Digidexo.com

problemer etter koloskopi

Vanlige problemer etter fødselen

Vanlige problemer etter fødselen


Fødselen av babyen din er en gledens tid, og muligens den beste dagen i livet ditt. Mens du lærer å ta vare på babyen din og oppdage hvordan det føles å være en mor, du også kan føle en rekke følelsesmessige og fysiske plager og smerter. Være klar over hvilke plager er vanlig og som trenger videre medisinsk behandling.

Post-Leverings Pains

Post-levering smerter er vanlig etter både en vaginal og et keisersnitt. Hvis du leverte barnet vaginalt, vil du legge merke til perineum er sår hvis legen klippe det åpent eller om det rev. Livmor vil ha sammentrekninger for et par dager etter fødselen, noe som også kan føre til smerter og ubehag.

Hvis du hadde et keisersnitt, er smertene dine kommer til å være mer alvorlig og krever en lengre rehabiliteringsperiode. Forvent å forbli på sykehuset i opptil fire dager, og bli sår i opptil åtte uker. Legen din vil foreskrive smertestillende for å lindre ubehag som du helbrede.

Smerte og ubehag

Bortsett fra leveringsrelaterte smerter, det er andre deler av kroppen din som kan gi deg ubehag. Brystvortene kan bli sprakk og sår fra amming, og brystene dine vil bli engorged, forårsaker noe ubehag. Hemorroider er også vanlig, så ikke forvent at de skal umiddelbart gå bort etter at du føder. Ta godt vare på deg selv etter fødselen, og få hjelp fra din ektefelle og andre familiemedlemmer.

Body Endringer

Du kan finne deg selv forstoppet før om to dager etter fødselen, som kan være ubehagelig eller smertefullt på grunn av noen masker du hadde på perineum. Som hormonnivået slår, vil du legge merke til varme og kalde blinker som ligner på da du var gravid. Du vil ha tung og hyppig utflod etter arbeidskraft og opp til et par uker senere. Denne utladning kan inneholde blod, og det er kjent som "etterbyrden". Du kan også legge merke til inkontinens for et par dager etter arbeidskraft som kroppen justerer seg til strekking av muskler under fødselen din.

Emosjonelle problemer

Forvent en følelsesmessig berg og dalbane etter fødselen av barnet ditt. Rundt 80 prosent av kvinner opplever en form for "baby blues" innen dager etter fødselen, noe som kan omfatte tristhet, angst, gråt eller irritabilitet. Postpartum depresjon (PPD) er en mer alvorlig tilfelle av baby blues der du føler deg mer intense følelser som alvorlig angst, skyldfølelse og ekstrem tristhet. Hvis du har symptomer på PPD som varer lenger enn to uker, bør du kontakte legen din for veiledning og behandlingsalternativene.

Når man skal ringe legen

Selv om mange problemer etter fødselen er vanlig og lett behandles hjemme, det er advarselen tegn som kan føre til mer alvorlige medisinske problemer. Hvis din utflod er blitt illeluktende, eller du er soaking opp mer enn én sanitetsbind en time, bør du kontakte lege umiddelbart. Søk medisinsk hjelp hvis du har feber over 104 grader, økende smerte i vaginal området, ny smerte eller hevelse i bena eller innsnitt blir rød og hoven. Hvis din depresjon blir verre, fører til hallusinasjoner om å skade barnet ditt, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Problemer etter levering av Placenta Previa

Problemer etter levering av Placenta Previa


Placenta previa er en tilstand som utvikler seg under svangerskapet. Ifølge Mayo Clinic, har en kvinne placenta previa når placenta fester seg i den nedre del av livmoren og dekker en del eller alle av livmorhalsen. Denne tilstanden kan potensielt føre til problemer etter levering av babyen.

Blødning

Etter levere vaginalt, en kvinne som hadde placenta previa under svangerskapet er i fare for blødning overdrevet og ukontrollert. Ifølge Babycenter, kan en kvinne blødning etter med placenta previa levering fordi livmoren ikke kontrakt så sterkt på den nedre delen av livmoren. Etter levering, livmor kontrakter naturlig å kontrollere blødning i området der morkaken var festet. Extreme blødning kan føre til en kvinne å gå inn i sjokk, eller til og med føre til døden.

Placenta accreta

Babycenter sier kvinner som har placenta previa har en 10 prosent sjanse for å utvikle et annet problem som kalles placenta accreta. Placenta accreta er til stede når morkaken implantater for dypt i livmoren. Etter en baby er levert morkaken ikke løsner normalt fra livmorveggen og alvorlig blødning kan oppstå.

Hysterektomi

Blødning etter fødsel hos kvinner med placenta previa kan være umulig for en lege å stoppe. Når dette skjer, en hysterektomi, eller fjerning av kvinnens livmor, vil det være nødvendig å lagre den nye mors liv.

Lav fødselsvekt baby

Placenta previa kan påvirke en baby, så vel som en forventningsfull mor. Babyer født av mødre med placenta previa kan ha en lav fødselsvekt av to grunner. Placenta previa kan forårsake intrauterin veksthem der en baby ikke vokser så godt hun burde i livmoren. Svangerskap komplisert av placenta previa også kanskje ikke være i stand til å nå full sikt. En tidlig fødsel inntreffer før den 37. svangerskapsuke. En mor kunne gå inn i arbeid tidlig, eller en C-delen kan være nødvendig for å bevare liv og helse for mor og / eller baby.

Problemer etter Gastric Bypass Surgery

Gastric bypass er en form for vekttap kirurgi. Det er utført på personer som er overvektige og ute av stand til å gå ned i vekt for å opprettholde en sunn størrelse andre måter, som for eksempel kosthold eller trening. Det fungerer ved å fjerne en del av magesekken og tarmen og omdirigere fordøyelsessystemet for å redusere mengden mat som kan svelges. Gastric bypass kirurgi er en stor operasjon som kan føre til en rekke problemer hos pasienter etter operasjonen, noe som er grunnen til at det bør bare betraktes som en siste utvei.

Mindre problemer

Det finnes en rekke små problemer som en person kan oppleve i de første seks månedene etter gastric bypass operasjon. Disse problemene er et resultat av den betydelig vekttap som oppstår, så vel som reduksjon i friske næringsstoffer og kompromittert absorpsjon av vitaminer og mineraler. Noen av disse små problemer inkluderer håravfall, mercurial stemninger, tørr hud, følsomhet for kulde, kronisk tretthet, og muskelsmerter. Men som kroppen stabiliserer post prosedyre, bør disse små problemer rette seg.

Blodpropper

Et stort problem at en person kan oppleve etter gastric bypass operasjon er blodpropp i bena. Blodpropp kan være svært farlig og føre til hjerteinfarkt, hjerneslag, og lungeemboli. Mens blodpropp er alltid en alvorlig risiko for personer som er overvektige eller fete, de er en spesiell bekymring for pasienter etter gastric bypass grunn av den fysiske traumer av kirurgi, samt den raske endring i blodsukkeret, trombocytter, og immunrespons . Bevegelige ben ofte og få minst 15 minutter fysisk trening ved hjelp av bena hver dag kan bidra til å redusere risikoen for dette store problemet.

