Digidexo.com

periostitt i nesen

Hvordan holde nesen fra å bli tørr når du har en rennende nese

Hvordan holde nesen fra å bli tørr når du har en rennende nese


En rennende nese oppstår når overflødig væske eller slim blir produsert og går ut av nesen. Dette kan ha flere årsaker, slik som vanlig forkjølelse, allergier, influensa og irriterende stoffer som pollen, støv, flass eller tobakksrøyk. Tørr hud rundt nesen ofte oppstår som en bivirkning av blåser og tørke. Selv om denne tilstanden er ubehagelig, det vanligvis går unna på egen hånd. Å vite hvordan du skal ta vare på huden din forebygger tørr og flassende hud på og rundt nesen.

Hvordan holde nesen fra å bli tørr når du har en rennende nese

•  Hold huden hydrert ved å drikke minst åtte glass vann hver dag. Å drikke tilstrekkelig mengde vann hjelper bli kvitt din rennende nese og også fukter huden din. Reduser inntaket av koffein, alkohol og salt fordi disse stoffene føre slimhinner å tørke ut.

Unngå å gni eller klø nesen. Dette fører til hudirritasjon og mer tørrhet. Hold deg unna irritanter som kjæledyr dander, pollen, støv og røyk. Bruk en nesemaske for å fremme helbredelse og for å hindre tørrhet.

Påfør en mild fuktighetskrem til den ytre huden på nesen for å redusere rødhet og å stoppe huden mot flassing.

Bruk mykt vev i stedet for grov tørkepapir og servietter til å tørke eller blåse rennende nese. Ha alltid med en liten boks i vesken eller bilen når du forlater huset.

Hvor lenge kan den menneskelige nesen Skille Lukter?

Hvor lenge kan den menneskelige nesen Skille Lukter?


Menneskelige luktreseptorer, men ikke så følsom som andre dyr ", kan tyde mange dufter. Forskere studerer bortfallet av den menneskelige luktesans og kvantifisere når det skjer under våre livsløp.

Identifikasjon

Det er generelt akseptert at den menneskelige luktesans topper ved åtte år, og deretter reduseres som aldring oppstår. Imidlertid har variasjoner rapportert: Social Issues Research Centre hevder at fysisk og mental acuteness er sentrale faktorer i å bestemme nedgangen i luktesansen.

Faktorer

Lidelser så som schizofreni og depresjon kan minske olfactory prosesser, så vel som å røyke. Forskere har funnet ut at kosttilskudd som sink kan hjelpe behandle luktende lidelser.

Sensorisk Connection

Luktesansen er også koblet til evnen til å smake. De fire smaker av sur, bitter, salt og søtt er forbedret med lukter, bidrar til en dybde på smak som ikke kan leveres av tungen alene. Dette forklarer hvorfor det er vanskelig å smake mat når nesen er overbelastet.

Hvordan Skyll nesen med saltvann

Hvordan Skyll nesen med saltvann


Neseskylling innebærer tømme nesegangene av irriterende rusk og slim. Utføre en nasal vanning kan virke skremmende, men når de er riktig utført, kan det være svært enkelt og lar deg puste mye lettere. Hvis vanning ikke lindre symptomer på kronisk nysing, tette bihuler eller stuffiness, ta kontakt med din lege for å sikre at en bakteriell infeksjon ikke har utviklet.

Hvordan Skyll nesen med saltvann

Kombiner 1/8 teskje salt og åtte gram av varmt vann i en bolle. Alternativt kan du bruke butikk-kjøpte nasal saltvann. Vask hendene med såpe og vann før vanning.

Klem pære sprøyten for å fjerne luft. Suge noen saltoppløsning inn i pæren.

Len deg over vasken. Sett bare spissen av pæren inn i neseboret. Unngå å tvinge pære helt opp nesen.

Rett sprøyte og klem forsiktig løsningen inn i neseboret. La løsningen renne fra nesen. Tømme nesen ved å blåse ut noe innhold med en vev.

Gjenta prosessen med den andre neseboret. Gjør prosessen to ganger for hvert nesebor.

Hvordan fjerne et fremmedlegeme fra nesen

Hvordan fjerne et fremmedlegeme fra nesen


Så du har noe opp nesen (eller kanskje barnet ditt gjør). Dette kan være en særlig smertefull og skremmende opplevelse, og utvinning har allerede vist seg ganske vanskelig, eller annet du ikke ville være her. Hvis du er den med noe opp nesen og du er alene, gå til legevakten. Uten hjelp, vil du trolig bare skubbe objektet lenger tilbake, og det er da ting blir farlig. Leger har en rekke verktøy laget kun for denne typen ting, og de kan fjerne det raskt og uten mye sjanse av objektet havne i lungene.

