Digidexo.com

forstøvnings inhalator for kols

Forstøver behandlinger for KOLS

Forstøver behandlinger for KOLS


Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lunge tilstand som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Å administrere og behandle KOLS, leger ofte foreskrive medisiner levert via en forstøver. Nebulizers administrere medisiner i en fin tåke som inhaleres. Flere medikamenter kan administreres ved hjelp av en forstøver.

Definisjon

Ifølge National Jewish Health informasjonsside, "KOLS er en gruppe sykdommer som inkluderer lungelidelser som for eksempel emfysem og kronisk bronkitt. ​​Fleste mennesker med KOLS har en kombinasjon av begge deler" (National Jewish Health FAQ). Den felles karakteristisk for alle KOLS-sykdommer er obstruksjon til strøm av luft fra lungene (National Lung Health Education Program).

.

Hvem har KOLS?

Over 24 millioner mennesker i dag lider med noen form for KOLS - 16 millioner er amerikanere. Om lag 85 prosent av tilfellene skyldes røyking tobakk. KOLS skyldes røyking har en tendens til å kjøre i familier. De resterende 15 prosent av tilfellene kan skyldes inhaling røyk-laden vind, tidligere alvorlige lungeinfeksjoner eller genetiske misdannelser (National Lung Health Education Program).

Oppdager KOLS

Den beste tidlig oppdagelse test for KOLS er en pust test gjort med et spirometer. Et spirometer vil produsere beregninger kjent som din "lunge tall." Spør legen din for å utføre testen, slik at du vil lett kjenne dine tall.

Forstøver Behandlinger

En måte å håndtere eller behandle KOLS er med nebulizers. Legen din kan forskrive en forstøver for å øke lungefunksjonen og redusere KOLS-symptomer. En forstøveren er en enhet som fordamper væsken medisiner inn i en fin tåke. Denne tåken inhaleres ned i lungene med en maske eller munnstykke. En forstøver brukes for å administrere medisiner i første rekke for de med astma, men også for de med cystisk fibrose eller andre respiratoriske sykdommer. Nebulizers er også kjent som "forstøvere".

Nebulizer medisiner

Nebulizers er lik inhalatorer, bortsett fra at forstøverne er i stand til å levere høye doser av medikamenter i rednings situasjoner. Medisiner utlevert av nebulizers inkluderer Albuterol (Ventolin, Proventil eller Airet) og ipratropiumbromid (Atrovent).

Hvordan finne en Clinical Trial for KOLS

Hvordan finne en Clinical Trial for KOLS


Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er den fjerde største dødsårsaken i USA. En person med KOLS har skade på luftblærer, som resulterer i problemer med å få luft inn og ut av lungene. Det er foreløpig ingen kur for KOLS, men det kan behandles. Noen ganger standard behandlinger er ikke effektive. Finne en klinisk studie for KOLS kan tilby pasientene nye behandlinger som kan bidra til å lette symptomer. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning

•  Snakk med pulmonolgist om kliniske studier. Leger er et godt utgangspunkt. De vet kanskje den nyeste forskning og behandlinger. Få en henvisning informasjonen de har.

Lær om kliniske studier. Gå til en lokal medisinsk bibliotek og forskning hva kliniske studier. Det er tre faser av kliniske studier. Lære om hva oppdraget av hver fase er vil hjelpe deg å avgjøre om en bestemt rettssak er riktig for deg.

Do forskning. Det finnes flere nettsteder dedikert til å gi pasienter med informasjon om KOLS. De har koblinger til store medisinske sentre og forskningsfasiliteter som kan ha KOLS kliniske studier.

Ring lungeavdelingen på nærmeste University Medical Center. De kan ha en klinisk studie for KOLS i gang, eller være i stand til å peke deg i riktig retning.

Bestem risikoen og fordelene av en klinisk studie. Når du finner en klinisk studie du tenker på å søke om å vurdere risiko som, bivirkninger. Veie risikoen mot slike fordeler som, å finne behandling som hjelper og delta i studier som kan hjelpe pasienter i fremtiden.

6. Still spørsmål. Snakk med legene som kjører den kliniske studien. Spør om lengden av rettssaken, bivirkninger, hvilke behandlinger er involvert og hvem som betaler for alt.

Les informert samtykke informasjonen. Før du starter en klinisk studie for KOLS vil du bli gitt informasjon til å lese noe som forklarer alt. Les all informasjon nøye og stille spørsmål når du ikke forstår noe.

Behandling Retningslinjer for KOLSKOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) er en sykdom i luftveiene som blir verre over tid. Den viktigste årsaken til KOLS er sigarettrøyking. De fleste mennesker med KOLS har både emfysem og kronisk obstruktiv bronkitt. Med emfysem luftveiene og luftblærer i lungene er skadet. Ved kronisk bronkitt fôr av luftveiene blir irritert og betent. Slim tetter luftveiene og gjør det vanskelig å puste.

Behandling

Det finnes ingen kur for KOLS, men det finnes behandlinger som kan hjelpe deg å puste lettere og bremse utviklingen av sykdommen. Hvis du røyker, er det første du bør gjøre slutte. Snakk med legen din om røykeslutt programmer for å hjelpe deg å slutte. Det er også viktig å unngå passiv røyking og andre irritanter i luften.

Mange mennesker med KOLS trenger å se en pulmonologist - en lege som er spesialist i behandling av lungesykdom. For å administrere KOLS, kan legen anbefale ett eller flere av følgende behandlinger: medisiner, lungerehabiliterings, oksygenbehandling, vaksinasjoner eller kirurgi.

Medisiner

Bronchodilators: kort- og langtidsvirkende bronkodilator brukes til å behandle KOLS og bidra til å åpne luftveiene. De er vanligvis pustet inn i lungene med en inhalator. Korttidsvirkende bronkodilatorer siste ca fire timer, og langtidsvirkende seg ca 12 timer. Korttidsvirkende bronkodilatorer brukes for mild KOLS, og bare når du har symptomer. Hvis KOLS er mer alvorlig, kan det hende du trenger regelmessig behandling med kort- og langtidsvirkende bronkodilatorer.

Inhalasjonssteroider: Disse legemidlene bidrar til å redusere betennelse i luftveiene som kan gjøre det vanskelig å puste. De er vanligvis foreskrevet dersom du har moderat eller alvorlig KOLS og bør brukes hver dag.

Pulmonary Rehabilitation

Lungerehabilitering er en medisinsk tilsyn trening, ernæring og sykdoms management program som bidrar til å forbedre din pust, helse og velvære. Det kan også omfatte psykologisk rådgivning. Målet med lungerehabilitering er å hjelpe deg å være aktiv og håndtere dine daglige aktiviteter.

Oxygen Therapy

Noen mennesker med alvorlig KOLS lider av lavt oksygennivå i blodet. Oksygen terapi brukes til å øke disse nivåene. Oksygen leveres gjennom en maske eller nesekateter (en kanyle). Ekstra oksygen hjelper folk med alvorlig KOLS utføre sine daglige aktiviteter og beskytter kroppen mot skader forårsaket av mangel på oksygen.

