Digidexo.com

forskjell flytende komprimert helium

Politikk eller prosedyre for lagring Helium

Politikk eller prosedyre for lagring Helium


Helium er det nest letteste element, og brukes for en rekke kommersielle og industrielle formål, inkludert sveising, luftskip og kjøling superledende magneter eksempel de som brukes i Magnetic Resonance Imaging skannere. Helium er ikke giftig, men komprimert og flytende helium må oppbevares på riktig måte for å unngå personskader.

Komprimert Helium

Helium er en inert gass, noe som betyr at det ikke kombinere eller reagere med andre elementer under normale omstendigheter. Mens ingen spesielle forholdsregler må tas ved lagring helium i gassform på grunn av sin manglende reaktivitet, trenger noen komprimert gass skal lagres og håndteres med forsiktighet. Hold komprimert helium sylindere i oppreist stilling i et godt ventilert område. Butikk helium bort fra høye fotgjenger og biltrafikk områdene og beskytte stålflasker fra korrosjon av salt eller vær. Hold komprimert helium under 125 grader C for å hindre ekspansjon av gassen. Beskytt canistersâ € ™ ventiler med passende deksler metall. Riktig helium lagring prosedyrer sikre at de eldste sylindere brukes først og at lagret beholdere inspiseres regelmessig for tegn på skade. Etikett lagret helium med sin Chemical Abstracts Service (CAS) antall 7440-59-7 og dens FN ID-kode fra UN1046. Merkes godt fulle og tomme beholdere. Bruk en hånd cart å transportere komprimerte helium sylindere og aldri rulle eller dra komprimerte gassbeholdere.

Flytende helium

Store mengder helium lagres og transporteres i flytende form, siden flytende helium er fem ganger tettere enn den komprimerte gassform. Flytende helium lagres ved lave temperaturer ved høye trykk. Lagre flytende helium i en beholder laget for å møte eller overgå American Society of Mechanical Engineers eller US Department of Transportation standarder. Observere lignende prosedyrer som komprimert gass helium, inkludert lagring i et ventilert område og holde beholdere oppreist. Men de kalde temperaturene der flytende helium er lagret mandat ekstra sikkerhetsprosedyrer. Krever opplæring for alle ansatte som må bruke, overføre eller flytte flytende helium, herunder bruk av verneutstyr som en ansiktsbehandling skjold og vernebriller, isolerte hansker og vernestøvler eller sko. Inspisere tanker og ventiler minst en gang i måneden for frost buildup eller tegn på korrosjon eller andre skader.

Kvelning Hazard

Helium er lettere enn luft, men høye konsentrasjoner av gassen kan fortrenge oksygen og forårsake bevisstløshet og død uten forvarsel. Gode ​​lagrings prosedyrer vil minimere risikoen for kvelning, men gi nødutrustning som selvstendig pusteapparat dersom helium lagres eller brukes i et dårlig ventilert område.

Hvorfor er flytende oksygen farlig gods?

Hvorfor er flytende oksygen farlig gods?


I sin naturlige tilstand, er oksygen en gass; det må komprimeres for å være i en flytende form. Denne væsken er svært volatil - hvis det unnslipper dets emballasje, kan det føre til alvorlige brannskader, og i nærheten av flammen vil det voldsomt eksplodere. Flytende oksygen vil brenne hud og øyne, og vil endre det interne sammensetning av mange materialer, noe som får dem til å gå i oppløsning.

Hvorfor det trenger spesiell lagertanker

Oksygen i flytende, komprimert form er veldig kaldt; det vil koke ved eller under -180 ° C. Over denne temperaturen begynner det å ekspandere og kunne eksplodere ut av en hvilken som helst beholder det er lagret inne. Det må oppbevares i spesielle tanker som har blitt godkjent av American National Standards Institute (ANSI) for formålet. For å omforme denne væske inn i oksygengass, fordamper en spesiell ventil, også godkjent av ANSI, er nødvendig.

Ikke prøv å puste det med mindre det er Utvannet

Vi puste oksygen uten skade i sin normale, gassform ved omtrent en 21 prosent konsentrasjon hele tiden, som det blandes med atmosfæren. Vi kan puste opptil 50 prosent oksygen, uten skade på kroppen. Imidlertid kan konsentrasjonene så høye som 80 prosent irritere luftveiene og forårsake alvorlige pusteproblemer, redusere lungefunksjonen, og forårsake nevrologiske lidelser og tap av bevissthet. Puste ren flytende oksygen kan føre til døden.

Regler for transport av flytende oksygen

Containere som frakter flytende oksygen må være godkjent av Department of Transportation. Sikkerhets tjenestemenn har en rekke strenge krav til hvordan containerne skal håndteres og transporteres og til hvilken temperaturer. Hvis flytende oksygen skal søle på en blacktop veien, for eksempel, kan det skade overflaten alvorlig. Hvis det skal søles på klær eller hår, er det en alvorlig risiko for forbrenning.

Hva er flytende oksygen brukes til?

Det har militære applikasjoner som rakettdrivstoff. Det er også brukt i acetylen fakler og andre skjærende applikasjoner. Hovedgrunnen for kondensering av gassen er å gjøre det lett å transportere, fordi den kan komprimeres i en liten tank som skal frigjøres senere etter behov. Nylig har det vært studier i hvordan du bruker flytende oksygen i vannet for breatheable vann behandlinger.

Personlig verneutstyr

Enhver person som jobber med oksygen i flytende form må være forsiktig med å bruke et beskyttende visir, vernebriller, hansker som beskytter mot variere kalde temperaturer, langermede arbeids skjorter og lange bukser, samt vernestøvler. De mulige fysiske resultatene av en uforsiktig spill er for stor til å bli ignorert.

Førstehjelp

Hvis huden kommer i kontakt med flytende oksygen, er det nødvendig å fjerne alle klær som har rørt den umiddelbart. Skyll huden med lunkent, ikke varmt vann. En gulaktig farge vil trolig være klart hvor materialet i seg selv har kontaktet bar hud. Hvis dette er tilfelle, bør du kontakte en lege eller komme til legevakten så snart som mulig.

Jeg

Føderale Brannslukker Forskrift

Føderale Brannslukker Forskrift


Et brannslukningsapparat enheten bruker lagret presset av nitrogen, eller en annen type drivstoff, for brannvesenet situasjoner. For en apparat skal være effektiv, må den brann være små og relativt godt inneholdt. Disse enhetene kommer i klasser med merking som viser hvilke typer branner enheten fungerer mot basert på National Fire Protection Association (NFPA) retningslinjer. På grunn av faren for eksplosjon involvert med trykkbeholdere som brukes til å encase drivstoff, er det forskrifter fastsatt for trygg innlevering og forsendelse.

