Digidexo.com

oljete bukspyttkjertel

Hvordan forynge nyrer, bukspyttkjertel, og Liver

Din nyrer, bukspyttkjertel og lever er avgjørende for fordøyelsen av maten, fjerning av giftstoffer fra blodet, og produksjon og regulering av hormoner. Holde disse organene svært funksjonell er viktig. Ved å lære hvordan du skal behandle din nyrer, bukspyttkjertel og lever, kan du forynge dem og forbedre helsen.

Hvordan forynge nyrer, bukspyttkjertel, og Liver

Trinn til sunnere nyrer, bukspyttkjertel og lever

•  Slutte å røyke sigaretter og redusere alkoholinntaket så mye som mulig. Røyking reduserer effekten av sirkulasjonssystemet, som påvirker hvordan alle organene fungere. Drikking og røyking både øke mengden av giftstoffer din nyrer, bukspyttkjertel og lever må fjerne fra blodet. Spør legen din til å foreslå medisiner eller andre former for støtte for å hjelpe deg å slutte.

Endre din diett for å fremme nyre, bukspyttkjertel og lever helse. Reduser sukkerinntaket for å bidra til å forhindre diabetes, da dette er en viktig faktor i nyre helse. Spis fiberrikt mat som korn, frukt og grønnsaker, og redusere eller eliminere fettrike matvarer fra kostholdet ditt. Spis redusert fett versjoner av dine favorittmeieriprodukter.

Reduser eksponering for alle typer giftstoffer. Din nyrer, bukspyttkjertel og lever har en vanskelig nok jobb filtrering og fjerne giftstoffer med mengden av giftstoffer du er regelmessig utsatt for, så er det viktig å beskytte deg selv. Bruk hansker og maske ved bruk av farlige kjemikalier, spesielt plantevernmidler, maling og rengjøringsmidler. Vær nøye med å holde spray rester av huden din.

Øvelse hver dag i minst 30 minutter. Trening er viktig for å fremme sunne blodstrøm og vedlikeholde riktig vekt. Å være overvektig øker risikoen for problemer med nyrer, bukspyttkjertel og lever. Ta daglig mosjon rutine på alvor. Jobbe opp til kraftig mosjon gradvis hvis du er ute av form.

Hint

  • Ibuprofen er spesielt hardt på nyrene og leveren. Bruk andre typer smertestillende når det er mulig.

Bukspyttkjertel Pain

Bukspyttkjertelen smerter kan være forårsaket av flere ulike medisinske tilstander, oftest av pankreatitt. Bukspyttkjertelen er en kjertel som sitter bak den øvre del av magesekken, og produserer enzymer som kan benyttes i fordøyelsen. Bukspyttkjertelen smerte kan stamme fra betennelser og kan være akutt, som varer et par dager, eller kronisk, varig uker og måneder.

Årsaker

Pankreatisk smerte er vanligvis forårsaket av akutt eller kronisk pankreatitt og også av pancreas tumor eller enzym-mangel. Akutt pankreatitt oppstår når enzymene aktiveres for tidlig, forårsaker irritasjon i bukspyttkjertelen som resulterer i inflammasjon. Andre årsaker som fører til akutt og kronisk pankreatitt inkluderer alkoholmisbruk, gallestein, røyking, høye triglyseridnivåer i blodet, infeksjon, sår, skader på magen og en familiehistorie med sykdommen.

Symptomer

Symptomer på bukspyttkjertelen smerte inkluderer øvre magesmerter, smerter som stråler til ryggen og smerte som er verre etter å ha spist. Smerten er vanligvis alvorlig og kan bli løst ved å lene deg fremover eller curling til en ball. Andre symptomer på bukspyttkjertelen smerte kan være feber, kvalme, oppkast, frysninger og rask hjerterytme.

Diagnose

En fysisk undersøkelse vil bli utført for å kontrollere ømhet i bukspyttkjertelen området. Blodprøver vil bli tatt for å se etter unormale enzym nivåer. En ultralyd vil lage bilder fra lydbølger til å avsløre en forstørret bukspyttkjertel. En CT-skanning vil vise bilder av gallestein eller skader på bukspyttkjertelen og en MR vil vise bukspyttkjertelen gallegangene og hvis blokkering har oppstått.

Behandling

Du kan bli innlagt på sykehus når de opplever bukspyttkjertelen smerte for å redusere betennelse raskt og diagnostisere hva som forårsaker smertene. Du vil få noe å spise for et par dager for at bukspyttkjertelen til å helbrede, og deretter klare væsker og bland matvarer vil bli gjeninnført. Væsker vil bli gitt intravenøst ​​for å redusere risikoen for dehydrering og smertestillende medikamenter kan være foreskrevet for å lindre smerte.
Du kan gå tilbake til et normalt kosthold når legen din avgjør din bukspyttkjertelen har grodd.

Andre behandlinger

Galleblæren kan trenge å bli fjernet hvis gallestein forårsaker blokkering til gallegangene som resulterer i bukspyttkjertelen smerte. Alkoholmisbruk må stoppes som det kan føre til pankreatitt og leversvikt. Bukspyttkjertelen enzym kosttilskudd kan anbefales å behandle maten du spiser. Spise færre fet mat kan også bidra til å redusere bukspyttkjertelen smerte. Drikk rikelig med væske og spise en diett høy i fiber med frukt og grønnsaker og begrense fett. Spis mindre måltider oftere enn tre store måltider som større måltider er hardere på bukspyttkjertelen til å fordøye. Legen din vil gi deg en diett som passer for din tilstand.

Bukspyttkjertel Enzyme syndromer

Bukspyttkjertelen er funnet dypt i magen, bak magesekken, milten, og tykktarm. Den pæreformet organ har to hovedfunksjoner produserende insulin og produserer enzymer som er avgjørende for fordøyelsen. Pancreatic enzymer bryte ned visse næringsstoffer i små segmenter som kan bli absorbert av blodet fra tarmen. Utilstrekkelig produksjonen av disse enzymer ikke tillater kroppen å behandle maten fullstendig.

Enzym Typer

De tre viktigste enzymer produsert av bukspyttkjertelen er amalyse, som hjelpemidler i fordøyelsen av karbohydrater; trypsin, noe som bidrar til å fordøye proteiner, og lipase, noe som bidrar til å fordøye fett. For sunn fordøyelse, har bukspyttkjertelen til å produsere den riktige mengde av enzymene etter at maten går inn i tolvfingertarmen, den delen av tynntarmen bare forbi magesekken.

