Digidexo.com

trombose i portvenen

Hvordan Test for tromboser

Hvordan Test for tromboser


Trombose oppstår når en blodpropp eller trombe, danner inne i en blodåre. Den trombose hindrer blodstrømmen i et individs sirkulasjonssystemet. Trombose kan være forårsaket av sammensetningen av blodet, en skade på karveggen eller stagnere blodstrøm. Det er to store grupper av trombose - venøse (i venene) og arterielle (i arteriene). Hver klassifisering har sitt eget sett av trombose lidelser. Får en test for trombose er et viktig første skritt for å bekjempe denne tilstanden.

Bruksanvisning

Test for tromboser

•  Skaff en innledende klinisk eksamen fra en lege for å bekrefte mistanke om blodpropp og for å få en henvisning til en vaskulær spesialist.

Identifisere potensielle risikofaktorer forbundet med trombose. Slike risikofaktorer inkluderer å være over 40 år, være en røyker, engasjerende i liten eller ingen trening og det å være en kvinne i de senere faser av svangerskapet.

Bestill en ultralydundersøkelse av det berørte området. Disse skanner er tilnærmet smertefri og svært nøyaktig.

Få en blodprøve for tiltaket "D-dimer." Et negativt resultat betyr en koagel trombose er ikke sannsynlig å være til stede.

Selv sjelden bestilt, mener en phlebogram eller venogram for videre testing. I begge tilfeller blir fargestoff injiseres i en blodåre, og et røntgenbilde blir tatt.

Tips og advarsler

 • En av de mest vanlige typer av trombose er dyp venetrombose, en blodpropp som dannes i en dyp vene i låret eller leggen. Rådfør American Academy of Orthopaedic Surgeons for mer informasjon om denne tilstanden (se Ressurser nedenfor).
 • Prøv risikovurderingsverktøy for dyp venetrombose på Koalisjonen for å forebygge dyp venetrombose (se Ressurser nedenfor).
 • Personer med trombose kan ha problemer med å være i situasjoner som krever lange perioder med sittende, for eksempel flytrafikken. Iført kompresjonsstrømper eller gjør sporadiske beinøvelser hjelper vanligvis lindre symptomer.
 • Trombose kan være livstruende eller moderat alvorlig, avhengig av hvor det skjer. Dype vener, slik som de i låret eller leggen, kan være vanskelig å oppdage og fatal, sammenlignet med trombose i venene like under huden.
 • Ikke stol på en klinisk eksamen alene for å oppdage trombose. En slik diagnose krever ytterligere laboratorieprøver for å finne den beste behandling.
 • Overvåk trombose nøye. Symptomene kan være oppstår på nytt, og de kan være forskjellige ved hver forekomst.

Hvordan behandle trombose

Hvordan behandle trombose


Trombose er en tilstand som involverer en blodpropp eller trombe i en vene eller arterie. En vanlig form for trombose er dyp venetrombose, DVT eller, noe som er en blodpropp i en vene dypt inne i benet. Årsaker til trombose inkluderer treg eller svak blodstrøm, utilbørlig press eller skade på en blodåre, tendensen for en persons blodpropp raskt eller en betennelse i en vene indre fôr. Selv om noen tilfeller av blodpropp kan være moderat, kan denne tilstanden være livstruende hvis det skjer i en dyp vene, og vil kreve umiddelbar oppmerksomhet og behandling.

Bruksanvisning

Treat Trombose

•  Få tak i og ha et par graderte kompresjonsstrømper. Disse vil hjelpe med hevelse.

Når du sitter eller ligger, heve det berørte området når det er mulig. Dette vil kutte ned på blodtilførselen til beinet og redusere presset på venen.

Be om en resept på antikoagulerende medisiner for å kutte ned på blodpropp.

Lær om trombolyse for å se om det er nødvendig. Dette innebærer medisiner levert intravenøst ​​for å løse opp blodpropper.

Tenk en prosedyre som innebærer å sette inn en liten vakuum-lignende enhet for å fjerne en blodpropp som har blitt myknet med antikoagulerende medisiner.

Spis et sunt og balansert kosthold. Det er velkjent at overskytende vekt er assosiert med blodpropper.

begrense alkoholforbruket. Den maksimale mengden av alkohol per dag er ikke mer enn to glass.

Tips og advarsler

 • Selv om øvelsen ikke kan minimere propper som allerede har dannet, kan det være en god forebygging mot fremtidige propper.
 • Bli utdannet på de ulike behandlinger for trombose. Den vaskulær sykdom Foundation er en grundig kilde for informasjon behandling (se Ressurser nedenfor).
 • Antikoagulantia hindre blodpropp fra forming, samt behandle eksisterende blodpropp. De klumper ende opp med å bli oppløst i kroppen.
 • Risikofaktorer for trombose inkluderer alder (å være over 40), å være i en senere trimester av svangerskapet, røyking, engasjerende i liten eller ingen fysisk aktivitet, en historie med hjertesvikt, alvorlig fedme, åreknuter, østrogenbehandling og kronisk respirasjonssvikt.
 • En persons omstendigheter kan gjøre henne mer utsatt for trombose, slik som kreft medisiner som er ledende til blodpropp eller langvarig sengeleie.
 • Når klumper er fjernet eller sugd ut, kan stenting eller angioplastikk være nødvendig for å holde åren åpen. Dette er mest vanlig for vener i bekken-området.
 • Trombose krever kontinuerlig overvåking, da det kan ha flere reoccurrences. Riktig diagnose er viktig for å behandle denne tilstand på riktig måte.

Hvordan bruke blåbær å behandle trombose

Hvordan bruke blåbær å behandle trombose


Trombose er karakterisert ved dannelsen av blodpropper i blodet, å blokkere blodstrømmen og eventuelt forårsaker en emboli, som i sin tur kan frembringe et slag. Blåbær inneholder anti-oksiderende stoffer som kan øke blodsirkulasjonen og styrker veggene i vener og arterier. Dette bær kan være en trygg og naturlig måte å behandle trombose.

Bruksanvisning

•  Fortell legen din at du ønsker å bruke blåbær å behandle trombose. Blåbær kan reagere negativt med en rekke medisiner, inkludert de som kan tynne blodet eller lavere blodsukker nivåer.

Bruk blåbær ekstrakt, som er den mest potente form av blåbær tilgjengelig. Suspendert i alkohol for å bevare de anti-oksidanter og anthocyanidins som fremmer sunn blodsirkulasjon, kan blåbær ekstrakt bli absorbert raskere i blodet, og kan produsere raskere resultater enn kapsler eller te. Bruk 80 mg. av blåbær ekstrakt i løpet av dagen ved å tilsette den til destillert vann eller andre drikkevarer.

•  Prøv blåbær i andre flytende former, for eksempel en juice eller te. Som med blåbær ekstrakt, kan flytende former av blåbær inn i blodbanen på en raskere hastighet enn den faktiske bær, som inneholder store mengder fiber som kan forsinke absorpsjonen. Du kan også legge til blåbær ekstrakt til te og juice for å gjøre en potent cocktail.

Drikk destillert vann når du bruker blåbær å behandle trombose. Dehydrering kan bremse blodsirkulasjonen og øke muligheten for en blodpropp. Ved å drikke minst 8 til 10 august-oz. glass vann per dag, kan du sikre at anthocyanidins i blåbær skal transporteres mer effektivt gjennom blodet.

overvåke utviklingen med trombose ved å planlegge en oppfølging besøk med legen din. Du kan finne ut om blåbær fungerer, og om du skal fortsette å behandle trombose denne måten.

