Digidexo.com

struma halssmerter

Slik håndterer Struma

Når skjoldbrusk glad svulmer du er sagt å ha en struma. Det er mange årsaker til struma. Årsaken vil avgjøre hvordan håndtere struma.

Slik håndterer Struma

Slik håndterer du en Struma

To av de vanligste årsaker til struma er autoimmune tilstander der kroppens antistoffer angriper skjoldbruskkjertelen glad i seg selv. Disse forhold forårsaker enten en over eller under produksjonen av thyroid hormon som resulterer i en struma på skjoldbruskkjertelen. Hypotyreose er den første slike tilstand og oppstår når kroppen ikke produserer nok thyroid hormon. For denne tilstanden vil du få medisiner som vil krympe struma og kontrollere tilstanden. Hypertyreose oppstår når kroppen produserer for mye thyroid hormon. Radioaktivt jod brukes ofte til å krympe struma hos mennesker med hypertyreose. Dersom radioaktivt jod behandling årsak hypotyreose disse personene vil da bli satt på skjoldbrusk erstatning medisinering.

Mangel på jod er en annen årsak til struma. Hvis du ikke får nok jod skjoldbruskkjertelen vil ikke fungere skikkelig, og vil forstørre. Hvis du er i behov av jod kan du ta tilskudd hvis det ikke er nok jod rik mat tilgjengelig.

Noen ganger du kan utvikle betennelse i skjoldbruskkjertelen. Hvis dette er årsaken til struma du kan ta aspirin eller anti inflammatoriske medisiner.

Hvis årsaken til struma er knuter, noder, eller kreft, kirurgi kan være det beste alternativet. Hvis medisiner ikke kan krympe eller fjerne struma i disse tilfellene så hele skjoldbruskkjertelen glad må fjernes.

Hvis struma ikke at du noen problemer, og er ikke forårsaket av en underliggende medisinsk tilstand, deretter observasjon er alt som trengs. En regelmessig fysisk checkup med legen din er det beste løpet av handlingen uansett hva årsaken til struma.

Hint

 • Sjekk alltid med legen din dersom du har problemer med å svelge eller puste
 • Sjekk alltid med legen din dersom du har hevelse i svelg
 • Ta medisiner som perscribed

Hvordan identifisere en Struma

Hvis du mistenker at du har en struma, eller at en venn eller et familiemedlem gjør det, så kan følgende informasjon vil hjelpe deg å identifisere tilstanden. Husk, bare leger bør diagnostisere en struma; men vurdere symptomene dine på egen hånd kan være akkurat det du trenger for å motivere dere til å gjøre en legetime!

Bruksanvisning

Hvordan identifisere en Struma

Kjennetegnet tegn på struma er en hoven hals. Mens svellingen er vanligvis smertefri, er det generelt pinlig for pasienten. Enhver type hals hevelse, enten mild eller alvorlig, bør sjekkes ut av lege.

Ha en blodprøve. Leger må ta en blodprøve for å fastslå om den riktige mengden av thyroid hormon er til stede. Det er også viktig å finne ut hvordan hypofysen fungerer, så det styrer skjoldbruskkjertelen. Den blodprøve kan fortelle en lege hva ulike typer skjoldbrusk problemer kan du ha, og, hvis du har en struma, hva slags struma det er.

Prøv å svelge. De med struma vil mange ganger ha problemer med å svelge (og i noen tilfeller til og med å puste). Dersom du ikke kan svelge den måten du vant til, nevne det til legen din. hvis du ikke har noen av de andre symptomene, kan du ikke ha struma; Derimot, hvis du har andre symptomer, er sjansen for struma økt.

Finn ut om det er en stram følelse i halsen. Hvis du vurderer en venn eller et familiemedlem, må du spørre om hun har en stram følelse i halsen hennes. Hvis du er bekymret for deg selv, spør deg selv ærlig om dette er et symptom du opplever.

Nå som du vet de ulike symptomer å se etter, skrive alle dine ned på et stykke papir. Dette vil hjelpe legen din finne en struma, eller i det minste finne ut om du trenger flere tester.

Tips og advarsler

 • Ikke prøv å selv -iagnose. Snakk med en lege om dine symptomer.

Kan du ha en Struma & Not Thyroid Problemer?

En struma skiller seg fra andre skjoldbrusk problemer, inkludert hypertyreose, hypotyreose og skjoldbruskkjertelkreft, ved at det er vanligvis ikke ledsagende symptomer. Imidlertid kan en struma forvandle seg til en av disse skjoldbrusk sykdommer uten en vite det.

Fakta

Den utvidelse av skjoldbrusk er også referert til som en struma. Hypotyreoidisme forårsaker også en svak utvidelse av skjoldbrusk, som et resultat av en mangel på evne til å produsere hormoner. Mangel på hormoner er vanligvis årsaken til struma i de fleste mennesker i USA, men er ikke alltid tilfelle. Struma kan føre til hypotyreose.

Typer

Det finnes to typer av struma: giftfri (eller sporadiske) struma og kolloid (eller endemisk) struma. Årsaken til kolloide struma er en mangel på jod i kosten, som er nødvendig for å produsere en skjoldbrusk hormoner. I dette tilfellet, reagerer ved å øke skjoldbruskkjertelen i størrelse. Årsaken til ikke-toksiske struma er generelt kjent, og er mer vanlig av de to typer. I noen tilfeller kan ta aminoglutetimid eller litium føre denne type struma.

Identifikasjon

Noen mennesker kan ikke engang være klar over at de har en struma, før det er synlig merkbar på nakken. En struma kan bli så stor at det setter press på luftveiene, noe som gjør det vanskelig å puste. Andre symptomer kan omfatte hoste og heshet av stemmen.

Misforståelse

Selv om å ha en struma er ikke nødvendigvis et tegn på hypotyreose, å ha en kan føre til en slik en skjoldbrusk tilstand, eller til og med skjoldbruskkjertelkreft hvis venstre ubehandlet. Derfor, hvis en person har en struma, de kan eller ikke kan ha skjoldbrusk problemer.

