Digidexo.com

smerte tibialis posterior

Hva er årsakene til bakre kneet smerte?

Hva er årsakene til bakre kneet smerte?


Selv om smerter i baksiden av kneet er mindre vanlig enn andre kneet smerte, har posterior knesmerter mange mulige årsaker.

Bløtvev skader

Skade på en av hamstringsmuskulaturen eller til sene av gastrocnemius eller popliteus muskel kan føre til posterior knesmerter. Andre bløtdels årsaker til smerter er skade på leddbånd i området eller til menisken i kneet.

Blodkar

Hvis popliteal arterien blir innfanget på baksiden av kneet, kan det forårsake smerte.

Nerver

Nerve entrapment på baksiden av kneet kan gi smerter. Nerver som kan fanges er felles peroneal nerve og tibial nerve.

Cyste eller tumor

En annen grunn for posterior knesmerter er en Baker (eller popliteal) cyste, som er en hevelse på baksiden av kneet som regel forårsaket av andre kneproblemer. Svulster på baksiden av kneet kan også forårsake smerte.

Andre årsaker

Degenerative leddsykdom (slitasjegikt) kan forårsake posterior knesmerter. Andre årsaker er postsurgical arthrofibrosis (dannelse av unormal arrvev etter operasjon) eller bio-absorberbare stifter (plassert i kneet under en operasjon for å hjelpe feste bløtvev til benet).

Homøopatiske midler for smerte under Labor

Homeopati, en form for alternativ medisin basert på prinsippet om "likt kurerer likt", behandler pasienter som bruker utvannet medisinske preparater som ved høyere doser kan forårsake symptomer som ligner på dem de blir brukt til å kurere. Ifølge jordmor dag tilbyr homeopatisk medisin en sikker og effektiv måte å lindre fødselssmerte. Mens de fleste homeopatiske preparater består av naturlige ingredienser, husk at disse behandlingene er ofte ganske sterk medisin. Alltid konsultere med din omsorg leverandøren før du tar noen form for homeopatisk middel.

Generelt Ap rettsmidler

Homeopati I dag anbefaler å ta en fødsel forberedelse klasse samt et kurs i avspenningstrening for å forberede for barnets fødsel. De foreslår at selvhypnose kan bidra til å lindre mye av smerte og ubehag i forbindelse med fødsel. Hvis du finner ut at du trenger smertelindring under fødselen, kan en homøopatisk forskriver anbefale en rekke forberedelser for å hjelpe deg.

For å aktivere avslapning, homøopater ofte anbefaler Belladonna, noe som kan dempe uro og deliriousness. Prøv Aconitum til tider når du finner deg selv panikk på grunn av tilsynelatende uutholdelige veer. Cimicfuga (klaseormedrue) kan brukes for krampaktig smerte eller for å hjelpe trøste dem som finner noen form for smerte uutholdelig. Hvis du trett og hadde en tendens til å overindulge i junk food gjennom hele svangerskapet, kan Calcarea Phosphorica hjelpe deg tåle påkjenningene ved arbeidskraft. Hvis kroppen din er fortsatt utmattet på grunn av gjentatte nærbilder sammen arbeide, eller overarbeid, kan Carbo vegetabilis tilby noen ekstra styrke. Arnica lindrer muskelspenninger på grunn av anstrengelse og kan behandle sjokk. Når du føler at du ikke kan stå noe mer arbeid og ønsker å stoppe og gå hjem, vil en sammensetning av Pulsatilla hjelpe deg å holde i gang. Når en kvinne slutter å komme videre i sitt arbeid, og det vises stoppet opp, vil en løsning av Cimicifuga hjelpe strekke livmorhalsen.

For å unngå å rive eller strekking av vagina eller blære, mange forsk anbefaler en fremstilling av svovel. Og Staphysagria, ofte tilbudt etter et keisersnitt eller episiotomi, hjelper kvinner leges raskere. En annen medisin som hjelper til med healing er et anstrøk av calendula, særlig når den brukes som en salve til det skadde området.

Tilbake smerte og Posterior Presentasjon

Posterior presentasjon, som er når babyens hode vender morens foran i stedet for ryggen hennes, ofte forårsaker ekstreme ryggsmerter hele arbeidskraft. Homøopatisk medisin kan tilby trygg, effektiv lindring for smerte samt muligens hjelpe babyen bevege seg inn i en mer ønskelig birthing posisjon. Hvis du opplever smerter i korsryggen og føler arbeidskraft sammentrekninger som back-breaking smerte, en sammensetning av Kali carbonicum (potash) tilbyr lettelse. Gelsemium (gul jasmin) lindrer arbeidskraft smerter hos kvinner som er fullt dilatert, men har problemer med å skyve barnet ut av fødselskanalen på grunn av sin posisjonering. Nux vomica (gift mutter) kan bidra til å avlaste veer led hele ryggen og endetarm.

Fysioterapi & Ice Sports

Fysioterapi & Ice Sports


Ifølge Monash University Accident Research Centre, i en tre-års periode, ble de vanligste is sport skader forårsaket av skøyter. De fleste skadene var forårsaket av fall, med underkroppen blir oftest skadet. Å bidra til å gjenopprette fra eller unngå fremtidige skader, kan deltakerne i is idretter krever fysioterapi.

Fysioterapeut Training

The Commission on Accreditation of Physical Therapy Education krever fysioterapeuter til å fullføre en post-Baccalaureate-programmet. Masterstudier ta mellom to og to og et halvt år til fullført og doktorgradsprogrammer ta tre år å fullføre. Den Undervisning en fysioterapeut full inkluderer biologi, anatomi, fysiologi og biomekanikk. Alle stater regulerer praksisen med fysioterapi og krever enkeltpersoner å passere en National Physical Therapy Examination.

Ice Hockey

Flertallet av skader i denne high-speed spillet er på grunn av treff. Felles ice hockey skader inkludere kneskader og separerte skuldre. Å få riktig behandling umiddelbart etter en skade vil bidra til å redusere utvinning tid. Fysioterapi behandlinger for disse skadene begynne med å kontrollere smerte og hevelse gjennom is og elektrisk stimulering. Når smerten og hevelsen har avtatt, vil fysioterapeuter jobbe med range-of-motion øvelser, aktiv stretching og styrke skulder og kne muskler. Ifølge Stretching Handbook, strekker toppen for ishockeyspillere inkluderer nå lateral side stretch og knelende heel-down Achilles strekningen.

Curling

Vanlige skader for personer som deltar i curling inkluderer skulder, kne og ryggsmerter. Disse skadene oppstår på grunn av konstant feiende bevegelse som curler må gjøre. Denne bevegelsen innebærer repeterende bruk av armene og vedvarende kne og fleksjon tilbake. Andre curling skader oppstår når en person leverer steinen ned isen. Til riktig gjøre dette uten skade, et individ krever mobilitet og fleksibilitet i hofter, skuldre og øvre del av ryggen. I fysioterapi, enkeltpersoner vil bli undervist spesielle strekninger som kan bidra til å øke fleksibiliteten i disse kroppsdelene. En god stretch for curling ville være Rotator cuff strekke eller skulderen rekkevidde strekk for å bidra til å øke omfanget av bevegelse av skulderen.

