Digidexo.com

vitamin d overdose

Tegn og symptomer på en Vitamin D Overdose

Vitamin D er et fettløselig vitamin, noe som betyr at kroppen lagrer unødvendige mengder for senere, i stedet for å fjerne overflødig gjennom urinering. Spise mat med vitamin D er svært lite sannsynlig å resultere i toksisitet eller overdose, men tar høye doser av kosttilskudd i flere måneder kan skape problemer.

Hyperkalsemi

Når kroppen lagrer for mye vitamin D, et overskudd av kalsium og fosfor forekommer. Dette fører til avleiringer dannes på nyrer, lunger og blodkar. Forhøyet kalsium kalles hyperkalsemi.

Tidlige symptomer

Primære og innledende hyperkalsemi symptomer inkluderer mangel på matlyst, kvalme og oppkast.

Ytterligere tegn

Andre tegn på hyperkalsemi kan omfatte forvirring, diaré, overdreven vannlating og uvanlig tørst, kløe, nervøsitet og svakhet. Hjerte arytmi kan også forekomme.

Nyrestein

Bruk av både kalsium og vitamin D-tilskudd ved postmenopausale kvinner var knyttet til en 17 prosent økning i risikoen for nyrestein i løpet av en 7-årig studie sitert av det amerikanske National Institutes of Health (NIH).

Advarsel

Alvorlige nyreproblemer kan utvikle med vitamin D overdose, inkludert forkalkninger, protein i urinen og utilstrekkelig nyrefunksjon som resulterer i avfall bygge opp i kroppen. Til slutt, kan nyresvikt oppstå.

Hva er farene ved vitamin D overdose?

Hva er farene ved vitamin D overdose?


Vitamin D, et fettløselig vitamin, er viktig for bein helse, absorberer kalsium, modulerende cellevekst, øke immunforsvaret og redusere betennelser. Du kan få vitamin D fra tre hovedkilder: visse matvarer som fet fisk og forsterkede juice eller frokostblandinger; direkte sollys og kosttilskudd. Selv om overdose er ikke vanlig, kan overdrevent inntak av vitamin D-tilskudd resultere i overdose. Overdose av vitamin D er potensielt alvorlig, men medisinsk lindres, ifølge Mayo Clinic.

Dosering

Kroppen får omtrent 80 til 90 prosent av sin vitamin D fra direkte sollys. Men hvis du bor i Canada eller nordlige USA, kan begrenset soleksponering garanterer bruk av vitamin D-tilskudd. Leger kan også foreskrive vitamin D for folk over 65 som de er mindre tilbøyelige til å tilbringe tid i solen og har færre reseptorer å konvertere sollys til vitamin D. The Institute of Medicine anbefaler 600 IE (internasjonale enheter) av vitamin D daglig for barn og voksne opp til 70 år for voksne over 70 år, er 800 IE anbefalt daglig.

Effekter

Overdose av vitamin D fører til en tilstand som kalles hypervitaminosis D. Det kan produsere en rekke symptomer som kvalme, oppkast, manglende appetitt, forstoppelse, muskelsvakhet, hodepine, anoreksi, irritabilitet og skjelettsmerter. For mye vitamin D kan også føre til en økning av kalsium i blodet, noe som kan føre til vaskulær og vev forkalkning. Økt kalsium i blodet eventuelt kan føre til skade på hjerte, blodkar og nyrer.

Risiko

Det er utrygt å ta vitamin D i doser på 2000 IE per dag i lange perioder av gangen. Dette kan føre til en pigg kalsium i blodet, noe som kan føre til helsemessige konsekvenser som beskrevet ovenfor. Høye doser er også utrygt for gravide som det kan føre til skade på fosteret. Personer med nyresykdom, sarkoidose, histoplasmose og lymfom har en høyere risiko for å øke kalsium i blodet med vitamin D overdose. Tar tiaziddiuretika med vitamin D-tilskudd kan skape overdoserisiko.

Behandling

For å stoppe vitamin D-toksisitet, kan legen be deg om å slutte å ta vitamin D-tilskudd eller begrense inntaket av kalsium. I alvorlige tilfeller kan du kreve sykehusinnleggelse.

Ekspertråd

Det anbefales ikke å ta høyere doser av vitamin D med mindre foreskrevet. Leger kan anbefale høyere doser av vitamin D for behandling av medisinske tilstander som vitamin D-mangel. Selv da bør slike doser gis under medisinsk tilsyn.

Hvordan detox fra en overdose av vitamin A

Hvordan detox fra en overdose av vitamin A


Hvis du mener at vitaminer er trygge og naturlige stoffer som er gunstig for helsen vår, er du stort sett rett, men noen vitaminer kan forårsake alvorlige problemer når den anbefalte doseringen overskrides. Vitamin A er et slikt nærings - det er absorbert inn i våre fettceller, og kan forårsake toksisitet ved nivåer bygge opp for høyt. Symptomer på vitamin A overdose inkluderer kvalme, oppkast, irritabilitet, fordøyelsesbesvær, dårlig syn, hodepine, svakhet og tretthet. Oppsøk lege hvis du opplever disse symptomene, og begynne et program for å avgifte vitamin A fra systemet.

Hvordan detox fra en overdose av vitamin A

Stopp forbruker kilder til vitamin A som kosttilskudd, fiskeoljer, over-the-counter medisiner og mat som inneholder store mengder vitamin A som gulrøtter, mørke grønne blader, meieriprodukter og dyr lever. Ifølge en artikkel publisert på nettstedet "eMedicine" av Mohsen S. Eledrisi, MD, fra King Abdulaziz National Guard Medical Center, er den anbefalte daglige rasjon for vitamin A hos friske voksne 5000 IU per dag, og 8000 IE hos gravide kvinner . Tar mer enn denne dosen over en lang periode kan føre til akutt giftighet og overdose.

Drikk rikelig med vann, spesielt hvis du opplever kvalme, oppkast og / eller diaré. Urtete kan være en gunstig måte å opprettholde hydration nivå og administrere symptomer. I en studie skrevet av E. Ernst og MH Pittler og publisert i "British Journal of Anestesi" i 2000, fant forskerne at ingefær var effektiv som en anti-kvalme agent i postoperativ kvalme, morgenkvalme, reisesyke og kjemoterapi -indusert kvalme. Tas som en te, kan ingefær bidra til å øke væskeinntaket og redusere symptomer på oppkast.

Ta 15 g av melk tistel ekstrakt en gang daglig. Melk tistel er en effektiv urt i å beskytte leveren fra kjemisk skade, regenererende skadet levervev og hjelpe den avgiftende prosesser i kroppen. Som vitamin A er et fettløselig næringsstoff, kan bare leveren avgifte det fra kroppen. Ifølge en gjennomgang publisert i "The Indian Journal of Medical Research" i 2006, forskere SC Pradhan og C. Girish funnet melk tistel var egnet for behandling av alkoholholdige leversykdommer, levercirrhose, hepatitt og giftige og narkotikainduserte leversykdommer.