Forebygging / løsning

Siden virkningene av en struma er ganske vage, er det anbefales at en person har tester gjort for å sikre at det ikke er andre underliggende skjoldbrusk problemer. Blod arbeid kan gjøres for å bestemme thyroid stimulerende hormon (TSH) og tyroksin (T4) nivåer. Resultatene vil indikere at skjoldbruskkjertelen selv er normalt, eller at det er overaktiv (hypertyreose) eller underactive (hypotyreose). I tillegg kan en ultralyd av skjoldbruskkjertelen og biopsi bli utført for å fastslå at veksten er faktisk en struma og ikke en ondartet svulst. Behandling vil være avhengig av resultatene av disse testene. Dersom ikke noe annet er indikert thyroid problem, da den struma ikke behøver å bli behandlet.

Hvordan behandle en Struma

Hvordan behandle en Struma


Struma er stygge disfigurements i nakke og hals forårsaket av en rekke av skjoldbrusk dysfunksjoner. Noen er små og forårsake lite problem, kan noen vokse ganske store og føre til mye ubehag og komplikasjoner som kan være livstruende. Behandlingen avhenger av årsaken til struma, så det er viktig å få riktig diagnose.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din umiddelbart hvis du merker hevelse i hals og nakke. Legen vil ta en blodprøve for å finne ut om du lider av en skjoldbrusk problem. Avhengig av årsaken til skjoldbruskkjertel hormon forstyrrelse, vil legen avgjøre hva slags behandling er nødvendig. Visse typer av struma kan være et symptom på en livstruende sykdom, så det er viktig å behandle dem umiddelbart.

Ta radioaktive jod piller hvis struma er forårsaket av en jod-mangel. Disse pillene er tatt av munnen og reiser gjennom blodet til å nå skjoldbruskkjertelen. Når du er der, vil de krympe struma og drepe skjoldbruskceller. Dette kurset er kjent for å forårsake en underactive skjoldbruskkjertelen som er behandlet med skjoldbruskkjertelhormon, vanligvis for livet.

Ta levotyroksin medisinering, en skjoldbruskkjertelhormon, hvis hypotyreose er årsaken til struma. Hypotyreoidisme er forårsaket av en dysfunksjon av hypofyse- kjertelen som skaper overdreven produksjon av thyroid hormon. Denne behandlingen avsluttes symptomene på struma og bremser ned utgivelsen av hormonet.

gjenkjenne symptomer på Grave sykdom, antas å være forårsaket av et antistoff som kan skape begeistring overflødig produksjon av skjoldbrusk hormoner. Dette er preget av en rekke symptomer som rask hjerterytme, svetting og angst og utstående øyne. Methimazole og propylthiouracil er to medisiner som kan bremse den raske produksjonen av thyreoideahormoner.

opereres hvis legen råder dette kurset for behandling. Kirurgen vil gjøre et snitt og pakk hele eller deler av skjoldbruskkjertelen, avhengig av omfanget av skaden. Normalt vev blir vanligvis igjen på plass. De fleste struma er godartet, men thyroid kreft er en mulighet, i hvilket tilfelle operasjon er nødvendig. Små struma som ikke forstyrre med å puste eller svelge er vanligvis igjen alene.

Hvordan kan et Struma Utvikle?

Hvordan kan et Struma Utvikle?

Hva er en Struma?

En struma er en type vekst som skjer på eller i nærheten av skjoldbruskkjertelen. Disse utvekster er vanligvis plassert på den fremre side av halsen, hvor halsen møter skuldrene. Noen struma er bare midlertidige problemer som etter hvert kan gå unna, mens andre kan være symptomer på mer alvorlige skjoldbrusk lidelser.

Årsaker

Struma kan danne gjennom et par forskjellige måter. Den første er gjennom en feil i skjoldbruskkjertelen. Når en skjoldbrusk produserer for mye hormon som i hypertyreose, eller produserer for lite i hypotyreose, kan det føre til en struma vekst. En sporadisk struma kan danne grunn til å spise for mye av matvarer som er kjent for å forårsake struma. Disse matvarer inneholder, fersken, soyabønner, kålrot, spinat og peanøtter. Disse matvarer har blitt funnet å undertrykke hormon som produseres av skjoldbruskkjertelen forårsaker atmosfæren som trengs for en struma å vokse. Ikke får nok jod i kosten kan også føre til struma.

Symptomer

Symptomer som du kan lide av en struma inkluderer en hoven skjoldbruskkjertelen, hevelse i nakken, vedvarende hoste, tetthet i halsen, pustevansker eller problemer med å svelge (Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning 2007).

Behandling

Struma kan behandles ved medisinering, kirurgi eller radioaktivt jod. Medisiner som Levothroid eller Synthroid hjelp til å lindre betennelse i skjoldbruskkjertelen bidrar til å krympe størrelsen på struma. Radioaktivt jod er også en vanlig behandling for struma ved oral innføring av jod inn i kroppen. Den jod deretter finner og dreper skjoldbruskceller. Kirurgi kan også brukes til å fysisk fjerne struma, men er vanligvis bare anvendes som en siste utvei når alle andre midler for behandling har sviktet. Kirurgi kan også anvendes dersom struma forårsaker livstruende bivirkninger, slik som blokkering av pasientens luftveier.

Symptomer på hypothyroid Struma

Den skjoldbrusk er en liten kjertel i foran på halsen. Det kan oppstå feil og under råvarer, forårsaker hypotyreose. Når kjertelen blir forstørret, er det diagnostisert som en struma. Mens struma er ikke nødvendigvis smertefulle, kan de forårsake ekstremt ubehag og forlegenhet på de fysiske og fysiologiske symptomer de produserer.

Hvem er i faresonen?

Thyroid sykdommen rammer menn, kvinner og barn, selv om kvinner er den største prosentandelen av pasienter. Sykdommen diskriminerer ikke mellom raser, inntektsnivå eller plassering av bolig. Endocrine Web rapporterer at opp til 10 prosent av kvinner kan ha skjoldbrusk mangler. Mange har ingen anelse.

Fysiske symptomer

Den mest gjenkjennelige tegn på en hypothyroid struma er en stor masse som stikker ut fra halsen. Skjoldbruskkjertelen, vanligvis en liten kjertel i forsiden av halsen under Adam eplet (eller hvor Adam eplet ville være på en kvinnelig), kan svelle opp så stor at den komprimerer spiserør og luftrør. Selv om struma er hevelse og utstående, er det vanligvis ikke smertefull. Sammen med det synlige halsen protrusion, kan hypothyroid struma forårsake lider å ha hovne blodårer i halsen og reddened ansikter fra kvelning eller hoste. På grunn av hoste, kan struma pasienter har en hes eller grov-klingende stemme.

