Digidexo.com

fossile energikilder fordeler og ulemper

Fordeler og ulemper av hydrogengass

Fordeler og ulemper av hydrogengass


Som fossilt brensel fortsetter å svinne, er behovet for alternativ energi stadig sterkere. Hydrogengass som energikilde har blitt stadig mer populært med årene, og arbeidet med å perfeksjonere teknologien er pågående. Å vite fordeler og ulemper ved bruk av hydrogengass er viktig hvis du ønsker å forstå fremtiden for fornybar energi.

Hydrogen bruksområder

Som drivstoff, er hydrogen utnyttes ved hjelp av to metoder: brenselceller og forbrenningsmotorer. Brenselceller er som batterier. Oksygen fra luften reagerer med hydrogengass i brenselsceller. Denne reaksjonen skaper elektrisitet som kan drive biler. Forbrenningsmotorer fungerer på en lignende måte som en gass bil. Som ved en konvensjonell bærer, anten motoren hydrogenbrensel inne i den for å produsere energi.

Fuel Cell Fordeler

Den største fordelen til brenselceller er deres manglende påvirkning på miljøet. Hydrogen brenselceller ikke slippe ut klimagasser. Dette betyr en vesentlig reduksjon av forurensninger, spesielt fra smog laget av nitrogenoksider. Brenselceller er også mer effektive enn hydrogen forbrenningsmotorer. Til slutt, brenselceller produserer elektrisitet effektivt med relativt lite støy.

Fuel Cell Ulemper

Mens brenselcelleteknologi er lovende, er det noen problemer som må løses før de blir mainstream. Brenselceller er ekstremt dyre. Til tross for deres effektivitet, brenselceller har et begrenset område, sammenlignet med konvensjonelle motorer, fordi de ikke kan lagre så mye energi. For eksempel har en brenselcellebil som Honda Clarity en maksimal rekkevidde på 354 miles. Honda Civic Hybrid, derimot, kan reise 650 miles før trenger en fylle opp. Fra 2007, kunne Clarity leies for US $ 600 i måneden, men å kjøpe en opp foran er ikke et alternativ på grunn av sine produksjonskostnader. Mens det er spekulasjoner om det nøyaktige beløpet, Honda har ikke vært villig til å avsløre tallene. Imidlertid er Clarity målgruppe husholdninger tjener minst $ 150.000 i året. Sammenligne det med prisen for en Civic Hybrid, som selges for $ 23 950 som i 2011. Med et marked denne lille, bytte hver bil til brenselceller ville gjøre dem uoverkommelig for de fleste, og det er derfor brenselcellebiler er ikke masseprodusert til i samme grad som bensinbiler. Kort sagt, som i april 2011, er teknologien fortsatt ganske ny, så mer tid vil være nødvendig for å perfeksjonere det og redusere produksjonskostnadene.

Forbrennings Fordeler

Forbrenningshydrogen motorer er også en fordel. For én ting, de dra nytte av en kjent teknologi, noe som gjør dem lettere å designe og bygge. Disse motorene er også billigere enn brenselceller. Til slutt, hydrogen motorer er mye bedre for miljøet enn sine bensin kolleger, noe som reduserer smog og andre forurensende stoffer. Biler som bruker hydrogen forbrenningsmotorer ikke stole utelukkende på hydrogen. I stedet, de fungerer som hybrider. Biler som Mazda RX-8 kombinere hydrogen og bensin separat. Drivstoffkilder kan veksle mellom ved hjelp en bryter. Mens disse design er veldig nyskapende, blir de sett på som en overgangsmodell til brenselceller blir billigere og mer mainstream.

Forbrennings Ulemper

Det er to store ulemper for forbrenningsmotorer design. For det første er de ikke fullt så effektiv som brenselceller. Siden bensin brukes til å motvirke effektivitetsproblemer, disse bilene fortsatt avgi nitrogenoksid, om enn i mindre mengder. En stor som virvler i hydrogengass i enten form er at prosessen med å trekke ut den krever energi fra fossile brennstoffer, noe som resulterer i i det minste noen forurensning.

Fordeler og ulemper ved In vitro-fertilisering

Fordeler og ulemper ved In vitro-fertilisering


Infertilitet er en vanlig, men ødeleggende problem som rammer både menn og kvinner. Ifølge Department of Health and Human Services, i USA, 10 prosent av kvinner i fruktbar alder har en vanskelig tid å bli gravid eller oppholder gravid. Når disse vanskelighetene oppstår hos kvinner som har blokkert eller skadet egglederne, in-vitro fertilisering kan være en løsning.

Som med alle infertilitetsbehandling, det er fordeler og ulemper ved in-vitro fertilisering.

Evne til å bli gravid

Den mest åpenbare fordelen av in-vitro fertilisering er som er gjør at kvinner som ikke kan normalt være i stand til å tenke å bli gravid. Selv om denne behandlingen alternativet er ikke perfekt, er suksessraten av in-vitro fertilisering om lag 25 prosent fra 2010.

Ingen langtidseffekter

Barn som er født via in-vitro fertilisering lider ingen langsiktige effekter. Dette er oppmuntrende til foreldre som har hatt problemer med å bli gravid, men bekymre deg for hvordan in-vitro fertilisering kan påvirke fosteret.

Drug Treatment Effects

Kvinner som gjennomgår in vitro fertilisering behandling gjennomgå hormonbehandling og medikamentell behandling. Det er bivirkninger til disse behandlingene, noen som kan kreve et sykehusopphold. Snakk med legen din for å få mer informasjon om disse risikoene.

Ektopisk graviditet

In-vitro fertilisering presenterer en høyere risiko for svangerskap utenfor livmoren. Denne typen av svangerskapet kan føre til dødsfall hvis ubehandlet. Det oppstår når et foster blir implantert i egglederne eller bukhulen.

Flere svangerskap

I løpet av en in-vitro-fremgangsmåten, er flere embryoer implantert i morens livmor. Dette øker sjansene for at prosedyren vil resultere i en multipler graviditet. Selv betraktet som en velsignelse av noen, øker en multipler graviditet risikoen for spontanabort og for tidlig fødsel.

Kostnad

In-vitro fertilisering kan være dyrt. Den gjennomsnittlige kostnaden for en prosedyre er mer enn $ 12 000, og dens suksess er ikke garantert. Mens mange par vurdere dette en liten pris å betale for å unnfange et barn, kan kostnaden av prosedyren fraråde eller forby andre fra dette alternativet.

Fordeler og ulemper av Augmentin

Fordeler og ulemper av Augmentin


Augmentin er et antibiotikum som brukes til å behandle forskjellige bakterielle sykdommer og infeksjoner. Når du går til legen for vanlige bakterielle infeksjoner som en bihulebetennelse, er Augmentin en medisin som legen din kan forskrive. Hvis du aldri har tatt Augmentin før, kan du være bekymret for de mulige fordeler og ulemper med å gjøre det. Det er alltid en god idé å undersøke medisiner før du tar det

Drug Information

De aktive ingrediensene i Augmentin er amoxicillin og clavulanic kalium. Det finnes andre merker av antibiotika med amoxicillin som sitt primære ingrediens, for eksempel en kombinasjon antibiotika laget av amoxicillin og co-amoxiclav. Dette stoffet er et antibiotikum som er i aminopenicillin og beta-laktam-familier. Dette er en resept bare stoffet, noe som betyr at du ikke kan lovlig kjøpe det over disk i butikker, apotek eller andre steder.

