Digidexo.com

dominant øye test

Hvordan vet Hvilke Eye er Dominant

Den dominerende øyet er øyet som er mest brukt i situasjoner som krever presis posisjonsinformasjon. Enhver form for spill som krever mål, som for eksempel dart, blinkskyting, jakt, bueskyting og bowling sysselsetter bruk av din dominerende øyet. Din dominerende øyet kan ikke sammenfaller med din dominerende hånd. Dette er kjent som cross-dominans. Et annet konsept er co-dominans, noe som er ganske lik å være ambidextrous, selv om dette er svært sjeldne. Prøve ut en enkel test hjemme for å finne ut hvilke av dine øyne er dominant.

Bruksanvisning

•  Gå til nettsiden gitt i avsnittet og skrive ut USAEyes Dominant Eye Test Card.

Klipp langs de stiplede linjene som vises på den utskrevne siden. Den første linjen reduserer størrelsen av kortet, og de gjenværende prikkede linjer omrisset av boksen vil se gjennom i løpet av testen.

Hold kortet ut på armlengdes avstand og sentrere trådkorset av kortet på en stillestående objekt.

Ta ut kortet sakte mot ansiktet ditt, holde fokus på objektet. Kortet skal automatisk bli brakt mot din dominerende øyet.

Gjenta testen et par ganger for å bekrefte hvilke øyet er dominant.

Hvordan Test Eye Vision

Hvordan Test Eye Vision


For en fullstendig synsprøve, må du besøke en helsepersonell, men du kan utføre flere enkle tester hjemme. Den vanligste synstest, synsskarphet test, måler din evne til å se detaljer på avstander. De Amsler grid testen sjekker om du har en tilstand som kalles macula degenerasjon, som hindrer deg i å se gjenstander i sentrum av synsfeltet. Den dominerende øyne testen avgjør hvilken øyet ser direkte på gjenstander. Den ikke-dominante øyet ser på objekter ved en liten vinkel, som gir dybdesyn.

Bruksanvisning

Snellen Test

Heng Snellen diagram på veggen. Den inneholder flere rader av bokstaver med tall på slutten av hver rad. Brevene blir mindre som de ned diagrammet.

Stå 20 meter fra diagrammet. Wear kontaktlinser eller briller for å finne din korrigert syn eller fjerne dem for å sjekke din naturlige visjon.

Lukk det ene øyet og lese gjennom hver rad til du kommer til den siste du kan tyde. Gjenta målingen med det andre øyet.

Når du ikke kan lese noen flere bokstaver, registrere antall på slutten av raden. Gjør dette for hvert øye. Hvis du har perfekt syn, vil du få en 20/20 resultat. Det første tallet representerer avstand fra diagrammet og det andre tallet representerer avstanden fra der et normalt øye kan lese de samme bokstavene. For eksempel, hvis resultatet sier 20/40, betyr det at du kan se de samme objektene fra 20 meter som noen med perfekt syn kunne se fra 40 meter.

Dominant Eye Test

Trekk armen din, og med begge øynene åpne, kan du bruke pekefingeren til å peke på et objekt som er minst 20 meter unna.

Bruk den andre hånden til å dekke ett øye mens fokus på objektet.

Dekk andre øyet mens du holder armen utvidet og peker på objektet. Med det ene øyet, vil pekefingeren synes å bevege seg ut av gjenstanden. Med det andre øyet, vil den forbli på objektet. Når pekende finger forblir på objektet, bruker du din dominerende øyet.

Amsler Grid Test

Slå på lyset i rommet.

Ta på deg lesebrillene hvis du vanligvis bære dem.

Sett Amsler grid diagrammet ca 14 inches bort fra ansiktet. Figuren består av en fire-tommers firkant med rette linjer som danner små bokser inne og en svart prikk i midten boksen.

Cover ene øyet og fokusere det andre øyet på den svarte prikken. Gjenta med det andre øyet. Ta kontakt med helsepersonell hvis du ikke kan se den svarte prikken, hvis du ser andre mørke flekker eller hvis linjene vises bølgete, uklart eller buet. Dette er tegn på macula degenerasjon.

Slik finner du ut Ones dominerende øyet

Slik finner du ut Ones dominerende øyet


Menneskekroppen er fantastisk fordi sine sanser er akutt, og å ha to av alt øker følsomheten. To øyne er et perfekt eksempel på dette fenomenet, men begge øynene er ikke skapt like. Kameraer, sikte og noe som krever en person til å enten lukke et øye eller linje ting opp bruker den dominerende øyet. Her er hvordan du finner din dominerende øyet.

Slik finner du ut Ones dominerende øyet

•  Velg et objekt som er minst 6 meter, men ikke mer enn 20 meter fra deg og fokusere bare på dette objektet. Større gjenstander fungere bedre å bestemme din dominerende øyet.

Strekk den ene armen outright og peker på objektet med pekefingeren. Eye dominans forholder seg ikke til hendene så det vil ikke si hvilken hånd du bruker. Unngå å se på fingeren og fokusere bare på objektet. Fingeren skal være uskarpt og to fingre kan vises, men holde objektet i klart fokus og tar sikte fingeren på midten av objektet.

•  Legg den andre hånden over det ene øyet og holde fokus på objektet. Sjekk for å se om fingeren beveget seg bort fra objektet og merk hvor mye. Gjenta ved å dekke det andre øyet og legg merke til hvor mye finger flyttet. Din dominerende øyet er øyet ikke er dekket som hadde den mindre finger bevegelse fra objektet.

Skriv ut en "Dominant Eye Test Card" og kutte ut midt torget. Hold kortet så langt vekk fra ansiktet som mulig med dine egne hender og fokusere på noe i det fjerne sett gjennom hullet i kortet.

Ta ut kortet mot ansiktet sakte, holde objektet i fokus. Ikke løs fokus på objektet og kortet vil naturlig komme mot dominerende øyet for deg å enkelt fastslå dominerende øyet.

