Digidexo.com

medisinering ang ulcerøs kolitt

Naturlig rettsmidler for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en inflammatorisk tarmsykdom (IBD) som forårsaker betennelse og sår (sår) i slimhinnen i endetarmen og tykktarmen. Dannelsen av sår er forårsaket av betennelse drepe cellene på colon, noe som resulterer i blødning og produksjon av puss, så vel som hyppig diaré. Behandlingen er avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, og vanligvis omfatter en blanding av medikamenter. Selv om det ikke er no cure, er det en rekke av hjemme-og naturlige metoder for behandling som kan bidra til å lindre symptomer forbundet med ulcerøs kolitt.

Naturlig rettsmidler

Selv om medisiner er den beste måten å behandle symptomene på ulcerøs kolitt, til mange velger supplere dette med en rekke naturlige eller hjemmelagde rettsmidler. Mens de medisiner behandle sykdommen direkte, naturlige behandlinger stedet fokusere på å helbrede den samlede legeme og tankene, kan den ubalanse som fører til en rekke fysiske plager, særlig de som er forbundet med mage-tarmsystemet. MayoClinic.com nevner bruken av kosttilskudd, probiotika (kosttilskudd som inneholder "gode" bakterier) og fiskeolje som de vanligste former for alternativ behandling for ulcerøs kolitt. Forskning har vist probiotika for å være svært gunstig for gastrointestinal helse. En svensk studie fra 2005 viste at en gruppe individer gitt Lactobacillus reuteri opplevd færre fordøyelses, respiratoriske og gastrointestinale problemer som forårsaket dem til å savne jobben enn de som ikke tar probiotika.

Andre naturlige legemidler inkluderer boswellia, ekstrakten som besitter anti-inflammatoriske egenskaper og dermed en effektiv metode for behandling mot ulcerøs kolitt. Ifølge Crohns.net, en studie utført sammenligne Boswellia ekstrakt til mesalazin (regnes som en av de beste medisiner for ulcerøs kolitt) viser at boswellia har færre bivirkninger og fungerer like godt som mesalazin, noe som gjør det til et populært valg blant de som ansetter naturlig behandling.

Andre foreslåtte naturmidler inkluderer johannesurt (antiviral), (forbedrer tarmfloraen) solhatt (balanserer immunforsvaret) og glatte alm pulver. Crohns.net igjen rapporterer fra en studie på en kvinnelig ulcerøs kolitt pasient som tok en kombinasjon av disse og boswellia og etter seks måneder viste ingen symptomer på sykdommen.

Mens den direkte årsaken til ulcerøs kolitt er ukjent - teorier spenner fra genetikk til et problem med immunsystemet - en rekke eksterne faktorer som kosthold og stress kan forverre symptomene og smertene forbundet med sykdommen.

Kosthold og stress

Mens bevisene er snaut, og ingen FDA-godkjente studier har skjedd, endre kosthold og eliminere matvarer kjent for å forårsake fakkel-ups eller gjøre tilstanden verre er alltid oppmuntret. Etter en diett lav på fiber (som fiber kan gjøre vondt av diaré og gass verre) og lav i meieri mens forbruker nok vann og spise små måltider kan bidra til å lindre symptomer og smerter forbundet med ulcerøs kolitt.

Stress er en viktig faktor i gastrointestinal helse. I et intervju med More.com, Dr. Kevin Olden ved University of South Alabama School of Medicine i Mobile drøfter sammenhengen mellom hjernen og magen, sier at begge deler en rekke signalstoffer kjemisk-receptor områder. Han bemerker imidlertid at det kanskje ikke alle være i hodet, og at forskning rett og slett ikke har funnet den fysiske årsaken for antall mage lidelser som rammer millioner.

Tar dette i betraktning, fysisk trening, pust og avspenningsøvelser, og muligens enda hypnose kan være en effektiv måte å lindre stress og dermed bidra til å redusere alvorlighetsgraden av symptomene.

Forholdsregler

Som med alle naturlige eller at-home behandlinger, er det alltid anbefalt at du konsultere legen din før du starter en ny diett. Consulting med en kostholdsekspert er nyttig å kontrollere kostholdet ditt og finne mat-relaterte triggere, mens legen din kan hjelpe deg med å konfigurere en øvelse plan som passer dine behov.

Botemidler for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en inflammatorisk tarmsykdom karakterisert ved betennelse i fordøyelseskanalen. Hvis leve med ulcerøs kolitt, kan daglige symptomer inkluderer magekramper og diaré. Ofte kan symptomene blir alvorlige og forstyrre livet ditt. Men heldigvis finnes det måter å behandle ulcerøs kolitt og gjenoppta normal rutine.

Anti-inflammatoriske medisiner

Ulcerøs kolitt reagerer ikke på over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner; og disse medikamentene kan forsterke symptomene. Å behandle tilstanden og kontroll symptomer, trenger du en resept medisiner som et kortikosteroid. Disse medikamentene undertrykke immunsystemet og stoppe betennelser.

Anti-diaré medisiner

Diaré er et vanlig symptom på ulcerøs kolitt, der anti-diaré medisiner som Imodium effektivt kan stoppe løs avføring. I noen tilfeller kan det oppstå forstoppelse. Hvis du arbeider med forstoppelse, tar fibertilskudd eller en mild avføringsmiddel kan stimulere tarmsammentrekninger og fremme avføring.

Limit Meieriprodukter

Meieriprodukter som melk, yoghurt og ost kan forverre symptomene. Overvåke dine symptomer og matinntak. Og hvis symptomene forverres etter å ha spist melkeprodukter, begrense inntaket eller helt fjerne disse matvarene fra kostholdet ditt. Typiske symptomer inkluderer gass, magesmerter, oppblåst mage, forstoppelse og diaré. Hvis ikke kan spise eller drikke melkeprodukter, snakk med legen din om en kalsium eller vitamin D supplement.

Velg din drikkevarer Klok

Enkelte drikker kan forverre symptomer på ulcerøs kolitt. Alkohol, koffein og kullsyreholdige drikker øke gass og abdominal oppblåsthet, og de kan utløse løs mage. Hvis du arbeider med forstoppelse, kan øke vanninntaket naturlig lette ubehag og produsere regelmessig avføring.

Redusere Stress

Dealing med angst eller en stressende situasjon kan forsterke symptomene på ulcerøs kolitt. Lær stress management teknikker som pusteøvelser. Også, å være aktiv og starter en øvelse rutine kan redusere stress og angst og redusere symptomer på ulcerøs kolitt. Andre teknikker inkluderer en massasje for å slappe av spente muskler, lesing, hvile og gå.

Hvordan å opprettholde vekt Mens på Ulcerøs kolitt Medisinering

Ifølge opplysninger fra det medisinske nettstedet Medline Plus, er ulcerøs kolitt er en sykdom som smitter tykktarmen og endetarmen (colon). Ulcerøs kolitt manifesterer med symptomer som magesmerter, unormal abdominallyder, feber og vekttap. Mens kolitt kan behandles med en rekke medikamenter, kan ikke noe gjøres med det resulterende vekttap bortsett følge en sunn og næringsrik diett. Økende antall kalorier du forbruker mens styre klar av utløse matvarer vil hjelpe deg å holde vekten stabil mens behandling kolitt.

