Digidexo.com

symptomer på raon eksponering

Symptomer på Mold Eksponering & Mykotoksiner

Symptomer på Mold Eksponering & Mykotoksiner


Muggsopp og mykotoksiner kan finnes innendørs og utendørs, spesielt rundt varm, fuktig og råtnende materiale. Mens noen mennesker er mer følsomme for dem enn andre, kan eksponering forårsake alvorlige, til og med terminal, helseproblemer. Denne artikkelen detaljer symptomer på mold eksponering og mykotoksiner og skisserer behandlinger.

Bakgrunn

Muggsopp er sopp som vokser i flercellede grupper, i motsetning encellede gjær. De formerer seg gjennom sporer, som er hardføre og kan overleve ekstreme miljøforhold. De kan finnes i alle deler av verden.

Identifikasjon

Mens formen kan bli testet for å bestemme den nøyaktige art, dette normalt ikke påvirke typen behandling man får som et resultat av eksponering. Den person, ikke støpeformen, er den primære faktor i å bestemme helserisiko fordi de fleste problemer knyttet til allergier. Mykotoksiner, selv, er fargeløs og luktfri.

Symptomer

Symptomene på mold og mykotoksin eksponering varierer sterkt mellom individer. De oftest være i form av en allergisk reaksjon. Noen symptomer er hodepine, frysninger, feber, sår hals, hoste, lunger, utslett, hudlesjoner, neseblødning, tretthet, depresjon, diaré, blod i avføring eller urin, magesmerter, endret pust og kompromittert immunitet.

Behandling

I milde tilfeller kan fjerning av støpeformen som beskrevet nedenfor føre til en individuell utvinning. I mer alvorlige tilfeller, spesielt de som involverer mykotoksiner som har forurenset dyr eller menneske mat og selv luften, en lege bør konsulteres umiddelbart. Den tidligere diagnoser og behandling begynner, jo mer sannsynlig er det å være effektive. I tilfelle av ekstreme eksponering, langtidshelseeffekter, inkludert kreft, kan oppstå.

Forebygging / løsning

Folk følsomme for mugg bør unngå kompost hauger, klippe gress og skogkledde områder. Inne kan muggvekst bli redusert ved å opprettholde fuktighetsnivåer mellom 40 prosent og 60 prosent. Vurder å bruke en avfukter under fuktige måneder. Rene bad regelmessig med mold-drapet produkter. Ikke teppe bad eller kjellere. Såpe og vann kan anvendes til å fjerne små flekker av mugg. En sterkere løsning kan være laget av blekemiddel og vann, i et forhold på én kopp blekemiddel for hver liter vann. Hvis den ruten er tatt, vernehansker og vernebriller, sørg for god ventilasjon og følg produsentens instruksjoner på flasken. Ta kontakt med en spesialist for å hjelpe til med fjerning av store oppdateringer av mold.

Symptomer på Mold Eksponering

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er mold en type sopp som finnes innendørs og utendørs, og vokser best i varme og fuktige forhold. Mold sprer ved å gjengi gjennom sporer, og kan spre seg raskt. Når noen mennesker kommer i kontakt med mold, kan de oppleve en rekke symptomer, hvorav noen kan være alvorlige. Les videre for å finne ut mer om symptomene på mold eksponering.

Effekter

Når folk som er sensitive for mugg kommer i kontakt med det, kan de oppleve symptomer som nasal stuffiness, hudirritasjon og irritasjon i øynene, ifølge CDC. Mens disse reaksjoner på mold er milde, noen mennesker opplever alvorlige reaksjoner som feber, kortpustethet og mugg infeksjoner i lungene, ifølge CDC. De som opplever alvorlige symptomer av mold eksponering også kan få diaré, tap av matlyst, oppkast, hukommelsestap, hovne kjertler i neach og armhulen, pusteforstyrrelser og øreinfeksjoner, ifølge moldsickness.org. I de mest alvorlige tilfeller, blindhet, hjerneskader, kreft og død kan inntreffe.

Betydning

Mold kan også være giftig for mennesker hvis konsumert ved et uhell. Ifølge New York State Department of Health, har folk rapportert mold toksisitet fra å spise mugne korn. Personer som har eksisterende luftveislidelser, allergier og immunforstyrrelser generelt er på et høyere risiko for symptomer ved eksponering for mold.

Geografi

Mens mold tendens til å vokse i fuktige områder, er det oftest funnet i antikvitetsbutikker, møller, byggeområder, blomsterbutikker og veksthus, ifølge CDC. I hjemmet, flom, lekkasjer i taket, fuktige kjellere, damp fra kjøkken og bad og våte klær er bare noen av måtene som vekst av muggsopp kan stimuleres, ifølge New York State Department of Health.

Betraktninger

Hvis noen mener at han har blitt utsatt for mugg og opplever symptomer, bør han kontakte en lege. Legen kan da henvise ham til en spesialist som behandler pasienter med mold allergi eller en infeksjonssykdom lege, ifølge CDC.

Forebygging / løsning

Folk kan redusere sin eksponering for mold ved å unngå områder der den vokser, inkludert skogkledde områder, klippe gress og kompost hauger ifølge CDC. Det er også oppmerksom på at noen mold som er funnet fjernes med en blanding av blekemiddel og vann eller såpe og vann. Holde nivået av fuktighet i et hjem mellom 40 og 60 prosent, og erstatte gjennomvåt tepper og bruker et klimaanlegg eller avfukter under fuktige måneder også kan hindre muggvekst, ifølge CDC. Folk kan identifisere om sine hjem eller arbeidsplass har en mold problem når de ser det. Det ser ofte furry, misfarget eller slimete, ifølge New York State Department of Health.

