Digidexo.com

Arteriell okklusiv sykdom

Venøs okklusiv sykdom

En blokkering i venene i leveren fører en venøs okklusiv sykdom, eller VOD. Mens VOD er ​​ikke nødvendigvis livstruende, kan det føre til hjerneskade og pasienten til å gå inn i koma.

Venøs okklusiv sykdom

Venøst ​​okklusiv sykdom oppstår når en blokkering inntreffer i de mikroskopiske venene i leveren. Lever venøs okklusiv sykdom (VOD) er preget av væskeansamling i magen, økt størrelse på leveren og også forverring i funksjon av hjernen i ekstreme tilfeller.

Årsaker

Det er ulike årsaker til denne sykdommen. Få av de fremtredende er inntaket av pyrrolizidine alkaloider, som finnes i crotalaria og Senecio planter som brukes for å lage urtete og andre urter som Comfrey, bruk av rusmidler som cyklofosfamid og azatioprin som tidvis kan ha toksiske effekter på leveren, strålebehandling som brukes for å undertrykke immunsystemet før en stamcelle eller benmargstransplantasjon, eller en reaksjon kjent som transplantat-versus-vert-sykdom, som kan forekomme etter en benmargstransplantasjon eller stamcelle. I dette, de hvite blodcellene i den nylig transplantert vev angripe mottakerens vev og denne reaksjonen oppstår i ca 3 uker etter transplantasjonen.

Symptomer på venookklusjon

Symptomer på denne sykdommen kan oppstå ganske plutselig. Leveren har en tendens til å forstørre og bli ømme. Magen sveller på grunn av væskeansamling. Øyet hvite og huden kan gulne fører til en tilstand som kalles gulsott.

Åreknuter i spiserøret kan briste forårsaker blødninger, noen ganger så veldig voldsomt at det kan føre til at pasienter kaste opp blod og ofte komme inn i en tilstand av sjokk. Blodet kunne passere fordøyelsessystemet, forårsaker avføring å bli svart og illeluktende. Denne tilstanden kalles melena.

Noen opplever også en svikt i leveren fungerer og forringelse av hjernens funksjon kjent som hepatisk encefalopati, som resulterer i koma. Andre kan også utvikle skrumplever, avhengig av årsak og konstant eksponering for giftige stoffer.

Diagnose

En Doppler er nyttig i diagnostisering av denne sykdommen. I noen tilfeller kan andre invasive tester være nødvendig, mens en leverbiopsi og måling av trykket av portveneblod og hepatisk blodårer blir nødvendig.

Behandling

Ettersom det ikke er noen nøyaktig behandling for denne type blokkering, årsaker må elimineres. Ursodeoksykolsyre forebygger forekomsten av denne sykdommen etter en stamcelle eller benmargstransplantasjon. En diett lav i natrium og diuretika holder væsker fra akkumuleres i magen. En alternativ blodstrømmen rute som går utenom leveren kan ha for å være skapt av kirurgi. En levertransplantasjon kan bli nødvendig i ekstreme tilfeller.

Iliakalarterie okklusjon Symptomer

Iliakalarterie okklusjon Symptomer


Iliakalarterie okklusjon er en potensielt livstruende tilstand der delvis eller fullstendig nedleggelse av hofte arterielle systemet hindrer blodtilførselen til bekkenet, eller via tilkobling lårarterien til beinet. I tillegg til å forårsake smerte og ubehag, tilstanden forblir ubehandlet kan føre til døden vev. Fordi blokkering av arterien kan skje gradvis, symptomene er ofte vanskelig å oppdage på et tidlig stadium, men kan senere bli alvorlig.

Okklusiv arteriesykdom

Arteriell okklusjon er den avsluttende eller blokkering av en arterie som forårsaker en hindring for blodstrømmen, noe som er kjent som "iskemi". Arteriell okklusiv sykdom hindrer ofte blodtilførselen til bena gjennom hoftebenet og lårarteriene. En slik blokkering kan være forårsaket av aterosklerose, en tilstand der en oppbygging av fettavleiringer kjent som "plaques" den forårsake innsnevring og derved lukking av arterien. Det kan også være forårsaket av trombedannelse, ofte assosiert med aterosklerotisk sykdom. En blodpropp er en blodpropp dannet ved koagulering av blodplater i arterien. En trombe fast i en arterie kan redusere og til og med helt stanse blodstrømmen.

Hoftebenet arterielle systemet

Den felles arterie iliacea fører blod mot den nedre hoveddel, hvor den deler seg i arteria iliacea interna, som tilfører blod til bekkenet, og inn i den ytre iliac arterien, noe som tilfører blod til benet. Dette er vist i et diagram på side 129 av "Grants Dissector." Det ytre iliac er et stort arterien som blir lårarterien i området ved skrittet. Den femorale arterie kjører lengden av låret. Hindring av det ytre iliac Arteria blokkerer blodtilførsel til den femorale arterien og således til den nedre lem. Den generelle navn for tilstander forårsaket av arteriell okklusjon er perifer vaskulær sykdom.

Symptomer på bekken Okklusjon

Symptomer på iskemi forårsaket av okklusjon av arteriene som forsyner den nedre lem inkluderer sterke smerter og nummenhet og kulde i lem. Hvis blodstrømmen er helt avskåret, kan mangel på følelse og lammelser følge. Betydelig reduksjon i blodstrømmen presenterer også som "claudicatio," en vanskeligheter med å gå preget av muskel tretthet, kramper og verkende. I det tidlige stadium av okklusjon, kan gjenoppretting være produsert av resten.

Symptomdebut

Fordi arteriene kan begrense sakte og gradvis, symptomene er ofte ikke til stede i de tidlige stadier av arteriell okklusiv sykdom og bli uttalt bare etter noen 70 prosent av blodstrøm er tapt. Når reduksjonen i flyten til beinet blir alvorlig, er vesentlige endringer sett, herunder ikke bare sterke smerter, men tørr hud, tap av hår vekst, sår og sår og & ndash; hvis ubehandlet & ndash; koldbrann eller vev død, noe som medførte amputasjon kan være nødvendig . Selv om utbruddet kan skje gradvis, kan tilstanden forverres plutselig, spesielt hvis nye blodpropper dannes.

Diagnose og behandling

Tilstedeværelsen av arteriell okklusjon kan måles gjennom blodstrømningstester. Angiografi, et mindre kirurgisk inngrep, er injeksjon av fargestoff i arteriene slik presise bilder av innsnevring og blokkering å bli sett. Blokkering kan behandles gjennom angioplasti, hvor en ballong oppblåses i arterien for å utvide passasje for blodstrømmen. Medisinering blir så brukt til å redusere faren for ytterligere koagulering. Blodpropper kan også oppnås direkte fjernes ved operasjon. I alvorlige tilfeller en bypass rundt den blokkerte arterien kan opprettes ved hjelp av en vene fra en annen del av kroppen, eller det kirurgiske rør, for å omdirigere blodtilførsel.

