Digidexo.com

blodpropp i lysken

Symptomer på en blodpropp i lysken

En blodpropp kan være en svært alvorlig tilstand, spesielt hvis en blodpropp løsner eller reiser gjennom en blodåre eller arterien til lungene, hjernen eller hjertet. Blodpropp kan danne alt fra klynger av blodceller som pinne og klumper seg sammen, og er oftest funnet i nedre ekstremiteter, lysken og halsen. Lære å gjenkjenne symptomer på en blodpropp i lysken kan hjelpe enkeltpersoner søke øyeblikkelig behandling og hindre komplikasjoner. Blodpropp er mest vanlig hos eldre individer, og de som nylig har gjennomgått kirurgi.

Hevelse

Blodpropp ofte føre til hevelse i ekstremiteten nærmest blodpropp plassering. I tilfelle av en blodpropp i lysken, og enkelte vil kanskje merke hevelse i låret eller leggen. I mange tilfeller kan dette svelling ikke være svært merkbar, tatt i betraktning plasseringen av koagel, men for andre svellingen kan være ekstreme som avbrudd av blodstrømmen gjennom den ytterste ende er kompromittert, som fører til en akkumulering av fluider som kalles ødem.

Rødlig hud

Et område på rødlig hud kan bli lagt merke til i lysken, forårsaket av perfusjon av blodet som kan samle seg i nærliggende vev som blodpropp forstyrrer normal blodstrøm samt vekst og utvikling av cellestrukturer i og rundt lysken.

Smerte

Mange mennesker som lider av en blodpropp i lysken kan føle ømhet i lokalisert område, eller i andre deler av beinet. Blåmerker er vanligvis ikke synlig. Sårhet kan være mild eller moderat, som et resultat av lett trykk på innsiden av låret området eller andre deler av benet hvor huden er mer følsomme og følsom for trykk. Mange mennesker opplever smerter i leggen og foten av det berørte beinet.

Warmth

Den ansamling av blod i en hvilken som helst enkelt område kan føre til omgivende vev kan vokse varm. Noen ganger, hevelse er også til stede. Personer med lysken blodpropp kan ofte føle et isolert varmt sted et sted på benet.

Andre symptomer

Andre symptomer på blodpropp i lysken kan omfatte (hvis blodpropp eller et stykke av blodpropp har brukket av) en følelse av svimmelhet og angst. Smerte kan være mer merkbar eller forsvinne helt som blodpropp reiser gjennom vene eller arterie. Dyp venetrombose er den mest erfarne type blodpropp blant dem som sitter eller står i lange perioder av gangen, med nummenhet eller prikking ofte følt i benet eller begge ben.

Hvordan Test for Blodpropper

Hvordan Test for Blodpropper


Blodpropper begynner vanligvis i bena, men kan også dannes i andre områder av kroppen, som for eksempel armer og hjerte. Hvis disse klumper flytte fra sin opprinnelige posisjon, kan de bevege seg gjennom kroppen en inn i lungene. Selv om mange tilfeller av blodpropp er ikke dødelig, dersom ikke diagnostisert og behandlet på en riktig måte, kan de få alvorlige helsemessige konsekvenser.

Bruksanvisning

•  Få en Venografi. Denne testen er en smule kompleks og invasiv, men kan brukes til å detektere propper og blokkeringer forårsaket av klumper på ethvert punkt i armer og ben. Under testen blir et kateter innført i en vene enten i foten eller ankelen, og et fargestoff injiseres deretter, slik at blodkaret mer synlig før røntgen er tatt.

Motta en ultralyd. Dette er en ikke-invasiv test som er nøyaktige for diagnostisering av blodpropper bak kneet eller i låret, men ikke i områder under kneet. Under testen kalles en enhet en transduser blir brukt til å avgi høyfrekvente lydbølger direkte over venen mistenkt for å inneholde blodklumpen. Bølgene blir så reflektert tilbake til enheten og oversatt til et bevegelig bilde på skjermen.

gjennomgå en MR. På grunn av bekostning av denne testen, er det generelt reservert for pasienter med spesielle omstendigheter, slik som gravide kvinner, eller de som nyrer kan ikke være i stand til å håndtere det fargestoff som brukes i andre tester. Under en MR, er kraftige magnetfelt og radiobølger brukes til å produsere bilder av bestemte områder av kroppen, bidra til å påvise blodpropper i disse områdene.

Motta en blodprøve. De brukes for pasienter som har opplevd mer enn ett problem med blodpropp eller som har en familiehistorie med dem. Disse testene hjelpe finne eventuelle genetiske avvik i blodet som kan avgjøre en clotting problem som krever livslang behandling med blodfortynnende medisiner.

gjennomgå en lunge angiografi. Denne testen er vanligvis lagret som en siste utvei og brukes når andre tester har ikke klart å påvise blodpropp. Dette er på grunn av høy risiko forbundet med prosedyren. Det er en test som har vist seg nøyaktig for detektering av blodpropp i lungene, og blir utført ved innføring av et kateter i en stor vene, vanligvis i lysken, som deretter er skrudd inn i pulmonære arterier og gjennom hjertet. Et fargestoff injiseres deretter inn i kateteret, og røntgenbilder tatt som fargestoffet går gjennom arteriene, inn i lungene.

Hva er fordelen med å sette inn en skjerm for blodpropp?

Hva er fordelen med å sette inn en skjerm for blodpropp?


Mindreverdig vena cava filtre er skjermlignende enheter som brukes for å hindre blodpropp som reiser fra andre deler av kroppen til lungene, hvor de kan få alvorlige konsekvenser.

Beskrivelse av sykdommen

Blodpropper kan dannes i venene i leggen eller bekkenet. Risikoen for å utvikle disse blodpropp er økt hvis du er innlagt på sykehus, lammet eller har begrenset mobilitet. Klumper som utvikler i bena og bekken kalles dyp venetrombose, eller DVTs. Blodpropp som bryter fri av venen og reise til lungene kalles lungeemboli. Lungeemboli reise til lungene via vena cava inferior, en stor vene ansvarlig for gjennomføring blod fra underkroppen til lungene, og kan få alvorlige, selv dødelig, konsekvenser.

Symptomer

Dyp venetrombose i bena kan føre til hevelse, smerte, ømhet og rødhet. Symptomer på lungeemboli inkluderer pustevansker, brystsmerter, blåaktig hudfarge og besvimelse.

