Digidexo.com

symptomer på leversykdom

Symptomer på leversykdom og gulsott

De fleste tilfeller av leversykdom assosiert med tilstanden av gulsott er på grunn av en forstyrrelse er kjent som primær biliær cirrhose, en leversykdom som ødelegger gallegangene av dette organ. Skjønt selve årsaken til sykdommen er fremdeles ukjent, er det vanligvis begynner som en betennelse som ødelegger cellene i leveren. Over tid, de skadede celler arr gallegangene og føre til en oppbevaring av galle, noe som skaper en stadig økende grad av toksisitet. Ettersom tilstanden vedvarer, begynner en person å manifestere symptomer på sykdommen, selv i dets tidlige stadier.

Fatigue

Av alle symptomer på leversykdom assosiert med gulsott, er tretthet trolig den mest vanlige, uansett scenen av skrumplever. Dette tretthet, begynner tretthet eller utmattelse vanligvis senere på dagen, og er tilsynelatende uforklarlig for den enkelte. I motsetning til de fleste medisinske tilstand, er staten av trøtthet ikke diktert av progresjon av sykdommen.

Skin Ubehag

Ofte følger med denne tretthet er ubehag i huden. Dette ubehag starter vanligvis ut som en irritasjon eller kløe langs huden på armer, ben og rygg. Og mye som symptom på tretthet, ubehag forverres ofte som dagen skrider frem.

Tørrhet

Et annet vanlig symptom på leversykdom assosiert med gulsott er tørrhet, spesielt under utbruddet av gallecirrhose. Når berørt av denne spesielle symptom, føles en person ofte en unormal tørrhet i øyne og munn, spørre øynene til stikket og halsen til å føle seg sår. Det kan også produsere noen problemer med å svelge.

Tarmproblemer

Denne type leversykdom kan også utløse tarmproblemer. Dette skyldes i stor grad galle mangel opplevd i fordøyelsessystemet. Som mindre og mindre galle føres inn i fordøyelseskanalen, kan en person som lider av diaré og uvanlige-luktende avføring.

Misfarging

Foruten gulfarging av huden (samt øyne) bedt av gulsott, kan en person med denne type leversykdom også oppleve en annen misfarging på huden. Med dette symptomet, begynner huden å mørkne på grunn av opptrapping av melanin ofte sett i en reduksjon av galle.

Hevelse

Det er heller ikke uvanlig for en person å oppleve hevelse med primær biliær cirrhose. Enhver skade på leveren får kroppen til å opprettholde visse stoffer, inkludert salt og vann. Ettersom tilstanden vedvarer, disse væskene begynne å samle innenfor både føtter og magen, forårsaker dem til å hovne opp. Denne svelling kan også sees i samlingen av fettavleiringer i en hvilken som helst fold av huden langs legemet, som på baksiden av kneet, forsiden av albuen, og til og med lokkene i øyet.

Infeksjoner

Denne type leversykdom kan også føre til en person til å lide av en økt mengde av infeksjoner, nemlig de som involverer urinveiene. Selv om forholdet mellom disse to typer av forhold er fremdeles uklart; Det antas at de bakterier som forårsaker infeksjonen er den samme som den som forårsaker cirrhose, ifølge Mayo Clinic.

Slik Spot Symptomer på leversykdom

Slik Spot Symptomer på leversykdom


Mer enn 30.000 dødsfall forekommer årlig fra leversykdom. Det slår på mange forskjellige måter. Det første trinnet i å overvinne leversykdom er å kjenne tegn og symptomer. Hvis du opplever symptomer relatert til leversykdom, eller er ukomfortabel med helsetilstanden din, kan du kontakte helsepersonell.

Slik Spot Symptomer på leversykdom

Observer for utmattelse eller tap av appetitt. Både tretthet og tap av matlyst er vage symptomer samt indikatorer for en rekke sykdommer. Enhver merket tretthet og tap av appetitt bør rapporteres til helsepersonell.

•  Søk pasienten eller kjære for synlige hudproblemer. Gulsott - en gulfarging av huden eller det hvite i øynene - er et velkjent symptom på leversykdom. I tillegg til det, utslett, kløende hud og Spider som blodkar på huden er også hud problemer som er forbundet med leversykdom.

Observer avføring og urin farge. En person som lider av leversykdom eller problemer kan ha mørk urin (i motsetning til blek gul av et godt hydrert, frisk person) eller avføring som er blek-farget eller muligens blodig eller tjære-farget.

Vurdere for magesmerter. Magesmerter er et symptom på leverproblemer, men er også et symptom for mange andre sykdommer eller tilstander. Hvis du opplever magesmerter som gjør det vanskelig for deg å sitte stille, søke en medisinsk konsultasjon umiddelbart.

Få til en lege. De fleste av de symptomene som er nevnt bringe liten advarsel på egen hånd og kan gå ubemerket hen. Kombinasjonen av disse symptomene, men bør signalisere pasienten eller pleieren å se en lege, så snart som mulig. Legen vil kunne ytterligere undersøke for saker som forstørret milt, væske i magen og bein tap. Disse ytterligere symptomer ville måtte vurderes under oppsyn av en fagmann.

Symptomer på leversykdom som skyldes alkohol

Symptomer på leversykdom som skyldes alkohol

Hva er alkoholisk leversykdom?

Leversykdom som følge av alkoholmisbruk transpires etter år med kontinuerlig å drikke for mye alkohol. Jo lengre den person misbruker alkohol, jo større er risikoen for å utvikle alkoholisk leversykdom. En alvorlig tilstand som kalles alkoholisk hepatitt oppstår også når folk overstadig drikke. Alkoholisk hepatitt kan være livstruende.

Når man drikker for mye alkohol på en jevnlig basis, er underernæring ofte resultatet, med tap av appetitt og utilstrekkelig fordøyelse av næringsstoffer fra tarmen.