Øke fiber i kosten ved å spise mer mat med mye naturlig grovfôr i dem. For eksempel, gode høy-fiber matvarer inneholder mest grønnsaker, hele korn, nøtter, frø, sjø grønnsaker, epler, pærer og grapefrukt. Fiber har en gunstig effekt på kroppen, noe som gir giftstoffer i tarmkanalen noe å binde seg til, slik at de kan utføres av kroppen. Uten nok fiber, kan disse giftstoffene bli reabsorbert gjennom tykktarmen og inn i blodstrømmen igjen.

Hint

  • Hvis du tar flere kosttilskudd, sjekke etikettene for å være sikker på at du ikke får vitamin A fra flere kilder. Mange fiskeoljeprodukter inneholder vitamin A, så pass på å sjekke ernæringsmessige informasjon til alle merker av fiskeolje du kjøper. I de siste 25 årene, har bare 11 mennesker i USA døde av vitaminrelaterte dødsfall.
  • Rådfør deg med helsepersonell før du tar kosttilskudd og over-the-counter medisiner. Vitamin A er kontraindisert hvis du bruker p-piller og blodfortynnende. Hvis du tar foreskrevne medisiner, ta kontakt med din lege før du tar vitamin A tilskudd.

Vitamin D-toksisitet

Vitamin D-toksisitet


Vitamin D, eller calciferol, er et fettløselig vitamin som finnes hovedsakelig i animalsk fett. Fordi vitamin D er fettløselig den kan lagres i kroppen for en tidsperiode inntil den er nødvendig. Vitamin D er produsert i kroppen når huden kommer i kontakt med sollys, og derfor ikke trenger å bli oppnådd utelukkende fra kosten som andre vitaminer.

Funksjoner

Vitamin D er nødvendig av menneskekroppen for bein reparasjon og vekst, men fordi kroppen lagrer vitamin D, kan for mye av det være giftig. For vitamin D den anbefalte kosten Allowance (RDA) for en voksen mann er 400 IU daglig, de fleste som er produsert av kroppen. A-vitamin D-inntak av tre eller fire ganger RDA kan resultere i vitamin D-toksisitet.

Effekter

Overflødig inntak av vitamin D fører til et overskudd av kalsium og fosfor i blodet, noe som fører til forekomster av kalsium og fosfor for å danne på nyrer og bløtvev. Toksisitet kan også resultere i et bredt spekter av symptomer: nervøsitet, overdreven tørste og vannlating, forvirring, unormal hjerterytme, hodepine, kvalme, svakhet, oppkast, leddsmerter og tap av matlyst. Hvis vitamin D-toksisitet er alvorlig, kan nyresvikt eller nyrestein utvikle.

Identifikasjon

Vitamin D-toksisitet er diagnostisert ved tilstedeværelse av kliniske symptomer, så vel som resultatene av blodprøver. Forhøyet serumnivå av vitamin D-metabolitter, høyt blodtrykk og forhøyet kalsiumnivå i blodet er alle positive indikatorer på vitamin D-toksisitet. Hvis nyrene er blitt skadet individet kan også ha en forhøyet proteinnivå.

Betraktninger

Toksisitet oppstår vanligvis bare hvis kosttilskudd eller megavitamins er fortært, siden de fleste matvarer inneholder ikke nok vitamin D for å forårsake sykdom. Symptomer på forgiftning kan dukke opp måneder etter høye doser av vitamin D, og ​​død av vitamin D overdose er ekstremt sjeldne. Alvorlige tilfeller av vitamin D-toksisitet oppstår vanligvis bare fra utilsiktet forgiftning.

Forebygging / løsning

Vitamin D-toksisitet er først behandlet av avslutte ethvert vitamin D-tilskudd og begrense inntaket av kalsium. Hvis toksisitet er alvorlig, kan medisiner som kortikosteroider eller bisphosphates gis, sammen med væske for å oppmuntre hydrering. Hvis nyreskader er til stede i nyrene er også behandlet.

Fordelene ved å ta vitamin D

Fordelene ved å ta vitamin D


Som de fleste av oss vet, vitaminer og mineraler er en viktig del av vårt daglige ernæringsmessige behov. Men med alle vitaminer der ute, forstå hva hver vitamin gjør kan være ganske forvirrende. Vitamin A, B, C - listen fortsetter og fortsetter, og selv om vi vet at de er nødvendige næringsstoffer, kan fordelene av en bestemt vitamin forveksles med en annen type vitamin eller helt ukjent. Så hva er fordelene med vitamin D?

Funksjon

Hvorvidt du er klar over viktigheten av vitamin D, gjenstår det faktum at det er en svært viktig næringsstoff som spiller en stor rolle i en persons helse. En av vitamin D's mest anerkjente funksjoner er hvilken rolle den spiller i å hjelpe kroppen absorbere kalsium, noe som bidrar til bein og felles helse.

Betydning

På grunn av sin innvirkning på kroppens bein og ledd, enkeltpersoner som tar vitamin D regelmessig er mindre sannsynlig at lider av sykdommer som osteoporose og leddgikt. I tillegg viser studier utført av National Institutes of Health tyder på at vitamin D kan bidra til å forhindre kolon og kolorektal kreft.

Fordeler

Fordelene med vitamin D er ikke begrenset bare til forebygging av kreft og bein styrke. Faktisk er vitamin D også en sterk immun booster, og kan bidra til å redusere blodtrykket og øker insulinsekresjon. Mange forskere mener også at regelmessig inntak av vitamin D kan bidra til å forhindre Alzheimers sykdom.

Betraktninger

Så hvor kommer vitamin D fra? Vel, våre organer produsere næringsstoffet naturlig, men for at våre organer for å produsere tilstrekkelige mengder, må vi bli utsatt for sollys. Selv om studier av Center for Disease Control tyder på at en time per uke er en tilstrekkelig mengde av eksponeringstiden, mange voksne trenger mer enn dette. Men på grunn av risikoen forbundet overeksponering, mange voksne ikke føler deg komfortabel å utsette seg for solen. Som et resultat, er vitamin D som regel tilsatt til melken og kosttilskudd er også lett tilgjengelige.

Advarsel

Som med de fleste gunstige vitaminer og mineraler, kan for mye vitamin D være skadelig for en persons helse. Selv om en vitamin D overdose er ekstremt sjelden, kan det skje. Fordi vitamin D øker kroppens kalsiumnivåer, hvis venstre ubehandlet, over forbruk av vitamin D kan føre til forkalkning av kroppens viktigste organer, nyrestein og bentap.

