Digidexo.com

binyrebark karsinom

Binyrebark karsinom Symptomer

Adrenokortikale carcinoma er en kreft som rammer binyrene. Ifølge University of Wisconsin, er det et vilkår oftest funnet hos barn under 5 år eller hos voksne over en alder av 30. Diagnostisering av tilstanden er vanligvis gjøres med en avbildning test for eksempel en CT eller ultralyd, og en blodprøve. Behandling er vanligvis kirurgi for å fjerne infeksjonen fordi adrenocortical carcinoma ikke svarer godt til strålebehandling kjemoterapi narkotika eller.

Vekt Endringer

Ett av symptomene på adrenokortikal kreft som blir merkbare over tid er en gradvis vektøkning. Selv om du var i perfekt helse før utbruddet av tilstanden, kan du finne deg selv overvektig etter en periode med uforklarlig vektøkning. I første omgang kan det dukke opp i ansiktet ditt, som pudgy kinn og rundere ansikt er første symptomene på adrenokortikal karsinom. Du kan også oppleve alvorlige og uforklarlig vekttap som et symptom på adrenokortikal karsinom. Normalt ville du ha en vektendring eller det andre; det er uvanlig å oppleve fedme etterfulgt av alvorlig vekttap.

Vekst Symptomer

Ett av symptomene på adrenocortical carcinoma som rammer yngre mennesker som fortsatt utvikler er at det kan stunt din vekst, forårsaker du å ende opp med en kortvokste. Du kan også legge merke til at en hump vil begynne å vokse på ryggen like under halsen. Denne humpen er vanligvis laget av fettholdig materiale, og er myk å ta på. Du trenger ikke å være en ung person til å utvikle denne pukkel.

Smerte

En av de vanligste symptomene på adrenocortical karsinom er sterke magesmerter. Smertene kan komme og gå, men som tilstanden fremskritt magesmerter kan bli kroniske inntil tilstanden er behandlet.

Drevet funksjoner

En av de mer unike symptomer på adrenocortical karsinom er at dine seksuelle egenskaper kan bli overdrevet. Hanner kan oppleve en dypere stemme, rask hårvekst som inkluderer kropp og ansiktshår, og de kan også ha bouts med akne. Kvinner kan også oppleve akne og også en forstørrelse av klitoris.

Bones

Som binyrebark karsinom fremskritt, kan du oppleve symptomer assosiert med bein. Bein kan bli svakere og mer sprø, noe som kan føre til lettere benbrudd. Du kan også oppleve smerter som kan synes å stamme fra bein, og du kan også begynne å føle ubehag i leddene.

Binyrebark-karsinomer hos barn

Binyrebark-karsinomer hos barn


Adrenokortikale carcinoma er mest vanlig hos barn under fem år gammel. Dette carcinoma produserer kortisol som forårsaker ubehagelige symptomer. Omtrent, er en av 500.000 mennesker berørt av adrenokortikal karsinom. (Se referanse 1)

Typer

Det finnes to typer adrenokortikale carcinoma: fungerende og nonfunctioning. Den virketypen gjør hormoner i motsetning til den nonfunctioning type som ikke gjør det. (Se Referanse 2)

Effekter

Barn som har en adrenokortikale karsinom kan oppleve mage og ryggsmerter. Noen barn kan også ha en klump i magen og høyt blodtrykk. (Se Referanse 2)

Årsaker

Det er ingen kjent årsak til adrenokortikal karsinom. En mulig årsak for adrenokortikale karsinom er unormalt i p53 genet. (Se referanse 1)

Identifikasjon

For å identifisere hvorvidt et barn har en adrenokortikal kreft, vil en lege å utføre en fysisk undersøkelse, inkludert en blodtrykksmåling. Legen vil bestille en CT scan, abdominal x-ray og MR. (Se referanse 1)

Behandlinger

Behandlinger for en adrenokortikale karsinom er medisiner, kirurgi og kjemoterapi. (Se referanse 1)

Tester for binyrene Svulster

Tester for binyrene Svulster


De doble binyrene, som ligger på toppen av nyrene, produserer hormoner som spiller en viktig rolle i flere kroppsfunksjoner. Som de fleste andre deler av kroppen, kan disse kjertler utvikle tumorer, både godartet og ondartet. Testing med hensyn på tilstedeværelsen av slike tumorer er gjort med en rekke avbildningsprosedyrer.

Hva er binyrene?

Gulaktig-oransje i fargen og triangulær i form, har binyrer som består av et ytre lag som kalles cortex og en indre kjerne kjent som medulla, i henhold til EndocrineWeb.com. Cortex produserer kortisol, en sentral aktør i kroppens metabolske prosesser, og aldosteron, som bidrar til å regulere blodtrykket. Binyremargen produserer adrenalin (adrenalin) og noradrenalin (noradrenalin), som begge kommer inn i bildet under "fight-or-flight" situasjoner.

Adrenal Svulster

Svulster i binyrene kan være enten godartet, kalt adenomer, eller kreft. Men kreftsvulster av binyrene er svært sjeldne, og står for bare ca 1 prosent av alle adrenal svulster, ifølge Cancer.net. The American Cancer Society anslår at bare 300 til 500 tilfeller av adrenal kreft er diagnostisert hvert år. Mer allment diagnostisert hos kvinner enn hos menn, kan adrenal kreft oppstå i alle aldre, selv om gjennomsnittsalderen på pasientene er mellom 45 og 50. binyrebark-karsinomer mål cortex av kjertelen, mens feokromocytom er funnet i binyremargen.

Symptomer på binyre kreft

Symptomene på binyrebark karsinom inkluderer væskeretensjon og buildup; vektøkning; dreven vekst av kropp og ansiktshår hos kvinner; og tidlig debut av pubertet hos barn. Pheochromocytoma, en svulst som er ondartet i bare ca 10 prosent av dens manifestasjoner, forårsaker et unormalt høyt nivå av adrenalin sekresjon. Dette resulterer i slike symptomer som overdreven svette, kraftig hodepine, økt hjertefrekvens, skjelving, uro, kvalme, vekttap og lav toleranse for varme.

Diagnostic Imaging

Imaging tester som brukes til å diagnostisere adrenal svulster inkluderer ultralyd, computertomografi (CT) imaging, magnetic resonance imaging (MRI) og MIBG (metaiodobenzylguanidine) scan.