Er alle stordrikkere påvirket av alkoholisk leversykdom?

Ikke alle stordrikkere påvirkes av alkoholisk leversykdom. Kvinner som drikker mye, men er mer utsatt for alkoholisk leversykdom enn menn. Likevel, bør menn fortsette å være forsiktig med å drikke for mye alkohol fordi tung forbruk skaper en stor risiko for sykdommen.

Leverskader relatert til alkoholbruk

Når leverskade oppstår, starter det med betennelse i leveren og utvikler seg til en tilstand som skaper fettlever (steatose). Den siste fasen av leverskade er cirrhosis, som har alvorlige komplikasjoner slik som alkoholisk encefalopati, som er hjerneskade, og portal hypertensjon (høyt blodtrykk i leveren).

Symptomer på leversykdom assosiert med alkoholbruk

Omtrent 50 prosent av folk som har leversykdom ikke viser noen tegn på sykdommen. Det vanligste symptomet er sporadisk kløe, ekstrem tretthet og mangel på stasjonen. Imidlertid kan disse symptomene forårsakes av mange andre forhold. Tegnene på leversykdom som er en indikasjon på leversykdom kan være komplikasjoner som gulsott (gulfarging av hud og øyne), mørk urin, hvitaktige eller lyse avføring, mental forvirring, væskeansamling i magen og blør (blødning) fra mage-tarmkanalen.

Hvor mye er for mye?

Det er viktig å forstå at alkoholen er en gift, og en hvilken som helst mengde alkohol (stor eller liten) kan gi skader på leveren. Derfor, i en frisk person uten noen risiko for å ha leverproblemer, varierer mengden av alkohol som kan trygt konsumeres. Menn forbrenne alkohol mer effektivt enn kvinner som følge av kroppsstørrelse, enzymer og kroppsfett. Derfor, noen forskere attest som trygt alkoholforbruk for kvinner er en eller to drinker per dag; for en mann, er det 03:57 drinker innenfor en 24-timers periode. Imidlertid er hvert individs mottakelighet for alkohol forskjellige.

Det er svært viktig å innse at verken lever eller kroppen lage et skille mellom alkoholholdige drikkevarer. Vin og øl er ikke tryggere enn whisky eller sprit.

Hvis en person allerede har en leversykdom som hepatitt B og C, for eksempel, eller en annen alkohol-relaterte skader på leveren eller andre sykdommer, så leveren er særlig følsom for selv den minste mengde alkohol. Den sikreste alkohol dosering, i tilfeller som dette, er null.

Kan leversykdom bli reversert?

Leveren er det eneste organ i kroppen som kan fullstendig regenerere seg selv når skaden oppstår. Hvis avansert og alvorlig leverskade ennå ikke har skjedd, vil leveren generelt regenerere og reversere noen skade. Derfor, hvis en person som drikker for mye stopper drikking før du mottar alvorlig leverskade, kan begynnelsen stadier av leversykdom reverseres og leveren kan bli helbredet helt.

Synlige symptomer på leversykdom

Leversykdom, enten fra alkohol eller genetikk, innebærer en slags inflammasjon, irritasjon eller arrdannelse til organet selv. Noen av disse forholdene vil etter hvert begynne å påvirke en persons helse. Foruten smerter, tretthet og tap av appetitt, kan denne tilstanden manifestere seg i noen synlige symptomer som kan tyde på at det er noe galt.

Tap av vekt

En av de lettere vitne synlige symptomer på leversykdom er tap av vekt. Dette skyldes for en stor del fra tap av matlyst en person opplever vanligvis når møtt med denne tilstanden. Imidlertid leveren regulerer mengden av glukose i en persons blod, slik at dette kan også påvirke en persons vekt.

Blåmerker

Mange mennesker som lider av leversykdom opplever ofte blåmerker. En person med en leversykdom blåmerker mye lettere enn i noen med en frisk lever.

Hevelse

En rekke personer med leversykdom også lider av hevelse som vanligvis isolert til beina, fordi kroppen har begynt å holde på væske.

Neseblod

Fordi kroppen vil generelt oppleve problemer med koagulering av blodet, vil noen mennesker også begynne å lide av neseblod. De kan komme og gå, men vil vanligvis vare i en kort tid.

Gulsott

En annen vanlig symptom på leversykdom er en gulfarging til både hud og øyne. Dette er på grunn av den manglende evne i leveren for å fjerne visse toksiner fra blodet.

Symptomer på leversykdom

Leveren er det største filteret i kroppen vår. Det er mange sykdommer som forårsaker det til å fungere på feil måte eller å slutte å jobbe alle sammen. Noen av disse sykdommene er skrumplever, hepatitt A, B og C, leverkreft, Reyes syndrom og Wilsons sykdom. Det er mange vanlige symptomer på disse sykdommer.

Gulfarging Skin

En av de vanligste kjente symptomer på leversykdom er gulsott eller hud gulning. Det hvite i øynene også ta på seg en gul skjær. Dette er forårsaket av høye nivåer av galle i blodstrømmen.

Mørk urin

Når leveren ikke er filtrering som det skal, vil urinen bli mørkere og galle frigjøres under urinering.

Vekt

Mange ganger er det et tap av matlyst, samt usedvanlig rask vekt tap eller gevinst. Oppkast og diaré, samt lys, løs avføring er vanlig i leversykdom.

Overdreven Urinering

Polyuri er et begrep som betyr økt urinering. Et annet symptom er sterk tørste. Kroppen prøver å kvitte seg med giftstoffer i leveren er ikke lenger i stand til å filtrere.

Diverse Symptomer

Symptomer som er felles med leversykdom og kan eller ikke kan vises i en person omfatter depresjon, spasmer, hjerneslag, kramper og humørsvingninger.