Container Innhold

Brannslukningsapparater med en begrenset mengde av komprimert gass, 160 kPa (241 psig) ved 70 grader C, er unntatt fra merking med mindre det brukes for flytransport.

Brannslukningsapparater må ha innhold som er nonflammable, nonpoisonous og korroderende.

Shipping

Frakt av brannslukningsapparater krever indre emballasje; ingen ekstern frakt er tillatt.

For spesifikk emballasje, kan den ytre volum ikke overstige 18 L.

Brannslukningsapparater som overstiger 900 ml kan ikke inneholde noen flytende komprimert gass når det leveres.

Beholdere produsert på og etter 1. januar 1976 ikke kan ha et utbrudd av trykk mindre enn seks ganger sin ladet trykk på 70 grader F når det leveres.

Testing er nødvendig for hver brannslukningsapparat før levering. Testen skal garantere enheten har minst tre ganger sin ladet trykk på 70 grader F, men ikke mindre enn 825 kPa (120 psig) før første forsendelse. Disse beholderne skal ha markeringer for å indikere året av testen og ordene "Oppfyller DOT Krav."

Apparater produsert før 1976

Merking på apparater produsert før 1976 må staten, "Oppfyller alle krav i 49 CFR 173,306." Supplemental forsendelser av apparater må følge de retest kravene i Occupational Safety and Health Administration.

Predigested flytende protein dietter

Predigested flytende dietter har en rekke fordeler sammenlignet med konvensjonelle solid-food planer. Først av alt, flytende dietter er lettere å klargjøre, som koketiden er fjernet fra ligningen. For det andre, de er lett å følge, da mye av det element av valget fjernes fra dieter kontroll. Men til tross for deres positive, trenger predigested flytende protein dietter har noen ulemper som du bør være klar over før du tar fatt på en av disse planene.

Predigested Protein

Generelt sett, bare refererer predigested protein til bestemte typer proteiner som er lettere assimilert av kroppen. Disse proteiner blir referert til som "hydrolysert", noe som betyr at proteinet i seg selv allerede er blitt brutt ned i sine respektive aminosyrer under produksjonsprosessen. Således hydrolyseres proteiner er noen av de raskeste-absorberende forbindelser som er tilgjengelige.

Predigested Protein bruksområder

Den primære bruk for en predigested flytende protein diett er for et individ som lider av nedsatt fordøyelsesprosesser, slik at det kreves en mer effektiv metode for å skaffe næringsstoffer. Et eksempel på dette ville være personer med Crohns sykdom eller hvilken som helst annen inflammatorisk tarmlidelse. Som sykdommen svekker deres evne til å absorbere og assimilere vanlig fast føde, kan forbruket av en predigested flytende protein diett hjelpe dem få sine nødvendige daglige næringsstoffer.

Smak predigested protein diett

En prøve diett for personer som krever en predigested protein tilnærming kan bestå av tre eller fire daglige protein shakes laget med hydrolysert protein, blandet med andre ingredienser som ikke ville irritere ytterligere fordøyelseskanalen, som frukt eller bær. For å øke ytterligere kaloriinntak, kan pasientens inntak av shakes "spiked" med høyere kaloriinnhold stoffer slik som olivenolje eller naturlige peanut Butters.

Næringsinnhold

Selv om en ny tilnærming til å håndtere fordøyelsesfunksjon, kan forbruket av predigested protein ikke råd til noen reelle fordeler over en sammenlignbar solid-mat diett. En studie utført ved Barnas Memorial Health Institute i Polen, publisert i januar 2004 utgaven av Journal of Pediatric gastroenterologi og ernæring, fant ingen målbar forskjell i fordøyelighet eller ervervet energi når man sammenligner hydrolysert versus ikke-hydrolyserte proteiner i personer med kort tarm-syndrom .

Betraktninger

Med dette i tankene, man følger en predigested flytende protein diett er kanskje ikke den ideelle løsningen for å takle fordøyelses dilemma. Å vite at predigested protein er relativt lik andre proteiner absorpsjon-messig, kan det være bedre å holde seg til den kosten tilnærming som minst forverrer eksisterende symptomer, uavhengig av om den tilnærmingen innebærer predigested protein.

Om Flytende Vitaminer

Om Flytende Vitaminer


Mange tror at ved å ta vitaminer i flytende form, vil de oppleve bedre mineral absorpsjon. Dette i sann til en viss grad, men flytende form kan være en bedre medium for bare visse mineraler. På grunn av sin enkle inntak, flytende vitaminer nytte dem som har en tøff tid å ta piller og kapsler. De er mer effektive for folk som mage-systemet har blitt kompromittert og kan ikke effektivt bryte ned komprimert materiale. Flytende vitaminer er praktisk, fordi de ikke krever vann og kan være tilgjengelig i spray former.

Mineral Absorpsjon

Selv væsker er vanligvis absorberes mer hensiktsmessig enn faste stoffer, dette betyr ikke nødvendigvis at flytende vitaminer levere høyere absorpsjon. Problemet er at flytende vitaminer har mindre innhold av mineraler enn vitaminer i tablettform, slik at når væsken har høyere og raskere absorpsjon, er det ikke nødvendigvis er mer fordelaktig. Det kan imidlertid vitaminer som B12 og folinsyre som naturlig leveres i små doser bli bedre inntas i væskeform.

Enkel Levering

For de som har problemer med å svelge piller, slik som småbarn og eldre, flytende vitaminer gir en uanstrengt alternativ. Selvfølgelig, hvis en pjokk har lite samordning, kunne flytende vitaminer bli rotete. Den beste måten å håndtere en potensiell katastrofe er å skje fôr vitamin til pjokk. Litt rot er en liten pris å betale for å unngå kvelningsfare.

Tarm Enkel

Noen mennesker har ikke noe problem med å svelge piller, men kan ikke være i stand til å fordøye pillen når det er inne i tarmen. Dette er en vanlig tilstand hos mennesker som lider av divertikulitt, hvor de skarpe kantene på pillen kan føre til alvorlige betennelser og selv blødning. Flytende vitaminer er mindre aggressiv mot mennesker med slike forhold.

Ingen vann som trengs

Som er ikke nødvendig vann for å svelge flytende vitaminer, de kan tas hvor som helst. Dette gir grenseløs bekvemmelighet til personer som ikke kan være i stand til å få seg et glass vann, inkludert eldre og små barn. Det må tas i betraktning, men at flytende vitaminer ofte har høyt sukkerinnhold, som er lagt til av produsentene for å maskere smaken.