Hvordan å opprettholde vekt Mens på Ulcerøs kolitt Medisinering

Konsumere fem på seks små måltider per dag for å opprettholde vekten mens du kjemper kolitt. Hvert måltid bør være lav-fett (ikke mer enn 30 prosent av totale kalorier fra fett) og inneholder en frukt, en grønnsak, en mager proteinkilde og en kilde for frisk fett (så som nøtter eller frø). Dette vil hjelpe deg å øke din totale daglige kalorier uten å overbelaste kroppen med for mye mat på en gang, potensielt forverre symptomene på kolitt.

Unngå inntak av vanlige utløse mat. Provoserte en kolitt angrep gjennom forbruk av utløse mat vil ødelegge appetitten, potensielt forårsake at du mister mer vekt og sette tilbake din innsats. Unngå inntak av koffein, krydret mat, meieriprodukter, sjokolade, og rå frukt og grønnsaker (alltid koke frukt og grønnsaker for å lette fordøyelsen).

•  Øke det totale antall kalorier du forbruker per dag gjennom bruk av enkle kalori-telling triks. For eksempel vil spise en skje med naturlig peanøttsmør med hvert måltid legge en ekstra 600 eller flere kalorier per dag (120 kalorier per spiseskje). Likeledes, miksing flavored protein pulver i vann kan bidra til å ytterligere øke din totale kalori nivåer for dagen (120 kalorier per scoop for mange typer protein pulver). Snacking på kaloririk mat som mandler i løpet av dagen kan bidra til å ytterligere øke din totale matinntak i tillegg, hjelper deg å holde vekten mens behandling kolitt.

Vanlige spørsmål Om Ulcerøs kolitt

Alvorlig betennelse i tykktarmen er kjennetegnet av ulcerøs kolitt. Per juli 2009 er kirurgi i dag den eneste kuren for sykdommen, men du kan bruke medisiner for å holde fakkel-ups til et minimum. Sykdommen kan også påvirke andre områder av kroppen din i et mylder av måter, for eksempel forårsaker leddgikt smerter i knærne.

Hva er symptomene på ulcerøs kolitt?

Ulcerøs kolitt symptomer inkluderer hyppige, blodige og smertefulle avføringer. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan tretthet og vekttap forekommer, som kan tilskrives den kronisk diaré.

Hva er årsaken til ulcerøs kolitt?

Årsaken til ulcerøs kolitt er fortsatt ukjent, så du kan ikke gjøre noe for å forebygge sykdommen.

Hva er en vanlig misforståelse angående sykdommen?

Selv om stress og spenning kan forverre symptomer på aktiv ulcerøs kolitt, er det ingen bevis for at disse forholdene forårsaker sykdommen.

Er Ulcerøs kolitt Arvelig?

Ifølge forskning fra Crohns & kolitt Foundation of America, opp til 20 prosent av personer med sykdommen har en nær slektning med enten ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom.

Hva er noen teorier om sykdommen?

The Radical Induksjon Theory hensikt at en feil på en persons stoffskifte som fører til uforholdsmessig nivåer av oksygen i cellene i tarmen utløser utbruddet av ulcerøs kolitt.

Hvordan kan folk behandle Ulcerøs kolitt?

Behandlingsmetoder inkluderer å opprettholde et tørt diett, kombinert med ulike medisiner utviklet for å redusere betennelse. Noen av de medisiner som brukes inkluderer prednison og sulfasalazin. Fordi kirurgi (som vanligvis innebærer å fjerne minst kolon) er den eneste effektive kuren for sykdommen, kan legen forskrive disse medikamentene for å holde symptomene i remisjon.

Typer av Ulcerøs kolitt

Typer av Ulcerøs kolitt


Ulcerøs kolitt er en type av inflammatorisk tarmsykdom som påvirker tykktarmen. Yngre til middelaldrende mennesker er mer berørt av denne sykdommen. Det er ikke en eksakt årsak, men det er felles faktorer i dem som pådrar denne sykdommen, som inkluderer genetikk, infeksjon i kroppen, allergier og til og med en svikt i immunsystemet. Den dårlige ting om denne sykdommen er at deler av tykktarmen som er mellom betennelse er ikke sunt, og disse områdene kan bli veldig svak, noe som fører til mer alvorlige helseproblemer.

Ulcerøs proktitt

Ulcerøs kolitt starter vanligvis i endetarmen; hvis den holder bare i endetarmen, har du sannsynligvis har ulcerøs proktitt. Du kan ha flere symptomer, som diaré og smerter, og du kan selv føle at du ikke kan gjøre det på do i tide. Du kan også legge merke blod i toalettet når du går.

Proctosigmoiditis

Den neste delen av tykktarmen utover endetarm er den sigmoid kolon, og hvis sykdommen er både endetarmen og sigmoid, har du proctosigmoiditis. Igjen, kanskje du har diaré og oppdager blod i toalettet når du går, men du vil også oppleve kramper, spesielt i venstre side.

Venstre-sidig kolitt

Utover sigmoid kolon er synkende tykktarmen, som går opp på venstre side av magen. Når sykdommen sprer seg til denne delen av tykktarmen, er det hensiktsmessig kalt venstresidig kolitt. Symptomene er det samme eneste mer alvorlig. Dessuten kan du ikke føler for å spise og til og med gå ned i vekt. Smerten vil definitivt være mer alvorlig, og du vil føle det mer i din venstre side.

Pancolitis

Utover synkende tykktarmen er tverrgående tykktarmen, som går over magen og fører til stigende kolon løs på høyresiden. Hvis alle kolon er berørt, har du det som kalles pancolitis. Du opplever de samme symptomene, bortsett fra smertene dine er mer utbredt i hele magen.

Fulminant kolitt

Den siste typen av ulcerøs kolitt er den mest alvorlige og kalles fulminant kolitt. En pasient med denne type er innlagt på sykehus og gitt IV legemidler for å forsøke å behandle sykdommen; Kirurgi er vanligvis garantert med denne typen, som kolon er veldig svak og sannsynlig å bryte eller briste. Pasienten vil heller ikke være i stand til å holde mat eller drikke ned og kan selv gå inn i sjokk eller bli septisk. Toksisk megacolon kan også utvikle hvor kolon sveller og stopper bevegelsen.

Behandling

Remisjon av symptomer er mulig med ulcerøs kolitt. Du kan bli bedt om å foreta visse endringer i kostholdet, eller i det minste å slutte å spise matvarer som forårsaker smerte eller fakkel-ups. Du kan få medisiner, inkludert kortikosteroider, for å bidra til å redusere betennelse. Hvis sykdommen har fått deg til å bli blodfattig, kan det hende du må ta jerntilskudd eller selv har en transfusjon. Vitaminer vil også være nødvendig, så vel som fluider, siden kroppen ikke kan være i stand til å absorbere enten normalt. Hvis du har et alvorlig tilfelle, vil du sannsynligvis må opereres for å fjerne deler av tykktarmen.

