Digidexo.com

sfet mat etter galleblæreoperasjon

Fettfattig mat å spise etter galleblæreoperasjon

Personer med store eller overskudd av gallestein ofte gjennomgå en operasjon kalt en laparoskopisk kolecystektomi. Det er fjerning av galleblæren. Selv om det ikke er et nødvendig organ, er det noen diett endringer folk bør ta når de ikke lenger har en. Lav-fett matvarer er spesielt viktig for personer som har gjennomgått galleblæreoperasjon.

Funksjon

Galleblæren lagrer galle og regulerer det er fordeling når det gjelder tid til å fordøye maten. Det ligger under leveren og hjelper folk fordøye spesielt fet mat.

Betydning

Selv galleblæren kanskje ikke synes viktig for de med perfekt fungerende organer, kan folk som har gjennomgått en kolecystektomi si noe annet. Uten riktig galle distribusjon, kan spise fet mat skape diaré eller en samlet syk følelse.

Typer

Det finnes mange typer mat folk kan spise etter galleblæreoperasjon. Fersk frukt og grønnsaker er det beste fordi de inneholder nesten ingen fett. Magert kjøtt som kylling brystene er OK også. Sørg også for å spise magre meieriprodukter hvis du ønsker melk eller yoghurt.

Forebygging / løsning

Selvfølgelig er det tider når folk rett og slett har lyst til splurging og spise en fet pizza eller ferie måltid. Det er gallesyre kosttilskudd du kan ta for å hjelpe kroppen absorbere fett lettere for de sjeldne anledninger.

Fordeler

Mange ender opp med gallestein på grunn av sine dårlige, fet dietter. Å ha galleblæreoperasjon gjør dem ta et skritt tilbake og revurdere sine måltid planer. Galleblæren er ikke det eneste organ påvirket av fett. Hvis du må ofre din galleblæren for en wake-up call, det er mye bedre enn et hjerteinfarkt år ned linjen.

Lav-fett dietter etter galleblæreoperasjon

Lav-fett dietter etter galleblæreoperasjon


Etter at en person har galleblæreoperasjon, er det ekstremt viktig at de følger en sunn lav-fett diett. Ellers vil det være vanskelig for dem å fordøye fett som kommer fra andre matvarer. En lav-fett diett reduserer mye av stimulering til området, slik at det å hvile og å sperre pinefulle spasmer i gallegangen.

Gode ​​Foods

Foods anbefales etter galleblæreoperasjon inkluderer fisk, kylling og magert kjøtt (minus noen fett eller hud), egg, melk (skummet), magre meieriprodukter som ost og yoghurt, suppe, salat og belgfrukter.

Matvarer for å unngå

Stekt og krydret mat kan føre til store problemer og post-kirurgiske galleblæren pasienter bør også unngå grønnsaker som kål, brokkoli, rosenkål og blomkål. Andre matvarer som ofte gir folk som har hatt denne type kirurgi vanskelighetsgrad er hele korn elementer, nøtter, frø og korn, og rik mat som kaker.

High Protein og Low Carb

Etter galleblæren kirurgi er det viktig å holde opp en diett som er høy i protein og lite karbohydrater. Mange synes det er veldig gunstig hvis de spiser fem eller seks små måltider gjennom dagen i motsetning til tre større funn. Fordøyelsen blir komplisert etter at galleblæren er fjernet, og mindre måltider er lettere å håndtere.

Grønnsaker og frukt

Mens bearbeidede ferske, løk og hvitløk kan også være gunstig etter operasjonen, dette er ikke tilfelle for alle så fortsette med dem med forsiktighet. Andre matvarer som lindrer stress i fordøyelsen er ferske tomater, sjalottløk, druer, epler, pærer og papaya. Agurker og rødbeter er stor, spesielt etter kirurgi, som er grønne grønnsaker.

Drikkevarer

Når området er mer sårbare etter galleblæreoperasjon, de fleste synes det er best å holde seg borte fra all kaffe, te, all alkohol og brennevin, fruktsaft eller noe kullsyre.

Livet etter galleblæreoperasjon

Leger utfører galleblæren kirurgi for å stoppe dannelsen av gallestein og smertene som følger galleblæren angrep. Operasjonen fjerner galleblæren og er den eneste permanente løsningen for gallestein. Det er ingen diettrestriksjoner etter galleblæreoperasjon, men det kan være noen bivirkninger. For de fleste bivirkningene er utholdelig.

Umiddelbart etter operasjonen

Gjenopprettingsprosessen etter galleblæren fjerning kirurgi vil avhenge av type kirurgi utført. Laparoskopisk kirurgi tilbyr en mye mindre invasiv teknikk enn tradisjonell åpen galleblæren fjerning kirurgi. Bare fire små snitt er gjort for å fjerne organ i stedet for et større fem til åtte tommers innsnitt anvendes i en tradisjonell åpen kirurgi.

Pasienter som har laparoskopisk kirurgi kan være i stand til å dra hjem samme dag. De som har åpen kirurgi vil kreve en lengre sykehusopphold --- så mye som to til tre dager på sykehuset.

Tilbake til arbeidet

De fleste pasienter er i stand til å gå tilbake til normale aktiviteter i løpet av få dager. Pasienter som gjennomgår en åpen kirurgi kan kreve en uke eller mer før å kunne gå tilbake til arbeid. Hver pasient er forskjellig og tilbake til normale aktiviteter vil variere fra person til person. Legen kan sette restriksjoner på å løfte for et par uker etter en åpen operasjon.

Fordøyelsesprosessen

Galleblæren er ikke nødvendig for fordøyelsen og de fleste ikke har noen problemer med fordøyelsen etter operasjonen. Galleblæren lagrer galle fra leveren, og frigjør den i tarmen som det er nødvendig. Uten galleblæren, er galle deponert rett inn i tarmen etter å ha spist. Denne endring i måten galle håndteres kan forårsake diaré hos noen pasienter. Vanligvis er dette passerer i løpet av et par måneder etter operasjonen.

Bivirkninger

Noen pasienter opplever kronisk diaré etter galleblæreoperasjon. De fleste pasientene mener diaré letter i løpet av få måneder. Komplikasjoner fra operasjonen omfatter skade på gallegangen eller leveren. Disse komplikasjoner forekommer sjelden.

