Digidexo.com

vaskulær sykdom

Tegn og symptomer på vaskulær sykdom

Vaskulær sykdom pleide å bli kalt "åreforkalkning." I dag er det som kalles aterosklerose. Denne forstyrrelsen er forårsaket av innskudd av fet plakk langs det indre av arteriene og venene i kroppen. Vaskulær sykdom kan påvirke mange forskjellige deler av kroppen, inkludert hjerte, hjerne, ben. Vaskulær sykdom er svært alvorlig og kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp. Pasienter med vaskulær sykdom er ofte behandlet med en kombinasjon av medikamenter, endring av diett og mosjon.

Kardiovaskulære (hjerte)

Ifølge NetDoctor, tillater en liten mengde av vaskulær plakk ikke vanligvis forårsake noen symptomer i hjertet. Hjerte-og karsykdommer er oftere oppdaget når en person opplever mild brystsmerter når de trener. Dette kalles angina. Et annet symptom er en fullstendig blokkering av et hjerte blodåre og muskel rundt blokkeringen dør. Ofte fører dette til et hjerteinfarkt.

Perifer karsykdom

Perifer arteriell sykdom (PAD) er en vaskulær sykdom der arteriene og venene i bena har utviklet plakk blokkeringer. Ifølge NetDoctor, symptomer på PAD inkluderer kramper i bena ved anstrengelse. Smerten forsvinner vanligvis etter hvile bena. Imidlertid kan avansert PAD resultere i konstant smerte. I tillegg kan bena utvikle magesår eller sår, og forlates uten tilsyn, de sår kan bli infisert og angrepet av koldbrann.

Cerebrovaskulær sykdom (Brain)

Ifølge University Health System, San Antonio, når det er blokkeringer i hjernen forårsaket av oppbygging av plakk, kan resultatene være hjerneslag, liten mini-slag og synsproblemer. Som plakk vokser og blir en blokkering, kan en person med denne tilstanden opplever tale tap, svakhet i bena eller armene eller lammelser. I mange tilfeller, når en lege lytter til årer som fører til hjernen, kan de hører unormalt i pulser.

Forebygging

Behandling for vaskulær sykdom i stor grad faller på å opprettholde eller starte en sunn livsstil og vaner. Disse inkluderer trening og spise en diett høy i frukt og grønnsaker og unngå rødt kjøtt, h inneholder mye fett, og velger i stedet fisk og fjærfe kjøtt. Ifølge NetDoctor, røyking er en av de høyeste risikofaktorer for å utvikle vaskulær sykdom, så slutte å røyke (eller ikke starter i første omgang) er en primær faktor i å forebygge vaskulær sykdom fra utviklingsland.

Behandling

Ifølge University Health System, San Antonio, er det mange behandlingsmetoder tilgjengelig for personer med vaskulær sykdom. Behandlinger kan variere fra å anbefale endringer i kostholdet og øke eller begynnelsen øvelse til moderat invasive behandlinger som å plassere en vaskulær stent for å åpne en blokkert arterie eller vene. I alvorlige tilfeller kan en kirurgisk bypass være nødvendig å ta opp blokkerte arterier, spesielt i hjertet. Medisinering kan også være foreskrevet å hjelpe blodsirkulasjonen lettere, og for å redusere oppbygging av plakk på arterie og vene vegger.

Høy ANA Titer & vaskulær sykdom

Høy ANA Titer & vaskulær sykdom


Kollagen karsykdommer påvirke strukturen i bindevev og bein i menneskekroppen. Den ANA blodprøve, også kjent som den antinukleære antistoff-testen, måler mengden av unormale antistoffer i blodet. Disse antistoffene angriper friskt vev og føre dem til å bli skadet. Noen med en kollagen vaskulær sykdom kan ha en forhøyet ANA-titer.

Kollagen karsykdommer

Flere kollagen vaskulære sykdommer kan føre til en høy ANA titer. Disse sykdommene inkluderer systemisk lupus erythematosus (SLE), revmatoid artritt, dermatomyositt, polyarteritis nodosa og sklerodermi. Kollagen vaskulære sykdommer kan føre til leddbetennelse, feber, svakhet og autoimmun hemolytisk anemi. Nyu Langone Medical Center definerer autoimmun hemolytisk anemi som en tilstand der de røde blodcellene blir angrepet av immunsystemet. Dette fører til de røde cellene til å bryte ned og gå i oppløsning. Trøtthet er også et symptom på noen kollagen vaskulære sykdommer.

ANA Test

Den ANA blodprøve blir brukt som et verktøy for screening autoimmune sykdommer. Under testen blir en blodprøve tatt fra et av årer. Prøven blir analysert for å bestemme antall antinukleære antistoffer er tilstede. ANA titer er konsentrasjonen av antinukleære antistoffer, som kan forekomme i flere mønstre. Oversikts mønstre er forbundet med lupus erythematosus. Den flekkete mønster er assosiert med kollagen vaskulær sykdommer som sklerodermi, revmatoid artritt, lupus og polymyositt. Nukleolære mønstre er knyttet til polymyositt og sklerodermi. Den diffuse mønsteret er oftest assosiert med lupus og blandet bindevevssykdom.

Testing Problems

ANA titer ikke er en absolutt indikasjon på at en autoimmun sykdom er til stede. Personer med negative ANA tester kan ha kollagen vaskulære sykdommer. De med en forhøyet ANA titer kan ikke ha kollagen vaskulære sykdommer og andre autoimmune sykdommer. Et annet problem med ANA testing er at en positiv ANA kan skje før noen utvikler tegn eller symptomer på en autoimmun lidelse. Dette betyr at pasienten og legen må samarbeide for å bestemme betydningen av positivt resultat. Som mennesker alder, falske positive ANA tester blitt mer vanlig, noe som reduserer nytten av denne test når det brukes i eldre mennesker.

Komplementær Testing

Den ANA blodprøve blir brukt i kombinasjon med andre laboratorieprøver og radiologiske undersøkelser for å bestemme om en autoimmun sykdom er til stede. En grundig fysisk undersøkelse og medisinsk historie kan hjelpe en lege avgjøre om en pasientens symptomer kan være forårsaket av en autoimmun lidelse. Blodprøver kan utføres for å bestemme konsentrasjonen av autoantistoffer i blodet. Vevsskade forårsaket av autoimmune sykdommer kan også bli detektert ved noen blodprøver. Imaging studier kan oppdage endringer i organer, ledd og bein. Vevsforandringer kan også bli detektert ved bruk av en biopsi.