Hint

  • Å vite din dominerende øyet kan hjelpe i mange ting, for eksempel når du må ta sikte på noe.
  • Vet at det ikke handler om hvilken hånd er dominerende og har ingenting å gjøre med den foretrukne siden av kroppen. Eye dominans er uavhengig av andre deler av kroppen. Det hjelper med dybdesyn, som betyr den dominerende øyet fokuserer direkte på et objekt mens det andre øyet ser på samme objekt fra en vinkel.

Hvordan Test Hvilke Cerebral halvkule er dominant

Hvordan Test Hvilke Cerebral halvkule er dominant


Hjernen er delt i to halvkuler sammenkoplet av en bunt av nervefibre; gjennom disse fibrene halvkuler kommunisere. Den venstre hemisfære styrer høyre side av kroppen; den høyre hjernehalvdelen styrer venstre. Den forrige setningen er et faktum. En populær, men ikke bevist, teori foreslår at personer med visse egenskaper kan klassifiseres som å ha høyre- eller venstre-hjerne dominans. Sammenligne dine egne personlighetstrekk til hjerne-dominans varelager kan være underholdende og til og med innsiktsfulle; bare husk at resultatene ikke vil være "vitenskapelig".

Bruksanvisning

•  Besøk den lokale bibliotek eller bokhandel for bøker om hjernen dominans. De vil hjelpe deg å finne din cerebral-halvkule dominans ved hjelp av inkluderte tester eller lister over egenskaper for sammenligning.

Finn elektroniske hjerne-dominans tester. Søk etter "cerebral halvkule dominans tester" eller "hjernen dominans tester" eller "er du høyre-hjerner eller venstre-hjerner" (se også Resources). Av disse testene vises i magasiner.

Velg en nettbasert test. Mange online tester er interaktive, slik at du kan svare med et museklikk. Andre online tester er laget for å skrives ut, inneholder mellomrom på å skrive svarene dine.

Ta flere tester. Når du svarer på spørsmålene, stokk med det første svaret som kommer til hjernen; ikke overthink.

Survey testresultatene til å bestemme din cerebral-halvkule dominans. Er du en detalj-orientert, logisk og analytisk venstre-brainer eller en intuitiv, fleksibel, multitasking høyre-brainer?

Tips og advarsler

  • Ta testresultater med en klype salt. Brain-dominans tester anses rekreasjons og ikke vitenskapelig. De tar ikke hensyn til ens alder, kjønn, livserfaringer, kultur eller medisinsk historie. Høyre- eller venstre-handedness og høyre eller venstre øye dominans har vist seg å være genetisk opprinnelse; høyre- eller venstre-hjerne dominans er fortsatt betraktet som en teori.

Hvordan Test for Dominant Eye

Akkurat som de aller fleste av oss er enten høyre eller venstrehendt, har vi også en dominerende øyet. Det kan ikke virke opplagt, men hjernen stadig får en egen og unik bilde fra hvert øye. Dr. Lawrence D. Lampert, en optiker i Boca Raton, Florida, som spesialiserer seg på sports syn, påpeker at det dominerende øyet behandler informasjon 14 til 21 millisekunder raskere enn den ikke-dominante øyet. Hjernen bruker denne dominerende image som den viktigste referanserammen, mens det andre bildet, som er et hår sent til festen, er henvist til å gi dybdesyn.

Bruksanvisning

Trekk armene forover holder papirhåndkle tube i øyehøyde.

Med begge øynene åpne, se gjennom røret og fokusere på et lite objekt 15 til 20 meter unna. Med fokus på en lysbryter fungerer godt.

Lukk venstre øye. Hvis lysbryteren er uendret, er du høyre øye dominant. Hvis lysbryter hopper ut av syne, er du venstre øye dominant.

Hvis du vil dobbeltsjekke funn, åpne begge øynene og refokusere på lysbryteren gjennom røret igjen. Denne gangen lukke høyre øye (hvis du er høyre øye dominant dette vil være litt vanskeligere). Resultatene vil bli nøyaktig reversert.

Tips og advarsler

  • Rundt 20 prosent av befolkningen er "cross dominant", som betyr sin dominerende øyet er motsatt av sin dominerende hånd.
  • Cross dominans kan være en fordel i idrett ved hjelp av en sidelengs holdning som baseball.
  • Akkurat som det er noen mennesker som er ambidextrous, om lag 15 prosent av befolkningen viser ingen signifikant øye dominans.
  • Eye dominans er en viktig sak for presbyopes får en mono-vision kontaktlinsetilpasning, fordi den dominerende øyet må være fit for avstand visjon mens den ikke-dominante øyet er fit for nær.
  • Eye dominans kan være avgjørende i idretter som krever sikter, for eksempel bueskyting, skyting, bowling, biljard og putting.

Genetisk testing for Couples

Genetisk testing for Couples


Par som ønsker barn i det 21. århundre har flere alternativer tilgjengelig og beslutninger å gjøre, på grunn av vitenskapen om genet identifisering og testing. For par, er genetisk testing tilgjengelig for å utelukke eller oppdage eventuelle genet unormalt som kan muligens bli gitt videre til sine fremtidige barn og utgjøre alvorlige helseproblemer. Det er viktig å merke seg at gentesting er ikke en eksakt vitenskap; resultatene er spådommer og sannsynligheter.

Definisjon

Genetisk testing er den vitenskapelige metode for å undersøke DNA, eller genetiske makeup, av en person til å identifisere kjente gener knyttet til sykdom og uførhet.

Funksjon

Mange situasjoner føre par mot genetisk testing: kvinnens alder, familiehistorie med arvelig sykdom, uforklarlige aborter og tidligere barn som er født med et gen-identifisert sykdom eller uførhet. Disse forhold er alle indikatorer for muligheten av genetiske abnormiteter.

Pre-Graviditet Testing

Carrier testing er utført med en relativt smertefri blodprøve som er undersøkt for spesifikke arvet genmutasjoner som kan utføres fra en forelder til barnet. Rollen til transportøren testing er for å utelukke eller bekrefte tilstedeværelse av et dominant gen eller et recessivt gen. Hvis paret har skapt embryoer fra sin sperm og egg, kan de ha dem testet for genetiske sykdommer - preimplantation genetisk diagnose (PGD) - før embryoene er implantert i den kvinnelige.