Kunstløp

Skøyter, ofte referert til som støvler, har vist seg å være årsaken til mange kunstløp relaterte skader. Ifølge amerikanske Kunstløp, støvlene forårsake belastningsskader som senebetennelse, stress frakturer og kinetiske kjeden skader som knesmerter, hoftesmerter og shin splittelse. For å bidra til å lindre disse skadene eller hindre dem helt, kan kunstløpere dra nytte av en fysioterapeut, spesielt gjennom stretching og styrke. En fysioterapeut vil lede en skater om hvordan å øke hennes utvalg av bevegelse, og vil bidra til å løsne leddet for å fremme bedre strekk. En annen vanlig kunstløp skaden er kronisk knesmerter. Ifølge Wisconsin Medical Society, ville skatere med denne skaden ha nytte av fysioterapi, noe som kan bidra til å redusere hevelse, smerte og strekking av kneet. En god stretch som en fysioterapeut kan vise en skater som vil hjelpe strekke hoftene, hamstrings, kalver og øke kne bøy er kalven kompleks.

Speed ​​Skating

Ifølge en publikasjon i American Journal of Sports Medicine, den vanligste kortbane skader påvirker kne, ankel, rygg, ben og lyske. En av de mest vanlige skader er på grunn av overdreven rulle innover av foten og ankelen når gjentagelser går rundt en hastighet spor. Dette overforbruk kan føre til degenerering til tibialis posterior. Tibialis posterior muskelen festes til tibia og fibula og bidrar til å stabilisere musklene i leggen. Fysioterapeuter kan hjelpe idrettsutøvere med denne skaden ved å lære dem bedre å strekke teknikker og hjelp i å styrke det skadede området uten å forårsake ytterligere skade.

Typene Shin splinter

Typene Shin splinter


Mens noen smerte langs fronten av leggen har en tendens til å bli kalt en shin splint, er det faktisk en veldig spesifikk tilstand som vanligvis skjer når vevet rundt tibia blir betent. Dette skjer på grunn av trekkrefter anvendes på vevet, som kalles periostium. Hvis du har en sann shin splint, vil du føle smerte på innsiden nedre halvdel av leggen som begynner mens du trener. Du kan også finne hevelse eller rødhet i området.

Anterior Shin splinter

Tibialis anterior muskelen er innkapslet i en tynn kappe. Den muskelen kobles til foten din, slik at du kan bøye den oppover. Hvis foten din har en tendens til å rulle utover når du går, blir tibialis anterior muskelen vridd i sliren, forårsaker mer stress på muskelen. Dette kan føre til små muskel tårer eller en inflammasjon av kappen forårsaket av muskelen gni mot den. Resultatet er en smerte som kalles anterior shin splint. Venstre ubehandlet, vil smertene bare øker når du bruker vekten til beinet. I ekstreme tilfeller kan det føre til at musklene avtrekkingen eller en stress brudd.

Bakre Shin splinter

De soleus og tibialis posterior muskler feste på baksiden av kneet, kjøre ned på baksiden og innsiden av leggene og feste til føttene. Musklene tillate deg å peke tærne. Hvis foten din har en tendens til å rulle utover når du går, blir tibialis anterior muskelen vridd forårsaker mer stress på musklene. Dette kan føre til små muskel tårer og betennelse som vil føre til at du smerter når du søker vekt på beinet. I ekstreme tilfeller, det kan også føre til musklene demontere, eller en stress brudd.

Relief

Du kan finne midlertidig lindring ved å ta vekten av foten og heve den. Cold terapi og massasje kan også gi deg lindring. Du kan bruke en aktuell smertestillende for å bli kvitt smertene. Med mindre smerte, kan dette være nok til å kurere problemet, men med mer-intense smerter, må du søke en annen behandling. En vanlige er å ha en orthotic gjort som justerer føttene riktig når du går slik at musklene ikke er plassert i en posisjon hvor de kan bli skadet.

Pronasjon Fotproblemer

Når vi går, løper eller flytte, våre føtter traff bakken på en spesiell måte. Normalt er hælen den første del av foten som berører bakken. Kroppsvekt skifter da til midten av foten, og buen av føttene våre flater ut litt. Dette flatere prosessen kalles pronasjon. Hvis for mye eller for lite pronasjon skjer, kan problemer oppstå med føttene, og / eller knær og ben.

Pronasjon Problemer

Når foten flater for mye, bein innenfor føttene flate og gå innover. Dette kalles over-pronasjon. Over-pronasjon kan være forårsaket ved å gå eller kjøre feil, overanstrengelse, skader, eller bruker feil type sko. Problemet kan også være arvelig. Flate føtter er også assosiert med pronasjon problemer. Pronasjon problemer kan føre til senebetennelse og smerter i hælen av foten, samt kneproblemer.

Flat Feet

Flate føtter er en vanlig foten tilstand. Flate føtter er vanlig hos små barn som nettopp har begynt å gå. Imidlertid er en bue ment å utvikle seg i foten som barn vokse og gå mer. Hvis buen ikke danner riktig og føttene forbli flat, pronasjon problemer eksisterer. Vedvarende flat fot kan føre til en tilstand som kalles tibialis posterior senebetennelse (eller voksen flat fot) der senene i foten blir strukket, revet eller betent. Hvis venstre ubehandlet, kan voksen flat mat føre til kroniske smerter i foten, og føre til uførhet.

Diagnose

Legen kan diagnostisere vedvarende flat fot eller over-pronasjon ved å se på føttene og / eller ser du går eller løper. Han kan også være i stand til å fortelle at du har en pronasjon problem hvis skoene viser unormal slitasje.

Behandling

Orthotics, for å støtte foten buene, er den viktigste behandlingen for pronasjon som forårsaker fotproblemer. Orthotics bidra til at foten oppnår riktig bue og at din gangart er riktig.

Forebygging

Pronasjon problemer kan være arvelighet eller genetisk. Du kan bli født med problemet, eller du kan utvikle det gjennom skade eller ulykke. Dessverre, i stor grad, er pronasjon ikke forebygges. Men symptomene og fotproblemer forårsaket av pronasjon problemer vanligvis løses ved orthotics.

Over-pronasjon er vanligvis forårsaket av et problem med føttene at du ble født med. Imidlertid kan problemene forbundet med over-pronasjon forebygges ved bruk orthotics i dine sko.

Årsaker til overdreven Pronasjon av Foot

Årsaker til overdreven Pronasjon av Foot


Overdreven pronasjon av foten, også referert til som overpronasjon, oppstår når det meste av personens kroppsvekt er plassert på innersiden av foten mens han beveger seg eller vandre. Overdreven pronasjon legger til foten lidelser, for eksempel stress frakturer, ankelskader og foten smerte. Denne tilstanden kan utvikle seg på grunn av faktorer som muskelsvakhet i foten, alder og fedme.

