Digidexo.com

overlevelse ved livmorhalskreft

Hva er farene ved livmorhalskreft?

Livmorhalskreft er preget av ukontrollert modning og spredning av kreftceller til stede i livmorhalsen (det organ som forbinder vagina med livmor). Per National Cancer Institute, er livmorhalskreft en av de vanligste kreft skjema som påvirker kvinner, og står for om lag 4000 dødsfall hvert år. Ifølge en Mayo Clinic studien, har forskjellige stammer av humant papillomavirus (HPV) blitt funnet å spille en betydelig rolle i utviklingen av denne kreft form. Imidlertid har effektive og nyttige behandlingsmetoder komme opp som har betydelig redusert de dødelighet av livmorhalskreft.

Humant papillomavirus Infeksjon

Humant papillomavirus er en seksuelt overførbar sykdom. Enkelte stammer av viruset, slik som type 16 og type 18, skade cellene på livmorhalsen, konvertere dem til aggressive og ondartede kreftceller. The Mayo Clinic sier at kvinner har et større antall seksualpartnere eller kvinner som har sex før fylte 18 år, er på en forhøyet fare for å bli smittet av viruset og utvikle livmorhalskreft.

Seksuelt overførbare sykdommer

The Mayo Clinic rapporterer at kvinner lider av seksuelt overførbare sykdommer (SOS) som gonoré, HIV / AIDS, klamydia og syfilis, blant andre, har en økt risiko for å utvikle livmorhalskreft. De ovennevnte sykdommer ofte skade cellene lining reproduktive organer, noe som gjør dem utsatt for spredning og vekst av kreftceller.

Andre risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic, har en sårbar og svak immunsystem, familiehistorie med kreft, røyking og etnisk bakgrunn er noen av de vanligste risikofaktorer for livmorhalskreft. Black kvinner har blitt funnet å være mindre sårbar og utsatt for å utvikle kreft formen sammenlignet med sine motparter hvite, selv om Årsaken er ukjent.

Vanlige symptomer

Livmorhalskreft er ofte en langsom modning kreft form, sjelden produsere tegn og symptomer i de første stadiene. Men noen av de tegn og symptomer som utvikler seg med spredning og modning av kreftcellene er blødning gjennom skjeden under samleie samt perioder, stygg og bitter utflod fra skjeden og ubehag og smerter i nærheten av bekken.

Pap Test

En pap testen er en av de mest vanlig diagnostisk metode som brukes for å detektere og diagnostisere kreft i livmorhalsen. I denne metoden, er noen få celler lining cervix børstet av av lege og deretter sende til laboratorier for videre undersøkelse for alle typer kreftsvulster.

Overlevelse for Stage 2B Livmorhalskreft

De fem-års overlevelse for livmorhalskreft i Stage 2B er 75 til 78 prosent, ifølge American Cancer Society. Denne prisen er en vesentlig bedre enn 47- til 50-prosent overlevelse for Stage 3 livmorhalskreft, men ikke like bra som hos Stage 1 livmorhalskreft, som i området fra 80 til 95 prosent.

Definisjon

Stage 2 livmorhalskreft skiller seg fra Stage 1, avhengig av om kreften har spredd seg utover livmorhalsen. Hvis kreften ikke har spredd seg utover livmorhalsen, er kreft anses Stage 1. Hvis den har spredd seg, det er ansett Stage 2.
Innenfor Stage 2, er ytterligere to klassifikasjoner gjort: Stage 2A og Stage 2B. Kreften er ansett for å være på trinn 2A hvis den har spredt seg til de øvre to tredeler av skjeden, men ikke til vev som omgir livmoren. Kreften er klassifisert som Stage 2B når det har påvirket vev rundt uterus.

Behandling

Standard behandling for kreft i livmorhalsen Trinn 2B er vanligvis en kombinasjon av stråling og kjemoterapi. Strålingsterapi kan omfatte ekstern stråling fra en maskin som tar sikte stråling ved kreft-berørte området og interne strålingsterapi, hvor radioaktivt materiale er plassert inne i legemet i nærheten av kreft.

Side Effects

Stråling og kjemoterapi behandlinger for Stage 2B livmorhalskreft kan føre til tretthet, kvalme, oppkast og diaré. Cellegiften kan føre til hårtap. Det kan også føre til en økt sjanse for infeksjoner og unormal blødning eller blåmerker. Noen ganger kan det føre til ufruktbarhet eller for tidlig overgangsalder.
Strålingsterapi kan føre til arrvev i vagina, noe som resulterer i smerter ved samleie. Andre bivirkninger er for tidlig overgangsalder, solbrenthet lignende hudskade, hoftebrudd, lave hvite eller røde blodceller og blæreproblemer.

Clinical Trials

Pasienter kan være lurt å vurdere en klinisk studie. En slik studie kan gi tilgang til cutting-edge kreft behandlinger som kanskje eller kanskje ikke fungere bedre enn standard behandling. Delta i en klinisk studie kan omfatte mottak enten eksperimentell behandling blir testet i rettssaken eller standard (kontroll) behandling. Du kan finne kliniske studier ved å sjekke National Cancer Institute PDQ Cancer Clinical Trials Registry (se Ytterligere ressurser).

Etter behandling

Legen din vil trolig gjennomføre videre testing når behandlingen er ferdig å bestemme sin effektivitet og for å overvåke tilstanden din. Hvis du på et tidspunkt, tester bestemme kreften har dukket opp igjen, kan legen anbefale andre behandlingstilbud som kan omfatte kirurgi, ytterligere stråling og kjemoterapi eller en klinisk studie.

Hvordan oppdage livmorhalskreft

Livmorhalskreft dreper ca 4000 kvinner hvert år i USA. Nøkkelen til overlevelse fra Livmorhalskreft er tidlig oppdagelse. En enkel, ikke-invasiv test kan utføres på legens kontor for å skjerme deg for livmorhalskreft. Påvise sykdommen i en tidlig fase er nøkkelen til å hindre at kreften sprer seg i hele kroppen din. Det anbefales at alle kvinner i alderen 21 år og eldre har en årlig, rutinecelleprøve. Foreløpig er det to tester tilgjengelig for å oppdage unormale livmorhalsen, rutine Pap test og en ny, flytende basert celleprøve. Celleprøver finnes enkle tester som er lett administreres av legen din. Hun vil forsiktig skrape innsiden og utsiden av livmorhalsen og sende smøre, eller celler, til en patolog som vil undersøke cellene for noe unormalt.

Bruksanvisning

•  Gjør en avtale med legen din. Enhver familie utøveren kan utføre en celleprøve, men helst vil du se en gynekolog. En gynekolog spesialisert seg på kvinners reproduktive helse.

Se legen din. Under avtalen, vil legen utføre en rutinemessig undersøkelse inkludert en celleprøve.

Forstå fakta. Å ha en årlig celleprøve reduserer risikoen for å få livmorhalskreft. Ved å oppdage unormale celler tidlig, kan du få behandling og har en bedre sjanse til å overleve.