Behandling med en dårlig Vena Cava Filter

Målet med å plassere et filter er å stoppe blodpropper som reiser opp vena cava inferior fra å nå lungene. Plassering av filteret gjøres vanligvis som et poliklinisk prosedyre selv om sykehusinnleggelse er noen ganger nødvendig. Hvis det gjøres under lokalbedøvelse, vil du være våken, men gitt et beroligende middel for å hjelpe deg å slappe av. Et langt, hult rør eller kateter, vil bli satt inn gjennom et lite snitt i nakken eller lysken. Kateteret vil levere filteret til IVC hvor det vil bli igjen på plass for så lenge legen din bestemmer det er nødvendig. Filtre kan være permanent eller midlertidig.

Hva er behandlingen for blodpropp?

Blodpropp er potensielt livstruende helseproblemer som kan behandles med medisiner. Andre ikke-medisinering behandlinger kan brukes hvis medisiner er ikke det beste løpet av behandling for pasienten. Kirurgi anses behandling av siste utvei.

Medisiner

Antikoagulantia (blodfortynnende) er gitt til pasienten for å redusere, ikke stoppe, blodets evne til å levre seg. Blodfortynnende ikke bryte opp blodpropp. Disse vil oppløse seg selv over tid. I stedet er blodfortynnende brukes til å holde eksisterende blodpropper fra å få større og å holde nye blodpropper fra forming. Blodfortynnende kan tas i pilleform, injeksjoner eller i en intravenøs (IV) løsning. Et eksempel på en pille er warfarin mens Coumadin er en formulering av warfarin. Heparin er gitt via injeksjon eller IV. Legen kan behandle med både heparin og warfarin. Heparin virker raskt, mens warfarin vil ta to til tre dager for å begynne å jobbe. Når warfarin begynner å jobbe, er heparin trukket tilbake.

Trombolytika

I en nødssituasjon, er thromobolytics gitt til raskt bryte opp en blodpropp før det truer pasientens liv. Disse medikamentene er gitt når blodpropp er stor; de bryte opp klumpen før de blir livstruende.

Kateterisering

Hvis det er nødvendig, vil legen bruke et kateter for å nå koagulere å administrere medisinen. For eksempel vil kateteret bli tredd gjennom en vene i lysken og opp til lungen, hvor den vil bli brukt til å ekstrahere koagulere eller til å levere en nødsituasjon medisinering.

Vena Cava Filter

I forekomsten som blodfortynnende medisiner ikke virker eller at pasienten ikke kan ta blodfortynnende, kan legen hans bestemmer seg for å sette inn en vena cava filter for å holde blodpropper fra å reise til lungene. Denne enheten er satt inn i en stor vene kalles vena cava inferior; det vil fange propper før de kommer til lungene. Mens det stopper lungeemboli, betyr det ikke hindre dannelsen av nye blodpropper.

Kirurgi

Kirurgi er sjelden brukes til å fjerne blodpropper, men når det blir tydd til, er det bare for livstruende eller lem truende blodpropp. Medisiner og beredskap medisiner vil bli brukt før operasjonen. Disse operasjonene er kalt thrombectomy og embolektomi. Legene ville mye heller se blodfortynnende medisiner og trombolytiske medisiner oppløse eller bryte opp blodproppen; hvis blodpropp ikke oppløses eller blir umiddelbart livstruende, vil han ty til å fjerne blodpropp kirurgisk.

Hvordan forebygge og behandle Blodpropper

Hvordan forebygge og behandle Blodpropper


Leger og publikum er raskt å nå den konklusjon at forebygging er en viktig del av enhver helsetjenester strategi. Blodpropp er en viktig årsak til hjerneslag og hjerteinfarkt i USA, men det finnes noen enkle forholdsregler som kan tas for å redusere risikoen for å utvikle blodpropp.

Bruksanvisning

Forebygge blodpropp

•  Finn ut om du har en familiehistorie med plebitis (blodpropper), hjerneslag, hjerteinfarkt, dyp venetrombose eller fedme som kan vise om du har en tilbøyelighet for å utvikle blodpropp på et tidspunkt i livet ditt.

Når du reiser, bruke løstsittende klær og sokker, slik at sirkulasjonen av blod til lavere extreme ikke forstyrres. Vurder å kjøpe og iført kompresjonsstrømper når du reiser eller når du må stå eller sitte i lange perioder av gangen.

Endre stilling ofte under en lang tur, og av og til stå eller gå opp og ned isle av fly, tog eller buss. Dette holder blodet sirkulerer fritt og reduserer oddsen for dine føtter eller ankler hevelse opp fra væskeretensjon.

Minimer saltinntaket, siden salt fører til væskeansamlinger i kroppen som kan føre til hevelse.

Prøv ikke å sitte eller stå i mer enn én time om gangen, men med noen jobber kan dette ikke være mulig.

Unn Blodpropper

Informer legen din hvis du begynner å oppleve hevelse i armer eller ben som ser ut til å ha noen årsak. Vær også oppmerksom dersom huden på leggene eller armene begynner å slå en rød og rødhet sprer seg over en kort periode. Hvis dine armer og ben blir smertefull, straks oppsøke lege.

Løft bunnen av sengen etter 4 til 6 inches å hjelpe sirkulasjon, ifølge Agency for Healthcare Research and Quality, en avdeling for helse og menneskelige ressurser.

Ta alle medisiner legen foreskriver i henhold til planlagt tid, noe som gjør at du ikke går glipp av en dose eller ta medisinen sent.

Hev bena eller armene seks inches over hjertet ditt så ofte som mulig. Hvis du har blitt beordret til sengs for blodpropp i bena, holde bena hevet hele tiden, bortsett fra når du spiser og se på dine toileting behov.

Tips og advarsler

 • Ikke bruk puter under knærne.
 • Blodfortynnende brukes til å behandle blodpropp. Den vanligste bivirkningen er blødning.
 • Blodpropp kan reise til lungene og føre til dødsfall, som kan en blodpropp som reiser til hjertet eller hjernen.
 • Dyp venetrombose er en blodpropp som dannes dypt i venene i bena, armer, eller lysken og kan være spesielt vanskelig å finne og diagnose. Dette er grunnen til at det er svært viktig å varsle legen din hvis du har noen symptomer som kan indikere tilstedeværelse av en blodpropp.

