Digidexo.com

kuler på tungen, svelg

Hvordan avlaste Snorking

Snorking oppstår når luftstrømmen gjennom nesen og munnen er blokkert. Hindringen fører til at vevet i luftveiene til å gnisse mot hverandre og vibrere. University of California, San Francisco anslår at så mange som 15 prosent av befolkningen snorker. Flere menn enn kvinner snorker, og forekomsten av snorking øker med alderen, ifølge National Institutes of Health. Forstørrede mandler eller adenoids, nesepolypper, en merkelig septum, allergier og fedme er andre risikofaktorer for snorking. Heldigvis finnes det mange måter å lindre snorking, noen som kan prøves hjemme.

Hvordan avlaste Snorking

Hvordan avlaste Snorking

•  Gå ned i vekt hvis du er overvektig eller fete. Å være overvektig forverrer snorking og øker risikoen for søvnapné, ifølge University of California, San Francisco.

sove på din side, og unngå å ligge på ryggen i sengen. National Institutes of Health anbefaler side-sleeping å hindre de myke vev i halsen fra avslappende og dermed holde luftveiene åpne og lindre snorking.

•  Heve hodet på senga ved hjelp av puter plassert under madrassen eller ved å plassere de to front seng bena på blokker. Dette oppmuntrer kjeven og tungen til å gå videre, forebygge luftveisobstruksjon.

Prøv en nasal strimler eller nesespray under søvn. Når bihulene eller nesegangene er overbelastet, blir innånding vanskeligere. Dette kan føre til snorking. Nasal strimler og decongestants er tilgjengelig på de fleste apotek og dagligvarebutikker.

Unngå røyking, passiv røyking eksponering, og sovetabletter. Alle disse kan øke snorking, ifølge University of California, San Francisco.

Ikke drikk alkohol i flere timer før du går til sengs. The Mayo Clinic sier at alkohol slapper av musklene i halsen og svekker kroppens evne til å forsvare seg mot luftveisobstruksjon.

bli testet for søvnapné, og starte behandling så snart som mulig hvis du er diagnostisert med tilstanden. Snorking er ofte forbundet med søvnapné, en potensielt alvorlig tilstand som oppstår når hals vev hindrer luftveiene, stopper å puste.

Bruk en kontinuerlig positivt luftveistrykk maske mens du sover. En CPAP maske tvinger luft gjennom luftveiene, holder det åpent for å lindre snorking og obstruktiv søvnapné.

gjennomgå et kirurgisk inngrep for å lindre snorking. Et antall kirurgiske prosedyrer er tilgjengelige, avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av snorking. De fleste involverer manipulering eller kapping av visse områder av de øvre luftveiene, slik som tungen, svelg, nese eller kjeve.

Besøk en otolaryngologist, som er en kirurg som har spesialisert seg på øre, nese og hals, for laser kirurgi. Laser kirurgi er tidkrevende, og vanligvis innebærer fire eller fem polikliniske besøk. Under operasjonen, er en laser rettet inn i halsen for å fjerne overflødig vev.

Spør legen din om somnoplasty, en prosedyre som bruker lav intensitet mikrobølgeovn til å brenne bort en del av den bløte ganen. Somnoplasty, også kalt radiofrekvens vev ablasjon, er vanligvis utføres på poliklinisk basis under generell anestesi.

Bruk en tann hjelpemiddel for å lindre snorking. Gå til tannlegen for å ha en tannbeskyttelsen er satt til munnen for å holde kjeven i en mer fremre posisjon. Dental enheter kan også brukes til å trekke tungen ut, slik at mer plass for luftveiene og muliggjør lettere å puste. Du må kontrolleres på nytt om hvert halvår for å sikre at din tannlege enheten passer fortsatt riktig, ifølge Mayo Clinic.

Hint

  • Ifølge Mayo Clinic, synge og spille et instrument som kalles en didgeridoo kan lindre snorking i noen tilfeller.

Årsaker til små humper på tungen

Årsaker til små humper på tungen


Vi betaler ikke mye oppmerksomhet til våre tunger før det gjør vondt, er sår eller skaper problemer for oss, og vi lurer på hvorfor. Noen ganger kommer du til å se humper på tungen, som ikke alltid er grunn til alarm.

Årsaker

Merck.com forklarer at såre tunger, inkludert små humper som synes å dukke opp ut av ingenting, kan være forårsaket av oral herpes simplex virus kompleks, allergiske reaksjoner, tidlig stadium syfilis, canker sår, bakterielle infeksjoner eller tuberkulose. Immune sykdommer kan også forårsake tunge støt.

Kreft

Hvis du har støt på begge sider av tungen, er det sannsynligvis ikke noe å bekymre seg for. Men hvis de humper er eksklusivt til den ene eller den andre av tungen din, kan humper være kreft, og bør sjekkes ut. Hvis du har utviklet hvite eller røde områder på tungen, eller harde klumper eller sår, særlig hvis de er smertefri, kan dette være et tegn på kreft. Ifølge Merck, kreft nesten aldri vokser på toppen av tungen, men heller på gulvet i munnen eller på sidene av tungen. Det eneste unntaket er hvis du lider av ubehandlet syfilis, og som kan føre til kreft på toppen av tungen.

Irritert Taste Buds

Tungen er normalt dekket med papiller eller et lite lag av kuler, i henhold til Riversideonline.com. Hvis smaksløkene blir irritert eller betent, en smertefull bump, eller papiller, kan danne på tungen.

Fibrom

Atlantadentist.com bemerker at den vanligste typen av brak funnet på tungen kalles fibroma, og er en benign tilstand. En fibrom, som er en bump dannet av bindevev, vanligvis flater etter at tungen har vært traumatize (du tilfeldigvis bet tungen). Bump kan bli satt i mange år og endrer ikke form. Det kan imidlertid bli fjernet, og det kan være i din beste interesse å velge fjerning og senere har vevet sendt til en patolog for testing bare for å være sikker på at det ikke er noe alvorlig.

Thrush

Thrush, eller oral candidiasis, kan infisere munnen, armhulene, vagina og lyske. Når den dukker opp i munnen, kan det se ut som ostemasse-lignende flekker på tungen, og også på de indre overflatene på kinnet. Det vil føre til sårhet. Ifølge Medical-look.com (Se Andre ressurser), trøske vil presentere seg som en kremet pasta som dekker tungen og som sprer seg til resten av munnen. Så, i stedet for å se støt, vil man se en pastalignende utvikling, hvit farge, på tungen eller andre steder i munnen.