Slik unngår du at Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en type av inflammatorisk tarmsykdom, karakterisert ved sår langs foring av tykktarmen. Denne smertefulle lidelse rammer om lag én million amerikanere i alderen 15 og 70. Dessverre er det ingen kjent årsak til ulcerøs kolitt. Dermed er det ikke en måte å forhindre sykdommen. Likevel, det finnes måter å bo i remisjon og hindre tilbakefall eller fakkel-ups.

Slik unngår du at Ulcerøs kolitt

•  Ta anti-inflammatoriske legemidler. Siden ulcerøs kolitt er en betennelsessykdom som den beste måten å hindre en oppblussing er å ta anti-inflammatorisk narkotika. Over skranke medisiner som ibuprofen er ineffektive. I dette tilfellet, leger generelt fore steroider.

Bli kvitt stress og slappe av. Med hvilken som helst type av inflammatoriske lidelser, stress og angst forverre tilstanden og føre til en oppblussing. Ulcerøs kolitt er også klassifisert som en gastrointestinal lidelse. Derfor er det viktig å redusere angst og lære å takle stress.

Fjern krydret mat fra kosten. Remisjonsperioder er felles med ulcerøs kolitt. Å bo i remisjon, er det best å holde seg borte fra krydrete retter. Ingrediensene kan irritere slimhinnen i tynntarmen og forårsake nye sår å utvikle.

Stopp konsumere melk og andre meieriprodukter. Bortsett fra krydret mat, melk og melkeprodukter som ost og iskrem kan bringe på en blusse opp, eller forverre en eksisterende blusse opp. Personer som lever med ulcerøs kolitt bør ta kalsium og vitamin D-tilskudd.

Hold deg unna antibiotika. I noen tilfeller kan antibiotika føre til en oppblussing. Når det er mulig, velger en annen behandlingsmetode som naturlige eller alternative medisiner.

Ulcerøs kolitt Symptomer og betennelse

Ulcerøs kolitt er en kronisk tilstand som påvirker tarmen. Det kan være mild og ikke fører til virkelige problemer, eller det kan være alvorlige og krever kirurgi. Det kan være perioder med remisjon og fakkel-ups. Det er viktig å gjenkjenne og behandle symptomene, da denne tilstanden kan øke risikoen for tykktarmskreft.

Identifikasjon

Ved ulcerativ kolitt tykktarmen blir betent og utvikler sår. Denne inflammasjon i veggen av tarmen påvirker avføring. Det er ingen eksakt kjent årsak til sykdommen, og det er ingen kur.

Godartede Forms

I mange tilfeller ulcerøs kolitt er begrenset til bare rektum og betraktet godartet. Avføringen kan være normal, hard eller tørr. Men mange pasienter har en slim utladning som inneholder røde og hvite blodlegemer i mellom avføring.

Vanlige symptomer

De vanligste symptomene på ulcerøs kolitt er tretthet, magekramper eller smerte, en sterk trang til å flytte innvollene og diaré. Det kan være blod eller slim i avføringen også.

Andre symptomer

Under en mer alvorlig blusse opp kan du oppleve blodig diaré, feber og har betennelse i slimhinnen i bukhulen. Noen pasienter blir veldig syk, miste vekt og har avføring som er nesten helt består av puss og blod under en blusse opp.

Komplikasjoner

Å miste for mye blod kan føre til anemi. I giftig kolitt musklene i tarmveggen kan bli lammet. Betennelse i leddene, for eksempel artritt, kan forekomme som en sekundær tilstand. I tillegg kan det være betennelse i det hvite i øynene, kan sår på huden og blodpropper utvikle.

Behandling

Behandlingsplanen avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene dine. Milde tilfeller kan styres gjennom endringer i kostholdet. Anti-inflammatoriske medisiner kan brukes ved behov. I alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig å fjerne det berørte området.

Forebygging / løsning

Ditt beste forsvar er å ha en vanlig koloskopi og snakke med legen din dersom du merker noen endringer i din fordøyelseskanal helse.

Diett for aktiv ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt, en av flere lidelser kjent under fellesbetegnelsen inflammatorisk tarmsykdom, er en tilstand der sår skjemaet på kolon veggen i områder der de normale cellene som linje tykktarmen har blitt drept av betennelse. En sykdom som oftest rammer unge, ulcerøs kolitt er sett ofte i familier og fører til en rekke ubehagelige symptomer. Disse inkluderer magesmerter, blodig diaré, tap av matlyst, vekttap, anemi, tretthet og rektal blødning. Kosthold er ikke en årsak til denne lidelsen, men bedre matvaner kan bidra til å lette symptomene.

Viktigheten av Diet

Medisinering kan være svært nyttig i å holde symptomene på ulcerøs kolitt under kontroll, noen ganger for lange perioder med remisjon. Men når tilstanden er aktiv, kan hva du spiser gjøre en forskjell i hvordan du føler deg og bidra til å lette alvorlighetsgraden av sykdommen symptomer. Generelle kosten retningslinjer for aktiv ulcerøs kolitt pasienter inkluderer følgende tips: Unngå mat som ser ut til å føre til at symptomene forverrer seg; holde en matdagbok, slik at du kan være oppmerksom på sammenhengen mellom hva du spiser og hvordan du føler; drikke rikelig med væske; spise hyppige, men mindre måltider; redusere forbruket av høy-fett meieriprodukter, nøtter, frø, popcorn og høy-fiber matvarer; og prøver å spise mer frisk frukt og grønnsaker, magre meieriprodukter, næringsrike matvarer som korn og hele hvete brød og magert kjøtt.

Det er ingen bevis for å implisere en enkelt mat som en gjerningsmann i forverre symptomene på ulcerøs kolitt. Men disse er generelle retningslinjer som inneholder advarende notater om matvarer som har forårsaket problemer for andre som lider av tilstanden. Holde en matdagbok er viktig slik at du kan spore hva du spiser og hvordan kroppen din reagerer på det. Det kan være et problem mat for en ulcerøs kolitt pasient kan ha liten eller ingen virkning på symptomene. Alt som er sagt, men det er sannsynligvis en god idé å minimere (ikke eliminere) forbruket av matvarer som nøtter, frø og popcorn, som alle kan sette seg fast i ditt betent tykktarm, forårsaker en hindring som bare vil gjøre vondt verre .

Andre kosttilskudd hensyn

Uansett hva du spiser, vil du være sikker på at du får all den næring som kroppen din trenger på en daglig basis. Det er en selvfølge at god ernæring til slutt vil hjelpe deg til å få overtaket på nesten enhver medisinsk tilstand. Det er spesielt viktig hos pasienter med ulcerøs kolitt, fordi noen av sine symptomer --- nemlig diaré og rektal blødning --- kan lekke vitale elektrolytter, væske og næringsstoffer fra systemet. Dette gjør det desto viktigere at du spiser en ernæringsmessig balansert og sunt kosthold for å sikre at du skal bytte ut noen av de viktige næringsstoffene du taper.

