Digidexo.com

for mye testosteron kvinner symptomer

Tegn og symptomer på for mye testosteron hos kvinner

Kvinner naturlig produsere små mengder av testosteron, og en høy verdi indikerer vanligvis et medisinsk abnormalitet. Høy testosteron kan føre til en rekke fysiologiske, kosmetiske og psykiske forandringer hos kvinner, og kan også føre til alvorlig helserisiko.

Identifikasjon

Testosteron er et naturlig forekommende steroid hormon som eggstokkene og binyrene av kvinner produserer naturlig i svært små mengder. Det fører både anabole (vev-bygget) og androgene (masculinizing) effekter.

Leger foreskrive testosteron for å behandle en rekke medisinske tilstander, de fleste som påvirker menn (hypogonadisme, hormonbehandling), men testosteron er også brukt til å behandle brystkreft hos kvinner, og eksperimenter har blitt utført med testosteron for å behandle pre-og post menopausal endringer i humør, energi, bentetthet og kroppssammensetning.

Årsaker

Den diagnostiske hjemmeside diagnostisere-me.com rapporterer at det endokrine lidelse polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er den vanligste årsaken til høyt testosteron hos kvinner. PCOS fører til cyster å danne i eggstokkene, og fem prosent av alle kvinner vil oppleve denne tilstanden i løpet av livet. Høy testosteron hos kvinner kan også skyldes eggstokkreft og sykdommer, skade eller eksterne forhold (for eksempel stress) som forårsaker lavt østrogennivå.

Høy testosteronnivå kan også forekomme hos kvinner som tar anabole steroider for sport eller bodybuilding, og hos pasienter med kjønnsidentitetsforstyrrelse som tar steroider til overgangen fra kvinne til mann.

Virilisering

Testosteron bygger muskler ved binding til androgen reseptorer i muskelceller, hvor det øker frekvensen av nitrogen syntese. Det stimulerer også fett tap og påvirker fordelingen av adipose (fettstoffer) vev i hele kroppen. På grunn av disse effektene, kan kvinner med høye testosteronnivå opplever endringer i sin kroppssammensetning som gjør sine physiques likne de av voksne menn.

Også kvinner med høy testosteron vil sannsynligvis oppleve utviklingen av maskuline egenskaper, som kan inkludere hirsutisme (veksten av overskytende ansikts-og kroppshår), spesielt på brystet og magen. Høye nivåer av testosteron hos kvinner kan også forårsake kviser, fet hud, hann-mønster baldness, økt svette og en dypere stemme.

Seksuell dysfunksjon

Kvinner med høy testosteron kan oppleve en forhøyet libido og deres høye nivåer av testosteron kan også føre til en forstørret klitoris, som kan være irreversible. Høye nivåer av testosteron kan også forstyrre en kvinnes menstruasjonssykluser, selv forårsaker dem til å stoppe helt.

Andre fysiologiske endringer

Overskudd av testosteron viser en sterk tilbøyelighet til å skade leveren, og kan føre til peliosis hepatitt, en alvorlig tilstand hvori blodfylte cyster inne i lever og / eller milt. Drugs.com rapporterer at testosteron kan endre lever nivåer, og føre til at kroppen til å beholde overflødig natrium og vann, noe som gir ytterligere belastning på lever og nyrer.

Kvinner med høye nivåer av testosteron kan oppleve en forverring av eksisterende hjertesykdom, og endringer i blod serum kolesterol som kan føre til hjerte-og karsykdommer, høyt blodtrykk og åreforkalkning. Høye nivåer av testosteron i kvinner med diabetes kan også påvirke blodsukkeret og dermed forstyrre aktiviteten av insulin behandlinger.

Psykologiske endringer

Høye nivåer av testosteron kan føre til psykologiske effekter som spenner fra moodiness, depresjon, aggresjon, irritabilitet og oppstemthet. Også i en studie med tittelen "Kjønnsforskjeller i finansiell risikoaversjon og yrkesvalg påvirkes av testosteron," og publisert i den 24 august 2009 utgaven av Proceedings of National Academy of Sciences, viste forskere ved University of Chicago at kvinner med høyere nivåer av testosteron ta mer risiko og engasjere seg i mer spenningen-søker atferd.

Fysiske symptomer på for mye alkohol

Drikker for mye alkohol er en av de mest rådende avhengighet. Overdreven drikking av alkohol påvirker ikke bare en person psykologisk, men det også skader alle viktige organer i kroppen. Erkjennelsen av viktige fysiske symptomer på en overdreven drikker som angst, ubalanse og søvnløshet kan heve et "rødt flagg", og kanskje oppmuntre bedringens vei.

Kroppsvekt

Underernæring kan bli funnet i tunge alkohol drinkers fordi de generelt mister interessen for å spise sunn og næringsrik mat. Som et resultat, kan de gå ned i vekt og bli fort lei etter å gjøre enkle daglige rutinemessige oppgaver. Ett gram alkohol inneholder omtrent 7,1 kalorier.

Ubalanse

En annen fysisk symptom på tunge alkohol drinkers er at de er ute av stand til å gå stabilt og mister fysisk koordinasjon. I tillegg kan konsekvent drikker for mye alkohol føre til en nedgang i syn og hørsel evner.

Tap av Attention

Overdreven alkohol drinkers ofte mister sin oppmerksomhet under en samtale, og kan ikke huske siste kommunikasjon fra tidligere dager. Strømbrudd og tap av hukommelse umiddelbart etter å ha drukket alkohol er en vanlig foreteelse for de fleste stordrikkere.

Mangel på søvn

Overdreven alkohol drinkers ofte opplever avbrudd i deres soverutiner. Noen kan utvikle søvnløshet med mindre alkoholforbruk er brakt under kontroll.

Body Skin

Det er fremtredende endringer i huden av en person som drikker for mye alkohol. For eksempel, røde håndflater, blussende ansikt og edderkopp årer hele huden og i ansiktet er vanlige. I tillegg ble deler av huden får blekgul - den grunnleggende årsak til at det kan være betennelse i leveren, som er en langt mer alvorlig helsetilstand.

High Blood Pressure

Hyppig inntak av alkohol øker blodtrykket og til slutt fører til alvorlige hjertesykdommer som hjerteinfarkt eller hjerneslag. Disse konsekvensene oppstår fordi store mengder av alkoholinntak øker triglyseridnivået i blodet. Det er vanligvis ingen synlige symptomer på høyt blodtrykk - det er grunnen til at det kalles "silent killer." Men du kan føle en hodepine, synshemming og kortpustethet som kalles åndenød.

Angst og depresjon

Alkohol direkte påvirker en persons sentralnervesystemet som en depressant. Depresjon er en av de viktigste årsakene til alkohol og er selv oppleves av folk som drikker av og til. Hvis en overdreven alkoholholdige drikker ikke for en bestemt tidsperiode han begynner opplever angst og kan også få shakes, svette og frysninger. Denne tilstanden kalles tilbaketrekning og i de fleste tilfeller starter innen fem til 10 timer etter siste drink.

Seksuell dysfunksjon

Sist men ikke minst overdrevent inntak av alkohol påvirker en manns seksuelle ytelse negativt. Som en konsekvens kan han vende manglende evne til å oppnå eller opprettholde ereksjon under seksuell aktivitet. Så langt som kvinner er opptatt av selv en moderat mengde alkohol inntak kan øke sjansene for en spontanabort. Eksperter har ennå ikke utviklet noen trygt nivå av alkohol som ikke er skadelig under graviditet.

