Digidexo.com

prostata biopsi

Prostata Biopsi Prosedyrer

Prostatakreft er den nest vanligste formen for kreft hos amerikanske menn, med nydiagnostiserte tilfeller topping 190.000 hvert år. Mens en prostata kreft diagnose kan være svært skremmende, overlevelse for sykdommen er faktisk ganske høy. Riktig påvisning er en nøkkelkomponent i å oppnå slike behandlingsresultatene, og prostata biopsi er den definitive metode for å oppnå nøyaktige testresultater.

Foreløpige Testing

Vanligvis en urolog, eller spesialist i menns urin og kjønnsorganer, vil utføre en biopsi. Han kan utføre en digital endetarms eksamen, eller en spesiell blodprøve som vil måle tilstedeværelsen av prostata-spesifikt antigen (PSA); økt mengder av disse antigenene er indikatorer for kreft. Hvis den digitale eksamen avslører klumper på prostata, eller hvis PSA er forhøyet, han vil planlegge en biopsi for å direkte teste for tilstedeværelse av prostatakreft.

Forberedelse til Biopsi

Før en prostata biopsi, er det visse forberedelser du bør ta. Omtrent en uke før prosedyren, må du slutte å ta eventuelle ikke-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medisiner som ibuprofen eller acetylsalisylsyre. I tillegg bør du slutte å ta warfarin (Coumadin), eller hvilken som helst annen forbindelse som påvirker blodlevring. Din urolog kan også be deg om å slutte urte kosttilskudd.

På grunn av beskaffenheten av prosedyren, er infeksjonsrisiko fra avføring en bekymring, og urologen kan be deg om å utføre en hjemme klyster dagen for biopsi. Han kan også ha du tar antibiotika for å ytterligere redusere infeksjon mulighetene.

Som antydet i forrige avsnitt, er det sannsynlig urologen vil utføre en transrectal biopsi, ved hjelp av en spesiell nål til å passere rett gjennom veggen av endetarmen din. I noen tilfeller kan han foretrekker å få tilgang til prostata gjennom perineum (kjødet mellom pungen og anus) eller urinrøret (via tuppen av penis).

Den Biopsi

Hvis din urolog utfører en transrectal biopsi, vil han ha du ligger i et tilbaketrukket posisjon til å gi ham riktig tilgang. Han vil da rense stedet av biopsi og bruke en aktuell numbing agent. Før du starter selve biopsi, vil han sette inn en bildeenhet inn i rektum som vil tillate ham å få en ultralyd bilde av prostata. Når han ser nøyaktig hvordan prostata er plassert, vil han begynne biopsi.

Ved hjelp av en tynn, hul fjærbelastet pinne, vil han presse gjennom endetarmen veggen til prostata. Når han har nådd prostata, vil han bruke den fjær lasting mekanisme for å ta 10 til 12 små vevsprøver. Det er sannsynlig at du vil føle en viss grad av smerte for hver injeksjon. Hele prosedyren varer typisk ikke mer enn 30 minutter.

Aftermath

I kjølvannet av biopsi kan du oppleve noen felles midlertidig etter effekter, inkludert svak rektal blødning, sårhet, og blod i urinen, avføring eller sæd. Ta kontakt med din urolog for fullstendige ettervern retningslinjer, inkludert måter å overvåke potensielle tegn på mer varig eller mer alvorlige komplikasjoner.

Hvor lenge å vente for en Second Prostata Biopsi

Hvor lenge å vente for en Second Prostata Biopsi


Prostata biopsi er en vev-prøvetaking prosedyre utviklet for å oppdage potensielt kreft forandringer i prostata. Resultatene av denne prosedyren er vanligvis vurdert av en spesialist som kalles en patolog, som kan finne eventuelle endringer og bestemme deres langsiktige betydning. I noen tilfeller kan resultatene av en innledende biopsi ikke være klar, noe som indikerer behovet for en oppfølgings prosedyren i løpet av de neste flere måneder.

Forstå Prostata Biopsi

En prostatabiopsi er vanligvis utført med en tynn, hul nål som er ført gjennom veggen av endetarmen til prostatakjertelen. Når nålen er på plass, en fjærbelastet mekanisme inni den stuper den inn i prostata, fangst små sylindere av vevet inne nålen interiør. Avhengig av legens preferanser, kan det tas prøver fra stedet av mistenkte problemer, eller fra områder gjennom prostata. Typisk blir 10 til 12 prøver oppsamlet i løpet av en enkelt prosedyre.

Forhold som fører til en Second Biopsi

Ifølge American Cancer Society, kan resultatet av en prostata biopsi avsløre endringer i prostata celler som ikke er klart kreft, men er også åpenbart ikke normalt. Hvis patologen finner disse typer celler, vil han merke dem "mistenkelig", og undersøke saken nærmere.

Avhengig av deres fysiske egenskaper, vil mistenkelig prostata celler vanligvis faller inn under en av to hovedkategorier. Hvis cellene viser tegn på en tilstand som kalles prostata intraepitelial neoplasi (PIN), vil de se unormal, men vil ikke vise åpenbare vekstmønstre som de finner i ekte kreftceller. Patologer ofte plasserer PIN celle funn i to separate kategorier. Hvis du utvikler lavgradig PIN, er det ingen klar indikasjon på at du vil utvikle prostatakreft på et senere tidspunkt. Men hvis PIN-koden er høy klasse, det er omtrent en 20 til 30 prosent sjanse for at du allerede har kreft eller annet sted inne i prostata. I slike tilfeller er det en god sjanse vil legen anbefale en oppfølging biopsi. Sjansene for en slik anbefaling økning hvis ditt første biopsi bare tatt prøver fra en del av prostata.

Dine Prøver kan også viser tegn på en annen tilstand som kalles atypisk liten acinar spredning (ASAP). Hvis dette er tilfelle, vil en del av cellene i prostata viser ganske tydelige tegn på kreft. Imidlertid vil antall celler med disse tegn typisk være for liten til å tilfredsstille standardene for en kreftdiagnose. Likevel, hvis du har ASAP, det er omtrent en 40 til 50 prosent sjanse for at du allerede har prostatakreft.

Planlegge en oppfølging Prosedyre

Ifølge Mayo Clinic, er oppfølging prostatabiopsier vanligvis organisert innen tre til seks måneder etter den opprinnelige prosedyren. Konsultere legen din for å lære mer om den potensielle tidsramme for andre biopsi.

Prostata Biopsi Komplikasjoner

Prostata er en valnøtt-sized kjertel som produserer væske for å hjelpe transport sperm hos menn. En prostata biopsi innebærer å sette inn en nål inn i prostata å skaffe vevsprøver. Prosedyren blir utført ved en urologens og er relativt trygt. Imidlertid kan fremgangsmåten føre til komplikasjoner.

Grunner for en Biopsi

Prostatakreft er den mest diagnostisert kreft hos menn, ifølge radiologyinfo.org. Hvis en innledende test, for eksempel en prostata-spesifikt antigen blodprøve eller digital endetarms eksamen, indikerer muligheten for kreft, vil legen din vil at du skal ha en biopsi.