Oral Herpes

Hvis man har engasjert i ubeskyttet oral sex, er det en mulighet for at man har oral herpes, noe som vil føre til sår å utvikle seg på forsiden av tungen så vel som på innsiden av kinnet, på taket av munnen, i svelg og på tannkjøttet, ifølge Emedicinehealth.com (Se tilleggsressurser). Oral herpes lesjoner kan være klart farget eller gul. De er støt eller blemmer som er tett pakket sammen og sitte på en rød irritert base, ifølge Ecureme.com.

Se legen din

Hver gang noe uvanlig som skjer med kroppen din, inkludert tungen, feile på siden av forsiktighet og gjøre en avtale for å se din lege. Hun kan avgjøre om problemet ditt er av alvorlig karakter, og trenger behandling.

Hvordan hjelpe barnet ditt Svelg Bad Tasting Medicine

Med mindre du er den heldigste foreldre på jorden, har du sikkert opplevd motstand fra barnet ditt når du gir henne visse medisiner. Hun pouts og gråter og forteller deg det smaker yucky. Vanligvis er hun korrekt. Medisinen kan hevde å være tyggegummi eller druesmak, men en eim vil fortelle deg noen velsmakende godbit venter barnet i den flasken. Du vet du må gjøre henne ta det for sin egen gode. Det finnes måter å hjelpe henne svelge dårlig smaker medisin. Her er noen forslag.

Hvordan hjelpe barnet ditt Svelg Bad Tasting Medicine

Skjule The Taste

Disguising smaken av dårlig smaker medisin er trolig det eldste trikset i boken, men også en av de mest effektive i tillegg. Chill flaske medisin før du dispensere den. Noen ganger kan en endring i temperatur er akkurat det som trengs for å undertrykke bitterhet og gjøre den mer spiselig for den lille.

•  Bland medisin med Kool-Aid pulver. Bare ta ditt barns favoritt smaken av drink mix og enten hell den i sin medisin flaske eller blande bare en liten mengde i hvert enkelt dose. Tilsvarende mange apotek tilbyr nå smakstilsatt mix-ins for barns resepter. Spør på apoteket om eventuelle smaker som kan være tilgjengelig for å legge til ditt barns medisin.

•  Bland dose av medisinen inn i en kopp kjølt juice. Sørg for at han drikker hele kopp juice for å sikre at han får sin full dose.

Hvis barnet trenger å ta henne medisin i en pille form og ikke er i stand til å svelge det, bør du vurdere å knuse pillen og blande pulveret med en myk mat som krever ingen tygging. Dette kan enkelt gjøres med eplemos eller pudding. Sjekk med apoteket først; noen medisiner bør ikke knuses.

La henne spise en is pop like før administrering henne medisin. Den frosne godbit vil hjelpe nummen tungen og smak knopper, minimere hennes avsmak for medisinering.

Når hun har svelget medisinen, gi henne en kald drikke av hennes valg å hjelpe vaske smaken fra munnen hennes. Å tillate henne å velge henne "chaser" vil også fungere som insentiv til å ta medisiner.

La ham holde skjeen eller medisin kopp. Hvis barnet ditt føles i kontroll, er han mer sannsynlig å samarbeide.

Prøv å forklare barnet ditt årsaken til medisin. Fortell ham medisinen vil gjøre ham til å føle deg bedre, og han trenger å ta det hvis han ønsker å bli frisk. Etter at han har svelget sin medisinering, ros og klemme ham. Fortell ham hvor stolt du er av ham.

Hint

  • Hvis du befinner deg i en situasjon hvor du må tvangs administrere barnets medisinering, drypp eller helle sakte inn på baksiden av tungen. Hold munnen lukket før han svelger.
  • Administrere aldri medisin til barnet ditt mens han ligger flatt på ryggen, da dette presenterer en kvelningsfare.

Tre faser av Svelge i spedbarn

Tre faser av Svelge i spedbarn


Selv om mange voksne tar svelge for gitt, er det faktisk en kompleks prosess som krever muskel koordinering og utvikling. Så tidlig som 15. svangerskapsuke, fostre begynner å suge. Det karakteristiske frem-og-tilbake bevegelse av tungen blir mer uttalt ved den 18. uken. Suging er nødvendig for inntak av væsken spedbarnet vil svelges.

Oral

Den første fase er den orale svelge fase. I denne fasen bruker et spedbarn hans lepper, gane og tunge å skape sug. Etter å suge væsken, danner han den til en bolus, eller avrundet masse. Små spedbarn gjøre ganske enkle bevegelser med tungen; men i en alder av tre måneder, spedbarn begynner å kunne flytte bolusene, selv de som er mer solid, med sin tunge.

Faryngal

Den andre fasen av svelge, svelg fasen, er ufrivillig. Når kapselen kommer i kontakt med den faryngeale vegg, begynner en serie av hendelser. Først, svelget og den myke ganen lukkes av nesehulen. Deretter musklene i svelget kontrakten, sende bolus mot spiserøret. Samtidig, puste stopper og stemmebåndene tett for å hindre aspirasjon av bolus. Forskere har observert svelget svelger i fostre ved 10 ukers svangerskap.

Esophageal

I likhet med andre fasen, den tredje fasen av svelging - esophageal fasen - er ufrivillig. I denne fasen beveger bolus til magen.

Dysfagi

Dysfagi refererer til noe unormalt med å svelge. Oftest funnet hos premature barn, dysfagi resultater fra svak suger og dårlig koordinering av "suge-svelge-puste rytme," beskrevet av Dr. Lisa B. Zaoutis. Hvis barnet ditt har problemer med å svelge, se barnelege umiddelbart for å hindre aspirasjon og / eller underernæring.

Hva er et belegg på tungen?

Et belegg på tungen er en muntlig tilstand som vanligvis signaliserer bakterier buildup eller en coexisting sykdom. Denne tilstanden kan indikere de forskjellige helseproblemer som stammer fra fordøyelsessystemet eller immunsystemet. Som oppstår hos mennesker i alle aldre, er det belegg tungen seg selv mer en plage enn en alvorlig helsetrussel, men kan avsløre underliggende helseproblemer som bør vurderes.