Portabilitet

Lugging rundt en glassflaske på 150 vitaminer kan være skjerpende og bråkete. Flytende vitaminer, spesielt hvis de er isolert innenfor en slank plastflaske, er lett transportable. Nye metoder for flytende vitamin levering er under utvikling. Den ene er den sprøyte versjon, som følger med pumpe handling og absorberes direkte gjennom kontakt med tungen eller med noen del av den indre munn.

Flytende vitaminer for kvinner

Kvinners diettbehov varierer fra menn i svært spesifikke områder. Disse delikate og noen ganger subtile forskjeller kan adresseres med kosttilskudd formulert med bare disse behov i tankene.

Tradisjonelt, vitaminer kommer i form av piller som kapsler, gel-caps, eller tabletter. Heldigvis er det et annet alternativ, og en som vokser i popularitet. Flytende vitaminer er vist seg å være et utmerket alternativ og en av de beste måtene å sikre at kvinner er inges og effektivt ved hjelp av de næringsstoffene kroppen krever.

Typer

En kvinne kan dra nytte av mange forskjellige typer flytende vitaminer. Den AZ komplett multivitamin er et flott alternativ som dekker alle baser og kan omfatte en blanding av vitaminer, mineraler, spormineraler, aminosyrer, urter og fordøyelsesenzymer.

Et hår, hud og negler støtte formel kan gjøre underverker for kvinner som sliter med et sunt utseende som gir styrke, glans og glans til matt og livløst funksjoner.

For eldre kvinner, kan en overgangsalder støtte formel være gunstig å ta hormonelle endringer og ubehagelige bivirkninger som kan føre til.

Fordeler

Flytende vitaminer er et utmerket alternativ til gigantiske piller som ofte er vanskelig å svelge. De er enkle å ta og mye mildere på magen, noe som gjør dem lett å fordøye, slik at kroppen raskt kan begynne å bruke næringsstoffer. Og fordi flytende vitaminer er konsentrert, de pakke mer næringsstoffer per porsjon, noe som betyr at de er mer effektive overall.

Ved å ta seg tid til å gi næring til kroppen fra innsiden og ut, vil du ende opp med sunt hår som skinner, strålende hud som gløder, og lengre, sterkere negler. Dine hår, hud og negler er gode indikatorer på hva som skjer internt.

I dagens hektiske verden der alt handler om øyeblikkelig tilfredstillelse og multitasking, er det viktigere enn noen gang å holde dine naturlige energinivået høyt. Glem kaffe og sukker-laden sport energidrikker. Den beste måten å holde deg belastet hele dagen er å spise sunt, trene, få nok hvile, og ta vitaminer!

Betydning

Det er ingen hemmelighet at supplere med vitaminer er bra for deg. Det er mange merker av flytende vitaminer for kvinner på markedet å velge mellom, men hvordan vet du hva som er et kvalitetsprodukt, og hva er en bløff?

Ditt beste verktøy i dette tilfellet er informasjon som kan sikkerhetskopieres med vitenskapelig forskning og produksjon. De fleste produktene har det som kalles "label krav", og et selskap som kan sikkerhetskopiere sine krav vil skille seg ut i mengden. Ikke la deg lure av fancy emballasje og kjendis-godkjent produkter som virker for godt til å være sant. Jo mer du spør, jo mer vil du lære om grunnleggende ernæring og hva du virkelig trenger å bli lykkelig og sunn.

Betraktninger

Den store debatten i velværebransjen er om kvinner faktisk trenger å ta supplerende former for ernæring. Hvis du spiser et sunt kosthold, er du ikke får det du trenger fra mat alene?

Den beste løsningen for å komme ut av all forskning er en kombinasjon av å spise et sunt kosthold og ta vitaminer.

Gjennomsnittlig kvinne trenger en kombinasjon av vitaminer og mineraler for å opprettholde sin helse. Men hva hvis du opplever høye nivåer av stress, kjempe mot en sykdom, er gravid, lider en skade, eller nærmer gylne år? Dine ernæringsmessige behov kan variere og vil etter hvert endre seg, og det er viktig å forstå hva du putter i kroppen din og hva du kan trenge mer eller mindre av til enhver tid.

Expert Insight

Hvis du trenger bare en solid grunn til å overbevise deg om at du må vurdere flytende vitamintilskudd, bør du vurdere dette. Holde riktig mengde næringsstoffer i kroppen din på en jevnlig basis vil ikke bare holde deg se og føle sunt, kan det faktisk bidra til å forsinke aldringsprosessen og aldersrelaterte problemer.

Vitenskapelig forskning viser at vanlige plager, sykdom og sykdommer kan mest sannsynlig spores tilbake til en mangel på næringsstoffer av noen slag. Det er til og med vitaminer som kroppen vår ikke faktisk gjør - vi må få fra mat for å overleve. Vitamin C er et perfekt eksempel på dette. Kroppen din produserer ikke vitamin C, og når du får det i mat eller kosttilskudd du bruke den umiddelbart og trenger å etterfylle det hele dagen. Du trenger en konstant tilførsel av vitamin C i kosten.

Du kan gi kroppen din med den beste ernæring mulig å holde den sunn og sterk. Hvis du ikke allerede har, se selv og oppleve de umiddelbare fordelene som flytende vitaminer kan gi for deg.

Helium Gas & farene ved innånding

Helium Gas & farene ved innånding


Den morsomme stemmen assosiert med puste i heliumgass høres ufarlig, men erstatter helium oksygen i blodet ditt. Med utvidet eksponering, kan dette føre til at du kveles. I USA er det et gjennomsnitt på bare én eller færre helium relaterte dødsfall per år, ifølge US Poison Control Center. Mens puste et lite beløp fra en helium ballong sannsynligvis vil ikke skade deg, kan det være farlig i store mengder og under visse omstendigheter.

Passing Out

Jo lenger du puster inn helium, jo ​​lenger morsom stemme varer. Hvis du går for lenge vil du passere ut og fortsette å puste normalt igjen, noe som vil redde livet ditt. Men faller når du passerer ut kan forårsake skader som beinbrudd eller en banker på hodet. Hodeskader fra å falle etter å ha passert ut kan kun trenger et par sting eller kunne føre til massiv hjernetraume.

Lunge Explosion

Puste i helium fra en trykktank forårsaker lungene å blåse raskt. Når lungene utvide for fort det kan føre til en utblåsning --- som et dekk med for mye luft. Deretter kan du dø raskt fra indre blødninger.