Falske resultater

Falske positive ANA-resultater kan være forårsaket av flere faktorer. The American Association of Clinical Chemistry rapporterer at 3 til 5 prosent av kaukasiske folk har en positiv ANA resultat, selv når en kollagen vaskulær sykdom er ikke til stede. Hos menn og kvinner over 65 år, stiger dette til 10 til 37 prosent. Enkelte medikamenter kan også forårsake symptomer på lupus, som er kjent som legemiddel-indusert lupus. Disse stoffene omfatter prokainamid, hydralazin, isoniazid og legemidler som brukes til å forebygge anfall. Når disse stoffene er stoppet, lupus symptomene vanligvis forsvinne.

Effekten av røyking på vaskulær sykdom

Røyking kan forårsake og forverre mange typer vaskulær sykdom. Det kan bli harde blodårer, begrense skikkelig blodtilførselen til bena og forårsake farlige aneurismer og perifer karsykdom. Hvis du er bekymret for din karsystemet, snakk med legen din om fordelene ved å opphøre din nikotin vane.

Hva er vaskulær sykdom?

Ifølge Cleveland Clinic, er vaskulær sykdom enhver tilstand som påvirker sirkulasjons-systemet. Dette systemet fører blod til og fra hjertet ditt ved hjelp av et system av arterier og vener.

Røyking og arteriene

Langtidsrøykere er sannsynlig å ha tilstoppede arterier. Røyking skader arterieveggene og fører til at blodårene til å stramme opp, ifølge American Council on Science and Health. Denne innstramming av arteriene, kjent som arthrosclerosis, setter røyker på et høyere risiko for hjerneslag og hjerteinfarkt.

Røyking og lemmer

Ifølge Society of intervensjonsradiologi, røyking også van forårsake skade på lemmer ved å redusere skikkelig blodtilførselen til området. Arteriene i ben kan være tilstoppet av effektene av røyking, og beinmuskulaturen kan ikke få tilstrekkelig blodtilførsel. Dette er en smertefull tilstand og kan føre til lem amputasjon hvis blodtilførselen problemer som ikke er adressert.

Røyking og perifer karsykdom

Perifer karsykdom er en lidelse som påvirker blodårene utenom hjertet og hjernen. Pasienter med denne lidelsen har en høyere risiko for hjerneslag eller hjerteinfarkt. Ifølge American Heart Association, røykere har en "særlig sterk" risiko for å utvikle denne lidelsen.

Røyking og Aneurismer

En studie publisert i Journal of Nevrokirurgi fant også at røyking kan ha en farlig effekt på aneurismer. Røykerne var mer sannsynlig å utvikle aneurismer enn ikke-røykere, og disse aneurismer var mer sannsynlig til å sprekke. Når disse forstørrede blodkar kan briste, kan indre blødninger forekomme. Denne blødningen kan være dødelig.

Snakk med legen din

Hvis du har vaskulær sykdom og er bekymret for røykingens effekt på din lidelse, bør du snakke med legen din. Han vil være i stand til å utdanne deg på farene ved røyking og hjelpe deg å tenke ut en strategi for å slutte. Han kan være i stand til å foreskrive en medisin som vil bidra til å kontrollere din cravings for nikotin, eller anbefale ting som nikotintyggegummi for å hjelpe deg å slutte.

Hva er årsaken til koronar vaskulær sykdom?

Ifølge American Academy of Family Physicians, er vaskulær sykdom en samlebetegnelse bruker for en gruppe av problemer som påvirker blodårene. Koronar vaskulær sykdom er forbundet med dysfunksjoner relatert til blodtilførselen til hjertet. Koronar hjertesykdom oppstår når blodårene som forsyner hjertemuskelen blir smalere ved fettavleiringer (aterosklerose). The Mayo Clinic sier begrepet "hjertesykdom" er ofte brukt i referanse til hjerte disease.There er en rekke faktorer som kan øke risikoen for koronar vaskulær sykdom.

Aterosklerose

Ternen hjerte-og karsykdommer er ofte brukt for å referere til skade på hjertet eller blodårer av aterosklerose, som er en opphoping av fatty plakk i blodårene dine. Aterosklerose er den mest utbredte årsaken til kardiovaskulær sykdom.

Åreforkalkning er ofte forårsaket av røyking, fedme, en diett mangler i næringsrik mat og en utilstrekkelig mengde mosjon.

Høy Kolesterol

The American Heart Association (AHA) sier en av de viktigste risikofaktorene forbundet med koronar vaskulær sykdom er høyt kolesterol. AHA sier noen med total kolesterol på 300 mg / dl er mer utsatt for koronar vaskulær sykdom enn en person med total kolesterol på 245 mg / dl, til tross for at en hvilken som helst tall som overstiger 240 er å betrakte som høy-risiko.

Andre Modifiser Risks

Hvis du røyker, prøv å slutte. AHA sier røykere er opptil fire ganger mer sannsynlig enn ikke-røykere for å utvikle koronar hjertesykdom Eksponering for passiv røyking øker en nonsmoker risiko for hjertesykdom.

Høyt blodtrykk tvinger hjertet til å jobbe hardere og som øker risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Overdreven alkoholbruk kan føre til høyt blodtrykk, noe som kan føre til hjertesvikt og hjerneslag.

Diabetes øker risikoen for å utvikle hjerte-og karsykdommer.

Faste Risiko

AHA sier folk flest (83 prosent) som dør av koronar hjertesykdom er minst 65 år gammel. Menn er mer utsatt for hjerteinfarkt enn kvinner er. Hvis en eller begge av foreldrene dine lidd av hjerteproblemer, er du på en økt risiko for å utvikle koronar vaskulær sykdom.

Behandling

Behandlingstilbud tilgjengelig for koronar vaskulær sykdom avhenger av alvorlighetsgraden av din tilstand. Legen din vil mest sannsynlig anbefale livsstilsendringer som kan inkludere å spise en lav-fett, lav-natrium diett, inkludert massevis av grønnsaker, og få minst 30 minutter med trening minst fem dager per uke.

Legen kan også foreskrive medisiner for å senke blodtrykket, for eksempel diuretika, angiotensin-konvertering enzym (ACE)-hemmere eller betablokkere.

I mer alvorlige tilfeller av koronar vaskulær sykdom, kirurgi (koronar angioplastikk) fjerne blokkeringer i ditt hjerte kan være nødvendig.

Koronar vaskulær sykdom Vs. Koronarsykdom

Det finnes en rekke typer av koronar sykdom. Husk at koronararteriene leverer blod til hjertemuskelen. Koronar fartøy (som i koronar vaskulær sykdom) er et mer generelt begrep som kan referere til noen av koronar fartøy som frakter blod (inkludert arterier, kapillærer, etc.).

Årsaker til koronar vaskulær sykdom

Disse kan variere, men blant de vanligste er kosthold og livsstil. Faktorer som høy natrium og fett dietter, røyking og mangel på mosjon kan øke risikoen og forekomst av koronar vaskulær sykdom.