Identifikasjon

Belagte tunger er dekket av en tynn gulaktig eller hvitaktig substans på sin øvre overflate. Dette laget består av huden rusk, bakterier og små biter av mat, blant andre partikler. Også kjent som en "pels tungen", denne hvitaktig belegg er vanligvis funnet i ryggen og midten av tungen. Personer med denne tilstanden kan også ha smertefrie hvitaktige flekker i andre deler av munn og svelg.

Funksjon

Personer som utvikler en belagt tunge opplever kanskje en sykdom eller feber, som denne tilstanden vanligvis oppstår når blodet er fullt av giftstoffer. Når kroppen er tynget med giftstoffer, er spytt mindre i stand til å motstå bakterier samler seg i munningen, som da skaper en atmosfære hvor mugg og mikroorganismer kan vokse fritt.

Forebygging / løsning

En måte å hindre et belegg tungen er ved å opprettholde en jevn og grundig munnhygiene rutine. Regelmessig rengjøring av tungen med en tannbørste eller bomullspinne til å forsiktig skrape av eventuelle bakterier eller matrester er gode forebyggende teknikker. Dette bør hindre ikke bare et belegg på tungen, men også vond lukt som kan følge med tilstanden.

I tillegg er folk med svekket immunforsvar funnet å ha belagt tunger oftere enn de med sterke seg, så forsterke den immunsystem gjennom kosthold, mosjon og regelmessig søvnmønster kan bidra til å holde tilstanden i sjakk.

Teorier / Spekulasjoner

Biologer PC Wainright og Dr. John Harvey Kellogg tror at tungen belegg kan være en indikasjon på dårlig tarmhelse, inkludert betingelser for forstoppelse og diaré. I tillegg til et tett belegg på tungen, Kellogg og Wainright hevde, dårlig ånde kan også være et tegn på problemer eller avfall buildup i tarmkanalen. Hvis en pasient har stadig en belagt tunge, kan dette peke på en kronisk sykdom for de lavere tarmen, forskerne oppmerksom.

Expert Insight

Dr. Gonzalo Alvarez av Spanias Universitetet i Santiago de Compostela gjennomført en studie om mistenkt sammenheng mellom tarmhelse og belagt tunger. Han fant at det orale tilstanden er sannsynligvis forårsaket av automatiske oppgulping av både tarm og mage-væske, som deretter avsettes på baksiden av tungen. Han bemerker hvitaktig belegg funnet på tunger er generelt tykkeste når folk opplever samtidig oppblåsthet, raping og en følelse av galle stiger i halsen.

Typer av tungen kreft

Typer av tungen kreft


Tungen kreft er en form for kreft i munnhulen og kan ramme alle deler av tungen. Oral kreft er en type plateepitelkarsinom. Cancer på de fremre to tredjedeler av tungen er ansett munnhule kreft og kreft på baksiden en tredjedel av tungen er ansett strupekreft.

Symptomer

En liten, smertefri bump på tungen er vanligvis det første tegn på tungen kreft. Det kan bli smertefullt og endre farge eller sprekk som kreft blir verre. En rar smak i munnen og talevansker eller svelge kan også være tegn på tungen kreft.

Risikofaktorer

Menn er mer sannsynlig enn kvinner til å utvikle tungen kreft. Tobakksbrukere, inkludert sigarett røykere eller folk som bruker snus, har en økt risiko for å utvikle tungen kreft. Utstrakt bruk av alkohol og dårlig munnhygiene kan også være faktorer i å utvikle tungen kreft.

Diagnose

En biopsi av et brak, sår eller lesjon i munnen kan bekrefte om det er kreft i munnhulen.

Behandlinger

Hvis kreftsvulst er liten, kan den fjernes kirurgisk. Hvis det er for stort til å fjerne eller om det har spredd seg til andre deler av ansiktet og halsen, kan cellegift eller strålebehandling være anbefaler i stedet for eller i tillegg til kirurgi.

Komplikasjoner

Tungen kreft kan gjøre det vanskelig å snakke eller svelge, avhengig av hvor kreftsvulst ligger. Hvis den forblir ubehandlet, kan kreften spre seg til andre deler av kroppen, og kan føre til døden.

Hvordan Svelg piller med større letthet

Hvordan Svelg piller med større letthet


Noen mennesker har ingen problemer i det hele tatt å svelge piller, men andre mennesker sliter med det. Hvis du har problemer med å svelge piller, kan du lese denne artikkelen for å lære tips om hvordan å svelge piller med mindre problemer. Men du bør alltid konsultere legen din før du prøver noen av disse pille svelge strategier.

Hvordan Svelg piller med større letthet

•  Husk at enkelte kosttilskudd og medisiner kommer i tygge former. For eksempel kan du kjøpe flavored tyggemultivitamintilskudd for voksne. Også være oppmerksom på at enkelte medisiner er tilgjengelig i flytende form. Faktisk, hvis du har fått foreskrevet en bestemt medisin, snakk ikke bare til legen, men også til apoteket om vanskeligheter med å svelge piller, og de kan være i stand til å komme opp med alternative måter for deg å innta medisiner du trenger.

Prøv deg vanskeligste å komme deg inn i en fredelig sinnstilstand. Når du er avslappet, kan det noen ganger være litt lettere å svelge piller. Av denne grunn, prøv å slappe av ved å meditere eller gjør noen dype pust før du prøver å svelge piller.

Noen mennesker plassere en pille langt bak på tungen før de svelger (med vann). (Andre mennesker finner ut at denne metoden bare gjør dem føler seg enda mer nervøs. Det kan også føre til at enkelte individer å kneble.) Du vet selv best, så bare prøv dette trikset hvis du føler det ville fungere bra for deg.

Hvis du sliter med å svelge piller generelt, aldri, aldri forsøke å svelge en pille uten en drikke. Noen mennesker som ikke har noen problemer overhodet med å svelge piller kan svelge piller uten vann, men for folk som sliter med å svelge piller, dette er aldri et godt alternativ.

Et triks som fungerer for noen mennesker som kjemper for å svelge piller er å ta piller med en kullsyreholdig drikke (som kullsyreholdig vann) i stedet for med en ikke-kullsyreholdig drikke som vann. Carbonation synes å gi en nyttig distraksjon fra selve handlingen av å svelge piller. (Forfatteren av denne eHow artikkelen har brukt denne strategien ved flere anledninger, og det hjelper.)

