Digidexo.com

sekundær enurese voksen

Grunner for voksen seng Wetting

Grunner for voksen seng Wetting


Voksen sengevæting, eller nattlig enurese, oppstår når du ufrivillig sengevætere om natten. Ifølge National Association for Continence, minst to prosent av voksne lider av denne tilstanden. De fleste individer som utvikler primær nattlig enurese (barndom sengevæting) vokser denne tilstanden. Sekundær enurese, eller når voksne begynner å ha nattlig enurese, er en tilstand som bør sjekkes av en lege, da det kan være en underliggende årsak som diabetes eller kreft.

Genetikk

Genetikk kan spille en rolle i sjansene for å ha nattlig enurese. Det er ikke nødvendigvis en faktor i mange mennesker, men ifølge National Association for Continence, hvis et barn har begge foreldre som sengevætere i barndommen, deres sjanse for å tisse i sengen økt med 77 prosent. Tisse i sengen som barn kan også bli en faktor senere i voksen alder.

Alkohol

Når du drikker alkohol, et hormon (vasopressin) som produseres i kroppen din reduseres. Som et resultat, vil du begynne å legge merke til at du må annullere mer. Ettersom blæren begynner å fylle seg, vil den trenge å bli tømt på et høyere nivå. Hvis du faller inn i en dyp søvn eller ikke klarer å vekke lett å gjøre det til toalettet i tide, kan det føre til sengevæting.

Diabetes

Kroppen vår produserer et hormon som kalles antidiuretics eller ADH, som forteller våre nyrer når vi trenger å redusere produksjonen av urin. Mer av dette hormonet blir produsert om natten for å redusere mengden av urin. Hvis du har type II diabetes, blir dette hormonet unormal, noe som kan føre til en overdreven mengde urin for å bli opprettet. Noen ganger legemet kan gjøre hormon, men nyrene ikke behandler informasjonen, og en strøm av urin finner sted.

Liten blære

Ideen om å ha en liten blære betyr ikke at blæren er faktisk liten, men at kapasiteten på blæren er liten. Din funksjonell blærekapasitet kan bare holde så mye urin. Dersom beløpet overstiger kapasiteten du er i stand til å holde, kan musklene i blæren ikke slappe av, som deretter fører deg til å urinere mer.

Medisiner

The National Association for Continence sier at psykiatriske medisiner (tioridazin, klozapin) kan føre til nattlige enuresis. Nattlig enurese vanligvis er en bivirkning av medisinen, og skiftende medikamenter kan vanligvis reversere tilstanden.

Andre årsaker

Andre årsaker til sengevæting er urinveisinfeksjoner, nyrestein, prostataforstørrelse og søvnapné. Noen ganger angst eller emosjonelle forstyrrelser kan også føre til sengevæting, men i disse tilfellene, gjør symptomene ikke vare. Blærekreft kan også føre til sengevæting. Hvis du opplever sengevæting, er det viktig å søke legehjelp for å få testet i tilfelle årsaken kan være noe så alvorlig som kreft.

Behandling

Minimere mengden av væske du drikke før du går til sengs kan bidra til å redusere mengden av væske i blæren. Begrense mengden alkohol eller koffein kan også hjelpe. Du kan også prøve blærevolum trening, hvor du drikker svært små mengder væske og avstå fra vannlating i minst opptil tre timer. Dette vil bidra til å øke funksjonell blærekapasitet. Hvis du er en dyp sovende, noen ganger å sette en alarm for å vekke deg midt på natten for å late vannet kan også bidra til å redusere sjansene for sengevæting.

Hva er tegn og symptomer på voksen seng-wetters?

Mens ansett som et problem forbundet primært med barn, kan sengevæting påvirke voksne også. Voksen sengevæting er vanligvis et tegn på en underliggende fysisk eller psykisk helsetilstand, som krever behandling for kjerneproblemet før sengevæting kan være riktig adressert. I noen tilfeller kan også voksne lider av inkontinens under dagtid timer i tillegg, avhengig av typen av tilstanden.

Identifikasjon

Voksen sengevæting er preget av en manglende evne til å inneholde trang til å urinere mens du sover. Ifølge National Association for Continence (NAFC), 2 prosent av alle voksne sliter med dette problemet. Mens "sengevæting" er den mest brukte betegnelsen, det offisielle navnet på denne lidelsen er nattlig enurese. Den kan deles opp i to underkategorier: vedvarende primær nattlig enurese, som starter i barndommen og ikke løser seg selv etter den tid pasienten har kommet inn i voksenlivet og voksen angrep sekundær enurese, som er sengevæting som starter i voksen alder.

Genetiske årsaker

Årsaker til voksen sengevæting inkluderer arvelighet lenker, som de som har foreldre med sengevæting problemer er mer sannsynlig at lider av sengevæting også, som et resultat av en abnormitet av ADH, eller antidiuretisk hormon, som gjør at nyrene til produserer mindre urin i løpet av natten. I voksen seng-wetters, kan dette hormonet ikke sende de korrekte signaler til hjernen, noe som resulterer i den samme mengde av urin som produseres i løpet av natte timer som i løpet av dagen. Ifølge NAFC, har en person med to sengevæting foreldre en 77 prosent sjanse for også å ha voksen sengevæting problemer, og en person med en forelder med sengevæting problemer har en 40 prosent sjanse for å bli rammet av tilstanden.

Underliggende sykdom

Mayo Clinic nevner tallrike mulige underliggende sykdommer som kan forårsake voksen seng-fukting, inkludert type 2-diabetes (som er assosiert med ubalanse av ADH), søvn apnea, prostata-og blærekreft, urinveisinfeksjon og nevrologiske lidelser. Andre mulige årsaker inkluderer emosjonell / angstlidelser og visse medisiner, særlig søvn hjelpemidler som hjelper deg til å sove dypere enn du er vant til. Å løse sengevæting, bør den underliggende årsaken rettes for å hjelpe kroppen din begynne å fungere normalt igjen.

