Digidexo.com

piriformis og gurkemeie

Piriformis Muskelkramper Behandling

Piriformis Muskelkramper Behandling


Piriformis stretch syndrom, eller piriformis syndrom for kort, er en nevromuskulær sykdom som oppstår når isjiasnerven - nerve som går bak piriformis muskel, på baksiden av lårene og langs baken - blir komprimert, anstrengt eller irritert. Denne belastningen fører til smerte, nummenhet, prikking og spasmer i baken og grensen av isjiasnerven. For å lindre muskelkramper forårsaket av piriformis syndrom, bør pasienter strekke seg, hvile og motta fysioterapi eller massasje økter hvis en lege mener de ville være fordelaktig.

Massasjeteknikker for å redusere Piriformis Spasm Ubehag

Mange leger mener massasje terapi er en effektiv og trygg behandling for pasienter som lider av piriformis muskelspasmer. Pasienter bør være sikker på å besøke en lisensiert massasje spesialist og bør ikke forsøke å utføre massasje på egenhånd eller sammen med sine kjære, da dette kan forverre eksisterende tilstand. Massasje spesialister er kjent med lokaliserte massasjebehandlinger som vil bidra til å lindre smerte og ubehag forårsaket av piriformis syndrom og dermed kan utføre et bredt utvalg av massasje teknikker. En teknikk, heter triggerpunkt terapi eller nevromuskulær terapi, arbeider for å eliminere myofascielle triggerpunkter som justerer piriformis muskelen. Spesialisten kan også bruke dype vev massasje teknikker for å skille piriformis muskel fra den omkringliggende vev, redusere muskelspasmer forekomst og smerte.

Fysioterapi teknikker for å redusere Piriformis Spasm Ubehag

Mange pasienter som lider av piriformis muskelspasmer rådes av legen sin til å besøke en fysioterapeut, som kan ansette isotone motstand øvelser for å styrke og strekke musklene raskt. Disse øvelsene, inkludert forover og bakover lunges, delvis knebøy, step-ups og trapp-klatring, fokus på å stabilisere hofte og lår muskler. Fysioterapeuter ofte råder pasienter til å bruke sin egen kroppsvekt eller en vektet bar for å hjelpe musklene vokse sterkere. Som pasientene fortsetter sin behandling, kan tilleggsvekter tilsettes for å styrke muskulaturen og ytterligere redusere hyppigheten av muskelkramper. Leg-trykk maskiner kan også brukes, men mange fysioterapeuter vurdere disse maskinene til å være mindre effektive enn vektet øvelser.

Holistiske behandlinger for å redusere Piriformis Spasm Ubehag

For pasienter som ikke har råd eller ikke ønsker å forsøke fysisk eller massasje terapi, mange holistiske alternativer bidra til å redusere smerte og ubehag forårsaket av piriformis muskelspasmer. Pasienter ofte finner trøst i å plassere isposer på plagede muskler til å redusere muskelsmerter og belastning, eller varmeputer til å slappe av piriformis muskel og redusere muskelspasmer forekomst. I tillegg bør voksne som mål å få syv til åtte timers søvn en natt, og bør avstå fra anstrengende fysisk aktivitet, blant annet løping, sykling, hopping og jogging. Pasientene bør også konsumere mat med høyt kanel og gurkemeie, som disse krydder har naturlige anti-betennelse egenskaper som kan bidra til å redusere smerte og ubehag forårsaket av muskelkramper.

Massasje for Piriformis syndrom

Piriformis er en muskel i gluteal-komponenten av den nedre lem. Piriformis syndrom er en nevromuskulær sykdom, som forekommer når isjiasnerven --- en nerve som går langs piriformis muskelen --- er komprimert eller irritert av piriformis muskelen. Dette resulterer i smerter, nummenhet og prikking i setet og langs grensen til isjiasnerven. Heldigvis har flere massasjeteknikker blitt rapportert å redusere smerte og øke muskel fleksibilitet.

Massasjeteknikker

Mange leger mener massasje terapi er det beste middel for pasienter som lider av piriformis syndrom. Besøker en spesialisert massasje terapeut er avgjørende i å oppleve lindring fra tilstanden, som spesialisten vil være kjent med et bredt spekter av teknikker. En teknikk som kalles nevromuskulær terapi eller Trigger Point Therapy, hjelpemidler i å eliminere myofascielle triggerpunkter i piriformis muskelen. Den massasje terapeut kan også ansette Dype vev massasje teknikker eller Myofasciell Slipp teknikker, som begge bistår i å skille piriformis muskel fra omkringliggende vev. Muscle Energy Techniques også bidra til å forsiktig forlenge piriformis muskelen.

Support

I en 2006 eksperiment presentert av American Massage Therapy Association, fikk pasientene 90-minutters massasje 10 ganger i uken. Massasjer brukes dypt vev teknikker samt propriosepsjon nevromuskulær fasilitering (PNF), Feldenkrais-metoden av bevissthet gjennom bevegelse øvelser (ATM), posisjons utgivelsen terapi (PRT) strekker, Kripalu yoga og myofascial arbeid. I tillegg er de massasje spesialister fokusert på smerte sentrert i musklene i nedre del av ryggen, så vel som den bakre og fremre av benene. Konklusjonene rapportert at disse vanlige massasje økter sterkt redusert smerte hos pasientene, forsterket i deres psykiske velvære og minimerte symptomer.

Post-Massage At-Home Care:

Pasienter som får massasje terapi for piriformis syndrom kan ytterligere redusere muskelsmerter ved å følge en streng at-home omsorg diett. Pasienter bør gjelde is og varme på utsiden av muskelen. Ice kan bidra til å redusere utbruddet av smerte etter å ha fullført en anstrengende aktivitet, mens varme kan bidra til å varme opp musklene og øke fleksibiliteten. Tilpassede sko kan også bidra til å hindre skader fra tilbakevendende. Korreksjon av holdning kan også bidra til å redusere bruken av piriformis muskel mens slik at muskelen til å slappe av og helbrede mellom massasje avtaler.

Andre holistiske behandlinger:

I tillegg til massasje, mange leger anbefaler at-home fysioterapi, inkludert strekke teknikker og stillinger som reduserer belastningen på piriformis og styrke kjernemuskulaturen, inkludert mage og rygg. Leger anbefaler også å unngå anstrengende aktivitet, inkludert sykling og kjører. Blåbær, ingefær og gurkemeie har også vist anti-inflammatorisk egenskaper som reduserer leddsmerter hos pasienter som lider av revmatoid artritt.

Expert Insight:

Over femten prosent av befolkningen har en isjiasnerven som passerer gjennom piriformis muskelen i stedet for under. Nyere studier har konkludert med at disse pasientene har en større sjanse for å utvikle piriformis syndrom, men vanlige massasje økter kan bistå i å redusere hyppigheten av å utvikle piriformis syndrom. Unnlatelse av å behandle piriformis syndrom kan føre til en stopper internus muskelskader, så det er viktig å rapportere alle tilfeller av utstrålende smerter nedover baksiden av beinet til en lege umiddelbart.

Behandling av Piriformis syndrom

Behandling av Piriformis syndrom


Den piriformis er en muskel i gluteal-komponenten av den nedre lem. Piriformis syndrom er en nevromuskulær sykdom, som forekommer når isjiasnerven --- en nerve som går langs piriformis muskel --- er komprimert eller irritert av piriformis muskelen. Dette resulterer i smerter, nummenhet og prikking i setet og langs grensen av isjiasnerven. Heldigvis flere behandlingstilbud finnes for pasienter som lider av piriformis syndrom.