Fysiske symptomer på Mold Eksponering

Det er mange arter av muggsopp som har varierende effekt på en persons helse. Mulige helserisikoen er allergiske reaksjoner, astma og andre luftveislidelser. Fysiske symptomer varierer også avhengig av lengden på eksponeringen.

Mold

Det er ingen mulig måte å eliminere mold fra innemiljø. Siden symptomene på mold eksponering er så varierende, mange leger mener sine pasienter til å ha psykiske problemer.

Mykotoksiner

Ingemuggsporer vil føre til mugg å vokse inne i en persons kropp produserer giftstoffer som kalles mykotoksiner. Jo lenger en person går uten behandling for eksponering, jo mer mold vokse.

Vanlige symptomer

De vanligste symptomene på mold eksponering er ofte forvirret for andre plager. Vanlige symptomer er nysing, kløende eller irritert hud; kløende eller rennende øyne; og hodepine.

Avanserte Symptomer

Avanserte symptomer er erfarne etter å ha blitt utsatt for en lengre periode. Symptomene er mer alvorlig og varer lenger. Noen symptomer er neseblod, tretthet, kvalme, diaré, vekttap og kortsiktig hukommelsestap.

Sent stadium Symptomer

Sent stadium symptomer på mold eksponering er den mest alvorlige. Eksempler på sent stadium symptomer er blindhet, hjerneskade, langsiktig hukommelsestap, blødende lunger, kreft og død.

Hvor snart Må Flu Symptomer Utvikle Etter eksponering?

Influensasymptomer kan sees så tidlig som en dag etter eksponering, eller så sent som fem dager. Når symptomene oppstår, er det best å konsultere legen din. De eldre og små barn er mer utsatt for sykdom og er mer sannsynlig å dø av det. Så tidlig oppdagelse og behandling for dem er kritisk.

Hvordan Flu er spredt

Influensa er vanligvis spres når en person hoster eller nyser i luften og en annen person kommer i kontakt med den.

Definisjon

Influensa er egentlig heter influensa og det er en svært smittsom infeksjon i lungene, hals og nese.

Symptomer

Symptomer inkluderer muskelsmerter, feber, sår hals, rennende nese, hoste og hodepine.

Historie

Fordi influensa har en tendens til å forandre seg, kan det være vanskelig å behandle, og har forårsaket pandemier i det siste, slik som i 1918 og 1957.

Forebygging / løsning

Det er en influensa vaksine som kan gis før du kontrakt influensa. Dette anbefales for de eldre, barn og noen personer med visse helserisikoer.

Symptomer på Klor Eksponering

Symptomer på Klor Eksponering


Du vil finne klor i noen behandlet svømmebasseng. Noen mennesker som ikke er utsatt for klor regelmessig vil nok merke noen symptomer når de har kommet i kontakt med klor. Følgende forklarer mer om klor, og også hva du kan forvente å se i veien for symptomer hvis du har blitt utsatt for klor.

Bruksområder

Klor brukes til mange forskjellige ting, men mest for svømmebassenger. Klor anvendes for sanitære formål, og også for å desinfisere vannet.

Innånding

Klor oppløses i vann og også blekemiddel. Men for å være fullt eksponert for klor, ville det mer enn sannsynlig være et resultat av en utilsiktet utslipp eller lekkasje et sted. Når klor er ved romtemperatur, er det ansett som en gass, derfor kan du lett bli avslørt av inhalasjon av gass. Lave nivåer av innånding eksponering for klor kan føre til brystet, øyne og hudirritasjoner. Det kan også gjøre at du hoster eller har sår hals. Høye nivåer av eksponering for klor kan føre til piping og tetthet i brystet (se Ressurser).

Svelging

Klor oppløst i vann og svelges er en annen måte eksponering. Dette er veldig sjelden, men fortsatt mulig. Hvis dette skjer, kan det føre til skader på mage-tarmkanalen. Du kan også oppleve kvalme og oppkast.

Hud eller øyne Kontakt

Hvis du kommer i kontakt med lave nivåer av klor, kan øynene eller huden blir irritert. Hvis du har høyere nivåer av kontakt med klor, kan det føre til brannskader og / eller sår.

Behandling

De fleste klor eksponeringer håndteres ved å skylle det berørte området. Hvis du fikk klor i øynene, skyll øynene med vann. Hvis du sølt litt på huden, skyll den godt med vann. Hvis du svelget klor, ikke drikke vann eller fremkalle brekninger. I stedet får legehjelp umiddelbart.

Tegn og symptomer på Radon Eksponering

Tegn og symptomer på Radon Eksponering


Radon er en luktfri, smakløs, naturlig forekommende gass som fører til mer enn 21.000 kreftrelaterte dødsfall i USA hvert år, ifølge Environmental Protection Agency (EPA). Radon kan finnes i alle typer bygninger, inkludert ditt hjem. Enkle tester kan utføres for å oppdage ulike nivåer av radon, og bevissthet om tegn og symptomer som følge av eksponering for radon er nøkkelen i å beskytte deg selv og kjære fra dette farlig gass.

Årsaker

Radon kommer fra råtnende uran i jorden. Radioaktive partikler jobbe seg opp gjennom bakken og i luften, der de går inn i lungene og kan begynne å forårsake celler for å slå kreft. Radon er i stand til å bevege seg inn i bygninger gjennom sprekker i grunnmuren og veggene, hull i service rør og selv vannforsyning, ifølge EPA.

Eksponering

Det finnes ingen dokumenterte tilfeller av sykdommer eller sykdommer relatert til kortsiktig radoneksponering. Den sannsynlige scenariet er at du ikke vil innse at du har blitt utsatt for radon før mange år senere, da symptomene utvikler seg. Ved dette tidspunktet, kan en sykdom allerede er dannet. Symptomene på radoneksponering vil være de samme som for lungekreft - en vedvarende hoste, hoste opp blod, pustevansker og brystsmerter.

