Digidexo.com

wellbutrin og fibromyalgi

Matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold

Matvarer for å unngå på fibromyalgi kosthold

Fibromyalgi er en muskel-lidelse preget av utbredt muskel-og leddsmerter, tretthet og søvnuregelmessigheter. Det påvirker generelt kvinner, men symptomene og alvorlighetsgraden kan variere for forskjellige individer. Ikke alle pasienter opplever symptomatisk lindring når de unngår visse matvarer, spesielt siden fibromyalgi symptomer er mangfoldig. Imidlertid bør fibromyalgipasienter eliminere visse typer mat fra kostholdet for en samlet lettelse.

Kunstig søtstoff

Kunstige søtstoffer som aspartam, kan NutraSweet og sakkarin forverre fibromyalgi symptomer. Fibromyalgi lider tendens til å ha svært aktive NMDA-, eller N-metyl-D-asparaginsyre, smertereseptorer som forårsaker den intense smerter at de opplever. Aspartam er et excitotoxin som stimulerer NMDA smertereseptorer i fibromyalgi pasienter. I en studie publisert i 2001 "Annals of Farmakoterapi," forskere oppdaget at fibromyalgipasienter som unngikk aspartam opplevd en generell følelse av velvære.

Tilsetningsstoffer og konserveringsmidler

MSG, eller mononatriumglutamat, og nitrater er tilsetningsstoffer som brukes til å forbedre smaken og bevare mange bearbeidet og frossen mat. MSG vises i enkelte asiatiske matvarer, mens nitrater fungere som konserveringsmidler i kjøttpålegg som skinke, bologna og bacon. Fibromyalgi lider har lav toleranse nivåer mot MSG og nitrater, som er klassifisert som excitotoxins som stimulerer NMDA smertereseptorer.

Nightshade Planter

Grønnsaker fra søtvier familien som tomater, poteter, aubergine og grønn paprika kan forårsake allergiske reaksjoner, og øke smerter og ubehag i noen fibromyalgipasienter, ifølge en rapport fra The Collaborative Støtteprogrammer av New Jersey Institute for velvære og gjenoppretting tiltak. Siden søtvier grønnsaker er også svært næringsrik, må du identifisere søtvier matvarer som forårsaker allergi eller smerte. Start ved å eliminere alle de søtvier matvarer i en periode på to måneder, og deretter langsomt gjeninnføre dem etter denne perioden, en om gangen, for å observere om fibromyalgi symptomene kommer tilbake. Hvis matvarer ikke utløser en allergisk reaksjon, gå videre og spise dem.

Gjær og Gluten

Gjær og gluten forverre gjær infeksjoner og glutenintoleranse, henholdsvis i fibromyalgi pasienter. Gjær og gluten er generelt funnet sammen i bakt matvarer som brød, kaker og andre bakverk. Gjær hjelpemidler soppvekst i kroppen og kan føre til ledd-og muskelsmerter, mens fibromyalgi relatert tretthet kan føre til fordøyelsessykdommer inkludert gluten intoleranse. En studie i april 2014 utgaven av "Rheumatology International" bemerker at glutenintoleranse eller intoleranse kan være en underliggende årsak til fibromyalgi syndrom.

Urter og mineraler for å hjelpe Fibromyalgi

Fibromyalgi syndrom er en forvirrende sykdom som forundrer det medisinske miljøet og fører sine lider mye fysisk og følelsesmessig smerte. Hvis du er en fibromyalgi lidende, så må du være klar over fordelene med urte-og mineraltilskudd, og hvordan bruken kan hjelpe deg i symptomlindring. Men før du starter en urte-og mineraltilskudd diett, ta kontakt med legen din for å sikre at de mineraler og urter er trygt å ta med din nåværende medisiner.

Astragalus

Astragalus er en adaptogenic urt som har blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin i århundrer. Adaptogenic urter beskytte kroppen fra emosjonell, mental og fysisk stress ved å hjelpe kroppen din tilpasse seg vanskelige situasjoner. Astragalus har anti-inflammatorisk, antivirale og antibakterielle egenskaper som kan hjelpe fibromyalgi lider bedre håndtere ødeleggende symptomer, inkludert kronisk tretthet. Dr. Elizabeth Wotton, en naturopathic lege praktisere i Massachusetts, sier at over tid, kan Astragalus bygge opp immunforsvaret og gi langsiktig støtte.

Ifølge University of Maryland Medical Center, overforbruk av urten Astragalus kan undertrykke immunsystemet, er så standardiserte Astragalus kosttilskudd anbefales. Ta en 250 til 500 mg standardisert ekstrakt med 0,4 prosent 4-hydroksy-3-metoksy-isoflavon 7 sug. tre til fire ganger per dag.

Magnesium og eplesyre

Dr. Wotton sier også at mange fibromyalgi lider har lave nivåer av magnesium, som kan være en indikasjon på muskelsmerter. Magnesium fungerer med kalsium for å slappe muskler. Når kroppen mangler magnesium, musklene bli spent og betennelser kan bygge opp og forårsake smerte. Magnesium tilskudd åpner opp blodstrømmen til de restriktive områdene, og spyler ut avfallsstoffer bygget opp av betennelse.

Dr. Wotton foreslår å ta en magnesium supplement som inneholder eplesyre. Eplesyre er en naturlig forekommende substans i matvarer slik som epler. Eplesyre driver energiproduksjon i kroppen, og da sammen med magnesium, øker eplesyre produksjon av ATP, musklene basis energikilde.

Ta 200 mg av en magnesium supplement med eplesyre tre ganger per dag for om lag fire til seks måneder.

Ginseng

Ginseng er også en adaptogenic urt som, i likhet Astragalus, hjelper kroppen å tilpasse seg visse situasjoner. Ginseng støtter binyrene, en av kroppens viktigste hormon produsenter. Tar ginseng bidrar til å regulere binyrene når de er over eller under-produserende hormoner og bidrar til å gi en sårt tiltrengt energi løft.

Ta en 200 mg ginseng supplement eller 1 til 2 ts. av en flytende ginseng ekstrakt to ganger per dag. Ikke ta ginseng etter 14:00, og ikke koble den med koffein eller andre sentralstimulerende midler.

MS Vs. Fibromyalgi

Multippel sklerose (MS) og Fibromyalgi er to kroniske helseproblemer. Mens de gjør dele noen lignende symptomer de er svært forskjellige forhold. Begge er svært vanskelig å diagnostisere og pasienter kan gå på i år vet noe er galt uten at deres tilstand diagnostisert. Det er også noen likheter i behandlingstilbud for begge, men siden de har ulike årsaker behandlingsstrategier må ta ulike tilnærminger. Nedenfor er noen grunnleggende informasjon for å skille de to forholdene.