Kvelning

Kvelning er når du sulte kroppen for oksygen. Mange helium relaterte dødsfall kommer fra folk setter hodet inn helium-fylte ballonger. Til slutt passerer de ut, men fordi deres hoder er inne i ballongen de fortsetter å kveles.

Brain Damage

Frata hjernen av oksygen fører til hjerneskade. Når du puster inn helium til du passerer ut, som fratar hjernen av oksygen. Hjernen bruker 20 prosent av oksygenet du puster i. Hver gang du fratar hjernen den tror du trenger mindre oksygen og bruker mindre. Dette fører til at hjernens funksjon for å bremse ned resulterer i hukommelsestap eller hjerne død om hjernen blir lurt til å tro at du trenger ikke oksygen. Hjerneskade vil ikke skje hvis du bare puster inn små mengder av helium, men det er ingen måte å måle hvor mye helium det vil ta før du besvimer.

Helium i flytende form

Flytende helium lagres ved temperaturer under frysepunktet. Prøver å puste helium i sin flytende form vil gi deg frostskader, og du kan miste noen hud eller kroppsdelen som blir utsatt for det.

Slik Care for Drain Pan på en flytende oksygen tank

Slik Care for Drain Pan på en flytende oksygen tank


En forutsetning for menneskelig overlevelse, hjelper oksygen kroppen vår produserer energi. Uten det, kan vi ikke leve lenge. Dessverre, noen sykdommer hemme pasientens evne til å få nok oksygen. For å motvirke dette, er oksygenbehandling ofte foreskrevet. Flytende oksygen tanker kan være et godt valg for aktive pasienter, som de er portable, holde mer oksygen enn komprimerte gasstanker og ofte veier mindre enn ti pounds. Med riktig vedlikehold, herunder omsorg for drain pan, eller dryppformen, som det er allment kjent, kan en flytende oksygen tank hjelpe deg eller din kjære en leve et sunnere, mer behagelig liv.

Bruksanvisning

•  Hold tanken oppreist i en stående posisjon. Dersom det blir slått over ende, eller hvis du hører en hvesende lyd, ta kontakt med flytende oksygen leverandøren.

Kontroller luftfukteren. Hvis vannstanden er lav, tøm den. Etterfyll med destillert eller sterilt vann. Vannet bør skiftes daglig.

Fjern dryppformen fra bunnen av tanken. Tørk av kondens og vaske pannen med såpe og vann. Tørk den grundig og erstatte. Gjenta hver 48. time.

Tips og advarsler

  • Oksygen er brannfarlig. Ikke rense oksygentank i nærheten av et stearinlys, peis, ovn eller annen varmekilde. Unngå iført lotions eller kremer med et petroleums base når du rengjør en oksygentank. Velg vannbaserte produkter i stedet.

Forskjell i Gel Caps Vs. Vedvarende utløsning

Forskjell i Gel Caps Vs.  Vedvarende utløsning


Det er så mange former for medisinske piller som det kan alle være veldig forvirrende. Rask utløsning rett ved siden av tidsbestemt utgivelse. Tabletter, caplets og piller. Med mindre du er en farmasøyt, kan du ikke vet forskjellen mellom en masse av disse begrepene, men det er viktige forskjeller å vite. To av de mest populære medisiner former er gel caps og vedvarende release.

Hva er Gel Caps?

Gel caps er en forkortelse for gelatin caplets, som er små, kapsellignende containere som brukes for oral medisin. Den gelatin brukes på utsiden av caplet å hjelpe folk som har problemer med å svelge medisinen. Det er to typer av gel caps - myke og harde. Myke gel caps har en flytende senter, mens harde caps er solid. Den eneste likhet er at begge har den gelatinbelegg på utsiden, som oppløses raskt når inntatt.

Hva er vedvarende versjonen?

Vedvarende utgivelsen er et begrep for medisin som er laget for å distribuere de aktive ingrediensene i pillen jevnt over tid. Dette er nyttig for smertestillende medikamenter, som kan være ment å være effektive over et langt tidsrom, slik at færre doser er nødvendig. Mange reseptbelagte smertestillende medikamenter, som Oxycontin, kommer i vedvarende-release form for å hindre misbruk av de kraftige aktive ingredienser. Dessverre er det fortsatt måter å trekke ut den aktive ingrediensen for å gi en umiddelbar, intens høyt snarere enn langsommere frigjøring av et vedvarende-release dose.

Vedvarende-Release Gel Caps

Siden gel caps er ment å løse opp raskt i magen vs. tregere vedvarende utgivelsen, ville du tror at de ikke har mye til felles. Imidlertid har ny farmasøytisk teknologi vist lovende at gel caps kan være løsningen for smerte resept misbruk. Som gel cap teknologien utvikler seg, er det mulig å ha Oxycontin eller lignende resepter i en høy dose som kan frigjøres over tid, ved hjelp av gel-hetter. Det vil også være vanskelig for narkomane å trekke ut bare de aktive ingrediensene, noe som gjør de nyeste vedvarende-release gel caps vanskeligere å misbruke.

Som er bedre?

Verken gel hetten eller forlenget-frigjørings hetten er nødvendigvis bedre enn den andre. Den eneste måten å svare på dette spørsmålet er å vurdere din egen personlige situasjon, og om du søker umiddelbar lindring eller vedvarende lindring over tid. Andre faktorer er størrelsen på medisiner og din evne til å svelge den. Hvis du søker umiddelbar lindring og har problemer med å svelge medisinen, deretter gel caps kan være det beste alternativet. Men hvis målet ditt er lettelse over tid, så vedvarende-utgivelsen er sannsynligvis det beste valget.

Forskjeller mellom oksygen tanker og oksygenkonsentratorer

Forskjeller mellom oksygen tanker og oksygenkonsentratorer


Oksygen tanker og oksygenkonsentratorer er foreskrevet av leger for pasienter som trenger oksygenbehandling. Oksygen terapi bistår med visse luftveissykdommer som kronisk obstruktiv lungesykdom, cystisk fibrose eller hjertesvikt - for bedre å opprettholde tilstrekkelig blod oksygen nivå. Det er to grunnleggende metoder for å gi supplerende oksygen: Oksygentanker og oksygenkonsentratorer. Selv om de arbeider på forskjellige måter, begge enhetene gi ytterligere oksygen via enten en nesekanyle, et tynt rør med to haker som passer inn i nesen, eller en maske som dekker nese og munn. Livsstil er ofte den avgjørende faktoren i å bestemme hvilken type oksygenbehandling er ideelt for deg, og mange pasienter bruker en kombinasjon av oksygentanker og oksygenkonsentratorer.

