Digidexo.com

overgangsalder hud

Tørr hud under overgangsalder

Mange kvinner er altfor kjent med hetetokter, nattesvette og humørsvingninger som ofte følger menopause. Noen kvinner også oppleve tørr hud og kløe som følge av tap av østrogen som går sammen med denne viktige mid-life overgang. Fordi kronisk kløende hud kan også være et tegn på allergi, psoriasis, stoffskifteproblemer eller leversykdom, er det viktig å ta kontakt med helsepersonell for å utelukke andre sykdommer.

Årsaker

Siden østrogen normalt stimulerer oljeproduserende kjertler, har huden flere muligheter til å bli tørr i overgangsalderen når østrogennivået er lavt.

Healthy Eating

Avgifte kroppen ved å spise rikelig med frukt og grønnsaker bidrar klare urenheter fra kroppen, noe som resulterer i sunnere hud

Vann

Å drikke åtte til ti glass rent vann per dag for å holde huden hydrert anbefales. Unngå koffein og alkohol siden de fungerer som diuretika. Hvis du røyker, nå ville være en god tid til å stoppe siden nikotin begrenser flyten av blod gjennom huden skip.

Fuktighetskremer

Det finnes en rekke av høy kvalitet kremer på markedet som kan hjelpe til med tørr hud. De beste kremer inneholder vitaminene A og E, eller alfa-hydroksy. Castor olje er et annet middel som fungerer godt for noen. Blande en bit av peppermynte eller lavendel olje med lakserolje vil bidra til å redusere den ubehagelige lukten.

Vaginal kløe

Noen kvinner kan oppleve vaginal kløe, som kan eller ikke kan være ledsaget av body-wide kløe. Som østrogenproduksjonen avtar, vaginal vev tynne og bli tørrere. En bit av lavendelolje blandet med sesamfrø eller olivenoljer kan hjelpe.

Østrogen Therapy

Østrogenbehandling kan bidra til å lindre ulike menopausale symptomer, inkludert tørr hud og kløe. Østrogen er tilgjengelig på resept i pille, ring, hud patch og vaginal krem ​​og stikkpiller former. Konsultere legen din dersom du tror østrogen terapi kan hjelpe deg symptomer.

Hvorfor noen kvinner har kløende hud grunn overgangsalder?

Hvorfor noen kvinner har kløende hud grunn overgangsalder?


Menopause bringer om mange uventede endringer i en kvinnes kropp. Kvinner ikke bare oppleve varme blink og humørsvingninger, men noen kvinner opplever sterkt kløende hud.

Årsaker

Østrogen stimulerer huden til å produsere olje. Under puberteten, noen unge kvinner produserer for mye østrogen og erfaring akne. Under overgangsalderen, plutselig fall i østrogen fører til at huden tørker ut.

Symptomer

Noen overgangsalderen og postmenopausale kvinner opplever alvorlig tørr og kløende hud. Dette kløe kan føles som maur krypende under huden. Det er ikke lett lettet med over-the-counter kremer.

Behandling

Hormonbehandling (HRT) vil lindre tørr og kløende hud samt andre menopause symptomer.

Risiko

Risiko forbundet med HRT er små, ifølge Mayo Clinic. Disse risikoene inkluderer hjerneslag, hjertesykdom og blodpropper. Risikoen er større for kvinner som tar en østrogen bare erstatning enn for kvinner som tar et østrogen og progesteron terapi.

Diett

Øk mengden av omega-3 fettsyrer i kosten for å lindre tørr hud. Laks og valnøtter er to gode kilder til omega-3 fettsyrer.

Overgangsalder og Migrene Hodepine

Blant kvinner som har migrene, kan varierende hormonnivåer i overgangsalderen bety en reduksjon i migrene intensitet og frekvens, men de kan også bety forverring av hodepine. Den mest effektive terapi for menopausal migrene er de som brukes for migrene på grunn av andre årsaker. Behandlinger for menopausale symptomer, for eksempel hormonbehandling eller klaseormedrue, kan faktisk forverre migrene hos noen kvinner.

Migrene

En migrene produserer alvorlig bankende smerte vanligvis på den ene side av hodet. Den hodepine oppnås typisk ledsages av kvalme, oppkast og følsomhet for lys eller lyd, og varer fra fire til 72 timer Migrene er forårsaket av en rekke vaskulære endringer i hjernen. En trigger, for eksempel visse matvarer, stress eller mangel på søvn, føre til blodkar i hjernen til constrict. Andre blodkar overkompensere og utvider seg for å øke blodtilførsel til hjernen. De utvidede blodårer trykk mot nærliggende nerver, forårsaker ødeleggende smerte.

Menopause

Menopause er definert som perioden av en kvinnes liv etter mensen har opphørt for en komplett år; perimenopause er perioden før permanent slutten av menstruasjon når hormonnivået er synkende. Under perimenopause, kvinner ofte opplever symptomer som hetetokter, humørsvingninger og, for noen kvinner, migrene.

Hormoner og migrene

Månedshormonelle svingninger utløse migrene hos noen kvinner. De kvinnelige hormonene østrogen og progestin påvirke hjernens nevrotransmitter nivåer, noe som utløser migrene. I tillegg fallende østrogennivå endre nivåer av proteiner som moderate smerter, økt følsomhet for hodepine. De uforutsigbare hormonelle svingninger i løpet perimenopause endre migrene mønster hos noen kvinner, enten øke eller redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden. Om 66 prosent av kvinnene opplever en bedring av migrene etter overgangsalder, mens migrene vil forverres i 10 prosent og resten har ingen endring, ifølge Dr. Michael P. Goodman, forfatter av The Midlife Bibelen - En kvinnes Survival Guide. Kvinner som alltid har hatt migrene i tiden rundt deres månedlige perioden tendens til å være mer følsomme for hormonelle forandringer, og er mest berørt av varierende østrogennivået i perimenopause. Interessant, forverring migrene under perimenopause er relatert til økt forekomst av andre menopause symptomer, ifølge Dr. Lynne O. Geweke. Geweke er klinisk assisterende professor og direktør ved Headache Clinic ved University of Iowa, Iowa City. Hormonelle relatert migrene tendens til å være mindre alvorlig etter naturlig menopause sammenlignet med overgangsalder indusert av hysterektomi.

Hormonbehandling

Hormonbehandling (HRT) lindrer menopause symptomer, men det er bør ikke være førstevalget for migrene behandling, ifølge Geweke. HRT er forbundet med en økning i hjerte bivirkninger og kan føre til en økt risiko for brystkreft. Videre er migrene rapportert oftere hos kvinner som bruker HRT enn i de som ikke bruker HRT. Hvis HRT er foreskrevet, depotpreparater (enten hud patch eller krem) levere en kontinuerlig dose, sammenlignet med svingende østrogennivået administrert i orale preparater.

Nonhormonal migrene behandlinger

Triptaner (sumatriptan, zolmitriptam, Rizatriptan, eletriptandoser og naratriptan) effektivt behandle menopause-relaterte migrene samt migrene ikke er relatert til hormoner. Livsstilsendringer, som for eksempel å spise regelmessige måltider og unngå mat kjent for å utløse migrene, har liten effekt på menopausal migrene. Naturlig overgangsalder lettelse produkter, for eksempel klaseormedrue og soya, har svake østrogen aktivitet og kan utløse migrene hos noen kvinner.

