Digidexo.com

hud ligner gåsehud

Hva er gåsehud?

Du kjenner sikkert gåsehud som de små forhøyninger som vises på huden din når du føler deg litt kjølig eller redd. Gåsehud er en midlertidig endring i huden og forsvinner ofte i løpet av sekunder eller minutter. Det er et par interne faktorer som forårsaker gåsehud hos både mennesker og dyr.

Gåsehud hos mennesker

Gåsehud er dannet av visse stimuli, for eksempel kulde eller frykt. Enten stimulus fører en ufrivillig nerve utflod fra det sympatiske nervesystemet, som er kjent for å aktivere "fight or flight" respons. Dette nerve utflod, og det underbevisste utgivelsen av et stresshormon som heter adrenalin, gi små muskler på hårsekkene til kontrakt og heve over huden, noe som resulterer i hårene står oppreist. Dette er hva mennesker gjenkjenner som gåsehud. Andre tegn på adrenalin utgivelsen inkluderer svette håndflater, skjelvende hender, høyt blodtrykk og en racing hjerte. Det er ingen fordel fra å få gåsehud for mennesker.

Gåsehud hos dyr

Bortsett fra mennesker, andre pattedyr også oppleve gåsehud. I motsetning til mennesker, blir gåsehud hos dyr som brukes til å beskytte dyret mot fare ved strittende pels, som er ofte sett i katter, ved å gjøre dyret ser større og mer skremmende enn hva det egentlig er. Gås støt i mange dyr holde dem varmere ved å øke mengden av luft mellom hårene, skaper isolasjon og fangst kroppsvarme.

Etymologi

Gåsehud er også referert til som gås kjøtt, gåsehud, chill støt og kylling hud. Gåsehud hentet navnet fra gjess. Når en gås fjær blir plukket, dette resulterer i fremspring av fuglens huden der fjærene en gang vokste, ligner de små humper som vises på menneskelig hud som et resultat av frykt eller kulde, derav navnet "gåsehud".

Keratosis Pilarsis

Gåsehud må ikke forveksles med keratosis pilarsis, en hudsykdom som ligner gåsehud og finnes hovedsakelig i tenåringer og voksne. Denne tilstanden er forårsaket av en overskytende produksjon av keratin som bygger opp rundt hårsekkene. Keratosis pilarsis blir mer forverret under kaldere årstider, når fargen og følelsen av tilstanden blir mer uttalt. Tørr hud har en tendens til å forverre tilstanden.

Om Baby Acne

Om Baby Acne


Baby akne, også kalt akne neonatorum, rammer ca 1 av hver 5 babyer. Baby akne er en hudfarge problem som vanligvis påvirker haken, kinn eller panne. Behandling for baby akne er vanligvis bare å la den være alene, selv om det kan være stressende for en forelder å se akne på en nyfødt. Babyer som lider av akne vil kun ha røde merker før om fire måneder etter at barnet er født. Bare fordi barnet er diagnostisert med baby akne betyr ikke at hun vil oppleve akne som tenåring.

Betydning

Utseendet baby akne kan være skremmende for nye foreldre. Baby akne er ganske vanlig, men ikke ofte snakket om. Barnet ditt vil sannsynligvis ikke bli født med baby akne. Det kan ta noen uker for baby akne å fullt utvikle, men det vil ikke vare lenger enn noen få måneder. Hvis babyens hud ser veldig forskjellig fra andre babyer på samme alder, ta barnet til barnelege.

Funksjon

Baby akne former når barnets talgkjertler prøve å tømme ut resten av mors hormoner som har gått gjennom morkaken. Baby akne betyr ikke noe, men blokkerte porer. Baby akne betyr ikke at babyen din er mer disponert for akne, eller at barnet ditt er mer moden enn de fleste babyer. I fire måneder, vil babyer som led av baby akne ser identisk med babyer som ikke lider av baby akne.

Størrelse

Akne humper på spedbarn ser vanligvis rød og oppvokst, omtrent på størrelse med en normal voksen kvise. Hvis barnet ditt har mindre ujevn ligner gåsehud i ansiktet, er dette en tilstand som kalles milier, som har ingenting å gjøre med baby akne. Baby akne har samme naturlige reaksjon på tilstoppede talgkjertler som voksen akne - om det å ha voksen akne vil ikke føre en forelder å ha et barn med baby akne eller vice versa.

Misforståelse

Etter å ha sett røde nupper på deres barns hud, kan foreldrene overreagerer og ta barna sine til lege for reseptbelagte kremer og piller. Men den beste behandling for baby acne er ingenting i det hele tatt. Hvis du lar olje glands gjøre jobben sin, vil problemet klare opp raskere enn å bruke et reseptbelagt legemiddel som kan være utrygt for babyens hud.

Betraktninger

Hvis du ser røde merker på barnets ansikt, ikke automatisk anta at det er baby akne og ignorere det. Røde klatter eller merker på barnet ditt kan bety en allergisk reaksjon. Hvis du er usikker, ta barnet til legen så snart som mulig. Hvis legen forskriver du en krem ​​eller andre reseptbelagte medisiner, la medisineringen gå sin gang før seponering av det.

Virkningene av sult på Skin & Nails

Virkningene av sult på Skin & Nails


Sult og underernæring, enten forårsaket av tørke, økonomisk ulempe eller spiseforstyrrelse, har en dramatisk effekt på menneskelig hud og negler. Som kroppen kanalene sine redusert ernæringsmessige ressurser mot flere viktige deler av kroppen, for eksempel indre organer, mindre avgjørende områder raskt bli underernært og begynne å endre. Endringer i hud og negler, på grunn av uttømming av væske, vitaminer og andre næringsstoffer, er blant de mest åpenbare signaler til leger, foreldre og pasienter at noe er galt.

