Digidexo.com

vekt ayurveda

Hvordan å miste vekt hvis du er en kapha Ayurveda Mind-Body Type

Kapha representerer jord og vann elementer i Ayurveda medisin i India. Ayurveda betyr vitenskapen om livet og gir detaljerte råd for kosthold, ernæring og hvordan å behandle sykdom. Kapha individer har en tendens til å ha store bein, tykt hår, god fysisk utholdenhet og et rolig gemytt. Kaphas har også en beryktet søt tann, og hvis de overspiser ofte, har de en tendens til å bære ekstra vekt. Hvis ekstrem fedme kan øke risikoen for kroniske sykdommer, som høyt blodtrykk og diabetes.Panchakarma er en avgiftning som kan gjøres med en ayurvedisk lege. Det er en enkel versjon som kan gjøres hjemme i 5 til 7 dager. Hvis du har noen alvorlige medisinske tilstander eller er mer enn 15 prosent over din aktuelle kroppsvekt, bør du kontakte lege eller en ayurvedisk spesialist.

Hvordan å miste vekt hvis du er en kapha Ayurveda Mind-Body Type

•  Begynn med å holde en matdagbok i en uke for å se hva og når du spiser og hvordan du føler deg etterpå. Dette er for å avgjøre om du bearbeider alt helt eller om du kanskje har matallergier. Legg merke til om det er tider når du spiser ut av kjedsomhet eller følelsesmessig overspising.

Følg råd fra Dr. Vasant Lad, en ayurvedisk spesialist. Han råder Kaphas gjøre et hjem panchakarma (avgiftning) ved å ta to gram av ghee (selges i indisk dagligvarebutikker eller helsekostbutikker) daglig med like mengder av svart pepper, ingefær eller indisk lang pepper i 3 dager.

Fortsett ved å gjøre en liten olje massasje hver dag: gni ca 2 ss. av oppvarmet maisolje over hodet, hodebunnen og hele kroppen før du dusjer om morgenen. Hver morgen før frokost, spiser en drikk av varmt vann og frisk sitronsaft presset inn i det å be peristaltikk. Vent 20 til 30 minutter før du spiser frisk frukt og te.

Forbered kitchari, en tradisjonell ayurvedisk parabolen for å avgifte kroppen. Den består av basmati ris og røde eller gule split linser kokt sammen med gurkemeie. Spis denne blandingen til lunsj og middag med dampede season grønnsaker for de første fire dagene.

Ta triphala, en blanding av tre tørket frukt før sengetid med vann. Konsumere 1 til 3 ss. av linfrøolje for å sikre daglig avføring. Etter Dr. Vasant Lad kompetanse igjen, ta en medisinert klyster hver kveld for å fjerne tykktarmen. Han anbefaler å koke 1 ss. av dahamoola te i en halvliter vann (selges i butikker som spesialiserer seg på indiske varer). Cool og sil blandingen og bruk som en nattlig klyster.

Fortsett denne detox diett ved å spise kun kitchari for dager 5 til 7. Drikk rikelig med varme te passende for Kapha (det er ayurvedisk te merket som kapha i spesialbutikker).

Gjør skånsom trening daglig. For å gå ned i vekt permanent, trene i 20 til 30 minutter daglig. Walking før frokost eller i 10 minutter etter hvert måltid er en skånsom måte å gjeninnføre daglig mosjon. Ta med flaskevann og nyte disse turer som en måte å øke stemningen og metabolisme. Gå tilbake til normal spising ved gradvis å legge dampede grønnsaker, fersk rå salater og enkle å fordøye mat.

Hint

 • For å forberede kitchari for dagens måltider skylle en kopp brun eller hvit basmati ris med en kopp rød eller gul split linse. Legg dem i en middels pott, og legger 5-6 kopper filtrert vann. Legg ¼ ts. hver av spisskummen, koriander og sennepsfrø. Kok opp og senk varmen til å koke litt avdekket i ca 25 minutter.
 • Ikke gjør dette detox diett hvis du er gravid eller nettopp har kommet seg noen sykdom, for eksempel en forkjølelse eller influensa, med mindre under en lege omsorg.
 • Ikke sulte deg selv eller gjør veldig hard trening mens du gjør panchakarma.

Hvordan få vekt hvis du er en Vata Ayurveda Mind-Body Type

Vata er vanligvis den tynneste av de tre typene mind-body i Ayurveda, vitenskapen som startet i India 5000 år siden. Betyr "vitenskapen om livet," Ayurveda gir retningslinjer for ernæring og hvordan å behandle sykdom. Vata representerer luft og plass element. Tørrhet og bevegelse er manifestert gjennom en Vata: pratsom, i bevegelse og som typisk har tørr hud, hår og negler. Vata folk har en tendens til å holde uregelmessige vaner: spise hjertelig en dag når sulten og deretter glemme å spise et par dager senere, oppslukt i et prosjekt på jobben eller hjemme. Vatas kan være undervektig og har en vanskelig tid å få vekt.

Bruksanvisning

•  Begynn med å holde en matdagbok i 7 til 10 dager, og ta opp all maten og væsker du forbruker, til hvilken tid, og hvis du var i stand til å fullt fordøye hva du spiste. Også ta opp dine følelser. Dette vil raskt vise deg mønstre: hoppe over frokosten? Spiser veldig sent på kvelden? Ingen lunsj, igjen? Forstoppelse etter at tørr pizza?

Shop for Vata-pasifiserende matvarer som er søtt, surt og salt. Tenk soupy, fuktig, frisk. Bakte epler trumf friske; kokte grønnsaker trumf rå salater; supper trumf bakt, tørr casseroles.Eat bakt søte poteter i stedet for pommes frites eller potetgull, også.

Gain vekt sakte. Vatas har en varierende appetitt. Bestrebe seg på å spise minst tre måltider om dagen og 2 til 3 små snacks mellom dem. Ikke tving deg selv til å spise hvis du ikke er sulten. Du kan velge å ha suppe eller en liten skål med yoghurt og havregryn i stedet. Eller en halv sandwich og frukt.

Gradvis bygge opp appetitten. Lage fersk ingefær te ved grating ½ til 1 spiseskje ingefær og helle 1 til 2 kopper kokende vann over den. Bratt og drikke. Ingefær er en fordøyelseskanal og oppvarming: hensiktsmessig for Vatas som ofte klager over ingen matlyst og kalde hender og føtter.

Spis meieri, saus, sauser og dressinger. Økologisk yoghurt med frukt og havregryn. Pannekaker med varm eplesaus. Kjøttboller med saus og potetmos. Salatblanding med honning-sennep-olivenolje dressing er bedre enn rå greener med bare sitronsaft. Se salt, men: litt går en lang vei. Damp grønnsakene og tilsett smør og rømme.

Snack mellom måltidene. Dette kan bety mandel melk og to fuktige, chewy cookies gjort uten raffinert sukker. Eller koke søtpoteter og skum med lønnesirup og yoghurt. En halv tunfisk, egg salat eller egge tofu sandwich og soyamelk er hensiktsmessig.

Ikke overspise. Du kan få omtrent en halv kilo i uken og deretter sjekke inn. Som du bygger et sterkere appetitt, sørg for at du fordøye all maten grundig. Når du har nådd ønsket vekt mål, trimme tilbake på meieri og sauser og brød.

Hold styr på dine måltider. Det er lett for Vatas å hoppe over måltider: holde deg på sporet. Vatas generelt har et høyt stoffskifte, slik at de mister vekt lett. Finjustere spise etter behov. Vær realistisk og hvis du fortsatt finner du ikke kan gå opp i vekt, kan du se din lege eller en ernæringsfysiolog.

Tips og advarsler

 • Sitt ned når du spiser og ikke multi-oppgave under måltider. Ser på TV eller
 • bla gjennom et magasin og lytte til mobilsvar mens du spiser er forstyrrende for
 • komplett fordøyelse.
 • Hvis du er mer enn 10 prosent under den optimale vekt, se en lege.
 • Hvis du har en historie med spiseforstyrrelser, arbeide med en lege eller en ernæringsfysiolog. Hvis du er gravid, bør du kontakte lege.

