Digidexo.com

hoven og stiv nakke hodepine

HIV Symptomer: Hodepine og en stiv nakke

HIV Symptomer: Hodepine og en stiv nakke


Humant immunsviktvirus, også kjent som HIV, er forløperen til et av de dødelige sykdommer kjent for mennesket: AIDS. Når smittet, angriper HIV T4-celler i immunsystemet. T4-celler er hva kroppen bruker til å bekjempe sykdommer. Når dine T4-celler faller under et visst beløp, blir immunsystemet utsatt for aids, noen ganger referert til som en opportunistisk infeksjon. Kjenne symptomer på HIV vil hjelpe deg å bekjempe denne sykdommen.

Tidlige symptomer på HIV

Ifølge Mayo Clinic, en ikke-for-profit som dedikert til diagnostisering av praktisk talt alle typer kompleks sykdom, vil de tidlige symptomer på HIV varierer avhengig av fasen av infeksjonen. Tidlige symptomer på HIV kan være influensalignende i løpet av de første fire ukene etter at du er infisert. Disse inkluderer feber, utslett, hodepine, muskelsmerter, sår hals og hovne lymfekjertler, hvor HIV-infeksjon ligger. Selv uten noen symptomer, er du fortsatt i stand til å smitte andre hvis du selv er smittet.

Hodepine og stiv nakke

Er en hodepine og stiv nakke symptomer på HIV? Svaret er ja og nei. Ett av tegnene på senere stadium HIV-infeksjon inkluderer vedvarende hodepine. Men ikke forveksle en mottakelighet for hodepine eller migrene med dette symptom på HIV. Andre symptomer må være tilstede i tillegg. I tillegg, er en stiv hals ikke er et tegn på HIV symptomer. Bare trener for hardt eller sover for lenge kan føre til en stiv nakke. Men, muskelsmerter er en av de tegn på HIV-infeksjon. Igjen, se etter flere HIV symptomer eller se din lege hvis du er bekymret.

Sent stadium Symptomer

Mens det kan ta år for HIV symptomer skal vises, vil viruset fortsatt være å spre seg i hele kroppen og immunsystemet ditt vil bli svekket etter år med kamper. HIV kan mistenkes dersom symptomene dine ikke kan bli diagnostisert som influensa eller noe annet. Sent stadium symptomer inkluderer feber, tretthet, diaré, endring i spiker farge, trost (eller en soppinfeksjon i munnen) og flere utbrudd av forkjølelse sår eller genital herpes.

Symptomer for kvinner og barn

Symptomer for kvinner og barn avvike noe enn for menn. Kvinner er mer utsatt for brystkreft utvidelse og hodepine. Tretthet, magesmerter og bekkenproblemer er også mer vanlig hos kvinner. Kvinner vil mer sannsynlig lider av angst og depresjon mer enn menn vil.

Barn med HIV ofte vise forsinket vekst, en forstørret milt, gjentatte tilfeller av trost og tilbakevendende bakterieinfeksjoner.

Advarsel

Hvis du tror du kan ha noen av disse HIV symptomer eller er usikker på om du er infisert, bør du oppsøke lege med en gang.

Om stiv nakke

Om stiv nakke


Nakkestivhet er et vanlig problem for mange mennesker, fordi det kan være forårsaket av sportsaktiviteter, sitter ved en pult hele dagen og snakker i telefonen uten headset. Når du ikke tar deg tid til å strekke på musklene, justere posisjonering eller beskytter nakken med en støttende pute mens du sover, kan du utvikle nakkesmerter, som kan utvikle seg videre til nakkestivhet. Når du har nakkestivhet, kan det være vanskelig å bevege hodet fra side til side, slik at det virker negativt inn på din mobilitet.

Betydning

Nakkestivhet kan påvirke din mobilitet samt humøret. Når nakkemusklene blir så stramt at du ikke kan bevege hodet fra side til side, kan du være i stand til å komme ut av sengen, for å gå på jobb og å kjøre. I tillegg kan smerte og mangel på mobilitet føre til at du blir frustrert, stresset og sint.

Symptomer

Når du har nakkestivhet, kan du oppleve en rist følelse når du prøver å snu hodet. Hvis du var i en ulykke og erfaren whiplash, kanskje du har midlertidige eller langsiktige nakkeproblemer. Noen ganger du kanskje har hovne kjertler, feber, hodepine eller kvalme sammen med nakkestivhet. Det er også vanlig å ha en kriblende eller skarp smerte som starter ved nakken og reiser nedover ryggen din.

Årsaker

Vanligvis levator scapula er muskelen forbundet med en stiv nakke. Noen ganger årsaken til nakkestivhet er rett og slett sover i en vanskelig posisjon i løpet av natten. Når du har leddene i en posisjon for en lengre periode, kan de bli stiv og verkende. En annen årsak er leddgikt, og fallulykker. Mer alvorlige årsaker er fra sykdommer som influensa, polio og hjernehinnebetennelse.

Forebygging / løsning

Hyppig stretching som ruller nakken fra side til side kan hindre halsen fra å bli stiv mens du sitter ved skrivebordet på jobben. Massasje og akupunktur kan også hjelpe målrette spesifikke muskler som har blitt knyttede og stramt. Hvis du spiller sprek sportsbil, vil du kanskje ta god tid off slik at musklene kan helbrede. Hvis du har vært i en ulykke, bør du følge legens ordre og finne ut om rehabilitering, slik at du kommer tilbake til tidligere tilstand av mobilitet. Stive nakker er vanlig, men noen ganger alt nakken din trenger er tid og avslapping for å gå tilbake til det normale.

Advarsel

Det kalde været kan påvirke musklene og få dem til å begrense enda mer, noe som kan stramme nakken din videre. Også, hvis du ikke har en skikkelig pute å støtte nakken, du vil mest sannsynlig fortsette å oppleve en stiv nakke når du våkner. Når du har en stiv nakke sammen med hovne kjertler, feber, kvalme eller hodepine, er det best å gå til en lege for å utelukke eventuelle alvorlige sykdommer som hjernehinnebetennelse.