Tegn og symptomer på leversykdom

Når leveren blir skadet av leversykdom, det vil miste noe av sin evne til å fungere på riktig måte. Men mye som mange organer i kroppen, ikke leveren har kapasitet til å reparere seg selv. Hvis det er en evigvarende skade finner sted til dette organet, vil leveren begynner å arr og slutte å fungere som man trenger. Dette vil påvirke helsen til den enkelte og føre med seg visse tegn og symptomer som kan være vanskelig å håndtere.

Blåmerker

En av de mest utbredte tegn og symptomer på leversykdom er blåmerker. De fleste som lider av leversykdom lett får blåmerker.

Fatigue

Mange mennesker som opplever noen form for leversykdom vil også lider av en ganske betydelig mengde av utmattelse og tretthet.

Kvalme

Kvalme er et annet tegn, og det er for det meste på grunn av at leveren ikke fungerer på riktig måte for å produsere galle brukt i fordøyelsen, så vel som for å kontrollere nivået av sukker eller proteiner i blodet.

Vekttap

Som person lider med leversykdom, vil han ofte oppleve tegn på vekttap. Denne spesielle symptom er mer et symptom på et annet symptom (kvalme eller kvalme) som gjør en person ikke ønsker å spise.

Hevelse

En rekke personer som lider av leversykdom vil også oppleve noen hevelse i bena eller enda magen, som et resultat av væskeretensjon.

Ubehag

Noen mennesker vil ha en viss mengde smerte og ubehag i og rundt mageregionen.

Gulsott

En annen ganske vanlig symptom på leversykdom er en gulfarging av hud og øyne, også kjent som gulsott. Som giftstoffer i blodet begynner å heve (på grunn av leverens manglende evne til å fjerne dem), vil en person begynner å slå gulaktig.

Hvordan gjenkjenne symptomer på leversykdom

Hvordan gjenkjenne symptomer på leversykdom


Leveren er ansett å være det største organet i kroppen vår, og det utfører mange funksjoner. Det direkte eller indirekte står for vekst, immunisering, ernæring og reproduksjon. En leversykdom kan forstyrre noen av disse vitale prosesser. Du kan finne leversykdom ved å identifisere flere symptomer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på leversykdom

•  Se om pasienten har misfarging av huden. Huden og øynene få en gulaktig skjær og urinen blir mørk gul. Den kalles gulsott, og dette er ansett å være den primære tegn på leversykdom.

Spor pasientens kosthold. Tap av appetitt som fører til vekttap er et tegn på leverdysfunksjon. Pasienten kan bli blodfattig og har en kvalmende følelse.

Kontroller for lette farget avføring som det indikerer begynnelsen av leversykdom. En lever Pasienten kan også klage over irritabel tarm eller uregelmessig avføring.

Finn ut om det er oppblåst mage. Hevelse under høyre nederste ribbeina er en felles klage av leveren pasienter. Det kan sette sterkt press på membranen som resulterer i smertefulle puste.

Undersøk form og utseende på neglene. Buet og hvitaktig utseende negler tyder også på leverproblemer.

Merknad neseblødning og enkle blåmerker som det viser leveren abnormitet og mangel på proteiner.

Test for polydipsi og polyuri-dreven tørste og hyppig vannlating kan oppstå i tilfelle av en leversykdom.

Hyppig hodepine, svimmelhet, spasmer, irritabilitet, depresjon og så videre er også et tegn på leverproblem.

Hint

  • Observer renslighet. Vaske hendene grundig med såpe etter bruk av toalettet eller bleieskift hjelpe i forebygging leversykdom.
  • Unngå giftige stoffer og overflødig inntak av alkohol, som det øker sårbarheten for leversykdommer.

Leversykdom Symptomer

Leveren filtrerer blodet i kroppen og genererer galle. Da leveren er svekket, er evnen til å filtrere blod redusert og en blokkering av gallestrøm kan forekomme, noe som resulterer i en oppbygging av giftstoffer i kroppen. Dette er en farlig situasjon som kan eskalere til en uopprettelig skadet leveren og muligens død. Det finnes flere symptomer på en leversykdom, noen som fungerer som varselsignaler av en forverret tilstand.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud tone og det hvite i en persons øyne. Høye nivåer av gallepigment i blodet eller forringelse av røde blodceller i kroppen kan forårsake gulsott. Ifølge University of Maryland Medical Center, er gulsott den første og muligens bare tegn på angrep av leversykdom.

Forstørret lever

En større-enn-normal leveren er et tegn på leversykdom, men det er ingen påviselige symptomer for milde tilfeller. For en ekstremt forstørret lever, en person kan føle ubehag i magen eller føler full.

Kolestase

En forstyrrelse av gallestrømmen, enten redusert eller stoppet, er kjent som cholestase. Denne tilstanden kan føre til gulsott. The University of Maryland Medical Center rapporterer tegn på kolestase inkluderer mørk urin, frysninger, lett blødning, blek avføring og edderkopp-årer.

Portal hypertensjon

En motstand mot strømmen av blod gjennom leveren kan faktisk føre til vekst av andre blodkar som går utenom leveren helt, sirkulerende giftstoffer som normalt ville ha blitt filtrert ut fra blodet. Blødning av blodårene i mageslimhinnen eller spiserøret er tegn på denne tilstanden, som er en oppblåst mage.

Generelle symptomer

Når en person lider av en leversykdom, et symptom som en forstørret lever ikke kommer til å være det første som person merknader. The University of Illinois Medical Center lister opp en rekke generelle tegn og symptomer på leversykdom. Disse inkluderer formørket urin, tap av matlyst, kvalme og oppkast, unormale svingninger i vekt, smerter i øvre høyre del av magen området, tretthet, verkende muskler, feber, depresjon og enda et tap av sexlyst.