Ulcerøs kolitt Therapy

Ulcerøs kolitt er en inflammatorisk tarmsykdom preget av magesmerter og hyppige, blodig diaré. Kirurgi er den eneste kur for sykdommen og innebærer fjerning av tykktarmen. Men, kan spesifikt medikament, urte-og diettbehandling bidra til å holde sykdommen håndterlig på kort sikt, og i noen tilfeller kan remisjon kan oppnås for en tidsperiode.

Medikamentell behandling

Målet med medikamentell behandling er å redusere betennelse. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, vanligste legemidlene som brukes til å behandle ulcerøs kolitt inkluderer de som inneholder 5-aminosalicyclic syre; kortikosteroider som prednison og methylprednisone; og immun, for eksempel azatioprin.

Ernæringsterapi

Bland matvarer, som kylling og tålelig meieriprodukter, kan bidra til å roe symptomer under en blusse opp, og også bidra til å erstatte næringsstoffer tapt gjennom diaré. Vanskelige å fordøye mat, inkludert rå grønnsaker og høy-fiber elementer, bør unngås.

Alternativ terapi

Studier for å fastslå effektiviteten av alternativ behandling på kolitt symptomer er fokusert på visse urter og kosttilskudd, inkludert aloe vera og fiskeolje, som fungerer som naturlige betennelsesdempende midler. Akupunktur har også vist seg å få litt hjelp til personer med sykdommen, spesielt under stressende tider.

Advarsel

Ifølge Crohns & kolitt Foundation of America, kortikosteroider, inkludert prednison og metylprednisolon, undertrykke hele immunrespons. De har betydelige kortsiktige og langsiktige bivirkninger, inkludert hypertensjon og personlighetsforandringer, og bør ikke brukes som vedlikeholds medisinering.

Expert Insight

Ulcerøs kolitt pasienter ofte mister næringsstoffer gjennom blodtap og dehydrering. Ifølge Dr. Ellen J. Scherl, førsteamanuensis i medisin, Seksjon for gastroenterologi og Hepatology ved Weill Medical College of Cornell University, folsyre, vitamin B-12, D og E, magnesium, jern og kalsium kan brukes sammen med medisiner for å holde pasienten i form.

The Best legemidler for behandling av ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en kronisk sykdom definert ved blødning og betente sår i tykktarmen eller kolon. Sykdommen fører til en myriade av ubehagelige symptomer, inkludert hyppig, blodig diaré og intense magekramper. Selv om medisinen ikke kan brukes til å kurere sykdommen, en rekke legemidler er nyttig i å håndtere symptomer og minimere flareups.

Anti-inflammatoriske midler

Anti-inflammatoriske legemidler, inkludert Asacol, Azulfidine og Dipentum, er ofte foreskrevet i pilleform for å redusere hevelse inne i tykktarmen, og dermed redusere magesmerter og bremse rektal blødning.

Anti-diaré medisiner

Anti-diaré medisiner, inkludert Imodium, blir brukt til å kontrollere anfall med diaré felles for mennesker plaget med ulcerøs kolitt. Denne klassen av stoffet er antatt å redusere intestinal motilitet.

Biologiske

I 2005, Food and Drug Administration godkjent bruk av den biologiske stoffet Remicade å behandle ulcerøs kolitt. Biologics er laget av levende organismer, og for noen pasienter, minske bivirkningene av kortikosteroider.

Immun Modifiers

Immun modifikatorer, som Imuran, redusere spesifikke hvite blodceller og kan føre til lengre remisjon av sykdommen.

Kortikosteroider

Kortikosteroider, inkludert prednison, raskt redusere betennelse og er derfor nyttig ved behandling av kolitt flareups. De kan administreres oralt, rektalt eller intravenøst, avhengig av alvorligheten av symptomene.

Hva er et godt kosthold for Ulcerøs kolitt?

Ulcerøs kolitt (UC) faller under paraplyen av inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Dette gastrointestinal sykdom påvirker tykktarmen og endetarmen, hvor sår og betennelser gi magesmerter og blodig diaré. Medisiner kan hjelpe behandle sykdom og endring i kostholdet kan gjøre en betydelig innvirkning på styring symptomer.

Identifisere problemet Foods

Styre symptomer og lengre intervaller mellom flareups av sykdommen kan være mulig med endringer i kostholdet. Mens det er ingen eksakt sammenheng mellom bestemte matvarer forårsaker IBD, visse matvarer pleier å forverre symptomene dine. Dette kan variere fra pasient til pasient. Å føre matdagbok og sporing av symptomer og noen kobling til spesielle matvarer kan hjelpe deg å identifisere hva du skal fjerne fra kostholdet ditt.

Legge til løselig fiber til kosthold

UC påvirker tykktarmen hvor vassen matrester er normalt reabsorbert. Fordi tykktarmen ikke fungerer riktig, betyr dette "resirkulering" av væsker ikke finne sted, noe som resulterer i diaré, som ofte er alvorlig. Det kan virke uklokt å legge fiber i kostholdet ditt når du allerede opplever løs avføring; imidlertid legge visse high-fiber matvarer kan bidra til å absorbere overflødig væske i tykktarmen. Løselig fiber er ofte funnet i stivelsesholdige matvarer, i motsetning til rå bladgrønnsaker og eller hele korn, og kan bidra til å berolige og regulere GI (gastrointestinal) kanalen. Løselig fiber fungerer i tykktarmen ved å absorbere overflødig væske og bulking opp avføringen. Mat som er rik på løselig fiber inneholder mel tortillas, ris, pasta, hvitt brød, havregryn, bygg, quinoa, mais måltid, soya, ris korn, poteter, søtpoteter, yams, gulrøtter, rutabagas, squash, papaya, mango og bananer.

Etter en "Lite spill" Diet

Løselig fiber og matvarer som stimulerer tarmkanalen kan øke gass og irritere mage-tarmkanalen, noe som gjør dine symptomer mer alvorlig. Matvarer som bønner, rå brokkoli, rå blomkål, popcorn, rå frukt, kål og rosenkål bør minimaliseres eller unngås. A "lav rester" diett betyr minimere matvarer, som rå grønnsaker, frø, korn og nøtter. Dette legger residuum for avføring og har en "skrape" kvalitet i tykktarmen. Unngå stoffer som stimulerer og irritere din mage-tarmkanalen, som alkohol, koffein eller brus, kan være nyttig i symptomlindring.

Spis Flere vanlige

Spise mindre, mer hyppige måltider er ofte nyttig i å regulere avføring og beroligende hele tarmkanalen. Dette bidrar til å lindre smerter og kramper ofte opplevd etter å ha spist. Fem til seks små måltider - i motsetning til tre store måltider - kan lette fordøyelsen. Redusere fettinntaket og redusere mengden av stekt eller fet mat kan også bidra til å redusere og håndtere dine symptomer fordi fett stimulerer GI systemet og ofte forårsaker gass og diaré.

