Digidexo.com

prematur fødsel røyk

Langtidseffekter av Prematur fødsel

Prematur fødsel er definert som en baby født før 37 ukers svangerskap. Ifølge March of Dimes, er en av åtte barn født i USA født for tidlig. Det kan være langsiktige effekter for dem babyer født for tidlig.

Barndom Dødelighet

Premature babyer født i 22-27 svangerskapsuke er mer utsatt for dødelighet barndommen, ifølge en studie av Dr. Geeta Swamy, en assisterende professor i obstetrikk. Vanligvis er en preemie barn fem til syv ganger større sannsynlighet for å dø i løpet av barndommen enn et barn født full sikt.

Funksjonshemminger

Funksjonshemninger som varer livet blir ofte sett hos premature babyer. Disse inkluderer cerebral parese og psykisk utviklingshemning, ifølge neonatolog Dr. Neil Marlow ved University of Nottingham i England.

Vekstproblemer

Ekstremt premature barn, de som veier mindre enn 1500 gram når født, kan ha langsiktige vekstproblemer som en effekt av å bli født for tidlig. De vanligvis pleier å være mye mindre enn sine jevnaldrende og har en vanskelig tid å fange opp til dem.

Reproduksjon Issues

Spedbarn født for tidlig kan ha reproduksjonsproblemer. Sjansene for disse barna ikke er i stand til å få barn i fremtiden varierer fra om lag 65 til 75 prosent.

Tale og språk

Tale og språkproblemer er ofte en bivirkning av å være for tidlig. Disse problemene kan vare godt inn i skoleårene og kan føre til lærevansker i tillegg.

Prematur fødsel på grunn av røyking

Røyking under svangerskapet kan føre til for tidlig fødsel, når barnet er født før 37 ukers svangerskap. Prematuritet kan føre til alvorlige helseproblemer, lange opphold i sykehus og i verste fall død. Gravide kvinner rådes til å slutte å røyke før gravid eller så snart som mulig etter å bli gravid.

Expert Insight

En studie utført av Karolinska Institutet Danderyd Hospital, Divisjon for obstetrikk og gynekologi, i Stockholm, Sverige, bekreftet at røyking øker risikoen for svært premature fødsler i babyer født mindre enn 32 ukers svangerskap.

Statistikk

Ifølge March of Dimes, 10 prosent av amerikanske kvinner røyker mens de er gravide. Hvis alle kvinner sluttet å røyke, ville det være en 11 prosent reduksjon i dødfødsler og en 5 prosent reduksjon i dødsfall blant nyfødte.

Betydning

Røyking under svangerskapet kan føre til placenta feil og begrenset vekst av fosteret og øker mors risiko for å få svangerskapsforgiftning - alle faktorer som har vært innblandet i premature fødsler.

Passiv røyking

Selv eksponering for passiv røyking kan føre til lavere fødselsvekt og økt risiko for prematur vannavgang (vannet bryte), i henhold til March of Dimes.

SIDS

Etter fødselen, prenatal og post-fødsel eksponering for sigaretter kan øke et spedbarn sjanser for å dø av krybbedød med opptil tre og en halv ganger, ifølge barnelege Dr. Sears.

Utvikling av premature barn

En baby er ansett for tidlig hvis han er født før 37. svangerskapsuke. Prematur utvikling varierer mye avhengig av hvor tidlig barnet ble født. En baby født i 24. uke av svangerskapet vil generelt ha mer utviklingsmessige problemer enn en baby født i den 35. uke av svangerskapet. Mange premature barn vil fange opp til fullbårne babyer utviklingshemmede etter sin andre bursdag, mens noen kan ha utviklingsmessige forsinkelser for noen få år. Tidlig intervensjon programmer kan hjelpe behandle utviklingsmessige forsinkelser.

Justert Age

Når du tenker på en prematur baby utvikling, omsorgspersoner må bruke babyens justerte alder snarere enn sin faktiske alder. En baby justerte alder er beregnet ved hjelp av barnets opprinnelige forfallsdato. For eksempel bør en 6 måneder gammel baby som ble født to måneder for tidlig sammenlignes med 4 måneders alder utviklingshemmede. Foreldre kan vanligvis slutte å bruke justerte alder av den tiden barnet fyller 2. Mange premature barn har fanget opp med fullbårne babyer på det punktet.

Fysisk Utvikling

Ifølge Baby Center-nettstedet, vil de fleste premature barn nå en gjennomsnittlig høyde og vekt ved sin første bursdag. Imidlertid vil noen premature barn forbli mindre enn gjennomsnittet på ubestemt tid. Fysisk utvikling kan bli forsinket når babyer har problemer med feedings løpet av de første månedene av livet på grunn av vanskeligheter med å suge og svelge.

Lunge og hjerte Development

Dersom mors helse gjør prematur fødsel synes nært forestående, kan legen gi moren steroidinjeksjoner å fremskynde barnets lunge utvikling. Men spedbarn født for tidlig ofte fortsatt har pustevansker som krever medisinsk assistanse. Premature barn er også noen ganger født med hjertefeil, og noen ganger disse feilene kreve kirurgi.

Motor Skills Development

Premature barn kan ta lengre tid å utvikle ferdigheter slik som å sitte og gå. Spedbarn som har problemer i motoriske ferdigheter utvikling kan ha nytte av fysioterapi. Din barnelege vil fortelle deg hvor godt barnet ditt gjør på hver av babyens helsen. Babyens milepæler, som for eksempel den alder hvor hun setter seg opp, kryper eller går, vil sannsynligvis variere fra listene du kan se i bøker eller på barnelege kontor.

Brain Development

Hjernens utvikling kan påvirkes av infeksjoner eller hjerneblødning i løpet av de første ukene av premature liv. Problemer med hjernens utvikling kan påvirke syn, hørsel og læring.

Utviklingsmessige forsinkelser

Babyer som ble født spesielt tidlig eller som har alvorlige helseproblemer kan oppleve betydelige utviklingsmessige forsinkelser i språkferdigheter, kognitive ferdigheter og motoriske ferdigheter. Tidlig intervensjon kan hjelpe disse babyer. Tidlig intervensjon programmer er ofte tilbys av Institutt for menneske tjenester i hver stat.

Om premature fødsler

Når en kvinne går inn i arbeid, er fødselen klassifisert som for tidlig, full sikt eller innlegg sikt. En leveranse som oppstår før 37 ukers svangerskap regnes som premature.

