Digidexo.com

femur lengde

Hvordan skrive en ultralyd rapport

Hvordan skrive en ultralyd rapport


En ultralyd-rapporten er en mye brukt diagnoseverktøy. Mens ultralydteknologi brukes av andre grunner, er det store flertallet av ultralydundersøkelser utført til eksamen den voksende fosteret under svangerskapet. Dette verktøyet lar fødselsleger til å identifisere og behandle føtale defekter eller avvik før fødselen, og forberede seg på eventuelle komplikasjoner som kan følge fødselen. Kvinner som opplever en normal graviditet vil trolig ha mellom to og fire ultralydundersøkelser i løpet av svangerskapet. Ved avslutningen av hver ultralyd, må ultralydtekniker komponere en ultralyd rapport som rapporterer testresultater til overvåkings lege. Denne rapporten inneholder informasjon om en rekke viktige faktorer som påvirker helse og velvære for mor og ufødte barn.

Bruksanvisning

Start ultralydrapport ved å ta med navnet på innretningen ved hvilken ultralyd ble utført. Plasser denne stykke grunnleggende informasjon på toppen av rapporten for å gi enkel rapport innlevering.

List navnet på mor, samt grunnleggende demografisk informasjon. Denne informasjonen bør omfatte årsaken til ultralyd, forfallsdato og henvisende lege. Denne informasjonen blir brukt strengt for logistikkmessig, slik at rapporten skal kombineres med annen informasjon om pasientens graviditet lett.

Legg ved biometriske tiltak. Helsen til fosteret er bestemt i en stor del av biometriske tiltak. Dette omfatter blant annet hodeomkrets, mageomkrets og femur lengde. Disse tall gir veksten av fosteret til å bli sammenlignet med den forventede størrelse fra et foster av det svangerskapslengde. Sammen med å liste opp de tiltakene bør ultralyd tekniker også gjøre oppmerksom på noe unormalt eller områder av bekymring.

Rapport på fosterets anatomi. En grundig undersøkelse av fosterets anatomi bør gjennomføres i løpet av hver ultralyd. Listen over elementer som en tekniker må sjekke er omfattende og inneholder alle viktige organer, ansiktstrekk og genital regioner. Ultralydtekniker skal liste opp hvert område som normalt, eller forklare avvik la merke til under inspeksjon av områdene.

Mål og notere fostervann beløp. Sjekk fostervann nivåer, og inkluderer informasjon om nivået i rapporten. Tydelig opplyse om nivåene er på linje med hva som er å forvente, eller om de er overdreven eller mangelfull på noen måter.

Kommentar på placenta plassering. Sjekk fosterets vedlegg til morkaken, og angi om bindingen synes å være riktig lyd. Også forklare hvor placenta hviler i forhold til livmorhalsen.

Rapport kort på mors anatomi. Mens du vil sannsynligvis ikke foreta en uttømmende studie av mors anatomi, bør du kommentere på de elementene som du viser i løpet av eksamen. List eventuelle uregelmessigheter i mage vekst, eller noen cervical problemer som du kommer over hvis du utfører en intern ultralyd.

Oppsummer dine funn i en kortfattet avsnitt. Listen noen viktig informasjon, inkludert områder av bekymring eller steder hvor fremtidig etterforskning kan være nødvendig. Dette fungerer som en kort og lett anmeldt rapportering av funnene, slik at leger å raskt referere til informasjon når det er nødvendig.

Beskrivelse av femur Bone

Femur ben er den største og lengste ben i det menneskelige legeme. Designet for å gi stor stabilitet og lengde styrke, er femur en meget solid og tett bein som utgjør majoriteten av en enkeltpersoner total benlengde.

Funksjoner

Femur er det største og mest enkelt bein i menneskekroppen. Femur ved dens bunnparti i inngrep med tibia benet for å skape kneleddet. Ved sin øvre ende, står i inngrep med femur acetabulum for å skape hofteleddet.

Funksjon

Femur er ansvarlig for å bære den største prosent av kroppsvekten i løpet av normal vektbærende aktiviteter. Femur er et fast stoff, lite fleksible ben.

Betydning

Ved forfall, bidrar femur bein den største prosentandelen av høyde mot et individs voksen høyde. Normalt fortsetter femur bein å vokse og forlenge godt inn i de sene tenårene, og selv i de tidlige 20-tallet.

Identifikasjon

Femur er en unik ben som er kjennetegnet ved sin betraktelig lengde i forhold til resten av benene i det menneskelige legeme. I tillegg har femur to svært distinkte og benete fremspring kalt trochanters. Jo større trochanter er den største benete fremspring, og ligger like nedenfor lårhalsen; det mindre trochranter er mindre og ligger noen få inches under større trochanter.

Fun Fact

Under implantatkirurgi, er toppen av femur bein, lårbenshodet, fjernes fullstendig, og en protese, eller kunstig, lårbenshodet er implantert i dens sted og forankret på en sikker måte til femur.

Hvordan man skal håndtere en Femur Injury

Som den sterkeste ben i kroppen, er en femur ikke lett å frakturere. For at femur å bryte, må du ha en veldig stor kraft. Femur skader oppstår ofte i ski, fotball, fotball, hockey, og bilulykker. Lårhalsbrudd varierer fra stress frakturer til alvorlige skader som krever amputasjon. Satsen for lårhalsbrudd er størst for menn under 30.

Bruksanvisning

•  Identifiser femur fraktur basert på følgende symptomer: sterke smerter på tidspunktet for skaden, hevelse og blåmerker på bruddstedet, synlig misdannelse, og ømhet ved berøring.

