Digidexo.com

trykkmåler krystaller

Om Trykkmålere

Manometre er enheter som måler trykk. Trykket måles ved den matematiske ligning P = F / A, hvor P representerer trykket, F er kraften, og A er overflatearealet. For gasser, trykk avhenger av hvor mange gassmolekyler samhandle med veggene i beholderen og hvor raskt reiser de. Spesielt kan flere molekyler Det er og jo høyere hastighet, desto større er kraften som genereres og høyere trykk.

Fakta

Trykkmålere eksistere i en rekke utførelser, men alle av dem er basert på den samme felles arkitektur som er et glassrør bøyd til en U-form. Glassrøret er forseglet og fylt med kvikksølv. Kvikksølvet er ansvarlig for å sørge for at all luft er fjernet fra den forseglede enden av røret.

Funksjon

Glassrøret i U-form manometeret blir så rotert, slik at det krumme parti er på bunnen, og kvikksølvet får sedimentere. Når kvikksølvet legger seg, frambringes et undertrykk i det forseglede rør. Det åpne rør blir deretter koblet til et bestemt system hvor trykket blir målt.

Betraktninger

Det er ingen gass for å utøve kraft på kvikksølv, i det forseglede rør. Imidlertid utøver gassen i systemet kraft på kvikksølvet slik at det netto resultat er at den søyle av kvikksølv i det forseglede rør er høyere enn i det uforseglet rør. Dette gir en forskjell i høyden av søylene av kvikksølv og, som et resultat, er et mål på trykket av gassen.

Funksjoner

Bruken av manometere i måling av trykk ført til bruk av millimeter kvikksølv som enheter av trykk. Millimeter kvikksølv er forkortet til mm Hg. En annen enhet som representerer trykket er torr og en torr tilsvarer en mm Hg. Med andre ord, en torr av trykk frembringer en mm i høydeforskjellen mellom de to kolonner av kvikksølv i et manometer.

Bruksområder

Manometre er nyttige i hverdagen. For eksempel folk bruke hjemmelaget manometre for å måle og sjekke trykket i sine propansystemer i bobiler. Det riktige og nøyaktige trykk som er nødvendig for drift av mange apparater på sitt øverste nivå av effektivitet og ytelse. Ifølge RVers Corner, kan en hjemmelaget manometer bygges for så lite som noen få dollar.

Hvordan kalibrere en trykkmåler Transmitter & brytere

Hvordan kalibrere en trykkmåler Transmitter & brytere


Kalibrere en trykkmåler sender og bytte med bruk av en håndpumpe med en PSI måler og en digital trykk kalibrator. Digitale trykk kalibratorer er multimetre som er designet for å måle elektriske strømmer og beregne trykksettpunkter for trykkmålere, som er instrumenter knyttet til planter som arbeider med gasser og væsker behandlingen. De kontrollerer sikkerhetsinnretninger som er installert på anlegget som holder den fungerer som den skal og forebygge skader på arbeidsplassen. Kalibrering av en trykkmåler sikrer at den gass- eller væsketrykket i et anlegg holdes på et trygt nivå.

Bruksanvisning

Kalibrer Transmitter

•  Slipp ut eller rense systemet der trykkbryteren senderen er plassert. Koble PT press-port kabel til senderen. Feste håndpumpe til senderen.

Koble den positive rød ledning av den digitale trykk kalibrator til normalt åpen elektrisk bryter kontakt - som er merket NO - og den svarte negative ledningen til normalt lukket - eller NC - elektrisk bryter kontakt.

Slå på den digitale trykk kalibrator. Åpne ventilen på den digitale kalibrator. Trykk på "Zero" -knappen på kalibrator og deretter lukke ventilen. Velg "PSI" enheter på kalibratoren.

Åpne lufteventilen på den digitale kalibrator og deretter trykk på "Zero" -tasten. Steng lufteventilen. Velg "+" for trykk / vakuum ventil innstilling på kalibrator for å sette den til å lese positivt trykk.

Klem forsiktig på håndpumpe i halv-pumpeslag inntil PSI måle av pumpen leser 3 PSI. Snu finjustere knott på pumpen for å få lesingen så nær 3,00 PSI som mulig. Spill PSI og mA lesing på digital enhet ved å trykke på "Hold" -tasten.

Bruk digital kalibrator for å beregne "feil" poenget med trykkbryteren. Enter "Error = ([(i-4) / 16] - [(P-3) / 12]) * 100" inn i kalibratoren. Hvis antallet er likt eller mindre enn produsentens oppføring for trykkbryterens toleranseområde, og senderen er kalibrert riktig.

Kalibrere Switch

Slipp ut eller rense systemet der bryteren er plassert. Koble PT press-port kabel til senderen. Feste håndpumpe til senderen.

Slå på den digitale trykk kalibrator. Vri lufteventil for å åpne den. Trykk på "Zero" -knappen på kalibrator. Lukk ventilen ved å vri det i motsatt retning.

Velg "Switch Test" modus på digitale kalibrator. Klem håndpumpen i halv-pumpeslag inntil PSI måle av pumpen når bryteren er settpunkt, som fastsatt av produsenten. Drei "Vernier" adjuster til bryteren åpner og det digitale kalibrator displayet viser "Open" for en åpen krets.

Slipp lufttrykket med "Vernier" adjuster til det digitale displayet viser "RCL." Trykk på "Switch Test" -knappen på den digitale kalibrator for å lese switch-åpning og bryter lukkende verdier. Tømme testresultatene og teste bryteren igjen.

Vri trykkbryteren adjuster før det bryteren åpnes og lukkes på riktig trykk.

Tips og advarsler

 • Hvis du kalibrere en trykkbryter i en potensielt farlig miljø, for eksempel en hvor det er eksplosiv gass, bruker de riktige sikkerhetsprosedyrene, herunder ved hjelp av en gassdetektor, for å hindre en eksplosjon.

Kjennetegn på Krystaller

Kjennetegn på Krystaller


Kvarts er den mest vanlige og variert mineral på planeten. Det er også en svært allsidig substans, med anvendelser som strekker seg fra smykker til elektriske komponenter. Samlere, forskere og til og med utøvere av alternativ medisin finne endeløse bruksområder for krystaller. Det er ikke vanskelig å finne kvarts eller annet sted i det daglige liv, selv om du tror du ikke har noen kontakt med den.

Struktur

Kvarts har en unik struktur som ikke deles av mange andre mineraler. Den danner uvanlige krystaller - ofte svært store og feilfrie, men noen ganger kornete som i en Geode. Selve strukturen av kvarts innebærer en corkscrewing helix av silisium tetra, og kan bli veldig komplisert. Den vanligste formen innebærer et sekskantet prisme form, eller det ser ut som en sekskantet pyramide.

Farge

Kvarts krystaller kommer i en uendelig liste av farger, fra klar til ugjennomsiktig. Bergkrystall er en klar variasjon, har melkekvarts en skyet hvitt utseende, og ametyst består av klar lilla fargede stein. Mange kvarts former - som ametyst, citrin og rosenkvarts - gjør populære valg for smykker. Bergkrystall kvarts fungerer også som en krystall for smykker og som verktøy av dem som tror på den helbredende egenskaper av kvarts.