Midlertidige løsninger

En permanent løsning på voksen sengevæting er å løse den underliggende helsetilstand forårsaker denne handlingen. Men i mellomtiden, er det flere grep du kan ta --- eller hjelpe en elsket en å ta --- å avstå fra å tisse i sengen. Disse inkluderer bruk av voksne disponibel truser, pads for undertøy eller større pads for sengen. Du kan også stille inn en alarm for å våkne opp om natten for å bruke badet til å minimere sjansene for å tisse i sengen.

Medisinske behandlinger

Medisin alternativer for å behandle voksen seng-fukting er Desmopressin, som etterligner ADH hormon, og imipramin, som er et anti-depressivt som kan brukes for å redusere nattetid bed-fukting (imidlertid NAFC advarer at på grunn av de bivirkninger som er forbundet med denne medisinen, bør det være en siste utvei). Andre legemidler som brukes til å behandle dette problemet inkluderer Darifenacin, som behandler overaktiv blære; Oxybutynin, som slapper av musklene i blæren; og trospium klorid, noe som reduserer en ustabil blære.

Botemidler for Voksen Sengevæting

Voksen sengevæting er en uvanlig medisinsk tilstand som kan være forårsaket av flere faktorer, fra diabetes til blærekapasitet, urinveisinfeksjoner eller nyresykdommer. Det kan også være arvelig. Ulike former for behandling kan benyttes, inkludert overvåking av væskeinntak, trening blæren for å øke kapasiteten, å kjøpe en sengevæting alarm eller våkner opp midt på natten for å bruke badet.

Voksen Sengevæting: Introduksjon

Voksen sengevæting er en sjelden medisinsk tilstand som påvirker minst to prosent av voksne, ifølge National Association for inkontinens. Den riktige medisinske ordet for denne tilstanden er nattlig enurese, eller "NE", og det er vanligvis to typer. Vedvarende primær nattlig enurese starter i barndommen og aldri går bort, som det gjør i de fleste barn. Voksen utbruddet sekundær enurese begynner på en eldre alder. I begge tilfeller sengevæting kan ikke frivillig kontrollert.

Voksen Sengevæting: Årsaker

Voksen sengevæting kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet diabetes, urinveisinfeksjoner, urinveissteiner, en forstørret prostata, blærekreft, en unormalt liten blære, søvnapné, nyresykdommer, nevrologiske lidelser, genetisk kobling (mao det er arvelig ), og med stress. Mayo Clinic urolog Erik Castle, MD, antyder rask medisinsk vurdering for å fastslå årsaken til voksen sengevæting før behandlingen begynner.

Voksen Sengevæting: Behandling

Årsaken til voksen sengevæting avgjør i løpet av behandlingen. Den vanligste første trinn i en hvilken som helst behandling programmet er å begrense inntak av væske før sengetid, for å redusere mengden av urin som produseres. Pasientene kan også få beskjed om å jobbe med å øke sin blærekapasitet ved å holde seg på bad turer i løpet av dagen, så lenge de kan (opptil 2-3 timer). Leger kan også foreskrive sengevæting alarmer som våkner personen så snart en ulykke starter, eller oppfordre pasienter til å våkne opp midt på natten for å bruke badet. Ulike medisiner kan også være foreskrevet, avhengig av den underliggende sykdommen. Blant de mest foreskrevne medisiner er desmopressin (DDAVP), som fører til at nyrene til å produsere mindre urin.

Overaktiv blære hos barn

Et barn som har en overaktiv blære ofte lider av inkontinens. Inkontinens avtar ofte på egen hånd, noe som tyder på at det kan bare være en del av det å vokse opp for noen barn. Inkontinens ofte presenterer seg selv hos barn som har overaktiv blærer på dagtid så vel som kvelden. Barnets trang til å urinere når hun har en overaktiv blære kan være vanskelig å undertrykke.

Overaktiv blære

En overaktiv blære skjer fordi blæren muskler ufrivillig kontrakt, som gjør det vanskelig for barnet å styre seg fra urinering. Det kan også forekomme oftere barn med diabetes, eller med dårlig nyrefunksjon.

Etter et barn fyller 5 år gammel, blir inkontinens mindre vanlig. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, om lag 10 prosent av barn som er 5 år har overaktiv blærer. Dette tallet synker til om lag 5 prosent av 10-åringer. Etter den tid et barn når voksen alder, påvirker inkontinens bare ca 1 prosent av folk. Gutter er dobbelt så sannsynlig å ha overaktiv blærer som jenter er.

Typer

Enurese er et annet navn for en overaktiv blære. Primær enurese er klassifisert som tisse i et barn som aldri har unngått tisse seg i mer enn seks måneder. Sekundær enurese begynner når et barn tisser seg selv etter mer enn seks måneder for å være tørr. Nocturnal enuresis oppstår i løpet av kvelden og pre-daggry timer. Dagaktive enurese innebærer et barn tisse selv mens våken.

Nighttime Inkontinens

Ifølge NIDDKD ,, ekspertene ikke fullt ut forstår hva som forårsaker natten inkontinens. De fleste barn som sengevætere er normal fysisk og følelsesmessig. Det kan være en blanding av problemer som fører til et barn å ha en overaktiv blære i kveld, inkludert overproduksjon av urin om natten, angst og enda en familiehistorie med sengevæting.

Løsninger

Urininkontinens blekner ofte naturlig. Over tid, barnets blærekapasitet øker. Hun kan lettere ense kroppens alarmer, gjenkjenne når det er tid for å gå på do på dagtid eller på kvelden.

Leger anbefaler at barn som har overaktiv blærer planlegge regelmessige turer til badet for å holde blæren blir for full. Økt fiberinntak kan hjelpe; forstoppelse noen ganger føre til en overacte

Medisiner

Midler for å øke ADH nivåer kan redusere mengden av urin som dannes i legemet. Imipramin brukes også til å redusere sengevæting. Ifølge NIDDK, kan disse medikamentene hjelpe mer enn to tredjedeler av barna redusere blæren aktivitet; tilbakefall noen ganger oppstår etter barnet slutter å bruke medisinen. Bivirkninger forbundet med medisiner som brukes til å behandle overaktiv blærer inkluderer tørr munn og øyne.