Årsaker

Pankreatisk enzym insuffisiens er forårsaket av skade på bukspyttkjertelen, sykdommer som skader fordøyelsesenzymproduserende celler eller tilstander som forårsaker blokkering av pankreatiske kanalene. De vanligste årsakene er cystisk fibrose, cøliaki og kronisk pankreatitt. Enzym-mangel kan også oppstå på grunn av en pankreatisk tumor i bukspyttkjertelen eller etter kirurgi.

Symptomer

Redusert bukspyttkjertelen enzym funksjon kan alvorlig påvirke generelle fordøyelsen. Ufordøyd mat i tarmen resulterer i kronisk diaré og løs, oljeaktig avføring som er vanskelig å tømme. Kvalme, oppkast, magesmerter og kramper er vanlige, og dårlig mat absorpsjon fører til underernæring, vekttap, og vitaminmangel.

Diagnose

Når bukspyttkjertelen insuffisiens er mistenkt, vil en fecal fett testen utføres. Testen måler nivået av fett i avføringen, og avgjør hvor mye fett i kroppen ikke er behandlingen. Legen kan også bestille magnetic resonance imaging (MRI) for å se etter eventuelle endringer i gallegangene eller bukspyttkjertel. Et annet alternativ er Endoskopisk retrograd cholangiopancreatography (ERCP); et omfang er satt inn i bukspyttkjertelen via nesen og bukspyttkjertelen er visuelt inspisert for skader.

Behandling

Behandling for bukspyttkjertelen enzym mangel er rettet mot å håndtere symptomene, og eventuelt behandle den underliggende sykdom eller tilstand som forårsaket problemet. Etter en lav-fett, lav-kalori, er høy-protein diett anbefales. Fordøyelsesenzymer, som hjelper kroppen prosessen og absorbere mat, bør tas med hvert måltid, og fettløselige vitamin kosttilskudd er ofte anbefalt også.

Bukspyttkjertel Adenocarcinoma

Bukspyttkjertel adenokarsinom er en type kreft som utvikler seg i bukspyttkjertelen, det organ som produserer kjemikalier som brukes i fordøyelsen og blod sukker kontroll. Rundt 90 prosent av alle tilfeller av kreft i bukspyttkjertelen er bukspyttkjertelen adenokarsinom, melder Merck Medical Manual.

Prevalens

Mer enn 42.000 amerikanere får diagnosen bukspyttkjertel adenokarsinom hvert år og over 35.000 amerikanere dør av sykdommen hvert år, ifølge American Cancer Society.

Risikofaktorer

En av de største risikofaktorer for bukspyttkjertel adenokarsinom er røyking, og om lag 30 prosent av alle tilfeller av sykdommen kan spores til bruk av sigaretter, melder University of Southern California. Andre risikofaktorer inkluderer å ha diabetes, høy fett diett bestående hovedsakelig av kjøtt, kronisk betennelse i bukspyttkjertelen og en familie historie av sykdommen.

Symptomer

Gulsott eller gulfarging av hud eller øyne er vanligvis en av de tidligste symptomene på sykdommen, forklarer Merck Medical Manual. Oppkast, magesmerter og vekttap er flere symptomer.

Behandling

De mest vanlige behandlinger for kreft i bukspyttkjertelen inkluderer kirurgisk fjerning av tumoren, og bruk av stråling eller kjemoterapi for å ødelegge de kreftceller. Leger kan bruke en behandling eller en kombinasjon av behandlinger for å bekjempe sykdommen.

Prognose

I de fleste tilfeller trenger leger ikke oppdage bukspyttkjertelen adenokarsinom før sykdommen har utviklet seg til et avansert stadium, noe som gjør prognosen svært dårlig. Bare 2 prosent av pasientene med denne typen kreft overlever i fem år etter diagnose, melder Merck Medical Manual.

Slik fjerner en cyste i bukspyttkjertel med kirurgi

Ifølge Mayo Clinic, er en cyste i bukspyttkjertel en unaturlig lomme av væske som utvikler innenfor bukspyttkjertelen. Mens mange cyster i bukspyttkjertelen produserer ingen symptomer i det hele tatt, hvor symptomene vises de inkluderer utstrålende smerter i buken, en unaturlig følelse av masse i øvre del av magen, og oppkast med eller uten tilsvarende kvalme. Kirurgi blir brukt til å behandle cyster som er potensielt kreft eller på annen måte forårsake uønskede symptomer.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din lege om tilstanden din for å avgjøre om den type cyste og dine symptomer gjøre kirurgisk fjerning et levedyktig alternativ. Han vil trolig ønske å diagnostisere tilstedeværelsen av en cyste gjennom imaging tester som ultralyd eller CT-skanning. Disse testene vil gi legen din med et elektronisk bilde av bukspyttkjertelen slik at han kan bedre identifisere og finne problemet. Dette vil hjelpe ham å skille mellom en cyste og en pseudo. En pseudo er en ikke-kreft cyste som inneholder celler fra andre organer.

Ha ytterligere testing utføres hvor cyste kan være kreft. Dette gjøres ved å sette inn en kanyle gjennom huden til cysten seg, styrt av elektroniske avbildning. En liten del av væsken vil bli drenert, som så kan sendes til et laboratorium for analyse. Uavhengig av om cyste som forårsaker symptomer, vil det må fjernes så snart som mulig hvis testene kommer tilbake som indikerer at cyste er kreft, så forbered deg på muligheten for kirurgi veldig snart følger denne prosedyren.

Har kirurgi for å fjerne et potensielt cancerous cyste eller en cyste som forårsaker uønskede symptomer. Ifølge Mayo Clinic, er cyste fjerning en ganske rutinemessig prosedyre som nesten garanterer ikke-gjentakelse av problemet. Under operasjonen vil en forbindelse bli laget fra cyste til en tilstøtende organ (enten i magen, tynntarmen, eller den innledende del av tarmen), slik at cyste å renne uten uhell. Prosedyren som brukes vil avhenge av plasseringen av cyste, så du er nødt til å stole på legens skjønn å velge riktig prosedyre for deg.

Bukspyttkjertel Pseudocycst Symptomer

Bukspyttkjertelen pseudocyster er væskeansamlinger som utvikler etter at noen har akutt pankreatitt (en rask betennelse i bukspyttkjertelen). Cyster holde væsker mellom epitel vegger. Epitelet er vev som enten fungerer som et hulrom sin foring, eller som dekker over en overflate. I tilfelle av pancreatitic pseudocyster, blir fluidet innesperret mellom fibrøst vev. Hvis situasjonen blir ignorert, kan det ende i et brudd. Det er flere symptomer assosiert med bukspyttkjertelen pseudocyster.