Bruk

Sand består faktisk av bittesmå kvarts småstein, og fungerer som den største ingrediens i å lage glass. Quartz fungerer også som et slipemiddel for sandblåsing eller sliping glass. Gjennomsiktig bergkrystall har elektroniske bruker, for eksempel i klokker, som en oscillator for en radio og i trykkmålere. I tillegg forskere bruke det i studiet av optikk. Kvarts er essensielt i databransjen, som brukes i etableringen av silisium halvledere.

Hvordan kan du sammenligne Blodtrykkmålere

Det finnes to grunnleggende typer blodtrykket skjermer, manuelle og automatiske. Manuelle blodtrykk skjermer er mye som hva et legekontor vil bruke. En mansjett er plassert på armen, en manuell pumpe benyttes til å generere trykk, og et stetoskop, og trykkmåler blir brukt til å bestemme blodtrykket. Den automatiske blodtrykksmåleren kommer i forskjellige typer som manuell, finger, håndledd og mansjett, og vanligvis har en digital skjerm. Hver og en varierer i design, funksjoner, funksjon og pris.

Bruksanvisning

Hvordan kan du sammenligne Blodtrykkmålere

•  Bestem deg for om du ønsker en manuell eller automatisk blodtrykksmåler. Mens blodtrykket skjermer manuelle er kjent for sin nøyaktighet, må man være behagelig og dyktig med bruken. Digital (automatiske) skjermer er lettere og komme med en manuell mansjett pumpet for hånd eller en som blåses opp automatisk.

Bestem hvilke funksjoner som er viktigst. Kan du manuelt blåse opp mansjetten? Ønsker du blodtrykksmåleren for å kunne lagre flere målinger på et tidspunkt som referanse? Eller vil en utskrift møte dine behov?

Bestem en pris som du har råd til. Blodtrykk skjermer kommer i varierende prisklasser.

Sett en grense på fem blodtrykket skjermer basert på type, funksjoner og pris.

Sjekk forbruker vurderinger på Internett for de valgte blodtrykksmålere. Tenk garanti, utholdenhet og produkt avkastning av forbrukerne.

Spør lege eller apotek for deres oppfatning av de du har snevret ned.

Tips og advarsler

 • Vær sikker på å kjøpe ekstra batterier for hvilken typen blodtrykksmåler du velger.

Blodtrykk hos voksne

Blodtrykket er et mål på styrken av blod mot veggene i blodårene dine. Den måles i to krefter. Den første er den kraft i hjertet skaper som blod blir pumpet inn i arteriene og videre gjennom sirkulasjonssystemet. De andre tiltak arteriene 'kraft som de motstå strømmen av blod, eller når hjertet er i ro. Blodtrykket er uttrykt som to tall. Kraften av hjertet slo representerer det systoliske trykket, eller den øverste nummeret. Den nederste rekke, og diastolisk blodtrykk, når hjertet er i ro.

Sunt blodtrykk Readings

For voksne, er et blodtrykk på mindre enn 120/80 anses som sunt. Hypertensjon eller høyt blodtrykk, er definert som en avlesning som er større enn 140/90. Pre-hypertensjon er definert som et systolisk trykk lesing mellom 120 og 139 og et diastolisk trykk avlesning mellom 80 og 89. hypotensjon eller lavt blodtrykk, er generelt definert som en blodtrykket 90/60 nedenfor.

Tar Blood Pressure

Tar en persons blodtrykk er en enkel og smertefri prosedyre som tar bare et minutt eller to med en enhet som kalles en sphygmomanometer. For å ta det, er en mansjett plasseres på overarmen. Festet til mansjetten er en trykkmåler og en pære er festet til gummislangen. En lege eller annet helsepersonell steder et stetoskop på brakialarterien ved albuen og blåses mansjetten ved å pumpe pære. Når mansjetten er helt oppblåst til det punktet at brakialarterien kollapser, er luften sakte utgitt. Helsepersonellet vil lytte etter lyden av blod som strømmer gjennom brakialarterien. Avlesningen på manometeret når lydene blir hørt indikerer det systoliske trykket. Det diastoliske trykket lesing er kjent som lesing mellom to påfølgende hjerteslag.

Enheter for måling

Blodtrykks opplesninger er målt i millimeter kvikksølv, som er uttrykt som mmHg. Til riktig uttrykke et normalt trykk på 120 systolisk over 80 diastolisk blod, ville det bli skrevet som 120 mmHg / 80 mmHg.

Hypertensjon

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er en potensielt farlig medisinsk tilstand som ofte ikke har noen symptomer, det er derfor det har tjent kallenavnet "silent killer." Personer med høyt blodtrykk er mer sannsynlig at lider av alvorlige medisinske tilstander som hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Flere typer reseptbelagte medisiner er tilgjengelige for å behandle høyt blodtrykk, men å følge et sunt kosthold og få rikelig med mosjon kan også bidra til å bringe blodtrykket til en sunn rekkevidde. Faktisk vil de fleste leger forskrivning medisiner for tilstanden også be sine pasienter til å spise bedre og få mer mosjon.

Hypotensjon

Hypotensjon eller lavt blodtrykk, er mye mindre vanlig enn hypertensjon, men det også ofte er ledsaget av ingen symptomer. Noen mennesker, skjønt, kan oppleve svimmelhet eller besvimelse, spesielt etter stående, som et tegn på lavt blodtrykk. I mange mennesker, betyr lavt blodtrykk ikke krever behandling. Imidlertid kan noen leger anbefaler at pasienter tar skritt for å prøve og øke blodtrykket, slik som å spise en diett med mer salt og drikker mer vann. I noen tilfeller kan en lege fore medikamenter for å bidra til å heve blodtrykket.

Theory of Blood Pressure Measurement

Ifølge American Heart Association, hypertensjon (høyt blodtrykk) hevdet 56 561 liv i USA i 2006 Blodtrykket er en viktig indikator på hjertefunksjon som er lett måles og vanligvis håndterlig.

Historie

Pastor Stephen Hales, en britisk veterinær, første registrerte blodtrykk i 1733 ved å sette inn messing rør inn i arteriene av dyr. Ved begynnelsen av 1800-tallet, ikke-invasive blodtrykksmålemetoder eksisterte. I 1896 utviklet italienske legen Scipione Riva-Rocci den tradisjonelle blodtrykksapparat som kalles en sphygmomanometer.

Typer

Blodtrykksmålinger generelt reflekterer arterietrykk. Invasive metoder involverer å sette inn et instrument inn i kroppen, mens ikke-invasive fremgangsmåter gjør det ikke. I tillegg kan blodtrykksmålinger være kontinuerlig eller intermitterende. På sykehuset, kontinuerlige invasive skjermer er den ultimate standard blodtrykksmåling, fordi de gir mer nøyaktige, langsiktig informasjon.

Vanlige Instrumenter

Det finnes mange anordninger for måling av blodtrykket. Det er imidlertid blodtrykket vanligvis målt med et stetoskop kombinert med en aneroid eller kvikksølv sphygmomanometer. Digitale blodtrykksmålere krever ikke bruk av et stetoskop. En sphygmomanometer består av en mansjett med en oppblåsbar blære; et manometer eller trykkmåler; og en gummi håndlampe med en trykkreguleringsventil.

