende opp med østrogen dominans, som er et begrep skapt av Dr. John Lee. Progesteron, når stede, mellomværende og normaliserer effekten av østrogen. Østrogen bygger vev. Hvis progesteron er ikke der for å begrense dette, kan brystene bli større, hoven og veldig sår, ifølge Lef.org.

Fibrocystic bryster

Som en kvinne aldre, hun kommer til eggløsning mindre så hun ender opp med massevis av østrogen og ingen progesteron, som kun produseres når eggløsningen skjer. Dette kan føre til fibrocystic (klumpete) bryster som vondt.
Gjennom en kvinnes liv, kan hun merke at brystene hovne opp og bli ømme før mensen, noe som er normalt, ifølge Medicinenet.com; Men når hun er perimenopausal, eller fullt overgangsalderen, og er ikke å ha en vanlig menstruasjon, eller sin ankomst er tilfeldig i beste fall, bryst celler som var normalt sloughed bort og ut av kroppen, akkurat som slimhinnen i livmoren, under en periode, ikke gå noe sted fordi det ikke er en menstruasjon.
Disse cellene går gjennom en programmert celledød kalt apoptose, og når dette skjer, enzymene fjæren i aksjon og begynne å fordøye cellene innenfra. Cellene bryte ned, forlater mobilnettet fragmenter, som er i tillegg fordelt på gatefeier celler. De åtseldyr cellene er provoserende. Dette kan føre til fibrose eller arrdannelse i brystvevet. Lobules og kanaler som er plassert i kjertelvevet i brystene kan bli skadet. Hormonelike stoffer som påvirker ductal, er strukturelle og kjertelstøtteceller utgitt. Brystene får sår og klumpete og er beskrevet som fibrocystic.

Den gode og den onde

Hvis brystene er så mør at de gjør deg ulykkelig, diskutere dette med legen din, og hun kan gi deg råd om hva du må gjøre. Noen velger å bruke naturlig progesteron (ikke progestin, som er et syntetisk hormon) krem ​​eller gel for å lette deres menopausale symptomer. Men det er alltid en nedside. For mye progesteron kan føre til kramper, angst, akne, tåkete hjerne, håravfall, utvikling av ansiktshår, depresjon, humørsvingninger, midt i syklusen smerter, hukommelsesproblemer, vaginal tørrhet, oppblåsthet, hevelser og vektøkning, ifølge Cl- klrambo-ivil.tripod.com, så ikke eksperimentere på deg selv. Få råd fra en lege, som forhåpentligvis vet hva han snakker om.

Mastalgia

Dr. Dixie Mills av kvinner til kvinner ofte møter pasienter som klager over brystsmerter, som kalles mastalgia. Hennes anbefaling er å først og fremst være bevisst på hva du spiser. Hun forteller at en kvinne tar daglig kosttilskudd som inneholder vitamin E, omega-3 fettsyrer og B-vitaminer. Får tilstrekkelig mosjon og hvile, samt lære å bedre takle stress, vil bidra til å lette overgangsalder symptomer. Noen kvinner drikker Primrose olje te å bidra til å redusere smerter i brystene. Ifølge Mills, har russiske kvinner blitt kjent for å sette kål blader på sine såre bryster etter at de brytes brystet i varm bomull lin og gå i dvale. Dette reduserer velig bryst smerter og ømhet. Hvis du tar p-piller eller gjennomgår hormonbehandling (HRT) hormoner i disse legemidlene kan meget vel være medvirkende til din ømme bryster. Du vil kanskje revurdere å bruke dem.

Grøft Bra

Hvis din BH driver deg gal og forverre problemet, grøft det. Det kan ikke være tilrådelig å gjøre dette på jobb, men du kan sikkert gå braless i personvernet ditt eget hjem.

Hva tiden av måneden Do Kvinner har eggløsning?

Den amerikanske Graviditet Association anslår at eggløsning i en fruktbar kvinne finner sted mellom 12 til 16 dager før kvinnens neste menstruasjon. En populær oppfatning foreligger at eggløsningen skjer alltid på dag 14 i menstruasjonssyklusen, men dette er ikke en garanti for alle kvinner. Den gjennomsnittlige menstruasjonssykluslengden er på 28 til 32 dager, men kan variere basert på svingninger i hormonnivået. Den første dagen i kvinnens menstruasjonssyklus korresponderer med den første dagen av mensen. For kvinner med en gjennomsnittlig lengde menstruasjonssyklus, eggløsning tar vanligvis plasserer midt mellom den første dagen i en kvinnes periode og den siste dagen i hennes syklus. Siden eggløsningen skjer 12 til 16 dager før neste menstruasjon, kan kvinner med lengre menstruasjonssykluser ikke eggløsning før godt etter dag 14 i syklusen. Kvinner opplever kortere enn gjennomsnittlig menstruasjonssykluser kan eggløsning tidligere enn dag 14. Kvinner som opplever uregelmessige menstruasjonssykluser eller som tar hormon piller kan ikke eggløsning i det hele tatt.

