Digidexo.com

lammelse lårmuskulatur

Hvordan diagnostisere Vocal Cord Lammelse

Stemmebånd lammelse, formelt kjent som Unilateral Vocal Fold Lammelse, er en dysfunksjon av tilbakevendende laryngeal nerve eller nervus vagus som stimulerer strupehodet. Den Vanlig tale kan vanligvis gjenopprettes med riktig vurdering og behandling.

Hvordan diagnostisere Vocal Cord Lammelse

Observer de første symptomene på Unilateral Vocal Fold lammelser. Disse pasientene opprinnelig tilstede med en karakteristisk pust, lavt lys stemme i de fleste tilfeller. Men stemmen også kan være høy-pitched på grunn av en kompensert falsett.

undersøke pasienten for kortpustethet, spesielt når du snakker. Dette er hovedsakelig på grunn av luft sløse forårsaket av dysfunksjon av glottis snarere enn noen betydelig innvirkning på lungefunksjonen.

•  Kontroller pasientens historie for noen nylige bryst, hode eller hals kirurgi. Den vanligste årsaken til Ensidig Vocal Fold Lammelse er en kirurgisk skade på strupehodet eller nervus vagus. Dette omfatter spesielt prosedyrer som fremre spinal kirurgi, en carotis endartectomy, en thyroidectomy, thorax eller mediastinum operasjoner.

Utfør brystet radiografi som den første bilde studien. Ensidig stemmebånds Lammelse kan også være forårsaket av en masse i brystet som en stor kardiomegali, mediastinal masse eller Pancoast svulst som forstørrer venstre atrium til det punktet at det skader venstre vendende laryngeal nerve.

Gjennomføre en computertomografi (CT) scan eller magnetisk resonanstomografi (MR) skanne hvis brystet radiografi er negativ. Hele banen av vagus og tilbakevendende laryngeal nerver bør undersøkes for skader, som krever avbildning fra bunnen av hodeskallen til aortabuen for venstre nerver og krageben for de rette nerver.

Hvordan Unn Vocal Cord Lammelse

Hvordan Unn Vocal Cord Lammelse


Stemmebåndslammelse har et bredt utvalg av årsaker, alvorlighetsgrad og behandlinger. Det kan rydde opp etter seg selv, svare på noen få økter av terapi eller kreve kirurgi. Det er viktig ikke å ignorere den plutselige utbruddet av symptomene, siden den enkelte ikke kan huske opplever noen hode eller nakke traume, eller det kan være noen merkbar årsak. Å få behandling er viktig, og heldigvis, ikke for vanskelig.

Bruksanvisning

Unn Vocal Cord Lammelse

Søk medisinsk hjelp når de opplever symptomer som plutselig vokal svakhet eller redusert pitch, breathiness, en grov eller "gurgle" lyden til stemmen, svelgeproblemer (hyppige choking eller aspirasjon av mat) og kortpustethet.

ha en lege fastslå omfanget av lammelse. Det mest vanlige er for bare en av de stemmebåndene (også kalt stemmebåndene) for å bli påvirket (ensidig).

Start med minst invasiv måte å behandle stemmebånd lammelse mindre legen din anbefaler deg noe annet. Dette ville være stemmeterapi, pusteøvelser, strategier for å kontrollere tonehøyde og volum, og plassering av hode og nakke for optimal vokallyd.

Gå til legen din igjen hvis symptomene fortsetter. Ikke legg den av.

Få detaljer fra legen din om nøyaktig hva som vil bli gjort, hvorfor og hva effekten vil bli. For å behandle ensidig lammelse, innebærer operasjonen vanligvis bevege den inaktive stemmebånd nærmere den aktive ene, eller "forsterke" lammet snor med injeksjoner av kollagen eller noen annen substans.

Hold styr på alvorlige symptomer som choking, blokkering av luftveiene eller gjentatt aspirasjon av mat eller væske. Ring legen din umiddelbart dersom noen av disse oppstår. Dette kan tyde på dobbel lammelser, som kan være livstruende.

Stol på legen din. Han må kanskje utføre en trakeotomi å tillate luften for å nå luftrøret (luftrør). Dette krever ved hjelp av et rør gjennom en åpning utsiden av halsen, i stedet for gjennom munnen.

Resume logopedi etter operasjonen for å forbedre din pust og stemmebruk og for å lære nye vokal vaner.

Hint

 • Noen tilfeller av stemmebånd lammelse klart opp av seg selv innen et år eller så. Av denne grunn en lege ofte ikke vil behandle tilstanden med kirurgi eller andre invasive tiltak til han er sikker på at pasienten trenger det.
 • Stemmebånd lammelse påvirker åpningen mellom stemmebåndene gjennom som du puster. Hvis bare den ene siden er lammet, kan pusteproblemer være minimal. Hvis begge sider er berørt, kan plassen stenge, krever radikal kirurgi.
 • Følg du legens råd. Operasjonen er nødvendig for dobbel stemmebånd lammelse, en trakeotomi, er ubehagelig og krever endringer i livsstil å vedlikeholde, men uten det kan du kvele i hjel.
 • Hvis du har aspirert (pustet inn) mat eller væske i lungene, kan kirurgen må behandle deg for lungebetennelse i tillegg.

Hjernesvulst Symptomer og ansikts lammelse

Hjernesvulster er både noncancerous og kreft. Tumorer i hjernen resultat av en unormal vekst av celler. Cellene begynner å vokse og dele på en ut-av-kontroll beløp. Hjernesvulster har mange symptomer, ansikts lammelse være en.

Hjernesvulst Symptomer og ansikts lammelse

Ansikts lammelse kan føre med en hjernesvulst. Lammelse generelt utvikler seg langsomt, og vil forårsake hodepine, hørselstap eller anfall.

Hjernesvulst og Beslag

En tredjedel av hjernesvulst pasienter opplever anfall som sin første symptom. Beslag er et resultat av avbrytelsen av den normale strøm flyte i hjernen. Beslag er den vanligste symptomet på en hjernesvulst.