Historie

Mens medisin i det 19. århundre ikke var så etablert som det er i dag opptak og tegninger gjort i begynnelsen av 1800-tallet avsløre pasienter som hadde det vi nå kjenner som MS. Sykdommen ble først gitt et navn i 1869 av Jean-Martin Charcot professor i nevrologi. Dessverre var det lite kunnskap om årsaken og derfor behandlinger var ikke veldig effektivt. På midten av 1900-tallet mer ble lært om hva som var årsaken denne tilstanden, og på dette tidspunktet National MS Society ble dannet. Ved slutten av 1900-tallet med fremskritt innen forskning, forskere fortsatte å begrense hva som forårsaker symptomer og begynte å utvikle mer effektive behandlinger. Men selv i dag er det fortsatt mye vi ikke vet om denne tilstanden.
Fibromyagia er en mer nylig diagnostisert tilstand. Det har bare vært i løpet av de siste ti årene eller så at tilstanden har blitt anerkjent av leger. Likevel ble det beskrivelser av hva vi nå kaller Fibromyalgi registrert så tidlig som det 17. århundre. Det var ikke før 1987 at den amerikanske Medical Association anerkjent det som en ekte sykdom som fører til uførhet. Men selv i dag er det fortsatt leger som avviser Fibromyalgi som en reell tilstand. Den viktigste årsaken er fordi Fibromyalgi ikke kan oppdages med vanlige medisinske tester som røntgen og blodprøver.

Identifikasjon

Multippel sklerose er en kronisk medisinsk tilstand som angriper det sentrale nervesystemet. Sykdommen oppstår i kroppen angriper sin egen myelin. Myelin er et fettstoff som omgir og beskytter nervetrådene, og kan til og med skade fibrene selv. Den skadede til myelin fører til arrvev også kalt sklerose, derav navnet multippel sklerose.
Fibromyalgi er også en kronisk tilstand. Den underliggende årsaken til fibromyagia er fortsatt ikke kjent. Men den oppfatning blant forskere i dag, er at det er unormal sensorisk prosessering i det sentrale nervesystemet. Dette fører til at pasienten opplever en forsterkning av smertesymptomer. Det er også noen undersøkelser som tyder på at nivåene av visse nevrotransmittere, aminosyrer og andre kjemikalier er ute av balanse.

Betraktninger

Med begge forholdene er det ingen klare laboratoriefunn eller fysiske symptomer som kan hjelpe positivt identifisere disse forholdene. De begge krever at pasienten for å gi en detaljert medisinsk historie som ikke nødvendigvis hjelper til å diagnostisere tilstanden, men heller utelukker andre mulige forhold. For å bli diagnostisert MS må det være bevis for skade på to separate områder av sentralnervesystemet, som kan sees av et MRI, og skaden må ha forekommet minst ett møll hverandre.
For Fibromyalgi å bli diagnostisert visse symptomer må være tilstede hos pasientene selv rapporterte medisinsk historie sammen med tilstedeværelsen av flere ømme punkter på karakteristiske steder. Dette kriterie ble etablert av American College of Rheumatology.

Funksjoner

Multippel sklerose og Fibromyalgi symptomer varierer mye fra individ til individ. Ikke to pasienter opplever forholdene i nøyaktig samme måte. I tillegg hver dag kan være annerledes for mennesker som lever med disse forholdene. MS kan bringe på symptomer på tretthet, smerter, nummenhet, tap av balanse, svimmelhet, hukommelsestap og muskel spastisitet blant mange andre.
Fibromyalgi bringer på kronisk, dyp og utbredt smerte. Pasienter har beskrevet smerten som knivstikking, skyting, og dype muskelverkende. Det kan også være nummenhet, trøtthet, hukommelsestap, problemer med å få en god natts søvn og overfølsomhet for lyd, lys og temperatur.

Forebygging / løsning

Siden det er ingen kjente eksakte årsaken for noen av disse forholdene betyr dette også det er dessverre ingen kur. Behandlingstilbud er rettet mot å forbedre livskvaliteten og redusere funksjonshemming så mye som mulig.
Behandling av MS er først og fremst gjennom medisinering. Det finnes en rekke medisiner som brukes, og det kan være en lang prøveperiode for å matche den rette medisinen og dosen med hver pasient.
Fibromyalgi behandling hviler også tungt på medisinering. Over disk eller reseptbelagte smertestillende medikamenter og sove hjelpemidler forsøk på å minimere symptomene og slappe kroppen.
Men ikke begge forholdene svare på regelmessig mosjon, spesielt trene i vannet der presset er tatt av ømme ledd. Det varme vannet hjelper også å slappe av musklene. En mild yoga praksis har også vist seg å være nyttig i å håndtere symptomer. Gjennom yoga pasienten sakte og forsiktig strekker og slapper av musklene og lærer å bruke meditasjon til å håndtere stress som oppstår med noen kronisk tilstand. Praktisering av meditasjon er svært nyttig som stress kan forverre symptomene i begge disse forholdene.

Den Metabolsk behandling av fibromyalgi

Den Metabolsk behandling av fibromyalgi


Klyngen av symptomer vi nå kaller fibromyalgi har gått ved ulike navn opp gjennom årene. Akkurat som navnet er endret, så har ideer om årsak og påfølgende behandling. Fibromyalgi har fått skylden på immunsystemet dysfunksjon, matallergier, søvnforstyrrelser, stress, nerve overfølsomhet og depresjon, med hver antatt årsak som fører til nye behandlinger. En av de nyere krav er at fibromyalgi er et resultat av metabolske forstyrrelser. Forutsigbart, er nye metabolske behandlinger nå under utvikling.

Krav

To navn overflaten i forbindelse med denne behandlingen: Dr. John C. Lowe og Dr. Natalie Kather. Lowe, forfatter av "The Metabolsk behandling av fibromyalgi," og direktør for Fibromyalgi Research Foundation hevder at sykdommen er forårsaket av skjoldbrusk uregelmessigheter som ikke er synlig i standard skjoldbruskkjertelen testing, men det subtile, correctible avvik kan bli funnet med mer intensiv testing .

Kather, leder for Advanced Family Wellness Clinic i Olympia, Washington, mener også at metabolske manglene er roten av fibromyalgi, men hennes definisjon av stoffskiftet går utover skjoldbrusk problemer og inn i området av andre hormoner.

