Digidexo.com

alzheimer svelge

Alzheimer Svelging Strategier

Alzheimers sykdom fører til en progressiv forringelse av hjernen, noe som resulterer i økende forvirring og til slutt å svekke alle kroppsystemer, inkludert nerver og muskler som styrer svelge. Som svelgerefleksen er svekket, oppstår dysfagi (vanskeligheter med å svelge) og kan føre til aspirasjon av mat og væske ned i luftrøret (luftrør) ned i lungene. Symptomer som indikerer mulig dysfagi inkluderer hyppige choking, heshet, siklende, hoste og lungebetennelse.

Posisjonering

Plasser personen så oppreist som mulig, slik at tyngdekraften hjelpemidler svelge, og holde haken skrå litt nedover som den posisjonen gjør svelge enklere. Du kan støtte den personen med puter for å hindre slumping. Unngå å gi personen mat eller drikke når de blir agitert. Patricia A. Tabloski, MSN, Ph.D, i "Gerontological Nursing," råder opprettholde den personen i oppreist stilling i minst en time etter måltidet.

Væsker

Unngå tynne væsker, som kan kjøre ned i halsen før svelgerefleks oppstår. Fortykke væsker ved tilsetning av fortykningsmidler kommersielle produkter, for eksempel tykkere-den. Alzheimers Library (se referanse 2) foreslår også å bruke barnets ris eller hvete korn, most frukt, tørrmelk og yoghurt som fortykningsmidler. En milkshake kan være lettere å drikke enn melk, men unngå altfor tykke væsker, som kan kvele den personen.

Tilbyr væsker i en pjokk "sippy" cup bidrar til å bremse strømmen av væske og reduserer risikoen for kvelning. Noen mennesker svelge væsker bedre når man drikker med sugerør som de har mer kontroll over sitt inntak.

Foods

Unngå klissete matvarer, for eksempel tykke kokte korn, ris og brød som de kan lage en tykk plugg av mat som lett kan kvele personen. Vær forsiktig med fingermat, for eksempel pølser eller gulrøtter, som kan være for stor til å svelge hvis ikke tygges ordentlig. Gi myk mat og kutte maten i små biter som lett kan tygges.

Hvis personen feeds selv eller seg selv og er tilbøyelige til å ta store biter, gi en mindre spiseredskapet for eksempel en liten skje, og tilbyr bare små mengder mat på en gang hvis det personen er sannsynlig å holde mat i munnen. Aldri jag personen mens hun eller han spiser, og hvis du mater den personen, beskrive maten: ". Dette er en bit av fisk" Når det er mulig, bistå personen til å spise eller drikke ved å lede sin hånd som det å holde redskaper kan bidra til å utløse svelgerefleksen.

Hvordan hjelpe barnet ditt Svelg Bad Tasting Medicine

Med mindre du er den heldigste foreldre på jorden, har du sikkert opplevd motstand fra barnet ditt når du gir henne visse medisiner. Hun pouts og gråter og forteller deg det smaker yucky. Vanligvis er hun korrekt. Medisinen kan hevde å være tyggegummi eller druesmak, men en eim vil fortelle deg noen velsmakende godbit venter barnet i den flasken. Du vet du må gjøre henne ta det for sin egen gode. Det finnes måter å hjelpe henne svelge dårlig smaker medisin. Her er noen forslag.

Hvordan hjelpe barnet ditt Svelg Bad Tasting Medicine

Skjule The Taste

Disguising smaken av dårlig smaker medisin er trolig det eldste trikset i boken, men også en av de mest effektive i tillegg. Chill flaske medisin før du dispensere den. Noen ganger kan en endring i temperatur er akkurat det som trengs for å undertrykke bitterhet og gjøre den mer spiselig for den lille.

•  Bland medisin med Kool-Aid pulver. Bare ta ditt barns favoritt smaken av drink mix og enten hell den i sin medisin flaske eller blande bare en liten mengde i hvert enkelt dose. Tilsvarende mange apotek tilbyr nå smakstilsatt mix-ins for barns resepter. Spør på apoteket om eventuelle smaker som kan være tilgjengelig for å legge til ditt barns medisin.

•  Bland dose av medisinen inn i en kopp kjølt juice. Sørg for at han drikker hele kopp juice for å sikre at han får sin full dose.

Hvis barnet trenger å ta henne medisin i en pille form og ikke er i stand til å svelge det, bør du vurdere å knuse pillen og blande pulveret med en myk mat som krever ingen tygging. Dette kan enkelt gjøres med eplemos eller pudding. Sjekk med apoteket først; noen medisiner bør ikke knuses.

La henne spise en is pop like før administrering henne medisin. Den frosne godbit vil hjelpe nummen tungen og smak knopper, minimere hennes avsmak for medisinering.

Når hun har svelget medisinen, gi henne en kald drikke av hennes valg å hjelpe vaske smaken fra munnen hennes. Å tillate henne å velge henne "chaser" vil også fungere som insentiv til å ta medisiner.

La ham holde skjeen eller medisin kopp. Hvis barnet ditt føles i kontroll, er han mer sannsynlig å samarbeide.

Prøv å forklare barnet ditt årsaken til medisin. Fortell ham medisinen vil gjøre ham til å føle deg bedre, og han trenger å ta det hvis han ønsker å bli frisk. Etter at han har svelget sin medisinering, ros og klemme ham. Fortell ham hvor stolt du er av ham.

Hint

 • Hvis du befinner deg i en situasjon hvor du må tvangs administrere barnets medisinering, drypp eller helle sakte inn på baksiden av tungen. Hold munnen lukket før han svelger.
 • Administrere aldri medisin til barnet ditt mens han ligger flatt på ryggen, da dette presenterer en kvelningsfare.

Hva du skal gjøre hvis barn svelger et Nickel?

Hva du skal gjøre hvis barn svelger et Nickel?


Barn sette ting i munnen uten å tenke. De forstår ikke farene som små gjenstander positur. Deres forkjærlighet for taktile og muntlig leting kan være farlig, spesielt hvis små gjenstander som mynter er involvert. Hvis et barn svelger en mynt som en nikkel ringe en lege.