Historie

Ifølge March of Dimes, er nesten 13 prosent av alle amerikanske barn født for tidlig. Bare 30 prosent av premature babyer er født før 34 uker. Satsen for tidlig fødsel økte med over 35 prosent mellom 1980 og 2010 Det er mer enn en 10 prosent økning per tiår.

Risiko

Opptil 20 prosent av mødre som har hatt en prematur fødsel vil ha et sekund, og hvis mor har hatt to premature leveranser på rad, er sjansen for en annen prematur fødsel opptil 50 prosent. Medisinske tilstander som diabetes, infeksjon, preelampsia, rusmisbruk, celleforandringer og hjertesykdom kan bidra til en for tidlig fødsel. Alder og mangel på svangerskapskontroll også spille en rolle.

Multipler

Å være gravid med flere fostre kan øke sjansen for tidlig fødsel. Mens multipler bare står for 3 prosent av fødsler, de står for 15 prosent av premature fødsler. En mor som bærer trillinger har en høyere sjanse for prematur arbeidskraft enn en mor bærer tvillinger.

Potensiell

Babyer født etter 24 ukers svangerskap er vanligvis utviklet nok til å overleve utenfor livmoren med medisinsk intervensjon. Spedbarn som er født før 21 uke vanligvis ikke assistert på grunn av en dårlig prognose, og derfor vanligvis ikke overleve.

Betraktninger

Et spedbarn som er født for tidlig kan møte mange utfordringer, blant annet lungeproblemer og manglende evne til å mate. For tidlig fødsel kan forårsake livslang medisinsk og utviklingsmessige problemer. Jo eldre en for tidlig barnets gestasjonsalder når de blir født, jo mindre sannsynlig at de vil være å ha store problemer og babyer født etter 34 ukers svangerskap vanligvis har ingen langsiktige problemer.

Hva er årsakene til en prematur baby?

Hva er årsakene til en prematur baby?


Telles i uker, begynner begrepet av en graviditet på den første dagen av den gravide kvinnens siste menstruasjonssyklus. En normal, eller sikt skjer levering når som helst mellom uke 37 og 42. Leveransene finner sted på 43 uker eller senere er post-varige fødsler, og de som skjer før uke 37 er preterm --- eller for tidlig. Ifølge March of Dimes, cirka 12,8 prosent av amerikanske fødsler per år er for tidlig.

Infeksjon

Preterm labor forårsaket av en infeksjon er en av de mange typer "spontane" for tidlig fødte arbeid. Bakteriell vaginose, klamydia og gonoré er genital veisinfeksjoner screenet for under forsvarlig svangerskapsomsorg, delvis fordi de er forbundet med premature fødsler. Bakteriene introdusert av disse infeksjonene produserer stoffer som utgjør en risiko for membraner rundt fostersekken, forårsaker den til å sprekke og indusere arbeidskraft. Skulle membraner forblir intakt, bakterier som gjør sin vei inn i fostervannet kan fortsatt utløse tidlig fødsel. Trichomoniasis, eller trich, kan også føre til for tidlig fødsel, men så kan det screening-prosess, ifølge BabyCenter.com --- så legene bare test kvinner med symptomer.

Sykdommer og betingelser

Flere kroniske sykdommer knyttet til prematur arbeidskraft inkluderer inflammatorisk tarmsykdom, lupus, kronisk aktiv hepatitt, sigdcelleanemi, alvorlig astma og diabetes. Forhold knyttet til tidlig fødsel inkluderer lungebetennelse, nyre infeksjoner og eventuelle traumer til mageområdet --- inkludert kirurgi. Selv om sammenhengen mellom for tidlig fødsel og visse kroniske sykdommer og medisinske forhold er etablert, "i omtrent halvparten av alle tilfeller ... leverandører kan ikke finne ut hvorfor en kvinne leverte tidlig," i henhold til March of Dimes.

Andre risikofaktorer

Fordi det kan være så vanskelig å bestemme at en kvinne går inn i arbeid for tidlig, en rekke andre faktorer er risiko. Statistiske data viser at kvinner under 17 år og over 35 år har økt risiko, som er kvinner bærer tvillinger eller multipler. Kvinner som allerede har opplevd en prematur fødsel har større risiko for å oppleve det i senere svangerskap. Problemer med morkaken har vært knyttet til prematuritet, som har livmor og livmorhalsen strukturelle misdannelser. Å være undervektig før unnfangelsen eller ikke få nok under graviditet er risikofaktorer. En stor mengde stress, en fysisk krevende jobb, røyking, drikking og stoffmisbruk er alle koblet til for tidlig fødsel.

Medisinsk intervensjon

Omtrent 25 prosent av alle premature leveranser er tilsiktet, på grunn av medisinsk intervensjon i tilfeller av alvorlige eller livstruende tilstander. Graviditet der morens og fosterets liv er i fare fra alvorlig eller intensivere svangerskapsforgiftning, vil helsepersonell levere barnet ved keisersnitt. Det samme gjelder i situasjoner når et foster har sluttet å vokse. Når det er mulig, leger satt av nødvendige inngrep slik at fosteret har et par ekstra, dyrebare dager å utvikle.

Hvordan unngå Cerebral Parese Risikofaktorer

Hvordan unngå Cerebral Parese Risikofaktorer


De eksakte årsakene til cerebral parese forbli gjenstand for dato. Men forskerne har identifisert risikofaktorer i prenatal, fødsel og barndom faser som kan føre til en betydelig større sannsynlighet for at et barn vil utvikle cerebral parese. Prematur fødsel kan være den sterkeste enkelt risikofaktor. Andre er forholdene i løpet av svangerskapet, samt hendelser under fødsel og tidlig barndom. Les videre for å lære hvordan du kan unngå cerebral parese risikofaktorer.

Hvordan unngå Cerebral Parese Risikofaktorer

Unngå Cerebral Parese risikofaktorer forbundet med problemer i svangerskapet

•  Beskytt barnet mot lav fødselsvekt eller for tidlig fødsel ved å følge en sunn livsstil gjennom hele svangerskapet, inkludert god ernæring, hvile og moderat trening og avholdenhet til alkohol, røyking og bruk av narkotika. Sjansen for en baby å utvikle cerebral parese øker lavere barnets fødselsvekt.

Planlegg et besøk med OB-GYN lege tidlig i svangerskapet for å fokusere på hva du kan gjøre for å redusere sjansene for en for tidlig fødsel. Nesten halvparten av alle barn som utvikler cerebral parese ble født for tidlig.

ta det forebyggende tiltak er nødvendige for å sikre at du ikke blir utsatt for slike prematur fødsel risikofaktorer som karbonmonoksid eksponering, strep eller andre infeksjoner. Du bør også unngå å jobbe lange timer mens du er på føttene, seksuelt overførbare sykdommer og vold i hjemmet. OB-GYN legen kan anbefale sengeleie eller annen obligatorisk intervensjon dersom slike risikofaktorer er eller har vært til stede.