Kronisk Dehydrering

Dehydrering er et annet stort problem som oppstår etter gastric bypass operasjon. Mens dehydrering ikke kan virke som et alvorlig problem, kan kronisk dehydrering føre til en rekke andre problemer, for eksempel elektrolyttforstyrrelser, blodsukker ubalanser, og fordøyelses stagnasjon. Personer som får gastric bypass kirurgi har større risiko for kronisk dehydrering på grunn av det faktum at en stor del av magesekken og tarmen, de viktigste organene som absorberer vann, har blitt fjernet.

Dumping syndrom

Dumping syndrom er en tilstand som oppstår etter fedmekirurgi når mat og væske inntas i den reduserte magen ikke har en sjanse til å fordøye før de når tynntarmen. Resultatet er kronisk oppkast, diaré, svetting, og symptomer på feber. Dumping syndrom kan unngås ved å redusere mengden av høy fett eller høyt sukker matvarer i den post-drift diett.

Nyrestein og gallestein

Nyrestein og gallestein, to typer forkalket mineralforekomster, er også vanlige problemer etter gastric bypass operasjon. Disse problemene oppstår på grunn av mangel på fuktighet, den alvorlig endring av inntak, og redusert immunforsvar umiddelbart etter operasjonen. Mens disse komplikasjonene er ikke farlig for helsen, kan de være svært smertefullt å passere, og kan trenge å bli utryddet av en lege.

Problemer etter Spinal Fusion

Problemer etter Spinal Fusion


Spinal fusjon er et kirurgisk inngrep der en skadet eller syk spinal plate er erstattet med et bein pode. Ifølge Nord-California Nevrokirurgi Medical Group, er to eller flere ryggvirvler smeltet sammen for å lage en solid enhet, og over tid vil benet gro på plass. Under en spinal fusjon prosedyre, er ryggrad fjernet, og et bein vil ta sin plass. Beinet holdes på plass for å helbrede ved hjelp av stenger eller skruer. Spinal kirurgi er en svært delikat prosedyre, og noen pasienter kan oppleve problemer etter sin rygg fusjon.

Anestesi

Alle pasienter som gjennomgår spinal fusjon kirurgi vil bli bedøvet med narkose, og selv om det er relativt uvanlig, kan noen pasienter oppleve anestesi komplikasjoner. Ifølge freds Health Organization, er det en mulighet for at en pasientens hals reflekser kan bli undertrykket som resulterer i avsetting og manglende evne til å puste. Andre mulige anestesi komplikasjoner inkluderer knebling, hoste, tale-boksen muskelspasmer, bronkial rør muskelspasmer, stemmeboks hevelse, heshet, sår hals og skade på lepper og tenner. Alvorlige komplikasjoner omfatter hjerneslag, blodtrykksendringer, hjerteinfarkt og hjerterytmen endres. Døden er mulig, men det er sjelden. Ifølge freds helseorganisasjon, oppstår død i omtrent én av 250 000 pasienter som fikk narkose.

Blødning

Blødning er en potensiell spinal fusjon kirurgi problem, men den nordlige California Nevrokirurgi Medical Group sier at dette er nå ansett som et uvanlig problem. I de fleste spinal fusion operasjoner, bare pasienter mister ca 03:57 gram av blod. Det er sjelden at en pasient vil kreve en blodoverføring etter denne prosedyre.

Infeksjon

Ifølge Nord-California Nevrokirurgi Medical Group, vil om lag 1 prosent av pasientene utvikler en infeksjon som en spinal fusjon problem. Selv om dette problemet er sjelden, er det nesten alltid ganske alvorlig når det forekommer. Hvis en pasient gjør utvikle en infeksjon, det oftest tar flere måneder å fullt behandle den.

Smerte, Healing og maskinvare

Ifølge Nord-California Nevrokirurgi Medical Group, er smerter etter inngrepet den vanligste spinal fusjon problem. Dette problemet oppstår som oftest når tre eller flere spinale nivåer er smeltet sammen. I noen tilfeller kan fusjons ikke gro på riktig måte. Dette kan føre til mer smerte og behovet for en ekstra operasjon. Noen pasienter kan også oppleve smerter forbundet med skruer eller bein pode.

Nerve Damage

Ifølge Nord-California Nevrokirurgi Medical Group, kan en liten prosentandel av pasientene opplever nerveskader etter å ha en spinal fusjon kirurgi. Pasienter som har nerveskader vil ofte oppleve smerte, svakhet eller nummenhet. Omtrent 1 prosent av menn kan oppleve utløsning problemer. Problemene forårsaket av noen nerveskader er ofte løst etter seks til tolv måneder.

Problemer etter en laseroperasjon på prostata

Hvis du trenger å ha en operasjon på forstørret prostata, vil du ha alternativer som en tradisjonell invasiv kirurgi eller en nyutviklet laser operasjon. Hver prosedyre tilbyr sine egne fordeler og potensielle problemer til ansikt under gjenopprettingen, så er det viktig å fullt diskutere dine valg med legen din.

Fakta

Laserkirurgi på prostata blir vanligvis utført for å redusere størrelsen på en forstørret prostata. De ulike formene for laseroperasjoner bruke ulike lasere, men de har samme mål: å ødelegge overflødig vev og lindre symptomene på en forstørret prostata. Disse symptomene er hyppige oppfordrer til å urinere, repeterte urinveisinfeksjoner og nyreskader. Potensielle problemer du kan oppleve etter under en laseroperasjon på din prostata har problemer med vannlating og seksuell erektil dysfunksjon.

Urinveisproblemer

Du kan oppleve urinveisproblemer etter under en laseroperasjon på prostata. Det er en sjanse for at du vil trenge et kateter for en uke eller mer etter inngrepet. Å ha et kateter øker risikoen for å utvikle en urinveisinfeksjon. Intern arrdannelse nær urinrøret kan få den til å vokse smalere, noe som kan begrense flyten av urin fra blæren eller blokkere det helt.

Erektil og fruktbarhet Issues

Under en laseroperasjon, er det liten sjanse for at laseren kan skade på nerver nær prostata. Hvis dette skjer, kan du oppleve problemer med å oppnå eller opprettholde en ereksjon. Du kan også utvikle retrograd ejakulasjon, som oppstår når sæden renner baklengs inn i blæren snarere enn ut av penis under utløsning. Denne tilstanden er smertefri og vil ikke skade deg, men det kan påvirke din evne til å få barn.