Måleenheter

Blodtrykket er uttrykt i «millimeter kvikksølv" (mm Hg), og vanligvis omfatter to tall. Den øverste (første) tallet angir det systoliske trykket, eller press av blodstrøm i løpet av hjerteslag. Den nedre (andre) nummeret reflekterer det diastoliske trykk, noe som er den blodtrykket i hvilepuls (mellom hjerteslag).

Måling Process

For å måle blodtrykk, sensor vanligvis brytes en gummi mansjetten rundt pasientens overarm og blåses det. Dette presser brakialarterien i armen, midlertidig avbryter blodstrømmen. Sensor så slipper luften i mansjetten mens du lytter med et stetoskop. Den første lyden oppstår når blodet begynner å pulsere gjennom arterien. Den tilsvarende måling er det systoliske trykket. Som mansjetten fortsetter å tømmes, tilsvarer den siste lyden til måling av diastoliske trykket.

Normale Resultater

Alder og helse er blant faktorer som påvirker blodtrykket verdier. Ideelt for voksne i alderen 18 år eller eldre, et normalt blodtrykk bør ikke overstige 120/80 mm Hg. Men gjentatte målinger er viktig å avgjøre om en person virkelig har hypertensjon.

Hvordan overvåke IV væsketerapi

Hvordan overvåke IV væsketerapi


Pasienter som mottar intravenøs væske, IV væsketerapi, som en del av behandlingen for en rekke medisinske tilstander, først og fremst i et sykehusmiljø. IV væsketerapi gir for pasientenes væskevolum behov, og ofte tar for spesielle medisinske behov.

For å overvåke pasienter som får IV væsketerapi, klinikere måle vitale tegn som indikerer hydreringsstatus og måle spesifikke blodkomponenter knyttet til medisinske behov. Klinikere må erstatte vedlikehold og tapt væske samtidig unngå over-hydrering fra overdreven væsketilførsel.

Hvordan overvåke IV væsketerapi

•  Bestem væsker som trengs for tilstrekkelig pasient hydrering ved å beregne summen av følgende: beredskapsmessige behov for gjenoppliving; restaurering av hydrering; vedlikeholdsbehov; og pågående tap.

Mål væsketap, for eksempel i urin og avføring. Beregn væske restaurering, gjennoppliving og vedlikeholdsbehov, ved hjelp av formler basert på kroppsvekt tilgjengelig i referanser som "Merck Manuals." Trekk eventuelle væsker pasienten inntar dette fra IV væskebehov.

Mål IV væskevolum og skriv administreres og sammenligne med behov. Som endrer behov, for eksempel ved oppkast, justere væske tilsvarende.

overvåker vitale tegn og symptomer som tyder på væskebalansen for å unngå dehydrering eller over-hydrering. Relevante fysiske eksamensresultater inkluderer kroppsvekt, tannkjøtt fuktighet, hud turgor, puls, pustefrekvens, lungelyder som høres med et stetoskop og observasjon av vev hevelse rundt øynene eller under huden.

Hjertefrekvensen kan øke, og kroppsvekt, tannkjøtt fuktighet og huden turgor, toleransen til huden etter at den er klemt, kan reduseres. Over-hydrering, forårsaket av inntak av overflødig IV væsker, kan føre til hevelse av vev, lyder økt respirasjonsfrekvens og unormale lunge.

Øke eller senke IV fluidinfusjonshastighet som behovet er indikert av disse parametrene.

I kritisk omsorg pasienter, bruke blodprøver for å overvåke væskebalansen og overvåke sentralt venetrykk. Blodprøver omfatter blod-urea-nitrogen, urin spesifikk vekt og hematokrit, et mål for konsentrasjonen av røde blodceller. Hematokrit, blod urea nitrogen og urin egenvekt kan øke under dehydrering.

Monitor sentralt venetrykk for å unngå dehydrering og over-hydrering. Midtvenetrykket måles med en trykkmåler festet til en kateter plassert i en vene i nærheten av hjertet. Det kan øke under over-hydrering og redusere med dehydrering.

Monitor spesifikke behov adressert gjennom intravenøs væske for spesifikke forhold.

For eksempel kan pasienter trenger kalsium og kalium tilskudd i pankreatitt tilfeller, og blodprøver veilede væsketerapi for å møte disse behovene. En kliniker må kanskje legge til elektrolytter til IV væsker.

Hint

 • Økt kroppstemperatur vil øke IV væskebehov.
 • Fagfolk bør direkte IV væskeovervåking som feil kan føre til alvorlig skade eller død.

Hvordan virker en Blood Pressure Testing Machine fungerer?

Det finnes to vanlige typer blodtrykk testing maskiner, eller blodtrykksmålere: digitale maskiner (som de du kan kjøpe i butikkene) og den typen som finnes i de fleste legekontorer, der legen eller sykepleieren blåses mansjetten mens du lytter med et stetoskop og se nålen på et hjul. Begge typer måle trykket som utøves av blodet mot veggene i blodkar, med den øverste rekke blir trykket i løpet av et hjerteslag og den nederste rekke er trykket i tiden mellom hjerteslagene. Måleenheten er millimeter kvikksølv, eller mmHg, basert på hvor langt kvikksølv økning i en trykkmåler. Heller ikke typen av blodtrykk maskin faktisk inneholder kvikksølv, men; det er bare standard måleenhet for trykk.

Hvordan Doctor Måler blodtrykket

For å bruke en standard sphygmomanometer, plasserer helsepersonell mansjetten rundt pasientens overarm og finner pulsen i en av blodårene nær albuen. Utøveren plasserer deretter ved slutten av et stetoskop over venen og blåses ut av mansjetten ved å klemme en gummiball som fører luft til å strømme inn i mansjetten mens man ser på viseren på trykkmåleren. Utøveren blåses måleren til et nivå over den forventede topp nummer for pasientens blodtrykk, deretter slutter å blåse mens du lytter til pasientens puls i stetoskopet. Så snart den praktiserende slutter blåse opp mansjetten begynner nålen på måleren til å falle. På det punktet at pasientens puls blir hørbar i stetoskop, bemerker utøveren nummeret på måleren. Dette er det systoliske blodtrykket (den øverste rekke). Når pulsen slutter å være hørbart, antallet når pulsen ble hørt sist angir det diastoliske blodtrykket (den nederste rekke).

Hvorfor denne metoden fungerer

Når utøveren blåses mansjetten, vil trykket i de luft cuff kutter blodstrømmen i venene blir brukt for å måle blodtrykket. Når utøveren begynner å slippe ut luft mansjetten og blod strømmer gjennom mansjetten på nytt, blir pulsen hørbar fordi trykket mot blodkar er lik trykket som vises på skiven. Når trykket fortsetter å falle i mansjetten, vil mansjetten til slutt være mindre utøve press på blodkar enn den normale blodstrømmen i løpet av resten mellom hjerteslag - slik at pulsen ikke lenger er hørbar når mansjetten utøver mindre trykk enn det diastoliske blodtrykk nummer. Når blodtrykket er høyt, vil blodet utøve mer kraft mot luften, og dermed pulsen blir hørbare selv når mansjetten utøver høyere trykk mot blodkarene.

