Digidexo.com

måle ortostatisk blodtrykk

Hva er Ortostatisk blodtrykk?

Ortostatisk blodtrykk er mer korrekt kjent som ortostatisk hypotensjon (hypotensjon er lavt blodtrykk). Det er en tilstand der en persons blodtrykk synker betraktelig når du skifter posisjoner fra liggende eller sittende til stående. Når vi står opp etter sittende eller liggende, vårt blod bassenger i bena våre. Den direkte årsaken til ortostatisk hypotensjon er svikt i kroppen til å reagere raskt til posisjonsendring av skifte blod fra bena tilbake til hjertet. Med ikke nok blod som skal pumpes ut av hjertet, faller blodtrykket. En person med ortostatisk hypotensjon vanligvis blir svimmel eller faller ned når du står opp for fort. Eldre mennesker er mer utsatt, men alle kan ha dette problemet.

Symptomer

Symptomer på ortostatisk hypotensjon kan inkludere svimmelhet, ørhet, tåkesyn, eller faller ned når du prøver å stå opp raskt, eller når du får ut av sengen for fort i morgen.

Årsaker

Den mekanisme som bidrar til kroppens shunt blod fra bena til hjertet er komplisert og består av mange deler. Derfor kan det være mange årsaker, som påvirker ulike deler av prosessen, noe som kan forårsake ortostatisk hypotensjon.

Dehydrering på grunn av trening eller sykdom fører til lavere blodvolum i kroppen, som igjen fører til ortostatisk hypotensjon. Av samme grunn, folk som tar høye doser av diuretika ("vanndrivende") er mer utsatt for denne tilstanden.

Medisiner som betablokkere (brukt for hjertesykdom og høyt blodtrykk), kan Viagra og visse antidepressiva forårsake ortostatisk hypotensjon. (Denne listen er ikke eksklusiv - andre rusmidler kan føre til denne tilstanden.) Legemidler som dilate (utvide) blodårene og kan forårsake ortostatisk hypotensjon inkluderer alkohol og marihuana.

Hjertesykdom som fører til at hjertet til å jobbe mindre effektivt er en annen årsak.

Andre årsaker inkluderer (men er ikke begrenset til): skader i ryggmargen, svulster i ryggraden eller hjernen, alvorlige infeksjoner, brannsår, diabetes, feber, varme (selv å være i en badestamp), og å spise et tungt måltid (som minutt ekstra blod til tarmene).

Diagnose

Hvis du har symptomer på ortostatisk hypotensjon, vil legen måle blodtrykk når du sitter (eller ligge), stativ og sitte eller ligge ned igjen. Hvis blodtrykket endres mye når du skifter posisjoner, vil legen diagnostisere ortostatisk hypotensjon og begynne å lete etter årsaken.

Behandling

Behandling av ortostatisk hypotensjon avhenger av årsaken til tilstanden. For eksempel, hvis årsaken er en medisin du tar, kan legen redusere dosen eller bytte til en annen medisin. Hvis årsaken er en sykdom, vil legen behandle den, hvis mulig. Noen ganger årsaken er svært vanskelig å finne, og legen din kan bare være i stand til å behandle symptomene dine.

Det finnes flere medisiner som kan hjelpe behandle svært alvorlig ortostatisk hypotensjon. Fludrocortisone bidrar til å øke blodvolumet. Fludrocortisone kan forårsake alvorlige bivirkninger, så tett oppsyn av lege er nødvendig når du tar denne medisinen. Midodrine forårsaker små blodårene til å trekke seg som reduserer blod pooling i bena.

Forebygging / løsning

Endre posisjoner sakte og gradvis.

Unngå å stå stille i lange perioder av gangen.

Slitasje kompresjonsstrømper (for å redusere blod pooling i bena).

Drikk rikelig med væske.

Spis flere små måltider hver dag, i stedet for færre, større måltider.

Hvis symptomene er spesielt ille i morgen, bør du vurdere å løfte hodet av sengen slik at du ikke ligger flatt.

Hvordan måle Ortostatisk blodtrykk

Ortostatisk hypotensjon er en ledende årsak til fall hos eldre og personer som har alvorlige medisinske tilstander. Når en person reiser seg, er det en ansamling av blod i de nedre ekstremiteter. I noen tilfeller tar litt lengre tid å gå tilbake til hjertet når du flytter fra en liggende eller liggende stilling til sittende og stående stilling blodet. Dette fører til en person til å bli svimmel, og dermed øke sine sjanser for et farlig fall. Legen din kan forskrive en serie av ortostatisk blodtrykksmålinger til å overvåke forskjeller i blodtrykket som du endrer posisjoner.

Hvordan måle Ortostatisk blodtrykk

•  Be pasienten om å legge seg ned på sengen. Har pasienten opphold i denne stilling i fem minutter. Etter denne tid, vil pasientens blodtrykk har avgjort til sin normale liggende press. Plasser mansjetten på pasientens overarm mellom albuen og skulderen, noe som gjør at den ligger tett på armen. Den pasientens arm må være svakt bøyd. Se etter en pil på mansjetten. Det vil fortelle deg den nøyaktige plasseringen av emisjonen.

finne ventilen på pære som blir brukt til å stramme mansjetten. Vri ventilen med klokken til det er stramt. Dette vil sikre at luften kommer inn i mansjetten og strammer den til et punkt som kreves for å lese det systoliske trykket, eller øverste rekke en blodtrykksmåling. Plasser binaural, eller ørepropper av stetoskopet i ørene og plassere den brede enden av stetoskopet, eller bryststykket mot pasientens hud på toppen av brakialarterien, som ligger på innsiden av albuen. Pump boblen til sphygmomanometer leser 200, og deretter slipper ventilen på pæren svært demping, lytte nøye for å høre hjerteslag. Første kryss du hører kommer til å indikere det systoliske trykket, så det er veldig viktig å huske på dette nummeret. Fortsette å lytte til det bankende til det stopper, noe som gjør at du ser pilen på sphygmomanometer. Når det bankende stopper, vil nummeret på din sphygmomanometer indikere det diastoliske trykket. Derfor, hvis det bank startet når pilen peker på 110, og det vibrerende stoppet ved 60, er en pasients blodtrykket 110/60. Skrive ned dette nummeret på et stykke papir, slik at du kan rapportere resultatene til legen.

har pasienten å sitte opp på siden av sengen. Be ham om å sitte der i fem minutter. Etter fem minutter, gjenta trinnene ovenfor. Noter trykket i pasientens blod mens sitter opp. Etter innspillingen dette trinnet, be pasienten å stå. Ta hans blodtrykk når du står opp og registrere resultatene. Pasientens blodtrykk vil vanligvis vise en forskjell i antall mellom liggende, sittende og stående, og dermed gi legen verdifull informasjon for å hjelpe ham med hans diagnose.