Kjenn symptomene. Unormale symptomer som noen ganger utelukker livmorhalskreft er unormale blødninger fra skjeden, bekkensmerter, uvanlig utflod, og dysuri (smertefull vannlating).

Snakk med legen din. Få informasjon om livmorhalskreft og årlige celleprøve screenings.

Tips og advarsler

  • Være en aktiv partner i helsesektoren. Spør legen din eventuelle spørsmål du måtte ha, og si fra hvis du ikke forstår hva hun forteller deg.
  • Unormal vaginal blødning (kraftige blødninger mellom menstruasjonene) er et faresignal. Se legen din umiddelbart hvis du har dette symptomet.

Senere stadier av livmorhalskreft

Livmorhalskreft var en gang den ledende årsak til kreft dødsfall for kvinner i USA har imidlertid dødeligheten falt betydelig i løpet av de siste fire tiårene på grunn av det økende antall kvinner får rutinemessige Pap tester som kan påvise forstadier celler før de blir ondartede. The Centers for Disease Control and Prevention sier cirka 12.000 kvinner blir diagnostisert med livmorhalskreft årlig, og nesten 4000 kvinner vil dø av sykdommen.

Årsaker til livmorhalskreft

Ifølge National Institute of Health, er livmorhalskreft forårsaket av ulike typer av et virus (spredt gjennom seksuell kontakt) kalles menneskelige papillomavirus HPV. Mesteparten av tiden kvinner er i stand til å bekjempe viruset, men det tidvis fører til kreft.

Diagnostisering Livmorhalskreft

NIH sier at det kan ta mange år for normale celler i livmorhalsen for å utvikle seg til kreftceller. I sine tidlige stadier, kan livmorhalskreft ikke viser noen symptomer. Men som sykdommen utvikler seg, kan du oppleve vaginal blødning og bekkensmerter.

Stage III Livmorhalskreft

Stage III livmorhalskreft er delt inn i to under stadier avhengig av hvor langt kreften har spredd seg.

I trinn IIIA kreften har beveget seg til den nedre del av skjeden, men ennå ikke har nådd bekkenveggen.

I stadium IIIB malignitet har spredd seg til bekkenveggen og / eller det har blitt stor nok til å dekke til rør som kobler nyrene til blæren. Dette kan føre til at nyrene til å hovne opp og ikke fungere skikkelig.

Stage IV Livmorhalskreft

Stage IV livmorhalskreft er også atskilt i to kategorier. I stadium IVA, har kreften spredt seg til blæren eller endetarmen, og kan også være i bekken lymfeknuter.

Ved tiden livmorhalskreft har nådd sent stadium IV eller stadium IVB malignitet har beveget seg inn i andre områder av kroppen. Det kan være kreft i mage, lever, lunger eller tarmkanalen.

Hysterektomi og avansert livmorhalskreft

En radikal hysterektomi kan utføres som terapi for senere stadium livmorhalskreft. Under denne prosedyren, er livmoren og mye av nabo vev, inkludert den øvre delen av vagina og interne lymfeknuter fjernet.
I ekstreme tilfeller, er alle av organene i bekkenet, inkludert endetarmen og blæren fjernes.

Stråling og kjemoterapi

Stråling behandlinger blir ofte brukt når livmorhalskreft har spredt utover bekkenet eller en behandlet malignitet har kommet tilbake.

Kjemoterapi narkotika kan også brukes til å bidra til å bekjempe sent stadium livmorhalskreft. Legemidlene kan være piller eller medisiner gitt gjennom en IV (intravenøs) tube.

Prognose

The American Cancer Society sier den generelle (alle stadier kombinert) fem-års overlevelse for livmorhalskreft er omtrent 71 prosent.

The National Cancer Institute sier for kvinner med senere stadium livmorhalskreft de fem-års overlevelse kan være så høyt som 57 prosent eller så lavt som 17 prosent, avhengig av nøyaktige nivået på avansement.

Er Livmorhalskreft kureres?

Livmorhalskreft er bare ett av en myriade av kreft som påvirker den menneskelige befolkning. Celledeling og en unormal vekst i livmorhalsen produsere livmorhalskreft, som er den nedre del av livmoren. Ifølge EHealthMD.com, er rundt 128 000 tilfeller av livmorhalskreft diagnostisert årlig, noe som utgjør seks prosent av alle krefttilfeller hos kvinner. Flere typer av livmorhalskreft eksisterer; men hvis fanget i en tidlig fase er det nesten 100 prosent kureres.

Erkjennelsen Livmorhalskreft

Selv om det er flere måter for folk å oppdage livmorhalskreft, celleprøver tendens til å være den vanligste og mest vellykkede. Siden utviklingen av celleprøve i 1940, har dødeligheten for livmorhalskreft falt nesten 75 prosent, (Healthsquare.com). Den tidligere at livmorhalskreft er funnet, jo høyere overlevelse for den lidende. Ifølge Healthsquare.com, livmorhalskreft påvises i Stage O (den tidligste fasen) har en 100 prosent overlevelse. Livmorhalskreft påvises i Stage IV (den siste scenen) har bare fem prosent overlevelse.

Typer

Tre typer av livmorhalskreft eksisterer. Squamous cell carcinoma, den mest utbredte type begynner i epitelet i den indre delen av livmoren. Adenokarsinom utvikler seg i cellene lining slimete produserende kjertler i livmorhalsen. Endelig er det en type som er kjent som blandet Carcinoma, som er en kombinasjon av de to tidligere typer.

Kirurgi

Alternativ én behandling for livmorhalskreft er kirurgi. Flere typer kirurgi er tilgjengelig, inkludert laserkirurgi, cryosurgery, conization og LEEP. Overlevelsesraten for denne formen for behandling er 85 til 90 prosent. Disse operasjonene er utformet for å ødelegge forstadier vev og stoppe celler fra å bli ondartet.

Hysterektomi

Et annet alternativ når du arbeider med livmorhalskreft er en hysterektomi. En enkel hysterektomi bare omfatter fjerning av livmoren, som omfatter livmorhalsen. En radikal hysterektomi fjerner livmor, livmorhals, parametrium, eggstokkene, egglederne øvre skjeden og nærliggende lymfeknuter. En radikal hysterektomi er vanligvis bare utføres hvis kreften har spredd seg utover livmorhalsen.

Stråleterapi

Et annet alternativ behandling for livmorhalskreft er stråling. Dette inkluderer bruk av høyenergetiske røntgenbilder for å ødelegge kreftceller. Ekstern strålebehandling og implantatet stråling er de to typer av radioterapi anvendes.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er en behandling vanligvis reservert for pasienter med kreft har spredd seg utover livmorhalsen eller for de som har kreft har dukket opp igjen etter noen annen form for behandling. En rekke legemidler administreres enten intravenøst ​​eller oralt og inn i blodbanen for å ødelegge kreftceller.

Er Livmorhalskreft treatable?

Livmorhalskreft er preget av ukontrollert multiplikasjon av celler lining livmorhalsen. Per National Cancer Institute, er det en av de vanligste kreftformene som påvirker kvinner med nesten 11.000 tilfeller blir diagnostisert årlig i USA. Selv om ingen fullstendig kur er for tiden tilgjengelig for livmorhalskreft, er det mange behandlingstilbud som kan hjelpe kontrollere veksten og spredningen av kreftceller.