Tibialis posterior Svakhet

Tibialis posterior muskelen strekker seg fra kalv i beinet til tærne i foten. Det styrer inversjon, eller snu innover, av foten, og planterflexion, eller peker ned, av foten. Svakhet i tibialis posterior muskelen er den viktigste årsaken til overdreven pronasjon. Siden denne muskelen er ansvarlig for å bremse pronasjon syklus, når den er svekket, kan overdreven pronasjon forekomme.

Subtalar Eversion

Den underankelleddet er plassert under ankelen, og gir mulighet for rotasjon, inversjon og eversjon, eller å dreie utover, av foten. Når denne felles vrenges, er kroppens vekt plasseres på den mediale side av foten. Den mediale Området ligger mot midten av den indre del av foten. Når subtalar felles er ut av stilling, og vrengingen er unormal, vil pronasjon utvikle.

Old Age

Overdreven pronasjon er mer vanlig for eldre mennesker på grunn av en større mengde av fysisk inaktivitet som fører til vektøkning. Dette forstyrrer mekanikken i muskelaktivitet i foten. Over tid vil dette forstyrrelser kan føre til overdreven pronasjon av foten.

Fedme

Fedme fører til overdreven pronasjon, fordi den ekstra vekten kan føre subtalar eversion. Til slutt, dette fører lengdebuen til å kollapse, noe som resulterer i overdreven pronasjon. Den langsgående bue og ligger i midten av foten, og er sammensatt av de mediale, laterale og transversale buer.

Foot sene Pain Diagnosis

Foot sene Pain Diagnosis


Foot sene smerter er vanligvis forårsaket av overforbruk av foten. Løpere, idrettsutøvere og dansere er utsatt for disse typer skader, som kan inkludere stammer, tårer og inflammatoriske tilstander som senebetennelse. Det finnes en rekke sener i foten, som potensielt kan være utsatt for smerte. De fleste skadene kan behandles uten kirurgi.

Identifikasjon

En vanlig type foten senen smerte er akilleshæl senebetennelse. Denne type smerte forårsaker vanligvis en kjedelig verke eller bankende på baksiden av hælen. En person kan oppleve smerte når heve opp på tærne eller trykke med foten sin, ifølge artikkelen "Achilles senebetennelse" på Mayoclinic.com. Hevelse og stivhet kan også være forårsaket av Achilles senebetennelse.

Peroneal senebetennelse

Peroneal senebetennelse er ofte forårsaket ved å kjøre opp bakker, noe som kan føre til at foten til å rulle ut og forverre peroneal sener. Peroneale sene kan lett diagnostiseres fordi smerte oppstår på utsiden av hælen bak ankelbenet.

Tibialis posterior syndrom

Skader eller senebetennelse som påvirker tibialis posterior senen vil vanligvis føre til smerter og betennelse bak eller under den benete ankelen. Men i motsetning til peroneal tibial senebetennelse, smerte kan ofte strekke seg ned under foten.

Anterior tibial senebetennelse

Skader eller betennelser i fremre tibial senen vanligvis forårsake smerte og hevelse på toppen av foten. Disse symptomene kan også følge shin splinter, som er en smertefull tilstand som fører til press og smerte over hele forsiden av leggen. Denne skaden vil vanligvis vondt når en går ned trinnene.

Betraktninger

En person kan også skade ytterligere ekstensor og flexor sener, som beveger tærne mot eller bort fra kroppen, respektivt. Personer med foten sene smerter bør du oppsøke lege for en riktig diagnose og behandling.

Pronasjon Forklart

Pronasjon oppstår når du går eller løper. Det er et medisinsk begrep som henviser til den naturlige prosessen som oppstår hver gang du går på foten. Når du går, er foten skal treffe bakken en bestemt måte. Hælen er ment å berøre bakken først, etterfulgt av resten av foten. Ettersom kroppsvekt treffer resten av foten, foten flater litt i buen. Dette flatere prosessen kalles pronasjon. Når flatere prosessen ikke skjer på riktig måte, skaper det problemer kalt over pronasjon eller under pronasjon.

Pronasjon Problemer

En vanlig pronasjon problem er over pronasjon. Dette betyr at buen på foten flater for mye når du går. Knoklene i føttene begynner å bevege seg innover som et resultat av denne over utflating. Selv om pronasjon er en underbevisst problem og foten bør bare automatisk pronere, dette skjer ikke alltid. Anstrengelse, kjører på en skråning, eller kjører i dårlige sko er noen grunner til at dette ikke kan skje, og hvorfor dette over pronasjon kan oppstå. Genetikk kan også bidra til over pronasjon. Hvis de over pronasjon forblir ubehandlet, kan det føre til et alvorlig problem som kalles senebetennelse. Senebetennelse er en medisinsk tilstand som påvirker akilleshæl. Over pronasjon fører også til andre problemer, for eksempel kneproblemer og hoftesmerter.

Flat Feet

Flate føtter er et annet pronasjon problem. Flate føtter er vanlig i barn, som er født med flate føtter og ingen buer. Imidlertid er buer ment å utvikle seg når barna lærer å gå. Hvis buene ikke utvikler, så føttene kan ikke pronere ordentlig fordi føttene er ikke riktig form. Denne tilstanden korrigerer vanligvis seg selv, men hvis den ikke gjør det, og det er vedvarende, kan tibialis posterior senebetennelse utvikler seg. Tibialis posterior tendinitis fører til at leddbånd og sener i foten for å bli betent, noe som fører til smerter og i noen tilfeller varig uførhet.

Diagnose

Vanligvis leger diagnostisere pronasjon problemer ved å se deg gå og løpe, og / eller ved å lytte til dine symptomer. Når du ikke pronere riktig, denne tilstanden oppstår vanligvis hele tiden eller mesteparten av tiden når du går. Som et resultat av skoene begynner å vise unormale slitasjemønstre. En lege kan se på deg skoene og identifisere disse unormale slitasje mønstre, og dette kan også hjelpe ham til å diagnostisere pronasjon problemer.

Behandling

Vanligvis er den beste behandling for pronasjon en som korrigerer buen og formen på foten, og tvinger foten til å treffe bakken på riktig måte når du går. Orthotics er den vanligste behandlingen, siden de rette buen og tvinge foten til buen riktig. De er båret inne i skoen, og tvinge foten til å anta en bestemt form, noe som resulterer i riktig pronasjon.

Forebygging

Pronasjon problemer er en kronisk tilstand, som du ikke kan bevisst endre. Dermed kan problemet ikke forebygges, og når du har det, kan det være kroniske og vare livet ut. Heldigvis er bruken av ortoser en ikke-risiko fremgangsmåte for behandling av tilstanden og lindre smertefulle symptomer forbundet med over eller under pronasjon.