Vacccinations

Flu Shots: Den influensa (influensavirus) kan føre til alvorlige problemer for folk som har KOLS. Influensa skudd er viktig å få hvis du har KOLS, og vil minske sjansen for å få influensa.

Lungebetennelse Vaksine: Dersom du har KOLS du er på et høyere risiko for lungebetennelse (pneumokokk virus) enn de uten KOLS. I dette tilfellet, bør du snakke med legen din om å få en lungebetennelse vaksine.

Kirurgi

I noen tilfeller hjelper kirurgi folk som har KOLS. Operasjoner inkluderer Bullektomi, der luftrommene kalt bulla som ødelegger luftblærer er fjernet, og lungevolumreduksjon kirurgi, der vev som er skadet er fjernet fra lungene. Lungetransplantasjoner kan også anvendes for svært alvorlige tilfeller av COPD: den skadede lungen er erstattet med en frisk lunge fra en syk donor. Kirurgi er vanligvis en siste utvei, og bare gjort når de puster ikke kan bli hjulpet ved å ta medisiner.

Forstørrelsesglass Varianter for Reading Avispapir

Forstørrelsesglass Varianter for Reading Avispapir


Leseglede trenger ikke å bli et ork når du blir eldre og det blir vanskeligere å lese at liten skrift. Du vil bli overrasket over alle forstørrelsesglasset varianter for lesing avispapir tilgjengelig i dag. Du kan velge et forstørrelsesglass som er best egnet til slik du er vant til å lese avisen, om du holder den i hendene eller lese den mens det er flatt på et bord.

Helsides Magnifiers

En helsides forstørrelsesglass som sitter direkte over hele siden av boken kan brukes til å lese aviser også. Denne typen forstørrelsesglass kan du lese et stort område av gangen uten å måtte flytte enheten fra setning til setning, som du gjør med en mindre forstørrelsesglass. Helsides forstørrelsesglass kan også kjøpes med tilbehøret av en innebygd lys, som tilbyr perfekt belysning for lesing. Disse leser hjelpere er tilgjengelig i ulike størrelser og ulike grader av forstørrelse for å passe individuelle behov.

Dome Magnifier

En annen type lesing forstørrelsesglass er kuppelen. Tilgjengelig i alle forskjellige størrelser og ulike forstørrelser, dome luper ligne en paperweight og kan brukes som en på toppen av skrivebordet. Forstørrelsesglasset ligger direkte på avispapir og du skyver den langs papir som er flatt på et bord som du leser. Selv dome forstørrelsesglass kan brukes til alle typer av avispapir lesing, de fungerer godt for de mindre jobbene til Phone Book Slå-ups eller lese e-post.

Lommeformat Magnifiers

Reading forstørrelses tilbys også i lommeformat, slik at du kan ta den med deg uansett hvor du kan gå. De har, med eller uten LED lys og noen ganger opp til størrelsen av et kredittkort. En annen type ligner en linjal som du kan legge over siden av en avis å lese 03:57 forstørret linjer samtidig. Disse kommer i alle størrelser, slik at de kan skli inn i vesken eller lommeboken.

Håndholdte Magnifiers

En håndholdt forstørrelses må holdes med en hånd og fokusert i riktig høyde over avispapir. Disse kommer i ulike størrelser og ulike forstørrelser, og noen tilbyr den innebygde lys. En håndholdt lupe bånd opp en hånd som du leser og kan være problematisk når det brukes i lengre tid siden du hele tiden må prøve å holde visningen i riktig høyde.

Hands-Free Magnifier

Den elektriske forstørrende lys, som er omtrent på størrelse med en bordlampe, har forstørrelses betrakteren på enden av en lang arm som er leddet på en svivel. Den lar deg plassere forstørret betrakteren over avispapir i riktig høyde og plassering for lesing. En fjærlåsen holder den på plass. Hånden frie forstørrelses har et lys på den, noe som fungerer godt for lesing. De er også solgt for å gjøre håndverk, for eksempel needlepoint og strikking, der du ikke har en ekstra hånd fri til å holde et forstørrelsesglass. Det fungerer for både lese avisen på bordet eller holde papiret i hendene.

Forstørre Briller

Forstørre briller er tilgjengelig i de fleste apotek og kjøpesentre. De kommer i mange forskjellige forstørrelser og kan være den enkleste av alle å bruke når du leser avispapir. De kan gå hvor som helst med deg og de holder hendene fri mens du leser.

Diett for KOLS Pasient

Diett for KOLS Pasient


Kronisk obstruktiv lungelidelse (KOLS) er preget av flere lungesykdommer som gjør det stadig vanskeligere for luft inn i lungene. De viktigste sykdommene på denne lidelsen er kronisk bronkitt og emfysem, men det kan også inkludere helsespørsmål fra skader forårsaket av astmatisk bronkitt. Mens KOLS er uhelbredelig, kan flere behandlinger hjelpe med sine symptomer. En av de beste måtene å kontrollere KOLS er gjennom et sunt kosthold.

Ernæring

Ernæring er viktig for KOLS-pasienter fordi det å være overvektig eller undervektig kan gjøre det vanskeligere å puste. Hvis du er overvektig, vil kroppen må jobbe hardere for å få oksygen den trenger, og legger til stress på lungene dine. Hvis du er undervektig, vil kroppen din bli utsatt for andre infeksjoner, noe som vil begrense hvor nyttig lungene dine er. Spise riktig mengde kalorier vil hjelpe deg å komme til din idealvekt og ta stress ut av kroppen din. Også folk som er rammet av KOLS trenger mer energi for å puste enn en person uten lidelse, og slik at de faktisk kan være nødvendig å ta inn flere kalorier enn de ellers ville. Ved å overvåke vekten din hele tiden og spise et sunt kosthold, vil du være i stand til å bestemme riktig mengde kalorier for din tilstand.

Diet

For å starte, må du kontrollere at du har en høy-fiber diett. Du bør spise minst 20 til 35 gram fiber hver dag. Gode ​​kilder til fiber er grønnsaker, frukt og helkorn, som fullkorn pasta og brun ris. Du bør begrense mengden av natrium i kosten fordi salt vil føre til at kroppen til å beholde mer vann, noe som øker pustevansker. Unngå mat med mer enn 300 milligram salt per porsjon. Sørg for at du drikker rikelig med væske hver dag. Å ha seks til åtte glass med ikke-koffeinholdige drikker hver dag vil bidra til å holde slim til et minimum, frigjøre din luftrom.

Du bør også unngå matvarer som kan forårsake gass eller oppblåsthet. Hos personer uten KOLS, kan disse matvarene gjøre puste vanskeligere på grunn av gassen de forårsaker. Hvis du har kols, kan slike matvarer være ødeleggende for lungene. Matvarer som forårsaker dette problemet omfatter kullsyreholdige drikker som brus, stekt eller fet mat, epler, avokado, melon, bønner, brokkoli, spinat, kål og agurk. Til slutt, hvis du tar noen diuretika, må du kanskje øke kalium inntak. Alltid snakke med legen din hvis du har spørsmål om en bestemt mat for å sikre din diett er riktig for din tilstand.

