Digidexo.com

giftig eik

Hva er forskjellen mellom Poison Oak & Vannkopper?

Hva er forskjellen mellom Poison Oak & Vannkopper?


Vannkopper og gift eik har lignende opptredener. Mens gift eik påvirker bare huden, vannkopper fører også andre symptomer på sykdom. Oppsøk lege hvis du er usikker på årsaken og alvorlighetsgraden av et utslett.

Time Frame

Vannkopper er en inkubasjonstid på 10 til 21 dager. En vannkopper utbrudd varer ca 5 til 10 dager. En reaksjon på giftig eik vanligvis viser seg omtrent 12 til 48 timer etter eksponering for hele anlegget, men i noen tilfeller kan det ikke opp i en uke.

Vannkopper Funksjoner

Vannkopper starter vanligvis ut som et kløende utslett i ansiktet, hodebunnen eller bagasjerommet. Det kan senere spre seg over store deler av kroppen. I begynnelsen vil røde nupper være til stede, men kort tid etter humper vil slå inn blemmer som etter hvert vil skorpe over. Andre mulige symptomer på vannkopper inkluderer feber, magesmerter, tap av matlyst, hodepine, rennende nese og hoste.

Poison Oak Funksjoner

Giften eik, sammen med gift Sumac og Poison Ivy, forårsaker hovne flekker av rød hud som vanligvis dukker opp i ansiktet, armer og ben. I begynnelsen kan utslett ha en stripete utseende. Utslettet vil slå inn blemmer som vil skorpe over i tid.

Behandling

En vaksinasjon er tilgjengelig for å beskytte barn mot viruset som forårsaker vannkopper. Behandling av vannkopper innebærer å gi pasienten hyppige kjølig bad med havregryn eller natron for å lindre kløe. Dessuten kan salven brukes for å lindre kløe. Bruk Tylenol eller Motrin å behandle feber. En giftig eik utslett kan behandles med et oralt antihistamin, slik som benadryl, og anti-klø kremer.

Advarsler

Selv om vannkopper er vanligvis ikke farlig, kan det føre til alvorlige komplikasjoner. Kontakt lege hvis utslettet kommer i øynene, hvis huden vises smittet, eller hvis feberen vedvarer etter de første dagene. En gift eik utslett kan også bli smittet, så legehjelp kan være nødvendig hvis huden vises spesielt rød og betent. Legehjelp er også nødvendig hvis utslettet er på underlivet eller hvis det varer lenger enn to uker.

Poison Oak Effects

Giften eik kan bli funnet på vestkysten av Nord-Amerika og sørøstlige deler av USA. Det excretes urushiol olje, som de fleste mennesker er allergiske mot, og som skaper en rekke ekle effekter når det kommer i kontakt med huden.

Kløe

Giften eik fører til en frustrerende kløe i berørte områder. Ironisk nok, skrape på det sprer seg ofte oljen rundt, noe som gjør kløen verre.

Utslett

Huden påvirkes av giften eik blir veldig rød. Utslettet har ofte en lineær form, forårsaket av å pusse opp mot anlegget.

Hevelse

Skin berørt av giften eik vil hovne opp, noe som gjør det vanskelig å bruke klær eller smykker.

Blemmer

Giften eik forårsaker blemmer å bryte ut i det berørte området. I motsetning til det mange tror, ​​vil væsken emitting fra blemmer ikke spre giften eik smitte videre.

Time Frame

Virkningene av giftig eik vises når som helst mellom 12 timer og to dager etter eksponering, og ofte vare i to eller tre uker.

Poison Oak Myter

Gift eik eller toxicodendron diversilobum, er en grønn plante som er kjent for å forårsake en kløende, irriterende allergisk reaksjon på huden. Utslett forårsaket av gift eik kan spre seg ut av kontroll raskt hvis den ikke behandles riktig, så det er viktig å skille gift eik myte fra giften eik faktum. Dette vil sikre at du håndtere eventuelle møte med denne giftige planten riktig.

Identifikasjon

Giften eik Anlegget har tre grønne blader per stilk, med bladene ligner de som finnes på et eiketre. Planten vokser som både lav og høy busk og blomster i løpet av høsten månedene august til november. I løpet av høsten, bladene av giften eik busk endre farger, snu fra grønt til gult til rødt.

Funksjoner

Giften eik Anlegget produserer olje som kalles urushiol. Urushiol olje er ansvarlig for utslett som resultat av giften eik, eføy og Sumac. Mange tror at bare bladene av giften eik busk inneholde urushiol olje. Men alle deler av anlegget inkludert blader, stilker, bær, blomster og røtter inneholde utslett produserende sammensatte.

Følsomhet

En vanlig myte rundt giften eik anlegget er at en person er allergisk mot anlegget vil alltid være allergisk mot det. Dette er ikke sant. En individuell følsomhet for gift eik kan endre seg over tid, og immunitet mot urushiol olje kan utvikle.

Effekter

Kontakt med urushiol olje vil føre dem følsomme for planten å få en reaksjon. Iført verneklær er kanskje ikke forhindre et utbrudd av utslett hvis du berører klær som er blitt forurenset med olje.

Forurensning

Den giftig eik utslett er forårsaket bare av kontakt med selve urushiol olje av anlegget. Blemmer forårsaket av utslett ikke inneholder olje, så skrape på giften eik blemmer vil ikke føre til utslett å spre seg. I tillegg kan giften eik ikke overføres fra en person til en annen når urushiol sevjen blir vasket fra kroppen.

Advarsler

Urushiol olje kan være aktiv på alle underlag den har kommet i kontakt med, inkludert klær og planter, for inntil fem år. Selv ta kontakt med døde eller sovende giften eik planter kan resultere i en allergisk utbrudd.

Hvordan Kill Poison Oak Fast

Rim "blader av tre la det bli" ble utviklet for å hjelpe folk huske å holde seg borte fra planter som inneholder urushiol. Giften eik er en slik plante. For mange, direkte kontakt med urushiol resultater i kløende røde blemmer og hovne, smertefulle hudlesjoner. Giften eik er først og fremst funnet langs vestkysten av USA, men det kan vokse andre steder i Nord-Amerika. En pensel med denne treaktig busk kan la en person elendig i flere uker. Hvis giften eik slår rot i hagen din, kan følgende guiden hjelpe deg å bli kvitt det så raskt som mulig.

