Digidexo.com

cyste på nyre urinveisinfeksjon

Nyre Cyste Cures

Nyre Cyste Cures


Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, nyrecyster er små sekker fylt med luft eller væske som vokser i nyrene av ulike grunner. De kan være en normal del av aldring, eller de kan føre til sykdom eller unormal fosterutvikling. Kuren varierer, avhengig av årsakene til de cyster og om de forårsaker smerte og påvirker andre organer. Ofte er de ikke trenger noen behandling i det hele tatt, men når de trenger å bli kurert, det finnes ulike alternativer som spenner fra medisiner til kirurgiske inngrep.

Prevalens

Ifølge National Nyre og Urologiske Sykdommer dataarkiverings Clearinghouse, enkle nyre cyster er svært vanlig, spesielt hos eldre voksne. Clearinghuset sier at opptil 30 prosent av personer over 70 år utvikle minst én nyre cyste. Nyre cyster som kommer fra andre årsaker, som sykdom eller unormal fosterutvikling, er mer sjeldne. Clearing sier ca 600.000 amerikanere har polycystisk nyresykdom, og Barnesykehuset i Boston sier at multicystic dysplastiske nyren skjer en gang i hver 4300 fødsler.

Enkle nyrecyster

De fleste nyrecyster er ikke forårsaket av sykdom. I stedet utvikler de hos ellers friske mennesker. The Mayo Clinic sier at de finnes oftest hos personer over 50 år Disse cystene pleier å være ufarlig og trenger ikke å bli kurert med mindre de blir store nok til å forårsake problemer med de omkringliggende organer. Den vanlige behandlingen er drenering for mindre cyster eller fjerning av en kirurg for større funn.

Polycystisk nyresykdom

Polycystisk sykdom er en tilstand der klynger av cyster utvikle seg i nyrene. Denne tilstanden kan være smertefullt, og det er oftest behandles med over-the-counter (OTC) smertestillende midler. Legemidler som ibuprofen er vanligvis sterke nok til å lindre ubehaget. Hvis OTC medisiner er ikke effektive, sier Mayo Clinic cyster kan være kirurgisk drenert. De kan også trenge denne vaksinen hvis de blokkerer alle omkringliggende organer eller blodårer. Drenering består av å fjerne vannaktig væske inne cyste sekker.

Multicystic dysplastic Nyre

Multicystic dysplastiske nyren innebærer nyrecyster som utvikler før barnet er født. Nyrene vokser abnormt hos fosteret, noe som resulterer i en masse av cyster i stedet for en normal, fungerende organ. Heldigvis cyster utvikler vanligvis på bare den ene side, slik at barnet har en normal nyre. Ifølge Barnesykehuset i Boston, består vaksinen av kirurgisk fjerne cyster. Dette kan gjøres ved innsnitt eller gjennom en laparoskopisk prosedyre.

Diagnose

Nyrecyster må diagnostiseres før de kan kureres ved hjelp av egnede tiltak. The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse sier dette er oftest gjort med en CAT scan eller ultralyd.

Symptomer på en urinveisinfeksjon i Småbarn

Symptomer på en urinveisinfeksjon i Småbarn

Preget av en irritert blære, urinrøret og nyrer, urinveisinfeksjoner er smertefullt og farlig for voksne. De kan bli enda mer alvorlig hos småbarn, spesielt siden foreldrene ikke alltid gjenkjenne tegn på infeksjon, og små barn synes det er vanskelig å artikulere symptomer. Hvis du tror at din pjokk viser tegn på en urinveisinfeksjon, er det viktig å besøke din helse utøveren umiddelbart. Alvorlige urinveisinfeksjoner kan føre til nyre infeksjoner, og de kan også resultere i livstruende nyreskader hvis den forblir ubehandlet.

Frekvens og Pain

En av de vanligste symptomene på en urinveisinfeksjon (UVI) er hyppig vannlating. Hvis potte-trent barnet synes å være å bruke en masse tid på badet eller han begynner å regress i sin toalett trening, kan det være på grunn av infeksjon. Hvis barnet ditt er fortsatt i bleier, kan du støte hyppigere bleie endringer.

En annen vanlig UTI indikatoren er smerter eller svie ved vannlating. Din pjokk kan gråte når du går på do, nekter å urinere, produsere bare noen få dråper eller klage over sårhet rundt kjønnsorganene.

Fever

Fever indikerer at småbarn kropp er bekjempelse av en infeksjon, og kan være tegn på en UTI. Når infeksjonen er lokalisert til urinrøret og blæren, bør en pjokk feber fortsatt relativt lav. Hvis hans temperaturen begynner å krype forbi 102,5 grader, kan infeksjonen spre seg til nyrene. Administrere feber med paracetamol eller ibuprofen, og ta kontakt med lege om.

Aktivitetsendringer

Noen ganger er den største indikator på en UTI i småbarn er en endring i aktivitetsnivå. Din normalt hyper, morsom barnet kan begynne å lur ofte, klager over tretthet, ser sløv eller synes uvanlig irritabel. Hvis barnet opplever disse symptomene uten en åpenbar årsak (rennende nese, lunger, sår hals, etc.), kan han trenge for å bli undersøkt for en UTI.

Gastrointestinale symptomer

Bladder- og nyre-relaterte infeksjoner ofte kommer med gastrointestinale symptomer. Hyppige klager på vondt i magen, magesmerter eller manglende appetitt kan indikere en pjokk UTI. I tillegg, kan barnet begynne oppkast eller ha diaré i løpet av infeksjonen.

Forebygging

Mens noen barn er utsatt for hyppige UVI, det finnes måter å avverge infeksjon. Sørg for at din pjokk drikke rikelig med vann (1,5 gram per kilo kroppsvekt), og spiser et utvalg av sunne frukt og grønnsaker. Dette hindrer forstoppelse, som setter trykk på blæren og kan føre til infeksjon.

Hvis pjokk er en jente, ikke bruk sterke såper eller boble bad for å bade henne. Dette kan føre til irritasjon av urinrøret, noe som senere kan føre til en infeksjon. Opptørking pjokk, må du tørke forfra og bakover slik at du ikke innføre skadelige bakterier til urinrøret.

Til slutt, som du er pottetrening, er det viktig å minne barnet ditt til å urinere ofte. Uti bakterier kan bygge opp hvis barnet ditt ikke er vant til regelmessig tømming henne blæren.

Rettsmidler for en Nedsatt kortikal Cyste

En renal cyste, eller nyre cyste, er en fluidfylt sekk som utvikler seg i den ene eller begge nyrer. Disse sacs inneholde en vannaktig væske og har vanligvis en rund eller oval form. Vanligvis benign (noncancerous), nyrecyster sjelden føre til problemer. Faktisk kan mange mennesker går gjennom hele livet uten å vite at de har en nedsatt cyste. Hvis du mistenker at du har en nyre cyste, se inn behandlingstilbud så snart som mulig.