Betydning

Informasjon mottatt fra genetisk testing kan være livsendrende for par. Avhengig av testresultatene, kan paret bestemmer seg for å endre sine planer om å få barn, eller de kan bli møtt med en prenatal liv-eller-død beslutning om å bære barnet til termin.

For eksempel kan den fremtidige mor oppdager at hun bærer Bracha gener - BRCA1 og BRCA2 - den type dominerende gener som vanligvis forbindes med brystkreft og eggstokkreft. Denne oppdagelsen er sikkert en skremme for kvinnen, men kan også spille en rolle i parets beslutning om å føde barn med frykt for at en fremtidig datter kan arve mammas muterte genet. I ett annet eksempel kan paret oppdage at de begge bærer recessivt gen som er assosiert med cystisk fibrose. Et recessivt gen krever to carriers-- mor og far - for å gi det videre til barnet. I dette tilfellet kan paret velger å unnfange barn til tross for risikoen, finne en donor embryo, eller adoptere.

Testing under graviditeten

Genetisk testing kan også utføres i løpet av svangerskapet. Det er oftest gjøres ved å ta en prøve fra fostervann eller en vevsprøve fra morkaken. To eksempler på genet unormalt søkt etter under graviditet er Down syndrom og ryggmargsbrokk. Selv risikabelt, korrigerende prosedyrer kan utføres på fosteret i noen tilfeller hvis genetisk testing avslører en abnormitet.

Genetisk veiledning

Med livsendrende beslutningene som står på spill, er genetisk veiledning alltid foreslått og vanligvis nødvendig. En genetisk veileder er opplært til å hjelpe paret forstå fordeler og ulemper med genetisk testing, sine resultater, og de valgene som er tilgjengelige for dem.

Kostnad

Som i 2010, den estimerte kostnaden for genetisk testing varierte fra $ 200 til $ 3000 eller mer, avhengig av de gitte tester. De fleste forsikringsselskaper dekker ikke genetisk testing med mindre de er beordret til av lege.

Tester for å fastslå Polycystisk nyresykdom

Tester for å fastslå Polycystisk nyresykdom


Polycystisk nyresykdom er en genetisk lidelse som er preget av cyster dannes i nyrene, til slutt crowding out normalt vev. Cyster kan utvikle seg i andre organer i kroppen også. Diagnostisering og behandling av symptomer er avgjørende for å forsinke nyresvikt.

Hva er Polycystisk Nyresykdom?

Polycystisk nyresykdom (PKD) er karakterisert ved tilstedeværelsen av væskefylte cyster i nyrene, og andre steder i kroppen. Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, vil omtrent halvparten av PKD lider til slutt oppleve nyresvikt.

Autosomal dominant PKD Diagnose

Autosomal dominant PKD, den vanligste formen for denne sykdommen, kan forbli asymptomatisk i mange år. Diagnosen er vanligvis bekreftet gjennom familiens historie og avbilding av nyre via ultralyd, CT eller MR. Genetisk testing kan også avsløre autosomal dominant PKD.

Autosomal recessiv PKD Diagnose

Autosomal recessiv PKD er ofte referert til som infantile PKD fordi symptomene kan oppstå før fødselen. Utlrasound bildebehandling kan oppdage forstørret, unormalt formet nyrer mens barnet er i livmoren. Avbildning av leveren kan også avsløre prøver for recessive PKD.

Ledelsen

I begge typer av PKD, er det viktig å overvåke progresjonen av cyster, behandling av urinveisinfeksjoner med antibiotika og adresse høyt blodtrykk gjennom medikamenter og diett.

Prognose

Det finnes ingen kur for polycystisk nyresykdom. Behandling av symptomer er avgjørende for å forsinke nyresvikt. I tilfelle av nyresvikt, kan dialyse og nyretransplantasjon vurderes.

Genetisk testing for hørselstap

Genetisk testing for hørselstap


Skadelige endringer i gener er årsaken til mange forskjellige typer menneskelige lidelser. Disse genene er arvet fra mor og far og resultat fra en sjanse mutasjon. Selv om genetiske lidelser kan vanligvis bli diagnostisert av symptomer, er genetisk testing viktig for å utforske rotårsak av visse lidelser.

Genetiske årsaker

Ifølge National Institute of døvhet og Andre kommunikative Disorders, halvparten av de 4000 spedbarn født døv hvert år har en genetisk lidelse; de resterende tilfellene er enten ikke-genetiske eller ukjent. Av de genetiske tilfeller, 70 prosent skyldes recessive egenskaper (som betyr at to recessive kopier må være arvelig), 15 prosent skyldes dominerende trekk (krever kun én dominerende kopi) og de resterende 15 prosent omfatter andre former for arv. Nitti prosent av spedbarn med hørselstap er født til foreldre som kan høre.

Non-syndrom og syndrom

Genetisk hørselstap kan deles inn i to hovedkategorier. Ikke-syndrom hørselstap, som utgjør to tredjedeler av alle genetiske årsaker, ikke er forbundet med andre tegn og symptomer. Syndrom hørselstap utgjør den annen tredjedel, og det er ledsaget av abnormaliteter i andre deler av kroppen.

Gener

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er genet GJB2 den største årsaken til genetisk hørselstap. Det koder for et protein som kalles Connexin 26, noe som bidrar til å endre lyden i luften til nervesignaler i hjernen i sneglehuset i øret. Det er mer enn 400 kjente genetiske årsaker til hørselstap, men GJB2 alene er anslått til å være ansvarlig for om lag halvparten av alle recessive tilfeller, og en tredjedel av de totale tilfeller av hørselstap.

Genetisk testing

GJB2 er ikke-syndrom i naturen. De gjenværende ikke-syndrom tilfellene er forårsaket av 13 dominante gener og åtte recessive gener. Genetisk testing innebærer å sekvensere disse regionene til å oppdage de spesielle endringer som førte til hørselstap. Å vite hvilke gener bidrar til en funksjon er viktig, fordi forskere må vite hvordan ethvert avvik i genetiske kode kan interferere med driften av et protein.