Skin

Når huden blir fratatt protein, fett og andre næringsstoffer, blir det tørt, plissert og skjellete, og kan utvikle et gulaktig skjær. Det er heller ikke uvanlig for fingertuppene og øreflippene av bulimi og anoreksi pasienter å snu en blålig farge. Huden kan også begynne å vokse et dekke av mykt hår som kalles lanugo. Ifølge "The Parent guide til bulimi" av Marcia Herrin, EDD, MPH, RD og Nancy Matsumoto, den fine, dunete hår som vokser på alvorlige Bulimikerne 'armer, ben og rygg er forårsaket av kroppens primitive forsøk på å opprettholde kroppstemperaturen. Sult kan også føre til at huden til å utvikle ødem, noe som gjør at huden ser fast og produsere små nupper som ligner gåsehud. I alvorlige tilfeller kan vitamin-B2-mangel føre til utvikling av sprukne lepper og sår i munnviken.

Nails

Som sin effekt på menneskelig hud, sult effekt på negler og tånegler skyldes næringsmangel. Protein og fett-mangel, koblet med en mangel på kalsium forårsaker neglene til å bli tørre og sprø. En mangel på B-kompleks vitaminer, spesielt biotin, produserer rygger langs seng av spiker. Mangel på folsyre og vitamin C kan føre hangnails, og redusert kosten eteriske oljer, som omega-3, kan produsere sprekkdannelser i neglene.

Hair

Ironisk nok, mens lanugo produserer en uvanlig type hårvekst, har sult motsatt innvirkning på normal kroppshår. Hodehår og kroppshår (inkludert kjønnshår) kan bli tynn og sprø. I mer avanserte tilfeller kan feilernæring føre til at håret til å forsvinne helt.

Forskjellen mellom Heat utslett og kviser

Forskjellen mellom Heat utslett og kviser


Miliaria, ofte kalt en varmeutslett eller stikkende varme, utvikler seg når svetten er fanget under huden, blokkerer porene. Kviser, også kalt akne, utvikle når hårsekkene under huden blir blokkert. Selv om en varme utslett og kviser begge oppstå på grunn av pore-blokkering, er det mange ulikheter mellom de to hudsykdommer.

Årsaker

En varmeutslett oppstår vanligvis i varmt vær eller når kroppen svetter voldsomt, for eksempel under en øvelse trening. Utslettet kan også utvikle seg i kaldt vær. For eksempel, hvis du bruker for mange lag med klær eller sove under en elektrisk teppe og svette for mye, porene kan bli tett.

Mange myter finnes om hva som forårsaker kviser, som for eksempel å spise fet mat eller sjokolade, ha skitten hud eller stress. Selv om den eksakte årsaken til kviser er ikke kjent, hormonelle endringer gjør spiller en rolle, ifølge US National Library of Medicine. Hormonelle forandringer som typisk påvirker gravide kvinner og unge voksne i tenårene. Kviser kan imidlertid utvikle uavhengig av din alder.

Typer og symptomer

De typer kviser varierer med symptomene. Pustler er nupper som er øm og rød og fylt med puss. Knuter er solide klumper under huden. Papler er små reist kviser. De er vanligvis ømme eller rødt på grunn av en hårsekken infeksjon eller betennelse. Cyster vises som koker eller klumper under huden, fylt med puss. Kviser åpne på overflaten av huden er kalt blackhead komedoner. Whitehead komedoner er hevet, lukkes nupper som er i samme farge som huden din.

Det er tre typer av varme utslett. Miliaria profunda ligner gåsehud, sier Mayo Clinic. Tegn på varmeutslett vises etter trener. En varmeutslett kalt miliaria krystallinsk er klare, små humper som vises på overflaten av huden. Miliaria rubra er røde, kløende nupper som utvikler på det ytre laget av huden din.

Utseende

Kviser vanligvis vises på ansiktet ditt. Kviser, men kan også vises på din rygg, bryst, skuldre og nakke. En varmeutslett vises også på beck, bryst og skuldre. Utslett vises også under armhulene, i skrukker på albuene og lysken. Hvis du er en kvinne, kan en varme utslett vises under brystene.

Behandling

En mildt tilfelle av varmeutslett vanligvis forsvinner av seg selv i ca 10 dager, men du må holde huden tørr og kjølig. Mer alvorlige tilfeller kan kreve aktuell medisinering slik som vannfri lanolin. Behandling for kviser avhenger av alvorlighetsgraden og gjentakelse. For eksempel er det over-the-counter (OTC) og reseptbelagte aktuelle behandlinger, antibiotika og isotretinoin. OTC behandlinger kan ta opptil åtte uker før kvisene forsvinner. Reseptbelagte aktuelle behandlinger rydde opp kviser i ca 4-8 uker, ifølge Mayo Clinic.

Hva kan jeg gjøre for å stoppe Prickly Heat?

Hva kan jeg gjøre for å stoppe Prickly Heat?


Stikkende varme, ellers kjent som varmeutslett, er et utslett forårsaket av overdreven svette. Du vil føle en stikkende, stikkende eller kløe, ledsaget av små støt på huden, vanligvis i områder som normalt er dekket av klær. Stikkende varme er ikke farlig i seg selv, og vanligvis går unna på egen hånd. Men fordi de berørte områdene ikke lenger svette, kan stikkende varme føre til heteslag og muligens heteslag, en potensielt livstruende situasjon. Hvis stikkende varme utslett ikke går bort i tre dager, forverres, eller er ledsaget av feber av ukjent årsak, bør du kontakte lege.