Ernæringsterapi

Den Crohns og kolitt Foundation of America herald den voksende bevegelse av å spise for å hjelpe din gut helbrede seg selv som en lovende grense i behandlingen av IBD. Supplere din diett med linfrø eller fiskeolje kan være nyttig i lessening betennelse. Omega-3 fettsyrer blir forsket på som ernæringsterapi fordi de har anti-inflammatoriske egenskaper og bidra til å fremme helbredelse og bistå i symptomlindring. Probiotika (som Lactobacillus eller acidophilus) arbeide innenfor tarmen for å bidra til å gjenopprette balanse og bidra til å fremme intestinal helbredelse.

Ulcerøs kolitt langtidseffekter

Ulcerøs kolitt er en kronisk sykdom kjennetegnet ved betennelse i tykktarmen. Når aktiv, sykdommen forårsaker alvorlig magekramper og blodig diaré. De langsiktige effektene av sykdommen og de medisiner som brukes til å administrere det kan variere fra mindre fysiske endringer, inkludert akne til svært alvorlige forhold, for eksempel en økt risiko for tykktarmskreft.

Colon Cancer

I henhold til National Digestive Diseases informasjon clearinghouse, risiko for utvikling av kreft i tykktarmen øker jo lenger sykdommen er i kraft, og jo større graden av skade på tykktarmen.

Bivirkninger fra steroider

Steroider, inkludert Prednisolon, blir ofte brukt til å behandle sykdommen. Langvarig bruk av disse stoffene kan føre til akne, humørsvingninger, søvnløshet, vektøkning, depresjon og høyt blodtrykk, for å nevne noen få bivirkninger.

Anemi

Den langsiktige, overdreven blodig diaré karakteristisk for ulcerøs kolitt fører til jern-mangel anemi, som er en mangel på jern-rike, friske røde blodceller.

Underernæring / Dehydrering

Hvert anfall av diaré fører til tap av vitale væsker og næringsstoffer. Dehydrering kan resultere hvis at tap ikke blir oppfylt med rikelig mengder væske. Underernæring kan oppstå hvis ekstra protein ikke er fortært.

Leddgikt

Som immunsystemet sliter med å takle langsiktige ulcerøs kolitt, leddgikt, en hevelse i leddene, oppstår ofte. De vanligste symptomene er smerter i knær, ankler og håndledd.

Ulcerøs kolitt Surgery Recovery Time

Ulcerøs kolitt (UC) - en form for inflammatorisk tarmsykdom som forårsaker magesmerter, rektal blødning og diaré - er en kronisk sykdom som ikke etterlater dem det gjelder med mange alternativer. Mens vanligvis ikke livstruende, er det liv forandre på mange måter.

Utforsk hvert alternativ

Kirurgi er ansett å være det siste alternativet etter at alle andre behandlingstilbud som for eksempel medisiner, urtemedisiner og spesielle dietter mislykkes. Konsultere legen din for å sikre at du er forberedt for kirurgiske alternativer og forskning restitusjonstiden etter operasjonen.

Kirurgi er nødvendig i tilfeller av alvorlig infeksjon i ulcerøs kolitt (store blødninger, slimete, smerte). I noen tilfeller kan en infeksjon bli overveldende (svulster i tarmen, rectum), og kolektomi kirurgi blir en nødvendighet. Hvis du ikke kan skrive inn en forlatelse periode, må du kanskje vurdere kirurgi.

Kirurgi alternativer: Proktokolectomi med Ileostomy

Denne fremgangsmåten omfatter to separate operasjoner: fjerning av rektum, anus og tykktarm, og tilsetning av en kolostomi pose som er festet til kroppen for avfallsfjerning eksternt. Dette er en "eldre" fremgangsmåten i den forstand at det har vært utført i mange år som et alternativ for ulcerøs kolitt kirurgi. Det involverer et sykehusopphold og en endret kosthold.

Recovery: Proktokolectomi med Ileostomy

Når proctocolectomy med Ileostomioperasjon er fullført, må du bære en ekstern avfallspose til enhver tid for å samle avfall fra tarmen. Du kan forvente å være i hosptial for ca 1-2 uker med denne prosedyren. Det vil ta alt fra 4-6 uker før du føler deg helt frisk fra kirurgi og føler deg klar for jobb eller et normalt kosthold. Når du har kolostomi bag, må den tømmes flere ganger om dagen. Det er liten, i utgangspunktet umerkelig til alle som ikke vet at du har en, og ikke forårsaker noen ubehagelige lukt.

Kirurgi alternativer: Restorative Proktokolectomi

Restorative proctocolectomy er en nyere og mer vanlig, prosedyre. Denne fremgangsmåten krever ikke bruk av en ekstern kolostomi pose for å fjerne avfall. Avfall kan bli vedtatt som det normalt gjør gjennom kroppen og ut endetarmen. Prosedyren innebærer etableringen av en J-veske i kroppen som en midlertidig løsning til å ha tykktarmen fjernes. For denne prosess for å være fullstendig, blir 3-4 operasjoner som kreves.

Recovery: Restorative Proktokolectomi

Gjenopprettingstiden fra denne prosedyren kan faktisk ta lengre tid enn for personer som har en kolostomi bag. Dette er fordi de indre organer tar lengre tid å reparere når posen er opprettet i kroppen. Du har en midlertidig kolostomi bag mens tarmen helbrede og posen blir klar til bruk.

Restitusjonstiden varierer. Mens et sykehusopphold er typisk fem dager, kan en restitusjonsperiode være opp til fire måneder (på grunn av de mange operasjoner for å lage posen). Mange UC pasienter vurdere denne gangen verdt det fordi suksessraten er høy og UC symptomer drastisk redusere. For eksempel, en person som var å bruke badet 15 til 20 ganger om dagen kan gå bare fire ganger om dagen og ikke oppleve en ukontrollerbar trang så ofte.

Alternative Cures for Ulcerøs kolitt

Mange som lider av ulcerøs kolitt (UC) har hatt noe hell med tradisjonelle medisinske alternativer foreskrevet av sin lege. Dette fører noen pasienter å forfølge alternativ-kur alternativer. Selv om mange av disse alternativene ikke er godkjent av FDA for spesifikk behandling, er både bivirkninger og suksesser dokumenteres ved bruk av pasienter som lider av ødeleggende UC.

Advarsel: Alltid konsultere med legen din dersom du er usikker på om du prøver noen av de konkrete UC behandlinger under.

Yoga / Meditasjon

Stress regnes av mange leger og pasienter til å være en ledende årsak til UC betennelse. Mens det ikke er noen direkte "årsak" for sykdommen, stress er kjent for å forårsake mange komplikasjoner. Mens medisin, piller og kosttilskudd fungere for noen, er følelsesmessig helbredelse av kroppen faktisk viktigere i en alternativ kur som kan føre til remisjon.