Om Reductil vekttap piller

Reductil er laget av Abbott i Tyskland og markedsføres som et kosttilskudd (selv om det krever en resept, og er ikke helt naturlig) for å hjelpe til med vekttap ved å undertrykke appetitten og hjelpe deg til å spise færre kalorier. Den aktive ingrediensen i Reductil er sibutraminhydrokloridmonohydrat. De viktigste spørsmålene som du bør spørre før du vurderer å ta Reductil er hvordan fungerer det og er det riktig for deg?

Slik fungerer det

Nevrotransmittere er kroppens naturlige kjemikalier som nervene cellene lagrer og de hjelp i å sende meldinger fra nervecelle til nervecelle. Som kroppen din sender ut en melding, er signalstoffet frigjøres og deretter absorbert av nervecelle som mottar meldingen. Den aktive ingrediensen i Reductil (sibutramine) hindrer serotonin og noradrendaline (to nevrotransmittere som er i stor grad ansvarlig for stemninger, så vel som andre funksjoner) fra å bli reabsorbert. Ved å øke mengden av fritt serotonin og noradrenalin, din følelse av tilfredshet og blir fornøyd er forbedret selv mens du spiser mindre.

Indikasjoner

Reductil er beregnet for bruk i mennesker med en BMI (Body Mass Index) på 30 eller mer eller personer med en BMI på 27 eller høyere om du har andre risikofaktorer relatert til fedme som diabetes eller høyt kolesterolnivå. Det bør bare forskrives etter at du har prøvd diett og mosjon, og har opplevd vanskeligheter med å opprettholde vekttap på minst 5 prosent i 3 måneder. Mens du tar Reductil, bør du fortsette med riktig trening og et sunt kosthold.

Betraktninger

Reductil bør ikke brukes av kvinner som er gravide, kan bli gravid eller ammer. Fortell legen din dersom du har nedsatt nyre- eller leverfunksjon, hypertensjon, glaukom (eller tidligere glaukom), epilepsi, historie med depresjon, hvis du har en økt risiko for blødning eller tar antikoagulantia eller hvis du har søvnapné. Denne medisinen skal ikke brukes hvis du er over 65 år gammel, under 18 år gamle, sterkt har nedsatt funksjon av lever eller nyrer, ukontrollert hypertensjon, historie av hjertesvikt eller økt / uregelmessig hjerterytme, hypertyreose, historie av perifer arteriell okklusiv sykdom, slag eller forbigående iskemiske anfall, historien om en spiseforstyrrelse, historie med narkotika eller alkohol misbruk, historien om Tourettes syndrom, psykiatrisk sykdom eller noen historie med galaktoseintoleranse.

Bivirkninger

Bivirkninger som ofte oppleves inkluderer søvnvansker, tørr munn, hodepine, diaré, forstoppelse, kvalme, oppkast, følelse av prikking og stikking, svimmelhet, ør følelse, angst, hetetokter, smaksforandringer, svetting, hemorrhoid forverring, hjertebank, økt hjertefrekvens, høyt blodtrykk, forstyrrelse av menstruasjonssyklusen, impotens, depresjon, kramper, redusert antall blodplater og nyresykdommer. Hvis du føler at du opplever noen bivirkninger fra å ta Reductil, bør du kontakte lege eller apotek umiddelbart.

Advarsler

Denne medisinen kan påvirke din evne til å kjøre bil eller betjene maskiner --- ikke delta i slike aktiviteter før du vet hvordan Reductil vil påvirke deg. Vedta sunne matvaner og få inn en øvelse rutine vil hjelpe deg å opprettholde din nye vekt etter at du avslutte medisinering. Legen bør overvåke blodtrykk og hjertefrekvens mens du tar Reductil. Kontakt legen din umiddelbart hvis du har noen humørsvingninger, opplever brystsmerter eller kortpustethet eller hevelse i ankler. Sørg for å diskutere eventuelle over skranke eller reseptbelagte medisiner som du tar eller planlegger å ta med legen din så de kan samhandle med Reductil og øke risikoen for uønskede bivirkninger.

Perifer karsykdom Statistikk

Perifer karsykdom, eller PAD, går under mange navn, inkludert PVD (perifer vaskulær sykdom) og PAOD (perifer arteriell okklusiv sykdom). Uavhengig av navnet sitt, har perifer karsykdom noen overraskende statistikk.

Identifikasjon

PAD er hindringen av store arterier i kroppen. Det kan innebære armene, men det innebærer vanligvis bena.

Historie

Dr. Rene Fontaine formalisert stadier av PAD i 1954. Han brøt dem ned i fire stadier, inkludert claudicatio, eller mild smerte når han går; claudicatio intermittens, eller sterke smerter når han går kortere avstander; hvilesmerter eller smerter når i ro; og koldbrann.

Dødelighet

I 2001 var det 15 dødsfall per 100 000 menn i Australia fra PAD. I det samme året, var det 7 dødsfall per 100.000 kvinner i Australia.

Prevalens

Åtte millioner menn og kvinner over 40 år lider av PAD. Bare 25 prosent av PAD lider faktisk får behandling. Tjue prosent av amerikanerne 65 år og eldre lider av PAD.

Risikofaktorer

Diabetes øker risikoen for PAD betraktelig. Røyking øker risikoen for PAD tidoblet. African American menn over 50 år anses å være på et høyere risiko for PAD.

Carboxytherapy for Stretch Marks

Carboxytherapy for Stretch Marks


Carboxytherapy er en poliklinisk kosmetisk prosedyre for behandling av en rekke hudsykdommer, inkludert strekkmerker, cellulitter og mørke ringer under øynene, samt for fett skulptur. Behandlingen er basert på konstant utveksling av oksygen for å erstatte karbondioksyd i menneskekroppen.

Prosedyre

Carboxytherapy innebærer å injisere karbondioksyd gass under og inn i de nedre lag av huden, i henhold til nettsiden Carboxytherapy. Injeksjon av karbondioksid fører til at kroppen for å øke oksygentilførselen til området for å fjerne karbondioksyd. Økning av strømmen av oksygen til det skadede området starter helingsprosessen.

Teori

Strekkmerker, ifølge nettstedet Carboxytherapy, oppstår når kollagen i hud (i midten) lag av huden brister og bryter ned på grunn av strekking av huden under graviditet og andre hendelser som fører til vektøkning. Den kollagen sammenbrudd later brede bånd av skjemmende, misfarget og rynkete hud, som enkelte studier beskriver som arrvev. Nydannede strekkmerker, eller striae, er rød-farget. Eldre striae er hvitaktig. Carboxytherapy reduserer synligheten av strekkmerker ved å stimulere dannelsen av nytt kollagen i dermal lag av huden.

Behandlinger

Carboxytherapy behandlinger, ifølge nettstedet Carboxytherapy, ikke vondt, men føler "litt rart." Pasienten kan føle et visst press som karbondioksid injiseres og utvider strekkmerker, og strekkmerker kunne føle litt kløende. Begge effektene minske innen ca fem minutter. Fordi arrvev ikke inneholder nerver, er behandlingen smertefri når den brukes til behandling av strekkmerker. En serie av behandlinger er vanligvis nødvendig.