Digital Blood Pressure Machines

Digitale blodtrykk maskiner fungerer på en lignende måte til de leger bruker, men forskjellen er at den digitale blodtrykk maskinen beregner automatisk den øvre og nedre tall, mens standard blodtrykket testing av maskinen avhengig av den praktiserende for å se på skiven.

Høyt blodtrykk faresignalene

Høyt blodtrykk, også kalt hypertensjon, kommer med ingen symptomer som noen kan oppfatte som varselsignaler. Av denne grunn er det lurt å ha blodtrykket kontrolleres rutinemessig, som høyt blodtrykk er lett synlig gjennom en undersøkelse. I de aller fleste tilfeller av høyt blodtrykk, er det ingen identifiserbar årsak til det, mens andre forhold kan føre til høyt blodtrykk, kjent som sekundær hypertensjon. Alvorlige helseproblemer kan skyldes høyt blodtrykk, så holder den under kontroll en gang oppdaget er avgjørende.

Potensiell

Blodtrykket er definert som den kraft som utøves av en persons blod som det presser mot veggene i arteriene som det passerer gjennom dem. Jo høyere trykket er på veggene, jo høyere en persons blodtrykksmåling vil være. Høyt blodtrykk er farlig fordi det kan føre til en rekke medisinske tilstander, med noen av dem livstruende. Det kan skade blodårene og føre dem til å bli tykk og hard, noe som kan utløse et hjerneslag eller hjerteinfarkt. Høyt blodtrykk kan gjøre blodårene svekke og gjøre en aneurisme mulig, en annen potensielt dødelig situasjon. Hjertesvikt, nyresvikt og problemer med å huske ting er noen av de andre problemene forårsaket av høyt blodtrykk, med ikke en eneste varselskilt for å varsle en person til det som skjer.

Identifikasjon

Mens nesten alle har hatt sitt blodtrykk tatt på et eller annet tidspunkt, mange mennesker har ingen anelse om hva målingene egentlig mener. Den oppblåsbar mansjett som er satt på en persons arm kalles en sphygmomanometer. Den har en trykkmåler festet til lese det som måler blod trykk i millimeter kvikksølv. Som mansjetten blåses opp med luft, klemmer den armen og et øyeblikk stopper blodstrømmen i en arterie. Når luften er sluppet, lytter en trenet medisinsk person med et stetoskop til lyden av blodet går tilbake gjennom arterien. På dette tidspunkt trykket måles ved hjelp av måleren. Dette trykk kalles det systoliske trykket. Den siste lyden betegner det diastoliske trykk, som resten av luften blir sluppet og trykket er bestemt av den kvikksølvmåler. I hovedsak er det systoliske trykket måling av trykket i arteriene når hjertet slår, mens det diastoliske trykket, er at trykket i blodårene i mellom hjerteslagene. Blodtrykksmålinger er den eneste legitime advarsel tegn på høyt blodtrykk.

Betydning

I 2003, det nasjonale hjerte, lunge og blod Institute utstedt strenge retningslinjer redefinere betydningen av blodtrykket opplesninger. En normal blodtrykksmåling er en hvor det systoliske og diastoliske tall, den ene oppå den andre, henholdsvis er under 120/80 mm kvikksølv. En person som er sagt å ha forhånds hypertensjon når det systoliske figuren er mellom 120 og 139 eller det diastoliske nummeret er mellom 80 og 89. Trinn 1 hypertensjon foreligger når det systoliske varierer 140-159 eller det diastoliske mellom 90 og 99. Trinn 2 systolisk hypertensjon er en større enn 160, eller en diastolisk lesing høyere enn 100.

Time Frame

Hypertensjon er en vanlig sykdom, med over 50 millioner mennesker som er eldre enn 6 år i USA å ha noen form for det. Høyt blodtrykk er mer utbredt blant menn enn kvinner, og i de over 55 år i motsetning til yngre mennesker. Større enn halvparten av alle i USA som er eldre enn 65 år har en type høyt blodtrykk og afrikansk-amerikanere er mer utsatt fra det enn hvite. Etter fylte 50, har det systoliske lesing enda større vekt på det siden det kan betegne en tilstand som kalles isolert systolisk hypertensjon, hvor trykket er høyt når hjertet slår.

Forebygging / løsning

Personer med ekstremt høyt blodtrykk vil stille nesten ingen faresignaler, med de eneste som kunne bli lagt merke til som en mild hodepine, svimmel eller en og annen neseblødning. Men siden disse er vanlige plager, ville det være vanskelig å best å gjøre tilkoblingen at de advarer tegn på høyt blodtrykk. Den eneste måten for en person å virkelig vite om de har høyt blodtrykk er å ha sitt blodtrykk tatt av medisinsk personell. Når høyt blodtrykk er etablert som et problem, det er mange skritt som kan tas. Disse inkluderer å redusere salt og fett i kosten, å miste vekt, trene regelmessig, slutte å røyke og drikke alkohol og tar ulike medikamenter til behandling av hypertensjon.

Hva bør My Blood Pressure være?

Blodtrykket er et mål på styrken av blod mot blodårene. En lesning inkluderer to tall: det systoliske trykket, eller høyere antall, og diastoliske trykket, eller lavere tall. For voksne er en sunn blodtrykk en avlesning på mindre enn 120/80. Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er en lesning av 140/90 eller høyere. Pre-hypertensjon er definert som et systolisk avlesning på mellom 120 og 139 og et diastolisk lesning av mellom 80 og 89. hypotensjon eller lavt blodtrykk, er en avlesning på mindre enn 90/60.

Hva betyr tallene

De to tallene i en blodtrykksmåling representerer to separate krefter blod mot blodårene. Den første er det systoliske trykket, som er kraften i hjertet skaper mens blod blir pumpet inn i arteriene og sirkulasjonssystemet. Det andre er det diastoliske trykket som er den kraft når hjertet er i ro, eller når blodtilførselen blir motstått.

Hvordan det er målt

En lege eller annet helsepersonell kan ta en pasientens blodtrykk med en enkel og smertefri prosedyre som tar bare et minutt av to. Anordningen brukes til å måle blodtrykket kalles en blodtrykksmåler. Den består av en mansjett som går rundt den øvre arm, en trykkmåler for avlesning og en pære er festet til gummislangen. Å ta en persons blodtrykk, helse-omsorg profesjonelle blåses mansjetten og plasserer et stetoskop over brakialarterien i albuen. Når mansjetten er oppblåst til det punktet at brakialarterien er kollapset, er luften sakte løslatt fra mansjetten og helsearbeider vil lytte etter lyden av blod som strømmer gjennom arterien igjen. Lesningen når lydene bemerket representerer det systoliske trykket. Avlesningen på manometeret mellom to påfølgende hjerteslag representerer det diastoliske trykket.

Måleenhet

Blodtrykket blir målt i mm kvikksølv, er forkortelsen for hvilke mmHg. For en person med en sunn blodtrykk på 120 systolisk trykk og 80 diastolisk trykk, ville det riktig uttrykkes som 120 mmHg / 80 mmHg, eller mer vanlig 120/80 mmHg.