Typer behandling

Kirurgisk fjerning av de maligne celler, er en av de mest vanlige behandlinger; imidlertid, hvis det er en risiko for kreft tilbakefall legen kan også foreslå metoder slik som kjemoterapi, radioterapi, hormonbehandling og for å hindre spredning av kreftceller.

Time Frame

Behandling tidsrammer generelt variere fra pasient til pasient avhengig av metastase av kreftceller. I de fleste tilfeller er strålebehandling utføres regelmessig for ca en måned, mens kjemoterapi økter holdes med jevne mellomrom i over en periode på fire til fem måneder.

Overlevelse

Ifølge National Cancer Institute, er den gjennomsnittlige 5-års overlevelse for livmorhalskreft nesten 70,5 prosent.

Side Effects

Noen av bivirkningene forbundet med invasiv livmorhalskreft behandlinger er tretthet, tap av hår, hudutslett, appetitt tap, opphør av menstruasjon, bekkensmerter, problemer med avføring og vannlating, kvalme og diaré.

Forebygging / løsning

Per Mayo Clinic, noen av tiltakene du kan ta for å forebygge livmorhalskreft krever at du også forhindre Human Papilloma Virus (HPV) infeksjon. Forebyggende tiltak er avholdenhet fra sex, bruke kondom under samleie, har færre seksualpartnere, unngå røyking og eksponering for miljøgifter, og redusere alkoholforbruket.

Hvor lenge lever folk på nyre dialyse?

Det er en veldig skremmende tid når du eller noen du bryr deg om ansikter den siste fasen av nyresykdom. Spørsmålet "Hvor lenge lever folk på nyre dialyse?" kan få til en svært tankevekkende virkelighet. Men svaret avhenger av en rekke variabler.

Time Frame

De som gjennomgår dialyse behandling har en veldig generell, gjennomsnittlig levealder på fire år. Men mange scenarier komme inn i lek med noen pasienter nyter en bugnende liv for så lenge som 25 år.

"Vi vet ennå ikke hvor lenge pasienter i dialyse vil leve,» sier National Kidney Foundation. "Vi tror at noen dialysepasienter kan leve så lenge folk uten nyresvikt."

Statistikk

Men det er mer direkte statistikk tilgjengelig. Leger estimere en pasients sannsynligheten for overlevelse ved å se på den prosentvise sjansen for å leve ett, to, fem og ti år etter behandlingsstart. Denne typen formel brukes blant mange sykdommer, inkludert hjertesykdommer, kreft og dialysepasienter.

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer rapporterer dialyse overlevelsesrate på nær 80 prosent gjennom ett år, 64 prosent gjennom to år, 33 prosent etter fem år og 10 prosent gjennom 10 år.

Variabler

"Et annet viktig faktum er at ut av 20 prosent av dialysepasienter som dør i det første året, 50 prosent dør i de første tre månedene. Det kan være flere grunner til dette, for eksempel hvor gammel pasienten er, hvor syk de var da de startet dialyse og hva andre problemer og sykdommer de har, "sier Andy Stein og Janet Wild i sin bok nyre dialyse og transplantasjon: Den på fingertuppene Guide. "Personer med høyt blodtrykk eller diabetes er ikke like sannsynlig å leve 10 år i dialyse som de med enten polycystisk nyresykdom eller glomerulonefritt."

Sykdom Årsak

Faktisk årsaken til nyresvikt spiller en stor rolle i overlevelse for de som er på dialyse.

Polycystisk nyresykdom: 94 prosent overlevelse gjennom året en, 70 prosent gjennom året fem og 42 prosent etter 10 år.

Glomerulonefritt: 88 prosent overlevelse gjennom året en, 58 gjennom året fem og 37 prosent etter 10 år.

Obstruktiv nefropati: 82 prosent gjennom året en, 46 prosent gjennom året fem og 21 prosent etter 10 år.

Ukjent: Sytti-seks prosent gjennom året en, førtien prosent gjennom året fem og nitten prosent etter ti år.

High Blood Pressure: 77 prosent gjennom året en, 33 prosent gjennom året fem og 14 etter 10 år.

Diabetes: 71 prosent gjennom året en, 29 prosent gjennom året fem og 11 prosent etter 10 år.

Alder

Som man ville forvente, yngre mennesker overlever lenger på dialyse enn eldre pasienter. Åtti-åtte prosent av de under 20 år vil leve gjennom fem år med dialyse. Sytti-en prosent av pasienter mellom 20 og 44 år gamle vil overleve gjennom fem år, vil 44 prosent av de mellom 45 og 64 lever gjennom fem år med behandling, og bare 21 prosent av dialysepasienter mellom 65 og 74 år vil overleve gjennom fem år. Tallet synker til 10 prosent for de over 74 år gamle.

Prognose for Stage 3 brystkreft

Prognose for Stage 3 brystkreft


Ifølge American Cancer Society, vil cirka 192.000 kvinner bli diagnostisert med invasiv brystkreft i løpet av 2009 Omtrent 62.000 vil bli diagnostisert med carcinoma in situ (CIS), som er ikke-invasiv brystkreft og den tidligste form for brystkreft. Ca 40 500 kvinner vil dø av brystkreft i løpet av 2009 Dødeligheten av brystkreft har falt betydelig siden 1990 Det er om lag 2,5 millioner brystkreft overlevende som bor i USA i dag. Brystkreft er vanligvis diagnostisert i etapper. Hvert stadium betegner omfanget av sykdommen og mulighetene for behandling. Hver scene bærer også med seg sin egen distinkte prognose.

Stages 0-2

Stage 0 er den tidligste form for påvisning av brystkreft. Teknisk sett ansett som en forstadier tilstand, det er diagnosen bekrefter at unormale celler er funnet i bryst duct fôr. Det bærer en overlevelse på fem år og 95 prosent. Stage 1 indikerer en kreftsvulst som er 2 cm i størrelse eller mindre. Stage 1 kreften har ikke spredd seg utover brystet. De fem-års overlevelse for denne fasen er 88 prosent. Stage 2 kreft er delt inn i to typer. Stage 2A indikerer tilstedeværelse av en kreftsvulst som er 2 cm eller mindre, men har spredd seg til axillaris lymfeknuter. Stage 2B viser en svulst mellom 2 og 5 cm i størrelse som ikke har spredd seg til lymfeknuter.

Stage 3

Når en pasient har nådd Stage 3 brystkreft, oddsen begynner å avta til en langt raskere takt. Det er forskjellige nivåer av alvorlighetsgrad innenfor Stage 3 brystkreft. Disse nivåene er delt i tre separate kategorier.