Symptomer og Detection

Symptomer på nyre kortikale cyste inkluderer smerter i ryggen og magen og langs din side mellom ribbeina og hip; hyppig vannlating; blodig eller mørk urin; og feber. Hvis du opplever noen av disse symptomene, snakk med din lege, som kan undersøke deg og bestille tester som kan oppdage nyrecyster. Din lege vil bruke en ultralyd, computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI) for å skanne nyrene dine og se etter cyster.

Behandling

Hvis du har en liten nyrecyster som ikke forårsaker du noen problemer, vil legen som regel la den være alene, selv om hun kan følge opp med flere skanninger i seks til 12 måneder. Men hvis du opplever symptomer på en nyre kortikale cyste, vil legen sannsynligvis sende deg til en urolog, som er spesialist på diagnostisering og behandling av nyreproblemer.

Din urolog vil avgjøre om dine nyrecyster har vokst tilfeldig, eller om de har gitt fra polycystisk nyresykdom (PKD) --- en arvelig sykdom målene nyrene og fører til vekst av nyrecyster. Små eller få nyrecyster vil vanligvis ikke skade deg, men flere eller store cyster kan føre til smerter, infeksjoner og skader på nyrene. Hvis din urolog mistanke PKD, planlegge halvårlige skanner for å se på tilstedeværelsen av cyster i nyrene.

En lege kan renne og permanent herde små nyre kortikale cyster ved å stikke en nål direkte inn i dem. Fremgangsmåten fjerner væsken og erstatter den med alkohol, noe som fører til at vevet som utgjør cyste å stivne.
Større cyster kan kreve kirurgisk fjerning. De fleste kirurger foretrekker laparoskopisk kirurgi, som innebærer mindre snitt, kortere liggetid og en raskere restitusjon. Under operasjonen, vil kirurgen renne cyste av væske og deretter fjerne eller brenne bort sine ytre lag av vev.

Tester for å fastslå Polycystisk nyresykdom

Tester for å fastslå Polycystisk nyresykdom


Polycystisk nyresykdom er en genetisk lidelse som er preget av cyster dannes i nyrene, til slutt crowding out normalt vev. Cyster kan utvikle seg i andre organer i kroppen også. Diagnostisering og behandling av symptomer er avgjørende for å forsinke nyresvikt.

Hva er Polycystisk Nyresykdom?

Polycystisk nyresykdom (PKD) er karakterisert ved tilstedeværelsen av væskefylte cyster i nyrene, og andre steder i kroppen. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, vil omtrent halvparten av PKD lider til slutt oppleve nyresvikt.

Autosomal dominant PKD Diagnose

Autosomal dominant PKD, den vanligste formen for denne sykdommen, kan forbli asymptomatisk i mange år. Diagnosen er vanligvis bekreftet gjennom familiens historie og avbilding av nyre via ultralyd, CT eller MR. Genetisk testing kan også avsløre autosomal dominant PKD.

Autosomal recessiv PKD Diagnose

Autosomal recessiv PKD er ofte referert til som infantile PKD fordi symptomene kan oppstå før fødselen. Utlrasound bildebehandling kan oppdage forstørret, unormalt formet nyrer mens barnet er i livmoren. Avbildning av leveren kan også avsløre prøver for recessive PKD.

Ledelsen

I begge typer av PKD, er det viktig å overvåke progresjonen av cyster, behandling av urinveisinfeksjoner med antibiotika og adresse høyt blodtrykk gjennom medikamenter og diett.

Prognose

Det finnes ingen kur for polycystisk nyresykdom. Behandling av symptomer er avgjørende for å forsinke nyresvikt. I tilfelle av nyresvikt, kan dialyse og nyretransplantasjon vurderes.

Hva er årsakene til Venstre Flanke Pain?

Hva er årsakene til Venstre Flanke Pain?


Flanken er området av baksiden som ligger mellom bunnen av brystkassen og toppen av hoften. En rekke forskjellige sykdommer og tilstander kan forårsake smerter i venstre flanke. Avhengig av årsaken, kan venstre flankesmerter være mild og griner eller alvorlig nok til å uskadeliggjøre pasienten. Venstre flanke smerte kan noen ganger være ledsaget av feber, kvalme og oppkast.

Urinveiforstyrrelser

Urinveis lidelser, for eksempel en urinveisinfeksjon eller en obstruksjon av ureter kan føre til venstre flanke smerte. Urinlederne er rør som har urin fra nyren til blæren. Smerten fra en urinveisinfeksjon vil som regel også være ledsaget av hyppigheten av vannlating, lett feber og smerte mens urinering. Smerten fra en urinleder obstruksjon (ofte med en urinleder stein) vil generelt være mer alvorlig. En urinleder stein som sitter fast i ureter kan føre til smerter i enten venstre eller høyre flanke, og er den vanligste årsaken til smerter i siden.

Nyre Disorders

Venstre flanke smerte kan være forårsaket av en hvilken som helst av en rekke lidelser i det venstre nyre. De potensielle årsaker inkluderer nyre betennelse eller infeksjon, en renal cyste, en nyre hjerteinfarkt, traumer til nyrene, en nyre stein og en urinveisinfeksjon som har migrert til nyrene. Selv om nyrekreft kan føre til venstre flankesmerter, det vanligvis ikke komme plutselig og er vanligvis ledsaget av andre symptomer som hematuri, som er blod i urinen.

Divertikulitt

Divertikulitt oppstår når bakteriene blir fanget inne i små lommer som er dannet i veggen av tykktarmen, forårsaker betennelser og infeksjoner. De typiske symptomene på divertikulitt inkluderer magesmerter, feber, oppblåsthet, diaré eller forstoppelse, kvalme og oppkast og mangel på matlyst. Divertikulitt kan også være en årsak til venstre flanke smerte, selv om det vanligvis vil være ledsaget av de andre vanlige symptomer på sykdommen.

Gastrointestinal sykdom

Venstre flanke smerte kan også være forårsaket av en rekke andre gastrointestinale sykdommer. Magesår, aneurismer, abscesser, irritabel tarm syndrom, virus og matforgiftning kan alle føre venstre flanke smerte. Disse sykdommer og tilstander vil vanligvis presentere sammen med flere typiske gastrointestinale symptomer, imidlertid, og er mer tilbøyelige til å forårsake magebesvær eller bilateral flankesmerter heller enn smerte som er lokalisert på venstre flanke.

Andre årsaker til Venstre Flanke Pain

Andre årsaker til venstre flankesmerter omfatter brystsykdom, helvetesild og pankreatitt. Sykdommer i brystet, for eksempel hjertesykdom eller en lungeemboli, kan føre til smerter som stråler ned mot venstre flanke. Helvetesild kan også forårsake venstre flanke smerte som er ledsaget av et sviende utslett. Pankreatitt kan forårsake venstre flanke smerte som vanligvis oppstår i forbindelse med feber, en øm mage og rask puls.