Holistiske behandlinger

Behandling for piriformis syndrom ofte inkluderer massasje og tøyningsøvelser. Anstrengende aktiviteter, inkludert sykling og løping, bør også unngås. Mange leger anbefaler fysioterapi, vanligvis involverer massasje, stretching teknikker og stillinger som reduserer belastningen på piriformis og styrke kjernemuskulaturen, inkludert mage og rygg.

Medisinske behandlinger

Mange leger tror at anti-inflammatoriske medikamenter og kortikosteroid injeksjoner for å være den mest effektive i behandling av et alvorlig tilfelle av piriformis syndrom. I svært alvorlige tilfeller kan kirurgi være anbefalt. Leger kan også foreskrive bruk av en ultralyd, som gir en dypere nivå av varme enn oppvarming av pakker kan gi. I en 2005 studie, rapporterte forskerne at minimal-invasiv kirurgi har vært mye vellykket i behandling av piriformis syndrom.

Behandling Gjennom muskelavslapning:

Pasienter som lider av piriformis syndrom kan også finne trøst i å bruke is og varme på utsiden av muskelen. Ice kan bidra til å redusere utbruddet av smerte etter å ha fullført en anstrengende aktivitet, mens varme kan bidra til å varme opp musklene og øke fleksibiliteten. Tilpassede sko kan også hjelpe å forebygge skaden fra tilbakevendende. Gangart korreksjon kan også bidra til å redusere bruken av piriformis muskel mens slik at muskelen til å slappe av og helbrede.

Expert Insight

Over 15 prosent av befolkningen har en isjiasnerven som passerer gjennom piriformis muskel i stedet for under. Nyere studier har konkludert med at disse pasientene har en større sjanse for å utvikle piriformis syndrom, selv om noen forskere bestrider disse påstandene, siterer utilstrekkelig bevis. Unnlatelse av å behandle piriformis syndrom kan føre til en stopper internus muskel skader, så det er viktig å rapportere eventuelle tilfeller av utstrålende smerter nedover baksiden av beinet til en lege umiddelbart.

Forebygging / løsning

Folk som kjører, sykkel eller komplette aktiviteter fremadstormende ofte er mer sannsynlig å utvikle piriformis syndrom hvis de ikke fullfører de riktige strekninger. Lateral stretching og styrke øvelser bistå i elongating muskelen og gjør den mer fleksibel. Forskere mener også at inaktive setemusklene kan også øke sannsynligheten for å utvikle piriformis syndrom. Disse musklene er avgjørende for hip extension og ekstern rotasjon av femur. Derfor er det viktig at musklene er strukket skikkelig før anstrengende trening. Forskere mener også at piriformis syndrom kan også være forårsaket av stivhet eller hypomobility av sacroiliac leddene. Overpronasjon av foten, hvor kneet slår medialt og piriformis aktiveres for å forhindre over-roterende kneet, kan også føre til piriformis syndrom. Lidelsen er også assosiert med fallende skader, da disse kan overutstrekke piriformis muskelen.

Piriformis syndrom Rehabilitering

Piriformis syndrom Rehabilitering


Piriformis stretch syndrom er en tilstand forårsaket av kompresjon av en nerve som går langs piriformis muskelen, en muskel som går langs baken og låret. Selv om denne tilstanden fører til smerte og ubehag, kan rehabiliterings teknikker bidra til å redusere dette ubehaget og helbrede pasienten.

Funksjoner

Piriformis stretch syndrom, eller piriformis syndrom for kort, er en nevromuskulær sykdom. Den piriformis muskelen er setedelen av benet, langs baksiden av låret og sete. Dersom piriformis muskel irriterer, komprimerer eller stammer nerve som går langs piriformis muskelen, kalt isjiasnerven, pasienten opplever vanligvis ubehag, smerte, nummenhet og en sterk kriblende følelse. Selv om det ikke er noen definitiv måte for å diagnostisere en pasient som lider av piriformis syndrom, leger mener syndromet kan være forårsaket av anatomiske variasjoner i muskel-nerve, eller ved å overdrive eller stamme av muskelen.

Diagnose

Selv om det ikke er noen definitiv måte å diagnostisere piriformis syndrom, kan symptomer inkluderer isjias (en utstrålende smerte opprinnelse i baksiden av låret og leggen) og ømhet av sciatic hakk ved berøring, som vanligvis er vurdert av en lege. En medisinsk avbildningsteknikk som kalles magnetisk resonans nevrografi brukes også til å vise irritasjon hvor nerven passerer under piriformis muskel. Denne teknikken kan også bestemme om pasienten lider av en split piriformis muskel eller en delt isjiasnerven; denne diagnosen er avgjørende for pasientens behandling og hjemmetjenester. Endelig kan bildestyrt injeksjoner utført i en åpen MR skanner også bistå i å diagnostisere tilstanden, siden de gjør det mulig piriformis muskelen til å slappe av og teste muskel reaksjon.

Massasje Rehabilitering

Mange leger mener massasje terapi er den beste form for rehabilitering for pasienter som lider av piriformis syndrom. En teknikk som kalles nevromuskulær terapi eller triggerpunkt terapi, hjelpemidler i å eliminere myofascielle triggerpunkter i piriformis muskelen. Den massasje terapeut kan også ansette dype vev massasje teknikker eller myofascial utgivelsen teknikker, som begge bistår i å skille piriformis muskel fra omkringliggende vev. Muskel energi teknikker også bidra til å forsiktig forlenge piriformis muskelen.

Isotoniske rehabilitering øvelser

En pasient som lider av en skadet piriformis muskelen kan oppleve lettelse hvis muskelen er raskt styrket og strukket. Dette er ofte utført gjennom isotoniske motstand øvelser, vanligvis utført av en kiropraktor eller fysioterapeut. Isotone motstand øvelser fokusere på å stabilisere musklene rundt hofte og lår. Isotone øvelser som styrker og strekke disse musklene inkluderer forover eller bakover lunges, delvis knebøy, step-ups, og trapp-klatring. Pasienter bør forsøke disse øvelsene ved hjelp av sin egen kroppsvekt i starten, men som muskelen vokser seg sterkere, kan motstanden økes ved å bruke håndvekter eller en vektet bar. En leg-trykk maskin kan også brukes, men disse maskinene ikke anses å være like effektivt som free-vekt øvelser.

Propriosepsjon og koordinering Rehabilitering

Pasienter som lider av en skadet eller anstrengt piriformis muskel bør også forsøke å gjenvinne kontrollen over piriformis muskel og omkringliggende muskler. For å gjøre dette, fysioterapeuter anbefaler ofte at pasientene bruker 10 til 15 minutter om dagen trener på ett ben med øynene lukket for å opprettholde balansen. Disse øvelsene kan gjøres mens du står på en liten trampoline eller med en vuggende bord. Disse fysioterapi øvelser sikre at pasienten gjenvinner leddstabilitet og styring av muskel.

Urazy piriformis

Urazy piriformis, znany także jako zespół piriformis, powodują ból odczuwany w obszarze bioder, w środku lub w dół powierzchni czołowej tylnej nogi. Mięśni piriformis jest mała w głębi mięśni pośladków. Mięsień biegnie od podstawy kręgosłupa do kości udowej i pozwala obrócić nogę zewnątrz. Mięśni piriformis mogą zostać zaostrzone i wywrzeć nacisk na nerw kulszowy, powodując ból i stan zapalny.

Przyczyny

Urazy piriformis może być spowodowane przez sporty takie jak bieganie. Działa na twardych powierzchniach, takich jak beton, na nierównym terenie, a na sobie buty źle dopasowane mogą przyczynić się do uszkodzenia mięśnia piriformis. Siedząc przez dłuższy czas może usztywnić i skrócić mięśni, co powoduje ból. Inne przyczyny mogą obejmować złą postawę, przepuklina dysków i spacery z palce wskazał.