Kanskje du ikke har noe imot å svelge små piller, men du sliter med større piller. Noen piller kan bli kuttet i to, eller til og med i kvartalene, og deretter svelget en halv eller en fjerdedel av gangen (med en drikke, selvfølgelig).

Noen kapsler kan åpnes, og du kan konsumere den pulveraktig stoff inne (kanskje blandet inn i eplesaus), heller enn å forsøke å svelge hele kapselen. Dessuten kan noen piller bli knust opp og forbrukes med eller uten mat (avhengig av om du har lov til å ta den aktuelle medisinen med mat).

Noen piller kan tygges i stedet for svelges hel, men være oppmerksom på at de fleste medisiner ikke smaker godt (som du vel vet), og så hvis du tygge pillene dine, vil du ønsker å drikke noe hyggelig smaksprøver (som juice) umiddelbart etterpå. Du kan selv ønsker å pusse tennene etter å ha drukket den hyggelige smaker drink, bare slik at du virkelig kan få medisinen smake helt ut av munnen din. (Tilsvarende noen mennesker finner de kan konsumere en liten pille hvis de skjuler pillen innsiden av en liten munnfull mat.)

Hint

  • Sørg for å snakke med legen din om dine problemer med å svelge piller. For eksempel, hvis en pille du prøvde å svelge noen gang har fått fast i halsen din, kan du nevne dette faktum med legen din, som kan diskutere ulike alternativer med deg.

Problemer med å svelge piller

Problemer med å svelge piller


Ifølge en 2005 studie rapportert av American Medical Association, opptil 40 prosent av alle voksne har problemer med å svelge piller. For disse menneskene, vanskeligheter med å svelge, eller dysfagi, kan føre til dårlig etterlevelse av medisiner regimer, tapte doser eller nektet å fortsette å ta medisiner. Dysfagi har mange årsaker, både store og små, men uavhengig av dens opprinnelse, lider dele problemer med å ta medisiner i pille og kapsel form.

Sykdommer i spiserøret

Esophageal dysfagi, som har utspring i problemer med spiserøret området, kan føre til vanskeligheter med å svelge piller. En Mayo Clinic rapport om svelgevansker bemerker at esophageal dysfagi har mange opprinnelse, inkludert alder, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), svulster og strukturer av spiserøret.

Nevrologiske årsaker

Neurologiske sykdommer slik som Parkinsons sykdom og muskulær dystrofi, så vel som plutselig nevrologisk skade fra slag eller hjerneskade og kreft kan også forårsake dysfagi. Også, stråling og kjemoterapi, særlig for kreft i hode og nakke, kan føre til dysfagi.

Ukjente årsaker Dysfagi

Ifølge Mayo Clinic, noen tilfeller av dysfagi har ingen reell anatomisk årsak. Psykologiske faktorer kan også forklare problemer med å svelge piller. For mange enkeltpersoner, kan vanskelighets svelge piller faller i denne kategorien.

Strategier for å svelge piller

Knusing piller eller blande dem med mat kan gjøre å ta medisiner enklere, selv om Mayo Clinic advarer at du ikke kan behandle alle medisiner på denne måten. Helse Key drøftelse av måter å svelge piller bemerker at andre strategier inkluderer å drikke vann eller brus før du tar p-piller, eller ta et dypt åndedrag for å slappe av. Det kan også hjelpe til å bruke et sugerør, eller for å sentrere pillen på tungen.

Botemidler for et belegg på tungen

Belagt tungen er en vanlig tilstand i hvilken et hvitt belegg dannes på den øvre overflate av tungen. Det er mange årsaker til denne tilstanden, inkludert soppinfeksjon, betennelse, immunsvikt og visse underliggende forhold. Folk mest sårbare for bestrøket tungen inkluderer nyfødte barn, diabetikere og gebiss wearers. Det finnes en rekke naturlige og kommersielle botemidler for bestrøket tungen.

Yoghurt

Legge vanlig yoghurt til kosthold vil bidra til å kurere røket tungen. Yoghurt inneholder gunstige bakterier som kalles acidophilus, som bidrar til å korrigere den mikrobielle ubalanse i kroppen som forårsaker røket tungen. Alternativt kan et kosttilskudd som inneholder acidophilus bakterier tas for å kurere røket tungen. En ammende mor kan sette litt yoghurt på hennes brystvorter når du ammer å bidra til å kurere henne babyens røket tungen.

Anti-sopp

En anti-sopp medisiner, noe som er vanlig foreskrevet av en lege, kan kurere røket tungen. Denne medisinen er vanligvis tilgjengelig i en aktuell form som må suges, eller i flytende form som må holdes i munnen før den svelges. To av de mest allment foreskrevet anti-sopp behandlinger for herding røket tungen er Nystatin (Mycostatin) og Diflucan. Gentian fiolett er en naturlig soppdrepende behandling som kan brukes til å behandle og kurere belagt tungen.

Underliggende betingelser

Når belegg på tungen er forårsaket av en underliggende tilstand, vil behandle den tilstanden kurere det. Noen av de medisinske tilstander som forårsaker røket tungen inkluderer diabetes mellitus og kreft.

Dental Hygiene

Børsting tungen regelmessig kan bidra til å kurere belagt tungen av løsner døde celler, matrester og bakterier som bygger opp mellom papiller på tungen. (Papiller er de små fingeraktige utvekster på overflaten av tungen.) Proteser må rengjøres grundig for å drepe sopp.

Kvitte seg med Irritanter

Fjerne irritasjon kilden som forårsaker belagt tunge vil bidra til å kurere denne tilstanden. Alkohol og snus, for eksempel, er irriterende at noen ganger føre røket tungen, og rett og slett stoppe deres bruk vil kurere det.

Se og vent

Når belagt tungen er forårsaket av pasienten som gjennomgår behandling med antibiotika eller et kjemoterapiregime, er det ikke behov for medisinsk behandling. Pasienten bør vente det ut og la det bli kurert på egen hånd etter å stoppe medisinering. Men hvis det fortsetter mer enn en uke etter at behandlingen er fullført, må pasienten søke legehjelp.

Smertefull Sår på tungen Hjem Utbedring

Smertefull Sår på tungen Hjem Utbedring


Sår på tungen eller inne i munnen er generelt antatt å være canker sår. Canker sår vanligvis leges på egen hånd innen 2 uker; hvis tilstanden vedvarer, bør du oppsøke lege. For de sår som ikke krever medisinsk intervensjon, hjem rettsmidler tilby enkle og rimelige løsninger som effektivt eliminerer sår i munnen.