Hypertensjon

Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, er en alvorlig medisinsk tilstand som påvirker millioner av amerikanere, ifølge American Heart Association. Og fordi mange mennesker med høyt blodtrykk opplever ingen symptomer, har det fått tilnavnet "silent killer." Venstre ubehandlet, høyt blodtrykk kan føre til flere alvorlige medisinske tilstander, inkludert hjertesykdom, hjerteinfarkt og slag. Flere forskjellige typer reseptbelagte legemidler kan brukes til å prøve å senke en persons blodtrykk, men å spise et sunt kosthold og får nok mosjon kan gå en lang vei å bringe blodtrykket til en sunn rekkevidde. Mange leger som forskriver legemidler til behandling av hypertensjon vil også anbefale at pasienter spiser sunnere og trene mer.

Hypotensjon

I likhet med pasienter med hypertensjon, folk med hypotensjon eller lavt blodtrykk, opplever ofte ingen symptomer på tilstanden. Hypotensjon, skjønt, er langt mindre vanlig at hypertensjon og er generelt langt mindre alvorlig. Noen mennesker med lavt blodtrykk vil oppleve besvimelse og svimmelhet, spesielt når du står opp. Milde og moderate tilfeller av hypotensjon kan ikke kreve noen behandling, men i noen tilfeller leger vil be pasientene å gjøre ting for å prøve og øke blodtrykket, som for eksempel å drikke rikelig med vann og spise en diett med mer salt. I alvorlige tilfeller kan medisiner være foreskrevet for å hjelpe heve blodtrykket.

Kriterier for hypertensjon

Hypertensjon, det medisinske navnet for høyt blodtrykk, kalles ofte en stille morder fordi det vanligvis gir ingen symptomer, og når venstre ukontrollert kan føre til hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt og nyresvikt. Høyt blodtrykk er vanlig, og rammer om lag én av tre amerikanske voksne, ifølge American Heart Association. Fordi folk flest opplever ingen symptomer, den eneste måten å vite om du har høyt blodtrykk er å få blodtrykket kontrolleres jevnlig av en helsevesenet profesjonell.

Hypertensjon Definition

Blodtrykksmålinger er representert med to tall. Den første, eller høyere, tallet kalles systolisk trykk. Den nederste, eller lavere, er nummer det diastoliske trykket. En normal blodtrykket er en lesning av 120/80 eller lavere. Kriteriene for hypertensjon er en lesing større enn 140/90. Prehypertensjon er definert som en systolisk avlesning mellom 120 og 139 og et diastolisk lesning mellom 80 og 89.

Diagnose

En person som ikke er vanligvis diagnostisert med hypertensjon inntil flere blodtrykksavlesninger tatt over en tidsperiode alt kommer tilbake forhøyet. Hvis en pasient har en forhøyet blodtrykk hos en lege besøk, vil legen vanligvis ta oppmerksom på det og overvåke det nøye. Fordi familiens historie kan bidra til hypertensjon kan det være mer nøye hos personer som har en familiehistorie med høyt blodtrykk. Andre risikofaktorer for hypertensjon omfatter fedme, røyking, narkotika eller alkohol misbruk, stress, visse medisiner og noen medisinske tilstander, som diabetes.

Tar Blood Pressure

Tar en persons blodtrykk er en enkel og smertefri prosedyre som tar bare et minutt eller to å gjøre. Anordningen brukes til å ta en persons blodtrykket kalles en blodtrykksmåler og består av en mansjett festet til en trykkmåler og en pære er festet til gummislangen. Først er mansjetten plasseres rundt overarmen og en lege eller helsearbeider vil plassere et stetoskop på brakialarterien i albuen. Deretter vil mansjetten blåses opp ved å pumpe pære. Når blåses opp til det punktet at brakialarterien kollapser, vil luften sakte bli utgitt. Helsepersonellet vil da lytte etter lyden av blodet begynner å strømme gjennom arterien, som representerer det systoliske trykket. Den diastoliske trykket er representert ved avlesning på trykkmåleren på punktet mellom to påfølgende hjerteslag.

Behandling

I de fleste tilfeller vil leger foreskrive en medisin for å behandle mennesker med hypertensjon. Flere forskjellige typer medisiner er tilgjengelig, inkludert alfablokkere, betablokkere, kalsiumkanalblokkere, diuretika, vasodilatorer, renininhibitorer, angiotensin reseptorblokkere og ACE-hemmere. Hver av disse medikamentene fungerer forskjellig og noen vil fungere bedre i noen pasienter enn andre. Imidlertid har alle medisiner vist seg effektiv på å senke blodtrykket.

Hjem Behandling

I tillegg til forskrivning medisiner, vil de fleste leger også spørre pasienter med hypertensjon å gjøre noen endringer hjemme som kan bidra til å bringe blodtrykket til en sunn rekkevidde. Først bør pasientene få rikelig med mosjon og gå ned i vekt hvis de er overvektige. Det er også viktig å spise et sunt og balansert kosthold, kutte ned på mettet fett og overflødig salt, som kan bidra til hypertensjon. Folk som røyker bør også slutte å redusere deres risiko for hypertensjon og andre alvorlige medisinske tilstander.

Test for Hypertensjon

Hypertensjon er det medisinske navnet for høyt blod pressure.The tilstanden er svært vanlig hos voksne, og rammer om lag én av tre amerikanere, ifølge American Heart Association. Når høyt blodtrykk ikke er riktig behandlet og kontrollert, kan det føre til hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt eller nyresvikt. Den eneste måten å vite om du har høyt blodtrykk er å få blodtrykket kontrolleres regelmessig.

Hypertensjon Definition

En frisk blodtrykksmåling er definert som 120/80 eller lavere. Den øverste tallet i en blodtrykksmåling representerer det systoliske trykket; den nederste rekke er det diastoliske trykket. Hypertensjon er definert som et blodtrykk større enn 140/90. Pre-hypertensjon er definert som systolisk trykk på mellom 121 og 139 og et diastolisk trykk på mellom 81 og 89.

Tester

Hypertensjon kan vanligvis påvises bare ved å ta en persons blodtrykk på et legekontor eller andre medisinske anlegg. For å diagnostisere hypertensjon, vil blodtrykksavlesninger må være forhøyet over en periode av tid, ikke bare for en avlesning. Hvis en persons blodtrykket er høyt i ett lesing, kan legen din følge nøye med det å sikre at hypertensjon er enten behandles eller utelukkes.

Tar Blood Pressure

En persons blodtrykk er tatt med en enhet som kalles en sphygmomanometer. Det er en enkel og smertefri prosedyre som tar bare noen få minutter. Først blir en mansjett plasseres rundt overarmen. En trykkmåler og en pære er festet til gummislangen er begge festet til mansjetten. For å måle blodtrykk, vil en lege eller helsevesenet profesjonell plassere et stetoskop på brakialarterie i albuen og deretter blåse opp mansjetten ved å pumpe pære. Når blåses opp til det punktet at brakialarterien kollapser, vil luften sakte bli løslatt fra mansjetten. Helse-omsorg profesjonelle vil deretter lytte etter lyden av blodet begynner å strømme gjennom arterien. Trykkmåleren når dette skjer representerer det systoliske trykket. Den diastoliske trykket er representert ved avlesning på måleren ved et punkt mellom to påfølgende hjerteslag.