Tømme Airway

Det viktigste du skal gjøre hvis et barn svelger en Nickle er å sørge for at barnets luftveier er klart. Pass på at barnet puster. Hvis barnet ikke puster, ring 911 og forsøke å rense luften passasje. Hvis objektet er innenfor rekkevidde, pakke den med en sveipende bevegelse ved hjelp av en buet finger bak objektet ikke å presse den ytterligere ned i halsen. Hvis objektet ikke er innenfor rekkevidde, bruke Heimlich manøver for å utvise mynt og begynne HLR når luftveiene er klart.

Lung X-Ray

Hvis barnet puster, ring klinikken og informere en lege av situasjonen. Selv om barnet puster riktig, kan mynten har gått inn i en lunge. Hvis det ikke blir ordentlig tatt vare på den kan forårsake skade. Barnet vil trenge å ha et røntgenbilde for å bestemme om mynten er i lungene.

Vent til Nickle å passere gjennom

Hvis legen bestemmer at Nickle ikke er i lungene, vil mynten passere i en av barnets fremtidige avføring. Se barnets bolle bevegelser tett i en uke, og hvis mynten ikke passerer bringe barnet i for en annen X-ray.

Hvordan få barna til å svelge piller

Hvordan få barna til å svelge piller


Barnet kan ha problemer med å svelge henne medisiner for en rekke årsaker. Å være for syk, har en tidligere dårlig erfaring med medisiner eller ikke å ha refleks å svelge en pille kan gjøre henne kamp med deg. Likevel, hun trenger å ta henne medisiner for ikke å kompromittere helsen hennes. Hun bør svelge hennes pillen hele med mindre hennes barnelege foreskriver et medikament som du kan knuse i henne mat.

Hvordan få barna til å svelge piller

•  Fyll en liten kopp med vann. NYU Child Study Center anbefaler å la barnet svelge en munnfull vann og svelge det. Øv deg på dette noen ganger for å få ham vant til å svelge.

Praksis svelge med et lite stykke godteri som en Tic Tac. Plasser godteri på barnets tunge og la henne drikke hennes favorittdrink gjennom et sugerør. The University of Wisconsin School of Medicine and Health tyder gradvis å øke størrelsen på godteri til størrelsen av pillen hun trenger for å svelges.

•  Påfør godteri metode for et par dager for å gi barnet ditt en sjanse til å utvikle en svelgerefleks. Distrahere barnet ditt før administrering av medisiner ved å se sin favoritt tegneserie.

Tilby barnet ditt et utvalg av vann eller hennes favoritt drink til å ta med sin medisinering. Ros henne når hun tar medisinen sin. Belønne henne ved å ta henne til parken eller farge i en ny fargebok.

Sett ditt barns medisiner i flavored gelatin. Lag en pakke med ditt barns favoritt smak og kutt gelatin i terninger. Plasser en pille inn i sentrum av en kube, og lar deg barnet å svelge kuben. Pillen vil lett gli ned barnets hals.

Hint

 • Fortell barnet ditt at du tar medisin bidrar til å føle deg bedre.
 • La barnet drikke vann før medisinering tid til å smøre munnen.
 • Spør et annet familiemedlem å administrere medisiner når du blir frustrert.
 • Unngå å vise din frustrasjon mot barnet ditt.
 • Ikke tilby barnet brus med henne medisiner. Carbonation kan opprørt magen.
 • La aldri barnet ditt til å hoppe over en dose.
 • Ikke straffe barnet for ikke å ta medisinene sine.
 • Ikke la barnet ditt ta henne medisiner liggende. P-piller kan bli fanget i halsen.

Tre faser av Svelge i spedbarn

Tre faser av Svelge i spedbarn


Selv om mange voksne tar svelge for gitt, er det faktisk en kompleks prosess som krever muskel koordinering og utvikling. Så tidlig som 15. svangerskapsuke, fostre begynner å suge. Det karakteristiske frem-og-tilbake bevegelse av tungen blir mer uttalt ved den 18. uken. Suging er nødvendig for inntak av væsken spedbarnet vil svelges.

Oral

Den første fase er den orale svelge fase. I denne fasen bruker et spedbarn hans lepper, gane og tunge å skape sug. Etter å suge væsken, danner han den til en bolus, eller avrundet masse. Små spedbarn gjøre ganske enkle bevegelser med tungen; men i en alder av tre måneder, spedbarn begynner å kunne flytte bolusene, selv de som er mer solid, med sin tunge.

Faryngal

Den andre fasen av svelge, svelg fasen, er ufrivillig. Når kapselen kommer i kontakt med den faryngeale vegg, begynner en serie av hendelser. Først, svelget og den myke ganen lukkes av nesehulen. Deretter musklene i svelget kontrakten, sende bolus mot spiserøret. Samtidig, puste stopper og stemmebåndene tett for å hindre aspirasjon av bolus. Forskere har observert svelget svelger i fostre ved 10 ukers svangerskap.

Esophageal

I likhet med andre fasen, den tredje fasen av svelging - esophageal fasen - er ufrivillig. I denne fasen beveger bolus til magen.

Dysfagi

Dysfagi refererer til noe unormalt med å svelge. Oftest funnet hos premature barn, dysfagi resultater fra svak suger og dårlig koordinering av "suge-svelge-puste rytme," beskrevet av Dr. Lisa B. Zaoutis. Hvis barnet ditt har problemer med å svelge, se barnelege umiddelbart for å hindre aspirasjon og / eller underernæring.

Effekten av Munntørrhet ved svelging

Den produserer spytt i munnen for et antall grunner. Det beskytter tennene, hjelpemidler i å spise og drikke, og tillater folk å snakke. Tørr munn virkninger av alle disse egenskaper, inkludert en persons evne til å svelge.

Identifikasjon

Tørr munn, også kalt xerostomia, oppstår når det ikke er nok spytt produsert i munnen. Dette kan skje for en rekke grunner, inklusive angst, stress eller en sykdom som påvirker spyttkjertlene.

