Digidexo.com

kan sukker påvirke ticks

Hvordan Sukker påvirker menneskekroppen?

Hvordan Sukker påvirker menneskekroppen?

Oversikt

Sukker: Den gode, den onde og den grusomme

Sukker påvirker menneskekroppen på mange måter. Noen av disse måtene er gode, noen dårlige og noen av de rammer er veldig stygg. Energi opprettet fra sukker inntatt i kroppen er en av de gode. Mennesker trenger energi for å fungere, og de beste sukker til dette er de som står oppført på glykemisk indeks med en lav vurdering. Disse sukkere er la inn i blodstrømmen ved en langsommere absorpsjonshastighet som er sunt for kroppen.
Den dårlige og stygge nyheter assosiert med sukker er at de fleste blir behandlet i alle slags matvarer mennesker spiser. Disse sukker ofte bære en høy glykemisk indeks rating som betyr at sukker er absorbert i blodet raskere. Dette fører til at bukspyttkjertelen (orgel som opprettholder sukker i kroppen) for å gi av insulin. Insulin blir brukt til å slippe blodsukkernivå i kroppen. Ikke bare gir dette variasjon i blodsukkernivå legge vekt på det menneskelige legeme, men det kan også føre til diabetes, økes sjansen for koronarsykdom og også interferere med absorpsjonen av kalsium og magnesium inn i det menneskelige legeme.

Dårlige sukker og matvarer de finnes i

Det er tre typer sukker som blir behandlet i dagligdagse matvarer. Disse sukker er sukrose som er kjent oftest som tabellen sukker, fruktose eller høy fruktose som er mais sirup og druesukker som er sukker avledet fra mais. Nesten alle matvarer har en eller flere av disse ingrediensene. Vanlige matvarer som brød, peanøttsmør, sauser, syltetøy, sirup og krydder har denne type sukker behandles i dem ofte for å holde dem friske eller for å bevare dem. Matvarer som bærer mer enn ett utvalg av sukker kan kaste kroppen ute av sync som deretter kan føre til helsemessige komplikasjoner som allerede er nevnt.

Sukker og andre helseplager

Diabetes, hjerteproblemer og forstyrrelser av andre næringsstoffer for menneskekroppen er ikke de eneste helserisiko involvert med inntak av for mye sukker. Andre problemer som fedme, undertrykking av immunsystemet, tannråte, nyreproblemer, depresjon og hypertensjon kan forekomme. Det er mange andre problemer i forbindelse med å spise feil sukkere eller for mange sukkere for raskt. Lese etiketter og leter etter mat som er naturlig behandlet med lav glykemisk indeks rangeringer kan hjelpe deg å spise sunnere.

Hvordan kan Graviditet påvirke eggløsningstester?

Hvis du er bruker eggløsningstester til å forutsi eggløsning, kan graviditet påvirke resultatene av testene. På grunn av likheten i hormoner i forbindelse med eggløsning og graviditet, kan eggløsningstester slår positivt både når du har eggløsning og når du er gravid.

Graviditet Hormone

Graviditetstester måler hormonet humant choriongonadotropin, eller hCG, for å oppdage graviditet. Når et egg er blitt befruktet, reiser det nedover egglederen og implantater i en kvinnes livmor. Etter implantering, begynner embryoet produserende hCG, som kan bli detektert i kvinnens urin. Hjem graviditetstester oppdage dette hormonet på ulike nivåer for følsomhet og slå positivt når oppdages på disse nivåene.

Eggløsning Hormone

Eggløsning er utgivelsen av et egg fra en eggstokk hver måned. Hvis dette egget er befruktet, blir kvinnen gravid. Før eggløsning, lanserer en kvinnes kropp luteiniserende hormon, som kalles LH. Dette hormonet er utgitt i økende mengder i flere dager før eggløsning. Like før eggløsning, overspenning LH, forårsaker frigjøring av et egg.

Eggløsningstest

En eggløsning prediksjon kit eller testen oppdager en LH-stigning i en kvinnes urin. Disse testene fungerer på en lignende måte som graviditetstester, men blir lest på en annen måte. Både en graviditetstest og en eggløsningstest har en kontrollstrek og en testlinje. Med en graviditetstest, indikerer to linjer et positivt resultat. Men med en eggløsningstest, to linjene ikke nødvendigvis indikerer et positivt resultat. Fordi LH bygger seg opp før eggløsning, vil du se to linjer på en test i flere dager før eggløsning. Resultatet er positivt når testlinje er mørkere enn styreledningen og LH-bølge har blitt detektert. Når LH-stigningen er oppdaget, vil eggløsningen skje i 12 til 36 timer.

Eggløsningstest som graviditetstester

På grunn av likheten av hCG og LH på molekylært nivå, kan eggløsningstester oppdage graviditet også. Forskjellen mellom LH og hCG er en beta-underenhet festet til hCG. Nettstedet peeonastick.com illustrerer forskjellen ved å beskrive LH og hCG som eneggede tvillinger. Forskjellen mellom dem er at hCG har på seg en lue og LH er det ikke. Så eggløsningstest vil slå positivt når den oppdager det ene av de eneggede tvillinger. Men fordi graviditetstester er også på jakt etter hatten på tvilling, vil en graviditetstest ikke slå positivt under eggløsningen. Så hvis du er gravid, vil en eggløsningstest slå positivt.

Betraktninger

Sensitivitets nivåer av eggløsningstester er generelt lavere enn følsomhetsnivåer hjemme graviditetstester. Fordi eggløsningstester er å påvise økningen av LH, de er laget for å ha lavere følsomhet. Hvis de er for sensitive, vil de slå positivt ved tilstedeværelse av LH. Fordi LH er til stede i flere dager før eggløsning, må eggløsningstester gjøres å forutsi høye nivåer, eller surge, av LH. Eggløsningstester har en gjennomsnittlig sensitivitet på 30 mIU. Og tidlig hjem graviditetstester kan påvise graviditet på nivåer så lavt som 12,5 mIE, ifølge peeonastick.com. Så en graviditetstest vil ofte slå positivt før en eggløsningstest vil slå positivt.