Lung Cancer

Radon er andre bare til røyking som en ledende årsak til lungekreft. Lungekreft er den eneste type kreft definitivt knyttet til inhalasjon av radon, i henhold til American Cancer Institute. Hvis radon er til stede i hjemmet til en røyker, er at personens sjansene for å få lungekreft økt dramatisk, ifølge WebMD. EPA anbefaler at alle huseiere teste for radon, spesielt de som røyker.

Forebygging

Den enkleste måten å hindre radoneksponering er å teste hjemme. Radon test kits kan finnes på de fleste jernvareforretninger eller hjemme-forbedring sentre. Nye boliger kan bygges for å beskytte mot radon, men alle boliger skal fortsatt testes for gassen. Hvis det oppdages radon, vil en spesialist må være ansatt for å finne ut den beste måten å eliminere radon. Du kan sjekke med din statens radon kontor for en liste over disse entreprenører og spesialister.

Short Term Symptomer på Mold Eksponering

Når folk diskutere kortsiktige symptomer relatert til mold eksponering hva de vanligvis refererer til er allergiske reaksjoner. Hver person vil reagere annerledes når de utsettes for giftig muggsopp og symptomene kan variere fra person til person.

Hodepine

Hodepine kan være et resultat av en rekke forskjellige ting. Mange mennesker reagerer på giftige mold eksponering med hodepine som vanligvis går bort etter at du forlater den mugne miljø.

Magesmerter

Det er noen typer muggsopp som kan forårsake mage ubehag.

Grunnleggende symptomer

Symptomer som tungpustethet, rennende øyne, kløe, nysing og kløe i øynene er alle symptomer assosiert med mold eksponering.

Hudirritasjon

Noen mennesker kan utvikle midlertidige utslett når de utsettes for giftig muggsopp. Dette symptomet bør forsvinne etter forlater mugne miljø.

Holde orden

Hvis du er konstant lidelse med disse symptomene er det en god idé å holde styr på hvor de forekommer mest og har disse stedene sjekket for mugg.

Tegn og symptomer på CO2 Eksponering

Tegn og symptomer på CO2 Eksponering


Alle levende organismer inhalerer karbondioksid som en av de mange gasser som er tilstede i det virvar som kalles luft. Under normale omstendigheter, beholder kroppen oksygen og puster ut det meste av karbondioksyd tilbake i luften. Høye nivåer av CO2 kan skyldes ulike fysiologiske forhold, for eksempel cardio lungesykdom og lungeinfeksjon, eller gjennom yrkesrisiko, som å reparere ovner eller bruker feil dykkerutstyr. Tegnene på karbondioksid forgiftning avhenger av lengden og graden av eksponering.

Mild Eksponering

Selv den mest mild eksponering for CO2 vil føre til merkbare symptomer. Puste inn luft med 2 prosent CO2 i flere timer gjør det vanskelig å puste selv under lett aktivitet, som for eksempel å gjøre retter eller plukke opp leker. Med en økning på 3 prosent CO2, puste mens du sitter fortsatt blir anstrengt etter bare en time. En mild hodepine og mindre svetting vil også utvikle løpet av en enkelt time av CO2 eksponering 3 prosent.

Moderat Eksponering

Moderat eksponering forekommer i mindre enn 10 minutter mens inhaling luft med CO2-prosenter mellom 4 og 6 prosent. På 4 og 5 prosent CO2, blir puste ubehagelig. Rask pust er kroppen din forsøker å expell overflødig CO2 gjennom utpust. Mangelen på oksygen vil også føre til svimmelhet. På 6 prosent CO2, sensoriske behandling evner, særlig hørsel og syn, vil begynne forverret etter bare noen få minutter. Flere timer med CO2 eksponering 6 prosent vil utløse kroppslige skjelvinger i tillegg til listen over nevnte rammer.

Alvorlig Eksponering

CO2 eksponeringer mellom 7 og 15 prosent kan føre til alvorlige symptomer på mindre enn ett minutt. Etter bare et par minutter for innånding luft mellom 7 og 10 prosent CO2, vil du oppleve ekstrem pustevansker, svette, svimmelhet og en akutt hodepine. Innen et par timer med dette samme eksponering, vil mangel på oksygen gjengi du nesten eller helt bevisstløs. Mindre enn ett minutt av eksponering for CO2-nivåer mellom 10 og 15 prosent, vil føre til forvirring og voldelig muskelrykninger raskt etterfulgt av bevisstløshet.

Fatal Eksponering

Fatale eksponeringsnivåer forekommer i mindre enn ett minutt der CO2 andelen er mellom 17 og 30 prosent. Svimmelhet og rask pust utvikler seg til fullstendig tap av muskelkontroll og kramper i løpet av sekunder. Koma og død blitt forestående i løpet av få minutter av bevisstløshet.

Symptomer på Natural Gas Eksponering

Symptomer på Natural Gas Eksponering


Naturgass eksponering kan oppstå når apparater, varmesystemer og rør i ditt hjem lekkasjegass. Naturgass inneholder kjemikalier slik som metan, etan, propan, butan og karbonmonoksyd. Gassen er luktfri og fargeløs, noe som gjør det vanskelig å detektere en lekkasje. Derfor er det lagt en "råtne egg" lukt til det for enklere gjenkjenning. Naturgass eksponering kan føre til en rekke symptomer, og i alvorlige tilfeller kan føre til døden.

Low-Level Eksponering

En liten gasslekkasje i ditt hjem kan være vanskelig å oppdage. Low-level eksponering for naturgass kan forårsake mild hodepine og en følelse av åndenød når du anstrenge deg under fysisk aktivitet. Hodepine og andpustenhet kan også være forårsaket av en rekke andre problemer, inkludert allergier eller sykdom. Men hvis du eller andre medlemmer av familien kontinuerlig lider av mild hodepine, bør du ha din naturlige gassapparater og rør sjekkes for lekkasjer som en mulig årsak.