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre

Symptomer på lavt blodtrykk hos eldre


Lavt blodtrykk (hypotensjon) er et vanlig problem for mange mennesker. The Mayo Clinic definerer lavt blodtrykk som å være på eller under 90/60. Det kan føre til en hel rekke symptomer, men kan være spesielt vanskelig for eldre fordi det setter dem på en økt risiko for fall. Det kan også ta en fysisk toll på en eldre person som allerede er i dårlig helse.

Svimmelhet / Svimmelhet

Svimmelhet er et vanlig tegn på lavt blodtrykk hos eldre. Mange eldre mennesker ofte får ør når de står opp fra sittende eller liggende stilling. Faktisk The Mayo Clinic rapporterer at blodtrykksfall etter stående skjer først og fremst hos personer i alderen 65 år og eldre. Dette kan være svært farlig, spesielt hvis personen ikke har noe å bidra stødig dem eller noen til å ta dem hvis de faller.

Kvalme

Kvalme oppstår ofte under episoder med lavt blodtrykk og vanligvis skjer i tillegg til svimmelhet eller hotheadedness. Mange ganger kvalme forårsaket av den plutselige fall i blodtrykket, men det kan også være forårsaket av svimmelhet. Kvalme og oppkast kan også føre til dehydrering som er kjent for å forårsake lavt blodtrykk. For en eldre person, kan kvalme føre til ytterligere problemer slik som redusert appetitt og vekttap.

Besvimelse

Besvimelse eller synkope er et vanlig problem i aldrende mennesker. Faktisk, en tilstand som kalles ortostatisk hypotensjon, som er forårsaket av en blodtrykksfall når du står opp, er en problematisk hendelse for noen eldre. Nettsiden for AGS Foundation rapporterer at besvimelse er sett dobbelt så ofte hos voksne 70 år og eldre og tre til fire ganger så ofte hos voksne 80 og eldre enn i noen yngre voksne. Plutselig besvimelse er farlig for alle. Imidlertid, på grunn av den eldre ha skrøpelig hud og ben, kan det resultere i en alvorlig, ødeleggende skade eller død for en eldre person.

Mangel på konsentrasjon

Når en persons blodtrykket er i stadig synker, er det et tap av blod til hjernen. Dette kan føre til at en eldre person til å ikke være i stand til å fokusere eller har problemer med å konsentrere seg om noe. De kan også bli stadig glemsom og kan selv ha problemer med å huske enkle daglige oppgaver. Familiemedlemmer kan tro at roten årsaken til denne oppførselen er demens når det kan være noe helt annet.

Depresjon

Det antas at depresjon kan være et symptom på lavt blodtrykk. Studier har vist at mange depresjon lider har også problemer med lavt blodtrykk. Det er foreslått av noen i det medisinske fellesskapet som lavt blodtrykk fører til apati og manglende ønske om å gjøre noe. Dette kan igjen skape en følelse av depresjon. Imidlertid er forskning på det nøyaktige forhold mellom lavt blodtrykk og depresjon fortsatt i dets tidlige stadier.

Hvorfor er blodtrykk Nedre mens du står?

Hvorfor er blodtrykk Nedre mens du står?


Blodtrykket kan forandre seg når du beveger deg fra sittende til stående stilling, fordi blodet bosetter seg i beinet fartøy. Med visse aldersgrupper, dette er vanligvis ikke et problem hvis det ikke varer lenge eller blitt en pågående problem. Med andre, kan det være et problem.

Ortostatisk hypotensjon

Når blodtrykket synker når du skifter fra sittende til stående, dette kalles ortostatisk hypotensjon.

Symptomer

Symptomer inkluderer besvime eller svimmel. Enkelte individer kan besvime.

Normal ortostatisk hypotensjon

Denne tilstanden er vanligvis ikke av bekymring i tenåringer og barn hvis det ikke varer lenge eller skje regelmessig.

Unormal ortostatisk hypotensjon

Hvis dette forekommer hos eldre individer, kontakt lege. En bivirkning av enkelte medisiner som vanligvis foreskrevet for eldre personer kan føre til en problematisk fall i blodtrykket.

Uten nok blod pumpe til hjertet, kan brystsmerter eller hjerteinfarkt oppstår. Vanlig lavt blodtrykk kan forårsake støt.

Betraktninger

Hvis en person ikke har lavt blodtrykk, er dette trykkfall sannsynlig ikke lagt merke til når du står.

Hvis det er noen bekymringer, kontakt lege.

Lavt blodtrykk etter trening

Lavt blodtrykk etter trening


Blodtrykk normalt stiger under trening og synker til sitt hvilenivå eller litt lavere 10 minutter etter at du slutter. Regelmessig aerob trening vil bidra til å gradvis senke blodtrykket og redusere risikoen for hypertensjon.

Fakta

Ifølge Drs. Joel Braunstein og Joseph Toscano av Johns Hopkins University, kan du være i faresonen for hjertesykdom hvis blodtrykket faller raskt eller betydelig etter trening.

Symptomer

En rask fall i blodtrykket kan være ledsaget av kvalme, svimmelhet, tåkesyn, tretthet, besvimelse eller tørst. Du kan også oppleve rask pust eller blek, klam hud.

Forebygging / behandling

Planlegg en tredemølletest med din lege hvis du har risikofaktorer for hjertesykdom, som for eksempel røyking eller familiehistorie, hvis du rutinemessig oppleve en rask nedgang i blodtrykk etter trening.

Betraktninger

Du kan oppleve ortostatisk hypotensjon, et fall i blodtrykket etter skiftende posisjoner, hvis du flytter for raskt etter trening. Du er mer utsatt for dette fenomenet som du alder.

Forslag

Hvis du er utsatt for lavt blodtrykk, varme opp før trening og kjøle seg ned når du er gjennom. Unngå jerky eller hurtige bevegelser for å holde blodtrykket stabilt.

Tenåringer og blodtrykk

Tenåringer og blodtrykk


Mange tenåringer ikke bry seg med sin helse fordi de føler at de er for unge til å oppleve problemer. Men det er ikke sant i form av blodtrykket. Tenåringer kan ha høyt blodtrykk, akkurat som voksne. I tillegg tenåringer som har problemer med høyt blodtrykk nå er mer sannsynlig å ha alvorlige problemer som voksen. Regelmessige legebesøk for å overvåke problemet er nøkkelen til å hindre problemer.

Blodtrykket nøkkelbegreper

For å fullt ut forstå problemene forbundet med høyt blodtrykk, må folk forstå begrepene knyttet til blodtrykket opplesninger. Jo høyere tall kalles systolisk trykk og representerer toppen av hvert hjerteslag, mens lavere tall kalles diastolisk trykk, som representerer hvilepuls trykket. En avlesning på 130/80 ville ha et systolisk antall 130 og diastolisk rekke 80. forstå hva disse tallene representerer viser tenåringer som blodtrykket er direkte relatert til hjertet. Derfor kan problemer med blodtrykket påvirke hjertet.