Hvordan du ned i vekt ved hjelp av Ayurveda er enkle tips

Hvordan du ned i vekt ved hjelp av Ayurveda er enkle tips


I motsetning til moderne kosthold og trening moter som fremmer bruk av raske og radikale endringer i livsstil for å oppnå varig vekttap, tilbyr Ayurveda bare noen få enkle vekttap tips som er basert på total kroppsbalansering, del kontroll og deprivasjon utrydding.

Rest

Gå til sengs før 22:00 og stå opp før 6 am for den beste søvnen kvantitet og kvalitet. Søvnmangel studier har knyttet mangel på søvn med dårlige matvaner, svak metabolisme og depresjon, som bidrag til vektøkning. Ta Ashwagandha Rasayana, en ayurvedisk urt som naturlig øker sinnets evne til å tilpasse seg følelsesmessig taxing situasjoner, for å hjelpe deg å sove mer tungt og fredelig.

Diet

Spis en konsekvent diett av tre måltider per dag. Ha en liten frokost etterfulgt av en mid-morgen snack hvis du er sulten. Spis en næringsrik lunsj og tillate deg selv en om ettermiddagen snack. Spis en lett middag minst to timer før du går til sengs om kvelden.

Porsjonskontroll

Ikke spis mer mat på ett måltid enn du kan holde i to cupped palmer. Slutte å spise før du er full.

Deprivasjon

Faster ikke. Fasting forstyrrer stoffskiftet ved å ikke gi kroppen noe å fordøye. Unngå å hoppe over måltider. Fordøyelsen systemet trenger å bli vant til metabolizing mat til omtrent samme tid hver dag for å fungere på sitt maksimale kapasitet.

Cravings

Deter mat cravings ved å spise et bredt utvalg av ulike matvarer i løpet av dagen. Når du spiser en ubalansert kosthold som inneholder mest proteiner og karbohydrater, vil deler av kroppen din fortsatt sulten og underernært. Dette vil i sin tur utløse vev til å sende meldinger sult til hjernen din, og du vil ønsker karbohydratrike matvarer som tykke og tunge desserter.

Motarbeide disse mat cravings ved å spise en frokost med varm frokostblanding og frukt, en stor lunsj med kokte grønnsaker, linser og hele korn og en liten middag av varme, lette matvarer som non-krem supper, vannlaget korn som quinoa, bygg eller cous cous og sauterte grønnsaker med extra virgin olivenolje.

Triphala Cleansing

Innlemme Triphala rensing i din ayurvedisk vekttap programmet. Triphala er en naturlig ayurvedisk rengjøringsmiddel sammensatt av de tre tørket frukt bibhitaki, amalaki og haritaki. Denne naturlige antioksidant mildt opprettholder regularitet, exhilarates og gir næring vev og oppfordrer sunn absorpsjon og fordøyelse. Triphala kommer i mange former, inkludert piller, pulver og væske. Siden triphala er en tarm regulator og ikke et avføringsmiddel, kan det tas daglig.

Trening

Engasjere seg i både aktive øvelser, for eksempel yoga og aerobic, og passiv trening, som for eksempel kroppsmassasje. Bading og turgåing er også gode trenings valg. Ikke overanstrenger seg under trening. Bare utøve halvdelen av kroppen din kapasitet når du trener og bruker rytmisk pust å bo internt balansert.

Hvordan å miste vekt ayurvedisk Way

Hvordan å miste vekt ayurvedisk Way


Med starten av det nye året mange har besluttet å gå ned i vekt. En av de hotteste vekttap trender akkurat nå er en gammel indisk healing vitenskap kjent som Ayurveda måte. Når oversatt fra sanskrit Ayurveda betyr "vitenskapen om livet." Gitt denne definisjonen er det trygt å si at Ayurveda er virkelig ikke en diett, men mer av en livsstil som vil føre til vekttap.

Den enkleste måten å komme i gang med Ayurveda måten er å fokusere på de tre viktigste komponentene i systemet: kosthold, mosjon, og meditasjon. Programmet bruker disse til å balansere ut alle kroppens systemer som igjen vil føre til vekttap.

Hvordan å miste vekt ayurvedisk Way

Endre porsjonene dine tradisjonelle måltider. Den normale ayurvedisk kosthold krever å endre mengden av mat som du spiser på visse tider av døgnet. Den grunnleggende plan er å innta små måltider til frokost og middag med din største måltid av dagen kommer under lunsjtid.

trener minst fire ganger i uken. Utøvelsen delen av Ayurveda måte er kritisk. En grunnleggende plan vil bestå av yoga og stretching to eller tre ganger i uken, og sammen med en cardio trening minst tre eller fire ganger i uken. Ayurvedisk metode mener at trening kan bidra til å fjerne urenheter fra kroppen som vil føre til en sterkere og mer effektiv metabolisme.

Få mer søvn og meditere minst to ganger per dag. Meditasjon og riktig restitusjon er også svært viktig i dette systemet. Ayurveda måte anbefaler meditere to ganger om dagen og får til sengs før 10:00 og våkner opp like før 06:00

Hint

 • Hvis du virkelig ønsker å dykke inn i Ayurveda måten kan du sjekke ditt lokale område for en ayurvedisk lege som kan anbefale et bredt utvalg av tradisjonelle ayurvediske urter.
 • Det er alltid anbefalt å rådføre seg med legen din før du starter en diett eller treningsprogram.

Indian Diet å miste vekt

Dietter i India har tradisjonelt vært sunnere enn standard amerikansk diett. Indiske dietter har en tendens til å være overveldende vegetarianer, med lite bearbeidet mat og en vekt på hjemmelaget mat fylt med melke, ris, hele hvete brød og grønnsaker. Hvis du trenger å gå ned i vekt (og ifølge USA Center for Disease Control, de fleste amerikanske voksne gjør), er det måter å innlemme praksis av indiske måter av å spise for en slankere, sunnere deg - for ikke å nevne at indisk mat er også ganske deilig.

Spice, ikke olje

En metode som brukes i indisk mat som vil hjelpe deg i å miste vekt er bruken av krydder for å legge smak til mat i motsetning til olje. Indisk mat er ofte dampet eller kokt i vann i stedet for stekt. Du kan bruke krydder i maten uten nødvendigvis å gjøre det varmt. Krydder smake godt og bidra til at du føler deg mer tilfreds mens du spiser, fører til at du spiser mindre. Noen krydder er også kjent for sine nyttige digestive egenskaper, som fennikelfrø, kardemomme og nellik.

Høy Fiber

Et annet aspekt av den indiske diett som bidrar til vekttapet er inkluderingen av masse belgfrukter, bønner og frø. Spise en naturlig fiberrikt kosthold gjør at du føler mer full under måltider og mindre tilbøyelig til å overspise. Disse high-fiber, høy-vitamin måltider også la kroppen få flere næringsstoffer, som igjen vil resultere i at det er i stand til å brenne fett mer effektivt.

Ayurveda

Ayurveda er et system av tradisjonell indisk medisin går tilbake århundrer. Forstå alt om Ayurveda kan være ganske komplisert, men roten av Ayurveda, som macrobiotics og tradisjonell kinesisk medisin, er harmoni. Ekstrem bør unngås i kostholdet, som i alt annet. Det er også noen ayurvediske diett tips som brukes spesielt for å gå ned i vekt og bekjempe fedme.

En vanlig middel for vektøkning er å drikke saften av en halv sitron og 1 ts. av honning i et glass med varmt vann i morgen. Honning hjelper fett tømmes ut og anvendes som en kilde for energi. Sitron i te og regelmessig inntak av gulrot juice er også tenkt å bidra til å miste vekt.