Behandling av hypertensjon

De fleste mennesker kan kontrollere hypertensjon med reseptbelagte medisiner som hjelper lavere blodtrykk. Mange forskjellige typer medikamenter kan være foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk, inkludert vasodilatorer, alfablokkere, betablokkere, kalsiumkanalblokkere, sentrale alfa agonister, diuretika, Reninhemmere, ACE-hemmere og angiotensin reseptorblokkere. Disse medikamentene virker forskjellig, men alle vil bidra til å bringe blodtrykket til et sunnere utvalg.

Livsstilsendringer

I tillegg til å ta reseptbelagte medisiner for å behandle høyt blodtrykk, det er mye folk kan gjøre hjemme for å prøve og senke blodtrykket. Først redusere mettet fett og spise mindre salt kan hjelpe. Det er også viktig å få nok fysisk trening og gå ned i vekt hvis du er overvektig. Røykere bør også slutte å prøve og senke blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdom og andre sykdommer. I forbindelse med medisiner, vil de fleste leger også fortelle sine pasienter til å vedta en sunnere livsstil for å hjelpe kontroll hypertensjon.

Er Calf Blood Pressure Unøyaktig?

Tar blodtrykket ditt er viktig for dem med historier av høyt blodtrykk. Tar en blodtrykksmåling i leggen er fort gjort.

Blodtilførsel

En frisk kropp opprettholder blodtilførselen på et tilstrekkelig nivå for å fremme vitalitet av nøkkel vev og organer.

Normalt blodtrykk

Selv om det endres på grunnlag av alder, helse og medisinske forhold, er gjennomsnittlig blodtrykk for en sunn ung voksen 120/80 mmHg.

Oppblåsbar mansjett Måling

Ved hjelp av en oppblåsbar mansjett med en trykkmåler festet til armen på nivået av hjertet, kan individer overvåke sin egen blodtrykket.

Mansjettstørrelse

Størrelsen av mansjetten kan påvirke nøyaktigheten av målingene. En mansjett for liten for en stor arm vil føre til en høy avlesning. Hos noen pasienter, er den øvre armen overdrevent stor og det kan bli vanskelig å få en god avlesning. For disse pasientene, foreslår Dr. Peter Hambly, en konsulent anestesilege, at mansjetten brukes på et annet område der omkretsen er mindre, helst et sted på leggen.

Calf Måling

Måle blodtrykket på kalv bare når arm målingene er unøyaktig. Når mansjetten er anvendt på leggen, og trykket er plassert på den bakre tibial puls, kan resultatene være meget nøyaktig.

Blood Pressure i leggen Vs. Arm

Blood Pressure i leggen Vs. Arm


Et sunt blodtrykk (BP) sikrer tilstrekkelig blodtilførsel til viktige organer, og er en viktig indikator for hjertehelsen. Mens arm BT-måling er standard praksis, kalv BP (også kalt ankel BP) kan være aktuelt i visse situasjoner.

Enheter

Sensorer vanligvis gi blodtrykket (BP) som to tall, begge i "millimeter kvikksølv" (mm Hg). Det første tallet (systoliske trykk) indikerer trykket av blodstrømmen i løpet av hjertet, mens det andre tallet (diastolisk trykk) reflekterer blodtrykket mellom to hjerteslag.

Felles utstyr

Vanlige instrumenter for BP måling inkluderer et stetoskop og en manuell eller frittstående digital sphygmomanometer. Komponentene i en phygmomanometer er en oppblåsbar mansjett; et manometer (trykkmåler), og en håndlampe med en trykkreguleringsventil.

BP Måling i armen

For BP måling i armen, at pasienten sitter vanligvis, med den øvre arm på ca hjertenivå. Sensor gjelder da riktig BP mansjettstørrelsen til armen og anslår trykket ved palpating eller ved å lytte over brakialarterien med et stetoskop.

BP Måling i leggen

For kalv BP måling, ligger pasienten på hans eller hennes rygg. Sensor gjelder da en passende størrelse på mansjetten til kalven, og anslår trykket ved palpating, eller ved Lytting over dorsalis pedis eller posterior tibial arterien (fot arterier).

Feilkilder

Ifølge Verdens Anesthesia Online, de fleste målefeil skyldes bruk av feil størrelse på mansjetten. Kroppsstilling kan også påvirke målingene.

Betraktninger

The American Association of Critical Sykepleiere (AACN) bemerker at kalven BP opplesninger avvike fra arm BP på en uforutsigbar måte. Den AACN forteller at kontrollør bruke kalv BP bare hvis pasientens overarm og underarm er ikke tilgjengelig, eller hvis ingen passende mansjett størrelse er tilgjengelig.

Fakta om Blood Pressure

Blodtrykket er måling av hvor mye kraft blodet utøver på veggene av arteriene. Blodtrykket leses som en numerisk måling av to krefter. Jo høyere tall, eller i systolisk trykk, måler det trykk som utøves når blodet pumpes gjennom kroppen ved hjertets sammentrekninger. Jo lavere tall, eller diastolisk trykk, måler trykket når hjertet hviler mellom beats. En blodtrykksmåling omfatter det systoliske trykket først, eller på toppen, og det diastoliske trykket sist, eller på bunnen.

Blodtrykket opplesninger

En normal eller sunt blodtrykksmåling er et systolisk trykk på 120 eller lavere, og et diastolisk trykk på 80 eller lavere. Høyt blodtrykk, eller hypertensjon, er definert som et systolisk trykk som er høyere enn 140 og et diastolisk trykk som er høyere enn 90. Pre-hypertensjon er definert av systolisk avlesning mellom 120 og 139 og diastolisk avlesninger mellom 80 og 89. lavt blodtrykk, eller hypotensjon , er definert av en systolisk lesing lavere enn 90 og et diastolisk lesing lavere enn 60.

Måling

Måleenheten for blodtrykket er millimeter kvikksølv, uttrykt i mm Hg. En frisk mal blodtrykk lesning av 120 systolisk og 80 diastolisk er riktig uttrykt som 120/80 mm Hg.

Tar Blood Pressure

Tar en persons blodtrykk er en enkel og smertefri prosedyre som tar bare et minutt eller to. For å måle blodtrykk, er en mansjett, kalles en sphygmomanometer, tett innpakket blant overarmen. En gummiventilen og pære er festet til mansjetten, sammen med en trykkmåler for å gi avlesningen. Å ta lesing, vil en sykepleier eller lege bruke gummi pære å blåse opp mansjetten og et stetoskop vil bli plassert over brakialarterien i albuen. Som luften slippes ut av mansjetten, vil sykepleier eller lege lytte gjennom stetoskopet for lyden av turbulent blodstrøm. Avlesningen på manometeret når lyden av hjertet første juling høres representerer det systoliske trykket. Når lyden stopper, blir det diastoliske trykket notert.