Effekter

En person med tørr munn har en hard tid å svelge. Spytt er en viktig del av å få mat og drikke ned i spiserøret.

Viktig

I tillegg til å svelge, spytt hjelper også en person tygge maten og absorbere næringsstoffer som er viktige for kroppen.

Betraktninger

Ikke være i stand til å svelge kan føre til andre helseproblemer som spiseforstyrrelser og fordøyelseskanal problemer. Kroppen kan ikke få de riktige mengder protein, fett, vitaminer og andre næringsstoffer hvis maten ikke kan svelges.

Løsninger

For å gjøre svelge enklere med tørr munn, er det en god idé å nippe vann eller annen sukkerfri drikke under måltider. Dette bidrar til å holde munnen smøres. Unngå også å drikke med koffein som kaffe, te og brus fordi koffein tørker ut munnen.

Problemer med å svelge kalde væsker

Problemer med å svelge kalde væsker


Vanskeligheter med å svelge er en vanlig medisinsk problem som kalles dysfagi. Svelging er en kompleks oppgave som involverer mange muskler, ledd og bein. En feil under alle trinn i prosessen kan føre til vanskeligheter med å svelge. Varme eller kalde væsker bør unngås så ekstreme temperaturer kan gjøre problemet verre. Dysfagi har mange årsaker og behandlinger som kan diagnostiseres av en lege eller logoped. Mange mennesker opplever følelser i brystet under en episode av svelgeproblemer. Denne følelse faktisk oppstår i rør som bærer mat fra munnen til magen, kjent som spiserøret.

Årsaker

Vanskeligheter med å svelge har flere årsaker som endres med alderen. Sporadisk svelgevansker er vanligvis ikke en bekymring. Vedvarende problemer med å svelge kan tyde på en alvorlig medisinsk problem. Hos barn, det vanligvis oppstår fra utviklings tilstander som cerebral parese og fysiske misdannelser. Voksne kan oppleve problemer med å svelge kalde væsker på grunn av gastroøsofageal reflukssykdom, svulster, akalasi, angstlidelse, Parkinsons sykdom og hjerneslag. Enhver tilstand som påvirker anatomien i munnen og spiserøret kan potensielt føre til vanskeligheter med å svelge.

Symptomer

Vanskeligheter med å svelge kan være ledsaget med andre symptomer som kan indikere årsaken. En lege bør kontaktes umiddelbart hvis du opplever pustevansker, problemer med å svelge medisiner eller vekttap. Andre symptomer som kan være til stede omfatter hoste, magesmerter, halsbrann, kvalme, tungpustethet og oppkast. I tillegg kan pasienten oppleve tyngde, trykk eller smerte i brystkassen. Følelser i brystet generelt indikerer esophageal dysfagi, noe som betyr at årsaken til vanskeligheter med å svelge er i røret bærer mat fra munnen til magen. Helsepersonell bør være informert om disse symptomene for å gjøre en nøyaktig diagnose.

Behandling

Behandlingen avhenger av årsaken til vanskeligheter med å svelge. Kirurgi, medisiner og visse kroppsstillinger har vist seg effektive i behandling av dysfagi. Hvis årsaken til problemet er GERD, kan antacids eller protonpumpehemmere være foreskrevet. Hvis årsaken skyldes esophageal muskler som hindrer væsken fra å nå frem til magen, kan legen foreskrive medikamenter for å slappe av spiserøret og hindre kramper. Hvis en svulst eller fysisk abnormalitet er til stede, kan kirurgi være nødvendig for å fjerne blokkeringen.

Hvordan Svelg piller med større letthet

Hvordan Svelg piller med større letthet


Noen mennesker har ingen problemer i det hele tatt å svelge piller, men andre mennesker sliter med det. Hvis du har problemer med å svelge piller, kan du lese denne artikkelen for å lære tips om hvordan å svelge piller med mindre problemer. Men du bør alltid konsultere legen din før du prøver noen av disse pille svelge strategier.

Hvordan Svelg piller med større letthet

•  Husk at enkelte kosttilskudd og medisiner kommer i tygge former. For eksempel kan du kjøpe flavored tyggemultivitamintilskudd for voksne. Også være oppmerksom på at enkelte medisiner er tilgjengelig i flytende form. Faktisk, hvis du har fått foreskrevet en bestemt medisin, snakk ikke bare til legen, men også til apoteket om vanskeligheter med å svelge piller, og de kan være i stand til å komme opp med alternative måter for deg å innta medisiner du trenger.

Prøv deg vanskeligste å komme deg inn i en fredelig sinnstilstand. Når du er avslappet, kan det noen ganger være litt lettere å svelge piller. Av denne grunn, prøv å slappe av ved å meditere eller gjør noen dype pust før du prøver å svelge piller.

Noen mennesker plassere en pille langt bak på tungen før de svelger (med vann). (Andre mennesker finner ut at denne metoden bare gjør dem føler seg enda mer nervøs. Det kan også føre til at enkelte individer å kneble.) Du vet selv best, så bare prøv dette trikset hvis du føler det ville fungere bra for deg.

Hvis du sliter med å svelge piller generelt, aldri, aldri forsøke å svelge en pille uten en drikke. Noen mennesker som ikke har noen problemer overhodet med å svelge piller kan svelge piller uten vann, men for folk som sliter med å svelge piller, dette er aldri et godt alternativ.

Et triks som fungerer for noen mennesker som kjemper for å svelge piller er å ta piller med en kullsyreholdig drikke (som kullsyreholdig vann) i stedet for med en ikke-kullsyreholdig drikke som vann. Carbonation synes å gi en nyttig distraksjon fra selve handlingen av å svelge piller. (Forfatteren av denne eHow artikkelen har brukt denne strategien ved flere anledninger, og det hjelper.)

Kanskje du ikke har noe imot å svelge små piller, men du sliter med større piller. Noen piller kan bli kuttet i to, eller til og med i kvartalene, og deretter svelget en halv eller en fjerdedel av gangen (med en drikke, selvfølgelig).