Karbamidperoksid

Karbamidperoksid er den generisk form av en over-the-counter medisiner som blander glyserin og peroxide. Peroksydet disburses oksygen og renser opp bakteriene i munnen, mens den glyserin gir et beskyttende belegg som gir mulighet for helbredelse. Se etter dette produktet under forskjellige merkenavn i din stoffet butikken.

Bare swishing noen ren hydrogen peroxide rundt i munnen kan også bidra til å helbrede og lindre smerten av canker sår.

Våte teposer

Svart te-poser inneholder høye nivåer av tanniner, som er en snerpende som kan utrydde sår i munnen. Den har høye nivåer av smertelindrende egenskaper. Bare bruke en våt svart te-pose til sårdannelse området flere ganger om dagen for lettelse.

Antacida

Bruke vanlige flytende antacids å lindre smerte og helbrede en canker sår. Swish noen syrenøytraliserende væske i munnen uten å svelge. Dette vil danne et beskyttende lag på canker sår. Det har også en antibakteriell effekt.

Yoghurt

Prøv å spise litt vanlig yoghurt daglig. Fire spiseskjeer yoghurt hver dag kan bidra til å hindre canker sår fra forming i første omgang. Yoghurt inneholder nyttige bakterier som kan bekjempe skitne munnen bakterier. Se etter yoghurt som inneholder aktive kulturer kalles Lactobacillus acidophilus.

Goldenseal

Lage en sterk te fra goldenseal roten, som er tilgjengelig på helsekostbutikker. Goldenseal har sterke antiseptisk og snerpende egenskaper og er mildt effektive. Bruk te som et munnvann flere ganger om dagen.

Hva ville føre til blemmer på tungen?

Hva ville føre til blemmer på tungen?


Blemmer på tungen kan være forårsaket av slike godartede tilstander som canker sår til mer alvorlige forhold, som for eksempel kreft i munnhulen. Uavhengig av alvorlighetsgrad, kan ha en tunge blemme gjøre de hverdagslige oppgavene med å tygge og snakke smertefullt.

Canker sår

Aftøs stomatitt (canker sår) er en betennelse i munnen. Denne betennelsen fører til små sår eller blemmer å danne på tungen og innsiden av munnen. Canker sår er vanligvis godartet, og er ikke smittsom.

Betent papiller

Smaksløkene (papiller) kan bli betent og utvikle små, smertefulle støt på tungen. Denne betennelsen er vanligvis på grunn av en skade eller brennes, for eksempel en selvpåført bite eller spise varm mat. Betent papiller vanligvis leges på egen hånd uten noen behandling.

Munnherpes

Postherpetisk stomatitt (munnherpes) er en væskefylt blemme som vises på lepper, gane og tunge. Disse blemmer stammer fra herpes simplex virus som ligger latent i kroppen før en faktor fra utsiden forverrer tilstanden, slik som stress, skade eller overdreven eksponering for sollys. Munnherpes er svært smertefullt og kan være smittsom.

Oral Leukoplaki

Oral leukoplakia er preget av hvite flekker som danner seg på innsiden av kinnene, tannkjøtt og tunge. Disse hvite flekker er vanligvis et resultat av kronisk tobakk eller alkoholbruk. I noen tilfeller kan være oral leukoplaki en forstadier tilstand.

Oral Cancer

Oral kreft kan vises som hvite flekker (leukoplaki), røde klumper eller svulster på siden av tungen. Andre symptomer, som for eksempel munn smerter, nakkesmerter, ansikts nummenhet, heshet eller dysfagi (vanskeligheter med å svelge) kan forekomme. Behandling for oral cancer kan omfatte strålingsterapi, kjemoterapi eller kirurgi for å fjerne svulsten.

Er det normalt å ha noen hvite områder på tungen?

Er det normalt å ha noen hvite områder på tungen?


Hvis du nylig har funnet et hvitt område på tungen, kan du lurer på om dette stedet er normalt. De fleste hvite flekker på tungen anses unormalt og kan tyde på underliggende forholdene.

Oral Cancer

Den vanligste årsaken til hvite områder på tungen er munnhulekreft. Forekomst er høyest i mennesker som bruker tobakk, og kan være assosiert med høyt alkoholforbruk. Hvite flekker som forekommer med oral cancer vises oftest på siden av tungen og er vanligvis smertefri inntil tumoren har nådd et avansert stadium. Oral kreft kan også være ledsaget av tyggeproblemer og vanskeligheter med å svelge.

Thrush

En annen årsak til hvite områder på tungen er trost, også kjent som oral moniliasis. Thrush er en gjær infeksjon som oppstår i munnhulen, og påvirker mennesker med diabetes, protese wearers, kjemoterapi pasienter, og mennesker som lider av dårlig ernæring.

Lichen planus

Lichen planus er en tilstand som manifesterer seg i små lesjoner på den side av tungen. Disse lesjonene har oftest en hvit-blå farge. Den eksakte årsaken til lichen planus er ukjent, selv om det kan være relatert til allergiske reaksjoner. Tilstanden er generelt ufarlig og kan behandles med antihistaminer.

Problemer med å svelge mat

Problemer med å svelge mat


De fleste tar for gitt deres evne til å svelge mat. Men for noen er å svelge et stort problem. Det er litt rart at flere personer ikke opplever problemer med tanke på at det tar 50 par av muskler samt nerver for å oppnå det handler om å svelge.

Kompleks prosess

Et problem kan oppstå når det er et problem med en hvilken som helst del av prosessen med å svelge, noe som er ganske komplisert. Når svelge, tungen presser mat til baksiden av halsen og deretter muskelsammentrekninger flytte maten raskt gjennom svelget, som ligger på baksiden av halsen på opp til toppen av spiserøret. Mat deretter flytter forbi luftrøret, som også kalles luftrøret, inn i røret som kobler halsen og magen, som kalles spiserøret.

Lukkemuskler

Den handling av muskler, kalt sphincters, som er sirkulære bånd lokalisert ved både toppen og bunnen av spiserøret, er viktig. Musklene åpner og lukker spiserøret slik at maten kan passere gjennom mens også disallowing magesyre spyle. Musklene skyv maten i retning av magen.