Infeksjon

Ifølge Mayo Clinic, er infeksjon den vanligste komplikasjonen av en prostata biopsi. I tillegg til infeksjon i prostata, kan biopsi prosedyre også forårsake en urinveisinfeksjon i sjeldne tilfeller.

Blødning

Blødning på biopsi nettstedet er vanlig etter inngrepet, og opp til halvparten av menn også merke blod i sæden. The Mayo Clinic sier begge disse situasjonene er normalt og ingen grunn til bekymring dersom blødningen er tung.

Urinretensjon

Noen menn kan ha problemer med vannlating etter en prostatabiopsi. Dette er vanligvis en mindre komplikasjon som løser seg selv; men i sjeldne tilfeller kan det være alvorlig nok til å kreve et kateter.

Smerte

For å få tilgang til prostata, må legen gå inn enten gjennom endetarmen eller mindre vanlig, gjennom penis eller perineum. Dette kan medføre en svak smerte under inngrepet og sårhet etterpå. Dette er ikke grunn til bekymring dersom smerten er alvorlig.

Advarsel

The Mayo Clinic anbefaler at du bør ringe legen din umiddelbart hvis du opplever noen av følgende etter en prostatabiopsi: sterke smerter; tung, langvarig blødning; feber; vanskeligheter eller smerter vannlating; eller utflod fra penis.

Prostata Biopsi Forberedelse

En nål biopsi av prostata, i hvilket vev er fjernet for å sjekke for kreft, kan føre til engstelse og angst. En biopsi, er imidlertid den eneste måten har det medisinske feltet for å diagnostisere kreft i prostata effektivt. Ifølge 2001 California Cancer Journal for Klinikere, er rundt 200.000 tilfeller av prostatakreft diagnostisert i USA hvert år, og 32.000 mennesker dør av sykdommen årlig. Det er ingen fordel å forsinke en biopsi hvis medisinsk indisert.

Når en Biopsi er Indikert

Den amerikanske Urologiske Association anbefaler at de fleste menn begynner prostatakreft screening ved 50 år med en prostata-spesifikt antigen nivå (PSA) test, kombinert med en digital endetarms eksamen (DRE). PSA er et protein produsert av prostatakjertelen, og er forbundet med prostatakreft når den stiger over et visst nivå. En abnormitet i en av disse testene kan berettige en biopsi.

Tidlige Biopsi

Før PSA-test, ble prostatakreft vanligvis mistenkt ved en unormal DRE, eller etter avanserte symptomer dukket opp, slik som skjelettsmerter. Utføres under generell anestesi, ble tidlig biopsier guidet av fingerberøring. Legen ville sette en nål utstyrt med et par skjæreblader inn i mistenkelige området av prostatakjertelen og fjern 02:59 vev kjerner, hver måler en tomme lang.

Nåværende Biopsi Prosedyre

I dag er transrectal ultralyd (TRUS) guidet prostatabiopsi brukes. Det er et avbildningsteknikk hvor prostatakjertelen er undersøkt av en ultralyd-probe innsatt i rektum. Den fjærbelastet, håndholdt biopsi pistol fyrer av en hul 18-gauge nål inn i prostatakjertelen, så sender umiddelbart en kappe å skjære av og samle en kjerne av prostatavevet. Vanligvis, 10 til 12 kjerneprøver, 12 til 15 mm lang, er tilstrekkelig.

Forberedelse

En biopsi er vanligvis utføres i en urolog kontor eller noen ganger i en røntgenavdelingen. En pasient kan bli bedt om å ta en Fleet klyster og et bredt spekter antibiotika som ciprofloksacin (Cipro) umiddelbart før prosedyren. I tillegg kan du bli bedt om å slutte inntak av aspirin, til eventuelle anti-inflammatoriske medisiner, warfarin (Coumadin), urte kosttilskudd, samt vitamin E en uke før biopsi minimere blødning.

Pasienter som normalt følger et kraftig antibiotika diett før tannbehandling bør følge samme diett før en prostatabiopsi.

Test

Testen innebærer i seg selv omtrent 15 minutter for ultralydevaluering, pluss 10 minutter for å hente vev kjerneprøver. Hvis en lokalbedøvelse administreres, har tenkt på en annen 10 minutter for at den skal tre i kraft.

Du vil normalt bli bedt om å ligge på siden i en løs fosterstilling. Ultralydproben, ca 2-3 inches lang, vil bli satt forsiktig inn i rektum. Ubehag fra nålene er flyktig, og du skal føle minimal smerte. Etter at kjerneprøvene blir oppnådd, vil de bli sendt til en patolog for evaluering.

Prostata Biopsi Prep Prosedyrer

En biopsi av prostata er en vanlig medisinsk prosedyre gjøres for å bestemme helsen til denne lille mannlig kjertel. Ofte referert til som en "kjerne nål" biopsi, er vevsprøver ekstrahert med en nål for å bli undersøkt for eventuelle unormale celler. Dersom unormale celler er til stede, er det en god indikasjon på prostatakreft, og behandlingsalternativene kan da bli diskutert mellom deg og legen din. For å forberede en slik prosedyre, det er visse skritt for å følge. Men når legen din har andre metoder for forberedelse, sørg for å følge dem.

Forberedelser

Etter prostatabiopsi er planlagt, må du innstille bruken av visse stoffer, både reseptbelagte og reseptfrie, før prosedyren utføres. Og avhengig av medisinsk faglig, vil dette opphør begynne hvor som helst mellom en og to uker før biopsi. Start med å suspendere bruken av eventuelle kosttilskudd du tar. Dette kan omfatte alt fra daglige multivitamin til mer helhetlige urter som ginkgo biloba, hvitløk eller til og med omega-3 fettsyrer, som kan fungere som naturlige blodfortynnende.
Etter at du har sluttet å ta enkelte kosttilskudd, avvikle bruken av noen NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler) som ibuprofen, aspirin og naproxen; antikoagulantia, som warfarin; og antiplatelets, som cilostazol eller klopidogrel. Dette skyldes i stor grad effekten disse medikamentene har på blodets evne til å levre seg, så slutte å ta disse stoffene fem til ti dager før biopsi.
Enten kvelden før eller samme dag som inngrepet, administrere et klyster. En standard klyster er tilstrekkelig, så bare plukke opp fra nabolaget apotek, matbutikk eller "big box" kjede. Dette bør bidra til å tømme endetarmen av noe avføring, noe som gjør det mye enklere å utføre prosedyren.
Det er også nødvendig å ta et antibiotikum, for eksempel ciprofloksacin eller levofloxacin, før prostatabiopsi. I noen situasjoner er dette antibiotikum tatt dagen før prosedyren. I andre blir medisinen inge bare 30 til 60 minutter før utvinning av dine vevsprøver. Du kan selv trenger å ta antibiotika for to påfølgende dager.
På selve dagen av biopsi, prøver å spise en lett frokost. Toast er ofte maten valgfrihet, men legen kan si at du kan ha en skål med frokostblanding eller frukt. Hvis du er forvirret om hva du kan og ikke kan spise, bare spør legen din for en liste over godkjente matvarer. Det er vanligvis ikke en begrensning på væske, så vil du mest sannsynlig være i stand til å drikke nesten hva som helst på dagen for prosedyren.