Vektøkning og problemer med å svelge

Vektøkning er assosiert med hypotyreose. Pasienter som lider av en under aktiv skjoldbrusk kan få vekt eller være ute av stand til å gå ned i vekt til tross for trening og kaloriredusert diett. Pasienter med en forstørret struma kan ha problemer eller smerter svelge mat og ta inn færre kalorier, men fortsatt være økende vekt (eller ute av stand til å miste noen). En forstørret struma blokkerer luftveiene og mat som går av kjertelen kan skrape den mens du blir svelget, og etterlater en rå, vond følelse. Krydret mat kan også påvirke kjertel, som ville varm eller kald væske når det blir svelget. Pasienter liggende kan også ha problemer med å svelge, som struma er å trykke på mekanismen for å svelge når du er i den posisjonen.

Kortpustethet

Når en forstørret struma blir for stor, går det risikoen for å bryte sammen pasientens luftveier. Puste kan bli mye støy eller high-pitched. Pasienter som opplever kortpustethet kan undersøkes med MR og røntgen for å se hvor mye struma har ekspandert inn i luftrøret. Kirurgi kan være nødvendig eller i en behandlingsprosess med radioaktivt jod for å krympe struma. Pasienter kan bli bedt om å ligge i visse stillinger for hvile (liggende flatt på ens tilbake kan være en ugunstig posisjon for en struma lidende, som struma vil være direkte ved å trykke på luftrøret i den posisjonen).

Behandling

Hvis du mistenker at du har en hypothyroid struma, se generell lege eller en endokrinolog. Legen vil palpere nakken og muligens kjøre testene som bestemmer skjoldbrusk sykdom, sjekker for tilstedeværelsen av visse skjoldbrusk hormoner og antistoffer. Hvis struma begynner å hindre luftveiene, kan du bli pålagt å ha kirurgi eller starte et kurs for jod behandling. Hypotyreose er mulig å behandle med en daglig skjoldbruskkjertelhormon pille og enkelt reguleres.

Grave sykdom & Struma

Graves sykdom er en form for hypertyreose. Immunsystemet angriper skjoldbruskkjertelen, noe som fører til at skjoldbruskkjertelen til å produsere store mengder av hormonet tyroksin. En struma er en forstørret skjoldbruskkjertel ofte sett hos pasienter med Graves sykdom.

Identifikasjon

Symptomene på Grave sykdom inkluderer svulmende øyeepler, rødhet i øynene, opphovning av øyelokk, sprøtt hår, irritabilitet, vekttap, struma, søvnproblemer, angst og hånd rystelser.

Årsak

Det er ingen kjent årsak til Graves sykdom.

Expert Insight

Graves sykdom er diagnostisert gjennom en fysisk eksamen og tester. Legen vil se på skjoldbruskkjertelen for å se om det er forstørret, sjekk hendene for å se om de skjelver, og finne ut om øynene er svulmende og irritert. For å bekrefte diagnosen, vil blodprøver utføres for å måle nivåene av hormoner i forbindelse med Graves sykdom.

Forebygging / løsning

Behandling av Graves er utformet for å redusere mengden av tyroksin produsert av skjoldbruskkjertelen. Legemidler inkludert antiskjoldbruskkjertelen og betablokkere stoppe de rystelser og andre symptomer forbundet med Graves.

Radioaktiv jod behandling

Radioaktivt jod behandling brukes til å redusere størrelsen av skjoldbruskkjertelen over tid. Skjoldbruskkjertelen kan bli ødelagt av radioaktivt jod, og skjoldbrusk medisiner må tas. Til slutt, er kirurgi et alternativ for pasienten som ikke er i stand til å tolerere andre behandlinger. Kirurgi innebærer fjerning av skjoldbruskkjertelen.

Om struma

En struma oppstår når skjoldbruskkjertelen i halsen blir hoven og forstørret, vanligvis på grunn av virkningene av en underliggende tilstand. Struma pleide å være vanligvis forbindes med en mangel på jod i kosten, men ankomsten av iodized salt i USA har gjort at forårsake svært sjeldne. Struma kan komme i veien for å svelge og puste i noen tilfeller, men er vanligvis ikke ubehagelig. Struma kan behandles, med behandling avhengig av variabler som størrelsen av skjoldbruskkjertelen, og hva som forårsaker problemet til å begynne med.

Funksjon

Normal skjoldbruskkjertelen, som ligger ved foten av halsen og veier mindre enn ett gram, har jobben med å produsere to viktige hormoner: tyroksin og riiodothyronine. Funksjonen av disse stoffene inkluderer opprettholde metabolic rate av en person, holde kroppens temperatur under kontroll, regulere produksjonen av visse viktige proteiner, og de også påvirke hjertefrekvensen. Andre kjertler som hypofysen og hypothalamus bli med i denne prosessen, og sammen med skjoldbruskkjertelen de har jobben med å produsere og distribuere de riktige mengder av hormoner. Men i tilfeller av struma skjoldbruskkjertelen kan ha høye eller lave nivåer av disse hormonene, som til slutt føre til at kjertelen å forstørre for forskjellige grunner.

Typer

Før iodized salt ble et fast innslag i middagsbordene, mangel på jod i skjoldbruskkjertelen var nummer én årsak til struma å danne. Dette underskuddet av jod gjør den ute av stand til å produsere thyroid nok av hormonene og det blir forstørret når den stimuleres av hypofysen gjentatte ganger. Denne årsaken til en struma fortsatt blir sett i mindre utviklede nasjoner. Graves 'sykdom er nå den mest utbredte årsaken til struma, en tilstand som tvinger skjoldbrusk til å produsere for mye av de hormoner med en forstørret kjertel som resultat. Hashimotos sykdom fører til det som kalles en underactive skjoldbruskkjertelen, forårsaket av en lidelse som inflames området og begrenser thyroid evne til å gjøre hormoner. I multinodulært struma mange knuter vokse på sidene av skjoldbruskkjertelen og gjøre det hovne opp. Når bare én nodule utvikler tilstanden kalles ensom skjoldbrusk nodule sykdom. Skjoldbruskkjertelkreft kan også skade kjertelen, med hevelse forbundet med struma som en bivirkning.

