Digidexo.com

kolostomi prolaps

Mitro Valve Prolaps Treatment

Mitralklaffprolaps er en tilstand av hjertet som kan føre til en rekke symptomer og problemer. Ikke alle tilfeller av mitralklaffprolaps er farlig eller alvorlig. I de fleste tilfeller, gjør syndrom produserer ikke noen symptomer.

Identifikasjon

Mitralklaffprolaps (MVP) er en defekt i mitralklaffen hvor ventil prolapses når den åpnes, lukkes deretter. Noen ganger ventilen kan forårsake regurigitation inn i atriet. Mitralklaffprolaps er oftest sett hos kvinner; hyppigst hos kvinner i slutten av tenårene til tyveårene.

Behandling med medisiner

En form for behandling for MVP er betablokkere, som bidrar til å bremse hjertet når det blir rask. Betablokkere også hjelpe med hjertebank og uregelmessige hjerteslag.

Behandlinger for Oppgulp

Behandlinger for oppstøt kommer i form av diuretika, vasodilatorer og antikoagulantia. Hvis medisiner ikke hjelper tilstanden, kan det være nødvendig å kirurgisk reparere mitralklaffen.

Øke Fluids

Tilstrekkelig væskeinntak kan redusere symptomer assosiert med MVP, som svimmelhet, svakhet og ørhet.

Diet

Personer med mitro ventil prolaps bør redusere sitt sukkerinntak. Dårlig kosthold kan forverre MVP symptomer.

Mucosal Prolaps Surgery Vs. Nonsurgery

Slimhinne prolaps (delvis prolaps) er en tilstand preget av unormal forskyvning av slimhinnen foring veggen av endetarmen. Både kirurgiske og kirurgiske metoder er tilgjengelige for å behandle denne lidelsen.

Fakta

Slimhinne prolaps er en form for et større syndrom kalt rektal prolaps, ifølge Quest Diagnostics. Det forekommer hyppigst hos barn under 2 år.

Initial Treatment

Initial prolaps behandling krever manuelt retur slimhinnen (mucosa) tilbake gjennom anus til sin rette plass, melder Medline Plus.

Nonsurgical Treatment

Quest Diagnostics bemerker at de fleste tilfeller av slimhinne prolaps hos barn bedre uten behandling. Hos voksne tilfeller der slimhinne prolaps resultatene fra forstoppelse og avføring belastning, kan effektive nonsurgical lettelse kommer fra å bytte til en diett høyere i fiber.

Kirurgi

Tilfeller av slimhinnene prolaps som ikke responderer på endringer i kostholdet vanligvis krever kirurgi, rapporterer Quest Diagnostics. Kirurgiske teknikker innbefatter å feste endetarmen til den nedre ende av ryggraden eller musklene i bekkenbunnen, så vel som å fjerne ikke-støttede deler av tykktarmen.

Utfall

Medline Plus bemerker at en prolaps vanligvis ikke gjenta seg etter behandling adresserer sine underliggende årsaker.

Slik unngår oppblåsthet i kolostomi

Slik unngår oppblåsthet i kolostomi


Å ha en kolostomi betyr å gjøre noen endringer i måten du lever, men det trenger ikke å sette i en slutt på et normalt, aktivt liv. Flatulens, sammen med diaré, er trolig de to forholdene som bekymrer kolostomi mest. Frykten for pinlige lukter og lyder har holdt mange en colostomate hjemme. Det trenger ikke å være slik. Ved å spise en godt balansert kosthold og unngå enkelte matvarer, kan du få kontroll over din fordøyelse.

Slik unngår oppblåsthet i kolostomi

•  Velg en høy kvalitet kolostomi pose som har et gassutløp og et luktfjernings ring med en vertikal lufthull og gassutløp. Tømme posen når det er halvparten til en tredjedel full. Rengjør slutten av posen for å hindre uønsket lukt.

spise en diett som inkluderer høy-fiber matvarer som havregryn, frokostblandinger og hel-korn brød samt frukt og grønnsaker for å unngå forstoppelse. Prøv disse matvarene i små porsjoner i starten for å unngå kramper og diaré. Legg disse matvarene til dietten sakte over en tidsperiode.

Ikke hopp over måltider, da dette kan skape oppblåsthet i kolostomi.

Unngå gassproduserende matvarer som asparges, brokkoli, blomkål, kål, løk, bønner, egg og fisk. Unngå meloner, øl og fet mat når du prøver å kontrollere flatulens.

redusere muligheten for luft i magen ved å spise sakte og å unngå bruk av sugerør, som svelges luft kan føre til at luft i magen. Unngå kullsyreholdige drikker minst tidlig når kolostomi er nytt og healing. Spis seks små måltider om dagen for å hjelpe fordøyelsen.

Legg fersk persille, kulturmelk og yoghurt til kosthold for å redusere oppblåsthet.

Drikk seks til åtte kopper vann daglig med mindre instruert til å begrense inntaket av din heia omsorgsperson. Innbefatter vann, juice og melk i den daglige diett. Begrense mengden av koffein som kaffe, te og brus.