Abdominal Mass

Å ha en abdominal masse er et viktig symptom på bukspyttkjertelen pseudocyster. En abdominal masse er en hevelse i den ene delen av magen. Siden de er veldig treg til å utvikle, folk kan ikke være i stand til å føle dem i utgangspunktet. Men hvis du merker sterk magesmerter i en del av magen, er det svært sannsynlig at du arbeider med en abdominal masse.

Abdominal Ache

Hvis du opplever en sterk, dvelende og intense magesmerter, som kan være en potensiell tegn på en bukspyttkjertelpseudo. I mange tilfeller kan magesmerter selv utstråle hele veien til korsryggen. Ømhet og sterke smerter oppstår vanligvis i magen nedre høyre kvadrant.

Appetitt tap

Hvis du oppdager deg selv å ha en manglende evne til å spise, eller hvis du har en drastisk reduksjon i appetitten, kan du bli håndtere en bukspyttkjertelen pseudo. Du kan også oppleve en grad av oppkast og kvalme, så vel.

Fordøyelse Issues

Personer med bukspyttkjertelen pseudo også ofte opplever ubehagelig fordøyelsesproblemer. Noen vanlige symptomer er følelsen ekstremt oppsvulmet og ikke være i stand til å fordøye maten ordentlig. Disse symptomene vanligvis går sammen med de nevnte intense nedre magesmerter.

Fever

En annen mulig (men litt mindre vanlig) symptom på bukspyttkjertelen pseudo opplever en lett feber. Feberen kan starte med følelser av svimmelhet og ørhet. Kvalme og oppkast kan også følge med mild feber.

Om bukspyttkjertel og magesmerter

Hvis du har smerter i øvre del av magen, kan det være et tegn på en rekke problemer forbundet med bukspyttkjertelen. Det er ikke noe du vil ignorere, fordi selv om bukspyttkjertelen ligger gjemt bak magen og er vanskelig å finne, det tjener viktige roller: å hjelpe kroppen din fordøye maten, og bruk sukker som energi.

Pankreatitt

Denne tilstand skjer når bukspyttkjertelen, en lang kjertel i nærheten av magen og den øvre del av tynntarmen, blir betent. Med den akutte formen av denne inflammasjon, smerte er plutselig og kan stikkende, i henhold til American College of Gastroenterology. Det kan begynne i øvre del av magen, og deretter flytte til baksiden. Med den kroniske formen for denne sykdommen, smertene kommer og går over mange år, og starter med akutte episoder.

Bukspyttkjertelkreft

Smerte er nr 1 symptom assosiert med kreft i bukspyttkjertelen, i henhold til American Association Pankreas. Dette kreft har de høyeste dødelighet. Smerten begynner ofte i øvre del av magen, ifølge Columbia University Medical Center, men da den beveger seg til midten til øvre del av ryggen. Smerten ofte blir verre når du spiser eller når du er i en avslappet stilling, sove eller hvile.

Årsak

Grunnen "hvorfor" smerter i magen er så typisk for bukspyttkjertelen lidelser er fordi en svulst eller andre uregelmessigheter kan vokse til et punkt der det legger press på omkringliggende organer, som mage, ifølge CUMC. Det kan også presse på de omkringliggende nerver til å skape intens ubehag.

Variabler

The American Association Pankreatisk rapporterer at mengden av smerte det oppstår, avhenger av størrelsen av tumoren, og andre ting, for eksempel hvor langt betennelsen er faller på de omkringliggende nerver.

Dødelighet

TFO har også funnet at det er en kobling til nivået av smerte og sannsynligheten for døden. Den rapporterer at jo mer intens smerte, jo høyere dødelighet. Den fant at de som var smertefri levde et gjennomsnitt på 29 måneder. De som opplevde moderate smerter levde 19 måneder, mens de som var i den mest alvorlige smerter levd ni måneder.

Bukspyttkjertel Shock

Bukspyttkjertelen er det organ som sitter bak magen og produserer insulin. Det kan bli negativt påvirket av gallestein og alkohol, som er to årsaker til pankreatitt - en smertefull betennelse i bukspyttkjertelen som kan være dødelig.

Akutt pankreatitt

Akutt pankreatitt er den vanligste form for pankreatitt. De fleste tilfellene er klassifisert som mild, men hvis den ikke behandles, kan føre til alvorlige konsekvenser. Vanligvis tar det ca syv dager etter behandling for pankreatitt å gå bort.

Kronisk pankreatitt

Kronisk pankreatitt oppstår når en person har hatt ett eller flere tilfeller av akutt pankreatitt. Det er vanligvis brakt videre av overdreven drikking.

Symptomer

Den mest åpenbare symptom på pankreatitt er smerte (som varierer fra moderat til alvorlig) i øvre del av magen. Andre symptomer kan være: feber, levende hjertefrekvens, gulsott av hud og / eller øyne, sjokk, kvalme og oppkast, og unormal svetting.

Behandling

Behandlingen varierer avhengig av om saken er akutt eller kronisk. For en akutt sak, innebærer behandling IV væsker og smertestillende midler til betennelser og smerte forsvinner. For en kronisk tilfelle er behandlingen pågår. Smertestillende medikamenter er foreskrevet, og i noen tilfeller kirurgi kan være nødvendig. Når en pankreatitt angrep finner sted i en kronisk pasient, er behandlingen den samme som i et akutt tilfelle.

Komplikasjoner

Komplikasjoner som kan oppstå fra pankreatitt er vevsdød og infeksjon i eller rundt bukspyttkjertelen, med nyresvikt og respiratoriske problemer potensielt forekommer i andre deler av kroppen. I alvorlige tilfeller kan det føre til dødsfall. Dette er grunnen til at det er viktig å bli behandlet så snart som mulig.

Bukspyttkjertel Carcinoma

Bukspyttkjertel Carcinoma


Pankreatisk karsinom er en type kreft som kan utvikle seg i pancreas.This er en ondartet svulst som kan spre seg til andre områder av kroppen. Kreft er forårsaket av unormal vekst av celler som ødelegger vev i kroppen. Kreft i bukspyttkjertelen kan ikke forårsake noen merkbare symptomer før kreften er avansert.