Tips og advarsler

 • Tørkede blåbær kan rekonstitueres inn frisk seg ved å koke dem i destillert vann i 10 minutter, og deretter la dem avkjøles til romtemperatur.
 • Blåbær ekstrakt bør ikke tas i store mengder, eller over en lengre periode. Blåbær planten inneholder tanniner, som kan bygge opp over tid i kroppen, til slutt bli giftig.

Årsaker til ikke-cirrhotisk Portal Hypertension

Årsaker til ikke-cirrhotisk Portal Hypertension


Portal hypertensjon oppstår når en pasients blodtrykket stiger over normale nivåer i den hepatiske sirkulasjon av iver. Når leger tyder på at denne tilstanden er ikke-cirrhotisk, er økning i blodtrykket ikke er relatert til skrumplever, en sykdom som innebærer arrdannelse i leveren. Hvis portal hypertensjon står ubehandlet, kan pasienter utvikle ascites, en tilstand der væske akkumuleres i magen, som fører til betydelig hevelse og smerte. Selv om leverproblemer oftest føre til portal hypertensjon, kan en rekke andre problemer også føre til denne tilstanden, særlig i ikke-vestlige land.

Trombose

Trombose oppstår når blodet ikke kan strømme gjennom en vene i kroppen, noe som fører til koagulering, opphovning og smerte. Portal venetrombose kan føre til portal hypertensjon, skade milten og forårsaker intestinal problemer på grunn av manglende evne i portvenen å drenere overflødig blod fra regionen. Portal venetrombose kan oppstå enten plutselig eller forverres gradvis over en lengre periode, noe som fører til kronisk portal-vene hypertensjon.

Schistosoma Infeksjoner

Schistosoma er mer vanlig i utviklingsland enn i Vesten, som det er en infeksjon forårsaket av drikkevann forurenset med parasittiske ormer. Denne sykdom kan forårsake portal hypertensjon på grunn av angrep av ormer i pasientens tarm, og kan forårsake nyreskader og milt, så vel. For å behandle portal hypertensjon forårsaket av Schistosoma, må legene først opp de underliggende sykdom, ved hjelp av et stoff som heter Praziquantel. Ifølge Verdens helseorganisasjon, 85 prosent av de om lag 207 millioner mennesker er berørt av Schistosoma lever i Afrika.

Blodsykdommer

Blodsykdommer kan forårsake ikke-cirrhose portal hypertensjon og myeloproliferativ sykdom er den mest vanlige underliggende tilstand som hindrer strømmen av blod i dette abdominal fartøyet. Denne forstyrrelse oppstår når produksjonen av både røde og hvite blodlegemer i en pasients benmarg blir unormalt hurtig. Overproduksjon av blodplater i bestemte fører til blodpropp over tid; disse kan blokkere portvenen, som fører til en økning i pasientens portalblodtrykket. Myeloproliferativ sykdom kan bare kureres med en benmargstransplantasjon, men legene ofte tar sikte på å kontrollere symptomene og bremse unormal vekst ved å faktisk fjerne blod fra pasienten.

Hemorrhoid Blood Clot Behandling

Hemorroider er ikke uvanlig, og er generelt godartet i naturen, og de i hemorroider svært sjelden føre til alvorlig helserisiko, og er vanligvis behandles som et poliklinisk prosedyre. Selv om noen tilfeller av intern hemorrhoid vekst krever kirurgi, er det flere typer behandlinger tilgjengelig for å korrigere eventuelle tilstand der en hemorrhoidal blodpropp har oppstått. Utvinningen fra denne type kirurgi er vanligvis gratis fra noen alvorlige komplikasjoner.

Typer Hemorroider

Hemorroider kan danne internt eller eksternt. Eksterne hemorroider oppstå under anorektalt linje, der slimhinnen i endetarmen endres til en slimete-type membran som linjer i analregionen. Blodstrømmen i venene i binde (coetaneous) vev mellom anus og endetarm kan bli forstyrret, forårsaker vekst av hemorroider. En blodpropp (trombose) kan utvikle så vel, forårsaker en utvekst. Innvendige hemoroider oppstår over linjen mellom anus og rektum. Disse kan forstørre og prolaps, synkende under anal sfinkter.

Årsaker

Hemorroider er oftest forårsaket av for stort trykk i anorektal årer. Dette presset kan være på grunn av mange tunge løft, graviditet, regelmessige lengre perioder med sittende eller kronisk straining under avføring, som ofte er forårsaket av forstoppelse. I noen tilfeller, økt blodtrykk i portvenen (venen som går mellom fordøyelsesorganer og leveren) kan forårsake vekst av hemorroider. Hvilken som helst av disse tilstander kan bidra til utviklingen av en blodpropp (trombosert hemoroide).

Symptomer

Mange mennesker kan ha hemoroider og ikke vise symptomer. Ifølge National Library of Medicine, de generelle symptomer på interne hemorroider er lyse rødt blod i avføringen, på toalettpapir, eller i toalettet etter avføring. De kan stikke gjennom anus og bli smertefullt og irritert.
Eksterne hemorroider er preget av en hard klump eller smertefull hevelse i anal området som kan utvikle seg til en thrombosed hemorrhoid. Omfattende rubbing og renhold i området kan indusere kløe eller blødning, som kan føre til hemorrhoid vekst. Imidlertid er generell kløe ikke nødvendigvis et tegn på hemorroider.

Behandling

Generelt kan hemoroide vekst kan unngås ved å redusere stivelser og øke inntaket av vann og næringsmidler som er rike på fiberinnholdet. Avføring myknere og avføringsmidler som inneholder psyllium er nyttig for å redusere anstrengt avføring. Soaking anal regionen regelmessig i varmt vann, for eksempel i en sitz bad, også vil lindre symptomene. Flere alvorlige hemorrhoid vekster, spesielt tromboserte hemorroider, kan fjernes ved ligering, der en gummistrikk er plassert rundt hemorrhoid, forårsaker den til å visne bort og faller av. Lasere, infrarødt lys og elektrisk strøm kan også brukes for å ødelegge hemorroider. Kirurgi kan være nødvendig i enkelte tilfeller.

Diagnostisering

Ifølge Merck Håndbøker Medisinsk Bibliotek, kan hovne eller stakk hemorroider lett oppdages i en fysisk eksamen. I andre tilfeller kan en anoscope eller et sigmoidoscope brukes til å undersøke de indre områder av anus, rektum og tykktarmen. En koloskopi kan være nødvendig i noen tilfeller også. Disse typer interne undersøkelser er nyttig for å bestemme graden av hemoroide vekst, så vel som å detektere eventuelle tegn på hemoroide blodpropp.

Hva er årsakene til kramper i lårene?

Hva er årsakene til kramper i lårene?


Kramper i låret er en smertefull opplevelse brakt videre av dehydrering, stive muskler og / eller mangel på viktige mineraler og vitaminer i kroppen. Den resulterende smerte er vanligvis oppleves når en person i utøvelsen - men kan kramper oppstå når en person sover. For å lindre smerte, er det nødvendig å konsumere den nødvendige mengde av vann og næringsstoffer hver dag, og for å strekke ut såre muskler før og etter trening. I tillegg kan ligge på ryggen bidra til å midlertidig lindre kramper muskler.

Funksjoner

Kramper i låret er vanligvis forårsaket av dehydratisering, eller mangel på viktige mineraler i kroppen. Når kroppen er dehydratisert, blir for mye vann og salt tapt i form av svette, noe som resulterer i en ødeleggende smerte. Når et legeme mangler de mineraler som er nødvendige for å utføre --- inkludert kalium, magnesium og kalsium --- kroppen ikke er i stand til å regulere aktiviteten i nerver og muskler. I tillegg er ikke forbruker de nødvendige åtte glass vann om dagen kan forlate en muskel sultet for hydration den trenger. Derfor er det viktig å konsumere riktig mengde mineraler og vann hver dag for å motvirke lår kramper.