Oksygen Tanks

Oksygen tanker inneholder enten komprimert oksygengass eller flytende oksygen. Disse tanker levere rent oksygen til pasienter. Tankene skal være profesjonelt fylt og deretter levert hjem til deg. Små tanker av komprimert oksygen kan bæres rundt for mobil bruk. Større tanker kan leveres hjem til deg. The American Association for Respiratory Care advarer pasienter at "Store tanker er tunge og er kun egnet for stasjonær bruk." Flytende oksygen tar mindre plass og er lettere enn oksygengass, noe som gjør det spesielt effektivt for små mobile tanker - imidlertid, flytende oksygen tanker er dyrere enn komprimerte oksygengasstanker. Ifølge WebMD, bør pasienter som bruker oksygen tanker mens du reiser vet hvor lenge oksygen levert av beholderen varer - og ta påfyll om nødvendig. Pasienter som trenger høye nivåer av oksygen kan trenge å reise med flere små tanker når du er borte fra hjemmet i lengre perioder.

Oksygen konsentra

Iltkonsentratorer er maskiner som tar inn luft fra omgivelsene, og konsentrerer oksygen som finnes i luften. Denne konsentrerte oksygen, som nå er 95 prosent ren, blir så levert til pasienten. Iltkonsentratorer blir drevet med elektrisitet, så en backup oksygentank må holdes på hånden i tilfelle strømbrudd. Originale oksygenkonsentratorer var store maskiner som bare kan brukes hjemme, men nye modeller av bærbare oksygenkonsentratorer tillate større mobilitet og frihet. Den største ulempen til oksygenkonsentratorer er avhengigheten av maskinen på elektrisk kraft. Hvis det er en elektrisk strømbrudd eller batteriet på en mobil enhet svikter, ikke maskinen gi oksygen.

Advarsel

Ved bruk av oksygen terapi, må du være klar over den ekstreme faren for at brann utgjør for din sikkerhet. Oksygen feeds brann, og konsentrert oksygen som leveres til pasienter som benytter enten oksygen tanker eller oksygenkonsentratorer, kan forårsake brann til å blusse opp i en voldelig måte. Du bør ikke røyke mens gi oksygen terapi. Konsentratorene bør være minst fem meter unna åpen flamme.

Best Protein for flytende dietter

Hvis du vurderer en flytende diett, vet at det er skritt du kan ta for å øke sjansene for suksess. Selv om du kanskje tror at alle proteiner er skapt like, er dette langt fra tilfelle. Visse proteintyper er mer eller mindre ønskelig, mens på en flytende diett. Dette skyldes i stor grad forskjell i deres absorption rate og effekter på metthetsfølelse. Hvis du starter en flytende protein diett, sørg for å fylle opp med følgende: kasein og micellar kasein.

Kasein Protein

Det finnes to hovedtyper av proteiner som du bør vite om: whey og kasein. Innen hver kategori er det flere underkategorier (dvs. det er forskjellige typer av myse og ulike typer kasein), men først forstå forskjellen mellom de to. Selv om begge proteiner er avledet fra melk, de har svært forskjellige egenskaper. Myse er et hurtigvirkende, hurtig-fordøyd protein som er effektiv på å få næring inn i musklene så snart som mulig. Kasein, på den annen side, er en langsommere virkende, langsomt-spaltet protein. Dette gjør det til et ideelt valg som din foretrukne protein mens du er på en flytende diett.

Kasein og fordøyelse

Når fordøyd, slår kasein protein til en "gel" i magen, som frigjøres sakte inn i blodet gjennom en periode så lenge som sju timer fra den første tiden av forbruket. Dette betyr at ved inntak av et protein shake laget med kasein, kroppen din er fortsatt blir "matet" en jevn strøm av næringsstoffer timer etter det faktum. Dette er grunnen til at kaseinprotein er kjent som en "sparsom muskel" protein. Det er svært effektiv til å stanse prosessen for nedbryting av muskler og fremme prosessen med muskelsyntese (oppretting). Og som bevare lean mass er en av de fremste målene under en diett på grunn av sin metabolisme-boosting effekter, gjør at kasein protein den beste protein for å bruke mens du er på en flytende diett.

Videre har kasein også vist seg å ha en økt effekt på post-måltid metthetsfølelse - med andre ord, følelser av fylde. Som du vil spise mindre mat enn vanlig mens på flytende diett, er det likevel viktig å føle seg full for å redusere sannsynligheten for en impuls binge. Dermed kan kasein hjelpe deg til å både lagre din eksisterende muskelvev og unngå uønskede "jukse måltider" mens slanking - to bemerkelsesverdige kvaliteter som gjør det til en optimal løsning.

Micellar Kasein

Den beste type av kaseinprotein til å kjøpe er en type som kalles "micellar kasein." Dette er den tregeste-absorbert type kasein du kan kjøpe. Dermed bør det være ditt førstevalg når du shopper rundt for kasein blander. Selvfølgelig er micellar kasein dyrere enn andre typer proteiner, så hvis du har budsjett bekymringer, bør du vurdere å kjøpe en blandet protein bestående av micellar kasein og andre proteiner. Selv om dette ikke vil være like effektivt som micellar kasein på egen hånd, er det et bedre alternativ enn å kjøpe en helt underlegen protein type for din slanking behov.

Slik bruker du en flytende oksygen tank

Slik bruker du en flytende oksygen tank


Når oksygen blir utsatt for ekstremt lave temperaturer det blir en væske. Oksygen kan leveres via en komprimert oksygen tank, oksygenkonsentrator eller en flytende oksygen tank i hjemmet. Det flytende oksygen tank lagrer oksygen som en væske. Når flytende oksygen er varmet, forvandles den til en gass som en person kan puste inn i lungene hans med et nesekateter. Et nesekateter er laget av lange plastrør og to haker som er satt inn i neseborene. Det er viktig å forstå hvordan du bruker flytende oksygen levering system og ta visse forholdsregler ved bruk av oksygen i hjemmet.

Bruksanvisning

•  Plasser flytende oksygen tank på et trygt sted. Pass på at det ligger minst 8 meter fra alle varmekilder, på et sted der det ikke er rot, vekk fra materialer som kan brenne lett, for eksempel kjemikalier, klær og petroleumsprodukter.

Finn oksygenuttaket på flytende oksygen tank. Koble luftfukteren (hvis du har en) til flytende oksygen tank, og deretter feste nesekateter slangen til luftfukteren. I fravær av en luftfukter, kobler du nesekateter slangen direkte til oksygenuttaket av flytende oksygen tank. Sett nesekanylen utstikkerne inn i nesen og justere det til å passe godt rundt ansiktet ditt.