Hvordan store mengder sukker påvirke deg?

Hvordan store mengder sukker påvirke deg?


Glukose, fruktose, sukrose og laktose er mer enn bare fancy navn for sukker - de er søte ingredienser som påvirker hvordan du føler deg mentalt og fysisk. Foreløpig kan sukkerholdige ingredienser finnes i utallige mat og drikke elementer. Denne søte metning har blitt overveldende til millioner av amerikanere, som fører dem til fedme og andre alvorlig helserisiko.

Glukose

Sukker som har inngått kroppens blodet kalles glukose. Hver gang du spiser brød, frukt og de fleste frokostblandinger, kroppen bryter denne maten ned og absorberer sukkerinnhold. For en frisk person denne prosessen forsyner ham med energi. Personer som utvikler pancreatic problemer eller tilstanden av insulinresistens bli diagnostisert med diabetes. Denne medisinske tilstanden er et resultat av for mye glukose eller hva er medisinsk beskrevet som en høyt blodsukker.

Fruktose

Fruktose er et naturlig søtningsmiddel organisk produsert av frukt og grønnsaker. Når strukturert i krystallinsk form er fruktose brukt som et tilsetningsstoff som sukrer mat og drikke. Problemet som fruktose skaper når over-konsumert oppstår under fordøyelsesprosessen. Når kroppen din har inntatt en sunn mengde fruktose, begynner det å raskt konvertere det overskytende beløpet til fett. Med mindre du er fysisk aktiv nok til å brenne dette lagret fett, følger du etter et kosttilskudd mønster som bidrar til fedme.

Sukrose

Sukrose er sukker avledet fra en sukkerrør eller sukkerroer. Den vanlige bruken for sukrose er sirup, sukker og populære godterier. Sukrose ikke likevekt en helse fare før det er spist i store mengder på en konsistent basis. Internt spaltes sukrose og begynner å absorbere vann før vi går inn i magen og tarmene. Når du over-hengi i sukrose-flavored herligheter vil du oppleve gass eller diaré. Over et tidsrom, utvikler dette til utvikling av hull i tennene, herding av blodårene dine og andre helsemessige komplikasjoner.

Laktose

Laktose er et sukker som er produsert fra melk. En person som er laktoseintolerante er en person som ikke er i stand til å fordøye denne formen for sukker på grunn av fravær av enzymer i kroppen. Enzymer tillate mennesker å fordøye laktose uten komplikasjoner. Når du er laktose intolerant, kan du nyte små mengder melkeprodukter. For mye meieri i kosten vil føre til kvalme, oppblåsthet, kramper eller uregelmessig avføring.

Hvordan virker Raffinert sukker påvirker Diabetikere?

Umiddelbar effekt

Når en diabetiker spiser raffinert sukker, er den første effekten en rask økning i blodsukkernivået. Høyt blodsukkernivå fører til en følelse av sult, selv om diabetiker bare spiste et måltid. Høyt blodsukker kan også føre til humørsvingninger i en diabetiker, samt nummenhet eller prikking i ekstremiteter.

Filtrering

En diabetiker insulin responsen er svekket, noe som resulterer i en manglende evne til å redusere blodsukkernivået. Når blodsukkernivået er fortsatt høyt, nyrene handle for å filtrere overflødig sukker fra blodet, og skille ut det i urinen. For å kunne produsere nok til å tømme urin sukkeret fra kroppen, må nyrene trekke fluid fra diabetiske kroppsvevet. De symptomer som følge av denne prosessen inkluderer overflødig vannlating, og dehydrering. Dehydrering vanligvis manifesterer seg som konstant og ekstrem tørste.

Langtidseffekter

Diabetikere som bruker raffinert sukker på en jevnlig basis erfaring flere forskjellige typer helseproblemer. Pågående dehydrering påvirker synet, forårsaker en manglende evne til å fokusere. Dette resulterer i ekstra blodkar i øyet, noe som kan føre til permanente visjon endringer. Vekttap er også oppleves av diabetikere som ikke administrere deres tilstand med insulin. Vekttap er et resultat av diabetisk manglende evne til å benytte de kalorier i maten for energi, en prosess lettes ved insulin.

Begrensende faktorer

Forbruker sukker med andre matvarer, spesielt mat med høyt fiber eller fett, vil forsinke opptaket av sukker i blodet. Bremse opptaket rente gir diabetiker kroppen mer tid til å behandle sukker, og vil holde blodsukkeret stiger for raskt.

Kan du påvirke Kolesterol ved Fasting?

Kolesterol består hovedsakelig av HDL (high-density lipoproteiner), LDL (low-density lipoproteiner) og triglyserider. Fasting for 8 til 14 timer påvirker disse nivåene.

Fasting Kolesterol Panel

En fastende kolesterol panel er en blodprøve legen din vil utføre for å bestemme kolesterolnivået. Etter at du har fastet i 8 til 14 timer (vanligvis over natten), vil legen din trekke blod fra en vene i armen for å bestemme din LDL, HDL og triglyserider nivåer.

Fett

Fasting er viktig før kolesterol panel fordi det er nødvendig for en nøyaktig kolesterol lesing. Siden en fet måltid kan føre til at kolesterolnivået å være forhøyet, eliminerer faste som komplikasjon.

Karbohydrater

Å spise et måltid høy i enkle karbohydrater kan øke triglyserider og resultere i en unøyaktig kolesterol panel lesing. Fasting for 8 til 14 timer vil bringe det tallet ned til det nivået det er normalt i kroppen din.

Fastende glukose nivå

Mens du har blod trekkes for din faste kolesterol panel, kan legen din vil at du skal få din fastende glukose nivå også. Dette måler mengden av sukker i blodet ditt. Forhøyede kolesterolverdier og forhøyede glukosenivået er sammen en trussel mot kardiovaskulær helse.