Hint

 • Hold en food journal for å finne problem matvarer som forårsaker flatulens for deg.
 • Ta kontakt med en ernæringsfysiolog for å få hjelp i å balansere kosthold og ernæringsmessige behov.
 • Å redusere bad lukten kommer fra kolostomi posen, prøv å skylle den ut. Du kan også legge til munnvann eller vanilje ekstrakt for å forbedre lukt.
 • Hvis flatulens er noe bråkete, prøve å plassere hånden over posen for å dempe lydene.

Hvordan Kast Kolostomi Vesker

Hvordan Kast Kolostomi Vesker


En kolostomi bag er en enhet koblet til stomi opprettet etter en person gjennomgår kolostomi eller ileostomi kirurgi. Posen fanger opp og holder avfall som er omdirigert fra tarmer i stedet for å bli utvist på vanlig måte. Når posen er full, må du fjerne den og kast både posen selv og innholdet innenfor. En liten bit av planlegging og rett forsyninger vil tillate deg å utføre oppgaven trygt og uten søl.

Hvordan Kast Kolostomi Vesker

Fjern kolostomi bag fra stomien. Du bør gjøre dette på badet, så du trenger ikke å gå langt når du fjerner posen.

Tøm innholdet i posen i toalettet og skylle toalettet vann ned i avløpet, akkurat som du ville gjort med hvilken som helst annen sak i toalettet.

Plasser den tomme posen i en lukkbar plastpose og lukk posen. Kontroller at forseglingen er lukket tett for å unngå eventuelle lekkasjer.

Sett forseglet plastpose til hva søppeltømming system du bruker for resten av husholdningsavfall for å kvitte seg med det. Kontakt din lokale sanitær avdeling for å finne ut om de har andre spesifikke krav til avhending av posen.

Symptomer på Mitro Valve Prolaps

Når kroppen mangler riktig blodstrøm vil det vanligvis reagerer på en eller annen måte, og skaper synlige symptomer på et problem. Med mitralklaffprolaps, er det mulig å ha stand og opplever ingen symptomer, men når mitralklaffprolaps bestemmer seg for å skape symptomer de er svært vanskelig å gå glipp av.

Identifikasjon

Mitral ventiler hindrer blodet i å renne bakover i ventriklene rundt hjertet. Mitralklaffprolaps er når mitral ventilene ikke lenger er i stand til å hindre tilbakestrømning av blod, fordi de har blitt fortykket på grunn av overdreven proteiner i systemet. Når disse ventilene tykkere de utvider, eller prolaps, og er ikke i stand til å fullstendig hindre blodet i å renne bakover gjennom ventriklene. Denne utvidelsen er det som er kjent som mitralklaffprolaps.

Vanlige symptomer

De fleste symptomene er følte i brystet og involvere hjerteaktivitet. Mange rapporterer følelsen uregelmessige hjerteslag kalt hjertebank, og andre rapporterer generelt og smertefull brystsmerter. Andre symptomer inkluderer uforklarlig angst og migrene hodepine.

Fatigue

Når hjertet opplever blodet flyter bakover, kan det bety at muskler og organer ikke får det oksygenet de trenger for å fungere skikkelig og komme seg etter trening. Derfor tretthet er et vanlig symptom. Når personer med mitralklaffprolaps er aktive, har de en tendens til å oppleve lengre utmatting på grunn av den reduserte strøm av oksygen.

Kortpustethet

Symptomer på mitralklaffprolaps vanligvis starter ut på en nesten ubetydelig og umerkelig nivå, og gradvis utvikle seg til en mer fremtredende tilstand. Et symptom er kortpustethet eller svimmelhet på grunn av mangel på skikkelig blodtilførsel. Når mitralklaffprolaps blir stadig mer merkbar, kan pustebesvær og svimmelhet oppstå selv når personen ligger nede.

Angst

I noen tilfeller er symptomene på mitralklaffen prolaps kan synes å være mentale forhold. Noen av symptomene er alvorlige og uforklarlig angst, utbruddet av panikkanfall, og bouts med depresjon for tilsynelatende uten grunn. Det antas at mangel på oksygen til forskjellige organer gjelder også for lunger og hjerne. I mange tilfeller er disse forholdene er meget komplisert i sin opprinnelse, i andre tilfeller kan en person føler angst fordi deres systemet mangler oksygen og hjertet hastigheter opp for å prøve å opprettholde det nødvendige nivå av oksygen.

Blære Prolaps komplikasjoner Symptomer

Blære prolaps er en ganske sjelden tilstand som involverer blæren faktisk presser ut fra kroppen gjennom vagina. Det kan skje i ulike grader, men som noen kvinner blir eldre og bekkenmusklene svekkes, kan blæren henge ned fra sin tradisjonelle spot og presse mot skjedeveggen før det faktisk går ned i skjeden. Dette kan være smertefullt og føre til mange problemer i urin og reproduktive helse.