Identifikasjon

Bukspyttkjertelen er et organ som er omtrent seks inches lange og er plassert på baksiden av buken, bak magesekken. Den kobles til den øvre del av tynntarmen, kjent som tolvfingertarmen. Bukspyttkjertelen er ansvarlig for sekresjon bukspytt og hormoner så som insulin. Bukspyttkjertelkreft er vanligere hos kvinner enn menn, og risikoen øker med alder og fedme.

Symptomer

Bukspyttkjertelkreft er ofte vanskelig å oppdage, da det ikke kan føre til betydelige symptomer i tidlige stadier av sykdommen. Ifølge MedicineNet.com, som tilstanden fremskritt, de vanligste symptomene er gulsott (gulfarging av hud og øyne), smerter i øvre del av magen, smerter i ryggen og smerter som øker mens du ligger nede. Andre symptomer assosiert med kreft i bukspyttkjertelen er oppkast, tap av appetitt, vekttap og svakhet.

Årsaker

Mens legene ikke vet hva som konkret forårsaker bukspyttkjertelen karsinom (kreft), har det blitt funnet at røyking øker risikoen for å utvikle sykdommen. Ifølge MedicineNet.com, folk som røyker utvikler kreft i bukspyttkjertelen 2 til 3 ganger oftere enn folk som ikke røyker. Folk som slutter å røyke kan redusere risikoen for kreft som bukspyttkjertelkreft, lungekreft og andre alvorlige sykdommer.

Diagnose

For å diagnostisere bukspyttkjertelkreft hos pasienter, kan legene utføre en fysisk undersøkelse og ta en detaljert medisinsk historie. Legen kan bestille diagnostiske tester som en CBC (komplett blodprosent), urin og avføringsprøver. En øvre mage-tarmkanalen serien kan også bli utført for å gi legen et omriss av bukspyttkjertelen når røntgenstråler blir tatt. Andre tester som kan utføres er en CT scan, en abdominal ultralyd og en endoskopisk ultralyd. Hvis legen finner en masse som er mistenkelig for kreft, kan han utføre en biopsi. Dette er en måte for legen å bekrefte diagnosen kreft i bukspyttkjertelen. En biopsi er en prøve av vev som er fjernet fra bukspyttkjertelen, og blir deretter undersøkt under et mikroskop. En patolog kan bekrefte diagnosen kreft i bukspyttkjertelen om kreftcellene er til stede.

Behandling

Behandlingen av pankreatisk karsinom kan avhenge av størrelsen av tumoren, graden av sykdommen og den generelle tilstanden til pasienten. Kreft i bukspyttkjertelen er helbredelig, men bare hvis den finnes i de tidlige stadier av sykdommen. Hvis funnet i senere stadier, er det svært vanskelig å kurere. Kirurgi kan utføres for å fjerne en del av eller hele pankreas, så vel som stråling eller kjemoterapi for å hindre spredning av sykdommen.

Bukspyttkjertel Enzyme Cancer Therapy

Skal ligge i forkant av de nyeste kreftbehandling metoder kan noen ganger bety forskjellen mellom liv og død. Som vitenskap fremskritt i omfang og evne, nye og forbedrede kreftbekjempende metoder er stadig tilgjengelig for å hjelpe deg med å vinne kampen mot denne ødeleggende sykdommen. Enzyme terapi er en slik metode blir brukt til å forbedre overlevelsen av mennesker som lider av kreft i bukspyttkjertelen.

Bukspyttkjertelkreft

Kreft i bukspyttkjertelen stammer innenfor bukspyttkjertelen, et stort organ ansvarlig for å produsere en rekke fordøyelses hormoner, slik som insulin. Risikofaktorer for kreft i bukspyttkjertelen er røyking, høy alder og fedme. Symptomer inkluderer lokalisert smerte i magen, tap av matlyst, mørk-farget urin, kvalme, tretthet og gulsott (gulaktig misfarging av hud og øyne).

Bukspyttkjertelkreft Behandling

Kreft i bukspyttkjertelen er plagsom i at det ofte blir oppdaget først etter at det har utviklet seg til avansert nivå. Dermed er kirurgi ikke alltid et alternativ. Stråling og kjemoterapi er ofte brukt i tandem for å holde i sjakk kreft i bukspyttkjertelen, sammen med medikamenter for å kontrollere smerte som kreft utvikler.

Enzyme terapi

Enzyme terapi ble først foreslått å behandle kreft i bukspyttkjertelen av Dr. John Beard ved University of Edinburgh. Enzym terapi administreres ved å gi pasienten en serie av enzymer i tillegg til å plassere seg på en spesialisert diett til "avgifte" kroppen og eliminere kreft og annet rusk som følge av tumoren. Enzymene angriper kreftcellene, mens resten av protokollen stabiliserer legemet.

Forskning

Ifølge en studie utført av Dr. Nicholas Gonzalez og publisert i juni 1999 utgaven av ernæring og kreft, enkeltpersoner utnytte enzym terapi hadde statistisk signifikant bedret overlevelse sammenlignet med personer som ikke fikk behandling. I noen tilfeller, levde pasienter følger med enzym terapi mer enn tre ganger utover den gitte overlevelse.

Betraktninger

Spørsmålet om enzymterapi er en effektiv mottiltak for kreft i bukspyttkjertelen er fortsatt pågående. Ifølge en artikkel publisert på Discovery Health, er videre forskning som nå foregår via en $ 1,400,000 stipend etter Columbia-Presbyterian Medical Center i New York.
I mellomtiden, hvis du lider av kreft i bukspyttkjertelen, broach emnet enzym behandling med legen din for å se om det kan være riktig for deg.

Hvordan forberede for bukspyttkjertel Surgery

Bukspyttkjertelen operasjonen er utført først og fremst for å fjerne kreft i bukspyttkjertelen. Forberedelse til operasjonen kan være vanskelig, men er absolutt nødvendig for en jevn operasjon og en vellykket gjenoppretting. I tillegg til å forberede seg for kirurgi, må du forberede deg på postoperativ rekonvalesens og legge til rette for å få fullt. Hvis du er fullt forberedt for kirurgi før det skjer, vil du være mer avslappet går inn i operasjonen.

Bruksanvisning

•  Få en preoperativ tester gjort en til to uker før operasjonen. Du må ha en komplett blodprosent, en metabolsk panel, en EKG hvis du er 40 år og eldre, og en kiste x-ray hvis du er 60 år og eldre.

Planlegg en preoperativ evaluering én uke før operasjonen. På denne tiden en sykepleier utøveren (NP) vil gå over alle preoperative instruksjoner og medisinsk historie. NP vil da fortelle deg hvilke medisiner for å slutte å ta og hvilke matvarer for å unngå.

