Digidexo.com

smerter etter kjeve proteseoperasjon

Kan du har smerter etter å ha passert en nyre stein?

Nyrestein er herdet forekomster av sure salter og mineraler som kan danne inne i nyre og passerer gjennom urinveiene. Smerte nivåer fra passerende nyrestein varierer i henhold til flere ulike faktorer.

Små Stones

The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC) bemerker at små nyrestein kan passere gjennom urinveiene uten å forårsake noen smerter. Ofte disse typer steiner gå helt ubemerket.

Større Stones

Større nyrestein kan utløse bivirkninger, inkludert nyreskader, urinveisinfeksjoner og blødninger, rapporterer Mayo Clinic. Smerte eller ubehag forbundet med disse forholdene kan potensielt nøle etter en stein passerer.

Shock Wave Treatment

Personer med store steiner kan gjennomgå en prosedyre som kalles ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, som bruker kunstig genererte sjokk å bryte ned steinene, bemerker NKUDIC. Etter passering av steiner fra denne metoden, kan du oppleve smerter og blåmerker på ryggen eller magen.

Andre Stones

Smerte etter å ha passert en nyrestein kan også resultere fra dannelsen av ytterligere steiner. Den NKUDIC bemerker at leger vanligvis analysere passert steiner for å bestemme deres opprinnelse og å danne en plan for forebygging av fremtidige hendelser.

Betraktninger

UpToDate for pasienter bemerker at litotripsi seg selv kan utløse betydelig smerte, og noen individer som gjennomgår prosedyren kan kreve smertestillende medikamenter.

Kronisk Sinus smerte etter bihulebetennelse

Sinus flare-ups kan skje når som helst og kan bli provosert av flere variabler som klima, allergi eller forkjølelse. Under en bihulebetennelse en person kan oppleve svimmelhet, feber, hodepine og trykk i hele hodet. For noen, smerten aldri forlater selv etter bihulebetennelse klarner opp. Det er mange måter å behandle og unngå slike situasjoner.

Årsaker

Det er mange årsaker til en bihulebetennelse. Alt som infiserer nesegangene og årsaker hevelse kan føre til bihulene for å tette og produsere ubehagelig mengder press. Når en bihulebetennelse behandles med antibiotika, vil infeksjonen rydde opp, men smertene kan Persis fordi trykket produsert av en bihulebetennelse kan knuse og med skade de omkringliggende områder av hodet som ører, øyne og overkjeven.

Behandling

Anti-inflammatoriske smertestillende er den mest effektive behandling for kronisk sinus smerte på grunn av en tidligere bihulebetennelse. De vanligste anti-inflammatoriske smertestillende midler er ibuprofen, naproxen og acetylsalisylsyre. Disse stoffene kan lindre smerte og bidra til å redusere eventuelle betennelser eller hevelse som henger fra infeksjon. For mange er disse over-the-counter smertestillende midler gjøre triks, men for noen en resept kan være nødvendig.

Forebygging

Den beste måten å forebygge kroniske smerter fra en bihulebetennelse er å behandle deg selv med over-the-counter decongestants ved første tegn på tette bihuler. Dette vil hindre at bihulene fra muligens å bli smittet. Hvis du føler deg som om du har en bihulebetennelse, komme til lege så snart som mulig og begynne et antibiotikum diett for å unngå kroniske smerter. Du kan også gjøre enkle endringer i kostholdet ditt, søvnmønster og nivået av stress i livet ditt for å opprettholde et sunt immunsystem.

Symptomer

Noen ganger kan det være vanskelig å skille sinus symptomer fra en forkjølelse eller hodepine symptomer, men ofte sinusitis er ledsaget av smerter i flere områder i ansiktet. Folk som har alvorlige sinus problemer opplever ofte hodepine ved oppvåkning om morgenen som gradvis forverres i løpet av dagen. Lider ofte opplever rennende nese, lunger, en vedvarende natt hoste, og følelsen av å alltid bli overbelastet. Kronisk smerte er definert som den vedvarende smerte, selv etter at bihulebetennelse herdes.

Komplikasjoner

Mennesker som opplever kroniske smerter etter en bihulebetennelse kan trenge å bo under tett oppsyn fra en lege. Dersom smertene vedvarer eller forverres innen syv dager tar antibiotika, kan det være mer kompliserte saker skjer som migrene, tann bekymringer og selv infeksjon i andre områder av kroppen som brystet, ørene eller hjernen. Smerte er kroppens indikator på at noe ikke fungerer som det skal, så det bør ikke tas lett på.

Hvordan forberede måltider etter kjeve kirurgi

Kjeve kirurgi mest sannsynlig vil forlate kjeven kablet eller gummi-banded stengt, noe som gjør forbruket av mat heller vanskelig. Det er viktig å holde magen full for å sikre en rask utvinning.

Bruksanvisning

Dagligvare Shopping

•  Se etter elementer som inneholder mange næringsstoffer som allerede kommer i flytende form som for eksempel melk, suppe buljong, og smoothies.

kjøpe elementer som kan pureed lett slik at de kan være nippet gjennom et sugerør. Elementer som supper med kjøtt i dem ikke blande godt nok til å bli fortært gjennom et sugerør, og kan faktisk føre til problemer som de kan bygge opp en blokkering som gjør det vanskelig å konsumere noe så tynn som en milkshake.

Stock opp på vanlig iskrem, juice og myke frukter som lett kan blandes inn i milkshakes og smoothies.

Se etter elementer som ikke er melkeaktig i smak, for eksempel tomatsuppe, slik at dietten ikke er for tørt. Lage smoothies med masse gratis appelsinjuice i stedet for med yoghurt gjøre dem lettere å konsumere gjennom et sugerør og mer smakfull.

Klar Mat

Unngå å prøve å blande opp matvarer som du vanligvis spiser, slik at de kan inntas gjennom et sugerør. Du vil sjelden finne en pasta som kan blandes godt nok slik at den kan spises gjennom et sugerør, er du bedre å holde seg til ting som normalt forbrukes i flytende form.