Hvordan få best Prostata Biopsi Diagnose

I kampen mot prostatakreft ingenting er viktigere enn tidlig oppdagelse. Mange pasienter er så redd om å høre dårlige nyheter at de ikke spørre om stedet der deres biopsi vil bli diagnostisert. Er alle diagnose det samme?

Bruksanvisning

Be urologen å sende biopsier til en "fellesskap trent uro-patolog" og fortrinnsvis til et laboratorium som spesialiserte seg på urologisk patologi, er det flere rundt om i landet.

Hvis forsikringen gjør urologen sende biopsier til en stor generell laboratorium eller et sykehus laboratorium spør legen til å skrive på lab forespørsel "for å bli diagnostisert av et fellesskap trent uropathologist only"

Hvis alt svikter og dine biopsier bli diagnostisert av en generell patolog excercize høyre for second opinion (hvis biopsier er ondartet er det også en god idé å få en second opinion). Spør din urolog for å be laboratoriet å sende lysbildene til et fellesskap trent uro-patolog.

For de med en ekstra $ 500 + du kan gjøre en ekstra DNA-test for å sikre at de ikke gjorde en mix-up på lab og ga deg noen andres diagnose. Selv om dette er ekstremt sjelden, spesielt i USA, bør det vurderes om behandlingen er radikal prostatektomi. I denne fremgangsmåte som kan utføres på John Hopkins University sams de DNA fra en spenne vattpinne til vevet på de ondartede lysbilder. Dette kan være over-kill, men så er å fjerne prostata.

Lykke og gode nyheter !!

Alternativ Prostata Biopsi

Fram til 1980-tallet, ble prostatabiopsier guidet av finger touch, etter som en stor nål med et par skjæreblader skiver av tre kjerne vevsprøver som måler en tomme lang. Dagens moderne biopsiteknikker og alternative teknikker på fremtiden er mildt i forhold.

Transrectal Ultralyd

Designet på 1990-tallet, den transrectal ultralyd, eller TRUS, er den eneste måten vi har for å diagnostisere prostatakreft i dag. En ultralyd-veiledet avbildningsteknikk evaluerer prostata, deretter en fjærbelastet, håndholdt ultralydsonden, eller biopsi pistol, skyter små nåler gjennom endetarmen inn i prostatakjertelen. Den sender en kappe for å hente kjerneprøver av mistenkelige områder av prostata.

Dommer Centers

Dommer sentre kan være bølgen av fremtiden. Sentre som Forsvarets Institute of Pathology, Memorial Sloan-Kettering Cancer Center og John Hopkins har andre mening patologi eksperter å analysere biopsi resultater, minimere lysbilde evaluerings feil.

Telomerase

Telomerase er et enzym i ejakulat fluid som øker i nærvær av en kreft. Gjennom fremtidige testmetoder til dette stoffet, kan et levedyktig alternativ til biopsi være mulig.

RT-PCR

RT-PCR, eller revers transkriptase-polymerase kjedereaksjon, er en mulig alternativ til biopsi som vil utnytte et fremtidig teknikk for å oppsøke kreftceller i prostata.

Automatisert Cytologi

Automatisert cytologi er studiet av celler. I fremtiden, ved denne metoden, vil laboratorier tar sæd prøver som vil bli benyttet for å søke etter maligne abnormaliteter i celler.

Om Prostata Biopsi

Til slutt, må hver mann står overfor en rutinemessig legesjekk er han nok glad for ikke å huske: en prostatabiopsi. Mens ubehagelig, dette enkle, hvis invasiv, prosedyren kan redde menn fra en prostatakreft, av de vanligste kreftformene blant menn. En tidlig oppdagelse av en svulst av en prostatabiopsi kan redde livet ditt.

Funksjon

Prostatabiopsier er annerledes enn digitale endetarms eksamen, som er det første trinnet i eksamensprosessen. Hvis en digital eksamen avslører muligheten for en vekst i prostata, vil legen din sannsynligvis gjennomføre en prostatabiopsi. Han vil hente et utvalg av celler fra kroppen for undersøkelse under forstørrelse.

Process

Prostatabiopsier vanligvis tar 30 minutter eller mindre. Legen din vil ha deg ligge med ansiktet først på en eksamen bordet og setter inn en tynn slange inn i rektum for å gjengi et bilde av prostata ved hjelp av ultralydteknologi. Han vil bruke det bildet for å lede en nål gjennom endetarmsveggen for å hente et utvalg av celler. Mens de fleste leger gjenvinne 10 til 12 prøver, kan noen ta opp til 45 for å bekrefte eksistensen av fravær av kreft. Pasientene er nesten alltid bedøves for prosedyrer som tar et stort antall prøver.

Advarsel

De fleste prostatabiopsier involverer en minimal mengde av smerte, men bivirkningene er mulig. Du kan finne blod i urinen, avføring eller sæd i dagene etter en biopsi, men dette er en normal konsekvens og er ingenting å bekymre seg for. The University of Pittsburgh Cancer Institute anslår at mindre enn 1 prosent av individer som gjennomgår en biopsi utvikle alvorlig blødning eller en infeksjon, ifølge AHealthyMe.com.

Forberedelse

Legen din bør gjøres oppmerksomme på problemer med blødninger eller allergi mot bedøvelsesmidler før biopsi, sammen med full medisinsk historie, inkludert medisiner du tar. Du bør også unngå å ta noen blodfortynnende medisiner. Legen din vil også ha deg signere en samtykkeerklæring som beviser din bevissthet om risikoen ved en biopsi.

Betraktninger

Selv om en prostatabiopsi ikke dukker opp noen kreftceller, som ikke utelukker muligheten for en svulst. Hvis kreft er oppdaget, kan legen din bestille flere tester, blant annet blodprøver, et bein scan, lymfeknutebiopsi, eller CT-skanner. I motsetning til urban legende, trenger prostata biopsier ikke mennesket infertile eller forårsake erektil dysfunksjon.

Hva kan man forvente med en biopsi av Postrate

En prostatabiopsi er et nødvendig element i diagnose for prostatakreft. Forberedelse for prosedyren er enkel. Operasjonen er ganske invasiv, selv om noen ubehag og mindre bivirkninger kan forventes.

Forberedelse

Menn som gjennomgår en prostatabiopsi må gjøre et hjem klyster før prosedyren. Medisiner som påvirker blodlevring bør stoppes midlertidig på forhånd, ifølge Mayo Clinic. Antibiotika blir administrert før og etter prosedyren for å minimalisere risikoen for infeksjon.

Identifikasjon

The Mayo Clinic og American Cancer Society (ACS) rapporterer at det er tre forskjellige måter å utføre en prostata biopsi; kirurgisk instrument kan føres gjennom anus og inn i endetarmen (transrectal biopsi) eller prostata kan nås gjennom urinrøret eller gjennom et snitt i perineum. Den transrectal biopsi er den vanligste.