Objawy

Objawy piriformis obrażeń może obejmować ból tępy lub pulsować głęboko w okolicy biodra lub pośladków i czasami z dolną powrotem do tyłu nogi. Drętwienie i mrowienie mogą być również doświadczenie oraz ograniczonego przemieszczania się w bolesnym regionie.

Leczenie

Urazy piriformis potrzebują czasu, aby odzyskać. Mięsień musi odpocząć, aby umożliwić przepływ krwi do szkody i rozpoczęcia procesu gojenia. Masaż leczniczy będzie zachęcać przepływ krwi do mięśnia luka. Aplikacje lodzie przez 15 do 20 minut, kilka razy dziennie zmniejsza stan zapalny. Aplikacje ciepła może zmniejszyć sztywność. Over-the-counter leki, takie jak Advil lub Motrin może zmniejszyć ból. Kortykosteroidów iniekcji bolesnym obszarze zmniejsza ból i zapalenie szybko. Po ostry ból zniknął, delikatne rozciąganie mięśni piriformis może pomóc wzmocnić i zapewnić elastyczność w obszarze mięśni.

Zapobieganie / Rozwiązanie

Czy kompletną procedurę nagrzewania przed wykonaniem jakichkolwiek ćwiczeń sportowych lub działalności. Rozciągając i ogrzewając pozwala mięśnie być elastyczny i otrzymuje świeże przepływ krwi do obszaru. Pozwalają dzień odpoczynku między zajęć sportowych więc mięśnie mogą w pełni odzyskać.

Rozważania

Odpowiednie buty do biegania może pomóc zmniejszyć ryzyko kontuzji mięśnia piriformis. Robienie przerw często siedząc przez dłuższy czas. Przechowywać mięśnie napięte i elastyczne, aby powstrzymać się od kontuzji. Lekarz zapewni Ci ćwiczeń rozciągających i procedur, aby uniknąć obrażeń ciała i zachować mięśnie elastyczne i mocne.

Fysioterapi Teknikker for behandling Piriformis syndrom

Piriformis syndrom er en tilstand der symptomene inkluderer vedvarende rumpeballe og ben smerter. Nerver nærheten piriformis muskelen blir klemt, forårsaker irritasjon og smerte som noen ganger kan være alvorlig. Piriformis syndrom vanligvis resultater fra tetthet i muskelen. Det er flere måter å behandle dette syndromet.

RICER

Innse at det er et problem innenfor baken og behandle den umiddelbart. Piriformis syndrom er en bløtdelsskade som kan forverres hvis ubehandlet. Bruk av RICER metode innen de første 48-72 timer med forekomst av symptomer kan redusere sjansen for en mer alvorlig skade. RICER står for hvile kroppen, glasur baken, komprimere baken i en elastisk bandasje, og hever baken, og henvisning av lege til en kvalifisert fysioterapeut.

Strekker

Stretching er den viktigste delen av fysioterapi for piriformis syndrom pasienten. Gjør vanlige strekninger hjelper pasienten løsne muskelen, og dermed lindre den drar og tetthet som forårsaker klemt nerve. En effektiv strekning kan gjøres ved å sitte på gulvet med begge ben rett ut foran kroppen. Ta en fot, bøye kneet ut til siden. Hold på ankelen og bringe det inn i brystet. Hold det der for en 20-30 teller. Gjenta dette tre ganger for hver rumpeballe.

Massasje

I sluttfasen av syndromet, som rumpeballe helbreder, vil pasienten bli informert av en lege for å gå tilbake til lyset sport. Det er viktig at du ikke forfalte det til å begynne med, og å "lytte" til kroppen din. Hvis du føler overdreven smerte i baken under aktivitet, stoppe umiddelbart.

Legen kan anbefale massasje som pre-sport terapi. Massasje hjelper løsne bløtvevet i baken og holde musklene varme for trening og uttøyning.

Hva er behandlingen for Isjias Piriformis syndrom?

Hva er behandlingen for Isjias Piriformis syndrom?


Hvis du har smerten skyter ned på siden eller bak på beinet, kan du bli lider Piriformis syndrom. Piriformis syndrom er når hoftenervene er irritert eller klemt av din piriformis muskel eller piriformis sene, som igjen sender nummenhet, prikking og smerter nedover beinet. Du kan oppnå smertelindring gjennom enkle tøyningsøvelser og teknikker gjøres hjemme, men hvis de bevise uhjelpsom, kan det hende du må ty til andre behandlinger. Ulike faktorer, som for eksempel spinal lidelser, kan føre til sciatic nerve irritasjon, så det er viktig å lære å skille den viktigste årsaken til isjias.

Medisinert Shots

Ett alternativ for smertelindring fra Piriformis syndrom er å motta en bedøvelse injeksjon eller kortikosteroid skudd til området. Legen din kan levere de medisinert skudd til spesifikke "triggerpunkter" til beste lindre smerten (triggerpunkter er den mest smertefulle flekker på baken). Skuddene avlaste mulig muskelkramper som forårsaker nerve irritasjon, og de kan redusere eller eliminere sciatic smerte, med resultater som varer i mange måneder. Kortison skudd er generelt begrenset til tre i året, så hvis bildene dine slites av for tidlig, kan du bli nektet videre tilgang til dem.

Antiinflammatoriske legemidler

For å lindre smerter og betennelse i piriformis, ta noen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Lettelsen kan være midlertidig, men vil være nok for deg å fullføre daglige aktiviteter. Over-the-counter anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen bør tas som anvist. Unngå overdosering, siden narkotika kan ha skadelige effekter på indre organer. Hvis OTC narkotika ikke hjelper, må du kanskje sterkere smertestillende medisiner. Har din behandlende lege undersøke deg og foreskrive medisiner etter behov.

Massasje

Å ha en massasje terapeut eller fysioterapeut utføre noen dyp massasje i området kan hjelpe piriformis muskelen til å slappe av sin stramt grep på isjiasnerven. Vær oppmerksom på trykket din terapeut utøver og hvordan kroppen din reagerer på massasje, som for mye press kan føre til piriformis å gripe opp. Det kan være lurt å prøve forskjellige karosseri terapier - inkludert akupressur, triggerpunkt terapi og shiatsu - hvis vanlig massasje hjelper ikke.

Akupunktur

Anvendelsen av hår-tynne nåler i kroppen din, og noen ganger i det lokale området av smerte, vil bidra til å avlaste spenningen i piriformis muskelen. En standard kinesisk stil akupunkturbehandling kan omfatte nåler settes inn i bakre inntil nålen utløser en elektrisk følelse. Akupunktur kan hjelpe slappe av muskel og dermed lindre spasmer. Din akupunktør kan også legge til elektrisk stimulering til nålene til ytterligere slappe av muskel og lindre smerten.

Fysioterapi

Mye av smerte og spenning i baks kan avlastes med spesifikke øvelser og strekninger. Tøyningsøvelser å behandle isjias er ulike hamstring og lav rygg strekninger. Disse har som mål å strekke seg, slappe av og styrke hip rotator musklene. For mer tilpassede og spesifikke øvelser, snakk med din fysioterapeut. Vær forsiktig med ytterligere stramme muskler gjennom styrke-øvelser og skjerpende isjiasnerven.

Kirurgi

Kirurgi bør vurderes bare som siste utvei og bare hvis smerten er uutholdelig. Hvis konsistente behandlinger med NSAIDs eller andre behandlingsformer er å gi deg litt lindring, kan et kirurgisk inngrep utføres som inkluderer løsne eller avgi piriformis sene. Kirurgi bærer alltid risiko, og det er en mulighet for at smertene vil fortsatt være til stede etter operasjonen, så tenk på dette før du bestemmer.