Expert Insight

På grunn av de alvorlige risikoene forbundet med en vitamin D overdose, antyder Food and Nutrition Board et inntak av ikke mer enn 2000 IU per dag for voksne. I tillegg, fordi mange legemidler kan påvirke effekten av vitamin D på kroppen, bør du alltid la legen vite om du tar et vitamin D tilskudd.

Vitaminer som Clear Acne

Før du bruker for mange harde hud clearing kjemikalier, prøv en dose av disse hudvennlige vitaminer. Riktig kosthold og / eller supplement diett kan gå en lang vei å forbedre utseendet og følelsen av huden din.

Vitamin A (med karotenoider)

Vitamin A forsterker og bygger hudvev, som i sin tur virker til å hindre utbrudd. Den fungerer også som en antioksidant som detoxifies huden. For lite vitamin A i kroppen kan være en årsak til akne. Ta forsiktighet: vitamin A overdose kan føre til kvalme, irritabilitet, oppkast og hodepine.

Vitamin B Complex

Når de tas sammen, kan en rekke B-vitaminer forbedre hudens tone og sal av akne. Disse vitaminene arbeide for å slippe stress, forbedre hudens sirkulasjon, styrke immunsystemet og avgifte kroppen med antioksidanter.

Vitamin C med bioflavonoider

Vitamin C er ikke bare bra for forkjølelse. Dens immun-boosting, infeksjon-kampene, antioksidantegenskaper er stor for klar hud. Det har også en nyttig anti-inflammatorisk effekt.

Vitamin E

Dette antioksidant reparasjoner og hindrer vevsskade ved å bekjempe frie radikaler.

Krom og sink

Disse to mineralene er verdt tilskudd til en hud supplement diett. Krom (tatt som krom picolinate eller krom polynicotinate) bekjemper infeksjoner mens sink regulerer olje glands å forhindre arrdannelse.

Hvor mange hormonspiral av vitamin D3 anbefales å Absorber Minerals?

Vitamin D er viktig for sterke, sunne tenner og bein. Enkelte typer av vitamin D regulerer immunsystemaktivitet og er produsert i kroppen gjennom eksponering for solen. Ti til femten minutter av ubeskyttet soling, to ganger i uken, vil produsere nok vitamin D for å sikre at ingen mangel på både barn og voksne. Vitamin D3 er ikke et vitamin i det hele tatt, men et immunsuppressivt steroid. Det hjelper også kroppen til å absorbere mineraler.

Gjeldende Anbefalt daglig inntak (RDI)

Den nåværende RDI av vitamin D varierer 200-600 hormonspiral daglig, avhengig av kjønn og alder. Personer over 50 år er anbefalt å ha 800 hormonspiral daglig.

Vitamin D Anbefalinger

Enkelte ernæringseksperter har anbefalt til FDA at anbefalt daglig inntak av vitamin D bør økes til en rekke 800-1000 hormonspiral, spesielt for spedbarn som bor i områder med mindre sol.

Funksjoner

Vitamin D fungerer som et steroid og et hormon til aide i mange viktige prosesser i kroppen. Vitamin D hjelper kroppen opprettholde balanserte nivåer av kalsium og fosfor, hjelper kroppen absorbere kalsium for sterke ben, og kan gi beskyttelse mot tilstander som osteoporose, hypertensjon, kreft, revmatoid artritt, og flere andre autoimmune sykdommer.

Matvarer med Vitamin D

Matvarer som inneholder vitamin D er egg, befestet melk og yoghurt, fisk, tran, brød og frokostblandinger.

Vitamin D-mangel

Å ha en mangel på vitamin D kan føre til rakitt (skjelettdeformiteter) og osteomalasi (muskelsvakhet).

Hvem er i faresonen?

De med risiko for vitamin D-mangel er eldre, overvektige, de med mørk hud, spedbarn som fullammes, og de med cystisk fibrose og Crohns sykdom.

Vitamin D Overdose

For mye vitamin D kan føre til giftige oppbygging av kalsium i kroppen og forårsake nyrestein eller hypervitaminosis.

Vitamin Toxicity Symptomer

Vitamin Toxicity Symptomer


Vitamin toksisitet er en farlig reaksjon til å ta massive mengder av vitaminer. Selv om vitaminer er godt kjent for å være utmerket for din kropp og din helse, å ta for mange vitaminer kan føre til vitamin forgiftning, eller hypervitaminosis. Vitaminer er ofte brukt i medisinske behandlinger for å bekjempe og forebygge sykdom. Men når du bruker vitaminer som et supplement, eller som en måte å behandle og forebygge sykdom, er det viktig at du kjenner de riktige doser du bør ta, og følge den til punkt og prikke. Du tror kanskje mer er bedre, men i tilfelle av vitaminer kan det være mer farlig.

Vitamin A

Vitamin A kan spille en viktig rolle i benvekst, reguleringen av immunsystemet og synet så vel som å bidra til å forebygge og bekjempe sykdommer. Imidlertid kan en overdose av vitamin A føre til flere alvorlige bivirkninger. En overdose av vitamin A kan oppstå etter en langsiktig forbruk på mer enn 20 mg per dag. Den gjennomsnittlige fordeling bør ikke være mer enn 5 til 10 mg per dag, selv for en mega-dose. Noen symptomer du måtte ha fra en vitamin A overdose er oppkast, forstoppelse, hodepine og alvorlig skjelettsmerter. For mye inntak av vitamin A kan også føre til en farlig tilstand som kalles hydrocephalus, som er opphopning av vann i hjernen som kan føre til hjerneskade eller død.

Vitamin B6

Vitamin B6 er et vannløselig vitamin som utfører en rekke forskjellige funksjoner i kroppen og er viktig for å opprettholde en god helse. Immun-og nervesystemet trenger vitamin B6 for å fungere skikkelig, og det er viktig for røde blodlegemer metabolisme. Imidlertid kan en mega-dose av vitamin B6 være giftig for kroppen din. En daglig dose på 2 til 5 gram B6 kan føre til prikking i fotsålene og opp bena, samt problemer med å gå. En jevn mega-dose av 2 til 5 gram B6 kan føre til nummenhet i ekstremiteter og ekstrem kvalme, og kan også ødelegge immunsystemet ditt. En anbefaler dose for friske voksne er 100 mg per dag.

Vitamin C

Vitamin C er en utmerket antioksidant som er også stor for sårheling og kollagenproduksjonen. Den anbefalte dosering for vitamin C er 60 til 100 mg per dag for friske voksne. Et daglig tilskudd av hvor som helst over 1 til 3 gram kan være svært giftig for kroppen. Dette høy dosering kan doble mengden av kalsium oksalat i kroppen din, noe som kan resultere i dannelsen av nyre-og galleblæren steiner. Fordi vitamin sløsing med kroppen utskilles gjennom nyrene og ut av kroppen ved hjelp av urin, er ekstra kalsium buildup sannsynligvis resultere i dannelsen av disse steinene.