Prosedyre

En fjærbelastet verktøyet brukes til å fjerne flere små seksjoner av vev fra prostata. Ifølge ACS, fjerne hver del av vevet skjer meget raskt, på under et sekund, og bør kun forårsake en liten mengde av ubehag.

Funksjoner

ACS rapporterer at en lokalbedøvelse kan eller ikke kan brukes til å redusere ubehag under biopsi, og vedkommende bør spørre sin lege om dette vil bli gitt.

Time Frame

Ifølge ACS og Mayo Clinic, tar en prostatabiopsi mellom 15 minutter og en halv time, og resultatene ta mellom ett og tre dager eller mer å utvikle.

Side Effects

En prostata biopsi kan forårsake sårhet, blod i urinen og blødning fra endetarmen så vel som forårsaker sæd å være noe rødt. The Mayo Clinic anbefaler å kontakte en lege hvis blødningen er langvarig eller tung, blir mer intens smerte, er det hevelse i området, problemer eller smerte mens urinering, feber eller penile utladning.

Prostate Cancer Tumor Grading

Prostatakreft innebærer unormal cellevekst i prostata, som er valnøtt-formet kjertel hos menn som er ansvarlig for å produsere sædvæske. Prostatakreft er den vanligste kreftform hos menn, og rammer omtrent én av seks menn i USA, ifølge Mayo Clinic.

Gleason Score

Prostata kreft svulst gradering metoden som oftest brukes er Gleason-systemet, som er oppkalt etter den patolog som opprettet den. Dr. Donald Gleason utarbeidet denne staging system for å vurdere prognose for menn med prostatakreft.

Funksjoner

Gleason system karakterer prostatakreftceller på en skala fra Grade 2 til klasse 10. Den endelige karakteren er avledet ved å tildele en karakter til de to største kreft områder av prostata vevsprøver og legge de to karakterene.

Betydning

Høyere Gleason score bety prostatakreft svulsten er aggressiv og dårlig differensiert. Lavere score bety prostata tumor er mindre aggressive og godt differensiert.

Diagnose

Prostatavev oppnås gjennom en biopsi av prostata. De fleste menn med prostatakreft har 5. klasse til klasse 7 svulster.

Betraktninger

Prostatakreft vurdering Grade 2 til grad 4 vanligvis ikke forkorte pasientens levetid. Svulster med graderinger av 5 til 7 kan forkorte en manns liv med fire eller fem år, mens svulster Grade 8 til 10. klasse kan ta seks til åtte år av en pasients liv.

Advarsler

Prostatakreft svulst gradering er ikke en eksakt vitenskap. Svulster kan være savnet i prostata biopsi og lege karakterer kan variere.

Prostata kirurgi og Pain

Det er mange grunner til at du kanskje må prostata kirurgi, inkludert en forstørret prostata eller prostatakreft. Mens du kan være nervøs for prostata kirurgi på grunn av de smertefulle bivirkninger, er det viktig å huske at de fleste smerte er minimal. I tillegg kan helsepersonell gi lindring gjennom reseptbelagte medisiner.

The Prostate

Prostata er liten kjertel stede hos menn for å hjelpe til reproduksjon. Det sitter ved åpningen av den mannlige urinrøret og utskiller en næringsstoffer holdig væske under utløsning. Denne væsken blander seg med sæden, og hjelper dem å overleve lengre i vagina. Selv om prostatakjertelen er tilstede ved fødselen hos menn, betyr det ikke utvikles før puberteten. Produksjon av mannlige hormoner som testosteron fører til at prostatakjertelen til å fortsette å vokse til rundt 20 år Etter 40 begynner prostata å vokse igjen, setter deg i fare for infeksjon, prostatakreft eller en forstørret prostata.

Prostata Pain Symptomer

Mange prostata forhold har smertefulle symptomer. Forstørret prostata kan forårsake urinveisinfeksjon og gjøre vannlating smertefullt. Smertefull vannlating er også et tegn på prostatitt, eller en prostata infeksjon. Prostata infeksjoner kan forårsake smerte og svie under utløsninger. I noen tilfeller, smerter i korsryggen eller bekken kan også indikere en prostata problem, som for eksempel prostatakreft. Mens smerte er aldri morsomt, disse smertefulle symptomene er faktisk nyttig i den grad at de anspore en lidende å få riktig diagnose og behandling. Du kan ikke se prostata og så er det vanskelig å si om det er betent, hoven eller klumpete. Smertefulle symptomer er ofte det som gjør at du søker behandling.

Prostata Biopsi Pain

En prostata biopsi er en type prostatakreft kirurgi der helsepersonell, typisk et proctologist konsultert om dine symptomer, fjerner deler av prostatavevet for å teste for kreft. En prostata biopsi krever anestesi og sedasjon, men du vil være våken under inngrepet. Smerte er minimal. Du kan føle en liten brodd når du blir injisert med bedøvelse eller beroligende midler. Du kan også føle kjedelig press som legen setter gjenstander eller fingre inn i anus og penis. Den mest smerte er fra enten innsnitt eller biopsinåler som brukes til å samle vev. Oppfølging smerte er sjeldne, men mild hvis det forekommer. Leverandøren kan foreslå en over-the-counter smertestillende.

Smerter fra Laser Prostata kirurgi

En annen type prostata kirurgi kalles laser prostataoperasjon. Det er utført for å behandle symptomer av en forstørret prostata ved å fjerne vev som blokkerer urinstrømmen. Det finnes flere typer av lasere og fremgangsmåter for denne type operasjon, avhengig av størrelsen og plasseringen av prostataforstørrelse. Denne prosedyren er minimal invasiv, men du vil motta noen form for bedøvelse. Det er ingen smerte under inngrepet, men du kan bli sår i noen uker etter. De fleste pasienter vil få en resept for smertestillende for de første dagene.

Prostatektomi Pain

En prostatektomi er fjerning av hele eller deler av prostata for å lette symptomene på en forstørret prostata eller for å fjerne kreftceller. Det finnes flere typer prostatektomi, inkludert transuretral prostatektomi, perineal prostatektomi og kjønnshår prostatektomi. Den type kirurgi er avhengig av om kirurgen kommer inn gjennom urinrøret, perineum eller nedre abdomen. Du vil ikke føle smerte under operasjonen fordi du vil bli bedøvet, men etterpå vil det være noen smerte som snittene helbrede. Din kirurg eller primære omsorg lege vil foreskrive reseptbelagte smertestillende og anbefaler deg å bruke varme eller is terapi, avhengig av hva som fungerer best for deg. Du vil også bli satt på sengeleie fordi intens aktivitet kan være smertefullt. Vannlating og avføring kan være smertefullt også.