Livsstilsendringer

Det er ingen diett restriksjoner etter galleblæreoperasjon, men kartleggingen av matvarer som forårsaker bivirkninger som diaré vil bidra til å minske problemet. Høyere fett matvarer kan være vanskelig å fordøye skikkelig og kan være årsaken til kronisk diaré hos noen pasienter. Velg magre proteinkilder og unngå fete meieriprodukter. Fettete stekt mat kan føre til diaré etter operasjonen også. Hold styr på de matvarer som forårsaker problemer og eliminere dem fra kosten. Noen opplever at mindre måltider i løpet av dagen i stedet for tre store måltider hjelpe med noen fordøyelses ubehag etter operasjonen.

Måte å bli kvitt gassen etter galleblæreoperasjon

Galleblæren kirurgi er utført for å fjerne en galleblæren på grunn av gallestein eller betennelse. Operasjonen bringer lindring til pasienter som lider av hyppige galleblæren angrep, men det kan være noen pinlige problemer etter inngrepet som gass. Selv om ikke alle opplever en økning i gass smerter etter operasjonen, kan de som gjør finne lindring med behandling.

Evaluer din diett

De matvarer som du spiser bidra til gass smerter og oppblåsthet. Hold en food journal for hver liten bit som krysser leppene. Du vil begynne å se mønstre i maten som spises og når du opplever luftsmerter. Eliminere matvarer som synes å være årsaken til gass én matvare om gangen. Ta deg god tid med eliminering diett for å være sikker på at du pinpointing riktig mat for gass smerte.

Ditt kosthold må inneholde fiber, men det kan være på roten av gass problem. Innta små porsjoner av fiber rik mat på en gang for å sikre at du får nok fiber og du hindre gass smerte. Melkeprodukter kan gi luftsmerter hvis du er laktose intolerant. Vær spesielt oppmerksom på hvordan disse matvarene påvirker din tilstand. Noen pasienter utvikler en intoleranse overfor matvarer etter galleblæreoperasjon selv om de hadde noe problem før prosedyren.

Over skranke medisiner

Du kan bruke medisiner for å bli kvitt bloat og smerte av gass mens du har slike symptomer. Disse medikamentene er tilgjengelig uten resept i de fleste stoff butikker. De jobber raskt for å lindre dine symptomer.

Medisiner er også tilgjengelig for bruk før du spiser matvarer som kan potensielt forårsake problemer. Bruk disse medikamentene når du er på vei ut til middag. Med mindre du kjenner hver ingrediens brukt i en oppskrift når du spiser ute, kan du ved en feiltakelse spiser noe som fører til luftsmerter.

Herbal Treatment

Prøv urtemedisiner for en naturlig behandling for luftsmerter. Peppermynte-te kan hjelpe med luftsmerter og brukes for fordøyelsessykdommer i urtemedisin. Interessant, kan peppermynte hjelpe lindre smerten av en galleblæren angrep før operasjonen.

Cinnamon lagt til dine matvarer kan hjelpe på fordøyelsen etter galleblæren angrep. Kanel er lett legges til en rekke søte retter. Gjør kanel te for en beroligende middel for fordøyelses trøbbel.

Ingefær er et velkjent urt for fordøyelsesproblemer. Hold litt ingefær på hånden for å behandle kvalme samt gass smerte.

Hva Foods Kan jeg spise etter galleblæreoperasjon?

Galleblæren kirurgi, også kjent som kolecystektomi, er en prosedyre for å fjerne galleblæren og lindre smerter fra gallestein eller andre problemer med orgel. Galleblæren er et unødvendig organ som kontrollerer strømmen av galle, en fordøyelseskanal hjelpemiddel, inn i tarmen. Uten galleblæren, frigjør leveren en konstant vedlikeholdslading av galle. Dette kan føre til fordøyelsesproblemer, men et riktig kosthold etter operasjonen kan lindre mange av disse problemene.

Ting å spise

Utvinne pasienter bør spise lav-fett, høyt fiber matvarer, inkludert hele korn, frukt, grønnsaker og magert kjøtt.

Hva skal unngås

Etter galleblæreoperasjon, bør pasientene unngå høyt mettet fett, fet eller vanskelig å fordøye mat som krembaserte supper, meieri eller rask mat. Matvarer som forårsaker gass, som brokkoli og kål, og høy syre matvarer, som for eksempel grapefrukt og kaffe, bør også unngås.

Frekvens

Spise hyppige, små måltider som er store nok til å lindre sult, men liten nok til å unngå fylde. De vanligste planene omfatter fem eller seks mini-måltider, men måltider kan være mer eller mindre hyppig grunnlag av preferanse.

Væsker

Det er svært viktig å holde seg godt hydrert, helst med rent vann. Men, drikke kalori væske, for eksempel buljong eller juice, hvis det er vanskelig å holde maten nede.

Alkohol

Pasienter bør aldri konsumere alkohol, i noen mengde, mens de er utvinne fra galleblæren fjernes.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene av galleblæren kirurgi er diaré, oppblåsthet og gass. Disse bivirkningene kan i stor grad unngås ved å følge et rent, sunt kosthold.

Healing Etter galleblæreoperasjon

Galleblæren er et lite organ som ligger under leveren din. Gallestein er små harde avleiringer som danner inni galleblæren. Du kan ha gallestein og ikke vet det. Noen ganger gallestein kan føre til ekstrem smerte eller infeksjon og krever kirurgi. Kirurgi for å fjerne galleblæren kalles en kolecystektomi. Dette er en felles operasjon med lav risiko.

Hospital Care

Galleblæren kirurgi krever et kort sykehusopphold. Etter operasjonen, vil du motta væske gjennom en IV til du kan drikke væske og spise mat. Etter operasjonen, bør du spise en lav fett diett. Å gro skikkelig etter operasjonen, må du endre posisjoner ofte og gjøre dype pusteøvelser. Disse handlingene forebygge lungebetennelse. Du vil bli hjulpet inn i en stol og bistått med å gå så snart som mulig. Umiddelbart etter operasjonen, vil du bli gitt smertestillende medikamenter som vil tillate deg å puste dypt og flytte rundt med mindre smerte. Du bør være klar for utskrivning fra sykehuset i 1 til 3 dager etter galleblæreoperasjon.

Home Care

Du vil fortsette å gro i flere uker etter kolecystektomi. I løpet av den første uken du er hjemme, ikke anstrenge deg eller bli trøtt. Hvil ofte slik at du ikke press deg selv. Klatre trapper sakte og stopper for å hvile noen få trinn. Ikke løft noe som veier mer enn 10 pounds, da dette kan legge for mye press på såret. Du bør unngå bad i løpet av den første uken og ta dusj i stedet. Med mindre legen din har bedt deg om noe annet, vaske såret med såpe og vann. Du trenger kanskje ikke en dressing med mindre klærne irriterer snitt. NYU Medical Center anbefaler at du følger en lav-fett diett i 6 uker etter galleblæreoperasjon. Etter den tid, gradvis legge fett i dietten din. Tilbake til dine vanlige aktiviteter og å spise et sunt kosthold så snart som mulig for å gro raskere.