Hjem rettsmidler for en stiv nakke

Hjem rettsmidler for en stiv nakke


En stiv nakke er ubehagelig og smertefullt. Enten det kommer fra å sitte ved en datamaskin for timer, sover i en vanskelig posisjon eller å være i et utkast, hindrer en stiv nakke normal nakke bevegelse og kan utstråle oppover som en hodepine eller ned som skulder og øvre rygg smerter. Hjem rettsmidler ofte lindre en stiv nakke, slik at en person kan gjenoppta normale aktiviteter.

Cold Compress

Bruk en ispose eller is innpakket i en klut. Bruk den til hovne og ømme nakkemuskler i noen minutter.

Hot Compress

Dypp et håndkle i varmt vann og vri den ut, deretter bruker den til stiv nakke.

Varm dusj

Ta en varm dusj for å løse opp spenninger og slappe av stive skuldre og muskler.

Liniment

Påfør en muskel salve eller liniment langs ømme nakkemuskler.

Smertestillende

Bruk en over-the-counter smertestillende som for eksempel aspirin, paracetamol eller annen smertestillende for mindre smerter og plager.

Neck Rotasjon

Forsiktig rotere hode og nakke med klokken, deretter mot klokken for å strekke stive muskler.

Nakkeputen

Erstatte en standard pute med en ortopedisk pute som støtter nakken under søvn.

Hvordan avlaste en stiv nakke

Hvordan avlaste en stiv nakke


Mange mennesker opplever en stiv nakke en gang i blant. Selv om en stiv nakke er vanligvis ikke noe å bekymre seg for, kan ubehag gjøre konsentrere seg om noe annet vanskelig. Følg disse enkle prosedyrer på hvordan å lindre en stiv nakke.

Hvordan avlaste en stiv nakke

•  Avlast trykket på musklene i nakken av seg en cervical spenne. I tillegg plassere en støttende pute under nakken mens du sover.

•  Bruk varmebehandling for å fjerne ubehaget ved en stiv nakke. Ta en varm dusj, eller legg et oppvarmet komprimere rundt halsen.

Be noen om å massere nakken forsiktig.

Vær oppmerksom på holdningen din. Kronisk slouching, stående og sittende feil alle kan føre til hyppige nakkesmerter.

Ta en smertestillende, for eksempel aspirin eller ibuprofen, som kan bidra til å redusere hevelse i halsen og minimere smerte.

Oppsøk lege. For nakkesmerter som ikke løser i 24 timer, kan en tur til legen være for å utelukke noen alvorlig skade.

•  Slapp av. De som er ofte stresset ofte oppleve mer nakkesmerter enn de som kan finne balanse i livet. Prøv meditative øvelser og praksis dyp pusting, begge teknikker for yoga, for å lindre en stiv nakke.

Lukk vinduet. Kaldras kan føre til at musklene i nakken for å bli stiv. Prøv å holde vinduene lukket mens du sover, og bære et lys skjerf rundt halsen når været er kjølig.

Hint

  • Hvis du opplever nakkesmerter forbundet med feber, nummenhet, tretthet eller forvirring, komme til en lege så snart som mulig. Disse kan tyde på andre medisinske tilstander som krever umiddelbar oppmerksomhet.

Stiv nakke smerte rettsmidler

Stiv nakke smerte rettsmidler


Ifølge San Francisco-baserte tilbake og kroppspleie fysioterapi tjenester, oppstår de fleste stive nakkeproblemer i voksne i alderen 20 til 40. Hvis ikke behandles, kan ubehag være en stor innvirkning på livene til dem som lider. I tillegg til smerte, kan stiv nakke forårsake en rekke lidelser inkludert angst og depresjon. Det finnes ulike typer behandlinger for en stiv nakke. Vanligvis er den type behandling knyttet til alvorlighetsgraden av smerte.

Akutte smerter og Ice-Heat Therapy

For plutselig (akutt) eller sterke smerter, må du kanskje bruke en hals krage, hvile i sengen og bruke isen. Ice-varme terapi innebærer å bruke isen til halsen flere ganger daglig de første 48 til 72 timer for å redusere hevelse. Etter isen behandling, bruker varme fra dusjvannet. En varm komprimere eller oppvarming pad er også effektive i å lindre ubehag og oppmuntre blodet å strømme til det berørte området. Sengeleie vanligvis er nødvendig i omtrent 24 timer. Denne behandling er vanligvis gjort etter en skade på grunn av en bilulykke eller traumer.

Kroniske nakkesmerter

Kroniske nakkesmerter og stivhet refererer til en gradvis økende smerte over måneder eller år. Det kan også innebære lav grad av smerter involverer en konstant kjedelig verke, noe som kan gjøre det bedre med varmebehandling. Prøv isen hvis varmen ikke gi lindring. Legen din kan forskrive medisiner for avslappende nakkemusklene. Massasje eller yoga er også brukt som behandling.

Tøyningsøvelser

Øvelser for å strekke halsen kan også bidra til å lindre smerte og stivhet. For eksempel, å holde hodet vendt fremover, sakte vippe den til side. Men vippe hodet bare halvveis til skulderen din eller til et område uten en ubehagelig belastning. Etter å ha hatt den i noen sekunder, går tilbake hodet til midten. Deretter vippe hodet mot motsatt skulder på samme måte. Gjenta denne øvelsen om fem til ti ganger, tre ganger daglig. Andre nakke tøyningsøvelser inkluderer bevege hodet i en front-til-rygg bevegelse og en side-til-side rotasjon.

Fysioterapi

Hvis du har blitt behandlet av legen din, men fortsatt har smerter, er fysioterapi vanligvis foreskrevet. Fysioterapi adresser risikofaktorer så vel som hjemme øvelser og hvordan du kan forhindre nakkestivhet og smerter.

Produkter for Lindrende Neck Pain

Oppblåsbare puter er ett av flere produkter effektive for å lindre smerte på grunn av luftcellene og dobbel handling for å få hjelp med støtte og komfort. Terapeutiske nakke puter og nakke støtte puter er også brukt for lindring. Produkter laget til hals inkluderer halsen jernbane krager og andre. Spesielt laget terapeutisk møbler som sofaer og stoler er også effektive i å lindre smerte.