Spør OB-GYN lege om hensiktsmessigheten av progesteron behandlinger, yoghurt eller Clindamycin behandlinger for høye vaginal pH eller fiskeolje kosttilskudd. Hver av disse metodene har vist seg å være noe effektiv i å redusere risikoen for for tidlig fødsel.

Ta kontakt med OB-GYN legen om du bør behandles med medisiner for å lindre slike prematur fødsel risikofaktorer som høyt blodtrykk, urinveisinfeksjon, angst eller diabetes.

Ta ekstrem forsiktighet for å unngå infeksjoner som kan frigi giftige cytokiner til fosterets hjerne under svangerskapet. Infeksjoner til den gravide mor kan tredoble et barns risiko for å utvikle cerebral parese.

Unngå Cerebral Parese risikofaktorer i forbindelse med fødsel eller Early Childhood

Beskytt barnet ditt fra cerebral parese risikofaktorer som er til stede etter fødselen. Disse inkluderer blyforgiftning og andre miljøgifter, alvorlig gulsott, shaken baby syndrom og hendelser som kan forårsake kvelning eller hypoksi som choking, nær drukning og forgiftning.

Guard mot fysisk skade barnets hjerne og leder av babyen isolasjons ditt hjem.

Hint

  • Lytt til OB-GYN. Balansere ditt ønske om å fortsette arbeidet, mosjon og favoritt aktiviteter gjennom hele svangerskapet med visshet om at de forholdsregler som er anbefalt for deg er like mye om å beskytte skjøre babyen som de er om velvære deg.

Hva er den ideelle alder for å bli gravid?

Hva er den ideelle alder for å bli gravid?


Alder er en viktig faktor i å bestemme den ideelle tiden å bli gravid. En kvinnes kropp forandrer hele hennes levetid og er best i stand til å bære et friskt barn i en viss alder. Men hennes fysiske tilstand er bare én faktor. En eldre kvinne kan være mer erfarne og i stand til å oppdra et barn.

Farene ved en Teenage graviditet

I USA, om lag en halv million tenåringer føder hvert år. Babyer født til tenåringsmødre har større risiko for prematur fødsel, lav fødselsvekt, og død. Unge mødre er mer sannsynlig å ha svangerskapskomplikasjoner, og lider av anemi eller høyt blodtrykk. Videre er spedbarnsdødeligheten større blant barn født av mødre under 20.

Dette er delvis på grunn av mødrene ikke være fysisk klar til å bære et barn, men sosiale faktorer spiller også en rolle. Tenåringsmødre er vanligvis ikke følelsesmessig eller økonomisk klar til å få barn. De er mindre tilbøyelige til å oppsøke svangerskapskontroll og mer sannsynlig å røyke eller drikke under svangerskapet. Når barnet er født, tenåringer ofte ikke har ressurser tilgjengelig for å oppdra barnet.

En graviditet ved 20 er fysisk Ideal

Fysisk, den ideelle alder for å bli gravid er mellom 18 og 20. Dette er når en kvinne er mest sannsynlig å bringe hennes baby til termin uten noen komplikasjoner. På denne tiden er hun fysisk friske og fruktbare. Studier viser en kvinnes fruktbarhet begynner å avta etter fylte 20 og vil synke stadig raskere etter 35.

Imidlertid må en kvinne vurdere andre faktorer. Et barn er en langsiktig investering og en kvinne må være følelsesmessig og økonomisk klar. Hun bør vurdere om hun kan gi barnet en kjærlig, sunt hjem og en god utdannelse. Hun bør også vurdere hvordan et barn vil påvirke sin egen karriere, livsstil og ambisjoner.

Risikoen for graviditet siste 35

Mange kvinner venter med å få barn før etter at de har opplevd mer av livet, reist verden, eller etablert sine karrierer. Mange kvinner vurdere 35 og opp den ideelle alder for å bli gravid. I 2004, ett av fem kvinner i USA fikk sitt første barn etter å ha truffet 35. Fysisk dette er ikke den ideelle alder for å bli gravid. Eldre kvinne produserer mindre progesteron, et viktig hormon som hjelpemidler egg implantasjon i livmorslimhinnen. Eldre kvinne er dermed mindre sannsynlig å bli gravid naturlig. De er også mer sannsynlig å lide en spontanabort.

Til tross for komplikasjoner, er det mange eldre kvinner gjerne bringe sunne babyer til termin.

Føler Readt

Naturligvis skal en kvinne tenke å ha barn bare når hun føler seg klar for å bli gravid, fysisk, følelsesmessig og økonomisk. Dette kan skje i en alder annet enn det som vanligvis anses ideelt.

Hvordan Naturligvis Cure Bakteriell vaginose når gravid

Hvordan Naturligvis Cure Bakteriell vaginose når gravid


Innenfor skjeden det finnes gode og dårlige bakterier. Normalt de gode bakteriene (lactobacill) er dominerende og holde den dårlige fra å ta over. Av og til, de dårlige bakteriene overgår det gode og bakteriell vaginose utvikler. Dette kan skje ofte i løpet av svangerskapet. Den nåværende medisinsk behandling etter innebærer antibiotika regime som har blitt ansett som trygge i kliniske studier, ifølge American Academy of Family Physicians. Selv om ikke alltid en kur, kan bakteriell vaginose symptomer også bli behandlet naturlig med følgende metoder.

Hvordan Naturligvis Cure Bakteriell vaginose når gravid

•  Spis 8 gram vanlig yoghurt daglig. Yoghurt hjelper kontrollere bakterier i kroppen, inkludert i skjeden. Sørg for at yoghurt inneholder "acidophilus" eller "levende kulturer" for å være effektive. Unngå yoghurt høy i tilsatt sukker, som sukker kan forverre gjær vekst.

Drikk ren tranebærjuice ofte hele dagen. Friske tyttebær har antibiotiske egenskaper og bekjempe infeksjoner. Se etter 100% tranebærjuice uten tilsatt sukker.

Bratt en tepose i varmt vann i fem minutter. Deretter plasserer den i fryseren for raskt å kjøle seg ned. Når det er kaldt, legg det på de ytre kjønnsorganer for å lindre kløe assosiert med bakteriell vaginose.