Hvorfor Voksne Fukt sengen om natten?

Sengevæting er generelt ansett å være en tilstand som hovedsakelig rammer barn. Men i noen tilfeller, voksne kan også bli plaget av dette problemet. Medisinsk vurdering er nødvendig når en voksen tisser i sengen slik at den underliggende tilstanden forårsaker problemet kan diagnostiseres og behandles.

Fakta

Den medisinske termen for en voksen å tisse i sengen om natten er sekundær enurese. Dette er ikke en vanlig tilstand, og er vanligvis et tegn på en annen medisinsk tilstand.

Betydning

Ifølge National Association for Continence, to prosent av voksne lider av episoder av sengevæting grunn av en manglende evne til å kontrollere vannlating om natten.

Årsaker

Sekundær enurese kan være forårsaket av diabetes, urinveisinfeksjoner, blærekreft, obstruktiv søvnapné, urinveissteiner, eller en forstørret prostata. I sjeldne tilfeller kan voksen sengevæting være forårsaket av emosjonelle lidelser, for eksempel akutt angst.

Identifikasjon

En allmennpraktiserende lege kan henvise pasienten til en urolog. Pasienten bør forvente en fullstendig fysisk evaluering og en rekke tester for å fastslå den underliggende tilstanden forårsaker sengevæting.

Behandling

Voksen sengevæting i et symptom på en annen tilstand og behandling består av å ta opp den underliggende årsaken.

Hva er årsaken til Nighttime inkontinens?

Hva er årsaken til Nighttime inkontinens?


Nighttime inkontinens, eller nattlig enurese, er ufrivillig tap av urin utover fylte toalett trening og kan påvirke folk i alle aldre. Ikke overraskende, kan det føre til forvirring og skam, men det kan også bli behandlet.

Myter

Bedwetters ikke ubevisst ønsker å urinere, som fukting er ofte et resultat av et fysisk problem som viljestyrke alene kan ikke løse.

Primær Enuresis

Barn som ikke har oppnådd konsekvent avhold har primær enurese. Den vanligste årsaken er kroppens produksjon av et større volum av urin enn blæren kan holde, og hjernen ikke har lært å svare på signalet fra en full urinblæren.

Sekundær enurese

Sekundær enurese er en tilstand der et barn har stoppet sengevæting i minst seks måneder og deretter begynner ufrivillig urinering på nytt. Det kan være forårsaket av endringer i søvn, urinveisinfeksjoner eller følelsesmessige problemer. Sengevæting kjører også i familier.

Årsaker i Voksne

Det er flere mulige årsaker til voksne som lider av sekundær enurese. Søvnapné, diabetes, prostatitt og overstimulering av kjønnsorganene kan alle bidra til nighttime inkontinens, som kan overdreven bruk av alkohol eller koffein.

Behandling

For barn begynner behandling med overvåking sine baderomsvaner og bruk av positiv forsterkning. Ikke begrense sitt forbruk av væsker overdrevet, og ved hjelp av sengevæting alarmer kan bringe suksess, selv om de krever flere måneder for å arbeide.
Reseptbelagte medisiner som desmopressin redusere mengden av urin som produseres om natten.

Advarsler

Legen din kan forskrive en trisykliske antidepressiva hvis andre behandlinger har mislyktes, men disse medisinene kan ha urovekkende bivirkninger, og en overdose kan være livstruende.
Voksen angrep enurese er ofte en indikasjon på en alvorlig medisinsk tilstand. Rådfør deg med legen din dersom du lider fortsatt sengevæting.

Tap av blærekontroll hos barn

Tap av blærekontroll, også kjent som inkontinens eller enurese, er ganske vanlig hos små barn. Omtrent 7 prosent av 5-årige gutter og tre prosent av 5-år gamle jenter får problemer med blærekontroll. Barn med foreldre som hadde barndommen inkontinens er fem til syv ganger mer sannsynlig å utvikle enurese. Tilstanden er vanligvis ingen grunn til alarm og ofte forsvinner av seg selv. Etter 18 år, bare 1 prosent av personene er inkontinent.

Typer

Det finnes fire typer barndommen inkontinens. Primær enurese refererer til barn som aldri har fått blærekontroll. Sekundær enurese refererer til barn som har fått tilbakefall etter å skaffe seg kontroll i minst seks måneder. Nocturnal enuresis eller nattestid inkontinens oppstår bare under søvn og er mer vanlig hos gutter. Dagaktive enurese eller dagtid inkontinens skjer når barnet er våken og forekommer oftere hos jenter. Dagtid inkontinens er mindre vanlig og som regel forsvinner raskere.

Årsaker

Nighttime inkontinens er vanligvis et resultat av små blærer, tung sovende eller unnlatelse av å legge merke til de signalene som sendes av en full blære. Det kan også være på grunn av en mangel på ADH, et hormon som forsinker produksjonen av urin om natten. Disse problemene forsvinner vanligvis med forfall. Noen ganger sengevæting er forårsaket av obstruktiv søvnapné, som er vanligvis på grunn av betente mandler eller adenoids. I sjeldne tilfeller kan en blokkering i blæren eller urinrøret eller nerveskader i forbindelse med ryggmargsbrokk være årsaken til nattlige enuresis. Dagtid inkontinens er ofte forårsaket av urinveisinfeksjoner, men koffein eller matallergier kan også utløse denne tilstanden. Av og til, er dagtid fukting skyldes unormalt i nyre eller blære.

Diagnose

For å bli diagnostisert med enurese, må et barn være minst fem år gammel. Tap av blærekontroll må skje minst to ganger hver uke i tre måneder. Hvis en pre-eksisterende medisinsk tilstand eller medisiner har forårsaket atferd, er det ikke anses enurese.

