Digidexo.com

svelge symptomer ved fibromyalgi

Hvordan jeg Deal med alle disse Invisible Symptomer på Fibromyalgi?

Hvordan jeg Deal med alle disse Invisible Symptomer på Fibromyalgi?


Fibromyalgi er en kronisk smerte tilstand som rammer mellom fire og seks millioner amerikanere, 80 prosent av dem kvinner. Det har fått tilnavnet den usynlige sykdommen fordi symptomene ikke er synlige for betrakteren. For den lidende, men kan smerten ved fibromyalgi være intens.

Lider oppleve en verkende eller brennende følelse i hele kroppen sin at det i enkelte tilfeller kan forstyrre daglige aktiviteter. Andre symptomer inkluderer ansikts smerter, tretthet, gastrointenstinal forstyrrelser og mental "fogginess." Selv leve med fibromyalgi er vanskelig, det er mange måter i tillegg til medisiner og varme terapi hvor syke kan gjenvinne kontrollen over sine liv og redusere følelsen av hjelpeløshet og isolasjon .

Hvordan jeg Deal med alle disse Invisible Symptomer på Fibromyalgi?

Behandlingsmålene

•  Få nok fysisk trening. Kardiovaskulær trening, som svømming og stasjonær sykling, er en av de beste måtene å håndtere fibromyalgi symptomer. Det kan være lurt å jobbe med en fysioterapeut for å lage et treningsprogram på riktig nivå for deg.

Få en god natts søvn. Dårlig søvn gjør Fibromyalgi symptomene verre, så unngå koffein og alkohol nær leggetid. Hvis symptomene gjør det vanskelig å sove, kan det være lurt å snakke med legen din om medisiner for søvn eller smerter som kan tas før du går til sengs.

Utvikle en konsekvent rutine for spise, sove og trening, i stedet for å prøve å gjøre alt på
asymptomatiske dager. En vanlig rutine til slutt vil hjelpe deg å ha mindre flare-ups.

•  Vurder kognitiv-atferdsterapi, som kan hjelpe med avslapning, stressreduksjon og smertebehandling.

Å leve med smerten ved fibromyalgi kan også forårsake og / eller bli assosiert med depresjon. Hvis du tror du er deprimert, ta kontakt med legen din om behandlingsmuligheter.

Tenk supplerende behandlinger som dyreassistert terapi. Legen din kan være i stand til å foreskrive en emosjonell støtte dyr for deg. Hvis tilstanden er alvorlig nok til å være en funksjonshemming under Americans with Disabilities Act av 1990, kan det være lurt å skaffe seg en servicehund, spesielt hvis dine Fibromyalgi symptomer påvirke din mobilitet.

Finn en støttegruppe. Lider av en "usynlig" sykdom dra nytte av hverandres støtte og dele sine erfaringer med andre. Du kan finne en fibromyalgi støttegruppe nær deg ved hjelp av den nasjonale Fibromyalgi Foreningens Support Group Directory.

Øk din selvtillit ved å bruke dine ferdigheter og talenter til å bli involvert i en ny aktivitet.

"Husk at selv om ens fysiske selv kan bli endret og begrenset, typisk, ens kreativitet, ens karakter, ens verdier i livet ikke er deaktivert," sier psykoterapeut og rehabilitering spesialist Don Uslan, som bistår de med kroniske sykdommer i forbindelse med Northwest Hospital and Medical Center i Seattle.

Tegn og symptomer på Fibromyalgi i menn

Tegn og symptomer på Fibromyalgi i menn


Fibromyalgi er en tilstand som påvirker muskler og oppfatningen av smerte i kroppen. Det er generelt tenkt som en kvinners tilstand fordi flertallet av dem som lider av det er kvinner. Det er imidlertid en liten prosentandel av menn som har blitt diagnostisert med sykdommen, men noen av symptomene hos menn og kvinner ser ut til å være forskjellige.

Utbredt smerte

Det vanligste symptomet på fibromyalgi er utbredt smerte. Det er områder, kjent som ømme punkter, som har en tendens til å være mer smertefullt enn andre. De ømme punkter finnes i nakke, skuldre, rygg, hofter og knær. En lege kan gjøre tester på de ømme punktene for å se om fibromyalgi kan være å klandre.

Fatigue

Et annet symptom er overveldende tretthet. Noen dager kan det føles nesten umulig å komme ut av sengen, eller for å holde seg våken. Full den minste av oppgaver kan gi en følelse av total utmattelse.

Stivhet i morgen

Ved første våkne opp om morgenen, kan en persons hele kroppen føles stiv, nesten som han overdrev på treningsstudio. Dette er nok et symptom på fibromyalgi. Vanligvis, etter å få opp og flytte rundt på litt, begynner en persons stivhet å avta.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom eller IBS, kan være et annet symptom på tilstanden. Vanligvis er IBS verre når smertene har økt, eller når personen opplever en blusse opp.

Problemer med å sove

På grunn av den konstante smerter at folk med fibromyalgi erfaring, det noen ganger gjør det vanskelig å få skikkelig søvn. Kaste og slå på grunn av smertene er ganske vanlig. Mange ganger, vil en lege foreskrive medisiner for å hjelpe til med søvn.

Tegn og symptomer på Fibromyalgi i kvinner

Fibromyalgi er en lidelse i kroppen. Det er en kronisk tilstand som kan føre til omfattende smerter i en persons leddbånd, muskler, sener og ledd. Kvinner har en tendens til å få Fibromyalgi mer enn menn. Ifølge We Are fmily, "det påvirker kvinner i alderen 25 til 50."

Smerte

Hovedproblemet med fibromyalgi for kvinner er den konstante smerter. Det føles som det reiser gjennom hele kroppen. Noen ganger føles det som om musklene er i spasmer, mens andre ganger føles det som om det er en dyp intens smerte i kroppen. Alvorlighetsgraden av smerte varierer i tid, men det har aldri helt forsvinner.

