Digidexo.com

forstuet ankel hevelse

Hvordan kan jeg redusere hevelsen i My forstuet ankel Do?

En forstuet ankel refererer til en skade på ankelen. De fleste ankelskader er forårsaket av fall, vendinger eller et plutselig innvirkning. Ankelskader forårsake smerte, stivhet og hevelse som kan vedvare i flere dager til måneder. Søk straks legehjelp hvis du tror du har en forstuet ankel. Forstuinger variere i alvorlighetsgrad, og alvorlige forstuinger som går ubehandlet kan føre til kroniske ankelproblemer som kan kreve kirurgi for å korrigere.

RICE Metode

Bruk RICE behandlingsmetoden (Rest, Ice, Compression og Elevation) så snart som mulig etter at ankelskade for å minimere hevelse og smerte. Komme til et sted hvor du kan hvile etter spraining ankelen. Hvis mulig, få noen til å bære deg eller hjelpe deg gå. Putting vekt på en fersk forstuing kan øke hevelse og gjøre skaden verre. Legg deg ned og heve din skadde ankelen nivå eller over hodet på en myk overflate, for eksempel en pute. Plasser en ispose innpakket i et håndkle over ankelen din i 15 minutter. Ice vil hjelpe hevelsen går ned og nummen området for å redusere smerte. Hvis du ikke har en ispose tilgjengelig, gjør en pose med frossen frukt eller grønnsaker en stor ispose som det kan danne seg rundt ankelen. Fortsett å bruke isen annenhver time i 15 minutter om gangen umiddelbart etter forstuing til du får legehjelp. Komprimering vil bidra til å stabil ankelen og redusere hevelse. Kjøp en elastisk bandasje og pakk det tett rundt ankelen. Pass på å ikke vikle bandasjen så hardt at den kutter av blodsirkulasjonen. La tærne synlige, slik at du kan se om de blir blå eller hvit på grunn av tap av sirkulasjon.

Medisiner

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan bidra til å lindre smerte og hevelse. Prøv ibuprofen eller acetylsalisylsyre og ta medisiner nøyaktig som anvist. Misbruk av NSAIDs kan føre til mage- og leverproblemer. Hvis over-the-counter NSAIDs ikke klarer å lindre hevelse tilstrekkelig din smerte og, kan legen gi deg en resept på en sterkere NSAID før ankelen begynner å gro.

Immobilisering

Noen ankelskader krever en støpt eller spenne for å holde ankelen immobile. Flytte eller vri ankelen for mye, spesielt i løpet av de første dagene etter skaden, kan føre til mer skade på leddbånd og øke hevelse. Bruk krykker for de første dagene eller så lenge legen din ber om å forebygge overvekt peiling som kan utløse betennelse.

Forstuet ankel Komplikasjoner

Forstuet ankel Komplikasjoner


Forstuet ankler er ganske vanlig og ikke ansett ortopediske nødhjelp. De er vanligvis behandles med Ace bandasjer, is, anti-inflammatoriske medisiner og hvile. Men forstuinger kan gå fra håndterlig til en problematisk hvis komplikasjoner utvikle.

Kronisk smerte

Personer som lider flere forstuinger i samme område kan begynne å oppleve kronisk smerte. Dette kan også skje hvis du ikke tillater ankelen å fullstendig helbrede før du gjenopptar normal aktivitet. Smerten oppstår som felles blir mer ustabil. I mange tilfeller er nødvendig kirurgi.

Gikt

Hyppige ankelskader kan også utløse tidlig debut leddgikt. Også en kronisk tilstand, leddgikt forårsaket av forstuet ankel komplikasjoner kan noen ganger bli kontrollert gjennom bruk av anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen. I noen tilfeller, skjønt, er kirurgi nødvendig for å bremse utviklingen av leddgikt og gjenopprette ankel stabilitet.

Ustabilitet

Joint ustabilitet er en vanlig komplikasjon. Ifølge MD retningslinjer, "løs organer kan utvikle seg fra leddbrusk skade på tidspunktet for skaden." Kirurgi kan være nødvendig å fjerne den ytre vev og fremmer stabiliteten. Symptomer på denne tilstanden omfatter kroniske smerter og lokal hevelse.

Best Fysioterapi for en forstuet ankel

En ankel forstuing er en vanlig skade. I de fleste ankelskader, ruller ankelen over på utsiden, i henhold til ePodiatry.com. Folk får en forstuet ankel alle slags måter, for eksempel løping eller hopping på noens fot mens du spiller sport eller fra å gå på ujevnt underlag. Hvis du ikke har rehabilitert skikkelig fra en tidligere forstuing, er det mer sannsynlig å få mer forstuet ankler i fremtiden.

Typer av ankelskader

Ifølge ePodiatry.com, er det tre nivåer av ankelen forstuing. Det første nivået innebærer noen strekk eller rive av ligament. Det vil være lite funksjonell tap, mild smerte og noe hevelse.

For andrenivå ankelskader, er det en mer alvorlig rive av leddbånd, er smerten moderat til alvorlig, og det er hevelse.

Det tredje nivået er der ligament sprukket helt og du har mistet bevegelse. Det er sterke smerter og hevelse.

Hva gjør du for en forstuet ankel

Umiddelbart etter spraining ankelen, øve RICE, som står for hvile, is, kompresjon, høyde. Det første du må gjøre er å hvile. Ikke gå på ankelen. Neste, is ankelen i 20 minutter flere ganger om dagen for å holde hevelsen nede. Pakk en bandasje rundt ankelen for å støtte det, og prøve å holde ankelen over ditt hjerte så mye som mulig for de neste 48 timene.

Du bør oppsøke lege for andre- og tredjenivå forstuinger.