Ta en Lactobacillus supplement daglig. Lactobacillus er gode bakterier som bidrar til å regulere de dårlige bakteriene i kroppen. Disse kosttilskudd er tilgjengelig i de fleste apotek, narkotika og varehusene.

Sug sterile gasbind pads i isvann. Vri putene ut og plassere dem på den ytre genital regionen. Dette vil lindre smerte, kløe og ubehag som følger med bakteriell vaginose.

Ta prenatal vitaminer og spise sunn mat for å holde kroppens vitaminer og mineraler i kø. Unngå mat som inneholder mye sukker, for eksempel bearbeidet mat og alkohol, da disse kan utløse et utbrudd eller en bakteriell vaginose infeksjon.

Unngå stramme undertøy og vaske alle undertøy grundig i varmt vann. Løsere undertøy vil bidra til å forhindre smitte fra start. Og, å sørge for at undertøyet er fri for bakterier vil hindre at det sprer seg.

Hint

  • Diskuter alle de ovennevnte tiltak med din gynekolog hvis du er gravid. Bakteriell vaginose under svangerskapet må overvåkes nøye slik at det ikke fører til prematur fødsel.
  • Aldri avbryte en anti-biotiske uten å rådføre deg med lege først.

Neonatal Lungebetennelse Tegn og symptomer

Nyfødte babyer er svært utsatt for infeksjon, som ansvaret for respirasjon og andre funksjoner i organer sendes til spedbarn. Forhold som kan føre til infeksjon kan også oppstå mens babyen fremdeles er i mors liv før fødsel. Lungebetennelse er en vanlig følge av neonatal infeksjon og er ansvarlig for mange spedbarn dødsfall innen den første måneden, spesielt i tilfeller med lav fødselsvekt eller mors underernæring.

Symptomer

Respiratoriske vanskeligheter som oppstår straks etter fødselen kan skyldes en rekke årsaker. Det er derfor ikke alltid lett å finne ut om lungebetennelse har utviklet seg i den nyfødte. Men ifølge Roger G. Faix, MD, er det gjenkjennelige symptomer forenlig med neonatal lungebetennelse som kan være en indikasjon på luftveisinfeksjon, som igjen kan utvikle seg til lungebetennelse. Disse symptomene kan omfatte: forhøyet respirasjonsfrekvens; gryntende når exhaling; økning av slimete og andre væske stoffer i luftveiene; og ustabil kroppstemperatur.

Vanskeligheter med å diagnostisere

Ifølge Merck Manuals Online Medical Library, det er mange årsaker til luftveisinfeksjoner hos nyfødte spedbarn. Tilstedeværelsen av sepsis (infeksjon) hos moren kan overføres til det ufødte barnet, hvor symptomer kan begynne å utvikle før eksponering for eksterne septik kilder. Ved mistanke om lungeproblemer relatert til lungebetennelse, er nyfødte ofte plassert i ICU med en endotrakeal tube.

Årsaker

Spore smittekilden som fører til lungebetennelse hos nyfødte er veldig vanskelig. Infeksjon i løpet av de første 48 timer etter fødselen (tidlig debut) er komplisert av det mangfoldet av mulige veier for oppføring. Med mindre en baby krever inkubasjon grunn av mistanke om sykdom eller sykdom, er hun vanligvis ikke isolert. Derfor kan smitte kommer fra luftbårne bakterier eller bakterier som vanligvis finnes på huden (Staphylococcus epidermis). Sen debut infeksjoner er også vanskelig å spore, ofte av de samme grunnene.

Behandling

Antibiotika er vanligvis foreskrevet for neonatal lungebetennelse. Ampicillin og gentamicin blir ofte brukt til mer spesifikke smittsomme bakterier kan identifiseres. Når respons på antibiotika er ikke gunstig, kan makrolider som erytromycin være foreskrevet. Mistanke om medfødt (arvet) lungebetennelse vil ofte kreve mekanisk ventilasjon. Enhver antimikrobiell behandling for neonatal lungebetennelse vil vanligvis vare mellom fem dager og tre uker.

Forebygging

Ifølge American Academy of Family Physicians gruppe, er B streptokokkinfeksjon den vanligste årsaken til nyfødte dør av infeksjonen. Identifisere tilstedeværelse av denne organisme i moren og begynner prenatal behandlingsprosedyrer kan bidra til å hindre utvikling av infeksjon hos barnet. Anogenitale kulturer fra moren kan ofte oppdage tegn på streptokokkinfeksjon i løpet av 35 til 37 uker av svangerskapet. Prematur fødsel og tegn på bakterieinfeksjon i tidligere fødsler kan også være indikasjoner som ville kreve testing av moren.

Fysiske faktorer som påvirker barns utvikling

Fysiske faktorer som påvirker barns utvikling


De utallige fasetter av menneskelig utvikling kan gjøre tenkt foreldre utfordrende. Fordi medisinsk vitenskap og psykologi er alltid å lære mer om hvordan barns utvikling fungerer, vil veikart til barns utvikling trolig fortsette å endre seg de kommende år og tiår. Det er imidlertid mange fysiske faktorer i barnets utvikling som er godt etablert.

Ernæring

Ernæring spiller en avgjørende rolle i barns utvikling. Å få de riktige mengder av protein, kalsium og vitaminer påvirker hjernen, skjelettet og sensorisk utvikling. Barn trenger vitaminene A, C og D for immun systemutvikling, kalsium for bein utvikling og protein

for hjernen og muskelutvikling. Jern er viktig for riktig blodutvikling og er en av de næringsstoffer som babyer rundt om i verden er mest mangelfull. Et bredt spekter av næringsstoffer vil støtte alle de kroppslige systemer barn vokser og utvikler seg. Mangler i en bestemt næringsgruppe eller generell underernæring kan være svært skadelig og føre til utviklingsmessige forsinkelser og atferdsvansker som hyperaktivitet, humørsvingninger og oppmerksomhet lidelser.

Touching

Holding, rørende og hengivenhet er også avgjørende for et barns følelsesmessige og nevrologiske utvikling. Tallrike studier, inkludert de av Dr. James Prescott ved Institutt for Humanistisk Science, viser at barn som ikke får tilstrekkelig fysisk kontakt og hengivenhet lider utviklings tilbakeslag. Prescott arbeid understreker at mangel fysisk bonding produserer en unbonded barn som er utsatt for å bli asosial, voldelig, sosiopatisk og psykopatisk som en ungdom og voksen.