Forebygging

Lår kramper er forårsaket av dehydrering, så det er viktig å holde seg hydrert til enhver tid, og spesielt på varme dager eller mens du trener. Noen mennesker synes at å drikke mindre vann før og under en treningsøkt kan bidra til å bekjempe kramper; bør imidlertid mer vann inntas etter trening i slike tilfeller. I tillegg kan regelmessig inntak av frukt og grønnsaker med høyt magnesium, kalium og kalsium forhindre fremtidige kramper. Det er også viktig å strekke før og etter trening, ved hjelp av strekninger som spesifikt retter kramper lårmusklene.

Symptomer

En lår muskel kramper når det er skarp eller ødeleggende smerte mens du trener eller sover. Musklene berørte kan føle varmt å ta på og kan føle seg sliten eller stiv. Ofte lår kramper krever en person til å stoppe hva de gjør og vent på at smertene å avta. Smerten kan avta etter stretching, dype vev massasje eller bruk av varmeputer.

Midlertidig Treatment

Så snart kramper begynner, ligge flatt på ryggen med den berørte beinet hevet. Hvis posisjonen er ubehagelig, sette foten mot veggen for støtte. Hvis krampe er på baksiden av leggen, heve og rette den berørte beinet, hvile beinet mot en vegg eller et tre hvis ikke klarer å holde balansen. Sakte bøye kne for å bli kvitt krampe i låret. Hvis krampe er på forsiden av leggen, bøy kneet slik at kneet kommer nærmere brystet. Masser låret muskelen fast med fingrene. Forlenge beinet og dypt massere det berørte området inntil kramper går unna. Bor hydrert og ta lange, varme dusjer eller bad kan også hjelpe. For ekstra komfort, kan Epsom salter legges til badevannet for å øke muskelavslapning.

Langsiktig løsning

I tillegg til forbruker minst åtte glass vann om dagen, er det viktig å konsumere mat rik på magnesium, kalium og kalsium, noe som bidrar til å forhindre lår kramper. Ifølge United States Department of Agriculture, bløtdyr, hvit fisk, avokado, bananer og gulrot juice er alle gode kilder til kalium. Bygg, artisjokker, svarte bønner, hele hvetemel og mandler er gode kilder til magnesium. Melk, ost, yoghurt og iskrem er gode kilder til kalsium. Hvis kramper oppstår oftere eller kramper føler seg mer alvorlig, snakke med legen din, da disse kan være tegn på underliggende forhold, inkludert trombose, embolisms og fibromyalgi.

Hva gjør Spleen Do?

Hva gjør Spleen Do?


Milten er en del av kroppens lymfesystemet, som ligger i underkant av brystkassen på venstre side av kroppen. Selv om folk kan overleve uten en milt fordi andre organer kan ta over noen av sine funksjoner, er det risiko, for eksempel en økt mottakelighet for infeksjoner.

Funksjon

Milten har en viktig rolle i kroppens evne til å produsere antistoffer som motstår infeksjon. Den fjerner også skadelige mikroorganismer fra blodet og blir kvitt gamle blodceller. Før fødselen, produserer milten røde blodlegemer før etter fødselen når benmargen kan ta over denne prosessen. I kinesisk medisin, er milten ansett som en viktig komponent i å gjøre qi og blod.

Funksjoner

To hovedtyper av vev, med ulike funksjoner, finnes i milten: retikuloendoteliale, opptatt med å fjerne gamle blodceller og andre celleleftovers og hvite massen, noe som skaper lymfocytter. Blod inn i milten fra miltarterien og kommer ut gjennom milten vene, fortsetter videre til portvenen som fører til leveren.

Effekter

En forstørret milt (splenomegali) kan føre til problemer i en rekke områder. Det kan ødelegge nyttige blodceller. Andre beslektede tilstander med en forstørret milt inkluderer infeksjoner, kreft i blod-spesifikke sykdommer og tilstander slik som sigdcelleanemi, cirrhose og systemisk lupus erythematosus (SLE). Sprukket milt, vanligvis fra et alvorlig slag, skape mye smerte og ømhet i magen. Dette er kanskje ikke umiddelbart opplagt fordi ofte blodet lekker fra en sprukket milt er treg. Imidlertid er en sprukket milt alltid en nødssituasjon.

Størrelse

På størrelse med en normal milt er vanskelig å fastslå nøyaktig på grunn av endringer som finner sted når en er fjernet (splenektomi). For eksempel, siden milten inneholder blod, blir operasjonen for å trekke ut en milt bære blodtap og andre endringer. Ved hjelp av diagnostiske teknikker, avhengig av typen, kan milten variere fra mindre enn 5 inches lange eller 2 inches tykt, målt ved ultralyd, eller mindre enn 4 inches lange som sett på en CT-skanning. Vekt kan variere mellom 2 oz. og 9 oz.

Betydning

Revmatoid artritt kan være forbundet med en forstørret milt. Smittsomhet mononukleose kan forårsake en forstørret milt. Infeksjoner og abscesser av milten kan forekomme. I eldre, kan en sykdom som kalles polycytemi vera oppstå der altfor mange røde blodceller blir produsert. I denne situasjonen, strømmer blodet saktere til små fartøy og blodpropp er mer sannsynlig å form.The milt kan forstørre fordi det er flere og flere røde blodlegemer til å fjerne.

Identifikasjon

Problemer med milten kan være vanskelig å diagnostisere. Symptomer er forvirrende og kan gjelde for andre forhold. Fordi milten er ved siden av magen, kan det gi en følelse av fylde i magen etter å ha spist en liten mengde, og dermed forveksles med mageproblemer. Smerter fra en milt problem kan bli henvist til venstre skulder, forårsaker symptomer på en mulig hjerteinfarkt eller angina. Blodprøver kan fastslå diagnosen. Andre undersøkelser som benmargsprøver brukes til å sjekke for bein kreft eller andre kreftformer som leukemi eller lymfom.

Leveren helse

Leveren helse


Leveren er i hardt arbeid mens du sover, spiser, leke eller slappe av. Det tar aldri en pause fra å sortere ut de gunstige næringsstoffer fra giftstoffer i kroppen din. Som en av de største organene i magen, har leveren den vitale funksjon av metabolizing energikilder fra mat og distribuere dem i blodet. Holde leveren din i god stand vil sikre at det tjener du godt hele livet.

Beliggenhet

En voksen lever i god helse veier omtrent 4-pounds, og er plassert på høyre side av abdomen, strekker seg opp over magen og som ligger tett under brystkasse for beskyttelse. Matet av store portalblodårer fra mage, milt og tykktarm, lever prosesser og renser blodet.

Process

Etter at mat-fordøyinger, biprodukter går inn i blodstrømmen fra magesekken og strømme gjennom portvenen til leveren. Gjennom en prosess som benytter galle, en alkalisk oppløsning, forbrenner leveren næringsstoffer i blodet og bryter ned de giftstoffer, nøytraliserende dem og kaste dem gjennom kroppens avfallseliminering system.