Eggløsning Process

Menstruasjonssyklusen er delt i to faser: den follikulære fase og lutealfasen. Follikkelfasen er første halvdel av menstruasjonssyklusen når et egg vokser og modnes i utarbeidelsen av utgivelsen ved eggløsning. Kvinner med lengre menstruasjonssykluser vil oppleve en lengre follikkelfase, og dermed forsinke eggløsning. Lutealfasen er andre halvdel av menstruasjonssyklusen og er preget av en bølge av luteiniserende hormon som utløser utgivelsen av egg for eggløsning. Lutealfasen varer mellom 12 til 16 dager, og er den avgjørende faktor for hvor lenge kvinnens menstruasjonssyklus vil vare. Under eggløsningen, er et egg tilgjengelig for befruktning. Eggløsning vanligvis bare varer i 12 til 24 timer, men oppfatningen er generelt mulig for 5 til 7 dager rundt eggløsning siden sædceller kan overleve i en kvinnes kropp i 3 til 5 dager.

Symptomer på eggløsning

Tidspunktet for eggløsning kan noen ganger bli forutsagt ved nærvær av visse symptomer. Symptomer kan være en endring i cervical væske eller posisjon av livmorhalsen, økt kroppstemperatur, lys spotting, skarpe smerter i siden av magen, oppblåsthet, økt sexlyst, økt sanser og ømme bryster. En kvinne kan også bruke en eggløsning prediktor kit som måler nivået av luteiniserende hormon for å indikere når en bølge skjer og et egg er sannsynlig å bli utgitt.

Progesteron nivå Eggløsnings Symptomer

I midten av menstruasjonssyklusen --- ca 14 dager etter begynnelsen av den siste perioden og 14 dager før starten av neste periode - kan du oppleve en skarp smerte i enten nedre høyre eller nedre venstre del av magen. Dette kan være en indikasjon på at du har eggløsning. Denne smerten kalles Mittelschmerz, som er det tyske ordet for mid-syklus smerte. Denne smerten er svært vanlig hos noen kvinner, ifølge Fertilitynetwork.org. Smerten er faktisk et godt tegn, fordi det betyr at du har eggløsning. Smerten kan du også vet at dette er din fruktbare perioden av måneden. Eggløsning er den tiden i menstruasjonssyklusen når østrogen skritt til side og progesteron trapper opp og gjør jobben sin.

Prosessen

Progesteron og østrogen be kroppen din til å utvikle vev og livmor (livmor) blodstrøm i forberedelse til en graviditet. Hvis en graviditet ikke oppstår, disse hormonnivåene falle kraftig som gjør blodtilførselen til livmoren din. Dette fører til at slimhinnen i livmoren å svekkes og skur, noe som resulterer i en menstruasjon. Når progesteron og østrogen nedgang, utløser dette syklusen for å starte helt på nytt og ber produksjon av andre kjønnshormoner inkludert gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH) og follikkelstimulerende hormon (FSH), som instruerer eggstokkene til å starte modningsprosess alle om igjen.

The Body Varmer opp

Når du har eggløsning og progesteron nivåene øker, gjør dette at kroppen til å skape en passende vert miljø i livmoren for å huse en graviditet. Progesteron varmer kroppen og øker din basal kroppstemperatur, selv om du kanskje ikke merke til at du føler deg varmere. Men til de kvinnene som sporer sin eggløsning i et forsøk på å bli gravid take deres basal kroppstemperatur for å finne ut når de er fruktbare.

Gode ​​Levels

Når egget lanserer en hårsekken blir det en corpus luteum og det produserer progesteron. Selv progesteron nivå kan variere avhengig av den enkelte, bemerker Fertilityplus.org at et progesteron nivå over 3-6ng / ml indikerer eggløsning. Men mange leger ønsker å se et nivå på over 10 i en naturlig syklus og et nivå over 15 i kvinner som tar medisiner for å indusere eggløsning. Når en kvinne tar medisiner for dette formålet, kan dette føre henne til å slippe flere egg, som vil gjøre henne progesteron nivå ganske høy.

Når nivåene er lave

Hvis progesteron nivåene er lave, kan du ha problemer med å bli gravid, ifølge Fertilityplus.com. Faktisk kan du ha en periode uten eggløsning og dette kalles anovulasjon. Ingen progesteron er produsert slik at det er lite sannsynlig at du vil føle deg midt i syklusen smerte fordi du ikke har eggløsning. Når eggløsningen ikke skjer og progesteron er ikke produsert, kan dette resultere i østrogen overbelastning, noe som kan føre til alvorlige PMS symptomer. Når progesteron gjør jobben sin, det holder østrogennivået i sjakk.

Andre muligheter

Andre symptomer på lavt progesteron omfatte muskel og leddsmerter, urininkontinens, oppblåsthet, ekstreme endringer i humør, vektøkning, irritabilitet, manglende evne til å konsentrere seg, svimmelhet og søvnløshet. Du kan også oppleve endringer i appetitten, vaginal tørrhet, kalde frysninger, nattesvette, hetetokter, urinveisinfeksjoner og blærekatarr. I tillegg, hvis din progesteron nivå er utilstrekkelig, kan du ha tunge menstrual blødning, ømme bryster, muskelknuter og uregelmessige menstruasjonssykluser.

Hvor lenge før eggløsning Etter Trigger HCG?

Humant choriongonadotropin (hCG) er et hormon som produseres av kroppen av begge kjønn, men er først og fremst forbundet med svangerskapet, når den er laget i store mengder. Dette hormonet kan høstes og injisert hos kvinner med fertilitetsproblemer som en måte å utløse eggløsning og er ofte brukt i forbindelse med andre fertilitetsbehandling.