Vitamin D

Vitamin D er viktig for beinhelse samt kalsium absorpsjon og sunt immunforsvar. Men å ta for mye vitamin D kan føre til noen svært giftige konsekvenser. For voksne, kan en daglig dose på 1 til 3 mg av vitamin D være giftige ved forbrukes over en lang strekning av tiden. Noen vanlige symptomer du kanskje føler er kvalme, smerter i ledd, oppkast og tap av appetitt. En langvarig toksisk dose kan føre til ugjenkallelig forekomster av kalsium i bløtvevet områder av kroppen, noe som kan resultere i skader på hjerte, nyrer og lunger.

Vitamin E

Vitamin E er et fettløselig vitamin som er en viktig antioksydant i kroppen. Den beskytter kroppens vev mot skader forårsaket av frie radikaler, forbedrer muskelstyrke og er utmerket for hud helse. Imidlertid kan for mye vitamin E i kroppen din produserer hodepine, diaré og ekstrem trøtthet. Også store doser av vitamin E tatt over lang tid, kan føre til svikt i andre viktige vitaminer som D, A og K. Det daglige inntak av vitamin E bør være 100 til 250 IU daglig. Hvor som helst over 1000 til 5000 IU kan være giftig for kroppen.

Vitamin K

Langvarig inntak av toksiske doser av vitamin K kan resultere i alvorlig anemi, som er reduksjon av nivået av røde blodceller i kroppen. Vitamin K er nødvendig for normal blodpropper i kroppen, så vel som for leveren helse. En giftig dose, men kan bringe nummenhet til ekstremiteter og kortpustethet, og kan også forårsake alvorlige allergiske reaksjoner. Den anbefalte dosering er 90 til 120 mikrogram per dag. Hvor som helst over 500 til 1000 kan være giftig for kroppen.

Naturlig Vs. Organiske Vitaminer

De fleste kommersielt tilgjengelige vitaminer er laget av syntetiske stoffer og kjemikalier. Naturlige vitaminer bruke færre menneskeskapte stoffer, men kan fortsatt bruke materialer dyrket med kunstgjødsel, sprøytemidler og insektmidler. Sertifiserte organiske vitaminer er produsert i henhold til strenge standarder som forbyr bruk av kjemikalier, plantevernmidler og insektmidler, og må inneholde ingen syntetiske ingredienser.

Fordeler

Vitamintilskudd er designet for å øke nivået av vitaminer i blodet ditt. Vitaminer støtter optimal kroppsfunksjon og god helse. Naturlige og organiske vitaminer kan nytte for deg hvis du ikke får den anbefalte mengden vitaminer i kosten. Ofte maten vi spiser ikke inneholder nok næringsverdi eller utvalg. Spesielle dietter, inkludert vekttap, vegetarisk og vegansk kosthold, kan ekskludere hele matvaregrupper som gir viktige vitaminer.

Typer

Det finnes mange typer av naturlige og organiske vitaminer tilgjengelig. En av de mest populære formuleringer er multivitamin, som inneholder mange forskjellige vitaminer og mineraler. Du kan kjøpe kvinners multivitaminer, menn multivitaminer, barnemultivitaminer og senior multivitaminer. Andre formuleringer gruppen vitaminer ved sin kjent fordel, som søvnvitaminer eller vitaminer for felles helse. Vitaminer er også tilgjengelig i single-vitamin form, som vitamin C kapsler eller B-vitaminer. Du bør rådføre deg med legen din for å velge den beste formuleringen for deg.

Identifikasjon

Se alltid etter sertifisering på etiketten når du kjøper naturlige eller organiske vitaminer. Den beste sertifisering er "100 prosent USDA sertifisert økologisk." Dette betyr at vitaminene har møtt strenge standarder for organisk produksjon satt av USDA, og inneholde null syntetisk materiale. Vær på vakt mot etiketter som leser "laget med naturlige ingredienser" eller "laget med organiske ingredienser." Disse produktene inneholder vanligvis noen naturlige ingredienser blandet med syntetiske seg.

Betraktninger

Vitaminer er best brukt som et supplement til et sunt, velbalansert kosthold. Det er nesten alltid bedre å få det meste av vitaminer fra mat i stedet for vitaminpiller. Hvis du har et sunt og variert kosthold du trenger kanskje ikke vitamintilskudd. Det er også mulig å ta for mange vitaminer, spesielt vitamin A. Vitamin A overdose har vært knyttet til en sykdom som kalles hypervitaminose A. Ikke ta store doser av naturlige eller organiske vitaminer mindre regissert av en lege.

Misforståelse

Både naturlige og organiske kosttilskudd kan inneholde animalske ingredienser. Noen kosttilskudd er bundet med dyr-hentet gelatin, så sjekk ingrediensene hvis du er vegetarianer eller veganer. Vitaminer trenger ikke å møte de samme beviskrav som reseptbelagte medisiner. Dette betyr at noen av påstandene du ser på vitamin etiketter - for eksempel at de fremmer søvn eller anti-aldring - har ikke blitt uavhengig bekreftet. Ikke alle trenger samme mengde vitaminer. Hvis du er gravid, eldre, eller bruke narkotika og alkohol, kan du ha ulike vitamin behov enn den normale anbefalte mengden.

Den beste måten å ta fettløselige vitaminer

Fettoppløselige vitaminer, i motsetning til sine vannoppløselige motstykker, forblir lagret i kroppen. Disse vitaminene blir absorbert av lipider (fett) i tarmkanalen, og kan være lagret i kroppsvevet og leveren. Det finnes en rekke måter å sørge for at kroppen din får riktig mengde av disse vitale, fettløselige vitaminer uten overdoser på dem.

Hvilke vitaminer er fettløselige?

Ifølge Colorado State University Extension (kosthold og ernæring) nettsider, er det fire fettløselige vitaminer: A, D, E og K. For å opprettholde et sunt immunsystem og kropp, disse vitaminene og deres ni vannløselige kolleger er en daglig nødvendighet. Vitamin A er ansvarlig for sunn hud og slimproduksjon, vitamin D for forkalkning av bein, hjelper E buffer og beskytte vitamin A og C, og er full av antioksidanter som bekjemper frie radikaler, og vitamin K er ansvarlig for sunn blodpropp.

Hvor er fettløselige vitaminer som finnes naturlig?

Mens en balansert diett full av grønne blader, frukt og grønnsaker rike på antioksidanter, bør magert kjøtt og fisk gir en tilstrekkelig mengde av disse vitaminene, tar et daglig multivitamin bør bidra til å gjøre opp eventuelle mangler.