Forebygging

Ved å gjøre daglige nakke øvelser som både stretch og styrke nakke og skulder muskler, kan du redusere sjansen for nakkesmerter og stivhet. Andre forebyggende tiltak er å praktisere god holdning. Lære de riktige måter å sitte på mens du arbeider, slik at du ikke vil bøye nakken. Sikre riktig rygg og nakke støtte til bilen din, samt seng, stoler og sofaer. Varm opp før trening eller delta i idrett og gjøre enkle nakke øvelser mens du reiser på fly. Også, ikke sovner mens du sitter opp, med hodet hengende nedover.

Hvordan å kurere en stiv nakke

Stiv nakke er et vanlig problem blant folk unge og gamle. Det er forårsaket av plutselige nakkebevegelser eller rykk eller ved dårlig holdning eller sovestilling. Du kan bli kvitt stiv nakke ved å følge disse retningslinjene. Rid Stiv nakke

Bruksanvisning

•  Sørg straks råd fra en lege for stiv nakke, spesielt når det er uutholdelig smerte.

Plasser en varmt vann pose på stiv nakke en gang hver time frem til stivhet avtar eller forsvinner.

Påfør en smertelindring salve. Få en resept fra lege, om nødvendig. Bruk salven på det berørte området for å varme den opp. Dette vil etter hvert legge til rette for enklere flytting.

Gå inn for kiropraktisk behandling etter råd fra en lege.

Få en nakke og skulderområdet massert av din partner eller av en kvalifisert massasjeterapeut.

Ta smertestillende som en kortsiktig lindring av nakkesmerter. Sørg for å spørre legen din om bivirkninger.

Tips og advarsler

  • Bruk en myk pute og madrass mens du sover. Gamle og skitne puter vil ikke gi tilstrekkelig støtte.
  • Hvis du må sitte i lange timer, er det tilrådelig å ta korte turer hver time. Det vil øke fleksibiliteten i nakkemusklene.
  • Følg Alexander Technique til bedre holdning og håndtere stress. Gå inn på linken i Resources nedenfor.

Hvordan Trene avlaste en stiv nakke?

Å være forsiktig

Halsen er en vanskelig del av legemet vurderer den er koblet til toppen av ryggraden. Det er OK å prøve og arbeide The Kinks ut av en stiv nakke, men hvis det er noe mer alvorlig som whiplash, deretter en lege bør konsulteres først. En kink i nakken er også noe som bør håndteres forsiktig. I de fleste tilfeller bør en kink bare være alene. Ikke trykk mot det ved å bevege nakken i den retningen. Hvis igjen alene, vil en kink vanligvis gå bort av seg selv.

Hvorfor fungerer det

For en stiv nakke uten fangst eller cricks, kan du strekke halsen med en enkel øvelse. Strekke halsen trekker muskler og sener og løsner dem akkurat som strekker leggmusklene etter et løp. Musklene blir mer smidig, og det frigjør spenningen som har bygget opp og forårsaket musklene til å være stram.

Exercise

For å gjøre nakken tøyningsøvelser, sitte i en stol med føttene på gulvet og skuldre avslappet. Se rett frem. Sakte beveger hodet slik at du ser over skulderen din og hold den der i ca fem sekunder. Neste sakte bevege hodet til motsatt skulder og gjenta. Fortsett med dette i minst 10 strekninger og prøver å snu hodet litt lenger hver gang. Dette vil trekke musklene ut og slappe av dem.

Hjernehinnebetennelse hos barn

Meningitt er betennelse av membraner som dekker hjernen og ryggmargen. Avhengig av årsak, kan hjernehinnebetennelse hos barn være mild eller livstruende. Å være kjent med fakta om hjernehinnebetennelse kan redde ditt barns liv.

Årsaker

Vanligvis forårsaket av bakterier eller virus, kan meningitt også oppstå som følge av andre årsaker, slik som medisiner og tumorer.

Bakteriell meningitt

Bakteriell meningitt er en potensielt livstruende form av meningitt som kan være forårsaket av en rekke bakterier og kan resultere i alvorlige komplikasjoner, inkludert permanent nevrologisk skade. MedlinePlus Medical Encyclopedia sier at meningokokker er den ledende årsaken til bakteriell hjernehinnebetennelse hos barn.

Viral hjernehinnebetennelse

Virusinfeksjoner føre til at flertallet av hjernehinnebetennelse infeksjoner, spesielt hos barn under fem år, ifølge MedlinePlus. Viral meningitt er en mye mer mild form for hjernehinnebetennelse som forekommer hyppigst i høst og våren.

Symptomer

Symptomer på hjernehinnebetennelse hos spedbarn og små barn har feber, manglende appetitt, irritabilitet, kvalme, oppkast og problemer med oppvåkning. Eldre barn vil ofte oppleve en stiv nakke, hodepine og høy feber.

Behandling

På grunn av alvoret i bakteriell meningitt, bør du kontakte barnets lege umiddelbart hvis du har mistanke om hjernehinnebetennelse. Avhengig av hvilken type bakterier som forårsaket barnets hjernehinnebetennelse, vil hans barnelege forskrive ulike antibiotika for behandling. Viral hjernehinnebetennelse vil ikke svare på antibiotikabehandling, så behandling inkluderer vanligvis hvile og væske.

Vaksiner

Vaksiner som gir beskyttelse mot ulike former for bakteriell meningitt inkluderer Haemophilus influenzae B (Hib) vaksine (for H. influenzae meningitt), pneumokokk konjugatvaksine (for pneumokokk meningitt) og meningokokkvaksine (for hjernehinnebetennelse).

Forhold og Behandling av Meningitt

Meningitt er en betennelse i hjernehinnene, kjent som membraner, og cerebrospinalvæsken. Symptomer på hjernehinnebetennelse er ofte forveksles med influensa, og inkluderer en stiv nakke, kvalme, hodepine og høy feber. Meningitis kan være forårsaket av en bakterie, virus eller soppinfeksjon. Viral meningitt er mer vanlig enn bakterier og sopp, og vanligvis går bort av seg selv. Hvis symptomene dine forverres, kan du kontakte lege umiddelbart.

Viral hjernehinnebetennelse

Du kan ta viral hjernehinnebetennelse lett i løpet av sommeren og høsten ved kontrahering enterovirus, meslinger, kusma eller herpes. Ifølge Centers for Disease Control, enterovirus symptomer inkluderer en lavgradig feber, forkjølelse, utslett og munnsår. Hvis viruset skrider det kan bli viral meningitt. Viral hjernehinnebetennelse er alvorlig sykdom, men er ikke dødelig, og vanligvis klarner opp innen sju til ti dager. Hvis du har et svekket immunforsvar, er det viktig å kontakte legen din umiddelbart for å få riktig behandling.