Bekkenproblemer

Kvinner har noen bekkenløsning med tilstanden. Samleie kan være svært smertefullt. Plus, kan en kvinne ha svært smertefulle menstruasjonsperioder.

Fatigue

Fatigue er et vanlig symptom på fibromyalgi. Det er vanskelig for en kvinne å sovne eller å forbli sovende.

Fordøyelsesproblemer

De fleste kvinner opplever gass og magekramper med fibromyalgi. En kvinne vil også ha problemer med både forstoppelse og diaré. Det er også problemer med halsbrann, og de har en hard tid å svelge.

Depresjon

Mange kvinner føler meg veldig deprimert når de har fibromyalgi. Det kan være taxing å ha fibromyalgi siden det er ingen kur. En kvinne bør varsle sin lege om sine depresjoner ikke går bort.

Andre symptomer

Noen kvinner opplever angst og hudproblemer som tørr og kløende hud. Noen ganger kvinner føler følsomhet for temperatur. Andre symptomer på fibromyalgi inkluderer stivhet i kroppen, hukommelsessvikt, svimmelhet, brystsmerter, hodepine og nummenhet i føtter og hender.

Er munnsår et symptom på Fibromyalgi?

Ifølge National Fibromyalgi Association, er mellom tre og seks prosent av verdens befolkning påvirket av fibromyalgi, inkludert mer enn 10 millioner amerikanere. Flere kvinner enn menn rammes, ifølge Arthritis Foundation. Mens fibromyalgi har mange symptomer, munnsår er ikke blant dem.

Funksjoner

Fibromyalgi er teknisk sett ikke er en sykdom, men det er noen ganger beskrevet som en forstyrrelse, tilstand eller syndrom. The Arthritis Foundation klassifiserer fibromyalgi som en leddgikt-relatert tilstand som forårsaker kroniske smerter.

Betydning

Fibromyalgi kan være svært ødeleggende. Det kan hemme din evne til å utføre normale daglige aktiviteter.

Symptomer

Hvis du opplever tretthet, smerter, søvnløshet, hodepine, tarm og blære problemer, depresjon, øresus eller andre symptomer som ikke kan henføres til en annen medisinsk sykdom eller tilstand som du har fått diagnosen, kan det hende du har fibromyalgi.

Er munnsår et symptom på Fibromyalgi?

Munnsår er ikke et symptom på fibromyalgi; men hvis du lider av fibromyalgi, kan det hende du har tørre øyne og munn, problemer med syn og utslett.

Behandling

Vanlige medisiner foreskrevet for behandling av fibromyalgi inkluderer Lyrica og Cymbalta. Fysioterapi, massasjeterapi og akupunktur kan også være nyttig.

Symptomer på Fibromyalgi & myofacial Pain Syndrome

Fibromyalgi er en tilstand som forårsaker kroniske muskelsmerter i hele kroppen. Muskelsmerte, i kontrast, påvirker fascia, eller bindevev som dekker musklene, i bestemte områder. De fleste mennesker opplever myofascial smerte en gang i sitt liv, som det kan være forårsaket av overforbruk eller anstreng av muskler, men myofascial smerte syndrom er en kronisk type smerte. Det er forskjellig fra fibromyalgi, men de to forholdene ofte forekommer sammen.

Tender Points

Fibromyalgi kjennetegnes av ømme punkter i muskler, sener og ledd sammen med generalisert smerter i hele kroppen. Ømme punkter er bestemte steder på kroppen som er unormalt følsom for berøring hos personer med fibromyalgi. Atten punkter er identifisert, i et symmetrisk mønster med ni på hver side.

Triggerpunkter

Muskelsmerte har triggerpunkter der smerten oppstår i spesifikke muskler, men ikke forårsaker andre områder for å gjøre vondt. Myofascielle triggerpunkter kan forårsake smerter overalt i kroppen, fra hodet til føttene. De ofte kan føles under huden, og folk ofte kaller dem muskel knop. Muskelsmerte syndrom fører vanligvis kronisk matte smerter i det berørte området, men smertene har også blitt beskrevet som brennende, stikkende eller bankende.

Andre Myofascial Pain Syndrome Symptomer

Personer med myofascial smertesyndrom rapporterer ofte andre symptomer som kan virke relatert til triggerpunkt smerte. Disse omfatter svimmelhet, søvnløshet, muskelsvakhet, kvalme, nummenhet i armer eller ben, øresus og synsproblemer.

Andre Fibromyalgi symptomer

Fibromyalgi har også mange andre symptomer i tillegg til smerter, selv om utbredt smerte er den definitive faktor. Fibromyalgi pasienter vanligvis rapporterer irritabel tarm syndrom, nummenhet eller prikking i hender og føtter, rastløse ben syndrom, alvorlig utmattelse og stivhet, spesielt når den først våkner.

Betraktninger

Symptomer på fibromyalgi og muskelsmerte syndrom kan bli forverret av angst og stress. Vær- og temperaturendringer også kan føre til smerteepisoder, med plutselige kulden å være et typisk problem, samt ekstreme i lav eller høy luftfuktighet.

Hvordan identifisere symptomer på Fibromyalgi

Fibromyalgi er en tilstand som involverer muskler, sener og ledd av noen enkelte som forårsaker kroniske smerter. Påvirker muskulaturen i overkroppen, hofter eller lår, tilstanden forårsaker flare-ups som kan vare i mange år. Endringer i vær eller hormonnivåer samt stress ofte forverre symptomene, så lære å identifisere symptomer på fibromyalgi ikke bare hjelper en person til å søke hensiktsmessig behandling, men for å bidra til å unngå situasjoner som kan forverre symptomene. Fibromyalgi påvirker oftest menn, kvinner og barn i alle aldre, er kvinner mellom 20 og 50 år rammet mest. Årsakene til sykdommen er ukjent for dato, selv om forskning på årsaker og behandlinger er pågående.