Betraktninger

Selv om kolesterolnivået går ned igjen etter faste, så snart du spiser en annen måltid høy i mettet fett eller enkle karbohydrater, kan kolesterol pigg igjen. Du vil ikke senke kolesterolet ved å faste, bare negere muligheten for en unøyaktig lesing på grunn av et tungt måltid.

Hvordan kan Leddgikt påvirkes eller hindres ved Diet?

Leddgikt er en smertefull, plagsomme og noen ganger ødeleggende betennelse i leddene i kroppen din. Det finnes flere typer leddgikt, men den vanligste er slitasjegikt. Det skjer når brusk i leddene slites bort. Selv om legene ikke vet nøyaktig hva som forårsaker det, de har en ganske god idé. Fedme og muskelsvakhet er to av de medvirkende faktorer, slik at kostholdet kan spille en rolle i å forebygge eller forsinke prosessene som forårsaker leddgikt.

Hvordan det utvikler

Brusk er en jevn stoff på slutten av dine bein. Det fungerer som en pute. Over tid blir det glatte overflaten ru og begynner å bryte ned. Når det slites fullstendig bort, begynner benet for å gni på ben, og resultatet er skade og smerte.

Potensielle årsaker

Fedme og muskelsvakhet er to av mange faktorer som kan forårsake brusk å bryte ned og leddgikt å utvikle. Med fedme, er leddene satt under mer press enn de ble bygget for å håndtere, og bidrar til nedbryting av brusk. Muskelsvakhet er forbundet med mange årsaker til smerter og uførhet.

Role of Diet

Diet er en viktig faktor i å forebygge fedme, og derfor kan betraktes som en faktor i å forebygge artritt. Dietter varierer i effektivitet fra person til person, men generelt, ernæringseksperter anbefaler dietter som er lav i mettet fett og komplekse sukker.

Som for muskelsvakhet, vil en diett rik på magre proteiner fremme utviklingen av muskelsystemet. Også har muskelsvakhet mange årsaker, blant annet hjerneslag, lav kalium og lav natrium, så et balansert kosthold kan bidra til å unngå disse betingelsene.

Kan Dehydrering påvirke min allergi?

Kan Dehydrering påvirke min allergi?


Ifølge en undersøkelse ledet av International Bottled Water Association Cornell Medical Center, og 75 prosent av amerikanerne er kronisk dehydrert. Ifølge Webmd.com, én av fem mennesker har allergi eller astmasymptomer. Betyr dehydrering årsaken allergisymptomer å vises eller blir verre?

Årsaker til dehydrering

Dehydrering kan oppstå fra inntaket av koffein, som finnes i kaffe, te, brus eller noen smertestillende medikamenter. Antihistaminer, antidepressiva, angstdempende medisiner og flere andre typer medisiner, også kan føre til dehydrering. Siden den gjennomsnittlige amerikaner bruker bare 4,6 porsjoner med vann om dagen, noe som er mindre enn de anbefalte åtte porsjoner, ikke drikker nok vann er en åpenbar årsak til dehydrering. Hvis noen bruker koffein, øker åtte anbefalt daglig 8-oz. porsjoner med vann er en god idé.

Ikke nok vann

Når kroppen er dehydrert, er histamin økes og legemet frigjør kortisol. Kroppen frigjør også kortisol når du inntar koffein. Kortisol undertrykker produksjonen av hvite blodceller, svekket immunsystem. Hvis et allergen er tilstede, enten i legemet (matallergi), eller utenfor kroppen (miljø allergi), vil symptomer slik som nysing, astma, elveblest eller utslett forekomme.

En annen faktor å vurdere

Dehydrering fører alvorlig tørr hud, spesielt i de kaldere månedene. Tørr hud kan også utløse kløe og elveblest sammen med en tilstand som kalles dermatitt, hvor huden er rødlig, tørr og flassende.

Visste du dette?

Mer enn 70 prosent av faste vev er sammensatt av vann.

Enkel Immunitet Boost

Å drikke det minimum av åtte porsjoner med vann per dag kan virke som mye, men det skader ikke å prøve. For å hjelpe kroppen beholde væske, det hjelper også å legge en klype salt i vannet. En annen måte å holde vann er ved å drikke fersk juice. Drikker mer koffein-fri væske forbedrer immunitet og generelle helse.

Hvordan kan jeg få en Tick Turn Loose?

Hvordan kan jeg få en Tick Turn Loose?


Flått er små blodsugende edderkoppdyr knyttet til edderkopper, midd og skorpioner. Flått noen ganger bære sykdommer, spesielt Lyme sykdom og Rocky Mountain flekket feber. Du er mest sannsynlig å få flått i skogkledde eller brushy områder. Hvis du finner en hake på huden din, ikke få panikk. Omgående fjerne haken reduserer risikoen for å få en sykdom. Men fjerner flåtten riktig - slathering flåtten med vaselin eller helle tennvæske på er det ikke effektivt.

Bruksanvisning

•  Ta tak i flåtten så nær huden som mulig, ved hjelp av pinsett.

Trekk flåtten oppover i en langsom, jevn bevegelse. Ikke klem på flåtten, fordi dette kan utvise flått guts inn i huden din, øker risikoen for smitteoverføring. Klemme på flåtten også kan bryte ut baksiden av flåtten, forlater sin munn i huden din.

Sett kryss i en krukke med litt rubbing alkohol. Forsegle glasset og merk den med dato og sted. Hvis du utvikler symptomer på en sykdom, vil identifisere flåtten hjelpe legen din.

Vask området med såpe og vann og deretter bruke en antiseptisk krem.

Se etter tegn på Lyme sykdom, som utslett, feber og smerter, eller Rocky Mountain flekket feber, noe som fører til utslett, hodepine og frysninger. Kontakt legen din hvis du utvikler symptomer og nevne at en tick bit deg.