Yoga og meditasjon er to gode kilder for å finne emosjonell stabilitet i fysisk form. Både fremme psykisk stabilitet og mestringsmekanismer for stress. Det har vært flere positive resultater hos pasienter som praktiserer yoga enn noen annen alternativ kur. Du kan delta i en klasse, kjøpe en bok eller leie en DVD som kan lære grunnleggende teknikker for å trene kroppens zen evner.

Probiotika og Prebiotika

Probiotika og prebiotika er en ny bevegelse i alternativ behandling for ulcerøs kolitt. Disse elementene kan finnes i mange forskjellige matvarer eller kosttilskudd. Probiotika og prebiotika gi det som kalles "gode bakterier" som støtter positive fordøyelseskanal helse.

Prebiotika er en helt naturlig materiale som finnes i vegetabilsk - som artisjokker - som kan hjelpe de gode bakteriene i tykktarmen din.

Probiotika finnes i flere og flere matvarer hver dag. Du kan gå inn på butikken og se mange forskjellige yoghurt med ordet "probiotiske" på etiketten. Dette er fordi mange mennesker (unntatt de med UC) lider av noen form for mageproblemer (for eksempel inflammatorisk tarmsykdom). Du kan også finne spesifikke kolon helse probiotiske kapsler i nesten alle apotek.

Aloe Vera

Hvis du skure oppslagstavler og alternative fora, har bruken av aloe vera i gang dukker opp. Aloe vera har vært brukt som en ekstern helbredende agent i århundrer, og først nylig har interne kapsler blitt utviklet. Ett element å merke seg om aloe vera-bruk er det beløpet du vil ta. Aloe vera vil fungere som et avføringsmiddel for mange enkeltpersoner hvis det brukes for mye, så vennligst vær forsiktig før testing aloe vera inntak.

Endre din diett

Boken "The Makers Diet" har vært en velsignelse for mange mennesker som trodde deres UC behandling hadde nådd en blindvei. Boken antyder mange unike matvarer og kosttilskudd, hvorav noen er vanskelige å finne og kan bli kostbart. Men hvis du bruker hundrevis eller tusenvis av dollar i året på medisiner, kan noen ekstra kroner på mat og kosttilskudd være verdt å prøve ut om attester vise seg å være nyttig. Dette er en allment tilgjengelig bok.

Omega-3 oljer: Fish Oil / linfrøolje

Forskning viser at inntak av Omega-3 olje piller (fiskeolje eller linfrøolje) har vist seg gunstig for mange med inflammatorisk tarmsykdom. Pillene har en anti-inflammatorisk virkning på kroppen og har også vært kjent for å bidra til å gjenopprette tarmveggen skade. Fiskeolje er raskt blitt et populært alternativ kur for ulcerøs kolitt.

Akupunktur

Akupunktur har vist seg å gi fordeler til UC pasienter både mentalt og fysisk. Kombinere gamle vitenskaper med velvære mentalitet, kan presisjonen innsetting av nåler i spesifikke trykkpunkter utløse kroppen til å frigjøre naturpreparater.

Konklusjon

Husk alltid å sjekke med legen din for eventuelle tvilsomme alternative behandlingsformer. Se også i ressursene nedenfor for ytterligere innsikt i alternative behandlingsformer.

Ulcerøs kolitt behandlingstilbud

Ulcerøs kolitt er en tilstand som påvirker tarmslimhinnen og endetarm. Ulcerøs kolitt er også en type irritabelt tarmsykdom. Sykdommen forårsaker betennelse, sår utvikling, magesmerter og hyppige diaré. Sykdommen kan bli ødeleggende uten behandling. Behandlinger vil variere fordi sykdommen skaper ulike symptomer hos hver enkelt. Din lege vil gi en diett behandling avhengig av kompleksiteten av din sykdom.

Kosttilskudd endringer

Endringer i kostholdet kan bidra til å forlenge tiden mellom fakkel-ups samt redusere symptomene på din sykdom. Når du har blitt diagnostisert med ulcerøs kolitt, kan legen din vil at du skal prøve endringer i kostholdet ditt før aggressivt behandle din sykdom. Damping, baking eller steke grønnsaker kan være lettere på magen i stedet for å spise grønnsakene rå. Å drikke mer væske kan hjelpe rense kolon og kvitte kroppen for avfall. Du bør drikke minst åtte fulle glass med vann i dag. Væsker kan omfatte juice som ikke har et høyt innhold av sukker.

Unngå Triggers

Noen matvarer kan bidra til din tilstand; meieriprodukter og melk kan forverre symptomene dine. Mens fiber kan være en god kilde til næring i en diett, spise fiber mens du har en IBD tilstanden kan gjøre utbrudd av diaré mer problematisk. Popcorn, nøtter, koffein og alkohol kan gjøre diaré verre, samt føre til at gass når du har en IBD. Ifølge Mayo Clinic, kan ha ulcerøs kolitt hindre kroppens opptak av næringsstoffer. Det kan være lurt å diskutere å ta et multivitamintilskudd med din lege.

Medisiner

Det første trinnet med medikamentbehandlinger er bruk av anti-inflammatoriske medikamenter. Anti-inflammatoriske medisiner kan redusere symptomene. Noen medisiner inkluderer Mesalamine, balsalazid og olsalazine. Ifølge Mayo Clinic, er Mesalamine effektiv i behandling av mer enn 90 prosent av pasienter som har milde former av ulcerøs kolitt.

Immunforsvar Suppressors

Immunsystem demper virker ved å målrette ditt immunsystem. Immunsystem demper er foreskrevet hvis andre medikamenter viser seg å være ineffektiv. Ifølge Mayo Clinic, er det antatt at når en bakterie eller virus kommer inn i kroppen, skade resultatene dine fordøyelses vev på grunn av immunsystemets respons på å kjempe mot invasjonen. Immunsystem suppressors er gitt for å undertrykke kroppens reaksjon på skade blir opprettet for å fordøyelses vev, som deretter reduserer også betennelse.

Andre medisiner

Andre medisiner alternativer kan inkludere antibiotika, anti-diaré medisiner, smertestillende midler og jerntilskudd. Hvis du får feber når du har ulcerøs kolitt, antibiotika er foreskrevet for å hindre eller kontrollere en infeksjon. Psyllium kapsler eller pulver, eller citrucel kan gis som et legemiddel mot diaré for å hjelpe danne bulkier avføring. Hvis du har smerter, kan Tylenol lindre milde til moderate smerter. Iron kosttilskudd kan være foreskrevet hvis du ofte har blod til stede i avføringen, da dette kan være et tegn på blodmangel.