Årsaker til koronarsykdom

De faktorer som bidrar innledningsvis ofte er de samme som de som forårsaker koronar vaskulær sykdom. Koronarsykdom ofte setter inn etter koronar vaskulær sykdom. Sin direkte årsak er ofte en fortykkelse av veggene i blodårene og en oppbygging av plakk, eller blokkering i arteriene.

Store effekter og risiko forbundet med koronar vaskulær sykdom

Blant de mest ødeleggende problemer er slag, som stopper blodstrømmen til en del av hjernen. De kan resultere i redusert eller tapsfunksjon og minne, og muligens død.

Store effekter og risiko forbundet med koronarsykdom

Som blodtilførselen til hjertemuskelen reduserer, har muskel problemer med å fungere, øker risikoen for hjerteinfarkt. Hjerteinfarkt kan resultere i alvorlig skade på andre deler av kroppen, inkludert hjernen og hjertet. De kan også, føre til døden.

Forebygging av koronar sykdom

De mest effektive måter å forbedre din generelle helse er å slutte å røyke. I tillegg kan en sunn diett lav i natrium og fett har betydelige fordeler. Siste, kan regelmessig mosjon bidra til å forbedre din helse og reparere kroppen din.

Hva er koronar vaskulær sykdom?

Koronar vaskulær sykdom refererer til en åreforkalkning i blodårene som fører blod til hjertet. Det er mer typisk kalt koronarsykdom og inkludert under mer omfattende kategorien av hjerte-og karsykdommer.

Betydning

Verdens helseorganisasjon anslår at hjerte-og karsykdommer (CVD), hovedsakelig hjerteinfarkt og hjerneslag, hevder 17 millioner liv over hele verden årlig.

Misforståelse

"Hjertesykdom" og "koronarsykdom" blir noen ganger brukt om hverandre når de beskriver koronar vaskulær sykdom. Men ifølge Mayo Clinic, omfatter hjertesykdom separate saker som genetiske hjertefeil og rytmiske problemer.

Identifikasjon

Koronar vaskulær sykdom er forårsaket av aterosklerose, eller plakk, en samling av fettstoffer som klamrer seg til det indre av arteriene som fører til hjertet, hjernen og ekstremiteter. Denne blokkeringen fører ofte til hjerteinfarkt, hjerneslag og død.

Effekter

Oksygen-bærer blod, viktig for sunn funksjon av forskjellige områder av kroppen, er blokkert. Dette er referert til som karotid arteriesykdom når blokkering inntreffer i halsen; koronar arteriell sykdom når det påvirker hjertet; og perifer arteriell sykdom når armer, bekkenet eller beina er hindret.

Risikofaktorer

"CVD risikofaktorer som kan forebygges eller behandles inkluderer høyt blodtrykk, høyt kolesterol, overvekt, fysisk inaktivitet, røyking, diabetes, høyt alkoholforbruk, ulovlig narkotikabruk og stress,» sier The Cardiovascular Disease Foundation.

Aterosklerotisk koronar vaskulær sykdom

I 2008, 26,6 millioner ikke-institusjonaliserte amerikanere døde av hjertesykdom, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention. Den vanligste typen av hjertesykdommer i USA er artherosclerotic koronar vaskulær sykdom, eller koronarsykdom, melder det nasjonale hjerte Lung and Blood Institute.

Identifikasjon

Koronar vaskulær sykdom oppstår når fett og andre stoffer som kalles plakk bygge opp i blodårene. Disse plaketter forårsake artherosclerosis eller herding av arteriene dine, som begrenser blodstrømmen.

Årsaker

Familiens historie spiller en rolle i artherosclerotic koronar vaskulær sykdom. I tillegg, røyking, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes og stråling mot brystet ditt for kreftbehandling også bidra til denne sykdommen.

Symptomer

Symptomer på artherosclerotic koronar vaskulær sykdom inkluderer brystsmerter og kortpustethet. Begge symptomer er mest vanlig i tider med anstrengelse eller stress.

Risiko

Artherosclerotic koronar vaskulær sykdom har potensial til å forårsake hjerteinfarkt, hjertesvikt og arytmi.

Behandling

Å miste vekt, slutte å røyke, spise et sunt kosthold, og regelmessig mosjon er alle viktige deler av behandling for denne sykdommen. I tillegg, leger foreskrive medisiner som aspirin, betablokkere, og kolesterolmedisiner. De kan også utføre kirurgiske prosedyrer for å bedre blodtilførselen til hjertet ditt.

Hva er Kronisk vaskulær sykdom?

Kronisk vaskulær sykdom er en tilstand som innebærer langvarig skade, forringelse eller ødeleggelse av blodårene i kroppen. Vaskulær sykdom kan defineres i hundrevis av medisinske tilstander, inkludert kronisk venøs insuffisiens, perifer karsykdom og åreknuter. Forstå det grunnleggende kronisk vaskulær sykdom oppfordrer enkeltpersoner til å bli mer bevisst på kroppen sin, normal versus unormal funksjon, og viktigheten av å søke umiddelbar behandling når han eller hun merker noe galt.

Beskrivelse

Vaskulær sykdom er medisinsk definert som avbrytes blodstrøm til en hvilken som helst del av kroppen. Kroppen inneholder arterier som frakter oksygenrikt blod fra hjertet, eller vener, som bærer de-oksygenrikt blod tilbake til hjertet. Enhver sykdom eller skade som påvirker sirkulasjonen av oksygenert og de-oksygenert blod til eller fra hjertet er ansett som en vaskulær forstyrrelse. Langsiktige betingelser er definert som kronisk.

Årsaker

Vaskulær sykdom kan være forårsaket av en opphopning av fettavleiringer eller kolesterol i blodårene. Perifer karsykdom er en av disse tilstander, forårsaket av blokkering av blodårene. Nedsatt karsykdom er også en kronisk tilstand som er forårsaket av blokkering av arterier samt medfødt og unormal vekst og utvikling av nyre eller nyre og urinveiene fartøy. Andre kroniske vaskulære tilstander som åreknuter er forårsaket av defekte ventiler som finnes i venene som regulerer blodstrømmen. Hypertensjon, høy fett dietter og røyking er også årsaker til noen kroniske vaskulære forhold som aneurismer.

Behandling

Endringer i livsstil, som å slutte å røyke, får mer mosjon og følge en næringsrik og balansert kosthold kan hjelpe noen kroniske vaskulær sykdom prosesser som perifer karsykdom. Medisiner kan tilbys, avhengig av saken for å bidra til å forbedre og beskytte hjertefunksjon. Medisiner for å forhindre dannelsen av blodpropper som antikoagulantia eller blodfortynnende er ofte foreskrevet i de diagnostisert med kronisk vaskulær sykdom.