Kan Mobic påvirker søvnen?

Kan Mobic påvirker søvnen?


Mobic, også kjent som Meloxicam, er et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID) foreskrevet for å lindre smerter og betennelser relatert til leddgikt, sier revmatolog Dr. Tina Bunch. Instruksjoner for denne medisinen bør følges nøye på grunn av alvorlige potensielle bivirkninger, noen som kan ha direkte eller indirekte påvirker søvnen.

Søvnforstyrrelser

Bivirkninger knyttet direkte til søvn omfatter svimmelhet, tretthet, ekstrem tretthet, humørsvingninger, eller en manglende evne til å sove på grunn av andre smertefulle bivirkninger.

Hjerte / Sirkulasjons bivirkninger

Alvorlige potensielle kardiale og sirkulasjons bivirkninger inkluderer hjerteinfarkt, slag, høyt blodtrykk, hjertesvikt, indre blødninger, og anemi. Flere av disse kan føre til tretthet og en manglende evne til å føle seg uthvilt etter søvn.

Gastrointestinale bivirkninger

Potensielle gastrointestinale bivirkninger omfatter sår i mage og tarmer, magesmerter, forstoppelse, diaré, tjæreaktig avføring, gass, blod i urinen, kvalme og oppkast. Mange av disse vil avbryte søvn eller føre til ubehag som hindrer søvnen.

Hudreaksjoner

Mulige hudreaksjoner er utslett, elveblest, hevelse, nummenhet, blemmer, peeling, gulnet, og kløe. Hver av disse kan gjøre sover komfortabelt vanskelig.

Organ Disorders

Nyresvikt, leversvikt, problemer med å puste eller svelge, astma og hevelse av tungen, øyne eller hals er mulig i tilfelle av overdose. Disse hindrer søvn, fremme utmattelse, og kan være dødelig.

Kontakt legen din

I tilfelle at du opplever noen av disse bivirkningene, eller noen forhold som ikke er nevnt som virker uvanlig, kontakt legen din umiddelbart. En lav dose av denne NSAID regnes som trygt, men eventuelle bivirkninger kan være livstruende, særlig hvis de blir ignorert.

Kan hypothyroid påvirke nivåer av HCG?

Kan hypothyroid påvirke nivåer av HCG?


Humant choriongonadotropin (hCG) er et hormon aktiv under svangerskapet, ifølge registrert kostholdsekspert Katherine Zeratsky av Mayo Clinic. Lav skjoldbrusk nivåer er ofte assosiert med vektøkning og HCG har en svak stimulerende respons på skjoldbruskkjertelen. Selv HCG kosttilskudd er solgt for vekttap og er tenkt å stimulere skjoldbruskkjertelen; HCG har ikke vist seg effektiv for dette i forskningsstudier. Skjoldbrusk nivåer påvirker ikke nivåer av HCG i kroppen: det er HCG nivåer som kan påvirke skjoldbrusk nivåer.

HCG i graviditet

Under graviditet, HCG nivåene øker for å opprettholde progesteron nivå, ifølge leger Gerard Burrow og Lauren i Golden. Når morkaken overtar progesteron produksjon, HCG nivåer falle av. Dette HCG økningen stimulerer skjoldbruskkjertelen og kan resultere i en skjoldbrusk "stamme" som kan predisponere kvinner til skjoldbrusk sykdommer senere. Høy HCG nivåer er assosiert med hypertyreose som ofte forårsaker hyperaktivitet, uregelmessig puls og vekttap, men kan noen ganger føre til depresjon, inaktivitet, tap av energi og muskelsvakhet, melder nettstedet Health i Aging.

HCG og mannlig infertilitet

Stanford University rapporterer at en liten andel av mannlige ufruktbarhet tilfeller er forårsaket av problemer med hormoner. Hypotyreose kan forårsake infertilitet hos 1 prosent av menn. Det er behandlet ved å redusere jod i kosten eller ta skjoldbruskkjertelhormon. Tilstanden panhypopituitafism er komplett hypofysen fiasko. Supplere med hypofysen hormoner og HCG kan stimulere testosteron og sperm produksjon, sier Stanford.

En 1997 venezuelanske studie sett på testosteronnivå og svar på HCG hos menn med hypotyreose og hypertyreose. Forskerne fant at 60 prosent av hypothyroid menn rapporterte redusert libido på grunn av lavt testosteronnivå. Ubehandlede hypothyroid menn hadde normale reaksjoner på HCG men lave svar til en annen viktig hormon: gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH). Tilskudd av skjoldbruskkjertel hormon forbedret dette svaret.

Hormoner og aldring

Kjønnshormoner avta med aldring og er involvert i mange flere prosesser enn bare reproduksjon. Testosteronbehandling kan hjelpe menn med lavt testosteronnivå. Østrogen og progesteron erstatning terapi kan hjelpe kvinner med fallende hormonnivåer, men bærer risiko.

Veksthormoner også avta med alderen, og denne nedgangen er knyttet til økt kroppsfett og redusert muskelstyrke, ifølge nettstedet Health i Aging. Veksthormon kosttilskudd har vist seg å hjelpe folk med sykdommer i hypofysen eller hypothalamus [ikke skjoldbruskkjertelen] men har vært knyttet til flere betydelige bivirkninger.

HCG Diet

LA Times reporter Elena Conis forteller at interessen for HCG kosthold er basert på en diskreditert kosthold fra 1930-tallet. Dr. ATW Simeons behandlet barn med en medfødt sykdom som kalles Fröhlich syndrom med HCG. Barn med Fröhlich har treg reproduktive organ vekst og tendens til å være overvektige. Simeons fant at HCG injeksjoner hjulpet disse barna til å gå ned i vekt.

Legen samlet en svært lav-kalori diett sammen med HCG injeksjoner for folk uten Fröhlich og hevdet at HCG gjort fett mer tilgjengelig for brenning og hindret svimmelhet, overdreven sult og svakhet i hans klienter. HCG diett har folk begrense sitt kaloriinntak til 500 kalorier om dagen.