Hvordan forstå kognitiv test for Alzheimers

Alzheimers sykdom er preget av et tap av hukommelse og andre intellektuelle evner alvorlige nok til å forårsake problemer med hverdagen. Mens det blir verre over tid og til slutt fører til døden, kan de riktige tjenester og støtte forbedre livskvaliteten for alle som lever med Alzheimers.
Leger og psykologer bruker kognitive tester for å finne ut av problemer som involverer hukommelse og evnen til å resonnere, konsentrere seg og ta avgjørelser. Resultatene av disse testene tjene som guider i diagnostisere en persons mentale tilstand.

Bruksanvisning

Forstå kognitive tester for Alzheimers

•  En kognitiv test er en rekke spørsmål som en lege ber en pasient. Testen er vanligvis gitt i et legekontor. Fremgangsmåten er som å ha en samtale. Ingen forberedelser er nødvendig.

A kognitive testen måler hvor godt en person er i stand til å bruke sitt sinn til å tenke, huske, løse problemer, følg instruksjonene, språkbruk og konsentrere seg. Hvert spørsmål tester en funksjon som brukes i dagliglivet.

Under en kognitiv test for Alzheimers, kan en person bli spurt om hun vet hva dagen og året det er og hvor hun er i øyeblikket. Dette viser om hun er orientert i tid og rom. Legen kan be pasienten om å lukke øynene, åpne munnen og ta på nesen med sin høyre hånd. Denne type test viser hvor godt han kan følge instruksjonene og holde mer enn én ting i tankene samtidig. Testen taker kan bli bedt om å jobbe et matematisk problem eller telle baklengs fra 100 ved 7. Dette viser hennes evne til å bruke tall og fokus på utfordrende problemer.

En kognitiv test bidrar til å identifisere problemer. Det kan være mange mulige årsaker til disse problemene, inkludert medisiner en person kan ta, sykdom, skade eller et slag. Ifølge Dr. Ronald Petersen, leder av Mayo Clinic Alzheimers Disease Research Center, er det ikke realistisk å tro at en enkel kognitiv test alene kan avgjøre om man har typiske problemer av aldring eller har Alzheimers sykdom.
Den kognitive testen er vanligvis bare første skritt i å bygge en diagnose. Andre tester kan være nødvendig.

Uansett hva utfallet blir av en kognitiv test, det gir verdifull informasjon. Dersom testen tyder på at en person har Alzheimers, gjør det ham å få støttetjenester og medisiner som kan gjøre å leve med Alzheimers enklere. Det gir en person og hennes familie tid til å ta avgjørelser mens de fortsatt er mulig. Hvis resultatene viser at en person som sannsynligvis ikke har Alzheimers, det gir ham en sjanse til å få mer testing for å finne ut hva som faktisk forårsaker problemer.

Tips og advarsler

  • Slappe av så mye som mulig før å ha testen. Det er vanskeligere å huske ting når stresset.
  • Det er viktig å ikke prøve å forberede seg på en kognitiv test. Gjør du det kan skjule en tilstand som kan ha nytte av behandlingen.
  • En kognitiv test ofte ikke identifisere personer med mild kognitiv svikt, ifølge William Thies, Alzheimers Association administrerende medisinsk offiser. Dette er ofte et tegn på at en person utvikler Alzheimers (se Resource 3).

Hvordan lage en Herbal inhalator for en tett nese

Noen ganger virker det som om det er ingenting verre enn en tett nese og ikke klarer å puste. Som tett nese og alle de elendig følelser som følger med det kan være forårsaket av allergi eller en kald. Uansett hva årsaken er, du bare ønsker å være i stand til å puste igjen. En enkel urte inhalator for en tett nese kan bidra til å tømme hodet. Denne spesielle inhalatoren er bra for hele husholdningen, siden det er laget for å fordele de helbredende essenser av urter i hele huset. Du kan bruke enten friske eller tørkede urter for inhalator.

Bruksanvisning

Plasser 2 liter vann på komfyren. Legg ryllik, peppermynte, rosmarin og timian - enten frisk eller tørket eller en kombinasjon. (De friske urter trenger egentlig ikke å bli hakket. Du kan imidlertid løst hogge noen av de større stilker slik at de vil passe bedre inn i kasserollen.) La det småkoke over svak varme i 30-45 minutter. Den helbredende aroma av urter vil drive gjennom huset.

Bruk en Crock-Pot som et alternativ til stovetop metoden som beskrevet i trinn 1. Plasser vann og urter i en Crock-Pot. Still temperaturen til "Høy" og la det småkoke i 1-2 timer.

For umiddelbar lindring, putre urter som beskrevet i trinn 1. Hold hodet over ulmende potten med et håndkle drapert over hodet slik at du kan bedre fange dampen. Pust dypt inn gjennom nesen.

Tips og advarsler

  • Du ønsker kanskje å bruke denne urte inhalator regelmessig i hjemmet ditt hele allergi og kalde årstider. Eucalyptus er en annen flott urt å bruke for å fjerne luft og nesen. Dette urte inhalator kan bli endret for å passe dine behov. For eksempel legge beroligende urter som lavendel og kamille for å frigjøre avslappende aromaer i hele huset.
  • Ikke la vannet koke ut av kjele eller Crock-Pot. Når man står over kasserolle å inhalere essenser av urter, sørg for at du ikke får så tett at damp som kommer opp fra kasserolle vil brenne deg.

CPAP vs. BiPAP for KOLS

Kronisk obstruktiv lungesykdom kan ikke kureres, men bruken av to noe lignende typer pusteutstyr - CPAP og BiPAP maskiner - kan hjelpe deg å puste lettere og unngå mer alvorlige forhold.

Identifikasjon

CPAP er et akronym for kontinuerlig positivt luftveistrykk. BiPAP er et akronym for bi-nivå positivt luftveistrykk. Begge maskinene er vanligvis brukes om natten.

Funksjon

Begge maskinene fungerer ved hjelp av en ansiktsmaske. Masken dirigerer pumpet oksygen inn i nese og munn.

Sammenligning

CPAP og BiPAP maskiner fungerer på samme måte, bortsett fra for én forskjell: CPAP maskiner fungerer ved å skyve en jevn strøm av luft inn i masken, er satsen som bestemmes av legen din. BiPAP maskiner er programmert til å redusere lufttrykket på din utpust, og de øker lufttrykket ved innånding. BiPAP maskiner kan også ane når du har problemer med å puste, og derfor justere lufttrykket tilsvarende.

Typer

Begge maskinene er designet for å holde lungene ventilert. Det er tider når en KOLS pasient er kortpustet og kan ikke utøve nok utpust mot CPAP er jevn strøm, som er når BiPAP maskiner brukes.

Effekter

Lunge ventilasjon er avgjørende for KOLS-pasienter fordi lungene har en redusert evne til å overføre oksygen i blodet.

Cosniderations

Begge maskiner krever bruk av en maske. Det kan ta litt tid å bli vant til å sove med en maske over ansiktet, men det er viktig at du holder den på. Jo lenger du kan holde masken på i løpet av natten, jo mer nytte får du av behandlingen.