Bivirkninger

Blåmerker på injeksjonsstedet er den eneste felles bivirkning av carboxytherapy, ifølge nettstedet Carboxytherapy, som sier videre at det er ingen kjente risikoer for prosedyrene.

Historie

Prosedyren ble oppfunnet på Royal Spas i Frankrike i begynnelsen av det 20. århundre for å behandle perifer arteriell okklusiv sykdommer forårsaket av blokkeringer i de store arteriene i armer og ben. Utøvere i Europa og Sør-Amerika utvidet terapi for å behandle hudsykdommer som strekkmerker. Prosessen er brukt i USA i dag for å redusere strekkmerker og for andre formål, selv om det ikke har blitt godkjent av US Food and Drug Administration for slike behandlinger, ifølge Leger Coalition for injiserbare Safety. Heller, sier det samme kilde, har kliniske forsøk vist seg at behandlingen er effektiv.

Nur-Isterate bivirkninger

Nur-Isterate er et hormonelt prevensjonsmiddel som bare inneholder det kvinnelige hormonet progesteron. Populariteten til progesteron-bare piller er økende, og de er ansett som den mest effektive metoden for prevensjon. Nur-Isterate beskytter mot oppfattelsen ved å endre slimet i livmorhalsen (nedre smale delen av livmoren), begrenser passering av sæd inn i livmoren og hindrer den kvinnelige egget ikke fester seg til den. Det er best å kjenne til virkninger og bivirkninger av Nur-Isterate før du tar den.

Funksjon

Nur-Isterate er en injeksjon av narkotika brukes som en kortsiktig reversible prevensjonsmetode. Denne injeksjonen gis langsomt i setemuskelen av baken. Den første injeksjonen gis innen de første fem dagene av menstruasjonssyklusen, etterfulgt av de neste tre injeksjoner gitt ved åtte ukers intervaller og en annen på tolv uker. Ifølge Home.intekom.com, "før du tar Nur-Isterate en grundig generell medisinsk og gynekologisk undersøkelse inkludert brystet bør gjøres og graviditet må utelukkes."

Side Effects

Som med de fleste medisiner, varierer bivirkninger med hver enkelt. De vanligste bivirkningene av Nur-Isterate er knyttet til menstruasjonssyklusen slik som blødninger og korte perioder med amenoré og noen ganger småblødninger kan forekomme. I tillegg kan det være hodepine, kvalme og vektøkning eller følelser av depresjon.

Andre bivirkninger

Diabetikere som tar Nur-Isterate må overvåkes nøye på grunn av sin effekt på glukosetoleranse observert hos noen kvinner som tar dette stoffet. Det er en økt risiko for venøs og arteriell tromboembolisk sykdom (dannelsen av en blodpropp eller trombe i blodårene), knyttet til bruk av hormonelle prevensjonsmidler som kan øke risikoen for hjertesykdom og slag.

Tilleggseffekter Side

Det har vært rapportert om sjeldne tilfeller av godartede og sjeldnere tilfeller av maligne svulster som fører til isolerte tilfeller av livstruende intra-abdominale blødninger etter bruk av hormonelle stoffer slik som den som finnes i Nur-Isterate. Informer legen din om eventuelle øvre mage klager som ikke stopper i løpet av kort tid. Det kan bli nødvendig å seponere medisinen.

Forholdsregler

Diskuter din medisinske historie med legen din for å unngå eventuelle interaksjoner og forhold som kan være en kontraindikasjon for deg å ta Nur-Isterate. Noen kontraindikasjoner er graviditet, ekstremt høyt blodtrykk og ukontrollert diabetes. I tillegg tilstander slik som kronisk leversykdom og kreft i bryst eller livmor er kontraindisert.

Advarsel

Nur-Isterate er en kortsiktig metode for prevensjon. Husk etter tolvte uke injeksjon prevensjon beskyttelse ikke vil være effektiv fra det trettende uke. Et alternativ ville være å gjøre de to måneders mellomrom. Diskutere alternativer med legen din. Denne medisinen bør bare forskrives for kvinner som har en historie med regelmessige menstruasjonssykluser. Når Nur-Isterate administreres på en langsiktig basis vanlige gynekologiske undersøkelser bør gjøres som en forholdsregel.

Stent for perifer arteriell sykdom

Perifer arteriell sykdom, innsnevring eller blokkering av arterier i ekstremiteter som ben og føtter, blir ofte behandlet ved innføringen av stenter i det berørte arterien. Disse små enheter gjør sitt beste for å sikre riktig blod flyte.

Betydning

Personer som lider av perifer arteriell sykdom (PAD) har ofte en stent satt inn for å permanent rekvisitt åpne blokkert arterie. Angioplastikk er prosessen med å åpne opp tette arterien med en liten ballong, og en stent sikrer det fortsatt åpent.

Typer

En stent er et lite metallrør. The Radiological Society of North America beskriver to typer: nakne stenter er av netting variasjon; dekket stenter er også referert til som stent grafts.

Prosedyre

Stenten er falt sammen til en liten diameter og satt over et ballongkateter i henhold til American Heart Association, og ved oppblåsing stenten ekspanderer og låses på plass. På kort tid, slimhinnen i arterien vokser over stent.

Restenose

I noen tilfeller, selv med en stent, blir arterien lukkes igjen - referert til som restenose. For å redusere behovet for gjentatte prosedyrer, kan en lege benytte et medikament tent som er belagt med medisiner for å hindre re-lukking.

Medisinering

Aspirin og stoffet klopidogrel vil typisk være organisert som blodfortynnende midler i et forsøk på å holde en blodpropp fra forming rundt stent. Propper har potensial til å utvikle enda mer enn et år etter stenting.

Hvordan Reverse arteriell sykdom gjennom kosthold

Arterielle sykdommer som åreforkalkning og perifer karsykdom kompromiss blodstrømmen til hjertet og øke risikoen for hjerteattakk. Selv om den eksakte årsaken er ukjent, er aterosklerose antas å starte i barndommen og er relatert til en persons kosthold og livsstil. Heldigvis finnes det mange alternativer å reversere arteriell sykdom gjennom kosthold og en sunn livsstil.

Hvordan Reverse arteriell sykdom gjennom kosthold

•  Begrens inntak av animalsk protein. Kilde meste av protein fra belgfrukter som soya og bønner. Bytte fra et dyr-basert diett til et plantebasert kosthold er definitivt utfordrende, men det er den viktigste endringen du kan gjøre for å reversere arteriell sykdom. Dette skyldes at de fleste animalske proteiner er høyt mettet fett. Mål for å begrense forbruket av animalsk protein til en gang i uken og hold deg til fisk, og hvit kylling eller kalkun kjøtt.