Slik Spot blodpropp i Feet

Blodpropp kan være en stor komplikasjon etter operasjonen, og kan også påvirke mennesker som har en genetisk tilbøyelighet for dem. Selv forutsi om en blodpropp har oppstått er ikke en absolutt vitenskap, kan du og dine pårørende lære å identifisere symptomer på blodpropp, noe som signaliserer at du bør oppsøke lege umiddelbart. Følg disse trinnene for å hjelpe stikk blodpropp i føttene og de omkringliggende områdene.

Bruksanvisning

•  Se etter hevelse i lysken, leggen eller foten område som ikke avtar når føttene er forhøyet. Dette er et vanlig tegn på blodpropp.

Vær oppmerksom på smerter og ømhet i leggen og foten området. Dette kan tyde på en potensiell blodpropp.

Inspiser dine ben og føtter for blåmerker og misfarging. Blodpropp kan vises under huden som en blodansamling.

Føl begge ben og føtter for områder som vises varmere enn resten av kroppen. Dette kan være et symptom på en blodpropp.

Tips og advarsler

 • Hvis en blodpropp forekommer, kan det hende du trenger å bli innlagt i helsevesenet anlegg hvor du vil bli gitt blodfortynnende intravenøst.
 • Ikke gni eller massere bena eller føttene hvis du har mistanke om en blodpropp. Dette presset kan føre til blodpropp å bryte av og reise til lungene og forårsake en lungeemboli, en farlig lunge tilstand.
 • Hvis du mistenker at du eller noen du kjenner kan ha en blodpropp, kontakt lege umiddelbart.

Hva å gjøre med en Trakk Lysken på en kvinne?

Hva å gjøre med en Trakk Lysken på en kvinne?


En lyske belastning er når det er en rift eller trekk i de tre musklene i indre lår, også kalt adductor musklene. Denne kombinasjonen av musklene går fra lysken hele veien nedover innersiden av låret og kobles til kneet. En trakk lysken kan være forårsaket av mange forskjellige ting, for eksempel en direkte slag mot lysken, belaste muskelen utover hva det er i stand til, overdrive eller legge for mye stress på musklene når de ikke er korrekt strukket.

Symptomer på Kvinne Lyske trekker

Symptomer kan være mild til svært alvorlig i en lyske pull. Symptomer kan inkludere tetthet i lysken, smerte og ømhet, svakhet i adductor musklene, blåmerker, feber på stedet av belastningen, og en smellende eller kneppende lyd når musklene er anstrengt. Du vil oppleve smerte når du flytter, og du kan oppleve lyskesmerter når du går på do.

Hvordan det er diagnostisert

Din lege vil fysisk eksamen området til å finne noen hevelse eller klumper som vises på lysken. Den fysiske undersøkelsen vil avdekke hvorvidt smerte er et resultat av andre medisinske tilstander som nyrestein, forstørrede lymfeknuter eller andre bekken problemer som cyster på eggstokkene. Cyster på eggstokkene kan forårsake intense smerter som kan synes å kjøre nedover beinet og kan ligne en muskel pull. Røntgen, CT skanner og andre tester kan utføres for å utelukke eventuelle andre problemer før en full diagnose er gitt.

Behandling

Lyskesmerter hos kvinner varierer avhengig av diagnose under evalueringen. Den vanligste formen for behandling for en lyske pull er kvinner er hvile og medisiner. Ibuprofen og Naproxen er både anti-inflammatoriske medisiner som hjelper med hevelse og betennelse. Varme brukes til det generelle området eller et varmt bad kan gi midlertidig lindring. Behandlingen er basert på den eksakte årsaken til smertene. Enhver smerte som har oppstått i flere dager bør sees på av en lege.

Hvordan minske sjansen for å få blodpropp

Blodpropper er dannet av legemet etter en skade. Blodceller og fibrin stands komme sammen og lage en klump for å stoppe blødning. Snart en skorpe dannes så skaden kan leges. Dette er en meget viktig mekanisme i kroppen. Uten evne til å koagulere, ville blod folk blø i hjel fra skader. Problemet oppstår når kroppen utvikler blodpropp der det ikke er skade. Hvis en blodpropp blokkerer blodtilførselen til en arterie eller vene, kan alvorlige konsekvenser følger som hjerteinfarkt og hjerneslag. Derfor er det viktig å gjøre alt du kan for å hindre unødvendige blodpropper fra forming.

Hvordan minske sjansen for å få blodpropp

Praksis sunn livsstil valg. Røyking er en risikofaktor i utviklingen av blodpropp, fordi det gjør at blodkarene til å krympe og stivne. Legg røyking til en usunn diett, og du er upping sjansene dine for å få blodpropp drastisk. Redusere fett og kolesterol teller i maten du spiser og slutte å røyke.

•  Tren regelmessig. En regelmessig mosjon rutine vil forbedre sirkulasjonen og hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt. Begge disse er svært viktig i kampen mot blodpropp. Frie blodstrøm og god sirkulasjon gjøre det mindre sannsynlig for å danne blodpropper. Opprettholde en sunn vekt betyr at dine organer er ikke omgitt av fett og plakk vil mest sannsynlig ikke dannes i arteriene.

Flytt rundt ofte. Under sørge for lange turer du tar pauser for å gå rundt. På flyet ritt der det ikke kan være mulig å faktisk gå rundt, gjør beinøvelser i setet. Langvarig sitting og mangel på bevegelse er en av de viktigste årsakene til blodpropp.

Ta forholdsregler etter operasjonen. Små blodpropper kan dannes under operasjoner. Når du er i bedring, kan legen forskrive antikoagulantia. Ta dem som anvist. Pass også på å flytte så mye som mulig. Hvis bevegelsen ikke er tillatt, er det kompresjons mansjetter som er plassert rundt lemmer å stimulere blodsirkulasjonen som kan brukes. Liggende helt stille etter operasjonen er en veldig enkel måte å få blodpropp. Pass på at du flytter.

Bruk kompresjonsstrømper hvis du er utsatt for blodpropp. Folk som er på beina mye noen ganger utvikle åreknuter. Åreknuter er bredere enn vanlige årer og gi større risiko for dannelse av blodpropper. Iført kompresjonsstrømper hjelper med sirkulasjon hos personer med åreknuter.