Hjernesvulst og Psykiske lidelser og personlighetsforandringer

Atferdsproblemer kan oppstå, for eksempel endringer i personlighet og temperament. Problemer med kommunikasjon, hukommelse, forvirring, konsentrasjon og alvorlige problemer med forstand kan forekomme på grunn av trykk fra bygge tumoren inne i hjernen. Denne svulsten tilstedeværelse kan påvirke deler av hjernen som styrer personlighet.

Hjernesvulst og Mass Effect

Oppkast, kvalme, synsproblemer, hodepine og mentale endringer kan resultere fra masse effekt. Disse symptomene kan oppstå som trykket inne i hodeskallen økes ved veksten av tumoren. Det kan også være et resultat av hydrocefalus, fluid som strømmer rundt og gjennom hjernen, blir blokkert, og / eller ved ødem-svellende rundt tumoren og av hjernen som et resultat av væske akkumuleres.

Hjernesvulst og Focal og lokale symptomer

Focal symptomer inkluderer redusert muskelkontroll, hørselstap og andre problemer som summende lyder, nedsatt følelse, mangel på koordinasjon, svakhet eller lammelser, balanseproblemer, vanskeligheter med å gå og dobbeltsyn.

Hvordan Stopp søvn lammelse

Hvordan Stopp søvn lammelse


Søvnparalyse er en ufarlig søvn problem når det ikke er forbundet med symptomer på narkolepsi eller søvnapné. Også kalt isolerte søvnparalyse, tilstanden er preget av bevissthet om kroppens muskellammelse, eller muskel atonia, under REM-søvn. Noen ganger er dette urovekkende lammelse er ledsaget av drømmeaktige bilder projisert inn i soveplass. Dette hallusinogene bilder kan omfatte følelsen av en inntrenger i soverommet. Ifølge Reseacher J. Allan Cheyne, er 25-30% av befolkningen antas å oppleve søvnparalyse minst én gang i sitt liv. Mange guider eksisterer for å forebygge søvnparalyse, men få diskutere hva de skal gjøre i løpet av møtet. Selv skremmende, kan søvnparalyse stoppes med en kombinasjon av psykiske og fysiske taktikk. Kontrollere frykten er nøkkelen.

Bruksanvisning

•  Før du går til sengs, skriver en uttalelse som "jeg er i søvnparalyse, en naturlig tilstand forårsaket av muskel atonia, og jeg er ikke i fare." Bruk dine egne ord, og huske uttalelsen.

Gjenta din aksept hvis søvnparalyse inntreffer mens det sovner eller når du våkner opp.

Ikke kjemp mot lammelser. Følelser av trykket vil bare forsterke gjennom motstand. I stedet er nøkkelen til å slappe av.

Legg merke til pusten din. Pust i normalt tempo, men med en full inhalerer og puster. Kontrollere pusten din vil bidra til å kontrollere frykten.

Wiggle din tå eller fingeren. Knuger knyttneve er også effektive. REM muskel atonia er ikke perfekt, og ofte ekstremitetene kan flyttes, som kan bryte lammelse helt.

Rop om hjelp. Noen mennesker kan lage korte lyder, hoste, eller stønn i søvnparalyse. Tren dine sovende partner for å vekke deg hvis du gjør en bestemt lyd.

Hvis ingen av disse taktikk arbeid, prøv å gå med strømmen. Hvis du føler at du blir "presset" inn i sengen, bruke viljestyrke til å trekke. Dette kan resultere i å flytte inn i en klar drøm.

Tips og advarsler

 • Søvnparalyse skjer ofte flere ganger i en natt. For å hindre at disse tilbakevendende episoder, gjør 10-15 minutter med moderat trening i hjemmet etter oppvåkning. Nøkkelen er å heve pulsen for en vedvarende og målte tid. Bruk uansett hjem treningsutstyr du har i huset, eller gå trapper. Calisthenics eller yoga er flere gode alternativer.
 • Mens isolert søvnparalyse er ufarlig, kan det være skremmende, provoserende angst og videre søvn fragmentering. Føler seg trygge er den eneste "kur" for de emosjonelle komponentene av søvnparalyse, så har en nær venn telefonnummer på hånden for å ringe. Terapeuter, ministere, og drømmearbeidere er også trent i naturlig søvnparalyse behandling.

Ansikts lammelse Øvelser

Ansikts lammelse Øvelser


Ansikts lammelse kan følge et hjerneslag, hjernesvulst eller sykdom som kalles Bells parese, som er en betent ansikts nerve. Det kan vare så lite som tre timer eller så lenge som tre dager, og det er en fare for permanent misdannelse, så en spesiell øvelse diett er designet for å hindre slike skader og hjelpe utvinne pasienter.

Massasje

Massasje er generelt en effektiv måte å begynne øvelser. Meldinger ansiktet i et sirkulært mønster, forsiktig strekke huden fra munnen mot øret vil bidra til å stimulere skadede nerver. Også, gni en isbit, eller baksiden av en elektrisk tannbørste, på pannen anbefales.

Forsøk å holde kjeven avslappet ved å åpne forsiktig munnen. Også plassere en finger eller tommelen inni kinnet å massere dine kinn muskler.

Lydløs og vokal øvelser

Det er visse tause lyder som kan uttales mens du trener ansiktet. Å gjøre en "ee" lyd mens smilende, pucke opp leppene dine som om å lage en "ooo" lyd samt å plassere tungen bak tennene nede, noe som gjør en "ahh" lyd har vist seg effektive.

Også, lese og snakke mens konsentrere seg om å høres ut dine ord, hjelper ansiktet venne seg til normal bevegelse igjen.

Når og hvor du skal utøve

Gjenopprettingsprosessen etter ansikts lammelse kan være lengre for noen, og eksperter foreslår pasienter følge deres grunnleggende rutine så mye som to til tre ganger om dagen. Dessuten er det anbefalt å konsentrere seg mer om å gjøre øvelsene riktig enn å bekymre seg for hvor mange ganger om dagen du gjør dem.