Piriformis syndrom Surgery

Piriformis syndrom er preget av symptomer på isjias, spesielt smerter i setemuskelen område som sprer ned beinet. Hos pasienter med piriformis syndrom, blir isjiasnerven irritert som piriformis muskelkramper og klemmer din isjiasnerven mot bekkenbeinet. Hvis injeksjonsbehandlinger og fysioterapi er mislykket i å løse din smerte, kan operasjon være nødvendig. Det er tre alternativer: å kutte piriformis senen, å skjære gjennom piriformis muskel og en nyere mindre inngrep.

Tradisjonelle teknikken en

Den første tradisjonell teknikk blir generelt gjennomført under generell anestesi og er utført enten som en poliklinisk, eller, i noen tilfeller; du må kanskje tilbringe en natt på sykehuset. Kirurgen gjør et snitt ca 3 inches i lengde i ditt rumpeballe området. Dine gluteus maximus fiber er splittet i orden for kirurgen å se dypt inn i rumpeballe å finne din piriformis muskelen. Din kirurg vil da kutte piriformis sene der den møter større trochanter (plassert på toppen av hoften).

Tradisjonell Teknikk 2

Den andre teknikken brukes hvis den første ikke vil være nok til fullt ut å avlaste presset på isjiasnerven. Det er også vanligvis utført under generell anestesi og er ferdig enten som en poliklinisk, eller, i noen tilfeller; du må kanskje tilbringe en natt på sykehuset. I noen tilfeller kan kirurgen bruke en tilsvarende størrelse snitt på hoften område (en lignende snitt som brukes i hip erstatning kirurgi). Din kirurg vil da skjære gjennom din piriformis muskel og fjerne et lite område av muskelen.

Minimal invasiv kirurgi

I motsetning til tradisjonell kirurgi, kan nyere teknikker være fullført ved hjelp av lokalanestetika og på poliklinisk basis. Først vil du motta MRI-guidede injeksjoner av Celestone (et steroid medisinering) og Marcaine (narkose). Ifølge NerveMed.com, vanligvis løser dette piriformis syndrom i løpet av noen få behandlinger. Hvis dette ikke lykkes, kan det minimal invasiv kirurgi utviklet av Dr. Aaron Filler ved Institutt for Nerve Medicine angis. Det krever ett lite snitt og påvirker ikke pasientenes gangart (som tradisjonell kirurgi kan påvirke).

Hva du kan forvente etter operasjonen

Etter operasjonen, vil du mest sannsynlig bli pålagt å delta fysioterapi i fire til seks uker. Terapi vil trolig bestå av is eller varme, massasje, elektrisk stimulering eller ultralyd, som alle bidrar til å lette muskelkramper og lindre tilhørende smerter og ubehag. Din terapeut vil også veilede deg om hvordan du trygt kan gå for å unngå å belaste området som er healing. Som du fremgang, vil du motta øvelser for å øke styrke og til slutt gjenoppta normal aktivitet.

Symptomer på Piriformis syndrom

Symptomer på piriformis syndrom inkluderer en smerte som begynner i ryggen og kan kjøre hele veien ned beinet til foten din. Det kan føles på en eller begge sider av kroppen din og er ofte ledsaget av liten kriblende følelse.

Ikke-kirurgiske alternativer

Ikke-kirurgisk behandlingstilbud omfatter smertestillende medisiner (som anti-inflammatoriske som naproxen eller ibuprofen). Fysioterapi kan bidra til å lindre muskelkramper og smerter med øvelser ment å lindre irritasjon til sciatic nerve.

Umiddelbare fysiske effekter av gurkemeie

Som forskere fortsetter å studere den helbredende effekten av krydderet gurkemeie i menneskekroppen, visse effekter oppstår med en gang. Gurkemeie, kalt "hellig pulver" i India, har en aktiv ingrediens som heter, curcumin, den lyse gul-oransje du ser i gurkemeie og i karriretter, og når du spiser det, antioksidant virkning begynne. Faktisk, når i kroppen, går curcumin cellemembranene, noe som gjør cellene er resistente mot infeksjon. I nærvær av kreft, fører det til kreftcellene for å dø.

Beskyttelse av huden

Leger ved University of Rochester Medical Center i New York sier kreftpasienter kan beskytte huden sin ved å spise mat som inneholder karri under strålebehandling mot kreft. Forskere ledet av Ivan Ding, MD i 2002, fikk vite at curcumin dramatisk beskytter huden av mus under strålebehandling ved inntak. Et vanlig resultat under strålebehandling på mennesker innebærer blemmer og brannsår på huden. Studien viste 200 mus hadde bare minimal hudskader etter gitte doser curcumin i fem til syv dager på tre forskjellige tider. Forskere vil ha mer omfattende studier før implementere curcumin til pasienter.

Cell og Wound Helse

Glutation, en viktig antioksidant i kroppen din som holder cellene friske, vises naturlig i blodet og vev En lav dose av curcumin øker umiddelbart glutation nivåer i kroppen din og får kroppen til å generere mer.

Påfør en pasta av gurkemeie og vann til såret. Som et anti-inflammatorisk middel og antibiotika, gurkemeie vil snart begynne helbredelsesprosessen, noe som letter smerte og å redusere svelling. Bruke gurkemeie på alle typer infeksjoner.

Liver Cancer Prevention

Etter å utsette leverceller til curcumin og jern i petriskål, begynner curcumin for å endre jern, hindrer det fra å forårsake cancer, men hvordan eller hvorfor dette skjer forblir ukjent. I Bastyr University, 2005 Bastyr Magazine artikkel kalt, "Låse naturens mysterier," farmakolog Don Messner, Ph.D. som fokuserer på curcumin og leverkreft sier: "Det er mange skjulte hemmeligheter i urte og botaniske medisiner. Det er behov for grundig evaluering av disse i form av å oppdage hva som skjer mechanistically. jeg nyte puslespill del av det, prøver å oppdage hva som ennå ikke kjent. "

Head and Neck Cancer Prevention

Etter en forbehandling av curcumin, forskere introdusert nikotin til hodet og nakke plateepitelkarsinom, en cancerous brak med grove skjell og flate, røde flekker. Curcumin "var i stand til å blokkere nikotin fra å aktivere kreft forårsaker celler," i henhold til 3. oktober 2009 Artikkel i Science Daily kalt "Curcumin kan hemme Nikotin-Induced aktivering av hode og nakke kreft." Siden røykere fortsette å bruke nikotin etter vellykket behandling for hode og hals-kreft, forårsaker en høy tilbakefall av disse kreftformene er dette 2009 studie bidro til å gi en sikker mat for å blokkere nikotin skadelige virkninger så vel som påvirker av kjemoterapi.

Hvordan å innta Gurkemeie Spice

Dr. Andrew Weil sier, "gurkemeie synes å ha betydelige anti-inflammatorisk og kreft-beskyttende effekt." Ifølge UC Berkeley, kan betennelse være årsaken til de fleste kroniske sykdommer, alt fra hjertesykdom, diabetes, Alzheimers, leddgikt og kreft. Mens definitive forskning er ikke tilgjengelig ennå, eksperter som Dr. Weil sterkt at vi øker vår gurkemeie inntaket. Det finnes flere alternativer for forbruker gurkemeie, men han anbefaler vi dra nytte av naturens synergi ved å forbruke hele gurkemeie ekstrakter.

Hvordan å innta Gurkemeie Spice

Kontroller gurkemeie te. Brad Lemley av DrWeil.com News anbefaler koking 4 kopper vann, legge til 1 ts. bakken gurkemeie, deretter ulmende det sammen i 10 minutter. Sil ut krydderet, og tilsett honning og sitron etter smak. Konsumere så mye av denne teen som du vil.