Esophageal Dysfagi

Hvis en person lider av esophageal dysfagi, betyr dette at personen opplever følelsen av mat setter seg fast i bunnen av halsen eller brystet. Dette skjer når lukkemuskelen ikke er avslappende nok til å tillate mat å gå inn i magen. Musklene i esophageal veggen også blir svake. Resultatet er gulpet opp mat som ennå ikke har hatt tid til å blande seg med innholdet i magesekken. Maten kommer tilbake opp i halsen. Eldre mennesker er i faresonen for å utvikle denne tilstanden, ifølge MayoClinic.com, fordi de har mistet muskel koordinasjon og styrke.

Spasmer og Innsnevring av Striktur

En diffus krampe, som produserer dårlig koordinert esophageal spasmer etter en svelger, gjør svelge vanskelig som gjør innsnevring av esophageal innsnevring, som lar biter av mat for å bli fanget og kan føre til arrvev å danne. Esophageal Innsnevringen er noen ganger produktet av gastroøsofageal reflukssykdom, også kjent som GERD, eller fordi tumorer er til stede.

Neuorological Problemer

Nevrologiske problemer som følge av en ryggmargsskade eller hjerneslag kan føre til svelgevansker eller helt manglende evne til å svelge.

Kreft og divertikler

Kreft kan forårsake svelgeproblemer som kan faryngeal diverticula, noe som betyr at en pose har dannet og mat opplysninger samle over spiserøret i halsen.

Sklerodermi

Personer som lider av sklerodermi kan oppleve svelgevansker som ligner på det som skjer når man lider av GERD. Denne tilstanden innebærer utvikling av arr-lignende vev, noe som gjør vev blir hard og stiv og som svekker lukkemuskelen.

Hjem rettsmidler for et belegg på tungen

Enkle hjem rettsmidler for en belagt tunge kan innlemmes i din daglige rutine for å hjelpe til med kontinuerlig fjerning av belegg. Belegget er sammenvevd med overflaten av tungen og om igjen uten tilsyn kan skape dårlig ånde. Gargling vil ikke fjerne belegget, men kan bidra til å skylle bort rester etter at det er løsnet. Røyking, kan utslipp av giftstoffer fra kroppen og lavt fiberinntak føre tungen belegg.

Tongue Scraper

En belegg på tungen kan inneholde bakterier. Bruk en tannbørste eller en butikk kjøpte tunge skraper for å nå hele overflaten av tungen og skyll bort bakterier med munnen vask eller vann. Gjør skrape tungen del av morgenrutinen for å holde munnen ren. Metall eller plast skjeer kan også anvendes for å fjerne belegget. Begynn på baksiden av tungen med skjeen snudde ansiktet ned og trekk fremover. Kraftig gni tungen over tennene løsner også bakterier. Bare skyll munnen med vann etterpå.

Spis En Remedy

Stimulere strømmen av spytt kan bidra til å løsne belegget fra tungen og friske pusten på samme tid. Spising kan faktisk hjelpe prosessen --- prøve en appelsin. Appelsiner inneholder sitronsyre som stimulerer spyttkjertlene, bidrar til å vaske bort bakterier og belegg. Skyll munnen etter å ha spist den oransje eller noe mat, for å hjelpe skylle forskyves saken bort. En kopp myntete eller tygge på en kvist av persille vil hjelpe til med dårlig ånde som ofte følger en belagt tunge.

Skrubbing Oppskrift

The Mayo Clinic antyder en hjemmelaget skrubbing oppskrift for å fjerne belegget. Bland en del hydrogenperoksyd og fem deler vann (dvs. en spiseskje av hydrogenperoksyd til fem spiseskjeer vann). Dypp en tannbørste i blandingen og forsiktig børste tungen. Det er aldri en god idé å svelge hydrogenperoksid. Skyll med vann etter bruk av skrubbing oppskrift. Natron og vann er en annen skrubbing oppskrift å jobbe med. Natron vil oppdatere munnen. Prøv å blande i en teskje frisk sitronsaft, ikke rekonstituert sitronsaft.

Hvordan jeg Svelg Do With My Retainer?

Hvordan jeg Svelg Do With My Retainer?


Selv etter tannregulering er fjernet, tann ansvar forbli. Den siste fasen av kjeveortopedisk behandling krever iført en retainer å holde tennene i sin riktige posisjon. Når stopperne er slitt, spyttsekresjon ofte øker og kan føre til svelgeproblemer hos pasienter. Gjennom regelmessig praksis kan svelge øvelser bidra til å rette disse problemene og gi rom for mer naturlig svelger mens en holderen er på plass.

Bruksanvisning

•  Finn ut hvilken type holderen du har. Flytterne er tatt ut i løpet spise og pusse tennene: Hawley flytterne har en plast base koblet til en metalltråd som brytes rundt tennene, mens Essix holdere er laget utelukkende av klar plast. Faste holderne, på den annen side, er sementert til tennene og kan bare fjernes ved hjelp av en tannlege.

Rengjør holderen kveld. Brush Hawley holderne i varmt vann med en tannbørste; suge Essix stopperne i proteser eller holderen renere.

Øv en enkel svelge øvelse: Prøv å klikke tungen mot baksiden av fremre øvre tennene 10 ganger med munnen åpen, lukket munn, og tenner stengt. En riktig svale gjør tungen beveger seg opp og tilbake.

Beskriv den enkle svelge øvelse: Smile bredt med tennene viser, men lukket, plasserer tungen opp og bak forse øvre tennene, presse tungen opp og trekk det tilbake til å svelge. Neste, smiler bredt igjen med tennene viser, men lukket og tungen plassert bak fortennene. Lag en slurping støy og svelge, uten å lukke leppene.

Hint

  • Ideelt sett bør stopperne bæres tannlegen anbefalte antall timer per dag.
  • Å friske smaken av holderen, skyll med munnvann fortynnet med vann.
  • Ikke vaske holderen i varmt vann eller legg den i nærheten av en varmekilde, da dette vil føre til fordreining.
  • For å begrense brudd av faste stopperne, ikke spise noe klissete eller hard.

Svelge Problemer etter et slag

Den svelge prosessen innebærer riktig funksjon av mange muskler og nerver. Når et slag forårsaker skade på disse musklene eller nervene kan svelge problemer utvikler. Dysfagi er den medisinske betegnelsen som brukes for å beskrive svelge lidelse som rammer mange slagpasienter. The American Stroke Association rapporterer at nesten 65 prosent av slagpasienter kan utvikle denne typen svelge problem. Hvis ikke diagnostisert og behandlet, kan dysfagi føre til andre alvorlige helseproblemer.