Legg linfrø i kostholdet ditt. Linfrø er veldig vanlig og selges i alle store supermarked. Linfrø sies å ha kolesterolsenkende egenskaper som kan hjelpe en person med arteriell sykdom. Velg linfrø som allerede bakken fordi det er lettere for kroppen å absorbere. Det smaker ganske nøytralt, ligner på en mutter. Enda bedre, kan bakken linfrø legges til nesten hva som helst, inkludert frokostblandinger, juice og smoothies.

Ta en håndfull nøtter. Et sunt kosthold inneholder også litt fett, for eksempel de sunne omega fettsyrer som finnes i paranøtter, valnøtter, peanøtter og mandler. Spis dem hver dag og si farvel til arteriell sykdom. Når det gjelder nøtter, øve moderasjon fordi så sunt som de er, de er også høy i kalorier.

Bytt til olivenolje. Hvis du ikke allerede bruker olivenolje i din daglige matlaging, er det på tide du gjør. Olivenolje gir fantastiske helsemessige fordeler og er lastet med sunne omega-3 fettsyrer som er toted i årevis for sine positive effekter på hjerte helse. Den beste måten å bruke olivenolje er for salater og lav varme matlaging. Steking med olivenolje anbefales ikke fordi de forhøyede temperaturer faktisk ødelegge olivenolje helse-drar egenskaper.

Spis bitter greener å holde leveren sunn og reversere arteriell sykdom. Visste du at en av oppgavene som utføres av leveren er metabolizing overflødig kolesterol fra blodet? Fordi høyt kolesterol er en av de viktigste gjerningsmannen i arteriell sykdom, er det fornuftig å gi spesiell omsorg og oppmerksomhet til leveren. Nurture leveren med tonics som varmt vann med sitron tatt først i morgen. Bitter greener som løvetann, bladbete og grønne grønnsaker er også gode lever tonics.

Unngå stekt og altfor bearbeidet mat. Matvarer som er altfor bearbeidede er vanligvis høy i natrium og konserveringsmidler, noe som ikke er bra for blodtrykket, og derfor arterie helse. Frityrstekte matvarer inneholder mye fett, som også kompromisser helsen til ditt hjerte og arterier.

Sammenligning av venøs insuffisiens til perifer arteriell sykdom

Venøs insuffisiens og perifer arteriell sykdom er vanlig i den eldre befolkningen. Begge tilstander kan forårsake ubehag, men det er noen viktige forskjeller.

Hva er de?

Venøs insuffisiens er manglende evne til en blodåre å returnere blodet skikkelig til hjertet. Årer inneholder ventiler som holder blodet fra å bevege seg bakover og pooling i bena; noen ganger, disse ventilene svekke eller bryte av, forårsaker venøs insuffisiens som fører til åreknuter. Perifer arteriell sykdom er oppbygging av plakk i arteriene.

Hva er årsakene?

Venøs insuffisiens er mest sannsynlig genetisk; en stillesittende livsstil kan bidra, siden bevegelsen bidrar returnere blod til hjertet. Perifer arteriell sykdom er forårsaket et dårlig kosthold, røyking, en stillesittende livsstil; det kan bli forverret av diabetes.

Diagnose

Begge forholdene er diagnostisert ved hjelp av ultralyd for å lytte til blodstrømmen. Perifer arteriell sykdom kan også diagnostiseres ved å sammenligne ankelen blodtrykk å bevæpne blodtrykk, kjent som en ankel-arm-indeks (ABI).

Behandling

Venøs insuffisiens er korrigert ved hjelp av laser ablasjon, selv om konvensjonell kirurgi kan brukes. Perifer arteriell sykdom behandles med livsstilsendringer og blodfortynnende, som for eksempel aspirin. Alvorlige blokkeringer kan kreve kirurgi som renser arterie eller omgår det berørte området.

Forebygging

Mens venøs insuffisiens ikke nødvendigvis kan forebygges, ofte får mosjon og heve føttene kan hjelpe. Perifer arteriell sykdom kan forebygges ved å spise godt, får regelmessig mosjon og å avstå fra røyking.

Om perifer arteriell sykdom (PAD)

Perifer arteriell sykdom (PAD), en felles perifer vaskulær sykdom (PVD), er preget av åreforkalkning i ekstremiteter. Det påvirker over 9 millioner amerikanere. Diabetes, alder over 65, røyking, alkohol, mangel på mosjon, fedme, høyt kolesterol og høyt blodtrykk er sterke risikofaktorer i å gi etter for PAD.

Betydning

Perifer karsykdom spiller en betydelig rolle i forekomsten av hjerteinfarkt,
slag og tap av lemmer.

Symptomer

Symptomer inkluderer kramper, kulde, nummenhet, tretthet og smerter i leggen når du går eller trapper. Tåneglene kan også endre til en litt brunlig farge.

Funksjoner

Disse symptomene skyldes åreforkalkning (fettlagre), også kalt plakk i arteriene. Dette blokker tilstrekkelig blodtilførsel til bena.

Advarsel

Tidlig testing og diagnostisering av PAD er svært viktig å redusere symptomene og stoppe skaden gjort av sykdommen.

Forebygging / løsning

Øv sunn livsstil endringer for å inkludere sunt kosthold, mosjon, røyking, besøk til podiatrist og iført riktig fottøy.

Perifer arteriell sykdom Post OP Care

Perifer arteriell sykdom (PAD) viser til blokker eller skader av arteriene som er ansvarlige for levering av blod over hele kroppen. Det er vanligvis forbundet med benene, men kan finnes i andre områder som tarm, nyre eller nakke. Den primære årsaken er åreforkalkning (arteriosklerose). Postoperativ pleie for PAD avhenger av hvilken type operasjon utført.

Bypassoperasjoner

Abdominal aortic kirurgi brukes til å omgå en aneurisme i aorta. Mesenteriske bypass omdirigerer blod i arteriene i tarmen. Femoropoplitiale bypass omdirigerer strømning av hoved lår arterie eller arterier popliteal bak kneet, mens tibioperoneal bypass omdirigerer den av tibial arteriene i den nedre delen av benet.

Postoperativ omsorg for mage og tarmens operasjoner inkluderer midlertidig bruk av en gastrointestinal tube. Ett til tre dager vil bli brukt i et sykehus intensivavdeling (ICU), etterfulgt av tre til fem dager i standard behandling. Postoperativ omsorg for en femoropoplitiale eller tibioperoneal bypass kun krever standard sykehusinnleggelse for to til fem dager.

Når utgitt, kan noen aktiviteter innskrenkes eller stoppet for tre til seks uker. Dusjer er tillatt, men bad bør ikke tas før operasjonssåret er grodd. En eller flere oppfølgings sjekker med en lege vil være nødvendig.

Endarterectomi

Denne fremgangsmåten fjerner plakk fra carotis, som kontrollerer blodstrøm til hjernen, for å forebygge hjerneslag. Postoperativ inkluderer en til tre dager på sykehus.