Medisinsk intervensjon

Legen din vil planlegge en oppfølging besøk for å sjekke på din postoperativ fremgang. Hvis du har noen av følgende symptomer, bør du kontakte legen din med en gang, som det kunne være et tegn på utvikling av infeksjon: feber over 101 grader, noe som øker rødhet rundt såret, hevelse rundt såret, økning i væske drenering fra din innsnitt eller endring i utseendet av fluidet.

Vil jeg miste vekt etter galleblæreoperasjon?

Vil jeg miste vekt etter galleblæreoperasjon?


Galleblæren kirurgi ikke nødvendigvis føre til vekttap, selv om noen mennesker mister vekt etterpå. Galleblæren regulerer ikke vekt eller føre til vektøkning, skjønt, så fjerner det ikke direkte påvirke vekttap.

Galleblæren kirurgi

Den vanligste typen av galleblæren kirurgi er en laparoskopisk kolecystektomi, eller kirurgi for å fjerne galleblæren. Leger vanligvis utføre denne operasjonen når en pasient har gallestein som forårsaker smerte eller andre symptomer.

Galleblæren Funksjon

Galleblæren lagrer galle, som er laget av leveren, og utgivelser det inn i tarmen som svar på mat, spesielt fet mat. Bile bidrar til å fordøye fett.

Low Fat Diet Etter galleblæreoperasjon

Etter galleblæreoperasjon, noen pasienter ikke lenger fordøye fett veldig godt. Spise store mengder fett kan forårsake oppblåsthet, gass, diaré eller ubehag. Derfor mange leger anbefaler en fettfattig diett etter galleblæreoperasjon. Å spise en lav fett kosthold fører til mange pasienter til å gå ned i vekt.

Diaré

Noen pasienter opplever diaré etter galleblæreoperasjon. Leger aren € ™ t helt sikker på hvorfor dette er, men mistenker at det kan skyldes en økning i galle drenering i tykktarmen. Hvis diaré er alvorlig eller vedvarer over en periode av tid, kan pasienten oppleve noen vekttap.

Den umiddelbare Recovery Periode

Pasienter kan miste litt vekt i umiddelbar utvinning perioden, fordi de kan ha liten appetitt eller kanskje ikke føler seg godt på grunn av deres kirurgi. Pasienter generelt komme seg raskt fra galleblæren kirurgi, skjønt, og ikke miste mye vekt i løpet av denne tiden.

Hva skjer etter galleblæreoperasjon?

Operasjoner

Hva skjer etter galleblæreoperasjon avhenger mye av hvilken type operasjon som utføres. Det finnes to typer av galleblæren kirurgi: åpen kolecystektomi og laparoskopisk kolecystektomi. I åpen kolecystektomi, et innsnitt, vanligvis 6-8 inches i lengde, vil bli gjort i magen under brystkassen. Galleblæren fjernes deretter manuelt av kirurgen. I laparoskopisk kolecystektomi, er fire små snitt laget og Laparoskoper (små rør som kan holde kameraer eller verktøy) er satt inn. Galleblæren er fjernet ved hjelp av Laparoskoper. I begge tilfeller er pasienten ført til et gjenvinnings rom for observasjon. Kvalme og oppkast er vanlig etter at begge prosedyrer. Utover dette punktet, er situasjonen svært forskjellig for de to prosedyrene

Åpen Kolecystektomi

Etter åpen kolecystektomi prosedyre, er et sykehusopphold på opptil seks dager standard. Bevegelse er begrenset for å unngå å rive åpen snittet. Oksygen vil bli administrert til tider. Dyp pust og hoste på timebasis (mens våken) brukes for å holde lungene klare og unngå luftveisinfeksjon. Lav effekt etappe trening (mens du ligger i sengen) vil bidra til å unngå blodpropp. Kateter og T-rør (et rør for å drenere overskudds galle) anvendes. Disse vil bli fjernet når vanlig vannlating og galle produksjon retur. Smerte og kvalme medisiner er vanligvis foreskrevet. Etter å ha blitt løslatt, kan antibiotika, smerte og kvalme medisiner være foreskrevet. Det vil være restriksjoner på å løfte i opptil to måneder. Kosttilskudd endringer er vanlig etter en kolecystektomi og legen vil trolig gi en mat plan for å hjelpe til med dette.

Laparoskopisk Kolecystektomi

Etter en laparoskopisk kolecystektomi, de fleste pasientene kommer hjem neste dag og noen retur hjem samme dag. Tilsvarende løfte og kosttilskudd begrensning kan gjelde når laparoskopisk prosedyre er gjort, men generelt pasienter gjenoppta normal aktivitet i ca to uker etter operasjonen. Smerter, kvalme og antibiotika er ofte foreskrevet.

Post-operative risiko

Alle operasjoner har noen post-operative risiko. Den vanligste fare er infeksjon. Det kan være noen komplikasjoner som krever konsultasjon med en lege. I tilfelle av en feber, tegn på infeksjon rundt snittene (rød, hoven, eller oser pus), blødning på snittet eller unormalt farget avføring eller urin, ta kontakt med en lege. I tilfelle av brystsmerter eller pusteproblemer, kontakt lege umiddelbart.

Hva er forventet etter galleblæreoperasjon?

Galleblæren er et lite organ som ligger under leveren. Leveren gjør galle og overfører den til galleblæren for lagring. Galleblæren frigjør galle i tynntarmen for å hjelpe til med fordøyelsen. Når galleblæren blir betent, infisert eller full av gallestein (en formasjon av fast materie innenfor orgel), kan en person vise symptomer som magesmerter og kvalme. Galleblæren lidelser kan forvaltes og løses gjennom kosten modifikasjon, økt mosjon og smertestillende medikamenter. Hvis ikke gir disse tiltakene nok tilstrekkelig lindring, kan galleblæren kirurgi være nødvendig. Fjerning av galleblæren, kalt en cholecystektomi, kan utføres som laparoskopisk eller åpen kirurgi. Begge prosedyrene krever en viss tid for å bli frisk før du gjenopptar daglige aktiviteter.