Lag dine egne kapsler fra bakken gurkemeie ekstrakt. Tomme gelatinkapsler kan kjøpes på helsekostbutikker. Bare øse litt gurkemeie i den store enden av kapselen og passe de to endene sammen.

Kjøp pulverisert, innkapslet curcumin kosttilskudd fra en vitamin butikk. Supplement produsenter kan isolere den aktive bestanddel i gurkemeie, curcuminoids, for å gi store doser i en enkelt kapsel.

Legg gurkemeie til maten. Curry er den vanligste gurkemeie-holdige oppskrift. Gul sennep også får sin farge fra gurkemeie. Gurkemeie kan legges til sjømat eller kylling retter, og er spesielt god i paella.

Hint

  • Hvis du gjør dine egne kapsler fra bakken gurkemeie ekstrakt, vil magen føles effektene av å spise krydder. Kjenne kroppen din og ikke forbruke mer enn fordøyelsessystemet kan godt håndtere.
  • Pre-laget curcumin kosttilskudd er mildere til magen. Men, de koster litt mer, og du kan miste ut på synergistiske ingredienser som naturen gir naturlig i det store og hele bakken ekstrakt.
  • Å spise gurkemeie i mat ikke gir deg den synergistiske blanding av ingredienser som finnes naturlig i gurkemeie, men på lavere nivåer.
  • Beste fordelene trolig komme fra te eller malt gurkemeie kapsler. Imidlertid vil ta gurkemeie i mer enn én form (f.eks, te og kapsler, eller te og mat) øke din generelle fordel.
  • Gurkemeie er en naturlig blod-tynnere. Forbrukes bare i mat, form, bør det ha liten effekt --- selv om du tar det for lang tid --- med mindre du allerede tar reseptbelagte blodfortynnende. Vær forsiktig hvis du har tenkt å ta gurkemeie på et høyt nivå over en lang periode, men da dette maksimerer sin blodfortynnende potensial.
  • Vær forsiktig i å ta gurkemeie hvis du er utsatt for nyre stein formasjonen.

Hvordan bruke Gurkemeie å behandle Babesia

Hvordan bruke Gurkemeie å behandle Babesia


Babesia er en flåttbåren sykdom som ligner malaria i symptomer (disse inkluderer feber, smerter og leddsmerter). Anti-babesial egenskaper av ulike urter er av interesse i den tredje verden land som India på grunn av utbredelsen av sykdommen, samt mangel på tilgjengelighet av utbredt reseptbelagte medisiner. Forbindelser i en viss type av gurkemeie har vist seg å være effektive innenfor størrelsesordener av reseptbelagte legemidler for Babesia som medisin Ganaseg.

Hvordan bruke Gurkemeie å behandle Babesia

Hvit Gurkemeie lindrer Babesia symptomer

Bruk Curcuma zedoaria i matlaging for å forbedre effektiviteten av reseptbelagte medisiner. Dette urt som heter hvit gurkemeie inneholder forbindelser som kalles zedoalactones som har vist seg å være effektiv mot Babesia i kultur. Faktisk ble disse forbindelsene vist seg å være opp til halvparten, en åttende, og på tretti like effektive som anti-babesial medisin diminezine aceturate. Hvitt gurkemeie Det er også vist å inneholde den aktive anti-babesial kjemikalier demethoxycyclocurcumin og dihydroxyxanthorrhizol også.

Vanligvis kan karri legges til smak til de fleste lapskaus. Dryss på ulmende lapskaus som du legger til ingredienser, noe som gjør så sterk som du kan tolerere. Zedoaria er tradisjonelt forberedt med mindre velsmakende urter enn med gul gurkemeie --- bruke med urter som for eksempel anis, sitrongress, kokosolje for å forberede stuinger og supper.

Sett hvit gurkemeie i tomme gelatinkapsler og ta 03:58 kapsler en dag ekstra tilskudd med mat. Ta en til to kapsler med hvert måltid. Bruk Curcuma zedoaria å redusere inflammatoriske egenskaper babesia, inkludert feber, hevelse og smerte. Elleve anti-inflammatoriske stoffer fra Curcuma zedoaria har blitt oppdaget i laboratorieforsøk.

For å lette rest leddsmerter fra babesia som du er rekonvalesent, drikke som en forfriskende urte tonic. Bland hvit gurkemeie med sitron og ingefær, og tilsett honning etter smak. (Asiatisk dagligvarebutikker også har pre-laget gurkemeie-kurkuma zedoaria drinker.) Varm 02:58 ss zedoaria i en kjele i 5 minutter på lav. Legg en fjerdedel kopp lime juice, to spiseskjeer honning, og legg blandingen over isen i en ti unse glass. Legge til eller trekke ingredienser etter smak.

Bivirkninger av gurkemeie kosttilskudd

Bivirkninger av gurkemeie kosttilskudd


Gurkemeie er vanligvis brukt som et krydder og har også vært grunnlag i asiatisk tradisjonell medisin for å behandle ulike fysiske helse sykdommer. Gastrointestinale problemer, blodpropp, høyt kolesterol, lav energi, øyeproblemer, virale infeksjoner, skabb og leddgikt-relaterte smerter er noen av de helsemessige problemer som gurkemeie har blitt brukt til å prøve å korrigere. Ifølge Medline Plus, og gurkemeie vitenskapelig vist seg å ha anti-inflammatorisk, anticancer-og antioksidantegenskaper. Men det er tilfeller av bivirkninger som er rapportert i forbindelse med gurkemeie som bør tas hensyn til.

Mageproblemer

Høye doser av gurkemeie har angivelig forårsaket urolig mage, vanligvis hvis overtatt en overdreven tidsperiode. De som har brukt den til å hjelpe kurere magesår har hatt halsbrann, diaré og kvalme på anledningen. Alternativt, hvis gurkemeie tas med legemidler som indometacin eller reserpin, kan det faktisk føre til magesår. Gurkemeie kan også føre til galleblæren sammentrekning og anbefales ikke for personer med gallestein.

Blodtrykk og sukker

Senket blodtrykk og additive effekter for diabetes medisiner har blitt rapportert ved bruk av gurkemeie. Alle som bruker gurkemeie med diabetes eller hypoglykemi, eller som tar legemidler eller kosttilskudd som senker blodsukkeret bør ta forsiktig og kontakt lege før du bruker den.

Graviditet og amming

Mens gurkemeie som krydder regnes som trygt under graviditet og amming, har det angivelig stimulert menstruasjonsblødning og forårsaket livmor spasmer.

Hjertesykdom

Gurkemeie kan senke LDL ("dårlig") kolesterol) og øke HDL ("godt") kolesterol. Som et resultat, kan det øke kolesterolsenkende legemiddeleffekter som det av lovastatin (Mevacor) eller atorvastatin (Lipitor). Derfor bør kolesterolnivået overvåkes regelmessig hvis gurkemeie brukes.

Blødning

Urter og kosttilskudd som øker risikoen for blødning som ginkgo biloba, hvitløk og Saw Palmetto kan bli forverret av gurkemeie. Pasienter som bruker narkotika eller har blødningsforstyrrelser kan trenge dosejustering. På grunn av dette, bør gurkemeie ikke tas før operasjonen.

Liver

Personer som bruker medisiner må være oppmerksom på at gurkemeie kan forstyrre hvordan kroppen behandler noen stoffer. Visse legemiddelnivåer kan øke i blodet, noe som kan forårsake alvorlige bivirkninger i leveren. Derfor bør en lege, farmasøyt eller annet helsepersonell konsulteres med hensyn til muligheten for uheldige legemiddelinteraksjoner når gurkemeie brukes sammen med medisin.