Hvordan fjerne et fremmedlegeme fra nesen

•  Bestem hva som er der oppe, hvor stort det er, og hvor dypt det er. Ved hjelp av lommelykten, ta en titt inne i berørte nesebor, men ikke start poking rundt. Se etter blødninger og prøve å finne ut hvorfor det er fast. Forsøk på å løsne objektet uten å ha god kunnskap om hva du er opp mot kan være katastrofalt, så ta deg tid.

Forsøk på å trekke det ut. For objekter som er godt synlig og er ikke avrundet, kan du prøve å trekke dem ut ved hjelp av pinsett - hvis pinsett er store nok - eller en hekta probe av noe slag. Ikke bare gjør det blindt: Bruk lommelykt og øynene dine til å se hva som skjer, og foreta justeringer etter behov. Hvis blødningen oppstår, eller hvis objektet ikke vil rikke seg eller er skjøvet lenger bak i forsøket, gå til ER.

Blås det ut. Du har sikkert allerede prøvd dette, men hvis objektet er vanskelig å se eller sfærisk - som vil gjøre det vanskelig å forstå - lukke upåvirket nesebor, så fortell barnet ditt til å blåse hardt. Dette kan løsne objektet helt, eller kan gjøre akkurat nok til at du kan forsøke å trekke den ut som beskrevet i trinn 2.

søke hjelp. Hvis ingen av disse metodene fungerer: Legene har verktøy som kan oppnå tilsvarende effekt med mye større presisjon eller kraft. Akkurat nå, bare har noen noe opp nesen, men hvis det kommer inn sin lunge, kan det føre til en infeksjon, astma, bronkiektasier eller død ved drukning. Ikke risikere det.

Hint

  • Hvis objektet er metallic, kan du prøve å bruke en magnet for å trekke den ut. Imidlertid er mange husholdnings magneter ikke kommer til å være sterk nok til å få dette gjort.

Hva er behandlingen for MRSA i nesen?

Meticillinresistente Staphylococcus aureus, eller MRSA, er en ondartet "supervirus" bakterier belastning som kan føre til livstruende infeksjoner. Ofte vil MRSA leve noe harmløst i nesegangene av folk som har hatt tidligere infeksjoner eller som jobber i sykehusmiljøer. Mindre vanlig, vil forårsake aktive MRSA-infeksjoner i huden av nesen.

Kolonisering

MRSA-bakterier lever ofte i nesegangene i årevis uten å vise noen symptomer. Faktisk er de aller fleste sykehus arbeidstakere kolonisert med MRSA i nesen, noe som betyr at bakterier har en etablert koloni, men er ikke å spre eller forårsaker aktiv infeksjon. Folk som har hatt MRSA-infeksjoner i det siste er også svært sannsynlig å bli kolonisert.
En person som er kolonisert med MRSA i nesen kan være i stand til å overføre infeksjonen til andre personer eller utvikle en infeksjon hvis immunsystem blir svekket. Imidlertid er MRSA kolonisering svært vanlig, og anses ikke å være en alvorlig tilstand. Siden det ikke skaper smerte, lunger, eller andre symptomer, er MRSA kolonisering ikke behandles med antibiotika eller andre kliniske medisiner.

Minimere risiko

Mens MRSA kolonisering i nesen ikke krever behandling, kan bærere nytte seg selv og sine lokalsamfunn ved å holde subklinisk infeksjon i sjakk. Et sterkt immunforsvar kan, over tid, bidra til å eliminere MRSA fra nesegangene. Trening og et sunt kosthold er hjørnesteinene i å opprettholde god helse, men naturlige behandlinger kan også hjelpe.
Folk som vet eller mistenker at de bærer subklinisk MRSA bør være spesielt forsiktige når de er i nærvær av folk som er veldig ung, veldig gammel, eller immunsupprimerte. Commonsense forholdsregler, som hyppig håndvask, kan redde liv ved å hindre spredning av sykdommer som MRSA.

Bihulebetennelse

I sjeldne tilfeller kan MRSA forårsake en infeksjon som påvirker bihulene. Mens bihulebetennelse i seg selv er vanligvis ansett for å være liten, kan det være farlig hvis den er kjent for å være forårsaket av MRSA. En MRSA nese infeksjon som påvirker bihulene kan spre seg til ørene, lungene, halsen og selv hjernen, spesielt hos personer med svakt immunforsvar.
Sinus infeksjoner forårsaket av MRSA blir vanligvis diagnostisert bare etter en bakteriell infeksjon unnlater å svare på typiske antibiotika som penicillin. Dersom infeksjonen ser ut til å avskjære godt uten inngrep, vil leger vanligvis fore oral vancomycin, en kraftig antibiotisk, for å behandle infeksjonen.