Ditt daglige inntak av fett bør bidra til å oppløse og absorbere disse vitaminene lett, men hvis du er vegetarianer eller veganer så er det ekstremt viktig for deg å overvåke din fett og vitamin inntak og sørg for at du får de nødvendige mengder fett-og vannløselige vitaminer. Veganere, spesielt, må være forsiktig for å unngå alvorlig underernæring og vitaminmangel på grunn av kosttilskudd restriksjoner.

Farene ved Overdose

The American Academy of Family Physicians sier store doser av fettløselige vitaminer er aldri anbefalt, fordi kroppen tar lengre tid å skille dem. Hvis du tar megadoses av alle fettløselige vitamin, risikerer du overbelastning og forgiftning organsystemer, noe som potensielt kan føre til organsvikt og andre alvorlige komplikasjoner kroppen. Overdosering av vitamin A ikke bare fører til problemer for kroppen din, men kan forårsake misdannelser hos barna, en overdose av vitamin D, ironisk nok, kan føre til bein oppmykning, og nyreproblemer. Vitamin E overdose ser ikke ut til å ha et faststoff problem er knyttet til det, men studier foreslår at det kan bidra til kongestiv hjertesvikt. Som for vitamin K, mens det fremmer sunn blodpropp i regulerte doser, kan megadoses forårsake blodceller til å sprekke og overdreven blødning.

Tar fettløselige kosttilskudd

Hvis du ikke får nok fettløselige vitaminer i ditt daglige kosthold, kan en multivitamin gjøre opp for eventuelle mangler. Den beste måten å ta noen form for fettløselige supplement er med mat. Kroppen din vil ikke være i stand til å oppløse eller absorbere vitamin ellers. Et glass lettmelk, for eksempel ville gi en tilstrekkelig mengde fett for å hjelpe kroppen din absorbere vitamin.

Hvem er i fare for mangel?

Ifølge National Institutes of Health, de fleste mennesker i utviklede land er ikke i faresonen for mangler av fettløselige vitaminer, men det er noen som er utsatt for enkelte mangler. Folk som har hatt en hvilken som helst form for gastrisk kirurgi, for eksempel, vil det bli vanskeligere å absorbere fett-løselige næringsstoffer, og bør være forsiktig med å bli mangel vitamin. Alvorlig undervektige babyer også risikere å bli vitamin mangelfull, men dette inkluderer vannløselige vitaminer i tillegg. Folk som bor i klima der det er mindre sol kan være i faresonen for vitamin D-mangel, spesielt hvis de er mørk skinned. En ekstra vitamin D tilskudd bør gjøre opp eventuelle mangler.

For befolkningen generelt, bør et godt kosthold og en multivitamin (med en ekstra vitamin D tilskudd) dekke det daglige anbefalte kvote, men oppsøke lege og ernæringsfysiolog for å sørge for at du - eller barnet ditt - er mangelfull før du tar ekstra kosttilskudd .

Hva er behandlingen for vitamin D-mangel?

Vitamin D er nødvendig for å bygge og styrke sunne bein, noe som gjør det til et viktig mineral for å inkludere i et daglig kosthold eller supplement. Mangel kan være forårsaket av utilstrekkelig soleksponering, mangel på vitamin D mat i kroppen, eller malabsorpsjon, der kroppen kan ikke riktig bryte ned vitamin D. Hvis en person begynner viser symptomer som hyppig svetting, manglende evne til å konsentrere seg eller irritabilitet, disse kan alle være tegn på en vitamin D-mangel, noe som kan føre til en tilstand som kalles rakitt. Nivået av mangel bestemmer oftest den type behandling som anbefales.

Tilskudd og kosthold

Pasienter med mildere former for vitamin D-mangel ofte er først beskjed om å ta daglige vitamin D-tilskudd. Den anbefalte daglige rasjon (RDA) for disse typer kosttilskudd er 5 mikrogram (mcg) eller 200 internasjonale enheter (IE) for de i alderen 14 til 50 år; 10 mcg eller 400 IU for de i alderen 51-70 år; og 15 mcg eller 600 IU for de i alderen 71 år og eldre, ifølge Office of Kosttilskudd.

I tillegg kan en person ønsker å innlemme sunne kilder til vitamin D i kostholdet sitt, inkludert laks, sardiner, tran, lever, eller befestet melk.

Sollys eksponering

En annen måte å øke vitamin D-nivåer i kroppen er å utsette deg selv for tilstrekkelige mengder sollys. Når solens ultrafiolette-B (UVB) stråler treffer huden, blir cellene stimuleres til å produsere vitamin D. The Office of Kosttilskudd foreslår å gå ut i solen i 10 minutter om dagen, noe som gir kroppen nok av et løft for å produsere 10.000 IE vitamin D per dag, ifølge US News & World Report.

Hvis du ikke mottar noen vanlige sollys eksponering i en gitt dag eller uke, bør du snakke med en lege om potensielt øke vitamin D-inntak. The Office of Kosttilskudd anbefaler et nivå mellom 800 og 1000 IU per dag for de som ikke går utenfor.

Reseptbelagte medisiner

De med mer alvorlige former av vitamin D-mangel, så som rakitt eller ildfaste rakitt, som kan forekomme i barndommen, bør være foreskrevet medisiner, som for eksempel en løsning av hydroksylert kolekalciferol, som er en form av vitamin D som kan leveres via en væske forberedelse, som er ideelt for barn som ikke kan være i stand til å svelge piller.

Pasienter som får disse typer behandlinger bør observeres nøye for symptomer på vitamin D overdose, som kan omfatte alvorlig hodepine, kvalme eller forstoppelse.

Hvorfor er vitamin E bra for huden helse?

Hvorfor er vitamin E bra for huden helse?


Vitamin E er effektiv ved behandling av en rekke hudsykdommer på grunn av dens antioksidantaktivitet. Regelmessig inntak av dette næringsstoffet bidrar også til å beskytte og reparere hud vev, noe som sikrer en sunn hud og hudtone.

Effekter

Ifølge "Encyclopedia of Vitamin E," frie radikaler - atomer som skader cellene - føre til mange hudsykdommer. Antioksidanter, blant annet vitamin E, å nøytralisere frie radikaler og hindre cellene i å fungere dårlig eller døende. Kroppen produserer ikke vitamin E, så mange produsenter legge den til hudkremer og lotions.

Expert Insight

Vitamin E kombinert med vitamin C kan beskytte huden mot solskader, ifølge en juni 2003 studie publisert i Journal of American Academy of Dermatology. En gjennomgang av litteraturen publisert i samme tidsskrift i januar 2003 konkluderte med at vitamin E og andre antioksidanter kan bidra til å forsinke aldringen av huden og forebygge hudkreft. "The Encyclopedia of Vitamin E" antyder at antioksidant kan hjelpe behandle atopisk dermatitt eller eksem.