Behandlinger

Behandlinger for urinveisproblemer etter en laseroperasjon på din prostata er ganske direkte. Hvis du utvikler en urinveisinfeksjon, kan legen forskrive antibiotika for å klare det opp. Hvis urinrøret har falt, kan enkle in-kontoret strekker behandlinger løse problemet. Behandlinger for erektil dysfunksjon begynner vanligvis med reseptbelagte legemidler som øker blodtilførselen til penis. Dersom du utvikler retrograd ejakulasjon og ønsker å få barn, kan assistert befruktning hente sæd fra blæren, som kan brukes til å inseminere partneren din.

Betraktninger

Selv om problemer etter en laseroperasjon på din prostata er mulig, trenger laser prosedyrer tilby noen fordeler i forhold til mer invasive alternativer. Du vil møte mindre sjanse for blødninger og vil trenge et kateter for en kortere tidsperiode under gjenoppretting. Laseroperasjoner er mindre sannsynlighet for å forårsake ereksjonsproblemer. Men det er en større sjanse for at du vil trenge for å gjennomgå en ny operasjon hvis du velger laser kirurgi.

Problemer etter rectocele Repair Surgery

Selv om de fleste kirurgi for å reparere rectoceles er vellykket, kan skade på blære, endetarm, og bekkenorganer oppstå. De kan ikke lenger fungere normalt. Det kan være problemer med vannlating, avføring, og samleie.

Definisjon av rectocele

En rectocele dannes når vevet separere rektum fra skjeden svekkes. En del av endetarmen da buler inn i skjeden.

Årsaker

Vev og organer i området er svekket av graviditet, fødsel, vaginal fødsel, tidligere bekkenkirurgi, og aldring.

Indikasjoner for kirurgi

Kirurgisk reparasjon er vanligvis gjøres for å behandle ryggsmerter og smertefullt samleie.

Urinveisproblemer etter operasjonen

Hvis kirurgi skader blæren, kan du beholde urin eller har andre problemer med å tisse.

Mulig tarmproblemer

Skade på tarmen eller endetarmen kan føre til problemer med avføring, som forstoppelse.

Andre problemer

Du kan oppleve post-kirurgisk infeksjon. Samleie kan være smertefullt.

Problemer etter Colon Surgery

Kolon kirurgi er en vanlig tykktarmskreft behandling, men operasjonen er utført for å behandle flere tilstander enn bare kreft. Kolon kirurgi kan være nødvendig å korrigere divertikulitt eller fjerne kolon polypper. Som enhver invasiv prosedyre, har kolon kirurgi sin risiko og komplikasjoner.

Ileus

Tarmslyng er en tilstand der musklene ansvarlig for kontrahering tykktarmen å presse avføringen gjennom blir slapp, noe som fører til vanskeligheter med å sende avføring ut av tarmer. Dette kan forlenge et sykehusopphold og føre til at behovet for å bli matet intravenøst.

Intestinal obstruksjon

En av de mest alvorlige problemer som følge av colon kirurgi er en intestinal blokkering fra post-kirurgi arrdannelse. En delvis blokkert tarmen bare fører til ubehag og vanskeligheter med å sende avfall, men en helt blokkert tarmen krever akutt kirurgi.

Infeksjon

Infeksjon er en av de vanligste komplikasjoner fra enhver operasjon. De fleste infeksjoner er mindre og bare krever antibiotika.

Abscesser

En abscess kan også dannes i tykktarmen, vanligvis rundt stedet av kirurgi. Avhengig av størrelsen på abscess, kan det bare behov for antibiotika for behandling.

Medisinering Reaksjoner

Reaksjon på bedøvelse eller medisiner foreskrevet etter kirurgi kan også føre til problemer. Sørg for å alltid fortelle legen din hvis du har noen allergier eller har hatt vanskeligheter til en viss medisiner eller anestesi i fortiden.

Skader seg til andre organer

Andre organer kan bli skadet og ødelagt under den kirurgiske prosedyren, selv om dette er svært sjeldne. Organene utsatt er milt, mage, tynntarm, blæren, uterus og ovarier. Disse skadene kan føre til brokk eller kreve en kolostomi eller ytterligere kirurgi.

Problemer etter Shoulder Surgery

Skulderen er utsatt for skade på grunn av sin fleksibilitet og omfanget av bevegelse. Noen av problemene som oppstår med en skulder er skade på rotatorcuffen, brukket kragebeinet og / eller felles separasjon, slitasjegikt og leddgikt, noe som kan føre til degenerasjon av bein og omkringliggende vev. Kirurgiske metoder for behandling, slik som rehabiliterende øvelser, blir ofte anbefalt. Hvis dette ikke løser problemet, så kirurgi kan være den eneste andre alternativet. Det er viktig å diskutere operasjonen og eventuelle problemer som kan oppstå etter skulder kirurgi med en ortopedisk kirurg.

Blodpropper

Blodpropper kan dannes i venene, men dette vanligvis skjer som følge av inaktivitet. Blodpropp kan hindre blodet i å strømme og kan selv gå inn i hjerte og lunger. Blodpropp etter skulder kirurgi er vanlig hos pasienter som er overvektige, har hatt dem før eller som har kreft. Å bidra til å forebygge blodpropp bør du spise mindre salt, ikke krysse bena, ikke stå for mer enn en time om gangen, gjør øvelsene legen foreskrevet og ta alle medisiner som er gitt til deg.

Infeksjon

Et annet problem som følger skulder kirurgi er infeksjon i snittområdet eller til og med i skulderleddet selv. Antibiotika vil bli gitt før operasjonen, og legen kan foreslå dental arbeid som må gjøres før operasjonen for å redusere sjansen for infeksjon. En lege vil overvåke risikoen for smitte, spesielt hvis du har kroniske helseproblemer, som diabetes eller sykdommer i leveren og andre organer. Feber kan forekomme ved infeksjon, sammen med smerte og hevelse.

Forvridning

Forvridning skjer når bein i en joint er forskjøvet og / eller muligens på grunn av aa plutselige bevegelser eller støt. Overarmen kan oppleve forvridning når strekk eller lage en klosset bevegelse etter skulder kirurgi. Det er derfor viktig å holde albuen stabil og unngå å bevege armen bakover.

Brudd

Fraktur eller et brudd i benet, kan skje etter noen skulder operasjoner, selv om det er sjeldent. Pass på å ikke støte på noe, og se dine skritt når du skal ut for å unngå risikoen for å bryte armen.

Ustabilitet

Ustabilitet av felles resultater fra skulder vev blir strukket for tidlig etter skulder kirurgi. Dette kan videre føre til at den nye felles biter løsner. Ustabilitet av skulderen kan unngås ved ikke å forlenge armen inntil skulderen er leget.

Balansere Problemer Etter Serial Casting i CP barn

Et vanlig symptom på cerebral parese (CP), en nevrologisk lidelse som påvirker kroppens bevegelser og muskelkoordinasjon, er muskel tetthet. Det finnes ingen kur for CP, men det er mange behandlingsmetoder. Serie støping er en slik CP behandlingsmetoden.