Behandling

Behavioral terapi er den mest effektive behandling for inkontinens. Barna lærer øvelser for å styrke blæren muskler og til å betale nærmere oppmerksomhet til kroppens tegn på en full blære. Noen barn slitasje alarmer for å oppdage og signaliserer det første tegn på fuktighet. Drikke mindre før sengetid, våkner i løpet av natten, gå på do på en regelmessig og unngå koffein kan også hjelpe. I noen tilfeller av nattlig enurese, er en syntetisk versjon av ADH som brukes. Medisiner som imipramin eller anitcholinergics kan også være foreskrevet for å roe blæremuskelen. Men tilbakefall forekommer ofte når disse medikamentelle behandlinger er avviklet. Hypnose har vært effektiv i noen tilfeller. Akupunktur og massasje har også blitt brukt, men resultatene er entydige.

Prognose

De fleste barn vokser inkontinens naturlig. For andre er atferdsterapi vellykket 75 prosent av tiden. Drug behandlinger er mer effektive når de kombineres med adferdsterapi.

Hvordan virker en Ambu Bag arbeid?

Hvordan virker en Ambu Bag arbeid?

Bagging

En Ambu bag er en ventil maske som brukes til å hjelpe en person puster som ikke puster eller puster utilstrekkelig på egen hånd. Ambu poser er håndverktøy som brukes til å ventilere en persons lunger. Ved anvendelse av en Ambu posen på denne måten kalles "oppsamler" en pasient. Ambu poser selv fylles med luft, og kan også være knyttet til oksygen enheter for å gi 100 prosent oksygen til en pasient.

Ambu poser brukes av trenet helsepersonell. De er ekstremt effektive i å gi oksygen til kroppen og en viktig del av et førstehjelpsskrin og krasj kurven. De er også brukt i operasjonssaler for å ventilere en pasient til en automatisert ventilator kan brukes i stedet.

Prosedyre

Ambu poser har tre grunnleggende deler. En myk luftkammer, noen ganger kalt en "pose", er lik i størrelse til en fotball og er festet til en ansiktsmaske, med en ventil i mellom de to. Masken er plassert tett over pasientens munn og nese, slik at luften presses inn i lungene i stedet lekker ut av masken. Noen ganger en person holde masken mens en annen klemmer posen.

Som luftkammeret (pose) er presset, blir luft tvunget gjennom ventilen og masken og inn i pasientens lunger. Da posen frigjøres og luftkammeret selv-utløses, å trekke luft fra omgivelsene eller fra en tilknyttet oksygensylinder. Samtidig vil pasientens lunger deflate.

Lett å bruke

Ambu poser er ofte brukt i forbindelse med brystkompresjoner, og er kjent for å være mye mer vellykket på å gi oksygen til hjernen enn HLR er. Av den grunn, førstehjelp eksperter anbefaler at Ambus poser inngå i alle førstehjelpssett i brannbiler og ambulanser. Noen anbefaler at skolene bære dem også, og at lærerne er opplært til å bruke dem. For å bruke en Ambu bag, plasserer tett over nesen som munnen som nevnt ovenfor i trinn 2, og deretter presse posen en gang hver 2-3 sekunder for et barn, og en gang hver 5-6 sekunder for en voksen.

HLR-sertifisering Study Guide

Når man blir testet for HLR-sertifisering, vil det være en viss variasjon i strømmen av ferdigheter testing, avhengig av typen av sertifisering. Det er imidlertid noen grunnleggende ferdigheter som du trenger for å bli kjent med for å passere den grunnleggende HLR-sertifisering eksamen som settes fram av American Heart Association (AHA). Denne studien guide gjennomgang av disse ferdighetene.

Tilnærming

Når du nærmer deg et offer, bør du først trykke ham og rope høyt, spør om han er ok, eller om han trenger hjelp. Du bør bestille noen til å kontakte nødetatene og for å bringe en defibrilator (hvis man blir brukt i din sertifisering test). Plasser en hånd under haken til offeret, og en på pannen, for å utføre en hake løft for å fjerne luftveier.

Observasjon

På dette tidspunktet bør du plassere kinnet nær offerets nese og munn, vendt mot brystet, slik at du kan fysisk og visuelt sjekke for å puste minst fem sekunder og maksimum 10.

Lunge

Gi de to første åndedrag. Disse åndedrag bør gi en visuell opphav til brystet. Hvert åndedrag bør vare i minst ett sekund, og det skal ta mindre enn 10 sekunder å levere to effektive innblåsninger. Hvis offeret er en voksen, sjekk corotoid puls nær siden av adamseplet. I et barn, sjekk brachialis puls mellom bicepsen og humerus. Dette gjøres kun for den første pusten i minst fem sekunder og maksimum 10 sekunder.

Voksen Cardio

Hvis offeret er en voksen, bør en hånd plasseres over baksiden av den andre, interlacing fingrene og trekke dem tilbake. Hælen på den nederste hånd bør plasseres mellom brystvortene av den voksne for kompresjoner. Fingrene skal ikke berøre brystet. Tretti kompresjoner må leveres innen 23 sekunder, slik at restitusjon mellom hver kompresjon.

Barn Cardio

To fingre bør plasseres på barnets brystbenet, rett under brystvorten linje. De andre fingrene bør være klar over barnets bryst, ideelt krøllet inn i håndflaten. Tretti kompresjoner vil bli levert innen 23 sekunder, la brystet å gjenopprette mellom kompresjoner.

Gjenta prosessen

Tilbake til lunge trening, noe som gir bare åndedrag og ikke tar pulsen. På den andre runden av kompresjoner bør du illustrere kunnskap om to tommelen metode for komprimering for barn sertifisering. Hendene skal omringe barnet mens to tommelen utføre kompresjoner.

Defibrilation

Hvis du tester for HLR med defibrilation, så vil du nærmer offeret. Velg riktige defibrilation pads og makt opp maskinen. Etter en runde med åndedrag, fjerner den andre redningsmann både med stemmen og med et fysisk signal. Plasser pads og tømme en gang til før du aktiverer en puls. Etter defibrilation levere 30 kompresjoner og sykle til å puste som vanlig.

Summer Sikkerhets emner

Summer Sikkerhets emner


Når sommeren kommer, alle ønsker å komme utenfor. Folk er opptatt på jobb og spille under sommersolen og lukten av grill grilling fyller luften. Du kan nyte til fulle hvis du bare ta hensyn til noen sikkerhetsgrunnleggende.