Hudinfeksjon

MRSA kan forårsake hud-infeksjoner på nesten hvilken som helst del av kroppen, inkludert følsomme vev inne i nesen. En smertefull, pus-fylt sår eller koke inne i nesen kan være forårsaket av MRSA (eller en annen form av staph infeksjon). Dette kan skje uten kjent årsak, eller etter en nese piercing eller skade som forlater nese vev utsatt for infeksjon.
Hvis hudinfeksjon er mild og overfladisk, som en stor kvise, kan enkelte leger velger ikke å behandle det med medisiner. Dersom sår er lett for legen å nå, kan han lanse og tappe den for å fjerne infeksjonen. Mer vedvarende abscesser kan kreve behandling med vankomycin, spesielt hvis de sprer eller bli svært smertefullt.

Naturlige behandlinger

Siden MRSA-infeksjoner kan bli livstruende under visse omstendigheter, bør dette virulent super aldri behandles hjemme uten veiledning av en lege. Imidlertid kan komplementære og alternative terapier bidra til å eliminere både aktive infeksjoner og kolonisering i nesen.
Immun-boosting kosttilskudd, som olje av oregano og hvitløk, kan bidra til å forbedre motstand mot MRSA med få bivirkninger. Tea tree olje, påføres lokalt til en hud infeksjon i nesen, kan bidra til å bekjempe bakterier. Andre alternative løsninger, slik som kolloidalt sølv, kan også være fordelaktig.

Herpes Symptomer på nesen

I motsetning til hva navnet indikerer, kan oral herpes (eller forkjølelsessår) forekommer ikke bare på munnen, men på andre områder i ansiktet også. Nesen, både inne og ute, kan være et område for oral herpes. Det er flere symptomer av herpes på nesen.

Likheter til Oral Utbrudd

Symptomene på herpes utbrudd i eller på nesen er lik symptomer på herpes utbrudd på leppene.

Prikking eller nummenhet

En prikking eller nummen flekk i eller på nesen kan være det første tegn på en herpes utbrudd. Dersom antivirale medikamenter tas på dette stadium, kan de i betydelig grad redusere alvorlighetsgraden av utbruddet.

Blemmer

Smertefulle blemmer i eller på nesen er typisk med herpes utbrudd.

Oser

Blemmer vil sive og skorpe over et par dager etter at herpes utbrudd begynner på nesen.

Årsaker

Herpes blemmer kan bringes videre av eksponering for sol, høy feber eller som svar på hormonelle svingninger.

Hvordan du justerer briller på nesen

Hvordan du justerer briller på nesen


Briller må være godt tilpasset til ansiktet ditt for å kunne gi synskorreksjon du trenger. Briller kan justeres ved tinningene, øretelefoner og nese. Din optiker kan gi brillene et skikkelig passende å skreddersy dem til ansiktet ditt. Over tid kan dine briller løsne på nesen. Dette skyldes vanligvis at en løsning av de små skruene som holder nesen bitene på plass. Heldigvis kan du gjøre enkle justeringer for å bedre passform og holder brillene dine sikkert på ansiktet ditt.

Hvordan du justerer briller på nesen

•  Undersøk nesen bitene av deg brillene bruker forstørrelsesglass. Nesen bitene er pads som holder glassene til broen av nesen. De trenger å være stram for å riktig forstå nesen.

Plasser tuppen av skrutrekkeren, følger med i pakken, inn i hodet på skruen.

Snu hodet på skruen med klokken for å stramme pad. Ikke stram. Slutte å skru når føler skruen avkastning mot avkjørselen.

Gjenta innstramming prosessen på den andre neseputen.

Sett glassene på og finne ut om passformen er behagelig. Om nødvendig, fjerne briller og bøy putene utover eller innover litt for å passe nesen. Elektrodene har begrenset fleksibilitet som gjør det mulig for finjustering. Bøye dem forsiktig å passe ansiktet ditt.

Vernebriller med mindre press på nesen

Vernebriller er tyngre enn vanlige briller og noen ganger føre til press på ørene og nesen. Det er flere måter å redusere press på nesen av vernebriller.

Betydning

Vernebriller beskytte øynene og ansiktet mot skader. Occupational Safety and Health Administration (OSHA) bemerker at sikkerhets rammer og linser er kraftigere enn kjole eller street-wear briller. Den ekstra vekten, spesielt fra linsene, setter ekstra press på neseryggen.

Objektiver

Linsene er vanligvis den tyngste delen av vernebriller. Du kan bruke en lettere materiale for din sikkerhet linser for å redusere presset på nesen. Polykarbonat linser er den letteste typen sikkerhet objektiv og også den mest støtsikre. Glass er den tyngste materialtype.