Lavdose Født contol piller for overgangsalder

Når en kvinne når en viss alder, vil hun gå gjennom overgangsalder. Det kan være en velkommen hendelse for noen kvinner, men for andre, det er nok av bivirkninger på overgangsalder som kan gjøre å gå gjennom det en ubehagelig og nervepirrende opplevelse. Det er imidlertid flere hjelp av behandling på markedet i dag for menopause for å lette virkningen av kroppen og hormoner endring. En form for behandling som er iverksatt for å hjelpe noen kvinner lette i overgangsalderen er en lav dose av p-piller. Det kan bidra til å holde hormonbalanser bli litt mer balansert.

Hva er overgangsalder?

Overgangsalder er opphør av en kvinnes menstruasjonssykluser. Det starter med perimenopause, langsom og gradvis opphør av menstruasjonssykluser, så til slutt menopause, som er slutten på menstruasjonssykluser. En kvinne er vurdert i overgangsalderen når hun har sluttet å ha henne syklus i 12 sammenhengende måneder. Menopause er slutten på en kvinnes reproduktive år. Det er ingen flere egg blir sluppet fra eggstokkene, og østrogen er ikke lenger blir produsert.

Lav dose av p-piller

Leger kan forskrive en lav dose av p-piller for noen kvinner i overgangsalderen. Dette er spesielt sant i løpet av perimenopause fase, hvor en kvinne som får fremdeles en periode, men kanskje sporadisk. P-piller er foreskrevet av to grunner: De bidra til å forhindre graviditet, siden dette kan fortsatt være et problem under perimenopause, og de gir hormoner, spesielt østrogen, som kan bidra til å lindre overgangsplager.

Hvor lave doser av Prevensjon Hjelper

P-piller kan hjelpe opprettholde et normalt nivå av hormoner. Pillen kan enten være basert østrogen, progesteron basert på, eller de kan være begge deler. Når hormonnivået endres og bli ubalansert, kan dette forvirre kroppen og kroppen tror kanskje det er tid for en periode. Mange kvinner går gjennom perimenopausal stadier vil ha gjennombruddsblødninger eller uregelmessige perioder på grunn av denne overgangen. De p-piller kan bidra til å holde hormonnivået balansert og dermed eliminere uregelmessige perioder.

Andre symptomer Prevensjon piller Lindre

Hetetokter er et annet symptom på overgangsalder. Det antas at ubalansen av hormonnivået skaper også dette problemet. Selv om det ikke er klart forstått ennå hva som forårsaker hetetokter, lave doser av hormoner eller p-piller, ser ut til å hjelpe med dette problemet også. En annen bivirkning av hormonnivået varierende grunn perimenopause og overgangsalder er hud utbrudd. Kvinner opplever ofte akne problemer igjen i løpet av overgangsalderen. Holde hormonnivået opp og balansert med p-piller kan bidra til å holde huden klar.

Hensyn med å ta p-pillen for overgangsalder

P-piller kommer med bekymringer og advarsler, og alle av dem bør diskuteres med legen din. Kvinner som røyker og er over 35 år bør ikke ta pillen. Røyking og p-piller kan øke blodtrykket. Dette kan gjøre å ta de to sammen en farlig situasjon. Legen din bør være i stand til å gå over alle fordelene med å ta en lav dose prevensjon for å lindre perimenopausal symptomer, samt bekymringer.

IBS og overgangsalder

I overgangsalderen vil kroppen oppleve mange endringer. Det blir lett å tilskrive hver sykdomsfølelse til denne endringen om berettiget eller ikke. Med andre ord, vil menopause ikke gjøre alt i livet ditt verre. Hvis faktum, vil noen bedres. Ulike rapporter fra Everyday Health og irritabel tarm syndrom lindring behandlinger nettsteder tyder på at mennesker med irritabel tarm syndrom (IBS) ser ut til å få noen lettelse fra denne tilstanden i overgangsalder.

Identifikasjon

Akkurat hva er IBS? Ellers kjent som spastisk colon, mennesker med IBS har kramper i tykktarmen, som påvirker avføring. Du veksler mellom forstoppelse og diaré, og du opplever magekramper, gassiness og oppblåsthet. Ifølge Menopause Rx nettstedet, IBS ikke en livstruende tilstand, er det ingen spesifikk årsak for IBS, og stress synes å forverre tilstanden.

Betraktninger

Fordi leger har ikke vært i stand til å finne en årsak til IBS, stress og kosthold er den mest avtalte konsensus, ifølge Menopause Rx. Under stress, vil tykktarmen muskelspasmer, som fører til IBS. Visse matvarer kan utløse disse spasmer også, som fører til blokkering av tykktarmen, noe som resulterer i forstoppelse. Melkeprodukter, sjokolade og store mengder alkohol bør unngås hvis du har forstoppelse relatert til IBS. Også ifølge Menopause Rx, kvinner viser flere tegn på IBS under menstruasjonen, noe som tyder på en hormonell link.

Spekulasjoner

Fordi det er en sammenheng mellom utbruddet av menstruasjonssyklusen og IBS, flere kvinner enn menn har IBS. Så hvilken effekt har overgangsalder har på denne tilstanden? For de fleste IBS lider, IBS symptomene avtar med hormonelle endringer i forbindelse med overgangsalderen, ifølge Irritabel tarm symptomlindring nettside. Mens kvinner kan oppleve en plutselig forbedring når overgangsalderen begynner, andre merker en mer gradvis forbedring. Det er viktig å huske på, i henhold til IBS Relief hjemmeside, at fordi hormonene svinger drastisk i løpet av overgangsalderen, kan IBS bli verre på bestemte tider, men vil avta på et tidspunkt.

Funksjoner

Femten prosent av befolkningen i USA lider av IBS og av det, 70 prosent til 75 prosent av pasientene er kvinner. Mens det er ingen reell kur for denne tilstanden, kan visse endringer i livsstil hjelpe.

Forebygging / løsning

Endre kosthold kan ha en effekt på et anfall av IBS. Fordi fett er en stimulans for sammentrekning av kolon muskler, bør visse matvarer med et høyt fettinnhold unngås. Alle typer kjøtt, fjærfe hud, helmelk, fløte, ost, smør, vegetabilsk olje, margarin, fett, avokado og pisket topping er høy i fett og kan utløse en IBS episode. Det er en god idé å holde en journal, slik at du vil være klar over matvarer som utløser IBS i deg. High-fiber dietter hjelpe også. Hele korn brød og korn, frukt, grønnsaker og bønner er gode kilder til fiber. I tillegg kan legen forskrive visse medisiner som fibertilskudd, avføringsmidler eller beroligende midler.

DHEA for overgangsalder

DHEA for menopause er gjenstand for uenighet i verden av naturlige kosttilskudd. Et steroid hormon som produseres av binyrene av både menn og kvinner, har DHEA er spioneringen for mange grand fordeler. Men før kvinner anser det for overgangsalder symptomer, er det viktig å forstå hva DHEA er bevist å gjøre og hva er bare anekdotisk. Det er også nødvendig å forstå hvordan å ta DHEA for å unngå ubehagelige bivirkninger.

Fakta

DHEA er et naturlig hormon som alle produserer i kroppen sin. Nivåene av DHEA topp når en person er 25 år gammel og deretter gradvis avta med alderen. Etter den tid en person når 70, produserer kroppen om lag 20 prosent av hva det pleide å gjøre.