Ultralyd og CT Skanner

Ultralyd bruker lydbølger til å visualisere binyrene og eventuelle unormale vekster som kan være til stede. Det er den minst kostbare av de bildedannende verktøy, så vel som den minst nøyaktige. CT-skanning er et veldig avansert X-ray prosedyre utviklet for å produsere flere tverrsnitt bilder av organer eller andre kroppssystemer som studeres. Prosedyren er smertefri og tar 30 minutter eller mindre for en studie av binyrene og omkringliggende vev.

MR & MIBG Skanner

MRI-bilder bruke magnetiske felt for å visualisere binyrer eller andre kroppssystemer. MRI produsere bilder av høy kvalitet, like bra eller bedre enn de som ble oppnådd med CT scan. MR prosedyren kan ta opptil en time. Den MIBG scan er en nukleærmedisinsk skanning teknikk som brukes utelukkende for påvisning av pheocromocytomas. Pasienten injiseres med en radioisotop som klynger i området av hyperaktiv endokrine vev, slik som den som forårsakes av en feokromocytom. Dette er en tidkrevende test som kan ta en time om dagen i tre eller fire dager på rad.

Karsinom Definition

Karsinom er en type kreft, eller ondartet svulst, som dannes i huden og orgel fôr. Kreftsvulster er ofte funnet i huden, lungene, bryst, tykktarm, lever, prostata og mage. Carcinoma celler er kjent for å spre seg til andre organer gjennom lymfeknuter, som kalles metastasering. Disse kreftcellene er normalt oppkalt etter deres opphav eller det organ der de finnes. Det finnes forskjellige typer svulster assosiert med karcinomceller som anaplastiske svulster og adenokarsinomer.

Diagnose

Det er flere måter å teste for en karsinom. Testen legen velger vil være avhengig av plasseringen av de mistenkt cancerceller. Oftest disse kreftformene er diagnostisert med ulike typer biopsier inkludert finnålsaspirasjon og / eller fjerne en del av den mistenkte tumor. Når kreft er funnet, vil det bli avholdt og gradert. Iscenesettelsen av en svulst forteller hvor mye det har spredd seg og gradering bestemmer hvordan ulike vev er nå fra omkringliggende vev eller starte vev.

Symptomer

Carcinoma symptomer vil variere sterkt avhengig av plasseringen av svulsten. Enkelte individer viser tegn til symptomer på tidlige stadier, mens andre utvikler symptomer etter at kreften har spredd seg. Noen symptomer som er felles for mange kreftformer er frysninger, sykdomsfølelse, tap av matlyst, tretthet og vektendring.

Behandling

Behandling vil også variere med den type og plassering av tumoren og / eller karsinom celler. Oftest og mest tradisjonelt, kjemoterapi og strålebehandling benyttes i tillegg til kirurgisk fjerning. Behandling vil også avhenge sterkt på scenen av karsinom, som noen ganger behandling vil ikke resultere i kur, men kan forbedre symptomer på kreft.

Hudkreft

Hudkreft er vanlige karsinomer. Basalcellekarsinom og plateepitelkarsinom er de vanligste typene sett hos mennesker. Basalcellekreft står for 90 prosent av all hudkreft i USA. Det har ikke vist seg å metastasere til andre organer, men kan vokse til å påvirke et stort område av vev. De fleste pasienter med disse kreftformene er over 50 år og har hatt betydelig soleksponering eller eksponering ultrafiolett lys. Plateepitelkarsinom er også tungt knyttet til soleksponering og er mer farlig enn basalcellekreft fordi den ikke sprer.

Lungekarsinomer

Lungekarsinomer er en av de viktigste årsakene til kreftrelaterte dødsfall, og 85 prosent er forårsaket av sigarettrøyking. Fremveksten av denne sykdommen er svært vedrørende som det er vanskelig å kjempe og metastasizes aggressivt. I nesten halvparten av pasienter med lungecancer, har det allerede spres til andre organer på diagnosetidspunktet.

Karsinoid Vs. Karsinom

Karsinoid Vs.  Karsinom


Karsinom og karsinoid er både ord som er knyttet til kreft, og mens de deler en felles etymologiske opphav de har forskjellige betydninger. Carcinoma betyr "ondartet tumor", og er definert som en hvilken som helst kreft som oppstår på huden eller på en vev som dekker et organ i kroppen. Karsinoid refererer til svulster som oppstår fra innsiden av kroppen, og disse kan være enten ondartet & mdash; kreft & mdash; eller godartet.

Karsinoid

Karsinoide tumorer begynner i cellene i nueroendicrine systemet og finnes oftest i mage-tarmkanalen. Svulstene er ofte små og langsomt voksende. Det kan ta mange år for disse tumorer til å vokse til en størrelse ved hvilken de er merkbare symptomer eller produsere.

Karsinom

Karsinom er ordet brukt for å beskrive all kreft som oppstår på huden eller på dekke på en kropp organ. Eksempler på typer av carcinoma inkluderer basalcellekarsinom & mdash; den vanligste typen av hudkreft & mdash; brystkreft, tykktarmskreft, leverkreft, lungekreft, prostatakreft og kreft i magesekken. Disse kreft vanligvis er raskere å utvikle enn karsinoider.

Symptomer

Nesten alle karsinoide lider rapporterer symptomer på flushing og diaré, og halv rapport kramper og hjerteklaff lesjoner. Carcinoma kreftformer kan ha en rekke symptomer, mest vanlig en klump under huden. Andre symptomer kan være hud misfarging og smerter.

Behandlinger

Behandlinger for carcinoma og karsinoide kreft er like. Behandlinger kan omfatte kjemoterapi, strålebehandling, kirurgi, hormonbehandling, intervensjons kirurgi og stamcelletransplantasjoner.

Forebygging

Noen karsinom kreft kan forebygges, for eksempel hudkreft, ved å begrense eksponering for solen. Andre, for eksempel tykktarmskreft, har vist seg å ha redusert sannsynligheten for forekomst basert på visse dietter & ndash; som for eksempel fiber, eller en "Middelhavsdietten". Atter andre, så som lungekreft, kan forebygges ved å begrense eksponering mot skadelige kjemikalier.

Ifølge carcinoid.org har ingen empiriske bevis er funnet å foreslå at karsinoide kreft kan forebygges ved hjelp av diett.