Stabil offeret. Hold pasienten varm med tepper for å hindre ham fra å gå inn i sjokk. Unngå å flytte offeret til akutt medisinsk hjelp ankommer.

Undersøk offeret til å sikre at det ikke er skader på blodårer og nerver. X-ray kan brukes til å lokalisere skaden.

Gjenopprett justering av bein i leggen ved å bruke trekkraft og plassere lem i en skinne. Dette vil bidra til å opprettholde bein på riktig sted under transport på sykehuset.

Den mest effektive behandlingen av femur fraktur er kirurgi. Operasjonen er utført av en ortopedisk kirurg for å gjenopprette lengde, rotasjon og justering av lem ved hjelp av en plate eller en stang og skruer. Kirurgi bør skje så snart som mulig etter skaden.

Etter kirurgi, bruk smertestillende medikamenter for å lindre smerte. Leger kan også foreskrive avføring myknere å hindre forstoppelse på grunn av inaktivitet og antibiotika for å hindre smitte.

Rehabilitering omfatter å lære å gå med krykker, deretter en stokk. Følg legens anvisninger på trening for å gjenvinne spekter av bevegelser og muskelstyrke. Bruke is til å lindre smerter, spesielt etter trening.

Den gjennomsnittlige lengden på en Female Femur Bone

Den gjennomsnittlige lengden på en Female Femur Bone


Femur, også kjent som lårbenet, er den største og lengste ben i menneskets anatomi. Ifølge PBS, er femur den nest sterkeste benet i det menneskelige legeme.

Anatomy

Femur begynner ved hofteleddet og kobles til kneet, som danner støttestrukturen av låret. Den lengde som forbinder hver ende av femur er akselen. Akselen av femur ben er omtrent sylindrisk og sterk nok til å støtte 30 ganger vekten av den gjennomsnittlige menneskelige legeme, skriver PBS.

Lengde

Ifølge Frederic Martini, forfatter av "Human Anatomy," den gjennomsnittlige menneskelige kvinnelige femur bein er 17 til 18 inches i lengde og 1 cm i diameter. Dette er noe kortere enn den gjennomsnittlige hannens femur ved 18-19 inches i lengde og 1,2 inches i diameter.

Høyde Tilnærming

Det er mulig å tilnærme en menneskelig høyde av lengden av lårbenet ben, sier PBS. Den generaliserte beregning for denne tilnærmelse er å multiplisere lengden av lårbenet benet ved 3,75. Det resulterende nummer er gjenstand estimerte høyde i inches.

Hvordan lage en Traction Splint for en Fractured Femur

Hvordan lage en Traction Splint for en Fractured Femur


Spjelking en fraktur av femur - den store ben i den øvre del av benet - er en to-trinns prosess. Dette er det annet trinn.

Bruksanvisning

Forutsetninger

•  Vurdere for brudd (se "Hvordan vurdere for Fracture").

Immobilize skaden: Enhver bevegelse er ikke bare veldig smertefullt, men kan forverre skaden.

Påfør trekkraft: Har en annen redningsmann trekk forsiktig på hælen for å rette ut beinet. Opprettholde trekkraft gjennom spjelking prosessen.

•  Lag en foreløpig skinne for å immobilisere skaden (se "Hvordan lage en foreløpig Splint for en Fractured Femur").

Samle materialer for trekkraft splint: en trekkingstav (eller noen rigid pol-lignende objekt), en vandring boot eller sko (som kan bli tatt fra den andre foten over den skadde personen), minst en trekantet bandasje, 3- 4 lengder av tau (for å knytte strekkskinne til den opprinnelige splint) og massevis av klær for polstring.

Ankel Hitch

Skjær to hull i skoen på foten av den skadde beinet. Hullene bør være 2-3 inches lange, 1/4-tommers høy, like over sålen på hver side av foten på buen. Ideen er å være i stand til å træ en cravat under fotbuen.

Brett trekantet bandasje i et halstørkle.

Tre cravat gjennom hullene, passerer under buen av foten.

Skjær bort tåen på skoen og sokken under for å overvåke tærne for hevelser samt for sirkulasjon, følelse og bevegelse.

Den Splint

Sett ene enden av stangen inn i det åpne støvel.

Legg støvelen mot skrittet, ta vare å pad skrittet godt. Stangen skal nå strekker seg fra skrittet til minst 12 inches under foten.

Trekk den ene enden av ankelen stikk rundt snøen kurven ved den nedre ende av stangen.

Trekk i begge ender av stikk inntil trekkraft på beinet er minst lik den manuelle trekkraft at den andre redningsmann søker.

Knyt endene av stikk sammen, tar seg ikke å frigi noen av trekkraft i prosessen.

Knyt strekkskinne til den opprinnelige splint.

Place polstring opp og ned i benet mellom benet og stangen. Vær spesielt nøye med å pad lårbenstrykkpunkt.

Ta sikkerhetskopi av alle mistenke knop.

Fortsett med ytterligere behandling for frakturer (se eHows om behandling av frakturer). Vær spesielt nøye med å overvåke tær for sirkulasjon, følelse og bevegelse.

Tips og advarsler

  • Opprettholde trekkraft til alle tider: Muskelkramper har en tendens til å trekke mot trekkraft at den andre redningsmann søker. Uten trekkraft, disse spasmer yank brukket bein i skjevstilling, forårsaker ekstrem smerte og risikere kraftige blødninger.
  • Lårhalsbrudd er ofte forbundet med kraftig blødning. Opprettholde trekkraft kan redusere blødning.
  • Hvis kraftig blødning er til stede, behandle blødning først (se "hvordan å behandle alvorlige blødninger").
  • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Viktigheten av femur Bone

Femur er et avgjørende ben i menneskets anatomi. Fra det latinske ordet for "lår", er det beinet som gjør det mulig for mennesker å gå, hoppe og løpe.