Grader av Blære Prolaps

Det finnes flere grader av blæren prolaps. Det er faktisk fire forskjellige "karakterer" av tilstanden som avgjør dens alvorlighetsgrad. Den første grad innebærer blæren såvidt skyve inn i vagina. På dette stadiet er det mange kvinner ikke engang merke til at de har et problem. Den andre grad - når blæren går ned helt til vaginalåpningen - er mer alvorlig. Den tredje grad oppstår når blæren faktisk har skjøvet ut av vagina, og den fjerde grad skjer når hele blæren befinner seg utenfor vagina. Dette er den mest alvorlige formen for blæren prolaps og ofte skjer i forbindelse med livmor prolaps.

Årsaker til Blærefremfall

Denne tilstanden kan være forårsaket av en rekke faktorer. Imidlertid er fødsel en av de mest vanlige årsaker. Etter fødselen kan svekke skjedeveggen, kan dette av og til føre til at blæren til å "falle" ned i vagina. Imidlertid kan overgangsalderen også føre til prolaps. Dette er på grunn av et fall i østrogen i kroppen; østrogen holder bekken musklene sterke, holder blæren på plass. Overdrevet straining under avføring eller ved løfting kan også svekke bekkenbunnsmuskulaturen og forårsake blæren til prolaps.

Første tegn på prolaps av blæren

De fleste kvinner som lider av denne tilstand først legge merke til utseendet av nytt vev i vagina som ikke var der før. Denne nye vevet vil ofte føle seg som en ball og kan blø, noe som er en umiddelbar tegn på at de bør søke lege.

Pain

Smerter i bekkenet og nedre del av magen er vanlig blant kvinner med urinblæren prolaps. Den nedre del av ryggen kan også føles stram eller smertefullt, og samleie kan føre til blødninger eller være svært smertefullt.

Urinering Problemer

Blære prolaps kan føre til mange urinveisproblemer også. Noen kvinner kan ha problemer med å tømme blæren helt, mens andre kan lide inkontinens når de anstrenge seg, nyse eller hoste. Blære-infeksjoner er også vanlig, siden blæren ofte ikke ugyldiggjøre seg helt, forårsaker en opphopning av bakterier.

Blære Prolaps og bekkensmerter

Veggene av skjeden støtte blæren, livmoren og andre organer. Ofte etter fødsel musklene i skjeden kan rive og stretch. Dette kan føre til en prolaps blæren. Når dette skjer, faller blæren ut av sin normale stilling i magen, og kan føre til ubehag.

Risikofaktorer

De vanligste årsakene til blæren prolaps er fødsel og overgangsalder. Under menopause østrogennivået faller, og kan føre til at veggene svekkes. Kvinner som tidligere har hatt barn og går gjennom overgangsalder er i størst risiko.

Symptomer

Urinlekkasje er et vanlig symptom på en droppet blæren, som kan være forårsaket fra hoster, ler og annen aktivitet som kan føre til press på magen. Det er vanlig å føle trykk, og hvis noen blærevevet blir eksponert gjennom vaginalåpningen, kan det bli rå og smertefull. Du kan også oppleve smerter under samleie.

Diagnose

Å diagnostisere blæren prolaps, kreves en vaginal eksamen. Legen din kan be deg om å presse eller hoste for å få en bedre titt på alvorlighetsgraden av prolaps.

Behandling

Den minst invasiv behandling gjør Kegel øvelser, men det er bare for milde tilfeller. Et annet alternativ er å ha en lege setter inn et pessar som hjelper holde opp vaginal veggene. Kirurgi kan være nødvendig i mer alvorlige tilfeller. Kirurgi kan utføres ved hjelp av en mindre invasiv metode som kalles laparoskopi.

Forebygging

Det enkleste du kan gjøre for å hindre blærefremfall gjør Kegel øvelser. Kvinner som ikke har fått barn, men kan gå gjennom overgangsalder ville best nytte av dette.

Hvor ofte bør du bruke Østrogen Cream for Prolaps?

Oversikt

Østrogen Cream Treatment

Bekken orgel prolaps hos kvinner, inkludert urethral prolaps, blære prolaps og vaginal prolaps, kan ofte behandles lokalt med østrogen krem. WebMD forklarer at anvendelsen av østrogen krem ​​"har en potent effekt lokalt" og "kan være svært nyttig i å lindre urin symptomer" i tilfeller av prolapsed blæren. EmpowHER forklarer at østrogen krem ​​kan "hjelpe prolaps retract og forbedre vaginal helse." Spesifikke indikasjoner for bruksfrekvens bør gis av helsepersonell.

Potensielle bivirkninger

Bruken av østrogen kremer kan føre til en rekke potensielle bivirkninger, inkludert hjerteinfarkt, blodpropp, brystkreft, livmorkreft, kreft i eggstokkene, slag, demens og galleblæresykdom. Selv om disse bivirkningene er sjeldne, er det mulig å utvikle alvorlige medisinske tilstander mens behandling bekken orgel prolaps med østrogen krem.

Bottom Line

Som med noen medisinsk behandling, er det viktig å diskutere bruken av østrogen krem ​​og de potensielle bivirkninger med helsepersonell. I alvorlige tilfeller kan det være nødvendig å behandle prolaps med kirurgi, i hvilket tilfelle østrogen krem ​​vil ikke effektivt helbrede eller behandle tilstanden.