Stage 3A

Ved mottak av en diagnose av Stage 3A brystkreft, sannsynligvis har en kvinne som en svulst som måler opp til 5 cm i diameter. I tillegg har kreften spredd seg til lymfeknuter i armhulen. Kreften i lymfeknutene er sannsynlig sammenføyd og / eller er festet til andre strukturer i bryst, armhulen og krage region. En annen diagnose tiltrekke et Stage 3A diagnose inkluderer en svulst som er større enn 5 cm, men har spredt seg bare til lymfeknuter i armhulene. Stage 3A brystkreft bærer med seg en fem-års overlevelse på 51 56 prosent.

Stage 3B

En diagnostisering av trinn 3B brystkreft indikerer tilstedeværelsen av en tumor på omtrent 5 cm som har spredt seg til vev som kan omfatte huden, brystveggen, brystmusklene og ribber. Det kan også tyde på at kreften har spredd seg til lymfeknuter langs brystbeinet innsiden av brystet. Stage 3B brystkreft har en prognose av en fem-års overlevelse ved 42 til 49 prosent.

Stage 3C

Stage 3C brystkreft er delt inn i to forskjellige kategorier: operable og ubrukelige. Diagnosen Stage 3C brystkreft betyr at kreften har spredd seg til lymfeknuter funnet under kragebeinet og i området av halsen. Dette er kategorisert som operativ. Det kan også ha spredt seg til lymfeknuter ligger innenfor brystet selv, så vel som under armen og i vev som er nær bryst-regionen. Dette kan kategoriseres som ubrukelig. Samlet har en diagnose av Stage 3C brystkreft fem års prognose av bare 35 prosent overlevelse.

Strides

Uavhengig av alarm følte når du mottar en Stage 3 brystkreft diagnose, er det viktig å se på statistikken fra de siste 10 årene, som viser ganske tydelig at overlevelsen for kvinner med brystkreft har økt med minst 50 prosent. Forskning er i stadig utvikling. Mer enn 2 millioner brystkreft overlevende i dette landet alene kan attest til det faktum.

Bifidus Regularis Fakta

Bifidus Regularis er Danone selskapets Varemerket for en underart av den ikke-skadelige bakterier Bifidobacterium animalis. (Danone er kjent som Dannon i USA). Det er DN 173 010 underarter. Danone markedsfører bakterier under en rekke merkenavn i forskjellige land, inkludert Bifidus Digestivum i Storbritannia, Bifidobacterium lactis eller BL Regularis i Canada, og DanRegularis i Brasil. Danone bruker levende bakterier i sine Activia splitter yoghurt og hevder at Activia det er en probiotiske supplement som gir helsemessige fordeler.

Bifidobacterium Animalis

Bifidobacterium animalis (B. Animalis) finnes naturlig i tarmen hos de fleste mennesker og andre pattedyr. Det er anaerob (ikke trenger oksygen for å leve) og stang-formet. Det er Gram-positive (slår lilla når festet til et objektglass og behandlet med kjemikalier krystallfiolett, jod, alkohol og safranin) og produserer melkesyre når den spiser laktose (melkesukker). Bakteriens navn inkluderer det som en gang var kjent som to separate arter, Bifidobacterium animalis og Bifidobacterium lactis (B. lactis). De to er nå betraktet som underarter av B. animalis, men begge navnene er fortsatt ofte brukt på probiotika produkter etiketter.

Probiotika

"Probiotic" betyr "for liv" på gresk. Probiotika er kosttilskudd som inneholder levende, ikke-skadelige bakterier og gjærsopper som kan gi helsemessige fordeler ved inntak. Ved å spise eller drikke dem, brukere håper å erstatte eller supplere bakteriene i tarmen for å bedre fordøyelsen og gi andre helsefordeler. Ifølge en 2003 artikkel av Natural Solutions Magazine, å være gunstig, en probiotiske bør inneholde minst 1 milliard levende bakterier per daglig servering, men mange probiotiske kosttilskudd inneholder altfor få levende dyr til å være nyttig.

Probiotiske Yoghurt

Yoghurt (eller yoghurt) er laget av melk som er behandlet med milliarder av ikke-skadelige bakterier som slår laktose til melkesyre. Dette tykner og surne melken. Vanligvis er kommersiell yoghurt oppvarmet for å drepe bakteriene, men når det ikke er det, er det merket som "aktiv", "levende" eller "levende kultur" yoghurt.

Probiotika er vanligvis dyrket på meieriprodukter som ligner på yoghurt, men yoghurt kan ikke lovlig bli klassifisert som probiotiske mindre bakterier som er spesielt vurderes probiotiske er lagt til den. Yoghurt, som Activia, som inkluderer levende B. animalis kan merkes probiotiske.

Helsepåstander

Ifølge "The Probiotika Revolution: The Definitive Guide to Trygg, Natural Health Solutions Bruke Probiotiske og prebiotisk mat og kosttilskudd" av Gary B. Huffnagle (2008), disse er noen av de helsemessige fordeler knyttet til probiotika bruk:
Forebygging eller behandling av soppinfeksjon
Forbedre kolesterolnivået
Forebygging eller behandling av kreft i tykktarmen
Stimulere immunforsvaret
Forbedre vitamin og mineral absorpsjon
Redusere forstoppelse
Forbedre symptomer på laktoseintoleranse

Dannon hevder på sin hjemmeside (activia.us.com/bifidus.asp) at å spise Activia daglig i to uker kan forbedre fordøyelsen regularitet ved å bremse hastigheten som maten reiser gjennom fordøyelsessystemet.

Scientific Research

På sin hjemmeside Dannon navn disse fire fagfellevurderte forskningsartikler for å støtte påstanden om at å spise Activia er gunstig:
Berrada N., et. al .; "Bifidobacterium gjærede melker: overlevelse ved gastrisk transitt"; Journal of Dairy Sciences; 1991
Pochart P, et. al .; "Survival of bifidobakterier inge via gjæret melk under sin passasje gjennom den menneskelige tynntarm: en in vivo-undersøkelse ved hjelp av intestinal perfusjon"; American Journal of Clinical Nutrition; 1992; 55: 78-80
Arunachalam KD, et. al .; "Rollen bifidobakterier i ernæring, medisin og teknologi"; Nutrition Research; 1999, Vol 19, 10: 1539-1597
C. Picard, et. al .; "Oversiktsartikkel: bifidobakterier som probiotiske agenter - fysiologiske effekter og kliniske fordeler"; Alimentary farmakologisk behandling; 2005, 22: 495-512

Fra disse artiklene, er det ikke klart om noen selskap sponset denne forskningen for å støtte kommersielle krav.

Thymuskjertelen Cancer Prognose

Thymuskjertelen Cancer Prognose


Thymuskjertelen er en del av det endocrine system, og består av en rekke løst beslektede celler, vev og organer som virker sammen med deler av nervesystemet for å kontrollere virksomheten av kroppen og opprettholde en slags harmoni, referert til som homeostase. Thymuskjertelen er en myk struktur laget av to fliker. Det er plassert i front av aortabuen (den store arterie over hjertet), og bak den øvre del av brystbenet. Kreft i thymus kjertel er ikke ofte sett, og debatter om å estimere en prognose fortsatt eksisterer blant leger.