Fjern smaken pakker fra Ramen Noodles og forberede denne er varmt vann så gi pasienten utbrudd av smaker som skiller seg fra milkshakes og andre meieriprodukter.

Bestill tynne supper og milkshake når spise ute.

Hint

 • Ofte vil legen gi deg en slags kokebok for å hjelpe deg med å spise etter kjeve kirurgi, men planlegger ikke å stole utelukkende på at fordi mange ganger oppskriftene bare ikke vil fungere rett etter operasjonen, mens kjeven er kablet helt stengt.
 • Ikke vær redd for å være kreativ med dine måltider, hvis det ikke fungerer første gang du prøver det så bare skrap det og prøve noe annet.
 • Sørg for at du skylle munnen etter hvert måltid og børste utsiden av tennene dine hvis du kan for å unngå blokkeringer fra forming.

Hva du skal gjøre for å lindre Lyske smerter Etter Korsrygg Fusion?

Lumbar fusjon kan ofte føre til lyskesmerter fordi nervesmerter fra sakroiliakalledd (SIJ) stråler ofte i lysken. Ifølge artikkelen "Korsrygg Fusion kan være smertefullt i sacroiliac" på eorthopod.com, en populær ressurs for skjelettsmerter, kan det oppstå lyskesmerter fordi "fusion skift tvinge på SIJ." Dessuten har noen pasienter med lyskesmerter etter lumbal fusjon fått fritak fra SIJ injeksjoner. Dermed kan behandle sacroiliac smerte etter lumbal fusjon lindre lyskesmerter i tillegg.

Om behandling av sacroiliac smerte

Ifølge Aurora Health Care, en Wisconsin integrert helsepersonell, er sacroiliac felles som ligger i nedre del av ryggen ", der ryggraden møter bekkenet." Smerten du opplever i lysken kan også bli følt i hoften eller baksiden av lårene. Umiddelbar behandling skal omfatte bruk av et anti-inflammatoriske medikamenter så som ibuprofen eller naproksen. Ta denne medisinen hver fire til seks timer før din lyske smerte symptomer er borte. Hvis du får ingen lindring med denne medisinen, ring din lege. Han kan foreskrive en muntlig steroid eller gi deg en kortison skudd for å lindre smerte.

Rest, Ice and Heat

Mens legen din har kanskje allerede fortalt deg å hvile, holde av føttene så mye som mulig. Du kan selv prøve å bruke en sacroiliac belte, på legens skjønn, for bedre støtte i ryggen og hoften. Dessuten bruker isen de første to eller tre dager etter behandling. Ice er mest effektiv hvis den brukes på 15- eller 20-minutters intervaller. Gjenta isen terapi hver fire til seks timer. Kontroller at du bruker en ispose og komprimere det direkte mot din kilde til smerte. Ice vil hjelpe minimere betennelse fordi den midlertidig begrenser flyten av blod til området. Når din første betennelser og smerte har stilnet, kan en varmepute øker blodgjennomstrømningen. Blodet frakter oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for helbredelse.

Trening

Du bør ikke starte noen rehabilitering øvelser før din første betennelse, hevelse og smerte har sunket. Sjekk med legen din så han kan ha sitt eget treningsprogram. Vanligvis vil du starte med noen grunnleggende tøyningsøvelser. Tøyningsøvelser vil øker fleksibiliteten i korsryggen som det strekker muskler og sener. Stretching er en annen måte å øke blodstrømmen til det myke vevet i ryggen og sacroiliac ditt område. Et eksempel på en strekk øvelse er å ligge på gulvet med knærne peker opp og føttene på gulvet. Trykk forsiktig korsryggen i gulvet og hold denne posisjonen i noen sekunder, deretter slappe av. Gjenta øvelsen 10 ganger. Som ryggen blir mer fleksibel og din smerte minsker, kan du gjøre mer vanskelige øvelser. Disse vil bidra til å legge stabilitet til din korsrygg og ta presset av din sakroiliakalledd. Derfor vil du lindre lyskesmerter i tillegg (Se Ressurser for flere øvelser).

Hvordan redusere smerte Etter brokk kirurgi

En brokk skyldes en svekket bukveggen. På grunn av denne svakheten, kan deler av magen eller indre organer stikker ut fra sin normale posisjon. Brokk kirurgi bruker en maskemateriale for å styrke eller bygge opp bukveggen, vil denne holde innholdet i magen på plass og hindre ytterligere utstå. For å bidra til å redusere smerte, må du oppsøke lege slik at han kan undersøke deg og finne ut hvilken type smertelindring som er best for din situasjon. Det er trinn du kan følge for å bidra til å redusere smerter etter brokk kirurgi.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din. Du trenger en oppfølgingsundersøkelse etter at du har brokk kirurgi. Legen vil vurdere din smerte, basert på din beskrivelse, og ved å undersøke din innsnitt. Han vil også se etter tegn og symptomer på infeksjon på operasjonsstedet, som også kan bidra til smerte.

Spør om smertestillende medikamenter. Legen din kan forskrive lindring medisiner best for deg. Legen din kan gi deg en resept på et medikament som er kodein basert, eller han kan foreskrive anti inflammatoriske medisiner. Hvis smertene dine er ikke veldig alvorlig, kan legen din fortelle deg å ta en over-the-counter smertestillende.

Spis bland matvarer. Mat med høyt fett eller matvarer som produserer gass kan opprørt magen. Gass smerter og urolig mage forårsaket av fet mat kan bidra til din smerte. Spis mat som er lav i fett og som ikke gir mye gass som bønner, brokkoli eller kål.

Få flytting. Spør legen din når du kan begynne å gå. Mild trening og turgåing hjelper til med helbredelsesprosessen. Som vev begynner å gro, vil smertene avta. Walking også bidrar til å lindre angst og stress. Disse kan bidra til smerte, og ha en innvirkning på hvordan du avtale med smerte. Ved å lindre stress, kan du bli bedre i stand til å takle smertene, og det vil ikke virke så alvorlig.