Serie Casting

I serie casting, vil en medisinsk faglig kastet en pasients joint som ikke har godt utvalg av bevegelse. Skuespillerne er vanligvis endret på en ukentlig basis. Målet med seriestøpe er å øke leddets fleksibilitet.

Side Effects

Som følge av serie støping, kan balanse problemer oppstå. Balanse problemene er forårsaket av barnets manglende evne til å kontrollere sin nye bevegelsesområdet.

Innlegg Casting Justere

Orthotics, for eksempel bukseseler og splinter, kan anbefales for å bekjempe mulige balanse problemer. De orthotics bidra til å gi barn med CP mer stabilitet.

Målsetting

En terapeut bør jobbe med deg og barnet ditt i å sette et mål for hvor mye mer fleksibilitet du vil ønske å oppnå. Terapeuter bør være i stand til å utlede hvor mye endring barnet vil være i stand til å håndtere uten å ha balanseproblemer.

Betraktninger

Serie casting er oftest gjort for barn med CP. Ungdom med CP er mer utsatt for balanse problemer fordi en ungdom har mer vekt å balansere når støpingen er gjort.

Plexus brachialis Problemer Etter Artroskopisk Shoulder Surgery

Plexus brachialis Problemer Etter Artroskopisk Shoulder Surgery


Når plexus brachialis, et komplekst sett av nerver som sender meldinger direkte fra ryggmargen til armen, lider skade, kan det hende at armen og hånden mister noen eller alle evne til å fungere. Artroskopisk kirurgi kan føre til at skulderen nerveskade i dette området, enten fra fremgangsmåten i seg selv eller fra en nerveblokk prosedyre anvendt i anestesi. Reverserende brachial plexus skade kan kreve en kombinasjon av kirurgi og terapi.

Plexus brachialis

Den brachialis plexus, en tett bunt av nervefibre som styrer funksjonen i armen og hånden, ligner en tykk floke av grener som de strekker seg fra ryggmargen gjennom den øvre del av skulderen. Nervene kjøre hele veien nedover armen til fingrene. Nervebunter danne en rekke stammer, hver knyttet til en annen ryggvirvel (spinal bein) eller par ryggvirvler.

Plexus brachialis Skader

En innvirkning på armen eller skulderen fra et fall eller en annen ulykke kan skade plexus brachialis, som kan visse sykdommer eller genetiske defekter. I noen tilfeller oppstår skaden under fødsel hvis nyfødtes plexus brachialis blir strukket eller revet under en vanskelig fødsel.

Skade på plexus brachialis kan føre til en rekke symptomer, fra smerte eller brennende følelse i armen til nummenhet. Pasienten kan oppleve svakhet i armen, og kan miste evnen til selv å flytte den. Som kroppen utvikler seg, kan den elendige arm forbli unormalt kort. Selv i voksen tilfeller av plexus brachialis skade, kan den lidende lem utseende endres over tid.

Artroskopisk Shoulder Surgery

Artroskopisk kirurgi har som mål å gi så lite ekstra traume til en skade som mulig ved å arbeide gjennom noen små kutt. Kirurgen bruker en miniatyr kamera for å se på prosedyren på en skjerm. Artroskopisk skulderkirurgi kan reparere skader i muskler og sener, fjerne skadet vev og gjenopprette stabilitet til felles.

Risiko

Ifølge National Institutes of Health, utgjør artroskopisk skulderkirurgi fare for nerveskader. Pågående arm svakhet eller skulder stivhet følge prosedyren kan indikere en slik skade. I noen tilfeller, en bedøvelse prosedyre som kalles en interskalen plexus brachialis blokk (ISB) kan skade plexus brachialis under operasjonen.

Behandling

I mildere tilfeller av plexus brachialis, kan det berørte området etter hvert leges på egen hånd. Hvis, derimot, har bronkial plexus vedvarende for mye skade, kan kirurger har å pode eller overføre nerver til å reparere skaden. Fysisk og ergoterapi kan hjelpe pasienten å holde armen limber og omskolere den til å utføre dagligdagse oppgaver.

Svelge Problemer etter et slag

Den svelge prosessen innebærer riktig funksjon av mange muskler og nerver. Når et slag forårsaker skade på disse musklene eller nervene kan svelge problemer utvikler. Dysfagi er den medisinske betegnelsen som brukes for å beskrive svelge lidelse som rammer mange slagpasienter. The American Stroke Association rapporterer at nesten 65 prosent av slagpasienter kan utvikle denne typen svelge problem. Hvis ikke diagnostisert og behandlet, kan dysfagi føre til andre alvorlige helseproblemer.

Svelge Process

Den svelge prosessen er svært kompleks og krever koordinering og riktig funksjon av mange par av muskler og nerver for å bære mat fra munnen til magen. Prosessen oppstår vanligvis i tre stadier, som er muntlig, svelget og spiserøret. Under den første fasen, arbeider tungen til å samle mat og forbereder den for å svelge. Tungen må skyv maten til baksiden av halsen. Dette initierer svelge refleks, som flytter mat eller væske gjennom svelget, spiserøret og inn i magesekken (se Ressurser).

Dysfagi-assosiert svelgvansker

Dysfagi eller problemer med å svelge oppstår når det er et problem i noen av de stadier av svelgeprosessen. I noen tilfeller kan helsemessige forhold som svekker munnen eller halsen musklene være en årsak til sykdommen.

Imidlertid kan slagpasienter har svelgvansker fordi de ikke klarer å initiere eller fullføre svelgerefleksen som er nødvendig for å transportere mat fra munnen til magen. Dysfagi kan føre til andre helseproblemer i disse pasientene som aspirasjonspneumoni.

Helseproblemer

Innånding av mat eller væske, også kalt aspirasjon, kan føre til stille aspirasjon. Dette skjer når en person svelger mat eller væske, og er uvitende om at dette materialet har kommet inn i lungene. Dette kan føre til en infeksjon, noe som kan resultere i lungebetennelse.

Hvis venstre ubehandlet, er en slagpasient med å svelge også utsatt for helseproblemer som dehydrering og underernæring.

Selv dysphagia og assosierte helseproblemer kan være vanlig hos slagpasienter, kan andre personer også utvikle denne tilstanden. Disse inkluderer folk som lider av nevrologiske tilstander (Parkinsons sykdom), hodeskader, spiserørskreft og eldre. Enkelte individer er også født med denne abnormitet.

Symptomer og Diagnose

Symptomene på dysfagi kan være mild, moderat eller alvorlig. Disse kan omfatte overdreven spytt og sikling, hengende munn, hoste eller choking når du spiser, gurgling lyder, hals ubehag og manglende evne til å starte eller fullføre svelgerefleksen. Når symptomene er ikke alvorlig, kan noen slagpasienter gjenopprette sakte fra denne lidelsen, og andre trenger å lære måter å tilpasse seg denne tilstanden. Imidlertid kan andre aldri fullt gjenvinne evnen til å svelge.