Mitokondrie-DNA

De fleste DNA er funnet i kjernen av cellen, men en rekke syndromlidelser er mitokondrielle betingelser. Disse betingelsene stammer og involvere testing av DNA som finnes i mitokondriene, hvor energi produseres snarere enn kjernen. Mitokondrie-DNA arves kun fra mor og ikke på noen måte fra faren.

Genetikk Testing for Restless Leg Syndrome

Genetikk Testing for Restless Leg Syndrome


Restless legs syndrom (RLS) er en nevrologisk lidelse som fører til merkelige smertefulle opplevelser i bena når pasienten forsøker å hvile eller legge seg ned. Ifølge National Institutes of Health, anslagsvis 12 millioner amerikanere kan ha RLS, selv om det varierer mye i alvorlighetsgrad. Mange tilfeller antas å være arvelig; mens det er ingen genetisk test for å identifisere sykdommen i dag, har forskere gjort noen fremskritt i å identifisere gener som kan knyttes til sykdommen.

Effekter

Når pasienter med RLS prøve å hvile eller slappe av, opplever de særegne ubehagelige opplevelser i sine ben som ser ut til å avta når de begynner å bevege beina igjen. Pasienter med alvorlige RLS ofte synes det er vanskelig å få til å sove siden de har problemer med å ligge ned og bor fortsatt. Mens RLS til stammer med jernmangel eller perifer nevropati, har det ofte ingen klar årsak. Ifølge Mayo Clinic, nesten halvparten av dem som får diagnosen har en familiehistorie med sykdommen, noe som tyder på at genetikk er en sannsynlig faktor i disponerende pasienter til sykdommen.

Funksjoner

I dag, leger diagnostisere RLS basert på klinisk undersøkelse og medisinsk historie heller enn genetiske tester, siden genetikk av sykdommen er fortsatt dårlig forstått, og dermed ingen genetiske tester er tilgjengelige ennå. Forskere forsker RLS håper imidlertid at belyse den molekylære basis av sykdommen kan bidra til å utvikle en gentest og enda viktigere, utvikle behandlinger.

Typer

Forskere undersøker genetikk av RLS Ved å studere familier hvor sykdommen er gått ned fra generasjon til generasjon. Disse studiene har vanligvis funnet at RLS er arvet i en autosomal dominant mote, noe som betyr at genet (e) som er involvert ikke er på et sex-kromosom, og at et barn trenger bare å arve én kopi av den skyldige genet (e) for å utvikle RLS. En studie fant imidlertid en mulig genetisk kandidat ved hjelp av en autosomal recessiv modellen, noe som betyr et barn ville ha til å arve to kopier av dette genet (en fra hver av foreldrene) å ha sykdommen.

Teorier / Spekulasjoner

En studie publisert i tidsskriftet Nature Genetics i 2007 identifisert tre gener som kan knyttes til RLS ved hjelp av statistiske assosiasjoner. Andre studier har er plassert forskjellige regioner i genomet som kan være involvert i tillegg. Gitt at flere genetiske varianter kan være involvert, kan genetikk av RLS være vanskeligere å løse enn enklere lidelser som sigdcelleanemi, som innebærer et enkelt gen.

Potensiell

Mens forskerne er rimelig sikre på at genetikk spiller en stor rolle i RLS, er det fortsatt ikke klart hvilke gener som forårsaker RLS eller hvordan de gjør det. Pågående forskning tar sikte på å bekrefte linker eller foreninger avdekket av tidligere studier og bestemme hvordan de forårsaker sykdommen. Den dramatiske fall i kostnaden av genomet sekvense over de siste fem årene kunne gi forskere med flere data, ikke bare for RLS, men også for mange andre lidelser. Hvis forskerne kan endelig fastslå hvilke genetiske varianter er ansvarlig, kan det bli mulig å teste for RLS i fremtiden.

Hvordan Test Eye Dominans

Du har en foretrukket øye som hjernen behandler visuell informasjon, mye som hvordan du er høyrehendt eller venstrehendt. Dette er ikke et bevisst valg, og mesteparten av tiden du ikke vil være klar over dette valget i ditt daglige liv. Imidlertid vil en øyelege ofte sjekke øyet dominans, også kjent som okulær dominans, før du gjennomgå korrigerende øye kirurgi eller er foreskrevet kontaktlinser. Å vite øyet dominans er også nyttig i aktiviteter som krever nøyaktige mål og presisjon, for eksempel i bueskyting eller bassenget. The Miles test er en enkel måte å finne ut hvilken øye er dominant.

Hvordan Test Eye Dominans

•  Strekk begge armene foran deg med håndflatene vendt utover og tips av tomlene presset mot hverandre.

Berør pekefingrene sammen mens tomlene er fortsatt sammen for å danne en dråpeformede hullet med begge hender.

Beveg hendene mot hverandre med fingrene overlapp inntil hullet er omtrent to inches fra hverandre.

Fokus på en hvilken som helst gjenstand som fremdeles et dørhåndtak, eller en klokke på den andre siden av rommet. Hold begge øyne åpne og armene helt ut som ta hendene opp til ditt synsfelt. Sentrer objektet gjennom hullet gjort av hendene.

Lukk høyre øye. Hvis objektet er fortsatt synlig gjennom hullet, deretter venstre øye er dominant. Hvis objektet forsvinner når du lukker venstre øye, så din høyre øye er dominant.

Hvordan Test synet mitt Online

Hvordan Test synet mitt Online


De er ikke ment å være en erstatning for synsundersøkelser utført av spesialister, men online synstester er nyttige foreløpige verktøy for å hjelpe varsle oss til eksistensen av problemer som krever behandling. Mens mange lidelser er lett korrigeres med styrkeglass, mens andre kan indikere alvorlige forhold, inkludert grå stær, makuladegenerasjon, glaukom, diabetes, slag eller hjernesvulst. Vanlige symptomer på øyeproblemer inkluderer problemer med å fokusere eller lese, skjeling, hodepine, dobbeltsyn, tørre øyne når du sitter foran en TV eller dataskjerm, nedsatt nattsyn eller dybdesyn, glorier, blinde flekker og flytere.