Bruk puter. Etter operasjonen, vil magemusklene bli sår. Det kan skade å nyse eller hoste. For å redusere smerte, et godt tak puter til magen når du nyser eller hoste å absorbere støt. Dette vil redusere smerte, og ta bort frykten for hoste. Hoste er spesielt viktig etter operasjonen fordi når du mottar narkose, lungene samle slimete. Du må hoste de slimete opp slik at den ikke bo i lungene og fremme lungebetennelse.

Tips og advarsler

 • Overvåk operasjonsstedet og holde det rent per legens instruksjoner. Ved å holde snittet rent, vil du redusere risikoen for en infeksjon.
 • Hvis du opplever blødninger, hevelse, smerte eller drenering fra snittene, ring legen din med en gang. Dette kan være tegn på en infeksjon som skal behandles. Også, hvis du opplever alvorlige smerter eller kortpustethet, ring 911.

Hvordan kontrollere smerte etter operasjonen

Det er ganske vanlig å oppleve smerter etter en operasjon. Noen mennesker har milde smerter mens andre har alvorlige ubehag. Du kan oppleve muskelsmerter, vond hals og / eller bevegelse smerter etter operasjonen. Selv om smerte kan være ubehagelig, er det en del av helbredelsesprosessen. Den viktigste faktoren er å lære hvordan å kontrollere smerte. Heldigvis er det flere måter å hjelpe deg å kontrollere smertene.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din før operasjonen og forberede deg for smerten. Legen din kan gi deg spesifikke detaljer om operasjonen, og la deg få vite hva slags smerter du kan forvente.

Ta smerte medisin etter operasjonen. Legen din vil gi deg den riktige smerte medisin å ta basert på ditt nivå av smerte. Det finnes flere ulike typer smertestillende medikamenter som NSAID-tallet (aspirin og ibuprofen), anti-inflammatoriske medikamenter, ikke-steroide piller, opioider (morfin og kodein), lokalanestetika og nerve blokker.

Mål din smerte ofte. Legen og sykepleieren kan be deg om å rangere smerten på en skala 0-10, der 10 er den verste. Denne informasjonen forteller dem om din nåværende medisinen fungerer og hvorvidt de trenger for å foreta en justering.

Bruk varme eller kulde terapi for å lindre smerten. Avhengig av hvilken type operasjon som du faktisk hadde, kan du være i stand til å bruke visse elementer som en oppvarming puten eller is, for å kontrollere smertene.

Lytt til avslapping kassetter eller myk musikk. Dette kan bidra til å skape rolige og fredelige bilder i ditt sinn, som hjelper deg til å glemme smerten. Gjør dette to ganger daglig under hele utvinning perioden.

Bruk komfortable klær. Du bør kle seg i løstsittende antrekk mens du gjenoppretter fra kirurgi.

Få nok hvile. Du bør bruke puter til å støtte deg når du sover og sørg for å sove i en komfortabel stilling.

Tips og advarsler

 • Du bør begynne å gå og bevege seg rundt så snart som mulig. Bevegelse gjør at kroppen kan helbrede raskere og hjelper deg til å puste mye lettere også. Legen din bør gi deg beskjed når det er greit for deg å begynne å gå.
 • Vær ærlig med din lege og sykepleiere om smerte som du opplever. Du bør informere dem om eventuelle bivirkninger som du måtte ha fra din medisinering.
 • Ikke kjøre bil inntil legen sier det er greit å gjøre det.
 • Visse smerte behandlinger kan gi bivirkninger som tretthet, kvalme, kløe og oppkast.

Hjem rettsmidler for tann og kjeve smerter etter operasjonen

Etter dental kirurgi, kan tannkjøttet bli betent og irritert. Selvfølgelig, avhengig av alvorlighetsgraden og omfanget av arbeidet, det kan legges lidelse på grunn av helbredelse av kjevebeinet eller tennene. Husk at nervene drives gjennom benet, inn i tennene og kan også være kilde til ubehag og smerte. Fordi det er flere faktorer, kan en hjemme bøte arbeide for en situasjon, men ikke for alle. Og alltid snakke med oral kirurg først om eventuelle rettsmidler du ønsker å prøve.

Lammende smerte

En enkel løsning er å swish varmt saltvann inn i munnen din. Salt har mange positive kvaliteter, inkludert antiseptisk. Saltvann kan potensielt svi. Hvis så, har man kanskje blandet for mye salt i vannet. Det kan svi verre når du arbeider med en sprukket tann. Men generelt, er saltvann trygt å bruke på vev nylig traumatiserte etter kirurgi.

Isposer er en annen måte å hjelpe nummen smerte. Bare anvendelse på siden av kjeven hvor det gjør vondt. Du kan selv holde en isbit direkte i munnen over anbudsområdet. Ice bidrar til å kjøle ned betennelsen og redusere smerte.

Masser tea tree olje eller annen tyggis-lammende produktet på verkebyll. Definitivt snakke med legen først for å finne ut hvor lang tid etter operasjonen må du vente med å søke aktuelle bedøvelsesmiddel til innsnitt området.

Yarrow root fungerer som en bedøvelse. Ta stiklinger av den friske roten eller bruke bladene og bruke dem direkte på tannkjøttet eller tennene for å lindre smerte. Igjen, snakk med legen din først.

For blødning og smerter, ta en avkjølt våt tepose, innpakket i et stykke gasbind og hold den mot sårstedet. Den garvesyre constricts små blodkar, hjelpe dem danne blodpropper. Våte teposer også bidra til å redusere hevelse.

Forsiktighetsregler

Etter alle kirurgi, pass på å bruke blodfortynnende. Ginko biloba og vitamin E kan føre til ytterligere blødning på grunn av dette. Aspirin, også er en blod tynnere, og så de eneste smertestillende midler som tas bør være de som anbefales av kjevekirurg. Hvis du bruker noen andre smertestillende, eller er på reseptbelagte blodfortynnende, sørg for at kjevekirurg er klar over hva du tar. Hvitløk, også kan forårsake blødninger. Som sådan, hvis du tar hvitløk, bør du avslutte bruken en uke før operasjonen og vente på å fortsette etter sting har grodd. Feverfew og ginseng kan også forårsake blødninger.