Legge til rette for jobben din hvis du arbeider. La sjefen din vet at du vil være ute i én til to måneder for å bli frisk og fylle ut noen uføre ​​skjemaer som trengs.

Kontroller at du har alle finansposter funnet ut. Ring ditt forsikringsselskap og dobbeltsjekke at operasjonen er dekket. Gjør sykehus ordninger ved å bestemme om du ønsker å bo i et vanlig sykehus rom (vanligvis en dobbel), eller et privat rom, som har mer fleksibilitet.

Unngå å spise eller drikke noe etter midnatt på dagen av operasjonen. Dette forbereder kroppen din for anestesi. Du kan fortsatt ta viktige medisiner for diabetes, beslag, astma og blodtrykk.

Ha alt klart på dagen av operasjonen. Sørg for at du har din forsikring kortet og alle andre ting du måtte trenge. Ta med en du er glad for støtten og finne en måte å føle deg avslappet og fredelig. Lytt til en CD og øve jevn pust å slappe kroppen din og styrke immunforsvaret.

Bukspyttkjertel Radiation behandling

Kreft i bukspyttkjertelen er en aggressiv sykdom som oppstår i bukspyttkjertelen, et organ med ansvar for blodsukkerreguleringen og fordøyelsen. Det sjelden blir oppdaget i en tidlig fase, og som et resultat er det vanskelig å behandle og ofte dødelig. Vanligvis blir strålebehandling brukt i de tidlige og midtre trinn av bukspyttkjertelkreft i kombinasjon med kirurgi og kjemoterapi.

Forstå Stråleterapi

Strålebehandling bruker fokuserte doser av røntgenstråling til å bremse eller drepe kreftceller. Den kommer i to grunnleggende former. Ekstern strålebehandling bruker en spesiell maskin for å generere kontrollerte X-ray bursts som kan være målrettet på et angitt sted i kroppen. Brachyterapi bruker bittesmå radioaktive pellets som er implantert i kroppen på stedet av en svulst, hvor de sakte slipper kreft-drapet stråling i det omkringliggende området. Over tid forsvinner stråling, etterlater harmløse rester av de opprinnelige pellets.

Strålebehandling og kirurgi

Hvis du er diagnostisert med kreft i bukspyttkjertelen som ennå ikke har spredning eller spredning til andre deler av kroppen din, legen din vanligvis vil planlegge deg for kirurgi så raskt som mulig. Fordi kreft sjelden er fanget tidlig, kan strakstiltak for å roe det ned før metastasering oppstår. I noen tilfeller kan din første dose strålebehandling kommer før operasjonen. I så fall vil du motta en dosering av ekstern strålebehandling spesifisert av din kirurg eller kreft spesialist, en onkolog. Strålebehandling kan også brukes under operasjonen for å bedre sjansene for å eliminere dine kreftceller. Denne "intraoperativ" form for behandling benytter også ekstern strålebehandling. Alternativt kan du få en strålebehandling i etterkant av operasjonen.

Strålebehandling og kjemoterapi

Delvis på grunn av sin aggressive progresjon, kreft i bukspyttkjertelen ofte blir diagnostisert først etter det har spredning. I disse tilfeller vil operasjonen ikke dempe sykdommen. I stedet kan du bli behandlet med doser av strålebehandling kombinert med systemomfattende doser av kjemoterapi, en tilnærming til referert til som chemoradiation.

Potensielle bivirkninger

Bivirkninger av din strålebehandling kan være kløe, tretthet, senket blodverdier, oppkast, kvalme, økt sjansene for infeksjon, rød, svie eller smertefull hud på stedet av behandling og huden vev død eller tap av hudens ytterste lag. Disse symptomene kan være delvis styrt gjennom en godt planlagt tilnærming som mellomrom ut dine individuelle doser samtidig opprettholde den generelle behandlingseffektivitet.

Intensity modulert strålebehandling

Konvensjonelle former for ekstern strålebehandling også vanligvis føre til en viss grad av sikkerhet skade på friskt vev rundt kreftceller. For å bekjempe denne tendensen, kan legen bruke en nyere form for ekstern behandling strålen kalles intensitet modulert strålebehandling (IMRT), som åpner for mye større kontroll over fokusert røntgenstråle og minsker sjansene for smitteeffekter til normalt vev. Ifølge American Society of Clinical Oncology, produserer IMRT betydelig bivirkning avtar i de aller fleste av bukspyttkjertelkreftpasienter. Ta kontakt med din onkolog om risikoen og fordelene av alle former for strålebehandling for kreft i bukspyttkjertelen.

Lange Effekter av tobakk

Lange Effekter av tobakk


Ifølge TeensHealth, 9 av 10 røykere begynner før de er 18 år gamle. De fleste av disse tenåringene ikke planlegger å fortsette å røyke i voksen alder, men de fleste kan ikke stoppe på grunn av vanedannende nikotin funnet i tobakk. Røyking tobakk er forbudt eller begrenset i de fleste offentlige steder i hele Nord-Amerika.

Kreft

Røyking tobakk kan forårsake kreft i ulike steder i hele kroppen, spesielt i lungene, svelg, strupehode, munnhule, spiserør, nyre, bukspyttkjertel, livmorhals og blære. Mer nylig har vitenskapelig forskning indikert noen former for leukemi og store tarmen kreft er også forårsaket av tobakk, melder regjeringen i Saskatchewan. Lungekreft er en spesielt dødelig tilstand, med et lite mindretall av pasientene som overlever mer enn fem år.

Hjerte-og karsykdommer

Tobakk fører til hjertesykdom, slag og blod-kar sykdommer. Mange mennesker som lider av disse forholdene dør før de når 70 år gammel. Røykere som har lidd et hjerteinfarkt er mer sannsynlig å ha et tilbakefall enn folk som ikke røyker. Mange av disse forholdene er forårsaket av etterspørselen satt på hjertet fra tobakksbruk. Andre langsiktige effekter på det kardiovaskulære systemet inkluderer smerter, problemer med å gå, koldbrann og tap av lemmer.

Andre effekter

Kronisk lungebetennelse og bronkitt er et par av de mest vanlige luftveisinfeksjoner forårsaket av tobakk. Bronkitt, emfysem og slag utgjør en stor del av dødsfallene knyttet til tobakksbruk. Faktisk står kreft for mindre enn halvparten av alle dødsfall tilskrives tobakk. Røyking fører også tannkjøtt sykdommer, grå stær, hoftebrudd, bein tynning og magesår. Makuladegenerasjon og blindhet er også knyttet til bruken.