Thyroid basert behandling

Hver skole med tanke bringer sin egen behandlingsteknikker. Tilhengere av skjoldbruskkjertelen basert teori foreslår dybdestudier av alle skjoldbrusk nivåer, deretter forsøke å balansere noe unormalt, først og fremst med hormoner som stimulerer skjoldbruskkjertelen og / eller slipper tyreotropin. Lowe hevder at riktig bruk av disse hormonene vil øke stoffskiftet og riktige fibromyalgi symptomer.

Thyroid / hormonbehandling

Kather tilnærming krever en kombinasjon av skjoldbrusk hormoner, kjønnshormoner --- administrert på ulike punkter i et individs hormonelle faser --- vitamin og urte kosttilskudd og spesifikke diettbehov.

Forskning

Hver av disse behandlingsplaner hevder å være støttet av forskning, men bare fra forskning innenfor dens eget domene. I bredere felt av medisinsk forskning, dessverre, ingen biologisk årsak for Fibromyalgi er ennå ikke funnet. I 1994 RW Simms, et al av leddgikt Center ved Boston University fant ingen sammenheng mellom fibromyalgi og muskel metabolisme. Flere nylig, D. Dadabhoy et al, forskere ved North spesialister i revmatologi, fant ingen biologiske "markører" for sykdommen. Generell diskusjon innenfor det medisinske feltet antyder at mens stoffskiftet kan forklare noen symptomer på sykdommen, betyr det ikke forklare fenomenet utbredt smerte.

Betraktninger

Alle som lider av utbredt smerte over lengre tid kan bli desperat etter lindring. Historisk har fibromyalgi lider noen nytte en eller annen behandling, mens den samme behandling syntes å ha noen effekt for andre. Bare ved å arbeide med en kompetent medisinsk spesialist kan man bestemme hans eller hennes beste behandling. Pasienter bør forskning alle sine muligheter, og vær forsiktig i å avgjøre hvilke behandlinger for å forsøke.

Hvordan leve med Fibromyalgi

Hvordan leve med Fibromyalgi


Fibromyalgi forårsaker smerter over hele den lidende kropp, og det har ingen kur. Årsaken til tilstanden er ukjent, selv om nyere forskning viser at en oversensitivity plassert i smerte sentrum av hjernen kan være den skyldige. Det er ingen måte å bli kvitt tilstanden helt, men det finnes behandlinger, for eksempel mosjon, som kan gjøre å leve med fibromyalgi enklere.

Hvordan leve med Fibromyalgi

En prøve over-the-counter narkotika, som er godkjent av legen din. Bruke paracetamol å hjelpe leddstivhet og generell smerte. Bruke ibuprofen eller aspirin for å hjelpe med betennelse.

Ta antidepressiva hvis de er skrevet ut til deg. Spør legen din om de nyere antidepressiva som hjelper pasienter med både depresjon og smerter kan hjelpe deg å leve bedre med fibromyalgi.

Få en resept på muskelavslappende. Bruk denne medisinen for å hjelpe deg å slappe av og være ute av smerte lenge nok til å få helbredende søvn.

Spør legen din om anti-beslag medisiner som kan være nyttig. Vurdere disse legemidlene nøye for å sikre fordelene oppveier de mulige bivirkningene.

Tren regelmessig for å hjelpe med smerte. Hold trene, selv om det vil føre til mer smerter i begynnelsen. Stick med en skånsom øvelse diett for å gå eller andre ikke-anstrengende aktivitet som vil hjelpe deg til å takle smerte og stivhet lang sikt.

Fortsette å prøve ulike behandlinger for å finne en som fungerer. Bruk forskjellige kombinasjoner av over-the-counter og reseptbelagte legemidler, sammen med regelmessig mosjon.

Reduser stress og lære å slappe av. Reduksjon av stress har blitt vist å redusere symptomene på fibromyalgi.

Hvordan bruke 5-HTP for Fibromyalgi Pain

Forskningsstudier viser en stadig mer klar sammenheng mellom serotonin i kroppen og smerteopplevelse. Serotonin påvirker også søvnmønster og kronisk søvnmangel mennesker opplever høyere forekomst av depresjon og smerter. Mens noen leger foreskrive antidepressiva for pasienter som lider av fibromyalgi, en revmatologisk lidelse preget av uforklarlige smerter i bløtvev (muskler, sener), andre bruker teknikker som ikke svarer på reseptbelagte legemidler. 5-HTP er en forløper for serotonin. Når pasienten tar 5-HTP, konverterer kroppen supplement til serotonin på egen hånd. Kroppen får da serotonin den trenger, uten å oppleve bivirkninger av reseptbelagte legemidler. Noen pasienter opplever at de ikke kan tolerere reseptbelagte legemidler, og for de fibromyalgipasienter, kan 5-HTP være et verdifullt verktøy i bekjempelse smerte. Lær hvordan du bruker 5-HTP for fibromyalgi smerter i denne artikkelen.

Hvordan bruke 5-HTP for Fibromyalgi Pain

Les forskningsstudier slik at du forstår forholdet mellom serotonin og fibromyalgi. Se på PubMed og skriv "fibromyalgi serotonin" i søkeboksen.

•  Ta kontakt med legen som behandler fibromyalgi og spørre om det er noe narkotika eller supplement reaksjoner du bør være bekymret hvis du begynner å ta 5-HTP. Du må kanskje utdanne legen din om 5-HTP. Noen leger forstår ikke hva det er eller hvordan det er relatert til fibromyalgi. Print forskningsstudier for å ta med deg.

Redusere eller eliminere eventuelle medisiner eller kosttilskudd som kan være kontraindisert med 5-HTP, hvis det er nødvendig. Sørg for å gjøre dette under tilsyn av lege.

Spør en kontorist på din lokale helsekost butikk om 5-HTP formuleringer. Kjøp en flaske med kapsler i 50 mg doser.

Ta 50 mg en gang per dag for å starte. Drikk mye vann når du tar 5-HTP.

6. Legg vitamin C og vitamin B6 til 5-HTP etter en uke. Noen formuleringer av 5-HTP inkluderer vitamin C og vitamin B6. Se etter disse formuleringene på nettet eller i en helsekostbutikk.

Arbeid deg oppover til et nivå på 5-HTP som hjelper deg å sove og som fører til redusert smerte. Dette nivå er forskjellig for hver pasient.

Hint

 • Noen mennesker synes at 5-HTP må tas om natten.
 • Aldri overstige den anbefalte doseringen.
 • Aldri slutte å ta 5-HTP cold turkey. Avvenne av det sakte under tilsyn av lege.

