Digidexo.com

himørsvingninger etter gbp

Hvordan spise etter gastrisk bypass kirurgi

Gastric bypass operasjon (GBP) er en voksende elektiv kirurgi i Amerika så vel som andre land. Dietten etter operasjonen varierer med hver klinikk utfører operasjonen, men det er visse kosttilskudd regler å følge for å unngå vektøkning og underernæring.

Hvordan spise etter gastrisk bypass kirurgi

•  Drikk kun klare væsker for tre dager etter operasjonen. Klare væsker er definert som alt flytende ved romtemperatur enn det som er gjennomskinnelig. Eksempler på væske tillatt på denne dietten inkluderer buljong, eplejuice, druejuice, vann, jello og popsicles. Nippe veldig sakte, så magen er nå svært liten. Hvis du drikker for fort, kan det føre til oppkast.

Begynne å spise most mat når klarert av din spesielle kirurg å gjøre det. Most betyr at konsistensen er lik babymat. Eksempler på matvarer tillatt på most kosthold er cottage cheese, eggerøre, yoghurt, pudding, havregryn og havregrøt. For de mer eventyrlystne gastric bypass pasient, kan blenderen brukes til puré noe som vil passe. Kylling enkelt most når den kombineres med en liten mengde av kjøttkraft for å holde på fuktigheten. Veldig fin tunfisk eller kylling salat er også et populært valg av matvarer på denne dietten, som det er lett fordøyd og mye protein. Proteinet trenger for de fleste pasienter etter gastric bypass range mellom 75 til 100 g per dag. En pasientens ernæringsekspert eller kirurg kan beregne de spesifikke behov basert på kroppsvekt ved tidspunktet for kirurgi. Avhengig magen posen størrelse, måltider tendens til å være rundt 4 oz. hver. Det kan være mindre enn dette umiddelbart etter kirurgi på grunn av svelling. The most diett fasen varer vanligvis fra 4 til 8 uker.

drikke bare mellom måltidene. En persons magen ikke lenger er stor nok til å holde både mat og væsker på en gang. Hvis en person skulle drikke under måltider etter GBP kan de potensielt bli underernært på grunn av ikke å få nok mat i, eller de kan strekke ut posen sin, forårsaker vektøkning i fremtiden. Ikke drikke 20 minutter før du spiser. Etter et måltid er fortært, vent 30Y minutter før du drikker igjen. Hvis det føles som om et stykke av mat setter seg fast på vei ned, kan en liten slurk vann tas for å flytte den gjennom. En annen viktig ting å vite om væsker er at mediene ikke med kalorier bør inntas etter GBP mindre det er skummet melk eller en protein shake. Juice, søt te og sportsdrikker er ikke tillatt. De inneholder for mye sukker og kan føre til dumping syndrom og igjen i vekt. Sukkerfrie drikker som Crystal Light, Sugar Free Kool-Aid og unsweet koffeinfri te er tillatt etter GBP. Ikke drikk brus etter GBP. Koffein bør bare inntas i små mengder, som det kan fremskynde mage-tarmkanalen motilitet og også forverre dehydrering.

Spis en lav-sukker, lav-fett, høy-protein diett etter most fasen av dietten. En høy-proteindiett er viktig fordi det hjelper en person som taper betydelige mengder vekt beholder muskelmasse. Protein er avgjørende i sårheling, og gjør en person føler deg mett raskere. Foods høy i protein inkluderer kjøtt, kylling, fisk, egg, bønner, protein shakes og protein barer. Protein pulver kan finnes i dagligvarebutikker, ernæring spesialforretninger og apotek, og kan legges til de fleste matvarer og drikke for å øke proteininnholdet.

ta vitamin-og mineraltilskudd hver dag etter GBP. Generelt er to tyggemultivitaminer daglig anbefales. En person etter GBP trenger 200 prosent RDA av vitaminer og mineraler. Kalsium er også viktig å ta daglig etter operasjonen. Den spesifikke type kalsium må være kalsium-citrat. Andre typer av kalsium, såsom kalsiumkarbonat kan ikke fullt ut absorberes i mage-tarmkanalen etter operasjonen. Det er en overflod av bariatric nettsteder tilgjengelig som selger vitamin-og mineraltilskudd for etter operasjonen (se Ressurser nedenfor). Den andre vitamin som er viktig å ta regelmessig etter kirurgi er B-12. Dette vitamin er ikke lenger absorbert fra mat etter operasjonen. Det er nødvendig å ta det enten sublingualt (under tungen) en gang per dag, gjennom en nasal spray en gang per uke, eller i et skudd formen en gang per måned. Bloodwork bør trekkes minst hver 6 til 12 måneder for å sjekke for eventuelle mangler. Vanlige næringsstoffer mangler etter kirurgi inkluderer jern, sink og vitamin D. Hvis en mangel er oppdaget er det viktig å erstatte dette med et tillegg umiddelbart.

Gjør noen form for trening i minst 30 minutter de fleste dagene i uken etter GBP operasjonen. Trening er en viktig faktor i å opprettholde vekttap. Det finnes ingen spesifikk øvelse som er anbefalt, ettersom hver person har sine egne begrensninger og evner. Turgåing er en god måte å trene, så er videoer og løfte vekter. Som en person taper vekt, og er mer fysisk i stand til aktivitet, bør utøve nivå og intensitet øker. Drikking kalorier er også en svært vanlig måte folk vil opp i vekt etter GBP.

Unngå fettrike matvarer etter GBP operasjonen. En person som spiser stekt mat hver dag vil få vekten tilbake uansett ha kirurgi eller ikke. Kalorier forbrukes med en fettrik diett vil fortsatt påvirke vektøkning etter operasjonen. Høy fett matvarer består av stekte produkter, kaker, mat med smør eller fløte, og høy-fett kjøtt som bakken chuck.

Hint

  • Være mentalt forberedt på de endringer i kostholdet som er nødvendige etter operasjonen før du søker til et program for å se de mest suksess mulig.
  • Ikke send inn til siste kveldsmat syndrom før operasjonen. Det er virkelig ingen matvarer som du aldri kan spise igjen etter operasjonen. Størrelsen på porsjonene og frekvens er det eneste som vil forandre seg.

Halsbrann hos barn

Halsbrann er forårsaket av magesyre sikkerhetskopiering i spiserøret. De fleste barn har en hard tid som beskriver symptomer på halsbrann. Den av foreldrene kan se for visse tegn og symptomer på tilstanden som kan vise ytterligere tester er nødvendig. Medisinsk intervensjon så tidlig som mulig kan hindre ytterligere komplikasjoner.

Identifikasjon

En forelder kan se på visse symptomer på halsbrann som hoste eller klager på magesmerter eller smerter i brystet etter å ha spist. Humørsvingninger etter måltider, om barnet er aggressiv eller masete, kan også vise tegn på hans ubehag eller nød. Hvis barnet kaster opp, lindre smerten, vil den negative atferden vanligvis går unna. Den av foreldrene kan også se for å se om barnet synes distressed når du ligger nede eller spiller. Hvis du har spørsmål om deres velvære eller ubehag, må du kontakte lege umiddelbart.

Betraktninger

Babyer under 3 måneder ofte spytte opp etter flasker på grunn av refluks. Reflux kan være ledsaget av halsbrann. Hvis du er bekymret for hvor mye en baby spytter opp, ta kontakt med lege umiddelbart. Små barn lider av halsbrann på grunn av umodne fordøyelsessystem. Passiv røyking, vekt problemer og sure eller krydret mat kan bidra til halsbrann hos eldre barn.

Diagnose

En gastroenterolog vil bidra til å diagnostisere årsaken til halsbrann. En øvre GI bruker barium i form av en kalkholdig væske, som barnet drikker, for å fremheve problemområder gjennom røntgen. En gastrisk tømming studie er lik den øvre GI med barnet drikkemelk som inneholder et radioaktivt stoff. Legen klokker gjennom et kamera, mens væsken passerer gjennom barnets system. Andre tester er tilgjengelige hvis det er nødvendig.

Forebygging

Sørg for at barnet bærer løse klær når du spiser. Stramme klær kan presse mot magen og forårsake press. Ikke la henne overspise. Små måltider er nyttig når et barn er å håndtere med halsbrann. La måltidet fordøye før hun legger seg ned eller spiller hardt. Prøv å unngå sitrusfrukter og usunn mat valg. Matvarer som irriterer mageslimhinnen kan føre til magesyren å sikkerhetskopiere i spiserøret.