Sykehusinnleggelse

Pasienter som har hatt galleblæreoperasjon vil forbli på sykehuset for en periode på utvinning. The American College of Surgeons forklarer at på grunn av de mindre invasive prosedyrer som brukes under laparoskopisk kirurgi, kan pasienten være i stand til å bli utskrevet senere samme dag etter sin operasjon. De som har hatt åpne prosedyrer vil trenge ytterligere to til tre dager å komme seg under oppsyn av sykehuspersonalet. Komme opp og vandre er et tidlig mål etter operasjonen, og sykepleiere vil hjelpe deg å oppnå dette under sykehusoppholdet. Folk som har hatt en kolecystektomi er vanligvis i stand til å begynne en flytende diett på sykehuset.

Smerte Levels

Noen grad av smerte er å forvente etter galleblæreoperasjon, selv om hver enkelt persons toleranse vil variere. Mange sykehus bruker en komparativ smerteskala, som ber deg om å måle smerte på en skala fra null til ti der null er ingen smerte og 10 er det verste du kan tenke deg å oppleve. Du vil bli spurt om hva din smerte Rangeringen er hele sykehusinnleggelse. Smertestillende medikamenter blir tilbudt i en rekke potenser, alt fra narkotika umiddelbart etter operasjonen ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler etter flere dager. Galleblæren pasienter bør ringe deres medisinske helsepersonell hvis smertene avtar ikke i løpet av uken, eller hvis det blir verre. Hvis du føler smerte på stedet av dine sting eller stifter, varsel oser fra såret eller får feber, få medisinsk hjelp så snart som mulig for å utelukke muligheten for infeksjon.

Wound Care

Din snittet vil bli dekket med enten masker, kirurgiske stifter eller en type lim som heter sterile strips. Oppfølgings avtaler for galleblæren kirurgi er generelt planlagt for en uke til en og en halv uke etter operasjonen, hvor tids stifter eller masker vil bli fjernet. De sterile strips falle av min seg i samme tidsrom. For den første uken etter operasjonen, holde snittet rent og tørt er viktig. Senke deg selv i et bad er ikke anbefalt, men dusjing er vanligvis greit for de fleste pasienter når de er hjemme. Du vil bli undervist i hvordan å endre bandasjer og hvordan du kjenner normal drenering (klar væske) versus den oser av en begynnelse infeksjon (tykk, gul-y puss). Unngå iført klær som gnir mot såret for å minimere ubehag under healing prosessen.

Diett

Mange som har hatt galleblæren problemer er vant til en lav-fett diett, som fet mat føre til mer galleblæren smerte. Når galleblæren er fjernet, er diett restriksjoner oftest løftet, selv etter en lav-fett diett er fortsatt en god idé for generelle helse. Kroppen din vil veilede deg i forhold til hva slags mat du kan og ikke kan spise etter en kolecystektomi. Hvis du føler deg syk til magen etter å ha spist stekt mat, for eksempel, så holde seg borte fra disse elementene for en litt lenger. Ellers kan de fleste galleblæren pasienter begynner å spise normalt igjen. Å drikke klare væsker er svært viktig under gjenoppretting. The American College of Surgeons foreslår å drikke minst åtte til ti fulle glass med vann eller andre ikke-koffeinholdige, alkoholfrie drikkevarer hver dag.

Avføringsmønster

Diaré er ofte en bivirkning av galleblæren kirurgi. Frekvensen og trang kan ikke være høy, men avføringen er vanligvis svært vassen i naturen. La legen vite om du har diaré i mer enn tre dager. På den andre siden av skalaen, kan du bli forstoppet hvis du tar sterke, narkotika for smerte. Dette problemet kan løses ved å øke fiber i kosten, drikker mer vann og prøver å gå ned til en ikke-narkotiske smertestillende middel. Hvis du ikke kan produsere avføring i tre påfølgende dager etter operasjonen, ring din lege.

Tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon

Galleblæreoperasjon er nødvendig når galleblæren er betent eller infisert av sykdom eller gallestein. Akkurat som alle andre kirurgi, kommer galleblæren kirurgi med risiko som infeksjon, som kan være alvorlig hvis det ikke blir behandlet med en gang. Infeksjonen kan spre seg til blodet, noe som kan føre til døden hvis ubehandlet.

Komplikasjoner

Galleblæren kirurgi er vanligvis utføres ved hjelp av en laparoskopisk kamera. Tre små snitt er gjort og galleblæren er fjernet ved hjelp av liten robot arms.In nesten alle tilfeller laparoskopisk galleblæren kirurgi går veldig bra. Men i sjeldne tilfeller kirurgen må åpne opp pasienten med et stort snitt hvis han eller hun har problemer med å se med kameraet på grunn av blødning, skade eller arrvev fra tidligere operasjoner. Dette kan også skje hvis en person er alvorlig overvektige. En større innsnitt betyr lengre nedetid for pasienten og muligheten for flere komplikasjoner etter operasjonen.

Hovne eller røde innsnitt

En av de vanligste tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon er en hoven eller rød snitt. Når dette skjer, føles snittet ofte smertefullt å ta på. Gå til legevakten eller gå til legen din med en gang å ta vare på infeksjonen. Legen din vil råde deg til å se etter dette samtidig holde sårene dine rene. Unngå å ta et bad eller gjør noen anstrengende aktiviteter rett etter operasjonen.

Utflod fra snittet

Et annet tegn på infeksjon er gul eller klar utflod ved innsnitt området. Ofte snittet vil også være hoven og rød. Kroppen din prøver å ta seg av infeksjonen ved å skape slimete. I noen tilfeller kan det menneskelige legeme er i stand til å stoppe infeksjonen i sitt spor. Men hvis du merker noen form for utslipp som kommer fra såret er det svært viktig å oppsøke lege med en gang.

Feber

Et annet tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon er en høy feber. Kroppen øker temperaturen i et forsøk på å bli kvitt bakteriene ved å drepe den av med varme. Hvis du har høy feber i mer enn noen få timer, spør noen kjøre deg til legevakten med en gang. Temperaturen kan fortsette å pigge og etterpå kan du oppleve kald svette. Du kan også trenge antibiotika eller annen type medisin.

Diaré

Et annet tegn på infeksjon etter galleblæreoperasjon er alvorlig diaré. Det er normalt å ha mild diaré på og av et par uker etter å ha henne galleblæren fjernes. Imidlertid er det ikke vanlig å ha alvorlige smertefulle eller blodig diaré rett etter kirurgi. Faktisk bør fordøyelsen være i bevegelse veldig sakte for den første uken etter operasjonen. Mange leger anbefaler at du kun skal spise klare flytende buljong, vann og Jell-O etter operasjonen.