Hvordan bruke L-Theanine for Fibromyalgi Pain

Fibromyalgi er preget av intense smerter i ulike "triggerpunkter" i hele kroppen. Det er ingen kjent årsak til fibromyalgi, men for noen mennesker, er tilstanden utløses av en bilulykke, ekstremt stress eller plutselig sykdom. Selv om det ikke er noen spesifikk test for å diagnostisere fibromyalgi, er lidelsen meget reell. Nyere forskning viser at fibromyalgipasienter føler smerte mer akutt; PET-skanner og MRI viser at personer med fibromyalgi har ulike mønstre av blodgjennomstrømningen i hjernen som respons på smerte eller berøring. Behandling av fibromyalgi kan være svært vanskelig, skjønt; for mange pasienter, tradisjonell vestlig medisin tilbyr svært lite hjelp. De fleste leger plassere Fibromyalgi pasienter på antidepressiva for å behandle smerte. Mens dette kan være nyttig for noen pasienter, mens andre opplever alvorlige søvnmangel og krever søvn hjelpemidler for å hjelpe kortslutte våkenhet / smerte syklus. Noen leger er å snu til mer naturlige tilnærminger i behandling av fibromyalgi, og L-theanine er ett av verktøyene. Les videre for å lære hvordan du bruker L-theanine for fibromyalgi smerter.

Hvordan bruke L-Theanine for Fibromyalgi Pain

Hvordan bruke L-Theanine for Fibromyalgi Pain

•  Snakk med legen din om å ta L-theanine for fibromyalgi smerter før du begynner. L-theanine kan samhandle med andre kosttilskudd eller reseptbelagte legemidler du tar, så en konsultasjon med legen din er veldig viktig.

•  Gå til en lokal helse-mat butikk og snakke med en av de funksjonærer. Spør om deres tilførsel av L-theanine. Du ønsker å ta ren L-theanine, og ikke en blanding som inneholder L-theanine og andre stoffer.

Ta en kapsel av L-theanine før sengetid, med 8 oz. vann. L-theanine ikke bare har smertereduserende egenskaper, men også hjelper deg til å synke inn i restorative søvn. Bedre søvn settes til mindre smerte for folk flest. Øke dosen etter behov.

Drikk grønn te med jevne mellomrom i løpet av dagen. Grønn te har en liten mengde koffein i det (ca 20g per kopp) og inneholder L-theanine også. I mange kulturer, drikker 10, 20 eller flere kopper grønn te er vanlig, og grønn te er en immun booster.

Vær ekstra L-theanine i perioder med stress eller økt smerte - eller for kvinner, rundt menstruasjon. Den ekstra L-theanine vil hjelpe land opp kroppen og kjempe mot smertene.

Hint

 • Ikke ta mer enn anbefalt dose av L-theanine.

Hvordan tilpasse seg livet med Fibromyalgi

Det er en diagnose som ingen ønsker å høre: Fibromyalgi. Men faktum er, ifølge American Fibromyalgi Syndrome Association, mellom 3 og 5 prosent av folk i USA lever med fibromyalgi. Mens medisinske forskere har ennå til å finne den nøyaktige årsaken til fibromyalgi, det er skritt du kan ta for å lette symptomene og lindre smerte.

Hvordan tilpasse seg livet med Fibromyalgi

•  Aksepter din diagnose. Å leve med fibromyalgi betyr at du er nødt til å foreta justeringer i livet ditt, og du vil ikke være i stand til å gjøre alt som du vant til, men når du aksepterer din diagnose, vil du være i stand til å gjøre de nødvendige endringene.

Hold en smerte journal. Dokumentere hva du gjør hver dag, og hvordan du føler deg som et resultat av dine aktiviteter, slik at du vet hva som forårsaker dine fakkel-ups og hva som hjelper deg til å føle deg bedre.

Kjenn dine begrensninger. Hvis du presser deg selv for hardt på en god dag, sjansene er du kommer til å betale for det neste dag.

Reduser stress i livet ditt. Stress kan skape kaos på kroppen, spesielt hvis du har fibromyalgi, så finn måter å redusere stress i livet ditt.

Oppgave fordi musklene, uansett hvor vondt de er, må brukes på en jevnlig basis. Selv om du bare gå rundt blokken eller nedover veien, du kommer til å hjelpe deg selv både fysisk og mentalt.

Få nok søvn. Søvn er viktig for å lindre symptomene dine.

Bli med i en støttegruppe. Noen ganger de eneste som virkelig forstår hva du går gjennom er de som går gjennom det samme. En fibromyalgi støttegruppe kan gi deg forståelse, medfølelse og støtte du trenger, spesielt på dårlige smerte dager.

Stopp eller dempe bruken av koffein. Koffein har ofte en negativ innvirkning på de med fibromyalgi, så prøv å avslutte eller dempe bruken av koffein for å se om det har en positiv innvirkning på dine symptomer.

Ikke gi opp. Hvis du finner ut at en type behandling ikke hjelper å lindre symptomene dine, fortsette å prøve alternative muligheter til du finner noe som fungerer.

Hint

 • Noen hevder at det tar typisk fibromyalgi lidende så mange som tre år å fullt ut akseptere diagnosen.
 • Blir diagnostisert med fibromyalgi betyr ikke at livet ditt er over. Det betyr bare at du er nødt til å foreta justeringer med hvordan du lever livet ditt. For eksempel kan du en gang har elsket å ri berg-og dalbaner og støtfanger biler hos din lokale fornøyelsesparken. Du kan oppleve at du ikke kan gjøre det lenger fordi det resulterer i en blusse opp, men det betyr ikke at du må gi opp en dag ute. I stedet for å gjøre narr av spenningen rides, opt for milde ritt som merry-go-round og nyte bare rusler rundt i parken.

Tidlige symptomer på Fibromyalgi

Fibromyalgi (FMS) er et syndrom preget av generalisert smerte i muskler og ledd med svekkende utmattelse. Det påvirker 12 millioner amerikanere, og er 10 ganger mer sannsynlig å påvirke kvinner enn menn. Årsaken til FMS er ukjent, men det er antatt at de symptomer kan være forårsaket av hormonelle endringer i kroppen eller lave nivåer av serotonin. Det kan føre til depresjon og kan føre til sosial isolering. FMS er ofte misforstått og dermed kan gå udiagnostisert i årevis. Personer med FMS tar i gjennomsnitt fem år på å nå en diagnose.