Informer legen om eventuelle sykdommer du har. Det er mange forhold som legger til sjansene for å utvikle blodpropp. Snakk med legen din om alle dine forhold og symptomer slik at han kan foreskrive de riktige medisiner og endringer i livsstil som vil bidra til å forhindre din får blodpropp.

Vær proaktiv med din helse og følge trinnene ovenfor. Å gjøre dette vil i stor grad redusere sjansene for å utvikle blodpropp.

Hint

 • P-piller øke risikoen for å utvikle blodpropp.
 • Alder øker risikoen for å få blodpropp.
 • Graviditet øker risikoen for å utvikle blodpropp.
 • Personer med autoimmune sykdommer har større risiko for blodpropp.
 • Mennesker med kreft og inflammatorisk tarmsykdom har større risiko for blodpropp.
 • Interne blodpropp er noen ganger dannet etter bilulykker.

Blodpropp i Children

Blodpropp er alvorlig i en person i alle aldre, men de er spesielt alarmerende hos barn. De fleste barn er ikke i fare for å oppleve en blodpropp, men barn som har blod-clotting forhold trenger en riktig diagnose og behandling for å unngå klumper som kan resultere i enda mer alvorlige eller livstruende problemer.

Betydning

Blodpropp hos barn oppstår mesteparten av tiden fra utilstrekkelig sirkulasjon i blodet. De kan være alvorlig hvis den ikke behandles riktig og raskt.

Fakta

Mens sjeldne, vil om lag én av 10.000 barn utvikle en blodpropp. Blodpropp hos barn er oftest funnet hos spedbarn eller tenåringer.

Årsaker

Blodpropper kan oppstå på grunn av en genetisk predisposisjon for en lidelse hvor blodpropper lett. I andre tilfeller dårlig sirkulasjon er årsaken til blodpropp.

Tegn / symptomer

Hevelse og smerter i området av blodpropp er et symptom etter at koagulere har vært tilstede i en betydelig tidsperiode. Under de tidlige stadier av en blodpropp, er det ingen ytre tegn eller symptomer.

Behandling

For barn som er diagnostisert med blodpropp abnormiteter, vil en lege foreskrive en blod tynnere. Noen barn krever et kirurgisk inngrep for å fjerne blodpropp.

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?


Renal venetrombose er en sjelden tilstand der en blodpropp former i den renale vene, blokkerer strømmen av blod fra nyrene til hjertet. Dette kan føre til nyresvikt eller en annen tilstand som lungeemboli, hvor alle eller en del av klumpen, bryter av, og reiser seg til lungene. Nedsatt venetrombose vanligvis skjer gradvis hos voksne. Men, utvikler sykdommen mye raskere hos barn og utgjør en større trussel for deres helse.

Symptomer

En person som har nedsatt venetrombose kan oppleve smerter i øvre del av ryggen, en nedgang i urinproduksjon eller har blod i urinen. Brystsmerter og kortpustethet er symptomer som kan oppstå hvis blodpropp har reist til lungene. Andre symptomer inkluderer høyt blodtrykk, feber, en skarp smerte langs en side av kroppen eller en forstørret nyre. Noen mennesker vil utvikle renal venetrombose og ikke har symptomer i det hele tatt.

Årsaker

Dehydrering, som kan redusere blodvolum og forårsake blodpropp, er den ledende årsak til nedsatt venetrombose blant spedbarn og barn. Blant voksne årsakene inkludere noen traumer til ryggen eller magen som fører til arrdannelse, som feller blod i nyrevenen. Andre forhold som kan føre til blodpropp inkluderer nyre svulster i nyrevenen som blokkerer blodstrømmen. Nefrotisk syndrom, en tilstand der nyrene er skadet, er en annen årsak.

Diagnose

En lege kan avgjøre om en pasient har nedsatt venetrombose ved å manuelt sjekke pasientens mageområdet for tegn på en forstørret nyre og ved å lytte til magen med et stetoskop for å oppdage eventuelle uvanlige lyder som kan tyde på en blokkering av blodstrøm i nyrevenen . Blod-og urinprøver kan også avsløre problemene med blodpropp. En pasient som har nefrotisk syndrom kan ha et usedvanlig høyt nivå av protein i urinen, og høye nivåer av kolesterol i blodet.

Ved å søke Emergency Care

Alle som har symptomer på nedsatt venetrombose bør få medisinsk hjelp umiddelbart. Babyer og barn trenger øyeblikkelig hjelp hvis de har feber over 102 grader eller høyere, plutselig hevelse i et ben eller andre symptomer på denne tilstanden. Foreldre bør også se etter tegn på dehydrering. Dette inkluderer gråter uten tårer, ekstrem svakhet, innsunkne kinn og magen og ørhet. Andre faresignaler inkluderer overdreven tørste, mørk urin og tørr munn.

Behandlinger

Intravenøs væske er de typiske behandlinger for pasienter som utvikler nedsatt venetrombose på grunn av dehydrering. I andre tilfeller er behandling fokusert på å forhindre blodpropp fra reiser til lungene, der det være livstruende. Blodfortynnende kan bidra til å jevne ut de propper. Noen ganger vil leger kirurgisk fjerne blodpropp eller den skadede delen av nyrene. De vil da åpne blokkert blodåre ved hjelp av fleksible rør. Noen pasienter vil trenge sengeleie for en stund.

Symptomer blodpropp i lungene

Blodpropp er dine venner - det meste av tiden. De er kroppens måte å helbrede sår og hindre blodtap. Men når de danner i arterier og vener, kan de forårsake alvorlige helseproblemer, og kan også være dødelig. Blodpropp i lungene, kan være liten, forårsaker minimal skade. Hvis venstre ubehandlet, kan de bli større, og dreper lungevevet.

Årsaker

Hvis en blodpropp former i et annet område av kroppen, for eksempel armer eller ben, kan det bryte fri og reise gjennom blodstrømmen. Det kan da bli avleiret i lungene, med symptomer snart etter.

Shortenss av Breath

Dette er et symptom som oppstår når blodpropp er liten og har ikke skadet omliggende vev.

Angst

Som blodpropp blir større og skaden blir verre, kan du vise symptomer på en angst angrep. Disse kan omfatte rastløshet og rask pust.

Pleuritic brystsmerter

Dette symptomet kan oppstå når du prøver å ta et dypt åndedrag.