Betraktninger

Ifølge Institute of Medicine ved National Academy of Sciences, anbefalt daglig inntak av vitamin E for en voksen er 30 IE (internasjonale enheter) eller 15 mg. Mens en vitamin E overdose er sjelden, tar 400 IE eller mer hver dag kan være skadelige for menneskers helse.

Naturlige vitaminer for spedbarn og småbarn

Naturlige vitaminer for spedbarn og småbarn


Selv om de fleste ammet og formel-matet spedbarn og småbarn får tilstrekkelige naturlige vitaminer for sunn vekst og utvikling, 2002 Mating av Spedbarn og småbarn Study (også kjent som FITS og sponset av Gerber) viste at pommes frites er den vegetabilske oftest matet til småbarn eldre enn 15 måneder. Studien rapporterte også at av de småbarn i alderen 1 til 2 år, halvparten spiste ingen grønnsaker til lunsj, og en tredjedel hadde ingen grønnsaker til middag, fører til at mange foreldre til å lure på om du vil gi barnet sitt et multivitamintilskudd.

Funksjon

Spedbarn og småbarn trenger naturlige vitaminer for sunn dannelsen av hjernen, fordøyelsessystemet, bein, tenner, og immunsystem. Slike næringsstoffer som jern, sink, kobber, folsyre, selen og er avgjørende for utvikling av hjernen. Vitamin D spiller en betydelig rolle i utviklingen av sterke bein og tenner. Vitaminene A, C og E bidrar til et sunt immunsystem.

Misforståelse

De mest naturlige middel for et barn å få den nødvendige daglige inntak av disse næringsstoffene er å konsumere en diett rik på frukt, grønnsaker, hele korn og melk, og ved å supplere dietten med naturlige vitaminer laget av hele matvarer. Foreldre bør være klar over at begrepet "naturlig" på vitamin etiketter betyr bare at produktet ikke inneholder kunstige tilsetningsstoffer. Naturlige vitaminer kan fortsatt inneholde plantevernmidler som sine syntetiske motstykker, som også kan inneholde en rekke fargestoffer, fyllstoffer, tilsetningsstoffer og dyr biprodukter.

Kontroversen

Naturlig vitamin-tilskudd til spedbarn og småbarn har lenge vært debattert av foreldre og det medisinske fellesskapet. For eksempel er vitamin D, en av de viktigste næringsstoffer for fysisk utvikling, som produseres i kroppen etter eksponering for sol; Men American Academy of Pediatrics anbefaler at spedbarn yngre enn 6 måneder holdes unna direkte sollys. FITS studie rapporterte at de fleste spedbarn og småbarn opp til en alder av 2 år mottar de nødvendige mengder av naturlige vitaminer fra morsmelk, morsmelkerstatning, og komplementære matvarer alene.

Typer

Naturlige vitamintilskudd er tilgjengelige for spedbarn i væskedråper og i en tygge skjema for småbarn. Den myke tygge (gummy) typer ofte likne tegneserie-formet godteri og er søte smaker; Men har de ikke inneholder samme mengde vitaminer som de harde typer. Harde chewable vitaminer generelt inneholder mineraler samt flere vitaminer.

Advarsel

Selv om mange naturlige vitaminer er vannløselige, de som er fettløselige ta lengre tid for kroppen å forbrenne, og bære en risiko for overdose. Symptomene på et spedbarn og småbarn overdose av fettløselige naturlige vitaminer kan inkludere hodepine og oppkast. A vitamin A overdose kan gi hjerne hevelse, benabnormaliteter, og leverskader. Overdreven vitamin D-inntak kan overstimulate kalsium absorpsjon, som fører til hjerte og nyreskader.

Hva er farene ved Prenatal vitaminer?

Hva er farene ved Prenatal vitaminer?


Prenatal vitaminer, generelt, er nødvendig for en sunn graviditet. Akkurat som noen medisiner eller supplement, men er nødvendig stor forsiktighet i utvalg for å beskytte den voksende fosteret.

Vitamin A

Vitamin A kan forårsake fødselsskader hvis tatt i overkant, sier Comparing-Vitamin-Supplements.com. Mer enn 10.000 IE er ansett dreven og potensielt farlig.

Mangler

Mange kosttilskudd, inkludert prenatal kosttilskudd, inneholder ikke mengden av næringsstoffer som er angitt på etiketten, i henhold til FDA. Siden den voksende fosteret trenger ekstra mengder av visse vitaminer, dette er potensielt farlig.

Ekstra kosttilskudd

Noen kvinner føler at de trenger enda mer jern eller folsyre enn hva som er funnet i prenatal vitaminer. Å ta ekstra tilskudd med prenatal vitaminer kan føre til farlig overdose, ifølge AmericanPregnancy.Org.

Fettløselige vitaminer

Overdoser på fettløselige vitaminer som A, D, K og E er farlig fordi de oppholder seg i kroppen og frigjøre giftstoffer kontinuerlig til de er oppløst.

Vannløselige vitaminer

Vannløselige vitaminer som B og C er mindre farlig når det tas i store doser fordi kroppen oppløser dem raskt og skiller ut dem gjennom urinen. De kan skape irritasjon i fordøyelsessystemet, men ifølge AmericanPregnancy.Org.

Kilder til vitamin K2

Kilder til vitamin K2


Vitamin K2, også kjent som menaquinones, er en gruppe av vitaminer som kreves av kroppen for å styrke skjelettet og opprettholde kardiovaskulær helse. Alle K-vitaminer lagres kun en kort tid av kroppen i skjelettet og leveren, vanligvis bare noen få dager, så en hyppig ekstern forsyning er nødvendig.

Gjæret Mat

Gjæret mat, for eksempel harde og myke oster, rømme, surkål og natto, en populær soya fatet i Japan som anses usmakelig for mange i Vesten, inneholde de høyeste konsentrasjonene av vitamin K2.

Protein

Mange typer proteiner, slik som frittgående smør, kyllingbryst, kylling eggeplommer, kjøttdeig, svinekjøtt produkter, som for eksempel salami og leveren hos mange forskjellige arter, inneholder også små mengder av vitamin K2.

Vitamin K1

Vitamin K1 er lett å finne i mange grønne bladgrønnsaker som grønnkål, spinat, Chard, kål, brokkoli, rosenkål, og også i soyabønner. Vitamin K1 kan konverteres til K2 av bakterier i fordøyelseskanalen hvor det kan da bli absorbert i kroppen.

Kosttilskudd

Mange helse og fitness selskaper fremme å ta ekstra vitamin K2 i form av kosttilskudd, enten i en kapsel eller tablettform. Vitamin K-mangel er sjelden fordi vitamin er lett hentet fra et sunt kosthold, så kosttilskudd bør bare brukes når anbefalt av helsepersonell. Det er ingen kjente tilfeller av vitamin K2 overdose.