Faktorer som påvirker blodtrykket

Flere ting kan påvirke en blodtrykksmåling, blant annet stress, røyking, smerte og koffein. Noen folks blodtrykk vil stige bare på grunn av stress og nervøsitet for å ha en blodtrykksmåling tatt, en tilstand som kalles white-coat hypertensjon. I tillegg kan noen resept og over-the-counter narkotika endre blodtrykket. I evalueringen av pasienter for hypertensjon og hypotensjon, vil helsepersonell ofte ta en blodtrykksmåling minst to ganger, med opplesninger minst fem minutters mellomrom.

Hypertensjon Behandling

Hypertensjon er en alvorlig medisinsk tilstand som ofte har ingen tegn eller symptomer, fortjener kallenavnet av "silent killer." Flere forskjellige typer reseptbelagte legemidler er tilgjengelige, inkludert betablokkere, tiaziddiuretika, kalsiumkanalblokkere, renininhibitorer, angiostensin-hemmere og angiotensin II-reseptorblokkere. Men å miste vekt, spise en sunn diett lav på salt og mettet fett og får regelmessig mosjon kan også bidra til å bringe blodtrykket til en sunn rekkevidde. Mange leger vil anbefale en endring i kosthold og trening sammen med en reseptbelagte medisiner for å hjelpe pasienter lavere blodtrykk.

Hypotensjon Behandling

I mange tilfeller, vil personer med mild hypotensjon ikke har noen symptomer. I disse tilfellene, og hos personer med mild hypotensjon, som er noen ganger preget av perioder med svimmelhet når du står oppreist, kan behandlingen ikke være nødvendig. I noen tilfeller kan medisiner som Fludrocortisone være foreskrevet i et forsøk på å øke en persons blodtrykk. En lege kan også anbefale å spise mer salt og drikke mer vann for å bidra til å øke blodtrykket.

Manuell Inflasjon Vs. Automatisk blodtrykk Machine

Blodtrykksmåling er en viktig del av testing og vurdering av hjerte helse. Måling enheter kan være manuell eller automatisk, hver med fordeler og ulemper.

Blodtrykksmåling

Alle blodtrykket (BP) maskiner gi målinger som to tall, uttrykt i «millimeter kvikksølv" (mm Hg). Det første tallet gjenspeiler det systoliske (hjerteslag) trykk, mens det andre tallet indikerer det diastoliske (hvilepuls) trykk.

Utstyr

Ifølge Mosby Guide til fysisk undersøkelse, utstyr for BP målingen inkluderer et stetoskop og en sphygmomanometer. En blodtrykksmåler består av en oppblåsbar mansjett, en gummipære med en ventil, rør og en trykkmåler.

Manuell BP Monitoring

Manuell måling BP innebærer manuelt blåse opp mansjetten rundt armen og lytte til blodstrøms lyder (via et stetoskop) mens du sjekker måleren for de tilsvarende trykkverdiene.

Automatisk BP Monitoring

Automatiske blodtrykk maskiner blåse og deflate automatisk ved å trykke på en knapp og produsere digital avlesning av blodtrykket de forstand.

Manuelle enheter Positivt og ulemper

The Mayo Clinic rapporterer en kostnadsfordel for manuelle BP skjermer. Andre fordeler inkluderer en innebygd stetoskop og portabilitet (for aneroid skjermer). Ulempene inkluderer en komplisert bruk og enhets skjørhet.

Automater Positivt og ulemper

Potensielle fordeler ved automatiske BP monitorene har pulsfrekvens opplesninger, brukervennlighet, feilindikator og utskrivbare BP poster. Ulempene inkluderer høye kostnader, variable nøyaktighet og batterier nødvendig.

Hvordan bruke en manuell sphygmomanometer

Hvordan bruke en manuell sphygmomanometer


En sphygmomanometer er en enhet som brukes for å måle blodtrykket. Det kommer fra det greske ordet sphygmos, noe som betyr at puls og manometer, som er et vitenskapelig begrep som betyr trykkmåler. Måten det fungerer på er ved å blåse en mansjett og sammentrekkende flyten av blod til armen på hjertenivå. Når mansjetten frigjøres sakte, er et stetoskop brukes til å bestemme når pulsen er først hørte og når den slutter å være hørbar. Det finnes to typer manuelle blodtrykksmålere, kvikksølv og aneroid. Mercury blodtrykksmålere blir brukt mindre og mindre på grunn av bekymringer om kvikksølv toksisitet.

Hvordan bruke en manuell sphygmomanometer

•  Be pasienten om å sitte eller ligge i en komfortabel stilling. Pasientens arm bør være nakne og fri for restriktive klær. Hvis du sitter, har pasienten hvile armen på en glatt overflate på hjertenivå.

•  Har pasienten slapp armen i en litt bøyd stilling med håndflaten vendt opp. Hun bør sitte eller ligge komfortabelt og rolig med beina uncrossed.

•  Ta på mansjetten tett, men ikke ubehagelig rundt pasientens arm. Stilling, slik at den nedre delen av mansjetten er omtrent 1 tomme over den indre bøyning av albuen og plassere sentrum over brakialarterie, som er i Crook av albuen.

Plasser måleren slik at den lett kan leses.

Sett stetoskop øret stykker i ørene og plasserer den andre enden av stetoskopet over pasientens arm-puls, som er plassert på innsiden av pasientens overarm nær albuen.

Trekk til ventilen koblet til pære og blås pære raskt til måleren viser 200 mm.

langsomt løsne ventilen for å tillate kragen å slippe ut luften gradvis. Mens du ser på trykkfall, lytte nøye for første hørbar lyd av en hjerterytme eller puls gjennom stetoskopet. Så snart du hører det, er at det systoliske blodtrykket.

Fortsett å lytte nøye mens mansjetten tømmes. Legg merke til når pulsen eller hjerterytme er ikke lenger hørbar. Det er diastolisk blodtrykk. Når du har det diastoliske trykket, kan du helt åpne ventilen og la den resterende luften ut av mansjetten.

Skriv ned blodtrykket som systolisk trykk over diastolisk trykk - for eksempel 120/80.

Hint

 • Det er alltid en god idé å ta blodtrykket to ganger med flere minutter i mellom for bedre nøyaktighet.
 • Ikke ta en pasients blodtrykk hvis han nettopp har spist, røykt en sigarett eller konsumert koffein. Det kan resultere i en falsk avlesning.

Instruksjoner for hvordan å kalibrere en sphygmomanometer

Instruksjoner for hvordan å kalibrere en sphygmomanometer


Ifølge American Heart Association, er mer enn 73 millioner amerikanere rammet av høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk, også referert til som hypertensjon, føre til at hjertet til å arbeide hardere å overvinne økt trykk i arteriene. Hvis venstre ubehandlet, kan høyt blodtrykk føre til skade på muskel av hjertet og svekke blodårene. Blodtrykket kan rutinemessig overvåket ved hjelp av en blodtrykksmåler. En sphymomanometer bruker en måler som inneholder kvikksølv kan måle trykk. Det er viktig å kalibrere sphygmomanometer minst hver 12. måned for å sikre sine målinger er nøyaktig.