Symptomer på for mye kalsium

Kalsium spiller en viktig rolle i mange kroppsfunksjoner, slik symptomer på hyperkalsemi, eller for mye kalsium i kroppen, vanskelige å oppdage. Symptomer er ofte feildiagnostisert som funksjoner av andre forhold.

Årsaker

Hypertyreose forårsaker 90 prosent av hyperkalsemi tilfeller med resten tilskrives overdreven inntak av kalsium og endokrine lidelser som Addisons sykdom, ifølge virtualcancercentre.com. Nesten 20 prosent av kreftpasienter og 40 prosent av myelom står i fare for hyperkalsemi.

Effekter

Merkbare symptomer på hyperkalsemi inkluderer dehydrering, hyppig vannlating, forstoppelse, forvirring, tretthet og oppkast. Kvalme og oppkast kan gjøre dehydrering verre.

Betraktninger

Visse symptomer kan kun bli detektert av en lege. Blant disse er høyt blodtrykk, hjerteflimmer og nyrestein.

Advarsler

Ubehandlet hyperkalsemi har alvorlige konsekvenser, herunder beslag, nyresvikt, koma og død. Spasmer og kramper kan vare i flere dager etter kalsiumnivåene tilbake til det normale, spesielt hos eldre.

Misforståelse

Selv om kalsium er kjent for å styrke tenner og bein, kan for mye kalsium føre til skjelettsmerter. Overflødig kalsium angriper nervesystemet, utløser smerter i hele bevegelsesapparatet.

Tegn og symptomer på for mye vitamin D.

Vitamin D er et essensielt vitamin for mennesker, men det er funnet naturlig i noen næringskilder. De fleste får mesteparten av sin vitamin D fra sollys og befestet meieriprodukter, men det også er tilgjengelig i kosttilskudd. The Institute of Medicine anbefaler et daglig inntak på 200 hormonspiral av vitamin D for barn og voksne opp til 50 år, og 400 og 600 hormonspiral for voksne 50 og eldre. Men disse anbefalingene sannsynlig vil bli oppjustert fordi mange eksperter mener folk trenger mer vitamin D på en daglig basis, ifølge Mayo Clinic. For mye vitamin D kan være alvorlige, men tilstanden er sjelden, selv i folk som tar kosttilskudd.

Gastrointestinale symptomer

Får for mye vitamin D kan forårsake en rekke gastrointestinale symptomer, blant annet kvalme, oppkast og tap av appetitt. Noen mennesker også kan utvikle forstoppelse når for mye av vitamin er fortært. Disse symptomene utvikler fordi overflødig vitamin D fører til for mye kalsium for å bygge opp i blodet, ifølge Mayo Clinic.

Hjerte Symptomer

Som kalsiumnivå i blodet stige på grunn av overdreven vitamin D-inntak, kan ditt hjerte utvikle unormalt i sin rytme, ifølge National Institutes of Health. Disse abnormiteter, kalt arytmier, kan påvirke hjertefrekvensen og hjerterytmen. Noen mennesker kan oppleve hjertebank, som kan forårsake symptomer som svimmelhet og ørhet.

Andre symptomer

Andre tegn på overflødig vitamin D i kroppen inkluderer mental forvirring, svakhet og nyrestein. I likhet med andre symptomer, er disse tegn forårsaket av en opphopning av kalsium i blodet, en tilstand som kalles hyperkalsemi.

Behandling

Det første trinnet i behandlingen av vitamin D-toksisitet er å stoppe overforbruket av vitamin og midlertidig å begrense andre kilder for kalsium i dietten. I alvorlige tilfeller kan pasienter må legges inn på sykehus for å få intravenøs væske og andre behandlinger for å redusere kalsiumnivå i blodet.

Symptomer på for mye søvn

Symptomer på for mye søvn


Selv om det kan virke i strid med sunn fornuft, kan sove for mye ha en negativ innvirkning på kroppen. Forsove kan føre til både milde irritasjonsmomenter og potensielt livstruende sykdommer. Det er selvsagt nødvendig for å få en tilstrekkelig mengde søvn, men for mye kan opprette en rekke medisinske problemer.

Fatigue

I motsetning til hva folk flest kanskje tror, ​​vil over sover generelt gjøre kroppen føles mer sliten, ikke uthvilt.

Hodepine

De som forsov ofte finne hodepine er et problem, spesielt de som allerede har problemer med reoccurring hodepine.

Sleeping Disorder

Forsove kan være en indikasjon på en sovende uorden, slik som de som dannes på grunn av en mangel på REM søvn.

SAD

Sover for mye har vært forbundet med sesonger Affectiveness Disorder (SAD), et problem med mange i løpet av vintermånedene som inkluderer depresjon, nedsatt sexlyst og generell mangel på entusiasme.

Diabetes

Folk som sover lenger har en 50 prosent høyere risiko for å pådra Type 2 Diabetes.

Hva er farene ved for mye kalsium?

Kalsium er den mest rikelig mineralet i kroppen. Den finnes i noen matvarer og er tilgjengelig som et kosttilskudd. Kalsium har mange funksjoner, men er trolig best kjent for å bevare tenner og bein. Kroppene våre trenger kalsium for å fungere skikkelig. Det hjelper i overføring av signaler i nerveceller, og spiller en rolle i muskelkontraksjon. Men når et overskudd av kalsium er til stede, kan kroppen har en rekke negative responser.

Target mengder kalsium

The National Institute of Health sier tolerabelt daglig mengde kalsium for voksne menn og kvinner varierer fra 1000 til 1300 mg.

Hyperkalsemi

Ved ekstremt høye nivåer av kalsium er i blodet, en tilstand som kalles hyperkalsemi kan utvikle og svekke nyrefunksjonen. Men, National Institute of Health sier hyperkalsemi er sjelden forårsaket ved å ta kalsiumtilskudd. Det er vanligvis forbundet med avanserte tilfeller av kreft eller massive doser av vitamin D og hyperparathydroidism.

Hyperparatyreoidisme

Hyperparatyreoidisme er definert som en overdoser av kalsium i blodet på grunn av over-aktivitet i en eller flere av de fire parathyroid kjertler som sitter på halsen.

Disse små kjertlene produserer parathyreoideahormon, noe som bidrar til å opprettholde riktig nivå av kalsium i blodet og vev som er avhengige av mineralet å fungere fullstendig.

Hyperparatyreoidisme kan skyldes dysfunksjonelle parathyroid kjertler. Det kan være lite tegn på at du har hyperparatyreoidisme, men symptomene kan omfatte nyrestein, magesmerter, bein og leddsmerter, osteoporose, depresjon, glemsomhet, kvalme og mangel på matlyst.

Hvis du er diagnostisert med denne tilstanden legen din kan velge å ta en vente-og-se-tilnærming, foreskrive medisiner, eller, i noen tilfeller, er kirurgi anbefales.

Tidlige indikasjoner Kalsium Overdose

The Mayo Clinic viser flere mulige reaksjoner som kroppen din kan ha til overskudd av kalsium. De omfatter alvorlig forstoppelse, en pågående hodepine, tretthet, tørrhet i munnen og eller en metallisk smak i munnen. Noen ganger overskytende mengder kalsium kan føre til depresjon, irritabilitet og tap av appetitt.