Hvordan Les en prostata Rapporter

Hvordan Les en prostata Rapporter


Prostata er en kjertel i den mannlige reproduktive system som ligger like under blæren som er ansvarlig for sekresjon en komponent i sædvæsken. Denne valnøtt størrelse, tofliket kjertel omgir urinrøret, som brukes til å passere urin fra blæren og ut av legemet. Vanlige sykdommer i prostata inkluderer inflammasjon, infeksjon, kreft og utvidelse. Fordi sannsynligheten for å utvikle disse forholdene øker med alderen, leger anbefaler at alle menn over 50 har en årlig prostata eksamen og screening. Den vanligste testen av prostatakjertelen er Ptil, eller prostata-spesifikt antigen blodprøve. Avhengig av dine PSA resultater, kan en lege bestille en biopsi.

Bruksanvisning

PSA Rapporter

•  Be om at legen gi deg en kopi av PSA testresultater. Disse resultatene vil fortelle deg hvor mye prostata-spesifikt antigen er i blodet ditt. PSA er en type protein som produseres av prostatakjertelen, og det er en biologisk markør som brukes i laboratorietester for å påvise sykdom.

Forstå at det er en skala fra tolkning for PSA resultater. Høyere resultater, eller til falske positive resultater, kan forekomme, avhengig av din alder, infeksjon eller godartede tilstander. Legen tar alle disse faktorene i betraktning, i tillegg til PSA score, når veiing risikoen for prostatakreft.

Finn din PSA testresultatet, og sammenlign det med følgende tabell: (PSA nivåer er rapportert som som nanogram antigen per milliliter (ng / ml) av blod.)

0 til 2,5 ng / ml = lavt resultat
2,6 til 10 ng / ml = litt til moderat forhøyede
10 -19,9 ng / ml = moderat forhøyede
20 ng / ml eller høyere = signifikant forhøyede

Resultater av 10 eller høyere vanligvis indikerer en 40 prosent til 50 prosent sjanse for kreft er til stede.

Be om ytterligere testing og en biopsi hvis resultatet er høyere enn 10 ng / ml. Vanligvis et resultat under 2 ng / ml er ingen grunn til bekymring. Det er opp til deg og legen din for å avgjøre videre testing hvis resultatet er 2 ng / ml til 10 ng / ml. Tidlig påvisning av prostatakreft gjennom biopsi vil gjøre deg i stand til å søke den beste behandlingen.

Prostata Biopsi Rapporter

Be om en kopi av biopsi patologi rapport fra legen din. Hvis resultatene av biopsi føre til en kreftdiagnose, vil du ønsker å ta hensyn til følgende resultater: Gleason score, antall kjerner, anatomisk beliggenhet, omfanget av kreft, kliniske data, grov beskrivelse og kommentarer.

Finn resultatet av din Gleason score. Dette vil være et tall mellom 2 og 10 som representerer hvor tumorcellene ser når sammenlignet med normale celler. Dette resultatet er en av de mest viktige for å bestemme den største kreft alvorlighetsgrad. Jo høyere tall, jo mer aggressive kreften.

Gjennomgå antall kjerner tatt under biopsi. Et tilstrekkelig antall kjerneprøver må tas for å hindre at et falskt negativt resultat, og bør være i området fra 10 til 12, men så mange som 20 kan tas i noen tilfeller. Dersom færre enn 10 kjerneprøver er tatt, er det stadig mer sannsynlig at kreft kan gå ubemerket.

8. Bestem anatomisk sted der kjerneprøver ble tatt. Hver kjerne prøven bør merkes identifisere hvilken del av prostata de kom fra. Du bør være i stand til enkelt å avgjøre om prøven var fra høyre eller venstre side av prostata, og fra hvilken sone: apex, mid sone, eller base. Denne informasjonen bidrar til å bestemme behandling beslutninger.

9. Se på omfanget av kreft som finnes i kjerneprøvene. Dette resultatet kan bli vist som en rekke positive kjerner, prosentandel av kreft per kjerne eller total prosentandel av kreft som finnes i hele biopsiprøve. Dette resultatet indikerer om kreft ville mest sannsynlig er begrenset til prostata, eller eventuelt har spredd seg til andre steder.

brutto beskrivelse av din biopsi vevsprøve. Dette inneholder viktig fysisk identifiserende informasjon som lengde, farge og merking av vevsprøver tatt.

Les gjennom kliniske data og kommentarer gjort av lege og patolog. Dette kan gi deg verdifull informasjon om hva de var ute etter, definere noen unormal eller atypisk vev og muligens inkludere drøfting av en uklar diagnose. Følge opp denne informasjonen med legen din.

Tips og advarsler

  • Bli kjent med prostata lidelser, og deres tegn og symptomer, og søke medisinsk hjelp om nødvendig.
  • Aldri prøve å diagnostisere eller behandle din tilstand basert på din tolkning alene av dine testresultater. Alltid legen din om dine resultater og behandling.

Normal PSA Test Range

Cellene i menns prostatakjertel produserer et protein som kalles prostata-spesifikt antigen eller PSA. Leger utføre PSA tester for å bestemme nivået av PSA i blodet. PSA-test brukes til å oppdage prostatakreft og godartet (ikke-cancerous) betingelser som prostatitt (en betent prostata) og benign prostatahyperplasi (forstørret prostata).

Betydning

De fleste menn har et lavt nivå av PSA i blodet. Når en mann har prostatakreft, prostatitt eller BPH, er hans PSA-nivå vanligvis økt. Faktisk er alle prostata forhold blir mer vanlig som menn alder.

En PSA-test er et viktig verktøy som leger bruker til å oppdage prostata forhold hos menn. Men siden PSA tester ikke kan skille mellom kreft og ikke-cancerous prostata forhold, er det bare ett verktøy legene er avhengige av å stille diagnosen.

Funksjon

Leger bruker PSA-test for å bidra til å oppdage prostatakreft hos menn i alderen 50 og eldre. Leger også utføre en digital endetarms eksamen i tandem med PSA-test. Legen setter en hansker finger inn i endetarmen og føles prostatakjertelen bak rektal veggen og sjekker for misdannelser. Disse testene er viktige, siden prostata kreft har vanligvis ingen symptomer.

Leger bruker også PSA-test for å avgjøre om prostatakreft har kommet tilbake.

Time Frame

Det anbefales at alle menn 50 år og eldre har en årlig PSA-test.

Menn med risiko for prostatakreft bør starte screening så tidlig som alder 40. Risikofaktorer for prostatakreft omfatter:

* Alder - Å være eldre enn 65 øker risikoen.

Familiehistorie - Men hvis far eller bror hadde prostatakreft har økt risiko.

Race - African American menn har de høyeste prostata kreft priser.

Diet - Dietter med høyt fett, spesielt animalsk fett, har vært knyttet til økt risiko.

Identifikasjon

PSA-testresultater er som regel angitt som nanogram av PSA per milliliter (ng / ml) av blod. Foreløpig er det ingen avtalte normal PSA-nivå. Men i det siste, tall under 4,0 ng / ml ble ansett som normalt.