Etter de første 48 timene, kan du begynne litt fysioterapi. Tre typer øvelser du bør gjøre er omfanget av bevegelse, balanse og styrke.

For utvalg av bevegelse, sitte ned og bruke et håndkle for å trekke foten forsiktig mot deg. Gjør dette flere ganger om dagen.

For balanse, balansere deg selv på en fot og hold dette for så lenge du kan. Gjenta flere ganger om dagen.

For å styrke ankelen, presse foten mot en vegg og hold inne i tre sekunder. Gjenta 20 ganger. Gjør dette flere ganger om dagen.

Hvis du opplever kroniske smerter etter spraining ankelen din, kan dette være fordi du ikke rehabilitere riktig. Du bør oppsøke lege hvis du opplever kroniske smerter. En annen grunn kan være at du brukket ankelen, og det gjorde ikke helbrede, ifølge ePodiatry.com. Du kan selv har leddgikt. Det kan være vanskelig å diagnostisere problemet.

Hvis du er utsatt for spraining ankelen, kan det være lurt å fortsette med terapi øvelser på en jevnlig basis. Du kan kreve en ankel spenne eller kirurgi for å stramme leddbånd.

Virkninger av forstuet ankel

Virkninger av forstuet ankel


Forstuet ankler oppstår når leddbånd tåre eller strekk. Du kan forstuer en ankel når du vrir foten i en vanskelig måte. De fleste tilfeller av forstuet ankler ikke krever behandling hos lege, men hvis det er sterke smerter, har skaden undersøkt av en lege å avgjøre om beinet er brukket.

Hevelse

En revet eller strukket leddbånd kan bli betent og forårsake ankelen å svelle. Dette kan gjøre det vanskelig å bruke sko mens ankelen er hoven. Hvile og is bidrar til å redusere hevelse. Pasienter bør vente til hevelsen er redusert før du forsøker å legge vekt på ankelen.

Smerte

Smerten av en forstuet ankel kan være alvorlige. Ice reduserer smerte og hevelse, eller over-the-counter smertestillende midler kan minske smertene også. Smerte er mer alvorlig når vekten er lagt på ankelen, men du kan oppleve smerte når ikke å sette vekt på skaden. Det er varierende grad av alvorlighet i en ankel forstuing. I alvorlige ankelskader, kan legene må reparere en revet ligament.

Vanskeligheter med å stå eller gå

En forstuet ankel gjør det vanskelig å legge vekt på det skadde beinet. Stå eller gå bør begrenses til hevelse og smerte avta. Du trenger ikke å stoppe all fysisk aktivitet, ifølge Mayo Clinic.

Blåmerker

En forstuet ankel kan knuse sammen med hevelse. Dette skjer vanligvis når det er en revet ligament.

Vanskelighetsgrad Flytte ankel

Pasienter med en forstuet ankel vil være ute av stand til å slå ankelen eller bøye foten i noen tilfeller. Fysioterapi etter at hevelsen har avtatt, vil bidra til å gjenopprette funksjonen til ankelen. Behandlingen bidrar til å bedre utvalg av bevegelse og fleksibilitet til healing ankelen.

Heat & Ice Behandling for en forstuet ankel

Heat & Ice Behandling for en forstuet ankel


Når noen vrir eller slår en ankel, oppstår en forstuing. En forstuing er når leddbånd er strukket eller revet, forårsaker smerte og hevelse som kan vanligvis behandles hjemme.

PRINCE

Søk førstehjelp så snart en forstuet ankelen oppstår. PRINCE er en mnemonic hjelpemiddel som kan brukes til å huske rekkefølgen av behandling: Protect, hvile, is, komprimere og heve ankelen. Den "N" er for å ta et ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament (NSAID).

Is

Bruk is til området før hevelsen går ned. Is kan påføres noen få timer til ikke mer enn 20 minutter av gangen. Dersom hevelsen ikke har gått ned, kan isen behandlingen fortsette i en annen dag eller to.

Hete

Mens bruk av varme til en forstuet ankel kan lindre smerte, is foretrukket fordi det reduserer hevelse og varme ikke.

Betennelse

Fordelen med å bruke is i stedet for varme for å behandle en forstuet ankel er at isen faktisk bremser ned blodstrøm i det berørte området, og dermed lesse inflammatorisk respons. Varme øker blodstrømmen, noe som kan øke betennelse og langsom bedring.

Ytterligere behandling

Hvis du bruker isen for å behandle en forstuet ankel har liten eller ingen effekt, og hevelsen fortsetter, bør medisinsk behandling søkes. En tynn brudd eller alvorlig revet leddbånd kan være årsaken.

Hvordan Taping en forstuet ankel Hjelp Det Heal?

En vanlig skade

En forstuet ankel er en skade vanlig blant både idrettsutøvere og nonathletes. Mens barn og voksne kan bli skadet når du deltar i sport og andre fysiske aktiviteter, kan du forstuer ankelen rett og slett ved å tråkke ned på en ujevn overflate.

Skade på Ligaments

De ben og ledd i anklene holdes i stilling ved hjelp av ligamenter, bånd av fibrøst vev som forbinder benene på en felles. Leddbånd er elastiske, ha evnen til å strekke og beskytte ankelen fra skader forårsaket av vridning og svingbevegelser. Vri ankel eller fot innover kan skade leddbånd på utsiden av ankelen. En forstuing kan oppstå når leddbånd i ankelen er strukket utover normalområdet. Noen ganger er disse elastiske fibre rive, forårsaker en alvorlig forstuing.