Pros

Augmentin har vist seg å behandle følgende bakterie vilkår: nedre luftveisinfeksjoner som bronkitt og lungebetennelse, ørebetennelse, bihulebetennelse, hudinfeksjoner og urinveisinfeksjoner. Du kan ta Augmentin når som helst på dagen uten noen vurdering av måltidene. Noen andre antibiotika krever at du tar det rett etter et måltid for å unngå kvalme og mageproblemer. Dette er ikke en bekymring med Augmentin. Augmentin er ikke vanedannende. Du trenger ikke å bekymre deg for tenåringer eller rusmisbrukere å bli avhengige av Augmentin. Augmentin er også bevist å behandle infiserte dyr og menneskebitt. Ifølge RX List nettside, pasienter som tok Augmentin erfarne bivirkninger mindre enn ni prosent av tiden.

Cons

Ifølge E-Med Expert, er Augmentin vanligvis dyrere enn amoxicillin alene. Det er en risiko for at pasienter som tar Augmentin kan få en allergisk reaksjon på stoffet. De som er allergiske overfor penicillin er mest sannsynlig allergisk mot Augmentin, siden det er i en tilsvarende par. Langvarig bruk av Augmentin kan resultere i en forverret bakteriell tilstand. Det er en sjanse for at de som tar Augmentin kunne oppleve leverskade. Denne risikoen er høyere hos pasienter over 65 år oftere enn noen annen antibiotika, har Augmentin blitt rapportert å forårsake diaré, løs avføring, kvalme, oppkast, fordøyelsesbesvær og andre gastrointestinale bivirkninger. Hudutslett kan også oppstå mens du tar Augmentin.

En liste over fordeler og ulemper med IVF

En liste over fordeler og ulemper med IVF


Infertilitet effekter ca 6,1 millioner kvinner i reproduktiv alder, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. IVF (in vitro fertilisering) er ofte et par-eller individets eneste sjanse ved unnfangelsen. En IVF prosedyren blir en manns sperm og kvinnens egg i et laboratorium. Hvis befruktning skjer, er ett eller flere befruktede egg (embryo) kirurgisk plassert inne i kvinnens livmor. Ideelt sett oppstår en graviditet. IVF har både fordeler og ulemper, og er ikke en prosedyre for å bli tatt lett på. IVF kommer med et distinkt sett av emosjonelle egenskaper og er mentalt, fysisk og økonomisk drenering for alle parter.

Pros av IVF

Den mest åpenbare pro av IVF er gravid en sunn baby - eller babyer, som 25 prosent av vellykkede IVF svangerskap resulterer i flere fødsler. For par som har prøvd alle andre fertilitetsbehandling, er IVF ofte den eneste levedyktige alternativet for å bli gravid. Flertallet av par vil bli gravid innen tre IVF sykluser, så utsiktene til å ha et sunt barn langt oppveier eventuelle ulemper for mange par.

Kostnad

IFV er en svært kostbar prosedyre, spesielt fordi de fleste forsikringer ikke dekker IVF. Den typiske kostnaden for en IVF syklus går mellom $ 12.000 og $ 15.000. Dette er en stor del av pengene, og mange par velger å ta ut store lån til å dekke utgiftene. De fleste klinikker tilbyr ikke noen penger tilbake hvis en IVF syklus ikke resulterer i en fødsel.

Emosjonell Toll

Folk som går gjennom IVF oppleve mange emosjonelle opp-og nedturer. Dette er normal, som prosessen er fysisk vanskelig på kroppen og emosjonelle fordi resultatet av hver IVF syklus er så usikker. Emosjonelle belastningen på kvinnen er ofte forsterket av IVF medisiner, som ofte forårsaker bivirkninger som depresjon og stress. Emosjonell belastning kombinert med den økonomiske byrden av IVF fører ofte konflikter i ekteskap og partnerskap.

Fysiske bivirkninger

Foruten depresjon og angst, kan medisiner som administreres under en IVF syklus forårsake hetetokter, kramper, hodepine og synsforstyrrelser. De oppgitte for å stimulere eggstokkene og produsere flere egg medisiner noen ganger føre til ovarialt hyperstimuleringssyndrom. De fleste tilfellene er milde og ikke krever noen behandling, men alvorlige tilfeller kan være farlig.

Fordeler og ulemper med å administrere oksygen til Nyfødte Via Nesekanyle

Fordeler og ulemper med å administrere oksygen til Nyfødte Via Nesekanyle


Den nesekanyle er den foretrukne metode for oksygentilførsel til nyfødte. En nesekateter er en todelt enhet plassert over den øvre leppe, slik at de hule pinner strekker seg inne i nesehulen, og som er festet til hodet bak ørene. Den leverer varmet, fuktet oksygen til babyen gjennom en slange. Denne metoden har både fordeler og ulemper som bør vurderes nøye og diskutert med babyens lege.

Metoder for oksygentilførsel

Det er tre metoder for oksygentilførsel. Den nesekanyle fremgangsmåte leverer oksygen til babyen gjennom nesehulen. Masken fremgangsmåte leverer oksygen gjennom både nese og munn via en maske som er festet til barnets ansikt av en streng eller snor festet til hver side av masken, og viklet rundt baksiden av barnets hode. Kateteret fremgangsmåte leverer oksygen gjennom et implantat i luftrøret. Dette krever at punktering av både huden og luftrøret, og kan bare blitt gjort av en autorisert lege.

Fordeler med Nesekanyle

Den nesekanyle fremgangsmåte til for å gi tilstrekkelig oksygen til å holde lungene oppblåst, og også ved å levere en høyere konsentrasjon av oksygen for å bidra til å holde barnets kropp oksygenert. Den nesekanyle er foretrukket for nyfødte over masken leveringsmetoden, fordi det er lettere å holde på plass og gir en mer direkte strømning av oksygen til babyen. Det kan også være festet til babyen med en liten del av medisinsk tape, mens masken, som kan irritere barnet, er mye mer vanskelig å sikre. Kateteret metoden er betraktet som den mer unnvikende metode for oksygentilførsel, ved at det krever innsetting av et kateter direkte inn i luftrøret og krever barnet til å forbli i sykehus for varigheten av oksygenbehandlingen. Med nesekateter-metoden, så lenge som den overordnede er riktig instruerte og følger resept, oksygen kan trygt administreres til babyen i hjemmet.