Funksjoner

Personer med FMS ofte beskrive følelsen av verk i hele kroppen ledsaget av trøtthet som ikke går bort med søvn eller hvile. De kan oppleve stikkende smerte eller en brennende følelse i musklene som om de har vært anstrengt fra overarbeid, selv når de ikke har trent. Smerte eller verking i nakke og skulderområdet med eller uten rygg og hoftesmerter kan forårsake problemer med søvn.
Andre symptomer er mangel på dyp søvn, angst, hodepine, mangel på konsentrasjon og å være altfor følsom for lyder, lukt eller temperaturer (varme eller kalde).
De med FMS ofte klager over at de er oppbrukt, selv etter en hel natts søvn, noen ganger også utgir seg for å være mer sliten enn da de gikk til sengs.

Misforståelse

Mange mennesker feilaktig anta at de har leddgikt eller bursitt grunn av leddsmerter og stivhet på stigende i morgen eller etter å ha ligget i en langvarig posisjon, som å sitte eller ridning i et kjøretøy.
Leger kan feilaktig behandle pasienten for leddgikt eller avvise klager på tretthet som psykosomatisk.

Identifikasjon

Diagnosen er vanskelig og krever en grundig undersøkelse av en lege, og kan kreve blodprøver for å utelukke andre lidelser.
Ømhet eller smerte i trykkpunkter på kroppen kan skille FMS fra andre relaterte lidelser.
Når andre forhold er utelukket, vil legen din vurdere dine symptomer for å avgjøre om de oppfyller de diagnostiske kriteriene for FMS. Ifølge American College of Rheumatology, kriteriene for en diagnose av FMS krever smerter i alle fire kvadranter av kroppen som har vart i minst tre måneder.

Effekter

Udiagnostiserte FMS kan bidra til sosial isolasjon som pasienten er for utmattet til å delta i aktiviteter utenfor.
Pasienter som lider av depresjon som et resultat av langvarig smerte og mangelen på adekvat behandling.
Når diagnostisert og behandlet, pasienter er i stand til å nyte en normal livsstil ved å endre deres søvnmønster, delta i hensiktsmessige former for trening og fortsetter rutine medisiner.

Forebygging / løsning

Medisiner Lyrica og Cymbalta har begge fått godkjenning fra FDA for bruk i behandling av FMS. Lyrica brukes til å behandle nerve smerter og er vellykket for noen med FMS. Cymbalta er et antidepressivum og fungerer som en serotonin og noradrenalin reopptakshemmere. Det er antatt at et lavt nivå av serotonin kan bidra til symptomer på FMS.
Du kan være foreskrevet andre antidepressiva for å avlaste tilhørende depresjon, smerte og søvnforstyrrelser.
Steroide anti-inflammatoriske medikamenter kan være foreskrevet for smerte.

Om Fibromyalgi syndrom

Fibromyalgi syndrom er en tilstand som er vanskelig å diagnostisere og ikke har noen kjent årsak. Symptomer sentrere stort sett rundt hele kroppen smerte, tretthet og kognitive svekkelser. Selv om det ikke er noen endelig kur, symptomer på fibromyalgi syndrom kan oftest være effektivt klart å opprettholde livskvaliteten.
Det spekuleres i om fibromyalgi syndrom er koblet til en eller annen kombinasjon av søvnforstyrrelser, fysiske traumer, immunsystemfeil, forstyrrelse i sentralnervesystemet og genetikk.

Symptomer

Fibromyalgi symptomene varierer mellom pasienter, men ofte er hodepine, tretthet, korttidsminnet og kognitiv svikt, stivhet, mangel på energi, depresjon, betydelig muskel og bløtvev smerter, irritabel tarmsyndrom, søvnforstyrrelser, miljømessige sensitiviteter, prikking og nummenhet og rastløs legs syndrome.

Diagnose

Det er ingen diagnostiske laboratorietest tilgjengelig for fibromyalgi. Diagnosen er klinisk og inkluderer utelukker andre sykdommer, en gjennomgang av pasientens sykehistorie og en demonstrert ømhet i minst 11 av 18 identifiserte trykkpunkter.

Behandling

Det er ingen behandling som har vist seg effektiv for alle pasienter. Behandlingsplanlegging må fullføres på individuell basis, og kan omfatte endringer i kosthold og livsstil, reseptbelagte medisiner, holistiske terapier, fysioterapi, urte og naturlig rettsmidler, massasje og kiropraktikk omsorg.

Prognose

Selv om det er ingen anerkjent kur for denne tilstanden, er effektiv behandling av symptomer mulig. Fibromyalgi synes ikke å være en degenerativ sykdom og oftest kan styres ved hjelp av en kombinasjon av endringer i livsstil, medisinske behandlinger og holistisk terapi.

Misforståelse

Fibromyalgi syndrom er ofte gruppert med kronisk utmattelsessyndrom; Dette er imidlertid to separate medisinske tilstander.

Hvordan virker Fibromyalgi påvirke et forhold?

Hvordan virker Fibromyalgi påvirke et forhold?

En gåtefull syndrom

Fibromyalgi er en kronisk lidelse som berører 2 til 4 prosent av den amerikanske befolkningen, ifølge en juni 2006 faktaark fra American College of Rheumatology. Hovedsakelig afflicting kvinner, personer med fibromyalgi opplever utbrudd av utbredte smerter, tretthet og andre relaterte symptomer. En New York Times helse guide rapportert at noen studier har funnet forekomst av fibromyalgi toppene rundt 35 år, mens andre sier sykdommen er mest vanlig hos middelaldrende kvinner. Samme helse guide sitert en studie som fant tilfeller av fibromyalgi øker med alderen, og nådde en frekvens på mer enn 7 prosent blant folk i 60-årene og 70-tallet.

Med ingen kjent årsak, er fibromyalgi vanskelig å diagnostisere og behandle. Som et resultat av disse faktorene, kan tilstanden påvirke nesten alle aspekter av en persons liv - inkludert forholdet til venner og familie.

En Forferdelig Toll

The American College of Rheumatology faktaark viser de vanligste symptomene på fibromyalgi som kronisk utbredte muskelsmerter, tretthet og ømhet. Andre symptomer kan være hodepine, irritabel tarm syndrom, irritabel blære, kognitive og hukommelsesproblemer, kjeveledd lidelse, bekkensmerter, rastløse ben syndrom, følsomhet for støy og temperatur, angst og depresjon.

På grunn av disse symptomene, fibromyalgipasienter ofte finner det vanskelig å opprettholde eksisterende vennskap eller møte nye mennesker. På grunn av manglende kunnskap og forståelse om tilstanden, kjære kan finne seg å bli frustrert med mennesker som lider av fibromyalgi. Den følelsesmessige uro og fysiske smerter forbundet med fibromyalgi - samt noen av de medisiner som brukes til å behandle det - kan også redusere en persons sexlyst, legger ytterligere press på intime relasjoner.