Bruksanvisning

•  Lær å identifisere giften eik anlegget. Giften eik utmerker seg med sin tre-blad struktur, med hvert blad bærer en sterk likhet til en faktisk eik blad. Bladverket er grønt på våren og sommeren, tar på seg en rød fargetone i høst.

Fysisk fjerne eventuelle synlige planter så snart du har identifisert dem. Don verneutstyr, sammen med tunge hansker, lange ermer, full-lengde bukser og sokker. Bruk beskjæringssakser å kutte planten tilbake, plassere alle avskjær umiddelbart inn en heavy-duty søppelsekk.

Løsne jorda rundt bunnen av anlegget med en liten spade eller håndsparkel. Så ta tak i anlegget, plasserer begge hendene så nær røttene som mulig, og trekk anlegget fra bakken. Plassere anlegget inne i søppelsekk med borekaks.

Dekk området der giften eik ble plassert med et tykt lag av mulch, aviser eller tarps, kvalte noen frø eller stiklinger som kan ha rømt din oppmerksomhet.

Plasser poser fylt med gift eik planter i en utenfor søppelcontainer umiddelbart. Ikke brenn løvverk som røyk kan bære urushiol gjennom luften, skade luftveiene og lungene. Plassere noen klær du hadde på seg inn i vaskemaskinen og vask i varmt vann med tunge vaskemiddel. Når plantene og synlige plagg har blitt tatt vare på, ta en varm dusj, vaske håret med sterk sjampo og være sikker på å grundig rense huden som kan ha blitt utsatt for giften eik anlegget.

Tips og advarsler

 • Et kommersielt herbicid, for eksempel Roundup eller børste-B-Borte kan anvendes hvert år til ethvert område hvor giftig eik har blitt fjernet for å hindre gjenvekst, som det kan være vanskelig å fjerne hele rotsystem.

Hvordan avlaste Poison Ivy Hevelse i nærheten av øynene

Hvordan avlaste Poison Ivy Hevelse i nærheten av øynene


Eksponering for oljeholdig saft av giften eik fra bladene, stammen røtter, frukt og blomster kan føre til hudirritasjon. Ifølge DrWeil.com, er 50 til 85 prosent av befolkningen allergisk mot giftig eik, som kan føre til mer alvorlig reaksjon på eksponering. Bortsett fra hevelse, andre symptomer inkluderer blemmer, kløe, brennende hud og rødhet. Å bli rammet av Poison Ivy er spesielt verre når sin på ansiktet på grunn av følsomheten i huden rundt øynene og selve øyet.

Bruksanvisning

•  Vask det berørte området med lunkent vann og mild mild såpe. Unngå å få såpe i øyet. Vasking fjerner noen leftover spor av irritasjonsmoment som fremdeles kan være på huden din.

Påfør en kul komprimere til det berørte området i 15 til 30 minutter flere ganger hver dag.

Påfør aloe vera gel til å helbrede berørte huden og for å lindre hevelse og irritasjon.

Vent to dager og observere det berørte området. Hvis det ikke er helbredende, påfør litt hydrokortison krem, men vær forsiktig så du ikke får noe i øyet. Denne mild aktuell steroid kan fremskynde utvinningen og redusere betennelse. Følg nøye instruksjonene som instruert på etiketten og unngå overforbruk.

Rådfør deg med helsepersonell hvis hevelsen vedvarer etter to uker. Kontakt legen din umiddelbart hvis tilstanden din forverres.

Poison Oak Utslett Treatment

Utslett fra giften eik, Poison Ivy og gift Sumac er alle forårsaket av et kraftig plantebasert toksin kalt urushiol. Urushiol er ekstremt potent: en "prikk" av denne flyktige olje, størrelsen på et knappenålshode, er nok til å føre til utslett i 500 personer. Mens giften eik utslett er sjelden alvorlige nok til å være invalidiserende, de er veldig ubehagelig og kan kreve behandling.
Dusinvis av behandlinger for giften eik utslett er tilgjengelig. Hjem rettsmidler, over-the-counter narkotika og kremer og urtemedisiner kan være noe effektivt. I mer alvorlige tilfeller kan en lege foreskrive sterkere medisiner. I sjeldne tilfeller kan giften eik utslett være så alvorlig at det krever sykehusinnleggelse.

Plant-baserte løsninger

Turgåere, bobiler og ryggsekkturister sverger til jewelweed, en vill plante som lindrer eksem fra mange forskjellige plager. Jewelweed kan lett identifiseres ved dets gul-oransje blomster. Dens stammer inneholder en aloe-lignende gel som virker som en naturlig beskyttende middel og analgetisk for huden. Når påføres umiddelbart etter kontakt med giften eik, kan jewelweed hindre et utslett oppstår.
Aloe vera er en annen plantebasert stoff som er veldig beroligende for alle slags hudbetennelse. Det kan kombineres med snerpende planteekstrakter som lavendel, goldenseal, og comphry å fremskynde helbredelsesprosessen og redusere betennelse. Kommersielle preparater av aloe vera er billig og lett å finne.

Kitchen-Pantry Cures

Brukes separat, både eddik og natron er i stand til å redusere betennelse, kløe og smerte forbundet med gift eføy utslett. Det kan være spesielt nyttig for alternative behandlinger mellom de to hjem rettsmidler, som bruker svingninger i pH å utløse kroppens helbredende mekanismer. Eddik eller natron kan påføres direkte på et utslett eller brukt i et bad.
Havregryn er en annen populær, trygt hjem rette for giften eik utslett. Finmalt havremel kan legges til et varmt bad, eller en tykk havremel lim kan brukes direkte til området av utslett. Dette avlaster umiddelbart ubehag og tilfører en beskyttende barriere på huden.

Over-the-counter kremer

Nesten alle stoff butikker bære hydrokortison krem, en aktuell steroid som er en av de mektigste ikke-reseptbelagte behandlinger for gift eik utslett. Det kan tørke og lindre gråt, oser blemmer og gjør huden til å helbrede seg selv. Calamine lotion er en annen beroligende, tørkemiddel, og benzokain - en aktuell bedøvelse - kan bidra til å lindre smerte og kløe.
Bleie utslett salver kan også være effektive behandlinger for gift eik utslett. Salver inneholdende sinkoksyd bidra til å tørke huden og beskytte den mot skader og infeksjon. En kombinasjon av bleie salve og Gold Bond anti-klø krem ​​er kjent for å være en av de mest effektive hjem behandlinger for giften eik utslett.