Still strømningsmåler på flytende oksygen tank med strømningshastigheten verdien foreskrevet av legen din. Pust inn for å sørge for oksygen strømmer gjennom nesekateter.

Post "No Smoking, Oxygen I bruk" skilt i synlige områder av ditt hjem, og ved inngangen til ditt hjem for å redusere risikoen for brann, som oksygen støtter forbrenning. Oppbevar flytende oksygen tank i et godt ventilert område. Det frigjør små mengder oksygen i atmosfæren når det ikke blir brukt og opphopning av denne oksygen kan føre til brann.

Tips og advarsler

  • Ikke utsette huden din for flytende oksygen, fordi det kan brenne deg.
  • Oksygen er en medisin; for mye eller for lite av det kan føre til en negativ reaksjon. Ikke øke eller redusere oksygenstrømningshastighet uten å konsultere legen din.

Forskjeller mellom Saw Palmetto Extract & Saw Palmetto Berry

Forskjeller mellom Saw Palmetto Extract & Saw Palmetto Berry


Saw Palmetto, eller Serenoa repens, er en skog plante. Den vokser vilt i mange varierte habitater, inkludert sørøst furuskog mellom Louisiana og Florida i sør og Sør-Carolina i nord, hvor det fungerer som primær bunndekke. Så Palmetto bær er frukten av planten, mens så Palmetto ekstrakt er produsert fra bær. Ekstraktet er markedsført til medisinske formål.

Plant

Så Palmetto anlegget ligner viftepalmer, og nådde en høyde på 2-9 meter. Bladene vokse i en spiral rundt plantens stilk som enten forblir underjordisk eller parallelt med bakken. Bladene på stammen er så tannet; som danner grunnlaget for plantens navn. Farene involvert i høsting av ville bær inkludere sine skarpe blader og klapperslanger som bor og gjemme seg under dekselet.

Berry

Frukten av så Palmetto er ovale, eller egg formet, som måler ca 1/2 cm bred. Den bær er steinfrukt-aktig, med henvisning til at det er en kjøttfull frukt med et enkelt frø og hardt indre lag. Saw palmettos produserer hvite blomster. Bærene vokser på forgrenede klynger og deretter modnes fra grønt til svart i en klynge. Bærene er sammensatt av fettsyrer, plantesteroler, flavonoider og høy molekylvekt polysakkarider, eller sukker, ifølge University of Maryland Medical Center. Bær plukket i naturen er tørket skal brukes til medisinske formål.

Ekstrakt

Bærene kan kjøpes i form av pulverisert kapsler, tabletter, flytende tinkturer eller liposterolic ekstrakter. Undersøke etikettene og finne ut at ekstrakt eller produktet er 85 til 95 prosent fettsyrer og steroler. Riktig dosering for ekstrakt kapsler er 160 mg to ganger daglig i henhold til Maryland Medical Center.

Forskjeller

Så Palmetto bær er tørket og selges som et legemiddel. Bærene også produsere så Palmetto ekstrakt. Ifølge ConsumersLab, noen utdrag inneholder flere produkter som gresskar frø olje, sink, gelatin og glyserin, mens tørkede bær representerer utelukkende så Palmetto frukt.

Medisinsk bruk

Saw Palmetto, i sin ekstrakt form, brukes primært for behandling av benign prostatahyperplasi, eller BPH - forstørrelse av prostatakjertelen hos menn. Ifølge Maryland Medical Center, studier viser at så Palmetto er effektiv i behandling av symptomer som hyppig vannlating, spesielt om natten. Andre studier viser det kan krympe prostatakjertelen, mens en annen studie viste det hadde ingen verdi.

Helium Tank Care

Helium Tank Care


Alle som har ønsket ballonger på en fest eller arrangement vet at den beste måten å blåse en stor mengde ballonger raskt er med en helium tank. Imidlertid er omsorg og behandling av disse tankene mer involvert enn man skulle tro.

Håndtering

Bare maskinvare som er designet for den spesifikke sylinderen skal brukes. Sylinderen bør ikke være slo, droppet, gled, rullet på sidene eller løftet av lokket.

Lagring

Helium tanker bør lagres stående i et angitt område som samtidig er sikret med kjettinger eller kabler. Området skal være tørt og godt ventilert, vekk fra avkjørsler og trapper, og på et kjølig sted ikke varmere enn 130 grader Fahrenheit.

Inspeksjon

Forsikre ingen av slanger, ventiler eller annet utstyr er skadet eller slitt. Hvis tanken selv viser tegn på skade eller lekkasje, legg den i et isolert, trygt sted og ta kontakt med leverandøren for trygg fjerning.

Transport

Helium tanker bør håndteres av fagfolk og flyttet med en hånd handlekurven. Ved transport av en helium tank ved kjøretøy, sikre kjøretøyet er riktig utstyrt for transport av sylindre med komprimert gass.

Trygg bruk

Aldri inhalerer helium, da det kan føre til alvorlig personskade eller død. Hold sylinderen unna åpen flamme, gnister og elektrisitet. Må ikke punkteres det, ikke ta av lokket og stenge ventilen sikkert når tanken ikke er i bruk.

Hvordan til Store Helium trykkgass Trygg

Hvordan til Store Helium trykkgass Trygg


Uriktig lagring av helium komprimert gass kan føre heliumfylt sylinder til å falle, spiss eller være over- utsettes for varme, noe som i sin tur kan føre til at en sprekk eller svakhet i sylinderen. Forsvarlig oppbevaring av helium komprimert gass er viktig for sikkerheten til de som håndterer det.

Bruksanvisning

Etikett sylindere som "Full" eller "Empty" (eller "MT") og holde dem adskilt.

Fest helium sylinder oppreist til en solid, fast struktur. Bruk holdbare kjettinger, stropper eller kabel for å sikre sylinderen.

Label helium sylinder. Ved hjelp av en permanent etikett eller tag, markere sylinder med navnet på innholdet sylinderens, dato av sylinderen siste bruk og navnet på personen som sist ble brukt sylinderen (hvis tilgjengelig).

Etikett sylinderen lagringsområde med forebyggende tegn og plassere ett eller flere tegn i svært synlige områder.

Sett caps på alle sylindere. Hver sylinder må bli avkortet hele tiden, bortsett fra når du er i bruk.

Tips og advarsler

  • Butikk helium containere i et tørt, godt ventilert sted vekk fra varme, flammer, gnister og stikkontakter.
  • Eksponering for salt kan føre til korrosjon av sylindrene.
  • Ikke tukle med noe press-release enhet.