Prøv å trene foran et speil slik at du kan bedre kritikk din fremgang. Spesielt se på forskjell i fremgang fra venstre ansikt til høyre, og prøver hardt å holde dem balansert.

Depresjon forårsaket av lammelse

Depresjon forårsaket av lammelse

Hvordan Depresjon Works

Ifølge Christopher og Dana Reeve Foundation, folk som er lammet er dobbelt eller tre ganger så høy sannsynlighet for å lide av depresjon enn noen som ikke er deaktivert. Depresjon skaper en negativ effekt på den enkeltes trivsel. Det kan påvirke hans humør, ytelse og energinivå, søvnmønster, appetitt, ambisjon, problemløsning ferdigheter og hans generelle syn på livet og seg selv. Personer som lider av depresjon ofte forsømmer sin hygiene og ernæring; kan de ikke bryr seg om sitt kosthold eller kan neglisjere deres hud. De er også utsatt for å stenge ut familie og venner. De finner ingen glede eller mening i noe, og ofte slå til narkotika for å lette deres emosjonelle nød.

Medvirkende faktorer

Personer som gjennomgår traumatiske livshendelser, slik som skilsmisse, tap av en kjær eller en jobb, eller økonomiske problemer, står i fare for synkende inn i en depresjon. For en som er lam, kan den følelsesmessige smerte og trøtthet i forbindelse med uførhet være en medvirkende faktor for depresjon. Den fysiske endringen i hvordan kroppen ser ut og tap av selvstendighet ofte føre til psykiske problemer.

Lammelse Stress Behandling

Stress forbundet med lammelse er enorm, og de individuelle behovene hjelpe med å mestre sin situasjon. Med hjelp av atferdsmessige praksis, for eksempel psykoterapi, og med hjelp av medisiner, er depresjon behandles. Ekstra forholdsregler må utvises ved forskrivning medisiner til personer med ryggmargsskader. Når en person er begrenset til en rullestol eller lider av en trykksår (sår i huden), kan han oppleve vekttap eller vektøkning. Antidepressiva fungerer ved å balansere hjernens kjemikalier. Trisykliske medikamenter, for eksempel Elavil og Tofranil kan være en effektiv behandling for depresjon, men kan også ha alvorlige bivirkninger. SSRI (selektive serotoninreopptakshemmere) som Prozac kommer med færre bivirkninger og er generelt effektive i behandling av depresjon. En mer nytt antidepressivum, venlafaksin (Effexor), er kjemisk strukturert som trisykliske, men har mindre bivirkninger. Depresjon er ofte forårsaket av smerte påført nervesystemet, som venlafaksin sies å være effektive i lettelser.

Suicide Prevention

For de første fem årene etter skaden, personer som lider av ryggmargsskader står overfor den høyeste risikoen for alvorlig depresjon. Personer som lider av alvorlig depresjon er ofte i fare for selvmord. Deteksjon av depresjon tidlig og får riktig behandling er nøkkelen til å hindre selvmord. En Colorado undersøkelse uttalt at 86 prosent av personer som lider av høyt nivå lammelse rapporterte at deres livskvalitet var gjennomsnittlig eller over gjennomsnittet. Kun 17 prosent av sine akuttmottaket leger, sykepleiere og teknikere spådd denne livskvaliteten for dem.

Definisjon av søvn lammelse

Søvnparalyse er oftest assosiert med narkolepsi, en mer alvorlig søvnforstyrrelse. Men ifølge Terapeut Unlimited, påvirker søvnparalyse 20 prosent til 40 prosent av befolkningen, som begynner så tidlig som 10 år og redusere etter 17 år.

Funksjoner

Søvnparalyse kan oppstå når du våkner opp fra søvnen (hypnopompic) eller når du sovner (hypnagogic). Sleep lammelse er karakterisert ved manglende evne til å bevege seg en bestemt lem, muskel eller hele kroppen. Denne følelsen kan vare fra 10 sekunder til to minutter og kan være ledsaget av hallusinasjoner. Disse hallusinasjoner kan være en liten illusjon eller en full-skala hallusinasjon som vises virkelig for den enkelte. Hallusinasjonene kan være hørbar, visuell eller taktil i naturen.

Teorier / Spekulasjoner

Ifølge MedicineNet.com, er søvnparalyse antatt å være genetisk. Mangel på søvn, skiftende tidsplaner, rusmisbruk, sove på ryggen og andre psykiske / medisinske tilstander er knyttet til å sove lammelse.

Forebygging / løsning

Søvnparalyse kan vare en hel livstid. Det kan styres med støtte grupper, antidepressiva og søvnhygiene. Det er også gunstig for å behandle eventuelle andre underliggende medisinske problemer som kan knyttes til å sove lammelse. Ved hjelp av en søvn studie, kan en lege oppdage søvnparalyse og progresjon gjennom hele behandlingen.

Expert Insight

Ifølge National Sleep Foundation, kan sove lammelse behandles hjemme ved å forbedre søvnvaner. Søk medisinsk behandling når det er fare for skade på deg selv eller andre.

Fun Fact

Søvnparalyse har flere kallenavn. I USA er det ofte referert til som "heks riding ryggen din."

Hvordan behandle Lammelse

Hvordan behandle Lammelse


Lammelse er manglende evne til å flytte en eller flere muskler frivillig og vanligvis innebærer tap av følelse i tillegg. Det er vanligvis forårsaket av slag eller traumer som skader muskelen selv eller sin nerve forsyning. Flere sykdommer og gifter kan føre til lammelser i tillegg. Følgende trinn viser hvordan du behandler lammelser.

Bruksanvisning

•  Bruk ABCs (luftveier, pust og sirkulasjon) av akuttbehandling for alvorlige tilfeller av lammelser. Dette er ofte forårsaket av et slag eller traumatisk skade og krever styring av luftveiene, hjelp med å puste og fortsetter blodsirkulasjonen.

stabilisere og immobilisere ryggraden for å hindre ytterligere skade på ryggmargen i saker om personskade. En hard cervical krage og bakplate er normalt brukt til å transportere pasienten til sykehus.