Når legene har mistanke om denne lidelsen, kan pasienten se en logoped for en evaluering. En fysisk undersøkelse og tester slik som den fiberoptiske laryngoskop blir også ofte anvendt for å detektere problemer i de forskjellige stadier av prosessen med å svelge. Andre tester kan inkludere en modifisert barium svelge test, ultralyd og CT-skanning.

Behandlinger

Hovedmålet med behandlingen er å ta opp aktuelle svelge problemet med den enkelte pasient. Noen slagpasienter kan trenge øvelser for å forbedre munn eller hals muskel toner, mens andre kan ha til å endre måten de svelger (endre hode posisjon mens du spiser). Endringer i kosthold er ofte også nødvendig. Pasienten kan ha for å unngå visse matvarer eller spise mat av en annen konsistens som most mat eller fortykket væsker.

For slagpasienter med alvorlig dysfagi, fôring rør eller perkutan endoskopisk gastrostomies (PEG) kan være nødvendig for å unngå komplikasjoner av dehydrering og underernæring. En PEG omfatter innsetting av et materør gjennom abdominal hud inn i magen.

For de fleste pasienter kan behandlingen bidra til å løse de svelgeproblemer forbundet med hjerneslag. Det kan også unngå potensielt livstruende tilstander som aspirasjonspneumoni.

Hva er farene ved koloskopi?

Koloskopi er en screening protokoll for tidlig deteksjon av colo-endetarmskreft. Den medisinske establishment gjelder koloskopi som gullstandarden for en slik screening, og de fleste utøvere aggressivt oppfordrer alle pasienter til å ha regelmessige koloskopier med start enten ved 50 år eller 55 år Men selv om forekomsten av bivirkninger som følge av koloskopi prosedyren selv er ganske lav, gjør koloskopi prosedyren involverer noen farer for pasienten. Koloskopier involverer fire stadier: evaluering av pasient og lege av hensiktsmessigheten av prosedyren hvor full kommunikasjon er viktig, forberedelse scenen, selve inngrepet og etter prosedyren scenen. Farene, men sjelden, kan manifestere seg på hver enkelt av disse fasene.

Practitioner overzealousness

En viktig risikofaktor i koloskopi er den iver som noen leger anser inngrepet, særlig i form av en asymptomatisk screening protokoll. Noen leger betrakter bruk av screening kolonoskopi for personer med start ved 50 år eller 55 som en ikke-valgprosedyre. Men noen ekspert forfattere ringe inn spørsmål hensiktsmessigheten av en slik koloskopi screening for asymptomatiske pasienter. Den intense hengivenhet som noen utøvere oppfatter koloskopi protokollen kan føre til ignorering av faktorer i den enkelte pasientens medisinske historie som øker en bestemt pasient sannsynlighet for å oppleve bivirkninger som følge av selve inngrepet. Dette over-iver i enkelte utøvere kan også føre til uenighet mellom to eller flere leger er involvert i en individuell pasientbehandlingen med pasienten blir ground zero mellom flere leger. Dette kan føre til unødig stress og angst for pasienten.

Mangel Practioner / Pasienten kommunikasjon

Kanskje det mest skremmende risikofaktor i forhold til koloskopi protokoller, og en som har en tendens til å være et direkte resultat av det første forholdet, er at over-ivrige utøvere kan mislykkes i å kommunisere de potensielle farene ved prosedyren til en pasient når som helst før prosedyren og absolutt tilstrekkelig på forhånd for pasienten å gjøre et fullt informert beslutning om hvorvidt disse risikoene er akseptable. Slik utilstrekkelighet i kommunikasjon er tankevekk utilstrekkelig objektivitet som involverer bruk av protokollen selv: en faktor som kan heve de objektive risikoen som eksisterer.

Farene under utarbeidelsen scenen

Før en koloskopi, må pasienten fullt evakuere tykktarm og tarmer. Dette krever en utvidet rask, så vel som anvendelse av tarmrensepreparater, mens i en fastende tilstand. For noen pasienter forberedelse scenen kan faktisk innebære de største farene. Personer med metabolske ubalanser som skjoldbrusk forhold eller diabetes kan finne faste vanskelig og noen ganger til og med farlig. Visse medisiner må også opphøre under utarbeidelsen scenen; inkludert noen medisiner seponering av som bærer sin egen fare. Farene ved forberedelse scenen inkluderer svakhet, kvalme, oppkast, magekramper, oppblåsthet, dehydrering, bivirkninger fra bruk av tarm-rensing agenter, og bivirkninger fra å stoppe medisiner som vanligvis regnes som avgjørende. Pasienter har vært kjent for å oppleve dehydrering alvorlig nok i denne fasen som å være i fare for å dø.

Farene ved prosedyren

Koloskopi er en invasiv prosedyre. Enhver invasive prosedyren innebærer farer. Mens uønskede koloskopi hendelser er generelt sjelden, forekommer de gjør, og noen av de potensielle farene er ganske alvorlig faktisk. Pasienter med spesielle medisinske historie faktorer kan ha økt sannsynligheten for enkelte av de negative effektene. For eksempel pasienter som tar angiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere, en populær høyt blodtrykk medisiner, kan ha en høyere risiko for nyre (nyre) svikt.

Identifiserte farene ved koloskopi prosedyren selv inkludere reaksjoner på beroligende midler og-eller narkotika administreres potensielt fører til uønskede luftveier og-eller hjerteproblemer, gastrointestinal perforasjon, ruptur av milten, akutt anemi, blødninger, hjerneslag, og gastrointestinal brenne. En svært uvanlig fare, men en på posten, er overføring av hepatitt C som følge av feil steriliserte koloskopi instrumenter.

Mens sjeldne, kan døden inntreffe under koloskopi prosedyren. De fleste dødsfall i løpet av koloskopi resultat fra perforering, men det er absolutt potensial for død av bivirkninger til anestesi, eller som et resultat av enten blødninger eller slag bør prosedyren utløse disse bivirkningene.

Post-Saksbehandlings Farene

Kolonoskopi farer inkludere post-prosedyremessige farer, så vel som de i fremstilling stadium og under selve inngrepet. Perforering kan forekomme ikke bare i løpet av kolonoskopi men i flere dager i ettertid, som ofte forbindes med normal tarmaktiviteten som en utløsende hendelse. Svakhet, ubehag i magen, og forsinkede reaksjoner på de ulike medisiner og preparater som brukes i løpet av prosedyren kan også forekomme.

I tillegg er en av de gitte medikamenter, bevandret, er gitt for å indusere amnesi av selve inngrepet i pasienten. Noen pasienter har rapportert resulterende minneproblemer for måneder og kanskje år etter en koloskopi prosedyre. Noen pasienter har også rapportert angst og humør problemer etter å ha tatt kyndig. Selv om det medisinske miljøet erkjenner at Leptanal® kan føre til lengre sikt minneproblemer, en artikkel publisert av "Hospital Soup" heter det: "i de fleste av de rapporterte tilfellene, disse pasientene var ikke tilstrekkelig informert om muligheten for at Leptanal® kan føre til lengre sikt minneproblemer, "underbygger et tidligere punkt om farene ved utilstrekkelig pasient / utøver kommunikasjon med hensyn til koloskopi protokollen.