Typer

Den mildeste formen, miliaria crystal, påvirker bare det øverste laget av huden, danner små, klare blemmer som bryter lett, men er ikke smertefull. Det har en tendens til å streike nyfødte; også voksne som har flyttet fra et temperert klima til en tropisk en og ikke er akklimatisert ennå. Miliaria rubra oppstår dypere i det ytre laget av huden, forårsaker røde nupper, prikkende fornemmelser, og mangel på svette i berørte områder. Miliaria profunda, en mer uvanlig form, slår som regel folk som har hatt gjentatte utbrudd av stikkende varme i det siste. Det påvirker dermis, en dypere lag av huden, og ser ut etter trening eller svette. Hvis du har miliaria profunda, vil du ha hudfarget klumper som ligner gåsehud. Selv om humper ikke vondt, kan denne type stikkende varme få alvorlige konsekvenser. Fordi det er ingen svetting, kan heteslag satt inn, med svimmelhet, kvalme og rask puls. Hvis du utvikler disse symptomene, søke akutt medisinsk hjelp.

Årsaker

Stikkende varme er forårsaket av overdreven svetting, fysisk aktivitet i varme og fuktige forhold, overdressing, iført stoffer som ikke tillater fordamping av svette, og ta visse medisiner. Iført tunge kremer og lotions, som blokkerer svettekanalene, kan også utløse varmeutslett.

Behandling

Hvis du har stikkende varme, det beste du kan gjøre er å avkjøle seg. Få inn litt skygge, eller enda bedre, klimaanlegg. Fjerne eller løsne klærne, og holde huden kjølig og tørr. Lindre kløe med kule komprimerer, Calamine lotion eller, med legen din godkjenning, hydrokortison krem. Unngå alle andre salver; de kan irritere dine betent huden ytterligere. Drikk mye væske og sitrus juice, og spør legen din om å ta noen vitamin C også. Ifølge Mayo Clinic, oral vitamin C-tilskudd ser ut til å bidra til å avlaste varmeutslett.

Forebygging

Tillate svette å fordampe ved å kle i lette, løst vevd bomull klær i sommer, og unngå over-bundling i vinter. Unngå stramme klær-spesielt polyester og lycra-og prøve å bo i skyggen, et kjølig rom med god luftsirkulasjon, eller air condition. For å unngå overoppheting som kan føre til stikkende varme, begrense fysisk aktivitet, og unngå å arbeide opp en svette. Hold huden kjølig og behagelig ved å bade i kaldt vann med en mild, naturlig, uparfymert såpe.
Fremfor alt, bruke sunn fornuft. Hvis det er dag én av Miami ferie og du har fløyet inn fra snødekte Minnesota, kanskje det ekstra sett med tennis er ikke en så god idé.

Hvordan finne naturlige måter å stoppe Kløe

Hvordan finne naturlige måter å stoppe Kløe


Du trenger noen naturlige måter å stoppe kløe før du skraper huden din off! Den konstante kløe på armer, ben og bagasjerommet. Hva som syntes å være en lokalisert liten oppdatering av rødlig hud, ligner kviser, for noen dager siden er nå en fullverdig body utslett og du trenger lindring fort. Prøv noen naturlige måter å stoppe kløe som fungerer for andre.

Bruksanvisning

•  Bestem årsaken til kløe. Dette er ikke alltid lett, men tenker tilbake til første gang du oppdaget utslett. Hvis det var på leggene, kan det hende du har kommet i kontakt med gift eføy eller en annen plante irriterende. Hvis kløen er begrenset til hodet ditt, kan det være lus. Hvis du kan regne ut en sannsynlig årsak for kløe, bør du eliminere årsaken fra livet ditt umiddelbart.

Havregryn er bra for deg; din mor fortalt deg at som barn og når du er kløende, er det fortsatt gode råd. Hvis kløen er lokalisert, lage en liten havremel komprimere og bruke den til området for en time. Alternativt, kan du bruke en kommersiell havremel bath suge eller lage din egen ved å sette en kopp tørr havregryn i maten prosessor og blande det før det er et fint pulver. Sug i et varmt havremel bad i tretti minutter.

•  Få ut mentholated rub.Vicks Vapor Rub gjør underverker for en opprydding kløe forårsaket av kontakteksem og andre hudirritasjoner.

Prøv en natron skrubb. Ved hjelp av en våt vaskeklut, strø bakepulver på kløende området og gni det inn kraftig. Dette vil gi midlertidig lindring fra kløe og vil bistå i å tørke ut en weepy utslett.

Få litt mye nødvendig lettelse fra din hårføner. Vri den til den hotteste innstillingen og vinke den frem og tilbake over kløende området. Varmeligner skrape, men du vil ikke skade huden vev. Hold hårføneren bevegelse for å unngå brannskader.

Ta et antihistamin. Hvis din kløe er et resultat av en allergi mot giften eføy eller en annen substans, vil et antihistamin stoppe utslett fra å spre seg og la den nåværende utslett å helbrede.

Tips og advarsler

  • Se din doc hvis du har en kløe utslett i mer enn tre uker, eller hvis plutselig hevelse oppstår.

Hva gjør Skabb ligne på menneskelig hud?

Hva gjør Skabb ligne på menneskelig hud?


Skabb er en kløende, smittsom hudsykdom forårsaket av midd som kalles Skabbmidd. Skabb kan ligne andre typer utslett, men det er karakteristiske kjennetegn tegn og symptomer.

Initial Infestation

En hel skabb infestation begynner når en impregnert kvinnelige skabb midd overføres fra en person til en annen. Men Centers for Disease Control bemerker det tar mellom fire til seks uker for en nylig infisert person å merke tegn eller symptomer. I løpet av denne tiden, kan skabb være bestått på andre uvitende.

Skabb Utslett

De første tegn på skabb på menneskelig hud er små, røde kvise-lignende nupper som er ekstremt kløende. Kløe har en tendens til å være mer alvorlig om natten.

Skabb Burrows

Den kvinnelige skabb midd legger sine egg i det øverste laget av huden, og skaper serpentin (sikk-sakk-formet) Burrows. Burrows kan være litt hevet og gråhvit eller hudfarget.

Andre indikatorer

CDC bemerker som kan være lokalisert kløe og utslett i visse områder av kroppen - spesielt i fingeren webbing, på innsiden av håndleddene og albuer, under armhulene, rundt midjen, mellom skulderbladene, og rundt penis , brystvorter og rumpe.