Normalt blodtrykk Under 18

For barn under 18 år, er blodtrykksmålinger basert på persentil diagrammer. Hvis et barn faller mellom 90. og 95. persentilen avlesninger for blodtrykket for sin høyde og alder, er han regnet for å være normal-høy eller pre-hypertensjon. Hvis et barn faller over 95-persentilen for blodtrykk, er hun anses å ha høyt blodtrykk. For eksempel, som vist i figuren av National Institute of Health, en 13-åring i 50-persentilen av høyde regnes som pre-hypertensjon hvis hans systolisk når 122. Men for en 17-åring i den 50. persentil av høyde, hun er ikke pre-hypertensjon inntil hennes systolisk når 125.

Eldre tenåringer

Atten og 19-åringer er kategorisert som voksne når det gjelder blodtrykk. En optimal lesing for voksne er 120/80. Men målinger opp til 140/90 er ikke i faresonen for de 18 og over, selv om det regnes som høy normal eller pre-hypertensjon. Som tallene gå høyere, helserisiko vokse. På en lesning av 180/110, risikoen for hjerteinfarkt, nyresykdom, slag og død alvorlig øke. På den andre enden av spekteret, kan en avlesning under 50/35 resultere i koma eller til slutt død.

Risikofaktorer og konsekvenser av Hypertension

Tenåringer som røyker, er overvektige eller fete, ikke trener og / eller har en familiehistorie med hypertensjon er mer sannsynlig å utvikle sykdommen. Noen ganger symptomene på hypertensjon ikke manifestere i årevis, men når de gjør de kan være alvorlige og inkluderer slag, hjerteinfarkt, nyresvikt, tap av syn, aterosklerose (åreforkalkning), hodepine, svimmelhet, synsforstyrrelser, kvalme og neseblod. Å behandle tilstanden, leger arbeider med pasienter ved å diskutere en passende treningsprogram, planlegger sunne måltider og forskrivning medisiner. Tenåringer som tar sin tilstand alvorlig nå er mindre sannsynlig at lider av det i fremtiden.

Hypotensjon

På den andre enden av spekteret er hypotensjon eller lavt blodtrykk, som kan være farlig i tillegg, og kan føre til at personen å gå inn i koma. Særlig tenåringer er ortostatisk hypertensjon, som er når blodtrykket plutselig faller mer enn 20/10 når tenår sitter eller står opp. Som et resultat, blir ungdoms ofte svimmel og kan til slutt besvime. Leger er vant til å se på problemet, men venstre ubehandlet problemet kan være alvorlig fordi det kan føre til besvimelse og død. Behandle problemet innebærer høyere saltinntaket, drikke rikelig med væske, ikke raskt stiger opp fra en tilbakelent stilling og å være oppmerksom på symptomer før et alvorlig problem oppstår. Men tenåringer med dette problemet trenger å diskutere problemet med legen sin for å formulere en skikkelig individuell plan.

Problemer med Ortostatisk Hypertensjon

Selv om ortostatisk hypotensjon (en tilstand hvor det systoliske blodtrykket faller med endring i holdning) har blitt studert i lengden, er ortostatisk hypertensjon et fenomen som ennå ikke er fullt ut forstått av medisinske forskere. Det synes å være utløst av det sympatiske nervesystemet, og er manifestert i en rekke sykdommer.

Identifikasjon

Definisjonen av ortostatisk hypertensjon er en økning på 20 mmHg (millimeter kvikksølv, enhetenes hvor blodtrykket måles) for hver endring i holdning fra liggende, til å sitte oppreist, til fullt stående. Det aspekt av trykket som måles er systolisk trykk, som er det maksimale trykk som utøves på arteriene fra venstre nedre kammer i hjertet som oppstår når hjertet er rier. Det er den øverste nummeret når helsepersonell forteller en pasient sitt blodtrykk. Normalområdet for dette nummeret er 110-120 mmHg.

Årsaker

Selv om den eksakte årsaken til ortostatisk hypertention er under tvist, er det flere respekterte hypoteser som sirkulerer. En tanke er at når en person reiser seg, samler blod i de nedre ekstremiteter og senker hjerteminuttvolum (mengden av blod pumpes av hjertet i ett minutt). Som reaksjon, tar det sympatiske nervesystemet over og innsnevrer blodårene, og dermed øke trykket. For diabetespasienter, er det tenkt at det kan være en overfølsomhet av baroreflex som feiler på siden av å heve trykk. Den baroreflex er et område av hjertet som releer informasjon til hjernen og påvirker blodtrykket og det sympatiske nervesystemet generelt.

Betydning

Ortostatisk hypertensjon har blitt identifisert som et symptom på pheochromocytoma (en type av endokrin tumor). I denne tilstand kan ortostatisk trykket være forhøyet (hypertensjon) eller redusert (hypotensjon). Ortostatisk hypertensjon kan også påvises i visse tilfeller av POTS (postural ortostatisk takykardi syndrom). I POTS, hastigheter hjertet sitt slag per minutt for å kompensere for svingninger i gravitasjonskraften fra postural endringer. Nevropati (kronisk nummenhet, smerter eller svakhet grunnet nerveskade) har vært assosiert med ortostatisk hypertensjon hos diabetespasienter. Ifølge en studie ved Shimada Laboratory i Japan, har forekomsten av taus hjerneslag og TIA (forbigående iskemiske anfall, eller mini-slag) hos eldre japanske pasienter med en historie med essensiell hypertensjon en bemerkelsesverdig link til posturalt hypertensjon. Av de 241 deltakerne i studien, 11 prosent vises denne funksjonen.

Ledelsen

Forvaltningsregimer har en tendens til å følge standard hypertensjon behandling, noe som betyr at målet er å senke blodtrykket. Imidlertid medisiner valgt for å bekjempe ortostatisk hypertensjon er de som fokuserer på å inhibere det sympatiske nervesystemet. Medisinen prazosin har vist seg nyttig. Prazosin virker ved å blokkere reseptorer som en sammentrekkende middel som norepinefrin ville kreve 'som et resultat, er den glatte muskulatur av blodkaret avslappet og trykket redusert. Medisinen klonidin har vist seg også vellykket i behandling av ortostatisk hypertensjon. Klonidin, også kjent som Catapress, stimulerer visse reseptorer i hjernen, som i sin tur senker blodsirkulasjon og vaskulær muskeltonus. Det reduserer også nivået av kalsium og noradrenalin i blodet, noe som ytterligere senker blodtrykket.