Noen kapsler kan åpnes, og du kan konsumere den pulveraktig stoff inne (kanskje blandet inn i eplesaus), heller enn å forsøke å svelge hele kapselen. Dessuten kan noen piller bli knust opp og forbrukes med eller uten mat (avhengig av om du har lov til å ta den aktuelle medisinen med mat).

Noen piller kan tygges i stedet for svelges hel, men være oppmerksom på at de fleste medisiner ikke smaker godt (som du vel vet), og så hvis du tygge pillene dine, vil du ønsker å drikke noe hyggelig smaksprøver (som juice) umiddelbart etterpå. Du kan selv ønsker å pusse tennene etter å ha drukket den hyggelige smaker drink, bare slik at du virkelig kan få medisinen smake helt ut av munnen din. (Tilsvarende noen mennesker finner de kan konsumere en liten pille hvis de skjuler pillen innsiden av en liten munnfull mat.)

Hint

 • Sørg for å snakke med legen din om dine problemer med å svelge piller. For eksempel, hvis en pille du prøvde å svelge noen gang har fått fast i halsen din, kan du nevne dette faktum med legen din, som kan diskutere ulike alternativer med deg.

Tarm Blokkering Symptomer og Svelging

Tarm Blokkering Symptomer og Svelging


Mange mennesker lider av tarm blokkering, ellers kjent som tarmobstruksjon. Tilstanden har mange årsaker, hvorav noen ikke er alvorlige. Imidlertid bør andre være en årsak til bekymring. For eksempel, hvis du opplever problemer med å svelge i tillegg til symptomene på en tarmobstruksjon det kan tyde på et alvorlig problem.

Svelge

Svelgeproblemer, også kalt dysfagi, oppstår når musklene i spiserøret ikke klarer å jobbe og kan skje med jevne mellomrom, som regel ikke betegner en alvorlig tilstand. Imidlertid, når det forekommer konsekvent det kan være symptomatisk for et mer alvorlig problem. Dysfagi kan også være ledsaget av hyppige halsbrann og en klump i halsen.

Tarmobstruksjon

Symptomer på tarmobstruksjon smerte, en hoven mage, forstoppelse og kramper som kan føre oppkast. Det finnes to typer av tarmobstruksjon: paralytisk ileus (der musklene i tarmen slutte å fungere uten noen fysisk årsak) og mekanisk obstruksjon (der tarmen kan bokstavelig talt blokkert av et objekt, for eksempel komprimert avføring, en svulst eller brokk). Gass smerter og abdominal oppblåsthet (har en følelse av fylde og mage mumling) er ikke alltid symptomer på tarmobstruksjon, men kan indikere et slikt problem.

Gastrointestinale problemer

Opplever tarmobstruksjon og har problemer med å svelge kan tyde på at du lider av et problem med mage-systemet, selv om kreft kan også forårsake disse symptomene. Hvis du lider av begge samtidig, se en lege umiddelbart, da det kan indikere tilstanden er alvorlig. På den annen side, kan det bare tyde på at du lider av to forskjellige forhold som påvirker tarmene og spiserøret.

Svelge Fremmedlegemer

Svelge et fremmedlegeme kan forårsake tarmobstruksjon og svelgeproblemer samtidig. Dette kan ikke bare skade på spiserøret og forårsaker vanskeligheter med å svelge, men det kan også skape en mekanisk hindring. Hvis blokkeringen er alvorlig og ikke består naturlig, kirurgi kan være nødvendig.

Betraktninger

Hvis du har problemer med å svelge for mer enn noen få minutter eller symptomer på en tarmobstruksjon for mer enn en dag, må du kontakte legen din så snart som mulig. Etter å ha begge problemer samtidig kan være symptomatisk for kreft, slik at en rask diagnose er viktig.

Problemer med å svelge piller

Problemer med å svelge piller


Ifølge en 2005 studie rapportert av American Medical Association, opptil 40 prosent av alle voksne har problemer med å svelge piller. For disse menneskene, vanskeligheter med å svelge, eller dysfagi, kan føre til dårlig etterlevelse av medisiner regimer, tapte doser eller nektet å fortsette å ta medisiner. Dysfagi har mange årsaker, både store og små, men uavhengig av dens opprinnelse, lider dele problemer med å ta medisiner i pille og kapsel form.

Sykdommer i spiserøret

Esophageal dysfagi, som har utspring i problemer med spiserøret området, kan føre til vanskeligheter med å svelge piller. En Mayo Clinic rapport om svelgevansker bemerker at esophageal dysfagi har mange opprinnelse, inkludert alder, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), svulster og strukturer av spiserøret.

Nevrologiske årsaker

Neurologiske sykdommer slik som Parkinsons sykdom og muskulær dystrofi, så vel som plutselig nevrologisk skade fra slag eller hjerneskade og kreft kan også forårsake dysfagi. Også, stråling og kjemoterapi, særlig for kreft i hode og nakke, kan føre til dysfagi.

Ukjente årsaker Dysfagi

Ifølge Mayo Clinic, noen tilfeller av dysfagi har ingen reell anatomisk årsak. Psykologiske faktorer kan også forklare problemer med å svelge piller. For mange enkeltpersoner, kan vanskelighets svelge piller faller i denne kategorien.

Strategier for å svelge piller

Knusing piller eller blande dem med mat kan gjøre å ta medisiner enklere, selv om Mayo Clinic advarer at du ikke kan behandle alle medisiner på denne måten. Helse Key drøftelse av måter å svelge piller bemerker at andre strategier inkluderer å drikke vann eller brus før du tar p-piller, eller ta et dypt åndedrag for å slappe av. Det kan også hjelpe til å bruke et sugerør, eller for å sentrere pillen på tungen.

Hva du skal gjøre hvis du svelger en tannbro

Hva du skal gjøre hvis du svelger en tannbro


Noe merkelig skjedde. Du var lystig spise egg salat på en bagel når plutselig du skjønte noe av tennene manglet. Hvis de var tenner som var del av en tannbro, og broen er ingensteds å bli funnet, oddsen er du svelget enheten. Mens tanken kan gjøre deg panikk, kan du bruke noen tid testet strategier for å håndtere situasjonen.