Sene advarsel tegn på Calcium Overdose

De senere tegn på kalsiumdosering kan bli alvorligere i naturen. Ifølge Mayo Clinic de kan omfatte høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme, alvorlig døsighet og en økning i mengden og / eller frekvens av urinering.

Ta kalsiumtilskudd

Med mindre annet er regissert av legen din, er det best å ta et kalsiumtilskudd en time til en og en halv time etter å ha spist. Du bør ta det vil et fullt glass vann eller juice.

Ta kontakt med legen

Hvis du tror du kan ha tatt for mye kalsium, kan du oppleve andre symptomer som ikke er oppført. Hvis du føler at noe ikke er riktig, varsle legen din med en gang.

Bryst klumper forårsaket av for mye koffein

Typer bryst klumper

Det er to generelle kategorier av bryst klumper. Ondartet (kreft) klumper er unormal og ofte livstruende utvekster av celler som legene prøver å stoppe gjennom kirurgi kombinert med stråling eller cellegift. Disse forsøkene er ikke alltid vellykket, men.

Godartet bryst klumper, som kan utvikle seg i mer enn 50 prosent av den kvinnelige befolkningen, er ikke en sykdom, men en naturlig form av vev endring som er vanligvis ikke farlig. Faktisk er mange godartede klumper løses opp på egen hånd. De kan også bli tappet eller kirurgisk fjernet, og en rekke andre kirurgiske anvendelser kan hjelpe til å lindre ubehaget de forårsaker. En biopsi kan finne ut hvilken type klump har blitt oppdaget.

Hver generelle kategorien av bryst klump har spesielle egenskaper. En cancerous klump er vanligvis fast å ta på, har ujevne kanter og kan festes til huden eller intern vev. Endringer i hudens tekstur og brystvorte størrelse kan også være merkbar. Godartede vekster, mange av dem er identifisert som fibrocystic klumper, pleier være glatt, har selv kanter og bevege seg lett ved berøring. De er også fast eller cystisk (endring i form når trykket). Hvordan og hvorfor disse godartede utvekster oppstår og hva som irriterer dem er ikke klart, og har vært gjenstand for mye debatt.

Godartet klump Irritasjon

Arbeidet med å observere hva som utløser vekst og irritasjon av godartet bryst klumper har ført mange leger og kvinner til å anta at godartet bryst klumper er direkte forårsaket eller irritert ved å drikke kaffe eller andre koffeinholdige drikker. Men en rekke kliniske studier designet for å teste denne teorien ikke knytte koffein bruk til godartet bryst klump vekst eller følsomhet. Nylig har legene antydet at koffein ikke kan direkte inflame klumper men i stedet utløse hormonelle ubalanser som gjøre det. Dette er i tråd med det faktum at mange kvinner slutte å rapportere godartet klump ubehag etter overgangsalderen, når hormonelle ubalanser flate ut noe. En studie publisert i oktober 2001 tidsskriftet Fertility and Sterility viste at å drikke koffein betydelig økt kvinners østrogennivå tidlig i menstruasjonene.

Forskning publisert i American Journal of Public Health viser at koffein kan faktisk gnist hormonelle svingninger, noe som er viktig hvis endringer i hormonnivåene utløse bryst smerter og betennelser. Separate grupper av kvinnelige studenter ved Oregon University og i Kina viste økninger i premenstruelle symptomer etter å ha drukket koffein-laden drikker. En annen studie publisert i oktober 2001 tidsskriftet Fertility and Sterility viste at å drikke koffein betydelig økt kvinners østrogennivå tidlig i menstruasjonene.

Noe forskning har forsøksvis knyttet til bruk av selektive serotonin reopptakshemmere, en kategori av legemidler som brukes til å behandle depresjon, til brystforstørrelse og andre abnormiteter, inkludert kreft. Mer forskning er nødvendig for å bekrefte denne teorien.

Forebygging og behandling

Legemidler som brukes til å kontrollere hormonnivåer, for eksempel Danazol, Tamoxifen og bromokriptin har bidratt til å dempe ubehag, men alle har ubehagelige bivirkninger og kan forstyrre effektiviteten av p-piller. Østrogen-progesteron terapi har også vært effektiv, men dette har også bivirkninger, og i noen kvinner bruken kan øke risikoen for å utvikle kreft.

Redusere koffein forbruk, unngå tobakksbruk og følge en lav-fett diett alle bidra til å redusere eller eliminere fibrocystic bryst klumper. Kan vise seg nyttig å ta vitaminer A, E og B, og nattlysolje i tillegg.

Behandling for lavt testosteron

Ifølge WebMD forfatter Dr. Matthew Hoffman, testosteronnivå begynner å avta jevnt med 1 til 2 prosent per år etter fylte 40. Legen kan avgjøre om du har lavt testosteron via en blodprøve hvis du har symptomer inkludert lav sexlyst, humørsvingninger eller problemer, tretthet, erektil dysfunksjon eller søvnproblemer. De fleste av disse symptomene minske eller forsvinne helt når du tar skritt for å øke testosteron nivåer. Diskuter tilgjengelige behandlingstilbud med legen din for å finne ut hvilken rute som er best for deg (se referanse 1).

Non-medisinering Metoder

Det kan være lurt å prøve å gjøre noen endringer i livsstil for å øke testosteronnivå før ty til testosteronbehandling. Snakk med legen din slik at du kan komme opp med en sunn tilnærming sammen. Hvis du er inaktiv eller ikke får mye mosjon, prøve å øke din daglige aktivitet for å inkludere 30 minutter med aerobic trening. Alltid diskutere endringer i ditt treningsprogram med legen din før du begynner.

SeekWellness.com forfatter Dr. Chris Steidle sier at å gi opp alkohol eller i det minste redusere mengden du spiser kan bidra til å øke testosteronnivået hos noen menn. Redusere mengden av kjøtt og fjærfe du forbruker så lenge legen din godkjenner dette diett endring. Hvis du bruker tettsittende undertøy, bytte til mindre restriktive boxershorts. Finne måter å redusere stressnivået som meditasjon, yoga eller bare å sette av tid hver dag for en avslappende aktivitet du liker for eksempel å lese eller ta en kort spasertur (se Referanse 2).

Testosteronbehandling

Dersom endringer i livsstil ikke heve testosteronnivåene til en normal, sunn rekkevidde, kan legen din foreslå testosteronbehandling. Testosteron erstatning behandlinger kommer i flere leveringsmetoder, inkludert injeksjoner, pellets, piller, plaster og geleer.

Injeksjoner er vanligvis gitt hver to til fire uker, og er et rimeligere alternativ. Testosteronnivåer tendens til å pigge dramatisk umiddelbart etter injeksjonen, men de vanligvis faller under det normale mot slutten av injeksjonssyklusen. Dette kan føre til humør og seksuelle oppturer og nedturer som noen menn har problemer med å takle.

Pellets krever et kirurgisk inngrep for å sette dem under huden. De er bare nødvendig hver tre til seks måneder og forårsake en langsom økning i testosteronnivå.

Testosteron erstatning piller er et praktisk alternativ for noen menn, men noen formler kan forårsake leverskader.

Testosteron patcher er praktisk, som krever en eller to lapper per dag. Patches kan forårsake hudirritasjon og koster mer enn andre alternativer. Gels føre til mindre irritasjon enn patcher, men de er fortsatt dyrere enn andre metoder og gels har potensial til å smitte over på andre (se Referanse 2).

