Digidexo.com

nyresvikt magesmerter

Grunner for magesmerter

Magesmerter er en av de vanskeligste symptomer for å diagnostisere. De kan vise til en meget mindre sykdom eller til en svært skadelig sykdom. Lengden av en magesmerter, alvorlighetsgraden av den magesmerter og bivirkningene som ledsager den magesmerter er alle faktorer som vil bidra til å avgjøre om den magesmerter er mer enn en uskadelig magesmerter. En magesmerter som er mindre og varer en kort tid er ikke noe å bekymre seg for. Hvis en magesmerter varer lenge og det føles verre enn den vanlige magesmerter, kan det være noe mer alvorlig. Hvis symptomene inkluderer forstoppelse, oppkast og diaré eller magesmerter, kan problemet være alvorlig.

Matforgiftet

Matforgiftning kan føre til magesmerter, og verre, oppkast og magesmerter. Ikke alle tilfeller av matforgiftning vil vare like lenge. I noen tilfeller matforgiftning vil komme og gå raskt, men andre ganger tar det lang tid å behandle, og du kan ha magesmerter i flere dager. De fleste tilfeller av matforgiftning er ikke farlig og passere i en dag eller to.

Amebiasis

Amebiasis er en amøbe som kan gjøre skade når det kommer inn i kroppen din. Den vanligste måten å få amebiasis er å drikke forurenset vann. Noen ganger kan en amebiasis vil leve i en kropp uten å gjøre noen skade. Andre ganger amebiasis vil gjøre skade på tarmen. Dette vil føre til magesmerter, magekramper, blodig diaré, høy feber og tap av appetitt. En person som får amebiasis sannsynlig bor i et fattig nabolag som ikke har tilstrekkelig sanitære forhold.

Caroli sykdom

En annen årsak til magesmerter er Caroli sykdom. The Caroli sykdom fører til at gallegangene i leveren til å utvide. Det er bare en viss mengde plass til gallegangene så når de utvider det fører til smerte. Lever-eller nyresvikt kan også forekomme. The Caroli sykdom ofte resulterer i død, men det er fordi de fleste tilfeller av Caroli sykdom forekommer i Afrika hvor de ikke har midler til å behandle den. Med riktig utstyr kan Caroli sykdom behandles, spesielt hvis infeksjonen er begrenset til ett område.

Cryptosporidiosis

Cryptosporidiosis er en annen sykdom som i stor grad er vannbåren. Cryptosoporidiosis, også kjent som krypto, er en mikroskopisk parasitt som forårsaker magesmerter og diaré. Crypto er den vanligste vannbårne sykdommer i verden, og er ofte kontrakt fra svømming på offentlige steder der svømmere har brakt skitt i bassenget og / eller urinert der. Prøv aldri å svelge bassengvannet, og generelt, ikke la det inn i munnen din.

Porfyri

Porfyri er en sykdom som påvirker nervesystemet. Noen ganger er det passerer gjennom et gen. Andre ganger er det passerer via smitte. Alkohol, røyking, medisiner og stress gjøre folk mer utsatt. Akutte former for porfyri forårsake magesmerter, vomitng, forstoppelse eller i alvorlige tilfeller lammelser. Kutane former for porfyri påvirker bare huden.

Ende nyresvikt Symptomer

Når nyrene fungere på mindre enn 10 prosent av normal det er diagnostisert som slutten stadium nyresvikt (ESRD). Nyrer vil mislykkes i å fjerne avfallsstoffer, regulere elektrolytter eller konsentrere urinen. I USA, er slutten stadium nyresvikt en vanlig konsekvens av diabetes.

Akutte symptomer

Akutte symptomer på nyresvikt inkluderer magesmerter, ryggsmerter, neseblod, diaré, feber og tretthet. Pasientene kan også ha en høy urinmengde eller ingen urinmengde i det hele tatt.

Kroniske symptomer

Kroniske symptomer på slutten stadium nyresvikt omfatter skjelettsmerter, tilbakevendende urinveisinfeksjoner, inkontinens, dårlig ånde og en endring i mental årvåkenhet.

Felles Symptomer

Noen symptomer på nyresvikt er både akutt og kronisk. De er oppkast, dårlig appetitt, muskelkramper og blek hud.

Svikt

Å avgjøre om symptomene skyldes ende nyresvikt pasienten kan ha en blod-eller urinprøve, en kiste x-ray, renal ultralyd eller en nyre biopsi.

Outlook

Over tid ESRD kan føre til anemi, høyt blodtrykk, skjelettsykdommer og nerveskader. Hvis behandles riktig av en lege, kan personer med ESRD føle seg bedre og leve med tilstanden i mange år.

Dosering av Acetylcysteine ​​i behandling for nyresvikt

Dosering av Acetylcysteine ​​i behandling for nyresvikt


Nyresvikt oppstår når det er omfattende skader på nyrer forårsaket av tilstander som diabetes og hypertensjon samt medikamentforgiftning. Riktig dosering administrasjon av acetylcystein kan bidra til å forbedre pasient forholdene under dialyse. Det hjelper også redusere risikoen for nyresvikt hos pasienter som er mottakelige for å utvikle tilstanden etter hjerteoperasjon. Det er variable doser og gjennom bruk av acetylcystein blant disse pasientene.

Indikasjoner

Acetylcystein er en tiol-holdig forbindelse indikert for respiratoriske tilstander slik som ved behandling av luftveisinfeksjoner, akutt og kronisk bronkitt, og dens forverring, tykk slimproduksjon og kronisk obstruktiv lungesykdom (emfysem). Det er også indisert for behandling av nyresvikt der sin post kontrastmiddel administrasjon undertrykker proksimale tubulære skader forårsaket av stress mediert antioksidant som kan skade nyrene.

Fordeler

Det er utallige fordeler fra acetylcystein. Sin administrasjon med riktig dosering kan føre til betydelig reduksjon i dødsfall som skyldes hjerte ulykker, forhindre heving av blodtrykk og øker blodtilførselen til nyrene og dermed redusere opphopning av uønskede avfallsstoffer i kroppen som fører til uremisk symptomer som åndenød , ankelen hevelse, oppkast og svimmelhet.

Når den brukes med tilstrekkelig hydrering, bidrar dette stoffet beskytte mot radiografisk kontrast indusert nefropati i hjerteinfarkt pasienter som gjennomgår angioplastikk. Bruken har vært ansett som et ekstra supplement for å beskytte celler mot aldring og kreft. Det gir også kroppen med høye nivåer av anti-oxidant kosttilskudd og hindrer acetaminofen toksisitet som kan skade leveren.

Dosering og administrasjon

Acetylcystein er tilgjengelig i variabel dosering og administrasjon. Den er tilgjengelig i 4, 10 og 30 ml hetteglass. 20 prosent av sin løsning kan fortynnes med sterilt vann for injeksjon eller inhalasjon former og natriumklorid inhalering eller injeksjon. 10 prosent av medikamentoppløsningen kan administreres ufortynnet.