Avslappende urter, for eksempel kava kava og johannesurt kan øke effekten av anestesi, og bør seponeres cirka en uke før operasjonen.

Healing Aids

Homøopatisk middel, arnika, brukes til å redusere traumer og hevelse. Det er ofte brukt for eventuelle blåmerker situasjoner og kan hjelpe hastighet utvinning etter operasjonen. Arnica kan tas i tablettform, oppløst under tungen. Den er også tilgjengelig som en aktuell gel; sørg for å lese anvisningen på pakken for bruk.

Krydderet curcumin har anti-inflammatoriske egenskaper og så inkludert det i kosten kan også bidra til å avlaste den tilhørende hevelse og smerter på grunn av operasjonen.

Hvordan spise etter kjeve kirurgi

Hvordan spise etter kjeve kirurgi


Korrigerende kjeve kirurgi, også kjent som orthognathic kirurgi, er vanligvis utføres av enten en kjevekirurg eller en kjevekirurg. Hvis du har hatt problemer med å tygge, snakke eller puste, kan du være en kandidat for orthognathic kirurgi. Utvinning fra orthognathic kirurgi kan ta fra to til seks uker, avhengig av drift og pasientens kropp. Etter operasjonen, kan det være svært vanskelig å spise vanlig mat. Legen din vil gi deg en diett for å følge som vil ligne på trinnene nedenfor.

Hvordan spise etter kjeve kirurgi

•  Ta det sakte. Når du får ut av operasjonen, vil du sannsynligvis ikke føler for å spise noe for resten av natten. Ikke rush å spise hvis du ikke føler deg opp til det, men begynne å drikke vann så snart som mulig. Kroppen din trenger for å holde seg hydrert og utvinning tid vil ta mye lengre tid hvis du ikke begynne å drikke vann så snart som mulig.

Den første dagen etter operasjonen drikker stort sett væsker. Ikke spis mat som er veldig varmt eller kaldt, da det kan være for følsom for munnen. Hvis du har hatt noen tenner fjernet i kirurgi, ikke drikke dine væsker med halm, som suger trykk kan rive ut eller løsne stingene i munnen. Drikke væske som Sørg, som inneholder proteiner og vitaminer, og blande frossen frukt som bananer og blåbær for å lage smoothies.

Prøv myk mat resten av uken. Hvis du fortsatt ikke føler seg bra nok, ikke rush det og fortsette å drikke vitamindrikker som Påse. Men hvis du er ute etter litt mer næring, prøv cottage cheese, yoghurt, vaniljeis og potetmos.

Følgende uker etter operasjonen, sakte innføre hardere matvarer hvis de ikke plager munnen, som dampede grønnsaker, pasta og frokostblandinger som Rice Krispies. Ikke jag din utvinning, eller munnen kan føre til at du mer smerte og din helbredelsesprosessen vil ta lengre tid.

Realiser ditt utvinning tid vil ta opp til seks uker. Hvis du fortsatt ikke klarer å spise crunchy mat som kjeks, eller tøffe matvarer som kjøtt etter seks uker, ikke bli skremt. Kontakt legen din hvis du er bekymret for din helbredelsesprosess.

Hint

 • Unngå sure matvarer som tomatsaus og appelsiner fordi de kan irritere munnen.
 • Hvis du opplever munnen blødninger eller smerter, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan behandle Nerve smerte etter å ha en Stroke

Rammet av slag kan være en livsendrende opplevelse. Du må overvinne mange hindringer og, avhengig av hvor ille stoke var, kanskje du trenger å lære hvordan du gjør vanlige dagligdagse oppgaver som gåing og knytte skoene dine. På toppen av alt dette, kan du oppleve post-stroke smerte, noe som kan gjøre dagen-til-dag lever enda vanskeligere. Snakk med din primære omsorg lege om din post-stroke smerte. Han kan vurdere din situasjon og gi deg alternativene som passer best til dine behov.

Bruksanvisning

•  Registrer deg hos en smerteklinikk. Ett av alternativene som legen kan anbefale er en henvisning til en klinikk utviklet for å bidra til å behandle kroniske smerter. Legene arbeider på denne typen klinikk er spesielt trent til å håndtere og behandle smerte. Din kroniske smerter Legen vil jobbe tett med din primære omsorg lege for å sikre at du får riktig behandling.

Ta medisiner. Oral medisiner er den vanligste behandlingen av post-takts smerte. Med overflod av smertestillende medikamenter på markedet, kan det ta et par forsøk for legen din for å finne en kombinasjon av resepter som vil lindre smertene dine.

Tenk kirurgi. Du må kanskje kirurgi for å helt bli kvitt smerter forårsaket av hjerneslag. Deep hjernen og motor cortex stimulering er to prosedyrer som gir en viss grad av smertelindring for om lag 50 prosent av pasientene. Kirurgi kan virke som et drastisk tiltak for å håndtere kroniske smerter, men det kan være det beste alternativet for deg.

Prøv fysisk og atferdsterapi. Lav-effekt trening som gåing og svømming kan bidra til å lindre smerte hos noen pasienter. Stress kan legge til smerten at mange slagpasienter erfaring; meditasjon og yoga kan hjelpe deg med å slappe av og redusere stressnivået, og dermed redusere smerte.

Øvelse for sciatic smerte etter operasjonen

Øvelse for sciatic smerte etter operasjonen


Etter operasjonen kan du få en tilstand som kalles isjias, som er en betennelse i en av de fem store nerver som går ned lengden av ryggraden og inn i bena. Denne tilstanden er svært smertefullt og kan føre til noe tap av mobilitet. Heldigvis er det flere øvelser du kan gjøre for å lindre smertene.

Upper Body Lift

Begynn med å ligge ned på magen. Mens du er i denne posisjonen, presse overkroppen opp fra bakken og hvile på albuene med ryggraden buet. Hold i fem sekunder, og la smerten å flytte opp i øvre del av ryggen. Deretter tilbake til nøytral posisjon. Deretter holder hendene sammen bak ryggen og løft opp hodet og brystet mens du ser på gulvet. Hold denne posisjonen i fem sekunder og slipp. Forsiktig øke varigheten av denne heisen som smertene avtar.