Alle testosteron erstatning alternativer bære risiko. Ifølge Endocrine Society kliniske retningslinjer, bør menn med prostatakreft eller brystkreft ikke ta testosteron kosttilskudd fordi det kan føre til disse typer kreft å vokse. Menn med søvnapné, hjertesvikt og høyt antall røde blodceller bør rådføre seg med sin lege før de bestemmer seg for testosteronbehandling, som testosteron kan forverre disse tilstandene (se referanse 1).

Bivirkninger av for mye vitamin D-3

Bivirkninger av for mye vitamin D-3


Tar for mye av alle typer vitamin D, blant annet D-3, løfter kalsiumnivået i kroppen din, noe som fører til hyperkalsemi. Mens hyperkalsemi er ikke vanlig hos friske mennesker, hvis du tar en høy dose supplement for en lengre periode, vitamin D-nivåer bli farlig forhøyet. Du vil sannsynligvis oppleve flere bivirkninger når dette skjer.

Digestive and Urinering Problemer

Som din vitamin D nivået stiger, kan du oppleve fordøyelses eller urin komplikasjoner. For eksempel kan du tisser mer enn du vanligvis gjør, selv om du ikke drikker noe ekstra væske. Så når du prøver å passere avføring, kan du finne det vanskelig eller være ute av stand til å gå for dager - tegn på forstoppelse. Men i noen tilfeller, høy vitamin D-nivåer forlate deg med diaré i stedet. Belly kramper, kvalme og oppkast er ofte forbundet med disse fordøyelses problemer.

Svakhet og Pain

Når systemet absorberer overdreven kalsium etter at du regelmessig tar for mye vitamin D, vev i hele kroppen din stive opp. Du vil kanskje legge merke til at musklene dine føles svak eller du kan finne det vanskelig å gå om din normale daglige aktiviteter. Muskel-og skjelettsmerter kan også oppstå i hele kroppen din.

Organskade

Organ vev og funksjoner kan også bli påvirket ved å forbruke høye doser av vitamin D over en lang tidsperiode. Det er mulig å utvikle kalsium-basert nyrestein når vitamin D-nivå blir for konsentrert. I tillegg kan dine organer, spesielt hjertet og nyrene, kan stivne og har en vanskelig tid å gjøre jobben sin. Til syvende og sist kan dette være dødelig i ekstreme tilfeller.

Andre problemer

For mye vitamin D kan gi noen generelle symptomer i tillegg, slik som ekstrem tretthet og søvnighet. Du kan oppleve hyppig hodepine, erfaring round-the-clock tørst eller har en kronisk tørr munn når vitamin D-nivåer surge. Noen ganger overdreven vitamin D kunne forlate deg med en stygg metallisk smak i munnen, cluing deg i at noe er galt.

Unngå Toxicity

Kroppen lager vitamin D-3 når du går utenfor og få litt sol eksponering. Men uansett hvor mye tid du bruker utendørs, vil dine vitamin D-nivåer ikke bli farlig forhøyet. Systemet bare ikke konvertere vitamin D til den aktive formen i dette tilfellet. Forbruker høye nivåer av noen form for vitamin D, fra både mat og kosttilskudd, kan øke vitamin D-nivåer, though. For å være trygg, unngå inntak av mer enn 4000 internasjonale enheter daglig, men vanligvis bivirkninger starter ikke før etter at du regelmessig konsumerer mer enn 10.000 IU daglig. Dette er langt over den daglige anbefaling av 600 IE per dag for menn og kvinner, i henhold til Food and Nutrition Board av Institute of Medicine.

Hva skjer om vi drikke for mye vann?

Hva skjer om vi drikke for mye vann?

Drikke riktig mengde vann

For humane celler og organer til å fungere skikkelig, trenger vi en tilstrekkelig mengde vann i kroppen vår. Siden nesten alle aktiviteter føre til at folk mister vann, er det viktig å etterfylle våre vannstand. Standarden regel for vannfylling er det 8x8 metode: åtte gram vann, åtte ganger om dagen. Men andre kostholdsanbefalinger, som for eksempel de fra Institute of Medicine, anbefaler 13 kopper om dagen for menn og ni kopper om dagen for kvinner. Den eksakte mengden av vann som folk bør spise hver dag er avhengig av faktorer som kroppsvekt, aktivitetsnivå og kosthold.

Mens hydrering er helt avgjørende for et sunt fungerende kropp, for mye vann, spesielt over en kort periode kan være farlig og til og med dødelig. Hvis en person drikker mer vann enn hennes nyrer kan skille ut, vil den samlede elektrolyttnivået i blodet falle betydelig og overflødig vann kan komme inn og hovne opp dine hjerneceller, noe som resulterer i en potensiell anfall og / eller koma.

Mekanikker vann rus

En av de mest alvorlige resultater av for mye vann forbruket er hyponatremi, en nedgang i blodets natriumnivå. Hvis mer vann kommer inn i kroppen enn nyrene kan behandle, er mineralinnholdet i blodet avtar og blod samlede natriumnivået faller. Når natrium og elektrolyttnivået faller i blodet, kan vann unnslippe blodet og inn i cellene som blodet og cellene sliter for elektrolytt likevekt. Mens svellingen av cellene på grunn av vann er ikke bra, er det spesielt farlige når det forekommer i hjernen (kjent som cerebralt ødem). Siden hjernen ligger innenfor skallen, med lite plass til å vokse, vil hjernecelle hevelse føre til hjerneskade hvis alvorlig nok. Hvis en person fortsetter å legge vann til kroppen hans, vil hevelse prosessen fortsette, og skaden kan være irreversible.

I tillegg vil en stor økning i vann legge til kroppens totale blodvolum og sette stor påkjenning på hjertet og sirkulasjonssystemet.

Symptomer på vannforgiftning

De mest alvorlige symptomer på vannforgiftning oppstår når hyponatremi fører til hjerneødem. Symptomer på cerebral ødem speil andre hjernen forhold som svulster og hjernerystelser. Vanlige symptomer på cerebral ødem starte med en hodepine som øker i intensitet etterfulgt av mental forvirring og beslag. Oppkast og utmattelse er også mulig. Som hjernecellene fortsetter å hovne opp, er risikoen for å dø av vannforgiftning øker.

Tips for å unngå vann rus

Den enkleste måten å unngå vannforgiftning er ikke å gjøre et bevisst forsøk på å drikke så mye vann som mulig. Vann drikking konkurranser, der deltakerne prøve å drikke liter vann i korte perioder av gangen, er spesielt farlig. Maratonløpere og andre som kan miste store mengder vann er i faresonen hvis de prøver å rehydrere for fort. For folk som krever over gjennomsnittet mengder vann, er det best å rasjonere at vann og nippe til det heller svelge den. Hvis du begynner å lide noen av symptomene på hjerneødem, umiddelbart slutte å drikke vann og søke profesjonell hjelp.

Kortsiktige effekter av for mye alkohol

Kortsiktige effekter av for mye alkohol


Alkohol er et stoff som kan føre til en rekke helsemessige problemer så vel som mellommenneskelige problemer. De kortsiktige effektene av alkohol er både direkte og indirekte. Til tross for de sosiale aspektene og klar tilgjengeligheten av alkoholholdige drikker, alkohol er potensielt dødelig. Kvinner har en tendens til å være mer utsatt for alkohol enn menn og bli beruset raskere på samme antall drinker.