Ulemper av Nesekanyle

Ved bruk av nesekateter metode for oksygentilførsel, går pasienten risiko for perforering av neseskillevegg - etableringen av et hull eller sprekk i membranen som skiller neseborene. Denne tilstanden kan enten være asymptomatiske eller forårsake en stor del av smerte og ubehag. Mindre perforeringer er preget av en pipelyd, mens større perforeringer er sammen med smerte, blod utflod og pustevansker. En lege kan forskrive en krem ​​for å behandle hullet, og symptomene vanligvis rydde opp etter et par måneder. Men i noen tilfeller er nødvendig for operasjonen. Bakteriell forurensning er også et problem, og kan føre til spredning av lungebetennelse. Av denne grunn er det viktig at alt utstyr rengjøres før og etter bruk.

Fordeler og ulemper av Whey Protein

Myseprotein er kjent for sin høye BCAA-innhold, også kjent som forgrenede aminosyrer. Det har faktisk en høyere mengde av naturlig forekommende forgrenede aminosyrer enn en hvilken som helst mat. Dette gjør det svært høy kvalitet og vite dette går langt når man skal avgjøre fordeler og ulemper.

Funksjon

Protein i seg selv er ansvarlig for hundrevis av funksjoner i kroppen. Det hjelper med muskel bevaring, vekt vedlikehold, celle gjenfødelse, hårvekst, immunitet og sunn hud bare for å nevne et par ting.

Typer

Det er to forskjellige typer av myseprotein. De kalles whey protein konsentrat og whey protein isolat. Av de to, er whey isolat mer ren. Det er omtrent 90 prosent rent protein mens konsentratet som er 75 prosent. I tillegg form, de kommer i konsentrat, isolere og en blanding som inneholder begge varianter.

Funksjoner

Myseprotein er en av de to ekstraksjoner protein fra melken fra kuer. Det er faktisk et biprodukt av ost når det går gjennom produksjons. Annet enn en marginal mengde som finnes i melk, er det ingen faktiske matvarer som inneholder myseprotein, men det kan kjøpes i pulverisert form. Whey protein opptas godt av kroppen, og det inneholder alle de essensielle aminosyrene. Whey protein isolater er svært lav i fett, karbohydrater og laktose. Whey konsentrater er billigere, men de har høyere fett og laktose innhold. Den beste bang for buck er kombinasjonen protein pulver som har begge varianter i den. Dette pulver har også en god aminosyreprofil.

Identifikasjon

Hydrolysert whey protein er en form for myse som er mest brukt i baby formler eller til medisinske formål. Det er brutt ned i små fragmenter som kalles peptider. Denne type av myseprotein er også mindre sannsynlighet for å forårsake allergiske reaksjoner.

Whey protein er også et godt valg for vegetarianere, men bare hvis de tillater meieri i sine dietter.

Personer med laktoseintoleranse kan også ta whey protein. Men det viktigste å gjøre er å alltid få en whey isolat skjema med mindre enn 0,1 gram laktose per ss. Whey konsentrater bør unngås fordi de er generelt høy i laktose og innholdet har en tendens til å variere med forskjellige merker.

Effekter

Spise riktig mengde protein kan bidra til å lette vekt vedlikehold eller tap, kan det øke immunitet, styrke bein og reparere skadede muskelceller, spesielt rett etter en hard treningsøkt. Det er også en effektiv kilde for brannofre som protein er tapt gjennom sår og det kreves mer for helbredelsesprosessen.

Betraktninger

Selv om whey protein er en stor kilde det bør fortsatt brukes i riktige mengder. Ifølge RDA retningslinjer, den anbefalte mengden protein om dagen er 0,8 gram per kilo kroppsvekt. En annen ting å ta hensyn til er overdoser på whey protein. Kroppen kan bare behandle og fordøye så mye om gangen. Dersom en overdoser er tatt, vil det bli utskilt fra kroppen, lagres som fett eller slutt brukes for energi. Men behandling av disse store mengder protein kan virkelig skatt lever og nyrer som kan føre til problemer på veien. En mer hensyn å ta, er om du har noen allergi mot melkeproteiner, ville det være en god idé å rådføre seg med legen din før du tar whey protein.

Advarsel

Høye mengder bør ikke tas av personer med pre-eksisterende nyreproblemer. I begge tilfeller er riktig hydratisering av ytterste viktighet når supplere med myseprotein som det tar legemet mye vann til å forbrenne. En enkel tommelfingerregel er å drikke åtte, 8 oz. glass vann om dagen.

Fordeler og ulemper ved å ta jod kosttilskudd

Fordeler og ulemper ved å ta jod kosttilskudd


I utviklingsland er jodmangel et stort helseproblem. Men i USA og de resterende industrialiserte verden, er jod mangel er sjelden, ifølge Mayo Clinic. I USA, er jod lagt til som et supplement til vanlig bordsalt, som gir en viktig kilde til jod i norsk kosthold. Likevel, noen mennesker tar jod kosttilskudd, som har både fordeler og ulemper.

Regulerer Metabolic Rate

Jod er viktig for reguleringen av metabolic rate. Legemet produserer ikke jod, slik at det må skaffes fra mat, eller fra et supplement, i henhold til American Association Thyroid. Når noen er mangelfull i jod, kan ta jod kosttilskudd korrigere hypotyreose, eller under aktiv skjoldbrusk.

Regulerer østrogen i brystvev

Jod kosttilskudd kan også ha livreddende fordeler for kvinner som er mangelfull i jod. The Natural Health Information Centre hevder at jod kan beskytte brystvevet mot kreft-relaterte effekter av østrogen. Jod kan også gi en viss beskyttelse mot stråling, som kan være en bekymring med modne kvinner som planlegger regelmessig mammografi.

Hypertyreose og Hypothyroidsm

Overflødig jod kan ha alvorlige helseeffekter. Personer som ikke er mangelfull i jod, men som tar store mengder jod kosttilskudd kan utvikle hypertyreose eller overaktiv skjoldbruskkjertel. Hypotyreose er også en mulig bivirkning for folk som tidligere hadde lidd under aktiv skjoldbrusk, men som hadde gjenvunnet sunn skjoldbrusk funksjon, ifølge Merck Manuals Online Medical Libraries.

Ineffektivitet og toksisitet

National Institutes of Health sier at jod kosttilskudd er ikke nødvendigvis den mest effektive behandlingen for struma (unormal hevelse i skjoldbruskkjertelen i halsen), som er relatert til jod mangel. The American Thyroid Association advarer om at folk som tar jod, men som ikke trenger det kan utvikle autoimmune skjoldbrusk sykdom. National Health Information Centre hevder at ved svært høye doser, kan jod være giftig for mennesker.

Fordeler og ulemper av Hydroxycut Hardcore

Hydroxycut Hardcore er et kosttilskudd utformet for å betydelig brenne bort overflødig fett i kroppen din. Den kalles en termo virkning. Hydroxycut Hardcore er populært i USA, og er mest solgt i 120-pille flasker. Det er funnet på ditt lokale apotek, samt på internett. Den inneholder en blanding av hydroxycitric syre og koffein, garcinia cambogia. Både det enklere å produsere akselerert vekttap i produktets forbruker. Hydroxycut Hardcore har fordeler og ulemper.