Behandlinger for ankel Over-Pronasjon

Pronasjon refererer til prosessen som oppstår når våre føtter traff bakken når vi går eller kjører. Normalt våre føtter traff bakken på en bestemt måte. Først berører hælen bakken. Vår kroppsvekt skifter da mot midten av foten og buen på foten flater litt. Pronasjon er det medisinske navnet gitt til utflatningen prosessen. Hvis buen ikke flat eller flater ut for mye, oppstår pronasjon problemer. Dette kan føre til smerter og andre problemer i føttene og anklene, inkludert i noen tilfeller en bøyning av ankelbenet mot midtlinjen.

Pronasjon og ankelproblemer

En tilstand som kalles over-pronasjon oppstår når buen på foten flater innover for mye mens du går. Dette over-pronasjon kan skyldes genetikk, skader, feil gangart når du går eller løper, overanstrengelse eller iført utilbørlige sko. Dette over-pronasjon kan føre til anklene å bøye litt innover mens du går. Dette kan føre til ankelen smerte. Selv om det effekter og skaper symptomer i ankelen, er problemet med foten den underliggende årsaken.

Flat Feet og ankelproblemer

En tilstand som kalles "flat fot" er ofte en årsak til disse ankelproblemer. Flate føtter er en vanlig tilstand hos barn som er bare begynnelsen for å gå; imidlertid, hvis buen ikke i tilstrekkelig grad utvikle seg som barn vokser, kalt en tilstand flat fot utvikler seg. Foten ikke pronere riktig, og ankelproblemer blir vedvarende eller forverret. Voksen flat fot, hvis venstre ubehandlet, kan gi opphav til en tilstand som kalles tibialis posterior senebetennelse, noe som resulterer i vedvarende smerter i foten, hælen og noen ganger ankelen.

Diagnose

Pronasjon problemer er diagnostisert av en lege som observerer føttene mens du går. En lege kan også undersøke skoene for tegn på unormal slitasje som tyder på en pronasjon problem. Undersøke ankelen kan eller ikke kan være nødvendig, avhengig av om flat fot er faktisk påvirket ankel bein eller om pronasjon problemer er rett og slett forårsaker smerter i ankelen som et symptom på problemene med foten.

Behandling

Den vanligste behandlingen for ankelen over-pronasjon er bruk av orthotics å korrigere feil buen på foten. Fysioterapi kan også anbefales, og NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner, inkludert noen vanlige smertestillende) kan være foreskrevet for å håndtere ankel smerter at resultatene fra pronasjon problemer. Taping eller en spenne av foten eller ankelen kan også anbefales. I sjeldne tilfeller kan en kirurgisk operasjon utføres for å justere formen på midfoot bein å korrigere flat fot eller for å rette revet eller skadet sener i foten forårsaket av flat fot eller over-pronasjon.

Forebygging

Dessverre, kan de fleste ankel over-pronasjon ikke forebygges, fordi den underliggende årsaken til tilstanden - feilaktig gangart - kan ikke forebygges. Men iført orthotics i dine sko å korrigere pronasjon problemet kan løse ankelen smerte og hindre at ankelen bein fra å bli skadet.

Hva er meningen med Pronasjon?

Pronasjon refererer til en prosess av foten, og betyr spesielt bøyningen av buen som oppstår når man går. Hver gang en person tar et skritt, uansett om du går eller løper, foten treffer bakken på en bestemt måte. Normalt berører bakken først hælen. Kroppsvekten skifter da, forårsaker midten av foten berører bakken. Når dette skjer, er buen på foten ment å flate. At utflating kalles pronasjon.

Pronasjon Problemer

Når folk refererer til pronasjon, er de ofte diskuterer pronasjon problemer. Pronasjon problemer oppstår når foten enten pronates for mye (buer for mye) eller buer for lite. Hvis foten flater for mye, kalt en tilstand over-pronasjon er oppstått. Som følge av utflating, bein i foten begynner å slå innover. Dette kan føre til senebetennelse (en medisinsk tilstand preget av smerter og hevelse i akilleshæl) og / eller kneproblemer.

Flat Feet

Flate føtter er en annen tilstand knyttet til pronasjon. Når barn blir født, deres føtter er naturlig flatere. Som de vokser og begynner å gå, er en bue ment å utvikle. Hvis denne buen ikke utvikler riktig, kan foten ikke pronere riktig fordi det er for flat. Vedvarende flate føtter kan føre til en tilstand forårsaket av mangel på pronasjon, heter tibialis posterior tendinitt. Denne tilstanden er ofte årsaken til strekk eller betennelse i sener i foten, og kan føre til smerter og permanent uførhet hvis pronasjon problemet ikke er løst.

Forståelse Pronasjon

Pronasjon er en underbevisst prosess, så det er ikke noe som kan kontrolleres. Dersom det er problemer med pronasjon, må de bli diagnostisert og korrigert. Leger kan diagnostisere pronasjon ved å ta en historie av symptomer. De kan også undersøke foten og / eller observere måten du gå og løpe for å avgjøre om foten din er pronating riktig. Endelig kan unormale slitasjemønstre på sko indikerer at foten ikke er pronating skikkelig.

Behandling

Pronasjon problemer er generelt korrigert av orthotics. Orthotics er slitt inne i skoene, og korrigere buen på foten. Ved å korrigere buen, orthotics sikre at pronasjon skjer på riktig måte. De ortoser sikre at hælen først berører bakken, og at vekten av legemet er jevnt fordelt ettersom foten kan hverken over- eller underpronate når ortoser holde buen på plass.

Forebygging

Pronasjon problemer vanligvis ikke kan forebygges, og en person kan ikke bevisst kontrollere måten deres fot pronates, selv når de forstår betydningen av pronasjon. Iført riktig sko kan være nyttig, men hvis foten er for flat og / eller pronasjon ikke forekommer naturlig, den eneste måten å sikre riktig pronasjon er med orthotics.

Hva er Pronasjon av Foot?

Pronasjon er en prosess som skjer når han går. Når en person går, beveger seg eller kjører, foten treffer bakken på en spesiell måte. Hælen vanligvis treffer bakken først. Når kroppsvekt turnus, midten av foten berører bakken neste og buen på foten flater. Fremgangsmåten i henhold flatgjøring av buen kalles pronasjon av foten. Når det er for mye eller for lite pronasjon skjer, kan problemer oppstå.

Pronasjon Problemer

Hvis en fot erfaringer over-pronasjon, eller flater ut for mye, bein i foten flat og gå innover. Over-pronasjon kan være forårsaket ved å gå eller kjøre feil, overanstrengelse, eller det kan være arvelig. Pronasjon problemer, for eksempel over-pronasjon, kan føre til senebetennelse, smerter i hælen og kneproblemer.