Nasofaryngeal karsinom Symptomer

Nasofaryngeal karsinom er en sjelden form for kreft som rammer området på toppen av halsen. The Mayo Clinic sier at tilfeller av nasofaryngealt carcinoma er så sjeldne i USA som klinisk screening for sykdommen ikke er gjort. Å diagnostisere for tilstanden, vil en lege bruke en blodprøve og en biopsi fra det infiserte området.

Identifikasjon

Nasopharynx er den del av den nasale passasje som er plassert direkte bak nesen og sitter direkte på toppen av halsen. Det er den del av svelget, vanligvis kjent som halsen, gjennom at luften passerer fra nesen og mat fra munnen. Nasofaryngeal karsinom er en cancertilstand som treffer den del av kroppen. Ifølge Mayo Clinic, tilfeller av nasofaryngealt karsinom i USA er relativt sjeldne, men det er mye mer vanlig i noen land i Asia og Nord-Afrika.

Effekter

Symptomer rundt nasofaryngealt carcinoma vanligvis påvirker bare den ene siden av kroppen. Disse symptomene er en vedvarende ringing eller piping i det ene øret kjent som tinnitus, nesetetthet som vil påvirke bare ett nesebor og ikke den andre, og smerter i ansikt og nakke området som faller på den ene siden av hodet. Det er også mulig at personen kan oppleve en blodig nese, men dette kan ikke være begrenset til bare nesebor som er overbelastet på grunn av nasofaryngeale carcinoma symptomer.

Potensial

Avanserte symptomer på nasofaryngealt carcinoma kan noen ganger ta litt tid å vises. De omfatter en merkbar lymfeknute klump på halsen, hyppige og alvorlige hodepine, synsproblemer som for eksempel dobbelt syn eller tåkesyn og hyppige ørebetennelser. Det er også mulig at tinnitus som ble opplevd i de tidligere symptomene kan utvikle seg til tap av hørsel i det berørte øret. Ettersom tilstanden skrider en sår hals, kan bli tydelig som vil bli stadig mer smertefull over tid.

Forebygging / løsning

I de fleste tilfeller nasofaryngealt carcinoma kan være vanskelig å diagnostisere fordi det er så sjelden i USA og fordi mange av de første symptomene etterligne andre mindre farlige forhold. Ved tiden nasofaryngeal karsinom er diagnostisert det har normalt spre seg til andre deler av kroppen. Å behandle denne tilstanden en lege vil vanligvis bruke kjemoterapi medisiner, strålebehandling eller en kombinasjon av de to. Kirurgi er ikke ofte betraktet som en levedyktig behandling for nasofaryngealt carcinoma.

Betraktninger

Ohio Health viser noen av de risikofaktorer som øker muligheten for å pådra nasofaryngealt carcinoma som å spise mat som er kurert av salt som fisk, og bevart kjøtt på grunn av den høye nitrat teller; og Epstein-Barr-virus, som er en infeksjon som skaper mange av de samme symptomene som nasopharyngeal carcinoma. Epstein-Barr-virus er ofte funnet i kreftcellene som utgjør nasofaryngealt carcinoma.

Follikulær karsinom Treatment

Follikulær karsinom, også kalt follikulær skjoldbruskkjertelen karsinom (FTC), er en kreft i skjoldbruskkjertelen. Funksjonene til skjoldbruskkjertelen - en endokrin kjertel som ligger i halsen - inkluderer metabolisme kontroll og oppretting av proteiner. FTC er lett diagnostisert, preget av en betydelig svulst hevet fra overflaten av skjoldbruskkjertelen. Det kalles follikulær karsinom på grunn av sin opprinnelse i follikulære celler, foring av de store strukturene som finnes i skjoldbruskkjertelen. FTC er en svært behandles sykdom, og flere kurs av behandlingen kan følges.

Kirurgi

Det første trinn i behandlingen av FTC er kirurgisk fjerning av tumoren. Dette reduserer risikoen for at umiddelbart kreftceller vil metastasere til andre deler av kroppen. Hvis svulsten er spesielt stor - større enn 1 cm i diameter - onkolog vil trolig anbefale en komplett tyreoidektomi. Denne fremgangsmåten beskriver den totale fjerning av skjoldbruskkjertelen, utført for å sikre fullstendig fjerning av potensielt kreftceller. Å behandle en mindre lesjon, kan en delvis tyreoidektomi skal utføres. Dette kan innebære å fjerne en flik av skjoldbruskkjertelen. Nippelen er sammensatt av to halvdeler, og fjerning av en av de to fliker kan være effektive. En måned etter at alle kirurgiske behandlingen, må pasienten få et kurs av radiojod medisinering. Dette bør fjerne eventuelle gjenværende kreft materiale i skjoldbruskkjertelen.

Thyroid Replacement Therapy

Siden skjoldbruskkirurgi kan lamme eller helt fjerne skjoldbruskkjertelen, må funksjonene til skjoldbruskkjertelen være medisinsk erstattes. Pasienten tar en daglig dose av tyroksin, også kalt L-T4, for å erstatte de manglende skjoldbruskkjertelhormoner. Denne behandlingen er livslang.

Oppfølging

Etter behandlingen, gjør regelmessige avtaler med onkolog å sjekke for tilbakefall. Selv om sjeldne i FTC tilfeller kan kreftcellene ligge latent og gjenoppstår måneder eller år etter behandling.

Karsinom Cure

Karsinom er en ondartet form for kreft som vanligvis utvikler seg i epitelceller stede inne i kroppen til et individ. Den karsinom kan forbli lokalisert i nærheten av de omkringliggende vev av epitelcellene eller kan metastasere til andre deler av kroppen. Kreftsvulster er klassifisert i ulike former, nemlig adenokarsinom, plateepitelkarsinom og basalcellekarsinom, blant andre, avhengig av sin region for utvikling. Heldigvis, mange effektiv behandling alternativer er tilgjengelige for å behandle kreft.

Kirurgi

Kirurgi er en av de vanlige rensemetoder som brukes for å behandle pasienter som lider av forskjellige former for kreft. Omfanget av operasjonen er forskjellig fra pasient til pasient, avhengig av omfanget av kreft. I den mest vanlige behandlingsteknikken, er de skadede celler eller vev kirurgisk fjernet fra pasientens kropp sammen med noen av omkringliggende friskt vev. Men i enkelte alvorlige tilfeller er en spesiell form for kirurgi kjent som Mohs 'kirurgi utført. I denne metoden, blir de cancerøse celler eller vev fjernet lag for lag inntil ingen ytterligere cancerøse celler blir etterlatt inne i pasientens kropp.