Forskjeller mellom plast og polykarbonat linser

Forskjeller mellom plast og polykarbonat linser


Den første kjente bruken av en enhet for å øke forstørrelses dateres til 65 AD Briller er først nevnt spesielt i Italia i 1289. Linsene av disse tidlige briller ble ganske naturlig, laget av glass. Men som tiden gikk, ble ulike materialer utviklet som tilbys mange fordeler over glass linser. To slike materialer i vanlig bruk er plast og polykarbonat, som står for 50 prosent og 20 prosent av alle objektiver som selges hhv. Det er flere vesentlige forskjeller mellom de to.

Sammensetning

Plast linser er støpt fra en harpiks inn i den riktige form og bakt i løpet av en periode for å sette inn i formen som en linse. Plast harpiks for linser ble først introdusert i 1945 Det har vært en av de mest populære linsematerialer siden den gang. Polykarbonat ble utviklet på 70-tallet til flyindustrien. Små pelleter av materialet er oppvarmet og sprøytestøpt under høyt trykk til raskt å frembringe en linse.

Sikkerhet

Alle reseptbelagte linser som selges i USA må oppfylle visse sikkerhets spesifikasjonene satt av FDA. Et metall ballen skal droppes på objektivet fra et sett høyde for å måle sin slagfasthet. Polykarbonat linser er mykere enn plastglass, og bøy mer ved støt. Dette absorberer støt bedre, noe som gjør dem mindre sannsynlighet for å knuse. I gjennomsnitt, polykarbonat linser er ca 10 ganger mer støtsikker enn plastglass. Polykarbonat linser er populære sikkerhetsmessige og sportsbriller på grunn av denne egenskapen.

Kjennetegn

Det er viktige betraktninger om både linsematerialer som gjelder komfort og utseende. Plast linser er generelt så tykk som glass linser av samme korreksjon, selv om de er mye lysere. Polykarbonat objektiver kan være så mye som 40 prosent tynnere og 30 prosent lettere enn plastglass med samme korreksjon. På grunn av sin evne til å bøye seg mer enn plast, polykarbonat kan brukes uten innfatning rammer som benytter borede skruer for å feste linsene.

Optisk Clarity

Egenskapene som gjør polykarbonat linser sikrere og mer fleksibel også gjøre dem mindre klart optisk. Mens polykarbonat linser kan produseres med presisjon, har de en tendens til å bøye i rammen, noe som påvirker optisk klarhet. Plastglass levere større optisk klarhet, kan sammenlignes med de av glass linser. I tillegg fører den relative mykhet av polykarbonat dem til å klø lettere enn plastglass.

Hva er fordelene med flytende vitamin E?

Hva er fordelene med flytende vitamin E?


Vitamin E er en kraftig antioksidant med mange nyttige bruksområder. Det er spesielt kjent for dens fordeler for huden og håret. Vitamin E, enten svelges eller påføres lokalt, beskytter cellemembraner, holder cellene friske, nøytraliserer skadelige frie radikaler og blokkerer kreftfremkallende. Vitamin E er en av de viktigste vitaminer, takket være sine helbredende egenskaper, og brukes ofte som et supplement for å fremme en sunn, virile kropp. I sin flytende form, er det vanligvis påføres lokalt for behandling.

Betydning

Vitamin E kamper av frie radikaler og reaktive oksygen arter (ROS), som begge kan skade celler. Frie radikaler er også kjent for å være en av de viktigste årsakene til aldrende hud og kreftceller. ROS kan skade alle typer celler i kroppen, som fører til medisinske tilstander, inkludert hjertesykdommer og øyesykdommer. Dermed er vitamin E viktig å opprettholde en sunn kropp og sinn. Kilder til vitamin E inkluderer mørke bladgrønnsaker, som spinat; nøtter, som mandler og cashewnøtter; og tropiske frukter, som mango og kiwi. Anbefalt daglig inntak er ca 15 milligram i folk over 14 år gammel. Vitamin E-mangel kan ha drastiske effekter på en persons immunsystem.

Funksjon

Vitamin E virker ved å belegge cellemembranen for å forhindre inngang av skadelige frie radikaler. Vitamin E fanger frie radikaler og holder dem fra å ødelegge den naturlige fett og lipider i kroppen, som er avgjørende for å opprettholde sunne cellestruktur. Videre beskytter vitamin E essensielle fettsyrer, slik som lav-tetthets lipoproteiner, i kroppen fra oksidasjon. Oksydasjonen av low-density lipoproteins antas å føre til hjertesykdom og andre kardiovaskulære sykdommer.

Typer

Det er åtte typer vitamin E: alpha-, beta-, gamma-og delta-tokoferol og alfa, beta, gamma-og delta-tocotrienol. Alfa-tokoferol er hovedtypen som finnes i human kroppsvevet, og den fungerer som en antioksidant. De andre formene for vitamin E er vanligvis metaboliseres av kroppen, og på dette punktet, er det ukjent om de tjener noen uttrykkelig funksjon.

Fordeler: Skin

Flytende vitamin E er en utmerket fuktighets for huden. Den kan brukes lokalt for å fukte tørr hud over hele kroppen, og det er en av de viktigste ingrediensene i body lotion og ansikts kremer. Den kan også brukes som et anti-aldring serum for å glatte og reduserer tilsynekomsten av fine linjer og dype rynker rundt øynene, på pannen og rundt nasolabiale folder (som går fra hver side av nesen til hvert hjørne av munnen) . Flytende vitamin E brukes også for å redusere fremkomsten av arr og strekkmerker.

Fordeler: Hair

Flytende vitamin E gir næring tørste hårstrå og mykgjør tørre låser. Noen få dråper gnis mellom håndflatene og påføres håret tilfører fuktighet og glans. Det kan også brukes til å glatte krusete, puffy hår. Da gjaldt tuppen av håret, kan flytende vitamin E forsegle flisete tupper og helbrede porøse hårfibrene. På grunn av sin svært fuktighetsgivende egenskaper, kan vitamin E finnes i mange balsam.

Fordeler: Lips

Noen få dråper flytende vitamin E kan helbrede tørre, sprukne lepper. Den fuktighetsgivende effekt av vitamin E jevner ut sprekker, myker herdet hud og lindrer smertefulle lepper. Vitamin E er også en viktig ingrediens i mange fuktighetsgivende leppepomader.

Advarsler

Høye doser av flytende vitamin E kan ha negative effekter på menneskekroppen. Det kan føre til overdreven blødning og forstyrret blod koagulasjon. Faktisk, har kliniske studier vist at svært høye doser av vitamin E kan øke risikoen for død, spesielt hos eldre, ifølge National Institutes of Health. Men det er ingen forskning som foreløpig indikerer at flytende vitamin E er skadelig når den brukes lokalt.