Expert Insight

Det er viktig å merke seg at en studie av Kario, et al. fastslått at en korrelasjon mellom ortostatisk hypertensjon og kardiovaskulær sykdom hos eldre. Studien, utført i 2002, omfattet ortostatisk hypertensjon, ortostatisk blodtrykkssenkende og de med normale ortostatisk press. Silent slag (hjerneslag uten symptomer) skjedde tre ganger oftere i gruppen med ortostatisk hypertensjon enn i kontrollgruppen (folk med normale blodtrykk). Studien bekreftet videre at administrering av medisiner som påvirker det sympatiske respons (prazosin, klonidin) fullt kontrollert tilstanden. I tillegg til streng blodtrykksmåling, ble MRI (magnetic resonance imaging) benyttet i studien for å bekrefte vaskulære endringer i hjernen.

Hva er årsakene til lavt blodtrykk?

Blodtrykket blir målt som en systolisk og diastolisk nummer. Et normalt blodtrykk er 120/80. Det systoliske eller øvre tallet, er et mål på trykket i arteriene som hjertet kontrakter. Diastoliske måler trykket når hjertet hviler. Lav blodtrykket er klassifisert som en lesning nedenfor 90/60. Lavt blodtrykk anses som et problem når det er symptomer med den. Noen mennesker har lavt blodtrykk normalt og har ingen symptomer.

Endokrine systemet

Det endokrine systemet bruker hormoner fra skjoldbruskkjertelen, hypofysen og binyrene å regulere funksjoner i kroppen. Lavt blodtrykk kan være forårsaket av hypotyroidisme. For lite thyroid hormon bremser ned funksjoner i kroppen, inkludert blodtrykk og metabolisme. Hormonene produseres av binyrene har en rolle i å kontrollere noen av kroppens funksjoner som blodtrykk, puls og metabolisme. Addisons sykdom er en binyre dysfunksjon som kan føre til lavt blodtrykk. Andre endokrine systemproblemer som kan føre til lavt blodtrykk er en hypofysen som ikke produserer nok hormon og folk med diabetes kan lide hyperglykemi og lavt blodtrykk hvis blodsukkeret synker.

Dehydrering

Dehydrering kan føre til lavt blodtrykk kalles ortostatisk hypotensjon, også kjent som postural hypotensjon. Dehydrering oppstår når du mister mer vann i kroppen enn kan settes tilbake i. Dette kan være på grunn av sykdom, anstrengende fysisk aktivitet eller ikke erstatte væsker i ekstremt varmt vær.

Medisiner

Diuretika, også kalt vanndrivende, gitt ved høyere doser kan forårsake lavt blodtrykk fordi de fjerne vann fra kroppen. Diuretika er vanligvis foreskrevet for høyt blodtrykk. Medisiner som kalsiumkanalblokkere, antidepressiva, ACE-hemmere og alfablokkere dilate arterier og vener, forårsaker lavt blodtrykk.

Septikemi

Septikemi er en infeksjon som går inn i blodet. Denne typen infeksjon kan føre til septisk sjokk, noe som fører til at blodtrykket til å falle dramatisk. Dette kan være livstruende, og ubehandlet kan være dødelig.

Mangel på næringsstoffer

Lave nivåer av vitamin B12 kan føre til anemi. Anemi er forårsaket av lave nivåer av jern i blodet. Anemi og B12 kan holde legemet fra å produsere nok røde blodlegemer til å bære tilstrekkelig oksygen gjennom kroppen. Kombinert, kan disse forholdene føre til lavt blodtrykk.

Effektene av lavt blodtrykk

Normal systoliske blodtrykket er mellom 90 og 120 mm Hg, samtidig som normalt diastoliske blodtrykket er mellom 60 og 80 mm Hg. Lavt blodtrykk, eller hypotensjon, er definert som lave nok til å forårsake symptomer.

Primære symptomer

I lavt blodtrykk, strømmer utilstrekkelig blod til hjernen, og personen kan føle deg svimmel og ør og kanskje til og med besvime.

Ortostatisk hypotensjon

Lavt blodtrykk symptomer er mest vanlig når den enkelte står opp etter sittende eller liggende. Dette kalles ortostatisk hypotensjon. Som en kronisk tilstand, kan lavt blodtrykk være invalidiserende.

Hjerte Betraktninger

Kroniske lavt blodtrykk resulterer i mangel på oksygen og næringsstoffer til organer. Utilstrekkelig blodstrømmen til hjertet kan forårsake brystsmerter eller hjerteanfall.

Nyreproblemer

Under langsiktig lavt blodtrykk, kan nyrene ikke eliminere avfall effektivt, fører til en opphoping av urea og kreatin i blodet.

Organsvikt

Kronisk lavt blodtrykk kan til slutt føre til raske flere organ systemfeil som omfatter hjerte, nyrer, lever, lunger og hjerne. Dette resulterer i sjokk og død.

Hva er årsaken til en rask reduksjon i blodtrykk?

Lavt blodtrykk, også kjent som ortostatisk hypotensjon, er en unormal fall i blodtrykket. Denne tilstanden skjer når blodtrykket etter hvert hjerteslag er lavere enn normalt, melder Qunicy Medical Group i Quincy, Ilinois. Organer som hjertet og hjernen ikke får nok blod. Svimmelhet og besvimelse er ofte et resultat.

Identifikasjon

Gjennomsnittlig blodtrykk ligger mellom 90/60 millimeter kvikksølv til 130/80 millimeter kvikksølv, melder Quincy Medical Group. En dråpe av bare 20 mg kvikksølv kan føre til helseproblemer for visse mennesker.

Typer

Det er tre hovedtyper av hypotensjon - ortostatisk hypotensjon, nevralt mediert hypotensjon og alvorlig hypotensjon. Ortostatisk hypotensjon er forårsaket av en brå endring i kroppsstilling, slik som å bevege seg fra en liggende stilling til stående en. Nevralt mediert hypotensjon, utbredt hos unge voksne og barn, er brakt om når en person har stått for lenge. Alvorlig hypotensjon oppstår fra en rask tap av blod eller støt.

Årsaker

En reduksjon i blodtrykket kan tilskrives medisiner som diuretika, blodtrykk medisin, smertestillende og antidepressiva. Også lavt trykk kan bli brakt videre av visse betingelser, inkludert hjertesvikt, dehydrering og diabetes.

Effekter

En plutselig nedgang i blodtrykk kan føre til uklart syn, svimmelhet og ørhet. Når blodtrykket faller raskt, kan en person faller bevisstløs og alvorlig skade seg selv ved å falle og bryte bein i kroppen.

Forebygging / løsning

En reduksjon i blodtrykket kan være forårsaket av en rekke årsaker. Behandlingen avhenger av årsaken og alvorlighetsgraden av tilstanden. I alvorlige tilfeller, antibiotika og et IV kan være nødvendig. Dersom hypotensjon er forårsaket av medisiner, se din lege til å endre medikamenter eller dosering. Andre rettsmidler inkluderer å holde hydrert eller legge til mer salt i kostholdet ditt. Healtblurbs.com anbefaler å prøve naturlig rettsmidler, for eksempel øke øvelse, senke alkoholforbruket, unngå stress, unngå å stå i lange perioder, og spise små måltider fylt med karbohydrater.