Når slippes, vil visse aktiviteter innskrenkes eller stoppet for opptil tre uker. Dusjer er tillatt, men bad er ikke før den kirurgiske ville blir helbredet. En eller flere oppfølgings lege sjekker vil være nødvendig. En blod-tynnere eller en aspirin diett kan være foreskrevet.

Stenting og Angioplastikk

En liten stent er satt inn i halspulsåren for å hindre blokkering. For angioplastikk, blir en ballong anvendes for å fjerne blokkeringer i bena. Nedsatt angioplastikk med stent kombinerer de to prosedyrene for å fjerne en nyrearterien og sikre riktig blodtilførselen til nyrene.

Postoperativ omsorg for disse minimal invasiv kirurgi krever minst en overnatting sykehus opphold. Når utgitt, er normale aktiviteter gjenopptas innen en ukes tid. Drikkevann er imidlertid viktig å fjerne eventuelt fargestoff som gjenstår fra røntgen.

Livsstil endringer

Etter operasjonen, er det livsstilsendringer anbefalte. Disse inkluderer å kontrollere blodtrykket og diabetes; eliminering av røyking; mosjon og kosttilskudd endringer.

Røyking fører arteriell innsnevring, noe som resulterer i skader som kan starte eller eskalere PAD. Mosjon styrker styrker den generelle kroppen og stimulerer oksygen distribusjon. Endring i kostholdet kan bidra til lavere blodtrykk og kolesterol. Dietter bør også være rik på omega-3 fettsyrer og fiber. Cutting tilbake eller eliminere trans fett og natrium anbefales.

Forsvarlig behandling av føtter og ben er også viktig. Vask dem daglig og bruke en fuktighetskrem. Klippe tåneglene regelmessig. Se for gnagsår, kutt, sår og andre problemer. Alltid bruke sko og sokker. Velge de som passer og ikke holde på fuktigheten. Se en podiatrist hvis problemene blir oppdaget, spesielt soppinfeksjoner eller fotsopp.

Perifer arteriell sykdom Symptomer

Perifer arteriell sykdom (PAD) er en ganske vanlig sirkulasjonssystemet tilstand der blodårene blir innsnevret, vanligvis på grunn av oppbygging av fet plakk langs veggene i blodårene. Perifer karsykdom kan føre til en rekke symptomer som ofte forveksles med andre problemer eller ikke er ordentlig knyttet til PAD og kan også føre til alvorlige komplikasjoner.

Nummenhet

En av de avslørende tegn på PAD er nummenhet eller prikking i ekstremiteter, særlig føtter og tær. Når blodårene blir tette, det gjør blodstrømmen mer vanskelig, så de områdene lengst fra hjertet vil ofte får mindre blod enn de burde. Siden føttene er lengst fra hjertet, kan mangel på blod gjøre dem gå nummen, prikke eller føler uken.

Leg Pain

Et annet symptom assosiert med mer alvorlige tilfeller av PAD er smerter som kan oppstå som en reaksjon på fysisk aktivitet eller noen ganger oppstå uten noen åpenbar grunn. Smerten kan virke som normal belastning fra å trene, men vedvarer etter trening har opphørt. Kramper i bena er vanlig og kan føles på oppgaver så enkelt som å gå opp trapper eller turgåing.

Andre Fotproblemer

Mangel på sirkulasjon kan indusere en rekke andre symptomer som påvirker føttene. Føtter og ben kan begynne å miste håret på grunn av utilstrekkelig blodtilførsel, og tåneglene eller hud kan endre farge. Noen ganger huden og vevet av benene vil bli merkbart kjøligere sammenlignet med resten av kroppen. Sår på føtter og ben også en tendens til å helbrede mindre raskt, og sår kan utvikle som ikke gro i det hele tatt.

Risikofaktorer

Flere risikofaktorer øker sannsynligheten for PAD og kan bidra til forekomsten av symptomer. Fedme, diabetes, høyt blodtrykk og alder all øke sannsynligheten for PAD. Røyking er en annen viktig risikofaktor, noe som kan være lettere kontrolleres av den enkelte. Høyt kolesterol og en familiehistorie med PAD indikerer genetisk predisposisjon også korrelerer med økt sannsynlighet for å utvikle PAD.

Komplikasjoner

I alvorlige tilfeller PAD kan føre til livstruende komplikasjoner. Sår som ikke leges kombinert med mangel på blod flyte kan potensielt føre til koldbrann vev. PAD øker også sannsynligheten for å utvikle koronarsykdom - en blokkering av hjertets arterier. Koronarsykdom øker sjansen for hjerteinfarkt. PAD øker også sjansen for slag.

Hvordan behandle perifer arteriell sykdom Naturligvis

Når noen lider av perifer karsykdom, betyr det at det er for tiden en innsnevring av arteriene som finner sted i kroppen. For de fleste mennesker, vil dette bety at de ytre ekstremiteter av kropps vil begynne å oppleve en reduksjon i blodstrømmen, noe som resulterer i en slags smerte, som oftest i løpet av benene, etter fysisk anstrengelse. Normalt vil en behandlingsplan fastsettes av en medisinsk faglig, men det finnes andre metoder og teknikker som en person kan bruke til naturlig behandle perifer karsykdom som en måte å øke planen. De fleste vil innebære en endring i livsstil og kan enkelt implementeres i det daglige liv. Følg disse trinnene.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din fastlege. Den viktigste delen av behandling av perifer karsykdom, selv om du har tenkt å gjøre så naturlig, er å snakke med en medisinsk faglig. Din spesielle tilstanden kan diktere ytterligere behandling som kan omfatte medisiner eller med kirurgi.

•  Slutte å røyke. Hvis du røyker og har perifer karsykdom, er det svært viktig at du sluttet, som denne vanen kan bidra til og forverre skaden tiden påvirker blodårene dine. Ved å slutte å røyke, kan utviklingen av denne sykdommen minske eksponentielt.

Endre ditt kosthold. Modifisere kostholdet til å inkludere mer "hjerte-sunt" fare kan bidra til å redusere både kolesterolet og blodtrykket. Disse to fasetter av din helse i stor grad kan påvirke perifer karsykdom. Ifølge Mayo Clinic, kan matvarer som inneholder omega-3 fettsyren behandle (og hindre) noen sykdom i arteriene, inkludert perifer karsykdom.

Begynn å ta et supplement som inneholder Omega-3 fettsyrer. Hvis du ikke klarer å gjennomføre nok mat som inneholder denne hjerte-sunn substans, begynne å ta den i et supplement form.

Få litt mosjon. En annen stor tilnærming til behandling av perifer karsykdom er å få litt mosjon hver dag. Det kan være lurt å vurdere å snakke med legen din om hva slags trening ville være best for deg og dine forhold, som noen mennesker med denne sykdommen behovet overvåket mosjon planer.

Prøv å ta gingko, en urte supplement som har vist naturlig blodfortynnende egenskaper. Dette kan bidra til å lindre noe av smerten og ubehaget som du kan ha oppstått på grunn av tilstanden.