Fordi denne nedgangen er en del av aldring, er DHEA tilskudd ofte markedsført som en anti-aldring produkt, men dette har ikke blitt bevist. Mangler med DHEA har vært knyttet til en reduksjon i hukommelse og mental klarhet, osteoporose, brystkreft og hjerte-og karsykdommer.

Funksjon

Den gjennomsnittlige person gjør 25 mg DHEA hver dag i kroppen hans. Menn har alltid mer DHEA enn kvinner. DHEA blir omdannet til testosteron og østrogen i kroppen. Som kvinner inn overgangsalderen, er disse hormonene naturlig redusert på grunn av nedgang i produsert DHEA.

Det er dokumentert at DHEA for overgangsalder kan være nyttig i å minimere symptomer som vaginal tørrhet, dårlig hud tone og lav sexlyst. Det har også blitt vist å øke beinmasse i betydelig grad.

Typer

Det finnes tre former for DHEA tilgjengelig for kjøp. Tabletter eller kapsler kan tas en eller to ganger om dagen, avhengig av legens anbefalinger. I dette skjemaet, kan DHEA kjøpes på ethvert stoff butikk eller helsekost butikk så vel som online.

DHEA kremer kan også kjøpes enkelt ved de som leter etter overgangsalder lettelse. Det er viktig å merke seg at disse kremene vanligvis bruker wild yam for sin kilde til DHEA. Det er bevis for at denne form for DHEA ikke kan metaboliseres av kroppen og kan derfor ikke bli brukt effektivt.

DHEA kan også kjøpes i flytende form. Ofte er dette kjøpes på compounding apotek med resept fra lege. Alltid være sikker på apoteket ditt DHEA, eller noen andre medisiner, er akkreditert gjennom Pharmaceutical Compounding Akkreditering Board.

Betraktninger

Før du bestemmer deg for å supplere DHEA for menopause symptomer, husk at mange av påstandene for DHEA er uprøvd. Studier har vist motstridende bevis av fordelene med DHEA for overgangsalder.

Andre krav, for eksempel dramatiske vekttap og muskel ekstrautstyr samt løfter om å kurere depresjon og osteoporose, bør tas i betraktning hype. Det er ingen bevis som støtter disse påstandene. DHEA kosttilskudd bør bare gjøres under tilsyn av en lege som har bestemt det er en mangel på behov for korreksjon.

Bivirkninger

Den viktigste grunnen for å supplere under en lege veiledning er muligheten for bivirkninger. Disse bivirkningene vil avhenge av hormonet som er mest dominerende i kroppen. Noen med dominerende testosteron kan oppleve irritabilitet samt en irriterende vekst av uønsket kroppshår. Østrogen dominans kan føre til moodiness og ømme bryster.

Flere alvorlige bivirkninger kan være en økt risiko for kreft. Kvinner med brystkreft kan oppleve at DHEA stimulerer veksten av kreftceller. DHEA kan også øke risikoen for eggstokkreft. Det kan imidlertid undertrykke veksten av kreftceller i tillegg.

En lege vil utføre tester for å avgjøre om en hormonell ubalanse er til stede, så vel som for å kontrollere DHEA nivåer. Hvis det virker som om tilskudd er nødvendig, vil en resept bli gitt og behandling vil bli overvåket nøye. DHEA kan være et svært nyttig og gunstig supplement, men selv-forskrivning er aldri et klokt trekk.

Hydration i overgangsalder

Under peri-menopause og overgangsalder, er det lett å bli dehydrert på grunn av hetetokter og nattesvette, som kan føre til overdreven svetting. Når du lider av disse menopausale symptomer, må du drikke mer vann for å holde deg hydrert.

Drikk vann

Jo mer hydrert du er, jo mindre sannsynlig at du vil være å lide av hetetokter. Drikk en halv til to tredjedeler av kroppen din vekt i gram vann hver dag. Hvis du veier 150 pounds du bør drikke minst 75 gram vann hver dag.
Den gjennomsnittlige voksne taper i overkant av 10 kopper vann per dag, i henhold til de Mayo Clinic. Hvis du er i peri-menopause eller overgangsalder og opplever nattesvette og hetetokter du sannsynligvis til å miste enda mer væske.

Effekter

Å være hydrert vil hjelpe kjøle ned huden i ansiktet ditt, noe som vil motvirke effektene av en varm flash.

Symptomer

Noen kvinner opplever svimmelhet mens du går gjennom peri-menopause og overgangsalder, noe som kan tilskrives mange ting, inkludert hormonelle svingninger og dehydrering.

Huden din

Tørr hud kan være et resultat av mangel på fuktighet. Tørr hud blir slappe, rynkete hud.

Alder

Ettersom vi blir eldre er vi mindre i stand til å spare vann, så en stor andel av de væsker som vi inntar forlater kroppen vår gjennom svette og urin, noe som resulterer i behov for å drikke mer vann enn når yngre, ifølge Selfgrowth.com.

Fordeler med Omega 3 fiskeolje for overgangsalder

Fordeler med Omega 3 fiskeolje for overgangsalder


Menopause er en naturlig biologisk prosess hos kvinner, som betegner slutten av fruktbarhet og menstruasjon. De fleste kvinner bruker om lag en tredjedel av sitt liv i eller etter overgangsalderen. De hormonelle endringer i kroppen kan resultere i mild til alvorlige fysiske og følelsesmessige endringer i kvinnen, som hetetokter, humørsvingninger og høyere risiko for hjerte-og karsykdommer. Mens det er medisiner for overgangsalder symptomer, naturlig rettsmidler som omega-3 fettsyrer hjelpe så godt.

Redusere hetetokter

Hetetokter og nattesvette er vanlige hendelser i livet til en kvinner går gjennom overgangsalder, på grunn av svingninger i hormoner og redusere østrogen. Omega 3 fiskeolje kan bidra til å redusere hetetokter at kvinner i overgangsalderen erfaring, noe som kan skyldes reaksjoner med nevrotransmittere. Ifølge WomentoWomen.com, et team av italienske forskere i 2005 gjennomført testing som viste en "progressiv og meget signifikant reduksjon" i hetetokter fra vanlige doser av omega-3.

Reduser Symptomer på depresjon

Depresjon hos kvinner i overgangsalderen er også på grunn av varierende hormoner, samt en mental stigma at fruktbarheten er stans. Mens noen kvinner kan ønske denne endringen, andre synes det utløser depresjon. Å ha et regelmessig inntak av omega-3 fiskeolje kan beskytte kvinner fra depresjon symptomer med opp til 29 prosent, ifølge Journal of Affective Disorders.

Forebygge hjerte sykdom

Menopausale kvinner har en økt risiko for hjertesykdom og osteoporose, så det er viktig å beskytte hjertet og bein. Omega 3 fiskeolje kan senke kolesterolnivået, bedre blodtrykk, bedre blodsirkulasjon og styrke bein og ledd i en kvinnes kropp, ifølge University of Maryland Medical Institute. Fiskeolje beskytter hjertet og blodårer samt ved å redusere triglyseridnivåer. Kvinner over 40 spesielt trenger dette ekstra beskyttelse. For kvinner på konvensjonell hormonbehandling under eller etter overgangsalderen, tar omega-3 er svært gunstig, siden disse hormonene kan øke triglyserider betydelig.