Før eggløsning

HCG som brukes i fertilitetsbehandling er opprettet fra raffinering urinen til gravide kvinner. Prosessen begynner ved å ha injeksjoner av hormonet eller, hvis tilgjengelig, det finnes piller som kan tas oralt. Du kan ha legen gjøre injeksjoner eller du kan trenes i prosessen og gjøre injeksjoner selv. HCG fungerer ligner på luteiniserende hormon, som kroppen naturlig produserer for å stimulere egg utgivelse under eggløsningen.

Når hCG blir injisert inn i kvinnen, vanligvis oppstår eggløsning i løpet av 48 timer, og flere egg blir frigitt, i henhold til SharedJourney.com. Når injeksjoner begynner, vil du legge merke til symptomer som ligner på premenstruelt syndrom som oppblåsthet, kramper, etc. Du kan lindre symptomene ved hjelp av over-the-counter medisiner som Midol, men bare etter først å snakke med legen. HCG kan også brukes til å skape et mer stabilt eggløsning for kvinner som har forskjellige lidelser som anovulasjon, polycystisk ovariesyndrom og uregelmessige perioder. Eggløsning forårsaket av hCG injeksjoner har en 90 prosent sjanse for å skape eggløsning hos kvinner med anovulasjon, ifølge SharedJourney.com

Etter eggløsning

Når eggløsningen begynner, etter rundt 48 timer, vil du ha en normal eggløsning etterfulgt av en normal periode. Hvis du prøver å bli gravid, diskutere med legen din om den beste tiden å bli bli gravid. Legen vil trolig bruke fruktbarhet medisiner i forbindelse med hCG injeksjoner for å bidra til å fremme befruktning.

Hvis hCG blir brukt for egg høsting for invitro befruktning, og deretter en gang eggløsningen har skjedd, vil du diskutere med legen din den beste tiden å høste egg. HCG ofte gjør at du slipper flere egg, og det er derfor det er ofte brukt for egg høsting. Egg høsting kan være en smertefull prosedyre og er starten av invitro fremgangsmåte. Siden flere egg er tilgjengelig for gjødsling, er det en større sjanse for at flere egg vil bli befruktet forårsaker en multippel fødsel graviditet. Bivirkningene er lik de i forbindelse med graviditet og menstruasjon inkludert: vannretensjon, hodepine, tretthet, humørsvingninger og ømme eller oversensitive bryster. Disse reaksjonene er normalt, men du bør ta dem opp med din befruktning spesialist som en forholdsregel.

Progesteron mangel og eggløsnings

Progesteron er en av de kvinnelige hormoner som er avgjørende for å bli gravid. Når eggstokkene ikke produserer nok av det, kan du ha problemer med å bli gravid.

Funksjon

Progesteron er laget av eggstokkene og tykner slimhinnen i livmoren for å forberede den for graviditet.

Betydning

Hvis et egg ikke blir befruktet av en sædcelle den måneden, da progesteronnivået faller og foring røyter, forårsaker en menstruasjon. Hvis et befruktet egg implantater, da progesteron nivåene stige dramatisk å støtte svangerskapet.

Identifikasjon

Leger vil sjekke progesteron nivåer i siste halvdel av syklusen din, vanligvis på dag 21 eller noen ganger i flere dager, for å avgjøre om du produserer nok av det, eller hvis du har det som kalles en lutealfase defekt.

Løsning

Progesteron mangel, eller lutealfasen defekt, kan hjelpes ved å ta progesteron kosttilskudd som Prometrium.

Bivirkninger

Bivirkninger av progesteron kosttilskudd inneholder hovne / ømme bryster, humørsvingninger og tretthet.

Kan Stress Årsak ømme bryster?

Ømme bryster, oftest assosiert med premenstruelt syndrom (PMS), oppstår når hormonene er ute av balanse. Stress er bare en av mange årsaker til endokrin ubalanse. Mangel på mosjon, dårlig ernæring, giftstoffer og mange medisiner kan også sette hormonene østrogen og progesteron ute av sync, forårsaker brystene å bli ømme.

Betydning

Når kroppen er under normal stress --- enten fordi du er konfrontert med en ond hund eller når du har mistet jobben din --- binyrene frigjør hormonet adrenalin. Dette fører til en økning i hjertefrekvens, til mer effektiv pust, mer glukose slippes ut i blodet for energi, en nedbremsing av fordøyelses aktivitet for å spare energi, og musklene til anspent. Men kroppen din ikke er ment å tåle stress for lange spenn av tid. Systemet må ha mulighet til å hvile etter perioder med stress eller problemer kan oppstå.

Risiko

I tider med kronisk stress, binyrene utsondre kortisol, kjent som stresshormonet. Dens funksjon er å gi rask bursts av energi i forberedelsene til "fight or flight", samt høyere immunitet og en skarpere sinn. Men hvis kortisol forblir forhøyet over tid, kan det ha en negativ effekt på helsen din, inkludert høyt blodtrykk, undertrykt skjoldbrusk funksjon, nedsatt immunforsvar og blodsukker ubalanser. Når binyrene ikke lenger kan holde opp produksjonen av kortisol, konverterer kroppen progesteron i kortisol, fordi systemene våre er laget for å velge overlevelse over reproduksjonen.