Behandling

Den beste behandling er å hindre at halsbrann i første omgang. Dette kan oppnås ved å kontrollere beløpene og typer av mat barnet spiser under måltider. Hvis halsbrann er fortsatt et problem etter å endre måten han spiser, kan en lege behandle halsbrann gjennom reseptbelagte legemidler. Syrenøytraliserende er de mest anbefalte narkotika. Bare gi disse til barnet ditt på en legens anbefaling.

Advarsel

Ubehandlet halsbrann kan føre til andre komplikasjoner nedover veien. GERD (gastroesophogeal refluks lidelse) er en tilstand som oppstår når lukke på bunnen av spiserøret, åpningen inn i magen som normalt forhindrer syre fra sikkerhetskopiering, er løs. Syren sikkerhetskopierer og irriterer de delikate vev i halsen eller spiserøret. Sørg for å ha ditt barns lege sjekke ham ut hvis du har bekymringer for at barnet ditt kan være lider av denne lidelsen.

Liste over Høye Pheloic Foods

Liste over Høye Pheloic Foods


Hvis du opplever en tilsynelatende allergisk reaksjon på visse matvarer, men er ikke sikker på hvilke ingredienser gjør deg syk, kan du være intolerant til matens fenoliske innhold. Fenoler er grupper av syntetiske og naturlige forbindelser som finnes i næringsmidler og kosmetikk som danner en benzenring med en eller flere hydroksyl-grupper festet. Fenol intoleranse er også knyttet til forhold som salicylate intoleranse og fenylketonuri (PKU), som krever livslang diettrestriksjoner. Her er en liste over svært fenoliske matvarer som du bør styre klar av.

Fargede frukter

Epler, spesielt Fuji epler og Granny Smith epler er svært høy i fenoler, og så er røde druer og andre røde eller rosa frukter som plommer og fersken. Disse fruktene har også en høy salicylate innhold, og kjemikalier er funnet rett under huden av frukt, slik at du kan oppleve at symptomene reduseres betraktelig hvis du skrelle disse matvarene før du spiser dem.

Melk

Selv om melk ikke er mørkt farget, inneholder den en rekke hydroksylgrupper som er knyttet til benzenringen. Flere hydroksylgrupper vanligvis bety at et næringsmiddel har en rekke av næringsstoffer i den, men for mennesker som er følsomme for fenoler, symptomer på laktoseintoleranse er ikke uvanlig. Hvis du opplever tretthet, små ansikts utslett, eller humørsvingninger etter å ha melkeprodukter, tar en laktose enzym supplement kan hjelpe kroppen din å fordøye melke litt enklere. Redusere mengden av meieriet i kostholdet ditt ved å erstatte melk med mandelmelk, rismelk eller soyamelk kan lindre ubehag og gi deg mer energi.

Peanuts

Mens andre nøtter har en minimal eller uaktsom mengde fenoliske forbindelser (de fleste som er allergiske mot nøtter er intolerante til proteininnholdet) peanøtter er svært fenoliske, noe som er grunnen til at mange mennesker som kan spise andre typer nøtter har ekstreme bivirkninger av peanøtter . Barn er spesielt følsomme for peanøtter, og kan fortsatt ha symptomer som tungpustethet og hevelse i ansiktet selv om en allergi test avslører at de ikke er "allergisk" mot peanøtter. Pass på å sjekke ingrediensene i pakket og bearbeidet mat for å sikre at maten ikke inneholder peanøtter, og bruke mandel eller cashew smør til å lage mock PB & J smørbrød.

Salicylate intoleranse og PKU

Folk som er følsomme for salisylater eller hvordan må følge en lav-protein diett på grunn av PKU vil også være å eliminere en rekke fenoliske matvarer fra kostholdet. Spise naturlig mat som er fri for skadelige mat fargestoffer vil lindre fordøyelsesproblemer i tillegg, siden de fleste fargestoffer er høy i fenol. Visse kosmetikk, parfyme, sjampo og kondisjonerings bør også unngås for å kunne opprettholde et lavt fenol-diett, og for å redusere risiko for kronisk tretthetssyndrom og thyroid problemer.

Post-overgangsalder følelsesmessige endringer

Emosjonelle endringer eller humørsvingninger er blant de vanligste symptomene kvinner har i løpet av overgangsalderen. Begrepet overgangsalder er ofte brukt for å identifisere hele prosessen, fra perimenopause gjennom post-overgangsalder, men det faktisk refererer til datoen for en kvinnes siste periode. Post-overgangsalder begynner med en kvinnes siste perioden og varer resten av livet hennes. Selv om hormoner balansere ut og humørsvingninger etter hvert avta, opplever disse følelsesmessige endringer kan være ganske urovekkende.

Følelsesmessige endringer og humørsvingninger

Humørsvingninger er definert som "ekstreme eller brå svingninger i humøret. I løpet av humørsvingninger, kvinner ofte opplever drastiske endringer i deres emosjonelle tilstand." Mens midt oppe i overgangsalder overgang, en kvinne kan av og til ikke selv føler at selv. Mennesker, selv kjære, kan få henne på nervene mer enn vanlig, og den minste ting kan føre til tårer eller sinne. Mange kvinner rapporterer å være lykkelig ett minutt, trist neste og rasende et øyeblikk senere. Alt dette emosjonelle omveltning kan føre til en følelse av hjelpeløshet og usikkerhet. Når en uforklarlig eller uventet følelser oppstår, hjelper det å erkjenne at det er en stemning swing og å minne seg selv på at det vil passere.

Symptomer

Menopause er en tid med uforutsigbare og kraftige hormonelle endringer. Disse endringene oppstår vanligvis hos kvinner mellom 45 og 55, og kan påvirke følelsesmessig så vel som fysiologisk stabilitet. Ifølge The Menopause Impact Survey, utført av Dr. David Portman, direktør for Columbus Center for Women Health Research, "87 prosent av kvinnene opplever angst, depresjon og humørsvingninger, som deretter påvirker deres relasjoner, familie liv og karriere." De fysiske symptomer forbundet med overgangsalder, som hetetokter, søvnløshet og tretthet, kan forverre sinne, irritasjon, tristhet eller angst. Symptomer på overgangsalder kan være svært intense, noe som gjør dag-til-dag liv ekstremt stressende for noen kvinner.

Vanlige symptomer på humørsvingninger inkluderer hyppige humørsvingninger, uforklarlige følelser, depresjon, tristhet, mangel på motivasjon, sinne, irritabilitet, aggresjon, utålmodighet, økt stress, angst, nervøsitet og melankoli.

Årsaker til følelsesmessige endringer

Ingen er sikker på hva som forårsaker kvinners følelser å svinge i overgangsalderen, men de stadig varierende hormonelle nivåer av østrogen, progesteron og androgener påvirke ens mentale tilstand. Resultatene av studien "Effekt av østrogen-serotonin Interaksjoner på Mood and Cognition", utført av forskere ved Stony Brook University og Yale University, tyder på at "østrogen ser ut til å spille en stor rolle i hjernens produksjon av serotonin, stemningen regulerende nevrotransmitter . "

Under overgangsalderen, hormon ubalanser midlertidig forstyrre serotoninproduksjonen i hjernen, og dette fører til en økt sjanse for humørsvingninger, depresjon og andre psykiske forstyrrelser. Hormonelle svingninger kombinert med livsbelastninger, kan bekymringer om aldring, kroppsbilde, seksualitet, infertilitet, helse og familie problemer forårsake emosjonelle nød, som fører til humørsvingninger eller depresjon.

Måter å håndtere humørsvingninger

Det finnes en rekke måter å håndtere stemninger svinger, fra urte kosttilskudd til trening og kosthold endringer, til psykoterapi, alternativ behandling og medisinering.

Trene 20 minutter om dagen, tre ganger i uken, kan bidra til å redusere angst, redusere depresjon og selv stoppe panikkanfall. Øvelsen ikke bare hjelper heve stemningen, den har en langvarig beroligende effekt og bistår i å gjenopprette forstyrret søvnmønster. Det er ikke nødvendig å gå til treningsstudio eller bruke fancy utstyr; det som er viktig er konsistens. For eksempel er gang en utmerket form for trening som vil bidra til generelle helse og redusere intensiteten av menopausale symptomer.

Spise små, sunne måltider og snacks hele dagen gir energi som trengs for å takle varierende følelser. Visse matvarer, for eksempel komplekse karbohydrater (se Ressurser), kan øke serotoninnivået i hjernen din ..