Nosepads

Sikkerhets rammer har en av to typer nosepads: faste eller justerbare. Et fast bro må måles nøyaktig og sitte i en behagelig plass på nesen eller det vil føre til at trykket og smerte. En justerbar neseputen, men kan flyttes og justeres for å endre vekten av brillene på nesen, ofte slik at det er en mer komfortabel løsning.

Hvordan fikse nesen Pads på solbriller hvis de holder Slipping Down

Hvordan fikse nesen Pads på solbriller hvis de holder Slipping Down


Personer med perfekt syn ofte bruke solbriller for å beskytte øynene mot solens stråler og reduserer gjenskinn under kjøring. Siden ingen resept er nødvendig, forbrukerne ofte kjøper solbriller fra en avdeling eller klesbutikk heller enn en optiker. Som et resultat, kan solbriller passer dårlig og gli av nesen når brukeren tilter hodet hennes ned. Du kan fikse løse solbriller ved å justere eller erstatte nesen putene.

Hvordan fikse nesen Pads på solbriller hvis de holder Slipping Down

•  Ta av solbriller og inspisere neseputer for å avgjøre hvordan de er montert. Sunglass 'neseputer kan skru på, presse på, snap inn, skyver på, klipp på eller feste på. De kan også bygges inn i brilleinnfatningen rammer.

Bøy vakt armene - armene som fester nesen putene til rammen - med snipe tang til å bringe pads tettere sammen for å lage en smalere passform rundt nesen. Ikke alle solbriller har vakt armer, så ignorere Hvis nesen pads er bygget inn i rammene.

Vinkel pads, hvis mulig, slik at de vipper 20 grader mot nesen.

Prøv på brillene igjen. Hvis nesen putene fortsatt skli etter justering vakt armer og vippe pads, må du erstatte klossene eller legge stick-on pads.

Ta slitte eller skitne neseputer, hvis det er mulig å fjerne dem. Skru skruen på pads med en liten skrutrekker funnet i brillereparasjonssett. Bruk en pad Popper å fjerne trykk på eller knipse i pads. Forsiktig løsne, gli av eller skrelle av klebeputene.

Bytt ut de gamle pads med nye puter. Hvis dine solbriller var alltid løs, velger neseputer litt tykkere enn din gamle par.

Trykk selvklebende silikon nese pads over den eksisterende neseputer for å gjøre dem tykkere Hvis nesen pads er umulig å fjerne, eller om det er vanskelig å finne et par tykk nok for ditt behov. Plasser klebeputene der briller rammet nesen for å sikre en tettsittende passform.

Slik Clear nesen for å hjelpe deg å puste

Slik Clear nesen for å hjelpe deg å puste


Ifølge "The Allergy Bibelen" puste gjennom nesen kan være gunstig fordi det bidrar til å rense og varme luften som kommer inn i kroppen. Det oxygenates også luften i bihulene, som bidrar til å holde bihulebetennelse unna. Puste gjennom nesen er mest gunstig for dem som lider av astma og bihulebetennelse. En tett nese gjør det vanskelig å puste riktig.

Bruksanvisning

Fjern nesegangene ved hjelp av vekslende pusteteknikker. Denne yoga praksis er enkel. Steng høyre nesebor med tommelen og puste gjennom venstre nesebor mens du teller til fem, deretter bytte og gjenta to eller tre ganger.

•  Gjenta trinn teknikk i en igjen, men ta raske og dype åndedrag for hver side av nesen. Dette andre trinnet vil bidra til å presse ut eventuelle blokkeringer, noe som gjør det lettere å puste.

Bruk en blanding av mentol og eukalyptus som en gni på øvre del av brystet. Du kan velge mellom mange merker av brystet gnir inneholder disse ingrediensene. Denne kombinasjonen vil slappe av bronkiolene i lungene, noe som gjør det lettere å puste i brystet og lungene.

Hold nesen fri for rusk ved å blåse det ofte når det synes å være å få fylt opp ofte, som i løpet av allergi og kalde årstiden.

Hvordan stoppe nesen Fra Whistling

Hvordan stoppe nesen Fra Whistling


En nese som plystrer hver gang du tar en pust kan være irriterende for deg, dine venner og kjære. Den nådeløse, grating, høyfrekvent lyd driver mange nese-whistlers, eller de rundt dem, for å søke en løsning. I de fleste tilfeller er nese-piping et symptom på et større problem, vanligvis en nasal septum perforering, et hull i brusk mellom de to nesebor. Diagnostisering og behandling av denne tilstanden er den beste måten å stoppe nesen fra piping.

Bruksanvisning

•  Bestem hva som kan ha forårsaket den nasal septum perforering. Dette vil hjelpe legen din for å behandle tilstanden. Nasal septum perforering har mange mulige årsaker, inkludert eksponering for industrielle kjemikalier, en historie med kokainmisbruk, kirurgi eller traumer til nasal septum, smittsomme sykdommer som syfilis eller sjeldne nese tilstander som Wegner granulomatose, eller til vaner som nese-plukking.