Sykdommer

Normalt leveren fungerer godt for en hel livstid. Men noen ganger, hvis det er pålagt tunge med gift, virus eller giftstoffer kan utsettes for skade. Fettlever resultater fra forbruket av giftstoffer i løpet av en lang periode, for eksempel alkohol, og hvis det toksiske inntak fortsetter, kan det utvikle seg til sykdommen levercirrhose. Ifølge MayoClinic.com, en annen ledende årsak til leversykdom er hepatitt og det faller inn i tre kategorier: Hepatitt A, B eller C, som alle er viral i naturen.

Symptomer

Som leveren lider under belastningen av overflødig toksisitet eller hepatitt, fungerer det på et redusert nivå. Når dette skjer, kan pasienten stille ut en eller flere leverrelaterte symptomer. Gulfarging av hud og det hvite i øynene er det første indikasjon på at leveren er i trøbbel, etterfulgt av mørk urin eller blek avføring, intens kløe som ikke har noen synlig årsak, tap av matlyst, tretthet og kvalme. I avanserte stadier av leversykdom, kan magen svelle.

Forebygging / løsning

Selv om leveren er et spenstig organ som gjenoppretter fra hyppige overgrep og giftighet, hvis det er stadig utsatt for tøffe giftstoffer, kan det bli ødelagt. The American Liver Foundation anbefaler å drikke mer enn to alkoholenheter per dag. Unngå å blande medisiner uten godkjennelse fra lege. Sørg for at rommene er godt ventilert før du bruker kjemikalier med giftige gasser og beskytter huden mot kontakt med insektmidler. Reduser inntaket av mettet fett og opprettholde en sunn vekt.

Hva er Ted Stockings?

Ted strømper, også kjent som teds eller TED (trombose avskrekkende) strømper, er anti-emboli strømper for bena som bidrar til å forhindre blodpropp. De brukes først og fremst for sengeliggende pasienter og postsurgical pasienter. Teds er laget av elastiske fibre som presse bena, som fremmer sunn blodstrøm.

Fordeler

Når en person er tilbakelent, eller sengeliggende, kan blodpropper dannes på grunn av nedsatt venøs retur. Blodpropper er en høy dødsårsak og sykdom hos voksne. En blodpropp kan reise til ulike deler av kroppen, inkludert lungene eller hjernen. En blodpropp i hjernen kan føre til hjerneslag. Ted strømper legge press på beinmuskulaturen, og dermed fremme venøs retur og forebygge blodpropp.

Typer

Ted strømper kommer i forskjellige lengder og trykk. Medisinske fagfolk avgjøre om pasienten krever knehøye eller lår-høye strømper og komprimering nødvendig. De fleste Teds har også et hull i tå-området. Dette gjør det mulig for leger å kontrollere temperatur, farge, og puls i føttene.

Søknad

Før Ted strømper er brukt, vil en medisinsk faglig vurdering av pasienten. Huden og blodsirkulasjonen i bena og føttene vil bli kontrollert. Når det er fastslått at pasienten kan bruke Teds, vil medisinsk faglig måle bena for å avgjøre riktig størrelse strømper. Hver strømpe vil da bli brukt ved å brette benet delvis innsiden ut for å få foten i, og skyv strømpe opp på leggen. Strømpene skal være glatt og helt ut.

Kontra

Det er noen tilfeller når Ted strømper ikke bør brukes. Nyere hud grafts eller hudsykdommer som eksem, åpne sår og koldbrann er kontraindisert. Teds bør heller ikke brukes hvis det er en alvorlig vaskulær sykdom og kan ikke brukes i tilfelle av ekstreme svelling av bena.

Advarsler

Når iført Ted strømper, er det noen advarsler som bør tas hensyn til. Beina kan ikke bli massert eller krysset. Rynker bør unngås. Ved sitting, bena må være forhøyet. Pasienten bør også se etter eventuelle allergiske reaksjoner eller irritasjoner.

Hva kan forårsake Blood Vessel Gurgling i bena?

Blood Clot

Det mest dominerende årsak til blodkaret gurgling i bena vil være en blodpropp, som er en dyp venøs trombose, DVT eller, i venene som ligger langs de nedre ben, lår og bekkenet. Hva skjer er at blodpropp skaper til slutt en blokkering eller hindringer i blodsirkulasjonen. Dette blokkering eller hindringer vil uunngåelig føre til en innsnevring i venene, spørre en gurgling innenfor området som blodet passerer mot hjertet. Som tiden går, kan du begynne å oppleve en viss grad av smerte eller hevelse i det berørte beinet.

Levringsdannelse

Mens en blodpropp kan skade blodkar gurgling, blodpropp i seg selv danner sjelden uten en eller annen grunn. Mange ganger, vil det være på grunn av noen form for skade på blodkar forårsaket av lengre perioder med sittende eller sengeleie, en nylig kirurgisk prosedyre, et traume til et bein i leggen, lår eller hofte, hormonbehandling, bruk av p-piller, fedme, hjerteproblemer eller til og med barnets fødsel. Årsakene til skader på blodkar som ber blodpropp vil variere fra person til person, men de fleste vil lider av noen av de samme symptomene som kan indikere problemet er til stede.

Symptomer

De fleste som arbeider med en blodpropp som forårsaker en "gurgle" med blodåre vil typisk oppleve en viss grad av smerte eller hevelse, som allerede nevnt, men kan også begynne å lide andre symptomer på tilstanden. Dette vil omfatte en viss misfarging av huden på benet, som varierer fra rødt til blått til hvitt. Du kan også oppleve en endring i temperaturen til beinet selv hvor området kan bli varmere å ta på enn andre områder av kroppen. Du kan selv begynne å lide av beinet kramper og en endring i omfanget av bevegelse, ved at du kan legge merke til noen problemer med å bøye foten av det berørte beinet. Alle disse symptomene er et direkte resultat på endringen av blodstrøm, særlig fra en mer vedvarende tilstand.

Andre problemer

Hvis den forblir ubehandlet, blodproppen kunne, i henhold til de Mayo Clinic, til slutt brekke av fra området av formasjonen og å reise seg til andre deler av kroppen. Når en blodpropp beveger seg inn i hjertet, kan det be en person til å lide av et hjerteinfarkt. I tilfelle av lungene eller hjernen, kan en blodpropp reiser til disse områder av kroppen resultere i en lungeembolisme eller et slag, henholdsvis. Hvis du lider av en eller flere av symptomene som er beskrevet ovenfor, må du kontakte legen din for en sjekk-opp. Den mest effektive form for behandling vil være tidlig deteksjon.

Hva er årsakene til Ensidig Leg hevelse?

Benene består av et komplekst nettverk av fartøyer levere og fjerne fluid til og fra vev i ben, muskler og hud. Abnormaliteter kan oppstå innenfor dette nettverk som kan føre til svelling av ett av benene. Noen forhold er mer alvorlige enn andre, og en lege bør konsulteres slik at riktig behandling kan gis.

Dyp venetrombose

Blodet kan bli klebrig eller blodstrøm gjennom venene kan bli mye lavere, noen ganger vanskelig å flytte, som presenterer en situasjon slik at de røde blodceller til å danne blodpropper. Folk som er stillesittende, overvektige, røykere, diabetikere eller har en arvelig koagulasjonsfaktor tilstanden er mest sannsynlig å utvikle blodpropp. Dyp venetrombose er utviklingen av blodpropp i de dype venene i armer eller ben. De dype vener er de primære årer av lem. Når en av disse årer er blokkert, kan ikke returnere blod til hjertet, noe som resulterer i ødem i den berørte foten. Tromboflebitt, inflammasjon av årer, kan være forbundet med dyp venøs trombose, og kan også bidra til benet hevelse.