Flat Feet

Flate føtter er vanlig hos barn som bare lære å gå. Som barn alder, deres buer utvikle. Hvis et tilstrekkelig bue ikke utvikler, føttene forbli flat. Pronasjon problemer oppstår når foten er for flat, fordi foten ikke traff bakken riktig og buen kan ikke flate riktig. Vedvarende flate føtter kan føre til en tilstand som kalles smertefull progressiv flatfoot, eller tibialis posterior senebetennelse. De med denne tilstanden kan oppleve stretching, rive eller betennelse i sener i foten fordi pronasjon av foten er ikke riktig. I siste instans kan dette føre til smerter og / eller permanent uførhet hvis venstre ubehandlet.

Diagnose

En lege vanligvis diagnoser pronasjon problemer ved å se en person gå eller løpe, ser på hennes føtter og evaluere hennes sko. De som ikke har riktig pronasjon av foten vanligvis har unormal slitasje mønstre på sine sko.

Behandling

Den vanligste behandlingen for pronasjon er orthotics. Orthotics sikre at buen bøyer riktig, at hælen berører først når han går og at foten buer riktig. Med andre ord, de rette den pronasjon av foten.

Forebygging

Vanligvis er pronasjon av foten et ubevisst og automatisk handling, og dermed pronasjon problemer er ikke forebygges. Fordi pronasjon problemer er ikke forebygges, orthotics er den beste løsningen for å håndtere feil pronasjon av foten.

Bekken & Nedre ryggsmerter

Bekken & Nedre ryggsmerter


Nedre ryggsmerter og smerter i bekkenet er dessverre svært vanlig. Men, å bestemme hva som forårsaker smertene er ikke alltid et enkelt svar.

Medisinske årsaker til bekkensmerter

Bekkensmerter kan være forårsaket av flere medisinske tilstander. Kilden til bekkensmerte må være riktig diagnostisert for å lette pasientens smerter. Bekken området er fra navlen ned og hoftene oppover. Smerter i bekkenområdet kan være konstant eller kommer og går. Smerten kan være kjedelig eller skarp. Smerten kan være mild eller alvorlig nok til å forstyrre normale daglige aktiviteter. Listet nedenfor er vanlige medisinske årsaker til bekkensmerter.
• Endometriose er vev fra livmoren flytte til egglederne, eggstokkene, i bekkenet, blære og andre områder. Vevet vil hovne opp og blø under menstruasjonssyklusen.
• bekken inflammatorisk sykdom er en infeksjon av de kvinnelige reproduksjonsorganer. Livmorhalsen normalt holder alle bakterier av skjeden fra å spre seg. Når en seksuelt overført infeksjon er i vagina, vil det skade på livmorhalsen tillater bakterier å spre seg.

• Fibroids er godartede utvekster på den muskulære veggen av livmor. De vekster, som ikke er kreft kan være ekstremt små eller vokse til størrelsen av en melon.

• Ovarian rest kan bli liggende igjen etter en fullstendig hysterektomi. Dette stykke eggstokken kan utvikle smertefulle cyster.
• Irritabel tarm syndrom kan føre til bekkensmerter som tarmen enten flytter maten for fort eller for sakte.

• Interstitiell cystitt er en kronisk infeksjon som forårsaker blære blæren for å være stiv på grunn av arrvev. En blære som er for stiv er i stand til å øke sin størrelse når blæren fylles med urin. Blæreveggene mine blø litt.
• En person som lider av seksuelle overgrep mot barn eller har lidd av seksuelle overgrep mot barn kan oppleve bekkensmerter.

Diagnose

Legen din vil ta en komplett historie og utføre en fysisk eksamen for å begynne å bestemme om et medisinsk problem er årsaken til bekkensmerter. Du kan bli bedt om spørsmål for å hjelpe fint kilden til smerten.
• Er smerten mer alvorlig når du har din menstruasjonssyklus?
• Er smerten mer alvorlig når du har avføring?
• Er smerten mer alvorlig når du urinerer?
• Er smerten mer alvorlig når du har samleie?
• Har du nylig hatt en infeksjon?
• Har du noen gang hatt kirurgi i bekkenet?
Din lege kan kjøre tester på blod og urin. Legen din kan velge å ha en x-ray utføres eller planlegge en laparoskopi. En laparoskopi er en operasjon der en tent omfang i satt inn i bekkenet å identifisere eventuelle avvik i dine organer.

Behandlinger

Hvis noen av de ovennevnte forhold er funnet du lege vil begynne en passende behandling.

• Stopp eggløsning ved bruk av en p-pille eller Depo Provera
• Bruken av anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller naproxen
• Avspenningsøvelser eller fysioterapi
• Magetriggerpunktinjeksjoner
• Antibiotika
• Psykologisk rådgiver
• Kirurgi hvis cyster, fibroids eller andre vekster er funnet

Korsrygg Smerte og Posterior Pelvic Pain

Nedre rygg og bekkensmerter kan også være forårsaket av hormonelle endringer månedlig eller på grunn av graviditet. Hormonelle endringer vil løsne ledd og leddbånd i utarbeidelsen av veksten av et foster. Selv om du bare har en menstruasjonssyklus, og ikke er gravid; ledd og leddbånd vil løsne litt. Denne smerten er delt inn i to hovedkategorier.
Korsrygg Smerte er funnet over og rundt ryggraden. Smerten kan stråle over og under midjen din. Denne smerten er kjent for å stråle ned beinet selv under kneet til føttene og tærne. Denne smerten er følt etter sitter eller står for lenge, og når du løfter elementer. Intensiteten av denne smerten øker ved slutten av dagen.

Posterior Pelvic Pain er funnet lavere enn lumbar området. Det er følte inni baken, på begge sider av bekken regioner, og baksiden av lårene. Du vil føle denne smerten når du er på tur, gå i trapper, å komme inn eller ut av badekaret, stigende eller sitter i en lav stol, å komme inn eller ut av sengen, kronglete eller gjør noen løft.

Behandling

Behandling eller forebygging av både nedre ryggsmerter (lumbar smerte) og bakre bekkensmerter er de samme. Musklene som beskytter ryggraden kan bli svekket av en stillesittende livsstil, graviditet, vektøkning eller sitte og stå i en lutede posisjon. Øvelse som styrker kjernemuskulaturen i magen og ryggen vil holde ryggraden og hoftene på plass. De styrket kjernemuskulaturen vil også hjelpe din holdning.

Sjekk alltid med legen din når du opplever rygg- og bekkensmerter å finne den riktige kilden til smerte.

Om Fibula

Det er fire bein i den menneskelige fot. Femur utgjør den øvre ben og er også kjent som den lårbenet (og er den største bein i menneskekroppen). Patella er et lite flytende ben, også kjent som kneskålen. Tibia er det største ben av to i det nedre ben, og fibula er den mindre ben. Det er plassert på utsiden av det nedre ben og løper fra kneet til ankelen. Denne bein fungerer som et koblingspunkt for muskler og sener som hjelpemiddel i bevegelse.