Stoffet kan gis muntlig, intravenøst ​​og som en inhalant. Det anbefales å administrere en forstøvningsoperasjonen dose på 3 til 5 ml fra 20 prosent av løsningen, eller 6 til 10 ml fra 10 prosent løsning gitt 3-4 ganger daglig. Den direkte instillasjon av medikamentet kan bli gjort hver time ved 1-2 ml fra 10 til 20 prosent av oppløsningen. Oral administrering av medikamentet krever fortynning av 20 prosent løsning med diettleskedrikker, inntil den når 5 prosent endelig konsentrasjon.

Advarsel

Store doser av acetylcystein forårsake kvalme når det tas på tom mage. Andre bivirkninger er urticaria, bronkospasme, nasofaryngealt og gastrointestinale symptomer som oppkast, diaré og magesmerter. Dosene bør ikke overskride 500 mg når det tas oralt for å unngå bivirkninger.

Forsiktighet bør også utvises hos pasienter med kjent overfølsomhet for komponenten av stoffet, nyfødte, astmatikere med historie av magesår, gravid og ammende kvinner.

Når du tar dette stoffet alle diuretika, bør smertestillende medikamenter og ACE-hemmere stanses til tidspunktet for inngrepet. Alvorlige allergiske reaksjoner er rapportert som utslett, hevelse i ansiktet, ekstremiteter, og tunge, alvorlig kløe, svimmelhet og problemer med å puste.

Betraktninger

Ekstra forsiktighet må tas med acetylcystein løsning for å hindre forurensning av den sterile løsning siden den ikke inneholder antimikrobielle agent. Medikamentet må være forberedt og utnyttes innen en time. Den gjenværende ufortynnet løsning skal lagres i kjøleskap og må brukes i løpet av 96 timer.

Tegn og symptomer på akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt, også kalt akutt nyresvikt, oppstår når begge nyrer stengt. Det skjer plutselig, men noen ganger er midlertidig og i en annen kategori enn kronisk nyresvikt. Siden akutt nyresvikt skjer raskt, kan du gå glipp eller ignorere de første symptomene, siden de kan være en del av en annen, mildere sykdom. Etter dette stadiet, vil symptomene begynner å hope seg opp raskt, og du må søke medisinsk intervensjon for å stoppe episode av nyresvikt.

Signs

Tegn som peker til akutt nyresvikt er hyppige eller redusert urinproduksjon, hoste, høyt blodtrykk, tap av pust lett, en rask, treg eller arytmisk hjerteslag, dehydrering og væskeretensjon. Hvis du opplever flere av disse tegnene på en gang, bør du vurdere å ringe legen din for en konsultasjon så snart som mulig.

Tidlig stadium Symptomer

Tidlig stadium symptomer kan være svært subtile, og du kan tro at ingenting er galt med deg. Tidlige symptomer dekker også et bredt utvalg av kroppen, slik at du kan tro du er syk og ser ingenting som indikerer at nyrene dine begynner å svikte. De tidlige symptomene er redusert urinproduksjon, hevelse av kroppen, problemer med konsentrasjon, forvirring, tretthet og slapphet, kvalme og oppkast, magesmerter, og en metallisk smak i munnen.

Merkbare symptomer

Når du begynner å få merkbare tegn på nyresvikt, er det viktig for en lege å undersøke deg og kjøre tester slik at du kan få behandling så snart som mulig. Symptomene er blødning, feber, uvanlig svakhet, uforklarlig utslett, manglende appetitt, ryggsmerter, blodig diaré, muskelkramper og blek hud. Legen din vil bestemme behandlingen. Han kan velge å sende deg til et sykehus for omsorg, sette deg på en spesiell diett, og kan foreskrive diuretika eller medisiner.

Acyclovir og magesmerter

Acyclovir (Zovirax) er en anti-viral medisiner primært brukes til å redusere symptomer og fremme helbredelse hos personer som har lidelser forårsaket av herpesvirus. Det betyr ikke kurere sykdommer, men kan fremskynde helbredelse tid. Acyclovir er tilgjengelig som en tablett, kapsel, væske og intravenøs væske. Det er kategorisert som en syntetisk nukleosidanalog som hindrer spredning av viruset i kroppen.

Bruksområder

Acyclovir er foreskrevet for å behandle helsemessige forhold forårsaket av herpes, inkludert vannkopper, helvetesild, forkjølelsessår og genital herpes. Acyclovir også kan hindre utbrudd av genital herpes hos personer som har hatt tidligere hendelser. Leger noen ganger fore acyclovir å behandle en hud infeksjon forårsaket av herpes kalt herpetisk eksem, og for å hindre at herpes-infeksjoner hos HIV-pasienter.

Vanlige bivirkninger

Gastrointestinale problemer er de mest vanlig rapporterte-acyclovir bivirkninger, ifølge Drugs.com. De inkluderer urolig mage, magesmerter eller kramper, diaré, kvalme og oppkast. Andre vanlige Acyclovir bivirkninger inkluderer svimmelhet, tretthet, håravfall, leddsmerter, følsomhet for sollys og visjon endringer.

Alvorlige bivirkninger

Leveren dysfunksjon er en alvorlig, men sjelden acyclovir bivirkning som kan innebære magesmerter, med flere symptomer på gulsott, ekstrem tretthet og mørk urin. Andre mindre vanlige bivirkninger som også krever øyeblikkelig legehjelp inkluderer redusert vannlating, forvirring, aggressiv atferd, hallusinasjoner, talevansker, kramper og bevisstløshet. Sjelden, noen mennesker har en allergisk reaksjon på acyclovir, med symptomer på elveblest eller utslett, pustevansker, vanskeligheter med å svelge og hevelse i ansiktet. Ukontrollerbare skjelvinger eller en midlertidig manglende evne til å bevege seg visse deler av kroppen er effekter også ringer for umiddelbar legehjelp.

Blood Disorder

Sjelden har noen mennesker tar acyclovir utviklet en alvorlig tilstand som involverer redusert røde blodceller og blodplater, noe som resulterer i mange små blodpropper. Symptomer kan inkludere uvanlige blåmerker eller blødning, blodig diaré, blod i urinen, utslett med små rødlilla flekker, magesmerter, tretthet og feber. Denne tilstanden kan føre til nyresvikt, og det kan være livstruende. Det blir behandlet med plasma-utveksling og medisinering.

Drug Interaction

Stoffet probenecid, foreskrevet for å øke urinsyreutskillelse, kan øke nivået av acyclovir i blodet, noe som øker risikoen for acyclovir bivirkninger, inkludert magesmerter og andre gastrointestinale problemer. Når du tar både medisiner, kan pasienten trenger å spørre en lege om å redusere acyclovir dosering.