Behavior

Alkohol har en effekt på kroppen og på sinnet. En person som drikker for mye vil finne seg selv slurring hennes ord og ikke kunne gå trygt. Hun kan til og med falle over eller klynge seg gjenstander eller personer for støtte. Hun vil ikke være i stand til å se riktig og kan oppleve dobbeltsyn eller en spinnende følelse når hun lukker øynene. Disse effektene er midlertidige og varer til alkohol arbeider seg ut av hennes system. Hun kan også føle seg kvalm og kaste opp.

Dom Risiko

Risiko dom er en av faktorene ofte påvirket av å drikke for mye alkohol. En beruset person kan gjøre upassende tilnærmelser til andre mennesker ved å misjudging deres mottagelighet for samtale eller intimitet. Han kan også lage kommentarer som er upassende i en bestemt samtale. Han kan også feilvurderer fare for seg selv og tror han er i stand til å kjøre, eller å gjøre ting som å hoppe av veggene uten skader.

Bakrus

En bakrus er den kortsiktige straff for å drikke for mye kvelden før. En hungover person føler tørst og sliten fordi hun ikke kan ha sovet godt. Hun kan ha en hodepine og andre smerter. Hun kan være skjelven og har blodskutte øyne. Hun kan også føle seg kvalm og kaste opp. Hvis hun har å gå på jobb, vil hun synes det er vanskelig å konsentrere seg, og kan føle seg ør. Disse symptomer er ikke på grunn av alkohol direkte, men til andre kjemikalier som er tilstede i drikker og for kjemikalier som alkohol fordeler seg til, slik som acetaldehyd.

Fysiske farer

For mye alkohol kan påvirke hukommelsen, og dette kan oppstå etter bare noen få drikker. En beruset person kan lide av en blackout, hvor deler av hans minne av natten er helt blokkert ut. Noen ganger noen som ikke kan huske hendelsene i natt kan ha gjort noe farlig som å kjøre bil eller kriminell atferd. En person som drikker mye alkohol kan også lide alkoholforgiftning. Alkohol forgiftning kan føre til alvorlig dehydrering fører til anfall og hjerneskade, føre sitt hjerte å slutte å slå eller få ham til å kvele på sitt eget oppkast. Tegn en person har alkohol forgiftning inkluderer sløvhet, hypotermi, oppkast og unormalt treg eller uregelmessig pust.

Er det mulig å drikke for mye vann?

Det er mulig, men er uvanlig for folk å drikke så mye vann at det forårsaker skadelige fysiske symptomer. Forholdene kalt vann rus og hyponatremi (elektrolytt fortynning) kan forårsake symptomer som spenner fra mindre muskelkramper til anfall, og i svært sjeldne tilfeller død.

Betydning

Å drikke for mye vann kan være svært farlig, men det er svært sjelden for folk å drikke nok vann for å forårsake alvorlige problemer. Tilstanden kalles vannforgiftning, med en tilsvarende tilstand som kalles hyponatremi, eller elektro fortynning. De eneste situasjoner der leger vanligvis møter vann rus og hyponatremi er i idrettsutøvere (vanligvis maratonløpere), babyer under seks måneders alder, og folk som deltar i vann-drikking spill eller konkurranser.

Nesten alle registrerte dødsfall involverer konkurranser hvor folk forsøker å drikke to eller tre liter vann på mindre enn en time, eller folk iherdig trener for lange perioder av gangen og drikker store mengder vann uten å erstatte elektrolytter.

Effekter

Hvis en person drikker mye mer vann enn nødvendig i løpet av kort tid, kan det øke det totale blodvolum, setter en ekstra belastning på hjerte og blodkar. I tillegg må nyrene jobbe hardere for å filtrere all overflødig vann ut og kan ikke være i stand til å holde tritt. Som sirkulasjonssystemet er fortynnet med ekstra vann, de elektrolyttnivået faller, og vann siver inn i celler fra blodet, noe som fører til at cellene til å ekspandere. Dette hevelse kan oppstå i en persons hjerne, noe som resulterer i symptomer fra en hodepine til anfall til manglende evne til å puste. I sjeldne tilfeller, det enda kan føre til døden.

Identifikasjon

Tidlig varsling tegn er muskelkramper, kvalme og forvirring. Personen kan bli desorientert og har sløret tale. Årsaken til at så mange tilfeller av hyponatremi er sett på maraton er fordi uerfarne utøvere ikke forberede seg skikkelig til potensielle problemer, og de også vanligvis drikker mer vann på tidlige tegn på symptomer, fordi de antar de blir dehydrert. Dette forverrer bare problemet.

Forebygging / løsning

I atletiske situasjoner, utøverne svette tungt og mister ikke bare væske, men salter. Personen bør alltid planlegge og beregne væsketap og den nødvendige elektrolytt erstatning, og bo på en hydrering og natrium erstatning tidsplan under arrangementet. Hvis det oppstår symptomer, bør utøveren drikke en sportsdrikk som inneholder elektrolytter som natrium og kalium, eller spise noen form for salt mat.

Noen arbeidsplasser med meget høy temperatur, gi salttabletter for ansatte fordi arbeiderne er tilbøyelig til å drikke for mye vann i korte mengder tid.

Hvis noen begynner å få akutte vannforgiftning symptomer, må medisinsk hjelp gis. Vanligvis et diuretikum eller en saltoppløsning vil motvirke tilstanden.

Betraktninger

Vannforgiftning er mest vanlig hos babyer under seks måneder gammel, på grunn av sin lave kroppsvekt. Babyer kan utvikle sykdommen fra å drikke store mengder fortynnet formel eller flere flasker vann om dagen.

Den neste vanligste forekomsten er sett i maratonløpere. En studie fra 2005 viste at 13 prosent av Boston Marathon deltakerne utviklet hyponatremi på et tidspunkt under løpet.

De farligste situasjonene bære vann drikking konkurranser og spill. I 2007, en 28-år gammel California kvinne døde etter å ha deltatt i en konkurranse holdt av en radiostasjon. I 2005, under en California universitet brorskap Trakkasering omkom en 21-år gammel mann etter å ha drukket store mengder vann mellom å gjøre push-ups.

Hva er årsaken til for mye kalsium i blodet?

For mye kalsium i blodet, eller hyperkalsemi, kan forstyrre benvekst, hjerne og hormon funksjon og sammentrekning av musklene. Det er flere mulige forklaringer på denne tilstanden, men i de fleste tilfeller er det relatert til parathyroid problemer.

Biskjoldbruskkjertelen

I mange tilfeller mennesker med for mye kalsium i blodet har også et parathyroid tilstand kjent som hyperparatyreoidisme. Det er forårsaket av veksten av en tumor i et paratyroid kjertel som bevirker at kjertel for å produsere for mye paratyroidhormon. De fire biskjoldkjertlene regulere mengden av kalsium i blodet så vel som bein, slik at altfor mye hormon fører til en ubalanse av kalsium. Postmenopausale kvinner er spesielt utsatt for en overaktiv biskjoldbruskkjertelen.