Kosthold for diabetikere med kolostomi

Ifølge opplysninger fra den medisinske nettsiden Medline Plus, er en kolostomi av en fremgangsmåte som innebærer å omgå den endelige delen av fordøyelseskanalen (rectum), å feste enden av tykktarmen til bukveggen og sikring av en pose gjennom hvilken avfall kan passere . Mens du har en kolostomi utført vil endre kostholdet litt, bør det fortsatt være mulig å følge både begrensninger av en kolostomi mens man følger reglene for en diabetiker diett.

Kolostomi- Slanking Regler

Holder seg til de generelle reglene for kolostomi slanking for å finne en balanse som gjør at du kan håndtere både kolostomi og diabetes. Ifølge opplysninger fra fordøyelsessykdommer nettsiden gIcare.com, unngå inntak av matvarer som er ufullstendig spaltet (matvarer som er overdrevet fibrøst og passerer gjennom fordøyelseskanalen noe intakt), noe som kan resultere i en blokkering av stoma (hullet via som avfall må passere). Disse matvarer inneholder paprika, oliven, erter, ananas, tørket frukt, kokos, mais, kål, selleri, nøtter, sopp, salat og pickles. I tillegg begrense forbruket av matvarer som forårsaker gass, for eksempel bønner, cruciferous grønnsaker, store mengder frukt, store mengder melkeprodukter eller hvete og overdrevent fet mat.

Diabetes Diet

Ifølge Mayo Clinic, slanking for diabetes betyr kontrollere blodsukkernivået ved å begrense både type og mengde karbohydrater konsumert. Begrens deg til mellom 100 til 200 gram karbohydrater per dag, fordelt jevnt over dine daglige måltider. Bare forbruker karbohydrater som er fra følgende grupper: frukt, grønnsaker og helkorn. Vær forsiktig med å begrense inntaket frukt i samsvar med anbefalinger for en kolostomi ovenfor, sammen med å se opp for grønnsaker som er forbudt på kolostomi plan.

Bortsett fra administrerende carb inntaket i henhold til disse reglene, spiser magre proteiner til hvert måltid (for å holde fettinntaket ned, per kolostomi- instruksjoner). Pass på å tygge maten helt for å unngå fordøyelsesproblemer og du bør ha liten eller ingen problem å kombinere behovene til en kolostomi med behovene til en diabetes diett.

Slik Care for en kolostomi

Slik Care for en kolostomi


En kolostomi er en kirurgisk åpning i tykktarm gjennom bukveggen til utsiden av legemet. Hensikten er for avfall (avføring) til å forlate kroppen. En kolostomi er utført for en rekke grunner, inkludert kreft, infeksjoner og visse sykdommer. Noen ganger er kolostomi bare midlertidig inntil kolon helbreder og da er det snudd, men mesteparten av tiden en kolostomi er permanent.

Slik Care for en kolostomi

•  Tøm kolostomi pose flere ganger hver dag. Det er best å tømme posen før det blir for fullt for å hindre lekkasjer og søl.

•  Fjern det gamle kolostomi bag ved å koble den forsiktig fra huden hver fire til seks dager og kast den.

•  Rengjør huden rundt stomien og tørk grundig. Huden rundt stomien hvor posen er festet er svært øm og må holdes rent og tørt.

Påfør antibiotika pulver som anvist på huden rundt stomien for å forhindre irritasjon og gjær infeksjon.

Sett hudbarrieren disk eller lime til sart hud rundt stomien.

Fest en ny kolostomi bag nøye over stomien.

Bestill stomi forsyninger som skal leveres etter behov.

Hint

 • Stoma er kirurgisk åpning i bukveggen, hvor avfallet føres utenfor kroppen inn i kolostomi posen.
 • I ca 3-6 dager etter operasjonen, vil kolostomi begynner å fungere. Sykepleieren eller enterostomal terapeut (ET) vil lære pasienten og et nært familiemedlem hvordan å ta vare på kolostomi.
 • Bestill stomi forsyninger som trengs og regissert av legen din.

Hvordan diagnostisere rektal prolaps

Hvordan diagnostisere rektal prolaps


Rektal prolaps er en utvekst av rectumslimhinnen gjennom anus. Det er mest vanlig hos barn under 4 år, men er sjelden i industrialiserte land på grunn av forbedret ernæring og hygiene. Rektal prolaps bør vurderes et symptom og ikke en sykdom. Ditt primære mål ved diagnostisering av denne tilstanden bør være å bestemme dens underliggende årsaken. Her ser du hvordan.

Hvordan diagnostisere rektal prolaps

•  Skaff pasientens sykehistorie. Den vanligste årsaken til rektal prolaps er overdreven anstrengelse fra forstoppelse. Andre årsaker inkluderer langvarig sitting på toalettet eller kirurgi for å rette opp en ugjennomtrengelig anus.

Spørre om spesifikke forhold knyttet til rektal prolaps. Disse inkluderer en medfødt forstørret tykktarm, cystisk fibrose, Ehlers-Danlos syndrom, Hirschsprung sykdom, parasittinfeksjoner, lungebetennelse, polypper og endetarms svulster.