Symptomer på en forstuing

Ømhet og smerte er typiske symptomer på en forstuet ankel. I noen tilfeller, blir smerten forsinket, men kan være alvorlig alle det samme. Søke råd fra legen din hvis smertene vedvarer i mer enn noen få dager. Arealet av en forstuing sveller vanligvis, men betydelig hevelse som oppstår nesten umiddelbart kan tyde på alvorlig skade på ankelen. De fleste forstuinger vil gro mellom én og fire uker, med smerter relatert til å sette vekt på ankelen noen ganger varer i opptil tre måneder.

Taping Gir Support

Taping en forstuet ankel kan bidra til å beskytte ankelen fra ytterligere skade. Gi beinet med denne ekstra støtten kan gi smertelindring; men for maksimalt utbytte, ankelen skal bli tapet umiddelbart etter skade. Taping holder også ankelen varm og forbedrer bevegelse under trening. Ankelen bør ikke pakkes for hardt, som å være i stand til å bevege ankelen faktisk vil hjelpe det til å gro raskere. Selv om du vil ha fast støtte, trenger du ikke ønsker å være å kutte av sirkulasjon til foten. Et elastisk bånd eller bandasje skal brukes til å vikle i ankel flettevikling eller tradisjonell "8-tall" mønster, slik at hælen eksponert. Noe som du kan gjøre for å kontrollere hevelse vil hjelpe ankelen til å gro raskere.

Andre behandlinger

Det er viktig å tillate en forstuet ankel tid til å gro skikkelig for å unngå ytterligere skade. Du bør være forsiktig med å legge for mye vekt på foten for tidlig, så hviler den skadde foten for første dag eller to kan bidra til å fremskynde helbredelsesprosessen. Bruk is til det skadde området i opptil 20 minutter hver 3. til 4. time gjennom de tre første dagene etter skaden. Gjør du det kan bidra til å redusere hevelse og smerte. Aldri bruke isen direkte til det skadde området, men holde en våt, tynn klut mellom huden og isen pack. Ankel øvelser kan være nødvendig for å bidra til å gjøre musklene sterkere.

Hvordan Spenn en forstuet ankel

En forstuet ankel oppstår når leddbånd, som kobler bein, er strukket eller revet. Stropping en forstuet ankel gir støtte, gir kompresjon for å redusere hevelse og hindrer inversjon forstuinger. Sjal kan fjernes og på nytt lett, noe som er nyttig i de tidlige stadier av behandling når den periodiske legge is er nødvendig for å redusere hevelse. Hvis smertene øker eller nummenhet eller hevelse under innpakket området inntreffer, er wrap for stram og må løsnes.

Bruksanvisning

Sitt mot personen med en forstuet ankel. Sett ballen av foten på kneet, med foten på skrå litt innover og tærne pekende litt oppover. Pakk kompresjonsbandasje rundt ankelen, som starter midt foran, flytte rundt på innsiden og baksiden av ankelen, og tilbake til forsiden av ankelen.

•  Ta vikle forfra sentrum av ankelen ned til sålen på innsiden av foten, på tvers av sålen og tilbake til den fremre midt av ankelen.

•  Plasser vikle rundt ankelen, på tvers av foten og ned til innsiden av fotsålen.

Ta vikle over bunnen av foten, opp på utsiden av ankelen, rundt baksiden og på tvers av foten. Anvende svakt strekk, trekker utsiden av foten opp, som gir ekstra støtte.

vikle bandasjen over bunnen av foten, og bringer bandasjen opp på innsiden av ankelen og rundt baksiden.

6. Gjenta dette mønsteret to eller tre ganger, avhengig av lengden av kompresjonsbandasje.

Wrap bandasje rundt ankelen flere ganger, jobber oppover. Fest enden.

Hint

  • Hvis symptomer og / eller smerte er alvorlig, kan et bein i ankelen eller leggen være brutt. Se en medisinsk faglig umiddelbart for diagnostiske tester.
  • Kroniske smerter, kronisk felles ustabilitet og / eller tidlig debut leddgikt kan bli resultatet når en person med en forstuet ankel bruker at ankelen for tidlig eller forstuinger den gjentatte ganger.

Komplikasjoner av Broken eller Forstuet ankel

Komplikasjoner av Broken eller Forstuet ankel


Når du bryter eller forstuet ankelen, kan du anta at etter noen uker eller måneder med utvinning, vil du glemme ulykken. Imidlertid, mens uvanlig, er det mulig for en å skade føre til komplikasjoner som er mer alvorlige enn det man forventet. Nedenfor er en liste over noen av de vanligste komplikasjoner som kan følge av en brukket eller forstuet ankelen.

Gikt

År etter en ulykke, kan ankelbrudd som strekker seg til felles føre til leddgikt. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, hvis bruddet beveger seg litt ut av sted og bein helbrede i den posisjonen, kalles en tilstand en Feil tilheling, ankelen kan bli ustabil, og det kan resultere i leddgikt år senere. For å hindre at dette skjer, følger opp med legen din i løpet av helbredelsesprosessen for å sikre at bruddet ikke blir forskjøvet.

Kronisk smerte

For mange idrettsutøvere som lider en relativt liten skade, for eksempel en forstuet ankel, er det fristende å gå tilbake til å spille sport før ankelen har hatt en sjanse til å fullstendig leget. Men å unnlate å ta ordentlig vare på din skade kan føre til kronisk smerte og felles ustabilitet. Det kan også øke sjansene for å få leddgikt i ankelen år senere.

Akutt kupé syndrom

The Mayo Clinic rapporterer at hvis brukket ankel er resultatet av en effektfull skade, for eksempel en bilulykke, kan du oppleve en nevromuskulær tilstand som forårsaker smerte, hevelse, og selv, funksjonshemming. Dersom det fastslås at du har akutt kompartmentsyndrom, er kirurgi nødvendig for ankelen din til å helbrede.