Hva er et farlig lavt blodtrykk?

Blodtrykket er et mål på den kraft som utøves mot veggene i arteriene som hjertet pumper blod gjennom dem. En blodtrykksmåling er sammensatt av to forskjellige trykk --- diastolisk og systolisk. Systolisk trykk, som beskrevet av den nasjonale hjerte Blood and Lung Institute, er trykket som utøves når hjertet slår og pumper blod. Diastolisk trykk er trykket mens hjertet hviler mellom beats. Lav blodtrykket oppstår når enten det diastoliske eller det systoliske trykket er under det normale.

Funksjoner

En blodtrykks leser statene det systoliske trykket først, etterfulgt av det diastoliske trykket. Normalt blodtrykk, ifølge American Heart Association, er trykket lavere enn 120/80. Lav blodtrykket oppstår når det systoliske trykket er under 90, eller når det diastoliske trykket er under 60.

Betraktninger

Eksperter bruker ikke et bestemt antall for å definere farlig lavt blodtrykk. Blodtrykk som er for lavt for en person kan være normal for en annen. Lavt blodtrykk kan være farlig, ifølge Mayo Clinic, hvis det oppstår plutselig eller om det fører til merkbare symptomer.

Typer

Tre hovedtyper av lavt blodtrykk føre til merkbare symptomer som kan være farlig. Nøytralt mediert hypotensjon (NMH) er lavt blodtrykk som synker etter å ha stått for en lang periode, eller på grunn av ekstrem følelsesmessig stress. Ortostatisk hypotensjon er lavt blodtrykk som oppstår når stiger fra sittende eller liggende stilling. Alvorlig hypotensjon er lavt blodtrykk som kan føre til sjokk, en potensielt dødelig tilstand der blodtrykket er så lav at vitale organer, som for eksempel hjernen og nyrene, ikke får nok blod for å fungere skikkelig.

Symptomer

Vanlige symptomer på potensielt farlig lavt blodtrykk er svimmelhet, besvimelse, svimmelhet, kvalme, dehydrering og tåkesyn. Andre inkluderer mangel på konsentrasjon, hud som er kald, klam eller blek, tretthet, depresjon og grunne, rask pust.

Årsaker

Medisinske tilstander som kan føre til farlig lavt blodtrykk inkluderer hjerteproblemer, en lite aktiv eller overaktiv skjoldbruskkjertel, lavt blodsukker, dehydrering og overdreven blodtap. Andre er alvorlig infeksjon, mangel på næringsstoffer i dietten og alvorlig allergisk reaksjon. Visse medisiner kan også bidra til lavt blodtrykk. Blant de vanligste er diuretika, alfablokkere, betablokkere, legemidler som behandler Parkinsons sykdom og noen typer antidepressiva.

Informasjon om blodtrykk medisin Lotrel

Informasjon om blodtrykk medisin Lotrel


Lotrel er en reseptbelagte medisiner som hovedsakelig brukes til å behandle hypertensjon (høyt blodtrykk). Lotrel inneholder en kombinasjon av narkotika Amlodipin; en kalsiumkanalblokker og Benazepril; og en angiotensin-omdannende enzym (referert til som ACE). Lotrel er ofte brukt som en preemptive tiltak, som ubehandlet hypertensjon kan føre til alvorlige sykdommer som hjerteinfarkt, hjerneslag og sykdommer i nyrene.

Funksjoner

Amlodipin, kalsiumkanalblokk (eller kalsiumantagonist), arbeider for å øke blodgjennomstrømningen ved lettelser blodårene slik at de er i stand til å utvide og utvide seg. ACE-hemmere som Benazepril, arbeide for å redusere enzymet ACE handling. Ved å hemme den ovennevnte, kan blodkar utvide eller ekspandere, og blodtrykket kan falle. Når dette skjer, til hjertets generelle helse og evne fungere (pumpe blodet) øker.

Administrasjon

Lotrel doser er foreskrevet i henhold til pasientens medisinske tilstand og sin reaksjon på behandlingen. Lotrel er ikke ment å lindre symptomer og redusere en persons blodtrykk umiddelbart; det kan ta opptil flere uker for medisiner for å nå sitt fulle effektivitetsnivå. Det er viktig at Lotrel tas som foreskrevet (vanligvis en gang daglig) og konsekvent. Å ta medisinen på samme tid hver dag anbefales, da det må brukes konsekvent for å oppnå fordelen.

Doser

Lotrel tas oralt i form av en kapsel. Avhengig av dosen, inneholder medisinen forskjellige styrker av de ingredienser amlodipin og benazepril. Den amlodipin i kapslene varierer i styrke fra 2,5 mg, 5 mg eller 10 mg og er benazepril styrke tilsvarende 10 mg, 20 mg og 40 mg. Til sammen er det seks forskjellige kombinasjons styrker som er tilgjengelige.

Identifikasjon

Lotrel doser kan modifiseres og eller reduseres for å passe best til pasienten. De kapselstyrke er laget for å være lett skilles fra hverandre. Lotrel 2,5 mg / 10 mg er hvit med gullbånd, Lotrel 5 mg / 10 mg er brun med hvite bånd, Lotrel 5 mg / 20 mg er rosa med hvite bånd, Lotrel 5 mg / 40 mg er en lyseblå kapsel med hvite bånd , og Lotrel 10 mg / 20 mg er en lilla kapsel med hvite bånd.

Bivirkninger

Bivirkninger av Lotrel er tretthet, ørhet og tørrhoste. Disse effektene har en tendens til å avta når legemet blir vant til medisinen. Alvorlige bivirkninger inkluderer besvimelse, nedsatt libido, infeksjon eller influensalignende symptomer og økt eller redusert urinmengder. Tegn på en allergisk reaksjon på Lotrel inkluderer: pustevansker, utslett, kløe, hevelse i ansikt, tunge eller svelg og ekstrem svimmelhet. Det er viktig å drikke minst seks glass vann per dag mens du tar medisiner for å hindre dehydrering. I noen tilfeller trenger pasientene ikke opplever noen bivirkninger, før de har vært på medisiner for et par måneder. Før du starter Lotrel, er det viktig å informere legen din om alle og alle hatt kontakt sykdommer du har, medisiner du tar og allergier.

Hvordan ta blodtrykk by Hand

Hvordan ta blodtrykk by Hand


Lær hvordan du kan ta en blodtrykksmåling for hånd. Du kan ikke alltid ha et stetoskop tilgjengelig. Digital blodtrykk maskiner kan mislykkes. Noen ganger er det mulig å høre en puls hvis blodtrykket er ekstremt lav, er puls rask eller vaskulær sykdom er til stede. Helsepersonell er opplært til å ta blodtrykket for hånd i nødhjelp til rette for rask respons. Du trenger en tradisjonell blodtrykksmansjett med en sphygmomanometer å ta et blodtrykk hånd.