Effekter

Denne konverteringen resulterer i en progesteron mangel, noe som fører til østrogen dominans. Det betyr at det er mer østrogen i kroppen enn progesteron, i motsetning til å være i perfekt balanse som de er ment for. For mye østrogen kan ikke bare forårsaket av stress, som tidligere vist, men også av xenoestrogens ("dårlig" østrogen, slik som pesticider) finnes i miljøet, syntetiske østrogener (for eksempel piller), anovulasjon, (vanlig hos kvinner over 35), fordøyelsesproblemer og et dårlig kosthold.

Symptomer

Symptomer på østrogen dominans inkluderer allergi; redusert libido; hodepine; fett gevinst, spesielt i magen; fibrocystic bryster og PMS. En av de vanligste tegnene på PMS er ømme bryster.

Forebygging / løsning

Å kvitte seg med ømme bryster og andre sykdommer forbundet med PMS, må du gå til roten av problemet, og ikke bare ta en pille som dekker problemet midlertidig. Kontrollere stress er en viktig måte å gjøre dette. Mens det kan være lettere sagt enn gjort, prøve å implementere disse trinnene, en etter en: trening hver dag, spise sunt, få rikelig søvn / hvile, meditere, le og tilbringe tid hver dag gjør noe lystbetont. Snakk også med en naturopathic lege om å balansere dine hormoner naturlig via riktig kosttilskudd og bruke en naturlig progesteron krem ​​(se "Ressurser" nedenfor).

Ømme bryster under overgangsalder

Ømme bryster er en vanlig klage blant kvinner går gjennom overgangsalder. Det er viktig å forstå hva som forårsaker denne tilstanden og hvordan håndtere dette ubehaget som det oppstår.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at brystsmerter er en indikasjon på brystkreft. Dette er imidlertid ikke tilfelle. Medisinske eksperter tyder på at brystsmerter er sjelden et kjennetegn ved brystkreft

Forebygging / løsning

Forskning tyder på at å fjerne koffein, etter en lav-kalori diett og regelmessig mosjon kan bidra til å kontrollere mange av de ubehagelige bivirkninger av overgangsalder. Overforbruk av vitamin B6 har også vært kjent for å forårsake ømme bryster så begrense bruken til den foreslått dosering.

Størrelse

Din bryst størrelse kan endres jevnlig. Hovne og ømme en dag, bevege deg opp en BH-størrelse og normal neste, flytter du ned en størrelse. Har et par forskjellige BH-størrelse i skuffen din, slik at du kan gjøre deg så komfortabelt som mulig når disse endringene oppstår.

Betraktninger

Ømme bryster går ofte helt bort etter overgangsalderen er fullført. Imidlertid kan ømhet dukke opp igjen hvis hormonbehandling brukes.

Advarsel

Sjekk med legen din hvis du har noen bekymringer om brystsmerter og ømhet.

Ømme bryster på grunn av graviditet

Ømme bryster er et vanlig symptom på graviditet. Du kan legge merke til sårhet veldig tidlig i svangerskapet som din hormonnivået surge. Det kan også bli tydelig i tredje trimester som amming prosessen starter.

Betydning

Ifølge nettstedet birthingnaturally.com, brystkjertlene utvikle seg i løpet av svangerskapet, i motsetning til alle andre kjertler som forfaller i løpet av puberteten. Sårhet er vanlig når nivåene av graviditetshormoner som HCG og progesteron bølge i første trimester som kroppen din skifter for å imøtekomme det voksende fosteret.

Funksjon

Ifølge birthingnaturally.com du kan lekke en forløper til melk kalles råmelk fra brystene så tidlig som den femte måneden av svangerskapet, selv om mange kvinner ikke har væske komme før barnet er født.

Årsaker

Årsaken til brystsmerter under svangerskapet, vil avhenge av hvilket punkt i svangerskapet sårhet oppstår. Brystsmerter er et tidlig symptom på graviditet, som kan oppstå før du har bekreftet graviditeten gjennom en test. I siste trimester, kan brystsmerter oppstå på grunn av overfylling av væske i brystene, eller muligens på grunn av en infeksjon rundt brystvortene.

Advarsler

Ifølge Medline Plus, bør du ringe legen din dersom du har blod eller puss utflod fra brystvortene, hvis brystene er hardt og hovent etter fødselen, eller du merker en klump som ikke går bort. Dette er tegn på infeksjon.

Forebygging / løsning

Du kan forhindre at enkelte bryst sårhet av seg en god passer bra både på dagtid og når du sover om natten. Ta varme dusjer for å lindre smerter, og unngå nærkontakt når brystene er mest sår.

Eggløsning under overgangsalder

Eggløsning under overgangsalder


Når en kvinne går gjennom peri-menopause, den fasen som kommer før overgangsalderen, hun kan eller ikke har eggløsning. En kvinne kan ha en menstruasjon selv om hun ikke har hatt eggløsning.

Prosedyre

Eggløsningen skjer vanligvis midt i syklusen, da et egg frigjøres fra hårsekken, forlater eggstokken og beveger seg inn i egglederen. Egget da gjør sin vei til livmoren der, hvis det møter opp med en sperm, kan en graviditet føre. Ifølge Healthsquare.com, er en kvinne født med så mange som to millioner egg. Men som kvinne aldre, blir hennes egg forsyning utmattet.