Hagen, strand og basseng alt er morsommere når du holder sikkerhet i tankene. Ta vare for å gjøre sommermoro trygt for hele familien.

Trygge barn

Sommertid er spille tid. Barna er ute av skolen og utenfor spille ball, svømming, sykling og vandring. Sommeren er også en tid da barn ender opp i akuttmottaket på grunn av ulykker, så er det viktig at foreldrene sørge for at barna leke trygt.

Barn skal alltid bruke hjelm når sykling og skating og verneutstyr når du spiller idretter som baseball og fotball. Holde barna trygge på lekeplassen ved alltid å ha en voksen til stede for å se opp for dem.

The American Academy of Pediatrics anbefaler at lekeplasser har en myk bunndekke som bark, gummi, eller flis rundt hele lekeapparater for å dempe virkningen av fall. Alltid sørge for at barna bruker alderstilpasset lekeapparater.

Soleksponering

Sommersolen er innbydende, men det utgjør også en fare for helsen din. Solbrenthet, kan dehydrering og hudkreft alt skje fra overeksponering til Suna € ™ s varme og skadelig ultrafiolett stråling. Noen enkle sikkerhetstiltak kan beskytte deg og din familie fra solen.

Det amerikanske Department of Heath and Human Services anbefaler å begrense eksponering for solen i løpet av timer med 10:00 og 16:00, da dette vil redusere eksponeringen mot skadelig ultrafiolett stråling. I løpet av disse timene, er det Suna € ™ s stråling på sine sterkeste nivåer.

Bruke et bredt spekter, høy solfaktor (SPF) solkrem og slitasje lette, verneklær når du arbeider i solen. En bredbremmet hatt og solbriller kan bidra til å beskytte ansiktet og øynene fra skadelige stråler.

God hydrering er viktig, særlig for barn og eldre. Forhindre dehydrering ved å drikke kaldt vann eller mineralrike sportsdrikker før du går utenfor, og regelmessig mens du er utendørs. University of Maryland Medical Center anbefaler at spedbarn og små barn gis væsker som Pedialyte å opprettholde elektrolyttbalansen og forebygge dehydrering.

Vann Sikkerhet

Sommeren er tiden da mange familier hodet til bassenget eller stranden. Båter og kanoer flytte over innsjøer og elver, mens barn og voksne plaske og leke langs kysten.

Hver person i en båt eller kano må bære en personlig flotasjon enhet som passer ordentlig. Ifølge South Carolina Department of Natural Resources, kan mer enn 90 prosent av alle båtliv dødsfall vært unngått ved riktig bruk av redningsvester.

La aldri barn være alene i eller i nærheten av vann, fordi et barn kan drukne i løpet av sekunder. En voksen bør være i vannet, med barna i rekkevidde, når du svømmer. Alltid svømme med en kompis, og kjenner dine grenser. Hvis du blir lei, stoppe og hvile en stund. Drikk vann for å holde hydrert, og aldri bruke alkohol mens du svømmer.

Hvordan å behandle barn Søvnforstyrrelser

Ifølge Peg Dawson, EDD, vil rundt 30 prosent av barn lider av en søvnforstyrrelse. Søvnforstyrrelser kan påvirke barns faglige og atferdsmessige problemer på skolen. Derfor er det viktig at du er klar over hvordan å diagnostisere og behandle ditt barns søvnproblemer. Noen barnas søvnforstyrrelser er svært vanlig og lett behandles hjemme. Andre kan trenge å bli behandlet av en lege eller en søvnspesialist.

Bruksanvisning

•  Møte med ditt barns skole sosialarbeider å diskutere hans normale søvnmønster og leggetid rutiner. Begge vil diskutere og analysere hans ukedager og helg rutiner, hvis han har en hard tid oppholder varsling i klassen og hvor lang tid det tar ham å sovne. Ofte hvis et barn sliter, dårlige søvnvaner er den skyldige.

Meet med ditt barns barnelege i tillegg til å diskutere dine bekymringer. Hvis barnelege ikke er godt bevandret i en bestemt søvnforstyrrelse, vil hun henvise deg til en søvnspesialist.

Unn eventuelle søvnforstyrrelser du kan hjemme ved å gjøre mindre justeringer. Hvis barnet ditt lider av natteskrekk, kan hun oppleve engstelig, følelsesmessige utbrudd - forekommende mens hun er i halvsøvne - sammen med stive bevegelser. Ifølge Peg Dawson, EDD, trenger du ikke ønsker å forstyrre barnet ditt i løpet av en natt terror; du bare ønsker å holde ham komfortabel. Hvis barnet sove går i hele huset, kan det være lurt å ta sikkerhetstiltak og tilby ham en første-etasje soverom, men ikke forstyrre ham. Hvis barnet opplever nattetid sengevæting, og er mellom 6 og 12 år, ikke bekymre deg; Dette er svært vanlig. Hvis barnet ditt tidligere har hatt problemer med sengevæting, kunne han ha en tilstand som kalles primær enurese, som kan behandles med blærekontroll trening. Dette kan innebære å sette alarmer for å vekke barnet om natten på do. Hvis barnet ditt har tidligere ikke hatt problemer og sengevæting starter plutselig, kan det være på grunn av sekundær enurese. Denne tilstanden kan være forårsaket av stress, og du må finne ut hva som stressor er å hjelpe barnet ditt.

Arbeid med en lege i tilfelle av mer alvorlige søvnforstyrrelser. Hvis barnet ditt lider av søvnapné, og har problemer med å puste på grunn av hindret passasjer, kan hun snorke tungt og være ekstremt sliten under skolen. Barn med søvnapné ofte nytte av å ha mandlene eller adenoids fjernet. Narkolepsi kan ofte begynne i ungdomsårene og inkluderer plutselige søvnanfall og hallusinasjoner. Hvis du mistenker at barnet ditt har denne lidelsen, får henne til en søvnspesialist. Spesialisten kan anbefale 12 timer søvn en natt, planlagte naps eller sove hjelpemidler.

Hva er normal puls på en voksen?