Gjennomføre en fysisk undersøkelse med pasienten i en huk posisjon for å se etter en gjentakelse. De fleste endetarms prolapses løse før medisinsk behandling er søkt, slik at pasienten er vanligvis asymptomatisk.

Skille en rektal prolaps fra en prolaps av en invaginasjon. En rektal prolaps er plomme og strekker seg ikke helt rundt anus. En tarminvaginasjon presenterer som en rød masse som lar en finger som skal sendes mellom anal veggen og utstående masse.

Bruk laboratoriestudier for å se etter årsaker til rektal prolaps. Cystisk fibrose bør alltid mistenkes først som 11 til 23 prosent av disse pasientene har rektal prolaps. Denne tilstanden er også assosiert med infeksjoner av Giardia, Entamoeba histolytica, Escherichia coli 0157: H7, Salmonella, Shigella og Trichuris.

Hvordan endre en kolostomi bag

Endre en kolostomi bag er mye enklere enn det høres ut. Selv om jobben ikke er glamorøse, alle kan gjøre det. Du kan enten utføre denne oppgaven selv eller be om hjelp fra en partner. Det er to typer av kolostomi- poser: stroppen-on typen og selvklebende type. Typisk er pinne-on typen mer vanlig og lettere å skifte. Det er også mer behagelig å bære. Denne artikkelen forklarer riktig fremgangsmåte for å bruke til å endre en stick-on kolostomi bag.

Hvordan endre en kolostomi bag

•  Vask rundt stomien med en varm såpe fille. Dette er hovedsakelig for hygieniske årsaker, men det hjelper også kolostomi bag feste bedre. For å overholde riktig, må området rundt stomien være ren og tørr.

Shave ca 2 inches rundt stomien. Igjen, dette er for hygieniske årsaker. Skjære imidlertid også avlaster noen av ubehag forårsaket av fjerning av klebevoks posen. Selv om du fortsatt vil føle noen hår trekke, er det mye mindre smertefullt enn ubarbert hår.

Se i boksen som inneholder den nye kolostomi bag for papp hull. Du må størrelsen voks for å passe akkurat din stomi. Dette gjøres med dimensjonering hullene i boksen. Velg en som passer snuggly rundt stomien.

Skjær overflødig voks bort fra enden av posen kolostomi. Bruk papp hullet som veiledning. Du kan bare bruke saks for dette trinnet.

Fjern selvklebende bakside og stikke voks kolostomi bag rundt stomien. Du vil bruke en veldig tynn linje av stomi lim rundt ytterkanten av voks. Dette fungerer som en forsegling for fuktighet. Du ønsker ikke å bruke for mye, men fordi det hindrer voks vedheft. Deretter klemmes fast i åpningen ved bunnen av posen kolostomi. Kolostomi- poser har et hull i bunnen for lettere tømming og rengjøring. Selvfølgelig må dette hullet skal klemmes så innholdet ikke lekke.

Hint

 • Kløende hud under voks på stomien er vanlig. Den beste måten å håndtere dette på er å legge trykk på området. Selv om dette vil ikke helt lindre kløen, det hjelper.
 • Ikke endre kolostomi bag rett etter et måltid. Din magen vil ikke få lov til å trekke tilbake til normal størrelse hvis du holder en kolostomi bag på den når den er utvidet. Dette kan være ubehagelig.

Hvordan virker en kolostomi bag arbeid?

Hvordan virker en kolostomi bag arbeid?

Innledning

Ifølge Center for Disease Control, er tykktarmskreft en av de hyppigst diagnostisert kreft i USA. Omtrent 100.000 mennesker er diagnostisert med tykktarmskreft hvert år, og omtrent det samme antall mennesker forgå av sykdommen. Når kreft i tykktarm og endetarm er mistenkt, er en av de første prosedyrene som er gjort kalles en koloskopi. Dette gjør at medisinsk faglig for å søke kolon etter mistenkelige vekster eller klumper. Hvis noen blir funnet, kan en kolostomi utføres. Etter operasjonen, en pose kan settes inn kalles en kolostomi pose.

Kolostomi

En kolostomi er en operasjon som legger en del av tykktarmen til en bukveggen. Når en del av colon er fjernet, eller hvis en del av colon er midlertidig deaktivert på grunn av en operasjon, sikrer en kolostomi at avfall kan fremdeles bli fjernet fra kroppen. Dette gjøres ved kirurgisk inn i kroppen og omkjøringstykktarmen til en stomi i bukveggen.

Stomi

En stomi er en kirurgisk hull som er skapt i bukveggen. Tykktarmen er kirurgisk rutet til stomien slik at avføringen å gå ut av kroppen selv om magen. Den stoma tillater at dette skal skje uten å forårsake infeksjon av legemet ved kontakt med avføringen. Men smitte noen ganger kan fortsatt forekomme. Når avføringen kommer ut av kroppen, er det samles opp i en pose kolostomi.

Kolostomi Bag

Den kolostomi bag (viden kjent som en stomi bag, som det er brukt for noen stomi prosedyre) fungerer ved å fange avføringen og holde den inntil posen kan fjernes og erstattes. Den kolostomi posen tillater de utvinne fra kirurgi i tykktarmen for å være i stand til å leve et normalt liv semi-. Posen er som en pose, og kan skjules under klærne. Når posen er full, blir avføringen tømt, og posen erstattes.