Symptomer

Avhengig av forholdene, kan flere symptomer presentere med kronisk vaskulær sykdom. For eksempel har noen av de mest vanlige symptomer på cardio myopati eller unormal størrelse på hjertemasse, er kortpustethet, som blod ikke blir skikkelig oksygenert, og brystsmerter (angina pectoris). En dyp venetrombose (blodpropp) kan presentere seg med hevelse og smerter i nedre ekstremiteter, mens nøye overvåking blodtrykk er også en god indikasjon på unormal sirkulasjonsproblemer.

Risiko

Familiehistorie, rase, kjønn og alder ofte bestemme vår fysiske makeup, og er faktorer vi ikke kan forandre, men vi har kontroll over noen av de eksterne årsaker til utviklingen av en kronisk vaskulær sykdom. Noen av de risikoer vi kan kontrollere omfatter røyking, kolesterol og fedme. Screeningtester ofte oppdage tidlig vaskulær sykdom gjennom bruk av røntgenundersøkelse, stresstester, ultralyder og blod arbeid diagnostikk.

Hva er behandlingen for vaskulær sykdom?

Vaskulær sykdom er en tilstand som fører til problemer med sirkulasjonssystemet i forskjellige områder av kroppen. Noen typer vaskulær sykdom inkluderer perifer karsykdom, perifer venøs sykdom, nyrearterien sykdom, Raynauds syndrom, Buerger sykdom og kronisk venøs insuffisiens. Behandlinger varierer avhengig av typen av vaskulær sykdom. I de fleste tilfeller vaskulær sykdom kan behandles med medisiner, men alvorlige tilfeller kan kreve mer aggressive kirurgiske inngrep. Røyking er en viktig medvirkende faktor til vaskulær sykdom, og bør unngås.

Behandlinger for perifer karsykdom

Perifer karsykdom er en tilstand som oppstår når blodårene er for smale til å forsyne lemmer med en tilstrekkelig blodtilførsel, noe som resulterer i smerter. Denne tilstanden kan behandles ved å slutte å røyke, spise et sunt kosthold og trener regelmessig. Medisiner kan være foreskrevet for å senke blodtrykket, senke kolesterolet og forebygge blodpropp. I alvorlige tilfeller kan det være nødvendig med kirurgiske inngrep for å åpne blokkerte blodårer.

Behandlinger for perifer venøs sykdom

Perifer venøs sykdom begrenser skikkelig blodtilførsel til armer og ben og forårsaker smerter i de berørte årer. To typer perifer venøs sykdom er åreknuter og kronisk venøs insuffisiens. Denne sykdommen er ofte et resultat av en blodåre blir blokkert av en blodpropp. Behandlinger for perifer venøs sykdom inkluderer trening, heve berørte kroppsdeler, bandasjerer det berørte området eller iført kompresjonsstrømper. Disse forholdene kan også behandles med angioplastikk og stent plasseringer. I alvorlige tilfeller kan operasjon være nødvendig å fjerne blodproppen som forårsaket problemet.

Behandlinger for Nedsatt karsykdom

Nedsatt arteriell sykdom oppstår når blodårene i nyrene blitt forherdet som et resultat av plakk. Dette herding kan begrense tilstrekkelig blodtilførsel til nyrene. Nedsatt hjertesykdom kan behandles med medisiner som senker blodtrykk og kolesterol. Dessuten kan stent være nødvendig for å åpne blokkerte blodårer i nyrene.

Behandlinger for Raynauds syndrom

Raynauds syndrom er en vaskulær sykdom som påvirker tær, fingre, ører og nesetippen. Disse områdene kan føle kjøligere enn resten av legemet, og blir numne når de utsettes for kaldt vær. Stress kan også utløse symptomer. Symptomene oppstår fordi arteriene er ikke i stand til å kunne levere tilstrekkelig blodtilførsel til de berørte områdene. Medisiner som alpha blocker, kalsiumkanalblokkere og vasodilatorer er foreskrevet for å behandle Raynauds syndrom. I alvorlige tilfeller, nerve kirurgi, kan kjemiske injeksjoner eller amputasjon være nødvendig.

Behandlinger for Buerger sykdom

Buerger sykdom oppstår når vener og arterier i bena og armene blir både hoven og blokkert med blodpropp. Denne tilstanden er sjelden, men ganske alvorlig. Det kan føre til vevsdød (koldbrann). Ifølge Mayo Clinic, nesten alle diagnostisert med Buerger sykdom er en røyker. Røykeslutt er den første behandling som vil bidra til å forbedre symptomer. Medisiner kan være foreskrevet for å løse opp blodpropper og for å bedre blodsirkulasjonen. Kirurgi kan være nødvendig å fjerne alvorlig skadet nerver eller amputere deler av kroppen påvirkes av koldbrann.

Disabilties med cerebral vaskulær sykdom

Disabilties med cerebral vaskulær sykdom


Cerebral vaskulær sykdom (CVD) er den tredje største dødsårsaken i USA. Åtti prosent av alle slag stammer fra cerebral vaskulær sykdom. I 2003 157,000 mennesker døde som følge av cerebrovaskulær sykdom i USA. Anslagsvis 500.000 nye slag oppstår hvert år som følge av CVD, og ​​mange som overlever disse slag påført varig fysisk funksjonshemming.

Fakta

Cerebral vaskulær sykdom påvirker hjernen ved å avbryte blodstrømmen gjennom fartøyene. Sykdommen er ofte forårsaket av aterosklerose. Sykdommen forårsaker skade på blodkar, noe som reduserer blodtilførsel til hjernen. Dette tapet av blodstrøm til hjernen, som kalles iskemi, resulterer i permanent hjerneskade for mange enkeltpersoner. De fleste episoder forårsaket av iskemi denne blir referert til som iskemisk slag. Ifølge University of Illinois i Chicago College of Pharmacy, omtrent 50 prosent av alle slagrammede har permanent hjerneskade og 25 prosent krever kronisk omsorg.

Identifikasjon

Cerebral vaskulær sykdom fører til uførhet når en person lider tap blod til hjernen, noe som ofte tar form av en iskemisk hjerneslag, men kan også skyldes en blødning-indusert hjerneslag. Hjerneslag symptomer er svimmelhet, nummenhet, sløret tale, forvirring, hodepine, tap av syn og problemer med å gå eller balansere. En forbigående iskemisk anfall, ofte kalt en mini-slag, produserer mange av de samme symptomene til tross for å være en mildere form for slag.

Funksjoner

Når cerebral vaskulær sykdom fører til hjerneslag, funksjonshemminger forbundet med det er ikke annerledes enn hva noen slag offeret kunne forvente. Personer lider hukommelsestap, tap av tale, tap av motoriske ferdigheter og lammelser. Fordi slag vanligvis bare forekommer på den ene side av hjernen, funksjonshemning oppstår ofte til bare én side av kroppen. Permanent handikap, men ikke alltid forekomme. TIA forårsaker ingen permanent skade, og noen pasienter gjenopprette visse funksjoner gjennom rehabilitering.