Movement

Barn er født med hjerner som ikke er fullt utviklet. Etter hvert som de blir eldre, deres nervebaner bli belagt med myeline - en lipid-basert elektrisk leder som gjør det mulig for nevral energi til å overføre fra den ene del av hjernen til en annen. Når myelinisering oppstår, barn utvikler nye evner - kognitive og fysiske. Mens mange faktorer påvirker mylelination, er bevegelse blant de viktigste. Babyer trenger tid sprellende på magen for å hjelpe utløse myeline utvikling nødvendig å gjennomgå. Gjennomgangen i sin tur utløser hjernen til å starte prosessen med myelinisering å tillate gang. Å sørge for at barna har tid og frihet til å bevege seg riktig på deres utviklingsstadiet hjelper videre utvikling.

Prematur fødsel

Premature babyer kan begynne med utfordringer fordi de kommer ut av mors liv før deres svangerskaps prosessen er fullført. Premature babyer utvikler ofte langsommere enn babyer som ble fraktet til termin. I tilfeller av ekstrem prematuritet, kan babyer trenger ergoterapi for å lære å die og selv bedre å kunne utvikle sin evne til å holde halsen og crawl.

Kognitiv utvikling i VLBW Spedbarn

Spedbarn med svært lav fødselsvekt (VLBW) står overfor en rekke utfordringer. Mange risikofaktorer er identifisert for denne tilstanden. Imidlertid kan tidlig intervensjon motvirke noen av de vanskelighetene disse barna kan møte.

Definisjon av VLBW

Svært lav fødselsvekt (VLBW) er et begrep som brukes for å beskrive spedbarn som er mindre enn 1500g (ca 3 kg. 5 oz.) Ved fødselen. Et beslektet begrep, Ekstremt lav fødselsvekt (ELBW), brukes til å beskrive spedbarn som er mindre enn 1000g (ca 2 kg. 3 oz.) Ved fødselen.

Risikofaktorer for VLBW

De største årsaksfaktorer for VLBW er prematur fødsel og intrauterin veksthemning (IUGR). Andre risikofaktorer inkluderer: alderen til mor (tenåringsmødre er mer sannsynlig å føde VLBW spedbarn); rase (afrikansk-amerikanske babyer er dobbelt så sannsynlig å ha VLBW); mødrehelse (kvinner som er utsatt for alkohol, narkotika og sigaretter er mer sannsynlig å ha barn med VLBW); og flere fødsler (mer enn 50 prosent av tvillinger og andre flerfødsler har VLBW).

Potensielle utviklingsmessige problemer

Spedbarn med VLBW har økt risiko for cerebral parese, utviklingsmessige forsinkelser og mental retardasjon. De er også potensielt i fare for synshemmede (inkludert blindhet) og hørselshemmede.

Kognitive Forsinkelser

Minst én studie har vist at barn med VLBW scorer betydelig lavere på IQ, Verbal IQ, Fullskala IQ, Verbal Forståelse Index Score, Perceptional organisasjonsindeksen Resultat og Frihet fra distraherbarhet indeksresultat komponenter av intelligenstester enn gjør barn av sunn fødselsvekt. Disse poengsummene er direkte korrelert med skoleprestasjoner. Barn som skårer lavt tendens til å utføre mer dårlig på skolen.

Kan disse forsinkelsene / Vanskeligheter overvinnes?

Mens forhold som fødselsskader, cerebral parese og psykisk utviklingshemning kan ikke reverseres, kan deres effekter bli redusert gjennom tidlig intervensjon. Ethvert barn med VLBW bør henvises så snart som mulig etter fødselen til den lokale tidlig intervensjon byrå. Fysioterapi, tale terapi, ergoterapi og førskoleprogrammer kan være tilgjengelige for å bidra til å gi den mest utviklingsstøtte for barnet. Tidlig intervensjon og utdanning er avgjørende for utviklings trivsel for barn med VLBW.

Alkohol og narkotikamisbruk hos gravide kvinner

Det har lenge vært holdt at rutinemessig alkoholforbruk og bruk av narkotika under svangerskapet skaper overdreven risiko for fosterutvikling og pågående problemer etter at barnet er født. The Surgeon General første advart gravide om risikoen ved alkoholbruk under svangerskapet i 1981 og har oppdatert den advarselen gjennom årene til å omfatte risiko fra andre stoffer som kan sette barnets utvikling.

Risiko

Forbruk av alkohol under svangerskapet kan føre til en tilstand som kalles føtalt alkoholsyndrom som er knyttet til lav og med farlig fødselsvekt hos barn. Eksponering for legemidler inkludert illegale rusmidler, alkohol, nikotin og selv reseptbelagte medisiner kan føre til en rekke risikoer inkludert:

Lav fødselsvekt Dårlig hjernens utvikling Begrenset fysisk utvikling høyere forekomst av misdannelser

Dagens trender

En fersk rapport fra Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) viste både positive og negative utviklingstrekk i Amerika i denne saken. SAMHSA rapportert at de fleste kvinner er å følge advarsler om rusmiddelbruk under svangerskapet, men alkoholbruk blant gravide kvinner er fortsatt urovekkende høyt. Den nasjonale undersøkelsen bemerket at ca 1 av 8 kvinner beskyldt for å drikke et beløp under svangerskapet.

Risiko ved Stoff

En kort oppsummering av noen av risikoene ved stoffet vokser, ikke overraskende, mer farlig som de stoffene få mer vanedannende og farlig.

Alkohol: føtalt alkoholsyndrom, Fetal Alcohol Effects, alkoholrelaterte fødselsskader, som alle produserer varierende grad av unormal fysisk utvikling, lærevansker og atferdsproblemer. Marijuana: Høy risiko for dødfødsel, spontanabort, lav fødselsvekt og fosterets misdannelser. Nikotin og tobakk: Forårsaker lav fødselsvekt, risikerer prematur fødsel, risiko for dødfødsel og spontanabort og SIDS (Sudden Infant Death Syndrome). Kokain: Alle de komplikasjoner som er nevnt ovenfor pluss prenatal slag, nyre og puste lidelser, kan Abruptio morkaker og babyer blir født avhengige. Heroin og andre narkotiske stoffer: Alle de ovennevnte, pluss spedbarn kan bli født som lider av tilbaketrekning og alt det er effekter. Mødre eksponert for HIV kan passere den på sine barn ved fødselen. Metamfetamin, PCP, sniffing, steroider, OTC: Risiko for alvorlige fysiske misdannelser og abnormaliteter som mangler eller ubebygde lemmer og organer.