Hva er noen grunner til har kolostomi?

En kolostomi er en operasjon der et hull eller uttak er skapt i tarmen og er deretter koblet til en åpning i magen. Dette gjør det mulig for gassen og avfallsmateriale laget av fordøyelsessystemet til å forlate kroppen. En kolostomi tillater fjerning eller utkobling av tykktarmen (som, med endetarmen, beveger seg normalt gass og avfall ut av kroppen).

Colorectal Cancer

En pasient kan trenge en kolostomi å behandle kreft i endetarmen, spesielt hvis det har utvidet gjennom hele tykktarmen.

Trauma

Dersom tykktarmen har blitt skadet av en traumatisk skade, kan en kolostomi anbefales.

Obstruksjon

Hvis det er en betydelig hindring i tarmen, spesielt hvis det er på grunn av et problem med tarmvevet, kan en kolostomi være en passende behandling.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en tilstand i hvilken tarmen utvikle alvorlig betennelse. I mange tilfeller kan en kolostomi være den eneste behandling som kan fullstendig behandle problemet.

Divertikulitt

I det tilfelle at den porsjon av vev av den indre foring av tarmen (også kjent som diverticula-) bli betent (en tilstand kjent som divertikulitt), en kolostomi, enten midlertidig eller permanent, kan være en effektiv behandling.

Hemorrhoid Prolaps Treatment

Hemorrhoid Prolaps Treatment


Ifølge World Organization of Public Health, over 10 millioner mennesker lider av en form for hemoroider. Prolaps hemorroider er klassifisert som klasse fire og anses irreducible. Åreknuter, ofte referert til som prolaps hemoroider oppstår når vev som inneholder blodkar stikker fra anus, også referert til som thrombosed ekstern hemorrhoid. Tromboserte eksterne hemorroider er mer vanlig hos ellers friske voksne.

Symptomer

Personer med prolaps hemorroider kan oppleve ekstremt smertefull hevelse, samt lyse rødt blod på toalettpapir eller i toalettet. En ekstern klump rundt anus min være til stede.

Årsaker

Flere faktorer kan bidra til utbruddet av prolaps hemorroider. Forstoppelse, straining under avføring, kolitt, trichuriasis, cystisk fibrose, og graviditet er kjent mulige årsaker.

Diagnose

Diagnose metoder omfatter sigmoidoskopi, barium klyster, rektal undersøkelse og anorektalt manometry. Fordi det er likheter i symptomer mellom prolapsed hemorroider og endetarmskreft, perianal hematom, anal fissur fistel og abscess, min andre tester brukes for diagnose

Behandling

Behandlingen kan omfatte mucosal striper eller ligering Baron, et mindre inngrep og foretrukket metode for behandling. Et elastisk bånd er knyttet rundt den ytre hemoroide. Blodgjennomstrømningen er så oppbrukt og avføring blir mindre smertefull.
Sclerotherapy er en prosedyre som brukes til å krympe hemorroider. Medisinering er sprøytet inn i blodårene innenfor hemorrhoid, forårsaker venen å redusere.
En mer invasiv prosedyre er kirurgisk restaurering å fjerne hemorroider, ofte referert til som hemorrhoidectomy. Hemorrhoidectomy er en kirurgisk prosedyre som brukes for å fjerne hemorrhoid. Dette benyttes som en siste utvei, som det er ansett for å være svært smertefullt under utvinning.
I alvorlige tilfeller kan restaurering av endetarmen, anus eller sphincter være nødvendig.

Risiko

Visse faktorer assosiert med alder, før rektal kirurgi, svake muskler, kronisk forstoppelse, og anstreng kan bidra til utbruddet av prolaps hemorroider.

Prognose

Prolaps hemorrhoid er en kronisk tilstand. I de fleste tilfeller, med anbefaling fra en lege, kronisk prolaps hemorroider kan styres.

Forebygging

En endring i kosthold, og unngå straining under avføring kan bidra til å hindre hemorroider. I tillegg min en mild krakk mykner bli anbefalt av legen din.

Hvordan å gjøre Kolostomi Klyster

Noen mennesker med colostomies velger å vanne sin tarmen for å avlaste forstoppelse eller for å unngå iført kolostomi- poser som de frykter kan lekke eller gjøre "gass passerer" lyder. Dette er ikke det rette valget for alle med en kolostomi, og du bør diskutere det med legen din før du prøver denne fremgangsmåten. Din stomi sykepleier kan hjelpe deg med å bestille en vanning kit.

Hvordan å gjøre Kolostomi Klyster

•  Fyll posen med varmt vann til ca 16 oz. (½ liter), sjekke temperaturmåleren. Vanntemperaturen skal være ca 94 til 100 grader F. å unngå kramper.

•  Let litt vann renne gjennom slangen for å fjerne luft.

Lukk igjen vannventilen.

Hang vanningspose i en høyde av ca 6 meter.

Koble dreneringsposen rundt magen ved hjelp av den elastiske belte, med hullet på toppen av posen plasseres i front av stoma.