Tid

Den største faktoren i å bestemme graden av funksjonshemming et slag forårsaker er hvor lenge den enkelte går uten blodstrømmen til hjernen. En typisk hjerneslag varer bare 2 til 15 minutter, men noen slag vare så lenge som 24 timer. Alvorlighetsgraden av hjerneslag blir ofte målt ved dens lengde. Hvert minutt som hjernen går uten blodstrømmen øker sannsynligheten for permanent hjerneskade og uførhet.

Typer

Hjerneinfarkt som følge av cerebral vaskulær sykdom varierer fra mild til alvorlig. Leger klassifisere pasientens tilstand, avhengig av hvordan pasienten reagerer på behandlingen. En stabil tilstand er en hvor de vansker forårsaket av slag, men forblir ikke øker. Disse personene vil ikke overvinne funksjonshemninger forårsaket av sine slag, men de vil også lider ingen ekstra funksjonshemninger. Den andre formen er en forbedring tilstand. Disse slagpasienter gjenvinne de fleste eller alle sine evner over en periode på dager eller uker med hjelp fra behandling, herunder fysioterapi. En utvikler pasientens tilstand er en der slaget offeret kan forvente ytterligere forverring og økt uførhet. I noen tilfeller er kommet uførhet avbrutt av en kort periode med stabilisering.

Vanlige Disabilities

Slagpasienter ofte opplever lammelser eller motorisk kontroll verdifall. Dette kan føre til problemer med å utføre grunnleggende oppgaver, inkludert turgåing og spising. Noen av ofrene har også problemer med å svelge på grunn av hjerneslag effekt på musklene i munn og svelg. Dette øker risikoen for kvelning og muligheten for lungebetennelse, som er forårsaket av mat som går inn i lungene etter å ha jobbet seg gjennom luftrøret. Demens, hukommelsestap og depresjon er også vanlig i slagpasienter. Syn, hørsel og smerteoppfattelse problemer også vedvare i noen slagpasienter. De synes det er vanskelig å føle smerte. Slagpasienter også lider funksjonshemming i form av urininkontinens, som oppstår fordi hjernen ikke lenger kan sanse når blæren er full. Afasi, en tilstand som begrenser en persons evne til å kommunisere muntlig eller gjennom å skrive er også en vanlig uførhet blant slagpasienter.

Tegn og symptomer på Nedre ekstremitet vaskulær sykdom

Underekstremitetene vaskulær sykdom er også kjent som perifer karsykdom, eller PAD. Selv behandles, kan sykdommen føre til tap av en lem gjennom amputasjon hvis ikke fanget og behandles i tide. Sykdommen oppstår i arteriene i sirkulasjonssystemet. Arterier fører blod og oksygen fra hjertet til andre deler av kroppen din. Når en arterie blir blokkert med oppbygging av plakk og kolesterol, begynner innsnevring oppstår. Dette reduserer blodgjennomstrømningen og bringer på symptomene på PAD i nedre ekstremiteter.

Risikofaktorer

Det er visse helse- og livsstilsfaktorer som kan øke risikoen for perifer karsykdom. Vanligvis sykdommen forekommer oftere hos menn, og også i eldre aldersgrupper. De med diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol har en høyere risiko for å utvikle sykdommen enn de som ikke har disse forholdene. Sigarettrøyking øker også risikoen for å utvikle sykdommen og dens symptomer.

Symptomer

Det første tegnet på PAD er oftest en smertefull krampe i beinet mens du går. Denne smerten vil forsvinne når du setter deg ned og hvile fordi musklene trenger mindre blodstrøm når de hviler. Noen kan bare oppleve en nummenhet, svakhet eller tretthet i beinet som blir bedre med hvile. Andre symptomer er kult hudtemperatur i føtter, fargeforandringer i huden og foten sår som ikke leges.

Diagnose

For å diagnostisere perifer karsykdom, legen din vil bestille flere tester. Disse testene kan omfatte en arteriell doppler. Det måler blodtrykket ved forskjellige punkter på benet for å vurdere blodstrøm. Du kan også bli bedt om å få en vaskulær ultralyd som kan oppdage en blokkering i arterien av bena. En CT-skanning er også et annet alternativ for å få et nøyaktig bilde av karene i beinet.

Behandling

Behandling av PAD er avhengig av utfallet testing og alvorlighetsgraden. For noen kan livsstilsendringer og medisiner bidra til å forhindre sykdomsutvikling. Regelmessig mosjon, et sunt kosthold og regelmessige kontroller kan alle påvirke suksessen av behandlingen. Du bør slutte å røyke og kontrollere eventuelle andre forhold du måtte ha, for eksempel høyt blodtrykk. Angioplastikk er også et behandlingsalternativ. Dette er en prosedyre som unblocks arterier ved å skyve plakk opp mot veggen av karet, slik at for å øke blodstrømmen.

Kirurgiske alternativer

Hvis sykdommen har kommet til det punktet at medisinering og livsstil endringer ikke vil hjelpe, kirurgiske alternativer er tilgjengelige. Kirurgiske alternativene inkluderer bypass kirurgi, en prosedyre der kirurger ta en bit av blodåre fra et annet sted i kroppen din, eller en pode, og bruke den til å omgå blokkert arterie. Dette gjenoppretter blodstrøm og bør forhindre progresjon av sykdommen, så vel som symptomer. Hvis PAD ikke er behandlet på riktig måte og tatt på alvor av pasienten, kan amputasjon av et lem oppstå. Dette vil typisk skje hvis koldbrann, død av vev, oppstår i tærne eller foten. Det er viktig å gjenkjenne tegn på PAD og søke medisinsk hjelp for behandlingstilbud slik at du kan kontrollere symptomene og sykdommen.

Abdominal aortaaneurisme & Perifer vaskulær sykdom

En abdominal aortaaneurisme, en type perifer vaskulær sykdom, er mer sannsynlig å danne hos personer som allerede lider av andre slike sykdommer i det kardiovaskulære systemet. Hver krever medisinering og eventuelt kirurgi for behandling.

Aneurisme

En abdominal aortaaneurisme (AAA) oppstår når veggen i aorta, den arterie som transporterer blod fra hjertet gjennom magen og til resten av kroppen, blir svekket. Som et resultat av trykket av blodet fører til en utbuling av arterien.

PVD

Sykdommer som påvirker blodårene i ekstremiteter er definert som perifer vaskulær sykdom. "Perifer vaskulær sykdom (PVD) innebærer skade på eller blokkering i blodårene fjernt fra ditt hjerte --- de perifere arterier og vener," sier Texas Heart Institute.

Identifikasjon

En AAA anses å være en av de former for perifer vaskulær sykdom fordi det påvirker en arterie, og det vaskulære leveringssystemet i hjernen andre enn eller i brystområder.