Fysiologiske forskjeller premature

Fysiologiske forskjeller premature


Det premature barnet er et spedbarn som er født tidligere enn 37. svangerskapsuke. Premature barn er født før kroppene deres har helt utviklet; Således er det ofte betydelige fysiologiske forskjeller mellom disse spedbarn og fullbårne seg. Premature barn kan utvise lav fødselsvekt, lanugo, pustevansker, dårlig muskel tone, umodne kjønnsorganer, og tynn, gjennomsiktig hud.

Lav fødselsvekt

Premature barn er mer sannsynlig, i forhold til full fullbårne barn, for å ha lav fødselsvekt, noe som er en vekt mindre enn 5 kg., 8 oz. Omtrent 70 prosent av spedbarn i lav fødselsvekt kategorien er født for tidlig. Resten av lav fødselsvekt spedbarn er fullbårne spedbarn som gjennomgår veksthem in utero.

Lanugo

Lanugo er mykt, fint hår som kan finnes over hele kroppen av et prematurt barn. Det vises på kroppen på fem måneder svangerskapet, og er utgytt av syv eller åtte måneder svangerskapet, med mindre barnet er for tidlig født før dette tidspunktet. Lanugo som er tilstede ved fødselen er ikke en langsiktig problem: det vanligvis forsvinner i løpet av få uker.

Neonatal Respiratory Distress Syndrome

Respiratorisk distress er en svært alvorlig bekymring hos for tidlig fødte spedbarn. Årsaken til syndrom er en mangel på overflateaktivt middel, som holder luftblærer i løpet av lungene åpne. Lungene begynner å produsere overflate når et spedbarn er kort sikt. Risikoen for neonatale respiratorisk distress syndrom øker med alderen på barnet ved fødselen synker, og er høyest når barnet er født før 28. svangerskapsuke.

Lav muskeltonus

Ved fødselen, musklene i premature vise en mindre grad av utviklingen i forhold til en moden spedbarn. Dette resulterer i dårlig foring, som muskelen som omgir hjerte sphincter, som stenger av spiserøret fra magen i løpet av fordøyelsen, er ikke sterk nok til å full lukke krysningspunktet. Således er den premature baby mer utsatt for regurgitate mat enn en moden spedbarn ville være. En annen konsekvens av dårlig muskeltonen er lav aktivitet. Ved fødselen, ikke premature spedbarn ikke flytte så mye som den modne spedbarn ville.

Umodne Kjønnsorganene

Hvis premature er kvinne, hun er sannsynlig å ha en forstørret klitoris. Hvis premature er mann, er det sannsynlig at han har en liten pung mangler de vanlige rygger, samt retinerte testikler.

Underutviklet Skin

Huden av et prematurt barn er ofte underutviklet, som dokumentert av gjennomsiktig utseende. Den ytre epidermal laget av huden kan ikke festes godt til det dermale laget under. Dette plasserer den nyfødte med risiko for dehydrering, infeksjon og hudskader.

Flytende Beroligende-Urter for barn

Et barns nervesystem er umodne, og derfor extrasensitive til stressfaktorer og stimulering i hverdagen. Det er urtemedisiner som kan berolige hyper barn og forbedre sin atferd.

Identifikasjon

De to viktigste urte ingredienser som brukes for å roe hyperaktive barn er kamille og vendelrot.

Benefit

Beroligende urter som kommer i flytende form gjør for enklere utlevering til masete barn.

Slik fungerer det

Kamille har mildt beroligende egenskaper som hjelper normalisere nervesystemet. Som foreskrevet narkotika Valium Valerian aktive ingredienser binde seg til reseptorer i hjernen til å roe angst.

Produkter

Eksempler på populære flytende beroligende-urter er Valerian Super Calm and Kamille Calm.

Advarsel

I sjeldne tilfeller, noen mennesker er stimulert av vendelrot. I så fall kunne kamille være et bedre valg. Alltid konsultere en lege før du gir medisiner til barn.

Forskjeller mellom Veggedyr & Chiggers

Forskjeller mellom Veggedyr & Chiggers


Chiggers og veggdyr er insekter med biter som kan gjøre livet surt. Selv om både insekter fest på menneskeblod, mange viktige forskjeller mellom de to skadedyr eksisterer. Den mest effektive måten å unngå veggdyr og chiggers er å lære hvordan du kan identifisere dem, slik at du kan holde ut av deres måte. Dessverre er det svært vanskelig å kontrollere begge typer kryp.

Identifikasjon

Veggedyr er rødbrune insekter som lever innendørs. De har en oval form og vokse til størrelsen av et eple frø, ifølge Mayo Clinic. Tro mot sitt navn, veggdyr søke seng rammer, spiralfjærer og andre kriker og kroker av sengen. Veggedyr er generelt funnet i hoteller, hjemløse og sykehus. Chiggers er en larvestadiet av Trombiculidae midd. Slike organismer er meget liten, 1/150 av en tomme i diameter, i henhold til Missouri Institutt for konservering. De bor ute på steder med høye ugress, høyt gress og fuktige områder med lav voksende busker.

Bites

Veggedyr biter ligne på de renner at andre bitende insekter forårsake. Slike biter er kløende og rød med en mørk flekk i midten. Veggedyr biter vanligvis dukker opp i klynger eller linjer. De oftest vises på hender, ansikt, armer og nakke. Chigger biter først vises som små røde flekker. De deretter vokse i størrelse som kløe blir mer intens. Chigger biter vanligvis vises på føtter, ankler og lyske.

Unngåelse

For å unngå chiggers, bruke lange bukser og unngå sandaler mens du er ute i skogen. Myggmidler og picaridin vil også stoppe chiggers fra bite deg. Ta et varmt og såpe bad umiddelbart etter at du har vært utsatt for å kutte ned kløe tid. Du kan også kjøpe over-the-counter plenen behandling som vil drepe chiggers i området rundt huset ditt. Dessverre, unngå veggdyr er mye vanskeligere hvis sengen din er infisert. Veggdyr gjemmer seg om dagen og kan overleve i flere måneder uten å spise. The Mayo Clinic foreslår å ansette en profesjonell exterminator å kvitte seg med et angrep.

Komplikasjoner

Verken Veggedyr eller chigger biter bære noen langsiktige konsekvenser. Selv om veggdyr kan teknisk være vektorer for blodbårne sykdommer etter fôring på en infisert person, sier Mayo Clinic ingen bevis finnes for at veggdyr overføre sykdom av noe slag.