Bruksanvisning

•  Ta hensyn til kroppen din og hva den prøver å fortelle deg. Ofte etter trening for kraftig, kan vi føler som om vi har blitt kjørt over av en lastebil, men de som lider av fibromyalgi ofte føler som om de vondt over alt, hele tiden. Mens smerte er ofte følt i leddene der sener, muskler og bein blir med, mange enkeltpersoner også føle smerter i brystet, lav rygg samt lår og armer.

Legg merke til søvnvaner. Har du eller en du er glad man ha problemer med å sove på grunn av kroniske smerter? Trøtthet er også en vanlig bivirkning av fibromyalgi, og kan føre til endringer i humør, temperament og oppførsel.

Trykk leddene og ta hensyn til eventuelle opplevelser av ømhet, som oppleves fra blåmerker. Ømme flekker er vanlig rundt felles områder som håndledd, knær, albuer og hofteledd.

Legg merke til hvordan du føler deg i morgen når du står opp. Er du kronisk stiv og støl? Ser du hovne ledd hvor som helst? Gjør hendene eller føttene føles nummen eller tingly, som om de er "sovner"?

Ta note av din følelsesmessige tilstand. Er du deprimert eller engstelig om din fysiske velvære? Angst eller depresjon kan føre til hodepine og andre endringer i kroppen, blant annet fordøyelsen endringer i vannlating eller eliminering.

Hint

  • Mens det er ingen kur på dette tidspunktet for fibromyalgi, er det ting som de som er plaget med tilstanden kan gjøre for å lindre symptomer, men behandlinger variere avhengig av en rekke faktorer, inkludert livsstilen, alder, kjønn og alvorligheten av tilstanden. Din lege vil være i stand til å diskutere behandlingsalternativer og forslag med den enkelte pasient.
  • Ekstra stress, angst eller endringer i været kan provosere symptomer, så ta vare å unngå triggere å blusse-ups så ofte som mulig.

Nevrologiske symptomer på Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk tilstand som påvirker anslagsvis 10 millioner amerikanere. Pasienter med fibromyalgi lider av en rekke symptomer som muskelsmerter, leddsmerter, søvnforstyrrelser, irritabel tarmsyndrom, kronisk utmattelsessyndrom, hodepine, kulde intoleranse og rastløse ben syndrom. I tillegg til disse symptomene, fibromyalgi de fleste pasienter som lider også av en rekke neurologiske symptomer. Mange pasienter hevder at det er disse symptomene som har størst innvirkning på deres liv.

Symptomer

De nevrologiske symptomer på fibromyalgi inkluderer konsentrasjonsvansker, dårlig korttidsminne, dårlig koordinasjon, og problemer med å finne ord. Pasienter beskriver ofte disse symptomene som å være fanget i en "hjerne tåke."

Effekter

Effektene av disse symptomene kan ha betydelig innvirkning pasientens liv. I alvorlige tilfeller kan de forstyrre pasientens jobb, familie eller relasjoner. Dette fører ofte til depresjon og tilbaketrekning.

Teorier / Spekulasjoner

Mens deres presise opprinnelse er ukjent, tyder forskning på at disse symptomene kan stamme fra feil i sentralnervesystemet. Besøk National Fibromyalgi Research Association for den nyeste forskningen.

Misforståelse

De nevrologiske symptomer på Fibromyalgi er vanskelig å måle. Som et resultat, er disse klagene ofte avvist av sine leger, familie og venner som "alt i pasientens hode."

Forebygging / løsning

Regelmessig mosjon, reseptbelagte medisiner, og stressreduksjon kan bidra til å gi pasienter med en viss lettelse. En liste over leger som behandler fibrymyalgia kan fås fra The National Fibromyalgi Association.

Tidlige symptomer på Fibromyalgi

Fibromyalgi (FMS) er et syndrom preget av generalisert smerte i muskler og ledd med svekkende utmattelse. Det påvirker 12 millioner amerikanere, og er 10 ganger mer sannsynlig å påvirke kvinner enn menn. Årsaken til FMS er ukjent, men det er antatt at de symptomer kan være forårsaket av hormonelle endringer i kroppen eller lave nivåer av serotonin. Det kan føre til depresjon og kan føre til sosial isolering. FMS er ofte misforstått og dermed kan gå udiagnostisert i årevis. Personer med FMS tar i gjennomsnitt fem år på å nå en diagnose.

Funksjoner

Personer med FMS ofte beskrive følelsen av verk i hele kroppen ledsaget av trøtthet som ikke går bort med søvn eller hvile. De kan oppleve stikkende smerte eller en brennende følelse i musklene som om de har vært anstrengt fra overarbeid, selv når de ikke har trent. Smerte eller verking i nakke og skulderområdet med eller uten rygg og hoftesmerter kan forårsake problemer med søvn.
Andre symptomer er mangel på dyp søvn, angst, hodepine, mangel på konsentrasjon og å være altfor følsom for lyder, lukt eller temperaturer (varme eller kalde).
De med FMS ofte klager over at de er oppbrukt, selv etter en hel natts søvn, noen ganger også utgir seg for å være mer sliten enn da de gikk til sengs.

Misforståelse

Mange mennesker feilaktig anta at de har leddgikt eller bursitt grunn av leddsmerter og stivhet på stigende i morgen eller etter å ha ligget i en langvarig posisjon, som å sitte eller ridning i et kjøretøy.
Leger kan feilaktig behandle pasienten for leddgikt eller avvise klager på tretthet som psykosomatisk.