Crestor og magesmerter

Crestor og magesmerter


Crestor er merkenavnet for rosuvastatin kalsium, et statin narkotika, designet for å senke kolesterolnivået i kroppen. Det er ofte foreskrevet for å bekjempe aterosklerose, mer kjent som "tilstopping av blodårene", og er en del av en overordnet plan som inkluderer en lav-kolesterol diett. Selv om det har vist seg å redusere LDL-nivået med så mye som 52 prosent, kan crestor ha noen bivirkninger, hvorav den ene er magesmerter.

Hvordan Crestor Works

Leveren er ansvarlig for å gjøre det meste av kolesterolet som finnes i blodet, og crestor arbeider i leveren. Ved å blokkere enzymet HMG-CoA, forårsaker crestor leveren til å gjøre mindre kolesterol. Det øker også kolesterol opptak og nedbrytning av kolesterol allerede i blodet. På denne måten senker crestor dårlig kolesterol (LDL), mens på samme tid det hever gode (HDL). Det er klassifisert som en HMG Co-A reduktase hemmere.

Dosering

Crestor er en pille, tatt muntlig. Doseringen kan variere fra 5 til 40 mg. Hvis du er foreskrevet Crestor, vil legen vanligvis begynner med en 10mg dose, med mindre du er i en "høy risiko" gruppe, og da vil du sannsynligvis begynne på 5 mg. Du faller i denne gruppen hvis du er asiatisk-amerikansk, ta cyklosporin, har hatt alvorlig nyresvikt, eller er 65 år eller eldre. 40 mg dose er skrevet ut kun til pasienter som ikke har respondert til 20mg pille og kosthold. Vanligvis etter to til fire uker, vil legen kontrollere lipid nivåer, og dosen kan bli justert.

Magesmerter

Magesmerter, sammen med hodepine, muskelsmerter, kvalme og svakhet, er oppført av Astra Zeneca Pharmaceuticals, skaperen av Crestor, som blant de vanligste, men sjeldne, bivirkninger. Disse kan passere uten å endre behandlingen. Men FDA utstedt et varsel mars 2005 advarsel om at alvorlig muskelskade hadde blitt funnet hos pasienter som tar statin narkotika, for å inkludere Crestor. For å redusere risikoen, revidert Crestor sine anbefalinger for sikker bruk og dosering.

Forholdsregler

Før du starter behandling med Crestor, informere legen din dersom du er gravid eller planlegger å bli. Du bør også la legen vite om du ammer. Hvis du har en historie med muskelsvakhet eller smerter, eller har lever, skjoldbruskkjertelen eller nyreproblemer, kan Crestor ikke være for deg. Igjen, dele denne informasjonen med legen din. Til slutt, informere legen din dersom du drikker mer enn to glass alkohol daglig, eller ta noen andre reseptbelagte eller over-the-counter narkotika.

Advarsler

Hvis du har magesmerter eller noen av de andre bivirkninger, mens du tar Crestor, ta kontakt med din lege. Han eller hun kan endre dosen eller anbefale du slutter å ta Crestor helt. National Institutes of Health anbefaler at du ikke endrer dosen av, eller slutte å ta Crestor, uten først å kontakte legen din.

Lav Kalium og magesmerter

Kalium er et viktig mineral og elektrolytt nødvendig for riktig funksjon av kroppens muskler og vev. Utilstrekkelig kalium kan føre til magesmerter når nivåer slipp lav nok til å indusere hypokalemi, en potensielt livstruende tilstand.

Årsak

Hypokalemi oppstår når nivåene av kalium i blodet er for lavt; det kan skyldes nyresykdommer, spiseforstyrrelser eller fra overdreven oppkast, svette, diaré eller vannlating, ifølge Medline Plus.

Signs

Magesmerter fra lav kalium resultater fra tarmlammelse og kan også føre til forstoppelse og oppblåsthet, sier Linus Pauling Institute. Andre symptomer på hypokalemi er kramper, muskelsvakhet og tretthet.

Farene

Ubehandlet hypokalemi kan noen ganger føre til lammelser eller uregelmessig hjerterytme, ifølge informasjon fra Medline Plus.

Ved å søke hjelp

Ring legen din dersom du har magesmerter eller andre symptomer på hypokalemi Etter opplever noen store tap av kroppsvæsker.

Behandling

Kaliumtilskudd, tatt under tilsyn av lege, kan vanligvis riktig hypokalemi. Alvorlige tilfeller kan kreve intravenøs kalium.

Har Alkohol og nyresvikt påvirker legemiddelmetabolisme?

Har Alkohol og nyresvikt påvirker legemiddelmetabolisme?


Alkohol kan påvirke metabolismen av medikamenter på flere måter. Det kan redusere metabolismen av andre legemidler, eller det kan øke metabolismen av andre legemidler. Alkoholbruk kan slå noen stoffer til giftige stoffer. Nyrene imidlertid ikke metabolisere midler, men snarere å filtrere mange stoffer ut av blodet. Nyresvikt kan føre til narkotika for å bygge opp i kroppen. Du bør alltid diskutere dine reseptbelagte og ikke-reseptbelagte legemidler med lege eller apotek dersom du drikker alkohol eller har nyresvikt.

Grunnleggende om Drug Metabolism

Leveren metaboliserer næringsstoffer slik som proteiner og karbohydrater, så vel som alkohol, og mange medikamenter. For å metabolisere midler for å bryte ned i enklere molekyler. Legemet kan bruke disse molekyler enklere, eller den kan fjerne dem ut av kroppen, for eksempel gjennom nyrene, forbrenner Leveren stoffer ved å gjøre enzymer. Ulike enzymer forbrenne ulike stoffer. Ved å påvirke måten leveren fungerer og enzymene det gjør, kan medikamenter forstyrre hverandre stoffskifte på flere forskjellige måter.

Effekter av alkohol på Drug Metabolism

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) lister opp fire måter alkohol kan samhandle med andre legemidler:

1) Et enzym som metaboliserer alkohol kan også metabolisere et annet medikament. Tilstedeværelsen av alkohol i blodet kan redusere metabolismen av det andre stoffet.
2) Kronisk alkoholbruk kan aktivere enzymer som metaboliserer andre rusmidler.
3) Kronisk alkoholbruk kan også aktivere enzymer som slår narkotika inn skadelige stoffer.
4) Alkohol kan øke effekten av andre beroligende medisiner og narkotiske stoffer.

Den fjerde effekten ikke gjelder for metabolismen av andre legemidler. Men de som bruker alkohol bør holde det i bakhodet hvis de tar beroligende midler eller narkotiske smertestillende som morfin.