Over-the-counter medisiner

Antihistaminer kan drastisk redusere den mest plagsomme symptomer assosiert med gift eik utslett. Benadryl er den mest potente over-the-counter antihistamin, og det er enda mer effektivt når det tas sammen med andre antihistamin narkotika, for eksempel Claritin. Disse medikamentene umiddelbart redusere kløe og irritasjon, og kan hindre spredning av utslett.
Muntlige analgetika, inkludert NSAIDs som aspirin, acetominophin og ibuprofen, kan bidra til å lindre smerter og betennelser forårsaket av gift eik utslett. En kombinasjon av smertestillende midler og antihistaminer kan være nøkkelen til fritak fra de griner, ubehagelige symptomer assosiert med utslett.

Reseptbelagte Behandlinger

Når hjem behandlinger og over-the-counter rettsmidler ikke klarer å jobbe, eller når gift eik har infisert sensitive deler av kroppen som øyne eller munn, kan leger foreskrive steroider eller andre kraftige behandlinger for gift eik utslett. Den vanligste behandlingen for resept giftig eik utslett er oral prednison, et steroid som er meget effektivt, men forbundet med mange ubehagelige bivirkninger.
Steroider kan også gis ved injeksjon. Leger kan gi en eller flere injeksjoner av hydrokortison nærheten av stedet for giften eik utslett. Hvis området har blitt infisert med bakterier, kan antibiotika også være nødvendig for å hindre ytterligere komplikasjoner. Graden av reseptbelagte behandling vil avhenge av alvorlighetsgraden av utslett.

Hvordan bli kvitt Poison Oak Utslett og kløe

Hvordan bli kvitt Poison Oak Utslett og kløe


Friluftsliv er full av fantastiske skjønnhet, frisk luft og eventyr. Men med alle de gode tingene utendørs bringer, er det et par dårlige ting lagt til mix. Giften eik kan ta det som var en morsom dag, og slå den inn i uker med elendighet. Når man kommer i kontakt med olje fra en gift eik plante, i løpet av timer huden kan begynne å snu røde og bli hoven og irritert. Innen en dag eller to en blistery utslett og kløe begynner å utvikle seg. Før en dyr tur til legen, eller til det lokale apoteket, for en behandling som ikke fungerer svært godt, prøv en av disse hjem rettsmidler som kan hjelpe deg bli kvitt giften eik utslett og kløe.

Bruksanvisning

Behandling av Poison Oak Med Salt

•  Skyll det berørte området med lunkent vann.

Hell salt, rett fra saltbøsse, på den berørte utslett.

Fukt cheesecloth og gni salt inn i huden med cheesecloth. Dette vil eksfoliere huden og bryte opp blemmer. Den utslett er forårsaket av oljen fra planten giftig eik fester seg til huden. Exfoliating vil fjerne den laget av huden forsiktig. Saltet vil også fungere som et antibiotikum, for å hindre at bakterier infiserer den åpne huden.

La salt gni på huden din så lenge du kan. Skyll området med kaldt vann.

Behandling av Poison Oak Med Bleach

Hell litt klor i en engangsbeholder.

Ta en stor, steril bomullsdott og dypp den i klor.

Påfør blekemiddel til utslett. La den være på huden og tørr. Du vil ønske å bruke gamle klær for denne behandlingen for å unngå skade på klær fra klor.

Gjenta prosessen ovenfor to ganger om dagen, men ikke bruke mye tid ute i solen med blekemiddel på huden din.

Behandling av Poison Oak med natron og eddik

Fyll et badekar med varmt vann. Dryss i 1 kopp natron. Suge i karet så lenge du ønsker, mens nedsenke utslett under vann.

Kom deg ut av karet og bland 1/2 kopp eple cider eddik med 1/2 kopp hvit eddik. Bruk den til utslett med sterile bomullsdotter.

Hell salt på eddik-dekket utslett. La den forbli på huden i minst en time eller til utslett og kløe blir beroliget.

Skyll salt og eddik av huden din med kaldt vann.

Behandling av Poison Oak Med Banana Peels

Skrell en banan, beholde skallet.

Åpne opp skallet og gni innsiden av skallet over utslett berørte området av huden din.

La massen og juice fra bananskall på huden din så lenge som mulig. Skyll av huden med varmt vann og deretter med kaldt vann.

Tips og advarsler

 • Giftig eik utslett er forårsaket av en immunsystemrespons når huden kommer i kontakt med oljen fra planten giftig eik. Å holde immunforsvaret sunn og bidra til å forhindre slike reaksjoner, ta vitaminer og øke inntaket av vitamin C. Kast noen produkter som kommer i kontakt med de åpne utslett blemmer. Noen klær eller håndklær vaskes separat fra ikke-forurensede elementer.
 • Hvis utslett og kløe vedvarer i mer enn 7 dager med ingen lindring, bør du oppsøke lege for å sikre at du er riktig diagnostisert.

Hurtig Hjem Cures for Poison Ivy

Når Poison Ivy kommer i kontakt med huden, er en irritasjon kalt dermatitt startet. Dette fører til at huden blir betent og kan føre til blemmer og ekstrem kløe. Den aktive kjemiske i giftsumak som skaper denne tilstanden er Urushiol, som er en harpiks som er tilstede i ikke bare giftsumak, men også i giften Sumac og giftig eik. De fleste Poison Ivy reaksjoner er ikke alvorlig, men hvis utslettet er utbredt eller ikke blir bedre etter 2 uker, gå til legen din.

Havregryn og Baking Soda

Varmen og grovheten av havremel arbeider for å berolige kløe og lindre smerte som er forbundet med gift eføy utslett. Havregryn inneholder en rekke vitaminer og antioksidanter som når påføres huden blir tatt opp og arbeide for å lindre betennelser, kløe og smerte. Natron arbeider for å utjevne syrer på huden, noe som umiddelbart vil begynne å lindre kløe og redusere blemmer på giften eføy utslett.