Hva du kan forvente etter galleblæreoperasjon

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse ca 500.000 mennesker har galleblæren kirurgi, kjent som cholecystecotomy, hvert år i USA

Galleblæren fjerning kan forårsake diaré, forstoppelse, oppkast, magesmerter, alvorlig gass og blodpropp. Disse bivirkningene vanligvis avta kort tid etter den kirurgiske prosedyren.

Forstoppelse

Etter aa cholecystecotomy galle ikke lenger kan lagres i galleblæren og i stedet flyter direkte fra leveren inn i tynntarmen. Pasienter kan oppleve midlertidig forstoppelse umiddelbart etter galleblæren kirurgi. Problemer forbundet med eliminasjon skyldes først og fremst til anestesi og postoperativ smerte medisinering.

Diaré

I motsetning til kortvarig forstoppelse, diaré kan fortsette i mange år etter kirurgi. The Mayo Clinic funnet utviklingen av diaré hos så mange som én av tre personer som gjennomgikk en cholecystecotomy, eller så få som én av 100.

Grunnen til utbruddet av diaré etter fjerning av galleblæren er uklar, men det kan være på grunn av en økning i gallesyrer som kommer inn i tykktarmen. Syrer etterligne effekten av et avføringsmiddel.

Kontrollerende Diaré

Ta kontakt med din lege for diaré behandlinger, inkludert anti-diaré medisiner og medisiner som hemmer opptaket av gallesyrer, som aluminium hydroxide.

Begrense meieriprodukter, fet mat, søtsaker og koffein som forverre tilstanden.

Blodpropp

Det er en risiko for blodpropp følgende galleblæren kirurgi. Forebyggende tiltak er iført trykk strømper laget med stram strikk for å holde blodet samler seg i bena og forårsaker blodpropp.

For ekstra beskyttelse, kan pasientene være utstyrt med pneumatiske støvler eller leggings plassert over trykk strømper og koblet til en luftpumpe. Pumpen strammer og løsner ulike deler av støvelen, og hjelper presse blodet tilbake opp hjertet.

Magesmerter etter galleblæreoperasjon

Magesmerter etter galleblæreoperasjon


Galleblæren kirurgi kan utføres laparoskopisk, via fire små snitt over magen, eller gjennom en åpen prosedyre der det er en større snitt. Laparoskopisk teknikk er vanligvis foretrukket fordi det er få dager tilbrakt på sykehuset og utvinning tid er vesentlig kortere. For de fleste pasienter er det samme dag kirurgi og de går hjem den kvelden.

Etter srugery

Smerte er forventet etter alle kirurgi og galleblæren kirurgi er ikke annerledes. Smerte varierer fra pasient til pasient, basert på individuell toleranse. Mens på sykehuset, vil det kirurgiske personalet hjelpe deg med å administrere din smerte effektivt.

Typer smertestillende midler

Før du går hjem, vil kirurgen vanligvis foreskrive narkotiske smertestillende midler eller høye doser av over-the-counter smertestillende midler som Tylenol eller Motrin. Det er viktig å merke seg at narkotiske smertestillende midler kan føre til forstoppelse (www.facs.org).

Smerter etter operasjonen

Ifølge American College of Surgeons, er det normalt å ha vondt noen dager til en hel uke etter operasjonen. Det anbefales at du bor på toppen av smerte, holde smerte medisinering doser på timeplanen, slik som å ikke la din smerte komme ut av kontroll.

Ekstreme smerter

Du bør ringe legen din hvis du har sterke smerter, feber, hevelse eller oser fra snittet nettsteder, diaré som ikke går bort etter tre dager eller forstoppelse som varer lenger enn tre dager.

Advarsel

Når du tar ditt valg av smertestillende, oppmerksom på bivirkninger, spesielt hvorvidt det gjør deg døsig eller har spesielle restriksjoner.

Symptomer på infeksjon etter galleblæreoperasjon

Galleblæren sykdom oppstår ofte i overvektige mennesker i alderen mellom 35 og 55. Det påvirker også mange gravide kvinner uavhengig av vekt eller alder. De fleste galleblæren kirurgi er gjort laparoskopisk og utvinning er normalt enkel. Det finnes unntak, imidlertid, og noen ganger infeksjoner og andre problemer kan utvikle seg.

Normal Pain

Etter operasjonen normal smerte inkluderer trykk i høyre skulderblad. Dette er på grunn av den gass som anvendes til å blåse opp buken under operasjonen og kan bli løst ved å dreie på skulderen.

Innsnitt nettsteder

Galleblæren kirurgi vanligvis består av tre til fire små snitt. Disse kan hovne opp eller lekke væske etter operasjonen. Dette er vanligvis normalt med mindre ekstreme smertene vedvarer.

Fortsatt Pain

Vedvarende smerte kan bety at gallestein ble igjen forårsaker betennelse eller infeksjon i bukspyttkjertelen. Dette vil kreve en oppfølging ultralyd for å se etter flere steiner.

Andre faresignalene

Høy feber og blødninger fra innsnitt området er tegn på en mulig infeksjon eller annet problem med operasjonen. En lege bør konsulteres umiddelbart i disse tilfellene.

Gulsott

Gulsott er et tegn på at operasjonen har gått galt og kirurgen har utilsiktet skadet leveren. Gul hud er et tegn på stor infeksjon og andre problemer som må løses umiddelbart, da dette kan være dødelig.

Fordøyelsesproblemer Etter en galleblæreoperasjon

Kirurgi for å fjerne galleblæren, også kalt kolecystektomi, er ofte anbefalt av leger å behandle gallestein eller fjerne en syk eller feil fungerende galleblære. Pasienter som har galleblæren kirurgi ofte finne lindring fra sine tidligere forhold, men noen opplever også påfølgende fordøyelsesproblemer. Å vite hva du kan forvente kan hjelpe dem å forberede seg for eller utvinne fra galleblæren kirurgi takle bedre med disse symptomene og forstå hvilke endringer i livsstil kan bidra til å minske sin effekt.

Galleblæren Oversikt

Galleblæren bor rett under leveren og spiller en rolle i fordøyelsen helse. Sin primære rolle er å lagre galle som leveren skaper. Det ser ut som en liten pose og utvides til omtrent på størrelse med en pære når full. Før spising, er det vanligvis full av galle. Etter spising, presser galleblæren ut noen av galle, som hjelper kroppen å fordøye fett, inn i tynntarmen.

Diaré

En vanlig rapporterte symptom etter galleblæreoperasjon er diaré. Med tapet av galleblæren er gallen ikke lenger leveres i små, oppmålte doser, men beveger seg inn i tarmen med en gang den er laget av leveren. Bile fører tarmen til å utskille væsker. Siden tarmen får nå større mengder galle enn før, kan denne økte tarmvæsken mat å gå raskt gjennom tarmen, forårsaker diaré. Ofte, oppblåsthet og gass følge med diaré.