Høy nivå eller langvarig eksponering

Langvarig eller høyt nivå eksponering mot naturgass fører til influensalignende symptomer som hodepine, tretthet eller tretthet, svimmelhet og kvalme. Ofre for eksponering kan også vises forvirret, ha problemer med å huske ting, bli irritabel og har problemer med fysisk koordinasjon. Kjæledyr i hjemmet kan også vise symptomer på naturgass eksponering. Hvis kjæledyret ditt er usedvanlig sløv eller virker syk og medlemmer av familien din opplever noen av de nevnte symptomer, har din naturlige gassapparater og systemer sjekket med en gang. Hvis det er en stor lekkasje i hjemmet ditt, bør du vurdere å flytte til et trygt, midlertidig bolig til alle nødvendige reparasjoner er gjort.

Alvorlig Eksponering

Ved overdrevent langvarig eller plutselige eksponering for ekstremt høye konsentrasjoner av naturgass, kan du oppleve et tap av bevissthet. Miste bevisstheten mens du blir utsatt for en naturlig gasslekkasje er farlig. Den karbonmonoksyd i naturgassen hindrer oksygen fra å bli absorbert i blodstrømmen. Dette ikke bare skader indre organer og vev, men kan føre til døden. I tilfelle av plutselig eller alvorlig eksponering mot naturgass, prøv å flytte offeret ut av hjemmet og inn i frisk luft så raskt som mulig. Ring nødtelefonen hvis offeret ikke puster, er å ha vanskeligheter med å puste eller ikke gjenvinne bevissthet en gang fjernet fra hjemmet.

Forebygging

Hjelp hindre skadelig eksponering for naturgass ved å installere en karbonmonoksid eller naturgass detektor i ditt hjem. Disse enhetene vil varsle deg hvis de oppdager noe over et visst nivå av gass i ditt hjem luft. Opprettholde og service alle gassapparater og varmesystemer regelmessig for å holde dem i god og sikker stand. Bruk alltid avtrekksvifte når matlaging på en gasskomfyr.

Tegn og symptomer på eksponering til Paint Løsemidler

Tegn og symptomer på eksponering til Paint Løsemidler


Eksponering for maling løsemidler innebærer flyktige organiske forbindelser (VOC) og deres virkninger på menneskers helse. VOC som slippes ut gasser fra substanser så som løsningsmidler for maling. Fordi oppløsningsmidler er generelt brukes innendørs, vil de tegn og symptomer på eksponerings være større på grunn av den høyere konsentrasjon. Effektene varierer avhengig av om eksponeringen er kortsiktig eller langsiktig.

Kortsiktige effekter

Tegn og symptomer på kort eksponering er hodepine, svimmelhet, tretthet, tap av koordinasjonsevne og kvalme. Forutsatt eksponering var begrenset og den enkelte er utsatt for frisk luft, bør disse symptomene avtar. Når du maler innendørs, lufte ut rommet for å unngå disse symptomene. Hvis symptomene er nevnt, stoppe maleri.

Langtidseffekter

Som et resultat av langvarig eksponering, vanligvis forbundet med enkeltpersoner som arbeider med maling profesjonelt, kan tegn og symptomer overflaten. Et slikt tegn ville være hukommelsestap og forvirring, både indikatorer på skader på hjernen. Akkurat som med kortvarig eksponering, hodepine er et tegn. I dette tilfellet, de vedvarer og aldri synes å gå bort.

Nyreproblemer

Eksponering kan føre til nyreskader, som først vises som anemi, tretthet, økt blodtrykk og deretter nyre dysfunksjon, som kan føre til nyresvikt.

Ytterligere Signs

Personer utsatt for maling løsemidler kan fremvise søvnforstyrrelser, eufori, hallusinasjoner og kramper. Ytterligere symptomer inkluderer nese og halsirritasjon med den røde tråden av hodepine.

Svart mold eksponering Behandlinger

Svart mold eksponering Behandlinger


Mesteparten av tiden, vil eksponering for sort mugg forårsake kun milde symptomer. Giftig svart mold er mer alvorlig, skjønt, og vil kreve en annen behandling. Dette er den type mold folk refererer til når de snakker om "syke hus."

Svart-Mold Symptomer

Ikke-toksiske symptomer svart mold eksponering kan være nysing, hoste og / eller hud og irritasjon i øynene. Du tenker kanskje du har en kald eller bihulebetennelse heller enn å ha blitt utsatt for svart mold. Giftig svart mold eksponering kan gi kroppslige systemer for å bli påvirket, inkludert skader på celler og nerver. Giftig svart mold vil også øke sensitiviteten jo lenger du er utsatt for mold.

Behandlinger for Giftfri Exposure

Det første du må gjøre hvis du har vært utsatt for svartsopp er å finne den og rense den opp slik at eksponeringen ikke kan fortsette. Gode ​​steder å begynne å lete er på badet og kjøkkenet. Når formen er blitt fjernet, over-the-counter kalde medisiner kan behandle symptomene. Hvis du finner dette ikke fungerer eller symptomene er mer alvorlig, kan en lege foreskrive medisiner for å hjelpe kroppen din avgifte seg selv.

Behandlinger for gifteksponering

Øk kalsium og kalium i kosten for å hjelpe kroppen din bekjempe effektene av formen. Snakk med legen din om problemet. Han eller hun kan foreskrive en sniffe å hjelpe deg å bekjempe virkningene av mold. Legen din vil du også ønsker å avgifte kroppen din slik at det kan bli kvitt sporene som har blitt inhalert.