Vent

Du kan rett og slett ikke gjøre noe. Brua vil naturlig passerer gjennom systemet innen tre eller fire dager. Du ville bare gjøre deg selv skade ved å prøve å fremskynde prosessen ved å ta avføringsmidler eller tvinge deg selv til å kaste opp. Med mindre broen er særlig stor, for eksempel nesten på størrelse med et komplett sett av tannproteser, er det sannsynlig vil komme ut uten komplikasjoner. Det kan være lurt å bestille en ny bro, som den gamle vil være ganske ekkelt. Men med riktig sterilisering, kan det brukes om igjen.

X-stråler

Hvis din bro var spesielt stor eller du er typen til å bekymre deg, kan du få en X-ray for å finne broen. Broer som vises best i X-stråler har metall vedlegg, men selv de uten metall kan ofte bli oppdaget. Avhengig av deres størrelse, kan de åpenbarer seg foran en del av tarmen eller annet organ. Hvis legen bestemmer brua utgjør ingen fare, du kan slappe av. I sjeldne tilfelle, er broen fast i en potensielt skadelig spot, må du kanskje oppsøke en kirurg.

Kirurgi

Som nevnt før, broen vanligvis vil passere gjennom systemet i flere dager. Hvis, derimot, er du plutselig beset med sterke magesmerter, en hals blokkering eller følelsen av at du ikke kan svelge eller puste, leder for legevakten. Selv om slike tilfeller er svært uvanlig, kan de skje. Selv om det ikke er blokkerer halsen eller tarmen, kan en bro seg fast i et farlig sted eller rive et internt organ.

Ting å gjøre med Alzheimer-pasienter

Ting å gjøre med Alzheimer-pasienter


Nivået av aktiviteter og deltakelse varierer med hver enkelt og progresjon av hans Alzheimers sykdom. Aktiviteter ikke bare inkluderer gruppeaktiviteter, men også små daglige oppgaver eller aktiviteter pasienten nyter på en en-til-en basis. Regelmessige, rutinemessige aktiviteter er gunstig for Alzheimers pasienter. Ikke bare er den fysiske og mentale stimulering svært gunstig, men rutinen gir pasienter skal føle seg trygge, i et stabilt miljø. Gruppeaktiviteter skal fremme sosial samhandling og samarbeid, og individuelle aktiviteter skal fremme selvstendighet og valg.

Daglige gjøremål

Alzheimer-pasienter bør oppmuntres og støttes til å utføre sine egne daglige levende rutiner med bare så mye fysisk hjelp som er nødvendig. Personlig hygiene, kle og rydder rommet hennes skal alle bli utført med så mye automatisering og uavhengighet som mulig. Disse enkle aktiviteter fremme og oppmuntre uavhengighet og bidra til å danne en relativt normal daglig rutine, gi pasienten en følelse av normalitet og verdighet. Disse aktivitetene også inkludere å lage en kopp te med tilsyn, baking og hjelpe med rengjøring. Ikke alle pasienter er i stand til det samme nivået av uavhengighet, og aktivitetene skal tilpasses behovene til hver enkelt.

In the Garden

Hageaktiviteter gir en mulighet til å komme seg ut av dører, samt mulighet for sosiale og gruppe interaksjoner. Fugletitting er ofte en populær aktivitet, og tilbyr mental stimulering. Det er også en aktivitet som alle pasienter kan nyte, uavhengig av deres fysiske evner. Terapeutisk hagebruk, eller hagearbeid, gir både mental og fysisk stimulering. Det gir også en følelse av prestasjon og egenverd. Voksende frukt og grønnsaker gir en enda større følelse av prestasjon, spesielt hvis de produserer blir så brukt som en del av et måltid. Spiser avlingen gir et sunt kosthold, som har flere helsemessige fordeler.

Hobbyer

De fleste Alzheimers pasienter vil ha deltatt aktivt i hobbyer og tidsfordriv av sine valg i mange år før han ble diagnostisert med Alzheimers. Disse aktivitetene kan omfatte håndverk, quiz, puslespill, dans eller musikk. Disse hobbyer bør oppmuntres og fortsette så lenge som mulig, med endringer som er gjort for å imøtekomme utviklingen av sykdommen. Endringer kan omfatte puslespill med færre brikker, kryssord med enklere svar eller plast strikkepinner i stedet for metall. Sosiale aktiviteter kan omfatte et stort spill av bingo eller en quiz med pasienter i mange små lag. Oppmuntre pasienter til å nyte et bredt utvalg av tidsfordriv gir mange fordeler, både fysisk og psykisk.

Erindring

Mange Alzheimers og demens lider huske fjern fortid lettere og med mer klarhet enn den siste tiden. Lytte til perioden musikk, ser på bilder og diskutere hennes liv fra barndom til voksen alder kan være en stor kilde til lykke, og kan oppmuntre sosialisering. Erindring kan også føre til at pasienten blir mye mer animert og mindre innadvendt. Pleiere kan stille riktige spørsmål om en pasients livserfaringer, favorittsteder og familie, men det bør bemerkes at ikke alle har hatt positive erfaringer i livet og hun kanskje ikke ønsker å diskutere fortiden. Dette bør respekteres og aktiviteten bør ikke bli tvunget som det er ment å være hyggelig.

Svelging av Lemon & Almond Oil

Svelging av Lemon & Almond Oil


Sitron olje kan brukes lokalt, oralt inntak, og brukes i hjemmelagde vaskemidler. Det er kaldpresset fra sitronskall. Mandelolje kan også påføres topisk, og inntatt for proteiner og andre næringsstoffer, så vel som anvendes ved fremstilling av konfekt.

Lemon Oil Safety

Essential sitron olje er pH nøytral, men det inneholder ikke vitamin C. Det bør ikke skade tennene sine emalje når fortynnet i vann til forbruk, ifølge Young levende eteriske oljer.

Fordeler med Lemon Oil Svelging

Sitronolje er en god kilde til d-limonen, en potent antioksidant som finnes i sitroner og appelsiner. Svelging av ren mat grade limonen er ikke sannsynlig å være giftig, men det kan føre til oppkast og hodepine, ifølge floridachemical.com. Økte avføring og tretthet er også rapportert.