Kreft Prognose

Selv thymus varierer i størrelse fra person til person, er det vanligvis stor under barndommen. Thymus er ansvarlig for produksjonen av hvite blod spesialiserte celler som kalles T-celler. Disse cellene arbeide med og er en integrert del av immunsystemet, som oppdager og ødelegger fremmedelementer som for eksempel cancer.

Thymom er det riktige navnet for kreft i thymus. Når thymom er til stede, til den første prosessen etablere en prognose kalles scenen eller iscenesettelsen. Dette refererer til hvor langt langs thymom er i orgelet.

Staging

Ikke alle leger er enige om en enkelt iscenesettelse system, noe som gjør prosessen med å utvikle en prognose som alle enige vanskelig. Den vanligste iscenesettelse system er Masaoka system. Mens andre systemer finnes, er Masaoka systemet den mest populære og baserer sine funn på magnetic resonance imaging (MRI) og datastyrte tomografi (CT) skanner, om svulst på kjertelen er vanskelig å skille, sin hardhet, og hvis kreftcellene er sett utover kirurgisk fjernet prøven gjennom et mikroskop. Iscenesettelse er klassifisert i fire deler, hver med sin egen unike markør som tydelig plasserer et scenenummer på thymom.

Stage One og Two

Under en stadium, har thymoma ikke spre seg til det ytre lag av thymus eller ikke invasiv. Det er ingen kreftceller som kan ses overalt på thymus veggen. Dette er gode nyheter, og din lege kan anbefale "vente og se" alternativet.

Stage to viser klart invasjon av thymus yttervegg, eller kapsel. Cellene kan også ha invadert nærliggende vev som ligger mellom de to lunger. Dette stadiet, og de som følger kreve medisinsk behandling.

Stage tre og fire

På scenen tre, har thymom spredt seg til organer som er i nærheten, slik som den ytre foring av hjertet, hjerteposen. Invasjonen kan også omfatte den nedre hals, det området av den øvre delen av brystet eller store blodkar inn og ut av hjertet.

Stadier fire er oppdelt i to deler og kalles stadium fire A og B, respektivt.
De store forskjellene mellom disse to etapper er avstandene at kreftceller har reist. Med scene fire A, har det blitt utbredt i hele brysthulen, inkludert fôr av lungene eller hjerteposen. Stage fire B betyr at kreftceller har reist lange avstander til andre primære organer som lever eller nyrer.

Siste Ord

Den Masaoka systemet fortsetter å bli vurdert for sin effektivitet, og i henhold til Interactive Cardio Vaskulær og Thoracic Surgery Institute, "Til tross for den utstrakte bruken av Masaoka staging system for thymom, er fordelingen av overlevelse ved scenegruppen ikke godt balansert."

Hvordan identifisere tidlig eggstokkreft symptomer

Hvordan identifisere tidlig eggstokkreft symptomer


Kvinner som har noen av symptomene på eggstokkreft i mer enn et par uker skal til lege umiddelbart. Folk pleide å tenke at denne typen kreft ikke gi noen varselsignaler før det ble fremmet. I dag er dette ikke lenger sant som symptomene har blitt identifisert.

Bruksanvisning

Hvordan identifisere tidlig eggstokkreft symptomer

•  Se opp for oppblåsthet, bekken eller magesmerter, problemer med å spise eller mett raskt, og en plutselig eller hyppig trang til å urinere.

Å ha noen av disse problemene hver dag i mer enn to eller tre uker bør se en gynekolog med en gang. Eggstokkreft symptomer etterligne mange andre lidelser som fordøyelses og blæreproblemer.

Oppleve andre symptomer som vedvarende fordøyelsesbesvær, gass eller kvalme, uforklarlige endringer i avføringsmønster, inkludert diaré eller forstoppelse, uforklarlig vekttap eller gevinst, en nedre ryggsmerter er også indikatorer som kan være en indikasjon på kreft i eggstokkene.

Tips og advarsler

  • Tidlig oppdagelse øker sjansen for overlevelse ved svært store proporsjoner.
  • Mesteparten av tiden, har sykdommen allerede avansert før det er diagnostisert.

HLR-reglene

Når noen kollapser og er i hjertestans, må du umiddelbart administrere HLR. Heldigvis har American Heart Association lansert nye retningslinjer som gjør det mer sannsynlig at folk vil gå inn og administrere HLR i tilfelle en nødsituasjon. Bruker riktig HLR teknikk kan doble eller tredoble sjansene for overlevelse ved hjertestans.

Breathing

Administrere HLR til voksne ofre for hjertestans er annerledes enn å administrere HLR til barn som har kollapset. Det er viktig å huske at faktum når du forsøker å redde livet til et barn.

Når en voksen kollapser, er deres hjertestans vanligvis forårsaket av en slags feil med hjertet. Når et barn faller sammen, er det vanligvis på grunn av pusteproblemer. Hvis en voksen lider av hjertestans som følge av drukning, overdose eller kullosforgiftning, vil de trenge de samme HLR teknikker som du vil bruke for barn.

For barn eller voksne som har lidd traumer på grunn av oksygenmangel, administrere HLR ved å gjøre 30 brystkompresjoner fulgt av to innblåsninger og gjenta. Brystkompresjoner bør gjøres veldig fort - med en hastighet på 100 kompresjoner i minuttet.

Brystkompresjoner

Voksne som har lidd av plutselig hjertestans, og som ikke lider av noen hendelse som fratatt dem av oksygen kan behandles uten HLR puste. Administrere brystkompresjon ved å skyve hardt på brystet i samme takt som er nevnt ovenfor: 100 kompresjoner pr minutt.

Vanligvis voksne som har lidd hjertestans vil gispe etter luft og til under HLR; Dette tillater dem å få oksygen. Uansett, de ofte fortsatt ha nok luft i lungene og blod for å få dem gjennom noen få minutter av HLR før noen kan bruke en hjertestarter på dem.

Hvis du ser noen kollaps, ring 911 eller har noen ringer for deg og umiddelbart starte HLR. Sette offeret på ryggen og rydde luftveier. Når du utfører brystkompresjoner, legger en hånd på toppen av den andre i midten av offerets bryst og trykk godt og raskt. Det kan være slitsomt å gjøre kompresjonene, så hvis det er noen andre til stede som kan hjelpe, bytter på å gjøre kompresjoner. Ikke slutte å gjøre brystkompresjoner inntil ambulansepersonell er i stand til å ta over.

Tenk å få HLR-sertifisert, slik at du er forberedt i tilfelle en nødsituasjon. Du kan ta klasser på ditt lokale Røde Kors. Spør din arbeidsgiver å vurdere å bringe inn noen å tilby gruppe HLR trening. Dette fordeler arbeidsplassen fordi det vil være folk til stede som kan riktig administrere HLR i tilfelle en nødsituasjon.

På hvilke måter er menneskelige følelser forankret i vår biologi?

På hvilke måter er menneskelige følelser forankret i vår biologi?