Noen kvinner finner alternative behandlingsformer for å være nyttig i deres forsøk på å takle humørsvingninger. Naturlig rettsmidler som yoga, meditasjon, massasje og akupunktur gi kvinner med personlig tid samt lindring fra stress. Fordi depresjon kan utløses av redusert nivå av vitamin B6 og B12, kan folat og vitamin D, ta tilskudd av disse vitaminer og næringsstoffer bidra til stemningen stabilisering. Urte rettsmidler som kava kava og klaseormedrue kan også bidra til å balansere stemninger, men det er viktig å sjekke med en helsepersonell før du legger urter eller kosttilskudd til ens daglige diett.

Profesjonell hjelp

Om en kvinne lider av små humørsvingninger eller følelsesmessige endringer som indikerer noe mer alvorlig, er hjelp å få.

The National Institute of Mental Health anbefaler at kvinner møtt med mild til moderat depresjon gjøre noen endringer i livsstil (dvs. dele store oppgaver i små, håndterbare seg, sette realistiske prioriteringer, og delta i morsomme aktiviteter). Kvinner kan forvente sine stemninger å forbedre, men dette vil skje gradvis, ikke umiddelbart. Inntil depresjon har løftet, bør kvinner unngå å gjøre betydelige overganger eller beslutninger som for eksempel å skifte jobb, gifte seg eller skilt, eller flytting.

Antidepressiva kan bli foreslått å hjelpe korrigere kjemisk ubalanse. Mange kvinner opplever lindring med disse medikamentene, som er mest effektiv når den kombineres med psykoterapi eller rådgivning.

Noen primærhelsetjenesten ikke er spesielt trent til å håndtere psykiske lidelser, inkludert overgangsalderen humørsvingninger og depresjon. Konsultere med en mental helse profesjonell eller kvinners helse ekspert kan være mer hensiktsmessig.

Hvordan bruke Zopiklon

Zopiklon er en generisk muntlig reseptbelagte sove medisiner som brukes til å behandle søvnløshet. Medisinen hjelper en person til å sovne og sove uten å våkne i løpet av natten. Fordi Zopiklon er vanedannende, bør det kun brukes kortvarig. Generelt er det ikke er foreskrevet for lenger enn fire uker.

Bruksanvisning

•  Velg et tidspunkt å ta Zopiclone når du vet at du vil være i stand til å få en full natts søvn, noe som tilsvarer syv til åtte timer.

Ta foreskrevet dose av Zopiclone før sengetid. Zopiklon er generelt rask virkende. Den nøyaktige tiden det tar å indusere søvn varierer med hver enkelt. Du vil lære hvor lenge Zopiclone tar å jobbe for deg etter at du har tatt medisinen.

Snakk med legen din dersom Zopiclone ikke hjelpe deg å sovne eller hvis du våkner opp i hele natt etter å ha tatt Zopiclone. Legen din kan øke din foreskrevet dose eller et annet legemiddel.

Tips og advarsler

  • Blant de bivirkninger forbundet med Zopiklon er en bitter smak, munntørrhet, døsighet, mangel på koordinasjon etter våkner, trøtt og hodepine. Noen av de mindre vanlige bivirkninger er halsbrann, fordøyelseskanal opprørt, endringer i avføring, endring i appetitt, dårlig ånde, sleep walking, forvirring, hukommelsestap og seksuell dysfunksjon. Eldre mennesker kan oppleve hjertebank eller en kriblende følelse på huden. Eldre mennesker er mer tilbøyelige til opplever bivirkninger når du tar Zopiklon enn yngre mennesker.
  • Zopiklon bør brukes bare når en person er i stand til å få sju eller åtte timers søvn. En person som er på Zopiklon kan ikke huske hendelser som skjedde under påvirkning av medisiner. Dette er ikke et problem når medisinen blir tatt på riktig måte, før en hel natts søvn. Dette hukommelsestap kan oppstå hvis en person våkner mens Zopiclone er fremdeles i kraft. Folk som tar Zopiklon bør ikke driver eller bruke maskiner etter å ha våknet fra en natts søvn før de vet hvordan medisinen påvirker dem. Sikkerheten ved bruk av Zopiklon har ikke blitt testet på gravide kvinner, ammende kvinner eller barn. Hvis du er gravid, planlegger å bli gravid eller blir gravid rådføre seg med legen din før du tar Zopiklon. Ikke drikk alkohol, ta andre sover medisiner eller CNS-depressiva mens du tar Zopiklon, med mindre foreskrevet av lege. Rådfør deg med legen din før du tar noen andre medisiner mens du tar Zopiklon. Zopiklon kan ikke være hensiktsmessig for personer som har depresjon eller andre former for psykiske lidelser. Personer som har epilepsi eller andre beslag lidelser bør ikke slutte å ta Zopiclone brått, men heller bør gå av medisinen gradvis. Avvikle bruken av Zopiclone og ringe legen din umiddelbart hvis du opplever atferdsproblemer eller alvorlige humørsvingninger etter å ha tatt medisinen.

Kan Prevensjon Make You Moody?

Innføringen av prevensjon pille Enovid i 1960 tillot kvinner å enkelt og diskret ta kontroll over sine reproduktive helse. Dessverre, den pillen kom med noen alvorlige bivirkninger som blodpropp, en risiko for hjerneslag, og humørsvingninger. Mens barriere metoder som kondomer synes å ha noen effekt på humør, tilbyr forskning blandet informasjon om hvor mange kvinner opplever negative humørsvingninger som følge av hormonelle prevensjonsmetoder.

Betydning

Ifølge National Library of Medicine, trenger barrieremetoder ikke ha noen innvirkning på kvinners stemninger. En 2003 Harvard Study of Moods og Cycles studerte 658 kvinner og fant that16.3 prosent rapporterte negative humørsvingninger etter start p-pille. Den samme undersøkelsen fant at 12,3 prosent av kvinnene mente at humøret faktisk bedre når du er på prevensjon. Flertallet av kvinnene i studien rapporterte ingen humørsvingninger hodet.

Typer

Barriere metoder som kondomer og membraner har ofte en lavere effektiv rente enn hormonelle metoder og kan være upraktisk, men siden disse metodene har ingen innvirkning på humør eller libido de er ofte anbefalt for kvinner som har en følsomhet for andre metoder. Hormonelle former for prevensjon som p-piller, lappen, ringen og iuds alle bærer etiketter på emballasjen advarsel om mulige bivirkninger, inkludert humørsvingninger. Dr. Donnica Moore sier at piller med en sterkere progesteron komponent kan forårsake kvinners depressive symptomene forverrer seg.

Effekter

Anekdotiske bevis overflod om p-pille og dens effekt på humør og libido. Den hormonell prevensjon Update, utgitt i 2005 av Paru S. David, viser humørsvingninger og irritabilitet som en av de viktigste grunnene til kvinner bestemmer seg for å avvikle hormonell prevensjon, med 5 prosent av kvinnene at de som deltok i undersøkelsen stoppe bruken av den grunn. Hvorvidt denne bivirkningen påvirker en statistisk signifikant del av befolkningen ser ut til å være vanskelig å svare gitt den blandede forskningsresultater som tilbys av Harvard Study of Moods og sykluser.

Betraktninger

Harvard Study of Moods og Cycles oppdaget at kvinner med en tidligere historie av depresjon var mer sannsynlig å lide negative humørsvingninger og depresjon når du tar p-pille. Bare om lag 25 prosent av kvinner med en historie med depresjon rapporterte dette symptomet så legene fortsette å føle at hormonelle prevensjonsmetoder forbli et gyldig alternativ for alle kvinner, også de med en depressiv historie. Kvinner som rapporterte PMS og sterke kramper og smerter ved menstruasjon som tenåringer var mer sannsynlig å rapportere at p-piller hjalp humøret samt deres symptomer.

Advarsel

De fleste kvinner er usannsynlig å oppleve alvorlige humørsvingninger mens på hormonell prevensjon, men hvis du føler at du opplever humørsvingninger og andre bivirkninger, diskutere det med legen din. Hvis du har en historie med depresjon eller stemningslidelser, bør du opplyse om det til legen din før du tar noen form for hormonell prevensjon pille. Når på pillen, må du ringe legen din dersom du merker at humøret forverres eller du har følelser av depresjon.

Hvordan diagnostisere fødselsdepresjon

Hvordan diagnostisere fødselsdepresjon


Noen nye mødre opplever merkelige humørsvingninger etter fødsel, å finne seg selv alternerende mellom øyeblikk av lykke og gråtende passer. Humørsvingninger som disse kan være symptomer på "baby blues" eller postpartum depresjon. Mens "baby blues" er mild og vare i en relativt kort periode, er postpartum depresjon er en alvorlig sykdom som krever umiddelbar oppmerksomhet og bruk av antidepressiva - i de fleste tilfeller. Det er viktig å få en nøyaktig diagnose for å få riktig behandling raskt. Les videre for å lære mer om hvordan å diagnostisere postpartum depresjon.