Hvordan bruke gurkemeie i Healing

Gurkemeie er en urt. De tørkede røtter brukes i matlaging, særlig i indisk mat som curry. Gurkemeie har mange helsefordeler. Hvis du bestemmer deg for å supplere din diett med gurkemeie helsemessige årsaker, å ta et supplement er mer effektivt enn å prøve å spise mye av karri hver dag. Curcumin er den aktive bestanddel som finnes i gurkemeie.

Hvordan bruke gurkemeie i Healing

Følg doserings retninger på din supplement, hvis du velger å ta en. Det er ingen etablert RDA (anbefalt daglig dose) for gurkemeie. Den gjennomsnittlige daglige voksen dosering er 400-500 mg. Denne dosen gjelder for alle de helsemessige fordelene du kan bruke gurkemeie for - du trenger ikke å ta gurkemeie på en bestemt måte for forskjellige forhold.

Bruk gurkemeie i matlaging mye som du ville bruke andre krydder. Gurkemeie er litt som ingefær, selv om det er buttery. Fersk gurkemeie er også søtere. I oppskrifter, prøve å erstatte gurkemeie i stedet for safran. Bruk med måte, som gurkemeie er mer bitter enn safran. Du kan også erstatte gurkemeie i stedet for tørr sennep i oppskrifter.

Prøv å bruke gurkemeie for å krydre opp en tradisjonell ris siderett. Småkoke ris i kyllingbuljong og gurkemeie til de er møre. Du kan også legge til sauterte grønnsaker til denne retten, for eksempel hakket paprika og hakket løk.

Bruk gurkemeie å krydre eggerøre eller omelett. Legg 1/4 ts. gurkemeie per egg. Du kan også legge det til tradisjonell eggesalat. Følg din favoritt egg salat oppskrift, så strø på litt gurkemeie å smake.

Eksperimenter ved å legge gurkemeie til en rekke av dine favoritt hovedrett oppskrifter. Det går bra på reker og kylling, i tunfisk salat, linsesuppe, stuffing, couscous, og selvfølgelig, karri. Du kan også prøve å krydre opp noen pakket bekvemmelighet mat med gurkemeie, for eksempel hermetisert supper.

Hint

  • Velg et supplement som inneholder minst 95 prosent standardisert ekstrakt av curcumin. Curcumin er bedre absorbert av kroppen når det er tatt med bromelain eller piperine.
  • Ikke ta gurkemeie hvis du har kronisk hjertesykdom, gallestein, leversykdom eller akutt bilious kolikk. Hvis du er gravid, sykepleier, på medisiner, har en blod-clotting lidelse eller annen helsetilstand, snakke med legen din før du tar gurkemeie.

Bivirkninger av Gurkemeie Root

Gurkemeie (Curcuma longa) er et krydder dyrkes i India og andre tropiske og subtropiske land over hele verden. Gurkemeie "root" (egentlig en rhizome, en horisontal, underjordisk stengel som sender ut skudd og røtter) er noen ganger brukt rå, men er oftere tørket og pulverisert. Den vestlige verden har lenge vært kjent med gurkemeie som mat krydder og mat fargestoff, men har først nylig blitt interessert i sin helsemessige fordeler. Sin lange historie som en matvare kan føre noen forbrukere til å konkludere med at gurkemeie er helt trygt å bruke som en helsebistand. Men som nesten alle andre medisinske stoffet, menneskeskapte eller naturlige, er gurkemeie ikke fri for bivirkninger, spesielt når det tas i høye doser.

Fordøyelses Effects

Utøvere av Ayurvedic og tradisjonell kinesisk urtemedisin bruk gurkemeie å behandle fordøyelsessykdommer. Men ifølge MedlinePlus, gurkemeie ved høye doser eller etter lengre tids bruk kan i seg selv skape fordøyelsesproblemer, inkludert mage irritasjon eller opprørt, halsbrann, kvalme, diaré og selv magesår.

Galleblæren Effects

I dyreforsøk i 1990-årene, fant forskerne MS Hussain og N. Chandrasekhara at curcumin (gurkemeie mest biologisk aktive komponenten) hemmet dannelsen av gallestein (Ravindran et al., Red., 2007, pp. 326 til -327). Ifølge MedlinePlus, induserer gurkemeie galleblæren sammentrekninger. Disse funnene tyder på at gurkemeie kan være gunstig for personer med sunne gallbladders. Imidlertid kan det skape problemer for de med eksisterende gallestein eller gallegang hindringer.

Livmor Effects

Gurkemeie er en mild livmor stimulerende som hjelpemidler menstruasjonsblødningen. Av denne grunn bør kvinner unngå å bruke gurkemeie for medisinske formål i løpet av svangerskapet. Gurkemeie i normale kosten mengder bør ikke utgjøre et problem. (MedlinePlus rapporterer at den indiske befolkningen er gjennomsnittlig kosttilskudd gurkemeie forbruksområde fra 2 til 2,5 gram per dag.)

Skin Farging

Gurkemeie ble en gang brukt som et stoff fargestoff og er fortsatt mye brukt som en mat fargestoff. Håndtering gurkemeie pulver eller gurkemeie rhizome etter å kutte den åpen vil flekker på hendene. Spising og drikking preparater laget av fersk eller tørket gurkemeie kan flekke hjørnene av munnen. For flekker på huden, bruke et lim av sitronsaft og natron og skyll den av etter noen minutter. Flekken kan ta noen dager å forsvinne. Gurkemeie pigment forringer når de utsettes for sollys, kan så moderat soleksponering hjelpe flekken falme raskere.

Betraktninger

For å unngå forverring en eksisterende tilstand eller risikere en negativ reaksjon med narkotika eller kosttilskudd du allerede tar, snakk med legen din før du starter et kurs i behandling med gurkemeie eller kosttilskudd laget av gurkemeie sammensatte curcumin. Hvis legen din ikke er kjent med gurkemeie, ta kontakt med en kvalifisert naturlege eller en spesialist i ayurvedisk eller tradisjonell kinesisk urtemedisin. Ikke ta doser større enn det som er anbefalt av helsepersonell eller (i tilfelle av kosttilskudd) produsenten.

Avklaring

Anlegget goldenseal (Hydrastis canadensis) kalles gurkemeie rot, vill kurkuma eller indisk gurkemeie. Som ekte gurkemeie, har det en rhizome som brukes for en rekke medisinske formål. Imidlertid er goldenseal medlem av soleiefamilien og er tydelig forskjellig fra Curcuma longa. I motsetning til gurkemeie, er goldenseal kjent for å ha alvorlige, potensielt dødelig negativ effekt ved høye doser.

Hva er gurkemeie?

Gurkemeie, eller Curcuma longa, er en plante i ingefær familien som vokser i tropiske og subtropiske strøk. Krydderet laget plantens rhizome (en rootlike underjordisk stengel) er et fast innslag i indisk mat. Gurkemeie er også en potent medisin mye brukt i Ayurveda og tradisjonell kinesisk urtemedisin. Moderne medisinske studier har funnet at en kjemisk forbindelse i gurkemeie kalt curcumin er den mest biologisk aktive komponent i anlegget. Studier som undersøker dette sammensatte helbredende egenskaper er pågående. På grunn av løftet det viser i behandling og forebygging av en rekke sykdommer, har curcumin --- også kjent som gurkemeie ekstrakt --- blitt et populært kosttilskudd.

Skjemaer

Gurkemeie ekstrakt er tilgjengelig i flytende og pulver former. Det flytende produkt (typisk en blanding av curcumin, korn alkohol og vann) blir fortynnet med vann og drukket. Pulverisert gurkemeie selges i kapsler eller i bulk. Størstedelen ekstrakt kan bli oppløst i vann og drukket, tilsettes til næringsmidler eller tatt sublingualt (under tungen).