Vær forsiktig i behandling av ryggmargsskader med kortikosteroider for å redusere betennelse og hevelse. Standard vare for ikke-penetrerende akutte skader i USA ryggmargen har vært store doser metylprednisolon kort tid etter skaden. Men nyere studier tyder uønskede bivirkninger kan oppveie eventuelle fordeler.

Utfør operasjonen først og fremst i tilfeller av lammelse forårsaket av impingement eller akutt forverring av nerver. Kirurgisk dekompresjon er vanligvis forbeholdt spesifikke skader som cauda equina syndrom, forstuet eller låste fasetter.

Begynn et omfattende program av yrkesmessig og fysioterapi. Dette inkluderer range-of-motion øvelser for å forebygge muskel kontraktur og kan kreve kirurgi for å kutte den forkortede sener og slipp kontraktur.

Hvordan korrigere elektrolyttforstyrrelser Lammelse

Hvordan korrigere elektrolyttforstyrrelser Lammelse


Elektrolytter er elementære stoffer i kroppen som bidrar til overordnede organ funksjon og helse. Hvis elektrolytter er for høyt eller for lavt, kan ubalansen føre til at du blir syk. En vanlig type ubalanse er lav kalium, som kan forårsake kramper, tretthet og muskelsvakhet. I moderate til alvorlige tilfeller, uregelmessig hjerterytme, midlertidig lammelse og død kan føre til.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din lege hvis du utvikler noen kombinasjon av svakhet, tretthet, unrelieved oppkast, hyppig diaré, muskelkramper, rask eller uregelmessig hjerterytme, eller lammelser (lemmer blitt veldig slapp, og du kan ikke føle dem). Hvis du har noen problemer med å puste, hoppe legens kontor og gå rett til legevakten. Du er i fare for lammelser fra hypokalemi hvis du regelmessig tar diuretika eller avføringsmidler; utøve iherdig og i lange perioder av gangen; har hjerte- eller nyreproblemer; eller har en kjent lavt kaliumnivå.

Samtykke til en blodprøve for serum kalium og til en 12-bly ekkokardiogram (EKG). Disse testene hjelpe legen vurdere hvor lavt kaliuminnholdet er, og til å bestemme hvordan du behandler den.

Legg høy kalium matvarer til kosthold, inkludert bananer, appelsiner og appelsinjuice, spinat, grønne grønnsaker, grønnkål og poteter. Legen din kan gi deg en omfattende liste over anbefalte matvarer. Hvis du allerede har lammelser fra hypokalemi, disse kosttilskudd endringer er for etter din akutte korskaliumnivå stabiliserer.

Ta kaliumtilskudd, dersom legen anbefaler dem. Ikke alle kosttilskudd er like, så forsiktig ta dosen legen din anbefaler, og sjekke etikettene for å være sikker supplement du velger inneholder riktig mengde av kalium.

La intravenøs kalium for å gjøre sitt arbeid hvis du er innlagt på sykehuset. Når kaliumnivået er stabilisert, lammelser og andre symptomer rydde opp.

Lammelser Definition

Paraplegic er en tilstand som er ofte forbundet med nervesystemet sykdommer, nevromuskulære lidelser og ryggmargsskader. I tillegg er paraplegic beskrivende for paralyse som forekommer ved visse deler av kroppen.

Symptomene på paraplegi er identiske med andre neurologiske sykdommer så som multippel sklerose og ryggmargen dekompresjon. Behandlingen av paraplegi innebærer intensiv pleie og samtidige behandlinger som fysiske, psykologiske, tale og legemiddelregimer.

Definisjon

Paraplegic, vedrører generelt et individ som lider av nevrologisk lidelse, paraplegi og paraparese.

Lammelser, i henhold til "Genetics Hjem Reference" av det amerikanske National Library of Medicine, er en "alvorlig eller fullstendig tap av motorisk funksjon i underekstremitetene og nedre deler av stammen." Med andre ord, er paraplegi en paralyse av de nedre deler av kroppen, slik som ben og føtter.

Årsak

Den vanlige årsaken til paraplegi, som nevnt i funksjonshemming Online, "er en skade eller traume til den nedre delen av ryggmargen." De spesifikke områder av ryggmargen som er berørt i paraplegi er thorax nerver 07:59 (T1-T8).

Hendelsene som kan føre til spinal-ledningen skader inkluderer sport, motor og husholdnings ulykker. Videre kan paraplegi være forårsaket av smittsomme, autoimmune sykdommer og genetiske.

Symptomer

Symptomene på paraplegia avhenge av området av ryggmargsskade. De vanligste symptomene, som postet i Helsebiblioteket i St. Joseph Medical Center, inkluderer "tap av muskelkontroll, følelse i nedre ekstremiteter, blære og tarm kontroll, samt seksuell dysfunksjon."

Symptomene oppstår vekslet --- enkeltvis eller i kombinasjon --- jo mer alvorlig ryggmargsskade, vil flere symptomer opptrer samtidig.

Diagnose

Diagnosen paraplegi, ifølge Dr. Michael Rubin, professor i klinisk nevrologi ved Weill Cornell Medical College i New York, er gjort av "utelukke andre lidelser, for eksempel multippel sklerose, som forårsaker lignende symptomer." Dette gjøres gjennom en rekke medisinske tester som computertomografi (CT) skanning, spinalpunksjon og refleks respons deteksjon. Videre er arvet genetiske faktorer skjelnet gjennom spesifikke blodprøver.

Behandlinger

Det er ingen sølv kuler for behandling paraplegi. Imidlertid kan flere fremgangsmåter anvendes samtidig for å behandle komplikasjoner forårsaket av lammelser. Blant disse behandlingene er fysioterapi, logopedi, streng narkotika diett, terapeutiske dietter, støttende rådgivning og bruk av hjelpemidler.