Identifikasjon

Diagnosen er vanskelig og krever en grundig undersøkelse av en lege, og kan kreve blodprøver for å utelukke andre lidelser.
Ømhet eller smerte i trykkpunkter på kroppen kan skille FMS fra andre relaterte lidelser.
Når andre forhold er utelukket, vil legen din vurdere dine symptomer for å avgjøre om de oppfyller de diagnostiske kriteriene for FMS. Ifølge American College of Rheumatology, kriteriene for en diagnose av FMS krever smerter i alle fire kvadranter av kroppen som har vart i minst tre måneder.

Effekter

Udiagnostiserte FMS kan bidra til sosial isolasjon som pasienten er for utmattet til å delta i aktiviteter utenfor.
Pasienter som lider av depresjon som et resultat av langvarig smerte og mangelen på adekvat behandling.
Når diagnostisert og behandlet, pasienter er i stand til å nyte en normal livsstil ved å endre deres søvnmønster, delta i hensiktsmessige former for trening og fortsetter rutine medisiner.

Forebygging / løsning

Medisiner Lyrica og Cymbalta har begge fått godkjenning fra FDA for bruk i behandling av FMS. Lyrica brukes til å behandle nerve smerter og er vellykket for noen med FMS. Cymbalta er et antidepressivum og fungerer som en serotonin og noradrenalin reopptakshemmere. Det er antatt at et lavt nivå av serotonin kan bidra til symptomer på FMS.
Du kan være foreskrevet andre antidepressiva for å avlaste tilhørende depresjon, smerte og søvnforstyrrelser.
Steroide anti-inflammatoriske medikamenter kan være foreskrevet for smerte.

Hva er alle de tegn og symptomer på Fibromyalgi?

Fibromyalgi er ansett som en revmatisk lidelse som ikke har noen fysisk årsak. Ifølge Mayo Clinic, oppstår dette syndromet i 2 prosent av befolkningen, med kvinner som er det mest sannsynlig mål. En rekke faktorer som ser ut til å bidra til sykdom, slik som infeksjoner, genetikk og fysiske eller psykiske traumer. Hjernereseptorer bli altfor følsomme for smerte, forlater sine lider med konstant verkende muskler.

Ømme punkter

En meget sterk fellesnevner at fibromyalgi pasienter dele er en liste over spesifikke områder i kroppen som vondt når noen fast trykket er brukt. Disse områdene av kroppen er kjent som ømme punkter og inkluderer musklene i midback, baksiden av hodet, øvre del av brystet, ytre albuene, sider av hofter, indre knær, øvre hofter og foran på halsen. Den karakteristiske trekk ved ømme punkter gjør denne tilstanden svært forskjellig fra kronisk utmattelsessyndrom, som ofte feildiagnostisert å forklare en persons symptomer.

Sleep

De fleste mennesker med fibromyalgi har søvnforstyrrelser eller alpha-EEG. Denne søvnforstyrrelse er preget av hjernen hele tiden "våkne opp" mens en person sover. Fordi hjernen aldri får nok søvn selv om den enkeltes kropp kan få nok søvn, våkner personen opp med følelsen drenert.

Mange har også søvnapné coexisting med sine søvnforstyrrelser. Søvnapné er en lidelse som gjør at personen plutselig slutter å puste mens du sover. Ofte personen ikke vet at de har sluttet å puste eller har våknet opp. Pustingen kan stoppe for en andre eller til og med minutter.

Hodepine

Personer med fibromyalgi har to typer hodepine: migrene og spenningshodepine.

Den "vanlige" migrene ofte forekommer i fibromyalgi lider. Før migrene, vil personen føler seg engstelig eller deprimert. Så kvalme, svimmelhet, lysfølsomhet og øyesmerter begynne å sette inn. Den andre typen migrene er den klassiske migrene, som innledes med dobbelt syn, ser flekker og forvrengt syn. Disse typer hodepine vare alt fra et par timer til en uke.

Spenningen hodepine kan forekomme på hver side av hodet, og vare opp til et par timer.

Fatigue

Fibromyalgipasienter føler seg ofte trøtt. Det er mer alvorlig enn å være sliten og kan holde en person i sengen for et flertall av tiden. Dette starter en ond sirkel - en person føler seg trøtt og forblir i seng, som forverrer smerten de føler i sine muskler. De fleste av symptomene på fibromyalgi bli forverret av tretthet. Selv om ikke alle fibromyalgi lider føler fatigued dag inn og dag ut, de har hatt et anfall av intens trøtthet på et tidspunkt i sin sykdom.

Depresjon

Mange mennesker opplever kronisk depresjon som en del av sykdom eller på grunn av deres symptomer. Leve hver dag i smerte kan være svært taxing på sinnet. I tillegg er det medisinske samfunnet fremdeles forsøker å klassifisere denne sykdom, og mange mennesker i feltet er på den til behandling av fibromyalgi. Det er viktig når finne en lege at de har noen erfaring med å håndtere fibromyalgi.

Andre symptomer

Andre symptomer forbundet med fibromyalgi er angst, muskelrykninger, brystsmerter, urinveisproblemer, rhinitt, muskelstivhet, kjemisk sensitivitet, fordøyelsesproblemer, muskelsmerte, vektøkning og hukommelsestap. Sjelden opplever alle disse symptomene, men det er viktig å registrere hva symptomene du har. Hvis du mistenker at du har fibromyalgi, forsknings måter å håndtere sykdommen.

Er Blåmerker et symptom på Fibromyalgi?

Fibromyalgi har mange symptomer. Smerter, tretthet og depresjon er trolig den beste anerkjente symptomene, men fibromyalgi er mye mer. Mange fibromyalgi lider også rapportere hudsykdommer, for eksempel tørr hud kløe og blåmerker.

Hudproblemer og Fibromyalgi

Ingen forstår nøyaktig hvorfor fibromyalgi påvirker huden. Fibromyalgi, derimot, gjør forvirre hjernens evne til å behandle smerte signaler, og dette kan faktor i vanlige hudproblemer som allodyni.