Bitter grønnsaker hjelpemiddel i vekttap. Kål, forbrukes enten rå eller kokt, bremser ned konvertering av karbohydrater til sukker og fett, og er også lav-fett og full av næringsstoffer selv, så regelmessig spise kål også hjelper deg å miste vekt. Mint har fettforbrennende egenskaper, slik at te av mynte eller mynte chutneys kan også tas for vekttap.

Hvordan velge Foods for en kapha Ayurveda Type

Kapha er sinnet-body type i Ayurveda som representerer jord og vann elementer. Ayurveda er et system av healing og vitenskap som ble utviklet i India 5000 år siden av de gamle Rishis (vismenn). Kaphas tendens til å være store, store-boned folk med treg fordøyelse og en aversjon til å utøve. Av denne grunn kan det være vanskelig for en kapha å gå ned i vekt. Kaphas er har jevn energinivå når sunt, og er berømt for sin søte tann og myk natur. Hvis ubalansert, kan Kaphas være i faresonen for høyt blodtrykk eller diabetes.

Hvordan velge Foods for en kapha Ayurveda Type

1 favoriserer bitter, bitter, snerpende, lys, tørr mat. Unngå eller redusere tunge, søt, fet mat. Spis mindre måltider i løpet av dagen som kan lettere fordøyd, i stedet for to eller tre veldig store måltider som kan legge til treg fordøyelse og bli kapha-skjerpende.

favorisere snerpende frukt, som epler, aprikoser, bær, kirsebær, tyttebær, tørr fiken, druer, sitroner, lime, fersken, pærer, persimmons, svisker, rosiner og jordbær.

Konsumere bitter og bitter grønnsaker, blant annet artisjokk, asparges, rødbeter greener, rødbeter, bitter melon, brokkoli, rosenkål, Burdock root, kål, gulrøtter, blomkål, selleri, mais, løvetann greener, aubergine, fennikel, hvitløk, grønne bønner, grønnkål, kålrabi, bladgrønnsaker, sopp, persille, løk, søte og varme Peppers, hvite poteter, spinat, rosenkål, kokte tomater, sommer squash, nepe greener, brønnkarse, hvetegress og spirer.

Legg belgfrukter: Adzuki bønner, svarte bønner, kikerter, røde og brune linser, limabønner, mungbønner, marineblå bønner, tørkede erter, bønner, soyamelk, tofu, tempeh og hvite bønner. Konsumere melkeprodukter som kulturmelk, cottage cheese laget av skummet geitemelk, ghee (i små mengder), usaltet geitost, skummet geitemelk og utvannet yoghurt.

Spis proteiner som hvitt kyllingkjøtt, egg, ferskvannsfisk, kanin, reker, hvit kalkun kjøtt og vilt. Favorisere oljer som mais, raps, solsikke, ghee og mandel. Kun til utvortes bruk, kan du bruke sesamfrø.

Hint

 • Å hjelpe fordøyelsen, spise hakket ingefær i mat og lage en te ved bløtlegging skiver ingefær i varmt vann.

Ayurvedic Helse og overgangsalder

Ayurveda er en gammel indisk metode for å holde kroppen i balanse. Det er kjent som søsteren vitenskap til yoga. Ayurveda kan brukes til å behandle alle slags sykdommer og tilstander. Ayurveda adresser overgangsalder ved å balansere ut kroppens dosha med visse matvarer og aktiviteter.

Finne dosha

For å kunne bruke Ayurveda til å behandle menopause, må du først forstå din personlige dosha. Din dosha er egenskaper og fysiske kvaliteter som gjør opp ditt vesen. For å finne din dosha, må du ta en test (Whatsyourdosha.com/) som ber en rekke spørsmål som angår alle områder av livet ditt fra din fysiske makeup til din åndelighet, til dine matvaner. De fleste er en blanding av doshas (vata, pitta eller kapha) og noen mennesker er alle tre doshas.

Etter å finne ut din dosha

Etter har opprettet din personlige dosha, er neste skritt å lære hva slags mat og aktiviteter vil bringe kroppen tilbake i balanse. Ayurveda sier at forhold som menopausale symptomer er rett og slett en ubalanse i din dosha. Du vil sannsynligvis nødt til å holde seg til visse diett restriksjoner.

Vata menopausale symptomer og behandlinger

Dine menopausale symptomer avhenge av hva dosha er den sterkeste i din personlige konstitusjon. For eksempel, hvis du er en vata, symptomene dine vil trolig inkludere hetetokter og mange av de psykologiske symptomer knyttet til angst og depresjon, samt forstoppelse og dårlig hud. Kompensere dette ved å spise kule matvarer for å stille dine hetetokter, meditere ofte å stille sinnet, og sørge for at du får nok søvn. Vatas tendens til å være natt ugler, som virkelig kaster dem ut av balanse.

Pitta menopausale symptomer og behandlinger

Pittas har en flammende grunnlov, som betyr at de hele tiden prøver å kjøle flammen. Pitta menopausale symptomer er preget av sinne, humørsvingninger, kviser og hetetokter. Å ta med grunnloven tilbake i balanse unngå krydret mat eller for mye alkohol, og i stedet drikke mye vann. Spise rå mat ofte, og unngå over kokt mat. Ikke være ute i solen for lenge. Bruk aloe vera til å kjøle seg ned også. Disse vil alle bidra til å roe ned kropp og sinn.

Kapha menopausale symptomer og behandlinger

Kaphas tendens til å være rundere og har store rammer. Deres menopausale symptomer er derfor preget av vektøkning, trøtt og beveger seg sakte. Kaphas bør se sine dietter og ikke spise for mye mat. De bør spise lettere mat i små porsjoner og unngå matvarer som er for søt eller for salt. De bør også unngå å sove for mye og få rikelig med mosjon.

Hvordan utforme en treningsprogram for en kapha Ayurveda Mind-Body Type

Kaphas er big-boned, heavyset og ofte har litt problemer med å miste og å holde vekten av. Av de tre typene mind-body i Ayurveda, Kaphas er mest utsatt for livstruende fedme og diabetes. Regelmessig mosjon er viktig for alle, og særlig så for Kaphas. Hvis du er overvektig og misliker trening, har en søt tann og har en tendens til å være saktegående og bevisst i din tale og bevegelser, kan du meget vel være en kapha. Kaphas har veldig bra utholdenhet, og når de er friske, de er folk små barn kjøres til på hver middagsselskap eller ferie samling. Robust, slick og tilgivende, må Kaphas lære å ta så godt vare på seg selv som de gjør alle andre.

Bruksanvisning

•  Begynn med en medisinsk klarering hvis du ikke har gjort regelmessig mosjon for mer enn to uker. Spør legen din om noen spesifikke råd om kosthold og mosjon detaljert til dine unike behov. Spør henne om din blodtrykk, hjertesykdom og hvordan du kan ta din egen hjertefrekvens.

•  Vurder lav effekt moderat trening som gåing, sykling, svømming og bruk av treningsapparater som elliptiske maskiner og liggesykkel. Mål å trene minst 4-5 ganger i uken og bygge opp til trener daglig.

Start beskjedent med 10 til 15 minutter gange daglig. Legg 5 til 10 minutter på din daglige spasertur hver uke så lenge du forblir skadefri. Hvis du opplever noen fots eller felles maling, sørg for at du er iført passende sko for walking.

Hold en øvelse log i en notatbok eller en mer elegant blank bok. Legg merke til hvordan du føler deg før, under og etter trening. Ta med deg en liten flaske med vann med deg og holde godt hydrert. Motstå fristelsen til å vandre i 5 miles den første dagen i den nye treningsplan.

Stretch lett før og etter hver treningsøkt. Sjekk ut en strekning klasse på treningsstudioet eller leie en DVD på stretching. Gjør enkle strekninger i løpet av dagen for å holde deg smidig.

Vær tydelig på hvorfor du trener. Finn ut om du trenger å gå ned i vekt (spør legen din) eller å bare etablere en daglig øvelse vane. Se en ernæringsfysiolog hvis du er interessert i vekttap. Hvis du bruker trening som en del av en vekt forvaltningsplanen, ser det som en ting i en større plan.