Nerve Damage

Ifølge Mayo Clinic, kan ankel traumer også påvirke nærliggende nerver, noe som kan føre til at du opplever nummenhet nær eller rundt ankelen. Hvis du opplever dette symptomet, må du kontakte legen din, fordi mangel på blodtilførsel kan føre til et bein til å dø.

Non Union

The American Academy of Orthopaedic Surgeons sier at av og til, kan fragmenter av en brukket ankel ikke leges helt, noe som resulterer i en tilstand som kalles non union. Dette kan føre til ikke å være i stand til å gjenvinne full funksjon av ankelen din. Denne tilstanden krever vanligvis kirurgi for å korrigere.

Bone Infeksjon

Ifølge Mayo Clinic, hvis ankelen brudd er åpen, er det mulig at benet blir utsatt for bakterier, som kan føre til infeksjon. Hvis bein blir infisert, det krever en høy dose av antibiotika for å helbrede. Unnlatelse av å behandle et bein infeksjon kan føre til misdannelse, så har legen din nøye overvåke eventuelle skader som avslører din bein.

Hvordan å bandasje en forstuet ankel

En savnet trinn, eller en utløst trapp kan forårsake en ankel for å slå feil vei, og resulterer i hevelse og smerte. Det er ikke ødelagt, men det er forslått og hoven og det gjør vondt. Mens du holder den hevet og i ro er den foretrukne behandling, støtte det når du flytter er viktig å holde den fra ytterligere skade.
Pakke det i en kompresjonsbandasje vil tilby riktig nivå av støtte.

Bruksanvisning

Hvordan å pakke en forstuet ankel

•  Skjær moleskin eller skum inn i U-formede biter og ha dem klar, slik at de kan brukes til ankelen når det trengs. Skummet vil gi et ekstra lag med demping og støtte rundt ankelen.

Fjern skoen og sokken fra berørte foten og sørge for at huden er tørr. Selv om det er sannsynlig at foten vil svette etter komprimering bandasje brukes, begynner med en tørr overflate vil holde huden i bedre form. Sørg for å tørke ut huden hver gang du re-vikle bandasjen.

Fjern kompresjonsbandasje fra beholderen sin, sørg for å la den rullet. En rullet bandasje er lettere brukt fordi du kan trekke den mer stramt mens du går. Sjekk for å være sikker på at din komprimering bandasje har enten en borrelås eller klipp som vil tillate deg å feste bandasjen når den er brukt.

Sett foten i en 90 graders vinkel. Plasser rullet enden av bandasje på undersiden av foten, på buen og pakk det rundt foten to fulle ganger. Alltid begynne å rulle bandasjen under skaden og jobbe deg oppover.

Ved det tredje vikle strekk bandasjen over hele forsiden av foten og over ankelen, rundt baksiden av foten og krysser over foten igjen og under buen, noe som gjør et åttetall rundt hælen, som skal gjenstå. Når du kommer til ankel, legg skum utskjæringer, hvis du har dem, og pakk over dem, sikre dem på plass.

6. Gjenta prosessen flere ganger, hver gang innpakning bandasjen omtrent en halv tomme større. Bandasje på foten skal bevege seg mot hælen, mens den delen av bandasje på benet bør bevege seg oppover mot leggen din.

Når du har kommet til enden av rullen, bruke borrelås grep for å feste den på plass. Hvis bandasjen ikke kommer med en borrelås grep, bruk en sikkerhetsnål til å feste det.

Tips og advarsler

  • Dra bandasjen slik at den er stram, men ikke stramt.
  • Selv pakket det er viktig å holde av foten og holde det løftet for å redusere hevelse.
  • Bare en lege kan diagnostisere en forstuing så sørg for å se en lege og få en x-ray for å sørge for at ankelen ikke har noen form for brudd.
  • Hvis foten føles tingly eller nummen, umiddelbart pakke bandasjen som det er trolig for stramt.

Tegn på en forstuet ankel

Tegn på en forstuet ankel


En ankel forstuing oppstår når vevet som støtter felles der foten møter beinet blir overstretched på grunn av en vanskelig eller plutselige bevegelser eller vri. Det er tre hoved graderinger av ankelskader. Grad 1 bevirker bare mindre strekking, mens Grad 2 's strekking forårsaker en liten rift i vevet. I Grad 3 forstuinger, vevet tårer helt. Hver klasse av forstuing gir lignende symptomer, men intensiteten og egenskaper varierer.

Smerte

Ankel smerter er et svært vanlig symptom på en forstuet ankel og kan oppstå selv når du ikke er i bevegelse eller å sette vekt på ankelen, melder University of Michigan Health System. Smerter i Grade 1 forstuinger er vanligvis mild, med Grade 2 forstuinger forårsaker mer moderate smerter. Hvis du har en grad 3 forstuing, er du sannsynligvis vil oppleve sterke smerter i starten, deretter brått etterfulgt av ingen smerter i det hele tatt, ifølge ePodiatry.com.

Hevelse

Smerten av en forstuing er vanligvis ledsaget av hevelse forårsaket av væske bygning i ankelen felles område. Med Grade 1 forstuinger, er hevelse vanligvis minimal og synlig bare litt rundt på utsiden av ankelen, forklarer Sports Injury Clinic. Grad 3 forstuinger vanligvis resultere i alvorlig hevelse, noe som kan gjøre det vanskelig å sette på en sokk eller sko.

Popping

På tidspunktet for skade, noen mennesker som lider ankelskader beskriver høre en hvesing, rapporterer Mayo Clinic. Den smellende lyd er faktisk at av vevet eller leddbånd i ankelen rive og er et tegn på en grad 2 eller 3 forstuing i de fleste tilfeller.