Hvordan Unn Hyppig vannlating med urtete

Hvordan Unn Hyppig vannlating med urtete


Hyppig vannlating manifesterer seg som et symptom på et større helseproblem. Dette symptomet vises under svangerskapet; som følge av en blære, nyre, urinveisinfeksjon eller gjær; eller som kroppen naturlig aldre. Noen urter kan redusere frekvensen som du føler trang til å avlaste deg selv eller smerte knyttet til en infeksjon. Te imidlertid ofte øke hyppigheten av vannlating så bruk dem som instruert og sparsomt for å unngå å forverre den opprinnelige problemet. Marshmallow root hjelper kur uretritt (betennelse i uretha eller problemer med vannlating) og hjelper skylle ut nyrestein.

Bruksanvisning

•  Forbered en urte te blanding som inkluderer marshmallow root. Å lage din egen marshmallow rot te, plasser 25 g (ca. 1 oz.) Av roten til en liter (33,8 oz.) Vann. TeaBenefits.com anbefaler kokende blandingen og la det småkoke i syv til ti minutter.

Drikk marshmallow te hele dagen, opp til ca en liter (4 kopper) for maksimalt utbytte.

Fortsett å drikke marshmallow te i flere dager i strekk til du merker en forbedring av symptomene dine. Når du får blæren tilbake under kontroll, trenger du ikke å drikke det hver dag, men mer så når du merker symptomer retur. Supplere fordelene med marshmallow te med å drikke rikelig med væske og fruktjuicer, for eksempel blåbær og tranebær, mens du drikker mer vann og andre koffeinholdige drikker.

Tips og advarsler

  • WebMD anbefaler å se på væskeinntaket samt unngå koffeinholdige drikker som te og kaffe. De advarer også mot sitronsyre i væsker, da dette kan føre til hyppig vannlating.
  • Sjekk med legen din for å finne de underliggende medisinske årsaker til din hyppig vannlating. Basert på legens diagnose, vil du kanskje vurdere å ta ulike typer urter eller se nærmere på ulike behandlinger.
  • Prøv å gjøre Kegel øvelser, som vil bidra til å styrke bekkenbunnen og redusere frekvensen som du føler at du trenger å urinere. Du kan finne din kegel muskelen ved å prøve å stoppe urinstrømmen midtstrøms (ikke gjør dette for ofte, eller du vil svekke musklene). MayoClinic.com anbefaler å gjøre tre sett med 10 repetisjoner daglig av Kegel øvelser for å øke det samlede bekken styrke (samtidig redusere urininkontinens).
  • Ikke start med nye urter regelmessig uten å sjekke med legen din først. Noen urter motvirke effekten av medisiner som antidepressiva og p-piller.
  • Ikke ta urter hvis du er gravid. Noen urter kan føre til store problemer for svangerskapet eller direkte påvirke helsen til det ufødte barnet.
  • Ikke bruk urter som en måte å unngå å søke legehjelp. Urinveisinfeksjoner kan føre til alvorlig skade på urinveiene, inkludert dine nyrer og blæren, hvis venstre ubehandlet.

Hvordan behandle Nyre Cyste Pain

Nyrecyster er forårsaket av polycystisk nyresykdom (PKD), en sykdom som kan føre til smerter og ubehag i lider, særlig i ryggen eller sidene. Selv om PKD er en progressiv, uhelbredelig sykdom, er det behandlingstilbud tilgjengelig for å håndtere smerte og ubehag forårsaket av cyster.

Hvordan behandle Nyre Cyste Pain

Hvordan behandle Nyre Cyste Pain

•  Bestem hva som forårsaker smertene. Nyre cyst smerter kan være forårsaket av infeksjon, cyste utvidelse eller blødning av cyste. Når legen din har bestemt hva som forårsaker ubehag, kan behandlingstilbud bli diskutert.

Utfør kirurgi for å fjerne eller drenere cyster. Hvis en pasient opplever ekstrem smerte på grunn av nyrecyster, kan en kirurg velge å kirurgisk fjerne større cyster eller kloakk eksisterende cyster hvis de er for mange for fullstendig fjerning.

Unn underliggende infeksjoner. Nyrecyster lider er mer tilbøyelige til å lide nyre, blære og urinveisinfeksjoner. For å behandle smerter forbundet med disse infeksjonene, er det viktig å gå til legen din som vil foreskrive antibiotika for å bli kvitt infeksjonen. Når den underliggende infeksjon er blitt behandlet, bør minske smerten.

Gjør sunne livsstilsvalg. Slutte å røyke, spise en diett lav på protein, kalium, salt og fosfor, trene og kontrollere blodtrykket kan hjelpe bremse utviklingen av PKD og bremse ekspansjon og vekst av cyster, og dermed hindre potensiell smerte i fremtiden.

Recovery Fra cyster på en nyre

Som mennesker alder, de utvikler ofte små væskefylte blærer på eller innenfor sine nyrer kalles cyster. Nyrecyster vanligvis presentere ingen risiko og folk flest vil ikke ha noen symptomer fra dem. Imidlertid kan en stor cyste skape komplikasjoner som det bryter med omkringliggende organer. I tillegg kan nyrecyster fylles med blod og bli infisert. Leger behandler moderat størrelse cyster med polikliniske prosedyrer. Større cyster noen ganger krever mer omfattende kirurgi.

Polikliniske behandlinger

Å behandle moderat størrelse nyrecyster, leger ofte injisere deg med en lang nål som drenerer cyster. Ved hjelp av ultralydbilder, lokaliserer legen cyste og forvalter injeksjon gjennom huden din. Etter at nålen drenerer det av væske, legen fyller den med en alkohol-basert løsning for å herde cyste og hindre fremtidige fakkel-ups. Selv om nålen prosedyren kan virke grusom, risikoen er minimal og du ofte ikke tilbringe natten på sykehuset.

En annen poliklinisk prosedyre som kalles retrograd intrarenal kirurgi (RIR). Kirurgen setter en laser-utstyrt omfang i en naturlig åpning i kroppen og gjør et lite snitt i cyste. Etter cyste avløp, vil kirurgen sette inn et lite rør i nyrene som vil hjelpe drenert cyste helbrede. Du tilbake til legen for fjerning av røret etter to uker. Tube fjerning krever en tilsvarende minimalt invasiv poliklinisk prosedyre.