Oksygenert blod inn i hjertet gjennom lungevenene. Blodet blir deretter pumpet ut gjennom aorta-ventilen etter å ha passert gjennom den venstre ventrikkel i hjertet. Pulsen kan bli følt på grunn av ekspansjonen av aorta som ventrikkelen utvider seg for å la blodstrømmen. Pulsen kan hjelpe fastslå hvor hardt hjertet arbeider.

Hvor befinner pulsen

Du kan best finne pulsen sammen en arterie. Du kan føle radial arterie som ligger i håndleddet. Telle hver beat i ett minutt eller telle beats i 15 sekunder, deretter multipliseres med 4 for å få den totale slag per minutt.

Normal Range

Den normale puls for en voksen er mellom 60 og 100 slag per minutt.

Takykardi

Når pulsen er over 100 slag per minutt, kalles det takykardi. Hvis du er under stress eller har nettopp ferdig med å trene, kan dette puls anses normalt.

Bradykardi

Hvis pulsen er under 60 slag per minutt, det kalles bradykardi. Idrettsutøvere ofte opprettholde hvilepuls under 60 slag per minutt.

Avvik

Pulsen kan gå så lavt som 40 slag per minutt mens du sover, og det kan klatre så høyt som 200 slag per minutt under hard trening.

Target pulsfrekvens

En generell tommelfingerregel er at puls er om lag 70 prosent av din maksimale hjertefrekvens. Du kan finne din maksimale hjertefrekvens ved å trekke 40 fra din vekt. Multipliser dette tallet med 70 prosent for å få målet puls.

Hva er meningen med Enuresis?

Hva er meningen med Enuresis?


Enurese er pinlig tilstand mer kjent som sengevæting. Enurese kan forekomme hos barn opp til 5 år, og noen ganger enda eldre. De fleste barn vil vokse sengevæting på egenhånd med ingen intervensjon, men noen ting kan hjelpe.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, er sengevæting et problem for 15 prosent av barn etter alder 5 og 5 prosent i alderen mellom 8 og 11. Noen årsaker til enurese inkluderer å ha en liten blære eller ikke være i stand til å gjenkjenne når blæren er full . Dette er ofte vokst som blæren vokser og utvikler nerver. I noen tilfeller kan forstoppelse være den skyldige. Den sikkerhetskopierte tarm kan begrense hvor store blæren kan utvide, forårsaker natten ulykker.

Behandling

Annet enn å vente for et barn å vokse enurese, er det et par behandlingsalternativer. Fukt alarmer kan kjøpes på de fleste apotek og vil sende ut en alarm når det blir fuktig, kanskje i tide til å advare barnet i tide til å fullføre på badet. Desmopressin acetat er et stoff som øker produksjonen av det anti-diuretiske hormon, noe som senker produksjonen av urin om natten. Foreldre kan også oppmuntre barna til å fullstendig tømme blæren før sengetid for å bidra til å håndtere sengevæting, eller holde barnet fra å drikke noe før sengetid.

Voksne

Mens enurese er mer vanlig hos barn som har vært nylig toalett trent, noen voksne lider av det, også. Ifølge National Association for Continence, ca 2 prosent av voksne har betydelige blæren kontroll problemer. Administrerende voksen enurese er lik administrerende det hos barn, inkludert å bruke en fuktighets alarm, trene blæren og anti-vanndrivende medisiner.

Alkohol og Voksen sengevæting

Sengevæting, også referert til som noctural enurese, er tap av blærekontroll og ufrivillig utslipp av urin under søvn. Denne tilstanden er ikke åpent diskutert, kan være svært pinlig for voksne, men det er ikke uvanlig at av en forstyrrelse. Grunner for enurese kan inkludere urin infeksjon, medisiner, diabetes, stress og angst. En annen årsak kan være alkoholforbruket.

Væsker

Forbruker for mange væsker, inkludert alkohol og koffein kan øke en voksen sjanser til å tisse i sengen. The Mayo Clinic rapporterer dette er ganske vanlig med mennesker som hengir seg til for mange alkoholholdige drikkevarer.

Sound Sleep

Når du drikker for mye alkohol før du tar kvelden, kan du sove så dypt og tungt at du rett og slett ikke skjønner at du trenger å gå på do. Når du er i denne tilstanden, er du ikke i stand til å våkne opp lett, noe som kan resultere i sengevæting.

Blæren

Når man bruker en stor mengde alkohol, produserer kroppen mer urin for å ugyldiggjøre alkoholinnhold i blodet. Dette vil resultere i blæren fylles opp oftere, noe som krever flere turer til vaskerommet hvis den enkelte er i stand til å våkne.

Sløvet Senses

Alkohol sløver et individs sensorisk system. Per Sleepwetting.com, med alkohol lammende sansene, vil hjernen reagere langsommere når man er under påvirkning og den kroppslige signal fra blæren vil bli ignorert.

Forebygging

Unngå å drikke alkohol tre timer før sengetid. BedwettingAnswers.com anbefaler også ulike behandlinger tilgjengelig for å kontrollere sengevæting inkludert alarmer, medisiner og blære og drikking treningsprogrammer.

Hvordan er en Tonsillektomi Kirurgi Ferdig i en voksen?

Hvordan er en Tonsillektomi Kirurgi Ferdig i en voksen?

Mandlene grunner i Voksne

Barn utgjør flertallet av mandlene pasienter, men en voksen kan trenge hans mandlene fjernet hvis hyppig hevelse eller infeksjoner i dem forårsake snorking eller søvnapné, eller hvis en lege finner eller mistenkte mandel kreft.

Skalpell Dissection

Alle pasienter som gjennomgår tonsillektomi vil ha en anestesilege sette dem til å sove med en narkose. Kirurgen bestemmer den beste fremgangsmåten for mandlene avhengig av pasientens personlige preferanser og behov. Mest vanlig kutter kirurgen mandlene ut av baksiden av halsen med en skalpell i en fremgangsmåte kjent som kald kniv disseksjon. Kirurger også kan skjære mandlene ut med en harmonisk skalpell som vibrerer med 50.000 ganger per sekund.