Kvalme og oppkast

Umiddelbart etter operasjonen, kan noen pasienter oppleve kvalme og selv oppkast. Disse symptomene vanligvis ikke vises umiddelbart. I stedet, når pasienten begynner å bevege seg rundt eller komme opp av sengen, er kvalme vanlig. Sykehus anbefaler at pasienter som er kvalm og oppkast la det medisinske personalet vet da dette kan forstyrre oral smertestillende medikamenter, samt føre til fysisk ubehag.

Postcholecystectomy syndrom

Hvis symptomer på galleblæren problemer fortsette etter kirurgi eller nye symptomer oppstår, kan pasienten ha postcholecystectomy syndrom. Ifølge en 2007 artikkel av Dr. Eldon A. Shaffer, publisert i Merck Manuals Online Medical Library, vises denne tilstanden i opptil 40 prosent av pasientene. Den produserer et symptom kalt dyspepsi, som er en betegnelse på øvre magesmerter, oppblåsthet, raping, kvalme og en følelse av å være full etter å ha spist bare en liten mengde mat.

Medikamentelle behandlinger

Kronisk diaré hos pasienter som har gjennomgått galleblæren fjerning kirurgi har blitt behandlet med et stoff som kalles kolestyramin (merkenavn Questran). Dette stoffet ble opprinnelig opprettet som behandling for høyt kolesterolnivå i blodet. Det fungerer ved å fange og deaktivere gallesalter som finnes i tarmen, som er en del av galle utskilles av leveren.

Diett

Etter å ha galleblæren kirurgi, tar kostholdet på en viktig rolle. Fjerning av galleblæren har endret hvordan maten er behandlet i tarmen og enkelte matvarer kan forverre symptomene på diaré og oppblåsthet. Under utvinning, er pasienter rådes til å konsumere en flytende diett for å unngå overveldende fordøyelsessystemet og for å minske følelsen av kvalme. Matvarer som forårsaker gass, for eksempel brokkoli, bør spises i moderate eller unngått å redusere oppblåsthet.

Hva du ikke å spise etter galleblæren fjernes

Galleblæren hjelper til med fordøyelsen av maten. Bile slippes ut fra galleblæren blir brukt til å bryte ned maten i fordøyelsessystemet, slik at kroppen absorberer næringsstoffer. Når galleblæren er tatt ut, se hva du spiser, og holde seg unna mat med høyt fett.

Etter kirurgi

Etter galleblæren kirurgi, vil du bli gitt for det meste en flytende diett som væsker er lett på fordøyelsessystemet. En lav-fett diett anbefales under utvinning som når kroppen mangler galle, det kan ikke tilstrekkelig fordøye fett.

Fettrik mat

Uten en galleblæren, er galle ikke så lett produsert, og leveren kan bli overbelastet ved håndtering av store mengder av noen fett, særlig mettet fett og hydrogenert fett. Unngå fet eller stekt mat og rødt kjøtt. Hold deg unna fastfood og bekvemmelighet mat, som for eksempel prepackaged og bearbeidet mat som inneholder cut-up kylling, eske måltider, og frosne matvarer som de ofte er utrolig høy i fett. Matvarer for å unngå å inkludere andre fettrike matvarer som kaker, eggeplommer, fløte, smør, ost, ikke-meieri creamers, iskrem, og saus.

Andre Foods

Krydret mat kan presentere et fordøyelsen problem etter galleblæreoperasjon. Prøv å unngå zesty grønnsaker inkludert kål, agurk, og løk. Også holde bruken av oljer til ikke mer enn 3 ts. per dag.

Tilbake til normal

Snart vil du kunne gå tilbake til et normalt kosthold så lenge du spiser i grunn. Å ha et sunt og balansert kosthold vil ikke skape noen problemer. Hvis du ikke er overbærende og unngå overspising matvarer som kan forårsake ubehag, vil du ikke ha problemer med å spise uten en galleblæren.

Foods Unngå Etter galleblæren fjernes

En pasient galleblæren er begrenset til en flytende diett umiddelbart etter kirurgi. Når legen gir klarsignal, er pasienten lov til å begynne å spise faste stoffer, men må følge et sunt kosthold. Matvarer bør være lav-fett og lav-karbohydrat og mye protein. Slike matvarer inneholder flådd, grillet fisk og kylling, skummet melk, supper, salater, fettfattig ost, yoghurt og belgfrukter.

Fettrike matvarer

Galleblæren hjelper distribuere galle og fordøye fet mat. Fet mat bør unngås etter galleblæreoperasjon, som de kan skape diaré eller en syk følelse. Margarin og stekt mat, spesielt hurtigmat, bør unngås på grunn av sitt fettinnhold.

Frukt og grønnsaker er gode valg, da de inneholder ikke fett og har mye fiber. Fiber hjelper push-avfall ut av kroppen og bidrar til å hindre forstoppelse. Drikk rikelig med klare væsker som kylling buljong og vann for å hjelpe fiber i avfallshåndtering.

Matvarer for å unngå

Krydder-matvarer og soda bør unngås, da de forårsaker gassen, noe som fører til ubehag. Andre gassfremkallende matvarer er brokkoli, bakte bønner og kål.
Rødt kjøtt som biff bør unngås, som det tar lang tid å fordøye.

Deler

Det er viktig å begynne å spise mindre måltider oftere (tre til fire ganger om dagen) etter galleblæreoperasjon. Redusere måltid størrelser hjelpemidler fordøyelsen og bidrar til å hindre forstoppelse og gassoppbygging.

Diet Etter galleblæren kirurgi

Diet Etter galleblæren kirurgi


Galleblæren er et lite, pæreformet organ som ligger under leveren inne i magen. Galleblæren lagrer galle som produseres av leveren og utgivelser det som trengs for fordøyelsen. Noen ganger er galleblæren må fjernes fordi den produserer steiner eller ikke fungerer på riktig måte. Galleblæren fjernes er vanligvis utføres laparoskopisk gjennom små snitt i magen, og er rask rekonvalesens. Men, vil du trenger å gjøre noen midlertidige kosthold endringer etterpå.

Diet umiddelbart etter operasjonen

Etter galleblæreoperasjon, vil du bli satt på en flytende diett for en kort tid. Enhver abdominal kirurgi er sannsynligvis vil føre til kvalme, gass, oppblåsthet og ubehag, og holde fordøyelsen på et minimumsnivå er tilrådelig for de første timene etter operasjonen.