I tillegg er det viktig å huske at ikke-kreft forhold som prostatitt kan også føre til en økning i PSA-tall. PSA nivåer har også en tendens til å stige med alderen. Derfor gjør man høy PSA-test ikke nødvendigvis at du vil kreve en prostatabiopsi. Leger ta mange faktorer i betraktning når vi vurderer PSA tall.

Betraktninger

I det tilfelle at en manns PSA tallene er forhøyet og DRE gir legen grunn til bekymring, vil han anbefale en prostata biopsi for å fastslå om kreft er tilstede.

Etter biopsien, fjerner doktoren en prøve av vev fra prostata. Dette gjøres vanligvis med en nål. Det kan gjøres under enten generelt eller lokalbedøvelse. Legen kan også utføre en ultralyd slik at han eller hun kan se prostata under biopsi.

Hva du ikke å gjøre en dag før en prostatabiopsi?

En prostata biopsi innebærer legen din ta en liten vev kultur fra endetarmen din og undersøke den for å se om noen kreft eksisterer. Legen vil sette inn en tynn nål inn i perineum - området mellom kjønnsorganer og anus - eller gjennom urinrøret for å fjerne vev fra en vekst. Prostatabiopsier krever en release form, fordi noen potensielle komplikasjoner kan oppstå. Legen din vil fortelle deg hvordan du kan forberede deg på en prostatabiopsi.

Medisinering

Nålen av en prostatabiopsi kan trenge gjennom slimhinnen i tykktarmen på grunn av sin tynnhet. Kolon bærer avføring - oppvekststeder for skadelige og potensielt dødelige bakterier som E. coli. Hvis kolon er brutt, kan disse bakteriene inn nedbrutt og forverre eksisterende infeksjoner på grunn av den relative mangelen på antistoffer. Indre blødninger kan også føre. Unngå å ta noen antikoagulerende medisiner før biopsi, fordi antikoagulanter vil forstyrre blodpropp og sette deg i fare for infeksjon.

Anestesi Forberedelse

Ikke spise eller drikke noe i minst seks timer før de får anestesi. Under anestesi, kroppen mister kontrollen over noen av sine funksjoner som fordøyelse. Ifølge Associated Anestesileger i Reno, har kroppen din normalt beskyttende reflekser som hindrer magen fra å utvise delvis fordøyd mat i lungene. Under operasjonen, stopper anestesi disse prosessene. Derfor bør du unngå å spise så din har ingen mat i magen. Dette vil hindre deg fra å kveles. Du kan drikke sukkerfri væske for å skylle ut giftstoffer fra systemet. Klare væsker som vann, te og saft fordøye lett, ifølge nettstedet Drug Information Online.

Enema

MSN Health anbefaler at du tar en klyster for å fjerne eventuelle avføring fra systemet hvis biopsi vil bli utført gjennom anus. Legen din kan gi en til deg. Prøv å vente i fem minutter for å ha avføring etter bruk av klyster, slik at fordøyelseskanalen vil helt tom for mat og væske.

Medisinske grunner for en forhøyet PSA

Prostata-spesifikt antigen (PSA) er et protein som produseres i prostata til hver mann. Når prostata størrelse øker, PSA nivåer som regel følge etter. Leger ofte ser til PSA nivåer for å finne ut om pasientens prostata helse bør granskes nærmere.

Age

Pasienter med høy alder ofte opplever forhøyede PSA nivåer på grunn av aldersrelatert vekst. Det er normalt for en manns prostata å øke i størrelse som han aldre, per University of Maryland Medical Center.

Orgasme

Når menn orgasme det midlertidig øker PSA nivåer. Ofte leger vil anbefale å avstå fra orgasme i to dager eller mer før PSA-testing.

Prostatitt

Prostatitt betyr rett og slett hoven prostata. Prostatitt, eller massasje behandling for prostatitt, fører ofte til forhøyede PSA nivåer.

BPH

Benign prostatahyperplasi, benign prostatahyperplasi (BPH), og adenofibromyomatous hyperplasia er alle vilkår for forstørrelse av prostata på grunn av dannelse av knuter i nærheten av urinrøret og blæren. Alle forårsake forhøyede PSA nivåer, per.

Testing

Menn som nylig har hatt en digital endetarms eksamen eller en prostata biopsi kan ha en midlertidig forhøyet PSA-nivå.

Prostate Cancer

Av mennene som viser en forhøyet PSA-nivå, vil om lag 25 prosent bli diagnostisert med prostatakreft, per "Surviving Prostate Cancer" av E. Fuller Torrey.

Prostatabiopsi Metoder

Prostatabiopsier er prosessen med å ta små mengder vev fra prostata for testing. Det er en vanlig måte å diagnostisere prostatakreft. De kan gjøres på tre måter, med de mest populære er den transurethral biopsi fordi det krever ingen snitt eller innsetting i penis.

Prostata

Prostata, en liten valnøtt formet gland plassert på den mannlige urethra, er ansvarlig for sekresjon næringsstoffer under utløsning for å hjelpe til reproduksjon. Prostata er til stede en fødsel, men begynner ikke å dannes før mannlige puberteten, ansporet på ved produksjon av mannlige hormoner. Det fortsetter å vokse til rundt år 20. Det opplever en annen liten vekst sprute etter fylte 40. Dette er også en alder som du bør begynne å ha prostata regelmessig for å overvåke helsen til denne kjertelen.

Grunner for prostatabiopsi

Din helsepersonell vil foreslå en prostata biopsi av to grunner. Den første er at under en prostata eksamen, kan han ha lagt merke til en uvanlig vekst på prostata. Høye prostata-spesifikt antigen (PSA) i blodet kan også føre til at helsepersonell til å foreslå en prostatabiopsi. Prostata-spesifikt antigen er et stoff som prostata utgivelser i blodet ditt. Mens lave PSA nivåer ikke nødvendigvis bety at du er usunn, kan høye nivåer bety at prostata har blitt forstørring. En plutselig forstørret prostata eller en unormal vekst på prostata kan være tegn på prostatakreft.

Forberedelse

En urolog, en helsepersonell som spesialiserer seg på mannlige genital og urin helse, vil utføre prostatabiopsi. Før prostata biopsi, vil han spørre deg om din generelle helse for å unngå eventuelle problemer under inngrepet. Være så ærlig som mulig, og være spesielt sørge for å informere ham om eventuelle medisiner du tar. I de fleste tilfeller vil legen din også fortelle deg å ikke ha noe mat i opptil seks timer før prosedyren. Klare væsker er OK for en litt lenger, men alle væsker bør stoppes minst to timer før prosedyren. Om en time før prosedyren starter, vil du motta en intravenøs linje av beroligende midler for å forberede deg for biopsi. Følg alle forberedelser retninger helsepersonell gir deg å unngå eventuelle kirurgiske komplikasjoner.