Allodyni

The American Heritage Medical Dictionary definerer allodyni som "Pain at resultatene fra et ikke-skadelig stimulans til huden." Fibromyalgi pasienter med allodyni rapporterer ofte hevelse og blåmerker.

Blåmerker

Sår oppstår når små blodkar bryte nær overflaten av huden, vanligvis forårsaket av et fall eller et slag. Lett blåmerker har forskjellige årsaker, og en medisinsk faglig bør konsulteres dersom det blir alvorlig.

Hva som bidrar til Blåmerker

Medisiner som kortikosteroider og aspirin kan tynne blodet eller huden og forårsake blåmerker. Kosttilskudd som fiskeolje, ofte anbefalt å fibromyalgipasienter, også kan fungere som blodfortynnende.

Hvordan Cope

Iført verneklær og unngå aktiviteter som vil føre til harde slag vil redusere risikoen for blåmerker. Medisiner kan være nødvendig å justere for alvorlig blåmerker; imidlertid aldri slutte å ta noen medisiner eller kosttilskudd uten først å snakke med en lege.

Symptomer ved hjerteklaff Failure

Symptomer ved hjerteklaff Failure


Ifølge American Heart Association, er over 5 millioner mennesker diagnostisert med hjerteklaffsvikt årlig. Kirurger utfører et gjennomsnitt på 100.000 hjerteklaff surgeries et år på grunn av symptomer på hjerteklaffsvikt. Du kan være født med en unormal hjertet ventil eller skade hjerteklaffene ved kontrahering infeksjoner som infeksiøs endokarditt eller revmatisk feber.

Betydning

Hjerteklaffene pumpe blod gjennom kroppen ved å åpne og lukke hver gang hjertet slår. Hjerteventiler åpner sine spisser eller dører på den ideelle tid på grunn av bestemte trykkforandringer på hver side av ventilen. Mitral-eller aorta ventiler er på venstre side av hjertet og jobbe hardere enn sine kolleger på høyre side, trikuspidalklaff og lunge ventilen.

Identifikasjon

Symptomer på hjerteklaffen svikt kan inkludere kortpustethet eller vanskeligheter med å fange pusten når du ligger nede eller mens den er aktiv, trykk i brystet når du puster kald luft, vekt eller ubehag i brystet når du er aktiv, hjertebank eller rask puls , svimmelhet og en følelse av svakhet.

Betraktninger

Hjerteklaffsvikt kan føre til fullstendig hjertesvikt, som er identifisert av hevelse eller oppblåsthet i magen, hovne føtter eller ankler og / eller rask vektøkning. Eldre pasienter utvikler ofte endringer i hjerteventil struktur skaper en defekt hjerteklaff som ikke klarer å helt åpne eller lukke.

Behandling

Mild hjerteklaffsykdom behandles vanligvis med medisiner. Alvorlig hjerteklaffsykdom krever kirurgisk reparasjon. Forskning de ulike typer behandling for hjerteklaffsvikt ved hjelp av American Heart Association hjemmeside (se Ressurser nedenfor).

Advarsel

Du kan ha alvorlige hjerteklaffsykdom som krever umiddelbar medisinsk behandling og ikke har noen synlige symptomer. Ikke overse uvanlige opplevelser eller smerter i brystet som ikke er normalt.

Tegn og symptomer ved hjerteklaffsykdom

Hjerte ventil sykdom er en samlebetegnelse som brukes til å beskrive et sett med betingelser som alle påvirker hjertet ventil funksjon. Funksjonen for ventilene i hjertet er å opprettholde en en-retning strømmen av blod. I hovedsak de holde blodet fra å lekke bakover mens hjertet pumper. Hjerteklaffsykdom kan enten være medfødt (de som utvikler før fødselen) eller ervervet (de som påvirker endringer over tid). Det er ingen enkelt tegn eller symptom som indikerer hjerteklaffsykdom; Imidlertid er det felles tegn og symptomer.

Hjertebank

En veldig vanlig symptom på hjerteklaffsykdommer er hjertebank eller uregelmessige hjerteslag.

Hjerte Murmur

Et hjerte bilyd kan oppdages av en lege ved hjelp av et stetoskop som en swishing lyd. Bilyd kan være helt ufarlig, men kan også være patologisk (indikasjon på sykdom).

Ødem

En annen hyppig tegn på hjerteklaffsykdommer er ødem. Ødem er hevelse, som vanligvis observeres i føtter og ben, som er forårsaket av overskytende væskeopphopning i vevene.

Svimmelhet

Svimmelhet som forstyrrer evnen til å utføre daglige funksjoner kan indikere problemer med hjertet ventil funksjon.

Pusteproblemer

Forenlig med en rekke hjerteproblemer, kortpustethet mens aktiv kan også være et tegn på hjerteklaffsykdommer.

Diagnose og behandling

Diagnose tendens til å involvere flere trinn, blant annet en fysisk eksamen der legen lytter til hjertet, undersøkelse av symptomer og tester som kan inkludere en MR, en angiografi og ekkokardiografi. Behandling kan variere avhengig av den nøyaktige natur og alvorlighetsgraden av tilstanden, men kan omfatte medikamenter som betablokkere, ACE-inhibitorer, vasodilatorer eller kirurgi.

Alle Symptomer på Fibromyalgi

Fibromyalgi er en tilstand som i stor grad endrer måten nervesystemet behandler smerte. Fordi fibromyalgi er en medisinsk uforklarlig tilstand, er det ingen kjente botemidler eller bredt aksepterte behandling for sykdommen. Selv om symptomene har en tendens til å variere mellom lider, er det noen universelle tegn.

Økt følsomhet for smerte

Fibromyalgi smerter er rapportert i alle områder av kroppen og beskrevet på ulike måter. En faktor som forblir konstant, er at det er ganske alvorlig smerte og har en tendens til å bli dårligere om morgenen.