Lær hvordan du gjør styrketrening riktig. I motsetning til populær oppfatning, er vektløfting ikke intuitivt. Det er bestemte måter å gjøre styrketrening for å bygge muskelmasse og for å øke metabolismen ved å øke energibehovet til hver celle. Tenke på å gjøre lav vekt og et høyere antall repetisjoner for å gradvis bygge opp muskelstyrken.

Ikke fort eller sulte deg selv. Arbeid med legen din eller en ernæringsfysiolog. Når du sterkt begrense kalorier, vil kroppen redusere sin metabolic rate og brenne færre kalorier for å beskytte sine muskelreserver. Dette er hva som skjer i hungersnød.

Tips og advarsler

 • Ikke bedømme utviklingen av vekten. Hvis du bestemmer deg for å arbeide med en personlig trener, lære hva din fettprosent og muskelmasse er. Spør din trener hvordan å kartlegge utviklingen på disse to nivåene. Legg merke til hvor godt (stram eller løs) klærne passer. Dette kan være en indikator på vekttap fremgang.
 • Hvis du har noen kroniske sykdommer eller ikke har gjort noe øvelse i mer enn to uker, bør du oppsøke lege først.

Hvordan lage Balanse for Pitta Ayurveda Mind-Body Type

Ayurveda dateres tilbake 5000 år gamle til India hvor vismenn sies å ha samlet volum av retningslinjer for kosthold og hvordan å behandle sykdom og sykdom. Det er fortsatt mye praktisert i India i dag, og har spredt seg over hele verden. Pittas representerer ild og vann. De er av middels bygge, ofte atletisk med definerte muskler, en hjertelig appetitt og en svært effektiv fordøyelse. Maten forsvinner rundt Pittas. Kjent for sine lederegenskaper, selvtillit, Pittas er høye achievers. Når ubalansert, kan Pittas bli kritisk til andre. Det finnes måter å forbli sattvic, eller rolig og lyse, selv om du er Pitta-dominant.

Bruksanvisning

•  Start med å holde seg kald, bokstavelig talt. Om sommeren, holde ut av direkte sol fra kl 10 til 14:00 når solen er på sitt sterkeste. Pittas kjøre varmt og utsette seg for ekstrem varme vil utfordre dem til å holde besinnelsen fra fakling. I stedet forbli innendørs eller i skyggen, godt hydrert. Vintersport og måneskinn turer berolige Pittas som har den interne brann å forbli i godt humør i kaldt vær.

Kanalkonkurranse stasjoner i sport eller andre fysiske aktiviteter. Pittas er velsignet med duger: bruke den til å kjøre 5 miles før arbeid eller løfte vekter på treningsstudioet på lunsj pause. Moderat til hard trening er hensiktsmessig hvis du er i god helse og gjør det konsekvent for å forebygge skader fra å være en helg kriger. Spille god sportsånd: spille for gleden av det og ikke tromme det andre laget hvis de vinner.

Spis til drivstoff kroppen din. Vanligvis Pittas er sports krigere som gjør den type atletisk utgang folk flest kaller pre-OL-trening. Resistance trening hver dag? Kjører før jobb, surfing på lørdager og sykling 30 miles på søndag morgen på 7 am? Spis solgt tre måltider med det største måltidet klokken 12 når fordøyelsen er sterkest. Snack på høy-protein matvarer som lav-fett yoghurt og nøtter eller en halv en tunfisk sandwich. Unngå tomme kalorier eller veldig salt mat. Pittas må ikke hoppe over måltider, eller de opplever en brennende fordøyelsen: deres Agni ild fordøyelsen er så sterk.

Konsumere mat som er kjøling. Ayurveda anbefaler Pittas spise mat som er snerpende, bitter og søt. Et typisk måltid kan bli dampet grønnkål og gulrot (bitter og søt), med brun ris (søt), tofu, med sitronsaft dressing (snerpende). Spis hele matvarer over behandlet og unngå svært salte matvarer. Kjent for sterk sult og tørst, drikke utvannet fruktjuice, Pitta-pasifiserende te, ferske grønnsaker juice (persille, hvetegress med gulrot, ingefær eller eple) og unngå koffein i kaffe eller te.

Sett av tid til ikke-konkurrerende rekreasjon. Søm, hagearbeid og hagearbeid eller sykling bedagelig er alle måter å koble konkurranse brann som kan rase ut av kontroll i Pittas. Understrek play å vatre sterk impuls til å dominere og erobre.

Begynn en meditasjon praksis. Forenkle ting ved å sette av 10 til 15 minutter for å sitte stille med øynene lukket. Du kan øve pusten arbeid ved å stenge av høyre nesebor med høyre tommel og puste gjennom venstre nesebor i 7 til 10 sykluser av pusten. Venstre nesebor er det galskap side og noen folk som praktiserer yoga blokk utenfor høyre nesebor i flere timer i løpet av en meditasjon retrett for å få tilgang på høyre side av hjernen som er ikke-lineær og intuitivt.

Uttrykk din kreativitet og humor. Dette kan bety å holde en bok med vitser på nattbordet eller opptre på en stand up komedie natt for amatører. Uttrykke din sans for humor vil bidra til å minske den intense ytelse og konkurransedyktige stasjoner mange Pittas har.

Schedule i ikke-produktiv tid. Dette er hva folk en gang kalt "nedetid". Det kan være bare 30 minutter eller en time hver dag hvor du ikke trenger å produsere eller gjøre noe. Dette gir tid for stille refleksjon eller vandre hunden din. Unhingeing mentalt er styrkende for den presise, aktiv sinnet til en Pitta.

Hvordan velge Pranayama for Vata Ayurveda Mind Body Type

Ayurveda er den 5000 år gamle medisinske system som oppsto i India. Høyskoler og universiteter der belønne studenter ungkarer og avanserte grader i Ayurveda. Det er tre hoved sinn-kropp, eller dosha typer: vata, pitta og kapha. Vata representerer luft og eter. Vatas er generelt slank med en liten-boned ramme. Det er vanskelig for Vatas å få vekt og de har en tendens til å trives på konstant aktivitet, mental og fysisk. Tørrhet er et tema for dem: tørt hår, hud, og en tendens til forstoppelse. Vatas er veldig pratsom, og dette kan være overdreven. Pranayama, eller pust arbeid, er en måte å hjelpe jorde konstant bekymring og angst som kan overvelde en Vata som ikke er balansert.

Bruksanvisning

•  Begynn med å sitte i en komfortabel, med bena i kors posisjon på gulvet. Hvis knærne er høyere enn hoftene dine på denne måten, sitte på et brettet teppe eller pute eller stol. Ryggraden skal være oppreist, men ikke stiv. Breath arbeid for Vatas bør bidra tjore dem til jorden element å balansere bevegelsen av luft og eter.

Steng høyre nesebor med høyre tommel. Pust inn gjennom venstre nesebor mykt. Stenge av venstre nesebor og puster gjennom høyre nesebor. Gjenta på denne måten i 7 til 10 runder jevnt uten travelt eller kraft.

praksis denne Pranayama daglig i en måned, og legger ett femtinitti runder hver uke. Legg merke til om du føler brystet stramme: du kan puste inn for raskt av for fullt. Nadi shodhana er alternative nesepust og ment å balansere de to hoved energisk nadiene: ida (solar) og Pingala (måne).

Lær en svært kort pusteøvelse for å hjelpe deg å forbli rolig på jobb eller i en utfordrende situasjon. Det er en variant av viloma eller tredelt ånde. Sitter med øynene lukket, inhalerer til buken ca 1/3 av kapasiteten din, pause. Pust inn en annen tredje til brystet nivå, pause. Pust inn til kragebeinet, pause. Pust sakte.

Ta flere normale åndedrag. Gjenta en gang til. Hvile ved å puste normalt. Denne variasjonen kan gjøres med øynene åpnet og er knapt merkbar, og kan bidra til å fjerne giftstoffer fra lungene og roe ned en Vataâ € ™ s racing sinn (og tunge).