Hint

  • Før du tar noen form for urte supplement, som Gingko eller til og med en Omega-3 fettsyre, bør du snakke med legen din, spesielt hvis du er på noen form for medisiner. Noen kosttilskudd samhandle med visse medisiner, forårsaker både bivirkninger og senket effekt.

Plavix og perifer arteriell sykdom

Plavix er ett av alternativene leger bruker for behandling av perifer karsykdom, eller PAD. Perifer karsykdom er en tilstand der plakk bygger seg opp i arteriene og blod kan ikke flyte skikkelig. Mange mennesker med PAD ikke opplever noen merkbare symptomer, men noen mennesker vil føle smerte eller stramme i leggen eller låret mens du trener eller går. PAD er mest vanlig hos personer som røyker, og de med høyt blodtrykk eller kolesterol.

Slik fungerer det

Plavix virker ved å hindre blodet fra koagulerende, så klumper ikke danner i arteriene.

Farene

Plavix bør ikke tas av alle med en blod-clotting lidelse, og acetylsalisylsyre eller andre ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (eller NSAIDs) bør ikke gis sammen med Plavix uten lege godkjenning.

Alvorlige bivirkninger

Noen bivirkninger av tablettene kan indikere potensielt alvorlige komplikasjoner. Kontakt legen din hvis du opplever svart eller blodig avføring, ukontrollert blødning, hoste som produserer blod, nummenhet, brystsmerter, mental forvirring, blek hud eller lett blåmerker.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Folk tar Plavix kan oppleve tett nese, magesmerter, hodepine og svimmelhet; disse forholdene er ikke alvorlig, og trenger ikke å bli rapportert til en lege.

Andre PAD Behandlinger

Foruten å ta Plavix eller et annet medikament, mange leger anbefaler en øvelse diett og et sunt kosthold for å hjelpe behandle perifer karsykdom. Det er også viktig å slutte å røyke, siden det gjør tilstanden verre.

Raynauds sykdom vs Raynauds fenomen

Det er mange likheter mellom Raynauds sykdom og Raynauds fenomen; de er to hovedtyper av én betingelse. Begge er preget av bestemte områder av kroppen din utvikle en nummen / kald følelse som en reaksjon på stress eller kalde temperaturer. Under en Raynauds angrep, blodårene dine som er ansvarlig for gjennomføring blod til huden din constrict og hemme blodsirkulasjonen i bestemte områder.

Fakta

Primær Raynauds, også kjent som Raynauds sykdom, skjer uten noen underliggende medisinsk problem. Ifølge Mayo Clinic, er dette mer utbredt hos kvinner og folk som bor i kjøligere klima.

Sekundær Raynauds, også kjent som Raynauds fenomen, er forårsaket av en annen lidelse. Symptomer oppstår gjerne hos voksne rundt 40 år.

Raynauds sykdom: Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, legene er ikke sikker på den eksakte årsaken til Primær Raynauds; Men forskerne studere en potensiell genetisk kobling. Når du lider av Raynauds sykdom, blodkar i føttene og hendene blir overfølsom for kulde, noe som resulterer i redusert blodtilførsel til tærne og fingrene. Stress skaper også dette overdrevet fysisk reaksjon og innsnevring av arteriene som fører til dine ekstremiteter (vasospasme).

Raynauds fenomen: Årsaker

Raynauds fenomen kan være forårsaket av en rekke forskjellige tilstander, blant annet lupus, skleroderma, Sjøgrens syndrom og revmatoid artritt. I tillegg arterielle sykdommer (som åreforkalkning, Buerger sykdom og pulmonal hypertensjon) alle påvirke blodårene, noe som kan resultere i Raynauds fenomen. Carpal tunnel syndrom og traumer kan føre til nerveskader, som igjen kan øke risikoen for å utvikle Raynauds.

Raynauds har blitt sett i mennesker som jevnlig opererer vibrerende verktøy, folk som spiller piano med makt og folk som skriver i lengre tider. Hvis du røyker, er du i faresonen for å utvikle sykdommen siden røyke tobakk fører til innsnevring av blodårene.

Andre årsaker inkluderer tidligere historie med skader, og kirurgi eller frostskader i beina eller hendene. Folk bruker betablokkere, kjemoterapi medisiner, medisiner som inneholder ergotamin, hypertensjon medisiner og medisiner som inneholder østrogen er også kandidater til Raynauds.

Symptomer

Symptomer ofte varierer i henhold til alvorlighetsgraden av vasospasmer og kan omfatte endringer i fargen på huden din i kalde condidtions, og en nummen, stikkende eller stikkende følelse ved oppvarming. Du kan oppleve symptomer på bare en tå eller tre fingre. Mens Raynauds mest prevalently påvirker fingre og tær, kan du også oppleve symptomer på nese, ører, lepper eller brystvorter.

Hvis du har Raynauds fenomen, har du mest sannsynlig har flere symptomer som er relatert til den underliggende tilstanden forårsaker Raynauds.

Behandling

Behandling av Raynauds sykdom er vanligvis begrenset til egenomsorg trinn (som å holde varm og unngå ekstrem kulde som begge vil bidra til å hindre følelsen av å ha nummen ekstremiteter). Det finnes medisiner tilgjengelig for å hjelpe utvider blodårene og øke blodsirkulasjonen. The Mayo Clinic bemerker medisiner for å unngå - inkludert over-the-counter kulde medisiner og p-piller. Hvis tilstanden er svært alvorlig, kan du vurdere kirurgiske alternativer.

Behandling av Raynauds fenomen begynner med behandling av den underliggende tilstand som forårsaker det. I de fleste tilfeller kan Raynauds fenomen forårsaker vevsskade og magesår; derfor er det vanligvis behandles med medisiner som kalsiumkanalblokkere, alfa-reseptorblokkere og vasodilatorer.

Tegn og symptomer på vaskulær sykdom

Vaskulær sykdom pleide å bli kalt "åreforkalkning." I dag er det som kalles aterosklerose. Denne forstyrrelsen er forårsaket av innskudd av fet plakk langs det indre av arteriene og venene i kroppen. Vaskulær sykdom kan påvirke mange forskjellige deler av kroppen, inkludert hjerte, hjerne, ben. Vaskulær sykdom er svært alvorlig og kan føre til hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp. Pasienter med vaskulær sykdom er ofte behandlet med en kombinasjon av medikamenter, endring av diett og mosjon.

Kardiovaskulære (hjerte)

Ifølge NetDoctor, tillater en liten mengde av vaskulær plakk ikke vanligvis forårsake noen symptomer i hjertet. Hjerte-og karsykdommer er oftere oppdaget når en person opplever mild brystsmerter når de trener. Dette kalles angina. Et annet symptom er en fullstendig blokkering av et hjerte blodåre og muskel rundt blokkeringen dør. Ofte fører dette til et hjerteinfarkt.