Kirurgiske prosedyrer

Større nyrecyster kan kreve kirurgi. Operasjoner varierer avhengig av plasseringen av cyster. For store cyster på baksiden av nyrene, kan legen anbefale en perkutan nyrekirurgi. Med et endoskop (et kamera som gjør det mulig for legen å kikke inn i kroppen), vil kirurgen åpne cyste og fjerne en del av det for skikkelig drenering og healing. Selv om denne prosedyren gir noen risiko, leger vil vanligvis sine pasienter til å bli på sykehuset over natten etter å ha mottatt perkutan nyre operasjoner.

Den mest omfattende - men fortsatt minimal invasiv - nyre cyste prosedyren er kjent som en laparoskopi. Laparoscopies brukes ofte for en stor cyste eller flere små cyster. En lege vil gjøre tre små snitt i magen og gjennom disse snittene vil han fjerne cyster. Selv om noen leger tillate pasientene å returnere hjem etter laparoscopies, andre krever at du bli på sykehuset en eller to netter for observasjon.

Recovery Fra Prosedyrer

Siden mange nyre cyste fjerning og drenasje ikke krever innleggelse på sykehus, du ofte har svært lite utvinning tid. For mer kompliserte prosedyrer, vil en eller to netter på sykehuset tillate sykepleiere for å sikre at nyrene forbli infisert. Prosedyrer som krever eksterne snitt og / eller bruk av generell anestesi kan føre til mindre komplikasjoner og krever antibiotika for å hindre smitte. Men de fleste pasientene fortsatt la sykehus i løpet av to dager.

Kan en Cortical Nyre Cyste Årsak Lyske smerter?

Nyrecyster

Kortikale nyrecyster er en type nyre cyste som blir mer vanlig som folk blir eldre. Mens forekomsten av nyrecyster hos barn er sjelden, er mer sannsynlig hos personer etter fylte 50. Ifølge en februar 2001 artikkel publisert i Parkhurst Veksling, kortikale og parapelvic cyster står for mellom 60 og 65 prosent av alle nyre tilstanden masser. Mange ganger en person opplever ingen symptomer. I tilfeller der smerter, blødning eller infeksjon oppstår, kan trenge cyste som skal fjernes. Nyrecyster er ofte forårsaket av rørformet obstruksjon. I de fleste tilfeller er en renal cyste godartet. Selv om det er sjelden at en godartet nyre cyste å slå kreft, bør en lege nøye vurdere eventuelle cyste å utelukke mulig malignitet.

Symptomer

Mens noen mennesker med nyrecyster kan tilskrive smerter i korsryggen til cyste, bør en enkel cyste ikke forårsake smerte. Hvis en person diagnostisert med en kompleks kortikale nyre cyste klager over smerter i nedre del av ryggen eller lysken eller smerter ved vannlating, kan det være en annen tilstand. Konstant smerter kunne indikere tilstedeværelse av en malign masse, noe som innebærer at en hvilken som helst kreft kan allerede være tilstede i de senere stadier. Selv om malignitet er fast bestemt på ikke å være årsaken til smerter, en lege vanligvis bestiller en rutine urinalysis og urin kultur for å være sikker på at lysken eller ryggsmerter er ikke på grunn av infeksjon eller annen medisinsk tilstand.

Pain

Nyrecyster vokser sakte. Men når en cyste vokser stort nok, og begynner å trykke på andre organer, kan en person oppleve smerte. Store kortikale nyrecyster ofte legge press på magen og tarmene, eller på nyrene selv. I noen tilfeller, kan strekking av veggen av cysten være årsaken til smerten. Infeksjon eller blødning fra en nyre cyste kan være andre årsaker til smerte. Infeksjon fører til nyrevevet å hovne opp, strekke nedsatt kapsel. Den renale kapselen er tykt lag av fibrøst bindevev som omgir hver av nyrene. Dette kan føre til en konstant, verkende type smerte. Flankesmerter, som er karakterisert som smerter i siden som følte et sted mellom den nedre brystkasse og bekken, er vanligvis forbundet med nyreproblemer. Smerter i flanken eller nedre del av ryggen ofte stråler ut i midten av magen eller lysken rett under magen. Medisinske tilstander som involverer nyrene er en vanlig årsak til lyskesmerter hos kvinner og menn begge.

Nyre feil som skyldes en urinveisinfeksjon

Nyre feil som skyldes en urinveisinfeksjon


Nyrene er rødlig, bønneformede organer som er avgjørende for din overlevelse. Ligger bak magen, nær den lille av ryggen, nyrer er ansvarlig for filtrering av avfall fra blodet samt fremme eller hjelpe opprettholde andre livsprosesser. Som delikate organer, kan nyrene slutter å fungere for en rekke årsaker, blant annet en ubehandlet urinveisinfeksjon.

Nyre struktur og funksjon

Hver av nyrene har sin egen nyrearterien, nedsatt venen og ureter. Blodet går hver nyre gjennom nyrearterien. Når innsiden blod tvinges gjennom en serie av små blodkar og filtreres ved hjelp av blodtrykket. Urea, overskudd av vann og andre urenheter blir fjernet, samtidig som proteiner og andre næringsstoffer får lov til å fortsette å sirkulere. De avfallsprodukter fjernes, er brukt til å lage urin, som deretter skilles ut gjennom hver ureter og sendt til blæren for lagring. Nyrene også frigjøre hormoner som kan benyttes til å opprettholde sunt blodtrykk, fremmer produksjonen av røde blodceller og gjør at dine bein å absorbere kalsium for styrke.

Urinveisinfeksjoner

Sammen med blære, urinlederne og urinrøret, nyrene utgjør urinveiene. Hvis en del av urinveiene er betent eller irritert, kalles det en urinveisinfeksjon. Disse er forårsaket når bakterier som E. coli kolonurinveiene. Dette begynner vanligvis i urinrøret, røret der urinen er uttrykt fra kroppen, reiser til blæren og kan til slutt gjøre veien til nyrene. Nyre infeksjoner, eller pyelonefritt, er den verste typen av urinveisinfeksjoner og generelt krever mer behandling og utvinning tid enn de andre.

Hvordan UVI føre til nyresvikt

Generelt, urinveisinfeksjoner er harmløse, lette å behandle forhold. Men ubehandlet urinveisinfeksjoner ofte slå inn pyelonefritt, en betennelse i nyrene. Nyre infeksjoner irritere og til slutt svekke nyrene. Som delikat vitale organer, er nyreskader irreversible. Det er ingen medisin eller prosedyre som kan gjenopprette nyrefunksjonen når det har gått tapt. Hvis nyrene fortsette å bli kolonisert av bakterier av urinveisinfeksjon, vil de etter hvert miste evnen til å fungere, og gå inn i total nyresvikt.

Behandling av nyresvikt

Igjen er skader på nyrer irreversible. Selv om du kan leve et relativt langt og sunt liv med en nyre, dersom begge nyrene svikter, er det bare to alternativer. Den første er nyredialyse, som er den kunstige filtrering av blod ved hjelp av en utenfor maskinen eller i mageslimhinnen. Det andre alternativet er å erstatte nyrer som ikke fungerer med friske nyrer fra en donor. Nyretransplantasjoner er lange prosesser som involverer søker etter en frisk donor som også er en kamp. Selv perfekt matchet donor nyrer garanterer ikke at prosedyren vil bli en suksess.