Tips og advarsler

 • Du kan velge å forlenge enten Pranayama ovenfor i en kort sittende meditasjon ved å sitte i 5 til 10 minutter med øynene lukket. Ta med din bevissthet tilbake fullt og åpne øynene.
 • Hvis du er hypertensive, har glaukom eller andre øyesykdommer, kontakt legen din før du starter en Pranayama praksis. Hvis du er gravid, også konsultere legen din.

Hvordan identifisere Ayurveda dosha Type

Ayurveda er en 5000 år gammel vitenskap som oppsto i India og praktiseres over hele verden. Bokstavelig oversatt som "vitenskapen om livet," Ayurveda er et omfattende system som gir retningslinjer for kosthold og livsstil for å støtte din helse. Det er 3 doshas, ​​eller sinn / kroppstyper, i Ayurveda, og vi kan være overveiende én type av en kombinasjon av to eller 3. Din dosha vil hjelpe deg å avgjøre hva slags mat å spise og for å unngå og hvordan du kan tilpasse din livsstil slik det går ikke mot din naturlige mind / body type.

Bruksanvisning

•  Begynn med å ta en grunnleggende dosha spørreskjema på en av linkene under. Du kan også velge å lese opp på emnet, eller ta kontakt med en sertifisert ayurvedisk spesialist.

Hvis du vil finne din dosha typen, bør du vurdere om du passer på Vata dosha. Vatas tendens til å være liten, svak og stri. De synes å være i konstant bevegelse, og er raske til å lære og raskt å glemme. Vata er identifisert med luftelementet og har en tendens til å multi-oppgave: en ser Vatas spise, snakke på sin mobiltelefon og lese et magasin på en gang. Utsatt for forstoppelse, tørr hud, uregelmessig appetitt, er Vatas beste næret av en diett av ferske og kokte grønnsaker, supper, saftige frukter, ikke for mange rå frukt og generelt, til matvarer som er av jorden element jorde deres flyktig karakter.

Vurder om du kan være en Pitta, som er generelt av middels bygge med åpenbare muskler og styrke. Pittas er ofte atletisk og konkurransedyktig, drevet og handlingsorientert. Pittas er også kjent for sine flammende naturen og kan bli varm under kragen hvis de presser seg for langt. En diett som er kjøling og ikke for snerpende er hensiktsmessig. Pittas bør unngå forverrer sin flammende konstitusjon ved å begrense spicey mat, fermentert mat, og ved å ikke basking i varmen av solen.

•  Vurder om du er en kapha, som pleier å være tyngre og rundere av alle 3 doshas. Saktegående, med utmerket utholdenhet, Kaphas kan ikke si mye, men når de snakker, er det i målt, gjennomtenkte setninger. Hvis ubalansert, kan Kaphas være overvektig eller har en risiko for diabetes eller høyt blodtrykk. Rå frukt, salater, grønnsaker, hele korn og enkle å fordøye mat er best for Kaphas. De har en tendens til å mislike trening eller bevegelse, men dette kan skape stagnasjon og vektøkning.

Eksperimenter med din nyvunne kunnskap ved å holde en matdagbok. Registrere hva du spiser, når du spiser, og hvordan du føler deg senere.

Se linkene nedenfor for å lære mye mer om hvordan Ayurveda kan hjelpe deg å etablere matvaner som vil støtte din helse.

Tips og advarsler

 • Vatas tenderer mot søvnløshet: å motvirke det, bør Vatas opprettholde en vanlig tidsplan for å spise og sove til faste tider for å etablere en rutine.
 • Pittas tendens til å ha stor appetitt, men dette kan komme ut av kontroll. De kan opprettholde sine atletisk aktivitet og spise mindre måltider gjennom dagen for å unngå for mye.
 • Kaphas liker å lur og kan bli svak. Starte en beskjeden 20 minutters daglig gange program i morgen kan jumpstart stoffskiftet og oppdatere en Kapha perspektiv.
 • Hvis du har noen kroniske sykdommer eller andre alvorlige helsemessige forhold, ta kontakt med en lisensiert ayurvedisk spesialist for veiledning.

Hvordan lage Balance kapha Ayurveda Mind-Body Type

Av de tre typene mind-body i Ayurveda, er kapha den som er mest stabil i energi, temperament og humør. Ayurveda dateres tilbake 5000 år til India, hvor rishis (vismenn) kodifisert retningslinjer for kosthold og hvordan å behandle ulike sykdommer. Ayurveda er fortsatt praktiseres i India og rundt world.Kaphas er generelt store-boned, store-hearted mennesker, med tykt hår og vakre store øyne. Det sies at de er "ku-aktig" i positiv forstand: rolig, ikke hyperaktiv eller flyktig eller konkurrerende eller aggressiv. Ikke glad i trening, kan Kaphas bære ekstra vekt, og hvis du er i overkant, kan være i faresonen for fedme eller andre kroniske sykdommer.

Bruksanvisning

Prøv nye ting. Når ubalansert, Kaphas føler fysisk stillestående og klamre seg til rutine. Vurdere å legge nye hobbyer en gang i sesongen: lære å stå på ski eller snowboard, eller melde deg på en fransk språk klassen. Endre stimulerer vekst.

Spis på måter å stimulere fordøyelsen. Ayurveda mener Agni brann i magen er ansvarlig for komplett fordøyelsen. Som Kaphas er kjent for sine søt tann, kan dette være overdrevet og presentere en reell risiko for fedme og diabetes. Spis mindre måltider i løpet av dagen som er lett å fordøye. Bruk fordøyelsesenzymer eller hogge ingefær og bratt i varmt vann for å lage en fordøyelses te.

Konsumere en kapha-pasifiserende kosthold. Kaphas begjærer og nyte tunge, søte og ofte fet mat som kan skape mer kø og vektøkning som ikke vil støtte optimal helse. Bytt til matvarer som er snerpende, bitter og bitter. Konsumere rå frukt og rå salater sammen med kokt mat som er lett å fordøye: bakt, stekt grønnsaker med grillet fisk, fjærfe, magert kjøtt eller tempeh. Ikke overspise.

Arbeid med en ernæringsfysiolog for å sette et realistisk mat plan og finjustere det med hver sesong. Kaphas har de fysiske reserver til å hoppe over et måltid og til, men det er best å spise mindre, regelmessige måltider for å unngå overspising ved neste måltid. Ikke begrense kaloriinntaket så mye at kroppen bremser ned sin metabolisme.

Boost metabolismen med regelmessig, daglig mosjon. Utøve konsekvent å øke humørnivå og metabolisme. Gå der det er vakre blomsterhager eller på et sted med naturlig skjønnhet: en strand, park eller skogsområde. Hvis du lytter til musikk, pedagogisk eller inspirerende kassetter eller podcaster passer deg, ta dem med. Kaphas kan virkelig dra nytte av daglig mosjon.

Dekk deg selv i vinter for å holde seg tørr og varm. Ikke gå ut med fuktig hår. I stedet, bære en lue, skjerf rundt ansiktet og hansker for å holde på varmen. Hvis du bor i et fuktig, kaldt klima, drikke varm eller varm drikke i løpet av dagen. Unngå svært søte drikker siden det kan bidra til vektøkning.

Opprettholde en sirkel av støttende venner. Ikke isolere deg selv i tider med krise eller vanskeligheter. Kaphas kan være lurt å "dvale" og håper når de våken problemene har løst seg selv; men de kan ikke. Tillat bare hyggelige mennesker å være i din indre sirkel av venner, og la dem hjelpe deg når det trengs.

Puste å miste vekt

Det er mulig å bruke forskjellige pusteteknikker for å hjelpe deg å miste vekt. Ayurveda, en 3000 år gammel vitenskap fra India, inkluderer Pranayama, eller pust arbeid. Det finnes mange forskjellige typer pusten arbeid. Bruk ujjayi eller seirende pust eller kalabati pusten ("Breath of Fire") for å stoke stoffskiftet.