Begrenset mobilitet

Med skade på leddbånd i ankelen, er du sannsynligvis til å finne problemer med å bevege foten. Hvis du har en Grade 1 forstuing, kan ankelen føles stiv som om motstå din innsats for å flytte den, forklarer ePodiatry. Grade 2 forstuinger resultere i en svak nedgang i omfanget av bevegelse, mens en grad 3 forstuing er sannsynlig å forby enhver bevegelse av din fot.

Ustabilitet

En forstuet ankel fører ofte ustabilitet, noe som betyr en nedgang i deres felles evne til bart vekt. Med en grad 2 forstuing, kan ankelen riste hvis du prøver å legge vekt på det og føre til sterke smerter, forklarer ePodiatry. Hvis du lider av en grad 3 forstuing, er ankelen sannsynlig å ha alvorlig ustabilitet, noe som gjør det umulig å bære vekten og forårsaker fall hvis du prøver å legge vekt på den, melder American Academy of Orthopaedic Surgeons. Ustabilitet er ikke vanlig med Grade 1 skader.

Misfarging

En grad 3 ankelen forstuing forårsaker ofte alvorlige blåmerker eller misfarging rundt ankelen. Blåmerker er vanligvis en mørk lilla farge og ofte oppstår under ankelen. Grade 2 ankelskader har potensial til å forårsake lett blåmerker, mens Grade 1 forstuinger er ikke sannsynlig å forårsake noen misfarging.

Rettsmidler for en forstuet ankel

En forstuet ankel oppstår når leddbånd i ankelen blir revet på grunn av skade. Forstuinger ofte skje på grunn av et fall eller plutselig vri av ankelen, som strekker senene utover deres bevegelse. Smerte, hevelse, blåmerker og manglende evne til bart vekt på den skadde ankelen er alle synger av en forstuing. Det er rettsmidler som du kan gjøre hjemme for å lindre smerte og hevelse assosiert med en forstuet ankel.

Stabilisere og beskytte foten

Når en forstuet ankel har oppstått, er det viktig å stabilisere og beskytte ankelen fra ytterligere skade. Pakk foten og ankelen med et ess bandasje. Hvis forstuing er alvorlig, er en walking boot eller splint ofte foreskrevet av legen om å holde foten og ankelen fra flexing slik at ankelen kan begynne å gro.

Hvile og Elevation

Hvile ankelen er viktig i helbredelsesprosessen, men du trenger ikke å unngå all fysisk aktivitet. Under hvile tid, bruk et par puter å heve foten, og pass på å heve ankelen over nivået på hjertet. Heve ankelen holder væske fra å bygge opp, forårsaker mindre hevelse.

Is

Isposer brukes ofte for å hjelpe til med smerte og hevelse. Når hvile, pakke ankelen. Plasser en ispose på det skadde området av ankelen. Påfør ispose i minst ti minutter. Hvis isen pack er for kaldt og blir ubehagelig, lå et stykke tynt tøy på det skadde området og plasser ispose på toppen.

Medisiner

Smerte er en viktig faktor med en forstuet ankel, spesielt hvis ankelen er overarbeidet. Ta medisiner som Advil eller Motrin. Begge disse anti-betennelse medisiner også hjelpe med smerter og bør tas hver seks til 12 timer.

Hvordan diagnostisere en forstuet ankel

En forstuet ankel er strekk eller rive av leddbånd i ankelen. Ankelen er en felles og ligamenter hold at ledd og bein på plass, og hindrer den fra å gjøre unaturlige bevegelser. Forstuet ankler er vanlige idrettsskader, men du kan også få en utløsning eller faller over noe. Det er tre typer av ankelskader. En Grade en forstuing er den mildeste og bare innebærer liten strekk av leddbånd. Grade 2 forstuinger bære noen delvis rivning og grad 3 forstuinger, den mest alvorlige, er en fullstendig rive av ankelen ligament. Hvis du tror du lider av en forstuing i ankelen din, følger du fremgangsmåten nedenfor for å få det diagnostisert.

Bruksanvisning

gjenkjenne symptomene på en ankel forstuing, inkludert hevelse og blåmerker i ankelen. En forstuet ankel vil skade når du prøver å legge vekt på det. Du kan også ha en hard tid å bevege ankelen. Noen sier at i løpet av en ankel forstuing skade, hørte de felles pop.

Oppsøk lege. Legen din vil ønske å vite de nøyaktige detaljer om hvordan du skadet ankelen. Han vil vurdere ankelen din gjennom en fysisk eksamen. Han vil sjekke for ømme områder på ankelen og flytte den rundt for å sjekke omfanget av bevegelse. Hver gang du føler smerte under eksamen, bør du fortelle legen din slik at han kan merke det.

Etter at fysisk eksamen, legen din vil sannsynligvis kjøre noen tester for å verifisere ankelen forstuing og utelukke noen mer alvorlige forhold. Han kan ha Røntgenbilder tatt av ankelen for å utelukke et brukket bein. I noen tilfeller kan en datastyrt tomografi (CT) skanner eller en magnetisk resonansavbildning (MRI) skanning brukes for å bestemme graden av ankelen forstuing. Begge disse skanninger vise litt mer detalj om det myke vevet som omgir din ankel og kan identifisere eventuelle vevsskade.

Forstuet ankel Symptomer

En ankel forstuing kan variere i alvorlighetsgrad fra mildt forstuet å fullstendig revet. Symptomer og smerter av en forstuet ankel variere med type forstuing. De fleste forstuet ankler vil leges uten komplikasjoner hvis du følger legens instruksjoner og rehabiliteringsmetoder.

Etter at du forstuer ankelen, er det svakere og ikke like fleksibel, som setter deg høyere risiko for etterfølgende forstuinger. Forebyggende metoder redusere risikoen for senere forstuinger.