Overall, behandling for paraplegics krever intensiv fysisk og psykisk støtte fra helseeksperter og slektninger likt.

Hvordan takle søvn lammelse

Hvis du noensinne har våkne midt på natten og ikke vært i stand til å bevege kroppen din, har du sannsynligvis opplevd søvnparalyse. Denne tilstanden, som er mer vanlig etter perioder med søvnmangel, vanligvis oppstår når du faller i søvn eller våkner fra dvale. Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å minimere episoder.

Bruksanvisning

•  Opprettholde sunne sove og spisevaner. Få rikelig med søvn og holde seg til en rutine tidsplan. Begrens inntak av sukkerholdig mat, alkohol og koffein.

Minimer stress og delta i trening ofte. Stress synes å være en medvirkende faktor til en økning i søvnparalyse hendelser. Trening lindrer stress og forbedrer søvnkvalitet.

Hold en journal av din daglige aktiviteter, kosthold og søvn tidsplan. Se etter mønstre, for eksempel økte tilfeller av søvnparalyse på dager du gikk for å sove sent.

Sett deg opp og se på et sterkt lys i noen minutter hvis du finner deg selv opplever søvnparalyse ved å gå i dvale.

Forsøk på å avslutte søvnparalyse ved å flytte mindre muskelgrupper, slik som de i ansikt, fingre, tær eller tungen.

Våkn deg opp fra dvale lammelse episoder ved å ta stadig større åndedrag.

Ta kontakt med legen din for å finne ut om søvnparalyse kan tilskrives et annet søvnforstyrrelser, som for eksempel søvnapné eller narkolepsi. Delta i en søvn studie om nødvendig.

anmeldelser bivirkninger av dagens medisiner med din lege eller apotek. Noen medisiner øker søvnparalyse hendelser.

Tips og advarsler

 • Husk at søvnparalyse er mer vanlig hos ungdom. Hendelser har en tendens til å avta med alderen.
 • Avstå fra å sove på ryggen, da dette kan være forbundet med økt tilfeller av søvnparalyse.

Hva er årsakene til ansikts lammelse i Stroke?

Hva er årsakene til ansikts lammelse i Stroke?


Strokes skje raskt og til nesten 800.000 mennesker hvert år, ifølge American Heart Association. Strokes også føre til dødsfall av ca 150.000 mennesker hvert år. Faktisk, i 2005, én av 17 dødsfall i USA var på grunn av hjerneslag, ifølge AHA. Og ansikts lammelse er en av de viktigste skiltene forteller familie og beredskap arbeidere at noen har et slag.

Typer

For å forstå hvorfor ansiktet siger ned, må du først forstå hva et slag er. Det er to typer av slag, men resultatet er det samme: Blod stopper strømmer til en del av hjernen. Jo mer utbredt slag - en som påvirker omtrent 87 prosent av alle slagpasienter - er forårsaket av en blokkering av en arterie til hjernen. Den andre er forårsaket av en blødning fra et av skipene i hjernen.

Effekter

En effekt av et hjerneslag er ansikts lammelse. Faktisk, akuttmedisinske tjenester arbeidere, når du svarer på en rapport av et hjerneslag, umiddelbart se etter hengende på siden av ansiktet. Til syvende og virkningene av et slag avhenge av hvilken del av hjernen blir skadet, i henhold til Internett Stroke Center. Fordi hver side av hjernen er satt opp til å kontrollere den motsatte side av legemet, hvis en slagpasient viser ansikts hengende på høyre side, indikerer at den venstre side av hjernen blir skadet av blodtap. Alvorlighetsgraden av slag avhenger av hvor blokkering eller blødning oppstår i hjernen. Ansikts lammelse oppstår når slaget treffer området kjent som den primære motor cortex, som sitter omtrent midtveis i hjernen hvis sett fra foran til bak.

Fakta

Hvert år får rundt 795 000 mennesker har en ny eller tilbakevendende slag, ifølge AHA. Omtrent 600 000 er første angrep. Og mens de fleste slag rammet eldre mennesker, unge mennesker - selv barn - er ikke immune. I de fleste tilfeller folk får bedre.

Betraktninger

Virkningen av et hjerneslag er den mest alvorlige rett etter det skjer, ifølge American Stroke Association. Etter det, kan ofre begynner å vise tegn til bedring, selv om det avhenger av omfanget av skaden i hjernen. Det er også rehabiliteringsprogram som kan begynne straks etter at personen er medisinsk stabil, i henhold til den ASA. En bivirkning er depresjon, som, hvis venstre ubehandlet, kan bremse rehabiliteringsprosessen.

Forebygging / løsning

Risikoen for hjerneslag øker med alderen. Faktisk, er sjansen for å få slag dobler etter fylte 55, i henhold til ASA. Det er noen kontrollerbare risikofaktorer. Høyt blodtrykk er en viktig faktor som fører til slag. Røyking er også en stor bidragsyter, som er hjertesykdom og overvekt.

Lammelse på grunn av diabetes

Diabetes, en kronisk sykdom som medfører uregelmessigheter i kroppens evne til å bruke sukker, påvirker millioner amerikanere. Sykdommen er snikende, forårsaker nyresvikt, blindhet, hjerteinfarkt og slag. Hvis du har diabetes, er i faresonen for diabetes, eller har en familiehistorie med diabetes, kan ett ekstra symptom på diabetes-relatert sykdom involverer lammelser.

Vocal Cord Lammelse

Stemmebånd lammelse kan bli brakt videre av et slag, som kan være forårsaket av diabetes. The Mayo Clinic forklarer at med denne lidelsen, blir nerveimpulsene til strupehodet avbrutt, noe som resulterer i muskellammelse. Dersom stemmebåndene er lammet i en lukket stilling, blir luftstrømmen inn i lungene påvirkes. Hvis det er lammet i åpen stilling, kan din stemme bli breathy, hes eller svak.