Balansere hormon nivåer

Humørsvingninger dessverre går hånd i hånd med overgangsalderen på grunn av hormonvariasjoner. Omega-3 fiskeolje kan ikke bare balansere ut hormoner som forårsaker hetetokter og nattesvette, men også hormoner som kan føre til overgangsalderen vektøkning og humørsvingninger. Ta daglige tilskudd av disse omega-3 fettsyrer bidra til å regulere den hormonelle balansen for å skape en mer balansert sinn og kropp.

Redusere betennelse

Betennelse er en av hovedproblemene i overgangsalderen som kan føre til en rekke andre plager eller ubehagelige bivirkninger. Omega-3 fettsyrer i fiskeolje bidrar til å redusere betennelse og tørrhet, lettelser mange av problemene at menopause årsaker, for eksempel betent tannkjøtt, hovne føtter eller hender, vaginal tørrhet, tynning hud og hår, tørr hud, leddsmerter og tørre øyne.

Slik unngår du vektøkning under overgangsalder

Slik unngår du vektøkning under overgangsalder


Under overgangsalderen er det flere faktorer som kjemper mot en kvinners evne til å opprettholde en sunn vekt. Mellom hormonsvingninger, en langsommere metabolisme, tap av muskler og stress i hverdagen, synes vektøkning uunngåelig. Heldigvis er det et par ting kvinner kan gjøre for å gi kroppen sin balansen de trenger for å unngå vektøkning i overgangsalderen.

Slik unngår du vektøkning under overgangsalder

•  Legg soya i kostholdet ditt. Østrogennivået faller under overgangsalderen, og kroppen ser ut til andre kilder, for eksempel kroppsfett, hud og organer, for å erstatte østrogen. Dette vil gjøre kroppen å holde på fett til tross for diett eller trening nivåer. Spise mer soya eller ta soya isoflavoner tabletter vil erstatte tapt østrogen og balansere dine hormoner. Erstatte noen daglig melkeprodukter eller kjøtt med soya vil også lavere kalorier i kostholdet ditt, som vil bistå i å miste vekt.

Spis rikelig med frukt og grønnsaker. Mange frukt og grønnsaker inneholder fytoøstrogener, kjemikalier som lure kroppen til å tro den har mer østrogen enn det faktisk gjør. Frukt og grønnsaker inneholder også bor, et mineral som hjelper kroppen med å opprettholde østrogen. Spise mer frukt og grønnsaker er også sunnere: De er lavere i kalorier og at du føler deg mett lenger.

Spis en diett lav på enkle karbohydrater. Karbohydrater finnes i matvarer som hvitt brød, bearbeidet snacks, pasta og alkoholholdige drikkevarer øker blodsukkernivået og forstyrre stoffskiftet. Å spise for mange enkle karbohydrater kan føre til insulinresistens, en tilstand der alle kalorier du forbruker slå til fett. Velg komplekse karbohydrater, som finnes i grønnsaker, frukt, havregryn, brun ris og hele hvete brød i stedet.

Tilsett litt protein til hvert måltid. Etter 35 år begynner muskelmasse å bryte ned i fett. Å spise protein, sammen med trening, vil bidra til å bygge muskler. Velg nøtter, bønner og magert kjøtt, som fjærkre, fisk eller kalkun.

øke stoffskiftet. Legge trening til din daglige rutine vil akselerere stoffskiftet, bygge muskler, redusere stress og redusere risikoen for hjertesykdom. Gjøre noen form for trening --- inkludert aerobic, svømming, turgåing, sykling eller sport eller styrketrening --- minst 30 minutter hver dag.

Administrere stress. Kronisk stress får kroppen til å frigjøre hormonet kortisol, noe som reduserer din evne til å gå ned i vekt. Calm stress gjennom regelmessig mosjon, få nok søvn, spise et sunt kosthold, ta et daglig B-kompleks vitamin og, om nødvendig, søker rådgivning eller terapi.

Prøv urte kosttilskudd. Klaseormedrue, wild yam, chasteberry, johannesurt og dong quai er kosttilskudd som hjelper på å balansere dine hormoner slik at kroppen kan gå ned i vekt.

Hint

  • Snakk med legen din om din overgangsalder symptomer og måter å lindre dem.
  • Noen urte kosttilskudd kan samhandle negativt med reseptbelagte medisiner, så les alle advarsler før du prøver en urte supplement.

Overgangsalder og Vaginitis

Ifølge National Institute on Aging, "Menopause er en normal del av livet, akkurat som puberteten. Det er den tiden av den siste perioden. Endre nivåer av østrogen og progesteron, de to kvinnelige hormoner gjort i eggstokkene, kan føre til disse symptomer. " En av de vanligste symptomene på overgangsalder er vaginitt. Naturlige og medisinske behandlinger er tilgjengelig for vaginitt.

Hvorfor Menopause Årsak Vaginitis?

Kvinner går gjennom overgangsalderen, også kalt "endring av livet", i alderen mellom 40 og 65. Menopause har mange symptomer, men en av de mest ubehagelige og noen ganger smertefulle symptomer er vaginitt. Underlivet kan bli tørrere og membranene bli tynnere på grunn av endringen i østrogennivåer som produseres. Enhver type friksjon på nå tørrere, tynnere hud kan irritere den, noe som kan gjøre samleie smertefull eller ubehagelig. Etter samleie kan du ha dager med ubehag fra vaginitt, som i utgangspunktet betyr betennelse i skjeden. Mulig-infeksjon kan bli introdusert inn i den rå og betent hud, for eksempel en gjærinfeksjon eller urinveisinfeksjon. Endre østrogennivået påvirker den naturlige pH i skjeden, som også gjør det mulig infeksjon.

Hormonfrie behandlinger Ønskede

Hormon-fri aktuell kremer og oljer kan bidra til å lindre tørr skjede. Legen din vil trolig anbefale at du prøver naturlige kremer og oljer for å hjelpe med din vaginitis før du prøver medisinske hormonbehandlinger.

Naturlige oljer for å lindre tørrhet

Vitamin E kan tas i 400 hormonspiral som et daglig supplement, og kan bidra til å redusere tørr hud. Vitamin E olje kan lindre tørrhet hvis satt topically på vagina daglig. Den kan også brukes som et smøremiddel for å avlaste seksuell tørrhet.

Andre naturlige vaginal smøremidler for å avlaste tørrhet omfatter olivenolje, sesamolje og hvetekimolje. Du kan suge oljen i en liten bomulls makeup pad og legg den i skjeden et par netter i uken mens du sover.

Østrogen-free vaginal smøremidler som KY Jelly og Replens kan gi lindring. Slike smøremidler kan kjøpes over disk.

Juster pH Balance

PH-nivået i skjeden kan også forbedres med yoghurt og acidophilus produkter. Spis yoghurt med aktive kulturer daglig. Plasser den i vagina for en kjølende lindring ved sengetid. Acidophilus piller selges i mange helsekostbutikker og kan tas som et supplement for å justere pH-verdier.

Havregryn Baths å lindre kløe

Etter samleie, hvis du opplever kløe og svie, kan en havremel bath hjelpe. Det er havremel bath produkter tilgjengelig i mange butikker, eller du kan lage din egen. Koke et par porsjoner med havregryn til det er ganske bløt. Sett den i en sil og kjøre den under kranen som badevannet ditt er å fylle. Unngå badestamper og badevannet som er for varmt, da dette tørker ut huden din enda mer.