Hamstring Attachment

Den øvre ytre del av fibula tjener som feste for den biceps muskel (også kjent som hamstring) så vel som to lange leddbånd som holder kneet på plass.

Peroneus Attachment

De øverste to tredjedeler av utsiden av fibula fungerer som et koblingspunkt for muskelen kjent som peroneus longus. Den andre ende av denne muskelen er koblet til foten bein. Når denne muskelen er bøyd, gjør det at foten for å slå utover, så vel som oppover. De nederste to tredeler av utsiden av fibula er tilkoblingspunktet for den nedre leggben den peroneus brevis. Denne muskelen er kortere enn peroneus longus, men også kobles til ankelen og er ansvarlig for å vrenge foten og heve den oppover.

Soleus Attachment

Baksiden av den øvre del av fibula tjener som et tilknytningspunkt for leggmuskelen kjent som soleus. Denne muskelen er mindre enn den store gastrocnemius, og er plassert under den og lenger ned i benet. Den kobles til hælen bein, og når de er bøyd, kan du reise opp på tærne.

Toe extensors

Extensor digitatorum longus er den muskelen som bøyer alle tærne unntatt det store. Den løfter også ankelen oppover og Everts foten. Mens slutten av denne muskelen er på bein av din andre gjennom femte tær, opprinnelsen til denne muskelen festes til toppen foran fibula.
Midt i den fremre delen av fibula er opphavet til muskelen extensor hallicis longus. Den andre enden av denne muskelen setter på beinet nær stortåen og er ansvarlig for å bøye denne tå oppover.

Ankel Inversjon

Den øvre delen av fibula fungerer også som et vedlegg for muskel tibialis posterior. Denne muskelen er koblet til mange små bein innenfor foten og er ansvarlig for å bøye ankelen nedover samt invertere ankelen (skru den innover).

Toe Fleksjon

I midten av baksiden av fibula, settes flexor hallicis longus. Denne muskelen går hele veien ned til under den første tåen og er ansvarlig for å bøye den nedad og, i mindre grad, invertering av foten.

Posterior tibial sene rive Treatment

Den bakre tibial sene er plassert på baksiden av ankelen forbinder leggen til foten. En tåre i denne sene vil resultere i smerter, gangvansker og kan føre til buen for å miste støtte, slik at det faller, fører til en "flat fot." Behandling av en posterior tibial sene rive krever håndteringen av betennelse, og gir tilstrekkelig støtte for foten og forbedre fleksibiliteten i leggen.

Betennelse

Mest noen skade vil føre til betennelse, som er kroppens måte å bringe næringsstoffer til området for å helbrede. Men for mye hevelse skaper ytterligere immobilitet og smerte, og kan føre til sirkulasjonsproblemer. Redusere hevelse innebærer først å stoppe aktivitet og hvile. Hvis det overhodet er mulig, is benet umiddelbart etter skaden, og i 20 minutter hver to timer for de to første dagene. Pakk ankelen og heve den til å redusere hevelse. Ta ibuprofen vil også bidra med hevelse reduksjon.

Support

Når du er i stand til å legge vekt på ankelen, pass på at ankelen er pakket for å unngå hevelse fra å vende tilbake, og for å gi ankelstøtte for å redusere eventuelle re-skade. Også, vikle buen på foten for å gi den med ekstra støtte. Det kan være lurt å bruke en sko erke-støtte innsats, spesielt hvis skaden er et resultat av en kronisk eller degenerative problem. Personer med diabetes, fedme og høyt blodtrykk er i faresonen for degenerative problemer. Alltid konsultere med en lege for å sørge for at din diagnose er riktig med riktig løpet av handlingen.

Behandling

Hvis rive er vesentlig eller fullstendig brudd, kan kirurgi være nødvendig for å stanse rive fra å bli et kronisk problem som bakre tibial tendinitt. Kirurgi reparerer skadet sene og reattaches det på en måte for å redusere trykket. Fysioterapi vil arbeide for å forbedre beinet fleksibilitet i leggen og opprettholde et komplett utvalg av bevegelse i foten. Dette oppnås gjennom å strekke foten mot en vegg med tærne forhøyede berøre veggen og hælen på bakken. En dypere strekk-og-styrke trekk er på et trinn eller kant der du slipper hælen ned mens du balanserer på tærne. Gjennom i løpet av fysioterapi, fortsetter til is på ankelen etter en treningsøkt for å holde hevelsen ned.

Posterior tibialis senebetennelse Øvelser

Posterior tibialis senebetennelse, også kjent som posterior tibial senebetennelse, er en skade i foten forårsaket av risting innvirkning eller sene overforbruk. Smerte fra skaden typisk strekker seg fra foten og ankelen opp gjennom innsiden av leggen. Selv posterior tibialis senebetennelse kan være midlertidig ødeleggende, kan behandling etterfulgt av riktig trening styrke sene og gjøre fremtidige tilbakefall mindre sannsynlig.

Den bakre tibial sene

Den bakre tibial sene går fra kalv via ankelen, til et bein i foten kalt grobunn. Normalt hjelper navicular bein opprettholde støttende buen på foten. Men i tilfeller av brå skade eller kroniske flate føtter, flater denne buen ut, plassere en belastning på senen. Avhengig av styrken av stammen, er resultatet enten en overstrekking eller rive som fører til symptomer på bakre tibialis senebetennelse.

Før trening

Hvis du er diagnostisert med posterior tibialis senebetennelse, legen din vil begynne med å behandle de umiddelbare virkningene av skaden. Dette kan omfatte bruk av anti-inflammatoriske, anvendelse av kjøleelementer eller direkte isen massasje, heving av foten og leggen, og taping av foten for ekstra bue støtte. Kirurgi kan være indisert hvis skaden er alvorlig nok. I tillegg kan legen forskrive spesielle orthotic benstøtter eller midlertidig bruk av krykker.

En skikkelig treningsprogram

Kan ta litt tid å komme seg fra skaden din. Når du er tilstrekkelig leget, er det viktig å fortsette rehabiliteringen med et skikkelig treningsprogram. Gjør du det vil hjelpe deg til å gjenvinne nødvendig fleksibilitet og styrke din posterior tibial senen, som er en av dine beste spill for å minimalisere tilbakefall av skaden.

Før du begynner, bør du kontakte fysioterapeut for å utarbeide et program som vil fungere for deg. Husk at du trener for rehabilitering er annerledes enn andre former for trening. Ditt primære mål er å styrke din sene, og du bør holde fokus på denne oppgaven. Husk å flytte forsiktig, og overvåke effekten av hver øvelse på kroppen din. Fremfor alt, være på vakt for enhver bevegelse som forårsaker smerte over hva du med rimelighet kunne forvente. La din terapeut vite om det oppstår problemer.