Symptomer på Dangerous Mold

Symptomer på Dangerous Mold


Omtrent hver husstand har en art av mold nagende i sine hjem, enten det er i kjelleren eller i nærheten av en vannkilde. Selv om tusenvis av arter av mold ikke utgjør en trussel mot helse, kan noen arter være farlig. Noen farlige former, som for eksempel grønn, svart mugg eller Stachybotrys chartarum, ikke utgjør en umiddelbar helserisiko til de blir luftbårne. Så de slipper mykotoksiner som kan føre til uønskede bivirkninger hos friske mennesker, så vel som mennesker med pågående helseproblemer.

Hudirritasjon

Selv folk med sunt immunforsvar er ikke helt sikker fra bivirkninger eller symptomer på luftbåren mold. Noen vanlige symptomer assosiert med mold eksponering er sykdommer i huden, for eksempel fotsopp og soppinfeksjon. Irritasjon og utslett hud er andre kjente symptomer på mold eksponering.

Allergier

Muggsopp kan utløse astmaanfall hos personer som er allergiske mot muggsopp. Andre reaksjoner vanlig hos personer med allergi mot muggsopp er høysnue, tetthet i brystet, nysing, irriterte øyne, rennende nese samt eksem. Omfanget av disse symptomene er forskjellig for hver person, men hvis de er alvorlige, se en lege er sterkt anbefalt.

Pusteproblemer

Nasal stuffiness og tungpustethet er også vanlige symptomer som påvirker luftveiene og forårsake pusteproblemer. Gjentatt eksponering for mold øker en persons følsomhet for mugg og øker sannsynligheten for vedvarende symptomer. Ifølge Centers for Disease Control, alvorlige reaksjoner på mugg er mer sannsynlig å påvirke folk som jobber i landbruket dersom de blir utsatt for store mengder høyet som er befengt med mugg. Kortpustethet og feber anses alvorlige symptomer på mold eksponering, og personen opplever disse symptomene trenger å bli sett av en lege.

Luftveisinfeksjoner

Folk som allerede lider med et svakt immunsystem er utsatt for å utvikle en negativ reaksjon på mykotoksiner. Personer med kroniske lungesykdommer som KOLS eller astma er sannsynlig å utvikle pusteproblemer. De er også utsatt for å utvikle infeksjoner i lungene når de puster inn den sporer av mugg. Disse sporene fester seg til lungene og begynner å ruge. Ifølge Illinois Department of Public Health, personer med svekket immunforsvar er også utsatt for infeksjoner i øyne, hud og andre organer i kroppen; disse opportunistiske infeksjoner påvirker ikke friske mennesker.

Symptomer på Breathing Black Mold

Du har sikkert hørt om farene ved svart mold, og du kan lure på om du har vært utsatt for. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, har konsekvensene av eksponering for svart mold blitt overdrevet for de fleste, men for noen er reell fare. Du bør være kjent med symptomene slik at du vil gjenkjenne dem hvis de vises i din familie.

Identifikasjon

Black mold, eller noen ganger giftig svart mold, er det vanlige navnet som brukes for å referere til stachybotrys chartarum. Dette er en spesiell type av mugg spore som vokser på materialer som inneholder cellulose, slik som sheetrock eller tre, i nærvær av konstant fuktighet. Mange typer mold er svart, men er ikke nødvendigvis "svartsopp". Stachybotrys mugg er faktisk en grønn-svart.

Betydning

Tidlige rapporter om svart mold beroliget publikum at bare én til tre prosent av husene hadde de giftige sporer. Men i 1997, Susan Flappan, en miljø helse spesialist med Barnas Mercy Hospital, fant Stachybotrys sporer i 30 til 40 prosent av pasientenes hjem hun studerte. Mens absolutte tall er ikke kjent, synes det klart at svart mold kan være et større problem enn først teoretisert. Det er fornuftig å være kjent med symptomer på mold eksponering så vil du gjenkjenne dem hvis de dukker opp i familien din.

Symptomer

De vanligste symptomer på eksponering for svart mold er lik symptomene på forkjølelse eller influensa, noe som kan gjøre dem vanskelig å gjenkjenne. Du kan oppleve hodepine eller sår hals, diaré, konstant trøtthet eller en generell følelse av sykdom. I noen tilfeller kan du utvikle hår eller hud problemer, som for eksempel håravfall eller utslett.

Måten å fortelle disse symptomene er ikke bare en forkjølelse eller influensa er at de ikke vil gå bort over tid. Du kan oppleve dem forverring og minske, men som kan være relatert til hvor mye tid du tilbringer i ditt hjem i stedet for en kontinuerlig forbedring av symptomene.

Komplikasjoner

Eksponering for svart mold blir mer av et problem i de med allergi, astma eller lungesykdom. I disse menneskene, kan eksponering føre til luftveisproblemer som hoste, pipende pust eller pustevansker. Det kan forverre eksisterende forhold, så det kan bli sett på som en forverring av det opprinnelige problemet heller enn relatert til mold eksponering.

Noen tilfeller av idiopatisk pulmonal blødning, noe som betyr blødende lunger, hos spedbarn skal ha blitt knyttet til svart mold eksponering. Ifølge CDC, har denne koblingen ikke blitt bevist, og videre studier må gjøres.

Forebygging / løsning

Hvis du har et problem med mugg, betyr det at du har overflødig fuktighet fra et sted. Ditt første skritt er å finne ut hvor det er og løse problemet slik at mugg ikke vil bare komme tilbake.

Ifølge CDC, kan svartsopp renses på samme måte som en hvilken som helst form, ved hjelp av en løsning av en kopp av blekemiddel i en liter vann. Dette vil fungere på hardt underlag. Porøse eller absorberende overflater, for eksempel teppe, sannsynligvis må kastes. Det er viktig å bli kvitt alle de muggsporer, fordi selv døde sporer kan forårsake allergiske reaksjoner. Sørg for å ha masse ventilasjon, bruk hansker og vernebriller og aldri blande blekemiddel med ammoniakk. Hvis du er usikker på hvordan du går frem, kan det være lurt å ringe en profesjonell.