Kreft-bekjempelse egenskaper

Ifølge Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center (MIC), har gurkemeie ekstrakt hell arrestert utbredelsen av ulike kreftformer i studier med dyrkede celler. I dyrestudier har forskere funnet oral gurkemeie ekstrakt for å hemme utvikling av tykktarm, mage, lever og oral cancer. Det har også vist seg særlig lovende i studier på mennesker for behandling av kreft i mage-tarmkanalen.

Anti-inflammatoriske egenskaper

MIC bemerker at gurkemeie ekstrakt har vist anti-inflammatoriske egenskaper i cellekultur og dyrestudier. En studie på mennesker med revmatoid artritt lider fant at to uker med tilskudd med gurkemeie ekstrakt resulterte i symptomlindring kan sammenlignes med det som tilbys av to ukers behandling med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler fenylbutazon.

Antiplakkdannende egenskaper og Alzheimers sykdom

I Alzheimers sykdom, innskudd som kalles amyloid plakk akkumulerer i hjernen. MIC rapporterer at gurkemeie ekstrakt redusert amyloid plakk dannelse, redusert betennelse og forbedret minnefunksjon i dyrestudier. Kliniske studier er i gang for å vurdere hvor effektive oral gurkemeie ekstrakt er i hemme utviklingen av Alzheimers sykdom hos mennesker.

Dosering

Ifølge MedlinePlus, mottar den gjennomsnittlige person i India en daglig dose på 60 til 200 milligram av curcumin ganske enkelt ved å spise mat som inneholder gurkemeie. MIC bemerker at studier har vist gurkemeie ekstrakt å være trygg i enkle doser på opptil 12 gram og pågående doser (over en tremånedersperiode) på opptil åtte gram. Kan imidlertid urolig mage, kvalme og diaré følge disse forhøyede doser.

Sikkerhet

Gurkemeie ekstrakt kan føre til fordøyelsesproblemer og kan forverre Gallblære forhold, spesielt i høye doser. Også har sin sikkerhet for gravide og ammende kvinner ikke fastslått. For best resultat, diskutere gurkemeie ekstrakt med din lege eller alternativ medisin utøveren før du starter et kurs i behandling, og følge produsentens instruksjoner om dosering.

Andre bruksområder

Curcumin er det sammensatte som gir gurkemeie sin karakteristiske gyllen gul farge. Fordi det er både livlige farger og trygg å spise, er gurkemeie ekstrakt en ideell mat fargestoff. Sennep, margarin, ost og en rekke andre matvarer skylder sin gule farge til gurkemeie ekstrakt.

Fordeler med Gurkemeie Hair

Fordeler med Gurkemeie Hair


Gurkemeie, også kalt indisk safran, er en sørasiatisk tuber plante som er nært knyttet til ingefær. Som sin fetter, er gurkemeie mye brukt som mat krydder, men det er også en viktig ingrediens i en seremoniell hud-nedtoningen løsning ansatt av indiske bruder. Som det gjelder hår, er gurkemeie mest effektive som en naturlig hår remover.

Forebygging av uønsket hår

Selv om det ikke er mye vitenskapelig dokumentasjon, indikerer indisk kultur at anlegget har blitt brukt for å forhindre uønsket hår på kvinner og barn i århundrer. I dag er en tykk pasta laget og gnis inn i huden daglig i flere måneder for å holde skjemmende håret av øvre lepper, chins og armhulene.

Fjerne uønsket hår

Sørasiatiske kvinner har også brukt gurkemeie pulver for å fjerne kroppshår. Prosessen er identisk med den som forhindrer uønsket hår, selv om det kan ta måneder å se resultater. Som en ekstra fordel, er huden igjen glatt der gurkemeie lim har blitt påført.

Økende eller kjøpe Gurkemeie

Gurkemeie er lett tilgjengelig i pulverform på indisk dagligvarebutikker, urte forsyne butikker, nettbutikker og selv supermarkeder. Hvis du ønsker å behandle din egen fersk gurkemeie, kan du dyrke den som en potteplante. Bare kjøpe noen gurkemeie røtter (de selges som mat i indisk, etniske eller spesialitet dagligvarebutikker) og plante dem i fuktig, varm jord. For mer informasjon om voksende gurkemeie, se Resources.

Opprette en Hair Remover Paste

For å fjerne eller forhindre vekst av uønskede hår, blande pulverisert gurkemeie med varmt ricinusolje (oppvarmet i en mikrobølgeovn i noen minutter) til å lage en pasta. Påfør en liten mengde lim til områder hvor uønsket hår er å oppleve fordelene. Variasjoner inkluderer noen ganger å blande mel eller salt i lim for å skape mer av en kroppsskrubb.

Andre kosmetiske bruksområder

Gurkemeie har lenge vært brukt som en all-purpose kosmetisk ingrediens i sørasiatiske land som India. Det er påstått å fjerne kviser, glatt grov hud og visne hyperpigmented patcher.

Kolesterol og Gurkemeie

Kolesterol og Gurkemeie


Gurkemeie er en blomstrende staude, en stor, grønn-bladde plante av ingefær familien, sine røtter eller jordstengler lenge høstet som krydder og et fargestoff. Gurkemeie har også vært mye brukt for ca 4000 år som en medisin for å behandle en rekke sykdommer og plager. Selv om moderne dyreforsøk bekrefter dens mulige anvendelse som en behandling for mange sykdommer, har humane tester vist positive resultater i sin virkning på kolesterol.

Hva er kolesterol?

Kolesterol finnes i kroppens celler, bruker et fett-lignende, voksaktig stoff i kroppen for mange formål. En av dens grunnleggende funksjoner er å produsere fôr av cellevegger og danne myelin belegg som fungerer som beskyttende belegg til perifere nerver. Leveren er den viktigste kilden til kolesterol i kroppen vår. Når kolesterol forlater leveren den gjør det i små pakker kalt lipoproteiner, internt sammensatt av fett og eksternt sammensatt av proteiner. Det finnes to typer kolesterol, HDL, eller "gode kolesterolet" og LDL, eller "dårlig kolesterol". Complexly, kroppen trenger begge typer for å fungere godt. Når et legeme produserer for mye, blir det imidlertid i fare for å utvikle hjertesykdom.

Hvordan virker Gurkemeie fungerer?

Foreløpige undersøkelser tyder på at gurkemeie kan bistå i å forebygge aterosklerose, akkumulering av plakk som begrenser blodstrømmen til arterier og resultater i hjerteinfarkt og slag. Når gurkemeie er spist med et måltid, er det tenkt å ha resultatet av gruppere kolesterolkilder i maten, noe som gjør dem som ikke absorberes.

Hva er Curcumin?

Ifølge en 2007 studie av D. Peschel et al. publisert i Journal of Nutritional Biochemistry, "Gurkemeie er kolesterolsenkende effekter er resultatet av karri krydder aktive bestanddel, curcumin, som forskning viser er en meldingstjeneste molekyl som kommuniserer med gener i leverceller, dirigere dem til å øke produksjonen av mRNA [ messenger proteiner] som styrer etableringen av reseptorer for LDL [dårlig] kolesterol. Med flere LDL-reseptorer, leverceller er i stand til å fjerne mer LCD-kolesterol fra kroppen. "

Hvordan virker Curcumin fungerer?

Forskere har funnet at curcumin, elementet i gurkemeie som gir den dens dyp gul farge, fører til endringer i hvordan gener vises når involvert i kolesterol stoffskiftet. Forskere undersøkte disse endringene ved å bruke et humant levercelle som modell.