Almond Oil

Avledet fra dypet av aprikoser, er mandelolje en god kilde til stoffet amygdalin, som er gresk for "mandel". Stoffet laetrile ble isolert fra amygdalin. Opprinnelig ble det antatt å arbeide for kreftbehandling, men det ble til slutt forbudt i USA av Food and Drug Administration (FDA).

Advarsler

Forbruket av mandelolje er ikke anbefalt for gravide kvinner, så er det ikke nok data om dens virkninger, og det kan føre til fødselsskader. Alle som er allergisk mot mandler bør ikke forbruke mandelolje. Forgiftning har oppstått på grunn av overdose av laetrile fordi det frigjør cyanid i kroppen, ifølge drugs.com.

Almond Oil Bruker

Mandler er generelt trygt for forbruk som mat, og oljen er en trygg matlaging og baking ingrediens når det brukes i moderate mengder.

Hvordan ta piller hvis du ikke kan svelge dem

Hvordan ta piller hvis du ikke kan svelge dem


Enten du har problemer med å svelge store "hest" størrelse piller eller bare ikke kan ta noen piller, er dette artikkelen for deg. Jeg har en venn som ikke kan svelge piller fordi han har en liten spiserøret, og tar store piller har ført til kvelning. Andre mennesker bare ikke kan svelge piller i det hele tatt. Men det finnes måter rundt dette problemet.

Bruksanvisning

•  Først, la legen din vet at du har problemer med å svelge piller og spør om det er en flytende versjon av medisinen du trenger. Hvis det bare kommer i piller, sjekk med apoteket om du kan knuse opp pillen og ta det vil mat. I de fleste tilfeller er dette greit. Men ALLTID sjekk først; det kan være alvorlige eller livstruende helserisiko hvis du knuse opp en pille uten å vite om det er medisinsk forsvarlig å gjøre det.

Kjøp en pille crusher. Fordi mange mennesker har problemer med å svelge piller, de fleste apotek og narkotika butikker har pille knusere tilgjengelig. De lett redusere pillen til et fint pulver. Hvis du ikke har en pille crusher på hånden, vil en tallerken og baksiden av en skje fungere.

Nå, noen mennesker foretrekker å blande opp pillen pulver med mye mat for å skjule smaken, men dette er en feil. Pillen smak vil mest sannsynlig være sterk selv om du blande den opp med en masse eplemos, iskrem etc. og da må du spise all den maten. Les neste trinn for en mye enklere metode.

Prøv å sette den knuste pillen i en væske slik at du kan ta pillen i ett jafs, og få det gjort med. Jeg anbefaler å blande pulveret i en tomme eller to av helmelk. Den rike, kremete smaken av melk er den beste forkledning for at smaken av en knust opp pille og ved bare å ha en tomme eller to, kan du ta det hele i bare ett skudd og få det gjort med.

Nå er den beste delen! Når du har tatt det knust opp pillen i ett jafs av melk, vil det fortsatt igjen en dårlig smak av p-piller i munnen. Så har et sukkertøy eller sjokolade på hånden til pop i munnen og ta bort den dårlige smaken. Neste gang du har problemer med å svelge piller, bare husk disse trinnene, og det vil gjøre livet mye enklere.

Kan proteseadhesivene være skadelig ved svelging?

Kan proteseadhesivene være skadelig ved svelging?


Proteseadhesivene gjør livet lettere for protese wearers ved å holde proteser på plass og minimere problemer med matrester under protese. Mens noen studier kan reise spørsmål om sikkerheten av disse produktene, Food and Drug Administration godkjennelse av dem står. Produktene ikke bære advarsel etiketter.

Funksjon

Bruk proteseadhesivene å styrke båndet mellom protesen og tannkjøtt. Ikke forvent limet å "fikse" en dårlig tilpasset protese.

Dental-Professional.com antyder, "Lim er et nyttig hjelpemiddel for å protese oppbevaring og stabilitet for alle pasienter. De er spesielt nyttig for pasienter med spesielle behov f.eks dårlig nevromuskulær kontroll eller demens, men kan gi fordeler til alle protese wearers."

Riktig binding mellom proteser og tannkjøttet reduserer mengden av mat som kan komme under gebiss, og øker tilliten til brukeren.

Betydning

En rapport fra 2008 av American Academy of Neurology sitert fire saker som syntes å implisere proteseadhesiver som kilder til upassende mengder sink inntak. Andre rapporter fulgt, for eksempel en ABC News rapport i mai 2009, noe som tyder på sink inntas gjennom svelget proteseadhesivene forårsaket nevrologiske problemer i en liten del av befolkningen.

Legg til rapportene de mange advokat annonser på Internett som tilbyr sine tjenester mot proteseadhesivene selskaper og spørsmålet om hvorvidt lim er farlige gevinster i status.

Betraktninger

Sink er ikke i seg selv giftige, men er et nødvendig krav for mange cellulære funksjoner. The National Institute of Health setter den anbefalte kosten kvote for sink på 11 mg per dag for voksne menn og 8 mg for voksne kvinner (øker til 11 til 12 mg for ammende eller gravide kvinner). Menneskekroppen har ikke et spesialisert mekanisme for å lagre sink, i henhold til NIH.

Advarsel

Bruk den minste beløpet mulig når du søker proteseadhesiver. Følg produsentens retningslinjer. Hvis limet oser når du setter inn proteser eller bite ned, har du brukt for mye.

Se din tannpleie profesjonell regelmessig. Proteser slites ut og munn strukturen endrer seg over tid. Ikke prøv å kompensere for endringer med overdreven proteseadhesivene.

Forebygging / løsning

Forvent en tube med protese lim til å vare så lenge som ti uker, ifølge ABC nyheter rapporten. Minimal bruk av klebe resulterer i minimal sjanse for sink dosering.

Unngå bevisst svelger limet. Noen mindre inntak er uunngåelig som spytt løser opp limet over tid.