Hvordan ta blodtrykk by Hand

Plasser mansjetten over skurken av albuen, eller like over håndleddet hvis blodtrykksmansjett er for liten til at de passer rundt overarmen. Blodtrykksmansjetter er merket for riktig plassering. Pakk den tett i forberedelse til å ta en blodtrykksmåling for hånd.

Se etter en puls i håndleddet eller på innsiden av albuen, nærmest kroppen (mediale aspekt av antecubital plass), avhengig av hvor du har plassert blodtrykksmansjett. Du vil ta blodtrykket lesing for hånd i det nøyaktige stedet du følte pulsen, så hold fingrene der.

Når du har palpated en puls, blåse opp blodtrykksmansjett, være forsiktig med å bruke for mye press. Du trenger bare å blåse opp mansjetten til pulsen forsvinner. Du er nå klar til å finne det systoliske blodtrykket for hånd.

Sakte deflatere blodtrykksmansjett, holde hånden din i det nøyaktige stedet hvor du opprinnelig følte en puls. Se blodet manometer (sphygmomanometer) nøye og tømme mansjetten langsomt. Når du føler pulsen, noterer antall innhentet mens du tar en blodtrykket for hånd.

korrelere retur av pulsen følt med hånden med plasseringen av nålen på blodtrykksmåleren. Når pulsen er filt, kan du helt deflatere mansjetten. Blodtrykket du har fått er det systoliske blodtrykket. Du kan ikke konstatere den nederste rekke, eller diastoliske blodtrykksmåling, for hånd, også kjent som palpating et blodtrykk. I medisinske poster, ville lesing vises som følger: antall / P (f.eks l20 / P), med P indikerer blodtrykket ble tatt for hånd eller palperes.

Hint

  • Hvis du ikke klarer å finne blodtrykket for hånd første gang, bytte til den andre armen. Sørg for at du føler en puls før du blåse opp mansjetten. Bruk aldri tommelen til å føle en puls. Systolisk blodtrykk opplesninger under 90 kan tyde på legehjelp er nødvendig, men situasjoner varierer sterkt.
  • Alltid tømmes mansjetten helt løs og ta det når du er ferdig.

Rettsmidler for lavt blodtrykk

Lav blodtrykket, også kjent som hypotensjon, oppstår når strømmen av blod gjennom arteriene trykktap. En normal blodtrykksmåling blir 120/80, mens et lavt blodtrykksmåling vil være 90/60 eller lavere. Lavt blodtrykk er vanligvis ikke et medisinsk problem med mindre visse symptomer.

Symptomer og årsaker

Lavt blodtrykk kan forårsake ørhet, svimmelhet, besvimelse, uskarpt syn, kvalme og overfladisk pust. Sporadiske symptomer på lavt blodtrykk kan ikke være et alvorlig problem, men hvis symptomene vedvarer informere legen din. Utilstrekkelig blodtilførsel til viktige organer kan forårsake skade eller svikt.
Graviditet, hjerteproblemer, dehydrering, endokrine problemer, blodtap og infeksjon som når blodet kan alle føre til lavt blodtrykk. Allergiske reaksjoner på mat, visse medisiner og gift fra insekter kan føre til en farlig lavt blodtrykk sammen med en hoven hals, kløe og elveblest.

Medisinske problemer

Behandlingen avhenger av årsaken til lavt blodtrykk. Hvis dehydrering, hjerteproblemer, diabetes eller endokrine problemer er årsaken, deretter behandling av den medisinske tilstanden bør korrigere lavt blodtrykk.

Øke blodtrykket

Hvis ingen underliggende medisinsk problem som forårsaker lavt blodtrykk, deretter finne måter å heve blodtrykket er nøkkelen. Du kan gjøre dette på mange måter, avhengig av din alder og din helse. Upping saltinntaket kan øke blodtrykket, men sjekk med en lege før du prøver denne behandlingen. Personer med hjerteproblemer bør ikke øke natrium i kostholdet. Øke væskeinntaket vil holde deg fra å bli dehydrert, en årsak til lavt blodtrykk.

Medisiner

Noen ganger er et medikament i seg selv forårsaker lavt blodtrykk. I dette tilfellet, kan en lege redusere dosen eller stoppe bruken av medisinen.
Medisiner som brukes til å behandle lavt blodtrykk inkluderer Fludrocortisone, noe som kan øke blodvolumet og øker blodtrykket. Midodrine begrenser dine blodkar evne til å utvide, øke blodtrykket.
Følg alltid legens råd om hvordan du kan lindre lavt blodtrykk.

Lavt blodtrykk problemer og symptomer

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, er en tilstand der blodtrykket synker til under 90 mm Hg systolisk eller 60 mm Hg diastolisk. Hjerteproblemer, dehydrering og underernæring er de viktigste årsakene til denne tilstanden, spørre problemer og symptomer.

Organskade

Det største problem som kan oppstå ved lavt blodtrykk er skade på hjertet eller hjernen.

Kognitive endringer

Av alle symptomer på lavt blodtrykk, er en kognitiv endring den vanligste, med svimmelhet, besvimelse eller et tap bevissthet. For noen, kan det hindre muligheten til å konsentrere eller føre til depresjon.

Vision Avbrudd

For andre, lavt blodtrykk fører til forstyrrelser i synet, manifestert som uklart, eller noen ganger doblet visjon.

Digestive Endringer

Det er også ganske vanlig for en person som lider av lavt blodtrykk å oppleve en fordøyelses endring, spørre enten kvalme eller tørst.

Luftveis Endringer

Med nedgangen i blodtrykk, er mindre oksygen faktisk beveger seg gjennom hjertet, forårsaker mange mennesker til å oppleve rask eller grunne pust, som fører til tretthet eller utmattelse.

Misfarging

Lav blodtrykket fører også til et nesten blek misfarging av huden, ofte ledsaget av kulde eller clamminess.

Blodtrykk hos voksne

Blodtrykket er et mål på styrken av blod mot veggene i blodårene dine. Den måles i to krefter. Den første er den kraft i hjertet skaper som blod blir pumpet inn i arteriene og videre gjennom sirkulasjonssystemet. De andre tiltak arteriene 'kraft som de motstå strømmen av blod, eller når hjertet er i ro. Blodtrykket er uttrykt som to tall. Kraften av hjertet slo representerer det systoliske trykket, eller den øverste nummeret. Den nederste rekke, og diastolisk blodtrykk, når hjertet er i ro.