Hva utstyr er nødvendig for en koloskopi?

Riktig fordøyelse og utvisning av avfall er avgjørende for god helse. Dessverre, på grunn av genetikk, kosthold, traume eller sykdom, kan ikke alle fordøye ordentlig eller unngå problemer med kolon. Av og til slike individer må gjennomgå en prosedyre som kalles en koloskopi for å finne ut hvilke konkrete problemer de har med sitt tykktarmen, slik at de kan få effektiv behandling. En lege bruker spesielle utstyr når du utfører en koloskopi.

Definisjon

En kolonoskopi er en relativt enkel fremgangsmåte som brukes til å bestemme helse- kolon. I denne fremgangsmåten, blir et verktøy kjent som en colonoscope innsatt i pasientens anus og mates forsiktig gjennom lengden av tykktarmen. Pasienten vanligvis får narkose for inngrepet, som tar bare omtrent en time. Legen vil bruke resultatene til å finne ut hvordan du skal fortsette med pasientens kolon behandling.

Colonoscope

Hovedverktøyet for en koloskopi er colonoscope. Dette verktøyet er et fleksibelt rør som er opplyst, og som har et lite kamera festet til den. Når colonoscope er satt inn gjennom anus og inn i lengden av tykktarmen, er colonoscope røret blåses opp, noe som gjør det mulig for kolon for å bli åpnet og bilder av tykktarmen som skal sendes tilbake via kameraet til legen.

Computer Skjermen

For å se bildene som sendes av kamera på colonoscope, legen utfører koloskopi bruker en dataskjerm koblet til colonoscope. Legen er i stand til å se "innsiden" pasienten ved å se på skjermbildene, og kan derfor bedre manøvrere colonoscope inne i tykktarmen. Skjermen tillater legen å se i sanntid eventuelle problemer som toppelse, polypper eller blødning. Hun kan bruke denne informasjonen til å danne en diagnose.

Eksamen Tabell / Sanitization Utstyr

Under en koloskopi, ligger pasienten vanligvis på sin side på en undersøkelse bord, slik at han er komfortabel og for å forebygge problemer med posisjonering på grunn av sedasjon. I tillegg til legene som utfører colonoscopies bruke typiske forholdsregler, herunder sterile hansker og desinfiserende gele, bidra til å forhindre spredning av infeksjoner.

Vital Sign Skjermer

Fordi en koloskopi krever sedasjon, leger er nøye med å overvåke vitale tegn på pasienten under prosedyren. De gjør dette gjennom diverse utstyr --- de kan hekte pasienten opp til en hjertemonitor, for eksempel, eller de kan sjekke blodtrykket med en blodtrykksmansjett.

Andre verktøy

Noen ganger polypper er oppstått under en koloskopi. Hvis dette skjer, kan legen sette en wire snare gjennom hoved colonoscope, plasserer snare rundt polypp, og klem den av. Legen kan deretter bruke en elektrisk cauterizer å stoppe blødninger. Hvis en biopsi er nødvendig, er en lang, tynn biopsi nål inn gjennom colonoscope å ta en vevsprøve.

Risiko

Instrumentene som brukes under en koloskopi kan forårsake blødninger eller tårer i tykktarmen i sjeldne tilfeller. Pasientene kan også føle deg oppblåst og oppleve oppblåst mage etter inngrepet. De bør ikke operere et motorkjøretøy etter koloskopi, på grunn av effekter fra sedativa.

Forberedelse for en koloskopi med Miralax

Planlegging Begynner dagen før

Avansert planlegging er nødvendig før du begynner de første trinnene av koloskopi forberedelser. Den medisinske senter hvor inngrepet vil finne sted bør gi alle pasienter et miniguide til de instrukser om, spise, drikke og ta Miralax. Gjennomgå disse instruksjonene og sørg for å ringe fordøyelses spesialist dersom det oppstår tvil eller mer avklaring er nødvendig om instruksjonene. Se listen over akseptable matvarer og drikkevarer som er oppført og kjøpe noen av matvarer og drikkevarer som er tillatt under "faste" perioden. Hvis retningslinjene ikke angir hva som kan legges til Mira-lax, sjekk med fordøyelsen helse spesialist som skal utføre koloskopi for å se om en flavored Gatorade (unntatt rød) kan brukes til å blande seg med Miralax i stedet for vann. Hvis ja, må du huske å legge den til i listen for dagligvare turen. Ta vare på noen ærend, avtaler og arbeid detalj opptil to timer før tiden for å starte renseprosessen. Vær sikker på å sette noen drikker for å bli brukt under faste og renselsesprosess i kjøleskapet for å holde dem kaldt. Den Miralax løsningen er bedre når det forbrukes kaldt.

Under Fasting Process

Vær sikker på å inntak tilstrekkelig væske under faste prosessen for å sikre riktig hydrering opprettholdes. Gatorade, Propel og Pedialyte er gode valg for å opprettholde kalorier, vitaminer og mineraler. Drikkevann og andre akseptable drikkevarer vil også hjelpe med følelser av sult. Drikkevarer som er rød i fargen anbefales ikke. Referere til pasienten instruksjoner for en liste over anbefalte drikkevarer. I tilfelle drikkevarer ikke er oppført i pasient instruksjoner, ring fordøyelses helse spesialist for å bekrefte akseptable væsker.

Den Miralax Cleanse

Den innledende avføringsmiddel, som typisk er i form av en pille, er ofte rettet til å ta omtrent to til fire timer før begynnelsen av Miralax løsning. Etter den angitte tiden har gått, bland Miralax med Gatorade (med mindre fordøyelses helse spesialist indikert bare vann) og begynne å drikke. Prøv å drikke åtte gram hver 30-45 minutter. Hvis kvalme blir et problem, må du vente 45-60 minutter før du fortsetter Miralax løsning. Det er viktig å drikke hele løsningen av Mira-lax. I noen tilfeller må en kolonoskopi bli gjentatt på grunn av den manglende rensing. Ved å ta avføringsmiddel og drikke Miralax, kan renseprosessen ikke begynne for to til fire timer.

Etter Koloskopi

Koloskopi seg selv er en smertefri prosess. I de fleste tilfeller, etter en vanlig fremgangsmåte kolonoskopi, pasienter som vanligvis er fri for symptomer forbundet med å ha prosedyren.

Hva du ikke å spise etter galleblæren fjernes

Galleblæren hjelper til med fordøyelsen av maten. Bile slippes ut fra galleblæren blir brukt til å bryte ned maten i fordøyelsessystemet, slik at kroppen absorberer næringsstoffer. Når galleblæren er tatt ut, se hva du spiser, og holde seg unna mat med høyt fett.