Perifer karsykdom

Perifer arteriell sykdom (PAD) er en vaskulær sykdom der arteriene og venene i bena har utviklet plakk blokkeringer. Ifølge NetDoctor, symptomer på PAD inkluderer kramper i bena ved anstrengelse. Smerten forsvinner vanligvis etter hvile bena. Imidlertid kan avansert PAD resultere i konstant smerte. I tillegg kan bena utvikle magesår eller sår, og forlates uten tilsyn, de sår kan bli infisert og angrepet av koldbrann.

Cerebrovaskulær sykdom (Brain)

Ifølge University Health System, San Antonio, når det er blokkeringer i hjernen forårsaket av oppbygging av plakk, kan resultatene være hjerneslag, liten mini-slag og synsproblemer. Som plakk vokser og blir en blokkering, kan en person med denne tilstanden opplever tale tap, svakhet i bena eller armene eller lammelser. I mange tilfeller, når en lege lytter til årer som fører til hjernen, kan de hører unormalt i pulser.

Forebygging

Behandling for vaskulær sykdom i stor grad faller på å opprettholde eller starte en sunn livsstil og vaner. Disse inkluderer trening og spise en diett høy i frukt og grønnsaker og unngå rødt kjøtt, h inneholder mye fett, og velger i stedet fisk og fjærfe kjøtt. Ifølge NetDoctor, røyking er en av de høyeste risikofaktorer for å utvikle vaskulær sykdom, så slutte å røyke (eller ikke starter i første omgang) er en primær faktor i å forebygge vaskulær sykdom fra utviklingsland.

Behandling

Ifølge University Health System, San Antonio, er det mange behandlingsmetoder tilgjengelig for personer med vaskulær sykdom. Behandlinger kan variere fra å anbefale endringer i kostholdet og øke eller begynnelsen øvelse til moderat invasive behandlinger som å plassere en vaskulær stent for å åpne en blokkert arterie eller vene. I alvorlige tilfeller kan en kirurgisk bypass være nødvendig å ta opp blokkerte arterier, spesielt i hjertet. Medisinering kan også være foreskrevet å hjelpe blodsirkulasjonen lettere, og for å redusere oppbygging av plakk på arterie og vene vegger.

Micro iskemisk sykdom

Micro iskemisk sykdom


Micro iskemisk sykdom kan forekomsten av ulike former for vaskulær, endocrinologic eller metabolske sykdommer. Disse sykdommer kan føre til kompliserte og alvorlige sykdommer. Ved hjelp av forebyggende tiltak er bedre enn lidelse de alvorlige konsekvensene av manifestasjoner av relaterte tilstander som hjerneslag, nyresvikt, diabetes og andre vaskulære forhold på grunn av en underliggende iskemisk tilstand.

Betydning

Iskemi i lekmann vilkår refererer til mangel på blodtilførselen til et organ i kroppen. Den berøvelse av blodtilførsel resulterer i en mangel på oksygen blir sirkulert i kroppen; Dette oksygen er avgjørende for de funksjonelle aktivitetene til hvert organ for å opprettholde livet. Micro iskemiske sykdommer indikerer potensielt høy-risikoforhold som krever konsistent vurdering, overvåking og umiddelbar behandling for å hindre dødsfall og farer.

Konsekvenser

Ischemiske tilstander berøve kroppen av en tilstrekkelig blodtilførsel for å tilføre oksygen og næringsstoffer. Celledød og nekrose oppstå med iskemiske forhold. Vitale organer i kroppen, slik som hjerne, nyre og hjerte har vev som er spesielt følsomme for iskemi.

Funksjoner

Micro iskemisk sykdom er preget av unormalt involverer vaskulær, metabolske, endocrinologic og hematogenic endringer som gir iskemi. Det er en høy sannsynlighet for tilbakefall av sykdommen, og som det skrider frem, er det en relativ risiko for multippel infarkt eller iskemi. Hjerneslag, transient iskemisk attakk (mini slag), demens, hypertensjon, parkinsonisme (også kjent som Parkinsons syndrom, atypisk Parkinsons eller videregående Parkinsons) og depresjoner er blant de kliniske funksjoner.

Identifikasjon

Det finnes ulike typer mikro iskemisk sykdom. Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute indikerer koronar mikrovaskulær sykdom som en som påvirker de minste koronararteriene. Det forekommer som et resultat av dannelse av plaque, syke arterieveggene, og innsnevring av den arterielle fartøy, som hindrer adekvat fordeling av blod. En studie ledet av Dr. Christian Bocti fra Nevrologi Division av Maisonneuve-Rosemont Hospital viste at iskemiske lesjoner var en av de mulige gjerningsmennene har ført til dårlige kognitive funksjoner hos pasienter med Alzheimers sykdom. Metabolske forstyrrelser kan oppstå med iskemisk mikrovaskulær sykdom slik som akutt nyresvikt på grunn av tubulær nekrose, som angitt av American Family Physician. Iskemisk mikrovaskulær sykdom kan også bli en risikofaktor for diabetes med retinopati, nefropati og nevropati som dens ødeleggende manifestasjoner.

Forebygging / løsning

Iskemisk mikrovaskulær sykdom kan forebygges med livsstil endring, trening og sunt kosthold. Det er best å unngå fet og høyt kolesterol matvarer som de bidrar til plakk dannelse langs vaskulære vegger som kan utløse iskemi. Tilbakeføring av sykdommen er vanskelig med høy risiko for progresjon, hindrer dermed dens forekomst er bedre enn å gi behandling for tilstanden.

Effekter av pulmonal arteriell hypertensjon

Effekter av pulmonal arteriell hypertensjon


Virkningene av pulmonal arteriell hypertensjon (PAH) er uspesifikke, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere tilstanden. Dessverre, effekten av PAH er mindreårig i en tidlig fase. Mange pasienter opplever forsinket diagnose etter at symptomene har blitt alvorlig, og livskvaliteten begynner å avta. PAH er også referert til som type 1 pulmonal hypertensjon.

Symptomer

PAH forårsaker symptomer som brystsmerter (angina), kortpustethet, væskeretensjon som forårsaker hevelse n nedre ekstremiteter, tretthet, besvimelse, hoste, rask puls og mosjon intoleranse. Effektene av PAH er utbredt, men symptomene kan gå ukjent.

Historie

Minimere effekten av PAH innebærer tidlig intervensjon. En sikker diagnose er viktig. Forvirring av klinikere om årsaken til kortpustethet, hoste og selv kvalme som oppstår med trening kan forsinke testing, og historisk sett har vært tilfelle for mange pasienter. Nye legemidler har gjort PAH en mer behandles sykdom.

Typer

PAH kan utvikle seg til enhver alder. Det kan være arvelig, eller forårsaket av andre forhold, blant annet humant immunsviktvirus (HIV), skjoldbrusk lidelser, medfødt hjertefeil, og sentralstimulerende midler som kokain, metamfetamin og slankepiller. Verdens helseorganisasjon har utviklet fem klassifiseringer av PAH basert på alvorlighetsgraden av symptomene. Idiopatisk (uten kjent årsak) pulmonal hypertensjon bærer høy sykelighet. Overlevelse etter diagnose er to til tre år.