Menopausal Ufrivillig barnløshet

På grunn av lessening mengden av kvinnelige hormoner, østrogen og progestin, kan legen din råde menopausal hormonterapi eller MHT. Ta hormoner kan redusere mye av menopausale symptomer som vaginitis. Det er uenighet om hormonbehandling og risikoen for kreft forbundet med det. Noen av de hormonelle alternativer for å avlaste vaginitis er østrogen piller, østrogen kremer, p-piller og bioidentical hormoner.

Hormonelle behandlinger

En lokal vaginal hormon i form av en ring, tablett eller krem ​​kan bli satt inn i vagina. Østrogenet absorberes topisk i blodet, men ikke går gjennom leveren som den ville hvis du svelget en pille, som kan redusere risikoen for cancer. Aktuelt østrogen er vanligvis effektiv på å gjenopprette vaginal smøring og elastisitet.

Legen din kan forskrive p-piller, som kan ha nok hormoner for å avlaste vaginitis symptomer.

Bioidentical hormoner er stoffer som fungerer som østrogen for å lindre overgangsplager. Bioidentical hormoner er ment å føre til færre helsemessige bekymringer, men har de samme fordelene som østrogen på overgangsalder.

Tidlig overgangsalder behandling

Omtrent 1 prosent av kvinner i alderen mellom 15 og 45 erfaring tidlig overgangsalder. Årsakene er mange. Selv om det er lite sannsynlig at du kan reversere tidlig overgangsalder, kan behandlinger hjelpe deg å takle det.

Diagnose

Menopause før fylte 45 regnes som premature. For å bekrefte diagnosen, måler en blodprøve follikkelstimulerende hormon, som fører til at eggstokkene til å produsere østrogen. Når kvinnens eggstokker produserer mindre østrogen, nivåer av hormonet stige.

Årsaker til tidlig overgangsalder

Prematur eggstokksvikt før fylte 40 er en årsak til for tidlig overgangsalder. Prematur eggstokksvikt rammer om lag én av 1000 kvinner i alderen 15 til 29 og en i hver 100 kvinner i alderen 30 til 39. autoimmune sykdommer, genetikk og andre faktorer kan føre til for tidlig eggstokksvikt.
Andre årsaker kan være kirurgisk (fjerning av eggstokkene eller hysterektomi), kreft behandling eller en infeksjon som kusma eller tuberkulose, som kan påvirke eggstokkene og endre hormonbalansen.

Symptomer

Hetetokter er typiske tegn på for tidlig overgangsalder. Kvinner kan også ha nattesvette, søvnløshet, hodepine, ledd / muskelsmerter og følelsesmessige endringer som oppturer og nedturer, angst og mat cravings.

Behandling

En måte å håndtere for tidlig overgangsalder er hormonbehandling. Spesielt etter en operasjon, når østrogennivået faller brått, tar hormoner enten muntlig eller gjennom en hud patch kan hjelpe. Hvordan behandlingen gis avhenger av stadium av din overgangsalder, om du fortsatt har perioder og om du har hatt en hysterektomi.
En annen måte å behandle menopause er med tibolene, et syntetisk steroid. Det fungerer på samme måte som hormonbehandling, og det hjelper med hetetokter og nattesvette. Den har en liten økt risiko for brystkreft, kreft i livmoren og hjerneslag.
Anti-depresssants kan også være nyttig med hetetokter og nattesvette.
Vaginal tørrhet kan være et symptom på tidlig overgangsalder. Bruk en vaginal smøremiddel eller fuktighetskrem, som kan kjøpes over disk eller fås på resept.
Et godt nettverk kan hjelpe deg gjennom de følelsesmessige opp-og nedturer. Lene seg på å forstå familie og venner når du trenger en klem, en god diskusjon eller en hånd å holde.

Komplementær behandling

Selv om det er komplementære behandlingsformer der ute, medisinske eksperter er nølende til å støtte dem. Dette markedet er enormt, men det er lite kontroll over kvaliteten på produktene.

Effekter av kirurgisk overgangsalder

Effekter av kirurgisk overgangsalder


Kirurgisk menopause refererer til utbruddet av menopausen på grunn av en hysterektomi. Når eggstokkene er fjernet, produksjon av deres hormoner, østrogen og progesteron, stanses, forårsaker fysiske og psykologiske virkninger.

Psykologisk

Mulige negative psykologiske effekter fra kirurgisk overgangsalder er depresjon, angst og humørsvingninger. For noen kvinner, ikke lenger å ha en månedlig periode og slutten av menstrual kramper kan bli sett på som positive effekter.

Fysiske effekter

Trøtthet, hodepine, søvnløshet, irritabilitet, leddsmerter, hetetokter og urinveisproblemer er noen av de fysiske effektene som er vanlig fra kirurgisk menopause. Denne fremgangsmåten vil sette en stopper for den kraftige blødninger og tretthet forårsaket av endometriose.

Utseende

Noen kvinner opplever vektøkning og håravfall etter en hysterektomi. Ansikts hårvekst og tørr hud er også vanlig.

Hukommelsestap

Problemer med hukommelsestap er også rapportert som en bivirkning av kirurgisk menopause. Ifølge en artikkel fra 2008 hysterektomi Association, én av virkningene av både naturlig og kirurgisk menopause kan være hukommelsestap.

Lav Sex Drive

Kvinner har rapportert en lav sexlyst og vaginal tørrhet fra overgangsalder forårsaket av en hysterektomi.

Fremtidige Risks

Kirurgisk menopause setter deg i fare for å utvikle hjertesykdom, leddgikt og osteoporose. Hvis eggstokkene er fjernet, setter mangelen av hormoner som de produserer kvinner med risiko for flere typer kreft, inkludert endometrial cancer.

Ayurvedic Helse og overgangsalder

Ayurveda er en gammel indisk metode for å holde kroppen i balanse. Det er kjent som søsteren vitenskap til yoga. Ayurveda kan brukes til å behandle alle slags sykdommer og tilstander. Ayurveda adresser overgangsalder ved å balansere ut kroppens dosha med visse matvarer og aktiviteter.

Finne dosha

For å kunne bruke Ayurveda til å behandle menopause, må du først forstå din personlige dosha. Din dosha er egenskaper og fysiske kvaliteter som gjør opp ditt vesen. For å finne din dosha, må du ta en test (Whatsyourdosha.com/) som ber en rekke spørsmål som angår alle områder av livet ditt fra din fysiske makeup til din åndelighet, til dine matvaner. De fleste er en blanding av doshas (vata, pitta eller kapha) og noen mennesker er alle tre doshas.

Etter å finne ut din dosha

Etter har opprettet din personlige dosha, er neste skritt å lære hva slags mat og aktiviteter vil bringe kroppen tilbake i balanse. Ayurveda sier at forhold som menopausale symptomer er rett og slett en ubalanse i din dosha. Du vil sannsynligvis nødt til å holde seg til visse diett restriksjoner.

Vata menopausale symptomer og behandlinger

Dine menopausale symptomer avhenge av hva dosha er den sterkeste i din personlige konstitusjon. For eksempel, hvis du er en vata, symptomene dine vil trolig inkludere hetetokter og mange av de psykologiske symptomer knyttet til angst og depresjon, samt forstoppelse og dårlig hud. Kompensere dette ved å spise kule matvarer for å stille dine hetetokter, meditere ofte å stille sinnet, og sørge for at du får nok søvn. Vatas tendens til å være natt ugler, som virkelig kaster dem ut av balanse.