Årsaker til fatty leversykdom

Etter rutinebloodwork, kan legen din fortelle deg at du har ikke-alkoholisk fettleversykdom, noe som resulterer fra forhold som fører til for mye fett å hope seg opp i leveren din. Selv om du kanskje ikke har noen symptomer på leversykdom, kan denne tilstanden føre til svikt i leveren din hvis du ikke tar skritt som å spise et sunt kosthold og trener regelmessig. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic om årsakene til fatty leversykdom.

Høy Kolesterol

Høyt kolesterol, spesielt høyt dårlige kolesterolet, kan føre til at du utvikler fatty leversykdom selv i ung alder.

Høye triglyserider

Triglyserider kan bygge til høye nivåer i blodet som et resultat av å spise mat med høyt mettet fett, og kan føre til at du utvikler fatty leversykdom.

Fedme

Å være overvektig setter stress på leveren, som kanskje ikke er i stand til å bryte ned alle fett du spiser i mat, som fører til en opphopning av fett i leveren.

Diabetes

Diabetes kan føre til at du utvikler fatty leversykdom som følge av ubalanser i enzymer som trengs for å bryte ned fett du spiser fra matvarer.

Gastric bypass kirurgi

Gastric bypass kirurgi kan føre til fett å hope seg opp i leveren din hvis du ikke holder seg til en streng diett som foreskrevet av legen din.

Rapid Vekttap

Å miste mer enn 2 kg. per uke, mens slanking eller som et resultat av en alvorlig sykdom kan føre til at du utvikler fatty leversykdom.

Gift

Giftige kjemikalier som plantevernmidler, ugressmidler og produksjons kjemikalier kan påvirke funksjonen til leveren og føre til fettlever sykdom.

Menneskeleversykdom Symptomer

Menneskeleversykdom Symptomer


Leveren bekjemper infeksjon, fordøyer mat, renser blodet og lagrer energi. Leversykdom hos mennesker er en gradvis prosess som kan være livstruende hvis venstre ubehandlet. Det er flere årsaker for leversykdom, inkludert hepatitt og overdrevet alkoholforbruk.

Første symptomene

De første symptomene på leversykdom er vanligvis kvalme, diaré, tap av appetitt og tretthet. Dette er symptomer på mange andre tilstander også.

Fortsatt Symptomer

Gulsott er et vanlig symptom på leversykdom. Dette er en gulfarging av hud og slimhinner i øynene. Urin er mørk brun eller svart i fargen.

Forstørrelse av leveren

Leveren kan forstørre, forårsaker ubehag i magen. Foruten å være øm og ubehagelig, kan det ikke være noen andre symptomer forbundet med forstørret lever.

Årsaker

Foruten hepatitt og alkoholforbruk, feilernæring og skrumplever føre til leversykdom. Wilsons sykdom, en høy akkumulering av kobber i legemet, forårsaker leversykdom så vel.

Behandling

Behandling av leveren er avhengig av de andre tilstander forbundet med leveren slik som hepatitt. Noen behandlinger kan omfatte ribavirin, lamivudin, steroider og antibiotika.

Symptomer på et syke leveren

Symptomer på et syke leveren


Våre lever i stor grad fungere som et filtreringssystem i kroppen, fjerner giftstoffer, bakterier og avfall mens produsere proteiner, vitaminer og mineraler. På samme måte som i leveren fornyer hele kroppen, er det også utstyrt med evnen til å reparere egne skadede celler. Imidlertid er en rekke sykdommer som for eksempel hepatitt, alkoholisme, cystisk fibrose og kongestiv hjertesvikt, effektivt kan skade leveren repareres. Hvis denne skaden fortsetter over lang tidsrom, kan det etter hvert utvikle seg til kronisk leversykdom, eller skrumplever, en potensielt livstruende tilstand som er ikke alltid lett å oppdage.

Første symptomene

De første stadiene av leversykdom, også kjent som "den tause sykdommen," er preget av få og tilsynelatende ufarlige symptomer. Mange mennesker vil oppleve tretthet, svakhet, utmattelse og tap av appetitt og tidvis magesmerter, feber, neseblod eller kvalme. Imidlertid kan disse symptomene ofte gå ubemerket og selv når erkjent, de er karakteristisk for så mange andre (mindre alvorlig) plager. Som disse symptomene kommer og går, individer forblir uvitende om skader på leveren.

Tester

Internt den innledende fasen av leverskade innebære en rekke endringer og symptomer, men krever medisinsk hjelp å oppdage. Testing av sammensetningen av blod er en av de tidligste og enkleste måtene for å bestemme både den tilstand i leveren så vel som potensiell årsak til skadene. Økt jern eller kobber innhold i blodet er både symptomer og bidragsytere til leversykdom. På samme måte kan tester for redusert protein og blodlevring også bestemme tilstedeværelsen og alvorligheten av leversykdom.

Observerbare symptomer

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil det berørte individ begynne å oppleve flere symptomer. Leveren blir betent og arrete som den prøver å reparere sitt skadede celler og i sin tur påvirker tilstanden i hele kroppen, forårsaker slike symptomer som hemorroider, åreknuter og hevelse i bena, lavt blodtrykk, feber, blåmerker, særegne ånde , kløe og økt mottakelighet for bakterieinfeksjoner.

Gulsott

Et annet problem som begynner i blodet og en av de mest karakteristiske symptomer på leversykdom er gulsott. Med leversykdom kommer en økt produksjon av bilirubin som bryter ned stoffet i blodet som frakter oksygen. Som et resultat av huden og øynene blir gule, noe som gjør gulsott et symptom på leversykdom som er vanskelig å bomme.

Psykiske symptomer

I noen av de senere stadier, enkeltpersoner vil begynne å oppleve flere psykiske symptomer. Fordi leveren ikke lenger er i stand til å utføre sin filtrering funksjon, et økende antall av giftstoffer gjøre veien til hjernen. Som de bygger opp, vil en person begynner å legge merke til en rekke nedskrivninger og uforklarlig forvirring. Det er ikke uvanlig for enkeltpersoner på dette stadium av leversykdom å gjennomgå personlighetsforandringer, mister interessen for mellommenneskelige relasjoner, følelsen deprimert, døsig og irritabel.