Styrke

Femur er i stand til å motstå 30 ganger vekten av en gjennomsnittlig voksen, og dens tetthet gjør det til en kritisk komponent som ligger til resten av kroppen avhengig.

Beliggenhet

Benet utgjør en del av hofte ved acetabulum, og er også en del av kneet. Det er den som ligger nærmest benet benet til hovedstammen av menneskekroppen.

Lengde

Den gjennomsnittlige mannlige femur er 19 inches lang og nesten en tomme bred og i gjennomsnitt utgjør nesten 1/4 av den totale kroppshøyde av en privatperson.

Hardhet

Femur og den temporale ben av skallen er det sterkeste i kroppen. Humant evolusjon har gjort femur en meget slitesterk ben, og det er sammenlignbare i hardhet til betong.

Dyr

Femur er funnet i nesten alle pattedyr, frosker, fugler og øgler. Firbente dyr, som hunder og hester, bare har femur bein i bakbeina.

Hvordan få en enda Nail Lengde

Hvordan få en enda Nail Lengde


Opprettholde sunne og sterke negler kan være mer utfordrende enn du tror. For eksempel, hvis du har et usunt kosthold, kan det være vanskelig å vokse sterke negler. Dette er fordi neglene kan være en refleksjon av hva som skjer i resten av kroppen din, og kan være en indikator på din generelle helse. Når du er i stand til å vokse sterkere negler, vil det være enklere å vedlikeholde dem på en enda spiker lengde.

Hvordan få en enda Nail Lengde

•  Aldri bite eller plukke på neglene. Dette vil føre dem til å vokse ujevnt.

Trim neglene med negleklipper når en eller flere blir lengre enn de fleste av de andre.

Fil neglene for å jevne dem ut helt. Fil i en retning, og skape en litt avrundet tupp for best resultat.

Ta et vitamin supplement som inneholder biotin å holde neglene sterke og jevn. En godt balansert kosthold med mye frukt, grønnsaker, korn og magre proteiner er viktig for spiker helse.

Hvilken type Joint Er Femur?

Hvilken type Joint Er Femur?


Dype hull og glatt bein i hofter og knær koble femur med leddbånd, sener og muskler. Gliding over beskyttende demping, disse leddene tillater enkel bevegelse av muskler knyttet til fysiske lemmer. Uten skjøter, ville motion være oppstyltet og ubalansert. Bøying, vridning, dreiing, hoppe og selv stående krever felles bevegelser. De største leddene i kroppen er i hoftene. To leddene som holder femur er hofte og kne.

Femur

En sterk bein som bistår bevegelser av hofte og kne, øker femur kroppens motstandskraft til å danse, gå, løpe, bøye og vri den nedre halvdelen av kroppen. Femur hodet nærmest bekkenet i en ball-and-socket joint og hodet ved kneet er et hengsel felles. Femur er ikke et felles, men et bein som støtter bevegelsene ball-and-socket og hengsel felles. Det femur forbinder hofte med en synovial eller åpne skjøten og ved kneet med en brusk felles.

Hip Joint

Inne i hvert bein i hoften er en blod og nerve forsyning som nærer strukturene. Hvert bein er sterk og fleksibel og støtter hundrevis av pounds av kroppsvekt og stress fra virkningen av raske, risting og sammenstøt. Den skålform i hofte blir flere ben, topp og bunn halvparten av bekkenet, samt spinal vedlegg på baksiden. Synovial, eller fri bevegelse felles tiltrer bekkenet og ryggraden til femur. Denne felles kan flytte bakover, fremover, gli fra side til side, rulle og vri innen ball-og-socket struktur. Den utrolige fleksibilitet i hofteleddet tillater agility, holdbarhet og støtte alle på samme tid. Leder av femur roterer i en liten hule i hoften, dempet av brusk, omgitt av leddbånd, sener, muskelvevet og huden.

Kneleddet

Femur, tibia og patella som utgjør kneleddet stabilisere hofter, ankler og føtter. Hofte og kne hengsel-joint arbeider sammen for å skape sikker, men samtidig begrenset bevegelse. Kneet ikke har samme fleksibilitet som hoften fordi det er en brusk felles, med begrenset bevegelse fra bein og brusk vedlegg. Kneet kan bøye og strekke seg. Denne felles tillater en person å bøye og balanse i bøyd stilling og å stå oppreist, balansering mens i stående stilling. Uten kneleddet, vil hofter og mindre ankelleddet trenger å bære den vekt, trykk og moment på hele kroppen, samt trykket av tyngdekraften hver gang en person hopper, bøyer, renner, turer eller kombinerer noen av disse bevegelser.

Betraktninger

Selv om disse skjøter og beinstrukturer er sterk, fleksibel og forsynt med en konstant tilførsel av nye celler, blod og nervevev, er det susceptable for støtskader. Svak muskelvev, overflødig kroppsvekt, forskyvning av ledd og dårlig ernæring kan føre til at vev som støtter leddene å svekke. Leddene som stive, gli eller løsne fra sitt støtteapparat kan skade balanse, fleksibilitet og generell felles helse, bemerker University of Delaware. For å unngå skader på leddene, strekk, mosjon, vekt tog, spise godt og hydrat.