Betydningen av Redusert Drug Metabolism

Enzymet aldehyd dehydrogenase forbrenner det meste av alkoholen inntas av tilfeldige brukere. Å ha en drink av alkohol kan hindre aldehyd dehydrogenase fra metabolizing andre stoffer. Den reduserte metabolisme av et annet stoff kan forårsake at narkotika å bygge opp i blodet. Buildup kan forårsake bivirkninger og symptomer på overdose. For eksempel, ifølge niaaa og informasjon publisert i apoteker Letter / Forsk Brev (PL / PL), kan en drink av alkohol reduserer metabolismen av trisykliske antidepressiva, øke sine beroligende effekt.

Viktigheten av økt Drug Metabolism

Kronisk bruk av alkohol kan aktivere enzymer som fremskynde metabolismen av enkelte legemidler. Informasjonen i PL / PL bemerker at kronisk drikking kan ha motsatt effekt på metabolismen av trisykliske antidepressiva som sporadisk drikking. Ved å øke forbrenningen av disse stoffene, kan kronisk bruk av alkohol forårsake behovet for høyere doser for å få riktig terapeutisk effekt.

Nyresvikt

Nyrene fjerne overflødig væske, mineraler og avfall fra blodet. Der leveren forbrenner mange legemidler, nyrene fjernes de fleste medikamenter og deres metabolitter fra blodet og sende dem ut av kroppen i urinen. Hvis nyrene begynner å svikte, da det gjør deres evne til å fjerne stoffer og deres metabolitter fra blodet. Disse stoffene kan bygge seg opp i kroppen, sammen med de andre skadelige stoffer nyrene normalt fjernes. Den nyresvikt seg sammen med de stadig høyere nivåer av medikamenter i blodet vil føre til alvorlige symptomer.

Medikamentdosering med nyresvikt

Nyresvikt krever generelt reduserte doser av de fleste medikamenter. Nyresvikt oppstår i grader, fra mild til alvorlig. For de fleste medikamenter, leger justere dosen basert på kliniske mål på nyrefunksjonen. En studie publisert i "American Family Physician" i 2007 gir dosejusteringer for mange legemidler tastet til de mest brukte mål på nyrefunksjonen. Generelt, jo mer alvorlig nyresvikt, desto lavere er dosen av medikamentet.

Hvordan behandle magesmerter

Magesmerter kan komme fra mange forskjellige kilder og behandle det med hell ofte avhenger av årsaken. Alvorlig eller kronisk magesmerter må bli sett av en medisinsk faglig som noen magesmerter kan være tegn på et alvorlig problem. Magesmerter kan være forårsaket av irritabel bolle syndrom, blindtarmbetennelse, gallestein eller andre problemer.

Hvordan behandle magesmerter

•  Snakk med legen din om magesmerter som du opplever, særlig hvis smertene er alvorlig eller om det fortsatt inntreffer. Noen abdominal smerte kan være mer direkte (for eksempel menstruasjonssyklus kramper) enn andre, og kan ende i løpet av en relativt kort tidsperiode. I disse tilfellene, hjem rettsmidler er ofte fint. Imidlertid bør abdominal smerte ikke kan ignoreres dersom det er mer alvorlig eller hvis årsak er ukjent.

Bruk en over disk syrenøytraliserende for magesmerter som er relatert til halsbrann. Du kan også finne medisiner som vil hjelpe behandle overflødig gass, som også kan føre til magesmerter og ubehag. Hvis symptomene er vedvarende, snakk med legen din om hvordan du kan hindre dem fra å skje.

Ta et varmt bad eller plassere en varmepute over området. Mange synes at varmen bidrar til å redusere smerte og lette små problemer. Dette kan være spesielt nyttig for menstruasjonssmerter.

Prøv å ta en over disk smertestillende medikamenter. Det er lurt å holde seg borte fra ibuprofen og aspirin som de både kan irritere magen og føre til mer magesmerter. I stedet velger paracetamol produkter vilje er mindre sannsynlighet for å forårsake irritasjon.

Rest, drikke væske for å hindre dehydrering og spise små måltider. I mange tilfeller vil magesmerter passere hvis du ta det med ro en stund. Velg milde matvarer og holde seg borte fra fet mat, alkohol, koffein og krydret valg. Mange synes det er nyttig å ta små, hyppige slurker av ikke kullsyreholdige drikker er bedre enn å drikke mye på en gang.

Årsaker til venstre-sidig magesmerter

Årsaker til venstre-sidig magesmerter


Magesmerter er et symptom på en rekke lidelser, noen av dem alvorlige eller livstruende. Kontakt lege dersom du opplever sterke magesmerter som vedvarer eller forverres. For smerter i venstre side av magen, en rask sjekk av dine siste aktiviteter, mat forbruk og tilhørende symptomer kan hjelpe deg å finne en mulig årsak.

Betydning

I medisinske termer, begynner magen rett under brystkassen eller brystbenet og strekker seg nedover til bekken bein. Magen er hjem til magen din, dine store og små tarmene, blindtarmen din, lever, milt, bukspyttkjertel og galleblæren. I tillegg, urinveiene, nyrene og urinlederne er i magen. Selv om reproduktive organer er i bekkenet, mange anser dette området for å være deres underliv.

Typer

Smerte er kroppens måte å fortelle deg det kan være et problem. Siden buken inneholder mange organer, plasseringen av smerte, intensiteten og den type smerte er indikatorer på det underliggende problem. Noen av de vanligste fordøyelsessystemet årsaker til magesmerter venstresidig inkluderer tarmgass ledsaget av oppblåst mage, fordøyelsesbesvær, kolitt, pankreatitt, divertikulitt, irritabel tarm syndrom (IBS) eller nyreproblemer som påvirker venstre nyre eller urinleder. Hvis smertene er ny, skarp eller alvorlig, ta kontakt med en lege for råd.

Identifikasjon

Fordi magen er den største kroppens hulrom, kan smerter på venstre side indikere et problem andre steder i magen. En ektopisk svangerskap i venstre egglederen kan stråle smerte i den øvre del av buken. Hos kvinner, kan endometriose føre til kroniske smerter i hver side av magen. Hvis legen mistenker Smerten stammer i reproduktive organer, kan han bestille en transvaginal ultralyd for å finne problemet.

Betraktninger

Legen din vil be om de siste måltider hvis smertene er midt på venstre side av magen. Selv om matforgiftning ofte påvirker hele magen, noe som resulterer i kvalme, oppkast eller diaré, kan det også påvirke bare én side, forårsaker musklene til krampe. Venstre-sided smerte som strekker seg bakover mot ryggen kan stamme i venstre nyre. En nyrestein forårsaker uutholdelig smerte hos noen individer, og kan kreve at laserbehandlingen for å bryte stenen i mindre biter, slik at det kan passere gjennom ureter. Med en stor nyrestein, kan litt blod være synlig i urinen din, fra en rosa skjær til en mørkere rød. Noe blod i urinen din signaliserer behovet for å varsle lege umiddelbart.