Pitta menopausale symptomer og behandlinger

Pittas har en flammende grunnlov, som betyr at de hele tiden prøver å kjøle flammen. Pitta menopausale symptomer er preget av sinne, humørsvingninger, kviser og hetetokter. Å ta med grunnloven tilbake i balanse unngå krydret mat eller for mye alkohol, og i stedet drikke mye vann. Spise rå mat ofte, og unngå over kokt mat. Ikke være ute i solen for lenge. Bruk aloe vera til å kjøle seg ned også. Disse vil alle bidra til å roe ned kropp og sinn.

Kapha menopausale symptomer og behandlinger

Kaphas tendens til å være rundere og har store rammer. Deres menopausale symptomer er derfor preget av vektøkning, trøtt og beveger seg sakte. Kaphas bør se sine dietter og ikke spise for mye mat. De bør spise lettere mat i små porsjoner og unngå matvarer som er for søt eller for salt. De bør også unngå å sove for mye og få rikelig med mosjon.

Dehydrering Fra overgangsalder

Dehydrering kan oppstå i peri-menopausal og postmenopausale kvinner fordi kroppen lett kan bli mangelfull i væsker på grunn av hetetokter og nattesvette. Hvis en kvinne holder henne kroppen hydrert ved å drikke mye væske dette vil bidra til å kjøle ned hjernen så vel som huden i ansiktet ditt. Jo mer hydrert du er, jo mindre sannsynlig at du vil være å ha en varm flash.

Drikke rikelig

Hvis du Vekt 150 pounds, prøv å drikke minst 75 oz. (Halvparten av 150) vann per dag. Det hjelper også hvis du tar daglige aminosyre kosttilskudd samt sink og 100 mg B6 per dag, noe som også hindrer dehydrering. Aminosyrer og B-vitaminer er avgjørende når det kommer til riktig funksjon av en kvinnes hormoner. Hvis dine hormoner er holdt i sjakk, er du mindre sannsynlig å ha hetetokter og nattesvette. Matvarer rike på protein vil også holde hormoner balansert, som skal hindre, eller i det minste redusere, hetetokter og den påfølgende dehydrering.

Bivirkninger av dehydrering

Når du er dehydrert, blir hjernen og andre kroppsdeler ikke får nok næringsstoffer eller oksygen, som kan gjøre deg irritabel. Dreven svetting, som kvinner i overgangsalderen kan oppleve, kan resultere i et betydelig tap av kroppsvæsker.

Hva den kan gjøre for huden din

I tillegg kan dehydrering forverre rynker i huden din. En menopausal kvinne er ikke lenger produserer tilstrekkelige mengder av østrogen, som holder huden smidig, heller ikke kvinner produsere så mange naturlige hud oljer. Høye nivåer av østrogen bety høye nivåer av væsker. Disse kombinerte faktorer kan føre til tørr, rynkete hud. De fleste av de fluider som vi inntar kommer ut gjennom urin og svette. Ettersom vi blir eldre, er vi enda mindre i stand til å spare vann, så vi mister enda mer. Sprø negler kan også være et resultat av dehydrering, ifølge 34-menopause-symptoms.com.

Potensiell

Hvis du lider av dehydrering, kan du oppleve slapphet, tørr munn, svakhet i musklene, svimmelhet og hodepine. Hvis du er ekstremt dehydrert, kan du ikke være i stand til å svette i det hele tatt, kan ditt hjerte slå fortere og blodtrykket blir lavere. Øynene dine kan vises nedsunket og huden din vil være tørr og innskrumpet. Du kan utvikle en feber, og det er mulig å miste bevisstheten, ifølge Medicalnewstoday.com.

Eldre

The Mayo Clinic forklarer at eldre individer generelt er mer utsatt for dehydrering. Som vi alder, blir vår tørst forstand mindre opptatt av, og vi er også mindre i stand til å reagere på endringer i temperatur. Som kombinert med vår kroppens manglende evne til å spare vann som det en gang gjorde, som nevnt tidligere, sette eldre mennesker i fare for dehydrering. Hvis en eldre person har en kronisk sykdom, som øker sin risiko for dehydrering. De hormonelle endringer knyttet til overgangsalder også øke risikoen. Enkelte medisiner kan også gjøre at du blir dehydrert hvis de forårsaker du å urinere mye.

Infertilitet og tidlig overgangsalder

Når eggstokkene mislykkes for tidlig, tidlig overgangsalder, noe som kan være ødeleggende for en kvinne som hadde håpet å få barn. Ifølge Mayo Clinic, er grunnen for tidlig menopause ikke fullstendig forstått, men det antas å være forbundet med stråling eller kjemoterapi behandling, immunsystemsykdommer og røyking.

Ovarian nyrefunksjon

Dr. Robert W. Rebar av American College of Fødselsleger og Gynekologer forklarer at noen kvinner som er diagnostisert med tidlig eggstokksvikt, noe som fører til for tidlig overgangsalder, faktisk bli gravid etter at diagnosen er gjort; Derfor foreslår Dr. Rebar at disse pasientene har en initial diagnose av hypergonadotropic hypogonadisme eller primær hypogodanism eller primær eggstokksvikt snarere enn tidlig eggstokksvikt. Hvis en kvinne synes å ha eggstokksvikt, råder Dr. Armerings at hun skal undersøkes for thyroiditis, som er den mest vanlige autoimmun lidelse forbundet med for tidlig eggstokksvikt, så vel for permutasjoner av FMR1-genet, noe som fører til skjøre X syndrom, og også for adrenal antistoffer.

The Essential hormoner

Eggstokkene produserer østrogen, progesteron og androgener (testosteron), som regnes som den mannlige hormonet, men kvinner har det, og trenger det, også. Ifølge Earlymenopause.org, er 50 prosent av testosteron som er i en kvinnes kropp produseres av eggstokkene. Den andre halvparten er produsert av binyrene. Hvis en kvinne lider av for tidlig eggstokksvikt, mister hun østrogen, progesteron og testosteron. Betterhealth.vic.gov forklarer at eggstokkene konvertere testosteron, eller androgener, til østrogen. Kvinne androgen produksjon krever koordinering og samarbeid av eggstokkene, hypofysen og binyrene til å holde androgen nivå der det skal være. Ifølge Daisynetwork.org.uk (http://www.daisynetwork.org.uk/hrt.html), kan nesten halvparten av alle kvinner som opplever tidlig overgangsalder nytte av testosteron terapi.

Symptomer

Hvis du er yngre enn førti og har følgende symptomer kan dette bety at du går inn overgangsalder tidlig, ifølge Medicinenet.com: Menstrual perioder som er lettere eller tyngre enn normalt eller savnet eller uregelmessige perioder og / eller hetetokter. Dette er indikasjoner på at eggstokkene ikke produserer nok østrogen. Østrogen og progesteron, de to kvinnelige reproduktive hormoner, er nødvendig for å opprettholde regelmessig menstruasjon og å opprettholde et egg, som produserer en graviditet.

Andre Signs

I tillegg, hvis du er yngre enn førti og opplever tørr hud, tørre øyne og tørr munn, søvnløshet, redusert interesse for sex, tørrhet i skjeden og inkontinens (tap av blærekontroll) disse skiltene kan også indikere forestående overgangsalder.