Fakta

Du forstuer ankelen når du delvis eller helt rive leddbånd ved å strekke dem for langt. Den ligament styrer bevegelsen i leddet. En forstuet ankel oppstår vanligvis med en overdreven vri på ankelen eller en vanskelig landing på foten. Ankelskader er en av de vanligste skadene, fordi de kan oppstå både under normal daglig aktivitet og idrett og fritidsaktiviteter.

Typer

Det finnes to typer forstuet ankler, inversjon ankelen forstuing og vrenge ankelen forstuing. En inversjon forstuing er når foten faller innover. Det står for et gjennomsnitt på 90 prosent av ankelskader. Med innover strekning av ankelen de tre ytre leddbånd i ankelen er strukket for langt og tåre.

En vreng forstuing oppstår når foten vendinger utover og deltoid leddbånd strekke for langt. Deltoid er den indre leddbånd i ankelen. Eversion ankelskader er den minst vanlige og mindre smertefull av de to forstuinger fordi din indre leddbånd er bare litt strukket utover sin kapasitet.

Betydning

Det er tre grader av en ankel forstuing og nivået av smerte bestemmes av forstuing karakteren. En Grade I forstuing strekker leddbånd i ankelen og forårsaker smerte og hevelse. En Grade II forstuing delvis tårer leddbånd og er mer alvorlig. Det er blødning under huden, blåmerker, hevelse og smerte hvis du prøver å gå. Klasse III ankelskader helt rive av leddbånd. Hvis du prøver å gå, vil du oppleve sterke smerter.

Forebygging

Forebygging kan redusere risikoen for fremtidige forstuet. Alltid strekke på ankelen og leggen før trening. Wear stabile, flate sko for daglige aktiviteter, og for sportslige aktiviteter bære tett laced eller høy-toppet sko. Høy helbrede og platåsko øke risikoen for en forstuet ankelskade fordi foten er ute av balanse.

En flott måte å styrke ankler ditt er å hæl gange; stå på hælene og løft tærne opp, gå på hælene i tre til fem minutter.

Advarsler

Fordi det er så vanskelig å skille mellom en forstuet ankel og en ankel brudd, kan legen din ta en X-ray for å identifisere skade. De to skader har noen lignende symptomer som moderate smerter og hevelse. I en brukket ankel det kan være tå nummenhet, foten kan ikke holde vekten av beinet, og du kan ha uhåndterlig smerte. Du bør oppsøke lege hvis du opplever noen av disse symptomene.

Stadier av en forstuet ankel

Det er viktig å riktig behandle og helbrede en forstuet ankelen for å unngå alvorlige eller langvarige problemer. Uansett hvordan ankelen ble skadet, i løpet av behandlings- og rehabiliterings prinsippene gjelder i de fleste tilfeller.

PRIS

PRIS er behandlingen følges i en forstuet ankel rehabiliteringsprogram: Protect, Rest, Ice, Compression, og Elevation.

Første kurset av behandling

Fjerne plast cast og bevege ankelen som tolereres vil hjelpe i helbredelsesprosessen. Pumping ankelen frem og tilbake vil redusere hevelse og hastighet utvinning.

3 til 14 dager

I dagene tre til 14 etter en forstuet ankel, bør du forsøke begrenset gang med en walking cast og krykker. Fortsett til is på ankelen for å redusere hevelse og pumpe ankelen for å øke mobiliteten.

Etter to uker

Etter to uker, er aktiv trening og terapi innført. Motstand band gir store fysioterapi øvelser og bidra til å styrke, forbedre fleksibiliteten, og utvide bevegelse av ankelen.

Fjerde uke

Taping ankelen eller iført en ankel brace kan bidra til å redusere re-skade. Mild jogging bør begynne og motstand band øvelser bør fortsette.

Uke 5 og Beyond

I uke fem, hvis du kan tolerere jogging og styrketrening uten smerte, kan normale aktiviteter begynne. En varm opp og kjøle ned regime av stretching og styrketrening bør følge.

Hvordan Suge en forstuet ankel

Lider av en forstuet ankel er svært smertefullt, og prøver å bli komfortabel med en kan være ganske oppgaven. For å hjelpe gjenoppleve noen smerte, kan ankelen bli dyppet i varmt vann. Vekslende mellom varmt og kaldt vann vil hjelpe ankelen helbrede og gi den lidende noen trøst.

Bruksanvisning

•  Hell varm, ikke varmt vann i en bøtte.

Hell kaldt vann inn i en annen bøtte, deretter dumpe 15 isbiter i den andre bøtte.

Plasser forstuet ankelen i det varme vannet og suge ankelen i opptil 15 minutter.

Strekk forstuet ankelen i 30 sekunder, forsiktig rotere ankelen i en sirkulær Ikke press deg selv - hvis det er for mye smerte, stoppe umiddelbart.

Plasser forstuet ankelen i bøtta med kaldt vann og suge ankelen i ti minutter.

Heve ankelen hjelp puter i én time. Gjenta disse trinnene en gang til før du går til sengs. Gjenta denne fremgangsmåten i en uke. Hvis du etter en uke smerte og hevelse vedvarer, kontakt lege.

Tips og advarsler

  • Som med alle forstuinger, kontakt lege for å sikre at forstuing er ikke et brudd.

Forstuet ankel Behandlinger

Forstuet ankel Behandlinger


En forstuet ankel kan oppstå hvis du lander hardt på utsiden av foten, og den ruller utover og strekninger og tårer leddbånd. En forstuing er kategorisert i henhold til skade gjort til leddbånd. Grad 1 er minimal skade med bare et par mikroskopiske tårer. Grad 2 er moderat skade med tårer av de fleste av kollagenfibre. Grad 3 er et fullstendig brudd på ligament som forårsaker alvorlig skade.