Andre forhold som Mimic leversykdom

Forhold som etterligner leversykdom inkluderer et helt register av sykdommer og tilstander som påvirker celler, vev og funksjon av leveren. Disse inkluderer giftige skade forårsaket av narkotika og alkohol, infeksjon av virus og parasitter, svulster, type 1 og type 2 autoimmun hepatitt og arvelige sykdommer som Alpha-1-antitrypsinmangel og Wilsons sykdom. De fleste av disse sykdommene stede vanlige tegn og symptomer som inkluderer gulsott, gulaktig misfarging av urin, nedsatt appetitt, kvalme, oppkast, kløe, tretthet og lys farge på avføringen.

Klassifisering

Det finnes en rekke sykdommer som etterligner leversykdom, hvor den primære patologi er ikke i leveren. Disse kan klassifiseres som pre-leversykdommer som i hovedsak skyldes økt hemolyse av de røde blodcellene, post leversykdommer som er vanligvis på grunn av avbrudd til drenering av galle og systemiske forhold som etterligner leversykdom.

Pre-leversykdommer som etterligner leversykdom

Den vanligste årsaken til pre-hepatiske sykdommer som etterligner leversykdom omfatter smittsomme sykdommer som malaria, arvelige sykdommer som sigdcelleanemi, glukose 6-fosfat dehydrogenase og sykdommer i nyrene som hemolytisk uremisk syndrom. I alle disse sykdommene, er det en økt ødeleggelse av røde blodceller. Dette fører til en økt produksjon av bilirubin med de resulterende tegn og symptomer assosiert med gulsott, og dermed etterligne leversykdommer. Her vil laboratorieundersøkelse avdekker en økning i serum ukonjugert bilirubin, men normal urin.

Post-leversykdommer som etterligner leversykdom

De etter-leversykdommer som etterligner leversykdom er vanlige kanal steiner, karsinom i bukspyttkjertelen eller galleveier, pankreatitt og skleroserende cholangitt. En sjelden årsak til post-lever gulsott er Mirizzi sykdom. I post-leverleversykdom, det er obstruksjon til galle flyte fra leveren. Dette resulterer i økt konjugert bilirubin i blodet. De resulterende tegn og symptomer ligne leversykdom. Lab etterforskning vil vise økt konjugert bilirubin i blodet og gallesalter og galle pigmenter i urinen.

Systemiske sykdommer som etterligner leversykdom

En rekke systemiske sykdommer, spesielt infiltrerende betingelser, etterligne leversykdom. Disse inkluderer amyloidose, Hemochromatosis, sarkoidose, lymfom, brucellose, tyfus, leptospirose, mononukleose og tuberkulose. Metastatisk sykdom i leveren kan forårsake gulsott. Sjelden, manifesterer kongestiv hjertesvikt med gulsott dermed hermet leversykdom. I amyloidose er avsetning av protein i leveren som fører til cholestatisk gulsott. Hemokromatose, i hvilket det er avsetning av jern i leveren, kan føre til cirrhose. Tuberkulose og sarkoidose er granulomatøs lidelser. Leptospirose forårsaker skade på blodkarene til leveren og mononukleose forårsaker betennelse i leveren.

Betraktninger

Sykdommer så forskjellige som hjertesvikt og så sjeldent som myelomatose relatert amyloidose kan etterligne leversykdom. De skiller seg på den måten de føre til gulsott, som er et viktig tegn på leversykdom. Av de mange forhold som etterligner leversykdom, noen er svært alvorlig og en lege vil ønske alle detaljer i din medisinske historie. Hun vil også gjøre en fysisk undersøkelse og laboratorieundersøkelser. Dette er avgjørende for riktig diagnose av mistanke om leversykdom.

Liponsyre med leversykdom

Leversykdom (også kalt leversykdom) er et vidt begrep som beskriver en enkelt rekke sykdommer som påvirker leveren. Det er farlig og ofte dødelig. Det er håp, skjønt. Suksess er blitt observert ved behandling av alfa-liponsyre.

Liver Disease

Leveren er nødvendig for livet - det er i dag ingen medisinsk prosedyre som gjør det mulig for et menneske å leve uten deres leveren. Halvparten av den kan fjernes i en transplantasjon eller fjerning, men med alvorlige komplikasjoner og livslang medisiner og pleie. Leveren viktigste funksjon er å avgifte Inge produkter. Det syntetiserer også proteiner og produserer biokjemikalier som assistent i fordøyelsen. Leversykdommer er et antall sykdommer som påvirker leveren prosessen. Mange er ledsaget av gulsott, som gjør huden utseende gult ved å øke nivåene av bilirubin i kroppen. Normalt kroppen bryter opp hemoglobinet av døde blodceller som øker bilirubin, som leveren fjerner og detoxifies. Leversykdom stopper som avgiftning prosessen.

Symptomer på leversykdom

Symptomene på leversykdom er mange og varierte. De håndtere det meste med utseendet på pasienten; de ytre tegn er dårlig ånde, dårlig kroppslukt, en belagt tunge og kløende hud. Røde, hovne, kløende øyne med mørke ringer under kan presentere seg selv, så vel som rosenrød i kinnene, kladdete kviser (acne rosacea), med andre brune blemmer på huden. Det er mange andre symptomer, inkludert gulsott, avhengig av hvilken form for leversykdom pasienten har.