Ta en kopp med havregryn til en byll. La havregryn til å koke i 3 minutter før du fjerner fra varme og plassere inn i en container. Tilsett 2 spiseskjeer natron i havregryn og rør i flere minutter. Når blandingen er på et komfortabelt varm temperatur, henvende seg direkte til utslett. La havregryn tørke på huden før du skyller med varmt vann. Gjenta så mange ganger som nødvendig for kløe og smertelindring.

Witch Hazel

Med hassel er vanlig å behandle hudsykdommer på grunn av sin naturlige anti-inflammatoriske egenskaper. Når den brukes til å behandle en Poison Ivy utslett, vil næringsstoffene i væsken umiddelbart arbeide for å lindre kløe og redusere mengden av hevelse og blemmer. Trollhassel fungerer også som en snerpende, som vil hjelpe tørke ut gift i huden og redusere varigheten av utslett.

Hell 2 ss trollhassel i en liten beholder og tynn ut med en spiseskje med destillert vann. Rikelig søke direkte på utslett med en bomullsdott. Dette gjentas 3 til 5 ganger per dag, avhengig av alvorlighetsgraden av utslett. Hvis blemmer har oppstått en mild brennende følelse kan skje, men som løsningen tørker, vil stikk stoppe.

Rubbing Alcohol

Ifølge University of Californias Dermatology avdeling, vil lokal applikasjon av rubbing alkohol rett etter hudkontakt med Poison Ivy redusere alvorlighetsgraden av utslett. Egenskapene innenfor isopropanol arbeidet med å trekke ut de giftstoffer som har infiltrert huden, som vil enten redusere eller helt eliminere utslett avhengig av hvor raskt oppløsningen påføres på huden.

Rikelig gjelder rubbing alkohol direkte på huden som har blitt påvirket av giften eføy. Dette kan utføres med enten bomull baller eller bare helle rubbing alkohol på utslett området. Umiddelbart vaske området med varmt vann. Hvis giften eføy kom i kontakt med klær, skyll den klær med rubbing alkohol og vask som normalt.

Hvordan virker Poison Oak Spre?

Hva er Poison Oak?

Navnet gift eik refererer til busklignende former for giften eføy og andre plantearter innenfor, knyttet til, eller tett ligner på cashew familien, Anacardiaceae.

Symptomer

Når en person kommer i kontakt med Urushiol, en gift som finnes i giften eik blader, grener og røtter, begynner et utslett å danne. Direkte kontakt og overføring av oljen som produseres i Urushiol til huden fører til at menneskekroppens immunsystem til å begynne å slåss mot denne kjemiske inntrenger og produsere et utslett på kontaktområdet. Utslettet vil vises på det punktet av fullstendig absorpsjon av oljen av kroppen, som utslett er et resultat av kroppens immunsystem angripe gift.

Giftig eik er spredt når oljene forblir på huden og klærne, og blir deretter overført til andre deler av kroppen. I noen tilfeller sprer seg til andre mennesker. For å unngå spredning av giften eik, umiddelbart rense berørt område og fjerne alle klær før de kan være skikkelig rengjort. Skraping av utslett og plukke på huden rundt det vil bare fungere for å spre giftig eik til andre deler av kroppen. Enhver liten touch der olje er fortsatt på hendene, eller eksponert område, vil føre til at kroppen til å absorbere det, og deretter lage et utslett som det bekjemper inntrengeren.

Om Poison Oak

Om Poison Oak


Giften eik, den fryktede fetter av giften eføy og gift Sumac, er funnet over hele USA, og kan forårsake en allergisk reaksjon hos de fleste mennesker som kommer i kontakt med den. Utslettet som kan oppstå etter kontakt med giften eik ligner utslett skapt av giften eføy og gift Sumac fordi alle tre av disse plantene inneholder samme utslett-forårsaker substans, urushiol. Det er viktig å lære å identifisere giften eik for å unngå kontakt med det, og for å vite hva du skal gjøre hvis eksponert til giften eik allerede har skjedd.

Identifikasjon

Giften eik er oftest funnet som en busk, men det kan også vises som en vinranke i områder langs vestkysten av USA. Bladene av giften eik ligner bladene av eiketrær, forekommer i treere og er vanligvis blankt og grønt. Det er ofte små, grønne blomster eller klynger av gule bær på giften eik busker. Stilkene av giften eik bush er vanligvis tykk og solid utseende.

Funksjoner

Over 80 prosent av mennesker er allergisk mot Urushiol olje som finnes i bladene av gift eik, forårsaker et kløende utslett i alle områder av kontakt. Rødhet på huden vil vanligvis skje innen 48 timer etter eksponering for gift eik, fulgte kort tid etterpå av pus-fylt kløende blemmer. Mens skrape, vil disse blærer ikke spre giftig eik utslett til andre deler av kroppen, som vanligvis trodd; derimot, kan det føre til en sekundær bakteriell infeksjon i utslett området og bør frarådes. Utslettet er forårsaket av gift eik vil normalt klare opp i to til tre uker, men det er ekstremt kløende og ubehagelig, spesielt når den er tilstede på store områder av kroppen.

Effekter

Mens det er ingenting som kan klare opp giften eik utslett, er det flere måter å hjelpe tørke ut giften eik blemmer og lindre kløe de forårsaker. Hyppig bading i kaldt vann og kjølig komprimerer er effektive i å minimere kløe av utslett, men varme bad bør unngås fordi de kan irritere gift eik utslett videre. Havremel bad er også vist seg å gi lindring fra kløe. Etter bading, vil påføre Calamine lotion til giften eik utslett bidra til å redusere trangen til å klø utslett. Perorale antihistaminer, som Benadryl, er også effektive i å lindre kløen av giften eik utslett, men de forårsake døsighet.

Advarsel

Urushiol olje av giften eik blader er svært potent og kan fortsatt være aktiv i mer enn et år. Alle klær som kommer i kontakt med giften eik bush bør umiddelbart bli vasket for å unngå spredning av olje og skape utslett på et senere tidspunkt. Dette gjelder også for eventuelle dyr eller gjenstander i gården som kan ha kommet i kontakt med giften eik.
Hvis giften eik sprer seg til ansiktet eller ikke viser tegn til å rydde opp etter to til tre uker, bør lege sees å undersøke utslett. Hvis kløen av giften eik utslett er uutholdelig, spesielt når det dekker store deler av kroppen, kan en lege forskrive visse steroider for å lindre ubehaget.