Forebygging

Den beste måten å forhindre nyresvikt fra en ubehandlet urinveisinfeksjon, er å forhindre infeksjon. Holde kjønnsorganene rent og tørt. Tørk alltid forfra og bakover etter avføring for å unngå spredning bakteriell fra avføringen inn i urinrøret. Hold aldri urinen og alltid gå så snart du føler trang til å urinere. Hvis du gjør avtale en urinveisinfeksjon, søke behandling umiddelbart og fortelle helsepersonell hvis symptomene ikke har avtatt etter noen dager.

Hvordan hjelpe Nyre Cyste Pain

Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), ca 30 prosent av personer 70 år og eldre har en nyre cyste. Disse ikke-kreft cyster består av vannfylte sekker i nyrene. De blir oppdaget av CT-skanning, og vanligvis ikke forårsake symptomer med mindre de vokser så store at de legger press på andre organer. Som et resultat, kan du føle smerter i rygg, hofter eller mage som er ledsaget av feber. På dette punktet, en urolog enten drenerer cyster eller kirurgisk fjerne dem.

Drenering

Hvis du føler smerte som et resultat av en nyre cyste moderat i størrelse, kan urologen tømme cyste. Med hjelp av en ultralyd-maskin, setter han en lang nål gjennom huden din inn i cyste. Deretter trekker han ut vannaktig væske og setter inn en alkoholoppløsning i stedet. Vev rundt cyste stivne, noe som gjør forholdene ugunstige for videre vekst.

Kirurgi

Kirurgi er anbefalt for pasienter som har cyster er av betydelig størrelse. Når fjernet, stopper smerte. Ifølge Cedars-Sinai Health System, er det tre former for kirurgi tilbys for nyrecyster: laparoskopi og cyste fjerning, perkutan nyrekirurgi og retrograd inrarenal kirurgi.

En laparoskopi og cyste fjerningsprosedyren er for tallrike cyster som er store nok til å presse den andre organer. Dette er først og fremst en poliklinisk prosedyre. En kirurg gjør tre snitt i magen og trekker ut vil cystene nåler

Perkutan nyrekirurgi anbefales hvis du har store cyster som ligger på baksiden av nyrene. Med hjelp av en X-ray, gjør urologen et snitt i huden din over nyrene og plasserer en hylse mellom de to. Deretter bruker han endoskopiske verktøy for å åpne cyster og fjerne dem. Denne prosedyren er mer omfattende, og du vil sannsynligvis bli innlagt på sykehus over natten.

Retrograd intratenal kirurgi er brukt hvis cystene er i en posisjon at de kan dreneres av en laser. Når laser kutt og avløp nyrene cyste, vil kirurgen plassere et rør, kalt en stent, i ureter. Stenten forblir i to uker før du går tilbake til legen for fjerning sin.

Forebygging

CT brukes til å overvåke nyrecyster som er små og ikke forårsake noen smerter. Legen kan ikke anbefale behandling med mindre du opplever noen symptomer fra cyster. Også, når du har gjennomgått behandling, kan legen din undersøke nyrene dine hver seks til tolv måneder, ifølge familydoctor.org. Du vil bli overvåket dersom en CT scan avslører at nyrecyster har tette vev, eller hvis de inneholder biter av stein-lignende stykker.

Hva er en nyre Cyste?

Hva er en nyre Cyste?


Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, enkle nyre cyster er en vanlig tilstand som folk alder. Denne tilstanden er til stede i nesten 30 prosent av personer over 70 år.

Nyre Cyste

En enkel nyre cyste er en lukket pose som inneholder fluidet som dannes i nyrene. Disse cystene er oftest ikke-kreft. Nyrene kan havnen en eller flere cyster.

Symptomer

Vanligvis nyrecyster er asymptomatiske, og en person ikke føler cyste. Imidlertid, hvis cyste er stor nok til å trykke på andre organer kan det være noen smerte følt.

Behandling

Nyre cyster vanligvis ikke utgjøre en helserisiko, og er derfor ikke behandlet. Hvis, derimot, er cyste forårsaker smerte eller forstyrrer organfunksjoner den kan fjernes. Dette gjøres ved punktering cyste med en lang nål eller laparoskopisk kirurgi.

Identifikasjon

Nyrecyster er identifisert gjennom ultralyd eller CT-skanning. Noen ganger er de funnet når legene er ute etter andre forhold.

Polycystisk nyresykdom

Dette er en genetisk sykdom som forårsaker klynger av cyster å danne rundt nyrene eller andre organer. Hvis noen i din familie har denne sykdommen søke profesjonell medisinsk råd om sjansene for å utvikle denne tilstanden.

Hvordan fortelle forskjellen mellom en urinveisinfeksjon og nyre infeksjon

En urinveisinfeksjon og en nyre infeksjon er like på noen måter, men som en helhet, er forskjellene veldig klart. I min artikkel her, skal jeg fortelle deg hvordan du distinquish mellom de to.

Hvordan fortelle forskjellen mellom en urinveisinfeksjon og nyre infeksjon

En urinveisinfeksjon kan være ganske smertefullt. Det fører til mye det haster, smertefull vannlating, og selv blodig urin. Hvis venstre ubehandlet, kan dette bli en nyre infeksjon. Du kan eller ikke kan kjøre en feber med en urinveisinfeksjon.

En nyre infeksjon også fører til de samme symptomene som gjør en urinveisinfeksjon, bortsett fra noen flere symptomer. Disse symptomene er vanligvis flanke smerte i ryggen, svart trekull farget urin, og kvalme og oppkast.

En annen ting om en nyre infeksjon er at du vil kjøre en høy temperatur. Vannlating kan også opphøre helt hvis den ikke behandles raskt. Derfor er det veldig viktig å ha den behandlet raskt.

Antibiotika blir ofte gitt for en urinveisinfeksjon og nyre infeksjoner. I tilfelle av en nyre-infeksjon, sykehus kan eller kan ikke være nødvendig.

Hint

  • Drikk rikelig med vann med enten type urinveisinfeksjon. Drikker også tranebærjuice som spyler bakterier.

Virkninger av en nyre rens på Enkle Cyster

Virkninger av en nyre rens på Enkle Cyster


En enkel nyrecyste er en blemme-lignende formasjon på nyre eller en av kanalene inne nyre. Disse cyster har en tynn vegg, er vanlige i form og er fylt med væske. Ifølge National Institutes of Health nettsted, vil om lag tretti prosent av folk over femti år gammel har minst én enkel cyste på sine nyrer. De fleste av disse cyster utgjør ingen helserisiko, og sjelden forårsake noen symptomer.