Alternativer til Albuterol inhalator for astma

Albuterol er et korttidsvirkende beta-agonist som hjelper gi kortsiktig lindring for symptomer på astma. Noen ganger pasienter tåler ikke å bruke en albuterol inhalator, skjønt, noe som betyr at en pasient må jobbe med legen sin for å finne et alternativ. Forstå hvilke alternativer er tilgjengelige vanligvis knyttet til å bestemme hva andre stoffer er tilgjengelig innenfor klassen, samt etablere hvilke alternativer i andre klasser kunne hjelpe.

Andre korttidsvirkende beta-agonister

Fordi albuterol er et korttidsvirkende beta-agonist, bør pasienter først snakke med sine leger om andre legemidler i denne klassen vil være akseptable alternativer til albuterol inhalator. Hvis, for eksempel, har pasienten et spesifikt problem med albuterol, men tåler korttidsvirkende beta-agonister, andre narkotika alternativene inkluderer pirbuterol (Maxair) eller Levalbuterol. Fordi kliniske retningslinjer for behandling av astma likevel anbefale bruk av en kortsiktig beta-agonist som gullstandarden av astmabehandlingen, bør pasientene forvente at legen vil ønske å bo med dette stoffet klasse med mindre det er problemer med alvorlige bivirkninger eller legemiddel toleranse.

Langtidsvirkende beta-agonister

En annen vurdering når du tenker på alternativer til albuterol er det langtidsvirkende beta-agonister. Selv om deres virkningsmekanismen er lik den korttidsvirkende beta-agonister (som albuterol), vil langtidsvirkende beta-agonister lindre symptomer i opptil 12 timer, i motsetning til bare fire til seks timer på albuterol og andre kortsiktige behandlinger. Narkotika i det langtidsvirkende beta-agonist kategorien omfatter salmeterol (Advair), bambuterol (Bambec) og clanbuterol. Legene vil ved behov bytte pasienter fra korttidsvirkende terapi til langtidsvirkende terapi hvis omstendighetene ligger til rette for en slik endring. Retningslinjer for behandling anbefaler at pasienter tar et kortikosteroid med en langtidsvirkende behandling, men slik diskusjon om dette bryter med en lege er viktig. Noen selskaper også pakke langtidsvirkende behandling med et kortikosteroid som følger med beta-agonist - dette er en annen grunn til å diskutere en terapeutisk bryter med en lege.

Andre alternativer

Pasienter som ikke tåler noen korttidsvirkende beta-agonist har et par alternativer. Kliniske retningslinjer anbefaler ipratropiumbromid (Atrovent) som en effektiv behandling for å gi kortsiktig lindring for symptomer på astma. Pasientene kan også snakke med legen sin om hvorvidt montelukast (Singulair) er et alternativ - dette stoffet hjelper godbit anstrengelsesutløst astma og fungerer på samme måte til de langtidsvirkende beta-agonister, bortsett fra det er i tablettform i stedet for inhalert aerosol eller pulver.

Hva er Green astma inhalator for?

Inhalatoren du har lært å kjenne vil snart være historie. Vel, liksom. Som med de fleste ting i disse dager, er astma inhalator få en "grønn" overhaling. De fjerner stoffet som i hovedsak gir deg dosen din og bytte den ut for en jord-vennligere versjon.

Identifikasjon

I utgangspunktet er den astmainhalator går gjennom en endring, men ikke med selve resepter selv; de vil forbli den samme. Hva de gjør med inhalatoren er å fjerne KFK (klorfluorkarbon) og erstatte den med HFA (hydrofluoralkan), en mye mer jord-vennlig stoff. Selv om disse "grønne" inhalatorer vil jobbe annerledes enn de gamle versjonene, vil albuterol eller salbutamol fortsatt inhaleres ned i lungene.

Effekter

Klorfluorkarbon og gassene i forbindelse med det har vært knyttet til nedbryting av ozonlaget; derav behovet for en endring i en hvilken som helst produkt som bruker KFK, inkludert astma inhalator eller dosemåleinhalerer (MDI). Og hvis du ikke er helt sikker på hva ozonlaget gjør, det beskytter oss, for alle praktiske formål, fra UV (ultrafiolett) stråler, eksponering som har vært knyttet til melanom og andre former for hudkreft. Med reduksjon i ozonlaget, har vi også vært inne i det som kalles global oppvarming. Uansett hva dine synspunkter er på emnet, kan du ikke være uenig i at endringer må gjøres for å hjelpe miljøet.

Time Frame

Utfasingen av klorfluorkarbon faktisk startet tilbake i 1987, men kvoter ble gjort så de farmasøytiske selskapene kunne ha god tid til å finne et alternativ for CFC i MDIs. Nå som de har funnet HFA kan utfasingen skje i denne bransjen. Den hydrofluoralkan anses like trygt for bruk som klorfluorkarbon, bare uten effekten av å bryte ned ozon. Foreløpig både versjon er tilgjengelig fra apoteket, men snart CFC vil ikke lenger være tilgjengelig.

Betraktninger

Når du er foreskrevet denne nye astma inhalator, sørg for at du forstår hvordan det fungerer. Disse HFA inhalers må være fullt forberedt eller primet for å sikre at du får den anbefalte dosen av din resept, noen ganger tar så mange som fire sprayer å fullt klar MDI for riktig dose. Spør legen din hvordan du bruker dem som det er noen forskjellige modeller. Også, må du sørge for at du skal rense MDI etter bruk. Noen har vært kjent for å tette på anledningen. Vanligvis er alt du trenger å gjøre er å bruke litt varmt vann for å skylle rent hver uke.

Fordeler

Foruten den åpenbare fordelen av å spare planeten vår, er HFA inhalers sies å faktisk gjøre en bedre jobb med å få ned i lungene. Tåken som kommer ut av MDI er mye finere og inneholder mindre partikler, noe som åpner for din gitt resept for å gå litt dypere. Dette bør føre til bedre lindring av astma og dens symptomer.

Forstørrelsen behov for ulike visjoner

Forstørrelsen behov for ulike visjoner


De vanligste typer synsproblemer er refraksjon feil. Brytning er bare måten lyset bøyer seg når den passerer gjennom øyet og omdannes til signaler som hjernen tolker som bestemte bilder. Hvis lyset ikke fokuserer direkte på netthinnen, og deretter visjon lider. En diopter er måling av hvor mye fokus makt er lagt til eller trukket av en linse. Hver av de fire vanligste refraksjon feil krever en bestemt type forstørrelse og korreksjon.

Nærsynthet

Nærsynthet er også kalt nærsynthet. De lysstråler som passerer gjennom øyet fokus foran hinnen. Nærsynte folk ofte har problemer med å se fjerne objekter klart, men kan fokusere på nære elementer. For myopi er konkave - tynn i midten og tykkere på kantene. Disse linsene er alltid målt i minus dioptrier, som trekker fokus makt og fokuserer lyset bakover og inn på netthinnen. Et høyere diopternummeret, for eksempel minus 6, betyr en mer alvorlig enn en korreksjon minus 2.