Lipoic Acid

Liponsyre er en organosulfur forbindelse som er en viktig faktor i mange enzym forbindelser. På 1990-tallet begynte liponsyre som brukes som kosttilskudd (typiske doser er 100 til 200 milligram per dag). Bruken av liponsyre er ikke blitt påvist definitivt å redusere vekt, men det er sikkert, at det har vist seg å være ikke-cancer-forming og har ikke vist noen tegn på systemisk toksisitet. Det har også blitt funnet å være en effektiv antioksidant, som hindrer symptomene av vitamin C og vitamin E-mangel hos pasienter. Det har også vært vellykket ved behandling av leversykdom.

Historie

Dr. Fred Bartter, sjef for endokrinologi ved National Institutes of Health, var en av de første til å bli interessert i den helbredende krefter liponsyre. Bartter fant at syren senket blodsukkernivået, og tenkte at kanskje det kan brukes for diabetes i samme ånd. Det var ikke før Bartter publisert en artikkel om emnet som en annen lege, Burton Berkson, MD, MS, PhD, begynte å teste den på leversykdom pasienter i 1977 Etter å ha sett de stadier av sykdommen i mange av hans pasienter, bestemte han å prøve dette svært eksperimentell prosess og funnet ut at det fungerte i noen.

Hva Liponsyre Does for Livers

Berkson sier dette om liponsyre: ". Hastighetsbegrensende faktor for produksjon av energi fra karbohydrater" Alpha-lipoic acid (ALA) er den Med andre ord, ifølge NaturalNews.com, "Uten alpha-liponsyre, kunne vi ikke skaffe energi fra maten vi spiser, og vi kunne ikke holde seg i live." I mange av Berkson kliniske tester, ALA behandling, sammen med bruk av selen og silymarin, har ikke bare stoppet ødeleggelse av leveren, men i mange tilfeller leveren er blitt gjenopprettet de fleste, om ikke alle, av dens funksjon. Pasienter gikk på å leve sunt, sykdomsfrie liv. Mens denne behandlingen er ikke idiotsikker, og ikke fungerer for alle, det er en utrolig suksessrate, og det er definitivt gode nyheter for lever-sykdom lider.

Tegn og symptomer på leverskade forårsaket av Tylenol

Tegn og symptomer på leverskade forårsaket av Tylenol


Tylenol er et merkenavn av stoffet paracetamol, som finnes i over-the-counter og reseptbelagte medisiner Vicodin og Percocet. Stoffet regnes som trygt når det brukes i henhold til medisinering etikettene og anbefalte doser. Imidlertid, i henhold til FDA, kan det forårsake problemer når doseringen er overskredet, eller pasienten er følsom for paracetamol.

Influensa symptomer

Symptomer på levertoksisitet på grunn av paracetamol-forgiftning kan være vanskelig å påvise. De første symptomene ligner på influensa, for eksempel: tap av matlyst, kvalme og oppkast. Uforklarlige symptomer som disse kan være et tegn på levertoksisitet, ifølge Healthfully.org.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud og øyne hos pasienter med leversykdom. Leveren kan slutte å produsere galle hos pasienter med leversykdom, men det fortsetter å behandle pigment som forårsaker gulfarging av hud og øyne, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center.

Kløe

Kløe er kløende hud, og kan ha en rekke årsaker. Innvendige sykdommer slik som leversykdom føre til at huden føles tørr, selv om det ser ut til normal, ifølge Mayo Clinic. Kløe oppstår uten et utslett eller annen kjent årsak kan være et symptom på leversykdom eller skade.

Mørk urin

Mørk urin kan være et symptom på levertoksisitet fra paracetamol forgiftning, ifølge Healthfully.org. De tidlige symptomene på levertoksisitet kan være umulig å skille fra andre medisinske tilstander.

Abdominal Ømhet

Den øvre høyre side av magen kan føles ømt med levertoksisitet. Den øvre høyre side av abdomen er plasseringen av leveren.

Progresjon av symptomer

Alvorlige tilfeller av legemiddelindusert leversykdom kan føre til leversvikt og krever en levertransplantasjon, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center. Leger diagnostisere narkotikarelatert leversykdom i fravær av andre årsaker til leversykdom. I de fleste tilfeller er den medikament stanset eller dosen reduseres.

Tegn og symptomer på leverproblemer hos barn

Leversykdom er en alvorlig tilstand til enhver tid, spesielt når det skjer med et barn. Det finnes en rekke symptomer du kan se etter hvis du er bekymret for barnet ditt kan være syk med leversykdom.

Ascites

Et symptom som er vanlig er barn som er syke med leversykdom er ascites. Dette er når væsken samler seg i magen forårsaker det å bli oppblåst, blokkerer blodtilførselen til portvenen til leveren.

Gastrointestinal blødning

Blødning i tarmen er et annet vanlig symptom hos barn som lider med leversykdom. Blødningen er forårsaket av hypertensjon i venen som fører leveren og er mest vanlig er pasienter med arrete lever. Dette forårsaker blødninger å sikkerhetskopiere inn i milten.

Encefalopati

Nevrologiske symptomer er også symptomer på leversykdom hos chidlren. Noen pasienter kan skli inn i en koma eller ikke kan kommunisere tydelig på grunn av bevissthetstilstander.

Misfarging

Krakk som er blodig, rygg og tjæreaktig, rødbrun eller lyse rødt er også et tegn på at et barn kan ha leversykdom. Hvis hans eller hennes hud vises gult som også er et tegn på gulsott.

Kløe

Utslett og kløe i huden kan føre til leversykdom, er dette kjent som "kløe". Dette forhold er forårsaket av overflødig galle i blodet og kan føre til utslett på hvor som helst på kroppen, inkludert ansiktet, øregangene og bunnen av føttene.

Underernæring

Til tross for hvordan et barn er å spise, kan leversykdom føre til underernæring fordi kroppen ikke er riktig å fordøye mat og fjerne giftstoffer.