Effekter

Symptomene på struma inkluderer den klassiske hoven hals, noen ganger til det punktet hvor det er skjemmende og lett å merke. Dette kan skape tetthet i halsen, og noen ganger vil gjøre det vanskelig å svelge, puste, og med snakke om struma er å trykke på nervene til stemmeboksen. En pasient med struma vil også være utsatt for utbrudd av hoste.

Identifikasjon

Hevelse i nakken i regionen av skjoldbruskkjertelen vil gjøre en lege mistenkt struma. For å identifisere årsaken til hevelse blodprøver kan administreres som kan vurdere hormonnivåer. Det finnes også blodprøver som kan se etter antistoffer i blodet som kan indikere struma er den skyldige. Ultralyd kan benyttes, en prosess som involverer lydbølger som vil danne et bilde på en skjerm for visning, slik at legen kan se størrelsen på skjoldbruskkjertelen. En radioaktiv isotop kan injiseres inn i kroppen din i løpet av en skjoldbrusk skanning, som vil vise en lege hvordan kjertelen fungerer, og hvis det har blitt forstørret.

Forebygging / løsning

Når en struma er relativt liten det vil bli nøye observert før det enten krymper til normal størrelse eller blir mer av et problem. Det finnes medisiner tilgjengelig for å behandle sykdom, med fokus på å øke eller redusere hormonnivåer, avhengig av hva som skjer i skjoldbruskkjertelen. Kirurgi for å fjerne hele skjoldbruskkjertelen eller bare en del er et alternativ når en struma blir for stor og medisiner ikke fungerer. Radioaktivt jod, som vil ende opp til slutt i skjoldbruskkjertelen etter at det er inntatt oralt, kan ødelegge celler i skjoldbruskkjertelen og redusere hormonproduksjonen. Men i noen tilfeller har pasienten trenger hormontilskudd for resten av livet.

Tegn og symptomer på skjoldbrusk forhold i Kids

Tegn og symptomer på skjoldbrusk forhold i Kids


Skjoldbruskkjertelen er ansvarlig for å regulere kroppens stoffskifte. Skjoldbrusk forhold hos barn i stor grad kan påvirke deres vekst, helse og skoleprestasjoner. Kjenne symptomer på en skjoldbrusk problem vil hjelpe deg å diagnostisere eventuelle problemer tidlig.

Hva er Thyroid?

Skjoldbruskkjertelen regulerer kroppens stoffskifte. Det er plassert på forsiden av halsen, og de to sidene eller fliker ligge ved siden av luftrøret. Den skjoldbrusk omdanner jod i thyroxin, det hormon som regulerer metabolismen av hver celle i kroppen. Hypofysen styrer skjoldbruskkjertelen, forteller det når du skal slippe flere hormoner eller mindre hormoner avhengig av kroppens behov på den tiden.

Hypotyreose

Hypotyreose er når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok hormon. Symptomer inkluderer trøtt, svakhet, depresjon, irritabilitet, håravfall, vektøkning og forstoppelse. Hos barn er det ofte vanskeligheter med skolen som barn føler for trøtt og ned til å betale oppmerksomhet eller delta. Barnet kan virke mye mer sløv og viser en redusert interesse for vanlige aktiviteter.

Hypertyreose

Hypertyreose indikerer en overproduksjon av skjoldbruskkjertel hormon. Symptomer kan være nervøsitet, skjelving, en reduksjon i varmetoleranse, en følelse av åndenød, søvnløshet, vekttap, hårtap, skjelver, økt hjertefrekvens, en "spacey" blikk og økt avføring. Hypertyreose kan gjøre det vanskelig for et barn å fokusere og konsentrere seg. På skolen, kan symptomer inkluderer klasserommet avbrudd og manglende evne til å sitte stille særlig lenge.

Andre Thyroid betingelser

Sammen med hypotyreose og hypertyreose, er det muligheter for skjoldbruskkjertelkreft, struma og thyreoiditt. Hvis barnet opplever de ovennevnte symptomer og feber, halssmerter, pustevansker, press i nakke eller hovne kjertler, er en tur til legen for.

Misvisende Symptomer

Symptomene for en skjoldbrusk tilstand kan være misvisende. De fleste av symptomene for skjoldbrusk forhold er også symptomer på mange andre forhold. Hvis du merker endringer i ditt barns oppførsel og væremåte, og du mistenker en skjoldbrusk tilstand, er det best å se en endokrinolog. En endokrinolog er en spesialist som forstår kjertler som skiller ut hormoner i kroppen vår.

Langsom metabolisme og medisiner

Langsom metabolisme og medisiner


En langsom metabolisme kan gjøre deg trett og føre til vektøkning. Oppsøke lege for å finne ut om det er et mer alvorlig problem, for eksempel hypotyreose, som må behandles.

Naturlig rettsmidler

Hvis det er rett og slett en langsom metabolisme som du arbeider med, trene (for eksempel jogging eller yoga) kan hastigheten. Spise en balansert, sunt kosthold kan bidra til å regulere stoffskiftet også. Overdreven slanking og forbruker for få kalorier vil roe det ned, som er mot sin hensikt.

Synthroid

Synthroid er et medikament som erstatter et hormon som produseres naturlig i kroppen og regulerer stoffskiftet og energinivå. Den brukes til å behandle hypotyreose og forebygge eller behandle struma.

Levoxyl

Levoxyl er foreskrevet når kroppen ikke skaper nok hormoner utskilles av skjoldbruskkjertelen på egen hånd. Det kan behandle hormon ubalanser, men bør ikke brukes til vektproblemer.

Cytomel

Denne medisinen kosttilskudd eller erstatter de naturlig forekommende hormoner i skjoldbruskkjertelen, bidrar til å regulere metabolske nivåer.

Slankepiller

Sørg for å unngå stoffet butikken og online piller som lover en umiddelbar økning i stoffskiftet og vekttap. Dette er nesten alltid svindel og ikke leverer de resultatene de lover.

Hvordan vite Thyroid Er Low

En underactive skjoldbruskkjertelen, eller hypotyreose, oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av visse hormoner. Ifølge Mayo Clinic, er hypotyreose mest vanlig blant kvinner over 50 år, men hvem som helst kan utvikle tilstanden i alle aldre. Symptomene kan påvises når du har hatt sykdommen en stund. Du må skaffe riktig diagnose fra legen din før du starter noen behandling.