Hydroxycut Hardcore Fordeler

Hydroxycut Hardcore øker kroppens utholdenhet. De fleste mennesker ikke har utholdenhet som trengs for å generere en trening som brenner tilstrekkelig mengde kalorier. De blir lei før noen reell vekt-tap effekter utvikle. Økt utholdenhet gir deg mer energi - og dermed en sterkere, mer effektiv trening. Hydroxycut Hardcore minsker appetitten gradvis. Mange folk fortsetter å spise som de spiste før de kraftig trening regiment. Du kan ikke gå ned i vekt hvis du ikke endre matvaner. Med en redusert appetitt, vil din del-størrelsen være mindre. Å spise små porsjoner flere ganger per dag øker stoffskiftet av seg selv. Men hjelper Hydroxycut Hardcore også øke stoffskiftet - fører til mer kalori foredling og brenning.

Hydroxycut Hardcore bivirkninger og farene

Hydroxycut Hardcore er en potent supplement og har flere advarsler - til tross for sin vekt-tap evner. Du bør ikke ta dette tillegget hvis du allerede er diagnostisert med høyt blodtrykk. Hydroxycut Hardcore tendens til å øke blodtrykket og hjertefrekvensen. Det har vært klager på uforklarlige hodepine og svimmelhet. Rastløshet, angst og skjelving kan oppstå fra koffein forbruk fra supplement. Hydroxycut Hardcore øker energi i løpet av de øyeblikkene i bruk. Men etter bruk, har det vært rapporter om ekstrem trøtthet og svakhet - også fullstendig tap av matlyst, kvalme, oppkast og selv beslag. Vanligvis bivirkningene bare vare inntil kroppen justerer seg til kosttilskudd. Men slutte å ta Hydroxycut Hardcore og se legen din bør de fortsette.

Hydroxycut Hardcore interaksjoner med andre legemidler

Hydroxycut Hardcore nye ingredienser er hovedsakelig urter og naturals. Men hvis du tar visse reseptbelagte medisiner, kan kombinasjonen utløse en negativ reaksjon. Konsultere legen din før du tar Hydroxycut Hardcore. Sjekk med legen din for din medisinske historie og medikamentkombinasjoner for å sikre din sikkerhet. Noen medisiner kombinert med Hydroxycut Hardcore produsere hjerte komplikasjoner. Noen av legemidlene inkluderer, men er ikke begrenset til: Ciozapine, noen fluorokinolonantibiotika, cimetidin, Fluvoximine og teofyllin. Også sentralstimulerende stoffer som koffein reagerer negativt til kosttilskudd - som det allerede inneholder en betydelig mengde koffein. Antibiotika og anti-depressiva vil føre koffein konsentrasjonen øker i blodet. Insomniac, nervøs, og rastløs symptomer kan føre til. Noen anti-depressiva, men er ikke begrenset til: Celexa, Lexapro, Paxil, Zoloft og Prozac.

Hydroxycut Hardcore Recall og advarsler

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) tilbakekalte 14 versjoner av Hydroxycut i mai 2009 - Hydroxycut Hardcore inkludert. Det ble meldt om forbrukerne opplever leverskader etter så mye Hydroxycut bruk. En 19-åring døde av Hydroxycut-forårsaket leversvikt. Antallet av leverskade rapporter er drastisk lite i forhold til antall forbrukere som tapet vekt. Men Hydroxycut ble frivillig tilbakekalt etter at FDA advarte sine forbrukere om risikoene. Hydroxycut produsenten uttalte at sikkerheten var deres største bekymring. Også var det rapporter om abdominal blødning og blod i avføringen mens du tar supplement. For kvinner var det rapporter om unormal vaginal blødning. Etter tilbakekallingen, ble Hydroxycut fornyet inn en urte, naturlig formel - som har minsket sjansen for alvorlige bivirkninger. Imidlertid er forsiktighet fortsatt nødvendig ved bruk av dette tillegget.

Fordeler og ulemper av Rigid gass permeable kontaktlinser

Fordeler og ulemper av Rigid gass permeable kontaktlinser


Kontaktlinser, en felles løsning på synsskarphet problemer, la wearers å ha perfekt syn uten briller. Det finnes to hovedtyper av objektiver: stive gass permeable linser og myke kontaktlinser. Begge typer objektiver har flere betydelige fordeler og ulemper som er viktige å vurdere når du bestemmer hvilken type du skal ha.

Holdbarhet

En av de største fordelene med stive gass permeable (RGP) linser er at de er mer holdbare enn myke kontakter. Et par RGP linser kan vare i flere måneder eller år, mens myke kontaktlinser må vanligvis skiftes ut etter en måned, og noen typer må byttes oftere. RGP linser er mindre sannsynlig å rive enn myke kontakter, noe som betyr at det er mindre sannsynlighet for å måtte erstatte dem på grunn av utilsiktet skade.

Lens Care

Ifølge American Optometric Association (AOA), RGP linse er lettstelte. Myke kontaktlinser krever nøye lagring i containere og vaske med saltoppløsning, mens RGP linser er mer motstandsdyktig mot skader ved rengjøring.

Eye Comfort

En av ulempene ved RGP kontaktlinser er at de kan føle ubehag i øyet, spesielt i utgangspunktet. Myke kontaktlinser kan føle seg komfortabel første gang du bærer dem, men RGP linser vanligvis tar litt tid å venne seg til før de føler seg komfortabel. Når øynene justere de kan være like komfortabel som myke kontaktlinser, men hvis du slutter å bruke dem for en stund og deretter starte igjen du kan oppleve ubehag som du omstille til å bruke dem.

Lens slippage

Ifølge Mayo Clinic, kan RPG objektiver være mer utsatt for slipping av midten av øyet så myke kontaktlinser. Når et objektiv slips av øyet, kan det føre til irritasjon og ubehag og kan være vanskelig å komme ut igjen uten hjelp fra en annen person for å finne linsen i øyet.

Losing Lenses

Siden RGP kontakter er laget for å vare lenger enn myke kontakter, å miste en fastlege objektivet er vanligvis mer kostbart enn å miste en myk kontakt. For eksempel mange myke kontaktlinser wearers har endagslinser hvor hvert par linser koster mindre enn en dollar, så å miste det ene glasset er ikke til stor bekymring. Å miste en fastlege linsen kan være spesielt plagsom hvis brukeren ikke har noen ekstra objektiver på hånden. På lang sikt, hvis du ikke mister linsene og er i stand til å ta vare på dem på riktig måte, kan RGP linser koster mindre enn myke kontakter.

Fordeler og ulemper ved en Optometrist

Fordeler og ulemper ved en Optometrist


Den første tur til en optiker kan være like nervepirrende som det er spennende. Det er mange fordeler og ulemper til å se en optometrist, men det er opp til deg å avgjøre hvis fordelen oppveier risikoen.