Blodig oppspytt

Dersom blodproppen har blitt større og er ødeleggende vevet rundt det, kan du begynne å legge merke til blod-farget oppspytt når du hoster.

Årsaker for blodpropp Under menstruasjonssykluser

Årsaker for blodpropp Under menstruasjonssykluser


Noen kvinner har kraftig blødning når de har mensen, og det er disse kvinnene som vanligvis opplever clotting. Svært ofte clotting kan forårsake smertefulle kramper når store klumper passere gjennom livmorhalsen.

Tunge perioder

Tyngre enn normal blødning under en periode tapper kroppens naturlige anti-clotting evner, noe som resulterer i betydelige propper.

Endometriose og iuds

Endometriose, eller livmor fibroids, kan føre til overdreven clotting løpet av en menstruasjonssyklus. Hvis en kvinne har en spiral, vil hun noen ganger oppleve kraftigere blødning og mer clotting. Men det er rett og slett mange ganger ingen grunn for blodpropp.

Bekken Disorders

WebMD sier at noen ganger fibroids, polypper, bekken inflammatorisk sykdom (PID), fortykkelse av livmorslimhinnen eller livmorkreft kan føre til blodpropp (se Ressurser). Dette er grunnen til at det er en god idé å først se en lege for å utelukke eventuelle alvorlige problemer.

Blod og hormonelle årsaker

Kvinner med hormonelle ubalanser har ofte tyngre perioder som fører til blodpropp. Andre årsaker å vurdere er en lite aktiv skjoldbruskkjertel, mulige blodsykdommer eller bruk av antikoagulerende legemidler.

Betraktninger

En veldig vanlig og ofte oversett årsak til kraftig blødning er stress. Noen ganger blodpropp i løpet av menstruasjonssyklusen er rett og slett kroppens måte å forkaste livmor vev. Ifølge WebMD, er hensikten med den månedlige menstruasjonssyklus for å kvitte seg med alle de giftstoffer og avfall som ofte kommer ut som blodpropp i mange kvinner (se Ressurser).

Symptomer på en blodpropp i øyet

Blodpropp i øyet kan være stygg, men de er vanlige hendelser. De fleste av dem vil være harmløse, men noen kan tyde på alvorlige tilstander som krever umiddelbar oppmerksomhet. I begge tilfeller er det viktig å være i stand til å gjenkjenne symptomer og vite når å søke medisinsk behandling.

Din Eye

Den viktigste funksjonen til øyet er å ta i lys og fokuserer den på netthinnen. Netthinnen er et lys-følsomt vev som kler innsiden av øynene og skaper elektriske impulser som reaksjon på lys. Disse impulsene reise langs den optiske nerven til hjernen, som deretter oversetter dem til et bilde.

Hyphema og Blodpropper

En blodpropp er en masse av blodceller som dannes når blodkarene i stykker. Det faktum at blodceller koagulere, eller klebes sammen, er som regel en fordel. Clotting hindrer blodet fra å lekke fra fartøy og deg fra å miste store mengder blod. Men kan blodpropper som blokkerer normal sirkulasjon føre til skade på organer og vev. Hyphema er en tilstand der blodet har fått mellom hornhinnen og iris. Blodpropp sammen og danner en masse.

Vanlige symptomer

Det vanligste symptomet på en blodpropp i øyet er blodpropp selv, som ofte kan bli sett av andre. Men, avhengig av plasseringen av blodpropp eller fargen på øynene dine, det kan ikke være så merkbar. Andre symptomer er smerter i øyet og tåkete syn. Den berørte eleven kan også bli formet annerledes enn den i upåvirket øyet.

Blodpropp som symptomer

Eye blodpropp er ofte et tegn på at øyet har gått gjennom et traume, som å bli truffet eller gjennomboret på noen måte. For eksempel kan et øye som har blitt stukket hardt eller truffet med en ball under sport utvikle en blodpropp. Blodpropp i øyet kan også være et tegn på kreft eller von Willebrands sykdom.

Å se en Doctor

I mange tilfeller vil en blodpropp i øyet bli absorbert inn i kroppen din og gå bort av seg selv. Likevel bør du se en helsepersonell fordi blodpropp kan være et symptom på noe større. Hvis du tar noen medisiner som kan gjøre deg lett for å blø, vil legen din sannsynligvis justere dosen din eller ta deg ut av det. Dette vil ofte kurere tilstanden raskt. I tilfeller hvor øyet levre vedvarer, kan han foreslå kirurgi for å fjerne det.

Hvordan bli kvitt for blodpropp i øyet

Selv om de fleste blodpropp i øynene vil bli absorbert av kroppen i løpet av to uker, kan en blodpropp som støt en blodåre forårsake uklart, dobbel eller redusert syn. Enhver plutselig tap av syn bør undersøkes av en lege umiddelbart. De fleste klumper, men er forårsaket av en skade på øyet, høyt blodtrykk, anstrengende for øyet, kraftig hoste eller nysing, eller en øye-infeksjon. Oppløsnings mindre blodpropper med urter og kosttilskudd som lett tynne blodet og slappe av blodkar er en ikke-medisinsk behandlingsalternativ.

Hvordan bli kvitt for blodpropp i øyet

Oppløse Minor Propper med varme, urter og trening

•  Utarbeide en varm komprimere ved å dyppe en ansiktsklut i varmt vann. Plasser varmt håndkle i en plastpose og legg den over øyelokket. Gjenta fem til syv ganger per dag.

Ta en 60 mg kapsel av blåbær opptil fire ganger per dag. Blåbær hjelper opprettholde fleksibiliteten i blodårene, noe som øker blodsirkulasjonen. Blåbær også tynner blodet og reduserer blod klissete. Det er rapportert å bidra til å forbedre synsskarphet og lindre nattblindhet også.

Lag en kopp Sassafras te og drikke det. Sassafras regnes som en tonic som renser blodet og bidrar til å oppløse blodpropp.

Ta tran eller linfrøolje kapsler. Hver er høy i Omega 3 essensielle fettsyrer som reduserer blodplate klissete å bryte opp eksisterende blodpropp og hindre kroppen i å danne nye.