Aldring Eggstokkene

Aldring eggstokkene blir non-respondere på kroppens signaler om at det er på tide å produsere et egg. Når dette skjer, blir mindre progesteron produseres og eggstokkene gradvis mister sin evne til eggløsning. Når eggløsningen stopper helt, østrogennivået stuper og menstruasjon opphører helt. Dette er overgangsalder.

Syklus blir ujevn

Når en kvinne er i peri-menopause, blir Eggløsning syklus uberegnelig. Kroppens normale hormonelle rytme blir avbrutt og menstruasjonen kan bli ustabil. Hvis en kvinne er ikke forsiktig med å bruke prevensjon i denne fasen av livet hennes, kan hun bli gravid, fordi det er vanskelig å forutse om eller når hun kommer til eggløsning. En peri-menopausal kvinne kan bare bli gravid i løpet av disse syklusene når hun har eggløsning, ifølge Mayo Clinic. Noen kvinner kan oppleve en stikkende smerte i nedre høyre eller venstre side av magen, noe som indikerer eggløsning finner sted, selv om mange kvinner aldri oppleve denne følelsen. En kvinnes bryster kan få sår midt i syklusen som indikerer at hun har eggløsning.
En kvinnes evne til å bli gravid reduseres som eggløsning blir uregelmessig; kan imidlertid graviditet fortsatt forekomme. The Mayo Clinic anbefaler at kvinner bruker prevensjon før de har gått et helt år uten en menstruasjon.

Eggstokkene stenges for godt

Når overgangsalderen inntreffer, betyr dette at eggstokkene har stengt ned for godt, og menstruasjon vil ikke lenger forekomme. Østrogen, som er avgjørende for en kvinnes helse, er ikke lenger produseres av kroppen hennes. Østrogen hjelper dyrking vaginal membraner, opprettholder bentetthet, stimulerer brystvevet og bidrar til å holde huden smidig. En kvinnes kropp er vant til å oppleve en bølge av østrogen, etterfulgt av et utbrudd av progesteron under hennes månedlige syklus. Produksjonen av disse hormonene stopper når eggløsningen opphører. Dette setter kvinner på et høyere risiko for å få beinskjørhet og hjerte- og karsykdommer.

Prematur eggstokksvikt

Ifølge Blå Kors og Blue Shield, en prosent av kvinnene opplever for tidlig eggstokksvikt, noe som resulterer i utbruddet av overgangsalder før fylte 40. Hvis en ung kvinnes eggstokker slutter å virke, kan tilstanden være forårsaket enten av en autoimmun tilstand eller noen genetisk faktor. Men noen ganger ingen årsak kan bestemmes.

Informasjon om ømme bryster forårsaket av friksjon av brystkreft

Hvis din BH ikke passer ordentlig eller det er under-ledninger i bunnen av BH som skli ut og stikke deg, kan dette definitivt føre til smerte og irritasjon til brystene dine. I tillegg, hvis du er iført stoff som irriterer brystene, dette fører til friksjon og vil resultere i ømhet.

Jogger sin Nipple

Brystvortene kan bli svært smertefullt som følge av friksjon eller skade, ifølge Drugs.com. Jogger brystvorten er betegnelsen for kløende, irriterte brystvorter som følge av friksjon fra klær, som ofte oppleves av langdistanseløpere. Gnaging av brystvortene vil resultere i smerter, og noen ganger dermatitt.

Fisjon

Ved bunke nippel skjer det en spalting av nippelen. Menn kan oppleve det, så vel som kvinner. Alt som kan forårsake friksjon, inkludert grovt materiale eller en logo på en skjorte, kan resultere i denne tilstanden, som også kalles raver brystvorte, gartner brystvorte og runner brystvorte.

Forebygging / løsning

Dekke brystvortene med vaselin og kirurgisk tape før du begynner å kjøre eller trener for å forhindre dette, ifølge Commonsportsinjuries.com. Et annet forslag er å ha en løpende vest som vil eliminere noen av slitasje som oppstår når du bære klær som er laget av syntetiske fibre.

Bruk en BH

Ikke på seg en BH kan resultere i brystene dine blir irritert og smertelig anbud spesielt hvis brystene er gjentatte ganger gni mot materiale som er nubby, skrapete eller grov. Bære et brasserie.

Mangel på støtte kan forårsake Trauma

Deltagelse i idrettsaktiviteter uten å ha en støttende BH kan føre til friksjon dødskamp samt å utsette brystene til for mye spretter rundt og traumer, noe som kan resultere i ømme bryster.

Hvordan beregne en kvinner eggløsning dato

Hvis du prøver å bli gravid, betydelig hjelper det å vite eggløsning datoer. Likeledes, hvis du ønsker å unngå å bli gravid, er nyttig den samme informasjonen.

Hvordan beregne en kvinner eggløsning dato

•  Skriv ned den første dagen i siste menstruasjon. Dette er den datoen du startet din siste menstruasjonssyklus.