Bad News vs Good News

En av de vanligste ulempe å besøke en optiker er at du kan få dårlige nyheter. Alvorlighetsgraden av øyeproblemer varierer fra astigmatisme til glaukom. Imidlertid er fordelen av å gå til en optiker at hvis disse øye problemer er fanget i tid de behandles lett før de kan bli mer alvorlig.

Kontakter eller briller?

Selv om ingen vil deres øyne skjult av briller eller nyter vedlikehold av kontakter, er den gode nyheten at det er et valg. Mange stiler av moteriktige briller er tilgjengelig. Brille resepter kan også bli omgjort til solbriller. Kontakter kan gi en endring av øyenfarge hvis resept ikke er for høy, noe som kan være svært fasjonable, også. Briller eller kontakter er det billigere valg, men Lasik kirurgi er også et alternativ. Din optiker kan gi din kriminal briller eller henvise deg til en LASIK kirurg hvis du ønsker det.

Money, Money, Money

Kostnaden for øye omsorg er en ulempe, spesielt hvis det ikke forsikring er på plass for å betale regningen. Fra synsundersøkelser til eyewear, se en optometrist koster en betydelig sum penger. Som en fordel, er forsikring tilgjengelig i de fleste stater som kan bistå med visjon kostnad hvis man oppfyller visse kriterier. Noen steder selv vil hjelpe barn få gratis briller. Mange ressurser er tilgjengelige hvis man tar seg tid til å se etter dem.

Hvordan å veie fordeler og ulemper med de Nutrisystem Diet

Hvordan å veie fordeler og ulemper med de Nutrisystem Diet


Har du tenkt på å prøve Nutrisystem, men er fortsatt usikre? Les videre for fordeler og ulemper slik at du kan bestemme selv.

Hvordan å veie fordeler og ulemper med de Nutrisystem Diet

Pros av Nutrisystem Diet

•  Vurdere bekvemmeligheten av pre-pakket mat. For ytterligere å legge til det praktiske, er all mat som oppbevares ved romtemperatur.

Tenk at Nutrisystem er stadig revidere oppskrifter basert på tilbakemeldinger fra kunder. Jeg har definitivt lagt merke til en forbedring i flere av elementene i den tiden jeg har vært på programmet.

Tenk hvis du er noen som ville dra nytte av gratis online support. Du kan snakke med en rådgiver eller delta i diskusjonen i samfunnet. Du kan også spore din vekt-tap fremgang.

Tenk at noe av maten er velsmakende (vel, for diett mat som er). Hvis jeg kunne få min kjøtt-og-poteter mann til å prøve noen av forrettene og selv han likte dem, er at en sann testament av smaken.

Husk at det er ingen i-person møter eller veie-ins, som gjør at de av oss som er veldig opptatt luksusen av å gjøre alt på nettet.

Husk at du hele tiden å spise på dette programmet. Det er måltider og snacks fem ganger per dag. Dette er definitivt en bonus for de som alltid er sulten.

Ulemper med Nutrisystem Diet

Tenk at noe av maten er smakløst, kjedelig og noen ganger helt ugjenkjennelig. Dette er diett mat, men kom igjen: litt mer smak please!

Husk at maten er dyr. Forvent å betale over $ 5 for en flatbrød pizza som er litt mer smaksrik enn papp. Nesten $ 2 for en candy bar dessert virker litt høy. Du vil bli beskytningen ut omtrent $ 300 for hele programmet, og dette er bare hvis du får auto-forsendelse.

Tenk så godt at det er mange matvarer som skal legges i tillegg til de pre-pakket Nutrisystem matvarer. Du kjøper frukt, grønnsaker og proteiner for å legge inn. Dette øker kostnadene for denne dietten videre.

Ta i betraktning at denne dietten programmet (Unlke den populære Jenny Craig) er helt online. Så det er ingen møter for å gå til, og ikke veie-ins med en rådgiver. Hvis du trenger konstant motivasjon eller støtte, kan dette ikke være diett plan for deg. Nutrisystem egentlig er mer av et måltid plan snarere enn en diett. Mens nettstedet antyder trening, hvis du ikke gjør det, som finner ut?

Vit at kundeservice er ikke så stor. Hver gang jeg ringte på telefonen for å snakke med noen om programmet, var jeg på vent i mer enn 30 minutter. Ikke bare var dette frustrerende, men det fikk meg til å henge en opp et par ganger, noe som medførte at jeg ikke fikk spørsmålet mitt besvart.

Tenk på delene, som er ganske liten. Jeg var litt sulten på først etter å ha prøvd noen av de matvarer, og dette var etter å ha lagt min egen mat.

Hint

  • En måned med pre-pakket mat kommer på dørstokken, legge til frukt og grønnsaker, og du er klar til å gå.
  • Hvis du er på et budsjett, være skeptisk til gjentakende kredittkortbelastninger fra auto-forsendelse.

Hva er fordeler og ulemper ved rehabiliteringsmuligheter?

Hva er fordeler og ulemper ved rehabiliteringsmuligheter?


Når en person blir avhengige av narkotika eller alkohol, en av de beste alternativene for å bryte vanen er å gå inn rehabiliteringsmuligheter. Men disse anleggene har fordeler og ulemper, og kan ikke være det beste valget for alle. Å vite forskjellene mellom typer sentre og veier fordeler og ulemper kan hjelpe den rusavhengige gjøre det beste valget.

Typer rehabilitering fasiliteter

Når en person bestemmer seg for å gå til rehabilitering for narkotika eller alkohol avhengighet, har han flere alternativer med hensyn til hva slags anlegg han kan velge. Noen sentre er privateid, og de har en tendens til å være dyrere enn offentlige anlegg. Noen byer tilbyr gratis sentre. Stiler av sentrene kan variere også, fra villmarks retreats til sykehus.

Det er også mulighet for innleggelse eller polikliniske tilbud. Den rusavhengige søker hjelp bør vurdere alle alternativer når du velger et senter, for å bedre sikre sin sannsynlighet for å bo for varigheten av behandlingen.

Pros

Den åpenbare fordelen for å legge inn et rehabiliteringssenter er at det kan hjelpe en person kunne kjempe en narkotikaavhengighet. Riste vane kan være vanskelig for den rusavhengige å gjøre på egen hånd, slik at rehabiliterings anlegg gir et fellesskap for å hjelpe henne gjennom prosessen. Hvis det er en innleggelse anlegg, 24-timers omsorg av fagfolk er tilgjengelig. Disse sentrene tilbyr også et trygt, strukturert miljø for en rusavhengig å begynne å gjenoppbygge livet hennes over en lengre periode.

Cons

For innleggelser, når en person er på et rehabiliteringssenter full tid, ulempene inkluderer prisen på behandling, være borte fra hjemmet, og problemer med helse forsikringsselskaper, som kanskje ikke betale for dyrere innleggelse alternativ. Poliklinisk behandling, men som samtidig er billigere, kan bli svekket av den enkle tilgjengeligheten av narkotika og av mangel på konstant samfunnet støtte.