Venøs insuffisiens

Blod blir returnert til hjertet gjennom venene. Venene har svært lavt blodtrykk som synker med nærhet til hjertet. Blod blir returnert til hjertet med puste og muskelsammentrekninger, og ventilene i venene hindre blod fra å bevege seg i feil retning. Noen ganger kan disse ventilene bli forkalket eller ødelagt, og blod er lov til å bevege seg bort fra hjertet. Åreknuter er assosiert med venøs insuffisiens og er strukturer hvor blod kan bassenget. Dette kan lede til ben hevelse ettersom fluider blir ikke tilstrekkelig tilbake til hjertet.

Cellulitt

De med diabetes og fedme er på et høyere risiko for å utvikle cellulitt, en hud infeksjon som påvirker bindevevet. Det er ganske vanlig på beina. Mange typer av bakterier som lever på huden. Når sprekker og kutt er tilstede på føttene, er sannsynligheten for å pådra en infeksjon økt. Denne hudinfeksjon er cellulitt, som er karakterisert ved svelling av den berørte foten.

Lymfødem

Lymfesystemet drenerer fluidum fra vev i hele kroppen. Dette gjøres gjennom et komplekst nettverk av lymfekar. Det er ansvarlig for immunitet og inneholder mange hvite blodlegemer. Milt og lymfeknuter er også viktige lymfatiske organer. Når en svulst eller en annen vekst oppstår, mest sannsynlig med en lymfeknute, kan det blokkere en lymfatiske kar. Denne blokkering hindrer fluid fra å vende tilbake, og kan bidra til ødem i et av benene.

Skade

Hevelse er en naturlig respons på skade. Kne og ankelskader er ofte ledsaget av hevelse i det berørte området. Stump traume forårsaker en hematom, eller blåmerke, kan også føre til lokal hevelse. En hematom kan være dypt i muskelen, og kan ikke bli sett, selv om hevelse kan være til stede. Mer overfladisk blåmerker produserer ofte misfarging av huden ledsaget av noen hevelse eller en klump.

Hvordan kan jeg bli kvitt av Hauger?

Hauger eller hemorroider, forekommer i mer enn halvparten av USAs befolkning over 30 år Tilstanden er preget av engorged blodkar innenfor eller utenfor anus, eller i nedre rektum. I noen tilfeller kan disse fartøyene briste, noe som fører til tilstedeværelsen av blod i avføringen. Avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, bli kvitt hemoroider kan innebære egenomsorg, livsstil og kosttilskudd endringer eller kirurgi.

Interne og eksterne hemorroider

I tillegg til smertefri blødning, kan symptomer på interne hemorroider inkluderer anal kløe og utstikket av årer fra anus under avføring. I noen tilfeller kan disse utstikkende årer kollapse (prolaps) gjennom anus, noe som resulterer i alvorlig smerte. Eksterne hemorroider kan være smertefri, men vevsfølsomhet kan gjøre dem ganske smertefullt. Disse hemorroider også noen ganger utvikle trombose (blodpropp), etterfulgt av transformasjon til smertefulle klumper.

Hjem tiltak og livsstilsendringer

Mange unngår behandling av hemorroider deres grunn sjenanse forbundet med tilstanden. Imidlertid kan effektive hjemmesykepleien og livsstilsendringer hjelpe. Begynne å behandle deg selv ved å endre kostholdet. Hemorroider ofte skyldes overbelastning under avføring, og du kan redusere behovet for belastningen ved å spise fiberrik mat for å myke opp avføringen. Eksempler inkluderer bringebær, epler, pærer, hel-hvete pasta, bygg, avokado, havrekli og kokte bønner, linser og erter. Fiber kosttilskudd som psyllium er tilgjengelige i pille, pulver og flytende form. Du vil også ha stor nytte av å drikke rikelig med væske i løpet av dagen.

Fedme og stillesittende livsstil er også faktorer i hemorrhoid utvikling. Gå ned i vekt hvis du bærer ekstra pounds, og delta i fysiske aktiviteter eller trening på jevnlig basis. Du kan være spesielt utsatt hvis jobben innebærer lange perioder med sittende, så pass på å få den aktiviteten du trenger. Hvis du lider av en smertefull episode av hemoroider kan du dra nytte av en sitz bad, en teknikk som innebærer å sitte i varmt vann i ca 10 minutter om gangen. Ofte, hjem rettsmidler og endringer i livsstil er tilstrekkelig til å redusere eller eliminere hemorrhoid symptomer.

Rådføre deg med lege

Til tross for den sosiale følsomhet av hemoroider, bør du sterkt vurdere å se legen din for en undersøkelse. Mens du kan ha noe mer enn hemorroider, kan anal blødninger og ubehag være tegn på mye mer alvorlige forhold, og bare en kvalifisert helsearbeider kan identifisere og behandle andre mulige årsaker. For å midlertidig lette din ubehag, kan legen din foreslå bruk av en over-the-counter krem, stikkpiller, salve eller medisinert pad.

Fjerning og kirurgi

Hvis tilstanden er smertefullt og vedvarende, kan hemorroider være alvorlig nok til å kreve fjerning eller kirurgisk behandling. Populære fjerning metoder inkluderer gummi band ligation (innsnevring), skleroterapi (injeksjon av en krympende løsning) og koagulasjon, som bruker infrarødt lys eller laser for å skrumpe hemorrhoidal vev. Kirurgiske metoder omfatter klippe bort hemoroider (hemorrhoidectomy) og stifting å blokkere din hemorroider 'blodtilførsel. Hemorrhoidectomy bærer potensiell risiko for infeksjon og blære problemer. Hemorroide stifting bærer risiko for rektal fremspring (prolaps) gjennom anus, samt gjentakelse av hemorroider selv. Konsultere legen din for fullt fjerning og kirurgiske retningslinjer.

Stadier av skrumplever

Stadier av skrumplever

Stage One

I den første fasen av skrumplever, opplever pasienten få symptomer. Disse inkluderer vage fysiske effekter: tretthet, munntørrhet, gulsott, utvidelse eller ømhet i øvre høyre del av magen og kløe over hele kroppen. Ved en test av leverfunksjon leverer unormale resultater, bør en biopsi tatt. Den stadium av cirrhose pasienten har nådd vil bli bestemt av de biopsiresultater. I trinn én, har unormalt vev og inflammasjon utvikles i leveren. Dette er i hovedsak begrenset til området rundt portalområder som rommer grener av gallegang, portvenen og leverpulsåren.

Stage Two

Som leversykdom utvikler seg til den andre fasen, de områder av unormalt vev begynner å dannes i stive bånd av bindevev, en tilstand kjent som fibrose. Disse og betennelsen har spredt til å omfatte både portalområder og de omkringliggende periportal regioner.

Stage Tre

Stage tre er preget av sammenslåing av områder av fibrose. Dette bridging forstørrer de berørte regionene. Dette kan føre til en forringelse av funksjon av leveren, sett ofte som en nedsatt evne til å fordøye fett, og til å absorbere fettløselige vitaminer.

Stage Four

Stage fire er endelig skrumplever. Pasienter i denne fasen kan gjenopprette fra en levertransplantasjon, men uten en, er forventet levealder under 10 år for de som avanserer til en symptomatisk stadium av skrumplever.

Bad Liver Symptomer

Leveren spiller en viktig rolle i din generelle velvære. Det hjelper fordøye mat og næringsstoffer og filtrerer blodet for å fjerne medisiner, alkohol og giftstoffer. Den lagrer glukose, skaper koagulasjonsfaktorer for blodet og produserer vitamin A. Leversykdom forstyrrer disse funksjonene og skaper karakteristiske tegn og symptomer som gulsott, kolestase, forstørrelse av leveren, ascites, portal hypertensjon, hepatisk encefalopati og leversvikt. Det er godt å være på vakt for symptomer på leverfunksjonsfeil.