Kreft

Om lag 10 prosent til 20 prosent av kreftpasienter står overfor en viss grad av hyperkalsemi (mild til alvorlig), i henhold til Kreft Støttende Care programmer. Pasienter med lungekreft, brystkreft og myelomatose er på høyeste risiko for forhøyet kalsiumnivå blant kreftpasienter. Ondartede celler utløse kalsium tap i bein, slik at blodet til å absorbere mer kalsium enn normalt.

Advarsel

For mye kalsium i blodet kan føre til ubehagelige symptomer som magesmerter eller nyrestein hvis tilstanden varer i lang tid. Du kan også bli sløv og deprimert. Hvis hyperkalsemi er et resultat av kalsium utlekking fra bein (i motsetning til parathyroid sykdom), er du også på et høyere risiko for brudd ved fall.

Kalsiumtilskudd

Hvis du er gravid eller har risiko for osteoporose, eller legen din har bestemt at kalsiumnivået er lavere enn normalt, kan han eller hun har anbefalt et kalsiumtilskudd. Vanligvis tar et kalsiumtilskudd er ikke sannsynlig å resultere i hyperkalsemi. Hvis legen din ikke anbefale et supplement, sørg for at du følger foreskrevet dose.

Hyperkalsemi Behandlinger

Hvis du har mild hyperkalsemi, kan legen bare anbefale mer mosjon og et sunt kosthold, mens overvåking av kalsiumnivået nærmere i månedene og årene fremover. Hvis du har mer moderat eller alvorlig hyperkalsemi, kan legen forskrive medisiner som bisfosfonater. Det vil også være spesielt viktig at du holder deg godt hydrert under behandling og har blod arbeidet gjort som anvist av legen din for å sørge for at dine nivåer av kalsium, kalium, vitamin D og andre biokjemikalier er i balanse.

Om de fysiske farene ved å drikke for mye alkohol

Om de fysiske farene ved å drikke for mye alkohol


Moderat drikking er sagt av mange i den medisinske industrien å være noe gunstig, men drikker for mye, for ofte og for lenge kan ha alvorlig innvirkning på en persons helse, sier American Heart Association. Å vite om det beløpet du drikker er farlig for helsen din --- eller om du bør drikke i det hele tatt --- bør du kontakte lege.

Hjerte- og karsykdommer

Fordi alkohol kan øke nivåene av fett i blodet, kan drikker for mye føre til hjerte- og karsykdommer. Det tilsatte fettet kan føre til fedme og diabetes, så vel. Mens overstadig drikking kan føre til hjerneslag, høyt blodtrykk og hjertesvikt er også svært reelle bekymringer. Alvorlige problemer knyttet til hjertet og drikking inkluderer kardiomyopati, hjertearytmi og plutselig hjertedød. For å hindre at disse farene, anbefaler American Heart Association (AHA) som du drikker ikke mer enn ett eller to drinker per dag. Ifølge AHA, er en drink en 12-oz. øl, 4 oz. vin, 1,5 oz. av 80-bevis ånder, eller en oz. av 100-proof brennevin.

Wernicke - Korsakoff syndrom

Hvis du drikker for mye, har du kanskje en tiamin mangel. En mangel på tiamin kan føre Wernicke - Korsakoff syndrom, en alvorlig forstyrrelse i hjernen som faktisk er to syndromer i ett. Wernickes encefalopati er kortvarig, men alvorlig. Symptomer inkluderer mental forvirring, lammelse av nerver som beveger øynene og en vanskelighet med muskel koordinering. Korsakoffs psykose, noe som er ødeleggende og langvarig, er utviklet i 80 prosent til 90 prosent av personer med Wernickes. Dette psykose forårsaker vedvarende læring og hukommelsesproblemer, frustrasjon og vanskeligheter med gange og koordinasjon. Hukommelsesproblemer relatert til dette syndromet er dokumentert av en manglende evne til å ta inn ny informasjon, selv om din langsiktige minne er sikker.

Leversykdommer

Tung, langsiktig drikking kan skade leveren, som bryter ned alkohol slik at den kan fjernes fra kroppen. Leversykdommer som skrumplever kan også skade hjernen og føre til hepatisk encefalopati, en potensielt dødelig hjernelidelse. Symptomer på lever encefalopati omfatte angst og depresjon, eller endringer i søvnmønster, humør og personlighet. Noen mennesker kan også vise koordineringsproblemer som asterixis, hvor hendene skjelve. Denne tilstanden kan føre til koma, som kan være dødelig. Forskere har funnet ut at ammoniakk og mangan, som leveren gjør det mulig å gå inn i hjernen, spiller en rolle i en tegning utvikler hepatisk encefalopati.

Føtalt alkoholsyndrom

Utvikle babyer utsatt for alkohol mens i livmoren kan bæres med føtalt alkoholsyndrom, som er en forstyrrelse i hjernen. Kvinner blir ofte rådet til ikke å drikke under svangerskapet for å forhindre skade deres fostre. Føtalt alkoholsyndrom rammer tusenvis av babyer hvert år og er en av de mest kjente alkoholrelaterte syndromer grunn av reklamekampanje og advarsler på alkohol beholdere. Føtalt alkoholsyndrom er den ledende forebygges fødsel defekt i USA.

Kan du drikke for mye vann?

Kan du drikke for mye vann?


Vannforgiftning, selv om uvanlig, faktisk kan drepe folk. Vannforgiftning og den tilsvarende tilstand, hyponatremi, eller elektro fortynning, fører til en rekke symptomer, vanligvis relativt små hvis behandles raskt. Tilstanden vanligvis er bare sett med babyer, amatører idrettsutøvere og enkeltpersoner som deltar i vann-drikking konkurranser. Voksne må drikke store mengder vann på kort tid å utvikle vann rus.

Vann Beruselse

Å drikke for mye vann kan øke det totale blodvolum, noe som understreker hjerte, blodårer og nyrer. Sirkulasjonssystemet blir fortynnet med ekstra vann, forårsaker elektrolyttnivåer å raser nedover, og cellene for å utvide unormalt.

Symptomer

Første symptomene inkluderer muskelkramper, kvalme, forvirring og desorientering. Venstre ubehandlet, kan vann rus føre til anfall, hjernen hevelse og i verste fall død.

Babyer

Vannforgiftning er oftest sett i babyer yngre enn 6 måneders alder. På grunn av liten body mass, babyer som drikker store mengder vann eller utvannet formel noen ganger utvikle denne tilstanden.

Amatør Idrettsutøvere

Vann rus og hyponatremi også oppstå med amatører idrettsutøvere som trener på ekstreme nivåer og drikker store mengder vann. De vanligste episoder er under maraton, ifølge en 2006 utgaven av "Medical News Today."

Visse arbeidsmiljøer

Arbeidsmiljøer som involverer sterk varme kan føre til ansatte drikker store mengder vann, og så administrasjon ofte salttabletter for å hindre at vann rus.

Konkurranser

Vann-drikking konkurranser, der folk prøver å drikke to eller tre liter vann på mindre enn en time, kan være farlig. I 2007, for eksempel, en 28 år gammel kvinne fra California døde etter at en av disse konkurransene, som nevnt i en 2007-utgaven av "Scientific American".

Hva er behandlingen for mye kalsium?

Hva er behandlingen for mye kalsium?


Mineralet mest sannsynlig til å være mangelfull eller mangelfull på en diett er kalsium. Kalsium er ansvarlig for sterke bein og tenner. Det beskytter hjertet, det bidrar til å holde vekten nede, og det beskytter mot tykktarmskreft. Ja, kalsium-rik melk og andre matvarer gjør en kropp godt, men for mye av noe er aldri bra.