Hvordan Test synet mitt Online

Utfør et omfattende søk ved hjelp av søkeordene "online synstester" (uten anførselstegn). Dette vil gi millioner av treff, men du vil finne et tverrsnitt av høyt anerkjente nettsteder som tilbyr et bredt utvalg av gratis synstester i de første par skjermer. Noen har bare en slags test, mens andre tilbyr ulike tester laget for å null-in på bestemte begrensninger.

Søk etter "synstest skarphet" (uten anførselstegn). Snellen Eye Chart, kjent for alle som noensinne har hatt en synsundersøkelse i en optometrist kontor, er den vanlige måten å bestemme hvor skarpe synet ditt er samlet. Øverst i figuren, i retning av bokstavene er store, men gradvis blir mindre mot bunnen. Instruksjoner for å ta online test varierer, men alle krever sitter en bestemt avstand fra PC-skjermen.

Søk etter "synstest pinhole" (uten anførselstegn). Denne testen er utformet for å vise om redusert syn er lett korrigeres med styrkeglass eller tankevekkende for alvorlig øyesykdom. Testing ett øye om gangen, se på noe som er uklare, og deretter se på objektet igjen gjennom pinhole (til friske øyne, det skal vises skarpere).

Søk etter "synstest Amsler" (uten anførselstegn). Den Amsler Grid brukes til å oppdage og overvåke tidlige tegn på aldersrelatert makuladegenerasjon, en alvorlig øyesykdom som forårsaker tåkesyn, forvrengning og blinde flekker. Skriv ut rutenettet fra nettsiden du ønsker og test ett øye om gangen, holde brillene på hvis du bruker dem, og ser for noen uskarphet eller forvrengning.

Søk på "glaukom risikofaktorer" (uten anførselstegn). Glaukom er navnet gitt til en gruppe øyesykdommer som skader synsnerven og gradvis føre til synstap og blindhet. I tidlige stadier, kan det ikke være noen symptomer, og selv om bare en øyelege kan utføre de nødvendige testene for en diagnose, er visse grupper av mennesker er kjent for å være utsatt for økt risiko på grunn av alder, rase eller familiehistorie.

Søk på "synstest dominant" (uten anførselstegn). På samme måte som folk flest er høyre-eller venstrehendt, en av våre øyne har en tendens til å jobbe hardere og mer effektivt enn den andre, og dette kalles øye dominans. Etablering hvilke av dine øyne er dominant er viktig før synsproblemer kan korrigeres med styrkeglass eller kirurgi.

Spill for å teste Reaction Time for Visuelt impared

Spill for å teste Reaction Time for Visuelt impared


Personer i alle aldre og bakgrunn kan lide av nedsatt syn. For noen mål om testing er å fastslå en persons visuelle prosesseringshastighet og relatert hånd-øye-koordinasjon for å svare på stimuli. Ved hjelp av spill som en testing plattform hjelpemidler den enkelte ved å redusere stress for å bli testet samtidig som observatøren å vitne reaksjoner som er mest lik daglige opplevelser.

Synshemmede

De typer synshemming og graden av svekkelse kan variere sterkt som er midler til å teste reaksjonstiden med en bestemt verdifall. Ett øye kan være dominant eller øynene kan ikke være i innretting eller svare på stimuli på samme tid eller på samme måte. Andre personer kan ha problemer med dybdesyn eller være i stand til å se ting klart når det er minimum kontrakt av lys og mørke mellom farger.

Klassiske spill

En rekke klassiske barndommen spill kan brukes eller tilpasses for å teste eller observere reaksjonstiden av synshemmede personer. Spillet Jacks er et veldig enkelt spill som krever spretter en liten ball og deretter flytte et bestemt antall knekt i en sekvensiell rekkefølge. Brikkene er små, men kan bli gjort i samme farge som bord eller stor klut for å teste visuelle evner ytterligere. Et annet spill som kan brukes er Dominoes. Det originale spillet er basert på å legge prikkene på flisene; Imidlertid, for å spørre den enkelte identifisere like og ulike grupper av punkter kan være mer hensiktsmessig for testing av synsfunksjon.

Video Games

I mange år har forskere vært å oppdage fordelene av video spill for kognitiv, visuell og romlig tenkning og hånd-øye-koordinasjon. Dette er en av grunnene til at PC-basert videospill gir en ideell plattform for å teste reaksjonstiden til de som er synshemmede. Barn kan være mindre skremt med videospill testing enn eldre voksne, men samlet datastyrte spillene kan gjøre voksne mer behagelig enn å måtte møte en person i en testprosess der de kan være redd for å mislykkes. Datamaskinen kan være utstyrt med eye-tracking-teknologi under innspilling manuelle reaksjons ganger mer nøyaktig enn noen menneskelig observatør. Skjermelementer kan justeres for størrelse, farge, kontrakt og lysstyrke som nødvendig for å imøtekomme eventuelle synsvansker av den enkelte blir testet og faktor slike justeringer i den endelige vurderingen.

Online Games

En rekke enkle online spill kan brukes til uformell testing med familiemedlemmer og barn som gir score til reaksjonstid. Av de mange spillene på Kognitive Labs, et nettsted viet til å forbedre kognitiv aktivitet, spillene som passer best til testing reaksjonstid synshemmede inkluderer: To Minute React, Super Tetris og Mission Mars. Kognitive Labs gir også en gratis visuell speed test som bare krever epost registrering for å motta resultater. En slik test er ikke ment å erstatte faglig vurdering, men kan brukes til å spore fremdrift og bli brukt som et verktøy for å bidra til å øke synsskarphet og reaksjonstid.

Genetisk testing for diabetes hos barn

Diabetes er en av de mest utbredte kroniske sykdommer blant barn og unge, ifølge Center for Disease Control og Prevention (CDC). De to typene som påvirker den aldersgruppen --- type 1 og type 2 --- begge bære en arvelig predisposisjon for sykdommen. Forskere har gjort fremskritt i sin genetisk forskning, banet vei til en mer effektiv og nøyaktig genetisk testing.

Type 1

Type 1 diabetes er en autoimmun sykdom der blodsukkeret i blodet forbli høy fordi bukspyttkjertelen ikke er i stand til å produsere insulin. Type 1 er den vanligste formen for diabetes hos barn og unge.