Hjertet blir ofte betraktet som sete for menneskelige følelser, men det er bare en metafor. Følelser eksisterer i hjernen før de begynner å påvirke andre deler av kroppen, og i hvert fall før de begynner å påvirke vår atferd. Mange av disse følelsene har spesifikke biologiske formål som bidrar til vår art å hevde og trives, så før du bestemmer deg for å tro hjertet er ansvarlig for hva vi føler, bør du vurdere noen av de andre faktorer involvert.

Survival Instinct

En av de mest grunnleggende menneskelige følelser er frykt. Frykt sikrer vår overlevelse ved å spørre oss om å fjerne oss fra situasjoner som kan forårsake skade oss. Uten følelse av frykt, ville vi aldri løpe vekk fra en sabel-toothed tiger (i hulen dagsverk) eller en som ønsker å være raner (i moderne tid), og vil derfor sette liv og lemmer i fare.

Dominans

Aggresjon er en annen følelse som hjelper oss å mestre våre miljøer. For eksempel, i våre hule dagsverk, aggressive hanner var mer sannsynlig å pare seg med fruktbare kvinner, og dermed sikre overlevelsen av sine gener. Uten mestring oppnådd gjennom dette uttrykket, er folk dårlig tilpasset overleve tøffe miljøer og formidle sterke karakteristikker til fremtidige generasjoner.

Forplantningen

Kjærlighet er en viktig følelse forankret i vår biologi for å sikre overlevelse av arten. Uten kjærlighet (eller i det minste noen følelsesmessige tiltrekning) menn og kvinner ville ha liten tilbøyelighet til å fremme gjensidig fordelaktige relasjoner. Det er kjærlighet, eller noe sånt som det, at motiverte hule menn for å bringe sine kamerater og barn mat, og gi beskyttelse mot rovdyr. Kjærlighet hjalp kvinnene omsorg for sine nyfødte og gi seksuell tilfredsstillelse til hannene, som igjen holdt sistnevnte fra å oppsøke andre kvinner. Selv om monogami er ikke den eneste levedyktige alternativet for å bygge menneskelige relasjoner, gir den fortsatt fordeler som ligner de nytes av huleboere.

Tilfredshet

Når vår overlevelse er relativt trygg (dvs. er grunnleggende behov for mat, husly og sikkerhet møtt), begynner vi å fokusere på å maksimere behagelige opplevelser. Følelser som empati tillate oss å bidra til å sikre og forbedre andres overlevelse. Vi blir belønnet med takknemlighet og potensiell avkastning favoriserer av de vi hjelper. Dermed disse emosjonelle belønningene bistå i videreføringen av artene som helhet, i motsetning til bare den enkelte og hans egne gener.

Fordeler og ulemper ved behandling for livmorhalskreft

De fordeler og ulemper med behandling for livmorhalskreft i stor grad avhenge av hvilken type kreft tilstede og riktig behandling. For ikke-invasiv kreft funnet på overflaten av livmorhalsen, behandling innebærer vanligvis rettet bare kreftcellene og ingen langvarige negative effekter er erfarne, med fordel for herding kreft. Men for invasive kreftformer, kan behandlingen gjøre en kvinne ikke kan bli gravid. Andre bivirkninger kan oppleves hvis stråling og kjemoterapi er også brukt i behandling av livmorhalskreft.

Invasiv kreft

Metodene for behandling for invasiv kreft - de som bare har rammet noen celler i livmorhalsen - fokuserer kun på å fjerne disse unormale celler. En rekke behandlingstilbud er tilgjengelige, inkludert biopsi; laser kirurgi; en prosedyre kalt leep, som bruker en ledning for å frembringe en elektrisk strøm som fjerner unormale celler; og cryosurgery å fryse og drepe livmorhalskreftceller. Hysterektomi - fjerning av cervix, uterus og eventuelt andre organer - er bare sjelden brukt til å behandle ikke-invasiv kreft i livmorhalsen, ifølge Mayo Clinic. En kvinne behandles på en av disse måtene for livmorhalskreft normalt ikke krever videre behandling, ifølge Mayo Clinic.

Hysterektomi

En hysterektomi kan brukes i noen tilfeller av ikke-invasiv kreft i livmorhalsen, så vel som til behandling av tidlig invasiv kreft i livmorhalsen. En hysterektomi kan innebære fjerning av livmorhalsen og livmoren, så vel som eventuell fjerning av en del av vagina og lymfeknutene i området - denne behandlingen blir brukt når kreft har invadert dypere inn i livmorhalsen, i henhold til Mayo Clinic. Hvis livmoren er fjernet, er utvinning tid ca seks uker, og kvinner kan også oppleve forbigående smerter i bekkenet samt problemer med vannlating og avføring. Men, rapporterer Mayo Clinic at hysterektomi vanligvis både kurer livmorhalskreft og hindrer tilbakefall.

Stråling

Stråling kan anvendes ved behandling av tidlige og mer avanserte tilfeller av kreft i livmorhalsen; det kan kombineres med kjemoterapi ved avansert kreft. Stråling kan føre til fordøyelsesproblemer samt irritasjon av blæren. Det kan føre til at skjeden blir trangere; stråling kan også utløse menopause hos kvinner i perimenopausal alder.

Kjemoterapi

Det kjemoterapeutiske middel cisplatin og stråling blir brukt til å behandle mer avanserte tilfeller av kreft i livmorhalsen. Både cellegift og stråling dreper kreftceller. Bivirkninger av cellegift er diaré og kvalme, tretthet og tap av hår. Som stråling, kan chemo føre til tidlig overgangsalder i perimenopausal kvinner. Kjemoterapi kan også noen ganger føre til infertilitet.

Betraktninger

Behandling for invasiv livmorhalskreft kan begrense en kvinnes reproduktive valg. The Mayo Clinic anbefaler at kvinner diagnostisert med livmorhalskreft diskutere sine bekymringer om fruktbarhet med sin lege før behandling igangsettes. Noen kvinner kan være i stand til å gjennomgå en form for behandling som fjerner kun livmorhalsen og samtidig opprettholde resten av livmoren. Men kan kvinner som blir gravide etter å ha deres livmorhalsen fjernes oppleve en økt risiko for både abort og fødsel for tidlig.

Stage 3 Livmorhalskreft Prognose

Stage 3 Livmorhalskreft Prognose


Kreft oppstår når celler deler seg ukontrollert og invadere andre organer. Ifølge National Cancer Institute, er livmorhalskreft ansvarlig for mer enn 4000 dødsfall i USA. Å måle spredningen og prognose for livmorhalskreft, er en iscenesettelse system brukt basert på spredning av livmorhalskreft. Utviklingen av sykdommen, hvor lenge pasienten vil leve, er i stor grad avhengig av stadium av kreft på hvilken behandling startes.

Kreft

Kreft er en ukontrollert proliferasjon av celler. Som cellene fortsetter å dele, de avbryte normal funksjon av vev og organer i nærheten. Det er mange årsaker til kreft, men noen årsaker er ukjent. Kjente årsaker inkluderer genetiske mutasjoner fra kjemiske, radiologiske og biologiske eksponeringer. Biologiske eksponeringer inkluderer virusinfeksjoner. Ifølge National Cancer Institute, to typer av humant papillomavirus infeksjoner står for mer enn 70 prosent av alle livmorhalskrefttilfeller.