Snakk med legen din for å finne ut om du har en nasal septum perforering og finne ut hvilken underliggende tilstander. Legen din kan undersøke din septum å finne perforasjon og bestemme dens alvorlighetsgrad. Hun også kan kjøre tester for å fastslå årsaken til perforering og begynne treatmentt.

Adresse eventuelle underliggende årsaker. Hvis forårsaket av en enkel vane som nese-plukking, eliminerer vane er ett skritt mot behandling som vil bidra til å stoppe nesen fra piping. Behandling for Wegner granulomatose innebærer en diett av kortikosteroider. Riktig behandling for smittsomme sykdommer som syfilis og tuberkulose vil hjelpe behandle sykdommen og lindre symptomene.

Bruk en saltvannsspray eller gel for å lindre symptomene på perforeringen. Du kan kjøpe noen spray over disk, eller legen din kan forskrive en. Den spray eller gel lindrer symptomene ved å opprettholde fuktigheten i nesegangene for å hindre tørrhet, skorpedannelse og irritasjon av passasjene.

Bruk en nasal mykgjørende hvis symptomene fortsetter. Snakk med legen din for å be om en resept. Den mykgjørende vil bidra til å redusere nesetetthet og betennelse som constricts luftstrøm i nesegangene, så det kan lindre nese-piping.

gjennomgå en operasjon for å korrigere perforasjon. Du kan legen anbefale operasjon når perforeringen ikke leges på egen hånd eller symptomene ikke svare på annen behandling. Når legen reparerer perforering, vil piping stoppe. Små perforeringer er lettest å reparere kirurgisk. Store perforeringer kan aldri leges på egen hånd og er vanskelige å reparere.

Hvordan å rense nesen med saltvann

Hvordan å rense nesen med saltvann


En tett nese er en elendig tilstand å oppleve. Tette bihuler kan være forårsaket av en forkjølelse, influensa eller allergi. Mens du kan ta reseptbelagte og over-the-counter medisiner for å hjelpe din tett nese, kan disse produktene noen ganger være kostbart. Noen medisiner kan også forverre stuffiness. En naturlig middel for å bøte på en tett nese er å rense nesegangene med saltvann. Denne rimelig løsning er skånsom og effektiv.

Bruksanvisning

•  Kjøp en neti pott fra din lokale stoffet butikken. Disse potter er utformet for nasal vanning.

Fyll en kopp eller glass med åtte gram vann. Du kan varme opp vannet til litt over romtemperatur hvis du vil, men pass på at det ikke er varmt.

Rør en åttendedel ts. salt i vannet og hell den i neti potten.

Hold hodet over en vask og vippe den ene siden.

Sett tuten av neti potten inn i neseboret som peker oppover og hell forsiktig saltvann inn i denne nesebor, slik at løsningen å kjøre ut av det andre neseboret og i vasken.

Gjenta denne prosessen på den andre siden.

Blås nesen i en vev etterpå for å fjerne det av overflødig fuktighet.

Tips og advarsler

  • Du kan også kjøpe ferdiglagde saltløsninger fra apotek for å bruke i en neti pott.

Hvordan Pust inn gjennom nesen

Hvordan Pust inn gjennom nesen


De primære nerver som brukes av kroppen til å regulere puste ligger i nasal passasje. Omgåelsen disse nervene gjennom munn pusting gjør regelmessig pusting vanskeligere over tid. Puste inn gjennom nesen har mange helsefordeler i tillegg til å øke bevisstheten om luftbårne lukter. Når den primære metoden gjort inhalering, nese pusting øker lungekapasitet, sykdomsresistens, reduksjon av hypertensjon og stress. Regelmessig praksis vil resultere i en økt automatisk respons å puste gjennom nesen.

Bruksanvisning

Lukk munnen. En delvis åpen munn trekker luft ned i lungene. Den begrenset inntak av nesegangene fører til en økning i arbeid av lungene å trekke inn og slippe ut luft. Munn pusting gir utilstrekkelig motstand og resultater i lommer av dårlig sirkulert luft i lungene.

Bruk både mellomgulvet og magemusklene til å trekke inn luft gjennom nesegangene. Bruk magen muskler for å utvide mellomgulvet. I tillegg til de helsemessige fordelene av nasal pusting, ved hjelp av din fulle kjernen til å styre inntaket og utvisning av luft resulterer i større mage kontroll og styrke. Tregere, fremmer dypere pust også avslapning og stressreduksjon.

ut luften gjennom nesegangene. Bihulene produsere en liten mengde av nitrogenoksid, som er toksisk for bakterier. Tilstrekkelig strøm gjennom bihulene bidrar til å holde kroppen din sykdom gratis. Bakterier, virus og andre sykdommer blir stoppet på slimhinner membraner for å beskytte kroppen mot infeksjoner.