Instruksjoner for hvordan å kalibrere en sphygmomanometer

En sjekk over de delene av sphygmomanometer å sikre at de fungerer som de skal. Inspiser slangen for eventuelle lekkasjer eller skader. Vri tommelen ventilen og se etter eventuelle unormal bevegelse. Se etter glatt måle bevegelse. Hvis noen av disse delene ikke fungerer som de skal, vil resultatene kalibrerings være feil.

Bruk en hånd til å gripe gummi slangen nær hånd pære. Bruk den andre hånden til å ta tak i pære. Vri og trekk for å fjerne hånden pære fra enden av slangen.

Sett inn Y-kontakten inn i enden av slangen.

Innsett enden av manometeret inn i en ende av slangen. Den trykkmåleren er en enkel trykkmåler som vil lese den "sanne" trykk. Sett Y-pluggen i den andre enden av røret.

Sett pæren i den andre enden av Y-kobling.

Åpne tommelen ventilen ved å vri den helt til venstre. Sørg for at mansjetten er helt tom for luft. Se på målere av sphygmomanometer og manometeret. De bør både lese 0 mmHg. Registrere eventuelle avvik.

Lukk tommelventilen og øke sphygmomanometer trykket til 200 mmHg. Sjekk måleren av referansen manometer mot lesing av sphygmomanometer. Registrere eventuelle discrepencies.

8. Tvinn tommelen ventilen til venstre langsomt, og begynner deflatering mansjetten på ca 2 mm Hg per sekund. Se bevegelsen av måleren.

Lukk ventilen når referanse manometer leser 100 mmHg. Sjekk måleren av sphygmomanometer og registrere om det er noen endring.

Se på tallene du har tatt opp. Hvis det er noen uoverensstemmelse over 2 mmHg, sphygmomanometer trenger service.

Hvordan diagnostisere en forstørret hjerte

Symptomene på en forstørret hjerte, eller kardiomegali, kan variere fra hjertebank til panikkanfall til hjertesvikt. En forstørret hjerte er ikke å forveksles med begrepet "idrettsutøver hjerte", som er større enn normalt som et sunt resultat av aerob trening. I en forstørret hjerte, kan muskelvegger enten bli fortykket fra å måtte jobbe hardere, eller svekket av hjertesykdom. Mer spesifikt, noen mulige årsaker er som følger: overkompensasjon for høyt blodtrykk, utvidelse av blodårer, og skade på hjertemuskelen fra mangel på blod (hjerteinfarkt).

Hvordan diagnostisere en forstørret hjerte

•  Se en kardiolog for en kiste X-ray, noe som kan vise om hjertet er overdimensjonert i forhold til omkringliggende organer.

Få et elektrokardiogram (EKG). Med en EKG, kan pulsmålere festet på huden oppdage rytmeforstyrrelser i din hjerterytme.

Få en ekkokardiogram. Ved hjelp av lydbølger, legen din kan image de indre hjertekamrene for å se hvilke kamrene er forstørret. Dette gjør det mulig for legen å skille mellom mulige årsaker, for eksempel høyt blodtrykk eller skadet muskel.

Motta blodprøver. Legen kan bruke enkelte tester for å se etter stoffer i blodet som kan tyde på en forstørret hjerte. For eksempel frigjør skadet hjertevev spesifikke enzymer, slik som troponin. En annen mulig tegn er oppbygging av amyloid i hjertet (amyloidose). Blodprøver kan også se etter andre forhold som produserer symptomer som ligner på dem man ser i kardiomegali.

Få en hjertekateterisering. I denne prosedyren, setter legen et kateter, eller tynt plastrør, gjennom en arterie i lysken opp til hjertet, slik at hun skal utføre flere tester. Ved å sette inn en trykkmåler, kan hun ta avlesninger i ditt hjerte. Hun kan også utføre koronar angiografi, hvor et fargestoff er synlig for en ekstern røntgenkamera injiseres og røntgenbilder av hjertet tas som fargestoff strømmer gjennom hjertet. Legen kan også ta en biopsi prøve å finne ut tilstanden på hjertemuskelen.

Hvordan endre dekkene på en elektrisk rullestol

Hvordan endre dekkene på en elektrisk rullestol


Akkurat som hjulene på bilen din, dekkene på en elektrisk rullestol er bare bra så lenge. Webområdet Spin Livet (Spinlife.com) anbefaler endring den elektriske rullestolen dekkene hver tre til seks måneder. Du må kanskje endre dekkene raskere hvis mønsteret på dekkene har gått skallet. Det finnes to hovedtyper av rullestolhjul: pneumatisk (eller luftfylte) og ikke-luftfylt. I de fleste tilfeller, vil en ikke-luftfylt hjul ikke har separate dekk for å endre; snarere er selve hjulet endres. Hvis du har endret et dekk på bilen din, kan du sannsynligvis omgå stolen verksted og endre stolen dekk selv.

Hvordan endre dekkene på en elektrisk rullestol

•  Bestem hva slags dekkstolen din krever. Du bør være i stand til å finne denne informasjonen i brukerhåndboken som fulgte med rullestolen. Hvis du ikke finner det, ta kontakt med stolprodusenten for detaljer.

Slå av strømmen på den elektriske rullestolen. Dette vil holde dekkene fra inadvertantly kjøre mens du endrer dekk.

Legg stolen på sin side, så dekket som blir endret ikke berører bakken. Dette vil gi deg den plassen du trenger å gjøre reparasjonen.

Fjern det gamle dekket ved hjelp av hendene. Hvis du ikke er sterk nok, må du kanskje bruke en skrutrekker eller tang for å løsne dekket fra hjulet. Sett gamle dekk til side, eller forkaste det.

Plasser det nye dekket på hjulet. Du vil være sikker på at dekket er helt på rattet track, uten noen leppe folding over på siden av hjulet. Du kan bruke en skrutrekker til å forsiktig dytte dekket på plass.

6. Bruk en luft-trykkmåler for å måle mengden av luft i dekket. Den riktige mengde luft vil variere avhengig av den helt av dekket. Rådfør emballasjen dekk kom inn for et eksakt tall. Fortsett å sjekke dekktrykket regelmessig; under eller over-oppblåst dekk slites raskere, og vil kreve at du erstatter dem oftere.

•  Plasser rullestolen tilbake på alle fire hjul. Kontroller plasseringen av bremsene for å sørge for at de ikke gnisser mot hjulene unødvendig. Enhver angre friksjon mot dekkene vil bære dem ned raskere.

Hint

 • Sjekk med din helseforsikring leverandøren for å se om de vil erstatte rullestoldekkene. Hvis du fikk rullestolen gjennom et statlig program som Medicare eller Medicaid, kan regjeringen plukke opp kategorien for reparasjonen.
 • Vurder å kjøpe en rullestol dekklappesaker i stedet. For små hull i et dekk, kan en patch kit være et billigere reparasjon alternativet.
 • Pneumatisk (luftfylte) dekk har en tendens til å ha flere problemer, fordi de (i motsetning til ikke-luftfylte dekk) kan tømmes. Vurdere en rullestol med ikke-luftfylte dekk, som krever færre reparasjoner.
 • Ikke forsøk å sette den feil type dekk på den elektriske rullestolen. Feilaktige hjul og dekk kan være en potensiell fare, og føre til skade på brukeren.