Stir Fry to eller tre fedd hel hvitløk og spise dem daglig. Hvitløk er en antikoagulant og blir brukt til å bryte opp ferske blodpropper. Rør steking vil bidra til å eliminere hvitløk pusten og den sterke hvitløkssmak.

gå raskt i 30-45 minutter per dag. Regelmessig kardiovaskulær trening hjelper forbedre den generelle blodsirkulasjon og bidra til å oppløse og forebygge blodpropp. Dans, sykling, rulleskøyter, cardio trening utstyr, eller svømming er andre lav effekt alternativer for aerob trening.

Hint

 • En blodpropp (subconjunctival blødning) er skjemmende, men som regel ufarlig.
 • Unngå røyking inntil blodpropp klarner. Sigarettrøyking er rapportert å være en bidragsyter til å koagulere fortykning, noe som gjør dem vanskeligere å oppløse.
 • Reduser nær dataarbeid og lange timer med tv-titting til blodpropp i øyet er borte.
 • Hvis du legger merke til den som går fra øyet, eller oppleve en endring i syn eller har vanskeligheter med å se, gjøre en avtale med en øyelege umiddelbart.

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet

Tegn og symptomer på en blodpropp i beinet


En blodpropp former i en av de dype venene i kroppen kalles dyp venetrombose (DVT). Propper dannes når venøs blodstrøm er blokkert. DVT oftest skjer i leggene, lårene, eller bekken, men kan forekomme i andre dype vener (f.eks, i armen). Hvis blodet koagulere bryter av (embolus) fra veggen av en blodåre, og vandrer til lungene, kan dette skape en livstruende lungeemboli (PE).

Årer

Når musklene som omgir årer flytte, presse de venen. Den klemvirkning fører blod til å strømme gjennom enveisventilene, som beveger blod mot hjertet, og dermed hindre tilbakestrømning og blodansamling. Årer er delt inn i to forskjellige grupper; overfladiske vener, og dype vener. Overfladiske årer ligge like under overflaten av huden. Blood beveger seg gjennom de overfladiske vener, deretter inn i de dype venene. Dypere årer ligge mellom større muskler, nærmere de dype strukturer i kroppen, slik som bein.

Dyp venetrombose & Blodpropper

Når det er pooling av blod, uansett grunn, er det potensiale for en blodpropp å danne. Blodpropper kan dannes i hvilken som helst type av venen. Denne tilstanden i overfladiske vener er tromboflebitt. Dette er forskjellig fra DVT og ikke så alvorlig. Små blodpropper som forårsaker dyp venetrombose mange ikke gi symptomer. Kroppen er vanligvis i stand til å bryte ned disse klumper på egen hånd, uten langsiktige virkninger. Det er den større DVT som helt eller delvis blokkerer blodstrømmen i en blodåre som forårsaker symptomer.

Tegn og symptomer på blodpropp

Når en DVT er til stede det er ofte ledsaget av:
• smerte
GO
• misfarging;
• hevelse
GO
• ømhet
GO
• ledning-følelse blodåre (vene vil føle deg som en ledning)
GO
• og feber.
Dersom blodproppen ligger i bekkenet, kan det ikke være noen symptomer.

Advarsel Om Blodpropper

Dersom blodproppen har reist til hjertet eller lungene, dette er en emergent situasjonen. Hvis du har blitt diagnostisert med en DVT, eller mistenker at du har en DVT, og du opplever noen av følgende symptomer, kontakt søke akutt legehjelp:
• kortpustethet;
• vanskeligheter med å puste;
• rask pust;
• brystsmerter;
• hoste opp blod
GO
• følelser av å hindre undergang.
Handle raskt, da situasjonen kan forverre seg raskt, og tap av bevissthet kan utvikles.

Behandling av dyp venetrombose

Hvis du er diagnostisert med en DVT eller PE, vil helsepersonell plassere deg på blodfortynnende. Den første behandlingen er intravenøs (IV) medisinering av blodfortynnende. Etter flere dager med behandling, vil du bli byttet til muntlig medisiner som Coumadin (warfarin) eller injeksjoner som Lovenox. Din helsepersonell vil bestemme varigheten av behandlingen.

Risikofaktorer for dyp venetrombose

De med risiko for DVT er folk WHO
• er inaktive;
• gjenoppretter fra kirurgi
GO
• er over 60 år
• har arvet forhold som forårsaker hypercoagulability (økt tendens til å levre seg)
GO
• har nylig hatt et barn, vært gravid, eller er gravid
GO
• er overvektig
GO
• har åreknuter
GO
• har kreft
• er hormonbehandling (f.eks p-piller eller hormon erstatninger).

Forebygging av dyp venetrombose

Opprettholde mobilitet for å forhindre blodpropp. Hvis du er inaktiv i lengre tid, for eksempel i et fly, stå opp og bevege seg rundt flyet.

Wear sekvensielle kompresjonsstrømper, hvis foreskrevet av legen din; disse bistå med venøs retur.
Dehydrering kan føre til en tilstand av hypercoagulability; i varmt vær, øke væskeinntaket. Gravide kvinner kan også bli dehydrert raskt; er det viktig for dem å opprettholde adekvat hydrering.

Hva er symptomene på blodpropp i kneet?

Frie blodstrøm er kritisk for å opprettholde riktig funksjon i kroppen. Enhver blokkering av vener eller arterier vil føre til en sikkerhetskopi som kan medføre ikke bare den blokkerte området, men hele lungesystemet. Lemmer kan hovne opp, organer kan fungere ukorrekt og celler og vev som trenger oksygen og næringsstoffer som blodstrømmen gir vil begynne å sammenbrudd. Koagulasjon er viktig for å kontrollere blodstrømmen, som i tilfellet av et åpent sår, men en blodpropp kan reise til lungene eller hjertet, og bli livstruende.

Generelle Årsaker

Dannelsen av en blodpropp (trombose) kan være forårsaket av fedme, lammelser, større kirurgiske inngrep eller store skader, immobilitet, åreknuter, hjertesykdom og kreft. Kvinner som bruker p-piller kan være i faresonen for å utvikle en mer alvorlig dyp venetrombose (DVT), og det har blitt rapportert at østrogenbehandling kan øke risikoen for å utvikle blodpropp, selv om avgjørende medisinske funn er fortsatt under etterforskning.

Årsaker for blodpropp på kneet

Ifølge National Library of Medicine kan danne en blodpropp i kneet område for en rekke årsaker. Alder kan være en faktor, og sjansen for å utvikle en blodpropp kan øke todelt i hvert tiår for personer over en alder av 40. Andre årsaker til blodpropp på kneet inkluderer: langvarig sengeleie eller lange perioder med sittende og liggende ned, lammelser beinet noen større operasjon under narkose (spesielt involverer hofter eller ben), og traumer til kneet området fra et slag eller fall.