Forebygging / løsning

Lære å identifisere giften eik busk eller vintreet er første skritt i å unngå kontakt med giften eik og utslett det kan føre til. Holde verftet godt vedlikeholdt og forvisning noe som ser ut som gift eik (med hansker som er vasket umiddelbart etter kontakt) kan bidra til å forhindre eksponering til olje det skaper og påfølgende utslett. Hvis kontakt med giftig eik er mistenkt, kan umiddelbart vasking kontaktområdet med såpe og til vask av Urushiol, hindrer giftig eik utslett fra forekommende eller i det minste fra å spre seg til andre områder av kroppen.

Hvordan å behandle Poison Oak Utslett

Giften eik kan være skyldig i å forårsake kløende utslett og hudirritasjoner lik som Poison Ivy. Begge anleggene produsere en harpiks som kalles urushiol, og kontakt med harpiksen er ansvarlig for de vanligste allergiske reaksjonene folk flest lider. Identifisering av giftig eik kan være den beste måten å unngå å måtte håndtere allergiske reaksjoner, og alvorligheten av reaksjonen kan avhenge av arten og graden av den kontakt samt individet. Noen tilfeller av giften eik kan være alvorlig og krever reseptbelagte medisiner og medisinsk behandling, men de fleste symptomene kan behandles effektivt med over-the-counter medisiner.

Bruksanvisning

•  Vask det berørte området umiddelbart - innen 10 minutter - med såpe og vann. Bruk en mild såpe og unngå slipende materialer som kan bryte huden.

Treat kløe med orale antihistaminer, som difenhydramin, eller aktuell kremer, for eksempel hydocortisone eller Calamine lotion. Følg all dosering og bruk instruksjonene nøye som er oppført på emballasjen.

Påfør en kald, våt kompress med jevne mellomrom til det berørte området for å redusere hevelse og kløe, og til å absorbere væske fra utslett. Endre komprimere regelmessig for å unngå smitte av eventuelle åpne sår.

Kontakt en medisinsk faglig for behandling og reseptbelagte medisiner hvis tilstanden ikke blir bedre i løpet av få dager, forekommer alvorlig blemmer, eller kontakt påvirker områder som ansikt, øyne, nese og / eller munn.

Tips og advarsler

 • Hvis det har gått mer enn ti minutter, kan det likevel være gunstig å vaske det berørte området, men bare 50 prosent av harpiks kan topically fjernet etter mer enn ti minutter, og bare 10 prosent etter 30 minutter eller mer.
 • Hollistic rettsmidler kan arbeide for å lindre symptomene i noen tilfeller, inkludert et lim laget av kaffe og natron, eller gurkemeie og sitronsaft. Disse naturlige rettsmidler er ikke medisinsk godkjent, men kan vurderes som et alternativ behandling.
 • Utslettet bør klare på egen hånd i løpet av 14 til 21 dager.
 • Lære å identifisere giften eik kan bidra til å hindre kontakt og resulterende symptomer i fremtiden.
 • Selv om du er i stand til å vaske det berørte området innen 10 minutter etter første kontakt kan du fremdeles utvikle hudutslett.
 • Allergiske reaksjoner på giften eik kan ta fra 24 til 48 timer skal vises.
 • Hvis du er i det hele tatt usikker på om natur eller alvorlighetsgraden av et utslett alltid konsultere en medisinsk faglig for nøyaktig diagnose og behandling.

Hvordan å behandle Poison Oak Utslett med Kortison

Hvordan å behandle Poison Oak Utslett med Kortison


Leger bruker noen ganger kortison for å behandle giften eik utslett. Medisinen bidrar til å lindre allergisymptomer og redusere betennelse i huden. Kroppen produserer visse beløp på egen hånd, som kan bli utvidet ved å ta kortison enten gjennom munnen eller med injeksjoner. Hvis du ønsker å behandle giften eik utslett med kortison, sørg for at du forstår hvordan medisin virker.

Bruksanvisning

•  Finn ut om du har kommet i kontakt med gift eik. Sjekk ut de områdene du har besøkt eller reist gjennom i den siste tiden, spesielt skogen eller bekker i den amerikanske sør eller vestkysten. Giften eik trives i slike områder og en børste med bar hud er alt som skal til for å utvikle et utslett.

Snakk med legen din for behandling, spesielt hvis utslettet virker særlig utbredt eller hvis det følger andre symptomer som hevelse i ansiktet eller fingre.

La legen din for å administrere en kortison skudd hvis han føler det er nødvendig. Shots ofte ha en umiddelbar effekt og kan stanse utslett dersom det gis tidlig nok. Legen din kan foreslå en diett av kortison skudd hvis giften eik utslett er ille nok.

Ta oral kortison i de foreskrevne mengder i henhold til deg legens instruksjoner. Sperring et skudd, det skal de fleste kortison resepter ta piller. Hvis du bare trenger en daglig dose, mange leger anbefaler å ta det i morgen, så det vil fungere med kroppens naturlige syklus, mens flere daglige doser bør spres jevnlig hele dagen.

Ta mat eller melk med kortison. De hjelper pillene gå ned og redusere sjansene for en urolig mage. Du bør også ta pillene med et fullt glass vann.

Unngå å ta for mye kortison. Det kan være fristende å øke doseringen hvis giften eik utslett vedvare, men en kortison overdose kan skade immunforsvaret og produsere en rekke uønskede bivirkninger. Ring legen din umiddelbart hvis du tror du har overdose på kortison.

Reduser medisinen gradvis når regimet er over. Legen din kan gi spesifikke detaljer, men få anbefale å stoppe kortison behandlinger plutselig. En langsom reduksjon i medisinering hjelper kroppen din justere naturlig.

Tips og advarsler

 • Noen anbefaler hydrokortison krem ​​for behandling av giften eik utslett. Men i ikke-reseptbelagte styrke, ofte viser seg for svak til å gjøre en betydelig innvirkning.
 • Den tidligere giftig eik kan bli behandlet, jo bedre. Kortison resepter kan stoppe utslett før den starter hvis legen kan administrere den tidlig nok.
 • Kortison svekker immunforsvaret og kan ha andre skadelige bivirkninger også. Følg alltid legens råd når du behandler giften eik med det og være klar over eventuelle andre symptomer som kan vises under behandlingen.
 • Unngå å drikke alkohol mens du tar kortison medisiner.