Is

Påfør en ispose til din forstuet ankelen for å bidra til å lindre smerte og redusere hevelse. Sett isen i en plastpose og dekke det med en vask klut for å beskytte huden på ankelen fra frostskader. Påfør isen i 20 minutter om gangen, 3 til 5 ganger hver dag i tre dager etter skaden din. La isen i minst en og en halv time etter hvert program så sirkulasjon tilbake til det normale i foten og ankelen.

Tape

Teiper ankelen for å beskytte den mot ytterligere skade og for å redusere hevelse. Bruk en elastisk bandasje og pakk det fra tærne opp til midten av leggen. Påfør jevnt trykk som du vikler. Ikke pakk beinet for hardt eller du kan hindre sirkulasjon. Fjern tapen hvis tærne begynner å føle kulde eller har en blå tinged farge. En ankel brace kan også brukes for beskyttelse når du er utvinne og som en forebygging mot fremtidige forstuinger.

Øvelser

Utøve din ankelen å gjenvinne omfanget av bevegelse og balanse. Gjør kalv strekninger og hæl strekker å løsne stramme muskler. Har disse strekningene fem til syv dager i uken, mens restituerte og fortsette dem etter hver treningsøkt. Utfør ankelen styrke øvelser fem til syv dager i uken. Disse inkluderer foran shin øvelser hvor du setter foten flatt på gulvet og trykk på utsiden av foten mot en vegg i tre sekunder. Indre shin øvelser innebære å sette føttene flatt på gulvet og skyve sidene av føttene inn i hverandre og holde i tre sekunder.

Balanseøvelser bør også gjøres før du kan stå på skadet fot i fire sekunder med armene krysset foran brystet og øynene lukket. Hvis du ikke kan opprettholde balansen, holde praktisere denne øvelsen til du kan holde den stødig i fire sekunder. Det er viktig for deg å ha saldoen tilbake til det normale før du fortsetter høy aktivitet, eller du risikerer annen forstuing.

Hvordan å behandle en forstuet ankel

En forstuet ankel kan skje når som helst og hvor som helst - spesielt når idretter er involvert - siden en forstuet ankelen er den vanligste idrettsskader. Selv om det er verre skader enn en forstuet ankel - det bør likevel tas på alvor. Tidlig behandling kan fremskynde helbredelsesprosessen. Bare husk at de fleste skadene leges naturlig over tid, så vær tålmodig. Hvis tilstanden ikke blir bedre i løpet av en uke, planlegge en avtale med legen din fordi en mer aggressiv behandling kan være nødvendig. Det er alltid bedre å se en lege med noen form for skade for å hindre den fra å bli en alvorlig tilstand. Her vil jeg gi noen tips om hvordan man skal behandle en forstuet ankel.

Bruksanvisning

•  Beskytt ankelen; det er bare sunn fornuft. Ved å gå på det vil du bare agitere det mer. Du kan redusere hevelse og beskytte den mot ytterligere skade ved å bruke en wrap, spenne eller skinne for å immobilisere den.

Hvil ankelen. Holde av føttene så mye som mulig. Hvis du føler at du trenger å komme i den daglige treningen, prøv svømming eller sykling; Men bare husk at hvis ankelen din gjør vondt enda litt bør du stoppe før du gjør tilstanden verre.

Plasser en ispose på forstuet ankelen, noe som vil redusere hevelse og gi noen midlertidig lindring. Plasser is på ankelen i 15 til 20 minutter flere ganger om dagen. Bare husk å aldri isen lengre enn 10 minutter. Dersom hevelsen blir verre, og det er vondt, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Hev ankelen. Du kan sette sengen opp med et par puter til å hvile foten på. Dette vil bidra til å redusere hevelse, samt bidra sirkulere blodstrømmen til ankelen.

Komprimer ankelen når det ikke er forhøyet. Et ess wrap kan fungere fint for lett kompresjon. Hvis det er mulig, bruke sko i stedet for flip flops for bedre støtte.

Tips og advarsler

  • En forstuet ankel kan ta flere dager å lege, avhengig av graden av forstuing. Hvis du også har en lesjon eller åpne kutt til skaden husk å holde såret rent og tørt for å hindre smitte.
  • Denne artikkelen er ikke en erstatning for å søke legehjelp fra din egen lege eller helsepersonell.

Fremgangsmåte for å behandle en forstuet ankel Etter RICE Metode

Avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, kan en ankel forstuing kreve fra seks uker til flere måneder for å leges helt. Men ved å bruke RICE-metoden med en gang, er det mulig å minimere skadene fra forstuing. Følg disse trinnene umiddelbart etter en ankel forstuing å få deg tilbake på føttene så raskt som mulig.

RICE Metode

RICE er et akronym som står for Rest, Ice, komprimering og Høyde. RICE-metoden er den anbefalte løpet av handlingen i løpet av de første 24 timene etter en ankel forstuing. Ved å bruke denne metoden, kan du minimere hevelse og healing tid, pluss minske risikoen for langsiktige skader fra ankelen forstuing.

Resten betyr å bo utenfor forstuet ankelen så mye som mulig, spesielt i løpet av de første 24 timene. Du bør ikke legge vekt på ankelen. Hvis du må flytte om, bruk en krykke eller andre støttende enhet. For første- og annengrads forstuinger, vil smertene sannsynligvis være insentiv nok til å holde av ankelen. Men med mer alvorlige tredje grad forstuinger, adskillelse av nerver rundt såret betyr ofte at akutt smerte gir vei til nummenhet. Ikke bli lurt til å tro at skaden ikke har gjort reell skade.