Betydning

Den medisinske termen for for mye kalsium er hyperkalsemi. Alvorlig hyperkalsemi kan være årsaken til ekstrem slapphet, en uregelmessig hjerterytme, kvalme, metallsmak i munnen, mage plager, forvirring og høyt blodtrykk. Venstre ukontrollert, kan det være en veldig alvorlig tilstand.

Betraktninger

Mange matvarer og drikker nå har tilsatt kalsium. Les etiketter, og ikke overstige RDA beløpet på 1000 til 1200 mg / dag. Kalsiumtilskudd er best når spredt ut over dagen. Ta en 600 mg tablett om morgenen og en om kvelden.

Effekter

Hyperparatyroidisme er en av årsakene til for mye kalsium. Når biskjoldkjertlene, som ligger i halsen, ikke fungerer normalt, kan høye kalsiumnivå føre. Dette er ofte arvelig og rammer kvinner over en alder av 65 mer enn menn. Dessuten øker en vitamin D-mangel risikoen for for mye kalsium i blodet.

Behandling

Hvis for mye kalsium er forårsaket av biskjoldbruskkjertelen, blir operasjonen for å fjerne nippelen anbefalt.

Advarsel

For mye kalsium kan føre til nyrestein. Tiazid-diuretika blir brukt for å senke kalsium i urinen. Også hjelper en lav-natrium diett.

Forebygging / løsning

Kalsium er viktig for en sunn kropp og mange kroppsfunksjoner. For mye kalsium resulterer fra å ta tre til fire ganger den anbefalte mengden. Se mengden av kalsiumtilskudd tatt og kalsium-forsterkede matvarer forbrukes. Ikke overdriv.

Hva er effekten av for mye koffein?

Hva er effekten av for mye koffein?


Koffein er en mildt vanedannende middel finnes i et bredt spekter av drikkevarer og matvarer. Te, kaffe og noen brus og energidrikker inneholder koffein, sammen med slike matvarer som sjokolade og "energi merket" produkter som visse tyggegummi. Mens koffein kan gi en energi, for mye kan forårsake uønskede bivirkninger.

Hvor mye?

Forbruker moderate mengder koffein per dag - 200 til 300 mg koffein i en 24-timers periode - isnt skadelig for folk flest, ifølge Mayo Clinic. Dette tilsvarer omtrent to til fire kopper kaffe per dag.

Heavy inntak av koffein - noe over 500 og 600 mg koffein per dag - kan forårsake uønskede bivirkninger. Dette beløpet er tilsvarende på fem til syv kopper kaffe.

Effekter

For mye koffein kan føre til følgende: søvnløshet, rastløshet, kvalme, andre gastrointestinale problemer, hodepine, muskelskjelvinger, angst, irritabilitet, nervøsitet og en rask eller uregelmessig hjerterytme.

En annen effekt av å konsumere koffein på en daglig basis, er at det blir mildt vanedannende, og når du hopper over en dag du kan oppleve symptomer som ligner på dem fra å drikke for mye koffein.

Følsomhet

Folk reagerer ulikt på koffein; for noen individer, kan selv en liten mengde koffein føre jitters. De som ikke bruker koffein regelmessig kan oppleve sterkere effekter på grunn av deres følsomhet, mens de som bruker koffein tungt på regelmessig basis kan føle mindre nervøs eller unnlater å oppleve den "perk-up" effekten av koffein.

Legemiddelinteraksjoner

Forbruker koffein med visse urte kosttilskudd og medisiner kan føre til en farlig interaksjon, ifølge Mayo Clinic. Noen eksempler på medisiner som kan blande dårlig med koffein omfatte visse antibiotika som Cipro og Noroxin. Teofyllin, et medikament som hjelper lette og åpne opp luftveiene, kan samhandle farlig med koffein også. Urte supplement Ephedra kan også forårsake interaksjoner da tatt med for mye koffein.

De tar medisiner eller opplever bivirkninger fra koffein bør snakke med sin lege.

Betraktninger

Når du vurderer ditt daglige inntak av koffein, kan det være vanskelig å finne ut akkurat hvor mye koffein du forbruker. Brygget kaffe kan variere mye i mengden av koffein den inneholder per porsjon. Te, mens den har en lavere mengde koffein i forhold til kaffe, kan likevel variere i koffein innhold basert på den type te og brygging metoder.

Energi kosttilskudd og energidrikker kan ikke alltid klart angi på etiketten hvor mye koffein drikken inneholder. Dessuten kan koffein vises i uventede produkter. Sjokolade inneholder varierende mengder av koffein og visse over-the-counter smertestillende inneholde opptil 130 mg koffein per dose.

Advarsel

Koffein kan være dødelig i store mengder. I Resources i denne artikkelen en "Death by Koffein" kalkulatoren er tilgjengelig. Ved å velge en koffeinholdige produkt fra listen, og angi vekten din, kan du se hvor mange porsjoner av produktet i en kort periode kan føre til dødelig resultat. Denne kalkulatoren er gitt for informasjonsformål.

Fakta om å få for mye sol

Fakta om å få for mye sol


Eksponering for moderate mengder sollys kan føre til helsemessige fordeler som økt vitamin D, økte nivåer av melatonin (et hormon som produseres av kroppen som hjelpemidler i søvn og kan bekjempe betennelser og infeksjon) og økt serotonin (en "feel good" kjemisk i hjernen). Men for mye eksponering kan føre til helseproblemer.

Fakta

Menneskekroppen produserer melanin, et pigment i huden for å beskytte den mot for mye sol, eller andre eksponering ultrafiolett lys. Solbrenthet oppstår når nivået av eksponering overstiger kroppens evne til å beskytte seg selv.

Symptomer

Overeksponering til solen, ofte referert til som "solbrenthet," kan resultere i rød hud, som er varmt å ta; blemmer; og sol forgiftning, noe som resulterer i frysninger, feber, utslett og / eller kvalme og kløende, flassende hud.

Farene

For mye soling øker risikoen for å utvikle hudkreft senere i livet. Opplever selv bare ett alvorlig blemmer solbrenthet kan doble risikoen for å utvikle hudkreft.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for solbrenthet inkluderer lyse huden; å være ung (spedbarn og barn er svært følsomme for solens effekter); eksponering for solen mellom klokken 10 16:00 (når strålene er sterkest); bruk av sunlamps; og bruk av visse medisiner som doksycyklin, et antibiotikum.

Forebygging

Bruk solkrem med solfaktor (SPF) på 30 eller høyere og bruke det 30 minutter før du går utendørs. Slitasje hatter, solbriller, klær og badetøy med innebygd SPF og påfør leppepomade som inneholder solbeskyttelse.

Har for mye kalsium føre til høyt blodtrykk?

Blodtrykket er definert som den kraft som utøves på blodårene med blod når det strømmer gjennom kroppen. Blodtrykket opplesninger gi to tall: systolisk og diastolisk trykk. Systoliske trykket måles mens kunsten er å pumpe. Diastolisk trykk måles mellom hjerteslag, mens blodet er tilbake til hjertet.

Høyt blodtrykk kan føre til blot blodpropp, hjerneslag, diabetes og hjerteinfarkt. En person kan ikke være klar over høyt blodtrykk før symptomene oppstår.