Tilbake Fleksjon

Begynn med å ligge på ryggen og trekk knærne til brystet. Hold dette til et tall på 30 mens du føler en strekk i ryggen. Når du er ferdig, går du tilbake til den avslappede stilling. Som du blir sterkere og smertene begynner å forsvinne, kan du prøve å ligge på ryggen og bare stramme deg mage muskler i gulvet; Dette vil tvinge ryggen i gulvet. Hold denne i fem til ti sekunder før du slipper. Åtte til ti repetisjoner vil tillate ryggen din å gjenvinne styrke.

Hook-Lying mars

Mens du ligger på ryggen på gulvet, bøy knærne og plasser føttene flatt på gulvet. Med armene langs sidene, komprimere magemusklene og løfter beina og bevege føttene i et marsjerende bevegelse. Gjør dette til et tall på 30, to til tre ganger. Sørg for at du hvile i 30 slag mellom repetisjoner. Du kan også legge til et ekstra trinn ved å løfte armene over hodet og heve og senke motsatt arm over hodet ditt som du marsjere.

Torso Twist

Sitte på stolen sidelengs med høyre side av kroppen din mot baksiden av stolen. Sitte rett opp og puster og vri kroppen din til å gripe baksiden av stolen. Deretter utvide albuene og skyv høyre side av stolen vekk fra deg mens du samtidig trekker den venstre siden av stolen til deg. Se over høyre skulder og rotere overkroppen. Hold denne positur i 30 sekunder og gjenta på den andre siden.

Intens Side Stretch

Stå rett opp mot en vegg med armene rett ut i skulderhøyde og bena spredt fra hverandre. Sørg for at du er vendt bort fra veggen. Slå høyre fot så det parallelt med veggen og utsiden av foten berører den og legger en blokk bak det. Litt slå din venstre fot inn i kroppen din. Bøy høyre kne, slik at det er i en 90 graders vinkel og skyv venstre arm, slik at det er borte fra skulderen din. Bøy ned til høyre og plassere din høyre hånd på blokken. Strekk venstre arm opp og la den hvile på siden av hodet. Hold denne mens du teller til 30, deretter slappe av. Gjenta på venstre side.

Hvor lang tid tar det en brukket kjeve å helbrede?

Hvor lang tid tar det en brukket kjeve å helbrede?

Symptomer

Smerte er det klareste symptom på en brukket kjeve. Smerten vil bli en pulserende banke med sporadiske skarpe pangs. En brukket kjeve er også sannsynlig dersom kjeven din stikker ut lenger enn normalt, eller er rykket inn. Det vil være hevelse på siden av ansiktet hvor kjeven er brutt. Det er også mulig i alvorlige tilfeller å ha tungen falle tilbake inn i munnen og forårsake anstrengt pusting.

Diagnose og behandling

Å diagnostisere en brukket kjeve, vil en lege foreta en fysisk undersøkelse etterfulgt av en CT scan. CT scan vil identifisere nøyaktig hvilke bein i kjeven var brukket. De store bein i kjeven er maxilla og kjeven. Hvert bein har forskjellige seksjoner. CT scan vil vise hvilken del av benet ble skadet.
Behandlingen for en brukket kjeve varierer. Alvorlighetsgraden av skaden vil avgjøre om kirurgi kalles for. Etter kjeve kirurgi, er kjeven kablet stengt.

Hvor lenge vil det ta å helbrede?

Den gjennomsnittlige healing tid for en brukket kjeve er seks uker. Hvis de frakturerte segmenter av kjeven er riktig innrettet og uforstyrret under helbredelse, bør kjeven helbrede og være så sterk som i var før bruddet inntraff. Unntak fra dette vil være dersom pasienten har en ekstremt tynn kjeven eller ikke har tilstrekkelig blodtilførsel. I noen tilfeller, vil platene bli brukt til å hjelpe til med innretting av de frakturerte segmentene, og også gi korttidsstabilitet under helbredelsen. Etter at seks uker, kanskje ytterligere tannarbeid være nødvendig hvis tenner ble ødelagt samtidig som kjeven.

Smertestillende medikamenter for postoperativ smerte kontroll hos barn

Barn, på samme måte som voksne, trenger smertestillende medikamenter etter kirurgiske inngrep, i doser basert på pasientens alder, størrelse og utstrekning av kirurgi. Smertestillende medikamenter bør gis til et barn hjemme som anvist av lege.

Typer

Barn kan motta narkotika under og etter operasjonen for å kontrollere smerte. De utvinne i intensivavdelingen får beroligende medisiner og smertestillende.

Funksjoner

Smertestillende medikamenter kommer i ulike former, for eksempel væsker for yngre barn og piller for eldre barn. Et barn oppkast etter operasjonen får stikkpiller; intravenøse (IV) smertestillende midler gir en kontinuerlig strøm av smertelindring.

Narkomane

Narkomane er sterke smertestillende medikamenter forbundet med avhengighet risiko hos voksne; derimot, er narkotiske smertestillende medikamenter avhengighet svært sjelden hos barn.

Pasientkontroll

Barn over 7 kan gis smertestillende medisiner gjennom en IV som tillater barnet å trykke på en knapp når en ny dose med smertestillende medikamenter er nødvendig. Maskinen gir bare passende doser av medisiner, uten risiko for overdose.

Epiduralanestesi

I noen tilfeller leverer en epidural kateter medisiner direkte til området av smerte etter operasjonen, men vanligvis ikke brukes i mer enn fem dager.

Effekter

Vanlige bivirkninger av smertestillende medikamenter inkluderer kvalme og kløe, ifølge Hospital for Special Surgery, men justeringer kan gjøres for å minimere slike effekter.

Tegn og symptomer på en øyeinfeksjon etter katarakt kirurgi

Endoftalmitt er en svært alvorlig øyeinfeksjon som kan oppstå etter katarakt kirurgi. Øyelege tar forholdsregler før øye kirurgi for å unngå denne tilstanden. Denne type infeksjon sjelden forekommer.