AIDS Treatment Lengde

AIDS Treatment Lengde


HIV-infeksjon og AIDS er kroniske sykdommer som det ikke finnes noen kur. Det er effektive behandlinger, men å holde den under kontroll av HIV-viruset og gi HIV-positive individer et relativt normalt liv.

Begynnelsen Behandling

Behandling for HIV generelt begynner ikke på diagnose. De fleste leger vil ikke begynne antiretroviral behandling før den enkeltes CD4 immunceller faller under 500 eller noen ganger også 200.

Type behandling

Kombinasjon medikamentell behandling brukes til å behandle HIV-infeksjon og AIDS. Behandlingen generelt kombinerer de to til fire av de fem klasser av antiretrovirale medikamenter for å angripe virus.

Lengde på behandling

Når den er startet, må HIV og AIDS behandlingen fortsette i livet. Blodprøver er gjort med jevne mellomrom for å overvåke virusmengde og antall CD4 celler for å bedømme om behandlingen er fremdeles arbeider.

Behandlingssvikt

HIV-viruset kan mutere og bli resistente mot enkelte medisiner, noe som resulterer i behandlingssvikt. Den vanligste årsaken til disse mutasjonene er blundere i medisinering forårsaket av tapte doser.

Andrelinjebehandling

Behandlingssvikt kan føre til hele klasser av medikamenter for å slutte å jobbe for en privatperson. En ny kombinasjon av medikamenter må startes hver gang behandlingssvikt skjer, vanligvis bestående av forskjellige klasser.

Hvordan måle Temple Lengde for Glasses

Hvordan måle Temple Lengde for Glasses


Temple lengde er en av tre viktige målinger som kreves for å bestille brilleinnfatningen rammer som passer ordentlig. Temple lengde gjelder den delen av rammen som hviler på ørene. De to andre målinger er broen størrelse og linsestørrelse. Alle tre er målt i millimeter. Til riktig måle dine brille templer, trenger du en millimeter hersker, også kalt en PD pinne.

Hvordan måle Temple Lengde for Glasses

Prøv på brilleinnfatningen rammer til du finner en som passer skikkelig bak ørene. Templer er justerbar, så hold det i tankene når du prøver dem på. Den perfekte løsningen er for templet for å bøye på toppen av øret og følger kurven på baksiden av øret. Den beste sittende tempelet er en som stopper litt over øreflippen bak øret. Hvis tempelet kommer forbi øreflippen, det er for lang.

Ta brillene og se på templet. De fleste rammeprodusenter stemple eller gravere tempelet størrelse på templet. Gjennomsnittlig tempel lengder varierer fra 130 til 145mm, ifølge Opticianworks.com. Imidlertid kan lengder varierer fra 120mm til 170mm.

Mål med en linjal ved å rette templet i svingen slik at lengden av tempelet er helt rett. Vær forsiktig med å bryte templet når du bøyer den. Du kan varme opp tempelet ved soaking rammen i varmt vann i 10 til 15 sekunder å gjøre det mer smidig. Lå hersker ved enden av templet og måle hele lengden.

Hint

  • Standard templer er plast eller metall og utformet for å ha en permanent bøy over øret. En mindre vanlig type tempel, kalt en kabel tempel, er laget av en fleksibel metall og krøller rundt øret uten justering. For å måle en kabel tempel, bare forlenge hele tempelet og måle med linjal.
  • Bøye et tempel for å måle det kan føre til at det å bryte. Hvis du er usikker på holdbarheten av rammen, ta brillene til din øye-omsorg utøveren. De fleste optikere vil måle ditt tempel gratis.

Slik Doner Minimum lengde på håret

Kreftpasienter får parykker til å gi seg selv en følelse av normalitet i en tid som er absolutt ikke normalt. Disse parykker er laget av ekte hår som er donert av omsorgsfulle enkeltpersoner når de får en hårklipp. For å sikre at håret kommer i brukbar stand, må visse minimumskrav til lengde og andre saker følges. Disse standardene sørge for at alle som trenger en parykk for å føle seg normal vil være i stand til å finne akkurat det hun trenger.

Bruksanvisning

•  Fortell din stylist hva du planlegger, inkludert det faktum at du bare ønsker å donere minimumsbeløpet, som spenner fra seks til 12 inches avhengig av organisasjonen du donere til.

Sørg for håret ditt er rent før stylist begynner å kutte den. Det må også være tørr før den donerte håret kan bli kuttet. Sjekk også retningslinjene for organisasjonen hvis håret er farget eller bleket. Noen selskaper vil akseptere dette hår og andre vil ikke.

Sett håret i hestehale i begge ender eller en flette før donere, for å holde det sammen under mailing prosessen.

Send ditt bidrag i en konvolutt til riktig adresse for organisasjonen du ønsker å donere til. Du kan også inkludere et kort med ditt navn og adresse dersom du ønsker å motta bekreftelse på din gave.

Hvordan behandle Blood tap som følge av Femur Fracture

Hvordan behandle Blood tap som følge av Femur Fracture


Femur er det største ben i det menneskelige legeme. På grunn av sin størrelse, går en stor blodtilførsel til den. Hvis det er frakturert femur, kan betydelig blodtap resultere, avhengig av graden og typen av fraktur. Behandling av blodtap på grunn av en femur fraktur vil være litt forskjellig på et sykehus innstilling i forhold til en forhånds sykehus.

Bruksanvisning

•  Vurdere mengden av blodtap. Mengden av blødning fra en femur fraktur kan variere avhengig av om frakturen er åpen eller lukket. Se etter åpenbare tegn på blødning, for eksempel et bein som stikker ut og flenger i huden. Husk blødning kan også forekomme internt.