Behandling av skabb

Å identifisere og behandle en skabb infeksjon, må et angrep først bli identifisert av en lege. The Mayo Clinic sier at skabb infeksjoner er vanligvis behandles med en resept aktuell krem ​​som inneholder permetrin eller crotamiton.

Andre Skabb Fakta

CDC sier at skabb symptomer vises mye raskere i en person som har blitt infisert med midd før - mellom ett og fire dager etter å ha blitt utsatt for skabb.

Hva gjør MRSA ligne på hud?

Hva gjør MRSA ligne på hud?


MRSA, eller meticillin-resistente Staphylococcus aureus, er en type staph bakterier. Resistent mot noen antibiotika, er MRSA stand til å forårsake alvorlige, omfattende infeksjoner. Siden MRSA-infeksjoner starter ofte som lokaliserte hudinfeksjoner, erkjenner tegn på en MRSA hudinfeksjon er en viktig del av å forebygge en utbredt MRSA-infeksjon.

Helhetsinntrykk

En MRSA hudinfeksjon ser vanligvis rød og hoven. Ofte begynner infeksjonen som en liten kul på huden, selv om dette ikke alltid er tilfelle.

Sensation

MRSA-infeksjoner på huden er vanligvis smertefullt og føles varm å ta på.

Pus

Noen MRSA hudinfeksjoner kan føre til pus eller andre væsker til bassenget under huden. Væsker kan finnes eller kan begynne å renne ut av området på egenhånd.

Andre symptomer

MRSA hudinfeksjoner kan føre til feber.

Hvordan Fortsett

Ring legen din dersom du mistenker en MRSA-infeksjon, spesielt hvis feber er til stede. Ikke prøv å behandle infeksjonen på egen hånd; i stedet, dekke området med en bandasje for å unngå spredning MRSA-bakterier til andre.

Hva er årsaken til Gåsehud?

Også kjent som gås kjøtt og gåsehud, gåsehud er ufrivillige støt som oppstår når en person føler følelser som frykt eller spenning. Goosebumps er forårsaket av en refleks. Andre pattedyr, slik som pinnsvin, opplever lignende reaksjoner i tillegg.

Navn

Gåsehud fikk sitt navn fordi de ligner utseendet på gås hud når fjærene er plukket.

Reaksjon

Gåsehud forekomme når små muskler i hårsekkene kontrakt. Disse sammentrekningene at hårene reise seg.

Nervous System

Gåsehud er knyttet direkte til det sympatiske nervesystemet, en del av nervesystemet som styrer flight-or-kampen respons.

Gåsehud i Cold

Når vi får gåsehud som en reaksjon på kulde, forskere mener dette er et rudimentært reaksjon, noe som kan ha en gang servert en hensikt, men ikke lenger gjør som vi har utviklet seg.

Beliggenhet

Gåsehud oftest på armen, men også kan bli funnet på bena, ansiktet og halsen.

Virkningene av kalde temperaturer på eksponert hud

Virkningene av kalde temperaturer på eksponert hud


Kaldt vær påvirker kroppen på ulike måter i mindre til alvorlige forhold. Forstå hvordan kroppen reagerer på kaldt vær vil bringe riktige forholdsregler for å unngå skader fra ekstreme temperaturer. Når temperaturen synke, svarer kroppen til endringene på måter som økt behov for å urinere, gåsehud, og utvidelse av blodkarene, noe mindre rødhet og skjelving.

Nonfreezing Temperaturer

Tre grunnleggende nonfreezing skader oppstå med huden utsettes for ekstremt kalde temperaturer. Tørr hud ofte påvirker millioner av mennesker hver vinter. Du kan lindre dette ved å beskytte huden med lotion eller kremer. Kalde urticaria, forårsaker rødhet og kløe, påvirker personer som faktisk har en allergisk reaksjon på kulde. Skyttergravsfot, også kjent som "våt, kald sykdom" oppstår når føttene er i temperaturer mellom 32 og 50 grader Fahrenheit og bli våt. Symptomer inkluderer prikking, kløe, smerte eller hevelse. Chilblains oppstår når huden blir rød, smertefulle eller kløende etter flere timers eksponering i temperaturer 32-60 grader Fahrenheit. Immersion foten har symptomer som ligner Skyttergravsfot, men årsaken er fra føttene bli våt i dager eller uker. Hvis de utsettes for lenge, eller nedsenking foten går ubehandlet, kan andre alvorlige fotproblemer føre, slik som koldbrann.

Frysing

Frostnip og frostskader oppstå i huden utsettes for kulde i lange perioder. Frostnip påvirker de øverste lagene av huden, forårsaker tær, fingre, neser og ører til å føle seg nummen og blir hvite. Frostbite oppstår fra eksponering for kulde eller hudkontakt med frysing metallgjenstander. Frostbite påvirker ulike kroppsdeler og ofte fører til en blokkering av blodstrøm. Hvis alvorlig nok, frostskader forårsaker vevsskade som fører til infeksjon eller koldbrann.

Advarsler og beskyttelse

En kropp beskyttet mot ekstrem kulde unngår hudreaksjoner og skader. Holde kroppen hydrert og trener regelmessig for optimale hudsykdommer og skikkelig blodstrømmen. Bruk verneklær ved kalde temperaturer. Dette omfatter luer, votter, skjerf, sikre sittende lange ermer, bukser, lagdelte klær og vanntett yttertøy som jakker og støvler. Unngå anstrengelse når ute i kulden, og forståelse vind chill faktorer, kan hjelpe enkeltpersoner forberede seg trygge utenfor virksomhet, ifølge Princeton University.

Hvordan stopper jeg Gåsehud Do?