Symptomer

Det er en vanskelighet i å diagnostisere små blodpropper, spesielt under kneet. Mesteparten vil gå ubemerket fordi de ikke forårsaker noen åpenbar hevelse eller smerte. Det er ikke før en DVT oppstår over kneet at symptomene vil dukke opp, og da blir det avgjørende å starte behandling for blodpropp. De mest vanlige tegn på en DVT er en merkbar hevelse i beinet, varme eller en rødhet i området rundt kneet (leggen eller låret området), og leg smerte som synes å forverres når du står eller går.

Diagnostisering

En lege kan utføre en rekke tester hvis det er mistanke om en DVT i kneet området. Disse testene inkluderer: D-dimer test (en blodprøve for å fastslå sannsynligheten for en DVT i blodet), ultralyd, å ta av blodprøver for å teste for genetiske eller biokjemiske tendenser for å utvikle en blodpropp, eller en venogram , som regnes for å være den beste måten å bekrefte en DVT. Denne testen krever et fargestoff injeksjon i blodstrømmen, og det kan være noen komplikasjoner som ubehag og en økt mulighet for koagulering.

Behandling

Ifølge The Society of Vascular Surgery antikoagulanter, slik som heparin eller lavmolekylært heparin (LMWH), kan injiseres for å hjelpe blodpropper fra bearbeiding og warfarin vil da bli tatt oralt for en periode på mellom tre til 12 måneder, avhengig pasientens reaksjoner på behandlingen. En injeksjon av en trombolyse kan være nødvendig for å oppløse koagulere. Kirurgi kan være nødvendig dersom disse andre metoder ikke fungerer, inkludert implantere en vena cava filter i magen området for å hindre blodpropp fra å nå lungene.

Hvordan forebygge blodpropp med diett

Arterier er blodårer som frakter blod gjennom kroppen. Ideelt sett bør veggene i blodårene være ren og klar. Hvis blodet inneholder fettavleiringer av kolesterol, fett og celleavfall, de til slutt avsettes på arterieveggene. Over tid kan denne bygges opp, kjent som plakk eller aterosklerose, fører til innsnevring av arterien. Hvis plakk bryter løs, kroppen forsøker å reparere tåre vil koagulere såret. Hvis plasseringen av clot blokker blodstrøm, kan det føre til et hjerteinfarkt, slag eller emboli.

Hvordan forebygge blodpropp med diett

Kontroller olivenolje primær fett i kostholdet ditt. Legg det til salater og bruk i matlaging. Hell en liten mengde i supper, korn og grønnsaker. Bruk opptil en spiseskje daglig. Unngå flerumettede vegetabilske oljer, margarin og delvis hydrogenert olje.

•  Spis belgfrukter. Belgfrukter kan inkluderes i kosten syv dager i uken. Belgfrukter inkluderer linse, grønne bønner, black-eyed peas (cowpeas), chick-ert, nyre bønne, lima bønner og soya. Belgfrukter kan senke kolesterolet.

Spis en velsmakende rett med havregryn, flere ganger i uken. Havre er en kilde til beta-glucone, en løselig fiber vist seg å senke forhøyet kolesterol.

Legg linfrø (bakken) og kaldpresset linfrøolje til ditt daglige kosthold. Linfrø er den rikeste kilden til essensielle fettsyrer og lignans. Bruk 2 til 4 ss. av bakken linfrø per dag; 2 til 5 ts. av oljen kan helles over din daglige måltid.

Spis sitroner og drikke sitronsaft. Sitroner er høy i sitronsyre, som renser og fremmer blodsirkulasjonen. Liminoids, en metabolsk sammensatte identifisert i sitrusfrukter, arbeid for å senke kolesterolet og tilby kreft beskyttelse. Bruk 1-3 sitroner per dag.

6. Spis hvitløk. Femti forskningsdeltakere spiste 10g av rå hvitløk daglig etter frokost for to måneder. Fordeler inkludert senket blodtrykket, og en reduksjon i serum-kolesterol. Ta i doser på en halv til en kløver per dag.

Legg gurkemeie i kostholdet ditt. En standard anbefaler dose er 3 til 9g. Curcumin, regnes som den aktive eiendom i gurkemeie. I en studie på mennesker, curcumin, i en dose på 500 mg i syv dager senket blod triglyserider og fosfolipider.

Spis nøtter på en daglig basis. Ferske nøtter er best, som oljer i nøtter kan harskne. Bare en liten mengde av nøtter er nødvendig, 2-6 eller ikke mer enn en liten håndfull, kan hjelpe til å forhindre dannelsen av blodpropper.

Symptomer på Blodpropp

Viktig for tilheling av sår, er en blodpropp en halvfast opphopning av klebrige blodceller og fibrin tråder som danner hvis en blodåre er skadet. Klumpen er ment for å forsegle det skadede blodkar, holde blod fra å lekke ut. Når fartøyet helbreder, bør blodpropp oppløses. Imidlertid kan en blodpropp blokkere strømmen av blod gjennom en vene eller arterie. Hindret blodstrøm kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner, inkludert hjerteinfarkt eller hjerneslag. Blodpropp kan deles inn i kategorier. En trombe er en blodpropp i hjertet eller festet til innerveggen av et blodkar. En embolus clot ikke forblir i fartøyet hvor den danner men beveger seg gjennom blodstrømmen. Når en embolus blodpropp ankommer et blodkar for lite til å passere gjennom, blir det sittende fast, forårsaker plutselige, alvorlige komplikasjoner. De spesifikke symptomer eller effekter av blodpropp avhenge av hvor de seg fast.

Arterielle Blodpropper

En blodpropp som hindrer flyten av oksygenrikt blod gjennom en arterie kan forårsake alvorlige organ og vev skade. Disse blodpropp kan få store konsekvenser, avhengig av hvor de er. For eksempel kan en blodpropp dannet i øyet føre til irreversibel blindhet. Utilstrekkelig blodstrøm betyr at området er ute av oksygen (kalles iskemi). Smerte er vanligvis det første symptomet, men tap av funksjon av det berørte området kan til slutt føre til.