Finn ut om lårarterien ble skadet. Lårarterien ligger i lysken og leverer blod til femur. Det er en stor arterie. Hvis det ble skadet eller skåret på grunn av et brudd i femur, kan den skadede person lider ekstrem blodtap. Hvis lårarterien er blødning, er det medisinsk nødstilfelle. Ring 911 umiddelbart.

Stopp blodtap. I en prehospital setting, kan du stoppe blodtap ved å bruke direkte press på blø. Plasser en ren klut over blødende området og gjelder direkte press. Ikke legg press på et bein som stikker ut. Hold legge press inntil enten blødningen hadde stoppet eller lege eller ambulanse.

Se etter tegn på sjokk. Sjokk kan oppstå når kroppen mister for mye blod. Sukk av sjokk som forvirring, svimmelhet, en svak rask puls, lavt blodtrykk og overfladisk pust. I et sykehus, kan offeret få intravenøs sammen med andre medisiner for å behandle sjokk.

redusere frakturen for å hindre ytterligere blodtap. Dette betyr bein er realigned slik healing kan begynne. En lege kan bruke en gips skinne for å holde beina på plass og immobilisere beinet. Den skadde kan også kreve trekkraft, avhengig av omfang og type femur fraktur.

Gi blod. Hvis en femur fraktur forårsaket ekstreme blodtap, kan den skadde personen kreve en blodoverføring. Den skadde personens blodtype bestemmes og matchende donor blod er gitt for å erstatte det som gikk tapt.

Beskrivelse av en multippelt myelom Femur Tumor

Beskrivelse av en multippelt myelom Femur Tumor


Myelom er en kreft, hvor plasma hvite celler formere seg for raskt, å påvirke en rekke systemer i kroppen. Svulster er en manifestasjon av dette blodkreft, og kan forekomme i bein eller bløtvev.

Svulster

Plasmacytomer er svulstene produsert av myelomatose. De danner da myelomceller holde sammen for å danne en klump. Myelom er diagnostisert når mer enn en plasmacytom er til stede i kroppen.

Femur Bone

Femur bein, noen ganger kalt lårbeinet, ligger i låret. Det er Bellow hoften og over leggen.

Femur Tumor

I multippel myelom, er en femur tumor en plasmacytom som er plassert på femur ben. Dette skjer når hvite plasmaceller i benmargen klumpe seg sammen for å danne en svulst.

Symptomer

Mens noen pasienter med myelomatose opplever ingen første symptomene på en plasmacytoma, andre vil oppleve bein smerte eller brukket bein.

Behandling

Behandling av multippelt myelom omfatter kjemoterapi, steroider og stråling. Kjemoterapi og steroider tregere progresjon og drepe myelomceller, mens stråling krymper svulster og bidrar til å lindre smerte.

Staging og prognose

Det er tre stadier av myelomatose, fastsatt M proteinnivåer, andelen myelomcellenes i benmargen og faktorer som forhøyet kalsium i blodet. Legen din vil bruke scenen og din bestemt type myelomatose å bestemme sannsynlig respons på behandling og prognose.

Årsaker til Endre i menstruasjonssyklusen Lengder

Typiske Lengder

Både menstruasjonssyklusen og menstruasjonen varierer i lengde, avhengig av kvinnen. Selv om begrepene brukes om hverandre, de refererer til ulike hendelser i en kvinnes kropp. Et menstruasjonssyklus refererer til den tidsramme mellom starten av en periode og starten av den neste, mens menstruasjon refererer bare til den tidsramme som en kvinne blør. Et menstruasjonsperiode varer vanligvis i 3-6 dager, mens den typiske menstruasjonssyklus lengder gjennomsnittlig mellom 24-37 dager. Ikke to kvinners menstruasjonssykluser er de samme i lengde, og noen kvinners sykluser er mye lengre, noe som betyr at de har færre perioder per år. Når du arbeider med endringer i menstruasjonssykluslengder, skal kvinnen sammenligne endringene mot det som er normalt for kroppen hennes. Å holde styr på hver menstruasjonssyklus gjennom en dagbok eller kalender kan bidra til å bestemme hva som er normalt for den enkelte kvinnes kropp og syklus.

Stress

Stress fører an i forårsaker endringer i menstruasjonssyklusen. Når kroppen er under stress, utgivelser det hormonet kortisol. Kortisol påvirker flere områder av kroppen, inkludert østrogen, og en endring i østrogennivået endrer menstruasjonssykluslengder. Dette mønsteret av kortisol påvirker østrogen oppstår uavhengig av årsaken til stress, som kan inkludere miljøfaktorer, reise, jobb-relatert stress, dødsfallet til en kjær og sykdom er bare noen av stressfremkallende stoffer som kan endre lengden på syklusen.

Overdreven alkohol

I tillegg til å vise alkohol som en stressfaktor til kroppen, kan overdrevent forbruk av alkohol forstyrre kroppens evne til å metabolisere østrogen og progesteron, som i sin tur kan endre lengden av syklusen.

Andre faktorer

Selv om det ikke er teknisk forårsaket av stress, vil kroppen reagerer på visse medikamenter og medikamenter, alkohol, kaffein og andre stimulerende midler på samme måte som den reagerer på stress, utløser kortisol-østrogen effekt som endrer sykluslengder. Det samme kan sies om spiseforstyrrelser, ekstrem vekttap, overdreven trening og slanking, men dårlig ernæring kan videre påvirke menstruasjonssykluslengde ved å endre proteiner i hjernen er ansvarlig for å regulere eggløsning signaler.