Bells parese / nevropati

Neuropati oppstår når høye blodglukosenivåer er til stede over en lang tidsperiode. Diabetisk nevropati er nerveskader av diabetes. Bells lammelse (lammelse på den ene siden av ansiktet) er forårsaket av fokal neuropati, en type av diabetisk neuropati, hvor en gruppe av rammede nerver forårsaker plutselig svakhet eller smerte. Symptomer inkluderer dobbelt syn.

Diabetes Mellitus

Diabetes mellitus (gastroparese) er en medisinsk tilstand der musklene i magen er lammet. Mat og sekreter kan ikke tømmes normalt fra magen, noe som resulterer i kvalme og oppkast. Denne tilstanden kan også være forbundet med lammelse av tynntarmen og tykktarmen. Nevrologiske langsiktige komplikasjoner fra diabetes kan føre til disse lammende gastrointestinale forstyrrelser.

Stroke

The American Diabetes Association rapporterer at to av tre personer diagnostisert med diabetes vil dø av slag eller hjertesykdom. Lammelse er en av de mest vanlige handikap som resultat av hjerneslag. Lammelse eller svakhet kan påvirke bare ansiktet, arm eller ben, eller kan påvirke hele den ene siden av kroppen og ansiktet.

TIA

Forårsaket av et midlertidig avbrudd i blodtilførselen til hjernen, en forbigående iskemisk attakk (TIA) produserer symptomer som ligner på et slag --- imidlertid vanligvis bare varer noen få minutter, noe som resulterer i ingen permanent skade. Symptomer omfatter plutselig svakhet og nummenhet eller lammelse i ansiktet, armen eller beinet, vanligvis på den ene siden av kroppen. The Mayo Clinic rapporterer en risiko for denne lidelsen er diabetes, som smalner arteriene til hjernen gjennom opphopning av fettavleiringer.

Hvordan behandle søvn lammelse

Hvordan behandle søvn lammelse


I folklore rundt om i verden, har tilfeller av folk våkne opp, men ikke klarer å bevege vært antatt å være et verk av spøkelser, demoner eller andre ting som går brak i natt. Nyere forskning har indikert at dette ikke er tilfelle, selv om søvnparalyse eksisterer. Under REM søvn i sinnet jobber raskt, men kroppen slår seg av sine fysiske funksjoner slik at det ikke beveger seg. Søvnparalyse oppstår når kroppen reagerer som den ville gjort i REM søvn, selv om personen er lys våken og klar. Noen ganger er denne ledsaget av hallusinasjoner som ofte traumatisk av natur. Det finnes måter å behandle søvnparalyse og de første trinnene begynner hjemme.

Bruksanvisning

•  Forbered kroppen din for en skikkelig søvn. Dette betyr at du trenger å spise godt i løpet av dagen, fordi søvn er påvirket av mineraler og næringsstoffer som du putter inn i kroppen din på en jevnlig basis. Du må også sette nok tid til side for skikkelig søvn, noe som ville være 6- til 8-timers perioder. Ta mindre naps og søvnparalyse vil være mindre sannsynlig å skje.

Hvis episoder av søvnparalyse fortsette å vedvare, bør du gå til legen din. Han vil se deg igjen og fortelle deg om de kan være forårsaket av en annen medisinsk problem, eller om han kan skrive en resept på noe som kunne hjelpe.

Hvis en resept er i orden, er det to viktigste de som vil bli gitt. Den første er Ritalin, som er tatt hver morgen for å arbeide på dagtid. Det bidrar til å regulere søvn sykluser, men det har blitt dokumentert å behandle søvnparalyse i noen voksne. Mer suksess har blitt sett med bruk av Clonazepam. Dette er tatt før søvn og regulerer søvnmønster annerledes og bedre i forhold til å sove lammelse enn Ritalin.

Når du tar noen form for medisin, sørg for å følge opp med en sjekk med legen din og overvåke dine søvnparalyse episoder å sørge for at de er avtagende.

Tips og advarsler

 • Prøv å sove på din side om natten. Det har blitt vist at å sove på ryggen er en posisjon som kan indusere perioder med søvnparalyse.
 • Når opplever søvnparalyse, ikke konsentrere seg om å våkne opp. De som lider av disse episodene sier det er best å sette dem ut av tankene dine hvis mulig, noe som vil redusere omfanget av episoden.

Hva er behandlingen for ansikts lammelse?

Selv om et hjerneslag eller svulst kan forårsake ansikts lammelse, Bells parese står for 75 prosent av ansikts lammelser tilfeller, ifølge National Institute of Health. Behandlingsalternativene spenner fra medisiner til fysioterapi til alternativ medisin.

Symptomer

Ansikts nerve går fra hjernen til ansiktet og sitter i en benete kanalen. Betennelse fra infeksjon eller skade forårsaker nerve til å gni mot beinstruktur og resulterer i ansikts lammelse. Dine symptomer kan inkludere plutselig svakhet eller lammelse på den ene siden av ansiktet som gjør det vanskelig å smile eller lukke øyelokket. Du kan også sikle, mister smakssansen, og erfaring øresmerter, hengende øyelokk, svimmelhet, ansiktsrykninger, munntørrhet og en manglende evne til å blinke.

Risiko

Selv om den eksakte årsaken til Bells parese er ukjent, har herpes simplex virus og varicella zoster virus vært innblandet. Skade på ansiktet eller hjernen, svulster som komprimerer nervene i ansiktet, og nevrologiske sykdommer som multippel sklerose og Guillain-Barre syndrom all øke risikoen for ansikts lammelse. Bakterielle infeksjoner som tuberkulose, syfilis og ørebetennelser også forårsake Bells parese.

Behandlinger

Behandling for Bells parese bør startes i løpet av vindu av muligheter, syv til ti dager etter tilstanden starter. Behandlingen er rettet mot å lindre kompresjon, årsaken til tilstanden.

Prednison, et kortikosteroid, reduserer betennelse i ansiktsnerven. Antivirale medisiner er effektive når et virus som forårsaker lammelse.