Svelge Process

Den svelge prosessen er svært kompleks og krever koordinering og riktig funksjon av mange par av muskler og nerver for å bære mat fra munnen til magen. Prosessen oppstår vanligvis i tre stadier, som er muntlig, svelget og spiserøret. Under den første fasen, arbeider tungen til å samle mat og forbereder den for å svelge. Tungen må skyv maten til baksiden av halsen. Dette initierer svelge refleks, som flytter mat eller væske gjennom svelget, spiserøret og inn i magesekken (se Ressurser).

Dysfagi-assosiert svelgvansker

Dysfagi eller problemer med å svelge oppstår når det er et problem i noen av de stadier av svelgeprosessen. I noen tilfeller kan helsemessige forhold som svekker munnen eller halsen musklene være en årsak til sykdommen.

Imidlertid kan slagpasienter har svelgvansker fordi de ikke klarer å initiere eller fullføre svelgerefleksen som er nødvendig for å transportere mat fra munnen til magen. Dysfagi kan føre til andre helseproblemer i disse pasientene som aspirasjonspneumoni.

Helseproblemer

Innånding av mat eller væske, også kalt aspirasjon, kan føre til stille aspirasjon. Dette skjer når en person svelger mat eller væske, og er uvitende om at dette materialet har kommet inn i lungene. Dette kan føre til en infeksjon, noe som kan resultere i lungebetennelse.

Hvis venstre ubehandlet, er en slagpasient med å svelge også utsatt for helseproblemer som dehydrering og underernæring.

Selv dysphagia og assosierte helseproblemer kan være vanlig hos slagpasienter, kan andre personer også utvikle denne tilstanden. Disse inkluderer folk som lider av nevrologiske tilstander (Parkinsons sykdom), hodeskader, spiserørskreft og eldre. Enkelte individer er også født med denne abnormitet.

Symptomer og Diagnose

Symptomene på dysfagi kan være mild, moderat eller alvorlig. Disse kan omfatte overdreven spytt og sikling, hengende munn, hoste eller choking når du spiser, gurgling lyder, hals ubehag og manglende evne til å starte eller fullføre svelgerefleksen. Når symptomene er ikke alvorlig, kan noen slagpasienter gjenopprette sakte fra denne lidelsen, og andre trenger å lære måter å tilpasse seg denne tilstanden. Imidlertid kan andre aldri fullt gjenvinne evnen til å svelge.

Når legene har mistanke om denne lidelsen, kan pasienten se en logoped for en evaluering. En fysisk undersøkelse og tester slik som den fiberoptiske laryngoskop blir også ofte anvendt for å detektere problemer i de forskjellige stadier av prosessen med å svelge. Andre tester kan inkludere en modifisert barium svelge test, ultralyd og CT-skanning.

Behandlinger

Hovedmålet med behandlingen er å ta opp aktuelle svelge problemet med den enkelte pasient. Noen slagpasienter kan trenge øvelser for å forbedre munn eller hals muskel toner, mens andre kan ha til å endre måten de svelger (endre hode posisjon mens du spiser). Endringer i kosthold er ofte også nødvendig. Pasienten kan ha for å unngå visse matvarer eller spise mat av en annen konsistens som most mat eller fortykket væsker.

For slagpasienter med alvorlig dysfagi, fôring rør eller perkutan endoskopisk gastrostomies (PEG) kan være nødvendig for å unngå komplikasjoner av dehydrering og underernæring. En PEG omfatter innsetting av et materør gjennom abdominal hud inn i magen.

For de fleste pasienter kan behandlingen bidra til å løse de svelgeproblemer forbundet med hjerneslag. Det kan også unngå potensielt livstruende tilstander som aspirasjonspneumoni.

Hvordan du enkelt Svelg en Capsule

Hvordan du enkelt Svelg en Capsule


Du kan ha hatt opplevelsen av å besøke legen og blir foreskrevet en pille å svelge som ser ut som noe som ikke kunne flyte lett ned spiserøret. Eller, kanskje du valgte en multi-vitamin som du skulle ønske du ikke hadde, etter å se størrelsen på den. Svelge piller trenger ikke å være en angst-induserende hendelse - hvis du følger noen enkle tips.

Bruksanvisning

•  Forbered en slags drikke. Du kan bruke vann, men juice er ofte bedre fordi den har en glatt effekt. Ananas, fersken eller aprikos juice har best konsistens. Ikke prøv å svelge piller uten væske, er p-piller nesten sikker på å holde fast et eller annet sted inne i munnen. Du kan også velge å ta en skje med pudding eller yoghurt etter å ha drukket litt juice, for å hjelpe pillen gå ned.

Hold hodet jevnt vendt fremover. Prøv å ikke lene seg fremover eller bakover, da dette kan begrense den enkle pillen flytende ned. Åpne munnen bred og plassere pillen på baksiden av tungen din, slik at den har en kortere avstand å reise i munnen. Lukk munnen litt, men ikke helt, om du ikke ønsker taket av munnen forstyrre plasseringen av pillen.

Slapp av hals og nakkemuskler. Ta en drink med væske som du vanligvis gjør, og svelge pillen. Noen mennesker velger å drikke væske ut av et sugerør for å begrense tungen og fokus væsken og pille mot baksiden av halsen.

Tips og advarsler

  • Dersom pillen setter seg fast på vei ned, må du umiddelbart følge opp med ekstra væske.

Pchnięcie kulą Carpal Tunnel Ćwiczenia

Sporty takie jak pchnięciu kulą i tenisa, a także działania, takie jak wpisywanie może powodować urazy cieśni tunelu. Będzie to często się zdarzyć, gdy istnieje nierównowaga mięśni ręki. Na przykład, pchnięcie kulą gracz zawsze wyrzuca lub oddaje strzał, zginając nadgarstek. Ten projekt wykorzystuje mięśni zginaczy nadgarstka i przedramienia, ale nie prostowników lub rotator mięśni. Należy wzmocnić prostowników i rotator mięśnie złagodzić ból i zapobiec dalszym szkodom.