Etter kirurgi

Etter galleblæren kirurgi, vil du bli gitt for det meste en flytende diett som væsker er lett på fordøyelsessystemet. En lav-fett diett anbefales under utvinning som når kroppen mangler galle, det kan ikke tilstrekkelig fordøye fett.

Fettrik mat

Uten en galleblæren, er galle ikke så lett produsert, og leveren kan bli overbelastet ved håndtering av store mengder av noen fett, særlig mettet fett og hydrogenert fett. Unngå fet eller stekt mat og rødt kjøtt. Hold deg unna fastfood og bekvemmelighet mat, som for eksempel prepackaged og bearbeidet mat som inneholder cut-up kylling, eske måltider, og frosne matvarer som de ofte er utrolig høy i fett. Matvarer for å unngå å inkludere andre fettrike matvarer som kaker, eggeplommer, fløte, smør, ost, ikke-meieri creamers, iskrem, og saus.

Andre Foods

Krydret mat kan presentere et fordøyelsen problem etter galleblæreoperasjon. Prøv å unngå zesty grønnsaker inkludert kål, agurk, og løk. Også holde bruken av oljer til ikke mer enn 3 ts. per dag.

Tilbake til normal

Snart vil du kunne gå tilbake til et normalt kosthold så lenge du spiser i grunn. Å ha et sunt og balansert kosthold vil ikke skape noen problemer. Hvis du ikke er overbærende og unngå overspising matvarer som kan forårsake ubehag, vil du ikke ha problemer med å spise uten en galleblæren.

Hva er prosedyren for en koloskopi på en nyfødt?

Hva er prosedyren for en koloskopi på en nyfødt?


En koloskopi tillater en lege å se inni babyens endetarm og hele lengden av hennes kolon, for å hjelpe diagnostisere kilden til rektal blødning eller uforklarlige endringer i tarmfunksjonen, magesmerter eller vekttap. Fremgangsmåten for å utføre en koloskopi hos nyfødte er lik som utføres hos eldre barn og voksne.

Forberedelse

Det finnes ingen nasjonale retningslinjer for tarm forberedelse hos spedbarn, ifølge en konsensus dokument utarbeidet av en arbeidsgruppe fra American Society of Colon og endetarms kirurger, American Society for Gastrointestinal Endoskopi og Society of American Gastrointestinal og endoskopisk kirurgi, publisert i medisinske tidsskriftet Gastrointestinal Endoskopi i 2006 Basert på dette dokumentet, kan barnets lege anbefaler at du oppgir din nyfødte med en klar væske diett dagen før prosedyren og ingenting gjennom munnen i åtte timer før selve koloskopi. Du kan også bli bedt om å administrere en liten dose av Fleet Phospho-brus, et avføringsmiddel, før prosedyren for å hjelpe rense babyens tarm.

Innstilling

Ifølge Medline Plus, en tjeneste av National Institutes of Health (NIH), en koloskopi generelt utføres i en lege kontor eller et sykehus. Du vil sannsynligvis bli gitt muligheten til å bo med barnet under prosedyren. Hvis legen din ikke inviterer deg til å være sammen med nyfødte, og du ønsker å være til stede, spør om du kan følge din baby.

Anestesi / sedasjon

Før prosedyren starter, bør du snakke med babyen din lege om bruk av bedøvelse under colonscopy. NIH bemerker at sedasjon kan brukes der det er hensiktsmessig, for å hjelpe barnet å slappe av og for å redusere ubehag barnet kan oppleve. Disse medikamentene kan bli levert gjennom en intravenøs linje.

Bruk av tvang

Begrensninger kan brukes under prosedyren fordi nyfødte ikke er i stand til å følge instruksjonene. Begrensningene er der for å begrense bevegelsen og sørge for at undersøkelsen er utført på riktig måte. Gråt er en normal reaksjon og vil sannsynligvis føre til mer fra ukjent miljø enn fra noe ubehag begrensningene eller prosedyren kan føre til.

Prosedyre

En colonoscope er en lang, fleksibel, lysende rør med en liten kamera montert på den ene enden som sender et videobilde i en dataskjerm. Babyens lege vil sette inn colonoscope gjennom babyens anus og forsiktig fremme den til den laveste delen av tynntarmen. Luft kan innføres gjennom colonoscope for å få en bedre oversikt over tykktarmen, og suge kan anvendes for å fjerne væske eller avføring. Som colonoscope trekkes tilbake, din lege får en bedre visning av tykktarmen. Hvis han ser betent eller unormal utseende vev, kan legen sette inn en liten pinsett gjennom colonoscope å ta en biopsi (vevsprøve). Dette vanligvis ikke medfører noen smerte. Babyens vitale tegn vil bli overvåket gjennom hele prosedyren, som vanligvis varer en halv time til en time.

Recovery

Resten er generelt anbefalt etter koloskopi er fullført. Det er også viktig å tilby barnet væske, spesielt hvis babyens lege anbefalte tarmtømming før prosedyren. Babyens lege vil gi resultatene av undersøkelsen og eventuelle vevsprøver så snart som mulig.

Hvordan kan jeg få fastere hud etter vekttap?

Å miste vekt føles bra, men det har en nedside. Hvis du har mistet en betydelig mengde vekt i en kort periode, kan det hende at nye, svelte figur være skjult av løs hud. Hud som ikke knipse tilbake til verdensrommet etter vekttap, men i stedet henger utenfor kroppen er et vanlig problem etter en større vekttap, men du trenger ikke å godta det. Du har alternativer - selv ikke-kirurgiske alternativer - å forholde seg til løs hud.

Løs hud etter vekttap

Ikke alle som mister vekt, og med en betydelig mengde vekt, vil forholde seg til løs hud. Problemet oppstår når du mister en stor mengde vekt raskt. Når du er overvektig, strekker huden din til å imøtekomme din ekstra bagasje. Hvis du mister vekt raskt, kan huden din ikke være i stand til å holde følge. Selv om vekten er borte, forblir strukket ut huden. Uten den ekstra fett å fylle det ut, huden sags.

Det er ingen magisk forholdet pounds til tidsbruk å miste dem du kan bruke for å unngå løs hud. Alles kropp reagerer forskjellig. Imidlertid er innfall dietter som involverer å miste flere pounds per uke og vekttap assosiert med kirurgi mest hengende hud, mens planene som involverer vekttap på omtrent 1 til 2 pounds per uke betraktes som friske.

Ikke-kirurgisk behandling

Bygge mager muskel er den beste måten å løse hengende hud. Skifte klumpete fett som var under huden din med mager muskel skal hjelpe firmaet den opp. Å bygge muskelmasse, konsentrere seg om vekt trening øvelser og et kosthold rikt på magre proteinkilder som kylling og fisk.

Dine generelle hud helseeffekter huden elastisitet, eller hvor lett huden din "smekker" tilbake i form med kroppen din. Røyking, overeksponering for solen og dårlig ernæring kan alle gjøre huden mindre elastisk og redusere muligheten for huden din til å gjenopprette fra en større vekttap.