Langsynthet

Langsynthet - også kalt hypermetropi - er det motsatte av nærsynthet. Langsynte mennesker kan se fjerne objekter klart, men nærmere objekter vises uskarpt. Langsynthet oppstår når lysstrålene er fokusert bak netthinnen. Objektiver for langsynthet er konvekse - tynne i kantene og tykkere på midten. Objektiver for langsynthet er målt i positive dioptrier. Dette legger fokus kraft, noe som åpner for bedre på nært syn. Et høyere diopternummeret - denne gang positiv - betyr brytningsfeilen er mer alvorlig.

Astigmatisme

Astigmatisme gjør at lyset til å være ujevnt fokusert på netthinnen. Generelt sett har form av hornhinnen endret fra en kule til en mer avlang form. Bilder vises uskarpt og langstrakt. Astigmatisme krever en sylindrisk linse som kurver mer til den ene siden eller den andre. Korreksjonen kan kreve enten pluss eller minus dioptrier, avhengig av den bestemte formen på øyet. Mer alvorlig korreksjon vil bli reflektert av en høyere diopternummeret.

Presbyopi

Presbyopi er en aldersrelatert brytningsfeil. Den øyelinsen herder med alderen, og dette hindrer øyet fra å være i stand til å fokusere lys på netthinnen. Personer med presbyopi ikke klarer å fokusere på liten skrift eller objekter som er for nær øynene. Presbyopi kan forekomme i tillegg til andre brytningsfeil. Personer med presbyopi generelt takle med seg enten progressive briller og lesebriller. Disse linsene er relativt lite strøm, vanligvis strekker seg fra positive 0,25 til 2,5 dioptrier.

Albuterol forstøver behandlinger for lungebetennelse

Albuterol forstøver behandlinger for lungebetennelse


The American Association definerer Lung lungebetennelse som "en felles lungeinfeksjon forårsaket av bakterier, virus eller sopp." Lungebetennelse kan også beskrives som en inflammasjon i lungene, spesielt hvis væsken eller et annet materiale trer dem. Leger diagnostisere lungebetennelse ved å lytte til lungene og ved å utføre en kiste X-ray. Noen ganger lungebetennelse kan behandles hjemme, mens andre ganger det krever sykehusinnleggelse.

Albuterol forstøver behandlinger

Albuterol er et legemiddel klassifisert som en bronkodilatator. Det er er en klar væske medisiner som åpner opp luftveiene i lungene. Den forstøver er den maskin som brukes til å administrere behandling; det viser den flytende medisin til en damp som skal inhaleres inn i lungene. Denne prosessen er vanligvis referert til som å motta en puste behandling.

Albuterol Sulfate Nebulizer Solution

Navnet albuterol er en forkortelse for Albuterol sulfat forstøveren løsning. Det kommer vanligvis i engangsdoser og holdes i små plastbeholdere med skrulokk. Etter å ha plassert albuterol i den aktuelle del av forstøveren, må plastbeholder og hetten må kasseres. Maskinen er slått på og tåken som kommer ut av en maske eller et annet apparat som dekker pasientens munn og nese. Pasienten skal vanligvis puste normalt. Noen ganger kan terapeuten administrere behandlingen be pasienten om å puste dypt hver to eller tre minutter. Dette bidrar til de små medisinpartiklene får så dypt inn i lungevevet som mulig. Hver behandling varer i ca 15 minutter.

Lungebetennelse Risiko og symptomer

Den svært unge og eldre er mest utsatt for lungebetennelse, så barn under 2 år og personer over 65 må være den mest forsiktig. En lungebetennelse vaksine er tilgjengelig, ettersom det er lettere å forhindre sykdommen enn behandle det. Folk er mest sannsynlig å utvikle lungebetennelse etter en forkjølelse eller influensa, når immunforsvaret motstanden er lav. Symptomer på lungebetennelse variere, men vanligvis til stede som hoste, feber, kortpustethet eller rask pust, frysninger, kvalme, oppkast eller diaré.

Effektivitet av Albuterol for lungebetennelse

Dersom lungebetennelse ikke er forårsaket av et virus, kan det behandles med antibiotika. Leger kan også be deg om å ta i så mange medier som mulig, og for å få ekstra hvile. Det er uenighet om hvorvidt albuterol forstøver behandlinger er effektive i behandling av lungebetennelse. Ifølge opplysninger fra WebMD, er Albuterol behandlinger anbefales ikke for lungebetennelse. Det er annen informasjon som tyder albuterol forstøver behandlinger ikke spesifikt kjempe lungebetennelse, men kan hjelpe med symptomer, som pustevansker.

Bivirkninger av Albuterol

Når din medisinske historie har vært diskutert med helsepersonell, er albuterol antatt å være en trygg medisinering. Likevel er det bivirkninger. Noen brukere av Albuterol opplever en økning i hjertefrekvens eller blodtrykk, skjelving, nervøsitet, hodepine, svetting og diaré. De fleste av disse symptomene er normalt og kan behandles hjemme, men spørsmål om dem bør rettes til en medisinsk faglig.

Hvordan forstå en resept for briller

Hvordan forstå en resept for briller


Personer med synsproblemer må få øynene testet regelmessig for å få briller. I denne test, ser ut til pasienten gjennom en maskin som kalles en photoroptor. Denne maskinen for å kaste lys inn i hvert øye for å bestemme mengden av brytningsfeil i øyets struktur. (Referanse 1) Linsene av briller vil bli formet for å korrigere denne visjonen feilen. Formen på linsene nødvendige er skrevet ut som en resept som skal gis til en optiker. Forstå betydningen av disse tallene kan du forstå resept.

Hvordan forstå en resept for briller

•  Se på din resept. En typisk man kan se slik ut:

OD: -5,00 2,00 x 90

OS: -6,00 2,00 x 95

Legg: 1,75

Les det første tallet i den første raden. "OD" står for "oculus dexter," som betyr "høyre øye" på latin. Det første tallet (med en pluss eller minustegn foran det) er sfæren målingen indikerer nærsynt eller langsynt måling for høyre øye. Et minustegn indikerer nærsynthet, ellers kjent som nærsynthet, mens en "pluss" angir hypermetropi, eller langsynthet.

•  Forstå det første nummeret. Det er et mål for hvor sterkt synet problemet er, i dioptrier. En diopter beskriver avstanden fra øyet ved hvilken det kan tydelig fokusere. For eksempel, ved minus-1 diopter denne avstanden er 1 meter, mens minus-10, er det 1/10 av en meter. For nærsynte øyne, er diopter målinger av minus-3 eller høyere betraktet som "milde", mens de mellom minus-minus-3 og 6, er klassifisert som "moderat". Noe utover minus-6 betraktes som "alvorlige". For langsynthet, er skalaen den samme i det positive område; et diopter fra 0 til 3 er mild, 3 til 6 er moderat, og noe over 6 er alvorlig.

Flytt til høyre i første rad på resept. Eventuelle andre tall her er å måle mengden og retningen av astigmatisme (uskarphet fra hornhinnen problemer) på det øyet. Det første nummeret kalles "sylinder" og måler graden av astigmatisme, igjen i dioptrier. Det andre tallet måler hvilken retning Stedet er i, plottet i grader, som på en vinkelmåler. (Referanse 2)

Les den andre raden i din resept. Det starter med "OS", som står for "oculus skummel", som på latin betyr "venstre øye." Tallene i denne raden beskriver sfæren, akse og sylinder for den venstre linse, som kan være ganske forskjellig fra de målinger for høyre.