Livmorhalskreft

Ifølge National Cancer Institute, i 2007 mer enn 11.000 kvinner i USA ble diagnostisert med kreft i livmorhalsen, den delen av livmoren som kommer i kontakt med den øverste enden av skjeden. En del av diagnostisering av livmorhalskreft er iscenesettelse, eller gradering, spredning av kreft.

Kreft Stages

Staging livmorhalskreft hjelper i behandling og prognose av livmorhalskreft. Iscenesettelsen er gjort ved å se på kreftceller og hvorvidt de har spredd seg. I fase 0, kun de øverste lag av celler i livmorhalsen er kreft. På trinn 1, er kreft minimal synlig, men det har ikke spredd seg utover livmorhalsen. På trinn 2, har kreftcellene spre seg utenfor livmorhalsen til nærliggende vev i skjeden eller livmoren. Ved stadium 3, har kreftcellene, nå en fast masse som kalles en svulst, spredning til bekken regioner, mange ganger blokkerer flyten av urin fra nyrene til blæren. I stadium 4, har kreft spredning til andre organer eller vev i kroppen.

Prognose

Prognosen for kreft er gitt ved fem-års overlevelse. Det vil si, hvilken prosentandel av pasienter med en type kreft vil overleve i fem år med adekvat behandling? Ettersom fasen tallet øker, avtar overlevelse. På scenen 0 til 1, overlevelse er høyere enn 95 prosent. På trinn 2, overlevelse er om lag 75 prosent. Ved stadium 3, overlevelse slippe til om lag 50 prosent. Ved stadium 4, overlevelse er under 30 prosent.

Betraktninger

Ifølge American Cancer Society, vil om lag 50 prosent av kvinner med stadium tre livmorhalskreft overleve mer enn fem år, gitt riktig behandling. Dette er gjennomsnittlige resultater sett i overlevelse studier gjort av ulike forskere og lagt frem av det amerikanske Joint Committee on Cancer. Fordi alle reagerer på behandling annerledes, og kreft på ethvert stadium kan slå eller plasseres i remisjon (dvalen), må prognoser gis av helsepersonell på et sak-til-sak basis.

Screening for livmorhalskreft

Screening for livmorhalskreft bidrar til å identifisere og forebygge livmorhalskreft sprer seg. Tidlig påvisning er nøkkelen til en høyere overlevelse. Å ha regelmessige celleprøver og sjekke for HPV er vellykkede måter å finne livmorhalskreft i en tidlig fase.

Betydning

Screening for livmorhalskreft er avgjørende for rask utvinning. Identifisere det tidlig tillater leger å behandle det før det sprer seg, forebygge kreft i andre organer.

Identifikasjon

Livmorhalskreft identifiseres ved å finne unormal cellevekst i livmorhalsen. En lege skraper innsiden av livmorhalsen, og observerer prøven gjennom et mikroskop.

Typer

En celleprøve er brukt for å finne unormal cellevekst, den viktigste indikatoren for kreft. En HPV screening brukes til å indikere om en person er på et høyere risiko for å utvikle kreft.

Time Frame

Kvinner bør ha en livmorhalskreft screening hvert halvår.

Misforståelse

Mange kvinner tror de kan ikke få livmorhalskreft i ung alder. Jade Goody, en Big Brother UK konkurrent, døde av livmorhalskreft i en alder av 27.

Hvordan leve med livmorhalskreft

Hvordan leve med livmorhalskreft


Livmorhalskreft, definert som en hvilken som helst av en rekke forskjellige krefttyper som påvirker livmorhalsen og det omkringliggende vev, er en av de mer vanlige krefttyper som påvirker kvinner i dag. Det er viktig å merke seg at det også er en av kreftformer som har høyest overlevelse. Når behandles tidlig, er det mulig å leve et langt og fullverdig liv etter kreftdiagnose og behandling.

Bruksanvisning

•  Forstå at overlevelsen av de med livmorhalskreft er omtrent mellom 80 og 95 prosent når fanget i sin innledende stadier (I, IA og IB), som gjør det mer enn mulig å leve et langt og sunt liv etter kreft.

Snakk med legen din om hver av de tilgjengelige behandlingstilbud, inkludert kirurgi, cellegift og stråling. Oftere enn ikke, vil leger anbefaler at du bruker to eller flere metoder for å bidra til å forbedre effektiviteten av behandlingen.

Uttrykke frykt, tanker og bekymringer med de menneskene du elsker. Enten du diskutere situasjonen med familien eller en støttegruppe for andre som deler din samme sykdom, vil du finne at det å snakke om det gjør det lettere å håndtere og, til slutt, lettere å komme seg fra. Finn en støttegruppe gjennom American Cancer Society (se Ressurser nedenfor).

Slutte å røyke. Røyking har vist seg å øke sjansene for å utvikle livmorhalskreft med 50 til 80 prosent. Hvis du allerede har kreft, og forbereder seg til behandlinger, forstår at tobakksbruk vil påvirke din evne til å helbrede. Dette er spesielt farlig hvis du er under invasiv kirurgi.

Spør legen din om tilgjengelige kliniske studier, hvorav mange er oppført på National Cancer Institute nettsted (se Ressurser nedenfor). Dette er et spesielt godt alternativ for de med mer avanserte stadier av livmorhalskreft.

Følg opp dine kreftbehandling ved å utvide en hjelpende hånd til andre. Som en kreft overlevende, vil du være en rollemodell for dem du hjelpe. Bare plukke opp dagligvarer for en kreftpasient eller kjører henne til og fra behandlinger kan bety så mye.

Tips og advarsler

  • Delta i noen og alle diskusjoner om behandlingen, som er din rett. Du har lov til å ha noe å si i valg av behandlingstilbud.
  • Spør legen din om hun anbefaler noen bøker som kan hjelpe deg med å få perspektiv på sykdommen din. Som en kreft spesialist, er legen din sannsynligvis har mange favorittbøker som kan gagne deg.
  • Hvis du sliter med det mentale og psykologiske aspekter ved å leve med livmorhalskreft, bør du vurdere å snakke med legen din om behandling for angst og depresjon. Det er bare naturlig å være redd for, men det bør ikke hemme din evne til å opprettholde et positivt syn.

10 stadier av livmorhalskreft

10 stadier av livmorhalskreft


Ifølge National Cancer Institute nyeste estimatene, 11 070 nye tilfeller av livmorhalskreft skjedde i 2008. I tillegg var det 3870 dødsfall fra denne sykdommen i samme år. Ofte er årsaken for livmorhalskreft er human papilloma virus, eller HPV. Årlig screening gjennom en celleprøve test kan oppdage kreftceller, slik at tidlig behandling kan gis. Når oppdaget, er det trinn som er involvert i denne type kreft.

Stage Zero

Følgende informasjon om stadier av livmorhalskreft er fra American Cancer Society. Den første fasen kalles Stage Zero. Et annet navn for det er carcinoma in situ, eller CIS. Enda et navn for det er cervical intraepitelial neoplasis CIN grad III. På dette stadiet kreftcellene er bare påvirker slimhinnen i livmorhalsen celler.