Mestringsstrategier

Eksperter sier følgende forslag kan hjelpe personer med fibromyalgi og de som er nær dem takle tilstanden:

Juster forventningene: Personer med fibromyalgi kan finne sin daglige virke sterkt begrenset på grunn av smerter og tretthet. Ektefeller og andre kjære kan hjelpe ved å ta ansvar for husarbeid som rengjøring og matlaging. Dette gjør at fibromyalgipasienter å få mindre energi og få mer hvile.
* Forbedre kommunikasjon: Sykdommer skape stress på familier og kommunikasjon ofte falters. Det er viktig for personer med fibromyalgi til å uttrykke sine følelser, og også be om hjelp når det er nødvendig. Familiemedlemmer bør lytte oppmerksomt, vise empati og gi hjelp når du blir spurt. Utdanning: Lære om tilstanden og dens symptomer er nyttig ikke bare for pasientene, men for deres venner og familie. Søk medisinsk hjelp: Lider i stillhet med fibromyalgi er ikke et tegn på tapperhet eller mot. Personer med denne lidelsen bør være under omsorg av en revmatologi spesialist som er kjent med fibromyalgi diagnostiske kriterier, forskning og de nyeste behandlingstilbud. Finn en støttegruppe: The National Fibromyalgi Association har skapt et nettverk av støttegrupper på tvers av oss dele problemer og løsninger med andre som står overfor liknende utfordringer kan være spesielt nyttig for alle deltakere. Hold deg så aktiv som mulig: Ifølge American Academy of Family Physicians, en av de beste tingene som fibromyalgipasienter kan gjøre er trening. Stretching og lav-impact aktiviteter som turgåing, svømming eller sykling er sterkt anbefalt.

Hvordan Enkel Fibromyalgi Pain med urter

Hvordan Enkel Fibromyalgi Pain med urter


Så mange som seks millioner mennesker i USA har fibromyalgi syndrom, de fleste av dem kvinner i fertil alder. Symptomer kan inkludere muskel-og hel-kroppen smerter og smerter, nervøsitet, irritabilitet, hodepine, depresjon, tinnitus, svimmelhet, nesetetthet, irritabel tarm syndrom og søvnløshet eller andre søvnforstyrrelser. Årsakene er usikre, og det er ingen bestemt kur. Typiske medisinske behandlinger innebærer antidepressiva, muskelavslappende, lindrings injeksjoner og anti-angst medisiner som lorazepam. Alternativ behandling eksisterer, inkludert endringer i kostholdet, mosjon, næringsterapi, homøopatiske midler og urte-behandlinger.

Hvordan Enkel Fibromyalgi Pain med urter

•  behandle smerte av fibromyalgi med willow bark eller furubark, som begge inneholder salisylater, stoffet funnet i aspirin. Disse urter har vært brukt i århundrer for smerte og ikke bære risikoen for magebesvær eller blødning assosiert med aspirin. Boswellia, tatt som anvist på etiketten, kan også redusere leddsmerter og morgenstivhet. Påføring capsaicin salve som inneholder cayenne pepper til spesifikke smerte områder kan blokkere smertesignalene.

Redusere morgen smerter forårsaket av dårlig søvn og tilhørende rastløshet ved å ta johannesurt kapsler for 2 til 3 måneder. Avhengig av den individuelle kapseldose, prøve å få 900 mg per dag. Dette skal hjelpe med depresjon forbundet med fibromyalgi og kan også forbedre søvnkvaliteten. Kamille er en annen urt som fremmer sunn søvn. Kava kapsler i 60 til 120 mg dose sammen med pasjons eller vendelrot skal hjelpe til med å få sove. Men ikke ta kava med alkohol, reseptbelagte beroligende midler eller beroligende midler eller hvis gravid eller ammende.

Forbedre inflammatoriske tilstander som kan bidra til fibromyalgi smerte ved å ta anti-inflammatorisk urter som klaseormedrue, gurkemeie (curcumin) eller goldenseal. Ikke ta goldenseal lenger enn en eller to uker. Legge granateple frukt eller juice vil øke anti-inflammatorisk virkning av urter.

øke immunforsvaret og energinivået ved å ta urter som ginseng (kun Panax ginseng), rødkløver, astralagus og hvitløk. Rhodiola, en adaptogen som balanserer kroppens tilstand, kan også forbedre energinivået. Bedre energinivået kan øke evnen til å tåle trening, noe som kan føre til høyere endorfiner og redusert smerte nivåer.

Massasjesmertefulle områder av kroppen med en blanding av calendula eller rosmarinolje fortynnet med en lik mengde av vegetabilsk olje. Slappe av spenning-forårsaker smerte ved å ta et bad i moderat varmt vann blandet med 4 til 6 oz. ingefær pulver.

Hint

 • Urtemedisiner ta lengre tid å jobbe enn reseptbelagte medisiner. La det være minst en måned og i noen tilfeller opp til seks måneder å finne ut om noen urte terapi er virkelig hjelper. Ikke legg ut på alternative behandlinger for alvorlige forhold uten først å konsultere med lege. Leger av Naturopathy (ND) er ofte mer kunnskap om komplementær og alternativ medisin enn MDs, men mange stater ikke tilstrekkelig regulere naturopathy. Finn et ND med en grad fra et anerkjent naturopathic universitet som Bastyr University i Seattle, Washington.
 • Urte eller andre kosttilskudd er ikke regulert av Food and Drug Administration. Tester har vist at mange slike produkter ikke kan inneholde den merkede mengden av ingredienser, eller kan være forurenset med skadelige stoffer som for eksempel bly. Kjøpe produkter fra anerkjente apotek eller urte butikker. Enda bedre, sjekk ut en testside som Consumer Lab (se Ytterligere ressurser). Informasjonen i denne artikkelen er ikke ment for å behandle, diagnostisere, anbefaler eller kurere sykdom. Sjekk alltid med en lege før du tar noen produkter eller følge noen medisinske råd på nettet. Enkelte urter og holistisk rettsmidler kan ikke underrettes dersom gravide eller ammende og skal være godkjent av en lege før bruk.

Om Fibromyalgi

Fibromyalgi er en vanskelig tilstand å diagnostisere, og ikke alle leger er enige om retningslinjene som brukes for å fastslå om en pasient lider av sykdom. Det er ingen enkelt laboratorium diagnostisk test, og ofte er det et spørsmål om å utelukke andre sykdommer før man vurderer fibromyalgi. En rettesnor som er brukt er at pasienten må ha lidd utstrakt smerte i minst tre måneder, på 11 eller flere områder av kroppen.