Avvik

Hver røyker påvirkes til en annen grad, avhengig av hvor mange år personen har røykt og hvor mange sigaretter han røykte i denne perioden. Jo flere sigaretter røykt, jo høyere er risikoen for langsiktige rammebetingelser. Selv om de fysiske tegn - hoste, hvesing, hud og tenner misfarging og rynkete hud - kanskje ikke så tydelig blant tenåringer, øker denne demografiske deres risiko for langtidseffekter fra den dagen de begynner å røyke.

Effekten av etanol på bilirubinmetabolismen

Effekten av etanol på bilirubinmetabolismen


Hos mennesker er 250-400 milligram av bilirubin produseres daglig, hovedsakelig i leveren. Høye nivåer av bilirubin er sett i leversykdom, som er en årsak til gulsott. Når alkoholen er forbrukt, produserer leveren mer bilirubin å behandle alkoholen. Forhøyede nivåer kan forårsake leverbetennelse og skader.

Bilirubinmetabolismen

Bilirubin former i de røde blodcellene. Røde blodceller bo i kroppen, før de blir gamle og ødelagt. Når disse gamle blodceller blir ødelagt, blir hemoglobin frigitt, og den kjemiske som forblir kalles bilirubin. Bilirubin er en gulaktig pigment som er funnet i galle, som utskilles fra leveren. Bilirubin kan også sees i helbredelsesprosessen av blåmerker når huden rundt blåmerke gult.

Etanol Fakta

Etanol, også kjent som alkohol, er vanligvis konsumeres av mennesker for rekreasjonsformål. Når forbrukes, er alkohol absorbert i mage-tarmkanalen. Leveren spiller en viktig rolle, og filtrerer ut uønskede giftstoffer fra kroppen. Alkohol blir oksydert i leveren, og overdreven bruk av alkohol kan resultere i betennelse i leveren, og forårsake permanent skade. Etanol kan ødelegge alle deler av mage-tarmsystemet, herunder bukspyttkjertel, lever og mage.

Effekter på Bilirubin

Alkoholforbruket øker mengden av bilirubin som er funnet i blodet. Når bilirubin stiger i blodet, og det er ikke metaboliseres riktig, blir en person gulsott. Symptomer på gulsott inkludere gulfarging av hud og det hvite i øynene. Personer som har tegn på gulsott bør ikke drikke alkohol, fordi det setter ekstra stress på leveren. Fortsatt forbruk av alkohol kan føre til hepatitt, skrumplever og kan også føre til døden i de med utilstrekkelig bilirubin metabolisme.

Preventions

For å hindre de negative virkningene av alkohol på bilirubinmetabolismen, en person bør begrense sitt alkoholforbruk eller unngå alkohol alle sammen. En person som allerede lider av leversykdom, og viser tegn til gulsott eller leverbetennelse, bør unngå alkohol. Hvis gulsott er til stede, bør den lidende konsultere en medisinsk faglig umiddelbart, da det er et tegn på nedsatt leverfunksjon, og kan føre til leversvikt, eller i noen tilfeller død.

Hvordan få behandling ved Mayo Clinic

Hvordan få behandling ved Mayo Clinic


Når du ser på din helse, ingen tvil om du vil ha det beste. Kanskje det er derfor en halv million mennesker får medisinsk behandling på Mayo Clinic hvert år. Klinikken funksjoner på en filosofi om samarbeidende medisin der pasienter blir evaluert av lagene. Følg disse trinnene for å få behandling ved Mayo Clinic.

Hvordan få behandling ved Mayo Clinic

•  Lær om Mayo Clinic spesialitet klinikk eller helseforsikring krever en legens henvisning. De fleste av Mayo Clinic krever ikke en henvisning, men noen ganger forsikring bærere gjør. Men opp til 90 prosent av pasientene planlegge sine egne avtaler.

Planlegg din egen avtale hvis du ikke trenger en henvisning. Ring utnevnelsen pulten ved Mayo eller be om en avtale på nettet ved Mayo Clinic nettsiden. Mayo Clinic inkluderer tre helsefasiliteter. I tillegg til det opprinnelige anlegget i Rochester, Minnesota, vil du finne fasiliteter i Jacksonville, Florida, og Scottsdale, Arizona.

Forbered deg på å vente. Mayo Clinic medisinsk avtaler prioriteres etter behov. Ventetid også avhenger av spesialitet. Vær sikker på utnevnelsen planleggeren vet hvor alvorlig situasjonen er.

Ta med tidligere medisinsk informasjon, inkludert en liste over medisiner, til timen din. Kopier av medisinske poster og medisinske tester vil bistå Mayo Clinic team i sin evaluering.

Vær klar for en gjennom fysisk undersøkelse og gjennomgang av din journal. Tenkt på Mayo leger bestiller ekstra tester eller gjentatte tester. Etter testing, møte med legen din for å diskutere resultatene og anbefalinger for behandling. Mest behandling på Mayo Clinic er utført på poliklinisk basis, selv om pasientene er innlagt for innleggelse omsorg når det trengs.

gå i uten en avtale på klinikkene i Rochester og Scottsdale, men vær forberedt på å vente opptil en uke, avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden din og avtale avbestillinger. Generelt venter er kortere i vinter i Rochester, og i løpet av sommeren i Scottsdale.

Hint

  • Mayo Clinic har vellykkede transplantasjon programmer for lever, nyre, hjerte, lunge, bukspyttkjertel og benmarg.

Årsaker til venstre-sidig magesmerter

Årsaker til venstre-sidig magesmerter


Magesmerter er et symptom på en rekke lidelser, noen av dem alvorlige eller livstruende. Kontakt lege dersom du opplever sterke magesmerter som vedvarer eller forverres. For smerter i venstre side av magen, en rask sjekk av dine siste aktiviteter, mat forbruk og tilhørende symptomer kan hjelpe deg å finne en mulig årsak.

Betydning

I medisinske termer, begynner magen rett under brystkassen eller brystbenet og strekker seg nedover til bekken bein. Magen er hjem til magen din, dine store og små tarmene, blindtarmen din, lever, milt, bukspyttkjertel og galleblæren. I tillegg, urinveiene, nyrene og urinlederne er i magen. Selv om reproduktive organer er i bekkenet, mange anser dette området for å være deres underliv.