Fra 1959 til 1995, studier av HCG diett av israelske forskere, University of California forskere, Fort Carson Army Hospital og nederlandske forskere har alle funnet at HCG injeksjoner ikke var relatert til vekttap og HCG ikke undertrykke sult eller lindre svakhet .

Dr. Michael Snyder på HCG Diet

Vekttap kirurg Dr. Michael Snyder sier at ingen bevis finnes for at inntak av HCG øker nivået av hormonet blod eller at HCG øker metabolismen. Han sier at hvis HCG gjorde øke metabolismen, ville vi se anorektisk gravide kvinner. Det er alvorlig kalori-reduksjon som er årsaken til vekttap på HCG kosthold, sier Snyder, og i motsetning til skjoldbrusk erstatning terapi, er HCG feedback loops ikke nøye overvåket. HCG nivåer er assosiert med problemer av skjoldbruskkjertelen og supplere HCG har ikke vist seg å være en trygg behandling. HCG nivåer bare har en svak effekt på skjoldbruskkjertelen og hypotyreose og HCG nivåer ikke har en sterk tilknytning i form av vekttap.

Hva Organer Kan binyrene påvirke?

Binyrene er et par trekantede formede organer som ligger på toppen av nyrene; de skiller ut mer enn 50 hormoner i kroppen. De er også ansvarlig for produksjon av kroppens fire store stresshormoner: adrenalin, kortisol, DHEA og noradrenalin. De nivåer av kortisol (for høy eller for lav) kan føre til flere helseproblemer, som berører forskjellige deler av kroppen.

Funksjon

Hormonene produseres av binyrene styre en rekke av kroppens funksjoner, som for eksempel å opprettholde metabolske prosesser (blodsukkernivået og betennelser), regulerer kroppens salt og vannbalansen, kontrollerende "fight or flight" reaksjon på stress, opprettholde svangerskapet, inititating og styring av kjønnsmodning i barndommen og puberteten, og produsere kjønnshormoner slike som østrogen og testosteron.

De HPATG aksen

Hypothalamus-hypofyse-binyre-skjoldbrusk-gonadal aksen er en viktig del av nevroendokrine system og det styrer og regulerer mange prosesser i kroppen, som immunsystemet, seksualitet, fordøyelse og energi. Endringer i denne aksen generere ubalanser av skjoldbrusk hormoner og gonade (eggstokkene eller testiklene) hormoner. Når binyretretthet setter inn, er det ofte et tilfelle av hypotyreose stede også.

Effekter

Personer med binyrene mangler ofte har unormale blodsukkernivået og mentale forstyrrelser, som for eksempel økt frykt og angst. Andre symptomer inlcude søvnforstyrrelser, lav skjoldbrusk funksjon, PMS, seksuell dysfunksjon, manglende evne til å gå ned i vekt og / eller for å få muskelmasse, kronisk utmattelsessyndrom, lavt immunforsvar, og økt risiko for hjerteinfarkt.

Betraktninger

Adrenal helse kan opprettholdes ved å følge naturlige og enkle trinn som å holde en sunn diett av hele, ubehandlet mat; balansere blodsukkeret; trening, praktisere anti-stress teknikker; og får 7 til 8 timer søvn en natt.

Misforståelse

De fleste konvensjonelle leger bruker tester som bare gjenkjenne ekstrem underproduksjon eller overproduksjon av hormon nivåer. Den eneste prøve som vil gjenkjenne adrenal tretthet, i alle sine faser, er det spyttkortisol test. Adressering adrenal dysfunksjoner første kan forhindre påfølgende effekter på andre organer i kroppen.

Hvordan kan Aspirin påvirke fordøyelsesdomenenavnsystemet?

Hvordan kan Aspirin påvirke fordøyelsesdomenenavnsystemet?

Historie

Fra gammelt av har barken av noen trær (som piletrær) er fjernet og inge som et pulver for lindring av smerte. I det 19. århundre, ble natriumsalisylat brukes regelmessig for leddgikt smerte, men det var bitter og forårsaket mageirritasjon. I 1899, Felix Hoffmann, en tysk kjemiker, skapte den første rene syntetiske medisiner ved å kombinere salisylsyre og eddiksyre. Resultatet ble kalt acetylsalisylsyre og markedsført som Aspirin ved Bayer Company.

Bivirkninger

Mange tar Aspirin uten bivirkninger. Fordi Aspirin er en syre, og den blokkerer et enzym som styrer magesyre, kan økt surhet i magen forårsake økt skade på magesekken med mer hyppig bruk. Det kan være alt fra relativt mild magesmerter til magesår og andre gastrointestinale blødninger. Tar Aspirin på en full mage kan hjelpe i å absorbere syren, men belagt Aspirin har ingen effekt på mage surhet.

Alternatives

Fordi Aspirin fungerer også som en antikoagulant (det bremser blodpropp og hemmer blodplater klumper), noen leger anbefaler regelmessige Aspirin doser for pasienter med høyt blodtrykk. For smertelindring, spesielt i tilfeller av alvorlige smerter (bakrus, migrene), kan andre smertestillende midler bli mer effektive. Aspirin tilhører en gruppe legemidler som kalles NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), som også inkluderer Ibuprofen og Naproxen. Forskjellige pasienter kan tolerere forskjellige typer av NSAIDs bedre enn andre.

Kan Kolesterol påvirke stoffskiftet?

Kolesterol ikke direkte heve eller senke stoffskiftet, men en usunn total kolesterol nivå og lavt stoffskifte kan være relatert. Endre kosthold alene er ikke nok til å forbedre kolesterolnivået.

Metabolsk syndrom

Metabolsk syndrom innebærer en kombinasjon av faktorer som dobbelt risikoen for hjertesykdom. Høye triglyseridnivåer, lav HDL ("godt" kolesterol) nivåer, høyt blodtrykk, høyt blodsukker og fedme er forhold som til sammen utgjør metabolsk syndrom.