Et fornuftig kosthold, regelmessig mosjon og effektiv stress management er også viktige faktorer for å hjelpe deg å miste vekt permanent. Ingen mengde Pranayama, eller pust kontroll, vil overvinne virkningene av et dårlig kosthold.

Hva er Ayurveda?

Ayurveda er helhetlig system som ivaretar helsemessige bekymringer ved hjelp av diett, urter, kosttilskudd, tilberedningsmetoder og andre endringer i livsstil. Deepak Chopra og Vasant Lad er to velkjente ayurveda forfattere som har publisert enkle å forstå bøker om Ayurveda.

Mens en vestlig mainstream lege kan forskrive en diett pille å en overvektig pasient, kan en Ayurveda lege undersøke pasientens spise, sove og arbeidsvaner for å finne en bedre rutine. En integrert vestlig lege kunne integrere begge filosofier: ved hjelp av modellen for patologi å diagnostisere sykdom og med ernæring og pust arbeid som behandling for fedme.

Ujjayi Breathing

Ujjayi betyr "seirende" pust og er en oppvarming, avgiftende pust. Ofte gjort mens praksis yoga Postures, lyder denne typen puste som en dårlig etterligning av Darth Vader fra Star Wars berømmelse. Det kan hjelpe deg å miste vekt som det bygger varme og øker kroppstemperaturen og svette.

Prøv det ved å inhalere gjennom nesen og exhaling med en lang "ha" lyd. Gjenta en gang med munnen lukket og innsnevring på baksiden av halsen. Du hører en myk susende lyd med ujjayi puste ut som et skjell holdes nær øret. Hver morgen før frokost, gjør fem på ti runder med ujjayi puste. Gradvis bygge opp til 50 runder. Ikke press, og stoppe hvis du blir svimmel.

Kalabati: «Breath of Fire"

Øke stoffskiftet over tid ved å praktisere kalabati eller "pust av ild." Gjør du det vil bidra til å øke agni brann, hva Ayurveda forbinder med stoffskiftet.

Hvis du har høyt blodtrykk, glaukom er på en menstruasjonssyklus eller gravid, ikke gjør kalabhati. Det er ikke hensiktsmessig for disse forholdene.

Øv kalabati ved å sitte i en stol og puste inn gjennom nesen og ut nesen for fem runder for å roe det sentrale nervesystemet. Deretter flytte til oppvarming kalabati av inhalering gjennom nesen og holde munnen lukket, puster gjennom nesen i korte støt. Du vil føle dine exhalations gjennom begge neseborene. Fortsett til du er ferdig med en runde, når du er ute av pusten. Pust inn, og gjøre fire runder. Start med fem runder i døgnet før frokost, og jobbe opp til 30 runder gradvis.

Hvordan utforme en treningsprogram for en Vata Ayurveda Mind-Body Type

Vatas er den tynneste av de tre typene mind-body i Ayurveda, helsevesenet som oppsto i India 5000 år siden. Vatas generelt er naturlig slank fra deres nervøs energi og tendens til å alltid være på farten. Vatas ofte har problemer med å få vekt, et tegn på deres rask metabolisme og uregelmessig spising habits.Contrary til populær oppfatning være rail tynn ikke gardere en fra sykdom. Regelmessig mosjon er viktig for nesten alle, med mindre du lider av en sykdom. Ayurveda ser Vata som representerer eter og luft. Selv Vatas kan brenne av ekstra kalorier fra å være i konstant bevegelse, kan dette skape mer stress og bidra til utbrenthet. Designe en øvelse for en Vata vil understreke mild fysisk aktivitet og inkluderer tilbringe tid i naturen for å roe en Vataâ € ™ s non-stop sinn.

Bruksanvisning

•  Kontakt legen din hvis du ikke har gjort noen regelmessig mosjon i lang tid for å utelukke eventuelle medisinske problemer. Hvis du har noen kroniske sykdommer eller andre alvorlige helsemessige forhold, er dette et must.

Definer dine treningsmål. Ønsker du å redusere stress eller virkelig komme i form og jogge og bygge opp en svette? Eller trenger du virkelig misliker øvelse, men du ønsker å gjøre noe bra for kroppen din? Hvis du er en Vata-Pitta, er du sannsynligvis til å ha hardcore jock kvaliteter av en Pitta og er allerede å få rikelig med mosjon.

Begynn med forsiktig trening. Som Vatas tendens til å være små-boned og kan også være undervektig, vil vekttap ikke være et mål. I stedet vurdere milde former for aktivitet som gåing, langsom sykling (ingen bratte bakker å klatre) eller yoga. Melde deg inn i et moderne dans klasse eller gå til stranden for å bade i en rolig, nonkompetitiv måten vil være mer avslappende og beroligende enn en kick-boksing klasse.

Start med 20 minutters trening minst tre ganger i uken. Legge til 10 minutter i uken til du kommer en time. Walking hunden din etter jobb eller ta en 10-minutters spasertur etter lunsj og middag vil dekke dette. Vatas kan gå for langt lenger, men ideen er å etablere en vanlig, myk treningsvane som ikke er for ambisiøs og vanskelig å vedlikeholde.

Ikke overexercise. Med mindre du er en Vata-Pitta og har middels bygge og moderat muskelmasse av en Pitta, holde det enkelt. Vatas en tendens til å hoppe over måltider og ikke spiser veldig mye på noen dager og på andre, litt mer hjertelig. Resultatet er at de er slanke: de krever ikke 60 minutter å kjøre (eller gå) sju dager i uken.

Varier rutine. Foranderlig av natur, Vatas liker variasjon. Bike i 30 minutter en dag og to eller tre dager senere, prøv en restorative yoga klasse for nybegynnere. I helgen, planlegger en kort tur med venner eller en tennisspill med noen på ditt nivå. Eller, drar alle dine beste venner til 80-tallet kveld på en lokal klubb og danse hele natten (bor godt hydrert og spise nøtter og annet snacks hele). Ideen er å ikke gå lei med en fast rutine.

Spis mer som du bump opp din fysiske aktivitet. Skinny Vatas miste vekt veldig lett, og når de forplikte seg til en regelmessig mosjon rutine, vil de trenger å spise mer mat for å opprettholde sine slanke figurer. Ikke spis junk food, men!

Tilbring tid i naturen hver uke. Mange mennesker tilbringer mesteparten av sin tid innendørs. Gange utendørs hver dag, men en kort stund, vil tillate Vatas å bli utsatt for sollys. Viktig for ofte søvnmangel Vatas (beryktede insomniacs) for å holde sine kroppen klokker i orden. Trikset er å få sollys første om morgenen og sent på ettermiddagen. Dette kan bidra til å gjenopprette døgnrytme, sammen med å unngå koffein og svært anstrengende trening to timer før sengetid.

Tips og advarsler

 • Vatas tendens til å føle seg kald. Kle deg riktig for din sportslige aktivitet: holde hode, bryst og buk dekket - selv i varmere vær. Hydrate som Vatas tendens til å bli forstoppet og tørrhet er et generelt tema for deres dosha (mind-body type).
 • Hvis du er en veldig tynn Vata, ikke overdriv. Du trenger ikke veldig hard trening, og hvis du liker det, spiser tilsvarende for å ikke bli undervektig. Se legen din eller en ernæringsfysiolog for detaljert hjelp.

Hvordan utforme en treningsprogram for Pitta Ayurveda Mind-Body Type

Pittas er solid bygget, ofte muskuløs og den mest atletiske av de tre typene mind-body i ayurveda. Dateres tilbake 5000 år til India, er Ayurveda et system for egenomsorg den gir informasjon om kosthold og hvordan å behandle sykdom. Pittas er ofte hardcore idrettsutøvere blant oss, men de er også helg krigere, også. I motsetning til hittebarn-tynne Vatas eller heavyset Kaphas, er Pittas best egnet for trening. Som mange av oss er stillesittende kontorarbeidere, alle kan ha nytte av noen form for vanlig exercise.Competitive, trygg og bygge for sport, Pittas som en utfordring. Hvis de ikke konkurrerer i triathalons sine daglige timeplanen vil se ut som en på andre måter. Sykling til jobb, plukke opp barna etter jobb og kanskje coaching sine døtre fotballag, er en lærebok dag for Pittas. Lær hvordan du kan utfordre en Pitta konkurranse stasjonen i å utforme et treningsprogram for denne utøveren.