Genetisk Link

The American Diabetes Association (ADA) sier at oddsen for å utvikle type 1 diabetes er omtrent én av fire til en i 10 når begge foreldrene har type 1. Men en forelder kan ha genet --- og sende det sammen til sin barn- --without stadig utvikle sykdommen selv. Så selv uten en åpenbar familiehistorie, kan det være en sterk genetisk risiko.

National Institutes of Health i heftet, The Genetic Landscape of Diabetes, sier at rundt 18 ulike regioner av genomet --- noen inneholder flere gener --- har vært knyttet til utvikling av type 1 diabetes.

Genetisk testing

ADA sier at forskning på genetikk av type 1 diabetes så langt har vist at sykdommen ikke er arvelig i en tydelig dominant eller recessiv måte. Heller ikke er en genetisk risiko nok til å forårsake Type 1 diabetes hos et barn; det må også være en ekstern trigger, som ADA identifiserer som eventuelt kaldt vær, diett eller en infeksjon. For disse grunner, ADA anbefaler screening barn for diabetes risiko bare hvis barnet har en forelder eller søsken med type 1 og har til hensikt å legge inn et diabetes forebygging studie som krever genetisk testing informasjon.

Type 2 Diabetes

Med type 2-diabetes, er det en mangel på insulin eller cellene i kroppen ikke reagerer skikkelig på insulin. British Medical Journal (BMJ) rapporterer at type 2-diabetes er en ledende årsak til sykelighet og dødelighet i den utviklede verden.

Genetisk Link

Fedme og arvelig er de viktigste prediktor for type 2 diabetes. Ifølge ADA, når begge foreldrene har type 2, har barnet en 50 prosent sjanse for å utvikle sykdommen.

I 2006 oppdaget forskere fra flere internasjonale institusjoner fem områder innen genetisk kart som indikerer en risiko for å utvikle sykdommen. Tre år senere, den 28. september 2009 rapporterte UPI at forskere fra Canada, Frankrike, Storbritannia og Danmark hadde plassert et nytt gen som forårsaker resistens mot insulin; det er det første genet er kjent for å påvirke hvordan insulin virker, ikke hvordan den blir produsert.

Genetisk testing

I 2007 kunngjorde det islandske bioteknologiselskapet Decode Genetics det hadde utviklet en genetisk test for type 2 diabetes. Påfølgende lederartikler fra BMJ, Wired Magazine og Public Library of Science konkluderte testen er bare effektivt for en liten andel av de som er i faresonen for sykdom, og dermed ikke anbefale den.

BMJ oppsummert sin lederartikkel ved å si "forskere og media er ansvarlige for nøyaktig og nøye tolke konsekvensene av studier av genetiske assosiasjoner til fordel for allmennheten. Raising urealistiske forventninger --- selv utilsiktet --- kunne avlede oppmerksomheten fra hva som kan gjøres ved å bruke det vi allerede vet for å hindre diabetes og dens komplikasjoner. "

History of Genetic Testing

Genetikk testing har blitt utført for ca 100 år. Prinsippene i arv genetikk ble oppdaget i midten av det 19. århundre av Gregor Mendel. Blodprøvetaking ble den dominerende metoden for genetikk testing på 1920-tallet til 1970-tallet. Siden 1980-tallet har DNA-testing assistert leger i screening for genetiske forhold. DNA-analyse gir også nesten ugjendrivelige bevis for farskap

History of Genetics

Vitenskap gir kreditt for etablering av genetikk til Gregor Mendel og hans arbeid med de arvelige egenskapene til erteplanter i "Forsøk med Plant Hybrider," ifølge AccessExcellence. Mendel arbeid eksistert i flere tiår før den vitenskapelige verden aksepterte hans teorier om arvelighet. Han viste at egenskaper er enten dominant eller recessiv og er gått ned intakt, ikke kombinert i en hybrid egenskap.

Blodprøver, 1920 -1960 menn

Mens Mendel bevist at trekk ble arvet i 1860-årene, kom medisinsk vitenskap ikke oppdage at blodet i forskjellige typer til begynnelsen av det 20. århundre. Fordi man kan fastslå en persons eksakt blodtype, lege mente at de kunne fastslå en persons sannsynlig far basert på lignende blodtyper, ifølge DNA Diagnostics Center. Dessverre kan en enkelt blodtype være dannet av flere ulike blodtyper, og nøyaktigheten av blodprøver for å fastslå opphav er omkring 30 prosent.

I innså på slutten 195 forskere de kan også teste nyfødte for arvelige sykdommer, hevder Science Progress. Fenylketonuri (PKU), noe som fører til mental retardasjon, var den første sykdommen å bli mye testet for hos nyfødte. Når de er identifisert, kan lidelsen bli behandlet gjennom en streng diett.

1970

Blodtyping var den dominerende trenden i farskap testing fram til 1970, da forskere funnet at menneskelig vev inneholdt noen svært variable proteiner, ifølge DNA Diagnostics Center. Proteinet "human leukocytt-antigen" (HLA) forekommer bare i hvite blodceller, og type HLA varierer drastisk fra person til person. På grunn av denne store variasjonen, genetikere innså at sjansen for to personer som deler den samme typen HLA er ganske lav. Nøyaktigheten av denne testen svever rundt 80 prosent.

Ifølge Science Progress, det medisinske fellesskapet startet testing for to nye sykdommer i løpet av 1970: Tay-Sachs og sigdcelleanemi. Begge sykdommene ble ansett rasistisk partisk i at visse etniske grupper hadde mye høyere forekomst av sykdommer. Tay-Sachs er hovedsakelig en "jødisk" sykdom og sigdcelleanemi en "African American" sykdom. Tay-Sachs er en dødelig lidelse; sigdcelleanemi ikke er herdbare, men kan behandles. Personer som kan være bærere av enten lidelse oppfordres til å bli testet før å få barn.