Sett vanning kjegle gjennom hullet i oppsamlingspose inn i stomien. Noen mennesker bruker noen smøremiddel på membranen; diskutere dette med stomi sykepleier.

Slipp ventilen.

sitte på toalettet og vente til vannet passerer gjennom oppsamlingspose i toalettet.

Fjern kjeglen.

La tarmen renne ut gjennom oppsamlingspose i toalettet.

Fjern kjeglen fra stomien.

Skru ned toppen av oppsamlingspose og lukk den av.

13. Vask av kjeglen, og la den siste bit av vannet ut av slangen.

Sitt på toalettet i noen minutter som tarmen fortsetter å tømme, rødme hver gang på en stund.

Tuck bunnen av dreneringsposen under beltet med åpningen vendt oppover. Pakk håndkle rundt deg midje eller sette på noen svette bukser, og slappe av et sted komfortable. Tømme ut posen når det er en evakuering.

Fjern posen når tarmer er ferdig evakuere; sette på stomien cap.

Hint

 • Hele prosessen tar ca 45 til 60 minutter. Du kan bruke kontrollventil for å bremse eller stoppe vannstrømmen hvis du får ubehag eller crampy. De kjegler og dreneringsposer er vanligvis i stand til å bli vasket og gjenbrukes; spør din kolostomi sykepleier om dette.
 • Vær veldig forsiktig med å bruke vann som er for varmt. Stomien har ingen smertesensorer, slik at du ikke ville føle det hvis det brant!

Sykepleie diagnoser for rektal prolaps

En rektal prolaps oppstår når vevet i rektum rager ut gjennom anus. Det kan føre til ubehag og pinlig fekal inkontinens, og kan kreve kirurgi for å korrigere. Sykepleie diagnoser behandler både fysiske og psykiske bekymringer knyttet til denne tilstanden.

Symptomer

Den viktigste tegn på en rektal prolaps er en rød masse stikker ut fra anus, spesielt etter avføring. Blødning fra anus eller blod i avføringen kan også føre.

Årsaker

Utdanne pasienten om årsakene kan bidra til å forhindre fremtidige tilbakefall eller gi dem en følelse av makt over tilstanden. Årsaker kan være forstoppelse, skader, cystisk fibrose og Barnemark infeksjon.

Fysiske Risks

Rektal prolaps kan føre til forstoppelse og underernæring eller dårlig opptak av næringsstoffer. Diagnoser av fysisk risiko kan inkludere "risiko for forstoppelse" eller "risiko for ubalansert ernæring."

Psykologiske Risks

På grunn av muligheten for fekal inkontinens, kan denne tilstanden føre til lav selvfølelse eller følelser eller maktesløshet. En mulig diagnose kan være "risiko for situasjons lav selvfølelse knyttet til ukontrollerte avføring."

Behandling

Varm komprimerer er vanligvis plassert mot massen til å skyve den inn igjen. En pedagogisk diagnose, for eksempel "beredskap for forbedret forvaltning av terapeutisk regime" kan gjøre det mulig for pasienten å behandle tilstanden selv.

Kolostomi Lukt Forebygging

En kolostomi er en prosedyre som er nødvendig for folk som ikke kan passere avfall gjennom tarmen eller kolon. Fremgangsmåten innebærer å bringe enden av tykktarmen gjennom et innsnitt gjort i bukveggen, og å feste en spesiell tarmen renne til den. Enden av avløps stikker gjennom magen, og en kolostomi bag eller pose er koblet til det. Selv om de fleste kolostomi- Posene er forseglet i begge ender, kan lukt være en bekymring.

Luktkontroll

Den kolostomi posen er oftest kilden lukt. Kolostomi- Posene er nødvendig for trygg, steril samling av avføring. Luktkontroll begynner med å gjøre informerte valg av mat. The American Dietetic Association ernæring Care Manual (Se Resources-PDF-fil) anbefaler å velge mat som er lett å fordøye og uten tilsatt melk, smør eller fett. The Nutrition Care Manual har en liste over matvarer fra alle de store matvaregruppe, slik at du kan planlegge måltider som er lett på kolostomi og neppe å produsere overflødig gass eller lukt.

Legg rikelig med løselig fiber i kostholdet ditt. Det er viktig å spise løselig fiber i små mengder for å hindre mat blokkeringer. Løselig fiber holder krakk utgang jobbe effektivt. For lite fiber kan lage en stor mengde væske produksjonen som er ledsaget av en stygg lukt.

Hvis kolostomi- Posene er gjenbrukbare, ta vare å rense dem godt mellom hver bruk, og vurdere å legge posen deodorant. Bag deodoranter kommer i filteret, væske og tablettform og er plassert på bunnen av posen kolostomi. Rom deodorizers kan også være nyttig, spesielt i rommet der du tom, ren eller kast kolostomi- poser. Du bør alltid tømme posen før den er full for å unngå uønsket lekkasje rundt forseglingen.