Endoftalmitt og bakterier

En infeksjon etter katarakt kirurgi er vanligvis forårsaket av bakterier. De viktigste årsakene til disse typer infeksjoner er staph bakterier eller strep bakterier. Begge lever på huden.

Pain

Normalt er det svært lite smerter etter katarakt kirurgi. I endoftalmitt, begynner øyet å gjøre vondt. Denne smerten kan være relatert til lysfølsomhet.

Foto

En plutselig følsomhet for lys kan være et tegn på infeksjon etter katarakt kirurgi. Betennelsen i forbindelse med infeksjon kan forårsake dette følsomhet.

Nedgang i Vision

Med moderne katarakt kirurgi, vanligvis forbedrer visjon innen noen få dager etter operasjonen, men i endoftalmitt, visjonen begynner å bli verre.

Flytere

I endoftalmitt, partikler av celler eller klumper av bakterier posisjonen gelé i den bakre del av øyet. Pasienten ofte kan se disse partikler "flytende" rundt i øyet.

Hvordan bli kvitt of Wax i øret etter bading

Etter bading, voks buildup feller vann i øret. Denne stillestående vann i øret fører til smertefulle og potensielt farlige øreinfeksjoner. En hjemmelaget løsning slik som den som er anbefalt av Holly Hosford-Dunn i læreboka "Audiologi" koster bare en brøkdel av hva en lege besøk kostnader. Løsningen tar omtrent fem minutter for å gjøre, kan bli lagret for senere bruk, og er laget av materialer som allerede er tilstede i de fleste husholdninger. Hvis voks buildup vedvarer og du fremdeles føler smerte, kan du se en øre, nese og hals spesialist umiddelbart.

Hvordan bli kvitt of Wax i øret etter bading

•  Sett av en steril beholder. Løsningen vil være blandet i denne beholderen, så sørg for at det er en beholder som kan lagres enkelt.

Flyte like deler hvit eddik og rensevæske i beholderen. Bland godt.

Bøy hodet slik at det ene øret vender opp. Bruk en vann dropper å helle noen dråper inn i øret som vender opp. Riste på hodet og la løsningen å bosette seg i øret. La oppløsningen i øret 30 til 60 sekunder.

Bøy hodet slik at løsningen later øregangen. Håndkle tørke øret forsiktig og grundig.

Gjenta trinn 3 og 4 med de resterende øret. Hold ørene tørre i flere timer etter rengjøring med løsningen.

Oppbevar løsningen på et kjølig og tørt sted. Bruk denne løsningen etter bading til voksen buildup opphører.

Hint

 • Alltid være forsiktig når du setter løsninger i øret. Hvis du føler smerter etter bruk av løsningen, stoppe og se en øre lege umiddelbart. Bruk aldri en vattpinne til å rengjøre øret. Dette kan skade trommehinnen og forårsake permanent hørselsskade. Hvis du føler smerte i det hele tatt, se en lege før du setter noen løsning, selv over-the-counter, inn i øret. Hvis du setter løsningen i et øre med perforeringer, risikerer du å skade det indre øret.

Hvordan behandle Gass Pain Etter laparoskopisk galleblæren kirurgi

Noen grad av smerte er normalt etter laparoskopisk kirurgi galleblæren, en minimalt invasiv prosedyre hvor galleblæren fjernes gjennom flere små abdominal innsnitt. Mye av smerte etter fremgangsmåten er på grunn av gassen. Smertestillende medikamenter leveres etter behov, alt fra narkotiske smertestillende for de mest alvorlige smerter til over-the-counter smertestillende medisiner for den minst alvorlige. Det er også livsstil justeringer som kan gjøres for å minimere effekten av gass mens du helbrede fra operasjonen.

Hvordan behandle Gass Pain Etter laparoskopisk galleblæren kirurgi

Limit ekstra gass inn kroppen din når du svelger. Tygg maten sakte og forsiktig, og ikke svelge drikkevarer. Ikke svelg før munnen er lukket.

Unngå mat som er kjent for å skape ekstra gass i kroppen din. Noen eksempler er brokkoli, mais, kål, bønner, melkeprodukter og kullsyreholdige drikker. Begrens inntaket av disse matvarene for å avlaste overflødig gass buildup mens fordøyelseskanalen gjenoppretter fra kirurgi.

Ta en kort spasertur for å hjelpe gassen gå gjennom fordøyelseskanalen og redusere den resulterende smerte. Walking også hjelper kroppen å absorbere overflødig gass som gjenstår etter operasjonen. Korte turer rundt hjemmet er tilstrekkelig. Hard trening og lange turer er ikke anbefales.

Spør legen din om du kan ta over-the-counter antacida. Disse produktene er tatt før spising kan stoppe gass fra reiser til tarmen og eliminere tilsvarende smerte.

Kontakt legen din hvis gass smertene vedvarer etter å ha passert gass, eller hvis det fortsetter i flere dager i forbindelse med feber, vedvarende halsbrann, diaré, forstoppelse, kvalme eller oppkast. Disse symptomene kan være tegn på post-kirurgi komplikasjoner som en blokkert galle duct.

Måte å bli kvitt gassen etter galleblæreoperasjon

Galleblæren kirurgi er utført for å fjerne en galleblæren på grunn av gallestein eller betennelse. Operasjonen bringer lindring til pasienter som lider av hyppige galleblæren angrep, men det kan være noen pinlige problemer etter inngrepet som gass. Selv om ikke alle opplever en økning i gass smerter etter operasjonen, kan de som gjør finne lindring med behandling.

Evaluer din diett

De matvarer som du spiser bidra til gass smerter og oppblåsthet. Hold en food journal for hver liten bit som krysser leppene. Du vil begynne å se mønstre i maten som spises og når du opplever luftsmerter. Eliminere matvarer som synes å være årsaken til gass én matvare om gangen. Ta deg god tid med eliminering diett for å være sikker på at du pinpointing riktig mat for gass smerte.