Stråleterapi

Strålebehandling er en annen vanlig administrert behandling, brukes til å kurere pasienter med karsinom spesielt i nærheten av øyelokk, ører eller i nærheten av leppene. I denne formen for behandling, er kreft vev utsettes for høy effekt, høy-energi lys stråling. Slik eksponering ofte resulterer i minskende volumet og størrelsen av de maligne celler, og også til slutt fører til deres død, avverge potensial spredning av cancer til andre organer.

Frysing

Frysing, også kalt kryokirurgi, er et behandlingsskjema som ofte brukes på pasienter med karsinom. I dette behandlingsskjema kreftcellene fjernet fra pasientens kropp etter frysing dem ved hjelp av flytende nitrogen. Denne formen for behandling er oftest brukt for å kurere pasienter som har flere kreftsvulster i kroppen.

Kremer og Salver

Leger anbefaler ofte visse kremer og salver som Velban eller Pacitaxel, blant andre. Disse ofte bidra til å ødelegge kreftceller ved å hindre deres spredning ved å kutte av sin blodtilførsel.

Laser Therapy

Laserterapi er en relativt ny form for behandling i hvilket laserstråling blir brukt til å fordampe kreftcellene. Denne formen for behandling er vanligvis brukes til å behandle overfladiske former for kreft, spesielt i nærheten av leppene.

Hvordan behandle Mucinous Carcinoma

Som navnet antyder, er tilstedeværelsen av mucinous carcinoma merket med store mengder av mucin i cellene som danner veggene i mange viktige deler av vår kropp. Svulsten uttrykker sitt ytre utseende i form av en masse som er sårdannelse indurate og rund form. Mucinous carcinoma kan ofte spurte i områder av kroppen som hud, bryster, tykktarm og lunger. De vanligste årsakene til en mucinous karsinom hos kvinner er tidlig menarche, sen overgangsalder, å føde barnet etter fylte 30 og hormonbehandling. Den aggressive natur av mucinous karsinom er ansvarlig for dens raskere spredning i legemet, som i sin tur gjør det vanskelig å behandle tilstanden.

Hvordan behandle Mucinous Carcinoma

velge et kjemoterapeutisk tilnærming for å minimalisere bivirkningene / symptomer på mucinous karsinom. Under den nyskapende fremgangsmåte for kjemoterapi medisiner som administreres opptre på en effektiv måte og drepe eller opphører veksten av cellene i tumor dermed kontrollere dens vekst.

Opt for ikke-invasiv radio terapeutisk tilnærming som sikrer ødelegge hver svulst celle som serverer en multiplikasjon senter for nye carcinomatous celler.

Gå for et immunoterapeutisk tilnærming som fungerer mot forsterke immunitet kvotienten av kroppen din og derfor hjelpemidler i å holde ut de intense effektene av kreftceller.

Opt for lumpectomy prosedyre, en av de mest foretrukne prosedyrer for å håndtere de mucinøst karsinom av brystet. Fremgangsmåten innebærer fjerning av en nøyaktig carcinomatous vev og en del av det omkringliggende friskt vev av brystet.

Hint

  • Jo tidligere du opt for disse behandlingsalternativene for en mucinous karsinom, jo ​​bedre er prognosen. En uovervåket tilfelle av mucinous karsinom kan føre til tilstander som, lymfødem, hematom dannelse og disfiguration av den berørte delen.

Epstein Barr syndrom

De fleste er utsatt for Epstein Barr-syndrom, som presenterer seg i form av et virus. For det meste, ikke viruset ikke forårsaker noen vesentlig eller varig skade, men det finnes tilfeller der det kan bidra til alvorlige sykdommer. En person som har Epstein Barr syndrom kan noen ganger føler dens virkninger i opptil en måned eller mer. Selv om noen tråder av viruset aldri forlater kroppen, blir de hvilende for det meste av en persons liv.

Bakgrunn

Epstein Barr syndrom er et virus som nesten alle har på et eller annet tidspunkt. I USA er det anslått at 95 prosent av amerikanske borgere har hatt syndromet gang før sin 40-årsdag. Epstein Barr-viruset kan forårsake mononukleose, spesielt hos unge voksne år. Faktisk virus resulterer i mononukleose omtrent 50 prosent av tiden.

Time Frame

Epstein Barr-viruset er ikke noe som forsvinner raskt eller enkelt. Faktisk er en person som har Epstein Barr syndrom i ung alder sannsynligvis har effektene av syndromet i hele sitt liv, selv om de vil sjelden bli følt. Viruset infiserer celler som holder seg i dvale i de fleste av en persons liv, men de kan bli reaktivert. Reaktivering er ofte et resultat av en sykdom som utløser viruset.

Effekter

I tillegg til å forårsake kyssesyke hos unge voksne, er det noen tilfeller der Epstein Barr virus kan bidra til en person som har Burkitt lymfom eller nasofaryngeal karsinom, som er to sjeldne kreftformer ikke funnet svært ofte i USA. Selv om virus synes å spille en rolle i forekomsten av disse krefttypene, er den nøyaktige rolle ikke kjent.

Betraktninger

Selv mononukleose forårsaket av Epstein Barr-viruset, er det ikke så sammentrekkbar som noen tror. Hvis en person har hatt Epstein Barr syndrom tidligere i livet, han eller hun ikke er i fare for å pådra viruset igjen. Men, er en person som ikke har blitt påvirket av syndromet i fare hvis han eller hun gjør intim kontakt med spytt av en person som er smittet. Dette kan skje ved å kysse eller dele en drink.

Behandling

Selv om noen av effektene av Epstein Barr-syndrom kan behandles, kan viruset i seg selv ikke helbredes. Det er ingen antivirale vaksiner tilgjengelig. I noen tilfeller vil leger foreskrive en fem dagers behandling av steroider for å holde ned en hevelse i halsen og mandlene. Steroider er også blitt rapportert å redusere alvorlighetsgraden av sykdommen, så vel som dens lengde.

Hva er en Anaplastisk Thyroid?