Gradvis tilbake til et normalt kosthold

Et par dager etter operasjonen, kan du returnere gradvis til et normalt kosthold samtidig unngå gassproduserende grønnsaker som brokkoli og blomkål, fiberrikt korn eller nøtter og frø som kan føre til fordøyelsesproblemer. Legen din kan råde deg til å øke fiber i kosten for å motvirke forstoppelse som oppstår etter operasjonen. Legen din vil også råde deg hvor raskt å gå tilbake til normale matvaner.

Tilbake til normal spising

De fleste pasientene tilbake til normale spisevaner etter galleblæreoperasjon. Men noen mennesker finner ut at de matvarer som ga dem problemer før operasjonen fortsatt gi dem dårlig etter operasjonen. Det kan være lurt å begrense mengder meieriprodukter, fiberrikt brød og korn, stekt mat og krydret mat du spiser. Fordøyelsen kan forbedre seks til åtte uker etter operasjonen.

Diaré etter galleblæreoperasjon

Om lag 10 prosent av pasientene rapporterer post-kirurgiske symptomer på kronisk diaré etter å ha spist. Dette klarner ofte opp etter seks til åtte uker, enten på egen hånd eller sammen med diettbehandling og unngå matvarer som forårsaker loose av avføring. Noen ganger kan det bli en pågående problem som du må diskutere med legen din. Diaré snart etter å ha spist kan være et tegn på "dumping", der store mengder galle frigjøres for å hjelpe fordøyelsen. Fordi galleblæren er ikke lenger der som et holdingselskap penn, er galle løslatt umiddelbart og direkte inn i tarmen, forårsaker løs avføring og presserende diaré. Når denne tilstanden ikke klare seg på egen hånd, kan leger fore questran eller Welchol, som motvirke gallesalter. Kosttilskudd som Caltrate 600D også kan hjelpe denne tilstanden.

Diett for pasienter etter galleblæren fjernes

Galleblæren er en del av gallesystemet, som også omfatter leveren og bukspyttkjertelen, og understøtter fremstilling av galle og fordøyelsesenzymer. Dietter høy i fett og kolesterol har en tendens til å forstyrre galleblæren hos noen mennesker, slik at behovet for kirurgi. Grunner til at du kan ha din galleblæren fjernet er galleblæren steiner, leverproblemer, pankreatitt og fedme. Når galleblæren er fjernet, er det viktig å opprettholde en riktig kosthold for å sikre en rask utvinning, forsikrer fordøyelsessystemet forblir funksjonell og avverge fremtidige problemer.

Flytende Diet umiddelbart etter operasjonen

En flytende diett etter kirurgi er viktig for å tillate at fordøyelsessystemet tid til å hvile. Væsker som er anbefalt når en pasient er utvinne på sykehuset, da pasienten må følge en flytende diett hjemme etter å ha blitt sluppet ut. Mulige komplikasjoner av en flytende diett er kvalme og forstoppelse.

Ifølge Mayo Clinic, blir en flytende diett anbefales etter gastrointestinal operasjon og består av ikke fast føde. Dette kan inkludere matvarer som supper, juice, gelatin, is spretter, vann og te.

Endre matvaner

Når du har blitt ryddet for å gjenoppta spise fast føde, må du endre matvaner. Siden galleblæren er fjernet, kroppen ikke lenger har evnen til effektivt å bryte ned fett, og dette belaster fordøyelsesprosessen.

Ifølge kirurgi-Guide.com, matvarer som må unngås etter å ha en galleblæren fjernet er fet mat, stekt mat, nøtter, brokkoli, grønnsaker fra kål familien og krydret mat. Ikke bare gjør disse matvarene belastningen fordøyelsessystemet, men matvarer som brokkoli og kål har en tendens til å forårsake oppblåsthet og gass.

Adopter en Low Fat Diet

Et fettfattig kosthold anbefales etter galleblæreoperasjon. En diett lav på fett gjør at fordøyelsessystemet til å fungere uten å overarbeide leveren og bukspyttkjertelen. Også, spise sunnere mat bidrar til å hindre fremtidige fordøyelses komplikasjoner.

Å spise sunt krever endringer, ikke bare i matvaner bur hvordan maten blir til i tillegg. Opt for baking eller dampende stedet for steking, spise hele matvarer i stedet for bearbeidet mat, trimming fett fra kjøtt eller spise slankere kjøtt og fisk.

GERD Symptomer Etter galleblæren fjernes

Hvert år i USA, en halv million mennesker har sine gallbladders fjernet. Cholestectomy er ofte en nødvendig medisinsk prosedyre. Galleblæren angrep er svært smertefullt og kan føre til livstruende infeksjoner. De fleste som har en kolecystektomi har ingen problemer etterpå. Dessverre, en liten prosentandel av mennesker (10 til 15 prosent) har post-Kolecystektomifrekvens komplikasjoner, inkludert GERD (gastroøsofageal reflukssykdom).

Ikke bare en rudimentært Organ

De fleste tror at galleblæren er et rudimentært (unødvendige) organ, mye som vedlegg eller mandlene. Mens du er i stand til å overleve uten en galleblæren, gjør det tjener et formål. En galleblæren regulerer flyten av galle i magen. Hver dag, leveren produserer mer enn en liter galle. Galleblæren er en lagertank for gallen. Bile brukes av kroppen til å absorbere fett og oljer. Når du spiser fet mat, signaliserer kroppen din galleblæren til å sprute ut noen galle å hjelpe på fordøyelsen. Uten din galleblæren, leveren fortsatt produserer galle, men du får ikke den mengden som du pleide. Dette forhindrer deg fra å fordøye fett samt noen med en fungerende galleblære.
Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) er et vanlig problem etter galleblæreoperasjon.

Hva er GERD?

Magen din er fylt med sterk syre for å hjelpe på fordøyelsen av maten du spise.Ansatte syre funnet i magen din har samme syrenivå som syre som finnes i bilbatterier. GERD, eller syre reflukssykdom, oppstår når ventilen skille spiserør og mage ikke lukkes på riktig måte. Denne ventilen kalles lavere esophageal spincter. Dette spincter er vanligvis presset lukket når du ikke spiser. Når du spiser, åpnes spincter å la maten i magen. Når du har GERD, er den nedre esophageal spincter åpen til feil tid. Dette gjør det mulig for magesyre å krype opp i spiserøret. Magen har en beskyttende fôr for å beskytte den mot syre, men spiserøret doesn't.Your spiserøret kan lett skadet av backup av magesyre.