Beskrivelse, forebygging og behandling av smittsom Poison Oak

Beskrivelse, forebygging og behandling av smittsom Poison Oak


Kontakt med giften eik resulterer i et kløende, rødt utslett. Om lag 85 prosent av mennesker er allergiske mot giften eik ifølge American Academy of Dermatology, men ikke alle vil bryte ut i et utslett når de først kommer i kontakt med planten. De første kjente tilfellene av giften eik ble registrert i begynnelsen av 1600-tallet. David Douglas, som Douglas Fir er oppkalt etter, oppdaget vestlige gift eik.

Bakgrunn

Det er en olje som kalles Urushiol, som finnes i giftig eik, som fører til en allergisk reaksjon når det kommer i kontakt med human hud. Det tar bare en milliarddel av et gram urushiol å forårsake en allergisk reaksjon på giften eik. Du kan komme i kontakt med oljen tre forskjellige måter: direkte kontakt, indirekte kontakt eller luftbåren kontakt. En persons følsomhet for gift eik avtar vanligvis med alderen.

Symptomer

Det tar bare noen minutter for urushiol å trenge gjennom huden, men det kan ta opp til 12 til 72 timer før et utslett utvikler seg. Utslettet er vanligvis rød og hoven og kan ha blemmer stede. Det er også ledsaget av kraftig kløe. Utslettet kan også vise striper eller linjer der anlegget kom i kontakt med huden din. Utslettet er ikke smittsom. Hvis du fortsatt har urushiol på huden din, kan du gi denne til noen andre og få dem til å ha en allergisk reaksjon.

Forebygging / løsning

Den beste måten å unngå å komme i kontakt med giften eik er å gjenkjenne og holde seg borte fra anlegget. Giften eik er en busk med brosjyrer på tre. Hver stort blad på planten har tre mindre brosjyrer. Den midterste pakningsvedlegget er lengre enn de to andre. Du bør også bruke lange bukser, lange ermer og hansker hvis du vet du vil være i et område hvor giften eik kan være til stede. Kjøp og bruke en over-the-counter hud produkt, inneholder bentoquatum, før du går ut. Dette legemidlet hjelper til å holde urushiol fra å komme inn huden din.

Behandling

Når du legger merke til et utslett eller vet du har kommet i kontakt med giften eik, bør du vaske huden umiddelbart med lunkent vann og såpe. Vask alle klær eller noe annet som kan ha kommet i kontakt med giften eik. Oljen, urushiol, kan holde seg i live og forårsake en allergisk reaksjon i opptil fem år. Kjøp en anti-klø krem ​​og ta havremel bad for et mildt tilfelle av giften eik. Hvis du har en mer alvorlig reaksjon, bør du ta kontakt med en hudlege eller gå til legevakten. De kan trenge å foreskrive medisiner for å redusere reaksjonen.

Interessante fakta

Urushiol er så potent at ¼ av en unse kan føre til utslett på hver person på jorden og 500 personer kunne lide et utslett fra mengden urushiol det ville ta å dekke hodet av en pin. Noen prøver av urushiol, hundrevis av år gammel, har forårsaket en reaksjon hos personer med høy følsomhet. Noen stater, inkludert California, dekker en gift eik utslett under arbeider kompensasjon.

Stell av Poison Oak

Giftig eik er relatert til giftsumak, og liknende symptomer når huden kommer i kontakt med planten. Kommer i kontakt med giften eik kan føre til utslett. Dette utslett skyldes den kjemiske urushiol. Effektene av utslett er vanligvis ikke alvorlig; Imidlertid, de nesten alltid er belastende.

Behandling Alternativer

En rekke behandlingstilbud er tilgjengelige for å behandle utslett og kløe forbundet med det. Noen produkter som kan bidra til å lette utslett og kløe er:
--Over-The-counter høypotent kortikosteroid kremer (hydrokortison)
--calamine lotion
--creams inneholder mentol (Sarna)
--oral antihistaminer (Benadryl)
--cool-vann badekar soaks med over-the-counter kolloidalt havremel (aveeno),
--cool, fuktige kompresser påført på infiserte området i 15 til 30 minutter til flere ganger om dagen

Det er viktig å behandle det infiserte område så raskt som mulig. Den beste måten å forhindre utslett sprer seg er å umiddelbart vaske området med såpe og vann. Dette kan imidlertid være vanskelig, avhengig av beliggenhet.

Advarsel

Hvis du opplever alvorlige blemmer eller et utslett på følsomme deler av kroppen din, eller får feber større enn 100 F, eller utslettet ikke bedres innen to uker, er legehjelp nødvendig. Legen din vil foreskrive den beste behandling basert på dine symptomer og individuell analyse. Ikke ta noen medisiner som ikke er foreskrevet til deg.

Poison Oak Natural Remedy

Indianere tror at enhver naturlig sykdom har en naturlig rette. Det viser seg at i tilfelle av giften eik, har naturen gitt mange muligheter. Blant de vanligste plantene som brukes til å behandle giften eik, er det sannsynlig at du vil finne minst én av dem vokser i overflod i ditt område.

Tea Tree Oil

Tea tree olje har vært brukt i generasjoner for å lindre kløe, spesielt fra myggstikk. Det fungerer også bra å avlaste gift eik. DAB litt på en bomullsdott og gjelder utslett hver time. Kløe skal være borte i løpet av 24 timer, og utslettet seg selv vil være borte i løpet av noen dager.

Jewelweed, Comfry te og Aloe Gel

Jewelweed (touch-me-nots) er en type vill Impatiens. Det er høy og har gule eller oransje blomster, og det ofte vokser rett ved siden av giften eføy og eik. Sett 2 deler jewelweed stilker og blader og en del av aloe vera gel i en blender og bland sammen. Deretter legger blandingen til en liter vann og tilsett en pose med comfry te. Ta med alt sakte å koke under omrøring. Etter at blandingen avkjøles, kjøre innholdet gjennom en sil og sette innholdet i en spay flaske. Påfør etter behov for umiddelbar lindring.