Gåsehud er en manifestasjon av en kroppens behov for å holde meg varm. Gåsehud oppstår når hårsekkene tvinge våre håret til å stå rett opp, lukke porene slik varmen ikke slipper ut og skape et lag med isolasjon. De vises også når du lider av en økt følelse av følelser, som frykt eller ærefrykt. Utviklingen av gåsehud når frykten oppleves oppstår å gjøre en person eller dyr ser større og skremmende. Hvis dine gåsehud føre til at du forlegenhet fordi de ikke lett gå bort, men så vil du kanskje å prøve noen taktikk for å kontrollere sin debut.

Få Warm

Å lindre gåsehud, sette på noen ekstra lag med klær, eller ta en varm dusj eller badekar. Dette vil bidra til å tilbakestille kjernetemperaturen, slik at dine gåsehud å slappe av.

Ansett Power of Havregryn

En havremel lim kan hjelpe bekjempe gåsehud, også. Havremel må gjøres særlig til bruk i varmt vann, og den kan brukes for goosebumps på to måter. Den første måten er å helle den i et bad og suge. Det er ingen bestemt mengde av havremel som er mest effektive for denne fremgangsmåte; bestemme mengden å bruke ved prøving og feiling. Det kan være lurt å starte med minst 8 til 10 kopper havregryn i badevannet.

Den andre metoden innebærer å helle 1 til 2 kopper havregryn i en sokk og deretter plassere sokken i kokende vann. Når havregryn har kokt i sokken, gni sokk, med havregryn inne, på gåsehud.

Bruk Frukt og grønnsaker

Flere gåsehud rettsmidler bruke frukt og grønnsaker. For å gjøre en mango gni for gåsehud, skrelle den en mango og koke ned de resterende masse. Når det er kult, gni stoffet på gåsehud over en periode på to uker.

Du kan bruke saften fra spinat, druer, jordbær, gulrøtter eller appelsiner, også. Klem ut saften med en juicer eller for hånd. Bruke saften til de berørte områdene tre eller fire ganger daglig i én til to uker.

Det er ikke nødvendig å blande forskjellige juice sammen. Eksperiment for å finne den juicen som fungerer best for dine gåsehud.

Lag en Paste å gni på huden din

En pasta plasseres på huden kan hjelpe bli kvitt gåsehud. For å gjøre en honning lime, bland honning og kanel i like deler. Påfør lim to til tre ganger om dagen.

For å gjøre sandeltre lim, bland 1/2 kopp sandeltre pulver med 1/2 kopp rosevann. Denne pastaen kan brukes to ganger hver dag i en til to uker

For en annen pasta, bland 1 ss. muskat og to kopper varmt vann. Bruk denne lim to til tre ganger om dagen.

Hvis naturlig rettsmidler ikke klarer å bli kvitt dine gåsehud, kan det være lurt å prøve noen over-the-counter medisiner. Du kan også vurdere å søke veiledning av en hudlege. Dine gåsehud kan faktisk være en annen hud tilstand som kan diagnostiseres ved bare en lisensiert profesjonell.

Hvordan Gåsehud Form?

Respons på emosjonelle Stimuli

Gåsehud, et fenomen som har flere populære navn, men er offisielt kalt "cutis anserina," begynner som en fysiologisk reaksjon enten kulde eller et adrenalinrush som er utløst av frykt eller andre intense følelser. Som mange pattedyr, mennesker oppleve en adrenalin surge når de føler seg truet. En ufrivillig reaksjon av nervesystemet fører til at hjertet til å slå raskere og sender blod rushing til musklene, inkludert de svært små muskler som kalles "arectores pilorum", som er festet til hårsekkene i huden. Resultatet er en tilstand familiarly kalles gåsehud, gåsehud eller gåsehud (eller verst av alt, horripilation). Den "gås" foreningen refererer til humper 'likheten i utseende til huden av en ribbet gås.

The Primordial område av hjernen Reagerer

Når det limbiske system i hjernen (sammen med thalamus og hypotalamus) mottar innganger som instinktivt føre til frykt, nervøsitet eller noen typer behagelige svar, de arectores pilorum muskler svare på den plutselig øker blodstrømmen ved å utløse "piloereksjon", spesielt på huden av armene. Som hver enkelt hårsekken løfter å heve håret vekk fra huden, er en liten mengde hud olje også sluppet å bidra til å bevare kroppsvarme. Denne reaksjon er identisk med det puffing opp av en katt hår for å skape et større og mer skremmende utseende når dyret føler seg truet. Moderne mennesker har mye mindre kroppshår enn våre forfedre, og de små hårene som våren opp i løpet piloereksjon er ofte nesten usynlig. Huden selv, viser imidlertid synlige endringer.

Manifestasjoner på huden

Under hver nylig reist hår, blir en liten bump synlig. Til sammen kan disse mange små humper skape inntrykk av en plutselig utslett. Som den kroppslige våken og adrenalin subside, hårsekkene stå ned og utseendet på huden går tilbake til det normale. Imidlertid kan gåsehud være et tegn på feber eller annen medisinsk tilstand som ikke er relatert til frykt eller chill. Malaria eller divertikulitt kan føre til at huden til å utvikle gåsehud, som kan Lyme sykdom, gallestein, tuberkulose og selv menopause. Disse forholdene kan være ledsaget av frysninger, kløe og nattesvette. En mer vedvarende gåsehud-lignende tilstand som kalles keratosis pilaris, eller "kylling hud", utfelles ved plugging av hårsekken åpninger med ørsmå partikler av skur hud. Behandlinger for keratosis pilaris inkluderer salisylsyre eller exfoliants eller, i alvorlige tilfeller, en rekke akne fjerning teknikker.