"Gode" kolesterolet

Kutte ned på fett og kolesterol senker totalkolesterol, men det senker også det "gode" kolesterolet (HDL), som ikke er gode nyheter. Trening er den beste måten å øke HDL. Jo mer du trener, desto høyere metabolisme være.

Crash dietter

Når du er crash dieting, er du frata deg av vitaminer og næringsstoffer (som vitamin C), som er avgjørende for å holde HDL nivåer forhøyet. Crash dietter også bremse stoffskiftet og kick-starte kroppen i overlevelse eller lagringsmodus.

"Dårlig" kolesterol

Øke stoffskiftet gjennom jevn trening og en diett lav på fett og kolesterol kan bidra til å fremme vekttap og senking av de "dårlige" kolesterolet (LDL). Å bo på en sunn vekt er en bedre måte å holde LDL ned enn å bruke medisiner.

Metabolsk Stress Test

En metabolsk stress test, som du kan be om fra legen din, vil hjelpe deg å finne din maksimale arbeidsbelastning. Dette vil hjelpe deg å finne hvor din optimale fettforbrenningen sonen er og hjelpe deg i å miste vekt mer effektivt og holde HDL nivåer forhøyet.

Kan Allergi påvirke dine ører?

Kan Allergi påvirke dine ører?


Eksponering for allergener som forårsaker immunglobulin E (IgE) antistoffrespons i hele kroppen, noe som fører til kjemiske histamin utgivelser. Histamin forårsaker betennelse som resulterer i slimproduksjon, som fører til luftveisreaksjoner og ørebetennelser.

Betydning

Betente nesegangene, bihuler og luftveier føre til økt slim i de øvre luftveiene, forårsaker allergisk lunger, nysing, kløende, rennende øyne, pustevansker og ørebetennelser.

Funksjon

Eustachian rør fungere som dreneringsveier for mellomøret, men de er koblet til nese og hals, fylle med overflødig væske fra nese og luftveier allergisk lunger.

Effekter

Eustachian rør blir tilstoppet med væske og ikke klarer å drenere mellomøret. Dårlig drenering gjør at rusk, overflødig voks og slim for å sitte i mellomøret.

Potensiell

Overskytende væske i øret hulrom som følge av allergier gir et fuktig miljø som bakterier og virus trives. Bakterier og virus infiltrere øret, forårsaker øreinfeksjoner.

Forebygging / løsning

Barn med kroniske øre infeksjoner er vanligvis diagnostisert med allergi mot mat eller miljømessige sniffestoffer som for eksempel pollen og støvmidd. Antihistaminer og steroider lindre allergisymptomer, mens antibiotika behandle ørebetennelser.

Hvordan gruppepress kan påvirke din personlige helse

Hvordan gruppepress kan påvirke din personlige helse

Peers er folk som et barn, ungdom eller voksen identifiserer seg med. En peer kan påvirke, overtale og tvinge deg til å gjøre visse ting eller handle på en bestemt måte for å bli akseptert. Selv om ofte oppfattet som negative, kan gruppepress også påvirke en person på en positiv måte. Din personlige helse kan forbedre eller nedgang avhengig av hvordan du håndterer gruppepress.

Press til Smoke

Mange tenåringer har å forholde seg til gruppepress å røyke. Deres venner røyk, og hvis de ikke delta i usunn atferd, risikerer de ikke blir akseptert. Ifølge Teen Hjelp nettside, 440.000 mennesker i USA dør årlig fra røykrelaterte sykdommer. Nitti prosent av disse menneskene begynte å røyke i tenårene. Uavhengig av alder, røyking kan forårsake lungekreft og lungesykdom og det øker risikoen for koronar hjertesykdom og hjerneslag.

Presset for å drikke alkohol

Presset for å drikke alkohol kan påvirke folk i alle aldre. Tenåringer kan bli presset til å drikke av sine alkohol-drikking jevnaldrende og voksne kan føle press til å drikke under etter jobb sosiale sammenkomster. Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, kan konsumere alkohol i ung alder kan påvirke hjernen og organutvikling og drikking forårsake leverskader og leversvikt hos mennesker i alle aldre.

Presset for å ha sex

Gruppepress til å ha sex i ung alder kan øke en ungdoms stressnivå. Ifølge psykologi i dag, til en av tre gutter og 23 prosent av jentene i alderen 15 til 17 avtale med gruppepress har sex. Hvis en tenåring har lav selvfølelse kan han være mer tilbøyelige til å ha sex på et tidlig alder. Å ha sex for tidlig kan utløse emosjonelle problemer og fysisk tenåringer kan kontrakten seksuelt overførbare sykdommer og bli gravid.

Presset for å bedre helse

Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute sier at overvekt eller fedme øker risikoen for hjertesykdom, diabetes, hjerneslag og høyt blodtrykk. Hvis din diett består hovedsakelig av usunn, fet mat, og du ikke får noen øvelse, kan gruppepress faktisk bidra til å forbedre helsen din. Hvis du har en eller flere venner som spiser et sunt kosthold og får regelmessig mosjon, kan de påvirke deg til å gjøre det samme. Ved å følge deres sunn atferd, kan du gå ned i vekt. Når du bytter til et sunt kosthold og begynne å trene, vil dine kolleger oppmuntre deg på og motivere deg til å holde det gående.

Hvordan du kan påvirke Dreams

Drømmer har vært en ting av fascinasjon siden tidenes morgen. Når vi våkner opp fra et mareritt, kan det ofte være en lettelse å igjen møte med virkeligheten. Når vi våkner opp fra en drøm hvor våre villeste ønskene har gått i oppfyllelse, kan våkne være en bitter erfaring. Mange ønsker å ha drømmer et sted i midten av de to, og mange ønsker drømmer som vil hjelpe dem å løse sine problemer eller hjelpe dem med å velge mellom to veier i livet. Noen vil gjerne ha en Oz slags drøm. Nedenfor vil du finne måter som du faktisk kan påvirke drømmene som du har i din søvn.