Identifikasjon

Fibromyalgi er en kronisk medisinsk tilstand som har en tendens til å være mer vanlig hos kvinner enn menn. Det er preget av en følelse av vedvarende utmattelse og muskel, sene og ligament smerter. Lider også oppleve flere ømme punkter, der tilfeldige punkter på kroppen opplever smerte hvis lett trykk er brukt. Fibromyalgi er ikke livstruende, men det kan hindre livskvalitet.

Funksjoner

Fibromyalgi er ikke en progressiv tilstand, og intensiteten av symptomene kan variere. Det finnes behandlinger og livsstilsendringer som kan bedre livskvaliteten for fibromyalgi lider, selv om tilstanden aldri helt forsvinner. Fibromyalgi var også kjent som kronisk muskelsmertesyndrom, psykogen revmatisme, fibrositis og spenning myalgias.

Effekter

Symptomene på fibromyalgi inkluderer stivhet, utbredte smerter og ømme punkter på baksiden av hodet, øvre nakke, rygg og bryst, hofter, knær og albuer. Smerten kan vedvare i flere måneder av gangen. Symptomer inkluderer også tretthet og manglende evne til å våkne opp uthvilt etter en hel natt med søvn. Andre symptomer er rastløse ben syndrom, hodepine og ansikts-og kjevesmerter, sammen med irritabel tarm-syndrom, med forstoppelse, diaré og magesmerter og oppblåsthet. Det kan også være en økt følsomhet for lukt, lyse lys og lyder. Lider kan oppleve depresjon, humørsvingninger, en manglende evne til å fokusere, svimmelhet, angst og tørr hud.

Teorier / Spekulasjoner

Årsaken til fibromyalgi er ukjent, men det er mange teorier om hva som kan bidra til tilstanden. En teori er at hjernen til en lidende har en høyere følsomhet for smerte signaler. Andre medvirkende faktorer kan omfatte forstyrret søvnmønster, rygg skade, bakterie-eller virusinfeksjoner, hormonelle endringer, psykologisk stress og uregelmessigheter i det autonome nervesystemet. Det autonome nervesystemet styrer ufrivillige kroppsfunksjoner, for eksempel hjertefrekvens, svetting, tarmbevegelser og blodkar sammentrekninger. Hvis dette dysfunksjoner det kan føre til stivhet, svimmelhet og utmattelse.

Forebygging / løsning

En fibromyalgi lidende bør prøve å redusere stress, få mer søvn, trene regelmessig, spise et sunt kosthold og forsøke å tempoet selv. Noen av de medisinene til pasientene omfatter analgetika, antidepressiva, muskelavslappende og pregabalin. Tilstanden har en tendens til å være mer vanlig for de med revmatisk sykdom, og de som er i tidlig til midten alder og som har en familiehistorie med fibromyalgi.

Hvordan forbedre fibro tåke fra Fibromyalgi

Hvordan forbedre fibro tåke fra Fibromyalgi


Fibro tåke (eller hjerne tåke) er et begrep som brukes for å beskrive de kognitive funksjonsvansker oppleves av fibromyalgi lider. Disse kan omfatte kortsiktig hukommelsestap, dårlig konsentrasjon og nedsatt tenkning. Språkproblemer kan også tilskrives fibro tåke, for eksempel problemer med å minnes og snakke vanlige ord. Det kan være en frustrerende og skremmende symptom på fibromyalgi, men hvis du er villig til å være litt proaktiv, er det noen grep du kan ta for å bidra til å lindre denne tilstanden.

Hvordan forbedre fibro tåke fra Fibromyalgi

•  Få nok søvn. Dette kan være vanskelig for noen siden smerte, ubehag og arten av fibromyalgi i seg selv kan føre til forstyrrende og / eller ikke-styrkende søvn. For å oppnå maksimal mengde søvn, bør du alltid gå til sengs på samme tid hver kveld og unngå over-stimulerende hjernen før du sover.

Oppgave. Dette gir deg mer energi som igjen kan bidra til å lette fibro tåke. Ingen grunn til å gå ut og løpe maraton eller investere i et treningsstudio medlemskap. Hvis du går, strekke eller løfte en gallon av melk ut av kjøleskapet er alt du klarer, så gjør det.

Hold sinnet aktiv. Lese, skrive, eller gjøre oppgaver. Noe som krever analytisk tenkning vil bidra til å forbedre mental klarhet og minne. Hvis du har små barn eller barnebarn, spille Go Fish eller et minnekort spill med dem. For eldre barn, lære dem å spille hjerter eller spar. Kortspill er en fin måte å forbedre din hukommelse og kognitiv tenkning. Sjakk og dam er alternative muligheter.

Skriv ned ting. Få i vanen med å bruke en kalender eller dagbok for å holde orden på viktige ting som avtaler og medisin tidsplaner. Journalføring er også en fin måte å redusere stress som kan være en bidragsyter til hjernetåke og er antatt å spille en rolle i skjerpende andre fibromyalgi symptomer.

Hint

 • Noen av disse symptomene kan faktisk være bivirkninger fra medisiner du kan ta ... en annen grunn er det så viktig å diskutere dem med legen din.
 • Dette er ikke en erstatning for en legens råd. Det er viktig å dele noen symptomer på fibromyalgi med legen din.
 • Alltid konsultere med legen din før du starter en ny øvelse regime.
 • Kjør aldri når du opplever fibro tåke. Dette kan være farlig for deg, så vel som andre.

Hva tester er gitt for å diagnostisere Fibromyalgi?

Det er ingen spesifikke tester gitt å diagnostisere fibromyalgi. Siden det er en tilstand som fører til bred spredning smerte til millioner av mennesker, har American College of Rheumatology (ACR) utviklet en standardisert kriterier for diagnostisering av fibromyalgi. Diagnosen omfatter bloodwork for å eliminere andre sykdommer, evaluere kvadrant smerte, ømme punkt eksamener og en historie med pasientens symptomer.

Bloodwork

Diagnostisere fibromyalgi, er pasienter gitt blod arbeid for å sjekke for infeksjoner og andre mulige sykdommer. Lyme sykdom, revmatoid artritt og lupus er de vanligste tilstander som vanligvis dukker opp på blodprøver og kan ha lignende symptomer for fibromyalgi.

Kvadranter

En pasient med fibromyalgi blir bedt om å forklare hvor smerten er følt. En diagnose regnes dersom det er smerter i alle fire kvadranter (fjerdedeler) av legemet i minst tre måneder.