Legg merke til gjennomsnittlig antall dager i din individuelle menstruasjonssyklus. Menstruasjonssyklusen begynner på den første dagen av mensen og slutter på den siste dagen før du får din neste periode. Antall dager i den syklusen er kjent som ditt spesifikke menstruasjonssyklusen. De fleste kvinner har en menstruasjonssyklus på ca 28 dager. Beregn din gjennomsnittlige menstruasjonssyklus ved å spore sykkelen i flere måneder. Syklusen kan variere litt fra måned til måned. Gjennomsnittlig dine sykluser over tre eller fire måneder på å finne din gjennomsnittlige menstruasjonssykluslengde.

Vit at kvinner vanligvis har eggløsning 14 dager etter starten av menstruasjonssyklusen. Dette betyr at hvis du har en 28-dagers syklus, vil du sannsynligvis eggløsning på dag 14 i syklusen. Hvis du har en 30-dagers syklus, vil du sannsynligvis eggløsning på dag 16 i syklusen.

Bruk online eggløsning kalkulatorer for enkelt å se dine spådd eggløsning datoer. Nettsteder som Ovulation-Kalkulator og The Imperfect Parent vil beregne eggløsning dato for deg. Du må legge inn den første dagen i din siste periode og din gjennomsnittlige menstruasjonssyklusen lengde for å få resultater.

Prøv temperaturen metode for å bestemme eggløsning. Ta temperaturen hver morgen. Dagen etter at du har eggløsning, vil temperaturen være om en halv grad Celsius høyere enn normalt. Sørg for å ta temperaturen første om morgenen, før du har fått ut av sengen som bevegelse forårsaker kroppstemperaturen til å stige.

Observer utflod. Når eggløsningen nærmer seg, har en tendens utflod å være mer vassen og tydelig. På dagen for eggløsning, vil utslippet være tykkere og våtere. Direkte etter eggløsning, vil utslippet være noe klebrig.

Besøk en fruktbarhet lege for å få hjelp bestemme din eggløsning tid. Disse legene kan utføre ulike tester for å hjelpe deg med å spikre ned dine spådd eggløsning datoer.

Hint

  • Etter eggløsning har skjedd, må egget bli befruktet i løpet av 24 timer for at graviditet kan oppstå.
  • Vær oppmerksom på at eggløsning beregningen gir et anslag over den eggløsning dato. Det er ikke en eksakt vitenskap.
  • Hvis din menstruasjonssyklus varierer hver måned, er det vanskelig å forutsi eggløsning datoer.

Hvor snart etter en LH-stigning du har eggløsning gjøre?

Hvor snart etter en LH-stigning du har eggløsning gjøre?


Timing er nøkkelen komponent under familieplanlegging. Overvåking den månedlige syklus og hormonsvingninger ikke bare holder deg up-to-date på hva som skjer i kroppen din, kan det øke sjansene for unnfangelse hvis du innlemme denne kunnskapen i din baby-making innsats. Å vite når du har en luteiniserende hormon (LH) vil hjelpe deg å finne din eggløsning tidsramme mer nøyaktig.

Definisjon av LH Surge

Luteiniserende hormon er en av de viktigste hormonene som spiller inn i dagene som fører opp til eggløsning. En LH-stigningen oppstår når dette hormonet frigjøres i kroppen av hypofysen. Hypofysen får signal om å slippe denne type hormon fra hypothalamus. Dette området av hjernen er din viktigste hormon regulator.

LH Rolle i Eggløsning

Tilstedeværelsen av luteiniserende hormon signaler til din modent egg at det er på tide å bryte gjennom eggstokkveggen. Ifølge American Graviditet Association, sprekker egget gjennom delikat eggstokkveggen innen 24 til 36 timer etter at du har en LH-stigning. Når egget er sluppet, reiser det ned egglederen og er tilgjengelig for mulig unnfangelse. For de fleste kvinner, skjer denne prosessen med hendelser sted mellom dag 12 og dag 16 i menstruasjonssyklusen.

Oppdager Din LH nivå

Du kan bestemme din LH nivå med to hovedmetoder. Den første og minst invasive er en over-the-counter urin eggløsning prediktor test. Avhengig av budsjettet og preferanser, kan du kjøpe en eggløsningstest stripe kit, en digital eggløsningstest eller en fruktbarhet monitor kit. Dette er raskere og rimeligere enn det andre alternativet, blodprøve. Medline Plus viser at helsepersonell kan bestille en blod uavgjort for å sjekke hormonnivået på en bestemt dag i menstruasjonssyklusen.

LH Surge og Conception

Når du vet du har hatt en LH-stigning, kan du tiden din forestilling innsats. WebMD anbefaler å ha samleie noen dager før beregnet eggløsning dato, så vel som på den dagen, for å øke sjansene for unnfangelse. Sperm kan overleve inni deg i opptil seks dager, mens egg har en mye kortere overlevelse tidsramme - 12 til 24 timer. Etter det, desintegrerer egget og er ikke lenger tilgjengelig for befruktning.

Effektiviteten av Plan B hvis tatt etter eggløsning

Effektiviteten av Plan B hvis tatt etter eggløsning


Plan B er en p-alternativet som er beregnet for bruk i krisesituasjoner. Når tatt kort tid etter samleie, kan det forsinke eggløsning og hindre implantasjon av et befruktet egg i livmoren. Imidlertid, hvis en kvinne har ubeskyttet samleie i løpet av eller etter eggløsning, kan nivået av pillen pålitelighet endres.