Treningsprogrammet ditt vil trolig inkludere en kombinasjon av stretching, balansering og kroppsvekt øvelser. Blant de tøyningsøvelser din fysiske terapeut kan anbefale er en enkel stående kalv stretch og en sittende håndkle stretch. Vektbærende øvelser kan omfatte hæl øker, sideliggende ben heiser og step-ups. Balansering øvelser kan omfatte støtte single-leg stands, samt bruk av en enhet som kalles en balansebrett. Wobble platene er spesialdesignet hevet plattformer som tillater deg å rocke frem og tilbake i alle retninger. Mens de er gunstig, kan de også være litt prekær, så sjekk med din terapeut før du bruker en.

The University of Michigan har skapt en detaljert online guide for riktig trening av bakre tibial senen. Under din fysioterapeut veiledning, kan du ta kontakt med det detaljerte instruksjoner.

Fysioterapi for posterior tibial senebetennelse

Den bakre tibial sene løper langs den nedre del av leggen, kjent som tibia. Pasienter diagnostisert med posterior tibial senebetennelse kan ha stor nytte av en fysioterapi behandling plan mens under tilsyn av en lisensiert terapeut. Øvelser og strekninger med fokus på å opprettholde omfanget av bevegelse (ROM) av ankelen og øke styrken i de berørte lem er vanligvis understreket under behandlingen.

Initial Therapy

Avhengig av alvorligheten av sene som bestemmes av en lege, vil initial terapi fokuserer hovedsakelig på strekninger og lem bevegelse for å fremme økt ROM innen den berørte foten. Ifølge iTendonitis.com, er posterior (som betyr "tilbake") tibial senebetennelse en ubehagelig tilstand som ofte resultater fra en rekke fysiske aktiviteter som enten er utført på feil måte eller med overskudd, inkludert svømming, løping eller dans. Siden den betente tibial senen går bak ankelen, fleksjon og ekstensjon bevegelse i ankelen kan være minimal. Terapeuter vil fokusere først på å minimere felles "frysing" rundt ankelen via liten, kontrollert passiv stretching. Pasientene vil også ofte være nødvendig å ha en støttende spenne eller kastet når den ikke er i terapi.

Mid Therapy

Når pasienten fortsetter fremgangen uker til behandling, vil flere vektbærende øvelser og mer avanserte strekker bevegelser bli innført. Ifølge University of Michigan Health System, øvelser som stående kalv strekninger, håndkle strekninger, og ulike balansebrett øvelser vil bli gjennomført i fysioterapi behandling plan. Pasienten kan være i stand til å involvere ulike vektklasser via bruk av manualer eller ankelvekter under tilsyn av terapeut for å bidra til å fremme økt styrke på de fine musklene rundt senen.

Lad ut og hjem fysioterapi

Mot slutten av behandlingen, bør pasienten få tilbake full bruk og ROM av de berørte lem, inkludert muligheten til å gå, løpe og hoppe med minst mulig ubehag i tibial senen. På tidspunktet for utslipp, vil pasientene vanligvis foreskrives et hjem treningsprogram for å fremme fortsatt styrke vedlikehold innenfor lem i ukene etter behandling. Ifølge iTendonitis.com, kan posterior tibial senebetennelse har en relativt høy gjentakelse, spesielt hvis pasienten tar del i svært aktive hobbyer (som sport) som krever overdreven bruk av leggen.

Hva er årsakene til smerter i føtter og ben?

Foot smerte er en vanlig lidelse, som kan være en liten irritasjon eller kan være svært smertefullt. Leg smerte kan oppstå når som helst mellom hoftene og hælene og det kan være mild eller intens.

Vanlig skade Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, vanlige årsaker til fot og ben smerte inkluderer skader som en sprukket akillessene, Achilles senebetennelse eller et brudd på posterior tibial sene. Stress frakturer kan føre til smerter i ben eller føtter.

Andre vanlige årsaker

Foot smerte og ben smerter kan både resultere fra gikt, artrose eller revmatoid artritt. Perifer neuropati kan bidra til smerter i føtter og ben.

Foot Pain Årsaker

Flate føtter, kan foten utviklingen som bunions, liktorn eller hard hud og brukne bein i føtter, ankler eller tær føre foten smerte. Folk med dårlig tilpassede sko, inngrodde tånegler eller dårlig holdning kan også oppleve smerter i føttene.

Leg Pain Årsaker

Leg smerte kan utvikle seg fra bein kreft, et brukket bein eller dyp venetrombose. Kne bursitt kan muskelkramper eller varicose vein lider oppleve smerter i bena.

Når skal man oppsøke lege

Pasienter med smerter i føtter eller ben bør oppsøke lege umiddelbart hvis et bein eller sene er utsatt, hvis vekt ikke kan plasseres på foten eller beinet, og hvis smertene er alvorlig.

Hva som forårsaker store smerter i buen på foten?

Har du noen gang hatt en smerte i buen av foten din ved å komme ut av sengen? Eller kanskje det oppstår etter langvarig stående, løping eller gåing. Noen ganger kan du gå den av og andre ganger skyting smerte er mer enn du kan stå. Følgende er noen syndromer som forårsaker bue smerte. Forstå at disse er muligheter, og på ingen måte en diagnose. Søke medisinsk behandling når det trengs.

Mulige årsaker til smerter i fotbuen

Buen på foten består av et band av fascia som festes tærne til calcaneus bein (hæl). I mange tilfeller fascia blir irritert og betent. Denne irritasjonen kan også innebære akillessene og muligens leggen, siden akillessene knyttet til disse musklene og kontrahering dem kan skape smerter i buen. Heat, klassisk massasje og treg strekk kan løsne det nok for å lindre smerten. Løpere har ofte problemer på grunn av hælen / tå vektbærende handling. Dette kan skape mikro-tårer i fascia hvis du ikke skal strekke før du kjører. Forskjellige benlengder resulterer i en ujevn gangart også kunne være en faktor, som kunne tårer til fascia, eller plantar fasciitis, som er den mest vanlig kjent syndrom av buen. De eldre kan ha degenerasjon og bryte ned av fascia fibrene som de alder skaper mikro-tårer, noe som gjør dem mer utsatt for fotproblemer. I disse tilfellene en bue støtte er spesiallaget for å løse problemet

Lav Kalium

Lav kalium kan også opprette foten kramper. Hvis kalver er stramt og kramper kan trekke handling påvirker buen. Tegn og symptomer på lavt kalium inkluderer svakhet, tretthet, muskelkramper, forstoppelse og unormal hjerterytme (arytmier). Behandling av lav kalium er rettet mot den underliggende årsak, og kan omfatte kaliumtilskudd. Hvis du er bekymret for din kaliumnivå, snakk med legen din.