Fjern klebemiddel fra proteser på slutten av dagen. Ikke sove med proteseadhesivene i munnen.

New Alzheimer Behandlinger

New Alzheimer Behandlinger


Ifølge Alzheimers Disease Education & Referral Center (ADEAR), behandlinger fokus på å hjelpe folk å opprettholde hjernens funksjon, administrere deres atferd og hemme, utsette eller forebygge sykdommen.

Hjernefunksjon

Som i 2009, har den amerikanske Food and Drug Administration godkjent fem medisiner for å hjelpe Alzheimers pasienter tenke, huske og snakke: donepezil, rivastigmin, galantamin og tacrine for mild til moderat Alzheimers og memantin for moderat til alvorlig grad av Alzheimers.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger av Alzheimers medisiner inkluderer kvalme, oppkast, tap av appetitt og økt hyppighet av avføring, i henhold til Alzheimers Association. Tacrine kan forårsake leverskader.

Behavior

Alzheimers lider har ofte problemer med å sove, er urolig, engstelig, sint eller deprimert, og har en tendens til å vandre. Forskere studerer måter å behandle disse atferdsmessige symptomer, ifølge ADEAR.

Forebygging

ADEAR rapporterer at fra og med 2009, er forskerne undersøker flere mulige metoder for å forhindre eller forsinke Alzheimers, inkludert hjerte-behandlinger, antioksidanter, immunisering terapi, kognitiv trening og fysisk aktivitet.

Pågående forskning

ADEAR melder at forskere fra Weill Cornell Medical College og Alzheimers Disease Cooperative Study startet en studie i 2008 for å undersøke effekten av intravenøs immunglobulin behandling på å forebygge eller reversere demenssymptomer hos Alzheimer-pasienter.

Slik Cure Svelge Disorder

En svelgeforstyrrelser kan oppstå fra en rekke forskjellige tilstander eller situasjoner. Hvis choking alltid forekommende etter å ha spist eller drukket, og du også finner du svelge mange flere ganger enn du pleide å i løpet av dagen, og snakk med legen din. Les videre for å lære noen grunnleggende om hvordan man kan kurere en svelge lidelse ved hjelp av en lege.

Bruksanvisning

•  Lær mer om svelgeproblemer. Svelgeproblemer kan også skje i angst og panikkanfall, men det er allment kjent som Dysfagi. Svelgevansker er klassifisert som nevromuskulære sykdommer dersom de hindrer noen fra å kunne spise ordentlig eller drikke.

Få informert om GERD. Svelgevansker kan noen ganger oppstå fra GERD, kjent som gastro-esophageal reflux sykdom, der biter av mat er brakt opp igjen etter å ha spist. Vanligvis kan du kurere GERD med medisiner og svelgeproblemer vil opphøre.

Vite mer om effekten av mobilitet lidelser. Strekking av de trange esphageal passasjer kan oppstå hvis pasienten lider av mobilitet lidelser. Disse typer lidelser kan gjøre det vanskeligere å svelge.

•  Vurder kirurgi alternativer. Fjerning av hindringer og svulster kan bli utført med kirurgi hvis pasienten ikke kan svelge det hele tatt lenger. Svelgeproblemer som oppstår fra svulster og lammelser må kureres med et kirurgisk inngrep. Disse fremgangsmåter har en tendens til å være rask, men utvinningen en tendens til å ta en lengre tidsperiode.

Opt for andre behandlingsmetoder. Alvorlige svelgevansker må behandles med en fôring rør for å omgå halsen og munnen. Speechologists, nevrologer og ØNH legene er vanligvis involvert i denne prosedyren.

Tips og advarsler

 • Hvis du har et svelge problem som har vært plaget deg i lang tid, så ikke vent. Gå til legen din og fortelle dem om dine bekymringer.

Farer ved svelging Chewing Gum

Farer ved svelging Chewing Gum


Gum kan spores tilbake til antikkens Hellas, hvor harpiksen fra Mastic treet, Mastiche, ble nytes ved å tygge. Århundrer senere, tyggegummi laget syntetisk er en vanlig godbit nytes av massene for en rekke årsaker. Noen tygge tyggegummi for å fukte munnen og friske pusten, mens andre opplever en nedgang i angst eller en heving i fokus og hukommelse. Uansett grunn, er navnet faktisk; tyggegummi, og er ikke ment for konsum.

Kveles

Den mest åpenbare og gyldige fare for tyggis svelger er kvelende. En uventet inhalerer forårsaket ved å kjøre, kan et nys eller hoste lodge tyggegummi i luftrøret eller luftrøret blokkerer luftstrømmen, spesielt hos små barn. Små er kjent med konseptet med å tygge etterfulgt av å svelge, spesielt på en velsmakende godbit, som er flott resonnement ikke å tillate tyggegummi til ungdommer under fem år.

Farer til Phenylketonurics

Fenylketonuri er en sjelden sykdom der kroppen ikke klarer å forbrenne den aminosyre som heter fenylalanin. Denne syren er fremtredende i aspartam, et kunstig søtningsstoff som brukes i tyggegummi og diett brus. Mennesker er berørt av denne tilstanden er vel klar over sine begrensninger fordi fenylalanin finnes i alle matvarer som inneholder protein som kjøtt, fisk, egg og meieriprodukter.

Faren til Phenylketronurics er ikke svelger tyggegummi, men bare tygge det. Høye nivåer av phenylpyruvic syrer kan føre til hjerneskade manifesting i muskelsmerter, lightening av pigmentering, mental retardasjon, og beslag.