Arterielle blodpropp i hjernen

Propper blokkerer blodstrømmen, og i sin tur oksygentilførselen til hjernen kan forårsake slag. Symptomer på denne type koagel er vanligvis mer akutt på den motsatte side av legemet. Av denne grunn, tap av følelse eller lammelse i den ene siden av ansiktet, kan et ben eller en arm oppstå. Talevansker er et sannsynlig resultat dersom blodpropp er på venstre side av hjernen. Andre symptomer inkluderer svakhet, hodepine, synsforstyrrelser og forvirring.

Arterielle blodpropp i hjertet

Klumper hindrer blodstrømmen til hjertet ofte resultere i hjerteinfarkt, som den delen av hjertet som mangler oksygen kan dø. Det første symptomet er smerter som begynner i brystet og reiser til armer, rygg og kjeve. Uregelmessig hjerterytme, økt puls og tetthet i brystet videre varsle om et hjerteinfarkt. Andre symptomer inkluderer kortpustethet, kvalme, oppkast og besvimelse.

Arterielle Propper i magen

Blodpropp i magen vil bli ledsaget av intense magesmerter, diaré og oppkast. Hvis et område av tarmen er fratatt oksygen, kan diaré være blodig.

Arterielle propper i lungene

Kjent som en lungeembolisme, kan en blodpropp blokkere lungearterien i lungene. Hvis embolus er liten, vil kortpustethet sannsynligvis være det eneste tegnet. Symptomer på lungeemboli tendens til å dukke opp plutselig og ofte likne et panikkanfall, med rask pust og generell uro i tillegg til besvimelse eller svimmelhet. Prøver å ta et dypt åndedrag kan resultere i skarpe brystsmerter. Noen med pulmonal infarkt, når lungevev har begynt å dø, vil trolig ha en feber, opplever alvorlige brystsmerter og hoste opp blod. Symptomer på lunge infarkt kommer på saktere enn de av lungeemboli, som vises i løpet av noen timer til et par dager.

Arterielle Propper i beina

Som med andre arterielle blodpropper, plutselig smerte og ømhet er det første tegn på en blodpropp i et ben eller arm. Denne smerten kan være lokalisert, bare litt over en blodåre. En kjedelig bankende kan også forekomme. Lem kan bli varm og hoven, og ta på seg en blå-hvit nyanse. Svakhet, tap av følelse eller lammelse er også mulig.

Venøs blodpropp

Venøse blodpropper hindre blodet i å komme tilbake til hjertet. Disse oftest forekommer i bena og forårsake smerte, hevelse, varme og rødhet. Når blodpropper dannes dypere i venene (vanligvis i bena), kalt dyp venetrombose, er de mer farlige fordi de kan bli emboli og flytte til hjertet eller lungene. Overflaten årer kan bli betent hvis de blir hindret av en blodpropp. Dette kan føre til smerter, men de er neppe til å bli emboli og forårsake alvorlige komplikasjoner i andre organer.

Hvordan vet jeg om du har en blodpropp i leggen etter operasjonen

Blodpropp som oppstår i beinet kalles dyp venetrombose (DVT). En DVT er en alvorlig, potensielt livstruende komplikasjon som kan oppstå etter operasjonen. Kirurgiske pasienter er ofte immobile mens i bedring, noe som åpner for blodet å samle på enkelte områder. Sykehus er nå forsøker å forebygge blodpropp ved å gi antikoagulantia postoperativt som hindrer blodet fra clotting.

Bruksanvisning

Symptomer

Utfør regelmessige inspeksjoner av begge leggene etter operasjonen.

Se etter rødhet og eller hevelse.

Berør huden ser etter områder av varme.

Merk eventuelle ømme flekker.

Ta kontakt med din lege eller søke medisinsk hjelp hvis noen av de ovennevnte symptomene er til stede.

Symptomer på en blodpropp i armen

Symptomer på en blodpropp i armen


Blodpropper kan stamme fra nesten hvilken som helst del av kroppen. De vil reise gjennom blodstrømmen til de seg fast i en arterie eller vene. Når en blodpropp finner veien til armen din, vil det være flere fysiske symptomer som du vil legge merke til umiddelbart --- det er viktig å søke legehjelp så snart du mistenker en blodpropp har dannet i armen.

Trombose

Det finnes mange forskjellige typer av blodpropp som kan utvikle seg i arteriene og venene i armen. En type av koagel som utvikles i de dypere vev av armen er kjent som en dyp venetrombose, DVT eller. Slike klumper kan føre til hevelse og rødhet i huden sammen med mye smerte. Det kan også være en oppvarming følelse i armen. I enkelte tilfeller kan deler av en dyp vene blodpropp i armen atskilt fra hoved koagulere og ender opp i lungene.

Emboli

En arteriell emboli er et koagel som starter i en del av kroppen, men vinder opp clotting arteriene i en annen del av kroppen. Når en arteriell emboli vind opp i en arterie i armen, kan det resultere i armen slapphet, huden blir misfarget, en kald følelse i fingrene eller hele hånden og mulig tap av bevegelse i hele armen.

Muskel Symptomer

Når en blodpropp former i armen, kan det noen ganger føre til symptomer i armmusklene. Blodpropp i armen kan føre til muskelkramper eller til og med en merkbar svakhet i armmusklene. Musklene i en arm rammet av en blodpropp kan begynne å prikke; Dette kan til slutt føre til fullstendig nummenhet av armen.

Progressive Symptomer

Hvis tidlige symptomer på blodpropp i armen gå ubehandlet, da de sannsynligvis vil føre til mer merkbare og smertefulle symptomer. Noen mer progressive symptomer på blodpropp i armen inkludere blemmer begynner å danne på huden, sår kjent som sår hud, og døde huden som vil forlate store sorte flekker på armen. Etter en stund, kan huden også begynne å kaste.

Effekter

Når symptomene på en blodpropp begynne å vise seg på overflaten av armen, eller smerte og andre sanseinntrykk forbundet med en blodpropp er filt, er det viktig å få mediale hjelp umiddelbart. En blodpropp grenser, eller eliminerer, strømmen av blod til armen vev og vev ikke kan overleve lenge uten oksygen-anriket blod. Enhver vev som dør som følge av en blodpropp vil ikke reparere seg selv, så det er viktig å få en blodpropp sett på så snart du mistenker at man kan eksistere.