Plantar fasciitis

Smerter ved stiger i morgen eller smerter under lange turer eller langvarig stående kan være plantar fasciitt. Dreven strekking av plantarfascien vil rive det, og kan føre til helbrede spurs hvis ikke en ordentlig måte. Et eksempel er stiger opp på ballen av foten barefoot, som om nå for noe, eller når iført høye hæler. Begge er unaturlige posisjoner for foten, slik støtte av buen er svært viktig. En lav hæl, og i noen tilfeller en bue støtte, anbefales. En helhetlig tilnærming til raskt å løse plantar fasciitt er med svenske Bitters. Prøv å fortynne bitter med renset vann og suge et ess bandasje i det. Slather kakao smør eller smult på buen og toppen av foten for å hindre uttørking. Klem ut overflødig væske i bandasjen og vikle foten løst. Deretter sette en plastpose over bandasjen og en sokk over det og gå til sengs. Gjør dette i 3-7 netter til smerten er borte. Jo raskere du gjør dette etter skade jo bedre; urtene suge inn i konseptet og fremme helbredelse.

Tarsal Tunnel Syndrome

Når posterior tibial nerve blir komprimert i tarsal tunnel, er det nummenhet over buen på foten, samt smerte, svie eller prikking (nervesmerter). Tarsal tunnel syndrom kan forveksles med plantar fasciitis eller hælspore, og legen din kan utelukke det med en nerve conduction test. Dette syndromet er hva carpal tunnel syndrom er til hånden / håndleddet.

Bekhterevs sykdom

Bekhterevs sykdom kan skade brusk og bein i ryggraden og hoftene og føre til disse områdene smeltet sammen. Når dette skjer det begrenser din mobilitet og skader nerver, noe som i sin tur kan skape hæl og bue smerte.

Øvelser for Posterial tibial senebetennelse

En sene er et tykt bånd av fibrøst vev som forbinder muskler. Den bakre tibial sene renner ned på innsiden av hver fot. Hevelse i denne sene, eller posterior tibial senebetennelse, forårsaker smerter i baksiden av hælen, ankel og fot bue. Dette skyldes working området, vanligvis fra trening, men noen ganger bare den måten vi går er problemet. Det er øvelser den vil styrke, ikke bare denne sene, men også andre områder rundt det, for å unngå kroniske eller tilbakevend smerte.

Komme i gang

Det viktigste du kan gjøre er å hvile når smertene først starter. Sett litt is på området og holde av føttene. Hvis du må flytte rundt, tape foten din, eller bruke en spenne som er åpen på hælen, men støtter ankelen og bue av foten din. Hold deg foten forhøyet når det er mulig. På den tredje dagen av hvile beinet, begynne å gjøre et utvalg av bevegelse trening. Med beinet strukket ut foran, bøy foten frem og tilbake. Dette vil hindre at innstramming av musklene gjøre for å ikke-bruk.

Når du beveger deg rundt mer fritt, kan du begynne å styrke området. For alle øvelser, bør du bruke langsomme, bevisste bevegelser, og alltid konsultere legen din før du starter.

Håndkle Stretch

Sitt med benet ut foran deg og loop et håndkle rundt tærne, strekker seg til ballen av foten. Trekk håndkleet mot kroppen din, til du føler en strekk på baksiden av låret og hæl. Hold denne i 30 sekunder og slipp langsomt. Gjør dette tre ganger.

Calf Stretch

Står overfor en vegg og la begge hendene mot den for støtte. Sett det ene benet fremover og den andre tilbake, med hælen ryggen beinet presset til gulvet. Snu foten innover, litt, til du kjenner strekk i baksiden av låret. Har tre ganger, bytt deretter ben og gjenta. Utføre denne øvelsen flere ganger om dagen.

Heel Raise

Legg hendene på en fast overflate, som en disk eller stol, for å balansere. Stige opp på begge føttene, slik at du vekten er bare på tærne. Hold i fem sekunder og senk langsomt. Har tre sett med 10.

Side-Leg Lift

Ligge på siden med god etappe mot gulvet. Stram musklene i låret og løft skadede benet opp åtte til 10 inches. Hold denne i fem sekunder, og senk langsomt. Har tre sett med 10.

Ting å vurdere

Hvis smertene er kroniske, bør du oppsøke lege. Dette kan være et tegn på en mer alvorlig skade. Hvis du føler smerte, i motsetning til lett ubehag, stoppe og hvile i et par dager før du starter øvelsene igjen.

Fysioterapi for Posterial tibial senebetennelse

Den bakre tibialis er en muskel i leggen som inverterer og peker foten nedover. Den posterior tibial sene fester muskelbuken til flere steder på innsiden og undersiden av foten. Posterior tibial senebetennelse er en repeterende microtrauma som kan oppstå med bevegelser som hopping, løping, eller skjæring. Fysioterapi for å behandle det kan inkludere øvelser, stretching, terapeutiske metoder og medisiner.

Øvelser

Øvelser brukes for å hjelpe gjenvinne styrke og balanse i bakre tibialis. Spenningen kan også hjelpe justere kollagen fibrene i senen mens det er healing. Enkle øvelser som hæl høyninger (stå på tærne for å heve hælene opp fra bakken), balansebrett (balansere på ujevnt underlag), alfabeter (skrive alfabetet i luften med tærne, flytte bare ankelen), og foten inversjon (slå foten innover flytte bare ankelen, ikke kneet) kan alle bli utført.

Stretching

Målet med strekking er å forlenge muskel og sene, for derved å øke omfanget av bevegelse og redusere smerte. Skader ofte skyldes begrenset mobilitet, så strekke musklene på baksiden av beinet er gunstig for noen med posterior tibial senebetennelse. Leggstrekk kan gjøres ved å stå på et trinn med ballen av foten og dyppe hælen nedover til du føler spenningen på baksiden av leggen. Et håndkle kan også brukes til å trekke oppover på forsiden av foten mens man sitter.

Terapeutiske modaliteter

Ulike modaliteter kan gi smertelindring og optimale helbredende betingelser for sene. Disse inkluderer elektrisk stimulering (for å lindre smerte), ultralyd (for å stimulere helbredelse eller produsere en varmeeffekt), is massasje (for å indusere nummenhet så øvelser som kan gjøres smertefritt), cross-friksjon massasje (for å justere kollagen og øke blodgjennomstrømningen ), og bruk av en varm boblebad (for å slappe av muskelspasmer og øke blodstrøm). Disse behandlinger er ofte utført av en fysioterapeut eller sertifisert atletisk trener.

Medisiner

Senebetennelse er først og fremst en betennelsestilstand. Hvis betennelsen har vært til stede i flere uker eller måneder, kan det vanskeliggjøre helbredelsesprosessen. I så fall kan det være nødvendig for å hindre betennelse med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs. Dette er over-the-counter medisiner som ibuprofen. Mer potente anti-inflammatoriske legemidler som naproxen kan være foreskrevet av lege hvis tilstanden er alvorlig.

Orthotics

Fordi posterior tibial senebetennelse kan være forårsaket av feilaktig fot mekanikk, kan spesialdesignede orthotics gjøres for å passe inne i pasientens sko. Disse korrigere tilstanden (vanligvis foten pronasjon) og hjelpe trene musklene til å fungere normalt igjen.