Medisinske tilstander

I tillegg til kortisol og østrogen, kan en kvinne som opplever endringer i sin syklus er lengder har andre hormonelle ubalanser. Kroppens hormoner påvirker all ytelsen til hverandre, og hvis en hormon nivået er av, kan det føre til en kjedereaksjon, som kan munne ut i endringer i menstruasjonssyklusen. Andre medisinske tilstander knyttet til endringer i syklusen inkluderer polycystisk ovariesyndrom, livmor cyster og polypper, kjemoterapi, barnets fødsel eller abort, amming og en endring i prevensjon.

Aldring

Etter fylte 30, endringer i menstruasjonssykluslengder oppstår vanligvis. Vanligst, enten menstruasjonssyklus eller menstruasjonen reduseres i lengde. Mellom slutten av 30-årene og midten av 40-tallet, til begynnelsen stadier av overgangen overgangsalder begynner, og sykluser lengder og regularitet er vanligvis endret. Disse naturlige endringer i menstruasjonssykluslengder oppstå fordi hormoner, spesielt østrogen og progesteron, endring i kroppen med alderen.

Hvordan diagnostisere problemer av femur Bone

Hvordan diagnostisere problemer av femur Bone


Femur, det største ben i det menneskelige legeme, er lokalisert i den øvre ben. Problemer med femur kan oppstå på grunn av skader og andre medisinske tilstander. Bestemme et problem med femur kan gjøres ved fysisk undersøkelse av benet og gjennom røntgen og andre diagnostiske imaging tester som MR eller CT-skanning. Disse testene kan bidra til riktig diagnose og behandle tilstanden.

Bruksanvisning

Hvordan finne problemet

•  Samle pasientens historie. Når en pasient klager over symptomer, er det viktig å finne ut pasientens historie og hendelsene som førte til symptomene. Spør pasienten spørsmål for å avgjøre hva som kan ha forårsaket problemet. Spør hva han gjorde når symptomene eller problemet først oppstod. Spør om noen mistanke traumer / skader som kan ha oppstått til beinet. Spør pasienten om alle sykdommer han kan ha, for eksempel osteoporose eller kreft, som kunne ha ført til problemet.

Utfør en fysisk undersøkelse. Når en person har et problem med sin etappe, er det første som bør gjøres en fysisk eksamen. Se på beinet og notere eventuelle misfarging, som rødhet eller blåmerker, hevelse, kutt, brannskader og misdannelse. Misdannelse kan sees eller føles løpet palpasjon (følelse) av benet. Sjekk for smerte og merk det området hvor smerten ligger. Smerte kan bidra til å begrense problemet ved å gi et bestemt område å konsentrere seg om under eksamen. Sjekk beinet utvalg av bevegelse for å finne ut om den kan flyttes normalt.

Skaffe røntgen av beinet. Etter å ha utført den fysiske eksamen, kan det være nødvendig å utføre røntgenstråler, som er bilder av bein som kan bidra til å identifisere brudd og andre abnormiteter. X-stråler kan bli utført på det benet ved hjelp av forskjellige synspunkter og vinkler for å få et fullstendig bilde av femur. Se etter skader i femur, slik som en fraktur, som kan være synlige på røntgenbildet. Sjekk femur for å se om det er riktig justert med hofte og kne.

Bruk bildediagnostikk for å finne problemet. Diagnostiske imaging tester, som for eksempel en MR eller CT scan, kan gi et detaljert bilde av femur som kan vise problemer som ikke er synlige på en X-ray. En MR eller CT scan tilbyr et unikt utseende på femur ved bruk av spesialutstyr, og en scan kan vise den minste ufullkommenhet som kan være årsaken til problemet. MR og CT-skanning kan vise bilder av femur og omkringliggende vev, for eksempel muskler og blodkar som ligger i området. Se etter abnormaliteter som blodpropp, utvekster på femur eller små hårfine sprekker.

Bestem problem. Etter den fysiske eksamen, røntgen og bildediagnostikk, bør en lege eller spesialist kunne finne problemet med femur. Hun vil stille en diagnose basert på informasjon som er samlet, og alle tester utført vil tillate henne å riktig behandle og løse problemet.

Tips og advarsler

  • Bare en lege eller spesialist bør diagnostisere en medisinsk problem eller tilstand.
  • Informer lege og røntgen, MR eller CT-tekniker hvis du er gravid før testing er utført.
  • Tilbakeholdelse av informasjon fra en helsepersonell kan føre til feildiagnostisering eller feil behandling av et medisinsk problem.

Hvordan måle en etappe lengde avvik

Hvordan måle en etappe lengde avvik


En etappe lengde avvik er når bena er forskjellige lengder. Mange har avvik på mindre enn en tomme, og disse er så små at de vanligvis går ubemerket hen. Det er imidlertid problemer forbundet med større avvik. Heldigvis kan disse problemene løses rimelig enkelt, når diagnosen stilles.

Det finnes to typer benlengde avvik - funksjonelt og anatomisk. Den førstnevnte er når benene er faktisk ikke forskjellige størrelser, men vises så på grunn av den måten den pasienten holder sin vekt. Det sistnevnte er når bena er faktisk forskjellige størrelser.

Bruksanvisning

Anatomisk

Mål ett ben fra hoften bein til ballen av foten din mens den er trukket helt ut. Dette vil sikre at de viktigste bein der beinet avvik byr seg er inkludert.

Mål det andre benet på samme måte.