Moderne Testing, 1980 - Present

James Watson og Francis Crick present oppdagelsen av den genetiske blåkopi for menneskekroppen, DNA, til verden i april 1953. Men DNA-testing for farskap og sykdommer ikke bli økonomisk levedyktig til 1980-tallet. Forskere fant ut at de kunne sammenligne visse unike deler av DNA for å etablere en nesten ugjendrivelige lenke til genetiske lidelser og familiemedlemmer. DNA kan påvise en genetisk link på tallene så nær 100 prosent som mulig. DNA kan også nå bli brukt for å identifisere manglende eller endrede gener som fører til tilstander som Huntingtons sykdom, en nevrologisk forstyrrelse, og brystkreft ifølge Science Progress.

Funksjon

DNA farskap testing er en kritisk viktig prosedyre for mange mødre, ifølge den amerikanske Graviditet Association. Domstolene vanligvis godta DNA-testing som definitive bevise av farskap. Bevis for en biologisk relasjon kan få en forelder tilgang til barnebidrag og andre ressurser trygde av faren.

Bruken av genetikk testing for arvelig sykdom avhenger av resultatene av testen. Noen sykdommer som PKU kan lett skjermet og behandlet for, men ikke forhold som krever reparasjon gener eller kreft. Ifølge Science Progress, med unntak for de godt studert forholdene, genetikk testing er mest brukt til å tillate enkeltpersoner og familier til å forberede seg på utbruddet av en sykdom senere i livet.

Hvordan virker DNA-testing arbeid?

DNA Gathering

DNA kan tas fra en rekke kilder; oftest DNA testes via hår, blod og spyttprøver. En bit av håret eller penslet celler ut av en persons munn kan gi nok DNA til å teste for en kamp.

Opprette DNA "prober" for matchende Formål.

DNA-testing lab vil først skape det som er kjent som en DNA-probe; disse er små DNA-prøve brikker som kan søke etter komplementære DNA-trådene, og deretter binder seg til disse tilnærmingene. Sondene er hentet fra ett stykke av DNA og deretter brukes på andre stykke å søke etter kamper.

Bestemme en kamp

For å størkne en fyrstikk, må en sonde møter mer enn en markør. For eksempel, tre eller fire markører som passer en sonde viser et betydelig antall kamper, og derfor viser en sannsynlig kamp. Forskere bruker 13 DNA-områder, som tester viser at et stort antall kamper innenfor disse regionene beviser en kamp.

Hva er DNA-markører?

DNA Markers er i hovedsak DNA-sekvenser eller gener som er plassert på visse kromosom områder, hver markør har et annet område av plassering og vil variere basert på genetiske mutasjoner til kromosomområdet. Flere forskjellige typer markører dag eksisterer og inkluderer: RFLP, AFLP, RAPD, VNTR, SNP, STR, og SFP. Disse markørene er deretter videre kjennetegnet ved dominerende og ko-dominante. Dominante markører kan analysere flere loci (faste posisjoner på et kromosom) på en gang, mens en ko-dominerende markør analyserer en loci gangen.

Hva Er Pull Test for Parkinsons sykdom?

Hva Er Pull Test for Parkinsons sykdom?

Parkinsons sykdom er en nevrologisk lidelse som rammer mange områder, blant annet bevegelser og holdning. Den strekkprøve brukes til å måle de problemer med kroppsholdning i sykdommen.

Identifikasjon

Den trekker test for Parkinsons sykdom måler spesielt postural ustabilitet, som er den relative evne eller manglende evne til å gjenopprette fra å falle, ifølge Wemove.org, en utdanningsorganisasjon for bevegelsesforstyrrelser.

Prosedyre

I pull test, er den enkelte som testes bedt om å holde balansen mens en sensor trekker henne bakover.

Betydning

Den trekker test har blitt innlemmet i Unified Parkinsons sykdom Rating Scale, som brukes til å sammenligne alvorlighetsgraden av Parkinsons symptomer.

Betraktninger

Variasjoner i testprosedyrer kan gjøre pull test noe unøyaktig, ifølge Ann Hunt, av Beth Israel Medical Center i New York, og Kapil Sethi, ved Medical College of Georgia i Augusta, Ga.

Andre tester

Andre tester som brukes til å diagnostisere Parkinsons sykdom omfatter å måle hastigheten av bevegelser og inspisere muskelstivhet.

Retningslinjer og protokoll for Nevrologisk Testing

Diagnostisering nevrologiske lidelser, som Huntingtons sykdom og cerebral parese, kan være komplisert. Neurological testing kan bli brukt til å bekrefte en diagnose eller eliminere forhold. Disse diagnostiske tester som kan gjøres i løpet av svangerskapet eller etter fødselen.

Historie

På begynnelsen av 1900-tallet nevrologisk testing var begrenset til å undersøke pasienter etter døden. Som avansert teknologi og undersøker en levende hjerne ble mulig, innen nevrologisk testing nådd et helt nytt nivå av muligheter.

Formål

Leger må ha en grunn til å bestille diagnostiske tester. Beslutningen om å bestille en slik test bør være basert på flere faktorer, for eksempel en nevrologisk undersøkelse, familiehistorie og røntgen.

Typer

Det finnes mange former for nevrologisk testing. Noen diagnostiske tester er generelle og tar sikte på å begrense antall mulige diagnoser. Andre tester er spesielt designet for å bekrefte eller eliminere en mulig diagnose.

Pre-fødsel tester

Chorionic villus prøvetaking og fostervannsprøve er to diagnostiske tester som kan gjøres i løpet av svangerskapet. Chorionic villus prøvetaking bør gjøres i løpet av de første 10 ukene av svangerskapet, mens fostervannsprøve bør utføres i løpet av fjerde måned av svangerskapet.

Andre diagnostiske tester

CAT skanner og Elektroencefalografer er to vanlige nevrologiske tester som brukes for å diagnostisere nevrologiske lidelser. Blod-og urinprøver er også nyttig i diagnostisering prosessen.

Hva er en Wrinkle Test?

Hva er en Wrinkle Test?


Når du støter utsatt for en ulykke, en av de første tingene du vil ønske å sjekke, etter grunnleggende førstehjelp sikkerhetssjekker er gjort, er om ikke et offer har nerveskader. Hvis offeret er ved bevissthet, vil det sannsynligvis være enkelt. Hvis de ikke er det, men deres reaksjon overfor vann, kjent som en "rynketest," kan være en klar indikasjon.