Bruksanvisning

•  Tenk levende om natten så snart du legger deg i sengen. Gi deg selv sterke tanker og forslag til søvnen din. Hjernen din ofte plukker opp på disse.

Slå på en film som du går i dvale. La den på repeat. Gi din hjerne innspill alle i løpet av natten kan påvirke retningen som det tar. Noen ganger hjernen din plukker opp på visse ting i filmen, og kan vri den i en helt annen måte.

Spis cheddar ost hvis du ønsker å drømme om kjendiser. Ifølge en studie utført av den britiske Cheese Board i 2006, kan ost påvirke slags drømmer du har.

La på klassisk musikk når du skal skli inn i slummer hvis du ønsker avslappende drømmer. Få en massasje før du sovner. Noe som du kan gjøre for å fysisk slappe kroppen vil også ha som effekt på hjernen.

Spør deg selv et spørsmål gjennom hele dagen hvis du prøver å løse et problem eller ta en beslutning i livet ditt. Tror det spørsmålet mange ganger som du prøver å gå i dvale. Ofte vil du få svar i dine drømmer. Ikke iverksette tiltak basert utelukkende på dine drømmer, skjønt. Det er hjernen din prøver å få orden på alt det har absorbert i dag, og det bør ikke tas som bokstavelig som noen tar drømmer.

Tips og advarsler

  • Skriv ned dine drømmer i en drøm journal. Omfatte situasjonen for dagen før, samt noe spesielt du spiste den kvelden, de tankene du hadde før søvn, og noe støy som skjedde rundt deg i søvne.
  • Ikke vær impulsive basert på åpenbaringene i en drøm.

Hvordan kan et hjerneslag påvirker hjernen?

Hvordan kan et hjerneslag påvirker hjernen?

Hva skjer under en Stroke

Et hjerneslag, en av de viktigste årsakene til dødsfall i USA, oppstår når en blodpropp eller briste blodkar skaper en forstyrrelse i blodgjennomstrømningen i hjernen. Denne type avbrudd kan oppstå hvor som helst i hjernen, hvoretter blodstrømmen til visse områder av hjernen kan stanses eller begrenses. Dette forårsaker rask hjerne celledød, og de endelige virkninger på hjernen og de funksjoner i kroppen avhenge av hvor slag oppstått og hvor alvorlig den var.

Påvirker på bevegelse og motoriske ferdigheter

Hver side av hjernen styrer den motsatte side av legemet, slik at overstrykninger i den høyre hjernehalvdelen ofte resultere i delvis eller fullstendig lammelse av den venstre side av kroppen, og vice versa. Skade på parietallapp kan forstyrre koordinering mellom armer og ben, men siden slag har en tendens til å utvikle seg på den ene side av hjernen, kan dette påvirke bare en side av kroppen. Slag som utvikler seg i motor cortex kan føre til partiell ansiktslammelse.

Høyre halvkule Damage

Slagpasienter med høyre hjernehalvdelen hjerneskade kan oppleve dårlig dybdesyn, hånd-øye-koordinasjon og korttidsminne. De kan også vise impulsivitet, dårlig beslutningstaking og usunne vaner. Siden denne delen av hjernen styrer dømmekraft, logikk og resonnement evner, kan høyre hjernehalvdelen slag føre voksne til å handle på en måte som andre kan finne umodne, ulogisk eller uvanlig.

Venstre halvkule Damage

En slaglengde på venstre side av hjernen kan føre til en rekke av taleforstyrrelser og lesing, som strekker seg fra litt uklar tale i total analfabetisme. Venstre hjerne slag også gjenspeile den inverse av høyre hjerne slag i at de har en tendens til å gjøre sine ofre altfor forsiktig og treg til å handle. Forkortet oppmerksomhet spenn er også rapportert blant mange venstre hjerne slag lider.

Andre områder av hjernen

Andre spesifikke områder av hjernen som opplever slag kan føre til mer spesifikke og akutt funksjonshemming.

Strokes som oppstår i Wernickes område, sentral taleprosesseringssenter i hjernen, vanligvis føre til utydelig tale og redusert forståelse. Reading er ofte mer utfordrende for disse ofrene, som er tilbakekaller navnene på kjente personer, steder og objekter.

Hjernestammen slag er ofte terminal fordi signaler for kroppens ufrivillig funksjoner kommer her. Ofre kan slutte å puste eller deres hjerte kan bare stoppe pumping. De som lider av alvorlige hjernestammen slag og klarer å overleve er ofte fullt lammet.

Cerebellum slag tendens til å forårsake alvorlige opplevelser av ubalanse, svimmelhet og mangel på koordinering. Lider av disse slag har ofte problemer med å gå og gå i trapper, er utsatt for reisesyke og kan ha sløvet reflekser til smerter og press.

Kan genital warts påvirke blæren?

Genital eller veneriske vorter, condylomata acuminate, er en vanlig seksuelt overførbar sykdom som ifølge Mayo Clinic, kan føre til alvorlige helseproblemer.

Infeksjon

Genital warts er forårsaket av humant papillomavirus (HPV). Mellom 500.000 til 1 million mennesker i USA er rammet av genital warts hvert år.

Urinveisinfeksjon

Kjønnsvorter kan indirekte påvirke blæren. Urinveisinfeksjoner (UVI) kan være forårsaket av vorter blokkerer urin flow fra urinrøret, ifølge Rutgers. Ifølge Yegappan Lakshmanan, MD, FRCS, Barnas Hospital of Michigan og Douglas Dahl, MD, Massachusetts General Hospital, 5 prosent av pasienter med genital warts har urinrør vorter. Disse vortene kan føre til UVI, inkludert blære infeksjoner.

Beliggenhet

Ifølge Laksmanan, genital vorter vokse i blæren, men det forekommer sjelden. Blære engasjement er vanligvis på grunn av at pasienten har en undertrykt immunsystem.