Gulsott

Gulsott er preget av gulfarging av huden og det hvite i øynene dine. Urinen kan bli mørk farget. Andre symptomer inkluderer lys avføring, kløe, redusert appetitie, kvalme og oppkast.
Leveren spiller en nøkkelrolle i å utskille bilirubin fra kroppen din. Bilirubin er en mørk farget grønn-gul biprodukt av hemoglobin. Leveren normalt assimilerer bilirubin i gallen (som blir produsert i leveren for å hjelpe til med fordøyelsen), som deretter blir ført inn i tarmen. Hvis leveren ikke fungerer normalt eller er betent, akkumulerer bilirubin i blodet, og er fraktet til huden. På dette tidspunkt blir gulsott tydelig.

Kolestase

Kolestase er en redusert eller stanset flyt av galle. Et sted fra levercellene til helt i begynnelsen av tynntarmen (tolvfingertarmen) det er et problem. Det kan være en indikasjon på leversykdom, gallegang sykdom og bukspyttkjertelen lidelser.
Symptomer på kolestase omfatter gulsott, mørk-farget urin, lys avføring og kløe. Andre symptomer inkluderer utvidelse av milten, utvidelse av galleblæren, bentap, edderkopp blodkar, frysninger, magesmerter og lett blødning.

Liver Enlargment

Leveren utvidelse er akkurat hva det høres ut som. Du kan oppleve noe ubehag i magen og en full følelse. Dette er vanligvis detektert ved fysisk undersøkelse av legen din.

Ascites

Ascites er preget av en opphopning av væske i magen. Ifølge Merck Online Medical Library, den mest vanlige årsaken til ascites er skrumplever, men den kan være forårsaket av andre lever-relaterte lidelser, så vel som noen ikke-lever-relaterte lidelser. Symptomer inkluderer kortpustethet, redusert appetitt, magesmerter og utvidelse av buken. Det kan være forårsaket av levercirrhose, hepatis og andre leverproblemer.

Portal hypertensjon

Den portvenen fører blod til leveren fra tarmen. Høyt blodtrykk i denne vene kalles portal hypertensjon. Dette kan skape vekst av nye blodkar, som kobler intestinal blodstrømmen inn i kroppens sirkulasjon uten å bli filtrert av leveren. Symptomer inkluderer ascites, blødning i nedre spiserør og mage blødning. Ifølge Merck Online Medical Library, den vanligste årsaken til portal hypertensjon i USA er skrumplever.

Hepatisk encefalopati

Når leverfunksjonen er kompromittert, giftstoffer som normalt vil bli filtrert ut akkumuleres i blodet. Dette i sin tur kan påvirke hjernens funksjon (hepatisk encefalopati). Symptomer inkluderer forvirring, humørsvingninger, tap av bevissthet, personlighetsforandringer, nedsatt bevissthet, dårlig dømmekraft, endringer i atferd, langsom tale, langsomme bevegelser, endringer i tenkning, tretthet, forvirring og koma.

Leversvikt

Leversvikt kan være forårsaket av en rekke leversykdommer. Det er karakterisert ved et ekstremt tap av leverfunksjon som følge av utstrakt leverskade. Symptomer inkluderer økt blåmerker og blødninger, gulsott, tretthet, nedsatt appetitt, slapphet, endret mental status, sviktende helse og ascites.

Hvis du mistenker at du kan være i faresonen for å utvikle en leversykdom, snakk med legen din om dine risikofaktorer. Diagnostisk testing kan fange eventuelle problemer tidlig nok til å reversere skader og forbedre sjansene for langsiktige helse.

Hva er årsakene til ødem i bena?

Milde Årsaker

Også kjent som ben hevelse, kan en rekke faktorer føre benet ødem, en vanlig tilstand som kan variere fra mild til alvorlig. De fleste årsaker til ødem begynne gjennom enten handlinger eller medisiner som plasserer ekstra press på kapillærene (små blodårene i kroppen). Jo mer trykket på kapillarene, jo mere svelling som fører til.

Aktivitet og medisiner

I milde tilfeller, medvirkende faktorer som graviditet, stående eller sittende i lang tid, eller selv å spise overskytende mengder natrium kan plassere ekstra press på kapillærer.

Leger foreskrive visse medisiner spesielt for å constrict eller forstørre blodkar eller har denne effekten på kroppen din. Disse inkluderer vasodilatorer, som åpner blodårene; kalsiumkanalblokkere; steroide anti-inflammatoriske legemidler; diabetes medisiner (spesielt typer som kalles tiazolidindioner); og østrogener. Hver av disse medikamentene har vært knyttet til deres effekt på kroppens kapillærer.

Effekter på kroppen din

Enten gjennom medisiner eller handlinger, fører til økt press på kapillærene dem til å lekke. Nyrene reagerer på denne lekkasje ved å beholde natrium og væske i blodkar for å kompensere for det økte fluidtapet. Den økte væske setter ytterligere press på kapillærer, som forårsaker enda mer hevelse i kroppen din. Når kapillærer begynner å beholde for mye fluid, dette lekket inn i de omgivende vev, noe som resulterer i svelling.

Årsaker knyttet til medisinsk betingelser

En rekke mer alvorlige forhold har blitt koblet med ødem i bena. Et eksempel er hjertesvikt, som er en tilstand som påvirker ditt hjerte nedre kammer og reduserer hjertets evne til å pumpe blod effektivt. Hvis blodet sikkerhetskopierer i bena eller føttene, dette resulterer i hevelse.

Skrumplever, som påvirker leveren, fører også til ødem. Leveren er ansvarlig for å regulere væske i kroppen din. Den reduserte evne til å regulere væske årsaker hevelse, samt økt trykk i portvenen, som er en stor blodåre i kroppen din som fører blod til organer i magen.

Sykdommer som påvirker nyrene også kan føre til ødem i bena, fordi nyrene ikke er så effektiv i å eliminere salter og væske i kroppen din. Overflødig væske skaper press på blodårene, forårsaker ødem.

En ekstra leg ødem årsaken er en mer alvorlig form for ødem kalles lymfødem. Denne tilstanden oppstår når kroppens lymfesystemet er skadet, oftest på grunn av kreft behandlinger eller infeksjoner. Lymfesystemet er ansvarlig for å drenere fluid fra vev; derfor, når lymfesystemet blir skadet, oppstår etappe hevelse.

Hva Er Edmonton-protokollen?

En innovativ kirurgisk behandling for type1-diabetes ble kjent som Edmonton protokollen fordi legene. James Shapiro og Jonathan Lakey fra University of Alberta i Edmonton utviklet prosedyren på slutten av 1990-tallet. The Edmonton protokollen innebærer transplantere cellene som produserer blodsukkerregulerende hormoner inn i pancreases av pasienter med type 1 diabetes. Mer enn halvparten av pasientene som har gjennomgått den Edmonton protokollen har hatt sine diabetes bringes helt eller delvis under kontroll uten insulin i minst ett år.

Type 1 Diabetes

Personer med type 1 diabetes mangler tilstrekkelige konsentrasjoner av insulin i sine bloodstreams. Insulin binder seg med sukker som kroppen produserer fra mat og tillater disse sukkere til å trenge muskelceller. Når insulinkonsentrasjonen forblir kronisk lav, folk utvikle en tilstand som kalles hypoglykemi og erfaring ekstrem sult og tørst, hurtig vekttap, uklart syn og tretthet. På lang sikt kan personer med type 1 diabetes opplever irreversibel skade på deres hjerter, blodårer, øyne, nyrer, hud, føtter og hørsel. Alvorlig hypoglykemi kan føre til organsvikt og død.