Hvordan identifisere Hepatitt A Symptomer

Hepatitt A er en potensielt dødelig akutt infeksjon av leveren forårsaket av hepatitt A-virus. Sykdommen spres ved inntak av avføringen til en forurenset person. Den enkleste måten å unngå smitte er å opprettholde god hygiene og god personlig hygiene. Hvis du tror du eller noen du kjenner kan ha blitt utsatt for hepatitt A-viruset, vil denne artikkelen fortelle deg hvilke symptomer du skal se etter.

Bruksanvisning

Gulsott. En typisk symptom på leversykdom, er gulsott en gulaktig misfarging av huden og øynene.

Fatigue. Mennesker smittet med hepatitt A vanligvis klager over trøtt eller mangel på energi.

Magesmerter. Et annet symptom på hepatitt A er magesmerter som noen ganger ledsaget av kvalme, diaré og tap av matlyst. Noen ganger abdominal smerte vises akutt og lokalisert til høyre -upper område av abdomen.

Fever. Personer med Hepatitt A vil generelt kjøre en feber som kroppen forsøker å bekjempe viruset.

Tips og advarsler

  • Noen ganger barn utsatt for hepatitt A ikke viser symptomer selv om de har blitt smittet av hepatitt A virus. Vaksiner er tilgjengelig og anbefales. Hvis du eller noen du kjenner viser symptomene ovenfor, er det viktig at de søker behandling fra en utdannet lege.

Langsiktige fysiske effektene av alkoholmisbruk

Langsiktige fysiske effektene av alkoholmisbruk


Forbruk av alkohol regelmessig, spesielt i store mengder, har vært knyttet til en rekke helseproblemer, både følelsesmessige og fysiske. Alkohol har en spesielt alvorlig virkning på visse organer slik som leveren, men det kan også føre til hematologiske sykdommer og med kreft.

Betydning

Den mest kjente langsiktige effekten av alkohol kan være den byrden det legger på leveren. Stordrikkere er en risiko for å utvikle fatty leversykdom, eller FLD, kronisk leversykdom, skrumplever og alkoholisk hepatitt. Avhengig av mengden alkohol og hvor lenge personen har vært en drinker, kan symptomer på leversykdom variere fra trøtthet og gulsott å fullføre leversvikt.

Betraktninger

Studier publisert av American Journal of Epidemiology og andre vitenskapelige tidsskrifter viser at langvarig bruk av alkohol kan føre til problemer med hjernens utvikling, som igjen øker risikoen for slag og andre spørsmål knyttet til nervesystemet. På den annen side, eksperter tror at alkohol kan bidra til å redusere risikoen for demens og Alzheimers sykdom når forbrukes i moderate mengder, er definert som ikke mer enn syv drinker per uke.

Funksjoner

Langsiktige drinkers er mer utsatt for lider av kronisk gastritt, og gallestein og galleblæren sykdom, så vel som andre sykdommer i fordøyelsessystemet. Det er ikke uvanlig for langsiktige drinkers å få vekt rundt livet, et problem forårsaket av toppene insulin produsert av sukker og karbohydrater i drinker. På sikt kan dette føre til diabetes hvis ikke adressert ordentlig.

Expert Insight

Langsiktig alkohol drinkers har en høyere risiko for å utvikle diabetes. Dette gjelder særlig i kvinner, som de er særlig mottagelige for insulinfølsomhet. Mens alkohol i seg selv ikke føre til kreft, kan det øke risikoen for kreft i munnhule, spiserør og tykktarm og endetarm.

Advarsel

Mens moderate drikkere, de som drikker mer enn ett glass om dagen, har en redusert risiko for koronar hjertesykdom, koronar vaskulær sykdom og perifer arteriell sykdom, kan alkoholmisbruk føre til høye triglyserider, som igjen vil føre til høyt kolesterol, høyt blodtrykk trykk og en økt risiko for hjerteinfarkt.

Løsninger for leverproblemer

Den menneskelige leveren fungerer en grand regulator for mange kroppsfunksjoner som fett sammenbrudd, kjemiske balanse og blodfiltrering. Da leveren blir syke, kroppen begynner å fungere mindre effektivt og forblir ubehandlet, opphører kroppen til å fungere helt. Dermed må folk være årvåken og gå til en lege etter at de første symptomene på leversykdom. Videre har legen din teste leverfunksjonen med en blodprøve jevne mellomrom for å sikre at leveren din fungerer på full kapasitet.

Løsninger for Skrumplever

Cirrhose er en lever tilstand karakterisert ved arrvev på leveren. Ettersom forholdet av arrvev på friskt vev øker, kan leveren ikke utføre sine nødvendige oppgaver. Cirrhose oppstår for en rekke årsaker, ofte som et resultat av en tilstand som for eksempel kronisk alkoholisme, hepatitt B, C og D, eller ikke-alkoholholdige fettleversykdom. Dessverre, det er for øyeblikket ikke mulig å reversere leverskader. I en tidlig fase, og hvis du fortsatt har en stort sett sunt leveren, legen din vil fokusere på den underliggende årsaken til skrumplever og behandle den tilstanden.

For avansert stadium leversykdom, der leveren er ikke frisk nok til å fungere, er det eneste nåværende behandling en levertransplantasjon. Siden levertransplantasjoner krever en donert leveren som passer din blodtype, leger plassere folk som trenger nye lever på en venteliste. Alder, årsak til leverskader og generell helse bidrar til en persons plassering på ventelisten. Legen vil bare utføre en transplantasjon hvis han finner en passende match.

Den mest effektive måte for å beskytte leveren fra cirrhose er å behandle tilstander som kan føre til cirrhose. Du er mindre sannsynlig å oppleve leverskade hvis du klarer eller kurere sykdommer som fører til skrumplever.