Bruksanvisning

Diagnose symptomer på fødselsdepresjon. Pasienter som lider av denne sykdommen liste følgende som symptomer: tanker om å påføre selvskading, selvmordstanker, tanker om å skade barnet, angst, ekstrem tretthet, følelse av håpløshet og elendighet, endring i appetitt, søvnproblemer, konstant angst og problemer mestring med daglige aktiviteter.

Legg merke til de risikofaktorer som bidrar til fødselsdepresjon. De er: ekteskapelig splid eller problemer med en betydelig andre, dårlig støtte fra sosiale grupper eller mangel på en sosial gruppe, depresjon eller angst mens gravide, negative hendelser under graviditet, traumer under fødsel, tidligere humør lidelse, tidligere alvorlig premenstruelt syndrom og tidlig utflod fra sykehuset etter fødselen.

Skaff en henvisning til en psykiater eller psykolog. Disse fagfolk er opplært til å gjenkjenne og diagnostisere ulike psykiske lidelser.

Oppsøk en medisinsk vurdering fra psykiater eller psykolog. Dette kan innebære tester for å utelukke andre sykdommer. Du kan også bli spørsmål om din historie med depresjon.

Ta en egenvurdering quiz på nettet for å hjelpe diagnostisere postpartum depresjon. Se Resources nedenfor for en link. Disse testene er ikke ment å erstatte medisinske meninger, men de kan hjelpe deg å gjenkjenne tilstedeværelsen av symptomer på fødselsdepresjon. Hvis du finner at resultatene er positive for symptomer på fødselsdepresjon, er du sterkt anbefalt å ta kontakt med en medisinsk faglig for øyeblikkelig hjelp.

Tips og advarsler

  • Bli med i en gruppe som består av nybakte mødre for samhandling og støtte. Dele dine erfaringer og lytte til andres erfaringer som går gjennom de samme tingene kan hjelpe deg å tilpasse seg det nye livet som forelder. Se etter en støttegruppe i ditt nabolag for bekvemmelighet.
  • Pasienter som har en historie med depresjon er mer sannsynlig at lider av depresjon under svangerskapet og postpartum depresjon.
  • Unngå egenbehandling basert på en egenevaluering. Konsultere med en lege for riktig diagnose og behandling.

Mild Stroke Recovery

Hvert slag er forskjellig, slik at hver person som har en vil gjennomgå en annen gjenopprettingsprosessen. Recovery er avhengig av hvor slaget skjedde og omfanget av skadene den forårsaket. Ifølge Mayo Clinic, slagpasienter som har en sunn ektefelle er mer sannsynlig å få tilbake normal funksjon siden oppmuntring og tidlig behandling er nøkler trinn til rehabilitering.

Skade

Siden hver side av hjernen påvirker funksjonen på den motsatte side av legemet, vil personer som opplever et slag på høyre side av hjernen har problemer med venstre side av kroppen, og vice versa. Pasienter kan også ha tale- og språkproblemer, problemer med hørsel og balanse, problemer med å puste og svelge, og noen ganger kan de være i stand til å kontrollere tarmfunksjonen. Den viktigste måten å komme seg fra et slag er å ta dine spesifikke komplikasjoner.

Emosjonelle problemer

Stroke utvinning kan være en prøvelse, og det er vanlig å bli mentalt utslitt. Avhengig av de fysiske bivirkningene, kan du også bli deprimert og føler seg hjelpeløs, frustrert eller apatiske. Det er ikke uvanlig for folk å miste interessen for sex og lider av humørsvingninger etter et slag. Det er viktig å merke seg at din motivasjon for å bli frisk og din holdning vil sterkt påvirke hvor fort kroppen din returer fra et slag. Jo raskere og mer intenst man omfavner en recovery plan, jo raskere han synes å rebound fra hjerneslag.

Mestring og støtte

Personer med hengivne venner og ledsagere tendens til å komme seg raskere fra et slag. Hvis noen du kjenner har et hjerneslag, er det svært viktig at du gjør en innsats for å holde kontakten med dem. Når du snakker med dem, bruke et normalt stemmeleie på et normalt tempo og ikke snakke ned til dem. Folk utvinne fra et hjerneslag kan bli distrahert lett, så prøv å holde bakgrunnsstøy som TV eller radio til et minimum når du snakker med dem. Husk primære omsorgspersoner trenger støtte også, så sørg for å være følsomme for sine følelser og behov også.

Hvordan å miste vekt etter en hysterektomi

Etter en total hysterektomi, hvor eggstokkene og fjernes sammen med livmoren, er kroppen tvinges inn i overgangsalderen som østrogennivået faller brått. Denne dramatiske endringen i hormonnivået står for vektøkning meste rundt midjen, søvnvansker og humørsvingninger. Selv om det er vanskeligere for kvinner å gå ned i vekt etter overgangsalderen på grunn av en svak metabolisme, tålmodighet og vilje vil gå en lang vei mot å oppnå en slankere midje.

Hvordan å miste vekt etter en hysterektomi

Utvikle sunne matvaner

Mål porsjoner. Være klar over hvor mye du spiser for hver servering.

•  Drikk vann. Du har en tendens til å beholde mer vann etter en hysterektomi enn tidligere. Å drikke 8 til 10 glass vann hver dag vil holde kroppen hydrert og mindre sannsynlighet for å holde vann og bli oppsvulmet.

Velg frisk frukt og grønnsaker og helkorn. Dette er gode kilder til fiber, som vil hjelpe deg til å føle full og hjelpe din kolon helse.

Spis protein, men sørg for å velge magre kutt, skinn kylling og fisk.

Begrens inntaket av mettet og trans fett, som finnes i smør, margarin, forkorting og frityrstekte matvarer. Velg sunnere alternativer, slik som olivenolje eller rapsolje.

øke mengden av meieriet i kostholdet ditt. Lav-fett melk, ost og yoghurt er viktige kilder til kalsium. Kalsium er viktig for skjelettet. Når østrogennivået faller, bein mister kalsium raskere.

Få Into the Exercise Habit

•  Tren regelmessig. Aerob trening forbrenner kalorier, betingelser ditt hjerte og forbedrer din utholdenhet. Eksperimenter til du finner en diett som passer deg. Prøv jogging, gange eller en dans klasse. Aerob trening har den ekstra fordelen av å hjelpe forbedre bein helse og forebygge osteoporose.

Legg styrketrening til rutine. Vektløfting vil ikke resultere i dramatiske vekttap, men det vil hjelpe tone muskler og øke din styrke.

Ta opp yoga eller pilates for å forbedre fleksibilitet, balanse og kroppsstyrke.

Hint

  • Legen kan anbefale hormonbehandling (HRT) for å redusere virkningene av den plutselige tap av østrogen etter hysterektomi. HRT har fordelen av å redusere menopausale symptomer som hetetokter og humørsvingninger og kan bidra til å forebygge hjertesykdom. Imidlertid kan det også øke risikoen for brystkreft hos noen kvinner hvis det brukes lang sikt. HRT har ikke vist seg å ha noen effekt på vektøkning etter hysterektomi.

Hvordan å miste vekt etter Depo Provera

Depo Provera er en injeksjon av hormoner som hindrer eggløsning, noe som reduserer sjansen for graviditet. Depo Provera tykner også livmorveggen, så hvis befruktning forekommer, er egget ikke kan implanteres i livmoren, noe som ytterligere reduserer sjansen for graviditet. Bivirkninger av Depo Provera shot er vektøkning, og noen kvinner kjempe etter hormon injeksjoner. Det er noen måter å hjelpe kontrollere vektøkning etter Depo Provera skutt.

Hvordan å miste vekt etter Depo Provera

Endre kostholdet til sunnere mat. Hvis økende vekt er en del av hormonet regime fra depo Provera, endre kosthold reduserer sjansen for vektøkning. Det hjelper også deg å miste vekt. Spis rikelig med frisk frukt og grønnsaker.

Spis det største måltidet i løpet av frokost. Travle mennesker ofte hoppe over frokost og spise mer kalorier til lunsj eller middag. Dette endrer metabolismen av kroppen. Ved å spise frokost om morgenen, forventer kroppen mat i begynnelsen av dagen, slik at det brenner kalorier i stedet for å lagre dem. Ifølge Columbia University, spise frokost om morgenen hjelper drivstoff kroppen og bedrer stoffskiftet.