Fatigue

Moderat til alvorlig tretthet er også vanlig blant de med fibromyalgi. Dette tretthet varer, uansett hvor mye søvn er oppnådd.

Forstyrret søvn

Vanskeligheter med å sovne, og gjenværende sove blir ofte rapportert. Ofte andre diagnostisert søvnforstyrrelser følge fibromyalgi.

Hukommelse og konsentrasjon

Evnen til å konsentrere seg om informasjon og oppbevaring av at informasjonen er ofte betydelig svekket.

IBS

Irritabel tarm syndrom er også ofte forbundet med fibromyalgi. Hyppig magesmerter, kvalme og diaré er symptomer på denne tilstanden.

Kronisk hodepine

En veldig vanlig symptom på tilstanden er kronisk og alvorlig hodepine, som til tider manifest i migrene.

Vanlige symptomer ved leddgikt

Vanlige symptomer ved leddgikt


Alle som har revmatoid artritt opplever det annerledes. Det er mange symptomer på sykdommen, og ikke alle av de symptomer vil oppstå på samme tid. Det er imidlertid vanlige symptomer på sykdommen som vil forekomme i alle pasienter som sykdommen utvikler seg. Personer med sykdommen vil vanligvis opplever to eller tre av følgende symptomer samtidig.

Leddene

En av de mest åpenbare tegn på leddgikt er hevelse i leddene. Leddene kan føles varm å ta på og det kan være små knuter på de berørte ledd.

Fatigue

Utmattelsen oppleves av de med revmatoid artritt er annerledes enn enkle tretthet. Det er kronisk og forstyrrer kvaliteten på hverdagen.

Stivhet

Leddstivhet for Revmatoid leddgikt er en kronisk tilstand. Det er spesielt tydelig i morgen, og etter å ha sittet i lange perioder av gangen.

Appetitt

De diagnostisert med revmatoid artritt kan oppleve tap av appetitt, særlig når sykdommen er aktiv under flare-ups.

Vekt

Mange personer med revmatoid artritt opplever betydelig vekttap på 10 pounds eller mer. Dette kan svinge i perioder med fakkel-ups og når du tar visse medisiner for sykdommen.

Smerte

I tillegg til hovne ledd, mange enkeltpersoner opplever leddsmerter. I de tidlige stadiene av revmatoid artritt, ved hjelp av hender og føtter kan være spesielt smertefullt. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil smerten videre til andre leddene i kroppen.

Sykdom

Det er ikke uvanlig å oppleve influensalignende symptomer når lider av revmatoid artritt. Symptomer kan inkludere diaré, oppkast og slapphet.

Årsak og symptomer på Fibromyalgi

Ingen vet nøyaktig hva som forårsaker fibromyalgi, ifølge Mayo Clinic. Det kan være at tilstanden er et resultat av flere faktorer, inkludert sykdommer eller infeksjoner som ser ut til å utløse fibromyalgi eller forverre den. De individene som lider av post-traumatisk stresslidelse (PTSD) har en tendens til å ha en høyere forekomst av denne tilstanden enn de som ikke opplever PTSD. Hvis en person har hatt en infeksjon, kan dette føre til skader og traumer til musklene, og dette kan føre til omfattende og kroniske smerter. Det antas at Fibromyalgi kan være genetisk, fordi det har en tendens til å kjøre i familier. Videre kvinner er mer tilbøyelige til å bli rammet av det enn menn.

Senket smerteterskel

En teori er at de som lider av fibromyalgi har en lavere smerteterskel. På grunn av dette, sender hjernen ut smerte signaler lettere enn det ville i et menneske som har en høyere smerteterskel. Den senket terskelen kan oppstå når det er en unormal økning i kjemikalier i hjernen som signaliserer smerte. Smertereseptorer i kroppen tilsynelatende lære å huske smerte og blir ekstremt følsomme. Som et resultat av disse reseptorene over-reagere på smertesignalene.

Over-aktive immunsystem

Fibromyalgia-symptoms.org bemerker at tilstanden kan skyldes et overaktivt immunsystem, som normalt beskytter kroppen din fra de dårlige ting --- virus, fremmede celler og bakterier. Men hvis immunforsvaret ditt er over arbeidende, kan dette resultere i smerter og betennelser.

Fatigue

Hvis du lider av fibromyalgi, er det sannsynlig at du vil bli oppbrukt når du våkner om morgenen, selv om du har hatt rikelig med søvn. Dette kan være fordi du aldri komme inn i restorative søvnen, noe som er svært dypt, og dette er typisk for en fibromyalgi lidende. Søvnforstyrrelser, inkludert søvnapné og rastløs leg syndrom, har vært knyttet til fibromyalgi.

Muskelsmerter

Smerten av fibromyalgi er sammenlignbar med artrittisk smerte bortsett fra at det forekommer i musklene i stedet for i leddene. Det er beskrevet som en nådeløs kjedelig verke. Ifølge Mayo Clinic, for å bli vurdert utbredt, må smerten oppstår over og under midjen og på begge sider av kroppen din.

Tender Points

Fibromyalgi lider har ømme punkter på kroppen som gjorde vondt når trykket er brukt. De ømme punkter kan omfatte området mellom skulderbladene; baksiden av hodet; nakken; toppen av skuldrene; de øvre hofter; øvre del av brystet; ytre albuene; knær og de indre sidene av hoften.

Symptomer ved hjerteklaff Blokkering

En hjerteventil blokkeringen er i det vesentlige en innsnevring av en eller flere ventiler i hjertet. Det blir ofte referert til som bare ventil stenose og vil ofte påvirke enten mitralklaffen eller aortaklaffen, men du kan se denne blokkeringen skje i lunge ventilen, som er ventilen mellom hjerte og lunger. Når en blokkeringen skjer innenfor en av ventilene i denne viktige organ, ditt hjerte, ifølge Mayo Clinic, uunngåelig må jobbe hardere bare for å pumpe blodet. Med denne tilstanden, vil du vanligvis begynner å vise visse tegn og symptomer på at noe er galt med hjertet ditt.