Se under "OS" og "OD" rader. Hvis din resept sier "Legg til:" og deretter gir et tall, enn det er en resept for bifokale briller. Den "til" er styrken i dioptrier, i nærheten av fokusområdet for en bifokal linse. Noen resepter kan ha to tall her, noe som indikerer at objektivet er trifocal. I slike briller, kan brukeren se gjennom tre områder med ulike optiske egenskaper til å hjelpe med ulike synsproblemer.

Forstøvning Behandlinger

The American Academy of Allergy og Astma Immunology rapporterer at mer enn 34 millioner amerikanere lider av astma. Astma er en luftveis tilstand som forårsaker luftveiene i lungene for å begrense, noe som gjør det vanskelig å puste. Astma resulterer i 250 000 dødsfall i USA hvert år og har potensial til å forårsake andre komplikasjoner, for eksempel permanent forsnevring av luftveiene. På grunn av disse mulige virkninger, er det viktig å behandle astma gjennom medisinering og andre metoder. En form for behandling som brukes av leger er en forstøver.

Identifikasjon

The American Thoracic Society identifiserer en forstøver som en enhet som komprimerer flytende medisinen i gassform. Kompressoren komponent av forstøveren er en rektangulær boks med en dyseåpning. En plastrøret festes til munnstykket og har en ampulle med flytende medisin. Når du slår på kompressoren, det øker trykket i røret. Dette reduserer den tilgjengelige plassen for væsken til å oppta, som i sin tur gjør det slår inn i en gass. Gassen deretter reiser gjennom røret inn i en maske som du dekke til munn og nese med å inhalere medisinen.

Usage

Ved hjelp av en forstøver er en relativt enkel prosess. Først legger du medisinen inn i lagrings kopp eller kontakten på forstøver. Dette innebærer noen ganger å blande en rekke medisiner. Etter det du vanligvis skru beholderen på plass. Etter å ha slått kompressoren på, masken glir over munn og nese og sikret med et elastisk bånd som glir over ørene og over baksiden av hodet. Mens iført maske, anbefaler legene å puste dypt inn og holde pusten i 10 sekunder før du sakte puster ut. Behandlingen fortsetter inntil all væsken er fordampet medisinering. Dette krever vanligvis 8 til 10 minutter fra start til slutt.

Fordeler

På grunn tåke reiser direkte til lungene, forstøvere tillate pasientene å motta høyere konsentrasjoner av medikamenter. Inhalerte medisiner som brukes til behandling av astma, slik som kortikosteroider, presentere færre bivirkninger enn de som er tatt muntlig. Medisinen administreres gjennom nebulizers arbeider for å redusere betennelse og innsnevring i luftveiene, noe som gjør det lettere å puste. Når den brukes regelmessig, nebulizers sterkt redusere effekten av astma, rapporterer Mayo Clinic.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer nebulizers brukes til å behandle astma. Ett hovedskille mellom typer nebulizers er om de er små eller store volum. Lite volum nebulizers levere større mengder medisin til lungene; imidlertid, mengden av legemiddel de produserer varierer med hver bruk. Store volum nebulizers en tendens til å gi mer konsistente doser av medisin over tid, rapporterer en University of New Mexico studien. Nebulizers er også tilgjengelig i både batteridrevne og elektriske former.

Betraktninger

Forstøver medisiner noen ganger føre til bivirkninger, inkludert frysninger, heshet, øret lunger og tretthet. Det er også en mulighet for mer skadelige bivirkninger, for eksempel uregelmessig hjerterytme og beslag. Selv nebulizers redusere hyppigheten av astma angrep, hvis du opplever et angrep etter å ha brukt en forstøver, vil det vanligvis være mer alvorlig enn de andre angrep. Du bør diskutere med legen din hva du må gjøre i tilfelle av en alvorlig astmaanfall.

At Home Physical Therapy programmer for KOLS

At Home Physical Therapy programmer for KOLS


KOLS, eller kronisk obstruktiv lungesykdom, kan svare godt til fysioterapi programmer praktisert hjemme. I en sammenligning utført av American College of Chest Physicians, viste resultatene at pasienter som fulgte en diett hjemme i 12 uker gjorde det bedre på lang sikt enn de som hadde sykehuset poliklinisk behandling for samme periode.

Medisinsk tilsyn

Før du starter noen hjemme fysioterapi programmet, bør du oppsøke lege for å få råd om graden av trening som er trygt for deg spesielt.

En fysioterapeut vil generelt overvåke hjem fysioterapi programmer, og han vil følge utviklingen din og gjøre endringer når det er nødvendig. Terapeuten kan også foreslå å spørre din lege om noen medikamenter kan være fordelaktig.

Grunnlaget for enhver terapi er trening for å styrke musklene som kontrollere pusten, så vel som de som gjør deg i stand til å fortsette å gå uten belastning for generelle trivsel.

Øvelser og restriksjoner

En regel er klar: Slutte å røyke. Pasienter bør unngå eksponering for eventuelle luftbåren forurensing, inkludert annenhånds sigarettrøyk. Allergener vil også produsere kortpustethet (dyspné).

Pusteøvelser (dype, langsomme åndedrag) bidra til å styrke de involverte musklene. Dette er spesielt viktig for stillesittende personer. Vand hjelper blodstrømmen til bena. Dette, sammen med den økte oksygen i blodet, vil bidra til å redusere smerter i bena.

Bruken av et insentiv spirometer er en utmerket pusteøvelse verktøy som måler forbedring i å puste. Ved å ta i et dypt åndedrag, holder den i minst fem sekunder, og deretter utvise den, vil indikatoren stige på verktøyet og markere fremdriften. Pustingen som kreves for å ta målingen er i seg selv øvelsen. Et spirometer er tilgjengelig på stoff butikker og på nettet for rundt $ 10 per april 2010.

En annen øvelse er å bruke snurpet leppe puste. Merck sier: "Folk blir undervist-eller ofte oppdage av seg selv å puste ut mot delvis lukkede (snurpet) lepper, som om forbereder å plystre Tiltaket øker trykket i luftveiene og bidrar til å hindre dem fra å kollapse Øvelsen medfører ingen negative effekter.. , og noen mennesker vedta en vane uten instruksjon. "

Bare å rette opp ryggen, enten stående eller sittende, og holde den posisjonen i 30 sekunder om gangen vil styrke kjernemuskulaturen. Denne posisjonen øker enkel luftstrøm inn i lungene.

Hvis du har KOLS, bør et treningsprogram med godkjennelse fra en lege eller fysioterapeut før du gjennomfører det.

Andre behandlinger

I mer avanserte tilfeller kan en lege starte en pasient på oksygenbehandling. Leger vil starte en pasient på oksygen for en viss tid per dag, og deretter øke eller redusere det som behovet oppstår. Noen pasienter er på oksygen 24 timer i døgnet. Tester vil avgjøre om Medicare vil dekke behandlingen. Det er ingen bivirkninger til oksygenbehandling.