Andre årsaker

Du har høyere risiko for å legge inn overgangsalder tidlig hvis din mor og andre kvinnelige slektninger hadde tidlig overgangsalder; eller hvis du eller en av dine slektninger har hypotyreose, lupus eller Graves sykdom eller autoimmun sykdom.

Røyker ikke

Det er skritt du kan ta for å prøve og hindre for tidlig overgangsalder, ifølge Yourhealthcounts.net, inkludert ikke røyke. Østrogennivået er senket når en kvinne røyker og dette endrer måten at kroppen utnytter østrogen.

Risikofaktorer

Vegetarianere har tidligere overgangsalder enn gjør kjøttetere, ifølge Yourhealthcounts.net. Det antas at dette er fordi androgen (mannlig hormon) produksjon er redusert i vegetarianere. Drikker en og annen alkoholholdig drikke vil redusere sjansene for tidlig overgangsalder fordi alkohol metabolisme skjer i leveren og dette øker enzymatisk konvertering av østron til østradiol (østrogen).
Hvis du er for tynn, kan dette opp sjansene dine inn i overgangsalderen for tidlig. Å være undervektig kan forstyrre hormonelle balansen og redusere mengden av østrogen som kroppen din trenger for å produsere å beholde sin reproduktive helse.
Kvinner som bor i høyereliggende strøk kan gå inn overgangsalder tidligere enn de som ikke gjør det. Disse kvinnene produsere færre androgener (mannlige hormoner). Ifølge Medicinenet.com, har nok en tidlig overgangsalder begynt det er svært usannsynlig at det kan bli reversert.

Hva er årsakene til hetetokter etter overgangsalder?

Hetetokter og overgangsalder. De går sammen som ... lever og løk. Nevne en, og den andre er ikke langt bak. Begge er sikker på å få oppmerksomheten til kvinner i 40-årene og 50-årene. Hetetokter er symptomet mest forbundet med overgangsalderen, selv om ikke alle kvinner får dem. De kan starte før overgangsalderen og noen ganger vare lenge etterpå. Ifølge American Menopause Society, kan noen kvinner opplever hetetokter i sine 70 og utover.

Hva er en Hot Flash?

En varm flash eller hetetokter, er den plutselige angrep av varme, vanligvis i den øvre del av kroppen. Ifølge Mayo Clinic, er en hot flash "en følelse av mild varme til intens varme sprer seg gjennom overkroppen og i ansiktet." Noen kvinner opplever også hjertebank (rask hjerterytme) og flekkete hud. De fleste vil bryte ut i en svette, deretter kjøles så hot flash avtar. Hetetokter kan skje før (pre), under (peri) og etter (post) overgangsalder.

Hormonnivåer

Som en kvinne nærmer seg slutten av hennes fertil år, østrogen og progesteron hormonnivået begynner å svinge. Fallet i disse "kjønnshormonet" nivåer er tenkt å påvirke nevrotransmittere i hypothalamus, som skjer for å regulere kroppstemperaturen. Som svar på tilbakevendende økt blodstrøm (varme) i hypothalamus, blodkarene i huden utvider seg for å frigi varme, forårsaker spyling og svette. For noen kvinner, kan disse hormonelle svingninger vare godt etter hormonnivåene indikerer slutten av overgangsalderen.

Andre betingelser

Husk at hetetokter kan også være forårsaket av ikke-menopausale forhold og er ikke begrenset til kvinner. Hypertyreose (overaktiv skjoldbruskkjertel), kan visse typer kreft, svulster og hypertensjon (høyt blodtrykk) alle forårsake hetetokter. Hos menn kan lavt testosteron (også en kjønnshormonet, som østrogen og progesteron) forårsake hetetokter. Selvfølgelig må disse forholdene bli diagnostisert av lege.

Triggere

Hetetokter er ikke alltid forårsaket av skiftende organer eller medisinske forhold, og så kan også oppstå etter overgangsalderen. Ofte er ren gamle stresset nok til å utløse en varm flash. Vi har sikkert alle opplevd følelsen av å bryte ut i en svette når du spiser sterkt krydret mat - capsaicin (det som gjør chili peppers hot) er den skyldige her. Alkohol, tilsetningsstoffer, blir for varm under tepper eller varmen som genereres fra en bærbar datamaskin i fanget for en lengre periode er vanlige årsaker til hetetokter.

Når skal man oppsøke lege

Hvis du er bekymret fordi hetetokter forekommer etter overgangsalderen (eller lenge før), og du kan ikke tillegge dem til overgangsalder eller andre ytre faktorer, er din beste løpet av handlingen til å søke lege. Med en eksamen og testing, vil legen kunne utelukke visse vilkår, se etter andre muligheter og foreskrive behandling.

Human Growth Hormone og overgangsalder

Kvinner opplever mange kroppslige endringer direkte knyttet til endringer i hormonnivåene i overgangsalder. Menneskelig veksthormon (HGH), som produseres av hypofysen, er ett hormon som er betydelig redusert i denne perioden i en kvinnes liv.

Time Frame

Menopause oppstår vanligvis mellom 45 og 55. HGH er produsert av hypofysen gjennom en persons liv og avtar med alderen, vanligvis rundt 40 år.

Funksjon

HGH er ansvarlig for mange funksjoner i kroppen, blant annet stoffskifte, immunforsvar og energi. En reduksjon i dette hormonet gjør en kvinner opp i vekt, blir deprimert og har et svakere immunforsvar, som fører til typiske menopausale symptomer som hetetokter og fordøyelsesproblemer.

Effekter

Hormonene produseres av kvinnens eggstokker (østrogen og progesteron) påvirker hypofysen. Dette påvirker da produksjonen av HGH, som er den mest skilles hormonet i hypofysen, i henhold til kvinners helse.

Funksjoner

HGH sies å redusere tegn på aldring. Dette inkluderer rynker og fordelingen av fett i hele kroppen. En eldre person har en tendens til å ha slapp hud og rynker på grunn av en nedgang i HGH.

Behandling

En lege kan foreskrive HGH som et supplement for kvinner går gjennom overgangsalder. Faktisk, ifølge kvinners helse, HGH kan kun brukes under tilsyn av lege. Langvarig bruk kan føre til høyt blodtrykk, væskeansamling og leddsmerter og hevelse.

PCOS og tidlig overgangsalder

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og tidlig menopause er to svært forskjellige forhold, til tross for at de deler mange symptomer. Hvis du opplever symptomer assosiert med disse forholdene, for eksempel uregelmessig perioder, er det viktig å gå til legen din for å få en riktig diagnose. Behandlingene er forskjellige, så å vite hvilken tilstand du handler med er nøkkelen.

Fakta: PCOS vs. tidlig overgangsalder

PCOS er forbundet med høyere nivåer av testosteron og berører om lag 10 prosent av kvinner i fertil år. De fleste kvinner med PCOS har faktiske cyster på eggstokkene, men ikke alle kvinner med cyster på eggstokkene utvikler PCOS symptomer.

Tidlig menopause er overgangsalder som begynner før fylte 45. Merk at det er en forskjell mellom tidlig menopause og for tidlig overgangsalder. Tidlig overgangsalder er overgangsalder som begynner før fylte 40.