Bakteriell meningitt

Bakteriell hjernehinnebetennelse er en alvorlig sykdom som det kan føre til hjerneskade eller død hvis den forblir ubehandlet. Ifølge Mayo Clinic, kan fire forskjellige stammer av bakterien forårsake hjernehinnebetennelse: Streptokokker pneumonaiae (pneumokokker), Neisseria meningitidis (meningokokker), Haemophilus influenzae (Haemophilus) og Listeria monocytogenes. Pneumococcus forårsaker lungebetennelse, ørebetennelse og bihulebetennelse hos barn og babyer. Listeria kan finnes mange steder i miljøet, spesielt støv og forurenset mat. Haemophilus og meningokokker er forårsaket av bihulebetennelse og øvre luftveisinfeksjoner. Symptomer på bakteriell meningitt er lik viral hjernehinnebetennelse, og også inkludere søvnighet, kramper, oppkast, kvalme, forvirring, konsentrasjonsvansker, lysfølsomhet og tap av matlyst.

Fungal Meningitt

Fungal hjernehinnebetennelse er en sjelden sak som rammer de med svekket immunforsvar på grunn av HIV / AIDS, kjemoterapi, ukontrollert diabetes, og også organtransplanterte mottakere tar immunsuppressive legemidler. Fungal hjernehinnebetennelse fører til hevelse rundt hjernen og ryggmargen, og hvis den forblir ubehandlet kan føre til hjerneskade, hørselstap, lammelser eller død. Symptomer på sopp meningitt inkluderer tretthet, en stiv nakke, hodepine, forvirring, tåkesyn, feber og oppkast.

Behandling

Viral hjernehinnebetennelse klarner opp i løpet av to uker, og trenger ingen behandling. Virusinfeksjoner kan ikke behandles med antibiotika, men hvis du har et svekket immunforsvar kan du bli innlagt på sykehus for å bli nøye overvåket. Få nok hvile, drikke mye væske og ta ibuprofen eller paracetamol for å redusere smerte og feber. Ifølge Mayo Clinic, kan bakteriell meningitt bli behandlet ved å motta intravenøse antibiotika. Dersom det ikke er væske rundt hjernen eller membraner, må det tømmes for å hindre fremtidig medisinske komplikasjoner. Ifølge Meningitt Foundation of America, behandling for sopp hjernehinnebetennelse krever Amphotericin B, en intravenøs behandling som dreper soppinfeksjon. Som et alternativ, kan Fluconalzone foreskrives oralt for å behandle soppinfeksjonen, men må doseringen må være høy for å være effektive.

Langsiktige bivirkninger av Meningitt

Meningitt, som vanligvis er forårsaket av en infeksjon, er hevelse av hjernehinnene og væske rundt hjernen og ryggmargen. I de fleste tilfeller mennesker gjenopprette uten ytterligere effekter. Men i noen tilfeller kan hjernehinnebetennelse forårsake uønskede langtids funksjonshemninger og komplikasjoner.

Symptomer

De typiske symptomene på hjernehinnebetennelse, ifølge Mayo Clinic, er stiv nakke, hodepine og feber. Andre symptomer er utslett, oppkast, kramper, konsentrasjonsvansker og tap av matlyst.

Risikofaktorer for langsiktige bivirkninger

Pasienter som trenger intensivbehandling behandling, babyer under ett år gamle og de som hadde bakteriell snarere enn viral hjernehinnebetennelse, har en økt risiko for langtidseffekter, ifølge Meningitt Research Foundation.

Typer av langtidseffekter

Potensielle langsiktige effektene av hjernehinnebetennelse inkluderer hukommelsestap, koordinasjonsproblemer, tilbakevendende rest hodepine, døvhet eller andre hørselsproblemer, lærevansker, cerebral parese, talevansker, kramper og tap av synet.

Behandling

Den tidligere hjernehinnebetennelse er behandlet, jo mindre sannsynlig er det å forårsake uønskede langtids bivirkninger. De i nær kontakt med en smittet person bør også få antibiotika, ifølge National Meningitt Association.

Forebygging

Det er flere vaksiner for å forhindre hjernehinnebetennelse. Pneumokokk vaksine er en del av rutinen barnevaksinasjonsprogrammet, og meningokokk konjugatvaksine gis til barn rundt 11 år, ifølge Mayo Clinic.

Hva er behandlingen for Neisseria meningitidis?

Neisseria meningitidis, eller meningokokk, er bakterier ansvarlig for hjernehinnebetennelse, en potensielt dødelig bakteriell infeksjon som kommer inn i væsken rundt ryggmargen og hjernen. Det vanligvis kommer inn i blodet gjennom en infeksjon i de øvre luftveier. Denne formen for hjernehinnebetennelse kan være svært smittsom. Rask behandling er nødvendig.

Ved å søke behandling

Oppsøk lege hvis du opplever kjennemerket symptomer på stiv nakke, hodepine og feber. Andre viktigste symptomene er oppkast og forvirring. Rapid behandling er nødvendig for å forebygge komplikasjoner, og for å sikre det beste resultatet. Bakteriell meningitt krever sykehusinnleggelse, vanligvis i intensivavdelingen (ICU). Denne tilstanden er ansett som en medisinsk krise.

Medisinering

Hjernehinnebetennelse krever behandling med intravenøs (IV) antibiotika. Penicillin er det foretrukne antibiotikum middel for denne tilstanden. Motstand mot denne behandlingen er sjelden, men hvis du gjør viser tegn til resistens mot penicillin, vil du motta cefotaximine eller ceftriakson.

Kirurgiske prosedyrer

Visse komplikasjoner kan kreve kirurgisk inngrep. De omfatter subdurale effusjon, empyem og hydrocephalus. Subdural effusjon er en opphoping av puss i den ytre foring av hjernen mens empyem er karakterisert ved puss oppbygning i lungene. Hydrocephalus indikerer væske buildup i skallen.