Selv ikke klassifisert som en terapi, det er reseptbelagte legemidler for å lindre symptomene på KOLS. Disse bronkodilatorer gjøre nettopp det; Utvid bronkiene på en kortsiktig basis. Ta dem bare på en legens råd. Ipratropium selges under merkenavnet Atrovent og det, i kombinasjon med albuterolsulfat, selges som Combivent. Den endelige beslutningen om å bruke disse legemidlene bør gjøres av pasienten etter veiing risikoen for bivirkninger.

Terapi ikke en kur

Terapi vil ikke kurere KOLS, men det vil forsinke fremdriften hos pasienter med moderat til alvorlig luft inntak. Alle medisinske kilder understreker at du må fortsette øvelser for å opprettholde eventuelle gevinster.

Diett for KOLS og diabetes

Ulike sykdommer påvirker kroppen på forskjellige måter. Du må kanskje endre kostholdet avhengig av din sykdom. Dette er sant av diabetes og kronisk obstruktiv pulmonær lidelse (COPD). Diabetes er en endokrin lidelse som påvirker kroppens insulin og glukose nivå, og hva du spiser har en direkte innvirkning på disse nivåene. I motsetning til diabetes, er KOLS en lungesykdom, og hva du spiser har ingen direkte effekt på KOLS. Men hvis du har kols du trenger for å opprettholde god ernæring til best mulig kan håndtere din sykdom.

Diabetes

Nøkkelen til å spise sunt når du har diabetes er å holde blodsukkernivået innenfor en moderat rekkevidde. Dette krever balansere inntaket av karbohydrater med treningen og aktivitetsnivå, og hvis foreskrevet av legen din, din dosering av insulin. Spiser for mange karbohydrater og glukose skyter opp for høyt. Spiser for lite, og din glukose synker for lavt.

Det er tre typer karbohydrater i maten: sukker, stivelse og fiber. Du vet sikkert at snacks, brød, pasta og poteter er karbohydrater. Så er frukt og grønnsaker. Dessuten inneholder melkesukker, så det er betydelige karbohydrater i meieriprodukter også.

Ikke alle karbohydrater påvirker deg på samme måte. Selvfølgelig, frukt og grønnsaker gir mer ernæringsmessig verdi enn en candy bar selv om de har like mange karbohydrater kalorier.

Personer med diabetes må også være klar over hvor raskt ulike matvarer påvirker blodsukkeret. Et mat som inneholder protein, fett og fiber vil bryte ned karbohydrater til sukker i et saktere tempo enn matvarer som er rene karbohydrater. Denne fordøyelse hastighet er kjent som glykemisk indeks (GI). Generelt, grønnsaker, frukt og meieriprodukter har lavere GI enn søt eller stivelsesholdige matvarer. Dette betyr at det er tryggere å spise grønnsaker enn et stykke av kaken fordi blodsukkernivået stiger saktere og over en lengre periode etter å spise grønnsaker.

The American Diabetes Association råder du bruker platen metode for å måle hvor mange karbohydrater du spiser. Det er, bør karbohydrater ta opp mer plass enn resten av maten.

KOLS

Hvis du har KOLS, må du opprettholde kroppens styrke og evne til å håndtere virkningene av sykdommen.

Du trenger å spise tilstrekkelige mengder protein, mineraler og vitaminer for å holde immunsystemet sterkt. Det er fordi KOLS gjør deg mer utsatt for infeksjoner, spesielt luftveisvirus som forkjølelse, influensa og lungebetennelse.

Overvekt stammer noens hjerte og lungekapasitet, men KOLS-pasienter som allerede har redusert lungekapasitet. Arbeid med kostholdsekspert og lege for å trygt gå ned i vekt. Overraskende, KOLS-pasienter trenger flere kalorier enn folk flest, fordi lungene må jobbe hardere for å puste, men det finnes trygge måter å redusere vekten uten å frata lungene av deres nødvendige energien.

Hold deg unna tomme kalorier. Redusere eller eliminere alle junk mat med høyt sukker, raffinert stivelse, fett og salt. Begrense hvor mye natrium du spiser. Sodium oppmuntrer kroppen til å lagre overflødig vann, og dette er en annen belastning på lungene dine.

Også holde deg unna matvarer som forårsaker oppblåsthet og gass som kullsyreholdige brus, fet stekt mat, og bønner. En oppblåst mage kan gjøre puste ubehagelig.

Pusteøvelser for KOLS-pasienter

Pasienter som lider av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) finne seg å bli kortere og kortere pust som sine lunger og brystmuskulaturen svekkes. Innlemming bare noen pusteøvelser i dagen vil bidra til å opprettholde brystet og lungekapasitet.

Hvordan pusteøvelser Hjelp

Når du har en kronisk tilstand som kompromitterer pusten din, som for eksempel kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), må du styrke lungene dine så mye som du kan, slik at sykdommen ikke fremgang så raskt som det ellers ville. Regelmessig trener lungene og brystmuskulatur bidrar til å holde disse brystmusklene aktive, som vil tillate deg å få mer oksygen i hvert åndedrag du tar i, så vel som å gjøre det med mindre innsats enn du bruker akkurat nå (se referanse 2).
Pusteøvelser vil hjelpe deg å kontrollere pust, noe som vil bidra til å redusere KOLS-symptomer. Stress og angst kan hjelpe reke pust, øker hjertefrekvensen, kroppens behov for oksygen og pustefrekvens. Du kan også legge merke til pusten din ytelsen blir bedre under trening hvis du har gjort dine pusteøvelser (se referanse 2).
Hvis du er planlagt å gjennomgå en operasjon, kan legen foreslå at du gjør dine pusteøvelser før og etter operasjonen. Disse øvelsene kan potensielt hjelpe deg å unngå lungebetennelse hvis du ikke kan stå opp og bevege seg rundt veldig lett (se referanse 2).
Pusteøvelsene vil konsentrere seg om tre områder av kroppen din: din nedre side ribber, bryst og mellomgulvet. Pessar er en stor muskel som ligger i mellom lungene og magen. Riktig bruk av mellomgulvet hjelper de med pusteproblemer (se referanse 2).

Snurpet-Lip Breathing

Pust inn gjennom nesen inntil lungene er fulle av luft. Pung leppene (som om du er i ferd med å drikke fra et strå eller fløyte) og pust sakte ut. Tips: Din utpust tiden bør være dobbelt så lang som din innånding tid. Ikke tving lungene tømmes for luft. Denne pusteøvelse vil bidra til å kontrollere deg pusten din når du er kort av luft fordi det hjelper deg å få luft inn i lungene og få den energien du trenger bare å puste (se referanse 1).

Å puste med magen

Sitt i en god stol og slappe av skuldrene. Legg en hånd på magen (mageregionen). Pust sakte inn gjennom nesen og sørg for å presse magen ut. Når du har fylt lungene dine, presse magen ned og puste ut gjennom kniper leppene (som i tidligere trening). Som du gjør denne øvelsen, bør du føler at magen går ned igjen. Gjør denne øvelsen tre ganger, og deretter hvile. Du kan utføre denne øvelsen så mange ganger du vil i løpet av dagen (se referanse 1).