Heat, Radiofrekvens og andre prosedyrer

Mandlene kan brennes ut av halsen ved hjelp av en prosedyre som kalles elektrokirurgi. Pasientens narkose hindrer ham fra å føle noen varme eller smerte under inngrepet, men hvis omliggende vev har varmeskader, kan utvinning være mer smertefullt.

En av to typer radiofrekvens kan brukes til å trekke ut mandlene: bipolar radiofrekvensablasjon, også kjent som coblation, og radiofrekvensablasjon. Coblation krever narkose, men radiofrekvensablasjon kan gjøres på et legekontor med pasienten våken. Begge disse gjelder sonder til mandlene for å sende radiobølger som endrer de molekylære bindinger av mandlene. Mens flere behandlinger av radiofrekvent bare krympe størrelsen av mandlene, kan coblation fjerne mandlene eller bare en del av dem.

Legen kan velge å peke en håndholdt karbondioksid laser på mandlene å fordampe vev. Kjent som laser mandel ablasjon (LTA), kan denne prosedyren bli tilbudt pasienter med kroniske tilfeller av betennelse i mandlene, søvnapné eller blokkert luftveiene. Som radiofrekvensablasjon, LTA ofte gjøres i legens kontor med pasienten våken og ved hjelp av en lokal smertestillende middel.

Utvinning fra Tonsillektomi

Barn krever ofte mindre utvinning tid enn voksne og tenåringer. Blødninger og smerter ofte oppstå etter operasjonen. Pasienten tar en resept for smertestillende medikamenter, holder seg hydrert, forbruker tørt, myk mat i flere dager og unngår hard trening før klarert av legen til å gjenoppta normale aktiviteter. Utvinning tid avhenger av pasienten, men det kan ta to uker eller mer.

Hvordan Gi en voksen HLR

Å vite HLR er kritisk. Det holder oksygenrikt blod strømmer til hjernen og hjertet til å bidra til å holde en person i live, men vanligvis vil ikke starte hjertet hennes. HLR for barn og voksne er forskjellig.

Bruksanvisning

HLR for en voksen

•  Sjekk for manglende respons. Rist person, roper til ham, gni knokene hardt mot hans sternum. Hvis ikke svarer, fortsetter du til trinn 2.

Direkte noen å ringe 911. Hvis alene, ringe 911 før du gjør noe annet.

Åpne luftveiene og kontrollere pust. Se, lytt og føl etter normal pust. Hvis det er ingen tegn til å puste, gi to langsomme åndedrag, ca 2 sekunder for hver. Se for å se om brystet stiger og faller for å sikre at luften når lungene.

Se etter tegn på sirkulasjon ved å føle for en puls på halsen eller håndleddet.

Begynn brystkompresjon hvis det ikke er noen tegn til sirkulasjon. Finn sternum og gjøre 15 brystkompresjoner med en hastighet på 100 per minutt.

Gi to dype, langsomme åndedrag.

Gjenta 15 kompresjoner, etterfulgt av to langsomme åndedrag til lege eller ambulanse.

Hvis offeret gjenoppretter, sted i et stabilt sideleie og overvåke til lege eller ambulanse.

Tips og advarsler

  • Vær sikker på at offeret er på et fast underlag når du begynner brystkompresjoner. Hvis ikke, vil kompresjonene ikke fungere. Hvis du ikke ser brystet stige og falle, kan dine åndedrag ikke være på vei inn i lungene hennes. Juster hodeposisjon og prøv igjen. Ved hjelp av en maske kan hindre spredning av bakterier. Hvis en annen redningsmann er tilgjengelig, bytter som du vil raskt bli utmattet gjør HLR alene.
  • Alltid fortsette HLR til lege eller ambulanse. Bare gå inn på scenen for å gi HLR hvis du føler det er trygt. Vær sikker på at du har HLR trening før du behandler en voksen.

Hvordan bruke HLR på en voksen

Hvordan bruke HLR på en voksen


Du vil lære å bruke HLR på en voksen i fem trinn. Forhåpentligvis vil du aldri trenger å bruke denne informasjonen, men det er godt å vite, og muligens redde et liv. Jeg vil anbefale å delta på en trening klasse undervist av en sertifisert HLR instruktør. Når gå i en klasse vil du få førstehånds erfaring øve på en mannekeng. Jeg er en grunnleggende livredning Instruktør gjennom American Heart Association og disse er de AHA retningslinjer. Hvis det har vært et par år siden du lært HLR, har noen av retningslinjene endres for eksempel antall åndedrag til kompresjoner er 2 innblåsninger til 30 kompresjoner.

Bruksanvisning

•  Sjekk for respons. For å se etter svar på en voksen offer, vil du trykker dem på sine skuldre og spør: "Er du ok?" Hvis ingen respons, fortsett til neste trinn. Hvis offeret reagerer, plassere dem på deres side, og ringe nummeret beredskap (eller 911) og vente til de kommer.

Aktiver nummer beredskap (eller 911). Hvis du er alene, må du ringe beredskapsnummeret før du fortsetter med HLR. Hvis ikke alene, fortelle noen andre til å ringe 911

Åpne luftveiene ved hjelp av hodet tilt-hake heis og sjekk for normal pusting. Å åpne luftveier, må du knele ved siden av offeret nær skuldrene. Plasser håndflaten på pannen og plassere to fingre på den andre hånden under underkjeven å løfte haken. Du må sjekke for å puste ca 5-10 sekunder ved å se å se om brystet stiger, observere hvis du føler noen åndedrag og lytte for å se om du hører offeret puste. Hvis puster, slår offer på sin side og vente på EMS å ankomme. Hvis personen ikke puster gå videre til neste trinn.

Gi to innblåsninger bruker hodet tilt-hake heis og klemme offerets nese å levere åndedrag. Hvis den første pust ikke tillater brystkassen til å heve og flytte hodet og gi den andre ånde. Etter andre forsøk så sjekk pulsen hvis du er trent, hvis ikke videre til brystkompresjoner.