Fysioterapi bidrar til å unngå risiko risiko for permanente kontrakturer i ansiktet. Masserer ansikts muskel leverer blodet tilbake inn i området, bidrar til hastighet helbredelse til ansikts nerve og hindrer ansikts skjemmende forårsaket av lammelser.

Eye Treatment

Øyet på lammet siden av ansiktet kan bli tørr fordi du ikke kan blunke. Øyedråper, som du kan trenge så ofte som en gang i timen, smøre øyet. Bære en øyelapp om natten for å beskytte hornhinnen. Ekstremt tørre øyne kan føre til synstap.

Andre behandlinger

Andre behandlinger for ansikts lammelse inkluderer akupunktur, ansikts øvelser, avslapping terapi og botox injeksjoner.
De fleste tilfeller av Bells parese slutt løse i løpet av noen uker til flere måneder. Lidelsen er ikke livstruende, men kan komme tilbake og gi varig skade i et lite antall tilfeller.

Tidlig oppdagelse og behandling reduserer risikoen for permanent skade.

Øvelser for Stroke Lammelse på den ene siden

De fleste slagrammede utvikle noen form for funksjonshemming. Noen av de mer alvorlige problemer kan omfatte lammelse, rende pasienten med manglende evne til å holde gjenstander, manglende evne til å stå eller gå og talevansker. Ofte forekommer det lammelse bare på en side av kroppen, som den ene side er mer påvirket av blodpropp i hjernen. Mange overlevende derimot kan gjøre betydelige forbedringer gjennom terapi og rehabilitering.

Umiddelbar Therapy

For høyere sjansene for forbedring og utvinning, er det avgjørende at rehabilitering starter så snart pasientens tilstand er stabilisert, vanligvis innen 24 til 48 timer etter utbruddet av hjerneslag. Innledende trinnene innebærer muliggjør selvstendig bevegelse siden de fleste pasienter er lammet eller alvorlig svak. Pasienter oppfordres til å ofte endre posisjoner mens du ligger i sengene sine og delta i passive og aktive range-of-motion øvelser for å bidra til å styrke sine muskler og lemmer, spesielt de som har blitt svekket av hjerneslag. Passive øvelser er de hvor en fysioterapeut hjelper deg i å utføre bevegelser gjentatte ganger, mens aktive øvelsene er gjort av pasienten uavhengig av hverandre. En pasient kan deretter gå videre til å sitte opp, flytte fra seng til stol, stående, og selv gå uten hjelp. Terapeuter og sykepleiere hjelpe sine pasienter med komplekse oppgaver som å gå på toalettet, dressing og bading samtidig oppmuntre dem til å bruke sine nedskrevne lemmer mens utføre disse krevende aktiviteter.

CIMT og gåtrening Øvelser

Flere slagrehabiliteringssentre bruke CIMT. Denne formen for terapi innebærer begrensning av usvekket lemmer for å tvinge pasienten til å bruke slag svekket lem.

Gåtrening øvelser er også ofte brukt. I ganglag øvelser, starter du ved å praktisere hvordan å stå opp med de parallelle barer med hjelp av en fysioterapeut. Du vil lære hvordan du riktig og komfortabelt skifte vekten fra det ene benet til en annen, forfra og bakover og fra side til side. Du avanserer til å gå korte avstander mellom stengene, holde på dem for å få støtte. Med hjelp av terapeut, vil du ta skritt utenfor av barene ved hjelp av en rullator eller stokk. Du gjør dette mens iført en gangart belte rundt livet som et middel for terapeuten å holde deg og holde deg balansert.

Hjem Trenings Devices

Selv etter at du har forlatt sykehuset, vil en fysioterapeut gjør et hus besøk for å foreta de nødvendige anbefalinger om hvordan å skape et trygt og miljø som bidrar til rehabilitering. Terapeuten vil ofte kreve at du har hånd-hold barer, seter i badekar og dusj og toalett adaptere.

Bortsett fra hjelpemidler, er enkel treningsutstyr også viktig. En tredemølle kan brukes for å arbeide lemmer mens elastiske gummi rør som kan festes til døren knotter kan brukes til å strekke og trene armene.

Hvordan å stoppe et angrep av søvn lammelse

Hvordan å stoppe et angrep av søvn lammelse


Nesten alle lider av en sporadisk anfall av søvnparalyse. En sovende person plutselig våkner fra en drøm å finne han eller hun ikke kan bevege seg. Ofte synes det å være noen andre i rommet, en ondskapsfull tilstedeværelse som ikke kan sees eller som virker oppsatt på å kvele den sovende. Som skremmende som et angrep av søvnparalyse kan være, kan noen teknikker stoppe det og hindre fremtidige angrep. Følg disse trinnene for å finne ut hvordan.

Bruksanvisning

•  Innse at du lider av noe mer enn en miscue. Hjernen din, som hindrer deg fra å handle ut dine drømmer ved lammende kroppen din, rett og slett ikke har innsett at du har vekket. Det fortsetter å drømme, det er derfor du ser ting som egentlig ikke er der, og hvorfor du ikke kan flytte.

Prøv å bryte lammelse ved å konsentrere seg på å flytte kun én finger eller tå. Hvis du ikke kan gjøre dette, prøve å flytte øynene dine, ser side til side så raskt som du kan klare. Hvis du kan få en eneste kroppsdel ​​i bevegelse, er dette ofte nok til å bryte lammelse, dispelling drømmebilder og slik at du kan sitte opp.

Kom deg ut av sengen. Gå på do eller få en drink fra kjøkkenet.

Når du vender tilbake til sengs, sove på din side. De fleste angrepene av søvnparalyse forekomme til folk som sover på ryggen.

For å unngå fremtidige angrep av søvnparalyse, vedta en vanlig sovende tidsplan. Sørg for at du får tilstrekkelig hvile. Iverksette tiltak for å håndtere stress i hverdagen. Slutt å ta søvn hjelpemidler hvis du kan.

Tips og advarsler

 • Søvnparalyse er noen ganger forbundet med narkolepsi. Hvis du lider av plutselige anfall av søvnighet på dagtid, se en lege.