Deep Breathing

Legg deg ned på ryggen og legg en pute under litt-bøyde knær. Legg en hånd på brystet og den andre hånden på magen rett under ribbeina. Pust inn så dypt du kan. Du vil føle magen og nedre ribben stige. Hold brystet så stille som mulig mens du puster inn. Telle til tre mens du puster inn, og som du puster ut, telle til seks. Pung leppene dine mens du puster ut.

Hvordan forstå en diett for Hypertyreose

Ifølge Mayo Clinic, er hypertyreose et resultat av en overaktiv skjoldbruskkjertel. Med denne tilstand, skaper skjoldbruskkjertelen for mye tyroksin, som er et hormon som påvirker metabolismen. Symptomer på hypertyreose inkludere uforklarlig vekttap, svette, følsomt for varme og beven i hendene. Making kosthold endringer kan ha positive effekter, for eksempel minimere muskel tap og forebygge osteoporose. Kapping av visse matvarer ut av kostholdet ditt kan også bidra til å få tilstanden under kontroll.

Bruksanvisning

•  Øke Kalsium Intake.According Mayo Clinic, kan hypertyreose forårsake thinning av bein. Overvåking kalsiuminntak kan bidra til å beskytte dine bein og hjelpe deg å unngå tilstander som osteoporose. Voksne som er 50 år eller yngre bør få 1000 milligram kalsium daglig. De eldre enn 50 bør få mer kalsium, minst 1200 milligram hver dag. The Mayo Clinic anbefaler også å spørre legen din om å øke vitamin D forbruket.

Øke Protein og kaloriforbruk. Noen mennesker som har hypertyreose oppleve en stor mengde muskel tap. For å unngå dette, må du snakke med legen din om gradvis oppbygging av protein og kaloriforbruk mens du får din hypertyreose under kontroll. Når du har regulert tilstanden med medisiner, kan legen anbefale å kutte ut den ekstra protein og kalorier.

Foods Unngå. Ifølge Mayo Clinic, kan enkelte matvarer samhandle med skjoldbrusk medisiner. Unngå å spise for mange valnøtter, soyabønner mel og bomullsfrø måltid. Sørg også for å diskutere over-the-counter og reseptbelagte medisiner med legen din. Visse medisiner, for eksempel sår produkter og antacida, kan redusere effektiviteten av hypertyreose medisinering.

Snakk med legen din. Å gjøre endringer i kostholdet, i tillegg til å ta medisiner, kan hjelpe pasienter med en overaktiv skjoldbruskkjertel, Mayo Clinic informasjons stater. Hvis, derimot, opplever du symptomer som hurtig vekttap, økt hjerterytme eller uforklarlig hevelse i halsen, ta kontakt med legen din umiddelbart. Disse kan være tegn på at kroppen din ikke reagerer på medisinering og kosthold endringer.

Hvordan bruke isop Oil

Isop er en busk som ligner på mynte. Navnet er avledet fra det hebraiske ordet "Ezov," eller "hellig urt." Det er innfødt til middelhavsregionen og er nevnt ofte i Bibelen, hvor det er kjent for sin evne til å rense og rense. Den vokser også i Himalaya, og den essensielle oljen brukes i ayurvedisk medisin for å slappe av nervesystemet når under stress. Det er mer utbredt i massasje og aromaterapi for sine antiseptiske egenskaper.

Bruksanvisning

•  Bland noen dråper isop olje med en transportør som jojoba, mandel eller solsikkeolje og massasje i verkende områder.

Massasje isop olje i trykkpunkter på føttene for å behandle virussykdommer ved hjelp av refleksologi.

Bland 10 dråper isop olje med 20 ml mandel eller solsikkeolje og massasje på brystet å behandle bronkitt og forkjølelse; legg timian eller eukalyptusolje for ekstra styrke. Du kan også bruke isop olje i en forstøvning diffuser for å lindre luftveissykdommer.

Tilsett noen dråper isop olje til bad som aromaterapi for lysne humøret eller lettelser sorg. Isop olje lukter søt, krydret og litt camphorous. Du kan også bruke den som en aromaterapi behandling for revmatisme, blåmerker, sår, øreverk, tannpine, og høyt blodtrykk.

Påfør isop olje direkte til forkjølelsessår, som isop olje er antatt å ha antivirale egenskaper. Det er også tenkt å bidra til raskere heling av blåmerker, slik at du kan enten bruke oljen direkte på det berørte området eller sette noen dråper på en kald komprimere og hold den på blåmerke.

Tips og advarsler

  • Isop olje inneholder pinocamphone, en agent som forårsaker kramper, og bør ikke brukes av gravide eller personer som lider av epilepsi.

Vanlige medisiner for astma og KOLS

Vanlige medisiner for astma og KOLS


Medisiner som brukes for KOLS kan brukes til å behandle astma. De fleste medikamenter har spesifikke formål i behandlingen av disse to betingelser. Forstå ulike typer medisiner, vil deres formål og deres effekter hjelpe deg å bruke dem til større effekt.

Om astma og KOLS

Astma er inflammasjon i lungene på grunn av allergisk reaksjon. KOLS (kronisk obstruktiv lungesykdom) er en tilstand som er et resultat av skade på vev i lungene, som ofte forårsaket av røyking.

Forebygging / løsning

Det er medikamenter som er tilgjengelige for å lindre symptomene på begge tilstander. Astma hos barn kan være ute vokst. Voksne med astma har tilgang til mange nye medisiner som kontrollerer sine symptomer og allergier som bringer dem om. KOLS er en kronisk lungesykdom og medisiner er for reduksjon av symptomer og bremse utviklingen av sykdommen.

Typer

Det finnes fem typer av astma og KOLS-medisiner: bronkodilatorer, orticosteroids, antibiotika, influensa og lungebetennelse skudd, og oksygenbehandling.

Funksjon

Bronkodilatorer som Salmeterol brukes til åpner luftveiene å gjøre puste lettere. Frie luftveier gjør det mulig for pasienten å ta inn mer oksygen.

Kortikosteroider så som fluticasons reduserer hevelse i lungevev, slik det er mer plass for passasje av luft til og fra lungene.
Reduksjon av hevelse tar bort irritasjon og følelsen av kvelning.

Antibiotika som zythromax behandle infeksjoner som kan oppstå i nesegangene og luftveier hvis forebyggende tiltak ikke virker.
Infeksjoner er vanlig i både forhold og identifisere og behandle infeksjon vil gjøre puste lettere og redusere komplikasjoner.

Influensa og lungebetennelse vaksiner forebygge infeksjoner som kan føre til alvorlige komplikasjoner for KOLS og astmatisk pasient.

Oxygen Therapy enten ved tank og maske eller tank og nesekateter øker blodoksygennivå, lindrende kroppen av stress, slik pusting er gjort enklere.

Misforståelse

Selv om KOLS og astma er begge lungelidelser, er de ikke samme tilstand. Det er ikke uvanlig for en KOLS pasient å ha astma, men har astma er ikke nødvendigvis kommer til å føre til KOLS.

Advarsel

Diskutere mulige bivirkninger av medisiner som brukes i behandling av astma og KOLS med din lege.

Oksygenbehandling er bare effektiv når du bruker oksygen.