Tell kalorier for dagen. Den grunnleggende ideen om å miste vekt er å brenne mer kalorier enn det du forbruker i løpet av dagen. Uten å telle kalorier, er du ikke klar over hvor mange kalorier du forbruker. Mengden kalorier du forbruker, avhenger av flere faktorer, blant annet høyde, kjønn og familiehistorie. Det er best å oppsøke lege for å finne ut hvor mange kalorier du trenger å konsumere, og du kan telle kalorier for å holde oversikt over fremgangen.

Lag en øvelse plan. Etter en daglig mosjon plan hjelper deg å miste vekt og forbrenne kalorier. Trening forbedrer også humøret. Tar prevensjon som Depo Provera kan skape humørsvingninger, så trening kan bidra til å forbedre humøret og kontrollere atferdsendringer.

Ta vitamintilskudd. Vitamintilskudd er viktig for enhver diett. Mange folk kutte ut viktige matvarer for å gå ned i vekt, men å unngå matvarer kan føre til et tap i viktige vitaminer. Tar en god vitamin supplement fra din lokale matbutikk eller vitamin butikken bidrar til å holde nivået av næringsstoffer i kroppen. Disse vitaminene er avgjørende for sunn vekttap.

Hva er behandlingen for Pleuritt Etter hjerteinfarkt?

Hva er behandlingen for Pleuritt Etter hjerteinfarkt?


Enhver medisinsk tilstand, hendelse eller prosedyre utgjør risiko for mulige komplikasjoner. Et hjerteinfarkt er et stort medisinsk hendelse der hjertemuskelen er skadet. Komplikasjoner som følge av kan variere fra relativt ubetydelig til livstruende. Rapid gjenkjennelse og behandlingsmiddel i forebygging av langsiktige følger som et resultat av komplikasjonene. Pleuritt er en av de mange komplikasjoner som kan følge et hjerteinfarkt.

Pleuritt

Å effektivt behandle en komplikasjon, er det nødvendig å forstå årsaken. Pleuritt oppstår når slimhinnen som dekker lungene og brysthulen blir betent. Når et hjerteinfarkt oppstår, slipper den skadede hjertet kjemikalier at kroppens immunsystem ikke gjenkjenner. Derfor instruerer det kroppens "hær" for å bekjempe de stoffene den oppfatter som utenlandske. Den pleura er bare en av de strukturer som kan bli betente som et resultat av overfallet. Symptomer på pleuritt kan omfatte brystsmerter når inhaling og exhaling, kortpustethet, tørrhoste og frysninger og feber.

Betennelse

Siden pleuritt er forårsaket av betennelse, er behandlingen rettet mot å stoppe immunsystemets feilsendt angrep. Dette oppnås ved hjelp av midler som er kjent for å være anti-inflammatorisk. Anti-inflammatoriske legemidler som brukes til å behandle brysthinnebetennelse etter et hjerteinfarkt inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og kortikosteroider. Selv om hver klasse av anti-inflammatoriske medikamenter har en unik virkningsmekanisme, er resultatet det samme. Hver type av medikament har sine fordeler og ulemper.

NSAIDs

NSAID som kan bli anvendt for å behandle pleuritt etter et hjerteinfarkt inkluderer aspirin, ibuprofen og naproksen. NSAIDs er stoffer av valget for å redusere betennelsen ansvarlig for pleuritt. Bivirkningene de forårsaker er langt mindre alvorlige enn de som er forårsaket av andre anti-inflammatoriske medikamenter. I tillegg til å redusere betennelse, de også bidra til å redusere smertene som følger pleuritt. Langvarig bruk av NSAID kan forårsake gastrointestinale plager, magesår og, i noen tilfeller, mage perforering.

Kortikosteroider

Når NSAIDS vise seg å være ineffektive mot pleural betennelse, et kortikosteroid, vanligvis prednison, er foreskrevet. Effektiviteten av prednison som et anti-inflammatorisk er godt dokumentert. Dessverre, kan dens bivirkninger være alvorlige, slik at bruken er reservert for situasjoner der fordelene ved bruken oppveier risikoen. Bivirkninger forbundet med bruk av prednison inkluderer mage irritasjon, søvnløshet, humørsvingninger og hodepine. Langvarig bruk kan føre til vektøkning, væskeretensjon, osteoporose, tynn hud og grå stær. Kortikosteroider kan også forstyrre kroppens evne til å helbrede seg selv etter et hjerteinfarkt.

Colchicine

Colchicine er et stoff som utvinnes fra høsten krokus blomst. Opprinnelig godkjent av FDA for behandling av gikt, har kolkisin vist seg å redusere pleural betennelse som følger noen ganger med hjerteinfarkt. Som kortikosteroider, kolchicin kan gi alvorlige bivirkninger. Muligheten for lever-og nyreskader som et resultat av dette stoffet forbyr bruken med visse individer. Det kan også føre til en midlertidig reduksjon i antall hvite blodlegemer.

Alkohol og humørsvingninger

Mange mennesker liker å slappe av med en blandet drink, et glass vin eller en øl. De fleste ganger, vil en enkelt drink ikke ha for mye av en effekt på noen, men mer enn en vil ha en effekt. For de fleste vil ha et par drinker begynne å endre sin atferd.

Din Mood Før du begynner å drikke

Den slags humør du er i før du begynner å drikke påvirker humøret ditt mens du drikker. Du kan begynne å drikke mens du er i en spesiell stemning, som lykkelig eller trist, og etter et par drinker, kan humøret endre 180 grader. Alkoholens effekter på atferd er uforutsigbar.

Typer av humørsvingninger

Alkohol kan endre en persons normal oppførsel. For noen kan det skape en lykkelig, jovial, morsom og høy-energisk person. For andre kan det gjøre dem stille og mer reservert. Det gjør litt sint. Disse er de farligste drinkers fordi de kan få sint over umerkelige problemer, og deres sinne kan føre til vold. For noen mennesker, kan det føre dem til å bli seksuelt promiskuøse.

Hvorfor alkohol påvirker humørsvingninger

Alkohol påvirker neuronene i hjernen. Når alkohol blir introdusert inn i systemet ditt, går den gjennom magen og må fordøyes. Hvis du har spist et måltid før drikking, vil det ta lengre tid for alkohol for å komme til hjernen fordi de fleste av absorpsjonen av alkohol er gjennom tarmen. Hvis du ikke har spist, kan alkoholen komme inn i blodstrømmen mye raskere og gå rett til hjernen. Alkohol endrer måten dine nevroner svare på kjemikalier i hjernen, som er det som skaper en forskjell i normal atferd.

Hvordan unngå humørsvingninger

Mennesker utsatt for alvorlige humørsvingninger når man drikker alkohol bør bli gjort oppmerksom på det. Hvis du er kjent for å komme inn i en spesiell stemning når man drikker, spesielt hvis du opplever sinne, depresjon eller promiskuitet, bør du begrense deg. Hvis du viser noen type stemning som ikke er hyggelig å være rundt, eller skremmende for andre, så bør du drikke mer forsiktig eller ikke i det hele tatt. For å unngå problemer med humørsvingninger, sette grenser for deg selv som bare tillater deg selv en drink i en viss tidsramme eller en hver par timer. Drikk drikker sakte og planlegger å spise et godt måltid før du begynner å drikke.

Hvordan overvåke din drikking Behaviors

For å forstå mer tydelig hvordan du oppfører deg, og hva slags stemninger du vanligvis vise mens du drikker, kan det være best å ha noen å overvåke din atferd når du drikker. Be ham snakke med deg etter en natt med drikking og prøve å være et åpent sinn om sine observasjoner. Hvis han føler du er en humørsyk drikker, eller kanskje har et problem med å drikke, kan det være på tide å slutte å drikke eller få profesjonell hjelp til å slutte.

Naturlig rettsmidler for humørsvingninger og depresjon

Alle får blues fra tid til annen, og humørsvingninger kan være forårsaket av normale hormonsvingninger som menstruasjonssyklusen. Alvorlige tilfeller av depresjon eller voldsomme humørsvingninger kan kreve psykiatrisk behandling, og bør tas opp av en profesjonell. For milde tilfeller, derimot, eller for pasienter på jakt etter alternative måter å hjelpe opprettholde emosjonell likevekt, en rekke naturlige rettsmidler er tilgjengelige.