Reseptbelagte medisiner

Selv om de er foreskrevet av legen din, reseptbelagte medisiner bære fødsel og utviklings risiko også. Det er best å diskutere all risiko med legen din før du starter noen medisiner.

Senking Risk

Den beste måten å holde noen risiko for det ufødte barnet lav er å avstå fra enhver og alle rusmiddel stoffer under svangerskapet.

Komplikasjoner av Preemies

Komplikasjoner av Preemies


Den amerikanske Graviditet Association definerer premature babyer som de som er født før 37. svangerskapsuke. Den amerikanske Center for Disease Control (CDC) anslår at én av åtte babyer blir født for tidlig hvert år, et tall som steg over 16 prosent fra 1996 til 2006 Mens komplikasjoner fra prematuritet er nummer én morder av spedbarn i USA, medisinsk vitenskap har gjort en rekke fremskritt i hvordan premature spedbarn blir behandlet som har ført til økt overlevelse.

Betydning

Ifølge CDC, kan komplikasjoner fra prematuritet omfatter umodne lunger og apnea --- når en baby stopper å puste i en tidsperiode. Gulsott, anemi og intraventrikulær blødning (IVH), en farlig type hjerneblødning, er andre problemer som ofte forekommer ved premature barn. De har også en tendens til å mangle evnen til å regulere kroppstemperaturen, og de har umodent fordøyelsessystem. Premature barn kan også utvikle anemi og retinopati hos premature, som er en alvorlig øyesykdom som kan føre til blindhet. De er også mer utsatt for infeksjoner og kan potensielt utvikle komplikasjoner som nekrotiserende enterokolitt (NEC), når en del av et barns tarmen lider dårlig blodgjennomstrømning, og sepsis, bakterier i blodet.

Effekter

Selv om babyer overleve komplikasjoner de kan lide på grunn av prematuritet, projiserer den amerikanske Graviditet Association at de kan utvikle noen alvorlige livslange funksjonshemminger inkludert cerebral parese, lærevansker, atferdsforstyrrelser, puste og luftveisproblemer, problemer med inntrekking og visjon og hørselstap. Ekstrem prematuritet er også en kostbar samfunnsmessig problem, med CDC estimere den årlige samfunnskostnadene prematuritet i 2005 på $ 26.2 milliarder, et tall som inkluderer medisinsk, utdanning og tapt produktivitet kostnader forbundet med tidlige fødsler.

Misforståelse

For år, mange leger opererte på den feilaktige antagelsen om at "sent" for tidlig fødte barn, som March of Dimes definerer som de som er født mellom 34 og 36 uker, var usannsynlig å møte noen vesentlig medisinsk eller utviklingsmessige problemer som følge av deres premature. Sunn sent premature babyer ble ofte kort vist på sykehuset og deretter rutinemessig utladet og sendt hjem med sine foreldre. Ifølge March of Dimes, flere forskningsstudier i 2008 og 2009 har funnet at disse babyene er tre ganger så stor risiko for å utvikle cerebral parese som sine fullbårne kolleger. De har også bestemt at de er mer sannsynlig å ha utviklingsmessige vansker og lærevansker i løpet av skoleårene.

Forebygging / løsning

The March of Dimes hevder at ved å betale nøye hensyn til risikofaktorer for prematur fødsel og sikre at planlagte keisersnitt og induksjoner ikke er planlagt før 39 ukers svangerskap, kan legene bidra til å forhindre for tidlig fødsel og dens komplikasjoner. Kvinner kan bidra til å redusere deres sannsynlighet for å ha en prematur fødsel ved å sikre de ser sin lege regelmessig for svangerskapskontroll og ved å ikke røyke, drikke alkohol eller narkotika er under svangerskapet.

Potensiell

Mens risikoen for komplikasjoner som følge av prematuritet holde seg høye, en 2009 studie i Journal of American Medical Association fant at 70 prosent av barn født mellom 22 og 26 ukers svangerskap er nå overlevende forbi alder av 1. babyer på de yngste svangerskaps aldre hadde de laveste overlevelse og overfor langsiktige problemer. Som vitenskap presser grensene for levedyktighet, medisinske forskere sliter med å bestemme på hvilket punkt fordelene med overlevelse oppveier de fysiske kostnadene til disse babyene.

Helseeffekter av flere fødselen Babies

Antall flerfødsler har økt med årene. Ifølge University of Florida, babyer født fra flere fødselen har mer enn en 50 prosent sjanse for å ha negative helsedefekter.

Prematur fødsel

Mer enn 50 prosent av tvillinger - og mer enn 90 prosent av trillinger - er født før uke 37 av svangerskapet. Noen tvillinger er født før uke 35, noe som gjør dem utsatt for negative helseforhold og med død.

Lav fødselsvekt

Ifølge Ottawa Coalition for forebygging av lav fødselsvekt, er 55 prosent av flere fødsel babyer født med lav fødselsvekt (vanligvis mindre enn 5 ½ kg. For tvillinger, 4 kg. For trillinger og 3 kg. For firlinger). En baby med lav fødselsvekt kan finne det vanskelig å spise og bekjempe infeksjoner. Lav fødselsvekt er også knyttet til luftveis, nevrologiske og gastrointestinale problemer.

Fødselsskader

Flere fødsel babyer kan bli født med medfødte misdannelser, cerebral parese eller andre typer fysiske og nevrologiske lidelser. Forskere fra Maternal Child Health Education Research og Data Center ved University of Florida fant at flere fødsel babyer viste en høy risiko for å få hjerte, hjerne, blære og leverskader.

Risikoer til Mor

Flere svangerskap kan sette mødre i en større risiko for svangerskapskomplikasjoner som svangerskapsdiabetes, svangerskapsforgiftning, jern-mangel anemi og placenta problemer.

Løsning / Forebygging

Oneatatime.org.uk nevner at flere svangerskap kan være alvorlig skadelig for både mor og barn. I noen tilfeller kan legen anbefalt fetal reduksjon, abort av ett eller flere fostere før fødselen.

RSV Behandling i spedbarn

RSV Behandling i spedbarn


Åndedretts Synctival Virus er en mest vanlige luftveisplager som spedbarn står overfor. Symptomene på RSV kan være lik vanlig forkjølelse, for eksempel en tett og rennende nese, lett feber og irritabilitet.

Årsaker til RSV

Noen av de mulige årsakene til RSV overføring omfatter prematur fødsel, mangel på amming, eksponering for røyking og blir født i løpet av RSV høysesongen (oktober til april).