Ice skal brukes til stedet av forstuing å redusere betennelse og hevelse. Pakk isen i en ispose eller håndklær, da gjelde for forstuing. Ikke bruke is direkte på huden. Det er lurt å se en lege etter å ha fått en forstuing; hun vil sette en tidsplan for å bruke isen. Hvis du ikke ser en lege, en vanlig anbefalt tidsplan for å bruke isen er annenhver time i 20 minutter hver økt for de første 48 til 72 timer etter lidelse forstuing.

Komprimering reduserer blødning og hevelse i blåmerke rundt forstuet ankelen. Det leverer også støtte til den svekkede felles. Bruk en bred, fast, elastisk bandasje, som for eksempel et ess bandasje, rundt ankelen og det nedre ben. Vær forsiktig så du ikke å vikle ankelen så hardt at du avskåret sirkulasjon.

Høyden er den avsluttende trinn av risen fremgangsmåte for behandling av en sprained ankelen. Heving av ankelen over nivået av hjertet vil også redusere betennelse og hevelse sammen med is og kompresjon. Heving kan skje mens du sitter eller mens du ligger nede.

Behandling Etter de første 72 timene

Du bør ideelt sett fortsette RICE-metoden i opptil 72 timer etter en forstuing. Etter det, hvis hevelse levninger, alternative soaking ankelen i kaldt, så varmt vann i ett til to minutter om gangen. Lang tids bruk av RICE-metoden kan hindre kroppens naturlige helbredende prosess. Dette er også tiden for å begynne veldig lett trening for å gjenvinne bruken av ankelen.

Hvis bedring ikke begynner å skje innen 72 timer (redusert smerte og hevelse), bør du oppsøke lege; din forstuet ankel kan faktisk være et brudd. Dessuten kan ubehandlede ankelskader føre til kronisk ankel ustabilitet, en tilstand der ankelen spontant "viker" på grunn av svekkede sener og leddbånd. Kronisk ankel ustabilitet kan kreve kirurgi for å gjenopprette full leddfunksjon.

Hvordan Heal en forstuet ankel

Hvordan Heal en forstuet ankel


Forstuet ankler kan beseige aktive mennesker som deltar i idrett eller prosjekter som involverer fotarbeid. Det er best å forebygge ankelskader ved å strekke og utføre oppvarmingsøvelser før de blir aktive i en sport eller fysisk prosjekt. Men hvis du gjør skade ankelen din, sørg for å behandle den riktig og gi det masse tid til å gro.

Bruksanvisning

•  Gå til en lege hvis du skader ankelen dårlig nok til å hovne opp. Du har kanskje en brukket bein som fortsatt støtter vekt eller bli svart og blå. Bare en X-ray kan utelukke et brudd.

Legg en ispose rundt ankelen. Ice er spesielt effektiv i løpet av de første 24 timene av en skade for å redusere hevelse.

Pakk ankelen. Komprimering vil også bidra til å holde nede hevelse, så en god wrap som holder ankelen på plass er en annen god måte å hjelpe en forstuet ankel helbrede. Ikke pakk den så hardt at du avskåret sirkulasjon eller forårsake ubehag.

Hold den skadde ankelen forhøyet slik at blodet ikke bassenget med tyngdekraften.

Få masse hvile. Hvile er en viktig komponent av healing.

6. Ta skaden på alvor. Feilaktig behandlet ankelskader kan utvikle seg til kroniske ankel ustabilitet og lage permanente problemer.

Få tilbake på føttene etter hvert. Bruk støtte wraps, kassetter eller strømper på healing ankelskader for å hjelpe en forstuet ankelen leges helt.

Hvordan virker en forstuet ankel Heal?

Gi det tid

Ankelskader vondt og dessverre er altfor vanlig. De fleste av oss har opplevd smerte, hevelse og ulemper med å håndtere en forstuet ankel. Selv om de kan virke som de tar evigheter å helbrede, de fleste ankelskader leges fint med litt hvile og tid.

Ligament Tears

Før forstå hvordan en forstuet ankel helbreder, må du først vite hvordan skaden påvirker kroppen. En ankel forstuing oppstår når en av senene som støtter ankelen er overstrukket eller tårer. Dette skjer vanligvis når ankelen er uventet rullet eller slått til den ene siden, som under sport lek eller ved å snuble over en humpete underlag mens du går. Som et resultat av slitasje, kan ligament ikke lenger er tilstrekkelig utføre sin jobb med å stabilisere ankelleddet, som fører til unormal felles bevegelse og ytterligere skade. Den ligament skader fører til en betydelig lokal betennelsesreaksjon, inkludert smerte, hevelse, rødhet og varme.

Healing Process

Ankelskader varierer i alvorlighetsgrad, men de alle gro på samme måte. Tid og resten er et avgjørende element i healing ankelen leddbånd. Dette kan oppnås ved hjelp av en spenne, en vandrende støpte eller noen ganger enda krykker. Hensyn må tas for ikke å overdrive ankelen under den innledende healing fase, siden i sin svekkede tilstanden er vanlig en ny skade. Siden leddbånd ikke har store blod forsyninger, har de en tendens til å være treg til å helbrede, og vanligvis tar over 6 uker. Kontrollere hevelsen er også viktig å bidra til å helbrede forstuinger. Heve forstuet ankler når du sitter, ising og bruker komprimering ved å pakke ankler kan alle hjelpe til med å redusere hevelse. Når svelling er under kontroll, øvelser må utføres for å hjelpe ankelen gjenvinne sin opprinnelige bevegelse og stabilitet. Øvelser vanligvis starter med utvalg av bevegelse, og deretter videre til å styrke og balansere aktiviteter. Spesielt alvorlige ligament tårer som ikke svarer godt til konservative behandlingstiltak kan kreve kirurgisk reparasjon.