Høye Karbohydrater

Mat med mye karbohydrater bidrar til å produsere serotonin, et signalstoff med en nøkkel link til humørsvingninger og depresjon. En diett full av sunne karbohydrater som bønner, mais, fiberrikt korn og poteter skal hjelpe til med å balansere hjernens kjemi.

Mindre sukker og koffein

Koffeinholdige drikker agitere nervesystemet, som gjør sukkerholdig snacks som kake eller godteri barer. Prøv å permittere slike godbiter eller begrense dem til bare en og annen å hjelpe nå og da.

Trening

Sunn trening bidrar til å skape endorfiner, som bekjemper depresjon og hjelpe deg å føle deg bedre. Adopter en vanlig diett av trening, eller prøve yoga eller meditasjon teknikker.

Johannesurt

Johannesurt er en vanlig homeopatisk middel som inneholder hyperforin og hypericin. De kan ha en betydelig innvirkning på depresjon.

Hold deg unna narkotika

Unngå trangen til å "selvmedisinere" med narkotika eller alkohol. De tilbyr bare midlertidig pusterom i beste fall, og ofte gjøre problemet mye verre.

Oppsøk Therapy

Profesjonelle terapeuter kan bidra til å identifisere de underliggende årsakene til humørsvingninger eller depresjon, og lære deg sunnere måter å reagere på negative følelser. De kan ofte gjøre det uten å ty til medisiner, hvis det er det du ønsker.

Hvorfor kvinner mister sexlysten etter overgangsalderen?

Menopause er den tiden av en kvinnes liv når hennes s eggstokkene slutter å produsere egg eller egg og perioder bli sjeldnere og til slutt slutte å skje. Med overgangsalderen kommer avtagende produksjon av hormoner som påvirker sexlysten. Menopause er en naturlig forekomst i livet til en kvinne, samt tap av sexlyst i forbindelse med nedgangen i hormoner.

Symptomer

Endringene i kroppen til en kvinne som kommer som et resultat av angrep av menopause er mange. Mens noen symptomer på overgangsalder er hyggelig, for eksempel opphør av menstruasjonssyklusen, andre symptomer er ganske irriterende. Symptomer på overgangsalder inkluderer: tap av sexlyst, hukommelsestap, tørrhet i skjeden, vektøkning, inkontinens, hetetokter, hjertebank, og humørsvingninger. Depresjon er en annen ubehagelig symptom på overgangsalder.

Årsaker

Årsakene til at kvinner mistet sin sexlyst etter overgangsalder er fordi ulike hormoner som produseres under menstruasjon ikke lenger blir skapt inne i kvinnens kropp. Østrogen, hormonet som forårsaker høyere følsomhet for berøring og stimulering under seksuell aktivitet, opphører å bli produsert så mye som det var under menstruasjon. Hormonet som holder sexlysten høy, progesteron, også erfaringer redusert produksjon etter menopause. I tillegg til testosteron hormon som øker sexlysten og fører til at kvinnens skjede blir våt når vekket også opphører å være produserer som det var før overgangsalderen. Kombinasjonen av redusert produksjon av disse tre hormoner er det som forårsaker tap av en kvinnes sexlyst etter overgangsalder.

Behandling

Hormon erstatning terapi kan gis for å bekjempe nedgang på sexlyst som resulterer som en naturlig symptom på overgangsalder. Østrogen kosttilskudd kan tas, men legene anbefaler at mange hormon erstatning terapi bør gjøres i forbindelse med andre hormon erstatning terapi for å forhindre bivirkninger som kreft, hjerteinfarkt, slag og blodpropp.

Andre rettsmidler

Ytterligere rettsmidler for tap av sexlyst opplevd etter overgangsalderen kan gjøres uten medisiner. Naturlig kosttilskudd kan hjelpe noen kvinner, mens andre kvinner arbeider med å styrke sine intime relasjoner for å bringe tilbake gnist av en sunn sexlyst. Siden overgangsalderen ofte oppstår i pensjonisttilværelse år av en kvinnes liv, mange par bekjempe de negative virkningene av overgangsalderen på sexlysten ved venturing ut på romantisk get-aways.

Betraktninger

Det er vanlig for kvinner å oppleve en lavere sexlyst når de går gjennom overgangsalderen; så det er verken en sykdom eller en grunn til panikk. Hormonbehandling er unødvendig for fortsatt helse, men effektivt kan bekjempe en redusert sexlyst. En lege vil foreskrive et hormon erstatning tilpasset den enkelte pasient basert på hennes medisinske historie.

Øvelser du kan gjøre etter en C-seksjon

Utvinne fra en stor operasjon og å ta vare på en baby er mer enn nok til å skyve noen tanker av trening etter en C-delen fra sinnet ditt. Men trening og aktivitet kan hjelpe helbredelsesprosessen ved å øke blodsirkulasjonen og kan også hjelpe moderate humørsvingninger. Bare følge noen retningslinjer når du har OK fra din lege.

The First Day

Innen en dag av C-seksjonen dine helsepersonell vil be deg om å få opp å gå. Denne første turen er det vanskeligste, men det vil bedre blodsirkulasjonen, noe som igjen bidrar til å hindre blodpropp fra forming. Walking også forbedrer fordøyelsen og reduserer muskelstivhet.

Den Frahm J. Hutzel Hospital Fysioterapi departementets Post-keisersnitt Program understreker viktigheten av dype pust innen de første 24 timer etter operasjonen.

Samtidig som den støtter din snittet med en pute eller hendene, trekk pusten langsomt og dypt slik at luften utvider seg i lungene dine så langt som mulig. Du skal føle brystet utvide føler at magen din er fylt med luft. Så sakte slippe ut all luft ut så lungene er tomme og brystet og magen musklene er kontrahert.

Den første uken

I de første dagene kan du også gjenoppta bekkenbunnsøvelser. Bekkenbunnstrening, også kjent som Kegel sin Øvelser, er utført av entreprenør bekken musklene som om du er å stoppe flyten av urin. Hold i fem sekunder, slipp og gjenta. Kegel er øvelser som kan gjøres flere ganger i løpet av dagen.

Innen noen få dager, kan du også legge til noen noen enkle kjernestyrkeøvelser til rutine. Her er noen forslag:

Bekken vipper: Ligg på ryggen med knærne bøyd og føttene flatt på gulvet eller sengen. Flate korsryggen ned i gulvet og stram rumpe. Hold i tre til fem sekunder.

Leg lysbilder: Ligg på ryggen med ett ben bøyd, holde foten flatt på gulvet eller sengen. Skyv
andre beinet opp og ned mens du holder den bøyde ben fortsatt og korsryggen flatt. Gjenta dette 5 til 10 ganger for hvert ben.

De neste trinnene

En uke til 10 dager post-op, hvis du er godt i gang uten for mye ubehag, avvikle pusteøvelser og legge disse øvelsene:

Hode sit-ups: Kryss over magen hendene, og trekke magemusklene sammen mot navlen. Løft hodet mens han ledet med haken. Hold i tre sekunder og gjenta 5 til 10 ganger.

Bekken rocking: Ligg på ryggen og bøy knærne. Holde føttene og skuldrene flat. Hold knærne sammen, deretter rulle dem fra den ene siden til den andre. Føttene skal bo på samme sted som knærne rulle fra side til side. Gjenta 5 til 10 ganger.

"Cat:" Kom ned på hender og knær og trekk magen opp og bøy ryggen. Hold denne posisjonen 04:57 sekunder. Gjenta 5 til 10 ganger.

På dette punktet kan du også begynne å gå. Når været tillater det, ta babyen sammen i vognen. Mens du får din trening du også kan tilbringe en hyggelig tid med babyen. Som du gjenvinne styrke, kan du øke lengden, tempo eller antall turer.

Trening er bra for deg, men tar seg ikke å presse deg selv for fort eller for langt. Kroppen din trenger tid til å gro, og du trenger tid til å tilpasse seg den nye rollen som mor.

Graviditet og humørsvingninger

Humørsvingninger kan virke som en typisk del av svangerskapet, men det betyr ikke at du må sette opp med dem. Disse følelsesmessige omveltninger generelt topp mellom sjette og tiende svangerskapsuke og dukke opp igjen i tredje trimester. Forstå hvorfor dine følelser synes ute av kontroll og lære å tøyle dem kan hjelpe deg med å nyte svangerskapet mer.