Ditt kosthold må inneholde fiber, men det kan være på roten av gass problem. Innta små porsjoner av fiber rik mat på en gang for å sikre at du får nok fiber og du hindre gass smerte. Melkeprodukter kan gi luftsmerter hvis du er laktose intolerant. Vær spesielt oppmerksom på hvordan disse matvarene påvirker din tilstand. Noen pasienter utvikler en intoleranse overfor matvarer etter galleblæreoperasjon selv om de hadde noe problem før prosedyren.

Over skranke medisiner

Du kan bruke medisiner for å bli kvitt bloat og smerte av gass mens du har slike symptomer. Disse medikamentene er tilgjengelig uten resept i de fleste stoff butikker. De jobber raskt for å lindre dine symptomer.

Medisiner er også tilgjengelig for bruk før du spiser matvarer som kan potensielt forårsake problemer. Bruk disse medikamentene når du er på vei ut til middag. Med mindre du kjenner hver ingrediens brukt i en oppskrift når du spiser ute, kan du ved en feiltakelse spiser noe som fører til luftsmerter.

Herbal Treatment

Prøv urtemedisiner for en naturlig behandling for luftsmerter. Peppermynte-te kan hjelpe med luftsmerter og brukes for fordøyelsessykdommer i urtemedisin. Interessant, kan peppermynte hjelpe lindre smerten av en galleblæren angrep før operasjonen.

Cinnamon lagt til dine matvarer kan hjelpe på fordøyelsen etter galleblæren angrep. Kanel er lett legges til en rekke søte retter. Gjør kanel te for en beroligende middel for fordøyelses trøbbel.

Ingefær er et velkjent urt for fordøyelsesproblemer. Hold litt ingefær på hånden for å behandle kvalme samt gass smerte.

Hva er årsakene til gassen etter galleblæren fjernes?

Galleblæren fjernes, gjøres via en fremgangsmåte som kalles en cholecystektomi, er en av de mest vanlige kirurgiske prosedyrer utført i USA. De aller fleste cholecystectomies er gjort laparoskopisk, med tre-fire små snitt over magen.

Prosedyre

Når du fjerner galleblæren laparoskopisk, som har fordelen av kortere restitusjonstid og mindre smerter, må kirurgen blåse opp magen med karbondioksidgass for å øke synligheten og gjøre det enklere å manøvrere med instrumentene.

Carbon Dioxide

Pasienter rapporterer ofte skulder smerter etter operasjonen på grunn av noen gjenværende gassen innestengt. Det reiser ofte fra magen til høyre skulder.

Tarmgass

Pasienter rapporterer også tarmgass og oppblåsthet skyldes anestesi, smertestillende midler og maten du spiser og drikker den første dagen etter operasjonen.

Medisinering

Over-the-counter gassstillende midler (dvs. Gas-X) kan bidra til å behandle overdreven tarmgass.

Medisinering frie alternativer

Se på kostholdet ditt, og unngå sugerør eller gulping luft når du drikker. Du kan også lindre gass ved å legge på din venstre side.

RICE Behandling etter prostatakreft Surgery

RICE Behandling etter prostatakreft Surgery


RICE behandling har vært brukt for forstuinger, tøyninger og idrettsskader. Det kan også brukes etter at prostatakreft kirurgi, for å lindre ubehaget i det kirurgiske området. RICE står for Rest, Ice, Compression og Elevation.

Rest

Etter prostatakreft operasjonen er det viktig å hvile på området så mye som mulig ved ikke å sitte i lange perioder av gangen. Pasientene bør også unngå å stå eller gå for mye. For de to første månedene, ikke løfte eller prøve å bære tunge gjenstander. I tillegg, unngå belastning på mage eller bekken muskler. Spise en diett rik på fiber vil bidra til å forhindre en slik anstreng under en avføring.

Ice

Isposer kan lindre hevelse og ubehag i området etter operasjonen. Ice skal brukes i en ispose innpakket i en klut-aldri på bar hud eller i nærheten av området av operasjonssåret.

Kompresjon

Påføring komprimerer til det berørte området kan bidra til å redusere blåmerker og hevelser, to av de viktigste årsakene til smerter etter en radikal prostatektomi. Hevelse vil variere avhengig av størrelsen og plasseringen av snittet for å fjerne prostata. Påfør press forsiktig til området. En pose av frosne erter innpakket i en klut kan anvendes som en mer fleksibel form for kald komprimere i det kirurgiske området.

Elevation

Etter operasjonen kan pasientene ønsker å heve sine ben og hofter for å prøve å redusere hevelse. Dette kan gjøres i en sykehusseng eller hjemme ved propping opp hofter og ben med puter. Pasientene kan også heve foten av sin seng.

Informasjon om Kontinuerlig Pain Etter Knee Surgery

Informasjon om Kontinuerlig Pain Etter Knee Surgery


Hvert år kirurger operere på millioner av mennesker over hele verden for å løse knesmerter, kurere en sykdom eller behandle en skade. De fleste pasientene kan forvente å fullføre operasjonen på en poliklinisk basis, spesielt de som gjennomgår artroskopisk kirurgi i stedet for åpen kneoperasjon. Personer som vurderer kne kirurgi bør vurdere at kneet smerte noen ganger vedvarer etter operasjonen.

Knee Surgery Typer

Det finnes to hovedtyper av kneet surgeries- "åpne" seg og enere utført via artroskopi. Hver gang kirurgen erstatter deler av eller hele kneet, må han bruke åpen kirurgi. Kirurger bruker vanligvis artroskopisk kirurgi for menisk fjerning eller reparasjon, ACL rekonstruksjon, brusk eller bein fjerning, synovial vev fjerning og leddbrusk fjerning. "Utvinning fra kneet artroskopi er mye raskere enn utvinning fra tradisjonell åpen kne kirurgi," forklarer American Academy of Orthopaedic Surgeons.