Hvordan vite Thyroid Er Low

Hvordan vite Thyroid Er Low

Merknad om du kan ha symptomer på hypotyreose. Ifølge Mayo Clinic, de vanligste symptomene er overdreven tretthet, depresjon, plutselig vektøkning, økt appetitt, tørr hud, tørt hår, sprø negler, muskelsvakhet, stive ledd, tunge menstruasjon hos kvinner og kald temperatur følsomhet.

ta temperaturen i tre dager på rad for å bestemme gjennomsnittstemperatur. Ifølge allonhealth.com, kan påfølgende målinger under 97,8 grader Fahrenheit indikere en underactive skjoldbruskkjertelen.

Spør legen din for en diagnose. Han kan henvise deg til en endokrinolog, en lege som er spesialist i endokrine kjertler som skjoldbruskkjertelen. Kjenn din familie medisinsk historie. Skjoldbrusk lidelser og andre autoimmune lidelser har en tendens til å kjøre i familier.

Legen vil trolig bestille en blodprøve. En blodprøve for hypotyreose sjekker TSH (skjoldbrusk stimulerende hormon), T3 (trijodtyronin) og T4 (tyroksin). TSH produseres av hypofysen og signaliserer skjoldbruskkjertelen til å produsere T3 og T4 hormoner. Vanligvis en blodprøve for en hypothyroid pasient viser en høy TSH nivå og lavt T3 og T4 nivå.

En ultralyd kan utelukke kreft i skjoldbruskkjertelen og kan også avsløre tilstedeværelsen av knuter, som er væskefylte cyster som kan være forbundet med hypotyreose. Thyroid knuter er oftest godartet, eller noncancerous.

Hvis du har hypotyreose, vil legen sannsynligvis forskrive en skjoldbruskkjertelhormon stoff som synthroid eller Levothyroid. Doseringen avhenger av de blodtestresultater. Ifølge Mayo Clinic, bør symptomene begynner å avta i løpet av to uker. Hormon erstatning må tas for livet.

Hint

 • Få din TSH, T3 og T4 nivå testes minst en gang i året for å finne ut om din hormonerstatnings dosering er fortsatt riktig. Doseringen kan justeres om nødvendig.
 • Ifølge Mayo Clinic, kan ubehandlet hypotyreose føre til hjertesykdom, depresjon, nedsatt mental funksjon, infertilitet, fødselsdefekter og struma (forstørret skjoldbruskkjertelen).

Jak czytać odpowiedzi Owulacja Kit

Zestawy przewidywania owulacji pomiaru hormonu w organizmie kobiety zwanej hormon luteinizujący lub LH. Według Megan Clarke z PeeOnAStick.com, hormonu LH 12 do 36 godzin przed jajnika będzie wyjąć jajko podczas owulacji. Używanie akumulatorów może pomóc w pary, aby pomóc w czasie współżycia spermy spotkać jaj. Amerykański College Położnictwa i Ginekologii w "stanie ciąża i dziecko", że jajo przetrwa do mniej niż 24 godziny po jego zwolnieniu. To musi być zapłodnione, zanim umrze. Owulacja zestawy predykcyjne pomóc w określeniu, kiedy nastąpi owulacja; Jednak wyniki mogą być mylące do interpretacji.

Instrukcje

Ustaw zegar, aby powrócić do zapoznania się z testu. Może potrwać kilka minut LH reaguje z paskiem przeciwciała uzyskując wynik. Badanie należy czytać w terminie określonym w instrukcji wyniki ważność. Według Megan Clarke, odpowiedź dip myśliwskie należy odczytać w ciągu ośmiu minut. Badanie średnich strumień może być odczytany przez okres do jednej godziny.

Odszukaj przewód sterujący, który był pierwszą linią, która została opracowana po moczu stosowane do kija. Będzie to z prawej strony okna najdalej od knota.

Znajdź linię testową, która była wolniej rozwijających się linii, które pojawiły się po moczu nałożono na patyku. Będzie to z lewej strony: knot boczne moczem jest włączony.

Ocenić ciemność dwóch linii. Jeśli linia testowa jest ciemny lub ciemniejszy niż przewód sterujący, który jest uważany za pozytywny wynik testu i będzie owulacja w ciągu 36 godzin. Jeżeli linia testowa jest lżejszy niż linia sterowania zbliżającym owulacji nie został jeszcze wykryty lub może już nastąpiło. Jeśli linia testowa jest w połowie ciemne i pół światła, test ponownie za kilka godzin lub skontaktować się z obsługą klienta w celu ustalenia, czy pół-pozytywne jest to, dodatni lub ujemny wynik.

Wskazówki

 • Jeśli masz prawie-pozytywny test na początku dnia, test ponownie z drugim zestawem kilka godzin później i będzie prawdopodobnie złapać początek swojej LH i być w stanie go potwierdzić.
 • Badania wykonane z pierwszego porannego moczu, ponieważ mogą być niedokładne metabolizuje do moczu LH we wczesnych godzinach porannych. Zrób test w połowie rano lub później.
 • Nie używać ponownie zestawy owulacji predykcyjne, nawet jeśli ostatni wynik był ujemny. Taśma przeciwciało reaguje z moczu nie będą funkcjonalne.

Slik Spot Symptomer på forgiftning hos barn

Slik Spot Symptomer på forgiftning hos barn


Barn vil, av natur, utforske verden rundt dem. For yngre barn er dette ofte betyr å sette ting i munnen, mens for eldre barn kan det bety å prøve å lage vitenskap eksperimenter med hva ingredienser kan bli funnet. Hver av disse scenariene bærer en høy risiko for utilsiktet forgiftning, symptomene som alle foreldre bør være i stand til å oppdage og behandle på riktig måte. Les videre for å lære mer om hvordan du kan oppdage symptomene på forgiftning hos barn.

Slik Spot Symptomer på forgiftning hos barn

Spot Symptomer på forgiftning hos barn

1 spot tegn på kjemisk forgiftning på barnets hud og klær. Uvanlig hudutslett eller forbrenninger vedlagt tilhørende tårer, hull eller flekker på et barns klær kan tyde på at han har vært i kontakt med giftige husholdning kjemikalier. Fjern øyeblikkelig de berørte klær og skyll huden hans med varmt vann i minst 15 minutter før du kontakter ditt lokale giftkontrollsenter.