Hvordan veie fordeler og ulemper ved Middelhavet Diet

Hvordan veie fordeler og ulemper ved Middelhavet Diet


Middelhavet Diet er basert på tradisjonell mat til folk som bor nær Middelhavet, hovedsakelig i landene i Hellas og Italia. Dietten er rik på sunne fet mat og naturlige oljer, særlig olivenolje, som er den viktigste ingrediensen i mange av kostens retter. Hjertet sunt kosthold inneholder også sjenerøse porsjoner med frukt og grønnsaker, og masse fisk og sjømat. Studier har vist at utstrakt bruk av olivenolje er spesielt nyttig i valgkrets av hjertesykdommer og visse typer kreft. The American Heart Association anbefaler denne dietten som svært sunt for hjertet og blodomløpet. Middelhavet Diet har mange helsefordeler, men disse proffene må veies opp mot flere viktige faktorer.

Hvordan veie fordeler og ulemper ved Middelhavet Diet

Veiing av argumenter for og imot av Middelhavet Diet

Gjør omfattende undersøkelser før du bestemmer deg for å ta fatt på Middelhavet Diet. Lag en liste over fordeler og ulemper for å hjelpe deg å avgjøre om denne dietten er riktig for deg. Noter ned alle argumenter i en kolonne, og alle ulemper i en tilstøtende kolonne for enkel referering.

Merk den største fordelen og den største risikoen på listen din. En viktigste fordelen av Middelhavet Diet er at det er svært sunt for hjertet. Studier har vist at en streng Middelhavet diett reduserer risiko for hjertesykdom og andre kardiovaskulære sykdommer. Noen av ulemper med dietten inkluderer den høye prisen for mat og vanskeligheten med å anskaffe de tradisjonelle matvarer, som frukt og grønnsaker, under visse årstider.

gå forsiktig ned på listen, sammenligner hver pro til hver con. Vurdere hvilke fordeler du håper å få fra kostholdet, og hvordan de negative sidene kan påvirke dine beslutninger.

Finn ut om fordeler oppveier ulempene eller omvendt. Hvis det er et større antall argumenter eller ulemper, vil det hjelpe deg å vurdere hvor vanskelig eller lett det ville være for deg å følge denne dietten.

Prøv dietten i minst en uke eller to for å se om du kan fullføre kravene. Men hvis cons oppveier proffene, vil du kanskje vurdere å prøve en annen diett mer egnet til dine behov.

Hint

  • Start aldri noen diett uten å rådføre deg med lege eller ernæringsfysiolog først.

Den Fordeler og ulemper ved Hjelpemiddelsentralen

Den Fordeler og ulemper ved Hjelpemiddelsentralen


Tekniske hjelpemidler kan drastisk forbedre livene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Undersøke fordeler og ulemper med denne teknologien kan hjelpe deg å velge den beste teknologien for deg eller din kjære.

Funksjon

Tekniske hjelpemidler må hjelpe en person med nedsatt funksjonsevne fungere mer selvstendig. Hvis teknologien bidrar ikke til funksjonalitet, kan det bli en hindring i stedet for en hjelp.

Tilgjengelighet

Forsikringsselskaper og skoler noen ganger gi tilskudd til tekniske hjelpemidler; ellers må den enkelte dekke kostnadene for hjelpemidler selv. Rimelige tiltak, for eksempel en blyant grep, kan ikke utgjøre et problem, men annen teknologi, slik som et cochleaimplantat, kan koste titusenvis av dollar.

Størrelse

Tekniske hjelpemidler kan være små som et høreapparat eller klumpete for eksempel en rullestol. Liten teknologi gir vanligvis mer bekvemmelighet, men kan ikke ha alle de nødvendige funksjonene. Større teknologi kan ha flere funksjoner, men kanskje ikke så bærbar.

Misforståelse

Noen kan bekymre deg for at tekniske hjelpemidler gjør enkeltpersoner til å bli altfor avhengig av en enhet. Til syvende og sist, en person med en funksjonshemming fungerer mer uavhengig som følge av tekniske hjelpemidler.

Fordeler og ulemper med Soy Milk

Juryen på soya er fortsatt ute. Mens soya har vært et fast innslag i kostholdet til asiater i århundrer, det er bekymringer om hvordan soya er behandlet for å møte moderne krav og om behandlingen er å skape større problemer enn fordelene soya gir. Enten du er ute etter soya produkter for å lindre laktoseintoleranse problemer, noe som gir et protein erstatning i din diett eller annen grunn, vil du ønsker å forstå fordeler og ulemper.

Å spise soya

Det er mange soyaprodukter på markedet. Soyamelk er en av de mest vanlige som er soya formel for spedbarn. Andre soyaprodukter som du kan komme over på markedet eller på en restaurant inkluderer tofu, miso og tempeh. Selvfølgelig er det alltid soyabønne verket. Mange har erstattet meieri melk, ost og iskrem med soya-baserte produkter.

Processing Soy

Tradisjonelt soya ble fremstilt i en prosess som kalles gjæring. Gjennom denne prosessen, er mange av de naturlig forekommende toksiner i soyabønne fjernet. Dette er en langsommere prosess enn den moderne prosess som involverer bleking av soya, varme-sprengning og pumping bønner med tilsetningsstoffer. Den tradisjonelle måten presser soyabønnemasse, mens den moderne prosessen bare knuser bønne. Det fjerner ikke bare giftstoffer, men det kan legge andre konserveringsmidler og andre farlige mineraler.

Fordeler

Soya har blitt populært på grunn av de mange fordelene det har for å redusere kronisk sykdom. Soya kan bidra til å redusere effektene av hjertesykdommer og lavere dårlige kolesterolet og triglyserider. Dette er viktige elementer i å kontrollere hjertesykdommer og forebygge hjerteinfarkt og hjerneslag. I tillegg til sine fordeler til hjertet ditt, mange soyaprodukter er en rik kalsiumkilde. Det er også brukt i behandling av menopause symptomer. Soya har også vist seg å bidra til å forhindre prostatakreft.

Ulemper

Mange av fordelene med soya har kommet i søkelyset. The American Heart Association venter på mer forskning må gjøres for å verifisere fordelene av soya i hjertet helse. I tillegg er det reproduktive problemer hos barn som er oppvokst på soya formel og bruke mange soyaprodukter tidlig i livet. Dette inkluderer lavere testosteron, lavere sperm teller og infertilitet hos jenter. I tillegg kan soya øke risikoen for brystkreft hos kvinner ved å tilsette høye nivåer av østrogen. Det er forslag om at flere lærevansker er et resultat av høye mangan nivåer i soyaprodukter under barnets hjerneutvikling.

Soya og Du

Det er viktig å diskutere med legen din eller kostholdsekspert fordelene ved en høy soya diett for deg og din familie. Hver persons situasjon er annerledes. De som erstatter meieri melk med soyamelk fordi de er laktoseintolerante, men er fortsatt forbruker andre proteinkilder kan ikke ha høy risiko. De på vegan dietter kan være lurt å vurdere andre kilder til protein for å ikke ta i giftige nivåer av mineraler og bakterier som finnes i soyaprodukter ikke behandlet i tradisjonelle midler. Som med de fleste ting, er moderasjon nøkkelen - spesielt til mer forskning som kan gjøres om soya.