Graviditet

Under graviditet kan warts vokse seg stor nok til å forstyrre vannlating og øke risikoen for urinveisinfeksjoner.

Forebygging

Vaksiner som Gardasil og Cervarix kan bidra til å forhindre å få de fleste typer HPV. Bruk kondom for å unngå infeksjon eller smitte andre, som viruset kan være tilstede uten symptomer.

Hva Barrierer kan påvirke vår tankeprosess?

Hva Barrierer kan påvirke vår tankeprosess?


Dine tankeprosessene kan bli påvirket av en rekke barrierer, noen med flere potensielle farer enn andre. Prøv å forstå hva det handler om din tankeprosess som om du før du blir for bekymret. Vurdere din evne til å rasjonalisere dagligdagse aktiviteter, som for eksempel hva du skal spise til lunsj eller aktiviteter som du kan gjøre etter jobb. Ta hensyn til disse skiltene før du kontakter en lege slik at du kan tydelig kommunisere ditt problem.

Stress

Overdreven stress kan produsere en rekke symptomer innen individet. Disse kan variere, fra angst til fysisk sykdom. Stress kan skape tretthet og emosjonell ubalanse. Hvis stress påvirker deg for lenge, kan du utvikle angst eller depresjon. Prøv å redusere stress i livet ditt. Fjerne stressfaktorer hvis mulig, eller i det minste redusere dem. Øv mekling teknikker og få nok søvn for å motvirke effektene av stress på kroppen din.

Sykdom

Visse sykdommer kan påvirke tankeprosesser. Influensa, strep hals eller enda en ørebetennelse kan føre til at du får feber som kan utløse hallusinasjoner eller endringer i temperament. Enkelte sykdommer, så som Alzheimers, faktisk føre til forringelse til hjernen og fører til hukommelsestap. Dette er mest vanlig hos eldre; men hvis du har tilbakevendende hukommelsestap, ville det ikke vondt å se legen din for en sjekk-opp.

Medisinering

Det er mange potensielle bivirkninger til medisiner, både over-the-counter og reseptbelagte skjema. Forskning bivirkninger før du tar noen medisiner. Hvis du nettopp har begynt å ta et medikament, og du merker endringer i din tankeprosess, snakk med legen din som du kanskje trenger å bytte resepter eller endre doseringskrav. Kan løse noen medisiner ett problem, men skaper en helt ny en.

Mangel på søvn

Mangel på søvn kan forårsake så mange problemer, om ikke mer, enn mange sykdommer. For å kunne operere på vårt fulle potensial, mennesker trenger åtte timers søvn en natt. Også ta hensyn til de timene som du sover; hvis din sengetid endres ofte, kan dette påvirke kvaliteten på søvnen din. Prøv ikke å drikke koffein eller alkohol før sengetid som alkohol kan tvinge deg inn i en dyp søvn mens koffein kan hindre deg fra å få noe søvn i det hele tatt.

Et alternativ til sukker for barn

Et alternativ til sukker for barn


Store mengder av sukker kan føre til en rekke helseproblemer hos barn, inkludert problemer med vekt, hulrom og tannråte. Noen foreldre bekymre serverer sukkererstatninger til barn på grunn av frykt om kreft og andre alvorlige helseproblemer. Imidlertid kan en rekke alternativer til sukker gi barna søte valg uten helsemessige bekymringer.

Sukker erstattere

Når du kjøper prepackaged matvarer og drikkevarer som kjeks og brus for barn, foreldre ønsker å unngå sukker vil trolig velge sukker erstatter som aspartam, sakkarin og. The National Cancer Institute viser at ingen påvist sammenheng mellom bruk av slike søtstoffer og kreft. Det betyr ikke at barn bør innta store mengder, men. Foreldre bør følge FDA-etablerte grenser i henhold til barnets kroppsvekt. Selv om disse søtstoffer ikke inneholder kalorier, bør de inntas i moderate.

Sukkeralkoholer

Sukkerfritt sukkertøy mer sannsynlig inneholder sukkeralkoholer slik som sorbitol, xylitol og maltitol. De er ikke vanligvis kjøpes i poser eller pakker som sukker erstatter og er ikke kalorifritt selv om de har færre kalorier enn sukker. Ifølge American Diabetes Association, kan sukkeralkoholer påvirker blodsukkeret forskjellig fra vanlig sukker - en annen grunn til at de kan gjøre en levedyktig alternativ til sukker. Men bivirkningene inkluderer gass, oppblåsthet, diaré og løs avføring. Sjansene for bivirkninger øker når sukker erstatter er konsumert i større mengder., Spesielt hos barn, slik at barns inntak av sukker alkoholer bør begrenses, også.

Frukt

Ferske frukter gjøre gode alternativer til sukkerholdig snacks når barn ønsker noe søtt. USDA anbefaler en kopp daglig for barn 2-3 år gammel, en og en halv kopper for barn fra fire til 14 og jenter opp til 18, og to kopper for gutter mellom 15 og 18. Selv om frukt inneholder kalorier, de gir også viktig næringsstoffer for voksende organer som vitamin C. Hermetisk frukt kan være pakket i sukkersirup, slik at foreldrene bør lese etikettene nøye.

Flavors

Krydder friske opp mat uten å legge kalorier eller fører til tannproblemer. Muskat og kanel skape en naturlig søt tang og kan bli stenket på brød, frokostblandinger, melkeprodukter og drikker som te, for eksempel. Legge til en liten mengde usøtet kakao til melk, puddinger, frokostblandinger, muffins og pannekaker gir barn en sjokolade smak uten alle de søte. Noen få dråper vaniljesmak eller andre ekstrakter som vørterøl, lønn eller peppermynte kan tilfredsstille en søt craving. Noen selskaper markeds fruktige ekstrakter, samt, for eksempel kirsebær, jordbær, appelsin, banan og kokos.