Time Frame

Babyer er vanligvis behandles hjemme og få bedre innen 3 til 5 dager i utgangspunktet viser symptomer.

Behandling

Oksygen må kanskje gis til spedbarn i tilfelle av mer alvorlige symptomer. Albuterol kan også gis for å klare opp passasjer. Den medisin må først bli endret fra væske til tåkeform ved hjelp av en forstøver, og deretter barnet kan puste medisinen.

Endringer for å gjøre

Et spedbarn diagnostisert med RSV bør få mye væske samt opphold i en stabilisert miljø, ved ikke å ha barnet i svært varme forhold ett minutt og kaldt vær den neste. Ideelt sett prøver å holde barnet i samme klima for varigheten av sykdommen.

Forebygging

Amming bidrar til å beskytte mot RSV, som mor passerer immunitet sammen til barnet. Sørge for at folk vasker hendene før du plukker opp barnet. En vaksine for RSV er også tilgjengelig.

Utvikling av barn født for tidlig

Et spedbarn er ansett for tidlig når han er født før ferdigstillelse av 37. svangerskapsuke. Jo tidligere barnet er født, kan flere komplikasjoner oppstår. Komplikasjoner som hjerneblødning, kan cerebral parese og andre forhold påvirke barnets videre utvikling.

Betydning

Ifølge March of Dimes, ble mer enn 500.000 babyer født for tidlig i 2006 National Health Institutes rapporterer at om lag 8 til 10 prosent av alle barn som fødes i USA er født for tidlig.

Time Frame

Når du vurderer en prematur baby utvikling, kan foreldre trenger å justere barnets alder. For å justere alder, du bare telle barnets alder basert på forfallsdato i stedet for den faktiske bursdag.

Effekter

Prematur fødsel kan påvirke et barns fysiske, nevrologiske og taleutvikling. Syn og hørsel kan også bli påvirket. Regelmessige kontroller for å oppdage problemer i disse områdene.

Betraktninger

Mange premature barn ta opp med sine jevnaldrende jevnaldrende i løpet av de to første årene av livet. Imidlertid, noen vil fortsette å ha forsinkelser godt inn i barndommen.

Forebygging / løsning

Den beste måten å løse eventuelle utviklingsmessige forsinkelser er gjennom tidlig intervensjon. En barnelege kan gjøre henvisninger til byråer som kan tilby fysisk og logopedi.

Hva er meningen med Neonatal sepsis?

Neonatal sepsis refererer til en bakteriell infeksjon i blodet som oppstår under nyfødtperioden, opp til 90 dager etter fødselen. Antibiotikabehandling er vanligvis effektiv, men neonatal sepsis er fortsatt en ledende årsak til barnedødelighet. Ifølge Merck hjemmeside, opptil åtte av hver tusen babyer kontrakt neonatal sepsis.

Årsaker

Neonatal sepsis er forårsaket av en rekke bakterier, inkludert E. coli, gruppe B streptokokker og Candida.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for neonatal sepsis inkluderer mors blødning, mors infeksjon, preeklampsi, prematur fødsel og langvarig sykehusinnleggelse.

Symptomer

Symptomer på neonatal sepsis inkluderer endringer i barnets kroppstemperatur, diaré, langsom puls, oppkast, kramper, gulsott og pusteproblemer.

Time Frame

Tidlig debut av neonatal sepsis skjer innen den første uken etter fødselen. Symptomene begynner vanligvis innen seks timer etter fødselen. Late-onset neonatal sepsis oppstår etter den første uken opp gjennom spedbarnets første 90 dagene av livet.

Diagnose

Leger utføre blodprøver, røntgen, lumbale punkteringer og urin kulturer å diagnostisere neonatal sepsis.

Behandling

Spedbarn med mistanke om neonatal sepsis er vanligvis gitt antibiotika umiddelbart, før laboratorietester har blitt analysert. Rask behandling har en høy grad av effektivitet.

Hva er de helsemessige problemer av babyer født til tenåringsmødre?

Hva er de helsemessige problemer av babyer født til tenåringsmødre?


Teenage graviditet priser er høy i USA, som er en bekymring fordi babyer født til tenåringsmødre har høyere risiko for helseproblemer enn babyer født av kvinner i 20-årene og 30-årene. Det er viktig å anerkjenne disse helsemessige komplikasjoner slik at alle tiltak kan iverksettes for å sikre at barn født av tenåringsmødre er sterk og sunn.

Prematur fødsel

Babyer født til tenåringsmødre er mer sannsynlig å bli født for tidlig. Premature babyer har høyere risiko for dødelighet i sitt første år. De er også gjenstand for en rekke helserisiko for eksempel nevrologiske lidelser, hjertesykdommer, infeksjoner, pustebesvær og tarmproblemer. Premature babyer er også i fare for langvarig psykisk og veksthemming.

Lav fødselsvekt

Tenåringsmødre ofte ikke får en tilstrekkelig mengde vekt under svangerskapet fordi de er fortsatt å utvikle og vokse seg. Dette fører til lav fødselsvekt for babyer, som kan resultere i en baby død før fylte 1. Babyer som er født på en lav fødselsvekt er også i fare for ikke å ha fullt utviklede organer. Dette kan føre til at luftveiene og fordøyelsesproblemer og blødning i hjernen.

Mangelfull ernæring

Tenåringer er kjent for sine dårlige matvaner, og det er ofte ikke annerledes med gravide tenåringer. Tenåringer er ofte uvitende om riktig ernæring de skal ha for å opprettholde en sunn graviditet. Tenåringer er også mer sannsynlig å hengi seg til vaner som røyking, narkotiske stoffer og drikker alkohol, noe som fører til mange helsemessige komplikasjoner for babyer. Ifølge March of Dimes, gravide tenåringer er også mindre sannsynlighet for å motta svangerskapsomsorg, med mange mottar ingen svangerskapskontroll i det hele tatt.

Seksuelt overførbare infeksjoner

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, det er 19 millioner rapporterte tilfeller av seksuelt overførbare infeksjoner hvert år, og 9 millioner av disse er knyttet til personer mellom 15 og 24. Seksuelt overførbare sykdommer kan overføres til babyer under graviditet og fødsel. Infeksjoner som syfilis, klamydia og aids kan føre til synsproblemer for babyer og kan faktisk føre til døden for både barnet og moren.