Goldenseal Root og Aloe Vera

Goldenseal rot har blitt brukt til å trekke ut giftig eik s toksiner. Bland goldenseal rot med aloe vera gel for å danne en lime. Påfør direkte til utslett. Den aloe arbeider for å stoppe huden mot arrdannelse.

Linfrøolje

Linfrøolje er ofte brukt for midlertidig lindring fra kløe og brenning av giften eik. Det er en praktisk løsning, også, siden linfrøolje er lett tilgjengelig i gel tabletter. Bare ta en av tablettene, stikk den, og klem oljen direkte på utslett.

Milkweed

Ved hjelp av milkweed er som å svette ut en kald: det er ubehagelig i starten, men deretter raskt eliminerer både kløe og utslett selv. Påfør milkweed ved å bryte åpen plantens stilk og dabbing sevjen direkte på lesjonene. For første kvartal eller en halvtime, forventer kløe å intensivere. Det vil avta, skjønt, og utslettet vil være mye mindre ved neste dag.

Andre naturlig rettsmidler

Mange andre planter har hjulpet folk med å finne lindring fra giften eik. De fleste av disse tiltakene krever koking av anlegget saken først, men noen er så enkelt som å bruke den direkte til giften eik utslett. For touch-me-nots, fiddlehead bregner og kaprifol, hogge opp bladene og stilkene, og kok dem i vann. Når blandingen avkjøles, press det og bearbeid væske på utslett med en bomullsdott for umiddelbar lindring. I tilfelle av rabarbra eller aloe, er ingen koke nødvendig. Bryt stammen åpne og bruke saften direkte til lesjoner.

Hva hjelper med Poison Oak?

Giften eik skaper folke klør og en forferdelig rødt utslett når det kommer i kontakt med huden. Den beste behandlingen er rett og slett for å unngå det i første omgang, men hvis du pusser opp mot det, kan noen medisiner hjelpe.

Tecnu

Tecnu bidrar til å eliminere urushiol olje, som giften eik excretes og som forårsaker alle problemer. Vask utildekket hud med det så snart som mulig etter eksponering.

Kolloidalt havremel

En lunken bad med kolloidalt havremel fukter huden og holder symptomene på giften eik i sjakk.

Calamine Lotion

Calamine lotion eller fuktighetskrem som inneholder mentol hjelper berolige huden, redusere kløe av giften eik.

Antihistaminer

Giftig eik symptomer er en allergisk reaksjon, hvilket betyr at over-the-counter antihistaminer kan være effektiv i å behandle den.

Cold Komprimerer

Hvis du ikke har tilgang til andre medisiner, pakk litt is i en vaskeklut eller suge kluten i isvann, og deretter bruke den til giften eik utslett. Det vil kjøle ned huden og redusere symptomene.

Frukt Pektin Som Poison Oak Forebygging

Frukt Pektin Som Poison Oak Forebygging


Giften eik er et bushlike plante som kan føre til en alvorlig utslett ved kontakt. Urushiol er den oljeaktige substans i bladene av giftig eik. Når du pusser mot bladene, er oljen igjen på huden din, der det absorberes raskt. En alvorlig utslett utvikler i mange mennesker, som omfatter rødhet i huden, hevelse, pimplelike pustler og intens kløe, avhengig av hvor allergisk du er til urushiol. Utslettet, som er en allergisk reaksjon, varer så lenge som 12 dager. Noen mennesker er ikke allergisk mot Urushiol i giften eik.

Hvem får Poison Oak?

Rundt 70 prosent av befolkningen i USA er sensibilisert (som betyr allergisk) overfor giften eik; den andre 30 prosent ser ut til å være i stand til å gå gjennom et felt på den fornærmende løvverk og ikke bli påvirket i det hele tatt. En annen gruppe mennesker er i utgangspunktet immune mot Urushiol men med tilstrekkelig kontakt miste den immunitet.

Hva er Fruit Pektin?

Frukt pektin er mest kjent som et fortykningsmiddel som brukes i syltetøy, gelé, gelatin og til og med diaré medisiner. Det ble først kommersielt avledet fra epler. Kjemisk er det en komplekse karbohydrater som finnes i og mellom cellene i noen planter. Dens funksjon er å regulere strømningen av vann mellom celler og hjelpe til å holde cellene stive.

Har Fruit Pektin arbeid?

Frukt pektin kan kanskje bidra til å bygge immunitet mot giften eik og stoppe allergisk reaksjon forårsaket av urushiol. Ta en pakke med frukt pektin, bland det med et glass appelsin eller grapefruktjuice, og drikke det hver morgen. Dette er ikke en engangs middel, men snarere en pågående behandling for å bygge opp immunitet. Sørg for at du har tatt flere doser for å bygge opp immunitet før du går til et område hvor du kan komme i kontakt med giften eik. Det er også mulig at du tar pektin blandet med fruktjuice vil lindre symptomene hvis tatt etter kontakt med planten.

Folk i den tradisjonelle medisinske feltet har en tendens til å trekke effektiviteten av pektin som å hjelpe i behandlingen av giften eik. Fastlege Dr. Gerald Cahill og sykepleier Samantha Smith, som praktiserer i av Malone, New York, for eksempel, tror ikke at pektin vil påvirke en allergisk reaksjon.

Giftig & Inflammatory nevropati

Giftig & Inflammatory nevropati


Som alle andre levende vev, nerver er gjenstand for ulike kategorier av sykdom, inkludert provoserende, giftig, traumatisk, metabolske, genetisk, eller neoplastisk (tumor-aktig) lidelser. Til tross for viktige likheter, giftig og provoserende nevropati varierer i sine årsaker og mønstre.

Nerve Cell Anatomy & Funksjon

Sensoriske nevroner videresende informasjonen de mottar til sentralnervesystemet (CNS), mens motor nevroner bære kommandoer fra CNS til muskler og kjertler. Strukturen av alle neuroner inkluderer en cellekroppen, en axon og dendritter. Cellen Kroppen inneholder kjernen og andre underenheter kalt organeller. Dendrittene er korte forlengelser av cellene som mottar signaler fra flere neuroner, mens den mye lengre axon fiber overfører informasjon. Isolerende lag av myelin skjede kan vikle aksonet.