Kirurgi

Din lege vil ikke anbefale operasjon med mindre alle andre behandlinger ikke har virket for deg. I en prosedyre som kalles en proctocolectomy, kan tykktarm og endetarm fjernes. Som et resultat av denne prosedyren, vil du ikke lenger være i stand til å eliminere avfall som du en gang gjorde. Legen din må utvikle en pose ut av tynntarmen. Denne posen skal sutureres til din anus, noe som vil skape en ny passasje for deg å ha avføring. Ifølge Mayo Clinic, vil du ha flere avføringer enn vanlig. Dette skyldes det faktum at din kolon er nå fraværende, og du er ikke i stand til å absorbere vann for å lage hardere avføring.

Koloskopi Anbefalinger for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt (US) er en inflammatorisk tarmsykdom som tusenvis av mennesker lider i USA alene. Mange som har denne sykdommen må ha en koloskopi, uansett hvilken alder de er. Selv om det kan virke som en skremmende prosedyre, er en koloskopi for UC pasienter ikke veldig annerledes enn det ville være fra noen andre.

Grunner

Før du får en koloskopi, bør du møte med GI lege. Legen som er kjent med din UC sykdom bør være den som både anbefaler og utfører prosedyren på deg. Dette er fordi de er mest kjent med sykdommen og vet best hvordan å behandle hva de finner. Det er viktig for alle UC lider å få en koloskopi tidlig i sin diagnose ikke bare å fange eventuelle problemer, men også for å hjelpe til med å gi lindring gjennom medisinske behandlinger.

Forberedelse

Prep for en koloskopi vil bli gitt til deg fra din GI lege før du hodet inn for prosedyren. Sinus et omfang innebærer å se på tarmfordøyelseskanalen, vil du ønsker å sørge for at du ikke gjør noe og tar noen medisiner som kan forskyve resultatene av testen. Din prep vil kreve at du tar et avføringsmiddel og en rensing løsning 24 timer før prosedyren for å "rense deg ut".

For UC pasienter, kan dette virke skremmende på grunn av sykdommens art, men ikke fortvil. Kontroller at du har alle dine saker i orden og at du kan være hjemme og komfortabel mens du tar rensing løsning. På denne måten, et bad er bare noen få skritt unna til enhver tid. Oppløsningen skal slites av ved sengetid, og du vil være klar for prosedyren neste dag.

Diet

Før en koloskopi, vil kostholdet må endre. Dager før omfang, begynner å spise mat som er mindre etsende på systemet ditt slik at renseprosessen vil kjøre jevnere. Unngå kjøtt, fet mat, og rødfargede produkter (dette endrer den naturlige fargen på tarmen). Du vil få informasjon fra din GI lege, men du bør være klar over at to dager før omfanget som du vil ha et bestemt sett av matvarer for å unngå (for eksempel frø og grønnsaker). Når du er i 24-timers tidsramme, må du slutte å spise helt og vil være begrenset til væsker. Ditt siste væske vil være ved sengetid, og du vil ikke bli tillatt noe før etter inngrepet.

Prosedyre

Selve inngrepet er relativt smertefri. Det verste er å få IV. For nesten hver koloskopi, vil du bli satt under anestesi og vil ikke vite noe som skjedde før det er over. Ulcerøs kolitt pasienter er mer sannsynlig å oppleve tyngre kramper enn andre som er scoped. Det ville være fordelaktig å informere pleie og stab av din tilstand i tilfelle du trenger hjelp til å komme til et bad raskt etter inngrepet som du kan være døsig fra narkotika. Vær oppmerksom på at du vil definitivt trenger en person til å kjøre deg til og fra prosedyren, som du ikke kan bruke en bil.

Recovery

Utvinningen fra en kolonoskopi for UC-pasienter er relativt enkel. De bedøvelsesmidler skal slites av i løpet av en time (noen ganger enda raskere). Umiddelbart etter inngrepet, vil du bo i sykehussengen for en periode frem til sykepleier anser du er god til å bli sluppet til den personen som tar deg med hjem. Når hjem, kan du begynne å spise og drikke som normalt. Din evne til å spise vil variere fra individ, men du vil ha en ganske sterk appetitt etter ikke å spise i 24 timer eller mer. For en UC pasient, lette tilbake til hva slags mat du spiser for å ikke over-stress fordøyelseskanalen.

Kjemoterapi behandling for Ulcerøs kolitt

Kjemoterapi behandling for Ulcerøs kolitt


Ulcerøs kolitt er en smertefull tilstand i fordøyelseskanalen som kan også forårsake symptomer som diaré og forstoppelse. Noen pasienter har funnet lindring gjennom cellegiftbehandling.

Metotreksat

Helse og velvære nettstedet LifeExtension.org rapporterer at metotreksat, som vanligvis brukes som en cellegift behandling for kreftpasienter, har vært effektive i behandling av pasienter med moderat til alvorlig ulcerøs kolitt.

Merkaptopurin

Selv merkaptopurin er ofte brukt som en kjemoterapi narkotika, kan det forstyrre enkelte medisiner som brukes i behandling av ulcerøs kolitt.

Når kjemoterapi er foreskrevet

Kjemoterapi brukes hos pasienter med ulcerøs kolitt som ikke har svart på behandling med kortikosteroider.

Tilleggs Benefit

Ifølge TheDoctorWillSeeYouNow.com, kan ved hjelp av kjemoterapi for å behandle ulcerøs kolitt nytte for pasienter ved å hindre mulig avhengighet av de standard steroid behandlinger som bruker kortikosteroider på en langtidsbasis.

Chemoprevention

Ifølge News-Medical.net, en 2005 studie fra University of Michigan Health System viste at kjemoterapi, eller "chemoprevention," er effektive i å forebygge ulcerøs kolitt-assosiert tykktarmskreft.

Kolektomi for behandling av ulcerøs kolitt hos eldre

Ulcerøs kolitt (UC) er en sykdom i familien av inflammatoriske tarmsykdommer. Sykdommen forårsaker smerter i magen, rektal blødning, og varierende grader av diaré. Behandlingstilbud for UC bære medisinering, IV behandling, og en endelig muligheten til en kolektomi. En kolektomi blir mer nødvendig for eldre grunn av fysisk truende side av sykdommen, og den økte risikoen for kreft i tykktarmen.

Kirurgisk Necessity

Det er av største betydning enn eldre med ulcerøs kolitt møtes regelmessig og ofte med GI lege. GI lege vil utføre en kolonoskopi årlig for å vurdere tilstanden til pasienten er tykktarmen. Det er etter flere evalueringer at GI legen kan foreslå en kolektomi hvis tykktarmen begynner å se kreft eller om en eldre person har problemer med å gjøre det til badet hele tiden.

Proctocolectomy med Ileostomioperasjon

To typer operasjoner er tilgjengelige for en kolektomi. Proktokolectomi med ileostomi er den første og mer tradisjonelle alternativ. Dette alternativet er også mer vanlig hos eldre pasienter på grunn av gjenopprettingsprosessen. Proktokolectomi med ileostomi omfatter to separate operasjoner: fjerning av tykktarmen og anus, og deretter tilsetning av en kolostomi pose som er festet til midtpartiet av legemet til å passere gjennom avføring.