Effekter

Tilstedeværelsen av andre vaskulære sykdommer, som PVD, oppmuntrer til utvikling av et AAA. "Pasienter med okklusiv (blokkering) perifer vaskulær sykdom er en høyrisikogruppe med hensyn til utviklingen av en abdominal aortaaneurisme," ifølge en artikkel i British Journal of Surgery.

Behandling

Medisinsk behandling i utgangspunktet fokuserer på medisiner for å senke blodtrykket og slappe av i blodåreveggen. Tilstedeværelsen av en stor aneurisme krever typisk operasjon.

Brain vaskulær sykdom

Cerebrovaskulære (hjerne vascular) sykdommer utgjør ca 158 000 dødsfall i USA hvert år --- de fleste av dem blant personer 65 år og eldre. Disse hjerne vaskulære sykdommer inkluderer slag, blokkering av blodkarene i hjernen; stenose, innsnevring av arteriene som forsyner blod til hjernen; aneurismer, buler i hjernearterier; og hjerneblødning, ruptur av hjerneblodårer. Rundt 30.000 amerikanere hvert år har en sprukket cerebral aneurisme.

Stroke

Hjerneslag er den vanligste og dødelig type hjerne vaskulær sykdom. Det er den tredje vanligste dødsårsaken i USA og en ledende årsak til langvarig uførhet. I 2003, hjerneslag koster ca $ 51 milliard i medisinske og uføre ​​utgifter, ifølge American Heart Association.

500.000 av de 700.000 slag amerikanerne har hvert år er førstegangshendelser. En fjerdedel av disse slagpasienter vil oppleve et nytt slag i løpet av fem år.

Åreforkalkning (aterosklerose) setter scenen for blokkering av arterier som fôrer hjernen. Hjerneslag oppstår når det er en plutselig eller gradvis opphør av blodstrøm til hjernen som dreper eller skader hjernecellene. Den resulterende nevrologiske skader kan påvirke tale, hukommelse, kognisjon, og bevegelse.

Brain aterosklerose er ansvarlig for om lag 40.000 slag hvert år. The American Heart Association anslår at det er 5,4 millioner slagrammede i USA

Tegn, typer av hjerneslag

Tegn på hjerneslag er kvalme, svimmelhet, sløret tale, forvirring og hukommelsestap, kraftig hodepine, uttalt svakhet eller nummenhet på den ene siden av kroppen, mistet eller tåkesyn, merkbar tap av koordinasjon eller balanse. Hvis du opplever noen av disse symptomene, ringe legen din eller gå til legevakten med en gang; tidligere behandling kan begrense skader forårsaket av hjerneslag.

Iskemisk slag, den vanligste typen, forårsakes når en blodpropp blokkerer blodstrømmen til hjernen eller et stykke av plakk blir løsnet fra et annet sted i kroppen og til hjernen, hvor den forårsaker blodstrøm til å opphøre.

Hemoragisk (blødning) hjerneslag kan oppstå som et resultat av høyt blodtrykk, aneurisme, av en blodåre misdannelse og noen ganger av antikoagulerende medisiner.

TIA er en midlertidig hjerne vascular episode som etterligner symptomene på hjerneslag. Årsaken til blokker formodning løsne før noen permanent skade er gjort. Men hvis du skulle oppleve et slikt angrep, får medisinsk nødhjelp.

Carotisstenose

Når fett og kolesterol avleiringer bygge opp i halspulsårene som fører blod fra hjertet gjennom halsen til hjernen, kan den resulterende innsnevring av arteriene stenose føre til en forbigående iskemisk anfall eller slag. Tilstanden er asymptomatisk, men legen din kan legge merke til det når han / hun lytter med et stetoskop til carotis.

Vaskulære misdannelser

Noen ganger i løpet av svangerskapet, misdannelser av arteriene som gir næring til fosterets hjerne kan forekomme. Den resulterende massen av sammenfiltrede unormale og dårlig-formet fartøy er kjent som arteriovenøs misdannelse. De fleste arteriovenøse misdannelser er diagnostisert gjennom en MR eller ved kartlegging av blodkar (angiografi).

Risikofaktorer

For å redusere risikoen for hjerne vaskulær sykdom slutte å røyke, kontrollere høyt blodtrykk, spør legen din for å sjekke carotis, kontroll og administrere din diabetes, spør legen din om din høyt kolesterolnivå nivå, være fysisk aktiv og redusere et beløp av fedme eller overvektig. I tillegg har folk som tar hormonbehandling har en samlet 29 prosent økning i risikoen for hjerneslag.

Vaskulær sykdom

Vaskulær sykdom


Vaskulær sykdom er et begrep som brukes for å beskrive en hvilken som helst tilstand som har en effekt på sirkulasjonssystemet. Disse typer av forhold kan være forbundet med vener, arterier, lymfekar og blodsykdommer. Noen av de vanligste tilstander som faller inn under kategorien av vaskulær sykdom inkluderer perifer karsykdom, aneurismer, nyrearterien sykdom, Beuger sykdom og blod-clotting lidelser, ifølge Cleveland Clinic.

Perifer karsykdom

Perifer karsykdom forekommer oftest i bena og armene og begrepet brukes til å beskrive aterosklerose i koronararteriene, ifølge American Heart Association. Personer som har høyt kolesterol eller høyt blodtrykk nivåer er en større risiko for perifer karsykdom. Hvis perifer karsykdom forblir ubehandlet, kan det føre til koldbrann eller amputasjon. Personer som har diabetes har en spesielt høy risiko for perifer karsykdom. Perifer arteriell sykdom kan behandles enkelt ved å ta medisiner og å gjøre små endringer i livsstil.

Aneurismer

Ifølge Medline Plus, aneurismer oppstår når veggene i en arterie ballong, eller bule. Hvis en aneurisme blir for stor, så det kan dukke, noe som fører til alvorlig blødning som noen ganger kan føre til døden. De fleste aneurismer forekommer i den primære arterien i brystet, kjent som aorta. Imidlertid kan aneurismer også oppstå i hjernen, og hvis de dukker, kan de forårsake anfall eller et fatalt slag. Aneurismer kan noen ganger bli reparert med kirurgi avhengig av hvor den er plassert.

Nedsatt karsykdom

Som perifer arterie sykdom, renal arterie sykdom forårsaket av aterosklerose, som er oppbygging av fettsubstanser på veggene av arteriene. Ifølge University of California Davis Health System, kan nyrearterien sykdom blokkere blodtilførselen til nyrene og føre til hjertesykdom. Nyrearterien sykdom kan være forårsaket av dietter som er høy i mettet fett samt fibromuscular dysplasi.