Årsaker

Hormonelle endringer kan føre til dine følelser til å endre seg drastisk, spesielt i første trimester. Hvis du vanligvis opplever humørsvingninger før du får mensen, kan humørsvingninger under graviditeten bli enda mer uttalt. Dine følelser om å ha en baby også spille en rolle i din følelsesmessige tilstand. Selv om svangerskapet var planlagt, kan du finne deg selv å bry deg om økonomi, babyens helse eller dine foreldre ferdigheter, som kan gjøre humøret svinger mer alvorlig. Du kan også føle seg overveldet eller stresset om de fysiske endringene som skjer i kroppen din. Bekymringer om ditt utseende og arbeider med fysiske symptomer som halsbrann eller tretthet kan overvelde deg og skape ekstra stress.

Diett

Spise riktig kan hjelpe deg å få kontroll over dine følelser og minimere humørsvingninger. Spis mindre måltider og snacks seks ganger i løpet av dagen for å hindre at blodsukkeret faller, noe som kan ha en negativ innvirkning på humøret. Protein og komplekse karbohydrater, som hel-hvete pasta eller brun ris, bidra til å opprettholde blodsukkernivået. Unngå eller begrense koffein og sukker, da disse stoffene kan bidra til humørsvingninger. Sukker fører til at blodsukkeret til å falle betydelig etter kort pigg, mens koffein forbruk kan føre til irritabilitet. Matvarer med omega-3 fettsyrer, som for eksempel valnøtter og beriket egg, kan også bidra til å holde humøret stabilt samtidig som det gir viktige næringsstoffer for å hjelpe babyens hjerne vokser. Med fokus på å spise sunn mat kan også hjelpe deg til å føle deg godt om deg selv.

Livsstil endringer

Utøve daglig for å dra nytte av utgivelsen av endorfiner, eller hjernen kjemikalier, som kan gi humøret et betydelig løft. Ta kontakt med din lege for å finne ut hvilke typer oppgaver er trygt for deg å gjøre under svangerskapet. Gi deg selv tid til å hvile og sørge for at du får nok søvn, da trøtthet kan høyne dine humørsvingninger. Lær hvordan å håndtere stress ved å ta en meditasjon eller graviditet yoga class. Snakk med andre, spesielt partneren din, om hvordan du føler deg i stedet for å holde dine følelser flaske opp. Dele dine følelser vil hjelpe partneren din forstår hva du går igjennom, slik at han kan gi deg den støtten du trenger. Ta deg tid til å styrke ditt forhold til partneren din ved å gå på ferie eller gå ut en gang i uken. En anstrengt forhold vil bare bli verre over tid og føre til mer stress.

Thyroid Problemer

En mangel på hormonet tyroksin, eller hypotyreose, kan være årsaken til dine humørsvingninger. Symptomer på denne tilstanden omfatter vanlige graviditet tegn som depresjon, vektøkning og hovne føtter, noe som gjør det lett å overse. Hypotyreose krever behandling for å hindre komplikasjoner under svangerskapet. Hypertyreose, forårsaket av for mye tyroksin, forekommer sjelden i svangerskapet, men kan også føre til problemer for vordende mødre. Symptomer inkluderer angst, irritabilitet, tretthet og følsomhet for varme, noe som er ofte sett hos gravide kvinner. La din utøveren vet om du noen gang har blitt diagnostisert med en skjoldbrusk lidelse i det siste, selv om du ikke lenger trenger medisiner for det. Hvis du tror du kan ha en skjoldbrusk problem, kan legen din ta en blodprøve for å finne ut sikkert.

Advarsel

Humørsvingninger som varer mer enn to uker uten noen tegn til forbedring kan indikere en mer alvorlig tilstand. Depresjon, en angstlidelse eller bipolar lidelse kan være årsaken til dine ustabile stemninger. Søk profesjonell hjelp fra en mental helse rådgiveren etter la din lege vite om dine humørsvingninger. Din emosjonelle helse kan ha en direkte innvirkning på babyens fysiske helse. Stress og ukontrollerte følelser øke sjansene for lider av fødselsdepresjon eller opplever tidlig fødsel.

Vil håret vokse tilbake etter bulimi?

Vil håret vokse tilbake etter bulimi?


Hver dag er gjennomsnittlig tap av hår per person 50 til 100 tråder, ifølge Alle 4 Natural Health. Når en person mister raskt store mengder hår som overstiger den naturlige vekstraten, skallethet og fortynning av håret kan utvikle. En av flere grunner til å miste håret i et hurtig tempo er underernæring, noe som kan være forårsaket av en spiseforstyrrelse, kjent som bulimi.

Bulimi

Folk som har bulimi engasjere seg i en farlig syklus av overspising og renselse eller faste og over-trener. Tegn på at en person kan ha bulimi inkluderer spise ukontrollert, sletting, strenge slanking, fasting, kraftig mosjon, blodig oppkast, humørsvingninger, hovne kjertler i nakken og ansiktet, halsbrann, oppblåsthet, sår hals, dårlig fordøyelse, forstoppelse, svakhet, uberegnelig perioder , håravfall og blodskutte øyne, melder mammas Health.

Årsaker til Håravfall

Håret syklus av vekst er skadet av bulimi, på grunn av sult, mage misdannelser eller redusert viktig organ ytelse, melder The Trichological Society. Bulimi midlertidig forstyrrer syklus av hårvekst ved å hoppe forbi anagen (hår re-vekst) rett til telogen (hårtap). Hvis ikke behandles riktig for bulimi, vil håravfall fortsette og muligens forverres.

Behandlinger for bulimi

For å behandle personer som er diagnostisert med bulimi og gjenvinne et normalt hår, kan en kombinasjon av metoder være mest effektive. Antidepressiva og psykoterapi er anbefalt for pasienter med bulimi. Hvis noen har vært plaget av bulimi i lang tid og det har negativt påvirket kroppen, deretter medisinsk behandling og ernæringsterapi er også anbefales. Avhengig av alvorligheten av sykdommen, kan noen engang trenger å være innlagt på sykehus. Bulimi, selv etter vellykket behandling kan fremdeles overflaten senere i livet. Det er en anses å være en kronisk tilstand, sier Mayo Clinic, og lære å være positive, skape sunne relasjoner og være i stand til å takle stress kan bidra til å redusere sjansene for bulimi tilbakevendende.

Hair-Gjengroing

Skaden påført en persons kropp ved spiseforstyrrelse, spesielt når det gjelder hårtap, er ikke uopprettelig. Når spiseforstyrrelse er under kontroll og erstattet av et sunt kosthold, returnerer hår vanligvis på egen hånd, opplyser Dr. Pistone.com. Alle leger forskjellig og i et annet tempo. Gjenvekst kan variere fra noen måneder til et par år, avhengig av personen.

Hair Re-vekst Behandlinger

Det finnes metoder som vil hjelpe forenkle prosessen med hår re-vekst. Spirulina og Chlorella gir protein og næringsstoffer som er nødvendig for hår re-vekst. Eterisk olje hodebunnsmassasje kan bidra til å stimulere hårvekst, ved å øke blodtilførsel og oksygen til de skadede områdene. Energi og næringsstoffer levert av oljen kan bidra til å stimulere den sovende hårsekkene.

Menopause etter 40

Menopause etter 40


Menopause er scenen i en kvinnes liv som signaliserer slutten på hennes reproduktive år. Frem til dette tidspunktet, nivåer av hormonet østrogen, som er ansvarlig for riktig eggstokkene funksjon, begynner å avta. Denne gradvise nedgangen fører til menstruasjonssyklusen å bli uregelmessig, og deretter slutte helt. Denne overgangen skjer vanligvis hos kvinner i 40-årene eller 50-tallet, men i spesielle tilfeller kan det skje før; dette kalles prematur menopause. Tidlig overgangsalder oppstår vanligvis på grunn av eggstokkene blir fjernet i løpet av et kirurgisk inngrep, kromosomavvik ved fødselen, eller genetikk. Men menopause vanligvis oppstår etter 40.

Stadier av overgangsalder

Det er tre stadier av overgangsalderen; perimenopause, overgangsalder, og etter overgangsalderen. Perimenopause er overgangen scenen, som forekommer to til åtte år før utbruddet av overgangsalder. I denne fasen, kvinner fortsatt menstruere, men menstruasjonssyklus er svært uregelmessig. Med hensyn til å senke nivåene av østrogen, kan syklusen bli tyngre eller lettere, lengre eller kortere i varighet, eller sporadisk. Under perimenopause, kan en kvinne fortsatt bli gravid. Mellom 45 og 55, begynner overgangsalder. Under overgangsalderen, nivåene av østrogen er fortsatt på tilbakegang, og menstruasjonssyklusen blir lysere, mer sporadisk, eller stopper helt. På dette stadiet, kan du begynne å føle klassiske symptomer på overgangsalder, forårsaket av uregelmessig østrogen nivå. Post-menopause begynner når du har gått 12 måneder uten menstruasjon. Dette er den siste fasen av overgangsalder.