Legg merke til merkelige lukter på barnets pust, spesielt hvis hun har vært ute av syne i et par minutter, eller hvis hun har uvanlige merker rundt munnen hennes. Det kan tyde på at hun har kommet inn og svelges noen type giftig væske eller spist bær eller blader av en giftig plante.

Se for plutselig tretthet eller slapphet, da disse er symptomer på mange forskjellige typer forgiftning. Karbonmonoksid-forgiftning, spesielt, forårsaker tretthet, svimmelhet og hodepine. Siden karbonmonoksid er en vanskelig å oppdage, luktfri gass som kan lekke sakte over tid, er det viktig ikke å avvise disse symptomene selv om de er gradvis og vedvarende.

Be om en blodprøve for å sjekke nivåer av bly i barnets blod. Symptomene på blyforgiftning er irreversible og noen ganger etterligne de av ADHD. Barn som bor eller har bodd i boliger bygget før 1979 og er stille problemer med hukommelse, motoriske ferdigheter og beslutningsprosesser skal være testet for blyforgiftning før en endelig diagnose for ADHD er gjort.

Suspect inntak forgiftning hvis barnet ditt har problemer med å puste, halssmerter, oppkast og uforklarlig innholdsrik siklende. Se deg rundt i området for å se om du kan oppdage eventuelle åpne eller tomme beholdere som kan indikere hva barnet svelging.

Treat forgiftning hos barn

Fjern giftige stoffet fra ditt barns rekkevidde, og har ham spytte det ut hvis han ikke har svelget det ennå. Med små barn må du kanskje med makt fjerne stoffet ved å bruke to fingre for å øse den ut av munnen.

Ring redning troppen umiddelbart hvis barnet ditt har problemer med å puste, er bevisstløs, ser ut til å være å ha kramper eller har svelget eller vært i kontakt med et ukjent stoff.

Ring Giftinformasjonssentralen for instruksjoner om hvordan å motvirke forgiftning hvis du vet hva barnet ditt har kommet i kontakt med, og synes ikke å være i umiddelbar medisinsk fare. Ikke prøv å gjøre henne spy mindre annet er spesifikt til, siden noen etsende gift kan føre til ytterligere skade på vei opp igjen.

Hint

 • Hold alltid tallene for giftkontrollsenter og redning troppen på et lett tilgjengelig sted og sørge for at ungdommer vet hvor du finner dem.
 • Forlat aldri husholdning kjemikalier eller medisiner på et sted hvor barn kan komme til dem. Hvis mulig, holde disse stoffene i et låst skap.

Bruk av Irish Moss

Bruk av Irish Moss


Under den irske potet hungersnød, sultende mennesker overlevde ved å høste og spise rikelig tang langs Irlands kyster. De fikk mer enn en midlertidig lindring fra sult smerter. Tang er en rik kilde til næringsstoffer og naturlig rettsmidler som fremmer god helse og hastighet helbredelse fra mange sykdommer og giftige forhold. Irsk mose er en slags all-purpose folkemedisin, lurer på mat og mirakel medisin. I dag er det dyrket for en rekke medisinske og kulinariske formål.

Medisinske formål

Irish moss har en utrolig høy jod innhold og brukes for skjoldbrusk helse og for å avlaste lavt stoffskifte, tretthet, gusten hud og trevlet hår som følge av skjoldbrusk funksjonsfeil, struma, hyper-følsomhet for kulde og langsom puls. Irsk mose lindrer også slimhinnene i kroppen. Anlegget har blitt effektivt brukt til å lindre tørr hoste, sår hals, betente nesegangene, og fordøyelseskanalen. Det er en vanlig ingrediens i rettsmidler for dårlig fordøyelse, halsbrann, kvalme, oppkast, gastritt, og tarmbetennelser. Fordi irsk mose absorberer vann, bulks den opp og kan hjelpe i eliminering av avfall og i å undertrykke appetitt. Den absorberende kvalitet også letter symptomene på bronkitt og lungebetennelse ved å absorbere og holde overskytende væske og bevege det gjennom legemet og ut. Det har blitt brukt til å trekke giftstoffer fra tarmen, og andre vev og for å trekke ut stråling forgiftning. De antikoagulerende egenskapene til irsk mose er nyttig for å redusere høyt blodtrykk og muligheten for arteriosklerose. Og dens antibakterielle egenskaper gjør det effektivt mot strep infeksjoner.

Forskning på potensielle nye medisinske anvendelser continues.The anlegget inneholder også særskilte mengder av kalsium, kalium, svovel, og vitaminene A, D, E, F og K. tang er like god for utsiden av kroppen som det er for det innsiden. Det lindrer solbrenthet, eksem, psoriasis, sprukken hud, utslett og eksem.

Food Additive

Næringsmiddelindustrien bruker karragenan, en utvinning fra irsk mose, som stabilisator og emulgator i geléaktige matvarer som puddinger, frukt geleer og syltetøy. Det er mye brukt til å tykne og stabilisere melkeprodukter, som iskrem, og har blitt benyttet som i ingrediens i både øl og vin.

Hudprodukter

Irsk mose er en ingrediens i rynkekremer og kosmetikk som fremmer en sunn glød, og kan brukes til å mykne, glatte og styrke huden. Fordi det bekjemper bakterier, er det også brukt i aktuell kremer påføres huden for å forebygge eller oppklare infeksjoner.

Hikke i Voksne

Hikke i Voksne


Hikke oppstår når det er en ufrivillig krampe i mellomgulvet, noe som fører til at stemmebåndene til midlertidig tett og produsere en lyd, ifølge University of Maryland Medical Center. De fleste vil oppleve hikke på et tidspunkt i løpet av sitt voksne liv. Tilstanden en tendens til å påvirke menn oftere enn kvinner, ifølge Mayo Clinic. Hikke ofte vare en kort tidsperiode.

Kortsiktige Hikke

Når hikke vare i mindre enn 48 timer, er de generelt ansett kortsiktig. Kortsiktige hikke generelt vare fra noen minutter til noen timer. Vanlige årsaker til kortsiktige hikke hos voksne inkluderer forbruker krydret mat eller drikke, drikke kullsyreholdige drikker og konsumere store mengder mat eller alkoholholdige drikker. Det kan være utfordrende å identifisere årsaken til kortsiktige hikke, men de pleier å gå bort på egenhånd.