Betydning

Nylig denerveres huden ikke blir krøllet. Dette betyr at hvis du plasserer hånden av en ulykke offer (eller hånd-kirurgi pasient) i vann, i løpet av 5 minutter eller så, vil du være i stand til å fortelle om det er noen nerveskader.

Funksjon

Den rynketest skal utføres i rent vann som er omtrent 40 ° C. Hvis nervene er intakte, så fingertuppene skal krølle seg i ca 3 1/2 minutter.

Betraktninger

Nerveskader har mest sannsynlig skjedd når håndflaten er lacerated. Dette er en god indikasjon på at du bør se etter skader.

Fordeler

Rynke testen kan brukes av profesjonelle og gode samaritaner både å avgjøre om en ulykke har forårsaket nerveskade. Den kan brukes på små barn som ikke kan forklare sine symptomer, og bevisstløse pasienter også.

Advarsel

Hvis offeret har en rygg eller nakkeskade, ikke flytte dem uten profesjonell hjelp, selv å gjøre en rynke test.

Test for droppfot

Test for droppfot


Fot dråpe, også vanligvis referert til som "rullefoten," ikke er en diagnose eller sykdom i seg selv. Det er et symptom på et større problem, og testene som brukes til å identifisere en spesifikk diagnose avhenger av den underliggende årsak.

Definisjon

"Foot drop" beskriver tilstanden når en pasient ikke kan løfte foten ved ankelen, peker tåa opp mot kroppen, eller flytte foten innover og utover. Droppfot noen ganger kommer med nummenhet, smerte eller svakhet og vanligvis gjør walking vanskelig fordi foten drar på gulvet. Den uvanlige gang gangart denne vanskeligheten skaper kalles "droppfot gangart."

Identifikasjon

Droppfot identifiseres først og fremst gjennom en fysisk undersøkelse. En fullstendig historie og fysisk er kombinert med en fysisk vurdering av foten og ankelen styrke og posisjon, sammen med eventuelle symptomer som smerte, tretthet eller tap av følelse rapportert av pasienten. Den underliggende årsaken til droppfot er identifisert gjennom ulike andre tester og diagnostiske tiltak.

Muskel eller nerveskader

Droppfot kan være forårsaket av skade eller skade på nervene som går fra foten og ankelen opp i korsryggen. Den vanligste årsaken til foten slipp er skade på peroneal nerve. Fysiske traumer eller et beinbrudd fra en ulykke; en herniated plate som setter press på nerve; neuropati, eller skader forårsaket av diabetes; eller til og med skade forårsaket av en negativ medikamentreaksjon kan utløse foten dråpe som et symptom. Diagnostisering av disse årsakene varierer, men alle vil starte med en omfattende historie og fysisk, nevrologisk undersøkelse, deretter ytterligere tester som en MR og blodprøver.

Disorders

Muskeldystrofi er en nervesykdom som kan føre til droppfot. Ofte en arvelig sykdom, er det diagnostisert gjennom en grundig medisinsk historie, muskelstimulering tester, DNA-testing og noen ganger en muskelbiopsi.

Behandling

Droppfot kan være midlertidig eller permanent. Avhengig av den underliggende årsaken, behandling inkluderer vanligvis en ankel fot ortose (AFO) for å stabilisere og støtte foten, samt fysioterapi for å styrke musklene. Kirurgi kan være nødvendig i tilfelle av beinbrudd eller traumer, en klemt nerve eller en herniated plate.

Hvor å Test en spyttprøve

Hvor å Test en spyttprøve

Spyttprøver kan testes for en rekke årsaker, blant annet for å fastslå farskap. Legen din kan be om at du samler en spyttprøve for å sjekke hormonnivået, eller det kan være lurt å teste en spytt prøve selv hvis du prøver å forutsi eggløsning ved å se etter en ferning mønster. Uansett hvilke grunner, innsamling og testing av en spyttprøve er en ganske enkel oppgave.

Hvor å Test en spyttprøve

Samle Spytt til laboratorietest

Åpne test-kit pakken og lese de vedlagte retninger, eller gjennomgå instruksjonene gitt til deg av legen din. Du ønsker å finne ut om prøven må samles på et bestemt tidspunkt på dagen, hvis du trenger å faste før samle prøven, eller hvis du trenger å følge noen spesielle prosedyrer knyttet til sin samling.

høste dine spyttprøve som anvist av test-kit pakken. Hvis du trenger å fylle en liten tube med spytt, spytte inn i røret til den når streken. Hvis du trenger å pensle innsiden av kinnet ditt, gjør du det og sørge for at pinnen er fullt mettet med spytt.

Tett samling pakken nøye for å unngå lekkasje, deretter sende inn testsett i eller slippe den av på et medisinsk laboratorium som instruert av legen din. Legen din vil ta kontakt med resultatene av testen.

Testing Spytt for ferning

Åpne test mikroskop og lese de vedlagte instruksjonene. Finn lysbildet der spytt bør plasseres for analyse, og rengjør den. Du ønsker å sikre at det er fritt for støv og rusk.

Plasser en liten mengde spytt på test lysbilde. Prøv å samle en liten mengde spytt på tungen, og deretter la det dryppe på lysbildet. La raset tørt i luften.

Plasser lysbildet under mikroskopet og justere fokus, slik at du kan se de tørkede krystaller på glasset. Hvis du er i nærheten av din eggløsning dato, krystaller bør tørke i et mønster som likner bregner, som betyr at du kan være fruktbar. Hvis du ikke er i nærheten av eggløsning, krystaller bør se mer kubikk, nesten som saltkorn.

Hint

  • Hvis munnen føles tørr og du har problemer med salivating, prøve å drikke et glass vann omtrent en time før du samler spytt. Du kan også prøve å forberede en aromatisk måltid på kjøkkenet like før du har tenkt å samle prøven; lukten og tanken på mat bør stimulere spyttsekresjon. Ikke spise måltid før du har samlet prøven din.
  • Nøyaktigheten av testing spytt for å forutsi eggløsningen varierer. Spyttprøver bør ikke brukes for prevensjon.