Supportive Care

Avhengig av dine individuelle omstendigheter, andre former er omsorg kan gis. Du kan motta IV hydrering, medisiner for å regulere blodtrykket eller for å kontrollere kramper, steroider eller en pust tube. Hvis mastoids, bein bak det ytre øret som kobles til din mellomøret bli smittet, vil de bli tømt.

Forebygging

Hjernehinnebetennelse er en forebygges tilstand. Barn bør få en vaksinasjon mellom 11 og 12. Denne tilstanden kan spres lett i et samfunn-levende miljø som et college dorm. Hvis barnet ikke har fått vaksinen ennå, bør han få det før avreise til college. Den er godkjent for barn så unge som to og kan brukes på yngre barn hvis de har vært utsatt for bakterier eller har en økt risiko for å få sykdommen.

Bakterier ansvarlig for hjernehinnebetennelse kan spres gjennom kyssing; delte kjøkkenutstyr, tannbørster og sigaretter; hoste og nysing. Som med alle andre smittsom sykdom, common-sense egenomsorg tiltak gjelder å holde deg trygg. De omfatter vaske hendene grundig og holde immunsystemet sterkt med et sunt kosthold, mosjon og tilstrekkelig hvile.

Historiske fakta om Meningitt

Historiske fakta om Meningitt


Meningitis er en infeksjon av membraner som omgir hjernen eller ryggmargen. Et virus eller bakteriell infeksjon vanligvis forårsaker tilstanden, og symptomer inkluderer en stiv nakke, hodepine, lysfølsomhet og feber.

Første kjente Outbreak

Den første kjente utbruddet av hjernehinnebetennelse skjedde i 1805 i Genève, Sveits, men legene kunne ikke isolere og identifisere agenten ansvarlig.

Bakterier Identifikasjon

Neisseria meningitides, bakterien som forårsaker hjernehinnebetennelse, ble ikke identifisert før 1887 Det er nå 12 sub-typer av denne bakterien som har blitt identifisert.

Nye Mass Utbrudd

En av de største masse utbrudd av hjernehinnebetennelse skjedde i Afrika i 1996 Mer enn 250.000 tilfeller er rapportert, med 25.000 dødsfall.

Vaksiner og behandling

Den første vaksine for å forhindre hjernehinnebetennelse ble innført i 1978, og i midten av 1940-årene, var penicillin blant de første medisiner som skal brukes til behandling av meningitt.

Historisk dødelighet

Dødelighet for hjernehinnebetennelse var ekstremt høy. Ved begynnelsen av det 20. århundre, vil 75 til 80 prosent av individuasl med sykdommen døde. Gjeldende dødelighetsrater for hjernehinnebetennelse, avhengig av belastningen, er fra fem til 20 prosent.

Cholesteatoma Komplikasjoner

En kolesteatom er en infisert cyste som ligger i mellomøret. Det kan være forårsaket av en fødsel defekt eller kan følge av tilbakevendende ørebetennelser. Komplikasjoner fra cholesteatomas kan være ødeleggende, så har tilstanden behandles raskt er avgjørende.

Hørselstap

Enzymer i cholesteatomas er kjent for å bryte ned benet. Mellomøret er laget av små ben som er avgjørende for vår evne til å høre. Som bein er brutt ned i og rundt øret, er hørselen hardt rammet. Hvis den ikke behandles raskt, kan irreversible hørselstap i de berørte øret føre.

Svimmelhet og Vertigo

Øret er ansvarlig for vår følelse av balanse. Når en hvilken som helst av komponentene i øret blir negativt påvirket, kan resultatet bli følelser av svimmelhet og vertigo. Som cholesteatomas blitt mer invasive og ødelegge bein, svimmelhet og vertigo økning.

Ansikts lammelse

Som cholesteatomas erodere beinet over tid, kan den beskyttende dekke over ansikts nerve bli kompromittert. Hvis dette skjer, kan ansikts lammelse føre.

Hydrocephalus

I sjeldne tilfeller kan en kolesteatom spres inn i blodårene som frakter blod fra hjernen til hjertet. Hvis dette skjer, venene blir blokkert, forårsaker en sikkerhetskopi av væske i hjernen. Denne tilstanden kalles hydrocephalus, og kan være livstruende. Hydrocephalus kan forårsake psykisk funksjonshemming, synsproblemer, kvalme og død.

Meningitt

Hvis Cholesteatoma årsaker infisert vev for å gå inn i blodbanen, kan meningitt medføre. Dette er en inflammasjon av membraner som omgir hjernen og ryggmargen. Denne farlige tilstanden kan føre til feber, kvalme, stiv nakke, hodepine, lysskyhet og endringer i mental status.

Brain Abscess

Hvis venstre ubehandlet, kan hjernehinnebetennelse forårsake en hjerne abscess. Denne ekstremt farlig tilstand skyldes infeksjon av en del av hjernen. Immunsystemet bekjemper denne infeksjon ved å isolere området. Imidlertid sveller hjernen for å gi plass til plass tas av infeksjonen, forårsaker betydelige neurologiske problemer.

Hva er behandlingen for Viral hjernehinnebetennelse?

Hva er behandlingen for Viral hjernehinnebetennelse?


Viral meningitt er nå kjent som aseptisk meningitt fordi behandlingsspesifikke årsaker er viral og ikke-viral. Denne tilstanden er en infeksjon i hjernehinnene (slimhinnen i hjernen og ryggmargen) som forårsaker betennelse. De to vanligste årsakene til viral meningitt er echovirus og coxsakie virus. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), har mennesker smittet med disse virusene vanligvis kontrakt dem ved å berøre avføring og deretter berøre munn og nese, eller ved å komme i kontakt med de respiratoriske dråper av en infisert person. Flere mindre vanlige årsaker er listet opp nedenfor. Viral (aseptisk) meningitt er vanligvis mildere enn bakteriell meningitt, men kan føre til komplikasjoner hvis det ikke behandles riktig.

Symptomer

Symptomer på viral meningitt inkluderer en stiv nakke, hodepine, kvalme og oppkast, slapphet, sår hals og frysninger. Den som yter helsehjelp vil utføre en spinalpunksjon for å samle inn og analysere spinalvæske. Ifølge Dr. Tarakad S. Ramachandran, kan infisert spinalvæske inneholder redusert eller normal glukose og økt protein.