Tid kan også gjøre en forskjell. Til slutt, kan huden din gjenopprette på egen hånd etter vekttap. Igjen, derimot, reagerer alle forskjellig og det er ingen måte å forutsi hvorvidt din egen hud vil komme over tid.

Body Contouring Surgery

Hvis andre alternativer ikke fungerer, kan fettsuging kirurgi hjelpe. Tummy tucks, heiser, fettsuging og andre kirurgiske hud fjerning og forme er alle alternativer. En plastisk kirurg kan gi deg råd om fettsuging alternativer som ville fungere for deg.

Unngå slapp hud

Den beste måten å takle slapp hud er å ikke få det i første omgang. Langsom og jevn vekttap lar huden din krympe med resten av kroppen din. Gjør vekttrening øvelser og får nok lean protein vil hjelpe deg å erstatte fett med muskelmasse, som også vil hjelpe din hud opphold firmaet som vekten kommer av.

Hva er betydningen av høyt blodtrykk etter operasjonen?

Hva er betydningen av høyt blodtrykk etter operasjonen?


Høyt blodtrykk etter en kirurgisk prosedyre er også kjent som post-operativ hypertensjon. Det er ikke uvanlig. Men det kan være en farlig tilstand som krever intervensjon fra medisinske fagfolk.

Identifikasjon

Ifølge American Heart Association, er høyt blodtrykk klassifisert som en lesning av 140 systolisk over 90 diastolisk. Hvis du ellers har normalt blodtrykk, kan målinger på dette nivået etter operasjonen krever intervensjon fra legen din.

Årsaker

Postoperativ hypertensjon kan være forårsaket av flere faktorer. Den vanligste årsaken er ukontrollert smerte. Høyt blodtrykk etter kirurgi kan også være et resultat av en større mengde blod skapt under prosedyren.

Forebygging / løsning

Leger vil bruke anti-hypertensive medisiner for å kontrollere høyt blodtrykk problemer etter operasjonen.

Betraktninger

Hvis du tar blodtrykket medisiner, sørg for at kirurgen er klar over det. Legen må kanskje supplere medisiner, fordi du vil være i stand til å ta det i løpet av den kirurgiske prosedyren.

Advarsel

Ukontrollert høyt blodtrykk etter operasjonen kan være alvorlige. Det kan føre til organskade, økt blødnings i området av kirurgisk traume, og økt risiko for hjerteinfarkt eller hjerneslag. Av denne grunn, vil helsepersonell nøye overvåke blodtrykket etter et kirurgisk inngrep.

Livet etter fedme Vekttap

Livet etter fedme Vekttap


Flere og flere mennesker har gjort beslutningen om å ha bariatric vekttap kirurgi. Ikke bare er dette en drastisk prosedyre, men det krever at du gjøre noen viktige endringer i livsstil. Fedmekirurgi har reddet mange liv, men mange mennesker ikke alltid vurdere post-kirurgi konsekvenser: overflødig hud etter vekttap, ernæring, nye spisevaner, mosjon for å opprettholde muskelstyrke, og spørsmål om medisinering absorpsjon.

Oppfølging Operasjoner

Flere typer kosmetisk kirurgi kan være nødvendig etter overvektskirurgi. Først, på grunn av det overskytende huden som blir igjen etter den innledende vekttap, anser å ha et legeme heis. Dette kan bidra til å forbedre utseendet på mage, lår, og i noen tilfeller, baken. Å ha en kropp heis, må du opprettholde en stabil vekt i seks måneder til et år etter operasjonen. En BH-linjen tilbake lift er ment å fjerne tilbake fett ruller over eller under din bra linje. En panniculectomy fjerner hengende fett som strekker seg forbi knærne.

En ny diett

Spis mindre porsjoner og endre typen mat du spiser. Noen ganger gjør matvarer ikke bosette seg i magen, så vel som de gjorde før, og du kan føle deg syk. Fettete eller stivelsesholdige matvarer har en tendens til å rokke magen lettere, så vær forsiktig og velg med omhu. Noen ganger kan snakke med en ernæringsfysiolog hjelpe gi deg noen nye ideer om måltid planlegging.

Vitaminer og næringsstoffer

Medisinering absorpsjon noen ganger er et problem etter fedmekirurgi. Legemidler som er tid-ut eller har utvidet utgave formler kan ikke være helt absorbert inn i systemet, så det er best å ha legen forskrive medisiner (hvis mulig) gjennom en flytende form. Visse vitaminer og næringssalter, slik som kalsium og jern, også er ikke absorberes, å sette pasienter med risiko for tilstander så som osteoporose. Bariatric vekttap kan også føre til mangler på vitaminene A, D, E og K. Kontroller at du tar kosttilskudd for å opprettholde din helse.

Hvorfor du får hodepine etter en treningsøkt?

Øvelse Hodepine

En aggressiv trening naturlig kan føre til etter trening sårhet; men hvis du får hodepine enten en gang eller konsekvent etter trening, kan du gjøre noe galt. Her er noen årsaker til etter øvelsen hodepine og hva du bør gjøre.

Puls

Enhver øvelse som øker pulsen vesentlig kan forårsake hodepine etterpå som pulsen kommer ned igjen til hvile. Dersom hodepinen vedvarer, eller hvis pulsen ikke kommer ned, ring din lege.

Dehydrering

Dehydrering er ofte roten av problemer etter trening. Drikk vann før, under og etter trening for å holde kroppen kjølig og å hjelpe kroppen reparere seg selv, regulere temperaturen og holde nede betennelse.

Mekanikk

Uriktige eller ubalansert skjemaet kan være årsaken til hodepine. Når musklene trekker ujevnt og utvikle ubalansert styrke fra motsatte muskelgrupper, kan det føre til smerter. Hvis den smerten starter eller stråler fra rygg, skuldre eller nakke, kan det føre til en hodepine. Dårlig form i en øvelse kan resultere i en klemt nerve som kan være smertefullt og vanskelig å korrigere.

Blood Sugar

Sørg for at din spiser en sunn og tilstrekkelig kosthold. Når du trener, kroppen din forbrenner drivstoff eller mat. Når drivstoffkilde begynner å bli lite, kan blodsukkeret falle, forårsaker blant annet en hodepine. Sørg for at kroppen din er tilstrekkelig drevet før du trener. Hvis du mistenker at dette er årsaken til din hodepine etterpå, ta i litt mat, vann eller sportsdrikk.

Forholdsregler

Hvis du ikke er regelmessig aktiv, bør du alltid oppsøke lege og få en helt klar oppfordring før du starter et treningsprogram. Selv om du er en atletisk person, bør du sørge for å få en fysisk regelmessig for å sørge for at kroppen din kan støtte dine ønskede treningsnivåer. Alle hodepine bør tas på alvor. Hvis du opplever betydelig smerte, bør du mest definitivt kontakte legen din.