Symptomer på overgangsalder

Kvinner i etapper så tidlig som perimenopause kan begynne å føle symptomer forbundet med overgangsalderen. Disse symptomene inkluderer hetetokter, humørsvingninger, nattesvette, søvnløshet, hjerte pounding eller racing, irritabilitet, vaginal tørrhet, redusert seksuell lyst, og urininkontinens. Noen kvinner opplever også at de blør veldig lett (spotting), etter samleie; dette kan være ledsaget med, svie, kløe og svie. Dette skyldes vaginal tørrhet forårsaket av fall i østrogen, som østrogen er ansvarlig for produksjonen av vaginal smøring.

Symptom Relief

For uregelmessig menstruasjonsblødning under perimenopause, lavdoserte p-piller er en vanlig behandling. Disse low-dose piller inneholder en liten mengde av østrogen, som er akkurat nok til å fylle opp hva som mangler. Påfyll av dette nivået, bidrar til å lindre symptomer som hetetokter og humørsvingninger i tillegg. For kvinner som er overgangsalderen eller etter menopausen, er hormonbehandling (HRT) en generell behandling for symptomer forbundet med overgangsalderen. Hormonbehandling, fungerer veldig mye på samme måte som lavdose p-piller gjøre for perimenopausal kvinner, forårsaker nivåene av østrogen for å regulere. Dette bidrar til å avverge noen av symptomene på overgangsalder. I tillegg til å erstatte østrogen, kan en liten dose av progesteron hjelpe hos kvinner som ikke har hatt en hysterektomi (operasjon for å fjerne reproduktive organer); dette kalles kombinert HRT. Det er risiko forbundet med å ta HRT, som inkluderer, brystkreft, bryst vekster, hjertesykdom, hjerteinfarkt, hjerneslag og blodpropp.

Økt risiko

Osteoporose og koronar hjertesykdom risiko er oppvokst i overgangsalder. På grunn av nedgangen i østrogen, kan bein blir tynne eller taper tetthet, kan dette danne en sykdom som kalles osteoporose. Med osteoporose, bein blir miste tetthet, forårsaker dem til å bli sprø, og brudd enkelt. For å forhindre denne tilstanden, bør du ta et kalsiumtilskudd sammen med vitamin D for å redusere risikoen. En beintetthet eksamen vil være i stand til å vise tidlige tegn på denne tilstanden. Koronar hjertesykdom er en tilstand som fører til at blodårene til å hovne opp, noe som fører til redusert blod og oksygen til hjertet. Plakk og fett buildup, er de vanlige triggere for dette. Dette skjer på grunn av endringer i kolesterolnivået forårsaket av overgangsalderen. Spise en diett som er lavt kolesterol og mettet fett, kan bidra til å redusere denne risikoen.

Advarsler

Det er veldig vanlig å oppleve blødninger i overgangsalder. Denne blødningen kan være lys i volum; og rosa, rød eller brun i fargen. Enhver forekomst av blødning i overgangsalderen er imidlertid ikke normalt og må sjekkes opp med din lege. Foruten den liten blødning på grunn av vaginal tørrhet, blødning kan også indikere, livmor polypper, atrofi av livmor (overvekst av livmorvevet), og i sjeldne tilfeller eggstokkreft, livmorhals eller livmorkreft.

Naturlige måter å hjelpe til med humørsvingninger

Humørsvingninger kan utløses av nærings-mangel, hormon ubalanse og mange andre faktorer. Og, mens humørsvingninger er vanlig, kan de være forstyrrende for dagliglivet. Skape den rette ernæringsmessig balanse for en aktiv livsstil kan ha en positiv innvirkning på humøret. I tillegg er det flere urte og kosttilskudd som kan hjelpe hjernen produserer kjemikalier den trenger for optimal funksjon.

Ernæring

Å finne den rette ernæringsmessig balanse er et viktig skritt i å kontrollere og redusere humørsvingninger. Ifølge Rebecca K. Kirby, MD, MS, RD, hel og naturlig mat frigjøre næringsstoffer saktere enn raffinerte og sukkerholdige matvarer. Dette gjør at hjernen til å fortsette å bruke næring fra måltidet i flere timer etter at du spiser. Å spise sukkerholdige og stivelsesrik raffinerte matvarer har en tendens til å gi hjernen et plutselig utbrudd av energi, men som det ikke er bærekraftig, følger en krasj snart. Andre humør avstabiliseringsmidler du sannsynligvis vil møte i løpet av dagen er koffein, alkohol og søtsaker. Det første trinnet i å finne optimal ernæringsmessig balanse er bevissthet, hvis du er klar over hvordan enkelte matvarer påvirker humøret, over tid kan du luke ut de skyldige og skreddersy kostholdet ditt til å passe dine behov.

Trening

Å være aktiv er like viktig som næring når du forsøker å regulere og redusere plutselige humørsvingninger. Ifølge Mayo Clinic, kan trene stimulere produksjon og utslipp av kjemikalier i hjernen. Får regelmessig mosjon kan hjelpe hjernen til å produsere og frigjøre kjemikalier den trenger for å forbli i en stabil sunn tilstand. Trening fungerer også som en stress reduksjon verktøyet. Etter en lang dag når du føler deg trøtt og utslitt, kan en rask spasertur eller kjøre bedre energi og humør samtidig drar nytte fysisk helse og utseende.

Kosttilskudd

En sunn balanse i kosthold og trening kan gi kroppen og hjernen verktøy og stimulering den trenger for riktig sunn funksjon. I tillegg er det flere ernæringsmessige og urte kosttilskudd på markedet som kan hjelpe deg å kontrollere og regulere humøret. Johannesurt er den mest brukte urte behandling for humørsvingninger og depresjon. Det kan bli funnet som et skjær, kapsel eller te, eller du kan samle eller kjøpe fersk eller tørket plante og lage en te av blomstene. Johannesurt kan stimulere hjernen evne til å produsere serotonin, et kjemikalie som regulerer og forbedrer humøret, ifølge University of Maryland Medical Center. Aminosyren, 5-hydroxytryptophan (5-HTP), kan bidra til å stabilisere og forbedre humørsvingninger ved å gi de kjemikalier og næringsstoffer som hjernen trenger for å lage serotonin. Hjernen bruker tryptofan, et kjemisk avledet fra matvarer, for å gjøre 5-HTP. Den 5-HTP blir deretter brukt til å lage serotonin. Tar en 5-HTP aminosyre supplement kan bidra til å gi hjernen med de verktøyene den trenger for å produsere viktige stemningsstabiliserende kjemikalier. The University of Maryland Medical Center anbefaler å ta 50 mg av 5-HTP tilskudd opp til tre ganger om dagen.

Recovery etter et slag

Recovery etter et slag


Slag lider kan utvikle midlertidige eller permanente funksjonshemminger etter medisinsk krise. Men selv når utvinning ikke kan gjenopprette alle tapte evner, pasientene er ofte i stand til å vende tilbake til et normalt, aktivt liv.

Mål

Hovedprioriteten for restitusjon etter et slag er å gjenopprette pasientens helse så mye som mulig, slik at hun kan fungere uavhengig av hverandre. Som et resultat, fokuserer rehabilitering vanligvis på re-undervisning pasienten ferdigheter hun har helt eller delvis tapt, som å gå.

Komplikasjoner som krever Recovery

Strokes kan føre til vanskeligheter med å svelge eller snakke, en manglende evne til å fullføre daglige oppgaver som dressing, hukommelsestap, smerter, problemer med å forstå begreper, redusert muskelkontroll og sosiale vansker.

Recovery Lengde

Den nødvendige tid for utvinning avhenger av mengden av hjerneskader og alvorlighetsgraden av beslektede symptomer. For eksempel, hvis legehjelp skjer raskt, kan følge funksjonshemminger være forbigående og trenger mindre rehabilitering. Permanente funksjonshemninger krever lengre og mer intens rehabilitering.

Deknings bivirkninger

Utvinne fra et hjerneslag er mentalt krevende, som kan produsere nedsatt sexlyst, humørsvingninger og følelser av apati, depresjon, frustrasjon og hjelpeløshet.

Tilrettelegging for Recovery

Fysisk og emosjonell støtte og hjelp fra andre, for eksempel familiemedlemmer og venner, er viktig under utvinning. Pasienter som er motiverte og takle motgang godt er også en fordel.