Sammenlign dine resultater. Hvis de er dramatisk annerledes, se en lege for å bekrefte og diskutere alternativer.

X-ray bena (med en lege eller radiolog) for å få et bedre inntrykk av de faktiske bein lengder.

Funksjonell

Stå med føttene litt under en fot fra hverandre.

Har en venn eller slektning sjekke buene av føttene for ømhet eller asymmetrisk pronasjon.

Plasser hendene på begge sider av bekken (hoftebenet) for å se om den er stilt opp riktig, og at den ene siden ikke er høyere eller lavere enn den andre.

Har en venn utføre samme sjekk på scapula (shoulderblades) for å se om de er på linje. Hvis du har funksjonell benlengde avvik, vil de ikke være.

Besøk en lege uavhengig av resultatene; verken du eller din venn er utdannet helsepersonell, og dette er bare en retningslinje.

Tips og advarsler

  • Hvis du mistenker at du har en etappe lengde avvik, bør du sannsynligvis se en lege.

Hvordan Heal a Broken Femur

Hvordan Heal a Broken Femur


Femur er den sterkeste og tykkeste ben i kroppen. Den kobles hofteleddet og kneleddet. Det tar en ekstremt sterk kraft for å bryte en femur. Sport skader, bilulykker og fall er de mest sannsynlige årsakene til en brukket femur. Følgende trinn vil hjelpe deg under gjenopprettingsprosessen.

Bruksanvisning

Diagnostisering og kirurgi av en Broken Femur

•  Forstå at en pasient med brukket femur ofte lider av sterke smerter, og er ute av stand til å gå. Du kan observere betydelig hevelse, blåmerker og misdannelse på stedet av brudd. I noen tilfeller, føler du at beinet i leggen er i bevegelse. Basert på disse symptomene, vil legen bestille røntgen av beinet.

Kjenne til ulike typer pauser. I en enkel fraktur, er femur delt i to stykker. I et mer komplekst tilfelle blir femur oppdelt i tre eller flere stykker. Noen ganger er frakturen åpen og benet er eksponert. I en patologisk femur brudd, er bein svake og kan lett brekke.

Husk at den anbefalte behandling for brukket femur er kirurgi. Kirurgi for en brukket femur kan vare 3-4 timer. I de fleste tilfeller vil imidlertid en metallstang, også kjent som den intramedullære stang, er satt inn i lårbenet. Den intramedullært stangen holdes på plass ved hjelp av skruer. Stangen kan tas ut senere om nødvendig. Kaster brukes kun for ødelagte femur hos barn, men sjelden brukt for friske voksne. Den viktigste komplikasjoner ved kirurgi for et brukket lårben er infeksjon, noe som skjer i løpet av mindre enn en prosent av tilfellene. En annen komplikasjon er at kroppen kan avvise stangen.

Husk at du må bo på sykehuset i 2-4 dager etter operasjonen. Lengden på sykehusoppholdet avhenger av om du kan gå med krykker. En fysioterapeut vil hjelpe deg å lære å bruke krykkene før du går hjem.

Rehabilitering

Forstå du vil være på krykker i to til tre måneder etter operasjonen. Legen vil planlegge besøk på to uker, seks uker, 12 uker, 24 uker og ett år. Under hvert besøk, vil røntgen for ditt brudd (e) tas. Basert på røntgen, vil legen ta avgjørelser om hvor mye vekt du kan sette på den skadde beinet.

Vet at i de første to til tre uker etter operasjonen, vil du være i en mye smerte. Ta smertestillende medikamenter regelmessig i henhold til legens anbefalinger. Du kan også bruke is til å lindre smerte og redusere hevelse. Heve beinet bidrar også til å lindre smerten.

Husk at fysioterapi er svært viktig i å hjelpe deg til å gjenvinne styrke og bevegelighet av låret. Planlegge avtaler med fysioterapeut minst en gang annenhver uke. Forstå at din fysiske terapeut er også kommer til å gi deg noen øvelser for å gjøre hjemme. De typer oppgaver vil avhenge av scenen for utvinning din. I begynnelsen av oppgangen, vil øvelsene fokusere på å få omfanget av bevegelse tilbake, siden kneet kommer til å bli veldig stiv. Når din ødelagte bein viser noen tegn til helbredelse, vil øvelsene fokusere på å få din muskelstyrke tilbake.

I tillegg til fysioterapi, kan du prøve å gjøre andre øvelser som sykling på en stasjonær sykkel eller svømming. Vandre i vann er også en god øvelse for å gjenoppbygge muskelstyrke.

Lytt nøye og følge råd fra din lege og fysioterapeut. Vær tålmodig. Du kan skade beinet alvorlig ved å gjøre for mye for tidlig.

Husk at i verste fall kan det hende at brukket bein ikke gro. Sannsynligheten for en slik hendelse, også kjent som non-union, er 1 prosent. En annen operasjon kan være nødvendig å ta ut skruene å akselerere bein vekst.

Kan Veneers justeres i lengde?

Porselen veneers er en effektiv kosmetisk løsning for feiljustert, misshaped, chipped, farget, gapped, ujevne og skjeve tenner. Når de er bundet til de naturlige tenner, de varer fem til ti år, ifølge MedicineNet.com rapport om dental veneers, så det er best å foreta nødvendige justeringer før permanent bonding foregår.

Pre-Bonding

Basert på spesifikasjoner fra naturlige tann inntrykk og ønsket inntrykk laget av et komposittmateriale, er skallfasetter laget i en spesiell lab. Før de er bundet til tennene, kan du bestemme at den midlertidige replica trenger justeringer i lengde, noe som er mulig før liming veneers permanent.