Tegn og symptomer på sykdom fra Black Mold

Svart mugg kan finnes i hjemmene hvor det er overflødig fuktighet, og det kan føre til sykdom som kan være dødelig eller mild, avhengig av alvorlighetsgraden av eksponeringen.

Vanlige symptomer

Vanlige symptomer på svart mold eksponering er hodepine, kløende eller rennende øyne, kløende hud og nysing. Symptomene er ofte ignorert fordi de ligner kald eller allergi.

Alvorlige symptomer

De mer alvorlige symptomer på langvarig eksponering omfatter seksuell dysfunksjon, tap av matlyst, vekttap, langvarig hodepine, hårtap, neseblødning og alvorlig utmattelse. Andre symptomer som pusteproblemer, hoste opp blod, diaré, kvalme, utslett eller sår, kortsiktig hukommelsestap, hovne kjertler og ledd-og muskelsmerter, har også blitt rapportert.

Behandling

Hvis en pasient ikke blir behandlet, kan eksponering for svart mold føre til kreft, blødninger i lungene, langsiktig hukommelsestap, hjerneskade, blindhet og død.

Feildiagnostisering

Noen pasienter har blitt feildiagnostisert med slike forhold som astma, emfysem, bihulebetennelse, kronisk utmattelsessyndrom og fibromyalgi når den virkelige årsaken er svart mold.

Faktorer

Utette rør og tak, flom, dårlig ventilasjon og blokkerte takrenner kan øke risikoen for svart mold i hjemmet.

Under Teppe Mold Symptomer

Under Teppe Mold Symptomer


Teppe er et felles område for innendørs mold å vokse. Det er viktig å være klar over mulige symptomer på mold eksponering slik at du kan iverksette nødvendige tiltak. Noen av disse helsemessige symptomer kan påvises i luftveiene, immunsystemet og nervesystemet. Visse typer smerte kan også være tegn på under-the-teppe mold. Lider kan selv oppleve følelsesmessige og psykologiske symptomer.

Luftveiene

Mange av symptomene relatert til under-teppe Formen kan påvirke luftveiene for de som utsettes for støpeformen. Astma og astmatiske symptomer er felles for de som lider av under-teppe mold eksponering. Disse symptomene kan komme i form av astmaanfall, tungpustethet, kortpustethet, hoste og brenning lungene. Lider kan også oppleve tørr, hacking hoste eller kanskje til og hoste opp blod. Flere sinus-relaterte symptomer kan også forekomme.

Pain

De som lider av under-teppe mold eksponering kan oppleve smerter på forskjellige steder i kroppen. Magesmerter ofte følger eksponering for under-teppe mold. Smerter i kroppen og muskelsmerter kan være tegn på eksponering. Blære, nyre-og leversmerter kan også følge etter teppe mold eksponering. Noen kan oppleve ekstreme hodepine og migrene.

Emosjonelle og psykiske problemer

Ikke bare kan under-teppe mold fysisk påvirke de som utsettes, kan det også føre til følelsesmessige og psykiske problemer i tillegg. Noen av de følelsesmessige symptomer kan omfatte depresjon, angst eller demens. Irritabilitet og humørsvingninger kan også forekomme som et resultat fra under-teppe mold eksponering. Følelser av håpløshet og frakobling er vanlige symptomer. Noen kan oppleve plutselige og ekstreme personlighetsforandringer. I alvorlige tilfeller kan Alzheimers-lignende symptomer overflaten i form av hukommelsestap eller lærevansker.

Nervous System

Under-the-teppe mugg kan også påvirke nervesystemet på mange måter også. Perifere nervesystemet effekter kan oppstå, for eksempel nummenhet i fingre og tær. Lider kan også oppleve nummenhet i ansikt og lemmer. Utilsiktede ansiktsbevegelser og ekstrem rykking kan skyldes mold eksponering. I enkelte alvorlige tilfeller kan under teppet mold forårsake anfall.

Immune System

Mange av symptomene forårsaket av under-teppe mold eksponering effekt på immunsystemet. De som utsettes for under-teppe mold kan oppleve allergiske reaksjoner. I noen tilfeller kan det oppstå ekstreme allergiske reaksjoner, kjent som anafylaksi,. Gjentakende forkjølelse kan også være et tegn på under-teppe mold. Tilbakevendende nysing passer er et annet symptom. I tillegg kan lider oppleve hyppige bihulebetennelse, ledsaget av generell nedsatt motstand mot infeksjoner.

TMJ Symptomer: Tinnitus

Tinnitus er en relativt vanlig tilstand der folk hører lyder som egentlig ikke er der, inkludert ringing, piping, summende eller hvesing. Tinnitus rammer omtrent én av fem personer. Nesten halvparten av alle TMJ pasienter opplever tinnitus.

Typer

Det finnes to typer tinnitus: subjektive og objektive. I subjektive tinnitus, kan bare pasienten høre lydene. Dette er langt mer vanlig enn objektiv tinnitusen, hvor en lege kan høre lyden ved lytting til innsiden av pasientens øre.

Betydning

Tinnitus er ikke en tilstand, men et symptom. Subjektiv tinnitus kan være et tegn på skade i høre nerver, eller problemer i det indre, midtre eller ytre øret. Mål tinnitus er ofte en signifier av en blodåre tilstand, indre øret bone lidelse eller en muskuløs problem.

Behandlinger

De fleste mennesker, inkludert TMJ pasienter, kan redusere eller eliminere deres tinnitus symptomer. Behandling vil avhenge å finne årsaken til tinnitus, og kan variere mye.