Langsiktige Hikke

Når hikke vare i dager, uker eller måneder, blir de betraktet langsiktige hikke. Langsiktige hikke kan kreve medisinsk behandling. Det finnes en rekke medisinske tilstander og medisiner som kan være ansvarlig for langsiktige hikke. Disse inkluderer alkoholisme, barbiturater, hjerneskade, diabetes, elektrolyttubalanse, encefalitt, struma, nyresvikt, laryngitt, meningitt, multippel sklerose, sår hals, hjerneslag, beroligende midler og tumorer, i henhold til de Mayo Clinic. Abdominal kirurgi og operasjoner som krever narkose er andre mulige årsaker til langsiktige hikke.

Hjem Behandlinger

Selv om det ikke er mulig å stoppe hikke, det er visse hjem rettsmidler som har vært brukt i løpet av årene som er tenkt å være effektiv på å bli kvitt tilstanden. En person som lider av hikke kan være lurt å prøve å konsumere en teskje sukker, holder pusten, drikke et glass kaldt vann eller puste inn i en papirpose, ifølge University of Maryland Medical Center. Men hjemme rettsmidler er ikke alltid effektiv ved behandling av hikke.

Medisinske behandlinger

Behovet for medisinsk behandling er sjelden i tilfelle av hikke, men det kan være nødvendig hvis tilstanden varer lenger enn 48 timer. Leger kan pumpe magen, massere carotis sinus, administrere medisiner eller utføre en tube innsetting eller phrenic nerve blokk, ifølge University of Maryland Medical Center. Medisinsk behandling er vanligvis vellykket på behandling av hikke. Hvis legen mistenker at det er en medisinsk tilstand som kan være årsaken til tilstanden, kan han utføre diagnostiske tester. Behandling av den medisinsk sykdom eller tilstand som er ansvarlig for hikke kan også lindre problemet.

Hva er Tegn og symptomer på en underactive skjoldbrusk hos barn?

Hva er Tegn og symptomer på en underactive skjoldbrusk hos barn?


Skjoldbruskkjertelen er et organ ansvarlig for å produsere hormoner som regulerer stoffskiftet og kjemiske prosesser som vekst og utvikling, skriver Robyn Koumourou, forfatter av en bok om underactive skjoldbruskkjertelen. Noen ganger, ikke skjoldbruskkjertelen fungerer ikke skikkelig og er enten overaktiv og produserer for mye hormon (hypertyreose) eller er lite aktiv og ikke produserer nok hormon (hypotyreose). Det er viktig å erkjenne hypotyreose symptomer og å søke legehjelp for diagnose og behandling siden sykdommen betydelig påvirker barnets vekst og utvikling.

Generelle Tegn og symptomer

Personer (inkludert barn) som har hypotyreose kan oppleve tretthet, treghet, forstoppelse, vektøkning, følsomhet for kulde, hes stemme, muskelsvakhet, hevelser i ansiktet og endringer i hud, hår og negler, ifølge Mayo Clinic.

Hypotyreose lider av alle aldersgrupper kan oppleve disse generelle symptomer, men barn og ungdom kan ha andre symptomer som voksne ikke har. (Referanser 3 & 4)

Forbigående Hypotyreose

Noen babyer kan ha forbigående (midlertidig) hypotyreose hvor de presenterer unormale skjoldbrusk hormon nivåene når de blir født. Men denne uregelmessige nivået av thyroid hormon returnerer til det normale etter en viss tid passerer; når hormonene stabiliserer seg, vil barnet ikke trenger å bli behandlet langsiktig, ifølge Children Hospital i Boston.

Medfødt hypotyreose

En annen lidelse som kan påvirke nyfødte er medfødt hypotyreose. Første symptomene på en baby med denne tilstanden er dårlig appetitt, forstoppelse, lav kroppstemperatur, langsom puls, gulsott, økt søvnighet og nedsatt gråt, skriver Koumourou.

Andre tegn på medfødt hypotyreose som utvikler etter flere uker med fødsel inkluderer dårlig vekst og utvikling, hes gråt, navlebrokk (marine stikker ut), tørr hud og hår, langsomme reflekser og en forstørret tunge, ifølge Koumourou og Barnesykehuset i Boston. Hvis barnet ikke har blitt behandlet ved dette punktet, dessverre, det er en god sjanse for at han allerede har lidd permanent hjerneskade.

Hypotyreose hos barn og ungdom

Fordi hypotyreose utvikler seg langsomt hos barn og ungdom, kan leger har en utfordrende tid å diagnostisere sykdommen. Uansett, kan visse tegn føre en lege for å vurdere hypotyreose som et potensielt problem hos barn; for eksempel en nedgang i vekstraten, unormalt korte lemmer og forsinkelser i tannutvikling, som det fremgår av Barnesykehuset i Boston.

Langsom vekst (høyde) og forsinkelse i seksuell vekst (puberteten) samt generelle symptomer på hypotyreose som tretthet, manglende energi, følsomhet for kulde, vektøkning og forstoppelse er karakteristisk for ungdom med underactive skjoldbruskkjertelen. Ifølge Koumourou, struma eller hevelse i halsen på grunn av skjoldbruskkjertelen blir betent, kan vises. I tillegg kan en nodule (klump) utvikle seg i skjoldbruskkjertelen, som bekrefter at skjoldbrusk sykdommen er til stede, i henhold til Barnesykehuset i Colorado.

Den beste medisin for spedbarn med skjoldbrusk-problemer

Den beste medisin for spedbarn med skjoldbrusk-problemer


Hormonet-produserende thyroid påvirker de fleste av de metabolske prosesser i babyens kropp. Potensielle problemer knyttet til skjoldbruskkjertelen inkluderer en forstørret kjertel - eller struma - til mer alvorlige problemer som unormal produksjon av skjoldbrusk hormoner. Ulike medisiner kan hjelpe et barn med en skjoldbrusk problem - selv om konsultere legen din før dispensere noen.

Levotyroksin

Medfødt hypotyreose kan skyldes en skjoldbruskkjertelen under-produserende hormoner et barns kroppen trenger. En god medisin er Levothyroxine, en syntetisk form av thyroid hormon T4, som skal returnere ditt barns T4 nivåer til sin normalområdet.