Behandling

Behandling for viral hjernehinnebetennelse forårsaket av coxsakie og echoviruses er støttende, noe som betyr medisiner for å kontrollere smerte, dehydrering, kvalme og oppkast. Behandling for hjernehinnebetennelse forårsaket av herpes, vannkopper, tuberkulose, brucellose, Lyme sykdom, rabies og soppinfeksjoner er oppført nedenfor.

Herpes og Chicken Pox

Antivirale midler som acyclovir brukes til å behandle viral hjernehinnebetennelse forårsaket av herpes eller vannkopper (Ramachandran, 2007). Den vanlige meningitic dose intravenøs acylocvir er 10 milligram / kilo vekt hver dag i opp til 21 dager. Bivirkninger kan inkludere magesmerter, kvalme og oppkast (Medscape Drug Reference).

Tuberkulose

Viral meningitt forårsaket av tuberkulose blir behandlet med en isoniazid-rifamp-pyrazinamid kombinasjon. (Ramachandran, 2007) Den vanlige doseringen er seks tabletter hver dag. Bivirkninger inkluderer leddsmerter, magesmerter og misfarget urin, svette og avføring (Medscape Drug Reference).

Brucellose

Brucellose er innleid fra tamme dyr som hunder, katter, sauer, kyr og geiter. Det er behandlet med doksycyklin eller rifampicin (Ramachandran, 2007). Doksycyklin kan tas oralt eller intravenøst. Den anbefalte dosen av doksycyklin er 200 milligram hver dag eller 100 milligram to ganger om dagen. Bivirkninger omfatter misfarging av tennene. Rifampicin kan også tas oralt eller intravenøst. Anbefalt intravenøs dose av rifampicin er 600 milligram to ganger om dagen i to dager eller 600 milligram én gang om dagen i fire dager. Bivirkninger inkluderer magesmerter og misfarget urin, svette og avføring (Medscape Drug Reference).

Lyme sykdom

Viral hjernehinnebetennelse forårsaket av Lyme sykdom behandles med penicillin eller ceftriaxone (Ramachandran, 2007). Anbefalt dose av intravenøs penicillin er opp til 3 millioner enheter hver fire til seks timer. Den anbefalte dosen av ceftriakson er to gram intravenøst ​​hver 12. time i inntil syv dager. Bivirkninger kan inkludere diaré, kvalme og oppkast, og hodepine (Medscape Drug Reference).

Rabies

Den vanlige dosen av gentamicin for hjernehinnebetennelse forårsaket av rabies er 1 milligram per kilo vekt hver åttende time. Bivirkninger inkluderer nyresykdom, øre skader og skader i sentralnervesystemet (Medscape Drug Reference).

Behandlinger for kryptokokkmeningitt

Behandlinger for kryptokokkmeningitt


Kryptokokkmeningitt er en fungal infeksjon som angriper hjernehinnene (foring) av hjernen og ryggmargen. Soppen, Cryptococcus neoformans, som vanligvis finnes i jord som inneholder fugleskitt, fører kryptokokkmeningitt. Ifølge Cecilia Kanyama, er kryptokokkmeningitt vanligvis dødelig hvis den ikke behandles. Tidlig diagnose og behandling er avgjørende for å overleve.

Betydning

De fleste friske mennesker er ikke berørt av cryptococcal infeksjoner. Men for de som er immunsupprimerte, slik som transplanterte pasienter, alkoholikere, kreft og de som er berørt med AIDS, kan Cryptococcus sopp forårsake kryptokokkmeningitt (Thompson, 2008). Ifølge Dr. Neil M. Ampel, denne infeksjonen var en gang sjelden før HIV-epidemien. Det er nå en av de vanligste livstruende infeksjoner for de med AIDS.

Symptomer

Det er viktig å kjenne symptomene for å få riktig behandling. Symptomer inkluderer en stiv nakke, hodepine, kvalme og oppkast, feber og slapphet. Diagnosen stilles via en Spinal Tap der helsepersonell setter inn en nål mellom lendevirvler til å innhente og analysere spinalvæske.

Behandling

Akutt (umiddelbar) og langsiktige behandlinger (vedlikehold) er det fokus på pasientbehandlingen, siden denne sykdommen kan oppstår på nytt i de som har hatt det tidligere. Kryptokokkmeningitt behandles med soppmidler, primært amfotericin B, flukonazol eller itrakonazol.

Amfotericin B

Amphotericin B kan tas intravenøst. Ifølge en studie i New England Journal of Medicine, høye doser av amfotericin B (0,7 milligram / kg / dag) resulterte i en høyere overlevelse enn med lav dose amfotericin B (0,4 milligram / kg / dag). Et stoff oppsummering av PubChem sier at amfotericin B virker ved å hindre Cryptococcus sopp reprodusere eller voksende. Amphotericin B kan føre til alvorlige bivirkninger, slik som kvalme og oppkast, lavt blodtrykk og nyreskader.

Flukonazol

En PubChem stoff sammendrag ark sier at flukonazol kan tas oralt eller intravenøst ​​for å hindre at Cryptococcus sopp reprodusere eller voksende. Anbefalt dose er 400 milligram den første dagen og deretter 200 milligram hver dag for opptil 12 uker. 200 milligram hver dag anbefales for å hindre tilbakefall. Bivirkningene av flukonazol, som inkluderer hodepine, kvalme, og utslett, er mindre alvorlige enn amfotericin B, og derfor kan tas av de som ikke tåler amfotericin B.

Kombinasjonsbehandling

Dr. William G. Powderly anbefaler å kombinere både amfotericin B og flukonazol hos pasienter som er resistente mot behandling. Han antyder også administrerende cerebral ødem (hevelse i hjernen) med MR, CT og lumbale punkteringer eller kirurgiske inngrep for å redusere trykket i hjernen.

Hva er Meningitt Gruppe C?

Meningitt er en betennelse av membraner som omgir hjernen og ryggmargen, ifølge Centers for Disease Control (CDC), og kan være forårsaket av forskjellige typer bakterier og virus. Meningitis gruppe C refererer til en spesifikk stamme av bakterier, kjent som gruppe C Neisseria meningitidis.