En anaplastisk skjoldbrusk er en sjelden form for skjoldbruskkjertelkreft. Den er den mest sjeldne og mest dødelige av alle typer av skjoldbruskkjertelkreft, som forekommer som mindre enn 1,5 prosent av alle thyroid kreft. Det er også kjent som anaplastisk karsinom av skjoldbruskkjertelen. Det er en av bare tre typer av kreft som begynner i skjoldbruskkjertelen selv.

Symptomer

Symptomene på anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft er vanligvis svært vag i de tidlige stadier. Hvis det oppdages tidlig, kan den eneste symptom være en smertefri forstørrelse av skjoldbruskkjertelen. Senere symptomer kan innbefatte hoste, hemoptyse (hoste opp blod), heshet eller problemer med å svelge. I senere stadier, kan pasienten klage over en forstørring halsen masse. Det kan også bli utvidet, men ikke smertefullt, lymfeknuter i cervical nakkeregionen.

Kjennetegn

Anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft er sjelden sett hos unge personer. Sin vanlige utbruddet er i personer 60 år eller eldre. Anaplastisk skjoldbruskkjertelen forekommer dobbelt så ofte hos menn enn det gjør hos kvinner. Sin prognose er svært dårlig, med bare rundt fem prosent av personer som lever i mer enn fem år etter at de er diagnostisert, og folk flest å bukke under for sykdommen innen ett år for å bli diagnostisert. Det sprer (metastasizes) raskt inn i omkringliggende vev, spesielt i luftrøret og lungene. Det kan også spre seg raskt inn i bein.

Behandling

Den første valg av behandling for alle typer skjoldbruskkjertelkreft er kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen. Dette vil kreve at pasienten må ta skjoldbrusk erstatning hormon for resten av livet. Avhengig av fasen, og området (e) av metastasering, vil onkolog må bestemme om stråling eller kjemoterapi vil være fordelaktig for pasienten. Strålebehandling for thyroid kreft i seg selv er til noen hjelp, fordi skjoldbruskkjertelen ikke vil ta opp jod nødvendig i strålebehandling. Mest behandling vil fokusere på palliativ tiltak, for å fremme komfort og verdighet under progresjon av sykdommen.

Prognose

På grunn av sin raske angrep og sprer seg, er anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft nesten alltid dødelig. Døden inntreffer vanligvis på grunn av kvelning eller øvre luftveisobstruksjon. En pasient kan kreve en trakeotomi å hjelpe med å puste på grunn av involvering i nakkestrukturer. Det er mange pågående forskningsprosjekter som involverer behandling og forhåpentligvis mulig kur av anaplastisk skjoldbruskkjertelkreft, men ingen fremgang har blitt gjort hittil.

Medisiner

Det er flere kjemoterapeutiske medikamenter testes som viser full tegn på å forlenge den hurtige spredning av sykdommen til forhåpentligvis forlenge livet til pasienten. Stoffet er fremdeles i det eksperimentelle stadium, og vil være avhengig av utfallet og undersøkelse av Food and Drug Administration som om de noen gang vil bli benyttet for behandling.

Behandlinger for Buffalo Hump

Buffalo hump, også kjent som en dorsocervikalt fettpute, er en form av lipodystrofi, en endring i måten fett er produsert, distribuert og lagret. Den er karakterisert ved en akkumulering av fett (hyperadiposity) plassert på baksiden av halsen, og bak skuldrene, men i noen tilfeller kan det være sammensatt av benet. Behandling er forårsake spesifikk og rettet mot den underliggende årsak, i motsetning til den pukkel verket.

Årsaker

Den tyrenakke seg selv er ikke en tilstand, men symptom på en underliggende tilstand. Det finnes en rekke mulige årsaker til en tyrenakke, den vanligste inkluderer AIDS medisiner, for eksempel amprenavir, CRIXIVAN og Agenerase; overdreven bruk av steroider som prednison, kortison og hydrokortison; Cushings syndrom, som er forårsaket av kroppens overdreven produksjon av kortisol; alvorlig fedme; og adrenokortikal karsinom (binyrene svulst).

Dersom årsaken til hump skyldes osteoporose eller en krumning av ryggraden, vil pukkelen være laget av ben i motsetning til fett. Det bør bemerkes imidlertid at dette bare er en delvis liste, som en rekke andre faktorer, som alder og kjønn, samt andre, mer usannsynlige sykdommer eller medisiner kan forårsake tyrenakke. Hvis du har tyrenakke, konsultere legen din umiddelbart for en riktig diagnose.

Assosierte symptomer

Dersom årsaken tyrenakke skyldes AIDS medikament, kan en rekke andre fett-relaterte symptomer i forbindelse med den. Disse inkluderer: en opphopning av fett i magen; en sløse bort av fett i armer, ben, rumpe og ansikt, som forekommer oftere hos menn enn hos kvinner; brystforstørrelse hos både menn og kvinner; og vekst av fett kjent som lipomas på andre deler av kroppen. I tilfellet med både AIDS medisiner og alvorlig fedme, høyt blodtrykk, kolesterol og blodsukker kan frem også.

Pasienter med Cushings syndrom kan presentere med høyt blodtrykk, hyppig trang til å urinere og alvorlig vektøkning, mens små barn kan også oppleve en forsinkelse i puberteten.

Pasienter med en adrenokortikale karsinom kan oppleve og generell følelse av svakhet, muskelkramper og for kvinner, en forstørret klitoris.

Behandling

Hvis AIDS-medisiner forårsaker tyrenakke, diskutere med legen din muligheten for å endre dosen av din nåværende medisiner eller bytte til en annen. Skifte proteasehemmere, for eksempel stavudin med ikke-nukleosid reverstranskriptasehemmere, kan vise seg å være nyttig, men denne beslutningen må gjøres av legen din. Til tider leve med tyrenakke er mer fordelaktig enn avvikling effektive legemidler.

Skulle tyrenakke være et resultat av sykelig fedme, bygge et sunt kosthold og mosjon plan med legen din er den første linjen i behandling. Ved å miste vekt, vil fettet oppbygging reduseres og en reduksjon i størrelsen på fremspringet skal ses.

Kirurgi for å fjerne fettet kan bli sett på som en potensiell mulighet, selv om denne metoden ikke er godkjent av US Food and Drug Administration, særlig for de med HIV eller AIDS, og anbefales ikke.

Til slutt behandler tyrenakke er avhengig av behandlingen av den underliggende tilstand som kan være årsaken til den. Snakk med legen din for å finne det beste løpet av behandlingen.