Årsaker

Det finnes en lang rekke mulige årsaker til tinnitus, og mange av disse kan virke som ikke er relatert til hverandre. Tinnitus kan oppstå med aldersrelatert hørselstap. Høye lyder, musikk eller maskiner kan forårsake det, samt ørevoks buildup og blokkering. Andre årsaker er Ménières sykdom, stress, hode og nakkeskader, svulster, blodårene, høyt blodtrykk og visse medisiner.

Forebygging / løsning

Du kan redusere risikoen eller hyppigheten av symptomer ved å begrense eksponering for høye lyder. Bruk verne øret dekker på høyt konserter eller når rundt høyt maskiner. Røyking og alkohol kan forverre tinnitus symptomer. Og trening kan bidra til å bekjempe tinnitus ved å forbedre blodsirkulasjonen.

Misforståelse

Mange tror at tinnitus oppstår bare hos eldre mennesker. Men mens eldre mennesker er mer sannsynlig å få tinnitus, kan det oppstå nesten uansett alder.

Metangass Forgiftning Symptomer

Luktfri metangass produseres fra noen enkle situasjoner som vanligvis finnes rundt hjemmet. Potting jord i en plastpose, rotting mat i ditt kjøkken og kloakk drenering problemer er bare noen av årsakene til metangass utviklings i ditt hjem. Det er også en primær gass som brukes i blandingen til oppvarmingsformål. Dette naturgass kan også sive inn i ditt hjem gjennom kjellere. Symptomene ligner på det du opplever med influensa.

Hodepine

Hodepine er ofte det første tegnet på metangass forgiftning. I 1937, en skole i New London, Texas blåste opp når metangass ble antent av gnist fra en arbeider verktøy. Denne eksplosjonen drepte minst 300. lærere og skolebarn hadde hodepine i dagene før hendelsen. Dette var det eneste symptomet at de overlevende rapportert etter ser tilbake i tid før eksplosjonen. Metangassen hadde bygget opp og gikk ubemerket på grunn av mangel på noen andre helseplager.

Hjertebank

Hjertebank er ett av symptomene som er forårsaket av metangass. Dette er det ubehagelig følelse som hjertet slår hurtig, ut av sekvensen, eller unormalt på annen måte. Folk som opplever dette symptomet fra eksponering til denne gassen vil ofte bli gitt en friskmeldt etter at de får medisinsk hjelp.

Kognitiv

Uoppmerksomhet, dårlig dømmekraft og hukommelsestap er tegn på metangass forgiftning. Jo mer du er utsatt for denne gassen, de mer dominerende disse symptomene blir. Folk som opplever disse symptomene er ofte ikke klar over at dette skjer før noen gjenkjenner dette i dem og peker den ut.

Svimmelhet

Svimmelhet og fogginess er et symptom på metangass eksponering eller forgiftning. Disse symptomene vanligvis vises og forverre mer tid du bruker på det stedet som havner denne gassen. Når tilbringe tid borte fra dette miljøet vil symptomene forsvinne. Denne foreteelse er vanlig med denne type forgiftning.

Motor Coordination

En reduksjon i motorisk koordinasjon ofte forekommer etter å ha blitt utsatt for metangass. Det kan dukke opp på subtile måter som en normalt uvanlig antall tilfeller av knocking over tingene rundt hjemmet. Slippe ting mer enn vanlig, og selv bumping inn i ting i et miljø du er bruk for.

Influensalignende symptomer

Mental uro slapphet og ubehag er ofte symptomer som er tilstede i dagevis uten en forklaring. Dette er også symptomer man opplever med influensa så mange ganger folk holde seg hjemme og hvile, som selvsagt kommer til å gi dem mer eksponering og forverre symptomene.

Mugg Symptomer

Mugg er forårsaket av mold vokser på tekstiler. Mold er en vekst som er forårsaket av sopp og kan produsere giftige kjemikalier som kan forårsake en myriade av uheldige helsemessige symptomer. Mold og mugg eksponering kan påvirke mennesker på ulike måter, og det er ingen måte å måle mengden av mugg som kan føre til helseproblemer.

Allergier

Mugg eksponering kan føre til allergier som nese irritasjon, irritasjon i halsen, høysnue symptomer, tett nese, røde øyne, tette bihuler, rennende øyne og brennende øyne. Andre symptomer assosiert med mugg eksponering kan inkludere lysfølsomhet, nysing, hodepine, trøtthet og utslett på huden. Rørende mold og mugg kan øke allergisymptomer i de som er følsomme for disse stoffene. Folk som har astma kan ha en økt risiko for allergiske reaksjoner på mugg og mold. Eksponering for mugg og mugg kan føre til astmaanfall, noe som krever legehjelp.

Infeksjon

De som har et svekket immunsystem eller immunsvikt kan ha en økt risiko for infeksjon etter eksponering for mugg og mold. Innånding av muggsoppsporer kan forårsake infeksjoner som aspergillose, som er en infeksjon i lungene. Smitte fra mugg eksponering er ikke så utbredt i friske mennesker. Andre typer infeksjoner som kan oppstå etter eksponering for mugg er gjær infeksjoner eller fotsopp.

Kroniske tilstander

Kroniske helseproblemer kan skyldes eksponering for mugg. Dette kan omfatte flass, tretthet, hodepine, kronisk bihulebetennelse, forstoppelse, gjentakende forkjølelse, depresjon, influensalignende symptomer, ringing i ørene, hovne lymfeknuter, urinveisinfeksjoner, uforklarlig feber og nattesvette. Noen mennesker som har en lengre eksponering for mugg og mugg kan oppleve symptomer som tidlig menopause, rødme, humørsvingninger, matallergier og irritabel tarm symptomer.