Funksjoner

Meningitt gruppe C er den vanligste formen for hjernehinnebetennelse i Europa og Amerika, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Symptomer inkluderer stiv nakke, hodepine, feber, lysfølsomhet og oppkast.

Forebygging / løsning

CDC anbefaler barn og tenåringer i alderen 11 til 18 får meningokokk konjugatvaksine, som er beskyttende mot "4 typer meningokokksykdom."

Behandlinger

Tidlig behandling i stor grad påvirker resultatet av sykdommen. Alle grupper av Neisseria meningitides --- så vel som andre typer av bakteriell meningitt --- behandles med antibiotika, ifølge CDC.

Betraktninger

Meningitt C sprer seg i klynger gjennom små utbrudd, melder WHO. Diagnosen stilles gjennom en spinalpunksjon, som trekker spinalvæske for å se etter hjernehinnebetennelse bakterier.

Advarsel

Ifølge CDC, 10 prosent av dem som pådrar hjernehinnebetennelse fra Neisseria meningitidis bakterier dør, og mange andre opplever hjerneskade, døvhet eller andre varige skader. Ring legen din dersom du mistenker at du har kontrakt denne sykdommen.

Shigella flexneri Symptomer

Shigella flexneri Symptomer


Det finnes flere typer av Shigella bakterier som forårsaker shigellose: Shigella sonnei, Shigella flexneri og Shigella dysenteriae. Dårlige sanitærforhold, forurenset mat og vann forårsake utbrudd av shigellose. Shigella sprer seg raskt i overfylte steder, for eksempel barnehager. Shigella sonnei og Shigella flexneri føre til at de fleste tilfeller av shigellose i USA Disse to stammene forårsake de samme symptomene, og kan kun identifisert gjennom avføring-kultur tester.

Primære symptomer

Det første symptomet av shigellose er diaré. Den første avføring er vanligvis store og vassen. Senere avføring kan bli mindre og inneholder blod og slim. Det kan være ledsaget av kvalme og oppkast. I sjeldne tilfeller kan en smittet person ikke har noen symptomer, men fortsatt er smittsom.

Andre symptomer

Blant andre symptomer på shigellose er høy feber, tap av matlyst og magekramper. Alvorlige tilfeller kan ta beslag, stiv nakke, hodepine og forvirring. I noen tilfeller, shigella flexneri forårsaker Reiters syndrom, også kalt tilbakevirkende artritt. Denne belastningen av Shigella bakterier er også ansvarlig for slike symptomer som smertefulle ledd, øyeirritasjon og smertefull vannlating, som forekommer i om lag to prosent av tilfellene. Dehydrering på grunn av diaré og oppkast er en bekymring. Det kan føre til andre alvorlige komplikasjoner, som nyresvikt. Barn trenger å legges inn på sykehus hvis feber når mer enn 101 grader Fahrenheit.

Time Frame

Infiserte folk vanligvis utvikler symptomer innen en til tre dager. Det er mest vanlig at de første symptomene til overflaten på den andre dagen. Shigellose varer i opptil syv dager. Antibiotika kan forkorte lengden av en shigella infeksjon og alvorligheten av symptomene.

Informasjon om Hoof & Mouth sykdom hos mennesker

Informasjon om Hoof & Mouth sykdom hos mennesker


Hoof og klovsyke er en viral sykdom som først og fremst effekter spedbarn og barn. Den virkelige navn av tilstanden er hånd, munn- og klovsyke (HFMD), men det er ofte referert til som hov og munnsykdom, som er en sykdom som påvirker bare husdyr. De to forholdene er ikke i slekt.

Symptomer

Symptomene på HFMD vanligvis begynner med tap av matlyst, feber, sår hals, hodepine, tretthet og irritabilitet hos små barn. Etter en dag eller to sår, begynner som små røde flekker, utvikle seg i barnets munn, på hans tannkjøttet, tungen og innsiden av kinnene. Disse sårene blemme og ofte blir sår. Et utslett danner også på håndflatene og på fotsålene. Dette utslett, som ikke er kløende, kan også vises på hans rumpe eller kjønnsorganer.

Årsak

HFMD er forårsaket av et virus i gruppen av enterovirus som inkluderer coxsackievirus, echoviruses, poliovirus og enterovirus. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, den hyppigste årsaken til HFMD er coxsackievirus A16. Enterovirus 71 har også vært kjent for å forårsake utbrudd. HFMD er en smittsom sykdom som spres ved direkte kontakt med en smittet person. Viruset er i sekret fra nese og hals, så vel fra spytt, avføring og væske fra blemmer.

Risikofaktorer

Sykdommen er vanligst blant barn under 10 år, men av og til voksne kan også bli smittet. Grunnen barn er mer utsatt er at de ennå ikke har utviklet antistoffer for å beskytte dem mot. Når smittet, utvikler de en immunitet til det spesifikke virus som forårsaket det, men det er mulig å bli infisert på nytt ved et annet virus innenfor enterovirus-gruppen. HFMD kan ikke overføres til eller fra dyr eller andre dyr.

Diagnose

Vanligvis en lege kan identifisere HFMD ved å undersøke utslett og sår, og med tanke på symptomene og pasientens alder. Legen kan sende ut prøver fra barnets avføring eller halsen hennes for å avgjøre viruset som forårsaket sykdommen. Siden resultatene for denne testen kan ta mellom to til fire uker mange leger ikke bruker den.

Behandling

Det finnes ingen behandling for HFMD, men du kan behandle symptomene på smerte, smerter og feber. Over-the-counter non-steroide anti-inflammatoriske medisiner som paracetamol og ibuprofen er nyttig for å lindre smerte og redusere feber. Numbing spray og munnskyllevann kan også brukes til å lindre munnen smerte. Popsicles, iskrem, sorbet, is chips og is vann er mindre smertefullt på sårene. Det er viktig at pasienten drikke rikelig med væske for å holde seg hydrert. Hvis alvorlig dehydrering oppstår kan det være nødvendig å administrere intravenøs væske.

Forebygging

Forebyggende tiltak er hyppig håndvask, spesielt etter bruk av badet eller bleieskift; rengjøring og desinfisering overflate og leketøy; og unngå kontakt (klemming og kyssing, deling av glass og bestikk) med en infisert person. En oppløsning av 1/4 kopp blekemiddel tilsettes til en liter vann er tilstrekkelig for desinfisering.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er sjeldne, men kan inkludere aseptisk meningitt (feber, stiv nakke, hodepine og ryggsmerter), encefalitt (en potensielt dødelig tilstand der hjernen sveller) eller lammelse (ligner polio).