Resultatene

De curcumin-behandlede leverceller resulterte i en behandlet konsentrasjon økning i LDL-reseptor-mRNA på opp til syv ganger større enn uten curcumin. Denne økningen formidlet sannsynligheten for at curcumin vil resultere i et høyere opptak av LDL-kolesterol i blodplasma, og dermed ville hjelpe kroppen eliminere mer av det dårlige kolesterolet. Videre er curcumin viste ingen giftighet for levercellene. Forskerne konkluderte med at curcumin ble hjelpe i metabolismen av kolesterol.

I 1992 rapporterte forskning publisert i den indiske Journal of Physiology and Pharmacology at når en liten gruppe av emner inntatt 500 mg curcumin per dag i syv dager, droped deres totale kolesterol 11,63 prosent og deres HDL (godt kolesterol) økte med 29 prosent.

Hvor befinner Gurkemeie

En 2010-intervju mellom Fox News er "Medicine Hunter" Chris Sandnes og Dr. Manny Alvarez avdekket at en felles kjøkken krydder kalt gurkemeie kan forebygge, og med kurere, Alzheimers sykdom. Siden høre håpefulle nyheter, har mange enkeltpersoner vært å søke på Internett for å lære mer om denne kraftige krydder.

Sørøst-Asia

I India og Kina, er gurkemeie både mat og medisin. Ayurveda, som er den tradisjonelle healing system av India, foreskriver gurkemeie for mange helsemessige bekymringer inkludert sårtilheling og infeksjoner, mens tradisjonell kinesisk medisin, eller TCM, bruker den for depresjon.

Dagligvarebutikker

De fleste dagligvarebutikker i Amerika bære gurkemeie i baking midtgangen sammen med andre krydder. Hvis du ikke finner gurkemeie, se etter karripulver, som er en aromatisk blanding av gurkemeie, koriander, spisskummen, bukkehornkløver og andre velsmakende krydder. Legg karripulver til måltider, særlig ris, kylling og wok-retter.

Helsekostbutikker

Enten shopping i butikken eller på nettet, nesten alle helsekostbutikker bære gurkemeie kosttilskudd. Den mest brukte formulering er innkapslet pulver tatt tre ganger om dagen. Se etter et standardisert produkt for 95% curcumin, som er markørforbindelsen i gurkemeie. Kombinasjons formler for eksempel de inneholdende Chlorella eller bromelain aktiverer kroppen for bedre å absorbere gurkemeie. Mange butikker tilbyr også pulverisert gurkemeie i en praktisk shaker å legge til mat.

Helbredende fordeler av gurkemeie

Gurkemeie, best kjent som en ingrediens i karri, har vært brukt i de siste 2500 år som en naturlig healer. Kinesiske og indiske kulturer dratt nytte av gurkemeie aktive element, curcumin, for å avlaste plager fra kreft til sår. Personer som har gallestein eller galleveisobstruksjon bør ikke bruke gurkemeie. Det kan også være en livmor stimulerende, så gravide kvinner bør snakke med sin lege før bruk.

Anti-Inflammatory

Gurkemeie inneholder curcumin, som er en naturlig anti-inflammatorisk gi så mye relieff som de fleste antiinflammatoriske midler, men uten bivirkninger. Det kan hjelpe til å lindre artritt, reumatoid artritt og inflammatorisk tarmsykdom (IBD).

Kreft & sykdom

Gurkemeie er en antioksidant som kan naturligvis hjelpe til å forhindre eller redusere risikoen for krefttyper og sykdommer, slik som prostata cancer, lungecancer, brystcancer, leukemi, kreft i tykktarmen, cystisk fibrose og Alzheimers sykdom.

Painkiller

Gurkemeie kan brukes som smertestillende.

Antiseptisk

En av de helsemessige fordelene av gurkemeie er dens antibakteriell makeup. For forbrenninger og sår, kan den brukes som et desinfeksjonsmiddel.

Andre helsefordeler

De som bruker gurkemeie erfaring helsemessige fordeler som forbedret lever og kardiovaskulær funksjon og lavere kolesterol.

Hvordan å kjøpe og bruke

Gurkemeie kan kjøpes som en tørket krydder på et lokalt supermarked. Fargen kan variere, slik at denne ikke bør brukes for å bestemme kvaliteten. Gurkemeie pulver bør holdes på et mørkt og kjølig sted, og fersk gurkemeie bør oppbevares i kjøleskap. Bruke gurkemeie når du forbereder grønnsaker, ris retter, kylling retter, fall og salatdressinger. Vær forsiktig, kan gurkemeie flekker.

Bruker for Gurkemeie

Gurkemeie (Curcuma longa) er en slektning til ingefær anlegget. I India er gurkemeie brukt i mange tradisjonelle retter for farge og smak. Roten av gurkemeie anlegget er malt til en gylden gult pulver og brukes i medisinske preparater og i matlaging. Moderne medisinske studier vurdere nytten av gurkemeie i behandling av mange sykdommer.

Beskrivelse

Gurkemeie er et mellomstort flerårig plante relatert til ingefær familien. Plantene vokser til fem eller seks meter høy og produsere mørke gule blomster. Mest gurkemeie dyrkes i Sørøst-Asia i tropiske soner. I India, er bakken gurkemeie rot en viktig del av den tradisjonelle, matlaging gir mange indiske karriretter deres dyp gul farge. Smaken av bakken gurkemeie kan være litt bitter og skarp; Duften er mørke og velduftende. Gurkemeie inneholder antioksidant-rik curcumin gjør det til en sunn tillegg til mange retter.

Cooking

Gurkemeie kan brukes i mange oppskrifter for å legge til et snev av farge, forbedre den ernæringsmessige verdien av måltidet og legge den duftende duft av denne viktige urt. Du kan legge gurkemeie til ris, supper, stuinger, karriretter og stir-frites. Lagt til ris, vil det skape en dyp gul farge og en duftende, eksotisk duft med en mild smak. I supper, stuinger, karriretter og wokretter, vil den gule strøm legge en rik farge og mild smak.

Konditorfarge

Ved å lage smør, ost og andre meieriprodukter, gurkemeie kan brukes for å gi en rik gul farge. Mustards er ofte supplert med gurkemeie pulver for å forbedre fargen av produktet. Ikke begrenset til konditorfarge, kan gurkemeie brukes til å farge stoff. Hvitt stoff, neddykket i en blanding av gurkemeie og varmt vann, går over i en dyp gul til gullfargen. I tillegg kan gurkemeie brukes til å farge skall av uthulte ut egg.

Tradisjonell medisin

Brukes til mer enn 4000 år, har gurkemeie en lang historie i ayurvedisk og kinesisk medisin. Den gurkemeie roten blir først tørket og deretter pulverisert og lagres for bruk. For utvortes bruk kan pulveret blandes med noen dråper vann og rekonstituert til en tykk pasta. Pastaen anvendes for behandling av kutt, sår, irritasjoner og utslett. I tradisjonelle indiske og kinesisk medisin, blir presset juice fra roten og tatt internt for å stimulere leveren, øke bevegelsen av galle i systemet, forbedrer fordøyelsen og lindre inflammatoriske sykdommer.

Medisinsk bruk

Det høye innholdet av antioksidanter av gurkemeie aktive bestanddel, curcumin kan bidra til å hindre skade fra frie radikaler i legemet. Frie radikaler er ustabile molekyler som oksidere i kroppen, og forårsaker celleskade og celledød. Antioksidanter bekjempe disse ustabile molekyler ved å stabilisere dem. Moderne alternativ medisin bruker gurkemeie i behandling av kreft, magesår, diabetes, osteoartritt, fordøyelsesbesvær og viral eller bakteriell infeksjon. Gurkemeie er nå undersøkt for sine medisinske verdi for mange sykdommer.