Nevropati Klassifisering

Medscape dubs nevropati "sensorisk" eller "motor", avhengig av typen av neuroner påvirkes. Nevropati som påvirker nerver i hjernen er sagt å være kraniale, mens "perifer nevropati" refererer til lidelser i nerver som ligger utenfor hjernen og ryggmargen. Klinikere kan også baserer sin beskrivelse av en nevropati på sine diagnostiske egenskaper, eller sin plassering i en nerve. For eksempel, i demyeliniserende nevropati (myelinopathy), er myelinlaget skadet, mens i aksonal nevropati (axonopathy), utarter aksonet.

Årsaker til Toxic nevropati

Medscape beskriver tre kategorier av giftige nevropati: nevropati av cellen kroppen, myelinopathy og distal axonopathy. De kan alle resultere fra inntak eller misbruk av forskjellige stoffer og kjemikalier, så vel som eksponering mot arbeidsplassen eller miljøgifter. De mange potensielle gjerningsmannen er bly, arsen, uorganisk kvikksølv, maling komponent xylen og hjerte medisiner perheksilin eller amiodaron,

Årsaker til inflammatorisk nevropati

Ifølge "Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease", smittestoffer og visse immunmekanismer kan utløse akutt eller kronisk inflammatorisk nevropati. Med inflammasjon, hvite blodceller og kjemikalier infiltrere ulike områder av nerver, forårsaker demyelinisering og dysfunksjon. Selv om de fleste tilfeller har ukjente årsaker, knytter Medscape noen tilfeller med slike forhold som hepatitt B eller C, HIV-infeksjon og systemisk lupus.

Tegn og symptomer

Ifølge Medscape, nevropati pasienter opplever smerte, prikking eller nummenhet, som vanligvis starter i sine hender eller føtter, og sprer seg mot sentrum av legemet. Andre symptomer kan være muskelsvakhet, en ustø gange, hjerte-rate forstyrrelser og tap av reflekser. I toksisk neuropati, symptomene avhenge av mengden og varigheten av eksponering for et toksin. I "Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease," Dr. Vinay Kumar og kolleger knytte akutt inflammatorisk nevropati med rask stigende lammelser, mens pasienter med kroniske inflammatoriske nevropati opplever tilbakefall av mildere symptomer og remisjoner over flere år.

Diagnostiske prosedyrer

Elektromyografi (EMG) og nerve conduction studier (NCV) er sentrale tester for diagnostisering av giftige eller inflammatorisk nevropati. Laboratorietester, imaging studier, vevsbiopsier og grundige pasienthistorier er også viktige aspekter ved den diagnostiske prosessen.

Behandlingstilbud

For tilfeller av toksisk nevropati, råder Medscape fjerning fra arbeidsplassen eller miljøeksponering, og seponering av medikamenter. Andre muligheter er: kosthold endringer, kule soaks, varme, massasje, mosjon, liponsyre, nattlysolje, vitamintilskudd, opiater og aktuell capsaicin krem. Antidepressiva og antiepileptika er farmakologiske alternativer for både giftig og provoserende nevropati. I tillegg kan behandlinger som modulerer immunresponsen avlaste inflammatorisk nevropati, sier Medscape.

MS Relatert til giftige metaller og behandlinger

MS Relatert til giftige metaller og behandlinger


Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom der myelin hylser som dekker nervene i ryggmargen og hjernen blir forverret. Kommunikasjon i det nevrale vei til og fra hjernen blir forvrengt, og nerver har vanskeligheter med å virke. Eksponering for giftige metaller kan være en MS trigger.

Mercury

Kvikksølvdamp snylting fra kvikksølv amalgamfyllinger utløser multippel sklerose. Fire av ti case-studier kjennetegnet på et giftig metall informasjon nettstedet er MS-syke. Når fyllinger ble fjernet i disse pasientene, deres MS-symptomer redusert.

Lead

Bly er et annet metall som MS er ofte tilskrevet. En studie publisert av The British Journal of General Practice kobler en høyere MS utbredelsen til geografiske områder med høyere blyinnhold i vann, jord, grønnsaker og steiner. Blyforgiftning kan også skyldes maling.

Aluminum

En studie ved Storbritannias Keele University viste hvordan MS er relatert til giftig metall aluminium. Pasienturinprøver registrert høyere enn normalt nivå. Redusere eksponering reduserer symptomer.

Iron

Den Keele University studie viste også et høyere nivå av jern i MS pasient urinprøver. WebMD tillegg rapporterer høyere nivåer av jern i hjernen hos MS-pasienter.

Jord Eksponering

Høyere enn normale nivåer av svovel, bly og arsen var tilstede i jord i et område i nærheten av El Paso, Texas, hvor forekomsten av MS var også høy.

Behandlinger

Chelation terapi, avrusning og begrense eksponering for giftige metaller er vanlige behandlinger for å bidra til å begrense MS symptomer forårsaket av dem.

Er røyk fra søppel boksene giftig for mennesker?

Er røyk fra søppel boksene giftig for mennesker?


Røyk fra en kattetoalettet, men ubehagelig-luktende, er ikke farlig giftig. Men noen katter bære en sykdom som heter toksoplasmose som infiserer mennesker. Sykdommen er spesielt farlig for gravide.

Funksjoner

Katter blir smittet med Toxoplasma gondii parasitten ved å spise rått kjøtt eller infiserte dyr. Parasitten går inn i kattens avføring. Katter bruker ofte hagejord for eliminering formål, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, og menneske-smitte oppstår når en person tilfeldigvis berører munnen etter rengjøring ut en søppel boksen eller hagearbeid uten hansker.

Effekter

Toksoplasmose infeksjon innebærer vanligvis ubestemmelig symptomer som feber og mangel på energi. Imidlertid indikerer Pet Education at rundt 60 prosent av smittede gravide kvinner passere sykdommen til sin fetus. Infiserte babyer kan lide blindhet eller hjerneskade senere i livet. Toksoplasmose fører også til alvorlige helseproblemer hos personer som har svakt immunforsvar.

Forebygging / løsning

Spør noen andre til å rense ut søppel boksen. Hvis ingen andre er tilgjengelig, bruke engangshansker og vaske hendene grundig etterpå. Rens esken ut daglig, siden parasitten ikke bli virulent i 1 til 5 dager. Bruk hansker når hagearbeid eller arbeid utendørs og unngå villkatter.