Bruksanvisning

•  Definer spesifikke atle benchmarks for deg selv. Hvis du er en løper, og ikke ruse formelt, evaluere din nåværende kjørelengde og sette nye mål. Ønsker du å legge speedwork og bygge opp til 10-mile går i helgene? Hvis du vil returnere til trening, starte en løpende logg og ta opp dine ukentlige treningsøkter der. Type A Pittas nyte måle fremgang, og de er gode på forbedring som de er disiplinerte idrettsutøvere.

Delta i gruppe og individuelle idretter. Hard-kjøring av natur, Pittas utmerke seg i nesten alle slags idrett de liker. Moderat til svært anstrengende former for trening er passende for en sunn Pitta uten alvorlige kroniske sykdommer eller sykdommer. Pittas ha fysisk utholdenhet til å takle svømming, løping, sykling, tennis, samt surfing og styrketrening i treningsstudio.

Cross tog for å unngå skader og mental utbrenthet. Ingen behøver å spørre en Pitta til å utøve så hun er allerede jogge hver morgen og spille tennis i helgene. Cross trening kan bety sykling på dager du ikke kjører og løfte vekter tre ganger i uken, mens du svømmer for langt å erstatte en vanskelig kardiovaskulær trening i uken. Hardcore idrettsutøvere kan lide utbrenthet hvis de ikke variere sine rutiner eller ta en sesong av og ta opp en helt annen idrett. Skill mellom høy effekt og lav-effekt idrett. Beskytte leddene, øve skikkelig varme-ups, kule-downs og lys strekker seg å holde seg frisk.

•  Vurder yoga og meditasjon. Selv om ikke strengt trene i læreboka følelse av å holde pulsen på et forhøyet nivå til å brenne kalorier, er det mange fordeler ved å praktisere yoga og lære meditasjon. Veldig atletisk stiler av yoga som Ashtanga, Bikram eller det som kalles "Vinyasa yoga" eller "power yoga" (begge basert på Ashtanga) vil trolig appellere til idrettsutøvere.

Øv meditasjon som en form for mental trening. Lær pusteteknikker fra en yoga lærer eller i en gruppe klasse. Profesjonelle idrettsutøvere ofte visualisere seg selv presterer på sitt beste før konkurranse og John McEnroe lært "Transcendental Meditasjon" å kvele sin flammende naturen som ofte var på utstilling i sine tv-kamper.

coach eller lærer unge mennesker eller frivillig. Som talentfull og atletisk som Pittas er, bør du vurdere coaching barn eller som frivillig i løpet av sommeren. Det er sant at du kan skjerpe dine ferdigheter ved å lære andre, og i arbeid med barn, er belønningen langt større enn ren atletisk ytelse. Å gjøre dette myker også svært konkurransedyktig natur Pittas.

Tips og advarsler

 • Hvis du er deconditioned eller har kroniske sykdommer eller skader, bør du oppsøke lege.
 • For å lære mer om yoga, sjekk ut Yoga Journal på kiosken eller på deres hjemmeside.
 • Hvis du vil vite mer om Transcendental Meditasjon, ring 1-888-LEARN TM (1-888-532-7686).
 • Ikke trening gjennom enda mindre skader med mindre du tydelig vet hvordan de skal håndtere skape en mer alvorlig skade. For eksempel, hvis du forstuer ankelen, ikke kjøre. Hvis du har noen felles skader eller muskel trekker eller tårer, se din lege eller fysioterapeut for veiledning om rehabilitering.

Slik finner du ut Ayurveda Doshas

Slik finner du ut Ayurveda Doshas


Ayurveda er en holistisk helse system som fremmer balanse i den enkelte fysiske vesen og mellom personen og miljøet. Ifølge Ayurveda filosofi, er alt i alle universer består av vann, luft, eter, ild og vann. Mennesket har den ekstra element av uvesentlig selv. Den Doshas / Energier / Prakritis, Vata, Pitta og Kapha i sin tur er sammensatt av par av de fem elementene. For å oppnå balanse i ens vesen, er det nødvendig å bestemme din dosha. Det er noen generelle dosha attributter for å finne ut hvilke gjelder.

Bruksanvisning

Determing Ayurveda Doshas

•  Vurdere din kropp og sinn for Vata (luft og eter). Er du nervøs, mentalt rask, med tørr hud? Er du slank? Du foretrekker varmt klima gjør? Tegn på balansert Vata er kreativ energi, sunn fordøyelses og immunsystemet.

Finn ut om din Vata er ute av balanse. Symptomer på Vata ubalanse er hodepine, sår hals, tørr hoste og mest nevrologiske helseproblemer. Mange vata sykdommer oppstår i alderdommen. Adresse Vata ubalanse med en passende diett av varme og salt mat.

Vurdere for Pitta (vann, ild) dosha. Pitta typer er middels bygge, trygg og konkurransedyktig. Dette dosha er ikke behagelig i varmt vær, tenderer mot irritabilitet og sinne. Symptomer på Pitta ubalanse er hud, syn og mageproblemer.

Sjekk for Pitta ubalanse. Hvis du finner deg selv utsatt for sinne, krass kritikk av andre, eller hensynsløshet, kan det være du har Pitta irritasjon. Andre symptomer kan være hypoglykemi, utslett eller blodskutte øyne. Unngå alkohol og sigaretter om Pitta er for markert. Spis kjølig eller varm mat. Epler, avokado, havre og iskrem er noen forslag for å bringe Pitta i harmoni.

Vurdere for Kapha (vann, jord). Kapha prakriti tenderer mot sterke physiques, hengiven følelser og en generell motstand mot sykdom. Dette dosha foretrekker varmt vær. Vekt kan være et problem for kapha typer.

Sjekk for kapha ubalanser. Dyp depresjon, lunger, over-sleeping og kvalme er noen av symptomene forbundet med kapha irritasjon. Diet forslag inkluderer krydret, bitter mat som er varm, lett og tørr. Unngå matlaging med vann. Meieri og søte matvarer forverre kapha. Rå frukt og grønnsaker er gode å gjenopprette kapha balanse.

Tips og advarsler

 • Unngå forenkling av Ayurveda prinsipper
 • Ta kontakt med en Ayurveda helse ekspert
 • Aldri selv godbit med Ayurveda-produkter

Lemons & Honey Brukes til å gå ned i vekt

Når miste vekt, er det fornuftig å bruke naturen for å bekjempe overflødig flab. I en studie utført av Waikato University i New Zealand, fant forskerne at rotter fôret med 10 prosent honning utstilt ikke mer vektøkning enn de matet ikke sukker i det hele tatt. Honey tilbyr sunnere glykemisk indeks (GI) enn andre søtningsmidler, og spise dietter lavere på GI skalaen er assosiert med redusert risiko for diabetes, hjertesykdom og fedme.

Historie

Honning har en lang historie med medisinsk bruk, som stammer fra 2500 f.Kr., første gang registrert i Sumeria på leirtavle. Hippokrates, den gamle medisinens far, brukte honning til å behandle sår, sår og til og med hemorroider. Som for sitroner, romerne brukte den som en kur for alle typer gift og er en velkjent kur for fordøyelsesproblemer.

Vekttap Properties

Sitroner er spesielt høy i vitamin C og sitronsyre, sammen med andre næringsstoffer som kalsium, magnesium, bioflavonoider, pektin og limonen --- alle som fremmer immunitet og bekjempe infeksjoner. Ifølge www.realself.com, fungerer sitronsaft som en fordøyelseskanal hjelpemiddel og lever cleanser. Den høye sitronsyre i sitron bidrar til å stimulere mage juice og spytt for å hjelpe med fordøyelsesprosessen, mens vitamin C-innholdet fart på stoffskiftet.