Hva gjør Vitamin D gjøre for deg?

Hva gjør Vitamin D gjøre for deg?


Vitamin D er en av de viktige vitaminer som kroppen absolutt trenger. De fleste vet at vitamin D er viktig for helsen til dine bein. Du har kanskje også sett det dukker opp oftere i media som ny forskning fastslår at vitamin D har enda større fordeler enn leger tidligere antatt.

Hvordan Vitamin D Works

Vitamin D er viktig for optimal helse og vekst. Vitamin D er absolutt nødvendig for veksten og utviklingen av ben og tenner, siden det er nødvendig for riktig absorpsjon og utnyttelse av kalsium og fosfor i kroppen - både også avgjørende for helsen til skjelettet. Uten tilstrekkelig nivå av vitamin D i barndommen, kan beindeformiteter utvikle - en tilstand som kalles rakitt. Hos voksne, kan mangel på tilstrekkelig vitamin D redusere bentettheten, som fører til osteoporose, og en økt risiko for beinbrudd.

Potensielle fordeler av Vitamin D

Siden det er vitamin D-reseptorer på mange celler i kroppen, er forskerne undersøker vitamin D's betydning for en rekke helsemessige forhold. Den nyeste forskningen tyder på at vitamin D kan ha en beskyttende rolle mot multippel sklerose og andre autoimmune tilstander. I tillegg har høyere inntak av vitamin D er forbundet med en redusert risiko for brystkreft hos kvinner.

Forebygging av vitamin D-mangel

Vitamin D-mangel er faktisk fortsatt et problem i mange deler av verden, blant vestlige land som USA. Med den nyeste forskningen viser oss at vitamin D er viktig for mye mer enn helsen til bein og tenner, er det viktig å sikre at du får tilstrekkelig vitamin D i kosten, fra solen eller fra kosttilskudd. Ta 1000 IE vitamin D (i kolekalsiferol form) daglig fra et kosttilskudd for å sikre at du får nok vitamin D for optimal helse. Pass på at barna dine er også å ta 400 IE vitamin D daglig.

Hvem er i fare for vitamin D-mangel?

Det er noen personer som kan være utsatt for høyere risiko for vitamin D-mangel. Siden vitamin D's viktigste mat kilder er animalske produkter, bør strenge veganere sikre tilstrekkelig inntak av vitamin D gjennom tilskudd - selv om de fleste melk og frokostblandinger er beriket med vitamin D i Nord-Amerika. De som lever med kronisk betennelse eller forstyrrelser i tarmkanalen som påvirker næringsopptak er også i fare for mangel, som er eldre befolkninger som spiser mindre, absorberer mindre næringsstoffer fra kostholdet og unngå soleksponering. Eldre individer også produsere mindre vitamin D i huden enn unge.

Vitamin D-mangel og vitamin D Overdose

Vitamin D omdannes til sin aktive form i kroppen av leveren og nyrene. De med sykdommer i disse organene, for eksempel levercirrhose, hepatitt eller nyrestein, kan ha problemer med metaboliserende vitamin D til den aktive form, og kan bli mangelfull i dette viktige næringsstoffer. I sin tur, kan overforbruk av vitamin D øke risikoen for nyrestein og hyperkalsemi (overflødig kalsium i blodet). Spør legen din for å overvåke din vitamin D-status hvis du bor sammen med noen kronisk lever eller nyresykdom.

Hvordan redusere Hormone Calcitriol med Food

Hvordan redusere Hormone Calcitriol med Food


Calcitriol, den aktive form av vitamin D, er fremstilt i nyrene, og opprettholder normale nivåer av blod kalsium og fosfor. For mye eller for lite kalsitriol kan føre til alvorlige bivirkninger som bensmerter og endringer i synet. Forhøyede Calcitriol nivåer også forårsake økt intestinal absorpsjon av kalsium og fosfor. Hvis du har for mye kalsitriol i systemet ditt, vil du ha en overdreven mengde vitamin D så justere kostholdet deretter.

Hvordan redusere Hormone Calcitriol med Food

Sjekk mat etiketter for å sikre at maten du spiser er ikke beriket med vitamin D. Nesten all melk forsyning i USA er beriket med vitamin D, så finn et merke som ikke er det. Produkter laget av melk som iskrem og ost er vanligvis ikke befestet. Frokostblanding kan inneholde tilsetninger av vitamin D, som i mai appelsinjuice, yoghurt og margarin.

Unngå å spise fisk, kjøtt, lever, og lever produkter som pate, som er høy i vitamin D. Laks, makrell, tunfisk, sardiner og biff inneholder de høyeste nivåene.

Ikke spis eggeplomme fordi den inneholder vitamin D. lage en omelett med bare eggehviter i stedet.

Hint

  • Overdrevent inntak av vitamin D vil resultere i høye nivåer av kalsium i blodet, slik begrense inntaket av matvarer som inneholder kalsium, som brokkoli, mandler og meieriprodukter.
  • Begrens fosfatinntaket ved å redusere mengden av melk, ost, innmat og egg. Åtte gram av melk er tillatt per dag, sammen med en unse av ost, og ett egg om dagen, men ikke mer enn tre eller fire i uken. Ikke spis slakteavfall mer enn annenhver uke. Høye nivåer av vitamin D vil føre til store mengder av fosfor og kalsium i mykt vev.
  • Verken din diett eller overdreven soling kan forårsake en overdose av vitamin D. Overdoser av vitamin D er knyttet til bruk av kosttilskudd.
  • Snakk med din ernæringsfysiolog eller lege før du endrer din diett.

5-Hour Energy bivirkninger

De to gram av væske inne i en 5-Hour Energy shot inneholder mange ingredienser, inkludert vitaminer, aminosyrer og betydelige mengder koffein. Bivirkninger varierer avhengig av den spesifikke skudd. Extra Strength 5-Hour Energy inneholder sterkere doser enn en koffeinfri 5-Hour Energy shot gjør.

Energi

Som en energidrikk, leverer 5-Hour Energy. Den opprinnelige energien blanding inneholder like mye koffein som en liten kopp kaffe.

Hudreaksjoner

Tilstedeværelsen av niacin, også kjent som vitamin B3, kan forårsake en hudreaksjon, kalt en niacin i flukt, som fører til at huden blir rød og kløende. Effektene bør ikke vare lenger enn 30 minutter.

B6 Overdose

Drikker fem flasker av den opprinnelige 5-Hour Energy blanding kan føre til en Vitamin B6 overdose som fører til nerve toksisitet eller lammelser.

Koffein Overdose

Inntak av for mye koffein i en kort periode kan føre til ufrivillig risting, kvalme, oppkast, uregelmessig hjerterytme, panikkanfall og desorientering. Gastro-intestinal smerte, dehydrering, diaré og hodepine er også mulig.