Central Nervous System

Mugg eksponering kan føre til en rekke symptomer i sentralnervesystemet. Disse symptomene kan øke i alvorlighetsgrad med utvidet eksponering for mugg og mold. Anfall, svimmelhet, svimmelhet, sløret tale, hukommelsestap og skjelvinger er som kan oppstå med eksponering symptomer i sentralnervesystemet. Ifølge Rhode Island avdeling for helse, de som har pre-eksisterende medisinske tilstander kan ha en økt risiko for symptomer fra mugg eksponering. Barn, spedbarn og eldre kan også ha en økt risiko.

Asbest symptomer hos personer

Asbest symptomer hos personer


Ifølge National Cancer Institute, beskriver asbest en samling av naturlig forekommende fibrøse mineraler. Regelmessig brukt i produksjonen av bildeler bremser og byggevarer, er asbest utnyttet fordi dens anti-korrosjon og varmebestandig egenskaper. Bruken av asbest maling i strukturer og boliger endte på 1980-tallet, men alle bygninger bygget før dette tiåret kunne presentere en potensiell helsefare. Personer som svelg asbestfibre kan være symptomfri i mange år før realisere et problem har oppstått.

Pusteproblemer

Den mest utbredte symptom på enkeltpersoner er utsatt for asbest er kortpustethet. Ettersom fibrene er inhalert, de over inne i lungene og andre organer. Over tid, skaper dette arrvev i lungene, og den eksponerte individ opplever en reduksjon i pustekapasitet. De innledende symptomer på asbest eksponering er lik som astma. Over tid kan den som blir utsatt for asbest utvikle en eller flere av flere lungesykdommer.

Asbestose

Asbestose er den medisinske betegnelsen for å beskrive symptomene som oppstår som følge av eksponering for asbest. Individer som har utviklet asbestose har ofte anfall av ukontrollerbar hoste. Selv om dette ikke kan skje i 20 til 30 år etter den første eksponeringen, vil symptomene uunngåelig forverres. Utsatte mennesker kan oppleve slike lidelser som plakk bygge opp i lungene og selv en form for kreft kalt mesothelioma. Pasienter opplever pustevansker, lungesmerter og finger-clubbing, som er betennelse i vevet under negler og oppstår som følge av den pågående sykdomsprosessen. Det finnes en rekke lunge lidelser som kan forårsake dette symptomet, så konsultere med en lege og få en nøyaktig diagnose er avgjørende for å motta riktig behandling.

Behandling Symptomer

Symptomene på eksponering for asbest starte ut mindre, men får stadig verre. Mange enkeltpersoner komme til det punktet hvor puste gjør vondt mens du utfører noen fysisk arbeid. Mens det er ingen kur for asbest eksponering, leger forsøke å kontrollere symptomer og hjelpe pasienten med å puste lettere. For å holde pasienten komfortabel, leger anbefaler å bruke cool-tåke vaporizers og utnytte hjemmebasert oksygenbehandling. Blodfortynnende medisiner er foreskrevet for å holde fartøyene avslappet og forhindre blodpropp i lungene. I avanserte tilfeller kan legen anbefale en lungetransplantasjon.

Symptomer på Mold voksende i kroppen

Symptomer på Mold voksende i kroppen


Mold er en sopp som kan komme inn i kroppen din og vokse. I noen mennesker, mold forårsaker en allergisk reaksjon, mens i andre gjør det ikke. Av denne grunn er det ikke en enhetlig sett av symptomer som indikerer eksponering til støpeformen. Mugg kommer inn i kroppen gjennom dine øyne, nese og munn og påvirker lungene, hjerne, hud og mange andre områder av kroppen. Alvorlighetsgraden av symptomer som er avhengig av lengden av eksponeringen, mengden av mugg og alvorligheten av den allergiske reaksjon. Hvis du tror du har blitt utsatt for mugg, bør du ha din lege kjøre lab tester for å se etter mugg i kroppen din.

Tidlige symptomer

Du har kanskje en slektning at du besøker innimellom som har mugg i huset hennes, eller kanskje du bare startet en ny jobb, og legger merke til at du får en rennende nese hver gang du går inn på kontoret. Tidlige symptomer på mold eksponering som disse har en tendens til å være mild. Dette kan være fordi det er lave nivåer av mugg eller fordi du ikke har vært utsatt for det på veldig lenge. Symptomer på dette stadiet tenderer mot høysnue-lignende symptomer som nysing, rennende øyne og hodepine. Du kan merke at huden din og øynene er tørr og irritert.

Avanserte Symptomer

Når man er utsatt for mugg over en lengre tidsperiode, kan symptomene bli mer alvorlig. For noen kan dette bety løpet av noen måneder; for andre kan det ta år å utvikle disse typer symptomer. Disse er ofte luftveisproblemer som astma, kronisk bronkitt og bihulebetennelse. Mugg påvirker også dine kognitive prosesser, forårsaker kortsiktig hukommelsestap og nevrologiske lidelser. Du kan føle ekstrem tretthet, kjøre en lavgradig feber, og oppleve hovne kjertler sammen med muskel og leddsmerter.

Alvorlige symptomer

De som står overfor mugg eksponering i høye nivåer i løpet av en lang tidsperiode ofte ekstreme symptomer som et resultat. Alvorlige symptomer vil mest sannsynlig være til stede i en person som bodde i et hus eller leilighet befengt med mugg i flere år. Ofte er den eneste måten å bli kvitt mugg å fullstendig erstatte forurenset gips, isolasjon og tak. Dette er kostbart, så mange utleiere er nølende til å gjøre det; huseiere kan finne sin forsikring motvillige til å betale krav på disse sårt tiltrengte reparasjoner. Som et resultat kan folk ender opp med å leve i og puste høye nivåer av muggsopp og til slutt medføre alvorlige symptomer som blindhet, hjerneskade, langsiktig hukommelsestap og kreft.