Cavernous Sinus Tumor

Den kavernøse sinus-systemet er plassert bak øynene på hver sin side av bunnen av skallen og er fylt med blod. Grunnen til at den cavernous sinus systemet er så viktig er at den består av halspulsåren, nerver som gjør at øynene og ansiktet å ha sensasjon samt nerver som tillater musklene å bevege øyet.

Definisjon

Carvernous sinus svulster kan være godartet eller ondartet, og er en vanlig årsak til cavernous sinus syndrom. Det er tre vanlige typer svulster som påvirker dette området, inkludert meningeomer, karsinom, og metastaser

Årsaker til sinus cavernosus Tumor

Ifølge Cedars Sinai Sinus Center, sinus svulster er sjeldne og bare ca 2000 tilfeller er diagnostisert årlig i USA alene. Røyking og eksponering for støv og damp kan øke risikoen for cavernous sinus svulster. Noen ganger traume eller infeksjon til området kan føre til tumorer å utvikle seg i det kavernøse sinus-systemet.

Symptomer

Det vanligste symptomet på en cavernous sinus tumor er dobbelt syn; men du kan også lider av symptomer som periodisk tretthet, pustevansker, økt intercranial press, eller en svak puls.

Dersom svulsten presser mot skallen, folk vanligvis opplever hodepine og dobbeltsyn. Symptomene på en cavernous sinus tumor avhenger mye av størrelsen og presis plassering av svulsten.

Av og til, folk som har denne lidelsen varsel svimmelhet og uklar tale. I noen av de mest ekstreme tilfellene, har folk opplevd anfall, ensidig lammelser og koma.

Diagnose

Ved mistanke om en cavernous sinus tumor, vil en lege trolig begynne ved å bestille en CT scan eller en MR for å gi bilder av bein, kalsium og bløtvev. Bildene vil gi en strukturell visning for en lege å kunne diagnostisere pasienten. I noen tilfeller kan en fiberoptisk omfang settes inn i det nasale hulrom til en gjennomgang av den sinus-systemet. Et endoskop kan anvendes for å bestemme om massen er kreft.

Behandling

En av de mest vanlige behandlinger av en kavernøse sinus tumor er en delvis eller full reseksjon, eller fjerning av tumoren, men dette er ikke alltid mulig på grunn av plasseringen og vekst av svulsten. Imidlertid, hvis den kavernøse sinus tumor er liten, endoskopisk kirurgi kan bli brukt som en minimal invasiv behandling. Men hvis svulsten har spredt seg fra cavernous sinus system inn i kinnet, øyne, hjerne, nerver eller andre områder i skallen, kanskje mer avanserte behandlinger være nødvendig. Kjemoterapi og stråling kan være alternativer for pasienter som ikke er kandidater for kirurgi. Mange leger vil kombinere behandlinger for å maksimere effekten og skreddersy behandlingen til behovene til den enkelte pasient.

Komplikasjoner

I noen tilfeller, cavernous sinus svulster føre til en økning i trykket i hjernen og kan føre til en aneurisme. Et brudd av en aneurisme fører ofte til store blødninger, som kan være dødelig, og kan føre til hjerneslag, uførhet og død. Noen ganger, aneurismer føre til nevrologiske problemer, som svakhet og nummenhet.

Kjennetegn på Dråpeformede carcinoma

Dråpeformede carcinoma in situ kan høres ut som en form for kreft, men det er egentlig et tegn på at du har en større sjanse for å utvikle invasiv (kreften har spredd seg til omkringliggende brystvev) brystkreft i fremtiden. LCIS ​​er et område med unormal vevvekst som forblir begrenset til lobules eller melkekjertler på basis av brystkanaler, ifølge Mayo Clinic.

Invasiv Dråpeformede carcinoma

Ifølge breastcancer.org, invasiv lobular karsinom, også kjent som infiltrere lobular karsinom, er den nest vanligste typen brystkreft etter invasive ductal carcinoma, sto for 10 prosent av alle invasive brystkrefttilfeller. ILC hyppigst forekommer hos kvinner eldre enn 60 år.

Årsaker

The Mayo Clinic sier forskerne er ikke sikker på om lobular carcinoma in situ er forårsaket av genetiske mutasjoner eller om det er en sammenheng mellom LCIS og en familiehistorie med brystkreft. Per 2209 hadde ingen spesielle gener blitt knyttet til utviklingen av LCIS.

Symptomer

Dråpeformede carcinoma in situ tilbyr ingen tegn eller symptomer. Tilstanden kan være snublet over under en biopsi for å undersøke et bryst klump. Fordi LCIS er symptomfri, sier den amerikanske Kreftforeningen er det viktig for kvinner å ha rutinemessig mammografi og vanlige klinisk bryst eksamener.

Diagnose

Dråpeformede carcinoma in situ er oftest diagnostisert hos kvinner i 40-årene. Legen kan utføre en nål biopsi for å fjerne vevsprøver som vil bli undersøkt under et mikroskop. I noen tilfeller er avbildningsutstyr slik som ultralyd eller mammografi brukes for å bidra til å styre nålen under en biopsi.

Behandling

Nøye observasjon er blant de behandlingstilbud tilgjengelig for LCIS. Sjansene for å utvikle invasiv brystkreft i de første fem årene etter diagnose er små. Du og legen din kan bestemme seg for å holde nøye øye på brystene dine.

Tamoxifen (Nolvadex) har vist seg å særlig lavere risiko for utvikling av invasiv brystkreft. Raloxifene (Evista) har også vist seg å redusere risikoen for invasiv brystkreft blant kvinner med LCIS.

Kirurgi

En mer radikal tilnærming til LCIS er å gjennomgå en forebyggende (profylaktisk) mastektomi. Denne operasjonen fjerner begge brystene for å redusere risikoen for å utvikle invasiv brystkreft.

Outlook

The National Cancer Institute sier de fleste kvinner diagnostisert med LCIS vil aldri utvikle invasiv brystkreft.

The Mayo Clinic sier at kvinner med LCIS har en 10 til 20 prosent sjanse for å utvikle ILC i løpet av livet.

Hva er årsakene til binyre dysfunksjon?

Binyrene er to valnøtt-sized kjertel som sitter på toppen av hver nyre. Selv små, disse kjertlene spille en avgjørende rolle i å gi ut over stress kjemikalier og regulere blodsukkeret, kjønnshormoner, blodtrykk, immun og inflammatorisk respons.