Buk Troubles

Selv om selve gummibasisen ikke kan fordøyes og passerer gjennom tarmen, er søtningsmidler og tilsatt sukker absorberes av kroppen. Resultatet av inntak av store mengder tyggegummi kan være alt fra forstoppelse, diaré, magesmerter og oppblåsthet. Søtningsmidlet anvendes i sukkerfri tyggegummi, sorbitol, er en ingrediens i tyggegummi som fungerer som et avføringsmiddel resulterer i vekttap. Denne side påvirke er fremtredende for lider av irritabel tarm syndrom (IBS). Forbruket av tyggegummi bør overvåkes være av de med denne tilstanden,

Legemidler for å behandle Paranoia i Alzheimer-pasienter

Alzheimers ikke bare ta ditt minne; det kan gjøre deg paranoid også. Dette skjer spesielt når solen går ned. Personer med Alzheimers bli mistenksomme, tenker at noen er ute etter å ta dem. Begrepet for dette er "sundowning", og ingen vet hvorfor det skjer. Noen teorier er på grunn av dårlig lys, skygger og mangel på støy.

Leger foreskrive narkotika

Leger foreskrive medisiner for å hjelpe Alzheimers pasienter med paranoia problemer, men i mange tilfeller gjør medisinen de foreskriver ikke hjelpe mye. Faktisk fire av de mest populære reseptbelagte medisiner forårsake død, hjerteproblemer, slag, diabetes og andre helserisikoer. Hvis du eller dine kjære tar paranoia medisiner for Alzheimers, de fleste av stoffene er ikke for eldre mennesker med Alzheimers.

Kolinesterasehemmere

Kolinesterasehemmere er et medikament som brukes til å behandle paranoia i Alzheimer-pasienter. De er godkjent av FDA, og er en trygg måte å redusere paranoia hos pasienter uten bivirkninger. Ulempen med dette stoffet er at legene sjelden, om noensinne, skriver det, og hvis de gjør det, er det bare i tre måneder. Kolinesterasehemmere heve acetylkolinnivåene. Når dette nivået stiger, er det mer kommunikasjon mellom nerveceller. Kolinesterase-inhibitorer har blitt vist å forbedre eller stabilisere Alzheimers symptomer når de anvendes under de tidlige eller moderate stadier av sykdommen.

Haloperidol

Haloperidol, vanligvis kalt haloperidol i det medisinske feltet, er en av de eldste former for medisinering. Det er allment foreskrevet for bruk i Alzheimer-pasienter, og det fører til mange bivirkninger. Dette stoffet er for symptomer på schizofreni, og det bidrar til å kontrollere tics og utilsiktede ytringer. Det er mye brukt for demente. Advarselen for dette stoffet er at det øker risikoen for død dersom de brukes til å behandle paranoia i demens eller Alzheimer-pasienter. Dødsårsaken er knyttet til hjerteproblemer eller infeksjon. Haloperidol eller Haldol er ikke godkjent av FDA for bruk i Alzheimer-pasienter, men det er allment foreskrevet. Andre bivirkninger er tretthet, svimmelhet eller tåkesyn. Haldol er kontraindisert med noen andre resepter.

Risperdal

Risperdal er et annet stoff med farlige bivirkninger, men legene forskrive det for pasienter med Alzheimers. Dersom pasienten har tidlig Alzheimers, kan dette stoffet øke risikoen for slag, hjertesvikt eller dødsfall. Det kan føre til at blodsukkeret til å pigge Dette stoffet kan inneholde fenylalanin, som er dødelig hvis du spiser for mye. Det kan opphisse hjernens nerveceller til mobilnettet død.

Zyprexa

Zyprexa er et annet mye brukt legemiddel til behandling av schizofreni og bipolar, men mange leger forskrive det for pasienter som lider av Alzheimers paranoia. Dette stoffet er en annen med mange bivirkninger. Det er ikke for eldre mennesker med demensrelatert psykose, selv om mange leger fortsatt foreskrive den. Zyprexa øker deres risiko for død. I testresultater mellom Zyprexa og en placebo, var dødeligheten over en 10-ukers periode 4,5 prosent for pasienter på Zyprexa og 2,6 prosent for de på et placebo. Zyprexa kan også svekke tenkning eller reaksjoner og kan være årsaken til selvmordsforsøk. Medisiner som samhandler med dette stoffet omfatter de foreskrevet for høyt blodtrykk eller hjertesykdommer samt Karbamazepin (Tegretol), Fluvoksamin (Luvox) eller Parkinsons sykdom medisiner.

Clozaril

Clozaril kan ha store fordeler, men du bør være bekymret for bivirkninger. Leger bruker denne behandlingen kun når andre medisiner ikke klarer, eller hvis en pasient ikke kan tolerere andre medisiner. Hvis du tar denne medisinen, risikerer du agranulocytose, eller lavt antall hvite blodlegemer; du vil trenge blod testet på en jevnlig basis. Clozaril kan forårsake betennelse i hjertemuskulaturen og forårsake blodtrykket til å falle dramatisk. Du er også i fare for å oppleve et slag eller hjertesvikt.

Sjekk Drug Information

Hvis legen forskriver medisiner, kan du sjekke alle bivirkninger. Du kan ikke liker det du leser, og du har rett til å be legen for å finne noe annet.

Hvordan Stopp svelger luft når du puster

Hvis du svelger luft når du puster, kan det slå inn i luftlommer i fordøyelseskanalen senere på dagen. Dette fører enten til raping eller flatulens. Det er mange forskjellige grunner til at du svelger luft og heldigvis alle av dem kan unngås, for det meste, slik at du kan kutte ned på mengden av gass du opplever i løpet av dagen.

Bruksanvisning

•  Unngå å svelge rett etter at du gjesper. Gjesping kan bringe en stor mengde luft inn i munnen og svelget etterpå kommer til å sende luften ned i spiserøret. I stedet puster når du gjesper før du svelger.

Pust med nesen. Du kommer ikke til å svelge noen luft når du puster gjennom nesen.

Tygg maten med munnen lukket. Hvis du lar munnen åpen du kommer til å ende opp med å svelge en god del luft med hver matbit.

Vent til munnen din er tom før du snakker med folk i løpet av et måltid. Å snakke med folk når det er fortsatt litt mat i munnen er langs de samme linjer som å tygge mat med munnen åpen.

Fortsett å bruke tyggegummi. Gum kommer til å øke luftstrømmen inn i munnen på grunn av kjeven din konstant bevegelse opp og ned, så hvis du har et problem med å svelge luft kan det være lurt å bytte fra tyggegummi til mints.