Hvordan å behandle psoriasis og tørr hud

Noen psoriasis er så liten den er forvekslet med tørr hud. Noen tørr hud er så alvorlig det motsatte gjelder. Behandlinger kan være den samme for tørr hud og mild psoriasis - kremer og over-the-counter aktuell kremer og salver. Moderat til alvorlig psoriasis krever mer enn fuktighetsgivende. Arvelige faktorer påvirker begge forhold. Tørr hud resultater fra en mangel på talg, ifølge Mayo Clinic (Se Referanse 2), mens psoriasis 'opprinnelse er mer komplisert. Psoriasis kommer fra immunsystemet sender feilsignaler til de hudceller, noe som gjør dem reprodusere for hurtig og skape de stygge, men ikke-smittsomme, skalaer.

Bruksanvisning

Psoriasis

•  Identifiser tilstanden din for å sikre at det er psoriasis. Noen ganger leger sliter når diagnostisere tilstanden som psoriasis, fordi den kan ligne andre hudsykdommer, sier National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer (NIAMS) nettside (Se referanse 1). De må kanskje ta en liten hudprøve for en biopsi.

Se etter over-the-counter behandlinger (reseptfrie) og aktuelle programmer. Din hudlege vil vurdere behandlingen avhengig av tilstandens alvorlighetsgrad. Salver og kremer spenner fra den vanligste behandlingen for psoriasis, steinkulltjære, til sterke kortikosteroider og syntetisk vitamin A, sier National Psoriasis Foundation (NPF) (se Reference 3).

Tenk lysterapi, også kjent som phototherapy.The ultrafiolett (UV) stråler i sollys undertrykke aktiviteten i immunsystemet som fører til psoriasis, sier NIAMS nettside. Lysbehandling, med UVA eller UVB stråler, gjenskaper solens effekt i en kontrollert, medisinsk environment.The UVA-stråler er mindre effektive, selv om de trenger dypere inn i huden. Derfor leger administrere PUVA behandling, og legger en lys-sensibiliserende stoff, psoralen (P), til UVA.

Ta systemiske og biologiske behandlinger hvis psoriasis vedvarer. Leger bruker systemiske behandlinger, enten muntlig eller injisert for alvorlige tilfeller. Begge adressere immunsystemets effekt på psoriasis. Noen systemics, som immuno-undertrykkende metotreksat, er gitt i forbindelse med UVB behandling, sier NIAMS. Fordi biologiske kommer fra proteiner som produseres av levende celler må de injiseres under huden. Ofte stoffet er selvadministrert, sier NIAMS.

Tørr hud

Velg fuktighetskremer som inneholder melkesyre eller melkesyre og urea, sier Mayo Clinic (Se Referanse 2). The Mayo Clinic anbefaler oljebaserte kremer, sammenlignet med vann eller alkohol-baserte seg, for tørr hud. De omfatter kokosolje, avokadoolje, sesamolje og emu olje. Fukte med slike produkter som aloe vera.

6. Påfør fuktighetskremer sjenerøst og unngå sterke såper, sier Mayo Clinic.

Se internt. Inkluder essensielle fettsyrer som omega-3 og omega-6, sier Mayo Clinic. Drikk rikelig med vann for å holde systemet hydrert og ta linfrøolje regelmessig. Andre oljer som hjelper tørr hud er borage olje, solbær olje og Primrose olje.

Tips og advarsler

  • For tørr hud, unngå lange varme dusjer og bad.
  • For psoriasis, unngå solsenger som kan forårsake hudskader og økt kreftrisiko.
  • For psoriasis, vil du være svært følsom for sollys i 24 timer etter å ha tatt psoralen for PUVA-behandling.

Hvordan styrke aldrende hud

Ingen liker tegn på aldring - rynker, dype rynker, posete hud rundt munnen og halsen. Men forskere ved University of Michigan som undersøkte mange anti-aging behandlinger si denne prosessen kan bli stanset. De fant at ytre tegn på aldring kommer fra et strukturelt sammenbrudd i huden, og nullet på behandlinger som er konsekvent effektive. De tre behandlinger er anbefalt av hudleger alt stimulerte veksten av nytt kollagen, Deres konklusjoner, basert på mer enn et tiår med studier ble publisert i mai utgaven av Archives of Dermatology. Ikke bare gjør disse behandlingene alle forbedre hudens utseende, men de også øke hudens evne til å holde fra blåmerker og rive, viktige kvaliteter siden vår hud er vårt viktigste barriere mot smitte fra sengen sår og virus. Kollagen er produsert i sub-overflatelaget av huden kjent som dermis. The University of Michigan rapport viser at fordelingen av dermis er svært viktig i å forårsake aldring. De gode nyhetene er at det er lettere å reparere strukturen av dermis enn det er å endre komplekse genetiske faktorer som også kan bidra til å aldrende hud. Ved å følge en av disse tre behandlinger, vil du være i stand til å styrke din aldrende hud.

Bruksanvisning

Hvordan styrke aldrende hud

•  Hvis du velger å bruke Retinsyre å styrke huden din, kan du kjøpe det som Retinol over disk, eller be legen din om en resept på et produkt som er lik. Det er spesielt effektivt for hud som har blitt skadet av solen. Retinsyre kan brukes på ansikt, hals, bryst og overarmer. Retinsyre stimulerer kollagenproduksjonen, som fyller i fine linjer og dypere rynker.

Hvis du bestemmer deg for å bruke karbondioksid laser kirurgi, finne en hederlig hudlege og be ham eller henne om du er en god kandidat for denne prosedyren. De vil spørre deg om andre hudproblemer, om du arr lett, og om du har hatt denne prosedyren før. Sørg for å svare nøye og fullt. Når det gjelder tid for avtalen, vil legen eller en assistent vaske alle oljer fra huden din, bruk et antibiotikum, og gå over huden din med en lysstråle fra en liten instrument. Dette instrumentet vil fordampe de ytre lagene av huden. Selv om det finnes andre laser-kirurgi metoder foruten karbondioksyd, og denne fremgangsmåten med hell blitt brukt i lang tid.