Potensiell

Selv en enkel fordøyelseskanal lidelse kan føre til magesmerter venstre-sidig, kan årsaken også være noe alvorlig. En lege bør ta noen nye smerter eller smerter som forverres. Venstre-sidig magesmerter med en medfølgende feber, tap av matlyst, mage hevelse eller dårlig ånde signalisere en nødsituasjon og pasienten bør oppsøke lege så snart som mulig.

Advarsel

Ikke vent for sterke smerter å avta, ringe legen din og få hans mening. Mens de fleste tilfeller av magesmerter er midlertidige forhold, som følge av dårlig fordøyelse, en trakk abdominal muskel eller forstoppelse, tar ingen sjanser.

Hvordan Diagnose magesmerter

Magesmerter er et vanlig helseproblem. Det kan skyldes en rekke forhold, som for eksempel blindtarmbetennelse, nyresykdom, en galleblæren infeksjon, urinveisinfeksjoner, gjær infeksjoner, blære infeksjoner, pankreatitt og selv irritabel tarm syndrom. Du kan selv diagnostisere hvis du kjenner tegn og symptomer å se etter.

Hvordan Diagnose magesmerter

Hvordan diagnostisere magesmerter

•  Å vite hvordan man skal beskrive og lokalisere smerten er det første trinnet i å diagnostisere problemet. Ligg på ryggen og skyv hardt på magen der du tror du føler smerte. Bruk fingertuppene til å gjøre dette. Puste normalt mens du presser med en hånd i områder hvor du føler ømhet eller noe utenom det vanlige, for eksempel en klump eller herdet området. Hvis du føler noe unormalt, sørg for å la legen få vite.

Hvis du opplever ubehag ved vannlatning, eller ømhet i blæren området, kan dette enten være en blære infeksjon, en urinveisinfeksjon (UVI) eller muligens en seksuelt overført sykdom (STD). Du bør konsultere legen din med en gang hvis du føler smerte eller brennende mens urinering. Smerter og ømhet rundt marine kan bety at du har blindtarmbetennelse. Smerter i øvre del av magen, som vanligvis oppstår etter å ha spist, kan bety at du har en sår. Disse forholdene er alvorlig og må behandles av lege for å hindre ytterligere helseproblemer.

Record hvor ofte du opplever symptomer, varigheten og den eksakte plasseringen av disse abdominal ubehag. Hvis du opplever skarpe smerter, blødning, eller nummenhet, bør du oppsøke lege umiddelbart. Forklar legen din om alt du har opplevd, og sørg for å vise ham plasseringen av smerte. La ham vite hvor lenge du har hatt problemer, og hvor ofte de forekommer.

Det ville også være en god idé å ta noen medisiner som du tar når du ser din lege. Noen ganger kan visse medisiner forårsake kramper, og kan være en bivirkning av noen av din smerte. Ikke anta at det er bare din medisinering, eller en allergi mot mat. Blir alltid sjekket ut av lege hvis disse symptomene vedvarer, eller å bare sørge for at alt er OK.

Hint

  • Søk profesjonell hjelp hvis du opplever pågående magesmerter. Ikke prøv å medisinere seg selv hvis symptomene fortsetter å vedvare. Ikke slutt å ta noen medisiner uten legens tillatelse. Bruk en penn og papir for å ta eventuelle symptomer og hvor ofte de forekommer.
  • Ta aldri reseptbelagte legemidler som ikke er foreskrevet til deg. Hvis du er allergisk mot noen medisiner, vennligst informer legen din om det. Ring 911, eller gå til nærmeste akuttmottaket, hvis du opplever sterke smerter.

Årsaker til kronisk magesmerter

Kronisk magesmerter kan føre deg til å være i en evig tilstand av ubehag og angst. Årsakene til kronisk magesmerter er varierte, og inkluderer lidelser og infeksjoner i fordøyelsessystemet, kjønnsorganer og urinveier. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og National Library of Medicine om årsakene til kronisk magesmerter.

GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan føre til at du har kroniske smerter i øvre del av magen, og kan bli verre etter å ha spist og samtidig legge ned.

IBS

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan føre til at du har kroniske magesmerter, magekramper og forstoppelse som veksler med diaré.

Gallestein

Kroniske smerter i øvre del av magen som er ledsaget av kvalme og kronisk fordøyelsesbesvær kan være et resultat av gallestein, som krever rask legehjelp.

Divertikulitt

Divertikulitt er en kronisk betennelse i små områder av tarmen, og kan føre til kroniske magesmerter og problemer med å fordøye visse typer matvarer.

PID

Bekkeninfeksjon (PID) kan føre til kroniske smerter i nedre del av magen og bekkenet hos kvinner, og er forårsaket av infeksjoner i det reproduktive systemet.

Endometriose

Kvinner med kroniske underlivssmerter kan ha endometriose, en sykdom i slimhinnen i livmoren.

Urinveisinfeksjoner

En urinveisinfeksjon kan gi smerter i nedre del av magen, og kan være kronisk hvis infeksjonen står ubehandlet.

Diagnostisering av Upper Right magesmerter

Magesmerter er en vanlig plage, og det kan variere fra et skarpt til nesten en knivstikking sensasjon. Den vanligste tanke er at magen er hva som forårsaker ubehag. Imidlertid kan mange andre årsaker være den skyldige. Her er noen symptomer som kan være årsaken til magesmerter.

Pankreatitt

Smerten kan starte i øvre høyre del av magen og stråler til sidene og bak. Det kan øke etter et måltid.

Gallestein

Gallestein dannes når galle duct blir hindret, som deretter fører til magesmerter. Smerten kan bli nesten uutholdelig.

Mononukleose

En person med en mono-infeksjon kan oppleve magesmerter som aldri går bort.

Hepatitt

Hepatitt kan ofte føre til magesmerter, spesielt hos personer som lider av kroniske symptomer på hepatitt. På grunn av levercirrhose, smerte følt er forbundet med denne sykdommen.

Tarmsykdommer

Intestinal problemer som irritabel tarm syndrom, overdreven gass eller oppblåsthet kan gi ubehag. Selv en intestinal blokkering kan skape kroniske smerter.

Betraktninger

Hvis du på noe punkt du utvikle en smerte i øvre del av magen som enten legger seg og kommer tilbake, eller er vanskelig å lindre, er det viktig å søke legehjelp for å sørge for at det ikke er noen alvorlig tilstand.

Hvordan diagnostisere magesmerter

Diagnostisering noe på egen hånd kan være vanskelig. Sjelden vil du virkelig vite årsaken til de smerter eller smerter som måtte forekomme, med mindre, selvfølgelig, du er i stand til å direkte knytte det til noe, som et traume eller hendelse som skjedde i din nære fortid. Når det gjelder magesmerter, det samme er ganske mye sant. Men, det er et par ting du kan gjøre for å diagnostisere tilstanden.