Armour Thyroid

En annen medisin for barn med hypotyreose er Armour Thyroid. Sjekk riktig dosering for spedbarn. Dets bivirkninger inkluderer ubehag i varmt vær, hyppig avføring og vekttap.

Cytomel

En tredje medisiner som kan hjelpe er Cytomel. Igjen, sjekk etiketten for riktig dosering for et spedbarn. Foruten å behandle hypotyreose og struma, kan Cytomel forbedre et barns energinivå og mental funksjon. Bivirkninger inkluderer nervøsitet, hjertebank og mulig søvnløshet.

Lyme sykdom Vs Addisons sykdom

Lyme sykdom og Addisons sykdom er to forskjellige tilstander som har lignende symptomer. En av de viktigste forskjellene er at Lyme sykdom er smittsomt, mens Addisons er en endokrin lidelse.

Identifikasjon

Lyme-sykdom er en infeksiøs sykdom forårsaket av tre forskjellige typer av bakterier Borrelia. Mest vanlig er Borrelia burgdoferi. Lyme sykdom er den vanligste sykdommen som kommer fra flått i den nordlige halvkule. Det er overført fra biter fra flåtten Ixodes.

Effekter

Den mest vanlige og karakteristiske symptomet på Lyme sykdom er en okser-øye utslett som oppstår på det punktet av infeksjon. Andre symptomer er feber, hodepine, depresjon og tretthet. Forblir ubehandlet, kan borreliose fortsette å forårsake ledd og hjerteproblemer, så vel som visse forstyrrelser i nervesystemet.

Misforståelse

Folk kan forvirre Lyme sykdom med Addisons sykdom. Addisons sykdom er en ganske sjelden tilstand der binyrene ikke produserer nok kortikosteroider. Den er oppkalt etter Dr. Thomas Addison, som først oppdaget sykdommen. Addisons kan utvikle seg i både voksne og barn, og kan være et resultat av en rekke andre tilstander.

Expert Insight

De vanligste symptomene på Addisons er tretthet, muskelsvakhet, feber, oppkast og diaré. Andre endringer kan omfatte endringer i humør og ledd-og muskel smerter. Ved ytterligere testing, slike symptomer som lavt blodtrykk (hypotensjon), hyperpigmentering i huden og en struma kan forekomme.

Betraktninger

Skjønt begge sykdommene har lignende symptomer, den mest åpenbare måte å skille de to er å vise en adrenal insuffisiens, som oftest med en test kalt ACTH test. I denne testen blir adrenalcortical-stimulerende hormon injisert, og dersom pasienten har problemer med adrenal bakken, vil det være en unormal respons. Hvis problemet er endokrine i naturen, kan hormonene bli erstattet. Ellers, hvis Lyme-sykdom er mistenkt, antibiotika såsom doksycyklin vil bli administrert.

Symptomer på Autoimmune Thyroid Disease

Autoimmun thyroid sykdom (ATD) inkluderer en hyperaktiv skjoldbruskkjertelen forårsaket av Graves 'sykdom og en hemmet skjoldbruskkjertelen forårsaket av Hashimotos tyreoiditt. Symptomer kan være subtile, og kvinner er mest utsatt for ATD.

Årsaker

ATD oppstår når kroppens eget immunsystem produserer auto-antistoffer som kan skade skjoldbruskkjertelen vev, forårsaker kjertelen å slippe for mye eller for lite thyroid hormon.

Graves 'sykdom

Symptomer på Graves 'sykdom inkluderer struma (forstørret skjoldbruskkjertelen), økt hjerterytme, utstående øyne, irritabilitet, økt appetitt og vekttap.

Hashimotos tyreoiditt

Symptomer på Hashimotos tyreoiditt inkluderer struma, tretthet, vektøkning, tørr hud og hår, kulde intoleranse, langsom hjerterytme, reaktiv hypoglykemi og forstoppelse.

Hashimotos Encefalitt

Hashimotos Encefalitt er en sjelden komplikasjon av Hashimotos thyreoiditt og fører til endringer i bevissthet, kramper, skjelvinger og slag-lignende episoder. Sykdomsforløpet kan være progressiv eller relapsing.

Relaterte tilstander

Revmatiske sykdommer, endokrine sykdommer og andre autoimmune sykdommer er vanlig hos pasienter med ATD.

Joint Pain & Graves 'sykdom

Graves 'sykdom oppstår når skjoldbruskkjertelen blir overaktiv. Kvinner er mer utsatt for sykdommen, og det vanligvis streik etter fylte 20. Grave sykdom er sjelden livstruende, men det kan ha en stor innvirkning på en persons liv og utseende.

Årsaker

Den eksakte årsaken til Graves 'sykdom er ikke kjent, men det er en autoimmun lidelse, ifølge Mayo Clinic. Immunsystem feilaktig angriper skjoldbruskkjertelen og fører det til å produsere for mye thyroid hormon. Familiens historie, en persons alder og kjønn, stress, røyking og graviditet kan være risikofaktorer.

Symptomer

To merkbare symptomer på Graves 'sykdom er en forstørret skjoldbruskkjertel (struma) og utstående øyne. Andre symptomer er vekttap, sprøtt hår, rask hjerterytme, håndskjelvinger, varme følsomhet, angst og leddsmerter.

Betraktninger

Graves sykdom er en skjoldbrusk lidelse som er kjent for å forårsake myopatier, eller sykdommer i skjelettmuskulaturen, i henhold til pasientens talsmann Mary Shomon sin Thyroid-Info nettside. Hvite blodceller kan angripe muskel deler og blodkar som til slutt fører til leddsmerter og svakhet.

Effekter

Graves 'sykdom kan føre til tap av muskelmasse og styrke, eller muskelsvinn. Tretthet, leddsmerter, og svakhet kan påvirke ikke bare beina, men også muskler i halsen forårsaker heshet og svelgevansker.

Identifikasjon

Personer med Graves 'sykdom kan stille ut sine leddsmerter i manglende evne til å heve armene over hodet, fomle med elementer holdt, og problemer med å bruke trapper.

Potensiell

Graves 'sykdom er mulig å behandle. Ofte smertene som følger Graves 'sykdom er løst eller minimert med behandling.