Definisjon

Plan B er en type p-pille. Imidlertid skiller den fra andre p-piller på to måter. Først er det brukt for å forhindre graviditet etter ubeskyttet sex allerede har skjedd. For det andre innebærer det å ta bare en pille, mens andre p-piller ofte krever en kvinne å ta en p-pille hver dag i hennes syklus.

Bruk

Plan B er nødprevensjon. Dette betyr at det er ment å hindre graviditet når en kvinne har hatt ubeskyttet sex og ikke ønsker å bli gravid eller hvis en prevensjon metoden ikke fungerer som forventet. For eksempel kan det brukes hvis et kondom sprekker eller et par har samleie uten bruk av prevensjon i det hele tatt. Det er imidlertid ikke det samme som en abort pille. Ifølge PlanBOneZStep, vil det ikke avbryte svangerskapet dersom en kvinne har allerede blitt gravid.

Timing

Du kan ta Plan B opp til tre dager, eller 72 timer, etter å ha ubeskyttet samleie. Ifølge Planned Parenthood, det fungerer ved å slippe et høyt nivå av et hormon som kalles levonorgestrel - finnes i mange p-piller - i kroppen. Dette hindrer kroppen fra eggløsning - slippe et egg. Siden en graviditet ikke kan forekomme med mindre et egg møter og blir befruktet av en sædcelle, kan forsinke eggløsningen forhindre graviditet. I tillegg gjør pillen slimet i livmorhalsen - slim som beveger seg fra åpningen av livmoren til vagina - tykkere, noe som gjør det vanskeligere for sædcellene å reise mot et egg hvis du slipper en. Det tynner også slimhinnen i livmoren, noe som muligens gjør det vanskeligere for et befruktet egg å feste seg der.

Etter eggløsning

Effektiviteten av å ta Plan B etter eggløsning er usikkert. En av Plan B arbeidsplasser er å utsette eggløsning, hindrer egget i å komme med en sædcelle. Hvis du allerede hatt eggløsning og hadde sex før eller under eggløsning, kan et egg har blitt befruktet. Men Plan B tynner også slimhinnen i livmoren. Derfor kan et befruktet egg ikke vellykket implantat der, og egget kan gå ut kroppen din når du har din neste periode. Hvis du har eggløsning, ha sex når du mistenker at du har eggløsning og ta Plan B på samme tid, kan du ha en høyere sjanse for graviditet. Dette er vanskelig å forutsi, men som pinpointing den eksakte tiden for eggløsning er vanskelig, som er å forutsi hvor raskt en sperm vil møte et egg.

Egg Longevity

Ifølge American Graviditet Association, er fortsatt et ubefruktet egg bart i omtrent 24 timer etter eggløsning. Som sådan, kan samleie enda et par dager etter eggløsning være mindre sannsynlig å resultere i graviditet. Du kan imidlertid velge å ta Plan B allikevel å ha en bedre sjanse til å forhindre en uønsket graviditet.

Hvordan finne en kvinnes eggløsning dato

Hvordan finne en kvinnes eggløsning dato


Under eggløsningen, kvinnens eggstokker slipper et egg, som blir befruktet når det kommer i kontakt med mannens sæd. Hvis du prøver å bli gravid, har du en 12 til 24-timers vinduet hver måned når du kan bli gravid. Sperm lever også i kroppen din i tre til fem dager. Å vite når du har eggløsning lar deg tid samleie slik at du vil ha størst sjanse for å bli gravid. Du kan forutsi eggløsning ved å lære å observere visse kropps tegn.

Hvordan finne en kvinnes eggløsning dato

Spor perioder på en kalender. Eggløsningen skjer en gang mellom 12 og 16 dager før mensen. Hvis du har en ganske regelmessig syklus, kan du forutsi når du kan være eggløsning, men du bør kombinere dette med andre metoder for å være sikker.

Ta din basal kroppstemperatur hver morgen. Basal kroppstemperatur, eller BBT, er kroppstemperaturen etter at du har vært hvile. Det er det samme på de fleste dager, men toppene dagen etter at du har eggløsning. Du trenger en spesiell termometer, som kan komme med et diagram for å spore BBT. Når du vet når du eggløsning, telle dagene til din periode for å bestemme din "lutealfase", eller antall dager i mellom eggløsning og menstruasjon. Bruk denne til å telle tilbake fra din forventede perioden dato for å gjøre en god gjetning om når du har eggløsning.

Sjekk slimet i livmorhalsen og livmorhalsen posisjon. Sperm reise gjennom livmorhalsen for å nå egget. Som du har eggløsning, blir slimet rundt livmorhalsen din glatt og elastisk, noe som hjelper sædcellene sammen. Test din cervical mucus ved å dra fingeren langs området og undersøker det i lyset. Under eggløsningen, cervix vil også være høyere opp, og du kan selv være i stand innsats en finger.

Bruk en ovulation Predictor kit. Like før kroppen frigjør et egg, produserer det luteiniserende hormon. Teste ovulation Predictor kits urinen for dette hormonet. Samle urin i en ren, tørr cup. Dypp slutten av testen i urinen din. Hvis den oppdager hormonet, vil du se to linjer. Dette betyr at du vil få eggløsning i løpet av de neste 36 timer.