Behandling

Medisiner er gitt til å slappe av blodårene og redusere trykket i lungene arteriene. Medisiner forbedre blod flyte. Medisinering typer omfatter de som ligner Viagra (fosfodiesterase-5 hemmere), medisiner som kalles prostanoider (narkotika for å redusere betennelse), endotelinreseptorantagonister (blokker endothelin, som constricts blodårene) og kalsiumkanalblokkere (reduserer arbeidsbelastningen på hjertet).

Operasjoner utført for å lindre lungearterien hypertensjon omfatter lunge eller hjerte og lungetransplantasjon, og kirurgi for å fjerne trykket i høyre nedre hjertekammeret. Prosedyren kalles en atrial septostomi.

Effekter

PAH fører til at blodårene til å begrense økt press. Pulmonal arterier motta blod fra nedre høyre kammer i hjertet, kalt høyre forkammer. Hjertet må jobbe hardt når trykket i lungene arteriene er økt. Etter hvert av kamrene i høyre side av hjertet svekke og mister sin evne til å pumpe oksygenrikt blod og væske gjennom hele kroppen. Resultatene er det som forårsaker symptomene av PAH.

Lungene arteriene mister elastisitet. Oksygenstrømmen til lungene blir redusert, noe som gjør aktivitet vanskelig. Symptomer på PAH kan være så alvorlig at enkle aktiviteter blitt umulig.

Lungearterien sykdom

Hjertesykdom, i alle sine inkarnasjoner, fortsetter å være folkehelsen fiende nr 1. Til tross for pågående pedagogiske innsats av offentlige helsemyndigheter, hjertesykdom dreper anslagsvis 600.000 mennesker årlig, outranking kreft er dødeligheten med nesten 12:58. Selv om de fleste av disse dødsfallene er knyttet til koronar hjertesykdom, komplikasjoner fra de former for lungearterien sykdommen er på vei oppover. For pasienter og deres familier, forstå hva som utgjør pulmonal hjertesykdom er viktig for å øke sjansene for å overleve.

Funksjon

I det menneskelige legeme, begynner lungearterien på høyre ventrikkel sin base, hvor den bærer deoksygenert blod fra hjertet til lungene. Relativt korte og flat, avviker den oppover, under aorta, i to separate venstre og høyre grener. Hver arterie leverer blod inn i hver av de tilsvarende lungene, og den venstre distribuerer blod til resten av kroppen. Naturligvis vil noen komplikasjoner involverer arterie eller dens funksjon negativt påvirke puste.

Typer

Det er to primære typer av hva som utgjør lungehjertesykdom. Pulmonal hypertensjon (PAH) er diagnostisert når forbundet høyt blodtrykk er forhøyet utover standard norm, som varierer i henhold til alder. Fordi lungekretsløpet er betydelig lavere enn for normale systemiske sirkulasjonen, kan økningen i arterielt trykk være spesielt skadelig ikke bare til hjertet, men til leveren, så vel. Lungeemboli er tidligere stasjonære blokkeringer som løsne, reise fritt og forstyrre lungene 'arterielle blodtilførsel.

Geografi

En omfattende studie i løpet av de siste 30 årene har funnet at antall tilfeller svinge mellom menn og kvinner år til år, selv om kvinner har høyere gjennomsnittlig total. Mellom 2000 og 2002 var 61 prosent av de rapporterte tilfellene diagnostisert med komplikasjoner fra lungearterien sykdom kvinnelige, med 34 prosent å være 65 år eller mindre. Geografisk tilfeller forekommer oftere i USA enn i andre deler av verden, med en større grad av saker som finnes i urbane områder i de sørlige statene. Tilfeldigvis, selv om andre deler av verden rapporterer en økning i tilfeller, de fleste er lokalisert i eller i nærheten av store metro områder også.

Misforståelse

PAD er perifer arteriesykdom, og er noen ganger forveksles med lungearterien sykdom, selv om de to, av natur, påvirker forskjellige områder av kroppen. Siden lungearterien sykdom er en samlebetegnelse for de resulterende komplikasjoner, har leger delt PAH i primær (idiopatisk) og sekundære grupper for enklere identifisering av symptomer. Primær er ikke forbundet med noen andre underliggende risikofaktorer, men sekundær er det motsatte, så blir diagnostisert med PAH krever mer testing for å riktig kategorisere pasientens symptomer og behandlingsplan.

Forebygging / løsning

Det finnes ingen kjent kur for lungearterien sykdom. En viktig faktor i effektivt å håndtere sykdommen er tidlig medisinsk intervensjon; de med tidligere slektshistorier av sykdommen eller de med hjertekomplikasjoner bør testes. Kronisk narkotiske bruk er en annen risikofaktor. Grunnleggende røntgenundersøkelse, elektrokardiogram eller, i større grad, hjerte catheterizations er de vanlige metoder for påvisning for lungearterien sykdom indikatorer. Hvis en pasient tester positivt, er en kombinasjon av medikamentell behandling vanligvis foreskrevet for tidlig inngrepssaker; hvis situasjonen tilsier det, vil eventuelle embolisms kirurgisk fjernet.

Hva er koronar vaskulær sykdom?

Koronar vaskulær sykdom refererer til en åreforkalkning i blodårene som fører blod til hjertet. Det er mer typisk kalt koronarsykdom og inkludert under mer omfattende kategorien av hjerte-og karsykdommer.

Betydning

Verdens helseorganisasjon anslår at hjerte-og karsykdommer (CVD), hovedsakelig hjerteinfarkt og hjerneslag, hevder 17 millioner liv over hele verden årlig.

Misforståelse

"Hjertesykdom" og "koronarsykdom" blir noen ganger brukt om hverandre når de beskriver koronar vaskulær sykdom. Men ifølge Mayo Clinic, omfatter hjertesykdom separate saker som genetiske hjertefeil og rytmiske problemer.

Identifikasjon

Koronar vaskulær sykdom er forårsaket av aterosklerose, eller plakk, en samling av fettstoffer som klamrer seg til det indre av arteriene som fører til hjertet, hjernen og ekstremiteter. Denne blokkeringen fører ofte til hjerteinfarkt, hjerneslag og død.

Effekter

Oksygen-bærer blod, viktig for sunn funksjon av forskjellige områder av kroppen, er blokkert. Dette er referert til som karotid arteriesykdom når blokkering inntreffer i halsen; koronar arteriell sykdom når det påvirker hjertet; og perifer arteriell sykdom når armer, bekkenet eller beina er hindret.

Risikofaktorer

"CVD risikofaktorer som kan forebygges eller behandles inkluderer høyt blodtrykk, høyt kolesterol, overvekt, fysisk inaktivitet, røyking, diabetes, høyt alkoholforbruk, ulovlig narkotikabruk og stress,» sier The Cardiovascular Disease Foundation.