Transrectal Prostata Biopsi

Det er flere måter å utføre en prostatabiopsi. Hvis du har en transrectal prostata biopsi, kan du bli bedt om å knele, ligge på siden eller lene deg tilbake med føttene i stigbøyler. Din urolog vil sterilisere området for å unngå en infeksjon og bruke lokalbedøvelse til nummen det. Ved hjelp av en fjærbelastet pinne guidet av en transrectal ultralyd, vil urolog inn prostata og fjerne en vevsprøve. Urologen kan også feste en nål til sin finger, sette det inn i endetarmen og ta vevsprøve på den måten. Uansett vil han ta mellom seks og 12 prøver. Hele prosedyren vil ta ca 30 minutter.

Transurethral Biopsi

En annen måte å nå prostata er gjennom urinrøret. Hvis din urolog gjør din biopsi på denne måten, vil han be deg om å lene deg tilbake og hvile føttene i stigbøyler. Han vil bedøve deg med en lokal, spinal eller narkose, avhengig av hans eller dine preferanser. Deretter setter han en tent omfang med en skjære løkke inn i urinrøret åpning på hodet av penis. Skjære løkke tillater ham å fjerne vev for biopsi. Denne fremgangsmåten tar 30 til 45 minutter.

Transperineal Biopsi

Den siste metoden for prostata biopsi er gjort gjennom perineum, området mellom pungen og penis. Din urolog vil be deg om å ligge enten på siden eller på ryggen med bøyde knær. Han vil da gi deg generell eller lokal anestesi. Så gjør han et snitt i perineum. Deretter, når du setter en finger i anus for å holde prostatakjertelen på plass, vil din urolog sette et behov gjennom snitt i prostatakjertelen. Etter at han har vevsprøver, deretter setter han et bind over snittet. Det hele tar lenger enn 30 minutter.

Guide til din PSA Test

Ifølge American Cancer Society, er en av seks menn i Amerika diagnostisert med prostatakreft. PSA-test er en viktig del av kreft oppdagelse og forebygging. En PSA-test tester dine nivåer av prostata spesifikt antigen (PSA). Dine prostata kjertlene produserer dette proteinet, som alle mennesker har i små mengder i sitt serum. Prostatakreft og / eller andre prostata lidelser kan føre til en økning i dette nivået PSA, som testen er designet for å oppdage.

Når å få testet

Ifølge National Comprehensive Cancer Center, menn må være mer aggressive og få testet så tidlig som 40 år Det er en høyere risiko hos menn fra afrikansk avstamning eller menn med ett eller flere familiemedlemmer som tidligere har blitt diagnostisert. Det er anbefalt av US Food and Drug Administration at leger har Ptil og DRE til pasienter årlig i menn 50 år og eldre, og de med høyere risiko (cancer.gov). Testen kan også gis på forespørsel hvis du har symptomer som problemer med vannlating, og bekken eller ryggsmerter.

Test

En blodprøve er gitt for å måle PSA, og regnes som mest effektive i tidlig oppdagelse. Prøven blir deretter tas til et laboratorium hvor PSA-nivåer blir analysert. Selv om det er begrensninger i testen, FDA har godkjent den til å overvåke pasienter med en historie med kreft å se om kreften har kommet tilbake, og som en form for tidlig diagnostisering av prostata kreft.

En prostata kreft screening test består av denne PSA-test sammen med en DRE (digital endetarms eksamen) som kan oppdage prostatakreft hos menn uten symptomer. Legen vil planlegge en avtale for deg å komme inn og han vil utføre testen selv, ved å ta blodet for PSA-test og utføre DRE. For å utføre DRE, begynner legen ved å ha du lå på din side med deg kneet opp eller ha du står opp med kroppen din bøyd i midjen. Han setter da hans smurt finger inn i endetarmen og føles prostata kjertler gjennom endetarmen veggen for støt eller unormale områder. Under eksamen kan du har trang til å urinere, og føler kort ubehag ved prostatakjertelen er hoven eller betent. For å forberede seg til testen må du gi en prøve før DRE og flere uker etter at prostata biopsi.

PSA test score

Når resultatene av PSA-test er tilbake, vil legene analysere PSA nivåer. En normal PSA-nivå er et beløp mindre enn 4.0ng per ml eller nanogram i hver milliliter blod. Hvis nivået er mellom 4,0 og 10.0ng / ml så er det en 25% sjanse for at du kan ha kreft. The American Cancer Society rapporterer at nivåer enn 10.0ng / ml øke risikoen til 67%. Når pasienter nivåer indikerer en høyere risiko for kreft, en biopsi (fjerning av prostata vev med en nål guidet av en ultralyd sonde i endetarmen) vil bli preformed (Mayo Clinic). Når det er en diagnose, vil legene foreslå et kurs i behandling og deretter gjenta PSA-test. Dersom nivået er meget lavt eller ikke påvises i blodet, var behandling vellykket.

Ved hjelp av Midazolam for prostatabiopsi

Ved hjelp av Midazolam for prostatabiopsi


Riktig kreft-forebyggende strategier kan omfatte regelmessig biopsier som finner sted under oppsyn av en utdannet kirurg. Selv om biopsier er meget pålitelige tester, kan prosessen med å fjerne vev fra en pasients kropp med en nål være smertefullt, særlig når fremgangsmåten innebærer mer følsomme vev. Prostatabiopsier punktere de følsomme og det ekskretoriske reproduktive vev, og sedasjon ofte blir brukt til å redusere smerte hos pasienter. Av de mange forskjellige benzodiazepin-depressiva som brukes til å bedøve pasienter, er midazolam en av de tryggere og mer potente medikamenter.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner er foreskrevet som beroligende medisiner for deres effekt på signalstoffet GABA eller gamma-aminosmørsyre. GABA er en hemmende neurotransmitter-motor, og reduserer fornemmelser og nerveimpulser i hele kroppen. Benzodiazepiner forsterke effekten av GABA i legemet, forårsaker både en beroligende effekt og en anti-angsteffekt. Populære benzodiazepiner inkluderer midazolam, valium, Librium og Ativan.

Midazolam

Bortsett fra biopsier, midazolam også benyttes som en sirup medisiner eller intravenøs bedøvelse for tannklinikker og andre medisinske prosedyrer som krever lokalanestetika. Midazolam injiseres før eller under kirurgi inn i muskelvevet rundt snittet. Midazolam forårsaker bevisst sedasjon, en tilstand der pasienten er semi-responsive under operasjonen, men vil miste minnet om prosedyren gjennom hukommelsestap.

I en klinisk studie publisert i juli 2008 utgaven av International Journal of Urologiske Nursing, ble midazolam funnet å lindre smerten av prostatabiopsier bedre enn lidokain, en antiarrhythmic stoff som også brukes til å bedøve pasienter under operasjonen. Intranasal doser har fått begrensede kliniske studier, men har vist en biotilgjengelighet på 72 prosent. Biotilgjengelighet refererer til mengden av en gitt dose som faktisk er i stand til å gå inn i kroppens sirkulasjon. Midazolam sirup er tilgjengelig for sedasjon av barnepasienter før operasjonen.