Gi 30 brystkompresjoner. Plasser hælen på den ene siden i midten av brystet, mellom brystvortene, og plassere den annen side på toppen av den første hånd. Gi 30 kompresjoner. Gjenta sett av 30 kompresjon og 2 innblåsninger til hjelpen kommer. Nå vet du hvordan du skal bruke HLR på en bevisstløs voksen.

Tips og advarsler

  • Hvis mulig, fjerne klær før du gir kompresjoner.
  • Kompresjoner skal leveres hardt og fort.
  • Minimere avbrudd i kompresjoner.
  • Bruk HLR på en hard, fast underlag.
  • Bruke en AED (Automatic External Defibrillator) hvis tilgjengelig.
  • Hvis offeret begynner å puste, så stopp HLR og plassere offer på sin side.
  • Ikke bruk HLR på et bevisst offer.

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen


En identitet krise oppstår ofte når det skjer noe som rister din følelse av hvem du er. Identitetskriser er vanlig hos ungdom som har behov for å prøve på mange identiteter før du oppdager hvem de egentlig er, men de har også regelmessig oppstå i voksen alder. Noen faktorer som kan fremkalle en identitetskrise i en voksen inkluderer jobb tap, barn å forlate hjemmet, og utroskap.

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen

Revurder livet ditt. Se på hvilke ressurser du har og hva evner du har. Bare fordi din situasjon kan ha endret betyr ikke at du har mistet alt, og minner deg selv om hva du har hjelper deg å finne ut hvem du er.

godta endringene som har skjedd. Etter en stor endring som fører deg til å stille spørsmål identiteten din, kan du bli fylt med en trang til å gå tilbake til slik livet var. Selv om dette er en normal reaksjon, akseptere at det er umulig, og innse at det er på tide å bevege seg fremover.

Utforsk dine andre interesser. For eksempel kan en tapt jobb være rask du trenger å utforske andre profesjonelle muligheter.

Snakk det ut. En identitetskrise kan la deg følelsen tapt og drift, slik at folk du kjenner og stoler på, forankre deg. Snakk med dine venner og familie og sprette ideer på dem, og la dem trøste deg. En identitetskrise er grovt, så åpner deg til de kjære som er der for deg.

Oppsøke profesjonell hjelp om nødvendig. En identitetskrise kan alvorlig forstyrre livet ditt, og en utenforstående observatør kan være i stand til å gi deg den innsikten du trenger for å løse problemet.

Symptomer på sekundær progressiv MS

Sekundær progressiv MS, eller SPMS, oppstår når allerede utbredte MS symptomene forverres. I dette tilfellet kan en utvinning periode av varierende lengde være til stede før du gir vei til en progresjon av symptomer, ofte gjør SPMS vanskelige å skille fra et tilbakefall.

Identifikasjon

Noen av de klare tegn på sekundær progressiv MS oppstår når mennesker opplever en økt vanskelighetsgrad i kognitive tenkning ferdigheter, samt smerter eller nummenhet i hele kroppen.

Effekter

MS og SPMS kan føre til andre komplikasjoner og symptomer slik som paralyse, epilepsi og depresjon.

Advarsel

Selv om en kur eksisterer ikke for MS eller SPMS, symptomene kan bli behandlet. Men mange av disse stoffene brukes til å behandle SPMS bære mulige bivirkninger som leverskader, infeksjoner og kortpustethet.

Funksjoner

En av de mest fremtredende og merkbare fysiske egenskaper SPMS er rystelser som varer over en lengre periode.

Forebygging / løsning

De kjemper noen form for MS, sekundær progressiv eller på annen måte, bør huske at økt kroppstemperatur kan forverre allerede eksisterende symptomer.

Sekundær progressiv MS & Exercise

Sekundær progressiv MS & Exercise


Multippel sklerose, og MS er en sykdom som negativt påvirker det sentrale nervesystemet i kroppen, i henhold til medisinsk nettsted Medline Plus. Personer med MS som får symptomer som muskelkramper, nummenhet, svakhet i ekstremiteter, vanskeligheter med å gå og tap av finmotorikk. Sekundær progressiv MS er et stadium av sykdommen der symptomene blir nesten konstant, med kun små blundere i alvorlighetsgrad. Uavhengig av sykdommen etappe, utøve innenfor pasientens kapasitet kan bidra til å forbedre sin generelle tilstand.

MS og trening

Forstå at noen med sekundær progressiv MS vil vise symptomer nesten hele tiden, så du bør skreddersy treningsprogrammer til de elementer som hun kan fortsatt oppnå med relativ sikkerhet. Disse aktivitetene kan omfatte turgåing, sykling, yoga, pilates og andre lav effekt former for trening som ikke utgjør en betydelig trussel mot pasientens helse hvis hun opplever en økning i symptomer. Unngå potensielt farlige aktiviteter som svømming, styrketrening, løping og lignende, som en uventet tap av motorisk kontroll under disse aktivitetene kan føre til betydelige skader. Arbeide innenfor pasientens grenser for å utvikle en øvelse tidsplan, planlegging av aktiviteter for dager der hun føler seg vel og unngå trening på dager hvor symptomene er vanligvis dårlig. Sikt på rundt 30 minutter per dag med trening, men ikke bli overrasket hvis omstendighetene gjøre det nummeret umulig å nå på en konsistent basis. Alltid ha en partner på hånden under treningsøktene for å gi et "sikkerhetsnett" i tilfelle symptomer eskalere til et punkt der du fullfører treningsøkten blir vanskelig.

Øvelse Alternatives

Tenk elektronisk muskelstimulering som et alternativ til å utøve for dager når symptomene er for alvorlig til å vurdere konvensjonell trening. Ifølge Dr. Terry Wahls, en lege som lider av MS, kan elektronisk terapi hjelpe pasienter med å finne måter å pleie sine muskler selv mens opplever mer uttalte symptomer. Kjøp en FDA-godkjent elektronisk muskel stimulator online, og knytter den til alle de store muskelgruppene i sving - bryst, rygg, mage, armer og ben. Bruk en lett innstilling før pasienten er vant til "trening", og satse på økter av kort varighet - 10 til 20 minutter på de fleste.