Proctocolectomy med Ileostomi Recovery

Gjenopprettingsprosessen for eldre er mye raskere med proctocolectomy med ileostomi kirurgi enn med det andre alternativet. Dette er fordi det krever bare ett sett med operasjoner og ett sykehus opphold (for ca en uke). For ca fire til seks uker, må du spise en endret kosthold (se en ernæringsfysiolog eller din GI legen) fordi kroppen må venne seg til å bruke den eksterne bag. Når du er restituert, skjønt, kan du spise som normalt og ofte du vil, uten at noen av bivirkningene felles med kolitt. Vet at en kolostomi posen skal tømmes flere ganger om dagen. For eldre pasienter, kan bistand være nødvendig på grunn av fingerferdighet slik prosess krever.

Restorative Proktokolectomi Surgery

Restorative proctocolectomy er en nyere prosedyre mer vanlig hos yngre og sunnere pasienter. Men dette betyr ikke at dette alternativet ikke er tilgjengelig for eldre pasienter. Restorative proctocolectomy omfatter fjerning av tykktarmen (kolon), men tillater kroppen å passere avfall naturlig. Dette gjør det ved den utvikling som en J-posen n tarmkanalen som "forlenger" de gjenværende tarmen. Denne fremgangsmåten krever tre eller fire separate operasjoner, noe som kan være komplisert for eldre pasienter som kunne sliter med mengden av kroppen stress.

Restorative Proktokolectomi Recovery

Utvinningen for eldre er den samme som for en ung pasient. Et sykehusopphold for hver prosedyre er alt fra fire til syv dager. Den samlede utvinning perioden med for alle operasjoner kan vare opptil seks måneder. Dette vil innebære en begrenset diett, flere medisiner, og en endret livsstil. Dette er hva som viser seg vanskelig for eldre. Mange eldre pasienter har spesielle dietter, vitaminer og medisiner de må ta på daglig basis. Også på grunn av faste inntekter, kan enkelte eldre pasienter synes det er vanskelig å endre livet sitt for en slik lengre periode.

Dietter for Ulcerøs kolitt

Personer med ulcerøs kolitt kan oppleve hard avføring, sår, blodig diaré, gass og intense magesmerter. Når kolon fôr blir betent mat har en vanskelig tid passerer gjennom. Mens det er noen skritt du kan ta og mat alternativer som kan hjelpe lindre symptomer, det er ikke en anbefalt diett plan for alle ulcerøs kolitt lider. Ta kontroll over dine sår flareups ved å skreddersy en diett til dine behov.

Dairy

Mange mennesker har funnet ut at deres flareups avta etter eliminere meieri fra kostholdet. Mange mennesker har et meieri eller laktoseintoleranse som var en medvirkende årsak til ulcerøs kolitt symptomer. Prøv en mat eliminering diett og gjøre uten meieri for en måned for å se hvordan du føler deg. Post i en matdagbok noen reduksjon eller økning i symptomer. I stedet for å bruke melkeprodukter, sjekk ut alternativer som soya, ris eller kokos melkeprodukter. Du kan finne iskrem, ost og melk laget av disse plantebaserte produkter. Hvis eliminasjonsdiett indikerer at du er allergisk mot melkeprodukter, sørg for å få nok kalsium gjennom kosttilskudd.

Fiber

Fiber spyler ut giftstoffer, gir kroppen en langvarig kilde til drivstoff, og myker avføring. Kroppen tar lengre tid å bryte ned fiber til å lage glukose, derfor det hemmer radikale blodsukkersvingninger. Brokkoli, spinat, kål og rosenkål er noen valg. Du kan dampe grønnsaker hvis de er for vanskelig å spise rå. Andre kilder til fiber er brun ris, hvete toast, linser og ris kaker. Selv om fiber er gunstig for å hjelpe avføring passere gjennom, mange har problemer med oppblåsthet og smerter forbundet med gassy mat. For å behandle gassen noen av disse matvarer kan forårsake, prøver en anti-gass-medisinering. Som et alternativ til uløselig fiber kan du ta løselig fiber som Metamucil. Hvis dette ikke lindre smerte, kan det være lurt å unngå gassproduserende matvarer helt.

Protein

Den mest ofte anbefalt diett for ulcerøs kolitt er en lite karbohydrater, høy i vegetabilske proteiner og lite fett. Fett forverre diaré og magesmerter som er typisk for sykdommen. Nyt matvarer med omega 3-fettsyrer som fet fisk eller ta tilskudd. Avstå fra å spise rødt kjøtt. Stick med magre proteiner som fisk og en og annen kylling eller kalkun bryst. Studier i Storbritannia ledet av University of Newcastle har indikert at folk som har reoccurring ulcerøs kolitt var seks ganger mer sannsynlig å ha vært tidkrevende rødt kjøtt. Noen leger anbefaler at deres klienter gå på en vegetarisk diett for å se hvordan deres symptomer reagere.

Fordi ingen ulcerøs kolitt saken er den samme, må kostholdet tilpasses den enkelte. Å kutte ned på forvirring når du prøver å finne årsaken til dine flareups, spise små måltider med noen få enkle elementer. For eksempel har et protein og en frukt for ett måltid og se hvordan du føler deg. Dette gjør det enklere å identifisere matvarer som er plagsom for systemet.

Kostanbefalinger for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en type av inflammatorisk tarmsykdom hvor tykktarmen blir irritert. Symptomer er diaré, anemi, feber, matintoleranse og underernæring. Tilstanden kan forekomme i sykluser på ingen betennelse og tilbakefall betennelse. Endring i kostholdet er ofte anbefalt for å hindre tilbakefall eller lindre symptomer.

Ernæringsmessig behandling

Målet med ernæringsmessig behandling er å gjenopprette og opprettholde en tilstrekkelig ernæringsstatus. Diet endringer, vanligvis må individualiseres til bestemte matintoleranse.

Næringsstoffer behov

Protein inntak er ofte økt i tilfeller av ulcerøs kolitt. Tilskudd av folat og vitamin B6 og B12 ofte være gunstig. Sink kalium og selen tilskudd bidra til å bekjempe diaré.

Symptomlindring

I tilfeller med alvorlig diaré, høyt fiber og høyt væskeinntak kan anbefales. Hvis steatorrhea eller fet diaré oppstår, kan en lav-fett diett være nødvendig, med medium-chain fatty acid kosttilskudd. Hindret tarm kan kalle for en no-fiber, lav-rester kosthold.

Relapse Prevention

En nærende kosthold, inkludert en høy mengde omega fettsyrer og probiotika, kan bidra til å forhindre betennelse og tilbakefall. Det er også fornuftig å utelukke laktose, sorbitol og fruktose så mye som mulig.

Medisinsk Ledelse

Målet for medisinsk behandling av ulcerøs kolitt er å opprettholde helse tarmen samt hindre feilernæring. Medisiner som kortikosteroider, immunsuppressive midler, betennelsesdempende midler og antibiotika er ofte foreskrevet.