Hvordan diagnostisere magesmerter

•  Vurdere symptomene på magen smerte. Det første skrittet for å diagnostisere noen form for smerte, inkludert magesmerter, vil innebære noen vurdering av symptomene som oppstår. Du bør se på om smerten er skarp eller kjedelig, svie eller kramper, full eller bankende, og hvis denne smerten er ledsaget av andre symptomer.

•  Ta hensyn til varigheten av magesmerter. Til å diagnostisere magen smerte, må du også ta hensyn til varigheten av smertene. Betyr det vare i bare noen få minutter eller gjør det vare noen få timer? Har smertene kommet og gått i løpet av de siste dagene, eller har du hatt jevnlige episoder av ubehag for de siste månedene? Har visse matvarer utløser smertene dine?

Se på når magesmerter oppstå. Når en magesmerter forekommer oftere på tom mage, blusser opp i kveld og er lettet av visse matvarer eller antacida, kan dette være en indikasjon på at du lider av en sår.

Tenk på alt som kan ha bedt om magesmerter. Når magesmerter oppstår snart etter å ha spist og er ledsaget av halsbrann og selv brystsmerter, kan dette være en indikasjon på at du har gastroøsofageal sykdom, sure oppstøt, irritabel tarm syndrom eller rett og slett dårlig.

Husk den faktiske plasseringen av smerte. Når magesmerter oppstår i øvre høyre del av magen og er ledsaget av fordøyelsesbesvær, feber og kvalme, kan dette være et tegn på at du har gallestein eller lider en galleblæren angrep. Hvis denne smerten er mer av en brennende følelse over den øvre del av magen og ledsaget av kvalme, oppkast, oppblåsthet og vekttap, kan det være et tegn på gastritt, som er en betennelse og irritasjon i mageslimhinnen.

Tenk tilbake på din avføring. Når magesmerter oppstår og du ikke har bestått avføring, kan smertene rett og slett være et signal om at du lider av forstoppelse.

Ta hensyn til eventuelle "tvilsom" matvarer du har spist. Lider av magesmerter og kramper med kvalme, diaré, oppkast og tretthet kan være en advarsel om at du har fått matforgiftning, kontrakt E. coli eller har intoleranse for en bestemt matvare.

Snakk med legen din. Selvfølgelig er den enkleste og sikreste måten å diagnostisere magesmerter å snakke med en medisinsk faglig. Han vil være i stand til å riktig og effektivt diagnostisere årsaken til magesmerter.

Hint

  • Hvis magesmerter er skarp og relativt verkende, bør du kontakte lege umiddelbart, da dette kan være en indikasjon på en alvorlig medisinsk tilstand.

Hva er årsakene til magesmerter?

Vondt i magen kan påvirke hvem som helst, og det er en rekke ting som kan forårsake dem. Uansett hva årsaken er, kan magesmerter være et reelt hinder på din hverdag, så å vite hva som kan være årsaken til det og hvordan du kan fikse problemet kunne bringe stor lettelse for din verkende midsection.

Matforgiftet

En årsak til magesmerter er matforgiftning, som presenterer symptomer på magesmerter, oppkast, diaré og feber. Salmonella er en vanlig matbårne bakterier, og selv om det kan være livstruende, vanligvis går det innen en uke. E.coli er en voksende form som kan presentere seg selv gjennom blodig avføring. Hvis dette skjer, bør du oppsøke lege umiddelbart. Mest matforgiftning er forårsaket av kokt, utløpt eller dårlig håndtert mat. For å hindre matforgiftning, unngå rå mat eller mat som har passert utløps.

Fordøyelsesbesvær

Fordøyelsesbesvær er en annen form for magesmerter ofte ledsaget av oppblåsthet, halsbrann og kvalme. Vanlige årsaker er krydret eller fet mat, alkohol, stress, tobakk og medisiner. Kontakt legen din hvis du har konstant dårlig, som det kan være et tegn på en alvorlig problem.Things du kan gjøre for å forebygge og behandle dårlig inkluderer spise saktere, unngå visse matvarer, kutte ned alkohol og røyking, redusere stress og unngå koffein. Legen kan også foreskrive en medisin som kan nøytralisere syrer i magen og lindre fordøyelsesbesvær.

Gastroenteritt

Vanligvis kjent som magen influensa, gastroenteritt forårsaker betennelse i mage og tarm. Symptomer er diaré, oppkast, hodepine og feber. Tilfeller av gastroenteritt varer vanligvis ikke mer enn tre dager, og bærer ingen alvorlig risiko. Hovedproblemet med gastroenteritt er dehydrering. Hvis en person er utvise mer enn han tar i, kan han være i fare for dehydrering og bør undersøkes av lege. Forebygging av gastroenteritt kan gjøres gjennom hyppig håndvask og renslighet.

Forstoppelse

Forstoppelse kan også forårsake magesmerter og oppstår når en person har problemer med å gjøre avføring. En person regnes som forstoppet hvis hun ikke gjør mer enn tre avføringer i uken. Forstoppelse kan være forårsaket av en rekke ting, inkludert lavt fiberinntak, dehydrering, meieriprodukter og medisiner. Behandlinger for forstoppelse varierer fra en endring i livsstil, som for eksempel å implementere mer trening, til en endring i kosthold eller bruker avføringsmidler. Avføringsmidler bør ikke brukes for en lengre periode, skjønt, med mindre autorisert av legen din.

Menstruasjonssmerter

Menstruasjonssmerter kan være den skyldige av magesmerter og kan variere fra mild til alvorlig. Hvis du har alvorlige menstruasjonssmerter som hindrer din evne til å gjøre daglig aktivitet, kan det være et tegn på et underliggende problem. Menstruasjonssmerter kan behandles på flere måter. En er ved hjelp av piller, noe som kan redusere menstruelle symptomer hver måned. Du kan også ta over-the-counter smertestillende midler, for eksempel Midol, for å lindre smerte.

Stress

En annen vanlig årsak til magesmerter er stress. Når en person blir stresset, kan kroppen reagerer på en rekke måter, som kan inkludere kramper for magemusklene. Hvis dette er tilfelle, kan du prøve å drikke litt kamille te eller tar Pepto-Bismol.

Grunner for nedre magesmerter

Lavere abdominal smerte kan være resultatet av en rekke forskjellige lidelser, noe som kan være herdet med enkle medisiner, og noen kan kreve kirurgi. Fordi det er mange forskjellige organer i bukhulen, for eksempel blæren, eggstokker, vedlegg og tarmene, kan det være en rekke løsninger til en mild til alvorlig "vondt i magen." Magesmerter kan variere fra skarpe kramper til kjedelig banker, og kan vare bare noen få minutter eller flere timer.

Matforgiftet

Matforgiftning oppstår når en person eller personer konsumere en matvare eller drikke som er forurenset med bakterier, vanligvis salmonellae. Dette kan føre til kramper i magen, oppkast og diaré nesten umiddelbart etter inntak av forurensningen. Symptomer oppstår vanligvis innen 48 timer etter å ha spist eller drukket bakterier, og hvis den forblir ubehandlet, kan føre til dehydrering og død. The Centers for Disease Control anslår på over 75 millioner sykdommer er forårsaket av matforgiftning.