Viral hjernehinnebetennelse Eksponering og behandling

Viral meningitt er en viral infeksjon av de beskyttende membraner som dekker ryggmargen som fører opp til hjernen. Påvirker det meste barn, er det viktig å forstå faktorer som arbeider med eksponering og behandling av denne sykdommen.

Symptomer

Symptomer på viral meningitt inkluderer en stiv nakke, hodepine og høy feber. Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), kan viral hjernehinnebetennelse symptomer utvikle seg over flere timer eller ta et par dager før viruset er i full kraft. Andre symptomer kan være kvalme, smerter eller verkende følelse når du ser på lyse lys, forvirring og døsighet.

Eksponering for Viral hjernehinnebetennelse

Viral meningitt er forårsaket av en rekke virus, og det vanligste er enteroviruser (en gruppe av forskjellige virus). Disse virusene er stort sett spredt gjennom direkte kontakt med avføring fra en smittet person. Dette er en av de viktigste grunnene til viral hjernehinnebetennelse finnes hovedsaklig i små barn, som de ikke har en fullstendig forståelse av sanitær, og er ofte ikke potty trent. Noen voksne er i faresonen når du skifter bleier, som risiko for kontakt med forurenset avføring opphav; men de fleste voksne over 40 år er immune mot viral meningitt. Enterovirus kan også spres via luftveis væsker som spytt. Det er viktig å merke seg at ikke alle enterovirus føre til viral meningitt. På regelmessig basis, folk bærer enterovirus på kroppen og i hele sitt system med ut noensinne å bli syk; Imidlertid, i noen tilfeller virus vandrer til hjernehinnene, forårsaker infeksjonen.

Behandling

Viral hjernehinnebetennelse er en alvorlig sykdom; Men de fleste gjør en full gjenoppretting med i 7 til 10 dager. Det er ingen behandling for viral meningitt. Hvis du eller barnet ditt viser symptomer på hjernehinnebetennelse, gå til sykehuset umiddelbart. Leger trenger å utelukke bakteriell hjernehinnebetennelse, en dødelig og svært alvorlig infeksjon. Når bakteriell meningitt er utelukket, blir pasientene sendt hjem, og rådes til å hvile i et mørkt rom (lys kan forårsake smerte), drikke vann og spise tørt, lettfordøyelig mat for å hindre oppkast. Bare paracetamol (Paracet) bør gis for å lindre feber. Hvis symptomene ikke bedrer seg over flere dager, eller hvis smertene i nakken eller hodet blir alvorlig, må du kontakte lege umiddelbart; væskeoppbygning i nærheten av hjernen er en alvorlig komplikasjon av viral meningitt. Selv om sjeldne, er væske buildup og press den største bekymringen for leger og pasienter.

Langsiktige bivirkninger av cellegift

Kjemoterapi er en av de mest vanlige behandlinger for forskjellige typer av kreft. De fleste av bivirkningene som du opplever er midlertidige og lindres når kjemoterapi er over. Men du kan utvikle endringer i kroppen din som kan vare i måneder eller år etter at du har fullført behandlingen.

Resistance

Intens kjemoterapi kan påvirke immunforsvaret. Selv etter å ha fullført behandlingen, er du sannsynligvis til å være mer utsatt for infeksjoner som forkjølelse og andre virus og bakterieinfeksjoner. Disse vil gradvis øke til din motstand er tilbake til det normale. Imidlertid kan det ta opp til flere måneder. I mellomtiden er det viktig for deg å ta ekstra forholdsregler når det kommer til helsen din, så minimere infeksjon.

Infertilitet

Noen legemidler som brukes i kjemoterapi forårsake infertilitet, eller manglende evne til å få barn. Avhengig av hvilken type stoff du tar og andre faktorer som alder, kan denne tilstanden være midlertidig eller permanent. Før du starter denne behandlingen, bør du diskutere muligheten for langsiktig infertilitet med legen din. Det finnes alternativer som du kan ta før du begynner kjemoterapi i tilfelle du opplever infertilitet. Menn kan vurdere å gå til en sædbank for å bevare sin sæd, som kan brukes i fertilitetsbehandling.

Organskade

Langsiktig kjemoterapi kan forårsake problemer i enkelte kroppslige organer. For eksempel antracykliner, for eksempel daunorubicin og doxorubicin, kan skade hjertet ditt. Dette er fordi de fleste kjemoterapeutiske medikamenter er cytotoksiske, noe som betyr at de kurere kreft ved å drepe celler som deler seg. Normale celler, slik som de som finnes i benmargen og de mukosale cellene i munn og tarmbelegg, også regelmessig gå gjennom divisjon. Dermed kan selv normale celler bli målrettet av kjemoterapi narkotika og oppleve noen skade. Vær klar over dette langsiktig bivirkning og gjennomgå check-ups med legen din selv flere år etter fullført kjemoterapibehandlingen.

Nervous System

Kjemoterapi kan endre din sentrale nervesystemet, hjernenerver og perifere nerver. Disse endringene kan oppdages selv år etter at du er ferdig med cellegiftbehandling. Noen av symptomene du kan oppleve er stive nakker, hodepine og synsproblemer. Du kan også oppleve en økt følsomhet for lukter i miljøet samt øresus. Når kjemoterapi påvirker perifere nervesystemet, er dens virkninger vanligvis sett i dine hender og føtter. Selv flere år etter avsluttet kjemoterapibehandlingen, kan du oppleve redusert følelse og nummenhet.

Memory Loss

Intens kjemoterapi kan ha langsiktige effekter på hjernens funksjoner og kan resultere i svekket hukommelse, mangel på konsentrasjon og vanskeligheter med forståelse. Denne foreteelse betegnes som "chemo hjernen" eller "chemo tåke", og er antatt å være forårsaket av nærvær av invasive kreftceller i kroppen. Andre mulige årsaker er de anestesi, hormonelle behandlinger og medisiner som brukes til å styre noen av symptomene kom med kjemoterapi.