Hjertebank

En av de vanligste symptomene på en hjerteklaff blokkering er hjertebank av hjertet, som er utgangspunktet momentant episoder der hjertet skulle flagre, pund, rase eller føler som om det er å hoppe over et slag. Dette ville skje hvis blokkeringen skjer i enten aorta eller mitral ventiler, noe som gjør det til et felles symptom for disse to forholdene. Likevel kan også manifestere seg som et hjerte knurrer, noe som ville være en "susende" lyd som hjertet slår en aortaklaffen blokkering.

Fatigue

En annen vanlig symptom hos de fleste hjerteklaff blokkering ville være en viss tretthet eller utmattelse. For de fleste vil dette tretthet være mer uttalt i perioder der hjertet jobber på et økt nivå, som under trening eller fysisk anstrengelse. Dette kan imidlertid tretthet eller utmattelse manifestere i perioder med hvile, særlig når blokkeringen er mer alvorlig. Noen ganger kan dette trøtthet også komme med svimmelhet, følelse ør eller besvimelse.

Tungpustethet

Noen mennesker med en hjerteklaff blokkering, det være seg aorta, mitral eller lunge, kan begynne å oppleve episoder av åndenød eller følelse omstendelig. Mye som symptom på tretthet, kan dette kortpustethet blitt mye mer uttalt i tider med trening eller noen form for fysisk anstrengelse, men kan også være til stede i tider med hvile. For en hjerte blokkering, kan du også føle det en større vanskeligheter med å puste når du faktisk legge ned.

Pain

Selv om det ikke er et vanlig symptom på tvers av hjerteklaff blokkeringer, det er mulighet for, ifølge Mayo Clinic, å lide noen grad av smerte eller ubehag i brystet. Oftere enn ikke, vil dette smerte eller ubehag skyldes enten en aorta eller lunge blokkering, men kan oppleves med en hjerte blokkering også. Som blir sagt, ikke alle mennesker vil føle en smerte med en hjerteklaff blokkering. Noen mennesker kan bare føle en liten tetthet i brystet for å indikere at denne tilstanden er til stede.

Hevelse

Noen ganger kan en person som lider av en hjerteklaff blokkering, nemlig en i mitralklaffen, merke noe hevelse eller betennelse i føtter og ankler. Dette hevelse kan starte på som nesten umerkelig og fremgang som blokkeringen forverres.

Hoste

Avhengig av plasseringen av hjerteklaffen blokkering, kan du også begynne å lide av en relativt alvorlig hoste som føles litt dypt. Denne hosten vil vanligvis starter som tørr eller uproduktive, men kan utvikle seg til det punktet hvor du faktisk hoste opp blod.

Symptomer ved å bli en diabetiker

Diabetes er en autoimmun lidelse der kroppen ikke regulere sukker. Det er to typer av diabetes: i type 2 diabetes, kroppen angriper sitt eget insulin-produserende celler. Med Type 2, også kalt voksen-utbruddet diabetes, produserer kroppen insulin, men regulerer ikke det riktig. Symptomer på begge typer er like, og det er viktig å ha en lege sjekke dine symptomer, fordi ubehandlet diabetes kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Vekttap

Vekttap som ikke kan tilskrives en endring i kosthold eller trening rutine kan være et tegn på at du er diabetiker.

Hyppig vannlating

Et symptom på diabetes som mange opplever er en drastisk økning i vannlating.

Sult og tørst

Hvis du er plutselig alltid sulten og / eller tørst, kan det være et tegn på at du er diabetiker.

Vision endringer

Noen diabetikere opplever uskarpt eller forvrengt syn før diagnose og behandling.

Fatigue

Hvis du finner er ekstremt sliten og svak, kan det være et tegn på diabetes.

Prodromal symptomer ved schizofreni

Prodromale symptomer er de som forekommer i det prodromale fase av schizofreni, i en periode som forekommer ett til to år før psykotiske symptomer oppstår. To av de hyppigst rapporterte symptomer på denne perioden er sosial tilbaketrekning og endringer i atferd på skole eller arbeid. Disse symptomene er ofte ikke gjenkjennes som schizofreni, som kan gjøre tidlig påvisning av sykdommen er vanskelig.

Undergrupper

Det er tre undergrupper av prodromal symptomer: svekkede positive symptom syndrom (APSS), kort periodisk psykotisk syndrom (BIPS) og genetisk risiko pluss funksjonell svekkelse (G / D).

Svekkede positive symptom syndrom

Symptomer i denne undergruppen omfatter forvrengte oppfatninger, kommunikasjonsproblemer og merkelige eller uvanlige tanker. Disse symptomene bør forekomme minst en gang i uken i en periode på en måned eller lenger. Symptomer bør stadig bli verre over tid.

Kort periodisk psykotisk syndrom

Symptomer på denne undergruppen omfatter uregelmessige psykotiske tanker eller hallusinasjoner i tillegg til persepsjon og kommunikasjonsproblemer. Disse symptomene bør forekomme en gang om dagen i en til tre måneder.

Genetisk risiko pluss funksjonell svekkelse

Personer med symptomer på denne undergruppen vil ha tidligere blitt diagnostisert med en schizotyp personlighetsforstyrrelse eller har en første-graders slektning som har blitt diagnostisert med schizofreni eller en personlighetsforstyrrelse med psykotiske symptomer. Andre symptomer er nedgang i skole eller arbeid ytelse, generell nedgang i daglig fungering, sosial tilbaketrekning og uvanlig oppførsel.