Selvklebende Problemer med Kolostomi Vesker

Mange personer med colostomies har problemer med å få sine poser til å feste skikkelig, eller oftere, å få poser for å holde stikker. Men, vel vitende om at selvklebende problemer med kolostomi- Posene er vanlig betyr ikke nødvendigvis gjør det enklere å håndtere. Det er noen enkle ting du kan gjøre for å hjelpe situasjonen, skjønt.

Endre Vesker

Hvis du er konsekvent å ha lim problemer med poser, vurdere å endre posen oftere ettersom fuktighet kan bygge opp på huden og forårsake lim slutter å virke. Alternativt kan du prøve et annet merke av bag eller prøve poser som belte på, snarere enn de med de klissete ryggen.

Også vurdere den tiden da du endrer poser. For eksempel, hvis du endrer poser rett etter spising, mageområdet kan bli strukket og så posen ikke vil forholde seg til huden også. Hvis du bytter ut poser etter en dusj eller badekar, området har kanskje ikke helt tørket - prøv håndkle å tørke det og deretter bruke en hårføner på lav varme for å sikre at huden er helt tørr før du setter på posen.

Fit

Klebe problemer kan også være på grunn av en dårlig passform rundt stoma - Hvis hullet er for stor, kan væske lekke ut rundt stoma området. Men hvis hullet er for lite at det vil legge press på og potensielt skade stomien så unngå dette også. Hvis du er en mer aktiv person, kan det være at din kolostomi bag beveger seg rundt for mye for limet å holde riktig. Vurdere iført en kolostomi belte for å bidra til å holde posen på plass.

Midlertidige reparasjoner

Hvis du leter etter en mer midlertidig løsning for å få posen stikker for bare en dag, bør du vurdere å bruke bandasje tape til tape på sidene av den klebrige puten ned. Du kan også bruke litt mer Stomahesive lim til større område hvor puten vil holde i stedet for bare rett rundt stomien for utjevning ut og gi puten litt mer stikker makt.

Øvelse for prolaps i nakkeregionen

En herniated platen er en svulmende eller sprukket plate mellom ryggvirvlene. Herniated plater er mest vanlig i nedre del av ryggen, men kan forekomme i nakkeregionen, forårsaker smerte, immobilitet og nummenhet eller svakhet i armene dine. Hvis du opplever smerter fra en herniated plate i halsen, kan du bidra til å lindre symptomer med nakkeøvelser.

Stretching

Stretching du halsen bidrar til å lindre noe av smerten og immobilitet av nakken din. Gjør disse øvelsene sakte og ikke tvinge halsen forbi det punktet av smerte. Avhengig av plasseringen av prolaps, kan du være i stand til å gjøre enkelte strekninger lettere enn andre.

Bøy hodet forover og bakover ser, ned til tærne og opp til himmelen. Deretter begynne å bevege hodet mot den ene skulderen og deretter den andre, prøver å berøre øret til skulderen. Snu hodet til venstre og høyre, prøver å trekke haken over skulderen på hver side. Drei hodet til venstre og høyre, men ikke prøv deg rotere hodet i en hel halv-sirkel fra foran til bak og foran igjen. Dette kan forverre din smerte og symptomer. Husk å ikke holde pusten mens du strekker musklene. Breathing gir musklene oksygen, noe som bringer næringsstoffer og fremme helbredelse.

Dynamic Lumbar stabiliseringsøvelser

Når du gjenvinne mobilitet du kan begynne dynamiske stabiliseringsøvelser som angitt av legen din eller fysioterapeut. Disse øvelsene er laget for å hjelpe deg med å justere og korrigere din holdning til å redusere stress på herniated plate. De vil også forbedre fleksibiliteten i ryggen og din generelle tilbake helse.

Disse øvelsene koordinere mageøvelser med ryggøvelser for å balansere din ryggrad og holdning. Mageøvelser inkluderer crunches og vekslende ben heiser. Rygg øvelser inkluderer menneske positur og bekken tilter.

Du en også gjøre motstand øvelser med halsen ved å gjennomføre samme serie av strekninger, men å bruke hendene som teller-motstand.

Crunches er lik sit-ups bortsett fra at du bare heve deg selv halvveis til toppen. Pass på at knærne er bøyd. Leg heiser er best gjøres på en øvelse ball. Sitt på ballen og heve hvert ben parallelt med gulvet. Den supermann positur er der du ligger på magen og løfte begge armer og ben opp som om du flyr. Den bekken tilt starter med deg liggende på ryggen med knærne opp, deretter løfte hoftene oppover.

Aerobic aktivitet

Det er viktig å være aktiv når du arbeider med en herniated plate i halsen. Det kan være vanskelig å gjøre normale aktiviteter som løping eller aerobic, men du bør kunne gjør noen gange, sykling, svømming eller arbeid på elliptiske maskiner. Du ønsker å finne en aktivitet som er lav effekt og øker ikke smerten som ligger i halsen.

Hvis smertene har forlatt deg på sengeleie for noen tid, sjekk med legen din for å sikre at du er i stand til å starte en aerobic program. Start forsiktig på et moderat tempo for bare fem til ti minutter, og jobbe deg opp til 30 til 40 minutter. Dette vil bidra til å holde det samlede kroppen i god stand og samtidig øke sirkulasjon og mobilitet i halsen.