Den tredje teknikken forskerne undersøkt og funnet verdifulle var Injeksjoner av en stabilisert, ikke-animalsk hyaluronsyre og vann. Dette stoffet ligner den Hyaluronsyre som forekommer naturlig i kroppen. Ved å fylle naturens tilførsel av Hyaluronsyre, fyller det i sagging dermis, noe som gir en mykere, plumper looka 2007 studie sett på Restylane, markedsført som en dermal filler, og funnet ut at injeksjoner av produktet forårsaket dannelsen av nytt kollagen, og også begrenset nedbryting av collagen.Again, er det viktig å finne en hudlege opplevd i disse injeksjonene og spør mange spørsmål for å sørge for at dette er den rette måten for deg.

Tips og advarsler

  • Forskerne som analyserte de omfattende rapporter om behandling fant at i hvert fall at behandlingen fylt i kollagen, det hadde også den ekstra effekten av å stimulere mer naturlige kollagenproduksjon.
  • En fuktighetskrem eller over-the-counter anti-inflammatorisk krem ​​kan brukes for en hvilken som helst irritasjon intermittent med topisk retinsyre.
  • Gravide kvinner rådes til å holde seg borte fra å bruke aktuell vitamin A (Retinsyre).
  • Hvis du arr lett, er det best å unngå laser kirurgi med mindre legen din sier noe annet.
  • Bruk alltid solkrem på hud som har blitt behandlet med laser, aktuell Retinsyre, eller fylt med Hyaluronsyre. Diskuter med legen din, den beste form for solkrem for huden din.

Hva Produserer gåsehud?

Gåsehud er humper som tidvis dukker opp på en persons hud. De små musklene i bunnen av hvert hår kontrakter, og løfter huden. Denne ufrivillig refleks oppstår når en person opplever intense følelser eller er i et klimatisk miljø som utløser responsen.

Årsaker

Utgivelsen av adrenalin i kroppen fører til gåsehud. Adrenalin produseres i små bønneformede kjertler som sitter på toppen av nyrene. Det sympatiske nervesystemet mobiliserer kroppen når det er under stress, og kontrollerer utgivelsen av adrenalin.

Funksjon

Gås støt vises som en respons til kaldt vær, som kroppen forsøker å opprette et lag av isolasjon. I tillegg kan gåsehud være en reaksjon på frykt, lytte til vakker musikk, huske positive møter, eller noen andre slike stimuli som forårsaker sterke følelser.

Utseende

Gåsehud (også kjent som pilomotor refleks) er mest vanlig på underarmene, men kan også vises på beina, nakke og andre hårete områder av kroppen.

Hjem tiltak for å fjerne hud Tags

Hjem tiltak for å fjerne hud Tags


Også kjent som acrochordons, papillomer, myke fibromer og fibroepithelial polypper, hud koder er godartet vekster av hud som ligner små hud-farget rosiner hengende ut av kroppen. De vanligvis vises rundt nesen, kinnene, hals, øyelokk, armhulene, lysken og øvre del av brystet området. Fjerne hud koder --- selv hjemme --- er meget mulig ved å ansette en eller flere enkle hjem rettsmidler.

Castor Oil Remedy

Vurder å bruke lakserolje for å fjerne huden din tag hjemme. For å gjøre dette, må du gjøre en salve ved å kombinere litt natron med lakserolje til blandingen har konsistens av en lime. Påfør lim på huden tag aktuelle minst tre ganger hver dag i to eller tre uker. Den salve du har laget bør tjene til å drepe huden tag, noe som resulterer i sin naturlig faller av.

Instant Remedy

En litt mer smertefull, men til slutt enklere og raskere hjem rette for en hud tag: bare klippe det av. Ice området for rundt 10 minutter først for å nummen huden. Man kan bruke saks eller en skalpell for å utføre fremgangsmåten. Uansett hva du bruker, sørg for at det er riktig renovert enten med rubbing alkohol, hydrogen peroxide eller åpen flamme. Bruk saks (eller skalpell) å nøye, men raskt kuttet huden tag så nær den friske huden som mulig. Ha et papirhåndkle eller våt fille klar til å søke til området med en gang, som du kan forvente litt blødning, men ikke mye. Hold området rent mens det gror. Dette bør umiddelbart ta vare på huden tag problem.

Hvitløk Remedy

Skjær en skive hvitløk og trykk den over huden tag område. Fest skive hvitløk på huden med gasbind eller tape. Sett hvitløk i stedet så snart du våkner opp hver morgen, og ta det ut (skyll av området med vann) før du går til sengs. Gjenta denne prosessen i tre dager, men ikke lenger, fordi huden kan begynne å brenne. Huden taggen skal bare falle av. Hvis en del av koden forblir, prøve hvitløk igjen om noen dager.

Hvorfor One Get Gåsehud?

Hvorfor One Get Gåsehud?

Hvordan Gåsehud Form

De tusenvis av små "humper" du merker over hele kroppen når du blir kjølt eller opphisset er kjærlig kjent som "gåsehud". Din hud og hår er ansvarlig for å lage disse gåsehud. Hvert hår "hårsekken" i huden din består av håret, en to-lags skjede, og lite muskler, kalt erector pili muskler.

Grunner for Gåsehud

Når utsatt for en eller flere årsaksfaktorer, som for eksempel kald luft eller vann mot huden, et adrenalinrush eller en frykt respons, flere prosesser spiller inn.

Fra et fysiologisk perspektiv, er dannelsen av gåsehud kroppens måte å beskytte seg mot eksterne elementer ved å forårsake hårsekkene til å ta seg sammen, og dermed bevare kroppsvarme.

Noen sier de kan forårsake gåsehud å danne bare på kommando ved å bare huske en opprivende opplevelse.

Mechanics of Gåsehud

Når en stimulus er til stede, begynner kroppen sin reaksjon ved å forårsake erector pili muskler til kontrakt. Dette i sin tur fører til at håret til å bli oppreist, eller å stå oppreist. Som denne mekanismen utfolder seg, det er spenning på huden som trekker musklene seg sammen og håret bokstavelig talt "står opp", forårsaker en liten bump på hudnivå av hårsekken.