Bukspyttkjertelen øyceller

Spesialiserte celler i bukspyttkjertelen er kjent som beta-celler produserer insulin. Companion alfaceller som produserer hormonet glukagon, som øker mengden av sukker i blodet, bli med betaceller å gjøre opp klynger kjent som Isles of Langerhans. Leger og forskere refererer til alfa og betacellene som bukspyttkjertelen øyen celler.

Hva i Edmonton Protocol Innebærer

The Edmonton protokollen innebærer nøye utvalg av pankreas holme celle mottakere, nøye utvalg av celle givere, en kirurgisk injeksjon og administrasjon av tre immunsystem-undertrykke narkotika. For å kvalifisere for prosedyren, må en pasient har hatt type 1 diabetes i minst fem år, har problemer med å gjenkjenne tegn på hypoglykemi og lider alvorlige komplikasjoner fra hypoglykemi tross bruker insulin som foreskrevet.

Bukspyttkjertelen holmer celler for transplantasjon skal utvinnes fra pancreases fjernet fra nylig avdøde voksne. Personer som er mellom 51 og 65 år og som har en kroppsmasseindeks på minst 24 på tidspunktet for dødsfallet gjør de beste giverne av bukspyttkjertelen celler. To pancreases er nødvendig for å levere nok øyceller i en transplantasjonsmottaker.

Å transplantere øyen celler, setter inn en kirurg en nål inn i portvenen av mottakerens bukspyttkjertelen og injiserer cellene via et kateter. Mottaker får lokalbedøvelse før injeksjonen, og kirurgen bruker en skanning x-ray for å finne portvenen og plassere nålen. Etter operasjonen tar transplantert resipient daclizumab (Zenapax), sirolimus (Rapamune) og tacrolimus (Prograf) for å forhindre avstøtning av transplanterte cellene.

Risiko og komplikasjoner av protokollen

Fordi tilgang til Isles of Langerhans krever sette inn en nål rundt og under leveren, Edmonton protokoll pasienter kjøre en risiko for å få leveren punktert under prosedyren. Andre kirurgi relatert risiko og komplikasjoner omfatter infeksjoner, blodpropp i portvenen, overdreven blødning fra leveren og årer på baksiden av øyet, overproduksjon av kolesterol i leveren og toppene i blodtrykket. Ingen Edmonton protokoll pasienter har dødd av kirurgiske komplikasjoner.

Resultater for pasientene

Shapiro og Lakey rapportert Edmonton protokoll pasientens utfall i 28 september 2006, nummer av New England Journal of Medicine. På det tidspunktet hadde 36 personer gjennomgått bukspyttkjertelen holme transplantasjon prosedyren. Seksten av de pasientene som var i stand til å avbryte injisere insulin i minst ett år, og en annen 10 prosent av pasientene som var i stand til å redusere antallet av de insulin-injeksjoner som trengs hver dag. De resterende 10 pasienter avvist transplantasjon øyen celler. I april 2009, da utviklerne av Edmonton protokollen markerte 10-årsjubileet for prosedyren, Shapiro bemerket at de 110 pasientene hans team hadde behandlet hadde oppnådd resultater som ligner på de som er rapportert i 2006.

Depot bivirkninger

Depotplaster er utformet for å løse en rekke problemer fra røykeslutt til å kontrollere smerte. Flekkene dispensere små doser av medikamenter på en kontinuerlig basis gjennom huden. Av og til enkeltpersoner vil oppleve problemer som følge iført plastrene; noen ganger problemet er så enkel som en følsomhet for limet på plasteret.

Fentanyl depotplaster

Den fentanyl depotplaster er foreskrevet for å kontrollere moderat til alvorlig vedvarende smerte. Fentanyl er et opioid-basert narkotisk stoff som slippes gjennom huden og inn i blodet døgnet rundt.

I juli 2005 FDA utstedt et rådgivende om sikker bruk av fentanyl patch som indikerer at det ble foreskrevet feilaktig til pasienter som opplever akutte smerter etter kirurgi eller for pasienter som bare har sporadisk eller mild smerte. Pasientene ble feilaktig bruker plasteret ved å bruke flere lapper enn foreskrevet. Pasientene ble også funnet å være å anvende varme til lappen, noe som resulterte i farlig høye nivåer av fentanyl blir sluppet ut i blodet.

Bivirkninger av å bruke denne typen patch inkluderer problemer med å puste, svelge eller langsom pust, svimmelhet, følelse av å besvime, problemer med å gå, problemer med å snakke, bremset hjerterytme, forvirring, alvorlig søvnighet og død som følge av opioid intoleranse eller misbruk.

Østradiol depotplaster

Hormonbehandling og steroider er vanlige behandlinger for overgangsalder. Den estradiol transdermalt plaster kan forårsake noen svært alvorlige bivirkninger på grunn av østrogen de inneholder. Et område av bekymring er at bruk av denne oppdateringen kan øke sjansen for livmorkreft (kreft i livmoren), men denne risikoen kan begrenses ved å ta progestin ved bruk av østrogen produkter. Imidlertid har østrogen blitt funnet å øke risikoen for kreft i eggstokkene, og har vært forbundet med demens, hjerneslag og blodpropper i bena. Østrogen i kombinasjon med gestagen kan noen ganger føre til hjerteinfarkt, slag og alvorlige blodpropper. FDA anbefaler å bruke denne oppdateringen til lavest dose mulig for en minimal mengde tid.

Nikotinplaster

Nikotinplaster er designet for å hjelpe til opphør av røyking og distribueres under en rekke merkenavn (Nicoderm CK, Nicotrol og Habitrol). Flekkene kommer i en rekke styrker med en bestemt mengde nikotin som er innebygd i puten eller i en gel. Bivirkningene som folk opplever er ikke fra seg lappen, men fra å forsøke å slutte å røyke, og inkluderer sinne, angst, irritabilitet, manglende evne til å konsentrere seg eller frustrasjon. Bivirkninger som kan være et resultat av seg plasteret inkluderer en heving i blodtrykk, kvalme, hud rødhet eller kløe eller brennende følelse på applikasjonsstedet. Nikotinplaster brukere advares mot å bruke tobakk mens iført lappen for å hindre nikotin overdose.

Scopolamine Patch

Skopolamin brukes til å behandle muskel, tarm eller mageproblemer. Denne oppdateringen er brukt for å hindre oppkast og kvalme som følge av reisesyke. Skopolamin plaster er foreskrevet fordi plasteret er forbundet med færre bivirkninger enn de som oppleves når legemidlet administreres på andre måter. Skopolamin forgiftning kan føre til migrene hodepine, tørr munn, lysskyhet, kvalme, svimmelhet, forvirring, hallusinasjoner, og paranoia. Skopolamin-indusert psykose har blitt funnet hos eldre pasienter som bruker denne oppdateringen.

Orto-Evra Prevensjon Patch

Orto-Evra (prevensjon) plaster frigjør hormoner i blodet og er eksponerer brukeren til rundt 60 prosent mer østrogen enn bare ved hjelp av p-piller. Økningen av østrogen kan føre til en økning i utviklingen av bivirkninger fra bruk av dette produktet. Trombose (blodpropp) kan utvikle seg i bena og / eller lunger sammen med muligheten for hjerneslag og hjerteinfarkt (spesielt hos kvinner over en alder av 35) hvis den enkelte røyker mens du bruker prevensjon patch.