Bruk haken stropper for å trene kroppen til å puste gjennom nesen. De hindrer bunn kjeve fra slippe under avslappede stater og kan brukes under søvn. Chin stropper er tilgjengelig på de fleste stoff butikker eller på nettet.

anbefalingen inntil nesepust er den primære metoden for å puste. Opprettholde bevisstheten om hvordan du puster i løpet av dagen og bevisst korrigere puste metoden når du merker at du er puster gjennom munnen. Munn pusting er enklere, men med årvåkenhet, kan vanlige nesepust bli vane.

Hvorfor nesen vår Run på kalde dager?

Hvorfor nesen vår Run på kalde dager?


Stående ute på en kald dag eller sitter i et kjølig rom kan resultere i en rennende nese. Selv om dette rennende nese kan virke som en plage når du finner deg selv sniffling eller på jakt etter en vev, er det faktisk et tegn på at nesen fungerer som den skal. Forstå hvorfor nesen renner i kalde temperaturer kan hjelpe deg å se din rennende nese som en nødvendighet snarere enn en plage.

Slimproduksjon

Slimproduksjon er en del av sunn kropp funksjon. Nese og bihuler produserer slim for å hindre bakterier, skitt, pollen og bakterier fra å komme inn i lungene. Men slim produksjon resulterer i en rennende nese når kroppen produserer for mye slim. Dette overskudd slim drenerer ned i halsen og ut av nesen. Visse forhold kan føre til at nesen til å produsere overflødig slim. Vanlige årsaker er allergi eller en kald eller influensa. Imidlertid kan forhold som ikke er relatert til sykdom, for eksempel gråt eller kalde temperaturer også forårsake nesen til å kjøre.

Oppvarming Air

I tilfelle av lave temperaturer, er en rennende nese på grunn av kroppens forsøk på å varme opp luften. Når du er i kaldt klima, prøver nesen for å varme luften du puster inn før det går inn i lungene. Denne kalde luft ofte er tørr, slik at i tillegg til oppvarming av luft i nesen forsøker også å legge til fuktighet. I respons, blodkar inne i nesen ekspandere for å varme luften og nesen begynner å produsere mer fluid for å legge til fuktighet til luften. Men begge disse tiltak også resultere i nesen produsere så mye slim at det begynner å renne fra nesen.

Kald luft og Kondens

I tillegg til forsøk på å varme luften, er rennende nese også et resultat av luften reaksjon på skiftende temperaturer. Når varm luft kommer i kontakt med kalde temperaturer, kondenserer fuktigheten i luften. Som du puster varm luft fra nesen den kommer i kontakt med kalde temperaturer utenfor. Denne kontakten fører til kondens på tuppen av nesen. Dette kondens blander seg med slim og overflødig fuktighet strømmer fra nesen.

Behandling

En rennende nese skyldes kaldt vær vil vanligvis klare seg på egen hånd når du skriver inn et varmt område. Forsiktig blåser nesen din så ofte som nødvendig kan gi lindring. Du kan også bruke vaselin til nesen din hvis den blir sprukken eller sår på grunn av det kalde været og blåser din.

Hvordan vet jeg om du Broke nesen

Hvordan vet jeg om du Broke nesen


En brukket nese er ekstremt smertefullt. Du kan ikke engang vet at du har en brukket nese i begynnelsen, fordi noen symptomer ikke dukke opp før tre dager senere. Ofte, men symptomene på en brukket nese er åpenbare. Når en brukket nese er bekreftet, kan behandlingen starte. Behandling kan være så enkelt som å pakke nesen og venter på det å helbrede, eller så komplisert som å ha et par operasjoner.

Bruksanvisning

•  Se etter hevelse. Hvis er brutt nesen, vil det hovne opp. Hele nese kan være oppblåst, eller det kan bare være oppblåst på den ene siden. Dette avhenger av hvor bruddet er.

Hold et øye for blåmerker. Ødelagte neser ofte forlate ekle utseende blåmerker rundt nesen og under øyet.

Se etter blod. Hvis du bryter nesen, er det svært sannsynlig at du vil blø ut av nesen.

Ta på nesen din og se om det gir smerter. Er det anbud i det området? I så fall kan du ha brutt den.

Undersøk formen på nesen. Har det forandret form, eller ser det skjevt? Dette er en utmerket indikator på at nesen er brukket.

Prøv å puste gjennom nesen. Ved pustevansker, har du mest sannsynlig har brukket nesen.

Få en X-ray hvis du har de ovennevnte symptomene. Dette er den eneste måten å bekrefte at nesen er brukket. Din fastlege kan bestille X-ray, eller du kan besøke en legevakten og få det gjort.