Risikogrupper

Det er mange grupper av mennesker som bør rådføre seg med lege før du bruker 5-Hour Energy. Disse inkluderer noen tar resepter og alle som har vært rettet for å unngå sentralstimulerende midler. Gravide kvinner, små barn og personer med fenylketonuri (PKU) bør unngå det helt.

Hva er farene ved Hallelujah Diet?

Hallelujah Diet speiler rå-mat diett, men legger til en dose av åndelighet. Dietter så restriktive i naturen kan være sunt (som vegansk kosthold), men de krever også nøye planlegging for å sikre at alle ernæringsmessige behov blir møtt. Ellers kan kosten utgjør en alvorlig helserisiko.

Oversikt over Diet

Diett skaperen George H. Malkmus gir kosten retningslinjer i boken, "The Hallelujah Diet": Spis 85 prosent rå frukt, grønnsaker, nøtter, frø og spirer. De resterende 15 prosent av matinntaket kan tilberedes, primært som dampede grønnsaker, kokte bønner og soyaprodukter. I tillegg er B12 kosttilskudd, fordøyelsesenzymer og andre renseprodukter anbefales. Disse retningslinjene er hentet fra bibelske referanser, alle uttrykker at Gud råder en diett rik på "levende" eller ukokt mat for optimal helse. Matvarer som må unngås er sentralstimulerende midler som alkohol og kaffe, kjøtt, meieriprodukter og kokte korn produkter som brød, kaker og frokostblanding. Kunstige smaker og søtstoffer er også forbudt.

Risiko for for få kalorier

De fleste kaloririk mat, som hele korn, er fjernet fra Hallelujah Diet. Får nok kalorier fra frukt og grønnsaker, som er lav i kalorier, kan være utfordrende. Hvis man unnlater å spise høy-kalori, næringsrike matvarer som avokado, nøtter og frø, kalori behov vil ikke bli oppfylt. Hvis kroppen er ute av kalorier, kan det gå inn i sult. Sheri Barke, en registrert kostholdsekspert ved UCLA, hevder at restriktiv slanking kan føre til tap av beinmasse, svakhet, nedsatt konsentrasjon og depresjon.

Fare for vitamin og mineralmangel

Når man ikke spiser en rekke matvarer, kan manglene skje. Komplekse karbohydrater fra grove kornvarer inneholder viktige B-vitaminer som er vanskelige å få fra planteriket. B12-mangel er en reell risiko med denne dietten, så få plantebaserte kilder produsere det naturlig. Noen som blir mangelfull i B12 kan oppleve hukommelsestap og forvirring. Proteinmangel er en annen risiko, hvis man ikke er forbruker komplette proteiner som finnes i kjøtt og kokte bønner og ris. Fordi disse næringsstoffene er vanskelig å få i plantebaserte kilder, flittig å ta kosttilskudd som skissert i kosten retningslinjer er ekstremt viktig.

Risikoen for å ta for mange kosttilskudd

Mens du tar kosttilskudd for å sikre en mottar riktige næringsstoffer er viktig, å ta for mange kosttilskudd kan være skadelig for helsen. Overforbruk av enkelte fettløselige vitaminer og mineraler kan føre til helseproblemer (Se vitamin diagram i Resources.). Vitamin A overdose fører til dårlig hud, tåkesyn, hodepine og tap av hår. Vitamin D overdose kan føre til tap av beinmasse, og for mye sink kan forårsake indre blødninger. Selv om overdose er sjelden, må man være forsiktig når du tar kosttilskudd, spesielt i store mengder denne dietten anbefaler.

Måter å eliminere risiko

Hvis du har spørsmål om den strenge natur av denne dietten, hoppe over kosttilskudd og alt-eller-ingenting tilnærming. Bare innlemme de beste ideene fra denne diett-legge til flere hele frukter og grønnsaker til ditt eksisterende kosthold og holde seg borte fra bearbeidet, raffinert sukker. Dette er prinsippene i Hallelujah Diet som i stor grad kan forbedre din nåværende kosthold. For de som fortsatt er interessert i å følge den Hallelujah Diet, gradvis skifte til å spise mer frukt og grønnsaker, mens de eliminerer kokt, raffinert mat. Overvåke kostholdet ditt ofte og oppsøke lege for å sikre at du får nok kalorier og næringsstoffer.

Er Skin Peeling et tegn på Healing Skin?

Huden består av tre grunnleggende lag, som hver utfører en spesiell funksjon. Huden og hvert lag er alltid i en tilstand av kontinuerlig endring. Det ytre laget er helt erstattet hver 28. dag. Peeling hud er midlertidig, ganske vanlig med noen unntak, og et tegn på helbredelse huden.

Betydning

Miljømessige faktorer kan føre til at huden å skrelle. Sol, vind, friksjon og hydrering all innflytelse hud peeling. Infeksjoner, medisiner eller hudsykdommer kan også forårsake peeling hud og bør medisinsk behandlet. Peeling hud er hudens måte å kaste en skadet laget av huden.

Forhold

Peeling hud er et symptom og et forsøk på å rense kroppen for giftstoffer og fjerne huden skade. Årsaker kan være: Eksem, psoriasis, eksem, og overdreven peeling av huden. Mindre vanlige årsaker er: Ichthyosis, Kawasakis sykdom, toksisk epidermal nekrolyse, skarlagensfeber, peeling hud syndrom (en sjelden lidelse) og vitamin A overdose.

Årsaker

Solbrenthet, sterk svetting, blemmer, utslett, tørr hud, kan kaldt vær og vindeksponering all årsak huden å skrelle. Den peeling baner vei for et nytt lag med plettfritt huden til å vokse. Fuktighetsgivende kremer, drikke rikelig med vann, solkrem og milde såper bidra til å forebygge og lindre peeling hud.

Expert Insight

En babyens hud skreller naturlig etter fødselen, og mengden er avhengig av hvor moden barnet er ved fødselen. Dette er en sunn og normal forekomst. Post-term babyer kaster mest hud, spesielt på håndflatene og fotsålene.

Funksjon

Hud peeling er som oftest ikke er et problem eller en grunn til bekymring, og mest vanligvis en sunn endring i hudens vekstsyklusen. Det vil som regel klare seg på egen hånd. Når huden flasser, blir det å forsøke å rense kroppen for, reagere på og hindre ukjente, tøffe, og skadelige ingredienser fra invadere kroppen.

Forebygging / løsning

Hud peeling bør ikke bli plukket på. Hvis huden henger det kan snipped med rene saks. Mens peeling hud er et tegn ny og sunn hud er økende, kan huden bli hjulpet sammen med mild fuktighetskremer, milde såper, mye vann og beskyttelse mot miljømessige elementer.