Betraktninger

Prodromal fase av schizofreni er preget av endringer i persepsjon, sosial tilbaketrekning og endringer i innsats og oppmøte på jobb eller skole. Fordi disse prodromalsymptomer kan etterligne de av andre psykiske problemer, er mange pasienter ofte feildiagnostisert på dette punktet i uorden. Den sanne problemet er ofte ikke oppdaget før symptomene endelig oppfylle kriteriene for schizofreni.

Psykotiske symptomer ved schizofreni

Schizofreni er en alvorlig kronisk forstyrrelse i hjernen som fører til psykotiske tanker og atferd. Lidelsen kan være svært ødeleggende selv med behandling. Schizofrene har problemer med å skille mellom virkelighet og sine egne vrangforestillinger og hallusinasjoner, noe som gjør det svært vanskelig for dem å oppføre seg normalt.

Vrangforestillinger

Personer med schizofreni ofte har svært irrasjonelle vrangforestillinger. En schizofrene kan tro sine naboer prøver å forgifte ham, eller omvendt, kan tro han er keiseren av en annen planet.

Hallusinasjoner

Schizofrene kan ha lyd hallusinasjoner, og noen pasienter opplever visuelle de også. En stemme kan høres ut som det er inne i vedkommendes hode, eller det kan komme fra et objekt som ikke kan faktisk snakke.

Snakker stil

Schizofrene kan snakke i nonsens rim eller forbanne kontinuerlig. De pleier å gå tur fra fag til fag uten noen form for sammenheng, og kan snakke i total vrøvl.

Oppførsel

En person med schizofreni har en tendens til å oppføre seg på bisarre måter. Hun ler høyt på upassende øyeblikk eller roper på folk uten noen åpenbar grunn. Hun kan grimase gjentatte ganger eller lage rare vesen. Schizofrene ofte mister interessen for personlig hygiene.

Catatonia

I kataton schizofreni, kan en pasient være helt svarer. Han kan nekte å flytte, og hvis noen fysisk flytter ham, forblir han i den posisjonen.

Behandling

Medisinering med anti-psykotiske medisiner er den primære behandling for schizofreni. Men pasienter har en tendens til å slutte å ta sine medisiner og de psykotiske symptomene deretter tilbake. De trenger et støttesystem, som kan omfatte psykoterapi, for å sikre at de fortsetter med sin behandling plan.

Fibromyalgi: Diagnosis & symptomer

Fibromyalgi: Diagnosis & symptomer


Fibromyalgi (FM) er en medisinsk tilstand karakterisert ved kronisk utbredt smerte, invalidiserende tretthet og ømme punkter i bløtvev og ledd. Medisinsk vitenskap har vært i stand til å fastslå den eksakte årsaken til fibromyalgi, men studier har indikert at det har en tendens til å kjøre i familier. Selv om både kvinner og menn i alle aldre kan lider av fibromyalgi, er tilstanden mest vanlig hos kvinner i alderen 30 og 50. Les mer om de diagnostiske metoder og de vanligste symptomene på fibromyalgi.

Diagnose

Det er ikke noen enkle tester tilgjengelig som bekrefter eller utelukker fibromyalgi som den underliggende årsaken til symptomene. Diagnostisering fibromyalgi kan være vanskelig siden symptomene varierer mye fra dag til dag og fra en person til den neste. Leger vanligvis stole på pasienters rapporter om symptomer og en ømme punkter undersøkelse etablert av American College of Rheumatology (ACR). Diagnosen fibromyalgi krever ømhet i minst 11 av de 18 ømme punkter og utbredte smerter som har vart i minst 3 måneder og ligger i alle fire kvadranter av kroppen.

Pain

Den primære symptom på fibromyalgi er langvarig, dyp smerte. Selv om FM smerter er ofte lokalisert i ryggen, skuldrene og nakken, kan det migrere til alle andre deler av kroppen. Fibromyalgi smerte har blitt beskrevet som skyting, knivstikking, bankende, brennende, gnagende og verkende. Noen FM pasienter føler at de kommer ned med influensa; andre føler at de ble truffet av en buss. Smerten har en tendens til å bli verre i morgen, og kan forverres av kulde eller fuktig vær, angst og stress, overdreven fysisk aktivitet, mangel på avslappende søvn og fysisk inaktivitet.

Ømme punkter

Fibromyalgi lider er sensitive i bestemte områder av kroppen kjent som ømme punkter. Disse punktene er svært følsom ved berøring, men aldri vise noen tegn til hevelse, rødhet eller varme. Disse ømme punktene er lokalisert i ledd, muskler, sener og andre fibrøse vev, og er spredt over rygg, nakke, armer, bryst, brystkassen, rumpe, albuer, knær og hofter (Se Ressurser for anbud punkt diagram). Ømme punkter er veldig små, omtrent på størrelse med en krone. Årsaken til disse ømme punkter er ukjent.

Fatigue

Fatigue er et annet vanlig symptom med fibromyalgi pasienter. Nivået av trøtthet varierer fra mild til invalidiserende, og mange fibromyalgi lider blir tvunget til å slutte i jobben, droppe ut av skolen og stoppe sosialt samvær fordi de er så utmattet. Noen medisinske studier har vist at mange FM-pasienter har en søvnforstyrrelse som stopper dem fra å få dyp og rolig søvn er nødvendig for helbredelse muskler og bløtvev. Denne mangelen på restorative søvn fører stivhet og smerter.

Andre vanlige symptomer

Det finnes en rekke andre symptomer som er felles for FM lider. Et flertall av pasientene klager over "hjernetåke", eller en mental haziness som påvirker konsentrasjon og korttidshukommelse. Mange lider er følsomme for sterkt lys og høye lyder. De fleste FM pasienter har overlappende medisinske tilstander, slik som irritabel tarm syndrom (IBS), kronisk hodepine, kjemiske og hud sensitiviteter, svimmelhet og leddgikt. Depresjon og angst er også vanlige symptomer på grunn av stress forårsaket av stadig sliter med kroniske smerter, tretthet og mental tåke.