Tips og advarsler

  • Plasser en ispose eller noen frosne erter på nesen din så snart du tror du kanskje har brutt den. Dette vil hjelpe med hevelse til du kan få hjelp.
  • Få undersøkt av en lege. Hvis du ikke gjør det, og nesen er ødelagt så dårlig at du trenger kirurgi, kan det hende du har pusteproblemer for resten av livet ditt.

Hvordan stoppe Blowing nesen

Hvordan stoppe Blowing nesen


Konstant snufsende og nysing er de klassiske symptomene på forkjølelse og plagsom allergi som resulterer i hyppig blåser nesen for å midlertidig lindre drenering. Over tid utsiden av nesen kan bli irritert fra vev som ikke er behandlet med lotion, som forverres med hvert slag. Heldigvis, over-the-counter (OTC) allergi medisiner inneholde redusere drenering og behovet for å blåse nesen. Disse medikamentene inneholder antihistaminer, som blokkerer utgivelsen av histaminer som forårsaker drenering, ifølge FamilyDoctor.org.

Bruksanvisning

•  Ta antihistamin medisiner som anvist av medisinering instruksjoner: vanligvis én pille per dag hver dag for å hindre drenering.

Unngå områder som inneholder høye nivåer av allergener. Utendørs fungere som et arnested for gress, mugg og pollen allergener, mens innendørs er suspectible til en opphopning av kjæledyr dander, støvmidd og støv.

Bruk en resept nesespray. Resept saltvann spray er tryggere enn OTC medisiner, siden OTC medisiner kan føre til høyt blodtrykk, ifølge Walgreens.

Vask ark eller alle klær som kommer i kontakt med allergener umiddelbart etter eksponering. Vaske ark etter eksponering reduserer alvorlighetsgraden av den allergiske reaksjonen.

Slik unngår du at nesen fra å få brenne

Slik unngår du at nesen fra å få brenne


Soling kan være farlig, spesielt om sommeren når det er på sitt sterkeste. Solen utelater ultrafiolette stråler som kan skade huden og forårsake solbrenthet. Solbrenthet kan føre til visse typer hudkreft, inkludert basalcellekarsinom som er felles for ansikt, ører og nese, ifølge American Academy of Dermatology. Selv de mest forsiktige folk ofte glemmer sine nesen når du søker solkrem. Overeksponering for solen kan også føre til at ansiktet og nesen for tidlig alder. Forhindre nesen fra brenning i solen er en absolutt nødvendighet som fordeler din helse og utseende.

Bruksanvisning

•  Påfør solkrem rikelig over hele ansiktet 30 minutter før soleksponering, med særlig vekt på nesen. Velg en solkrem med solfaktor (SPF) på minst 15. Øke solfaktor solkrem hvis du har lys hud og øyne og er utsatt for solbrenthet. Påfør hver tredje til fjerde time, øker søknaden tid hvis svømming eller svetting gjør at ansiktet vått.

Påfør en salve som inneholder sink oksid til nesen. Sinkoksyd har en fysisk barriere mot solen, blokkerer alle stråler fra å nå nesen.

Bruk en bredbremmet hatt som kaster en skygge over nesa når ut i solen. Bo i skyggen så mye som mulig, spesielt mellom klokken 10 og 16:00, den varmeste delen av dagen.

Hint

  • Snø, vann og sand reflekterer solens stråler, så ta ekstra vare rundt dem og nytt solkrem oftere enn vanlig.
  • Behandle en solbrent nese med antibiotisk salve, steroid krem, kjølig komprimerer og ekstra væske.
  • Ring legen din umiddelbart hvis du har andre symptomer, som feber, blemmer, svakhet eller blackouts.

Hva er betydningen av å puste gjennom nesen?

Nasal pusting er svært gunstig for helsen for en rekke årsaker, og ble forfektet av Østens religioner og filosofier i århundrer før vestlig medisin omfavnet praksis. Siden da, har studier vist at gjennom nesen puste, man reduserer fysiske helserisiko, samtidig øke utholdenhet og fokus.

Historie

Eksperter peker på tidlig menneskelig evolusjon som det første tegn på at vi var ment å være nese breathers --- tross alt, nesen er designet for å puste, mens munnen er designet for å ta i næring. I tillegg, gjennom evolusjon nesen var utstyrt med bihulene å holde ut skadelige stoffer som vår munn kan ikke.

Østens religioner og praksiser --- som yoga --- har kontinuerlig omfavnet nesen puste gjennom sine omfattende historier.

Funksjon

Nose puste fungerer på mange måter, slik at lungene til å absorbere mer oksygen, forårsaker balanserte pH-nivåer i blodet, og tvinger oss til å puste saktere, noe som igjen fører til at våre organer for å bremse ned, redusere stress og risiko for sykdommer forbundet med stress.