PCOS Symptomer og Diagnose

Kvinner med PCOS opplever uregelmessig menstruasjon, overvekt, hudproblemer som kviser og ujevn hud, og overflødig hårvekst, spesielt ansikts-hår vekst. På lang sikt kan kvinner med PCOS har problemer med insulinresistens, diabetes, høye nivåer av lipider i blodet og hjertesykdom. Infertilitet er også et problem.

PCOS diagnose gjøres ved å ta en medisinsk historie, evaluere symptomer, og eliminere andre forhold som kan være årsaken lignende problemer, som for eksempel stoffskiftesykdommer.

Tidlig menopause symptomer og diagnose

Symptomer forbundet med tidlig overgangsalder inkludere uregelmessig menstruasjon, hetetokter, leddsmerter, søvnforstyrrelser og humørsvingninger. Noen kvinner opplever også vektøkning, spesielt rundt sine midsections.

Tidlig menopause er ofte forårsaket av noe konkret, for eksempel hysterektomi, eller sykdom, så overgangsalder er forutsigbar og lett å få øye på. I andre tilfeller er tidlig overgangsalder diagnostisert gjennom symptom evaluering og blodprøver for å bestemme FSH (follikkelstimulerende hormon) nivåer.

PCOS Treatment

Det er ingen behandling som brukes for PCOS. Hvis du er overvektig, kan miste vekt bidra til å redusere noen av symptomene, selv om legene er usikker på hvorfor. P-piller brukes til å øke østrogennivået. Et medikament for type 2 diabetes, Metformin, har vist seg lovende er til å redusere forhøyede nivåer av testosteron forbundet med PCOS. Igjen, leger er usikker på hvorfor Metformin hjelper. Ikke alle kvinner kan tolerere Metformin, som kan forårsake alvorlig kvalme.
Dersom det er hensiktsmessig, er ufruktbarhet behandlinger som Clomid også brukt.

Tidlig overgangsalder behandling

Overgangsalderen kan ikke reverseres, men symptomene kan administreres. Hormonbehandling, eller HRT, kan hjelpe hormoner flate ut, men denne behandlingen er ikke for alle. HRT kan øke risikoen for visse kreftformer, så legen vil arbeide med å avgjøre om fordelene oppveier risikoen basert på din medisinske historie. Sunn mat, trening, få nok søvn og søker støtte fra familie og venner kan også hjelpe deg å takle endringene.

Virkningene av overgangsalder på huden

Virkningene av overgangsalder på huden


Menopause er preget av permanent opphør av menstruasjonssyklusen, og det er generelt ansett for å ha begynt etter at en kvinne har gått i minst 12 måneder uten menstruasjon. Menopause er ikke en sykdom, men en naturlig del av en kvinnes liv, selv om det er vanligvis ledsaget av en rekke symptomer som kan være ganske ubehagelig. Noen av disse symptomene er hetetokter, humørsvingninger, og endringer i utseendet på huden.

Tørr hud

En av de vanligste hudsykdommer forbundet med overgangsalderen er tørrhet. Tørr hud er vanligvis forbundet med en endring i hormonnivået som følger overgangsalder. Ikke alle kvinner vil oppleve tørr hud, og ikke alle kvinner som vil oppleve det på samme nivå. Overgangsalder-indusert tørr hud er vanligvis behandles med over-the-counter kremer og fuktighetskremer. Selv om disse produktene ikke legge til fuktighet til huden, kan de være effektive i å hjelpe til å inneholde fuktighet som allerede er tilstede i huden. Pasienter kan bidra til å lindre tørr hud ved å gjenværende hydrert, som betyr å drikke rikelig med vann.

Akne

Endringer i hormonnivået kan skape en hud miljø som bidrar til dannelsen av akne, ikke ulikt hudsykdommer som oppstår i puberteten. Mange over-the-counter aktuelle behandlinger kan være effektive i å kontrollere akne. I de tilfeller som ikke responderer til disse metodene, kan profesjonell behandling være nødvendig. Disse behandlingene kan omfatte reseptbelagte medisiner, dermabrasion eller laser lysterapi.

Årer

Tiny edderkopp årer kan bli mer fremtredende når en kvinne kommer inn overgangsalder. Spider årer er mest vanlig på beina, men kan dukke opp hvor som helst på kroppen, inkludert ansiktet. Spider årer er ikke en helsetruende tilstand som åreknuter, men de kan være skjemmende og pinlig. Det finnes en rekke effektive behandlinger for edderkopp årer inkludert dagkirurgi og laserbehandling.

Itchy Skin

Kløende og flassende hud går hånd i hånd med den tørre huden som er forårsaket av hormonelle endringer som skjer i løpet av overgangsalderen. Over-the-counter salver som inneholder kortison kan vanligvis lindre ubehag forbundet med kløe. Hvis kløe blir ukontrollerbare, søke medisinsk hjelp.

Flushing

Rødme i huden kan følge hetetokter i overgangsalderen. Mens lite som kan gjøres for å hindre spyling når den først har begynt, det er skritt du kan ta for å redusere eller hindre utbruddet av hetetokter som fører til spyling. Hvis du kan identifisere ting som utløser hetetokter - for eksempel krydret mat, stress, alkohol eller varmt vær - kan du være i stand til å unngå disse elementene. Det kan også bidra til å holde seg i form ved å trene regelmessig. Iført lag vil tillate deg å fjerne noen klær ved utbruddet av en hot flash.

Thyroid og overgangsalder

Den skjoldbrusk er en hormonproduserende kjertel som kan dysfunksjon forårsaker lignende symptomer forbundet med overgangsalder. Det kan også ha andre symptomer. Skjoldbrusk dysfunksjon eller sykdom kombinert med overgangsalder forverres felles symptomer som gjør det viktig å identifisere og behandle.

Felles Thyroid dysfunksjon og menopause symptomer

Felles symptomer på både skjoldbrusk sykdom og overgangsalder inkluderer angst, depresjon, hud og hår endringer, dårlig hukommelse, lav sexlyst, tretthet, humørsvingninger og søvnløshet.

Thyroid dysfunksjon og menopause symptom Forskjeller

Det er noen forskjeller som kan bidra til å skille hvis skjoldbrusk sykdom er til stede enten i tandem med overgangsalder eller på egen hånd. Symptomer som nakkesmerter, øye lash tap, eye brow tap, ben og arm hevelse og signifikant vektøkning er en indikasjon på en skjoldbrusk problem, og ikke relatert til menopause.

Når symptomene begynner

Menopause starter vanligvis mellom 45 og 52 der skjoldbrusk sykdom starter normalt mellom 35 og 65. Så begge forhold kan lett falle sammen.

Thyroid og overgangsalder Kombinert Symptomer

I en kvinne, er skjoldbrusk del av en komplisert hormonbalanse som inkluderer skjoldbruskkjertelen og eggstokkene, så når hormonbalansen påvirkes av overgangsalder og skjoldbrusk dysfunksjon, symptomene er verre enn med overgangsalderen alene.

Testing

For å minske symptomene på hormonell ubalanse på grunn av skjoldbrusk problemer kombinert med overgangsalder, bør kvinner snakke med sine leger som vil være i stand til å teste for skjoldbrusk sykdom.

Behandling

For å bidra til å lindre symptomer eller både skjoldbruskkjertelen og menopause, vil en lege gi råd til pasienten på hennes alternativer som kan omfatte en kombinasjon av ernæringsmessig vurdering, stressmestring, medisiner, urte kosttilskudd og mosjon.