Diagnostisering og vanlige behandling

Siden de fleste enkle cyster er asymptomatiske, har du sannsynligvis ikke vil vite at du har en med mindre det skjer for å dukke opp på en ultralyd eller CT foreskrevet av en annen tilstand. Noen mennesker er genetisk disponert for en tilstand som kalles polycystisk nyresykdom som resulterer i mange cyster, men de to er ikke i slekt. Du kan velge ikke å behandle enkle cyster fordi de vanligvis ikke true din helse eller føre til andre forhold som kreft.

Hvis du og legen din bestemmer seg for å behandle cyste eller cyster, er den vanlige fremgangsmåten for å sette inn en lang nål gjennom huden til å punktere og tømme cyste, deretter bruke en løsning av alkohol for å lage arrvev slik at det ikke vil re-skjema . Noen ganger cyste vil helt forsvinne med denne behandlingen, og noen ganger vil det bare være delvis fjernet.

Nyre Cleanse

Rense nyrene av kalsium og andre avleiringer ved hjelp av noen enkle ingredienser du finner på matbutikk. Mens disse rensing rutiner blir vanligvis brukt til å behandle og forebygge nyrestein og infeksjoner, hjelper de til å forbedre din generelle nedsatt helse.

Mix ¼ kopp sitronsaft og ¼ dl olivenolje og drikke det ned raskt. Etter dette, drikke flere glass filtrert vann hele dagen. Hvis du har hatt problemer med nyrestein, vil dette midlet hjelpe oppløse steinene og gjøre dem lettere å passere.

Prøv hortensia root skjær i rå eplejuice hvis sitronsaft og olje kur ikke appellerer til deg. Ta tjue-tretti dråper av skjr i en åtte unse glass juice tre ganger om dagen.

Disse rettsmidler er nyttig for nyre infeksjoner og steiner, men det er ingen bevis for at de vil gjøre noe for å fjerne eller krympe enkle cyster. Ifølge Hunter Wessells, MD av Harbor View Medical Center i Seattle, er disse cystene sannsynligvis forårsaket av rørene i nyrene tynning ut og utvide. Spise en diett som er nyre vennlig (dvs. har rikelig med hele grønnsaker og frukt og rent vann) kan opprettholde generelt god funksjon av nyrene, som kan senke risikoen for å ha cyster og andre problemer. Når cystene er der, men hvis de forårsake ubehag må du ta kontakt med legen din for en løsning.

Hva som er inni en nyre Cyste?

Hva som er inni en nyre Cyste?


Nyre cyster vanligvis ikke svekke nyrefunksjonen og vanligvis ikke har noen symptomer. Cyster kan danne hvor som helst i nyrene, ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer.

Typer

Det finnes to typer av nyrecyster: enkle og komplekse. Disse cystene er ikke forbundet med noen genetiske eller arvelige sykdommer som polycystisk nyresykdom.

Enkle Cyster

Enkle nyre cyster er vanligvis fylt med enten klar eller gul væske. Sacs, eller vegger av cyster, er ekstremt tynne.

Hyperdense

En underkategori av enkle nyrecyster, en hyperdense cyste, har blod innenfor veggene i sac, ifølge Nyre Cancer Institute.

Komplekse cyster

Komplekse nyrecyster er tydelig på grunn av uregelmessigheter. Disse uregelmessigheter kan dukke opp fra sine odd ytre form, tykke sac vegger eller forbedringer som en blodtilførselen til cyster, ifølge Nyre Cancer Institute.

Betydning

Komplekse cyster kan fylles med kalsium, som kan være forholdsvis tykt. Andre stoffer som kan fylle sekkene er vev eller solid materiale.

Hvordan behandle forstørrede nyrer

En forstørret nyre kan skje for en rekke grunner: som strekker seg fra polycystisk nyresykdom til hydronephrosis eller fravær av en nyre som fører til at gjenværende ene til å øke i størrelse. Behandlingen for forstørret nyrer er diktert av underlyng medisinsk tilstand som forårsaket nyre for å få større i første omgang.

Hvordan behandle forstørrede nyrer

Betrakt en operasjon for enten fjerning av cyster hvis nyrene er stort på grunn av PKD (polycystisk nyresykdom). Det finnes ingen kur for PKD, men cyste fjerning gjør hjelpe pasienten til å føle mindre ubehag. En nyretransplantasjon er også et siste alternativ for PKD lider.

Få en resept for lav dose antibiotika som om pasienten har blitt diagnostisert med hydronefrose kan tas daglig for å behandle urinveisinfeksjoner. Hydronefrose er en tilstand der nyrene blir forstørret fordi urinveiene er blokkert, noe som fører til at strømmen av urin for å bremse ned og legge et press på nyrene. Kirurgi for å avlaste blokkeringen er også vurderes når andre tiltak ikke forbedrer urin flyt.

•  Ta antibiotika for å behandle pyelonefritt, en infeksjon som spres fra blæren til urinrøret til nyrene og kan føre til en eller begge for å forstørre. Må innhentes En kultur for å finne ut nøyaktig hvilke antibiotika for å ta. Pyelonefritt vanligvis løser seg selv med antibiotika og nyrene vil gå tilbake til normal størrelse.

Overvåking er egentlig den viktigste komponenten for å behandle en forstørret nyre fordi den har til å utføre arbeidet av to nyrer. Når en person mangler en nyre enten på grunn av fjerning eller blir født med bare én ved fødselen, er det naturlig for den gjenværende nyre for å bli større fra ytterligere bruk.

Hint

  • PKD lider må være oppmerksomme på hvilke fysiske aktiviteter de deltar i. Kontaktidretter som fotball, hockey og basketball sted PKD pasienter med risiko for sprekker eller rive en cyste. For de med ekstremt store nyrer, sport som skumper borti hverandre kroppen (som løping, for eksempel) kan være ganske smertefullt. Idrett bør vurderes fra sak til sak, og aksepterte bildene av pasientens lege.
  • Alltid gå til en lege hvis du viser noen symptomer på nyre utvidelse. En lege vil nesten alltid bestille en sonogram å utelukke tilstedeværelsen av en tumor som kan etterligne symptomene på nyre-utvidelse.

Polycystisk nyre sykdommer

Polycystisk nyre sykdommer


Nyrene er to organer som filtrerer avfall og overflødig væske i blodet som deretter elimineres som urin. Ifølge Mayo Clinic, oppstår polycystisk nyresykdom når klynger av noncancerous sekker væske utvikle seg i nyrene. Sacs kalles cyster, og de kan være veldig små eller veldig store. The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK) forklarer at cyster vokse ut av nephrons som er små filtrering enheter inne nyrene. Omsider cyster atskilt fra nephrons og fortsette å forstørre. "Nyrene forstørre sammen med cyster - som kan tall i tusen - mens omtrent beholde sin nyre form,» sier NIDDK.