Ødem & End Stage leversykdom

Ødem & End Stage leversykdom


Ødem er en tilstand av væskeansamling i kroppen, og kan være en av mange konsekvenser av sluttstadiet leversykdom, kalt skrumplever.

Funksjoner

Ødem er karakterisert ved oppbygging av fluid i kroppen, typisk i ben og føtter. Tilstanden fører til smertefull svulmende og hevelse i bena og føttene.

Skrumplever

Leverskade som utvikler seg til et avansert stadium av leversykdom, hvori organvevet er permanent og irreversibelt omdannet til arrvev, kalles cirrhose. Dette sluttstadiet leversykdom fører til mange komplikasjoner som påvirker andre vitale organer, som nyrer, som i funksjonsfeil, bidrar til ødem.

Hormonelle endringen

En årsak til ødem i pasienter med cirrhose er endringen i leverens evne til å regulere hormoner. En abnormitet i leveren funksjoner fører til en endring i normal sekresjon av hormoner og fluidregulering, som fører til en akkumulering av væske i kroppen.

Portal Vein Trykk

Cirrhose årsaker økt trykk i portvenen, som er den store blodåre som fører blod til leveren fra tarmen, bukspyttkjertelen, og milten. Dette presset og resulterende væskeretensjon fører til smertefull hevelse i bena og føttene.

Symptomer forårsaket av Ødem

Ødem fører hoven hud som beholder et smilehull eller innrykk etter trykket er brukt. Anklene kan svelle til en ødeleggende grad. Stive ledd, og vekttap (skjult av en illusjon av vektøkning på grunn av hevelse) er andre effekter av ødem.

Behandling

Ødem blir typisk behandlet med diuretika er imidlertid i mange tilfeller cirrhose er en kontraindikasjon for slike medikamenter, siden leveren er også utsatt for virkningene av nye medikamenter. Individuelle medisinske tilstander bestemme behandling; konsultere legen din.

Definisjon av leverfibrose

Definisjon av leverfibrose


Fibrose er dannelsen av fibrøst vev eller fibroider. Vanligvis fibrose referanser vev vekst på sårstedet som danner et arr. Leverfibrose refererer spesifikt til arrdannelse på eller rundt leveren. Leverfibrose er ofte forveksles med den mer dødelig skrumplever. I sannhet, leverfibrose faktisk fører til skrumplever når den ikke behandles. Medisinsk kunnskap om mekanismene for leverfibrose har sterkt avansert de siste årene. Nyere bevis tyder på at vi kan være i stand til å reversere selv fremskreden leverfibrose.

Karakterisering

Leverfibrose betyr spesielt formasjonen fibrøse vev, knuter og arr, som forstyrrer blodsirkulasjonen og fører til en progressiv tap av leverens evne til å fungere. I tillegg, de fleste kroniske leversykdommer føre til en overdreven opphoping av ekstracellulære matrise (ECM) proteiner, som kan forårsake alvorlig skade leverfunksjonen. Kombinasjonen av ECM buildup og lever arrdannelse og vekst gi fibrose en variabel tidstabell for avanserte symptomer.

Årsaker

De viktigste årsakene er kronisk hepatitt C-virus (HCV) infeksjon og alkoholmisbruk. Autoimmun hepatitt, sammen med hepatitt stammer B, C og D, fører ofte til leverfibrose. Oppbyggingen av ECM proteiner forvrenger leveren arkitektur ved å danne et arr. Senere, knuter og regenererende hepatocytter (leverceller) utvikle rundt arret, definere full blåst leverfibrose.

Avansert leverfibrose

I fremskreden leverfibrose, inneholder skadet leveren nesten seks ganger så mye ECM som et sunt leveren skal. Advanced fibrose forårsaker leversvikt og portal hypertensjon - unormalt høyt blodtrykk i grenene av den store portvenen som bringer blodet fra tarmen til leveren - og vanligvis fører til behovet for levertransplantasjon. Når de vekster permanent endrer blodsirkulasjonen, fører fibrose cirrhose.

Fibrose og Skrumplever

Ofte pasienter savner symptomene på leverfibrose og fanger ikke problemet før den har kommet til levercirrhose. Skrumplever pasienter kan leve uten symptomer i flere år, men når de ser ut, symptomer inkluderer nedsatt (nyre) svikt, hepatisk encefalopati (tap av hjernefunksjon grunn av giftig buildup) og variceal (øvre gastrointestinal) blødning. Ifølge Journal of Clinical Investigation, "Skrumplever er også en risikofaktor for å utvikle leverkreft" (leverkreft). Med visse typer skrumplever, kalt dekompensert cirrhose, er det en kort overlevelse tid, og det eneste alternativet er en levertransplantasjon.

Symptomer

Leverfibrose symptomer varierer fra irriterende til dødelig. Pasienter lider ofte av utmattelse og tretthet, kløende hender og føtter, kvalme og manglende matlyst, svakhet, vekttap og gulsott, eller gulfarging av hud og øyne. Strengere symptomer inkluderer magesmerter og opphopning av væske, blødning i tarmen, hevelse i ben og føtter og mørke, cola farget, urin.

Hva er åreknuter av milten?

Hva er åreknuter av milten?


Åreknuter eller varicer er unormalt oppblåst årer oftest funnet i mage, tarm og spiserør. Varicer kan også forekomme i miltvenen og i venene i en del av milten kalt milt hilum, som ligger på overflaten av milten hvor milt vene og arterie er satt inn i milten. Venstre ubehandlet, kan de blø kraftig, noe som kan være farlig hvis ikke forvaltes riktig.

Spleen

Milten er et lite organ i øvre venstre side av magen i mellom magen og mellomgulvet. Det er ansvarlig for å hjelpe kroppen å bekjempe infeksjoner. Den miltvenen returnerer blod fra milt, mage og bukspyttkjertel, til leveren via portvenen. Den portvenen forbinder tarm, mage og milt til leveren og transporterer en stor mengde blod fra disse organene til leveren.

Forekomst

Ifølge Sono World, åreknuter av milten er kroppens måte å kompensere for høyt blodtrykk i portvenen, portal hypertensjon. En stor mengde blod føres gjennom portvenen, slik at eventuelle blokkeringer i det hele tatt i leveren er bundet til å føre til en tilbake-strømning, og en økning i trykket, i henhold til Merck håndbøker. Det kan også være en tilsvarende forstørrelse av milten fulgt av åreknuter i venene mellom milten og mage fører til en utvikling av esophageal varicer på et senere stadium.

Årsaker til portal hypertensjon

Den primære årsaken til portal hypertensjon er skrumplever, leversykdom. Andre betingelser som resulterer i skade og blokkeringer i leveren kan også føre til portal hypertensjon som så kan føre til utvikling av åreknuter i milt, tarmer og spiserøret. Portal hypertensjon kan også være forårsaket av blokkeringer i miltvenen eller portalvenen, på grunn av en tumor eller blodpropp.

Regjerings Retningslinjer for behandling

Hensikten med behandlingen av varicer er å forhindre livstruende blødning. US regjeringen retningslinjer for forebygging av variceal blødning anbefaler at hvis du er diagnostisert med åreknuter, bør du behandles med legemidler, som arbeidet ved å senke blodtrykket i portalen blodåre, for å hindre dem fra blødning, ifølge National Guideline Clearinghouse.

Andre behandlinger

Andre behandlinger inkluderer skleroterapi, injisere en løsning i varicer å gjøre dem krympe; kirurgiske ligation, for å kvele de varicer med band hindre blødning gjort kirurgisk; og injisering av et spesielt stoff i løpet av endoskopi for å redusere trykket i varicer.