Zapobiegania i korygowania cieśni nadgarstka

Zespół cieśni nadgarstka jest ból w nadgarstku, które jest spowodowane przez ściśnięcie nerwu, który biegnie wzdłuż osi nadgarstka do przedramienia. Urazy mogą się zdarzyć w pchnięciu kulą, kiedy mięśnie zginaczy w tej dziedzinie są nadużywane i mięśnie prostowników są słabe. Możesz wziąć odciążyć nerwu przez rozciąganie mięśni zginaczy i wzmocnienie mięśni prostowników.

Ćwiczenia rozciągające

Pchnięcie kulą gracze powinni skupić się na rozciągający mięśnie palców i przedramion. Rozciąganie przed i po treningu --- lub "prehabilitiation", według Jeffa Anliker, LMT --- może odgrywać rolę w zapobieganiu cieśni tunelu. Możesz też zrobić odcinki codziennie złagodzić ból nadgarstka tunelu. Pchnięcie kulą gracze muszą się skoncentrować na rozciąganie mięśni zginaczy przedramienia w, znajdują się w dolnej części ramienia, ponieważ rzuca rzut Szczepy te mięśnie. (Zgięcie nadgarstka dłoni jest, gdy palce są zgięte i z powrotem na swoim przedramieniu.) Mięśnie prostowników, znaleziono na górze przedramienia, są używane tylko lekko w pchnięciu kulą, kiedy trzymasz strzał pod brodą przed rzutem.

Aby rozciągnąć mięśnie zginaczy, trzymać swoje ramiona przed sobą i wyciągnąć rękę do tyłu, tak, że palce są skierowane w górę. Następnie zrób pięść i zrobić tym samym odcinku. Poprzez aktywację mięśni prostowników nadgarstka wyciągnąć z powrotem, jesteś delikatnie rozciąganie mięśni zginaczy na spodzie przedramienia. To rozluźnia mięśnie, które są nadużywane, gdy oddanie pchnięciu kulą. Przytrzymaj każdego odcinka na 10 lub więcej sekund.

Ćwiczenia wzmacniające

Doskonały sposób na wzmocnienie nadgarstka do wyrównania obrażeń z pchnięciu kulą jest praktyka obracania przedramienia z skoślawiona do supinacji pozycji. Pronacji jest, gdy ramię jest utrzymywane dłoń w dół; supinacji jest, gdy ramię jest utrzymywane palmą. Umieść przedramię na blacie lub stole z dłonią w dół w skoślawiona pozycji. Delikatnie supinate ramię, obracając go tak, że tył dłoni spoczywa na stole. Tam iz powrotem 10 razy.

Hvordan å være kul om å ha Mandlene Fjernet

Hvordan å være kul om å ha Mandlene Fjernet


Du kom akkurat tilbake fra legen, og de fortalte deg at du må ha mandlene fjernet, noe som kalles en mandlene. Du er bekymret for utvinning tid og selve inngrepet. Heldigvis er det noen ting du kan gjøre for å være kul hvis du trenger å ha mandlene fjernet.

Hvordan å være kul om å ha Mandlene Fjernet

•  Snakk med legen din. Sørg for at du forstår hvorfor de er å fjerne mandlene og hva inngrepet innebærer. Vanligvis bruker de narkose for smertelindring (de banke deg ut) under inngrepet.

Snakk med legen din om utvinning tid. Finn ut hvor lenge du vil være på sykehuset for, hvis du er på sykehuset i det hele tatt, og hva potensielle risiko det er. Snakk om hvor lenge du skal være ute av skole eller arbeid, og hvor lenge det vil være før du kan gjenoppta normale aktiviteter.

Finn ut om risikoen. Generelt, risikoer inkluderer komplikasjoner på grunn av generell anestesi og blødning og infeksjon. Mens disse risikoene er frustrerende hvis de oppstår, de er sjelden livstruende.

Plan å spise myk mat for ca en uke til 10 dager etter operasjonen. En av de fine tingene med å få mandlene fjernet er at leger anbefaler søte, frossen mat som iskrem popsicles og slushees å forbedre helbredelse.

Husk at legen din ikke ville anbefale en mandlene med mindre du faktisk trengte det. Sjansen er din helse vil forbedre og du vil føle deg bedre sikt etter å få mandlene ut.

Hva er årsakene til et belegg på tungen?

Hva er årsakene til et belegg på tungen?


Det er tre typer belegg tungen - hvit tunge, gul tunge og svart, hårete tunge. Alle oppstå av forskjellige grunner. Ifølge Mayo Clinic, alle er vanligvis midlertidige, ufarlige tilstander.

Hvit Tongue

Et hvitt belegg oppstår når de små humper på tungen, kjent som papiller, bli betent. Betennelse skjer vanligvis på grunn av dehydrering, feber, puster gjennom munnen eller røyking. Matrester, bakterier og døde celler deretter få fast mellom hoven papiller og skape hvitt belegg.

Gul Tongue

Et gult belegg på tungen er også forårsaket av betennelse i papiller, som deretter samle gule bakterier. Røyking, puster gjennom munnen, dehydrering og feber alle føre til at papiller å bli betent.

Svart, Hårete Tongue

Svart, hårete tunge er preget av svart eller brun misfarging av tungen, sammen med en hårete eller furry belegg. Svart, hårete tunge er ufarlig. Ifølge National Institutes of Health, det noen ganger oppstår hos personer med AIDS.

Årsakene til svart, hårete tunge inkluderer dårlig munnhygiene og overdreven bruk av medisiner som inneholder bismuth, som Pepto-Bismol. Andre årsaker omfatter bruk av antibiotika, som kan forandre den normale bakterieinnhold i munnen. Heavy tobakksbruk er også en årsak.

Behandling av hvit tungen

Børsting tungen kan hjelpe bli kvitt hvit tungen. Drikke mye vann og spise crunchy matvarer - for eksempel epler, brokkoli eller popcorn - kan også bidra til å fjerne den hvite rusk fra tungen. Røykere bør slutte å røyke.

Behandling av Yellow Tongue

For gul tunge, Mayo Clinic anbefaler en hjemmebehandling involverer skånsom børsting av tungen med en løsning av en del hydrogenperoksyd og fem deler vann. Gul tungen kan indikere et problem med leveren eller galleblæren, selv om det er sjelden.

Behandling av svart tunge

Å pusse tennene og tungen to ganger om dagen er anbefalt behandling for svart, hårete tunge.
Hvis belegg på tungen av enhver type vedvarer i mer enn syv til 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.