Svulster

Kreft binyrebarken tumorer kalt karsinom, samt tumorer i hypofyse, kan føre til hjernebarken for å overprodusere kortisol. Pheochromocytoma, eller svulst i binyremargen, kan skape et overskudd av adrenalin.

Stress

Kronisk stress fører binyrene til å pumpe ut stresshormoner hele tiden, forårsaker slitasje på binyrene. Dette fører til adrenal dysfunksjon hvori kjertlene ikke kan produsere tilstrekkelige hormoner lenger.

Diet

En diett høy i sukker, enkle karbohydrater, alkohol eller sentralstimulerende stoffer som koffein fører til adrenal dysfunksjon. Disse matvarer føre til at blodsukkeret til pigg. For å regulere glukosenivå, må binyrebarken fremskytende kortisol. Dette fører til binyretretthet over tid.

ACTH

Adrenocorticotropin (ACTH), et hormon som produseres av hypofysen, oppfordrer binyrene til å produsere kortisol. Hvis ACTH produksjon er tilstrekkelig, vil binyrene funksjon er forstyrret.

Forebygging

Ved å spise små måltider som består av komplekse karbohydrater, magre proteiner og masse friske grønnsaker, ved å trene regelmessig og redusere stress, du i stor grad redusere kravene som stilles til binyrene og kan hindre eller reversere adrenal dysfunksjon.

Cushings sykdom & Svulster

Cushings syndrom, også kalt hyperkortisolisme, er en medisinsk tilstand forårsaket av langvarig eksponering for høye nivåer av kortisol i kroppen. Skjønt knyttet til fedme og diabetes, tumorer også forårsake Cushings.

Definisjon

Cushings sykdom er Cushings syndrom forårsaket av slimdannende tumorer, mens Cushings syndrom er begrepet som brukes for Cushings forårsaket av alle andre tumorer og betingelser.

Symptomer

Symptomer på Cushings syndrom og sykdom varierer, men de vanligste er akne, ryggsmerter eller skjelettsmerter, samling av fett mellom skulderbladene, svake muskler, og overkroppen fedme med tynne armer og ben. Kvinner kan oppleve hårvekst i ansiktet og kroppen og uregelmessig menstruasjon.

Hypofysen Adenomer

Svulster som påvirker hypofysen i hjernen, kalt hypofysen adenomer, føre til hormonelle hypersekresjon, eller overproduksjon av visse hormoner. Overflødig ACTH hormoner føre til Cushings sykdom som hormonet signaliserer binyrene til å produsere kortisol.

ACTH-produserende Svulster

Kreft, ACTH-produserende svulster ligger utenfor hypofysen, kalt ektopisk ACTH-syndrom, også kan føre til Cushings syndrom som de oppfordrer utgivelsen av overflødig kortisol.

Adrenal Adenomer

Godartede adrenal svulster, kjent som adenomer, føre til at kjertlene til å frigjøre overflødig kortisol i blodet.

Adrenal Carcinom

Mindre vanlig enn adenomer, karsinomer er kreft adrenal svulster som forårsaker Cushings syndrom. Kreftcellene utskiller høye nivåer av adrenalin hormoner, inkludert kortisol og androgen (mannlig hormon).

Svulst i binyrebarken

Binyrene består av to små pyramideformede kjertler som sitter på toppen av begge nyrer. Disse kjertlene regulere stress i kroppen og hjelper kroppen med å takle truende situasjoner. Binyrene danne en viktig del i kroppens endokrine (hormonelle) system.

Cortex

Binyrene består av binyremargen, den indre delen som produserer adrenalin og dopamin, og den ytre delen som kalles binyrebarken. Cortex gjør tre hormoner, kortisol, aldolsterone og Dehydroepiandrosteron, og styrer stoffskiftet, elektrolyttbalansen og kjønnshormoner.

Adrenokortikale Adenoma

Adenom står for 99 prosent av alle binyrene svulster, ifølge American Society of Clinical Oncology. Adrenokortikale adenom er en godartet binyrebarken svulst; det vanligvis ikke forårsaker symptomer og generelt trenger ingen behandling.

Adrenokortikal Carcinoma

Den adrenokortikale carcinoma er en ekstremt sjelden kreftsvulst, som ASC rapporter påvirker omtrent mellom fire til 12 personer i en million. Dette adrenal tumor kan spre seg til nærliggende organer og kan føre til at binyrebarken å produsere overdreven hormoner. Leger kan behandle adrenokortikale karsinom i nesten hver scene.

Symptomer

Symptomer på en adrenal tumor omfatter en uforklarlig endring i vekt, hodepine, lavt blodtrykk, magesmerter, endringer i libido, akne, overskytende ansikts-eller kroppshår, angst, hjertebank og muskelsvakhet.

Behandling

Små adenom svulster forårsaker ingen symptomer vil bare bli observert uten kirurgi. Kirurger utfører laparoskopisk fjerning av svulster mindre enn 10mm. Carcinoma kan kreve åpen kirurgi. Som en siste utvei, oppstår laparoskopisk fjerning av både binyrene når Cushings sykdom eller feokromocytom (binyremargen tumor) er til stede.

Galleblæren polypp Symptomer

Ifølge University of Maryland Medical Center (MMC), galleblæren polypper er små svulster eller vekster noen ganger oppdaget under testene. Dersom polypper er liten (mindre enn 10 mm), utgjør de ingen risiko, men hvis de er større enn 15 mm, er det vanligvis nødvendig å ha dem kirurgisk fjernet som de øker risikoen for galleblærekreft.

Små polypper

UMMC sier at polypper under 10 mm i størrelse bære ingen spesifikke symptomer, og Merck Manuals enige, sier at galleblæren polypper generelt har ingen symptomer.

Større Polypper

UMMC sier at store polypper er fjernet for å unngå mulige kreft-relaterte tilstander i galleblæren som carcinoma og cholangiocarcinom. Imidlertid er disse forholdene anses sjeldne av Merck Manuals.

Karsinom Symptomer

Merck Håndbøker stat galleblærekreft er en kreft type svulst, vanligvis sett i amerikanske indianere, folk med store gallestein (større enn 3 cm) og personer med omfattende galleblæren forkalkninger. Symptomer omfatter smerter, vekttap og abdominal masse.