Fordeler og ulemper av behandlinger for ADHD

Fordeler og ulemper av behandlinger for ADHD


Barn med attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) har problemer med å holde fokus og kontrollere sine impulser. Forskjellige behandlinger er tilgjengelige, de vanligste er endringer i kostholdet, vitamintilskudd, fysiske endringer, homøopati og medisinering. Hver av disse behandlinger for ADHD har både fordeler og ulemper. Dessverre er det ingen kur for ADHD, slik at folk kan ha til å prøve mer enn én behandling før du finner den beste behandling for et bestemt barn.

Kosttilskudd endringer

En alternativ behandling er Feingold Diet, som fjerner kunstige tilsetningsstoffer, kunstige fargestoffer, kunstige søtstoffer og konserveringsmidler fra kostholdet (se Ressurser nedenfor). Fordelene er at barnet ikke trenger å ta reseptbelagte medisiner og vind opp med å spise et mye sunnere kosthold. Imidlertid kan barna føle seg begrenset og misliker ikke får lov til å spise samme mat som andre barn spiser. Ikke alle barn svarer godt til de endringer i kostholdet, noe som resulterer i mye arbeid med lite payoff.

Vitamin kosttilskudd

Vitamintilskudd, slik som Omega-3 vitaminer, blir ofte brukt som behandling for ADHD. En studie fant at tilskudd av Omega-3 og Omega-6 behandlet ADHD symptomer samt reseptbelagte medisiner for ADHD (se Ressurser nedenfor). Med denne tilnærmingen, kan et barn unngå å ta reseptbelagte medisiner, og kostnaden av kosttilskudd er lave. Dessverre ikke alle barn reagerer på kosttilskudd og finne kosttilskudd som ikke smaker "fishy" kan være en utfordring.

Fysiske endringer

Få nok søvn og holde en strukturert tidsplan kan hjelpe behandle ADHD symptomer. Andre fysiske behandlinger inkludere får mye mosjon, delta i kampsport og delta i yoga og meditasjon. Alle disse aktivitetene er bra for et barn, og de fleste er gøy. Men for mange barn med ADHD, disse endringene er ikke nok til å forbedre barnets fokus og kroppskontroll. Den eneste ulempe for denne behandling er mangelen på effektiviteten hos noen barn.

Homeopati

Homeopati bruker naturmidler (se Ressurser nedenfor) for å behandle ubalanser i kroppen som forårsaker ADHD. Homeopati er tilpasset barnet og bruker naturlige ingredienser fremfor reseptbelagte medisiner for å behandle ADHD. Men det kan ta mye prøving og feiling for å finne den rette kombinasjonen, forutsatt at man kan bli funnet, og barnet må unngå å spise visse matvarer (for eksempel mint) som motvirker behandlingen.

Medisinering

Ritalin i sin variantformer er det eneste reseptbelagte medisiner som vellykket behandler ADHD. Ritalin kan være svært effektiv i behandling av symptomene på ADHD mens stoffet er i barnets kropp. Dessverre er Ritalin klasse II narkotika, som er tett regulert, og har en rekke bivirkninger, de vanligste er mangel på matlyst (noe som resulterer i vekttap) og søvnløshet. Barn med underliggende hjertesykdommer kan ikke ta Ritalin.

Fordeler og ulemper med Lamaze

Lamaze metoden er ansatt under graviditet og fødsel å lære kvinner å svare positivt på smerten av arbeidskraft. Mødre og deres partnere er lært fokusert pusteteknikker, bevegelse og posisjonering, massasje og velvære i hele arbeidsmarkedet. Fremgangsmåten er ment å bidra til prosessen av arbeidskraft uten bruk av narkotika. Selv om denne fremgangsmåte er meget benyttet, er denne metoden ikke nødvendigvis riktig for alle. Å vite fordeler og ulemper med Lamaze er viktig i å gjøre en utdannet og hensiktsmessig avgjørelse i fruktbar prosess.

Support of Natural Childbirth

Lamaze metoden er helt naturlig og ikke krever bruk av medisinsk tilsyn eller narkotika, noe som gjør det til et populært alternativ blant mange kvinner. Mens tidlig Lamaze fokusert på regimented puste, klasser nå er forbundet med avslappede miljøer og har dyktige lærere som gir psykologisk rådgivning. Ifølge Lamaze International, er filosofien til Lamaze at opplevelsen av fødselen er ment å være normalt og naturlig, og at kvinner har en iboende evne til å føde. Kvinner som bruker denne metoden ofte berømme givende resultater.

Emosjonelle og psykologiske fordeler

Mens Lamaze fremmer naturlig fødsel, er det mulig å øve på Lamaze metoden, og bestemmer seg for å ha en epidural under fødselen. Populariteten av metoden skyldes i stor grad vekt på individuelle personlighet og samspillet mellom kropp, sinn og miljø. Kvinner kan bli mer utdannet om og involvert i prosessen med fødsel, noe som ofte reduserer frykt. Lamaze metoden fokuserer på konsentrasjon og pust i motsetning til avslapning. Utnytte en fødsel partner, pusteøvelser lære kvinnen å slappe av sine muskler under en sammentrekning. Den lærer kvinner å unngå frykt om tvil om levering og til i stedet svare på sammentrekningene som stimuli og ikke smerte. Fordeler med Lamaze er i stor grad følelsesmessige og psykologiske som den fokuserer på å gi et positivt miljø og trivsel under levering.

Generelt Ulemper

Uavhengig av tanken på fødsel uten smerte, smerte vil være tilstede på tross av praksis i Lamaze metoden. Respons på smerte varierer blant alle kvinner, og noen kan finne ideen om naturlig fødsel eller læren til Lamaze er ikke nok til å bekjempe denne smerten. Mange kvinner blir bekymret for den smerten de føler under fødsel, og føler at det indikerer et problem med levering. Bruken av en partner er også nødvendig, gjerne med foreldrene jobber sammen som et team. Dette er et tillegg som kan være vanskelig for noen kvinner. Lamaze er kanskje ikke i stand til å forberede seg på komplikasjoner som kan oppstå.

Minimal effekt på smerte

Ifølge en undersøkelse utført av Melzack i 1984 ser på smerten ved fødsel ved hjelp av McGill smerteskala, var det ingen konsekvent eller statistisk signifikant reduksjon i gjennomsnittlig smertescore for pasienter som bruker Lamaze i barsel. I en 2007 studie i "Kunnskapsbasert komplementær og alternativ medisin," Michel Tournaire og Anne Theau-Yonneau fant at under den aktive fasen av utvidelse eller under fødselen, er flere konvensjonelle analgetika ofte nødvendig. Studien antyder Lamaze og andre former for komplementær medisin gjøre lite for å bekjempe den faktiske smerte involvert i levering og kan fungere kun som en distraksjon under tidlig innsettende smerte bare.