Honning er en god erstatning for søtningsmidler. Ikke bare gir det bonuser av næringsstoffer --- riboflavin, niacin, pantotensyre, folat, vitamin C, mineraler og antioksidanter, det har mer smak og 75 prosent færre kalorier enn vanlig sukker. Du bruker mindre å blidgjøre mat, noe som betyr færre kalorier forbrukes. Honning opprettholder også en jevn kilde til energi, i motsetning til fast-brenning rush av vanlig sukker. Mer betydelig, er honning i stand til å mobilisere ekstra fett innskudd i kroppen og bruke det som energi for daglige funksjoner.

Sitron og honning Kombinasjon

I både tradisjonell indisk ayurveda og gamle Unani (forankret i gresk) medisin, har honning blitt brukt som base for herding fedme i en rekke måter. Mest vanlig er honning kombinert med sitron, kanel for maksimale resultater. De anbefaler å drikke et glass varmt vann, blandet med 1 ss. av honning og 2 ts. sitronsaft hver morgen. Dette concoction kan tas flere ganger om dagen, opp til en halv time før hvert måltid. Det kan også tas etter en stor og fet måltid som en effektiv fordøyelses og detox hjelpemiddel.

Hvordan gjøre en Oil Massasje for en Vata Ayurveda Mind-Body Type

Vatas er en av de tre Ayurveda sinn-kropp typer. De er generelt slank, med svak bygge og kan ha problemer med å sette på vekt. De har en tendens til å spise og sove uregelmessig: søvnløshet og forstoppelse kan plage dem og tørrhet og bevegelse er et tema. Ayurveda stammer 5000 år siden i India og praktiseres over hele verden som en helbredende vitenskapen som et supplement terapi. Tørr hud, tørt hår, pratsom av natur og flytte hele tiden er trekk av lyse, nysgjerrige Vatas. Styrt av elementene i eter og luft, kan denne bevegelsen føre til angst, rastløshet eller irritasjon. Utføre en abhyangana, eller olje massasje, er terapeutisk for alle, Vatas spesielt. Ved hjelp av kokos eller avocado olje blandet med raps, soya eller olivenolje gjør for en kroppsolje som kan brukes til å rense huden om morgenen.

Bruksanvisning

•  Tørr børste huden din. Ved hjelp av en naturlig børste som er stiv, men ikke stiv, lett pusse tørr hud over hele kroppen. Bevege seg i retning fra fot til bena, til midjen, bryst, ansikt. Tørr pensel bak kroppen fra hæler til ben, hofter, rygg og nakke. Å gjøre dette vil fjerne tørr hud og holder huden din frisk ved sloughing av døde hudceller.

Dusj og rens med en mild såpe som uparfymert glyserin eller Castilla såpe. Tørk.

Varm 2 ss. av raps, oliven eller soyaolje i en liten kjele. Fjern fra varmen. Avkjøl litt og tilsett 1 ss. av avokado eller kokosolje, og rør for å blande.

Trinn tilbake i badekaret eller på håndklær, slik som å ikke dryppe olje på gulvet. Hell litt olje i håndflaten din, og gjelder for føttene, til ben, midje og bryst. Legge mer til de hæler, ben, hofter, rygg og nakke. Hopp ansiktet som disse oljene er tunge. Bruk en lett jojobaolje med lavendel for ansiktet.

Fordel oljen jevnt over huden og pakk deg inn i en varm badekåpe. Sitte og nippe til en kopp urtete laget av peppermynte, ingefær, peppermynte eller kamille. Hvile i minst 10 minutter.

Dusj av og skylle bort olje fra huden din. Bruk fuktighetskrem og solkrem som normalt.

Tips og advarsler

 • Denne oljen massasje, eller abhyangana, er anbefalt av ayurvediske leger som et daglig ritual. Som de fleste travle hverdag ikke tillater dette, gjør det på en helg morgen eller fredag ​​kveld før du sover.

Parkinsons og Vekt trening

Parkinsons og Vekt trening


Trening er gunstig for mennesker med Parkinsons sykdom. Det øker oksygenstrømmen og reduserer stivhet og forbedrer balansen. Mens vekttrening bør ikke være den eneste øvelsen noen med Parkinsons gjør det, kan det være verdifullt, i henhold til Parkinsons sykdom Clinic and Research Center ved University of California, San Francisco.

Fordeler med Vekt trening

Økt muskelmasse som følge av vekt trening hjelper en person med Parkinsons sykdom for å opprettholde balansen bedre, står med en mer oppreist stilling, og forbedrer ganghastighet, i henhold til Parkinsons sykdom Clinic. Sterkere muskler gjør det også lettere å gå i trapper, ifølge nettstedet Everyday Health.

Upper Body Weight Training

Ifølge National Center for fysisk aktivitet og nedsatt funksjonsevne, bør en person med Parkinsons sykdom bruke lette vekter på ca 2 til 2,5 pounds, og bør løfte dem sakte med en jevn bevegelse. Gode ​​overkroppen øvelser inkluderer triceps extensions eller gå med håndleddet vekter. Wall push-ups er også gunstig.

Lavere kroppsvekt trening

Gode ​​lavere kroppsvekt øvelser for personen med Parkinsons inkluderer tå og leg extensions, så vel som å gå med ankelvekter. Også gunstig er knebøy, presser opp fra tærne og stigende gjentatte ganger fra en stol.

Hva øker hvis du ned i vekt?

Hva øker hvis du ned i vekt?


Vekttap er ikke alltid vanskelig, men for mange mennesker trade-off av å spise riktig og trene er verdt det. Folk som er overvektige har høyere risiko for å utvikle kroniske sykdommer som høyt blodtrykk og diabetes. Når du mister vekt, vil nummeret på skalaen slippe, men en rekke helsemessige fordeler vil øke for å holde deg leve sterkere og lengre.

Heart Health

Hjertesykdommer øker med vekttap i mange mennesker. De som er overvektige er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk og høyt kolesterol, to risikofaktorer for hjertesykdom. Å miste vekt kan redusere både til normale nivåer, som igjen reduserer risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og andre hjerte-problemer.

Glukosetoleranse

Å miste vekt kan føre til økt glukosetoleranse. Glukosetoleranse har å gjøre med hvordan kroppen behandler sukker for å gjøre den om til energi. Folk som er overvektige ofte har høyere-enn-normal glukosenivåer på grunn av kroppens manglende evne til å behandle glukose effektivt. Dette er referert til som svekket glukosetoleranse, eller pre-diabetes. Uten endringer i livsstil eller behandling, kan de med IGT utvikle diabetes. Diabetes kan øke risikoen for hjertesykdom, hjerneslag og blindhet, ifølge American Diabetes Association. Vekttap kan senke blodsukkernivået hos mange mennesker, og dermed øke glukosetoleranse.

Self-Esteem

Vekttap kan øke følelsen av egenverd og trivsel i mange mennesker. En 2007-utgaven av "Journal of Health Psychology" rapporterer at voksne studert under vekttap behandling viste høyere selvfølelse når de gikk ned i vekt. Purdue University studier viste lignende resultater blant afrikansk-amerikanske tenåringsjenter. Hvit, gjorde tenåringsjenter ikke viser en markert økning i trivsel, men indikerer at kultur kan spille en rolle i koblingen mellom psykisk og fysisk helse.

Forventet levealder

Fremfor alt, kan mange mennesker som slanker nyte et lengre liv. Å være overvektig øker risikoen for en rekke helsemessige forhold som i noen tilfeller kan kutte livet ditt kort med opp til 10 år, ifølge University of Oxford. Ifølge Oxford forskere, moderat fedme eller å ha en kroppsmasseindeks på 30 til 35 kan redusere forventet levealder med tre år, mens alvorlig overvektige personer med en BMI på 40 til 50 kunne dø ti år tidligere enn sine gjennomsnittlige vekt jevnaldrende.