Cholangiocarcinom Symptomer

Cholangiocarcinom er gallegang svulster sett i to i 100.000 mennesker. Når funnet, er de oftest ondartet. Merck Håndbøker staten bare vage symptomer for denne tilstanden i form av magesmerter, vekttap og anoreksi.

Betraktninger

Galleblæren polypper ikke direkte forårsake symptomer i de fleste, og er sjelden funnet i mennesker under testing. The Merck Manuals staten, "De er funnet i ca 5% av folk under ultralyd."

Genelux Lung Cancer Treatment

Genelux Lung Cancer Treatment


Lungekreft er den ledende dødsårsaken hos kreftpasienter. Det finnes ulike behandlingstilbud tilgjengelig for å bekjempe kreft i lungene, men de fleste av dem kommer med en rekke bivirkninger. Genelux Corp arbeider med en ny kreftbehandling som kan ha muligheten for å bli nummer 1 behandling av lungekreft og andre kreftformer også.

Lung Cancer

Den veksten av unormale celler i en eller begge av lungene er årsaken til lunge-kreft. Disse unormale celler i lungene ikke utføre de samme funksjonene som normale celler, og de ikke har muligheten til å utvikle seg normalt vev. De kan vokse og danne svulster, noe som resulterer i tap av sunn lungefunksjon.

Typer av lungekreft

Det finnes to typer lungekreft. Ikke-små-celle lungekreft er den mest diagnostisert type lungekreft og står for 80 prosent av lungekreft, ifølge lungcancer.org. De fire typer av ikke-småcellet lungekreft er adenokarsinom, plateepitelkreft, bronchioalvolar karsinom og storcellet udifferensiert karsinom.

De resterende 20 prosent av kreftpasienter som lider av små-celle lungekreft, som er kjennetegnet ved små celler som reproduserer og vokser meget hurtig. Disse små celler, noe som kan forårsake store tumorer i hele kroppen, vanligvis er forårsaket av røyk.

Behandling

Den type behandling anvendes for lungekreft avhenger av type og stadium av kreft, sammen med symptomer og deres effekt på pasienten.

Behandling for lungekreft inkluderer kirurgi for å fjerne svulsten og lymfeknutene, som tilbyr størst sjanse for å overleve; cellegift for å ødelegge kreftceller i kroppen og stoppe dem fra å reprodusere og vokse; og strålebehandling, som bruker høye energistråler til å drepe eller minimalisere kreftceller i kroppen.

Kjemoterapi produserer en mengde bivirkninger, inkludert infeksjoner, tretthet, kvalme, oppkast, sår i munnen, nedsatt appetitt, og blødning. Strålebehandling kan ha bivirkninger som problemer med å spise, håravfall, tretthet og hudproblemer.

Nye behandling muligheter

Genelux driver forskning på en ny type kreftbehandling som kan være i stand til å utrydde kreftsvulster. GL-ONC1 er en onkolytisk (kreft celle ødeleggelse) virus som brukes til å hone på kreftceller og føre dem til å gå i oppløsning. Dette viruset har allerede vært vellykket i å ødelegge menneskelige kreftceller hos dyr uten bivirkninger.

Klinisk

Kliniske studier av GL-ONC1 har nylig begynt i Storbritannia. I løpet av denne studien vil forskerne undersøke bivirkninger og toleranse av GL-ONC1, som vil bli gitt intravenøst, ifølge clincaltrials.gov.

Eksperter har uttalt at hvis bruken av viruset er vellykket, kan GL-ONC1 blitt standard kreftbehandling og gjøre kreftbehandling mer overkommelig for alle, ifølge outlookindia.com.

Indikasjoner på Brakyterapi

Indikasjoner på Brakyterapi


Brachyterapi, en strålingsbehandling, har blitt en standard radioterapi alternativ for behandling av en rekke kreftsvulster i visse kliniske situasjoner. I motsetning til teletherapy, den mer vanlige ytre-stråle-behandling, gjelder brachyterapi strålingen inne i eller meget nær til målrettede tumor, reduserer strålingsrisiko for friskt vev, og redusere varigheten av behandlingen. Konkret gir brachyterapi tre generelle behandlingsmetoder, ifølge tidsskriftet "Oncology omtale": overflaten modalitet, eller plesiotherapy; inne i et hulrom, eller intrakavitær; eller innenfor selve svulsten, eller interstitiell. Typen og stadium av kreft bestemmer hvilke av de tre brachyterapi anvendelser vil bli brukt.

Plesiotherapy

I overflate anvendelser av brachyterapi, strålekilder, som for eksempel plaketter eller mugg, er plassert direkte på svulsten eller region av kreft. Denne behandlingsform er oftest brukt for kreft, for eksempel retinoblastimo (karsinom i cellene i retina), vaginal cancer, nasofaryngeal kreft (kreft i den øvre hals, bak nesen), konjunktival (kreft i øyet) og intraokulær melanom (kreft i de midterste lag av øyet).

Intracavitary Brakyterapi

I tilfelle av intrakavitær og endoluminale (eller rørformet) brachyterapi, transportmidler (ampuller eller applikatorer) inneholdende forseglede radioaktive isotoper, slik som cesium-137 eller iridium-192, er plassert i umiddelbar nærhet av tumoren i løpet av et bestemt hulrom eller kroppslige rør, slik som i vagina, livmor, spiserør og bronkier. Oftest er intracavitary og Endoluminal brachyterapi brukes til behandling av livmorhalsen og livmoren, rapporterer "Oncology Review."

Interstitiell brachyterapi

Nåler og katetre er de viktigste verktøyene som benyttes i interstitiell brachyterapi, som begge er i økende grad brukes til å behandle brystkreft, der fokuset er på å spare eller bevare brystet. Interstitiell strålebehandling er anerkjent mer og mer som en standard vare i prostatakreft, spesielt i de tidlige stadier av sykdommen, melder den amerikanske Brakyterapi Society. Nålen og kateter transportmidler er trafikkert med den radioaktive isotopen etter at de har blitt implantert på stedet av svulsten. Dette gjøres med ledninger eller frø (små stenger) eller gjennom bruk av en kabel som føres langs et kateter, stopper på forutbestemte steder for å påføre stråling. Andre krefttyper som vanligvis behandlet med denne type terapi omfatter tumorer i oropharynx, hud, mykt vev og tungen.