GERD Symtoms

Det vanligste symptomet på GERD er halsbrann. Hvis du opplever halsbrann mer enn to ganger i uken, kan du ha GERD. Andre symptomer kan være oppstøt, problemer med å svelge, smerter med å svelge, kvalme og brystsmerter. GERD kan også føre til kronisk hoste, laryngitt, astma, tannemalje erosjon, ødelagte tenner og bihulebetennelse. Hvis venstre ubehandlet, kan GERD forårsake alvorlig skade på spiserøret. Personer som lider av GERD kan oppleve magesår og innsnevring av spiserøret. GERD kan også føre til Barretts øsofagus, en precurser til kreft. Det er anslått at 20 prosent av personer med Barretts øsofagus vil utvikle kreft. Hvis du mistenker at du har GERD, er det svært viktig å diskutere behandlingsalternativer med legen din.

Livsstilsendringer

GERD lider vanligvis trenger å gjøre noen endringer i livsstil. Noen matvarer og vaner kan gjøre GERD verre. Visse matvarer som stimulerer produksjonen syre bør unngås. Disse matvarer inneholder kaffe, fet mat, tomater, sitrus juice, sjokolade, peppermynte, kål, brokkoli, hvitløk, løk, krydret mat og kullsyreholdige drikker. GERD lider bør spise små måltider og unngå å spise to til tre timer før du går til sengs. Fedme forverrer GERD, som gjør røyking. Inntak av alkohol kan gjøre GERD mer alvorlig som det beroliger den nedre esophageal spincter.

Medisinering

Det er mange medisiner, reseptbelagte og over-the-counter, som kan bidra til å avlaste GERD symptomer. Antacida som Maalox, Mylanta og rolaids er vanligvis det første stoffet GERD lider prøve. Syrenøytraliserende arbeid ved å nøytralisere magesyre. Disse kan være nyttige for å lindre mild GERD symptomer. Mange mennesker med GERD krever sterkere medisiner enn antacids.

Zantac, Tagamet, og Pepcid AC er H2-blokkere. H2-blokkere virker ved p0reventing histamin, eller H2, fra å produsere syre i magen. De fleste av H2-blokkere er tilgjengelig uten resept. Men disse bare arbeid for rundt 50 prosent av GERD lider.

Protonpumpehemmere inkluderer prilosec, Prevacid, Protonix, Aciphex, og Nexium. De fleste protonpumpehemmere krever resept. Protonpumpehemmere arbeid ved å stenge ned proton pumpe som pumper syre i magen. Protonpumpehemmere fullstendig blokkere syreproduksjon i magen. De er mye mer effektive enn H2-blokkere og vil lindre symptomer og helbrede slimhinnen i spiserøret.

Gjenopprette Fra galleblæreoperasjon

Galleblæren, en liten, pæreformet ikke-vitale kjertel, er plassert på høyre side av abdomen i nærheten av leveren. Dens rolle i fordøyelsesprosessen er å lagre galle som produseres av leveren til den er sluppet til tynntarmen til å hjelpe til med sammenbrudd fet mat. Når galle er fanget i galleblæren, kan den fjernes kirurgisk. Under en laparoskopisk kirurgi galleblæren, er galleblæren fjernes gjennom flere små abdominal innsnitt. Jo mer invasive åpen cholecystectomy, hvor galleblæren fjernes gjennom en stort innsnitt, er det nødvendig bør det være komplikasjoner.

Sykehusopphold

Åpne galleblæren kirurgi pasienter vil bli innlagt i en innledende utvinning perioden som varer flere dager mens laparoskopiske pasienter er vanligvis løslatt samme dag som operasjonen. Det første målet etter galleblæreoperasjon er for pasienten å komme seg ut av sengen og gå med hjelp av sykehuspersonalet. Etter overvåking for å sikre at de begynner helbredelsesprosessen skikkelig, åpne Kolecystektomifrekvens pasienter begynne en klar væske diett under sitt opphold på sykehuset. Laparoskopiske pasienter er sende hjem på en klar væske diett med instruksjoner for å begynne å spise lette måltider så snart de er komfortabel med å gjøre det.

Smertebehandling

Noen smerte er normalt etter begge typer galleblæreoperasjon. Individer vil selvsagt tåle smerte annerledes. Helsepersonell vil overvåke smerte på en sammenlignende smertebehandling skala der null indikerer ingen smerte og ti indikerer den mest alvorlige smerter. Smertestillende medikamenter leveres til adressen etter behov, alt fra ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen for lite smerte og narkotiske smertestillende for de mest alvorlige. Helsepersonell bør kontaktes hvis smertene ikke begynne å avta etter noen dager, eller bør det begynne å forverres.

Sårpleie

Om du har hatt en laparoskopisk eller en åpen kolecystektomi, vil du ha et snitt til å lukke såret. Snittene er vanligvis stengt med kirurgiske stifter, masker eller steri-strip lim. Du må gå tilbake til legen din for en oppfølging besøk omtrent en uke etter operasjonen for å fjerne eventuelle stifter eller sting. I mellomtiden må snittet området som skal holdes tørre og rene. Endre bandasjer som anvist, overvåking eventuelle endringer i normal drenering som kan indikere tilstedeværelse av en infeksjon. Løstsittende klær som ikke gnisser mot stedet av snittet vil redusere ubehag under healing prosessen.

Diet

Galleblæren pasienter er ikke begrenset til deres pre-op high-fiber lav-fett diett etter operasjonen. Men etter en høy-fiber lav-fett diett er vil bidra til å opprettholde generelt god helse. Lær å lytte til kroppens signaler om hvorvidt eller ikke maten du spiser er enig med deg. Kvalme etter et måltid kan bety at kroppen din ikke er klar for den type mat. Det er også viktig å konsumere åtte til ti fulle 8-unse glass vann eller andre alkoholfrie, ikke-koffeinholdige drikker hver dag.

Avføringsmønster

Diaré er en vanlig bivirkning etter galleblæreoperasjon. Frekvensen og trang til å flytte tarmer kan ikke være mer enn før operasjonen, men avføring har en tendens til å være mer vassen i naturen enn før operasjonen. Kontakt legen din hvis diaré fortsetter i mer enn tre sammenhengende dager. Forstoppelse kan være et problem hvis du har fått foreskrevet narkotiske smertestillende midler. Prøv å øke fiber og vann inntak og bytte til en ikke-narkotiske smertestillende for å løse forstoppelse. Du bør kontakte legen din hvis du ikke har opplevd avføring i tre dager etter operasjonen.