Typer

Smerte er kroppens måte å fortelle deg det kan være et problem. Siden buken inneholder mange organer, plasseringen av smerte, intensiteten og den type smerte er indikatorer på det underliggende problem. Noen av de vanligste fordøyelsessystemet årsaker til magesmerter venstresidig inkluderer tarmgass ledsaget av oppblåst mage, fordøyelsesbesvær, kolitt, pankreatitt, divertikulitt, irritabel tarm syndrom (IBS) eller nyreproblemer som påvirker venstre nyre eller urinleder. Hvis smertene er ny, skarp eller alvorlig, ta kontakt med en lege for råd.

Identifikasjon

Fordi magen er den største kroppens hulrom, kan smerter på venstre side indikere et problem andre steder i magen. En ektopisk svangerskap i venstre egglederen kan stråle smerte i den øvre del av buken. Hos kvinner, kan endometriose føre til kroniske smerter i hver side av magen. Hvis legen mistenker Smerten stammer i reproduktive organer, kan han bestille en transvaginal ultralyd for å finne problemet.

Betraktninger

Legen din vil be om de siste måltider hvis smertene er midt på venstre side av magen. Selv om matforgiftning ofte påvirker hele magen, noe som resulterer i kvalme, oppkast eller diaré, kan det også påvirke bare én side, forårsaker musklene til krampe. Venstre-sided smerte som strekker seg bakover mot ryggen kan stamme i venstre nyre. En nyrestein forårsaker uutholdelig smerte hos noen individer, og kan kreve at laserbehandlingen for å bryte stenen i mindre biter, slik at det kan passere gjennom ureter. Med en stor nyrestein, kan litt blod være synlig i urinen din, fra en rosa skjær til en mørkere rød. Noe blod i urinen din signaliserer behovet for å varsle lege umiddelbart.

Potensiell

Selv en enkel fordøyelseskanal lidelse kan føre til magesmerter venstre-sidig, kan årsaken også være noe alvorlig. En lege bør ta noen nye smerter eller smerter som forverres. Venstre-sidig magesmerter med en medfølgende feber, tap av matlyst, mage hevelse eller dårlig ånde signalisere en nødsituasjon og pasienten bør oppsøke lege så snart som mulig.

Advarsel

Ikke vent for sterke smerter å avta, ringe legen din og få hans mening. Mens de fleste tilfeller av magesmerter er midlertidige forhold, som følge av dårlig fordøyelse, en trakk abdominal muskel eller forstoppelse, tar ingen sjanser.

Symptomer på forhøyede leverenzymer

Leverenzymnivåer er ofte kontrolleres som en del av en rutinemessig blodprøve. Forhøyede leverenzymer ikke alltid indikere leversykdom eller skade. I tilfeller hvor forhøyede leverenzymer kan indikere leversykdom, vil du lege sannsynlig bestille flere tester. I mange tilfeller er en blodprøve som indikerer forhøyede leverenzymer den første indikasjon på en person som lider av leversykdom.

Medisiner

Mange medisiner, inkludert reseptbelagte, over-the-counter og urteprodukter kan føre til forhøyede leverenzymer. Hvis en blodprøve avslører høy leverenzymer og du er på medisiner, kan legen må du ta testen på nytt uten å ta medisinen.

Autoimmune sykdommer

Lidelser inkludert autoimmun hepatitt, primær billary skrumplever og primær skleroserende cholangitt kan føre til forhøyede leverenzymer. Lidelser som påvirker gallegangene kan også forårsake tilstanden.

Metabolske Leverforstyrrelser

En effekt av flere metaboliske leversykdommer, inkludert hemokromatose, er forhøyet leverenzymer.

Diabetes

Diabetikere ofte har forhøyede leverenzymer som et resultat av sykdommen.

Alkohol

Heavy alkoholforbruk kan føre til forhøyede leverenzymer. Faktisk, leversykdom en alvorlig helserisiko forbundet med alkoholisme eller tung drikking.

Gallestein

Personer med gallestein ofte har forhøyede leverenzymer.

Tumor

Svulster på lever, galleveier og bukspyttkjertel kan føre til forhøyede leverenzymer.

Hva som forårsaker Cystisk fibrose?

Hva som forårsaker Cystisk fibrose?

Hva er Cystisk fibrose?

Cystisk fibrose (CF) er en arvelig sykdom i de små kjertler som produserer svette og slimete. CF hovedsakelig påvirker bukspyttkjertelen, lunger, lever, kjønnsorganer og bihuler. I CF, spesielle kjertler skape unormale sekreter. Noen mennesker med milde former for CF kan ikke ha noen symptomer før de når sine ungdoms år eller bli unge voksne. På den annen side, kan folk med alvorlige tilfeller ha alvorlige fordøyelses og lungeproblemer hele livet. Alvorlighetsgraden av CF avhenger av graden av defekt i CFTR-genet.

CFTR Gene

Sykdommen er forårsaket av en defekt gen som involverer CFTR-genet (cystisk fibrose transmembranregulator). Et barn som arver en unormal CFTR genet fra begge foreldre har CF. Imidlertid vil et barn arver en unormal CFTR genet fra en av foreldrene og et normalt gen fra den andre ikke har CF, selv om han vil være en bærer for CF.

Funksjon av CFTR Gene

Den protein CFTR tjener som en kanal gjennom cellemembraner som produserer slimete, svette, tårer, spytt og fordøyelsesenzymer, som bærer negativt ladede kloridioner i og ut av cellene. Dette bidrar til å kontrollere vann bevegelig i vev, noe som er essensielt for produksjon av tynne slimete som flyter fritt. Mucus er stoffet som smører samt beskytter fôr av fordøyelsessystemet, reproduksjonssystemet, luftveiene og andre vev og organer. CFTR protein kontrollerer hvor andre kanaler fungerer, inkludert de bevegelige natriumioner (som er positivt ladet) over cellemembraner. Disse kanalene er viktige i normal funksjon av organer som bukspyttkjertelen og lunger.

Lungeproblemer fra CF

Når CFTR-genet virker som den skal, fremstilles et protein som kontrollerer bevegelige vann og salt når det strømmer inn og ut av cellen kropp. Imidlertid ikke CFTR genet fungere ikke skikkelig hos personer som har CF. Denne feil resulterer i klissete slim og salte svette akkumuleres i lungene. Som slimete fortsetter å samle inn, den blokkerer luftveiene, som er rørene som frakter luft inn og ut av lungene. Dette slimete buildup skaper en grobunn for bakterier å vokse, noe som fører til alvorlige lungeinfeksjoner som kan alvorlig skade lungene over tid.