Prostata Biopsi

En prostata biopsi er en diagnostisk prosedyre som gir en patolog med prøver av prostata vev for å avgjøre om orgelet er kreft. En prostata biopsi anbefales for enhver mann som har en høy PSA (prostata spesifikt antigen) test score. Forhøyede nivåer av PSA i blodet er generelt et tegn på prostata feil eller sykdom. The American Cancer Society (ACS) anbefaler at menn over 50 år skal ha sine PSA nivåer testes en gang i året. Afrikansk-amerikanske menn, eller menn med en familie historie av prostatakreft, bør begynne årlig testing ved 40.

Under en biopsi, vil en lege trenge inn i prostatavevet med spesialiserte biopsi nåler for å kunne ta opp til 15 forskjellige prøver. Prosedyren kan vare opp til en halv time. Bedøvelsesmidler er anbefalt av ACS for å redusere smerte forårsaket av prosedyren. Ifølge ACS, bruk av antiarytmika og benzodiazepiner reduserte frekvensen av smerte av prostatabiopsi fra mer enn halvparten til bare 7 prosent i klinisk utprøving. Hvis en prostatabiopsi oppdager kreftvev, vil pasienten bli umiddelbart satt på et kurs i behandling, inkludert kjemoterapi og andre medikamenter.

Side Effects

Under forsvarlig faglig veiledning, midazolam injeksjoner gi bivirkninger i ca 5 til 10 prosent av pasientene. Vanlige bivirkninger inkluderer tåkesyn, blodtrykksendringer, svimmelhet, hoste, kvalme og munntørrhet. Med mindre disse symptomene vedvarer, bør prosedyren videreføres. Kirurgi bør avsluttes hvis alvorlige allergiske reaksjoner som utslett eller elveblest, er erfarne, eller pasienten begynner å vise tegn til muskelskjelving, brystsmerter, uro eller uregelmessig pustevaner.

PSA nivåer og prostatakreft

Prostatakreft har ingen symptomer i tidlige stadier, men det kan oppdages med en enkel blodprøve. Forhøyede nivåer av et protein som kalles prostata spesifikt antigen (PSA) signalisere tilstedeværelse av prostatakreft. Fordi PSA-nivået stiger på grunn av andre prostata forhold, som for eksempel en betent eller forstørret prostata, må ytterligere tester gjøres for å bekrefte diagnosen.

Prostate Cancer

Kreft i prostata, en liten kjertel i bunnen av pungen, er assosiert med høye overlevelsesrater, først og fremst fordi den er vanligvis oppdages på et tidlig stadium. Prostatakreft ofte vokser sakte og kan ikke umiddelbart livstruende når den først oppdages.

Hva er PSA

I tillegg til mannlige hormoner, produserer prostatakjertelen et protein som kalles prostata spesifikt antigen (PSA). Lave nivåer av PSA vanligvis sirkulerer i blodet av sunne mennesker (NCI). Forhøyede PSA nivåer kan imidlertid tyde på prostatakreft. Prostatitt (betennelse i prostata) eller godartet prostatahyperplasi (prostataforstørrelse vanligvis knyttet til aldring) kan også føre til en økning i PSA-nivå, men fører ikke til kreft.

PSA Test

Forhøyede PSA nivåer er en biologisk markør for kreft. Den PSA blodprøve er ofte kombinert med en digital rektal undersøkelse, der legen føler størrelsen og formen av prostatakjertelen via rektal vegg. Hvis PSA-test eller endetarms eksamen avsløre unormale funn, ytterligere tester, for eksempel en prostatabiopsi, kan utføres. Selv om høyere PSA nivåer antyder en sterkere sannsynligheten for kreft, har ingen cutoff er etablert som indikerer normale og unormale nivåer. PSA nivåer naturlig svinge; derfor kan en enkelt forhøyet PSA-nivå ikke nødvendigvis at det er behov for ytterligere testing. En trend med stigende PSA nivåer over tid bedre spår tilstedeværelsen av kreft. PSA tester er også brukt for å overvåke fremgangen etter fullføring av prostata cancer behandling. Økende PSA nivåer vanligvis signaliserer tilbakefall av kreft, og nivået begynner stigende måneder eller år før andre symptomer begynne.

Screening Anbefalinger

Ingen retningslinjer klare eksisterer for bruk av PSA-test for screening av prostatakreft. Noen retningslinjer ringe for årlige PSA tester for alle menn eldre enn 50 år, mens andre anbefaler screening for å begynne i alderen 40-45 år bare for menn har høyere risiko for prostatakreft. Risiko for prostatakreft øker med alderen (eldre enn 65 år); en familie historie av prostatakreft, særlig i en far eller bror; og rase. Afrikansk-amerikanske menn er mer sannsynlig å utvikle prostatakreft sammenlignet med menn av andre raser. Menn som spiser en diett høy i animalsk fett er også økt risiko.

PSA-test Begrensninger

Til tross for sin nytteverdi som en tidlig indikator på kreft, har PSA-test begrensninger. En forhøyet PSA-nivå kan resultere fra andre kilder enn kreft, eller en enkelt forhøyet nivå kan være en normal svingning betingelser. Opp til 35 prosent av menn som har en prostata biopsi på grunn av forhøyede PSA nivåer er funnet ikke å ha kreft. Omvendt kan kreften være til stede, selv om PSA-nivåene er lave.

Hvordan bruke Fleet Klyster Før en prostatabiopsi

Prostata, en liten kjertel som hemmeligheter væske ved ejakulasjon, kan utvikle ukontrollert cellevekst eller kreft. Selv om en prostata eksamen kan varsle urologen at det er noen form for problem med prostatakjertelen, er en prostata biopsi den eneste definitive måten å diagnostisere prostatakreft. I forberedelsene til en prostata biopsi, kan urologen be deg om å bruke en Fleet klyster for å rense ut tarmene natten før.

Bruksanvisning

Anta en komfortabel stilling. For mange mennesker, ville dette være en liggende ned stilling med knærne bøyd og trukket til brystet. Vurdere å sette et håndkle ned for å unngå drypp eller søl fra klyster væske.

Fjern lokket fra tuppen av applikatoren og sett spissen applikatoren inn i endetarmsåpningen, pekte i retning av din marine. Klem innholdet i flasken festet til klyster fluid nesten alle borte. Bruk fast, jevnt trykk og en svak side-til-side bevegelse.

Når alle klyster væsken er borte, fjern tuppen applikatoren fra endetarmsåpningen. Bo i posisjon til du føler den intense trangen til å bruke badet. Det bør ikke ta mer enn ca fem minutter før du føler trang.

Tips og advarsler

  • Avhengig av hvor komfortabel du er med anal penetrering, kan du ha problemer med å sette Fleet klyster applikator tips inn i endetarmsåpningen den. Tenk bærer ned som om du har avføring, fordi dette kan bidra til å slappe av dine endetarms musklene. Du kan også bruke et smøremiddel for å hjelpe sette tuppen av applikatoren.
  • Du bør ikke bruke en Fleet klyster hvis du har brukt en i den siste uken. Du bør også unngå Fleet klyster hvis du har nyresykdom, hvis du er dehydrert, eller hvis du har en elektrolyttforstyrrelser, ifølge RxMed.