Kostnads ​​Ulemper

Lamaze metoden krever mye engasjement og tålmodighet, og kan være kostbart. Klasser krever utdannede og sertifiserte fagfolk. For å bli medlem av Lamaze International samfunnet, avgifter i USA USA USA varierer fra $ 75 dollar til $ 115 dollar som i 2010. En typisk Lamaze kurs involverer minst tolv timer instruksjon og begrenser oppmøte til et visst antall par. Kursene er ofte seks uker og kan koste rundt $ 150.

Fordeler og ulemper av motoriserte rullestoler

Motoriserte rullestoler styres av hendene, munnen eller andre mest effektive kroppsdeler, som er viktige for folk som ikke har full bruk av sine våpen. For noen er det ikke et alternativ; på grunn av deres begrensninger, er en manuell rullestol utelukket. For dem som har et valg, er det viktig å kjenne til fordeler og ulemper med motoriserte rullestoler.

Holdbarhet

Motoriserte rullestoler er heavy-duty og mer holdbar enn manuelle seg. De er godt egnet for utendørs og noen enda for ulendt terreng.

Comfort

Motoriserte rullestoler har mer komfortable seter, noen også med kapteinens-stil seter, skrå seter og hvile ryggen.

Kostnad

På den annen side, motorisert rullestol er mye dyrere enn manuelle de.

Non-Sammenleggbar

Noen motoriserte rullestoler er sammenleggbare, og sammen modeller er kostbar. Eiere må ha tilgang til en stor bil til å transportere ikke-sammenfold stoler.

Størrelse

Motoriserte rullestoler er større enn de fleste manuelle de, noe som kan føre til problemer med å få gjennom dører og ganger.

Lade

Siden motoriserte stoler jobbe fra batterier, må folk alltid holde lading behov i tankene.

Fordeler og ulemper ved Computed radiografi

Beregnet radiografi (CR) blir stadig mer utbredt, og er stadig å erstatte konvensjonell røntgen. CR benytter en avbildningsplate i stedet for en filmkassett lastet for å oppnå bildet; bildeplaten er lastet inn i en CR-leser og skannet. Bildene vises på en arbeidsstasjon skjerm og kan være digitalt endret, overført eller lagret. Selv beregnet radiografi er inngangsporten til digital bildebehandling, det har både fordeler og ulemper.

Fordel: Kostnad

CR kan være kostnadseffektivt for en x-ray avdeling eller medisinsk kontor som ønsker å konvertere fra konvensjonell til digital radiografi, siden det kan gjennomføres med dagens konvensjonelle røntgenutstyr uten å bruke ekstra penger på nye røntgenutstyr. Dessuten er det ikke behov for film. CR benytter avbildningsplater som kan brukes om igjen opp til 40 000 ganger, og dermed eliminere kostnadene ved dyre røntgenfilmen og filmfremkalling. Når bildet er oppnådd og skannet, blir bildeplaten fjernes og prosessen kan gjentas.

Fordel: Bilde Distribusjon

Fordi CR produserer digitale bilder, kan bildene overføres enkelt og kjapt til forskjellige avdelinger på et sykehus, for eksempel akuttmottaket eller intensivavdelingen (ICU). I sekunder, kan en ortopedisk kirurg se et bilde i operasjonsstuen som ble tatt i x-ray avdeling. Bildene kan også overføres til en CD, der pasienten kan ta med seg til en lege kontor.

Ulempe: Økt stråling

Økt eksponering stråling er uønsket og må holdes på et minimum. Støy, et vanlig brukt ord i radiologi som refererer til "kornethet" på et bilde, oppstår når en lav stråling benyttes. Måten å redusere støy er å øke eksponeringsteknikk, noe som resulterer i økt stråling til pasienten. Den økte stråling kan også tilskrives eksponeringsfaktor kryp, som oppstår når en teknolog velger en høyere eksponering teknikk enn nødvendig, på grunn av faktorer forbundet med å bruke CR.

Ulempe: Teknolog Tilfredshet

Med utviklingen innen bildekvalitet og etterbehandling oppnås ved CR, kan radiologiske teknologer kompensere for eksponering teknikk unøyaktigheter ved å justere teknikken i etterbehandling fase av bildene snarere enn på tidspunktet for eksponering. Dette er en ulempe fordi det kan stimulere godhet fremfor presisjon med teknikker for eksponering, noe som kan resultere i overeksponerte eller undereksponerte bilder.

Den Fordeler og ulemper ved et endoskop

Endoskopi er en av de største nyvinningene i innen medisin og kirurgi. Det tillater en lege å se gjennom de forskjellige deler av kroppen uten smerten av en større operasjon. Vanligvis satt inn i de naturlige åpninger i kroppen, som definert av National Institutes of Health, er et endoskop en lang fleksibel slange med et objektiv i den ene enden og et videokamera i den andre. Det er mange fordeler og ulemper ved bruk av et endoskop for medisinske prosedyrer.

Sikkerhet

Bortsett fra sin enkelhet, er endoskopi også lav-risiko. Den eneste situasjon en pasient ikke kan bli undersøkt ved bruk av et endoskop er når han er sett å være uegnet for anestesi. Endos lave sykelighet og dødelighet gjenspeiler også sikkerheten til prosedyren, ifølge American Cancer Society.

Mucosal Sensitivity

Et endoskop er konstruert for å ha stor følsomhet for tarmslimhinnen - det fuktig vev lining tarmen (og andre kroppshulrom). Slik følsomhet gjør det til et effektivt verktøy for å projisere dype slimhinne grafikk - slik legen å effektivt vurdere fordøyelsessystemet. Det er også gode på å skaffe prøver av dette vevet for videre laboratorietesting.

Sykdom Dokumentasjon

Endoskopi kan også dokumentere sykdommer ved å generere videoer og fotografier. A "videoendoscope" eller en "fiberoptisk endoskop" har disse evnene.

Små Samples

Siden størrelsen på linsen for et endoskop er meget liten for å passe inn i kroppens naturlige åpninger, blir prøven kan den generere også begrenset opp til 2 til 3 mm dype.

Mulige komplikasjoner

Noen komplikasjoner kan oppstå når endoskopisk prosedyre ikke er riktig administrert. Dårlig biopsi teknikk kan skade indre organer som blir observert. I tillegg kan for mye press eller tvang i å flytte endoskopet føre til komplikasjoner som spenner fra perforering og vaskulære flenger til overdreven blødning i slimhinnene.

Ifølge American Society for Gastrointestinal Endoskopi, kan komplikasjoner også passes på hvis endoskopet ikke er skikkelig rengjort mellom pasienter. I "Holde Endoskopi Trygg," ASGE bemerker at hver endoskop bør gjennomgå mekanisk og kjemisk rensing, skylling og tørking mellom bruker. Når rengjort skikkelig, "sjansen for at en alvorlig infeksjon kan overføres ved endoskopi er bare ca 1 i 1,8 millioner," ASGE sa.