Pancreas Problemer

Slimete kan også blokkere kanaler eller rør til bukspyttkjertelen. Mens luftveiene kjertlene produserer tykke, tørre sekreter, produserer bukspyttkjertelen en klebrig, tykk gjørme. Dette hindrer de enzymer fra bukspyttkjertel på vei til tynntarmen. Enzymer fra bukspyttkjertelen bidra til å bryte ned maten, noe som gjør det mulig å absorbere proteiner og fett. Når enzymene ikke kan gjøre jobben, mat næringsstoffer forlate kroppen uten å bli benyttet, noe som kan resultere i tarmgass samt voluminøse avføring, forstoppelse og smerte.

Informasjon om medisinsk tilstand Gigantism

Gigantism er en sjelden, progressiv lidelse som fører til dramatiske beinvekst og kan redusere forventet levealder. Det er mange misoppfatninger om gigantism og dens nære slektning, akromegali, men som medisinsk teknologi har økt de siste årene, er mer og mer informasjon om gigantism å bli oppdaget.

Årsaker

Hva er kjent om gigantism poeng til én viktigste årsaken til den betingelse: oversecretion av menneskelig veksthormon. Dette oversecretion er oftest forårsaket av en godartet hypofysen svulst, men i sjeldne tilfeller lunge eller bukspyttkjertel svulster kan føre til at hypofysen til å frigjøre mye veksthormon, også resulterer i symptomer på gigantomani. Siden sykdommen er så sjelden, er lite kjent om tilstanden, selv om det er genetisk. Imidlertid, to eller flere familiemedlemmer av gigantisme pasienter ofte har økte nivåer av humant veksthormon, men ikke nok til å forårsake tilstanden.

Time Frame

Gigantism refererer bare til oversecretion av menneskelig veksthormon hos spedbarn og barn før benet vekstplater er stengt. En oversecretion av humant veksthormon hos voksne er referert til som akromegali og er ikke merket med overdreven vekst, men heller en gradvis deformasjon av benene. Den innledende overdreven vekst av spedbarn og barn med gigantism kan ikke være tydelig, siden barn opplever betydelig vekst i sine første leveår. Men etter hvert vil det gjøre seg selv tydelig. Barn med gigantism kan vokse mer enn seks inches per år, og nå mer enn tre ganger gjennomsnittlig høyde for deres alder.

Funksjoner

Gigantism resulterer i brå, ekstrem vekst hos barn. Som lidelse skrider frem, fortsetter tumor på hypofysen til å vokse, noe som fører til tap av andre hormoner, mange relaterte til de reproduktive system i både menn og kvinner. Bortsett fra overdreven, proporsjonal vekst av barnet og hans bein, muskler og organer, andre symptomer inkluderer fortykkelse av ansiktstrekk, hjerte utvidelse, forsinket pubertet, uregelmessig menstruasjon, uttrykk for morsmelk, store hender og føtter med tykke sifre, en fremtredende kjeve, overdreven svetting, dobbelt syn, hodepine og svakhet.

Behandling

Hvis venstre ubehandlet, vil gigantism redusere forventet levealder, men den nøyaktige mengden av år kan variere. Men det finnes effektive behandlingstilbud tilgjengelig, inkludert kirurgi for å fjerne hypofysetumor, strålebehandling og medikamentell behandling. Avhengig av størrelsen av tumoren, og hvor avansert tilstanden er, ett eller alle av disse behandlinger kan anvendes.

Betraktninger

De fysiske virkningene av gigantism er åpenbar, men mange mislykkes i å realisere sine emosjonelle effekter. Den drastiske vekst og kroppen endrer karakteristikk av gigantomani hos barn ofte føre til følelsesmessig stress og lav selvfølelse. Bortsett fra den støtte og kjærlighet til familie og venner, kan foreldre til barn med gigantism ønsker å vurdere psykiatrisk rådgivning for sine barn til å takle de traumatiske emosjonelle effekter av gigantomani.

Hva kan forårsake en Liver å bli utvidet?

Leveren er en av de viktigste organer i menneskekroppen. Den ligger under membranen på høyre side av legemet; dens funksjoner omfatter filtrering av blod for giftstoffer og som produserer en substans som kalles galle som bidrar til å bryte ned fett. Leveren er også et lagersenter for vitaminer og den lagrede form av karbohydrater som kalles glykogen. Når det blir forstørret, er det ofte er resultatet av et annet problem. Det er flere grunner til at dette kan skje.

Alkohol

Alkoholmisbruk bærer med seg en lang liste over skadelige bivirkninger som økt risiko for kreft, gikt, fødselsdefekter og fedme. Leveren, spesielt, kan lide alkoholmisbruk. Kontinuerlig tunge forbruk kan føre til en fettlever og cirrhose i leveren, noe som kan føre til arrdannelse og utvidelse. Hvis dette forblir ubehandlet, kan fatal leversvikt utvikle.

Hepatitt

Hepatitt er en tilstand som har fem forskjellige typer --- hepatitt A, hepatitt B, hepatitt C, hepatitt D og hepatitt E. Alle som kan ha en negativ effekt på leveren og kan føre til utvidelse. Hepatitt skjer når friske leverceller blir overkjørt med betennelsesceller. Leveren blir forstørret, og den høyre side av kroppen kan oppleve smerte og ømhet hvis det berøres.

Mono

Mononukleose er en tilstand forårsaket av sammentrekning av et virus fra Epstein-Barr-syndrom. Dette er ofte kalt kyssesyken --- det er smittsomt og kan overføres gjennom spytt. Det kan også bli fanget ved hjelp av en infisert persons sølvtøy eller blir utsatt for en hoste eller nyse. Når mononukleose er under kontrakt, kan leveren bli forstørret.

Iron

Hemokromatose er en tilstand der organer absorbere for mye jern. Dette er sett i bukspyttkjertel, hjerte og spesielt leveren. Når leveren blir fylt opp med jern, blir det forstørres. I verste tilfeller kan dette føre til leversykdom og kreft. Å være at jern finnes i blodet, er hemokromatose behandlet er ved å fjerne blod fra kroppen på en ukentlig basis for å hjelpe lavere jern.

Kreft

Leukemi er en type kreft forårsaket når hvite blodceller i kroppen blir for høy. Dette skjer oftest i benmargen, men det kan også påvirke leveren og føre til at det blir forstørret. En annen form for kreft, metastatisk cancer, kan også føre til leveren til å bli utvidet til utvikling av svulster. Dette skjer når kreft reiser til leveren fra andre deler av kroppen.