Fysiske fordeler

De fysiske fordelene ved nesepust er mange: Økt oksygen i lungene betyr større utholdenhet, mer regulert pusting, og mindre giftstoffer og bakterier la inn i kroppen og tas opp i blodet. Disse fordelene føre til bedre fysisk helse og redusert risiko for søvnapné, hjertesykdommer, høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og dehydrering.

Emosjonelle fordeler

Puste gjennom nesen har mange emosjonelle og mentale fordeler også, inkludert større energi og en økt evne til å fokusere. Regulering og bremse våre puste mønstre ned gjennom nesen puste også frigjør oss fra våre ofte kaotisk tankeprosesser og reduserer stressnivåene, som fører til større følelsesmessig stabilitet.

Expert Insight

Mange medisinske og filosofiske eksperter laud fordelene med nesepust. Legene påpeker at grunne puster gjennom munnen fører til mange angst og stress-relaterte problemer som dyp, regulert nesepust kan forebygge. Ledere i yoga verden også argumentere for fordelene ved nesepust, og hevdet at studert nesepust vil føre til større indre ro, emosjonelle helse og livskvalitet. Når en yogi har mestret teknikken med nesepust, eksperter hevder, er han i stand til å mestre mer utfordrende fysiske elementene i sin yoga praksis, så vel.

Hvordan rengjøre nesen

Hvordan rengjøre nesen


Noensinne hadde en utstoppet nese? Hva med sinus press eller en bihulebetennelse? Sjansen er 100% av dere vil si ja.

Jeg har vært en allergi lidende i mange år og prøvd alt under solen fra Flonase å Affrin til Nasonex. Det virker som om alle disse medikamentene gi midlertidig lindring, men når medisinering slites av ryggen på syklus av narkotika.

Hvis du lei av å ta en mengde medisiner bare så du kan puste klart i begge neseborene her er svaret på dine bønner.

Bruksanvisning

Netti potter er virkelig en kur alle for de fleste neseproblemer. En netti potten er noe mer enn en liten vannkoker som du bruker til å skylle ut all den dritten som blir sittende fast på slimhinnen på innsiden av nesen. Det er denne samlingen av rusk som forårsaker nese betennelser, infeksjoner og lunger. For trinn en gå på nettet og investere i en Netti potten. De er skitt billig og verdt mer enn alle medisiner du kjøper fra gravrøvingen farmasøytiske selskaper. Bildet til venstre er en jeg kjøpte på Rite Aid for 11.89

Når du fyller opp netti potten stå over en vask og sette tuten i det ene neseboret og vippe hodet til siden og la vannet for å skape et vakuum inni nesen. Dette vacum vil rengjøre innsiden av nesehulene og bære bort noen gunk eller slim fanget bakterier.

Hvis du begynner å føle vannet går ned i halsen enten bøye hodet ned mer eller bare åpne munnen og la vannet gå ut. I begynnelsen føles rart fordi din første reaksjon er frik ut når vannet er i nesen, men fordi vannet er det samme PH balanse som nesen din bør det ikke svi i det hele tatt.

Tips og advarsler

  • Rengjøring nesen kan bli veldig avhengighetsskapende, foreslår jeg at du bare gjøre det opp til to ganger per dag for å unngå å bli for rent.

Formålet med nesen hår

Formålet med nesen hår


Nesehår kan være en plage for personer som viser det i overflod. For noen mørke, trådlignende hår faktisk vokse ut av neseborene der andre folk lett kan se dem. Selv om disse hårene kan virke som mer problemer enn de er verdt, faktisk de bidra til å forhindre sykdom.

Nose Hair

Det er to typer av nesen hår. Lengre, mørkere hår som stikker ut fra neseborene av noen individer og trenger å bli stelt, og tynne hår som anslag, kalt cilier som er for små til å bli sett med det blotte øye, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. Cilia linje innsiden av nesen.

Formål

De lengre hår i nesen felle større irriterende stoffer som støv og bakterier for å hindre dem fra å komme inn i systemet, i henhold til hår Øker nettsiden. Cilia tegne og holde slim som fukter luften vi puster inn før den når lungene, ifølge Merck. Slimet feller også smuss og andre irritanter, som er tvunget ut av nesen når vi nyser.

Betraktninger

Noen mennesker har mer mørkere eller lengre nese hår enn andre. Det er akseptabelt å trimme endene av lange nesen hår vokser ut av neseborene, men det er viktig å ikke klippe håret for kort eller riv det ut. Når du klipper nesehår, bør du aldri sette saksen i nesen; en skarp gjenstand, kan lett skade neseslimhinnen, ifølge Hair Finder nettstedet.