Det er mange årsaker til høyt blodtrykk, inkludert genetikk, diett og fedme. En kroppens inntak av kalsium kan også påvirke blodtrykket. Vanligvis er kalsium nyttig for å hindre høyt blodtrykk, men enkelte unntak finnes for de som er på høyt blodtrykk medisinering.

Lav Kalsium og blodtrykk

En fersk studie, ledet av Lu Wang, MD, Ph.D., av Brigham and Women Hospital i Boston og sitert av American Heart Association, viste at de som har et lavt kalsiuminntak kan være i faresonen for høyt blodtrykk. Dietary Reference retningslinjer Inntak tyder på at voksne forbruker 1000 mg kalsium daglig. For voksne 50 år og eldre, er denne dosen økes til 1200 mg daglig.

Koblingen mellom lavt kalsium og høyt blodtrykk antyder at de forbruker 8000 mg kalsium daglig, har en 23 prosent mindre sjanse for utvikling av høyt blodtrykk enn individer forbruker 400 mg kalsium eller mindre på en daglig basis.

Kalsium og høyt blodtrykk

For mye kalsium ikke forårsaker høyt blodtrykk, og faktisk det motsatte kan være rene, og høyere mengder av kalsium kan resultere i lavere blodtrykk.

Ifølge American Heart Association, mener forskerne at høyt inntak av kalsium kan redusere hormon og antioksidant nivåer. Således kan høy kalsiuminntak faktisk redusere mengden av kalsium som går inn i blodcellene. Mer fett metaboliseres i cellen, og cellene genererer mindre fett-noe som resulterer i mindre belastning på arterier og hjerte og lavere blodtrykk.

Men, advarer American Heart Association at vitamin D arbeider hånd i hånd med kalsium, og passende nivåer av vitamin D er nødvendig for metabolismen og opptaket av kalsium. Således, mens studier indikerer at høyere mengder av kalsium og melkeprodukter resultere i lavere blodtrykk, studier forsiktig at tilstrekkelig vitamin D må være en del av dietten, så vel.

Kalsium fra melk

The American Heart Association har rapportert at kvinner som konsumerer mer lav-fett eller fett gratis melkeprodukter, og / eller hadde dietter høy i kalsium, var langt mindre sannsynlig at lider av høyt blodtrykk enn kvinner med lavere nivåer av kalsium i kosten. Resultatene viste at kvinner som spiste to eller flere porsjoner med fett gratis melk daglig reduserte risikoen for å utvikle høyt blodtrykk med 10 prosent sammenlignet med kvinner som drakk fett gratis melk en gang i måneden eller mindre.

Kalsium og blodtrykk medisiner

Mens kalsium kan hjelpe en person i å holde blodtrykket lavt, de på blodtrykket medisiner må være veldig forsiktig med å spise for mye kalsium, som kalsium kan ha en negativ interaksjon med blodtrykket medisiner.

Tiaziddiuretika, inkludert klortiazid, hydroklortiazid og Indapamide, brukes til å behandle høyt blodtrykk. Inntak av store mengder kalsium - generelt definert som 1500 milligram eller mer - i mat eller supplement form mens du tar et tiaziddiuretika kan resultere i melk-alkali syndromet. Melk alkali syndrom er en farlig tilstand forårsaket av overdrevent høye nivåer av kalsium i kroppen, forårsaker en forskyvning av den syrebaserte balanse til alklaine.

Kalsiumkanalblokkere, inkludert nifedipin, verapamil, diltiazem er også foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk. Kalsium tas intravenøst ​​kan redusere effekten av disse legemidlene. Men det er ingen bevis for at inntak av orale kalsiumtilskudd eller spise kalsium i maten forstyrrer med denne medisinen.

Kalsiumtilskudd eller overdreven inntak av kalsium synes ikke å samhandle med andre høyt blodtrykk medisiner, men pasientene bør likevel sjekke med sin lege hvis de har tenkt å ta et kalsiumtilskudd mens du er på hypertensjon medisiner.

Kilder til kalsium

Kalsium kan finnes i næringsmidler eller kosttilskudd. Meieriprodukter er en utmerket kilde til kalsium. Mange appelsinjuice produkter er også beriket med kalsium. Kalsium kan også bli funnet i grønne korn inkludert grønnkål, turnips, sennep greener og Collard. Brokkoli, hermetisert laks, tofu med kalsiumkarbonat, og sardiner kan også være gode kilder til kalsium.

Sunn fettprosent for menn og kvinner

Sunn fettprosent for menn og kvinner


Alle har litt kroppsfett. Faktisk, kroppen trenger litt fett for å fortsette å leve. Det er imidlertid passende nivåer av kroppsfett for både menn og kvinner. Streve for en sunn fettprosent er viktig fordi for mye kroppsfett kan føre til helseproblemer, inkludert hjerte og hjerte-karsykdommer.

Hydrostatiske vekter og kroppen fett

Det er mange måter å bestemme prosentandel av kroppen fett, og noen metoder er mer nøyaktige enn andre. Dessverre er de mest nøyaktige metoder er som regel den mest kostbare. Langt, er den mest nøyaktige måten å måle kroppsfett gjennom hydrostatisk veiing. I denne metoden, er du veid under vann. En hydrostatisk skala er en kostbar del av maskiner, slik at disse skalaene er vanligvis bare finnes på high-end treningssentre, universiteter eller sykehus.

Hudfold Test

En hudfold test er også ganske pålitelig. Denne metoden bruker hudfold calipers. Disse kan kjøpes på helsekostbutikker, men du får et mer nøyaktig resultat hvis testen er utført av en profesjonell. I testen kalipperne måle hvor mye huden kan bli "klemt" på ulike områder over hele kroppen. Disse tallene brukes i forbindelse med ligninger som henter kroppen fett prosentpoeng.

Enkle metoder

Selv om de ikke er så nøyaktig, kan du bruke enklere versjoner å bestemme prosentandel. Det er kroppsfett skalaer som vil liste din andel ved veiing. Du kan også bruke en høyde og vekt diagram, eller bestemme din kroppsmasseindeks (BMI), som avgjør din risikofaktor for fedme basert på fastsatte områder. Disse metodene ikke anser vann vekt, og de tar ikke hensyn telle muskuløse kropper. De vil gi deg, men en generell idé om kroppen din fettprosent og hvor nær du er en sunn rekkevidde.

Akseptable tall

Kvinner selvsagt ha 10 til 12 prosent av kroppen fett, og dette er viktig for kroppen sin. Menn, på den annen side bare har 2 til 4 prosent av naturlig forekommende, essensielle fett. For det meste, bør kvinners kroppsfett faller innenfor området 25 til 31 prosent. Fordi menn har mindre kroppsfett naturlig, er deres akseptable området mye lavere. Menn bør falle i de områdene av 14 til 25 prosent. De fleste idrettsutøvere vil ha en prosentandel som er mye lavere enn gjennomsnittsområder for menn og kvinner.

Fedme

Kvinner som har 32 prosent kroppsfett eller mer er generelt ansett overvektige. Menn hvis prosenter er over 25 prosent er merket vektige. Fedme er et økende problem i USA, og mer og mer oppmerksomhet blir brakt til barndommen fedme. Å få et godt inntrykk av kroppen fett prosentpoeng og sørge for at antallet faller inn i sunne området er svært viktig for den generelle helsen.