Konsekvensene av å være tidlig

Konsekvensene av å være tidlig


Hvert år i USA, er anslagsvis en i 8 premature babyer født med en økt risiko for alvorlige helse, utviklingsmessige og atferdsmessige problemer, Centers for Disease Control and Prevention rapporten. Født mer enn tre uker før forfallsdato, premature babyer krever spesialisert omsorg og står overfor en høyere risiko for livslang komplikasjoner enn fullbårne babyer. Forstå mer om risikoen for tidlig fødsel kan hjelpe deg å ta informerte helse-omsorg valg for din baby.

Fakta

Premature babyer kan veie mindre enn to pounds og krever spesialisert omsorg i en neonatal intensivavdeling etter at de er født. Prematuritet var en gang en ledende dødsårsak blant nyfødte babyer, men medisinske fremskritt nå mener premature barn lever lengre og sunnere liv. Rundt 90 prosent av premature babyer som veier litt mindre enn to pounds eller mer overleve, ifølge KidsHealth.org. Generelt, desto mer prematur baby, desto større er sannsynligheten for komplikasjoner, og jo lavere sjanse for å overleve.

Problemene som Preemies

Når først født, kan en prematur baby oppleve følgende: pustevansker på grunn av underutviklede lunger; infeksjon; lavt blodsukker; vanskeligheter med å opprettholde kroppstemperaturen; blødninger i hjernen; intestinal problemer; og fôring problemer. Vanlige problemer blant nyfødte preemies inkluderer apnea, en tilstand der en baby slutter å puste i mer enn 15 sekunder av gangen, forårsaker hjerterytmen til å falle og huden til blek eller bli blått; anemi, en tilstand karakterisert ved en mangel på røde blod-celler som bidrar til å transportere oksygen til kroppen; og gulsott. Gulsott påvirker anslagsvis 80 prosent av babyer når et høyt nivå av en forbindelse kjent som bilirubin akkumuleres i blodet, fører til en gulfarging av huden, og det hvite i øyet. Tilstanden kan føre til hjerneskader hvis den ikke behandles.

Problemer som de vokser

Som en prematur baby vokser, hun kan utvikle hørsel eller synsproblemer, blindhet eller fortsatt episoder med apné. En tilstand som kalles bronkopulmonal dysplasi er også vanlig som et prematurt barn modnes. Bronkopulmonal dysplasi er en kronisk lungesykdom som ofte krever bruk av en ventilator eller oksygen i mer enn en måned å hjelpe et spedbarn eller barn puste. Lungene ofte bedre av den tiden barnet er 2 år gammel, men astmalignende symptomer kan utvikle, KidsHealth.org notater.

Forskning har også vist premature barn kan lide utviklings-og atferdsproblemer som de gamle. En januar 2005 studie i "The New England Journal of Medicine" av Neil Marlow og kolleger fant dobbelt så mange premature babyer født på 25 uker eller mindre hadde kognitive vansker i forhold til fullbårne babyer. I tillegg fant forfatterne 86 prosent av premature barn med en alvorlig funksjonshemning ved 30 måneder hadde fortsatt en moderat til alvorlig funksjonshemming i en alder av seks.

Problemer som voksne

Komplikasjoner fra en prematur fødsel kan føre til sosiale og medisinske problemer i voksen alder. Ifølge en studie av Dag Moster og kolleger i juli i 2008 utgaven av "The New England Journal of Medicine", jo mer tidlig en baby, jo lavere er sannsynligheten for å fullføre videregående skole, ha en høy inntekt og finne en livspartner. Babyer født for tidlig hadde også en større sannsynlighet for alvorlige medisinske funksjonshemninger og mottar uførepensjon eller trygdeytelser, lagt forfatterne. Tilsvarende vil en studie i en mars-2008 utgaven av "The Journal of American Medical Association" av Geeta K. Swamy og kolleger fant bare 25 prosent av kvinnene og 13 prosent av menn født for tidlig hadde barn, mot 68 prosent av kvinnene og 50 prosent av menn født til termin.

Langtidseffekter av Preemies

Langtidseffekter av Preemies


En sunn, full sikt svangerskap varer ca 37 til 42 uker. Premature babyer, født før 37 uker av svangerskapet, står overfor umiddelbare helserisiko, inkludert en økt risiko for dødelighet. Mens risikoen for dødelighet avtar etter det første året av livet, dessverre er det ofte også langtidsvirkninger som kommer som et resultat av en for tidlig fødsel.

Dødelighet

Mens en prematur baby risiko for dødelighet sterkt reduserer etter overlevende hans første år, står fortsatt overfor han en høyere risiko for dødelighet barndom enn en baby som ble født etter en full sikt graviditet. En artikkel av US News påpeker at gutter som ble født mellom 22 og 27 ukers svangerskap står overfor en risiko for dødelighet tidlig barndom (eller døende mellom 1 og 6 år gamle) som er 5,3 ganger større enn en full-term barn , henholdsvis. Piker, på den annen side, har et 9,7 ganger større risiko for dødelighet tidlig barndom.

Kronisk lungesykdom

Når et barn blir født for tidlig, lungene hennes har ofte ikke fullt utviklet ennå. På grunn av deres lungene "underutviklet tilstand, kan barn som er født for tidlig lider langsiktige helseeffekter om deres lungene. For eksempel er bronkopulmonal dysplasi ofte funnet hos premature barn som lungene var underutviklet, og som ble plassert på en ventilator og utsatt for høye nivåer av oksygen. Den lungesykdom svekker puste og bærer med seg symptomer på kortpustethet, rask pust og en kronisk hoste.

Nevrologiske problemer

En prematur fødsel kan også resultere i en rekke neurologiske problemer, forårsaket av en underutviklet nervesystemet eller mangel på oksygen under fødselen. Cerebral Parese, en lidelse av lillehjernen, truer de motoriske evnene til barnet. Mens dens alvorlighetsgrad kan variere, kan CP forlate et barn i stand til å gå, snakke og delta i mange av aktivitetene nytes av friske barn. Intraventrikulær blødning, eller blødning i hjernen, kan det føre til permanent hjerneskade. Den korte drektighetslengde kan også føre til mental retardasjon eller annen psykisk funksjonshemming og utviklingsmessige forsinkelser.

Forsinket vekst

Sammen med mer alvorlige forhold, premature babyer noen ganger står overfor generell forsinket vekst og utvikling. Mens mange babyer som er født for tidlig vil til slutt ta opp i størrelse med babyer som ble født etter en full sikt graviditet, kan det ofte ta flere år før barnet har rykket opp til den gjennomsnittlige utviklingsstadiet. På grunn av sin korte svangerskapet, er mange premature babyer født med underutviklede organer, som fører til generell skrøpelig helse, som setter dem i fare for andre tilstander eller infeksjoner.