Stage I - IA

Stage I-IA livmorhalskreft kan bare sees under et mikroskop, og er delt opp i Stages I-IA1 og I-IA2. Trinn IA1 er indikert ved en måling av kreft mindre enn 3 mm dypt og mindre enn 7 mm bred. Trinn IA2 er indikert ved en måling av kreft mellom 3 mm og 5 mm dype og mindre enn 7 mm brede.

Stage I - IB

På dette stadium legen er i stand til å se livmorhalskreft uten et mikroskop. Men du kan fortsatt være på dette stadiet og trenger et mikroskop for å identifisere kreftceller. Dette skjer når det berørte området er dypere enn 5 mm eller bredere enn 7 mm. Som stadium I-IA, er dette stadiet også brutt ned i to sub-etapper. Disse er merket som IB1 og IB2. Enkelt sagt, er IB1 stadium 4 cm eller mindre og kan sees uten mikroskop. Stage IB2 er over 4 cm stor og kan også sees uten mikroskop.

Stage II

I likhet med de ovennevnte to faser dette trinn også er brutt ned til to flere trinn. Disse stadiene er IIA og IIB. I trinn IIA kreften er fortsatt inneholdt i cervix med unntak til en bit av en spredning til den øvre del av skjeden. I stadium IIB kreften har spredd seg til vev nær livmorhalsen.

Stage III

Her har du Stage IIIA og IIIB. I HIA det tredje parti av den nedre del av skjeden er infisert. I IIIB bekkenveggen er infisert. I tillegg er det også ansett IIIB kreft dersom ureter er blokkert av en tumor, selv om bekkenveggen ikke er infisert ennå. På dette punktet kreften har spredd seg til lymfeknuter i bekken-området.

Stage IV

Denne fasen av livmorhalskreft er brutt ned til etapper IVA og IVB. På scenen IVA kreften har spredd seg til rektum eller blære eller begge deler. Ved stadium IVB, er andre organer påvirkes, slik som lungene. Som mistenkt, jo større stadium, jo ​​mindre sjanse for å overleve. For en fullstendig liste over overlevelse forventninger basert på scenen nivå, se American Cancer Society hjemmeside.

Hvordan de behandler Livmorhalskreft Do?

Livmorhalskreft, hvis det oppdages tidlig, er helbredelig.

Tidlig oppdagelse av livmorhalskreft kan forbedre overlevelse og redusere risikoen for infertilitet. De fem-års overlevelse for svært tidlig stadium livmorhalskreft er nesten 100 prosent. På den annen side, er de fem-års overlevelse for stadium IV livmorhalskreft bare 15 til 20 prosent.

Ikke-invasiv kreft i livmorhalsen kan fjernes ved operasjon.

Hvis livmorhalskreft rammen til det ytre laget, kan den fjernes ved hjelp av forskjellige kirurgiske prosedyrer. Ofte er det ikke noen ytterligere behandling er nødvendig hvis kreften er helt fjernet. De mest vanlige prosedyrer for å fjerne ikke-invasiv livmorhalskreft er conization (også kjent som kjegle biopsi), laser kirurgi, loop elektro excision prosedyre, cryosurgery og hysterektomi. Hysterektomi er en kirurgisk prosedyre som fjerner ikke bare kreft, men også i livmorhalsen og livmoren.

Hysterektomi brukes til å behandle tidlig stadium invasiv kreft.

Invasive cervical cancer er definert som kreft som sprer seg utover det ytre lag av livmorhalsen, og kan metastaserer til andre organer.

Behandlingstilbud for invasiv livmorhalskreft inkluderer hysterektomi, cellegift og strålebehandling.

Hysterektomi er aktuelt hvis kreften ikke har invadert utover 3 mm inn i livmorhalsen. Radikal hysterektomi anbefales for kreft som invadere dypere enn 3 mm inn i livmorhalsen. Radikal hysterektomi innebærer fjerning av livmoren, livmorhalsen, en viss del av vagina og påvirkes nabo lymfeknuter. Kvinner som gjennomgår hysterektomi vil ikke være i stand til å få barn i fremtiden. Utvinning fra hysterektomi kan ta opptil to måneder.

Sent stadium livmorhalskreft krever strålebehandling eller cellegift.

Strålebehandling for livmorhalskreft kan leveres på to måter: ekstern strålebehandling og brachyterapi. Brachyterapi innebærer å plassere radioaktive kilder nær kreft. I noen tilfeller er både ekstern strålebehandling og brachyterapi som brukes for å behandle kreft i livmorhalsen.

Alternativt kan pasienter med avansert livmorhalskreft bli behandlet med kjemoterapi ved å injisere medikamenter som er laget for å drepe kreftceller.

Både strålebehandling og kjemoterapi har alvorlige bivirkninger, og kan føre til ufruktbarhet.

Hvordan Test for livmorhalskreft

Ifølge nettstedet Medline Plus, livmorhalskreftrisiko øker med seksuell aktivitet --- den tidligere en kvinne begynner å ha sex, og jo flere partnere hun har, jo høyere hennes risiko for å utvikle livmorhalskreft. Heldigvis kan de fleste tilfeller av livmorhalskreft oppdages tidlig gjennom regelmessige besøk til gynekolog og utnyttelse av celleprøver. Hvor det er noen snev av unormalt i livmorhalsen, er flere tester som kreves for å skikkelig utelukke livmorhalskreft som en trussel.

Bruksanvisning

•  Planlegg regelmessige avtaler med din gynekolog for å beskytte deg fra å utvikle en avansert tilfelle av livmorhalskreft. Regelmessig testing kan bidra til å finne livmorhalskreft i sin pre-cancerous form, fører til en forbløffende fem-års overlevelse på 92 prosent, ifølge American Cancer Society. Du bør regelmessig screenes for livmorhalskreft ikke mer enn tre år etter at du blir seksuelt aktiv.

Gjennomføre ytterligere visuell testing der en celleprøve viser en unormal resultat. Ifølge Illinois Department of Public Health, er neste trinn i linje overfor vurdere livmorhalskreft visuelt innebærer en prosedyre som kalles en kolposkopi. Denne prosedyren består av å bruke et lite omfang til å la legen til å undersøke livmorhalsen selv for noen tegn til misdannelser.

Conduct vev analyse der visuelle testing eller celleprøve resultater tyder på tilstedeværelsen av kreft. Det finnes en rekke ulike måter å trekke vev fra livmorhalsen, inkludert en tradisjonell biopsi (eksisjon av et lite område av den mistenkte område). Andre vev-fjerningsmetoder inkluderer løkken elektro eksisjon prosedyre (elektrisk ladet ved hjelp av ledningen for å fjerne en tynn seksjon av cervix), endocervikal utskrapning (ved hjelp av en liten, skje-lignende instrument for å øse ut en prøve av vev), eller, for større mistenkelige områder, en membran-biopsi (fjerning av en tykkere, kjegleformet mengde av vev). Disse testene alle har evnen til positivt å identifisere livmorhalskreft.