Hint

  • Online fruktbarhet kalkulatorer kan hjelpe deg å holde styr på mensen, og bidra til å forutsi når du vil eggløsning.
  • Dersom syklusen er uregelmessig, kan det være vanskelig å fastslå nøyaktig når du har eggløsning. Hvis syklusen din er lengre enn 35 dager, kan du ikke være eggløsning i det hele tatt. Rådfør deg med legen din dersom du har problemer med å bli gravid.

Grunner for ømme bryster

Ifølge California Pacific Medical Center, så mange som 50 prosent til 70 prosent av kvinner opplever bryst ubehag eller smerte. Bryst ubehag varierer fra kvinne til kvinne, men kan variere i alvorlighetsgrad eller intensiteten av smerte, og fra akutt til prikking. Ta kontakt med din lege for konsultasjon når smertene vedvarer, sentre på ett område, eller synes ikke å være syklisk.

Menstruasjon

Hormonelle endringer under menstruasjon kan føre til ømme bryster. Ubehaget kan variere fra måned til måned, men er vanligvis sterkere før menstruasjon og reduserer etter en periode.

Menopause

Ømme bryster er vanlig i løpet av par år før en kvinne går gjennom overgangsalderen. Dette er på grunn av forandringer i sin hormonelle syklus.

Foods & Beverages

Visse matvarer eller drikkevarer kan føre til ømme bryster. Koffein gjør at blodårene utvider seg, som produserer hevelse og bryst oppblåsthet, og muligens smerte eller ømhet.

Medisiner

P-piller eller hormonbehandling kan bidra til ømme bryster fordi de mengder av progesteron eller østrogen kan ikke være egnet for alle kvinner. Noen psykiatriske medisiner eller antidepressiva kan øke ømme bryster, også.

Følelsesmessig stress

Stress kan påvirke en kvinnes hormonelle syklus og forverre ømme bryster eller smerte.

Eggløsning Pain & Symptomer

Eggløsning symptomer er forbundet med endringer i en kvinnes skjedesekret og en økning i hennes normale basal kroppstemperatur. Disse symptomene vanligvis bare vare i løpet av kort eggløsning periode, og for noen kvinner smerte kan også oppstå under eggløsningen. Kvinner bør snakke med sin lege hvis de merker uvanlig eggløsning symptomer eller om de prøver å spore deres eggløsning for å oppnå befruktning.

Identifikasjon

Eggløsning er en del av kvinnens menstruasjonssyklus som normalt 12 til 14 dager før starten av menstruasjon, i henhold til American College of Fødselsleger og Gynekologer. Prosessen med eggløsning finner sted når en hårsekken på en av eggstokkene brister og frigjør et egg. Når egget er sluppet den går gjennom en åpning i egglederen og får sin vei ned i livmoren. Ifølge American College of Fødselsleger og Gynekologer egget forblir levedyktig for befruktning ca 24 timer etter at den er sluppet.

Endringer i skjedesekret

Endringer i skjedesekret er en av de mest merkbare symptomer på eggløsning. En økning i cervical mucus oppstår i løpet av denne tiden til å støtte overlevelsen av sperm i vaginal kanalen. Kvinner kan oppleve en økning i skjedesekret under eggløsningen, og kan også legge merke til at sekret bytte til en tynn, glatt, rå eggehvite konsistens og farge. Når eggløsningen er over utslippet kan forsvinne eller bli tykkere, skyet eller klissete.

Endring i Basal Body Temperature

Basal kroppstemperatur er den laveste kroppstemperatur og endringer i basal kroppstemperatur kan være et tegn på at eggløsning har nettopp skjedd. Ifølge Dr. Eric Daiter av New Jersey Infertilitet Center, dips en kvinnes basal kroppstemperatur litt like før eggløsning, og deretter stiger litt for et par dager etter eggløsning har funnet sted; Dr. Daiter sier også at en temperaturøkning på en tidel av en grad til en grad stige etter eggløsning kan forekomme, men de fleste kvinner opplever en halv grad økning i post-eggløsning basal kroppstemperatur.

Kvinner som ønsker å spore deres basal kroppstemperatur for å identifisere når eggløsning har funnet sted trenger å spille inn sin temperatur første hver morgen, før du beveger deg eller komme ut av sengen, og det er best hvis de tar denne temperaturen på samme tid hver morgen. En spesiell basal kroppstermometer bør brukes for å få de mest nøyaktige basal kroppstemperaturmålinger.

Eggløsning Pain (Mittelschmerz)

Eggløsning smerte er et symptom på eggløsning som oppstår i noen eggløsning kvinner. Denne smerten, også kjent som mittelschmerz, er assosiert med lavere magesmerter som er vanligvis på venstre eller høyre side av magen. Kvinner kan merke denne smerten brytere sider hver måned eller smerten kan oppstå oftere på den ene siden i mange måneder på rad. Eggløsning smerter er ofte beskrevet som en mild stikkende smerte som kommer og går i ett til to dager, og vanligvis varer i bare noen få minutter av gangen.

Når skal snakke med legen din

Kvinner bør snakke med sin lege så snart som mulig hvis de merker noen alvorlige eller uvanlige symptomer assosiert med eggløsning, som kan inkludere vaginal blødning, sterke smerter, feber eller smerter som varer lenger enn vanlig. Kvinner som sporer deres eggløsning å oppnå graviditet bør snakke med sin lege for sporing tips, råd og en pre-graviditet helseundersøkelse.