Blindtarmbetennelse

Blindtarmbetennelse er infeksjon av vedlegg, som ligger i nedre del av magen og festet til tykktarmen. Når smittet, fyller betent blindtarm med puss og kan sprekke uten skikkelig legehjelp. Smerten oppstår vanligvis i nedre høyre del av magen, blir mer uutholdelig over en periode på 12 timer. Denne sykdommen rammer oftest personer mellom 10 og 30. Hvis appendix sprekker, vil alt inni tarmkanalen lekke ut i bukhulen og forårsake bukhinnebetennelse, som kan være dødelig.

Blærekatarr

Blærekatarr er en blære infeksjon som kan føre til hyppige og smertefull vannlating. Siden kvinner har kortere urinrør enn menn, vil mellom 20 og 40 prosent av kvinner får blærekatarr i livet sitt. Blærekatarr kan kalles av ikke-hyppig vannlating; Det betyr, kan urinen bli stillestående i blæren hvis du ikke gå på do nok i løpet av dagen. Hygiene spiller også en stor rolle. Når du tørker etter å gå på do, blir kvinner oppfordret til å tørke forfra og bakover for å unngå smitte fra bakterier i anus. Forstørret prostata hos menn, og for bruk av et kateter kan også forårsake cystitt.

Cyster på eggstokkene

Selv ufarlig, kan cyster på eggstokkene forårsake enorme smerter i nedre høyre del av magen. Smerten kan variere fra en kjedelig banke til en knifing smerte som kan være til hinder for dagligdagse aktiviteter. Ovarian cyster er små sekker festet til eggstokk, og er svært vanlig i de fleste kvinner. Store cyster på eggstokkene kan noen ganger bli løst ved hyppig vannlating, siden blæren kan trykke mot det og føre til mer ubehag. En cystectomy, eller fjerning av cysten uten å fjerne eggstokk, kan utføres. P-piller sammen med ibuprofen kan også være foreskrevet for å lindre symptomene.

Nyrestein

Nedsatt lithiasis, ofte referert til som "nyrestein," er mineral og saltavleiringer i nyrene som krystalliserer og holde sammen, forårsaker smerter i korsryggen og magen. Vannlating er vanligvis svært smertefull og hyppig, med urin noen ganger kommer ut blodig. En feber kan også være til stede hvis du er infisert med nyrestein. Nyrestein er vanligvis ikke alvorlig, og kan føres gjennom urinveiene ved å drikke mye vann.

Symptomer på magesmerter

Abdominal smerte kan omfatte ubehag hvor som helst fra den øvre del av brystet til bekken-området, og kan være forårsaket av en rekke sykdommer, infeksjoner og sykdommer. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic, American Medical Association og National Library of Medicine om symptomer på magesmerter.

Appetitt endringer

Endringer i appetitt er et symptom som ofte følger med magesmerter, ifølge American Medical Association. Abdominal smerte forårsaket av sykdommer som matforgiftning eller gastroentritt kan føre til kvalme og brekninger, som kan være alvorlige, så vel som tap av appetitt eller en metthetsfølelse og fordøyelsesbesvær.

Blødning

Blødning er et symptom på abdominal smerte som kan være et resultat av en alvorlig medisinsk tilstand, ifølge Mayo Clinic. Vaginal blødning kan tyde på en spontanabort eller for tidlig fødsel i en gravid kvinne, mens blod i oppkast eller avføring kan være forårsaket av en infeksjon, betennelse eller ruptur av et internt organ, som krever øyeblikkelig behandling.

Tarm Endringer

Endringer i tarmfunksjonen er et vanlig symptom på magesmerter, ifølge National Library of Medicine. Symptomer som forstoppelse og diaré kan skje før eller på samme tid over buksmerter. En manglende evne til å ha avføring eller mørke, tjæreaktig avføring kan være et tegn på en medisinsk krise.

Kramper

Ifølge Mayo Clinic, kan magesmerter oppstå i varierende grad av intensitet, inkludert sterke smerter ofte referert til som kramper. Kvinner kan oppleve kramper på grunn av premenstruelt syndrom, svangerskap utenfor livmoren eller bekkeninfeksjon, samt fra matbårne sykdommer eller stress.

Gass

Gass kan være ledsaget av oppblåsthet og hevelse, ifølge National Library of Medicine, og babyer med kolikk kan ha gass og en hoven mage. Barn og voksne kan passere gass ofte, noe som er et symptom på magesmerte som kan være relatert til matintoleranse eller spise mat som inneholder mye fiber.

Stivhet

Stivhet av mage muskler er et annet symptom på magesmerter, ifølge National Library of Medicine. Muskel spenninger og stress kan være en årsak til sårhet og stivhet der, så kan luftveisinfeksjoner som lungebetennelse eller hjerteproblemer, inkludert hjerteinfarkt.

Hvorfor får folk magesmerter?

Hvorfor får folk magesmerter?

Forstoppelse

En av de vanligste årsakene til at en person kan oppleve en magesmerter er forstoppelse. Forstoppelse oppstår vanligvis for en av to grunner: For det første, har personen ikke drukket nok vann, noe som resulterer i tørr vanskelig avføring; sekund, blir personen ikke får nok for å bevege fiber avføringen gjennom tykktarmen og ut av legemet. Forstoppelse kan føre til følelser av oppblåsthet og smerter i magen.

Infeksjon

Begge bakterieinfeksjoner og virusinfeksjoner kan resultere i magesmerter. Eksempler på bakterielle infeksjoner som forårsaker dette skal skje er lungebetennelse, visse typer seksuelt overførbare sykdommer (SOS), og selv halsbetennelse. Den mest vanlige virusinfeksjon er gastroenteritt, ofte feilmerket som magen influensa.

Irritasjon

Irritasjon fra en annen kroppslige funksjonsfeil kan også føre til magesmerter. Spørsmål som blindtarmbetennelse, inflammatorisk tarmsykdom, magesår, menstruasjonssmerter og bekkeninfeksjon alle føre til sekundære smerte problemer i magen regionen.

Mat Allergi

Mat allergi er en svært vanlig årsak til magesmerter. Matvarer som peanøtter eller korn (for de som lider av cøliaki) kan forårsake alvorlige magesmerter ved inntak av noen som er allergisk mot dem. Dette er vanligvis en bivirkning av immunsystemets respons på innføringen av allergen i fordøyelsessystemet.