Betydning

Forstå årsaken til polycystisk nyresykdom er viktig siden sykdommen påvirker ikke bare dine nyrer, men andre vitale organer. Det kan føre til cyster å utvikle seg i leveren, bukspyttkjertelen i membranene som omgir hjernen og sentralnervesystemet og sædblærene, ifølge Mayo Clinic. Hvis du har polycystisk nyresykdom du er i faresonen for høyt blodtrykk og nyresvikt. Polycystisk nyresykdom er også forbundet med hjernen aneurismer og diverticula av tykktarmen. Komplikasjoner fra sykdommen kan forebygges ved regelmessig helsesjekk.

Funksjoner

Unormale gener forårsaker polycystisk nyresykdom, og de genetiske defekter mener sykdommen er arvelig eller gått ned gjennom familier. Sykdommen har to typer, på grunn av forskjellige genetiske feil. Det er ukjent nøyaktig hva initierer dannelsen av cyster i nyrene. I de tidlige stadiene av polycystisk nyresykdom, kan cyster øke nyrene 'produksjon av hormonet erytropoietin, som stimulerer produksjonen av røde blodlegemer, noe som resulterer i for mange røde blodceller i kroppen din.

Autosomal dominant polycystisk nyresykdom

Autosomal dominant polycystisk nyresykdom (ADPKD), oppstår den første og vanligste typen polycystisk nyresykdom hos både barn og voksne, men mer vanlig hos voksne som ofte ikke opplever symptomer før de er i 30-årene og 40-årene. Ifølge National Library of Medicine, som i 2009, påvirker ADPKD en i 1000 amerikanere. "Autosomal dominant" betyr at hvis en av foreldrene har sykdommen, er det 50 prosent sjanse, den genetiske defekten vil bli gitt videre til sine barn, ifølge NIDDK. "I noen tilfeller - kanskje 10 prosent - autosomal dominant PKD oppstår spontant hos pasienter I disse tilfellene, ingen av foreldrene bærer en kopi av sykdommen genet,." Heter det NIDDK.

Autosomal recessiv polycystisk nyresykdom

Ifølge National Library of Medicine (NLM), autosomal recessiv form for polycystisk nyresykdom (ARPKD) vises i barndommen. I dette tilfellet, begge foreldre har de defekte gener som forårsaker sykdommen, og hvert barn har en 25 prosent sjanse for å utvikle polycystisk nyresykdom. ARPKD er mindre vanlig enn autosomal dominant polycystisk nyresykdom, som forekommer i ett i 10.000 til 20.000 fødsler i USA, som i 2009 "Denne typen har en tendens til å være svært alvorlig og utvikler seg raskt, noe som resulterer i sluttstadiet nyresvikt og generelt forårsaker død i barndommen, »heter det i NLM.

Symptomer og Diagnose

Symptomer på polycystisk nyresykdom inkluderer magesmerter, blod i urinen, overdreven vannlating om natten, smerter i ryggen og på en eller begge sider, smerter mellom ribbeina og hofter, tretthet, hodepine, høyt blodtrykk, leddsmerter, spiker unormalt, uvanlige smerter under menstruasjon. Legen din vil trolig test for høyt blodtrykk, gjør en abdominal ultralyd, computertomografi (CT) scan eller magnetisk resonans imaging (MRI) skanner for å avgjøre om nyrene er forstørret og gjøre en urinanalyse for å fastslå om blod eller proteiner er til stede som kan tyde på polycystisk nyresykdom.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, kontrollere høyt blodtrykk er nøkkelen i å bremse utviklingen av polycystisk nyresykdom, så det er viktig å være på en lav-natrium og fettfattig diett. I tillegg kan legen forskrive høyt blodtrykk medisiner som er i den kategorien av angiotesin-hemmere, som benazepril eller kaptopril, og en diurectic å fjerne overflødig væske. Hvis du utvikler en urinveisinfeksjon som følge av sykdommen, er det avgjørende å behandle det raskt med en antibiotika som amoxicillin eller ciprofloxacin. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen din kan du ha ett eller begge nyrene fjernet. I sluttstadiet nyresykdom, kan nyre dialyse eller nyretransplantasjon bli nødvendig.

Tegn og symptomer på nyre plager

Nyrene er to organer formet som bønner, og er plassert på hver side av ryggraden. Funksjonen av nyrene er å filtrere blodet. Nyrene bidra til å fjerne potensielt skadelige avfall fra blodet ved å føre dem ut gjennom urinen. Nyrene også bidra til å regulere forskjellige substanser i kroppen og hjelpe kroppen til å opprettholde riktige nivåer av vann.

Polycystisk nyresykdom

En type nyre sykdom er polycystisk nyresykdom. Denne tilstanden oppstår når cyster utvikle seg i nyrene. Polycystisk nyresykdom kan føre til hypertensjon og nyresvikt. Symptomer på polycystisk nyresykdom kan omfatte mage, rygg eller side smerte. Abdominal hevelse kan forekomme. Nyrestein kan utvikle så vel. Vannlating kan forekomme oftere og blod kan være til stede i urin. Nyre infeksjoner kan oppstå regelmessig.

Nyrekreft

Nyrecellekarsinom er nyrekreft. Ifølge Mayo Clinic, er om lag 51 000 personer diagnostisert med nyrekreft hvert år. I de tidlige stadiene, nyrekreft vanligvis ikke forårsaker noen symptomer. I løpet av de senere stadier, kan følgende symptomer oppstå: vedvarende ryggsmerter, blod i urinen, feber og tretthet. Kirurgi er oftest nødvendig å behandle fjerne de berørte deler av nyren.

Nyresvikt

Nyresvikt er en sykdom som oppstår når nyre langsomt mister sin evne til å filtrere blodet. Nyresvikt ofte forekommer som et resultat av høyt blodtrykk eller diabetes. Symptomer på nyresvikt vanligvis ikke skje før en person har mistet 25 prosent av sin nyrefunksjon. Nyresvikt kan føre til at urinen til å være mørk, og det kan føre til en nedgang i urinmengde. Det kan også blodig avføring. Også enkeltpersoner opplever nyresvikt kan ha høyt blodtrykk, anemi, kvalme, oppkast, dårlig appetitt, slapphet, tretthet, hyppig hodepine, muskelkramper og søvnproblemer. Smerte kan bli følt langs siden eller i midten eller i nedre del av ryggen. Huden kan synes å være gulaktig og huden kan være kontinuerlig kløende.