Løsninger for Hepatitt

Hepatitt er et generelt begrep som brukes for å beskrive en rekke virusleversykdommer. Visse former for hepatitt som hepatitt A har vaksiner som vil bidra til å beskytte folk fra å pådra seg sykdom. Siden Hepatitt A har i dag ingen effektiv kur, er den beste behandlingsmetoden forebygging gjennom vaksinen og sunn hygiene for å hindre virus sammentrekning. Andre former for hepatitt som hepatitt C, krever medisinske behandlinger som vil angripe viruset før det skader leveren repareres.

Hva å se opp for

Leverproblemer ofte ikke produserer åpenbare symptomer før sykdommen har kommet. Generelle helse årvåkenhet vil hjelpe deg å oppdage noen av de mer subtile symptomer på leversykdom tidligere. Vanlige leversykdom symptomer inkluderer gulsott av huden og / eller øynene, mørk farge på urinen til tross hydration nivå, forstørret milt på grunn av redusert galle flyte og ubehag i magen. Gå til en lege for videre evaluering dersom du opplever noen av disse symptomene eller andre vanlige leversykdom symptomer. Siden leverproblemer er noen ganger på grunn av leverspesifikke sykdommer og noen ganger et biprodukt av andre forhold som for eksempel kreft som har spredt seg til leveren, behandlingstilbud og prognose vil variere.

Cabot Liver Cleansing Diet

Som kroppens hovedorgan for avgiftning, er leveren under konstant belastning for å isolere legemet mot potensielt skadelige stoffer. Tilhengere av leveren rensing hevder at en vanlig vedlikeholdsprogram kan lindre belastningen, bidra til å øke sin funksjonalitet og forlenge dens levetid. Sandra Cabot, MD, har fått berømmelse med hennes program som hun kaller "Liver Cleansing Diet."

Liver

Leveren er en omtrent tre-lb. organ som ligger delvis under brystkassen på høyre side av brystet. Leveren, en del av fordøyelsessystemet, er ansvarlig for mange oppgaver. Det bidrar til å fordøye fett, skaper glykogen (blodsukker) og filtrerer farlige stoffer fra kroppen. Noen symptomer på leversykdom kan gulsott (gulfarging av hud og øyne), redusert appetitt, oppblåsthet og vekttap.

Liver Rengjøring Diet

Cabot sin Liver Cleansing Diet er ment å fjerne stress fra leveren, gi det tid til å reparere eventuelle akkumulerte skader før utviklingen av full blåst leversykdom. Hennes teori er at, som et filter, over tid i leveren vil bli overbelastet med spormengder av de elementer den er ment å bli fjernet fra kroppen. Ved å delta i en stor grad økologisk kosthold blottet for bearbeidet mat, kan du rense leveren, gjenopprette den til optimal funksjonalitet.

Leveren rensing Regler

Dietten er beregnet på å bli fulgt i åtte uker. I løpet av denne tiden, bør du helt eliminere inntak av bearbeidet mat, hvitt mel elementer og sukkerholdig snacks. Konsumere mat som øker leverfunksjonen, for eksempel grønne grønnsaker (takket være deres vitamin K-innhold), hele korn, sjømat, frisk frukt (spesielt antioksidant-rik frukt som bær) og valnøtter. Hun understreker at kostholdet bør være balansert, som inneholder rikelig mengder magre proteiner, sunt fett, og "rene" karbohydrater fra hele korn eller naturlige kilder. Til slutt, holde inntaket av fiber høyt for å holde fordøyelsen fungerer optimalt.

Smak Liver Cleansing Meal

En grunnleggende måltid som følger Cabot sin Liver Cleansing Diet ville inkludere grillet eller stekt fisk (sunt fett og protein) servert på en seng av brun ris (fullkorn), en spinat salat med balsamico dressing (leafy grønne grønnsaker) og en bolle med friske bær (antioksidanter inneholder frukt). Der det er mulig, kjøpe økologisk mat blottet for plantevernmidler eller andre unaturlige kjemikalier.

Betraktninger

Mens på programmet, anbefaler Cabot også at du streber etter å konsumere minst åtte 8-oz. glass filtrert vann per dag. Dette vil hjelpe nyrene skylle giftstoffer utgitt under dietten, sammen med å forebygge potensielle fordøyelsesproblemer som forstoppelse. Kjøpe et vannfilter er viktig å fjerne unaturlige og kanskje giftige kjemikalier fra vannet, slik at leveren din videre resten.

Tidlige tegn på leverproblemer

Leverproblemer kan være forårsaket av forgiftning, virusinfeksjoner, medisiner, sykdommer i andre indre organer eller genetiske forhold. Mange personer med leverproblemer ikke har noen symptomer før sykdommen har kommet inn i avansert skrumplever (arrdannelse i leveren) eller leversvikt. Personer med symptomer på leversykdom bør søke rask medisinsk behandling for å hindre ytterligere komplikasjoner.

Fatigue

Fatigue er et tidlig tegn på skade på leveren fra årsaker som viral hepatitt, hemokromatose eller leverkreft.

Itchy Skin

Kløende hud over hele kroppen er et tidlig tegn på leverproblemer som kan skyldes primær bilary skrumplever, som er betennelse i gallegangen av leveren.

Fever

Tidlig leverskade, spesielt når forårsaket av virusinfeksjoner som hepatitt A, B eller C kan føre til en vedvarende lavgradig feber.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud og øyne på grunn av en opphoping av bilirubin i blodet, noe som er et tidlig tegn på skader på leveren.

Kvalme

Kvalme, oppkast og tap av appetitt er tidlige tegn på leverskade som kan være forårsaket av forgiftning eller infeksjoner i leveren.

Leverenzymer

Forhøyede leverenzymer, også kalt leverfunksjon blodprøver, er tidlige tegn på leverskade som kan oppdages før utseendet av fysiske symptomer.

Mørk urin

Mørk urin og avføring lys er tidlige tegn på leverskade som kan være forårsaket av hepatitt, som er akutt eller kronisk leverinflammasjon.