Hvorfor er Fingers Going Numb?

Hvorfor er Fingers Going Numb?


Nummenhet, ansett som en unormal tilstand, kan skje fra en rekke årsaker. Fingrene kan bli nummen på grunn av manglende blodtilførsel, spinal nerve press eller skade, eller mangel på visse vitaminer og mineraler, for eksempel.

Expert Insight

Raynauds sykdom, en blodåre hud uorden, gjør at blodårene til å begrense blodstrømmen og forårsaker finger nummenhet. Sheldon G. Sheps, MD tidligere leder av Hypertension divisjon ved Institutt for indremedisin ved Mayo Clinic, sier de at resultatene fra kald temperatur eksponering samt stress.

Effekter

Nødvendig for friske nerveceller, kan lav vitamin B12 forårsake nummenhet eller prikking i fingre og tær, inkludert andre symptomer, ifølge University of Maryland Medical Center. Øk inntaket av animalsk protein og meieriprodukter eller ta vitamin B12 kosttilskudd med vann, etter å ha spist.

Typer

Diabetes, karakterisert ved manglende evne i kroppen for å produsere insulin (type 1) eller i kroppens celler manglende evne til å gjenkjenne insulin, slik at glukose eller sukker til å bygge seg opp i blodet (Type 2), kan forårsake nerveskader langsomt over flere år. Dette kan føre til perifer nevropati - nerveskader forårsaker numne fingre, tær, føtter og hender.

Identifikasjon

Når du har trykket på median nerve, som ligger i håndleddet og levere følelsen til dine fingre og hender, kan det hende du har carpal tunnel syndrom. Behandlingen inkluderer iført en splint og skiftende arbeidsvaner, som å bruke en annen datamaskin tastatur eller mus.

Advarsel

Oppsøk akutt hjelp hvis du har valne fingre og utydelig tale; problemer med å gå; visjon endringer; tap av bevissthet; lammelser; har hatt et hode, nakke eller rygg skade; eller har mistet kontroll over tarmen eller urinblæren.

Tverrgående myelitt & influensa vaksine

Tverrgående myelitt & influensa vaksine


Tverrgående myelitt, eller TM, påvirker nerver i ryggmargen, forårsaker svakhet i ben, armer rygg, nummenhet og tap av funksjon. Selv om ikke bevist, mange mennesker tror influensa vaksine er en mulig årsak til noen tilfeller av TM.

Hva er transvers myelitt?

Tverrgående myelitt er en nevrologisk tilstand som oppstår når det er en betennelse i myelin nervefibrene i ryggmargen. Ifølge The transvers myelitt Association, er mulige årsaker til TM antas å omfatte virusinfeksjoner, unormale immunreaksjoner, bakterielle hudinfeksjoner og noen vaksiner, inkludert vannkopper, rabies og influensa.

Flu Vaccine og TM

Ingen bevist medisinsk koblingen finnes for å koble til de fleste influensavaksiner og TM. Anekdotiske bevis eksisterer, derimot, inkludert en 14 oktober 2008 artikkel publisert i Kansas nyheter og værmelding på en kvinne som ble diagnostisert med TM fire dager etter å ha mottatt en influensa skutt.

1976 svineinfluensavaksinen og TM

En dom at 1976 svineinfluensa vaksinen var en årsaksfaktor i et tilfelle av TM ble stadfestet av en amerikansk domstol i en 1 mai 1984 appell. US District Court for District of Utah funnet for saksøker, Verlin G. Unthank, som påstått kontrahering TM som en "direkte og andreplassen resultat av svineinfluensavaksinering."

Symptomer på TM

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds), symptomer på TM inkluderer smerter i korsryggen, muskelsvakhet og uvanlige opplevelser i tær og føtter, som fører til tap av ryggmargen funksjon og lammelser. Hvis du utvikler disse symptomene, bør du oppsøke lege.

Behandling

Behandlingen er utviklet for å administrere og lette symptomer; kortikosteroider kan være foreskrevet for å redusere betennelse. Hvile og fysioterapi anbefales for å opprettholde kroppens styrke og funksjon, ifølge The transvers myelitt Association.

Tidlig varsling tegn på ryggmargsbrokk

Tidlig varsling tegn på ryggmargsbrokk


Spina bifida er den vanligste fødsel defekt som påvirker anslagsvis 1.500 amerikanske babyer hvert år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Funksjoner

Nevralrøret (som danner hjerne og ryggmarg) av en utvikling av embryo ikke utvikler fullstendig. Effekter kan være alvorlig til svært mild. I alvorlige tilfeller, er en cyste eller væskefylt vekst på ryggmargen eller den indre ryggrad og vev blir utsatt for.

Risikofaktorer

Risikofaktorer inkluderer en forelder eller søsken som har ryggmargsbrokk, mors overvekt og mødre med ubehandlet diabetes eller på anti-anfall medisiner. The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds) linker spina bifida til lav folsyre forbruk av gravide kvinner.

Screenings

Unormalt i rygg veksten av et embryo kan oppdages ved rutinemessige ultralydundersøkelser eller hvis blodprøve avsløre høye nivåer av en bestemt type protein (alfaføtoprotein). En grundigere ultralyd eller en fostervannsprøve kan diagnostisere ryggmargsbrokk før fødselen.

Varselskilt

Varseltegn på spina bifida inkluderer et smilehull eller andre kjennetegn langs ryggraden av ryggen, en forstørret hodet fra spinalvæskeansamling i hjernen, en buet ryggraden, blæreproblemer, ryggsmerter og underkroppen muskelsvakhet. Noen babyer utvikle hjernehinnebetennelse --- en alvorlig, livstruende hjerneinfeksjon.

Tilleggsinformasjon

Den ninds sier at mer intens nerveskader eller lammelser oppstår ofte når den problematiske området ligger høyere på ryggraden. Korrigerende kirurgi utføres enten prenatalt eller etter fødselen, selv om noen nerveskader allerede påført er permanent.