Post-Treatment Avkortning

Hvis du etter at du bestemmer deg for at skallfasetter er for lange og ønsker å forkorte tennene eller gjøre justering justeringer, kan tannlegen kunne gjøre så hvis fettet er minimal. Tannlegen kan nøye barbere ned finer på kantene. Hvis omfattende forkorting er ønsket, barbering risiko cracking skallfasetter, så nye skallfasetter kan være det eneste alternativet.

Forlengelse

Hvis en pasient bestemmer seg for at hans eller hennes finer er for korte i lengden, og ønsker å forlenge dem, det er et problem. Finer brikkene kan ikke legges til eksisterende skallfasetter. I dette tilfelle, er den eneste løsning for å erstatte de finerer i sin helhet.

Gjennomskinnelighet

Porselen laminater har en gjennomskinnelig kvalitet som gir dem deres svært naturtro utseende. Imidlertid, fordi lyset trenger gjennom materialet, kan finer som strekker seg den naturlige tann være merkbar i lyset, som vises som en gjennomskinnelig punkt på tannen.

Skade

Hvis du trenger en lengdejustering på grunn av en sprukket eller ødelagt finér, dessverre er dette ikke mulig. Porselen veneers som lider av en sprekk, chip, eller pause må være helt erstattet.

Betraktninger

Finer er bundet til tennene med spesielle sement som er kjemisk aktivert med en laser, som gjør den permanente binding. Derfor må du være helt sikker på om den ønskede utseendet på skallfasetter før porselen brikker brukes fordi justeringer er vanskelig eller ikke alltid mulig, og et skifte i mål kan være kostbart.

Hva er en skjelettlesjon på Femur?

En skjelettlesjon er en tilstand som skjer med bein celle reproduksjon og vekst. Benlesjoner er mest vanlig på de større bein av armer og ben, slik som femur.

Alvorlighetsgrad

Uttrykket skjelettlesjon er en meget generell og kan én brukes til å beskrive et bredt utvalg av bein plager, fra ikke-truende bein cyster til ondartede kreft bentumorer.

Diagnose

De fleste benlesjoner, spesielt på større bein som femur, er oppdaget ved hjelp av en X-ray. Er det behov for ytterligere analyse, vil legen utføre en biopsi for å få en prøve av lesjon cellene. Legen vil bruke en lokal bedøvelse til beinet og sett en spesialisert drill nål for å få prøven.

Typer

Benlesjoner kan klassifiseres som ondartede, godartede, eller ikke-neoplastiske cyster. Maligne lesjoner er skadelig for kroppen og er ofte kreft. Godartede lesjoner og ikke-neoplastiske cyster er ofte forårsaket av vekst unormalt og er vanligvis ufarlige med mindre de når større størrelser.

Occurances

Benlesjoner kan utvikle seg til enhver alder, men er mest vanlig i de voksende bein av barn og unge.

Behandling

Hvis en skjelettlesjon av femur er godartet eller ikke-neoplastisk, da det vanligvis ikke krever kirurgi. Imidlertid, dersom lesjonen er maligne eller kreft, kan en rekke forskjellige behandlinger som kjemoterapi, stråling, og til og med amputasjon være nødvendig.

Hva er lengde Ridges?

Hva er lengde Ridges?


Neglene kan avsløre mye om helsen din. Disse viktige beskyttere av slutten av fingertuppene kan utvikle det som oftest referert til som langsgående riller. Det er noen debatt om hva disse betyr i forhold til en persons helse.

Hva er lengde Lines?

Langsgående rygger er vertikale riller i neglen som strekker seg fra cuticle til toppen av neglen. Ofte disse rygger vil ha misfarging, vises svakt gul. Med utseendet på rygger kan også vises økt skjørhet av neglen, med sin stadig mer tilbøyelige til å bryte eller sprukket.

Kan vises med Age

Langsgående rygger er ikke et tegn på bekymring, ifølge Mayo Clinic nettsiden. De regnes for å være relativt normalt og sett gjennom den generelle befolkningen. Det er en litt mer hyppig opptreden av rygger hos eldre individer.

Debatt

Eksperter har ulike meninger om om utseendet på disse fingernegl rygger. "The American Family Physician", et peer-reviewed tidsskrift som representerer American Academy of Family Physicians, publisert en artikkel i mars 2004, for å markere disse rygger som ledetråder til mild til alvorlige sykdommer. Mørke langsgående linjer kunne representere utbruddet av melanom, godartet nevus eller noe så mild som svak kjemisk farging. Andre langsgående riller på neglene kan være et tegn på alopecia areata, atopisk eksem eller psoriasis. Disse er ikke påvist teorier. Men det er noe å vurdere når du besøker din egen lege.

Forskjeller i Ridges

Det er viktig å forstå forskjellen mellom langsgående rygger i neglene og andre abnormiteter i neglene. Som det fremgår, langsgående rygger strekker seg fra hårstråene til toppen av spiker. Hvis du ser horisontal striping på neglene, så du kan ha grunn til bekymring. Hvite linjer og horisontale rygger kan tyde tegn på arsenikkforgiftning. Beau linjer er dip rygger over hele neglen som kunne representere flere plager: overdreven bruk av narkotika, kjemoterapi bivirkninger, lungebetennelse, myokarditt, diabetes eller perifer vaskulær sykdom. Det er viktig å merke seg at det å ha disse rygger betyr ikke at du er syk; men er det lurt å gå til legen din for hans eller hennes offisielle anbefaling.