Formålet med Gåsehud

Formålet med Gåsehud


Det er et par grunner til at mennesker får gåsehud (også kalt gås kjøtt eller gås huden). Prosessen med å lage gåsehud starter i det sympatiske nervesystemet, som deretter forteller huden til å flex sine arrectores pilorum muskler. Ofte hva setter det sympatiske nervesystemet off er kald eller skrekk. De hevet humper gjør gjøre menneskelig hud noe likne huden av en ribbet gås.

Forkjølelse

Den vanligste grunnen til å få gåsehud er kaldt. De hevet støt hjelpe varme opp huden ved å gjøre det vanskeligere for varmen å unnslippe.

Feber eller sykdom

En feber er vanligvis en kroppens måte å bekjempe infeksjoner. Personer med feber ofte får gåsehud og skjelvende frysninger. Svette og gåsehud er tegn på høy feber.

Frykt

Folk får gåsehud også når de er redde, uansett hvor varmt det er. Dette kan være et forsøk på å gjøre oss se større ved å ha ut håret bust.

Spenning

En bølge av adrenalin kan føre gåsehud å danne, uansett om vi ser noe skummelt eller opplever en spennende tur på et karneval. Noen mennesker får gåsehud under sex.

Evolution in Action?

Gåsehud kan være bevis på at mennesket stammer fra mye hairier mennesker eller aper. Det kan være at i fremtidige generasjoner som kroppen blir mer effektiv, evnen til å ha goosebumps kan gå tapt.

Aldrende hud Symptomer

Aldrende hud Symptomer


Et liv med smilende og gråt kan skape kaos på en persons hud. Med soleksponering og tid lagt inn i ligningen, forringes en persons hud som hun aldre. Moderne teknologi har gitt noen behandlinger for å avverge symptomene på aldrende hud. For eksempel kan en krem ​​som heter retinsyre redusere tegn på aldring, ifølge American Academy of Dermatology.

Tørrhet

Huden tørker som den modnes. Bindevev kalt kollagen og elastin endringer, og etterlater huden løsere og tørrere. For å lindre tørrhet, fukte kroppen etter dusjing. The American Academy of Dermatology anbefaler at du ser etter kremer med gode fuktighetskremer som petrolatum eller lanolin. Kjemikalier inkludert urea, melkesyre, alfa-hydroksysyre og ammoniumlaktat fremme væskeansamlinger i huden. Akademiet anbefaler bading sjeldnere og bruke varmt vann, fordi varmt vann kan irritere huden. Hvis tørr hud vedvarer, se en lege.

Rynker

Endringene i kollagen og elastin som fører til tørrhet også føre til fine linjer og rynker. Fettet underliggende huden forsvinner som folk alder, noe som gjør huden tynnere og mer utsatt for rynker og fine linjer. Tyngdekraften trekker på løs hud, noe som gjør det synke. The American Academy of Dermatology sier de fleste av en persons rynker kan spores tilbake til soleksponering tidligere i livet. Andre faktorer er sigarettrøyk og genetikk. Akademiet anbefaler å bruke solkrem med minimum SPF 30, iført en lue med en kant og unngå solen mellom klokken 10 og 15:00, da stråler er sterkest.

Hudlesjoner

Et liv med soling kan også føre til solflekker, vorter og leverflekker. De fleste av disse endringene er ufarlig, men risikoen for hudkreft øker med alderen. Folk bør se opp for skjellende flekker farget rød eller brun. Kalt aktiniske keratoser, kan flekkene utvikle seg til kreft. En annen type hudkreft, kjent som plateepitelkarsinom, kan vises på ørets rim, lepper, ansikt, eller baksiden av hånden. Spot virker grovt og skjellete, og kan enten ligner en vorte eller en åpen sår. Basalcellekreft vises som en skinnende brak og forekommer oftest i light-skinned, lys-eyed eldre mennesker med blondt eller rødt hår. Melanom, den mest dødelige hudkreft, ligner en muldvarp, men har fargevariasjoner og uregelmessige grenser. Folk bør sjekke kroppen sin for hudforandringer og rådføre seg med lege dersom mistenkelig.

Slik fjerner hud føflekker ved hjelp Hjem Produkter

Det finnes en rekke mennesker som foretrekker hjem rettsmidler for å fjerne hud føflekker. Dette er fordi kirurgiske prosedyrer ofte etterlate arr. Det er også en restitusjonsperiode for å vurdere ved valg av kirurgi. På den annen side, hjem rettsmidler er rimelig, og det er ingen bivirkninger å være opptatt av.

Bruksanvisning

pulverize noen linfrø til pulver og lage en lime ved å legge litt linfrøolje og litt honning. Sett denne lim på huden føflekker tre ganger om dagen til muldvarpene gå bort. Føflekker vil visne bort i løpet av få uker.

Bland like deler av bakepulver og lakserolje i en lime og la det stå i flere minutter. Bruk en bomullsdott å bruke lim til mole. Gjør dette før sengetid hver kveld til føflekken fades bort.

Bake granateple skreller for ca 3 til 5 minutter. Slipe granateple skreller til et pulver. Mål pulver og bland i en lik mengde av limejuice. Legg blandingen på føflekken to ganger daglig inntil det faller av. Dette kan ta opp til tre uker.

Få noen spisskummen frø og knuse dem før de gjør en lime. Sett denne lim på føflekker to ganger per dag. Du vil føle en liten følelse som ligner en solbrenthet, men det er ingenting som vil skade deg.

Bland like deler av surt eple, grapefrukt, fiken, og ananasjuice sammen. Påfør juice blandingen til føflekken hver sjette time før muldvarpene falle av. Dette tar vanligvis ca tre uker.

Tips og advarsler

  • Dersom størrelsen på noen muldvarp øker, bør du kontakte lege før du prøver å fjerne det.