Sunt blodtrykk Readings

For voksne, er et blodtrykk på mindre enn 120/80 anses som sunt. Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er definert som en avlesning som er større enn 140/90. Pre-hypertensjon er definert som et systolisk trykk lesing mellom 120 og 139 og et diastolisk trykk avlesning mellom 80 og 89. hypotensjon eller lavt blodtrykk, er generelt definert som en blodtrykket 90/60 nedenfor.

Tar Blood Pressure

Tar en persons blodtrykk er en enkel og smertefri prosedyre som tar bare et minutt eller to med en enhet som kalles en sphygmomanometer. For å ta det, er en mansjett plasseres på overarmen. Festet til mansjetten er en trykkmåler og en pære er festet til gummislangen. En lege eller annet helsepersonell steder et stetoskop på brakialarterien ved albuen og blåses mansjetten ved å pumpe pære. Når mansjetten er helt oppblåst til det punktet at brakialarterien kollapser, er luften sakte utgitt. Helsepersonellet vil lytte etter lyden av blod som strømmer gjennom brakialarterien. Avlesningen på manometeret når lydene blir hørt indikerer det systoliske trykket. Det diastoliske trykket lesing er kjent som lesing mellom to påfølgende hjerteslag.

Enheter for måling

Blodtrykks opplesninger er målt i millimeter kvikksølv, som er uttrykt som mmHg. Til riktig uttrykke et normalt trykk på 120 systolisk over 80 diastolisk blod, ville det bli skrevet som 120 mmHg / 80 mmHg.

Hypertensjon

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er en potensielt farlig medisinsk tilstand som ofte ikke har noen symptomer, det er derfor det har tjent kallenavnet "silent killer." Personer med høyt blodtrykk er mer sannsynlig at lider av alvorlige medisinske tilstander som hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Flere typer reseptbelagte medisiner er tilgjengelige for å behandle høyt blodtrykk, men å følge et sunt kosthold og få rikelig med mosjon kan også bidra til å bringe blodtrykket til en sunn rekkevidde. Faktisk vil de fleste leger forskrivning medisiner for tilstanden også be sine pasienter til å spise bedre og få mer mosjon.

Hypotensjon

Hypotensjon eller lavt blodtrykk, er mye mindre vanlig enn hypertensjon, men det også ofte er ledsaget av ingen symptomer. Noen mennesker, skjønt, kan oppleve svimmelhet eller besvimelse, spesielt etter stående, som et tegn på lavt blodtrykk. I mange mennesker, betyr lavt blodtrykk ikke krever behandling. Imidlertid kan noen leger anbefaler at pasienter tar skritt for å prøve og øke blodtrykket, slik som å spise en diett med mer salt og drikker mer vann. I noen tilfeller kan en lege fore medikamenter for å bidra til å heve blodtrykket.

Lavt blodtrykk Symptomer og årsaker

Lavt blodtrykk eller hypotensjon, er ikke så vanlig et helseproblem i befolkningen generelt som høyt blodtrykk, men kan være en alvorlig tilstand. Mens mange friske mennesker, spesielt idrettsutøvere, kan ha en lavere blodtrykk lesing enn en mindre sunn person, er noen ganger lavere blodtrykk indikasjon på et helseproblem som må tas opp. Lavt blodtrykk som presenterer med symptomer er mer sannsynlig å være problematisk og alvorlig.

Fakta

Lav blodtrykket, eller hypotensjon, er definert som en blodtrykksmåling på mindre enn 90/60. Normalt blodtrykk er rundt 120/80. Det første tallet i lesing, det systoliske, måler trykket når hjertet slår og fyller arteriene med blod. Det andre tallet, det diastoliske, måler trykket mellom beats. For en diagnose av lavt blodtrykk, kan enten nummer være lavere enn normalt. Du kan ha en normal systolisk lesing og et lavere diastolisk og likevel bli diagnostisert som har lavt blodtrykk.

Typer

En type av hypotensjon er postural hypotensjon. Denne typen lavt blodtrykk er spesielt egnet til å påvirke de eldre. Ca 10-20% av personer over 65 antas å ha denne typen. Dette fører til hypotensjon svimmelhet ved henstand, og er på grunn av et plutselig fall i blodtrykket med endringen av stilling. En annen type hypotensjon er postprandial, og er et plutselig fall i blodtrykket etter å ha spist. Det er vanligvis funnet i forbindelse med andre forhold.

Årsaker til kronisk Hypotensjon

Noen av årsakene til en kronisk lavt blodtrykk lesing inkluderer graviditet, skjoldbrusk problemer, diabetes, hjerteproblemer, problemer med blodårene, heteslag eller utmattelse, leveren forhold, og overdoser på høyt blodtrykk medisiner.

Årsaker til Sudden Hypotensjon

Noen årsaker til et plutselig fall i blodtrykket inkluderer en høy feber, eller omvendt lav kroppstemperatur, hjertesykdom, blodtap, alvorlig dehydrering, og alvorlige allergiske reaksjoner som en alvorlig reaksjon på en bie stikk.

Symptomer

Symptomer på hypotensjon omfatter svimmelhet, besvimelse, synsproblemer (spesielt tåkesyn), kvalme, hud som er blek og kjølig eller fuktig, lav energi, uvanlig tørste, nedstemthet, manglende evne til å konsentrere seg, og puste som er grunt eller rask.

Advarsel

Lavt blodtrykk som forårsaker symptomer er mye mer sannsynlig å være alvorlige, og kan skyldes en annen alvorlig medisinsk problem. Alle som opplever symptomer på hypotensjon bør søke en lege omsorg. Lavt blodtrykk symptomer kan bety at blodet ikke flyter som det skal på hjertet eller andre vitale organer.

Lavt blodtrykk Forklart

Lavt blodtrykk Forklart


En normal blodtrykk lesing er når systolisk blodtrykk er nær 120 mm Hg og diastolisk blodtrykk leser 80 mm Hg. Systoliske trykket, det øverste nummeret i blodtrykksmåling, er hvor mye press hjertet ditt genererer når pumpe blod gjennom blodårene dine til resten av ditt hjerte. Det diastoliske trykket, det nederste tallet, refererer til mengden av trykket i blodårene dine når hjertet er i ro mellom beats. Lav blodtrykket, eller hypotensjon, oppstår når blodtrykket i løpet av og etter hvert hjerteslag er mye lavere enn vanlig.

Farene ved lavt blodtrykk

Ifølge Mayo Clinic.com, når systolisk blodtrykk fall ned til 90 mm Hg og diastolisk blodtrykk til 60 mm Hg, regnes det som farlig lavt. Blodtrykk opplesninger og symptomene vil variere med hver person. Når blodtrykket er meget lavt det fratar hjernen av oksygen og i sin tur kan føre til skade på hjertet og hjernen.