Åpen kirurgi Pain

Kirurger må sette i kunstige kneet erstatninger hos pasienter hvis kneet leddene har blitt alvorlig skadet av sykdom eller skade. "Det mest vanlig tilstand som resulterer i behov for kneprotesekirurgi er artrose, en degenerativ, leddsykdom som rammer hovedsakelig middelaldrende og eldre voksne," i henhold til Highland Pain Institute. Kontinuerlig smerter etter denne type kirurgi kan angår refleks sympatisk dystrofi, infeksjon, blodpropp, eller hematomer (blod pooling rundt kneleddet). Noen ganger kan smertene er ukjent.

Kne Artroskopi Pain

Mens kneet arthroscopy pasienter kan oppleve de samme tids typer post-kirurgi kontinuerlige smerter som de som har gjennomgått kneprotesekirurgi, kne Artroskopi noen ganger ikke klarer å eliminere den opprinnelige smerte og måtte utføres på nytt. "En stor risiko for arthropscopic kirurgi til kneet for forhold knyttet til vev tårer er at smertene ikke kan bli løst ved operasjonen, det kan til og med bli verre,» melder SurgeryEncyclopedia.com. Fordi kontinuerlig smerter etter kne artroskopisk kirurgi for smertebehandling er så vanlig, kirurger debatt om denne type kirurgi bør begrenses til kun akutte skader.

Forebygging / løsning

Kontinuerlig smerter på grunn av hematomer ofte bosette seg i tid, men kan kreve drenering i alvorlige tilfeller. Mindre enn én prosent av pasientene opplever infeksjoner i sine knær etter operasjonen på grunn av pre-operative medisinering. Men bør du har en infeksjon, må du varsle legen umiddelbart. "Telltale tegn er hevelse, feber, og enten vedvarende eller ny drenering ved snittstedet," ifølge Ortopedisk og Sports Service av Maussins. Mens Reflex Sympatisk dystrofi (RSD) skjer sjelden, kan healing ta år eller bli kroniske. Enkelte eksperter mener engstelige pasienter har en tendens til å utvikle RSD.

Betraktninger

Operasjoner som involverer patella - kneskålen - er mer utsatt for å utvikle kontinuerlig knesmerter etter operasjonen. "[Smerten] synes å være avhengig av hvor nøye rehabiliteringsplan er utviklet og / eller følges av pasienten,» melder SurgeryEncyclopedia.com. Husk at kunstige kneet erstatninger kan løsne, noe som resulterer i kontinuerlig smerte. "I tilfelle av en osteotomi, kan bein som har blitt kuttet ikke gro (pseudoarthrosis), eller bein fragmenter kan fortrenge på en uønsket måte,» melder Orthopaedic and Sports Service of Maussins.

Narkomane i behandlingen av kroniske smerter

Kronisk smerte er en tilstand av alvorlig, pågående smerte i en eller flere deler av kroppen. Det kan være forårsaket av fysisk skade, kan en medisinsk tilstand som artritt eller være idiopatisk i naturen. Narkotiske smertestillende medikamenter fra opiat familien er ett alternativ for behandling av moderat til alvorlig kronisk smerte.

Typer Opiater

Narkotiske smertestillende medikamenter inkluderer syntetiske og semisyntetiske opiater som varierer i styrke fra mild til svært sterk. De er tilgjengelige i pille form, flytende suspensjoner og IV løsninger og kan være lang eller kort skuespill.

Blant de minst potente av disse medikamentene er tramadol, kodein og propoksyfen, som ofte brukes for smerte etter tannbehandling eller mindre skader. Opiater av middels styrke som hydrocodone og oksykodon er blant de hyppigst foreskrevet, mens potente legemidler oksymorfon, morfin og fentanyl er vanligvis reservert for de mest alvorlige smerter.

Effektivitet

Opiater blir ofte sett på som en siste utvei for alvorlig, behandlingsresistent smerte. De virker ved å direkte påvirke deler av det sentrale nervesystemet ansvarlig for smerteoppfattelse, og er svært effektiv på å behandle moderat til alvorlig smerte i de fleste tilfeller. Dessverre har mange kroniske smerter lider ikke får adekvat behandling på grunn av en motvilje på den delen av legene å forskrive opiater på et langsiktig grunnlag for frykt for å forårsake avhengighet.

Forhold som opiater er ofte foreskrevet er kreft smerter, leddgikt, etter skade smerte og endometriose. De med kroniske smerter av usikker opprinnelse er mindre sannsynlig å bli behandlet med opiater medisiner.

Toleranse og avhengighet

Den mest alvorlige ulempen av narkotiske smertestillende midler er risikoen for avhengighet. Brukere utvikle en toleranse for stoffet, som krever stadig økende mengder for å oppnå de ønskede effekter. Dette fører ofte til økt dosering og hyppigere administrasjon, noe som kan gjøre det svært vanskelig å slutte.

Opiater føre til fysiske og psykiske abstinenssymptomer som øker i alvorlighetsgrad basert på dosering og hvor lenge medisinen ble tatt. Mens noen pasienter har ikke noe problem å få av opiater, andre finner seg ikke i stand til å slutte uten å oppleve en betydelig økning i symptomer.

Til tross for disse risikoene, de fleste kroniske smerter lider ikke bli narkomane. Ifølge DrugLibrary.org, kroniske smertepasienter reagerer ulikt på opiat medisiner enn gjøre misbrukere, og det er lite sannsynlig å utvikle de patologiske atferd sett i narkomane.

Side Effects

I tillegg til toleranse og avhengighet, kan opiater forårsake psykiske og fysiske bivirkninger som kan være alvorlige nok til å avbryte behandlingen. Den vanligste bivirkningen av opiat medikamenter er kvalme, men dette avtar vanligvis med tiden. Opiater kan også føre til forstoppelse som kan være alvorlig nok til å kreve medisinsk behandling i ekstreme tilfeller. Andre vanlige bivirkninger er kløe, eufori, døsighet, levende drømmer og problemer med vannlating.

Advarsel

Mens de fleste bivirkninger forbundet med opiater er ikke alvorlig, kan visse symptomer signalisere en livstruende reaksjon. Hvis du opplever problemer med å puste, rask puls, hals hevelse eller en manglende evne til å urinere, søke akutt medisinsk behandling umiddelbart.