Beuger sykdom

Ifølge Johns Hopkins Vaskulitt Center, ble Beuger sykdom først oppdaget i 1908, og er når alvorlig betennelse i vener og arterier forekommer sammen med levring i hendene. Beuger sykdom er også kjent som tromboangiitis obliterans. Sigarettrøyking er en av de viktigste årsakene til Beuger sykdom. Unge mannlige sigarett røykere i alderen 20 og 40 er den vanligste gruppen av mennesker som får Beuger sykdom.

Blod-clotting lidelser

Blodkoagulerende lidelser, ellers kjent som hyperkoagulabilitet, gjør det vanskelig for blodet å koagulere, som igjen gjør det vanskelig å stoppe blødning. For blodet å koagulere, er blodplater trengs og folk som har blod-clotting lidelser vanligvis ikke har nok av disse blodplater. Leversykdom kan faktisk føre til blod-clotting lidelser ifølge Medline Plus. Andre blod-clotting lidelser som hemofili kan være arvelig.

Lunge vaskulær sykdom

Pulmonær vaskulær sykdom, også referert til som pulmonal hypertensjon, er en sjelden sykdom i sirkulasjonssystemet. Sykdommen rammer vanligvis unge og middelaldrende kvinner. Pulmonal hypertensjon defineres når lungearterien trykket stiger til et nivå utover minuttvolum evne.

Symptomer

Personer med pulmonal hypertensjon kan oppleve trøtthet som følge av normal fysisk anstrengelse. Noen pasienter kan oppleve kjedelig brystsmerter som etterligner angina pectoris, et begrep som brukes for å beskrive brystsmerter når det er nedsatt blodtilførsel til hjertemuskelen.

Diagnose

Diagnose av pulmonal hypertensjon kan bestemmes gjennom et batteri av test slik som en stresstest, lungefunksjoner test eller pulmonal angiografi.

Behandling

Behandlinger med oksygen terapi kan bidra til å forbedre dag til dag lever. Antikoagulanter og vann piller kan også være foreskrevet av legen din.

Kirurgisk behandling

I noen tilfeller kirurgi for å fjerne blodpropper som kan forum i lungearterien kan være nødvendig.
Andre kirurgiske alternativer kan inkludere hjerte og eller lungetransplantasjon.

Prognose

Uten en transplantasjon, er forventet levealder for en pasient diagnostisert med pulmonal hypertensjon ca 2-8 år etter diagnose er gjort.

Tegn og symptomer på perifer vaskulær sykdom

Tegn og symptomer på perifer vaskulær sykdom


Perifer vaskulær sykdom (PVD), også kjent som perifer karsykdom eller åreforkalkning, oppstår når blodårene blir begrenset eller blokkert på grunn av fet buildups. PVD omfatter alle forhold vedrørende sirkulasjonssystemet foruten de som påvirker hjernen og hjertet selv.

Betraktninger

PVD er svært vanlig i USA og rammer om lag 5 prosent av voksne over en alder av 50. Som med de fleste sirkulasjons forhold, menn er mer sannsynlig at lider av denne tilstanden enn kvinner er, og PVD er spesielt farlig for personer som røyker eller lider av diabetes.

Symptomer

Det vanligste symptomet de som lider av PVD rapporten er en smerte som kommer og går, og PVD-syke har rapportert opplever en brennende følelse på fotsålene når en aktivitet er avviklet, en kriblende følelse i bena, smerter i baken , fot eller ben smerter som ikke vil gå bort, og en kald følelse i føttene eller bena. Menn kan også oppleve impotens.

Grunner symptomer oppstår

Muskelsmerter i PVD-lider oppstår fordi blokkerte arterier ikke gir en stor nok blodtilførsel til musklene, og dette betyr musklene ikke får nok oksygen. Dette resulterer vanligvis i kramper mens du utfører en utøvende aktivitet.

Forebygging og behandling

Det er viktig å spise godt, opprettholde en sunn vekt, håndtere stress og trener minst 3-5 ganger i uken for å redusere sjansene for å utvikle PVD-relaterte sykdommer; men samtidig gjøre sunne valg i ung alder kan redusere sjansene for å utvikle PVD kan en genetisk disposisjon gjør individer mer utsatt for å utvikle denne sirkulasjons sykdom. Snakk med legen din om medisiner og leve sunt praksis som kan lindre symptomene dine.

Advarsler

Minst halvparten av personer som lider av PVD ikke viser noen åpenbare symptomer, det er derfor det er viktig å planlegge årlige legekontroller. Legen din eller helsepersonell vil være i stand til å kjøre tester og spør relevante spørsmål for å finne ut om du lider av noen PVD-relaterte sirkulasjons forhold.

Intrakraniell Vaskulær sykdom Symptomer

Intrakraniell Vaskulær sykdom Symptomer


Ifølge American Association of nevrologiske kirurger, intrakranielt vaskulær sykdom, mer vanlig kjent som cerebrovaskulær sykdom, er den ledende årsaken til livstruende nevrologiske problemer. Blant rekkene av sykdom inngår i definisjonen av cerebrovaskulær sykdom er hjerneslag, den tredje største dødsårsaken i USA, og cerebrale aneurismer. Symptomer på sykdommen kan komme plutselig og uten forvarsel, noe som er grunnen til at forsøk på forebygging og diagnostisering er viktig.

Anatomy

Betegnelsen vaskulær betyr arterier og vener, og betegnelsen angir cerebral blodstrømning i hjernen. Når det er en begrensning i blodstrømmen, på grunn av ting som aneurismer, stenose eller misdannelser, er det anses å være grunn til cerebrovaskulær sykdom. Arteriene som fører blod til hjernen er carotis og arteria vertebralis. Disse to skipene er den eneste tilførsel av blod til hjernen, så cerebrovaskulær sykdom bør være en bekymring for noen.

Stroke

Symptomer på cerebrovaskulær sykdom som er relatert til et hjerneslag er svimmelhet, kraftig hodepine, svakhet eller nummenhet på den ene siden av kroppen eller ansiktet, tap av balanse og tåkesyn. Et hjerneslag er et avbrudd i blodtilførselen til hjernen som oppstår plutselig på grunn av en blokkering eller ruptur av blodkar. Disse symptomene nødvendig øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Aneurisme

En aneurisme er vanligvis årsak til et sprukket blodkar. Skiltene er plutselig hvis aneurisme sprekker i hjernen og kan omfatte en alvorlig hodepine, svimmelhet, kvalme og oppkast. Aneurismer vanligvis ikke gi noen symptomer før sprekke og forekommer oftere i aorta, ifølge National Hjerte Lung and Blood Institute.

Diagnose

Din lege kan vurdere din personlige bakgrunn og familiehistorie å se det det er noen predisposisjon for cerebrovaskulær sykdom. Andre risikofaktorer som fedme, mangel på aktivitet og røyking kan føre legen din for å gjøre testing for å sjekke arteriene i hjernen. Blokkeringer og flertallet av cerebrovaskulære problemer kan alle bli sett med imaging tester som CT-scan, carotis ultralyd eller en angiografi.