Årsaker

Det er flere årsaker til lavt blodtrykk. Noen foreskrevet medikamenter som betablokkere, medisiner for Parkinsons sykdom og trisykliske antidepressiva, kan føre til lavt blodtrykk. Legen din kan justere dosen din hvis dette er tilfelle. Over-the-counter medisiner kan også være den skyldige i å senke blodtrykket. Alvorlige hjertelidelser kan være ansvarlig for et fall i blodtrykket. I løpet av de første 24 ukene av svangerskapet, er det vanlig at blodtrykket å slippe, ifølge American Heart Association nettside. I sjeldne tilfeller svært premature babyer kan bli født med lavt blodtrykk.

Symptomer

Hvis du føler deg veldig svimmel eller faktisk svak, kan det være du har lavt blodtrykk. Du har kanskje tåkesyn og føler deg syk til magen. Hvis du føler deg deprimert uten noen spesiell grunn, kan dette også være et symptom. Mange andre enn lavt blodtrykk plager kan forårsake disse symptomene. Det er best å ta kontakt med legen din.

Mat og drikke

Mat og drikke spiller en viktig rolle i å regulere blodtrykket. Prøv å øke din drikking av vann for å unngå dehydrering som det kunne øke blodvolumet. Følge et sunt kosthold som er rikt på frukt, grønnsaker, korn og protein. Spis små low-carb måltider, som kan bidra til å forhindre blodtrykket faller raskt.

Natrium og lavt blodtrykk

Natrium (salt) er ganske godt kjent for å øke blodtrykket, og det kan anvendes på en vellykket måte til behandling av lavt blodtrykk, sier MayoClinic.com. Salt bør ikke brukes tilfeldig til du snakke med din lege, fordi for mye natrium kan føre til hjerteproblemer. Soyasaus er et flott alternativ, og har et høyt natrium innhold.

Andre Solutions

MayoClinic.com tilbyr noen forslag som er nyttige i å lindre symptomer på lavt blodtrykk. Når du endrer din posisjon, enten stående eller sittende, bevege seg veldig sakte. Før du får ut av sengen om morgenen, ta flere dype åndedrag. Sov med hodet litt hevet, da dette kan bidra til å bekjempe virkningene av tyngdekraften.

Høyt blodtrykk hos barn

Barn som tester positivt for høyt blodtrykk (hypertension) har blodtrykk som er det samme som eller høyere enn 90 prosent av barn innenfor samme alder, høyde, kjønn og gruppe, i henhold til de Mayo Clinic. Det er ingen standard blodtrykk lesing for alle barn som det er med alle voksne, fordi barns organer har forskjellige "normale" blodtrykket serier på ulike stadier av vekst. Men siden noen faktorer gjør enkelte barn mer utsatt for å utvikle høyt blodtrykk enn andre, er det viktig å vite om barnet ditt er i fare.

Årsaker

Barn under 10 år har som regel høyt blodtrykk som er forårsaket av en annen medisinsk tilstand (dette er også kjent som sekundær hypertensjon). Noen av de medisinske tilstander som kan føre til høyt blodtrykk er kronisk nyresykdom, type 1 diabetes, hjerteproblemer og hypertyreose. Eldre barn er mer sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk som ikke har noen underliggende medisinsk tilstand (dette er også kjent som essensiell hypertensjon). Risikofaktorer for å utvikle denne typen hypertensjon er overvekt, manglende mosjon, høyt kolesterol, for mye natrium i kosten og type 2 diabetes.

Symptomer

Selv om mange barn med høyt blodtrykk merker ingen symptomer, kan noen oppleve brystsmerter, hodepine, søvnproblemer, problemer med konsentrasjon og tretthet. Alvorlig høyt blodtrykk kan føre til et barn å oppleve tåkesyn, forvirring og kortpustethet.

Risiko

Barn med høyt blodtrykk er i risiko for å oppleve søvnapné, noe som fører dem til å ha problemer med å puste normalt under søvn. Ifølge Mayo Clinic, barn med søvnrelaterte pusteforstyrrelser som søvnapné er også overvektig. En stor bekymring vedrørende barn med blodtrykket er at hvis de ikke får behandling de er sannsynlig å ha høyt blodtrykk gjennom barndommen og inn i voksen alder. Kronisk høyt blodtrykk setter en person i fare for å få slag, hjertesvikt, hjerteinfarkt, tap av syn og nyresykdom.

Behandling

En barnelege kan anbefale at et barn med pre-hypertensjon eller stadium 1 hypertensjon (svak eller moderat) gjør endringer i livsstil, inkludert å få mer mosjon, har et hjerte-sunt kosthold (balansert med mindre natrium), og et sett vekttap plan, før han foreskriver medisiner. Men, kan blodtrykket medisiner forskrives til barn med alvorlig høyt blodtrykk (stadium 2), eller barn med blodtrykk som ikke har respondert på endringer i livsstil.

Når skal teste

Selv barneleger vanligvis sjekke blodtrykket hos barn over tre år i rutinemessige kontroller og under syke pasientbesøk, kan barnet ditt har en tilstand som øker hans risikoen for høyt blodtrykk. Hvis han var for tidlig, hadde en lav fødselsvekt, eller er født med medfødt hjertesykdom og urin eller nyreproblemer, kan han trenge å få sin blodtrykket kontrolleres starter i barndommen. Hvis barnet ditt har høyt blodtrykk risikofaktorer (for eksempel hvis han er overvektige og / eller har et dårlig kosthold) han kan også bli nødt til å få sin blodtrykket kontrolleres oftere.

Kan en infeksjon føre til høyt blodtrykk?

Smittestoffer

Forskning ledet av Jilin Cheng for Divisjon for infeksjonssykdommer ved Beth Israel Deaconess Medical Center ved Harvard Medical School tyder på at den vanlige herpes virusinfeksjon cytomegalovirus (CMV) øker risikoen for høyt blodtrykk i kombinasjon med andre faktorer. CMV-infeksjon påvirker mellom 60 og 99 prosent av alle voksne, selv om folk flest ikke utvikle spesifikke symptomer på infeksjon. I henhold til Cheng, andre virusinfeksjoner også bidra til hypertensjon (høyt blodtrykk), inkludert HHV-8 (et virus knyttet til CMV) og HIV-1.

Process

Ifølge Cheng, det i utgangspunktet ikke var kjent nøyaktig hvordan virusinfeksjon kan bidra til hypertensjon. Lagets forskning tyder på at infeksjon med CMV contibutes for hypertensjon i en rekke måter, blant annet ved produksjon av cytokiner (molekyler som bærer informasjon mellom celler) som fører til betennelse, og ved produksjon av to enzymer, renin og angiotensin 11, som også har vært knyttet til høyt blodtrykk.

Effekter

Cheng forskning viser at infeksjon med CMV alene kan føre til en økning i blodtrykket. I kombinasjon med en dårlig diett høy i kolesterol, musene studert av Cheng team opplevd enda verre effekter. Aterosklerose, en åreforkalkning grunn av fettdannelse, ble iakttatt.