Nyre infeksjon

En nyre infeksjon oppstår når en urinveisinfeksjon reiser opp til nyrene. Nyre infeksjoner krever antibiotikabehandling for å hindre skader og komplikasjoner. Symptomer på en nyre infeksjon inkluderer økt vannlating, smertefull vannlating og urin som vises overskyet og har en sterk lukt. Urinen kan også inneholde blod eller puss. Noen ganger enkeltpersoner kan også være ute av stand til å urinere. Andre symptomer er ubehag i magen, ryggsmerter, side smerter og feber. Alvorlige nyre infeksjoner kan også føre til frysninger, natt svette episoder, kvalme, oppkast, tretthet og forvirring.

Nyrestein

Nyrestein oppstå når mineraler som kalsium og syresalter krystalliserer inne i nyrene stedet for å bli utskilt i urinen. Nyrestein forårsake intens smerte som vanligvis begynner på siden av legemet, eller i området av ryggen under ribbene. Smerten kan også bli følt i nedre mage-og lysken. Andre symptomer er blodig eller skyet urin. Dessuten kan urinen lukter foul. Økt vannlating kan også forekomme. Nyrestein kan også føre til kvalme, oppkast og feber. Selv om nyrestein er smertefulle, de vanligvis ikke skape noen problemer og er stort sett behandlet med smertestillende medikamenter.

Nyre infeksjon Cures

En nyre infeksjon er vanligvis et tegn på en urinveisinfeksjon som har spredt seg, så mange av de samme rettsmidler som hjelper med at infeksjon vil også bidra til å behandle nyre problem. Kontakt legen din hvis du har alvorlige nedre ryggsmerter, feber eller frysninger, som en nyre infeksjon kan være en alvorlig og dødelig tilstand. Legen din kan forskrive et antibiotikum som vil utslette bakterier, men det kan være smertefullt å ta på først.

Naturlige behandlinger

Øv enkel god hygiene for å forebygge urinveis og nyre infeksjoner. Ifølge medicinenet, bakterier ansvarlig for 80 prosent av nyre infeksjoner er E. coli - de samme bakteriene som finnes i avfall fra kolon. Du bør vaske deg selv etter å ha samleie og alltid tørke deg forfra og bakover når du er på toalettet. Ikke hold tilbake på trang til å urinere, da dette kan også føre til en infeksjon i urinrøret.

Hvis du allerede har en urinveisinfeksjon, drikke rikelig med tranebærjuice og eple cider eddik, som begge bekjempe bakterier. Drikk minst halvparten av din kroppsvekt i gram vann daglig som en måte å spyle infeksjonen fra systemet. Spise probiotika som yoghurt vil bidra til å bringe nyrene tilbake i balanse ved å støtte gode bakterier. Unngå kullsyreholdige drikker, som kan føre til hevelse i nyrene.

Å se en lege

Kontakt legen din hvis du har en urinveisinfeksjon og har feber, frysninger, smerter i korsryggen eller uforklarlig tretthet. Legen vil be deg om å gi en forurenset urinprøve som vil bli analysert; hvis bakterier teller er høy, vil du bli gitt en muntlig antibiotika designet for å drepe av infeksjonen. Ring legen din dersom symptomene dine ikke har blitt bedre i løpet av få dager. Noen bakterier er resistente mot antibiotika, og i andre tilfeller den primære årsaken er feilidentifisert.

Du kan forventes å fullt igjen gitt infeksjonen er ikke et resultat av nyrestein eller en tilbakevendende tilstand som cyster. Øv forebyggende medisin i fremtiden for å sikre at du ikke får en annen nyre infeksjon.

Hva gjør du for en Forstørret Nyre

Nyrene er organer som fungerer som et filter for å fjerne avfall i blodet og slå den inn i urin. Bortsett fra urinveisinfeksjoner, det er mer komplekse lidelser som kan føre til at nyrene for å forstørre. Slike lidelser omfatter nyre dysplasi, polycystisk nyresykdom, og ervervet cystisk nyresykdom. Disse lidelser kan være alvorlige og kreve medisinsk behandling.

Nyre dysplasi

Nyre dysplasi oppstår når en nyre - eller i sjeldne tilfeller, begge deler - utvikle unormalt, på grunn av cyster som vokser på dem i stedet for vanlig nyrevevet. Dette fører til det berørte området for å bli forstørret. Nyre dysplasi er eksklusivt for babyer og utvikler seg mens barnet er i mors liv. Det kan påvises gjennom en ultralyd. Lidelsen vanligvis ikke utgjøre et problem; faktisk, kan en baby vanligvis fungere med bare én arbeider nyre. I mer alvorlige tilfeller kan sykdommen påvirke begge nyrer. Det er sjelden at en baby vil overleve i livmoren hvis dette skjer. Men babyer som overlever hele svangerskapet med denne tilstanden er underlagt motta en transplantasjon nesten umiddelbart etter fødselen.

De fleste barn med nyre dysplasi av én nyre trenger ikke å gjennomgå noen behandling, spesielt hvis de ikke viser noen symptomer, som magesmerter og høyt blodtrykk. Imidlertid, hvis symptomer utvikler og vedvarer, så nyrene kan trenge å bli fjernet.

Polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom forårsaker utvidelsen av nyrene som følge av flere cyster utviklings på dem. Lidelsen er genetisk; et barn har en i to sjanse for å utvikle sykdommen hvis genet er tilstede i en av foreldrene.

Polycystisk nyresykdom er forskjellig fra nyre dysplasi i at det ikke utelukkende skje i løpet av en barnets utvikling. Faktisk, selv om polycystisk nyresykdom kan utvikle seg i barn, er de fleste av tilfellene funnet hos middelaldrende voksne. Ett av 1000 personer i USA er berørt av denne nyresykdom.
Symptomer kan ikke utvikle i flere år, og kan omfatte høyt blodtrykk, tretthet, overdreven vannlating, leddsmerter og magesmerter. I milde tilfeller, kan blodtrykket medisiner bli brukt til å behandle symptomer på polycystisk nyresykdom. I mer alvorlige tilfeller der cyster bli smertefullt og kanskje infisert, er cystene drenert, eller nyrene fjernes helt.

Ervervet Cystisk Nyresyke

Hos personer som har ervervet cystisk nyresykdom, masser av cyster føre til at nyrene til å vises forstørret. Imidlertid avviker det fra polycystisk nyresykdom ved at det er resultatet av en allerede eksisterende nyresykdom. Ervervet cystisk nyresykdom rammer både voksne og barn, og vanligvis utvikler seg når nyrene svikter.

Ingen symptomer er erfarne med ervervet cystisk nyresykdom. Faktisk, cyster er tilnærmet ufarlig og er plukket opp gjennom MRI, ultralyder og katt skanninger. Hvis cystene blir infisert, blir de behandlet med antibiotika. Spesielt store cyster er drenert gjennom en nåler settes i magen. Kirurgi er sjelden brukes til å fjerne cyster. Lidelsen forsvinner når den enkelte har en nyretransplantasjon.