Emosjonell

Emosjonelle problemer er en av de vanligste grunnene til at folk opplever magesmerter. Ifølge Mayo Clinic, kan emosjonelle plager i form av depresjon eller angst føre til fysiske symptomer inkludert en urolig mage. Øve stress og mestring øvelser kan bidra til å avlaste de fleste mage problemer relatert til stress. Hvis du føler magesmerter på grunn av angst eller depresjon på en jevnlig basis for perioder som varer lenger enn noen få uker, sjekk med legen din om andre alternativer for å hjelpe kontroll og regulere stress og angst nivåer.

Kvinner og nedre magesmerter

Kvinner og nedre magesmerter


Nedre magesmerter kan være tegn på en alvorlig tilstand. Noen av disse er spesifikke for kvinner og andre kan forekomme hos både menn og kvinner. Hvis du opplever magesmerter ledsaget av blødning fra skjeden eller endetarmen, oppkast eller smerter i nakke, skulder eller bryst bør du oppsøke øyeblikkelig medisinsk behandling.

Ektopisk graviditet / abort

Hvis du er eller kan være gravid og opplever smerter i nedre del av magen eller bekkenet, og du har også blødninger fra skjeden, kan du ha en graviditet utenfor livmoren eller være opplever en spontanabort. Ektopisk graviditet er en tilstand der dine befruktede egg implantater i en av egglederne eller et annet sted utenfor livmoren. Denne tilstanden krever umiddelbar medisinsk behandling og, avhengig av hvor langt du er i svangerskapet, kan det hende du trenger kirurgi. Abort, også referert til som spontan abort, er en tilstand der svangerskapet slutter og fosteret er utvist. Dette skjer vanligvis svært tidlig i svangerskapet.

Bekkeninfeksjon

Bekkeninfeksjon (PID) er preget av en konstant murrende smerte i nedre del av magen, sammen med utflod. PID er en bakteriell infeksjon i livmoren, eggledere og eggstokker. Det er vanligvis forårsaket av seksuelt overført sykdom som har spredt seg fra skjeden og livmorhalsen. Du bør kontakte legen din for behandling, som er antibiotika som doksycyklin og Flagyl.

Blærekatarr

Blærekatarr er en urinveis (blære) infeksjon som forårsaker mild smerte i nedre del av magen og smertefull, brennende vannlating. Det kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon, feminine hygieneprodukter, visse medisiner, sæddrepende produkter eller andre irritanter. Hvis infeksjonen forblir ubehandlet kan det spre seg til nyrene dine og skaper en svært alvorlig tilstand. Legen din kan forskrive et antibiotikum basert på den type bakterier som finnes i urinen din.

Menstruasjonssmerter

Nedre magesmerter under menstruasjon er en vanlig tilstand. Det kan begynne noen dager før mensen og vanligvis varer i to eller tre dager. Det kan behandles med ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, eller legen din kan forskrive en sterkere smertestillende medikamenter. Plassere en varmepute på magen eller soaking i et badekar med varmt vann kan også hjelpe lindre smerten.

Endometriose

Endometriose er en tilstand der celler fra livmorslimhinnen befinner seg i andre deler av magen, utenfor livmoren. Fordi disse cellene fortsette å handle som normalt livmor vev, de produserer blod som kan hope seg opp, noe som fører til smerter og press. Du kan oppleve smerter under samleie, så vel som på andre tider. Komplikasjoner kan omfatte utvikling av bekken cyster eller tarmobstruksjon. Hvis tilstanden ikke reagerer på medisiner, for eksempel hormoner eller undertrykkende steroider, kirurgi kan være nødvendig.

Fibroids

Kvinner kan utvikle fibroids, som er unormal vekst av musklene i livmoren. Noen ganger kalt livmora steiner, skaper de en hard masse i livmorveggen. De er ikke-kreft og saktevoksende. De kan også føre til uregelmessig eller overdreven menstruasjonsblødning. Behandling kan inkludere hormonelle medisiner som p-piller, en D & C som er en skraping av livmorveggen, kirurgi for å fjerne fibroids. I alvorlige tilfeller en hysterektomi kan være nødvendig.

Andre betingelser

Andre forhold som fører til lavere magesmerter, som ikke er begrenset til kvinner omfatter blindtarmbetennelse, divertikulitt, tarmobstruksjon, nyrestein, ulcerøs kolitt, Crohns sykdom, irritabel tarm-syndrom og forstoppelse. Konsultere legen din for diagnose og behandling.

Årsakene til lavere magesmerter

Det er mange årsaker til lavere magesmerter, også referert til som bekkenløsning eller lavere magesmerter. De vanligste årsakene stammer fra urinveiene, tarmer og kvinnelige kjønnsorganer. Noen av årsakene til lavere magesmerter er alvorlige, og andre er ikke alvorlig og kan lett behandles.

Nyrestein

Nyrestein kan være en grunn av lavere magesmerter. I noen tilfeller kan det være ganske alvorlig smerte. Når en nyrestein er årsaken til nedre magesmerte, smerte starter vanligvis på den ene side av den nedre del av ryggen og reiser til den nedre mageområdet. En nyrestein utvikler seg til en hard masse når de kjemikalier som hindrer disse krystallene dannes ikke gjør jobben sin.

Infeksjoner

Urinveisinfeksjoner kan føre til lavere magesmerter. Urinveiene omfatter også nyrer og blæren. En urinveisinfeksjon oppstår når fordøyelseskanalen bakterier gjør sin vei inn i urinveiene, der vil bakteriene formere seg, noe som resulterer i infeksjon. Hvis en av nyrene er infisert, blir smerten kommer på den ene side av den nedre del av ryggen og deretter reise til det nedre mageområdet. Når infeksjonen påvirker blæren, vil det stammer og forbli i nedre mage området nær navlen.

Forstoppelse og diaré

Både forstoppelse og diaré kan føre til lavere magesmerter. De som opplever lavere magesmerter på grunn av disse årsakene ofte oppleve det i bølger, noe som betyr at det ikke er konstant. Imidlertid kan de bølger av smerte være ganske alvorlig. Diaré er beskrevet som en vassen eller løs avføring. Forstoppelse er definert som et fravær av avføring.

Irritabel tarm syndrom

Lavere magesmerter kan være forårsaket av en medisinsk tilstand som kalles irritabel tarm syndrom. Denne tilstanden påvirker tarmer og tarmer, og er som oftest karakterisert ved en kombinasjon av forstoppelse, diaré, kramper, oppblåsthet og nedre magesmerter. Selv om irritabel tarm-syndrom kan være vanskelig å håndtere, betyr det ikke føre til noen varig skade.

Endometriose

Endometriose kan være en årsak til lavere magesmerter. Denne tilstanden påvirker kvinnelige reproduktive organer, spesielt livmor. Endometriose oppstår når slimhinnen i livmoren vokser utenfor livmoren. Det kan bygge seg opp på livmoren eller spre seg til de andre kvinnelige reproduktive organer som eggstokkene eller egglederne. I mer alvorlige tilfeller kan dette foring begynne å vokse på andre organer som ligger i det nedre mageområdet.