Behandling

Behandling vil i stor grad avhenge av alvorlighetsgraden av sykdommen. Hvis blokkeringen er alvorlig, kan kirurgi være nødvendig. Hvis oppbygging eller blokkering er ikke et stort problem, kan legen din gi anbefalinger for livsstil modifikasjon og medisiner for å bidra til å forhindre en stor nevrologisk hendelse som for eksempel hjerneslag.

Type 2 Diabetes og tilbehørs vaskulær sykdom

Perifer arteriell sykdom (PAD) resulterer i sirkulasjonsproblemer i beina, med de fleste hendelser som skjer i bena. Ifølge Mayo Clinic, har diabetes øker risikoen for å utvikle PAD i fremtiden. Også komplikasjoner som koldbrann oppstår oftere hos diabetikere individer.

Funksjoner

PAD oppstår når kroppen ikke kan gi nok blod til beina, spesielt når han går.

Effekter

Mange personer med PAD opplever smerte når du går eller claudicatio intermittens. PAD kan også føre til leggkramper når han går. Rest vanligvis lindrer smerter. PAD kan også forårsake leg svakhet, leg nummenhet, benet og foten sår, misfarging av huden og håravfall på beina og føttene.

Årsaker

PAD kan oppstå som et resultat av aterosklerose, en tilstand karakterisert ved fettavleiringer innenfor kroppens arterier.

Behandling

Leger ofte behandle perifer karsykdom med medisiner for å kontrollere kolesterol, blodsukker og blodtrykk eller hindre blodpropp dannelse. Den reseptbelagte medisiner Pletal øker blodtilførselen til bena.

Forebygging / løsning

I utgangspunktet leger behandler PAD med livsstilsendringer som å spise en sunn lav-kolesterol diett, trene regelmessig og å avstå fra å røyke tobakk.

Kollagen vaskulær sykdom Med Vaskulitt Tegn og symptomer

Kollagen karsykdommer (CVDs) oppstår når problemer i immunsystemet påvirke strukturen i sener, bein og bindevev. Ifølge Medline Plus et felles trekk ved disse sykdommene er blodkar betennelse eller vaskulitt. Noen av disse sykdommer inkluderer reumatoid artritt, lupus og skleroderma.

Morgenstivhet, tretthet og hevelse i leddene

Disse kan være de første symptomer av CVD, revmatoid artritt. Denne sykdommen påvirker kroppens ledd og kan senere føre til uutholdelig smerte.

Hovne kjertler, høyt blodtrykk, leddsmerter og stivhet

Sammen med feber, hodepine, tretthet, endringer i vekt, håravfall, elveblest, hevelse, utslett, sol følsomhet og brystsmerter disse er tegn på systemisk lupus erythematosus. Denne kroniske autoimmune sykdommer overflater vanligvis etter en infeksjon.

Hovne fingre og hender og hardere og innstramming av huden

Ofte forveksles med andre sykdommer de tidlige symptomer på systemisk sklerose (sklerodermi) inkluderer også hudbetennelse: hudområder med elfenben fargesentre og fiolette grenser.

Midlertidig lammelse, problemer med å svelge og hudutslett

Karakteristikken av dermatomyositt også innlemme muskelsvakhet og smerte, hudutslett, lesjon på skuldrene og brystet, hodebunn endringer, gastrointestinal infeksjon og lungeproblemer.

Høyt blodtrykk, lilla misfarging av huden og nervesykdom

Disse symptomene føre til diagnose av polyarteritis. Andre indikasjoner inkluderer hepatitt B virus tester positive, testicular smerte eller ømhet og forhøyede nyre blodprøver.

Om Vaskulær Fotproblemer

Perifer vaskulær (relatert til fartøy eller kanaler som transporterer blod, lymfe eller saft) sykdom refererer til en gruppe av bekymringer som kan resultere i sirkulasjons komplikasjoner som påvirker bein og føtter. Arthrosclerosis er en gradvis fortykkelse og herding av blodårene. Arterier fører blod fra hjertet til resten av kroppen. Blodet bringer med seg oksygen og andre elementer som trengs for generell helse og reparasjon. Blodkar av alle størrelser som kan bli skadet av denne, og blir referert til som sådan: makro vaskulær sykdom når store blodceller, mens mikro-vaskulær sykdom påvirker små.

Årsaker

Diabetes er den ledende årsaken til vaskulære fotproblemer fordi det påvirker blodsirkulasjonen. Høyt kolesterol eller blodtrykk, røyking og inaktivitet kan føre til disse problemene også.

Symptomer

Symptomer på berørte sirkulasjon kan være nummenhet i foten eller tærne, hud breakdowns (hvor helbredelse av sår og infeksjoner er hindret) og claudicatio, en murrende smerte leggmuskelen. Altered farge og temperatur av huden kan være en indikator hvis den blir kald, blek eller misfarget.

Assesment

Hvis noen av disse symptomene oppstår, skal en medisinsk faglig forberede en full vurdering og forklare risikoen forbundet med dårlig sirkulasjon. En måling er kjent som Ankel-Brakial indeksen er utført med et Doppler-maskin for å måle blodtrykket i ankel for å evaluere den mot blodtrykket hos armen. Dette vil avgjøre om foten er lider av mangel på blod. Fremtidige møter for å revurdere bør planlegges.

Behandling

Det finnes en rekke behandlinger, avhengig av alvorlighetsgraden av sirkulasjons problemet. Alle pasienter som lider av perifer vaskulær sykdom bør treffe tiltak for å redusere risikoen forårsaket av inaktivitet og røyking og forsøke å redusere sitt blodtrykk og kolesterol. Riktig fottøy som er godt utstyrt og unngår pressområdene kan hindre ytterligere traumer. Fagfolk bør sjekkes for regelmessig vedlikehold, for eksempel kutte tåneglene, og i forekomsten av liktorn eller hard hud. Dette er fordi noen mindre ulykker kan bli store de og ubehandlede calluses kan skade huden og invitere sår som ikke kan leges. For de med diabetes, bør blodsukkernivået kontrolleres. Platehemmere og antikoagulantia er stoffer som kan være foreskrevet for å avverge blodpropp

Kirurgisk behandling

Hvis skaden er mer alvorlig, er angioplastikk et alternativ. Angioplastikk reparasjoner blodkar ved hjelp av en ballong-tipset kateter for å rense eller erstatte ødelagte fartøy deler med en protese eller personen s tissue. Vascular surgeons can bypass a blocked artery with a vein from another part of the patient s tissue. Vascular surgeons can bypass a blocked artery with a vein from another part of the patient s vene.