Tender Point eksamen

ACR har identifisert 18 ømme punkter gjennom kroppen. Fibromyalgi regnes ved smerte når trykket er gitt til minst 11 av disse punktene.

History of Symptomer

Fibromyalgi er en kronisk sykdom med langvarige smerter og tretthet. For å diagnose det, må en pasient har en historie med symptomer, som varer over måneder, som ikke er blitt bedre.

Betraktninger

Uheldigvis, på grunn av mangel på tilgjengelige laboratorietester, kan det ta opp til fem år for fibromyalgi å bli riktig diagnostisert. Noen pasienter begynner å lide av depresjon når smertene ikke kan gis en definitiv diagnose.

Hva er Pressure Points for Fibromyalgi?

Fibromyalgi er en revmatisk sykdom som rammer 3-5 prosent av befolkningen i Amerika. Omløps teorier foreslår at sykdommen begynner i det sentrale nervesystemet. Leger bruker en multi-lagdelt tilnærming til å diagnostisere fibromyalgi. Først utelukke de andre sykdommer. Deretter bruker de en serie av trykkpunkter for videre testing.

Identifikasjon

Fibromyalgi er ofte beskrevet som opplever smerte fra topp til tå. Personer som har fibromyalgi kan føle tretthet, har en kronisk hodepine, føles stiv om morgenen, har hud sensitiviteter, har en irritabel blære, erfaring kjeveledd dysfunksjon syndrom (TMJ), har kognitiv eller svekket hukommelse, tåle nummenhet og prikking og har tørre øyne eller munn. Symptomene kan variere mye, slik at leger ofte avhengige av trykkpunkter for å hjelpe bekrefte en diagnose.

Overkroppen Pressure Points

Overkroppen har flere trykkpunkter som kan være øm hos personer med fibromyalgi. Disse omfatter 2 på toppen av de shoulderblades, 2 ved bunnen av shoulderblades, 2 på toppen av brystet like under kravebenet, to på bunnen av skallen platene, og 2 på halsen, ved det punkt hvor den halsen møter kjeven.

Underkroppen Pressure Points

Underkroppen har 4 trykkpunkter. Disse finnes på sidene av hoftene, like under toppen av hoftebeinet, og på den nedre del av ryggen, like over bekkenbenet.

Ekstremitet Pressure Points

Flere trykkpunkter kan bli funnet på ekstremiteter. Disse inkluderer punkter på albuene på utsiden av armen, og på innsiden av knærne. I begge tilfeller er trykkpunktet rett ved bøye eller ledd.

Mengde press

Når du sjekker trykkpunkter, vil sensor bruker bare så mye press som det ville ta å slå en nailbed hvit.

Naturlige behandlinger av Fibromyalgi

Fibromyalgi er en kronisk smerte tilstand som påvirker hver system i kroppen. Ifølge Centers for Disease Control, 5 millioner mennesker lider med fibromyalgi. Det finnes ingen kur for fibromyalgi, men det finnes behandlingstilbud som hjelper lindre smerte og forbedre en persons måte å leve på. Noen av de mest effektive behandlingstilbud er naturlig.

Livsstil

Spis en godt balansert kosthold for å forbedre symptomer på fibromyalgi. Spis kjøtt lavere i fett, spise høy-fiber grønnsaker, og inkluderer lav-karbohydrat frukt og mat med høyt omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt. Hold deg unna stekt mat, sukker, alkohol og koffeinholdige drikker. Også, få i de anbefalte 64 gram vann daglig.

Trening

Starte et treningsprogram. Fibromyalgi lider bør begynne en enkel, langsom treningsprogram og jobbe opp til mer anstrengende trening. Turgåing, sykling og yoga er gode øvelser for fibromyalgi pasienter å gjøre. Husk alltid å strekke å unngå smerte. Jobbe opp til 30 minutter til 1 time treningsøkter tre ganger i uken for best resultat.

Stress Management

Vær proaktiv i å kontrollere stress. Stress gjør smerter forbundet med fibromyalgi verre. Øv mestring som meditasjon og guidede bilder å takle stressende situasjoner. Bli med i en støttegruppe for å få hjelp med mestring og for støtte fra andre fibromyalgi lider.

Kosttilskudd

Kontakt lege og bestemme hva kosttilskudd for å ta som en del av en naturlig behandling program for fibromyalgi. Noen kosttilskudd anbefales for å hjelpe med Fibromyalgi symptomer er magnesium citrate, som bidrar til å redusere muskelsmerter; B-vitaminer, som øker energien; melatonin for å bedre søvn; og vitamin D, som hjelper med konsentrasjon, smerter og energinivå.

Urter

Snakk med en lege for å bestemme hva urter kan hjelpe Fibromyalgi symptomer. Siden det amerikanske Food and Drug Administration ikke skjermen urter, er det best å gjøre omfattende forskning og snakke med kunnskapsrike fagfolk før du tar noen konkrete funn. Noen urter anbefales for fibromyalgi er ingefær, noe som bidrar til å bekjempe tretthet, og gurkemeie for å redusere smerter og betennelser.

Fysiske Behandlinger

Prøv akupunktur, akupressur, massasje terapi, fordøyelsessystemet renser, lysterapi, reiki og trigger-punkt terapi for å lindre fibromyalgi symptomer. Disse naturlige behandlinger for fibromyalgi arbeid ved å lindre smerte og hjelpe med avslapping, sammen med å eliminere giftstoffer fra kroppen. Kontakt alltid en sertifisert profesjonell i hvilken disiplin valgt. For en godt avrundet naturlig behandling plan, søke råd hos en osteopat.

Andre alternative behandlinger

Andre alternative behandlingstilbud som kan hjelpe med Fibromyalgi symptomer er refleksologi, hypnose, dans terapi, aromaterapi, humor terapi, biofeedback og hydroterapi.

Fibromyalgi: Diagnosis & symptomer

Fibromyalgi: Diagnosis & symptomer


Fibromyalgi (FM) er en medisinsk tilstand karakterisert ved kronisk utbredt smerte, invalidiserende tretthet og ømme punkter i bløtvev og ledd. Medisinsk vitenskap har vært i stand til å fastslå den eksakte årsaken til fibromyalgi, men studier har indikert at det har en tendens til å kjøre i familier. Selv om både kvinner og menn i alle aldre kan lider av fibromyalgi, er tilstanden mest vanlig hos kvinner i alderen 30 og 50. Les mer om de diagnostiske metoder og de vanligste symptomene på fibromyalgi.

Diagnose

Det er ikke noen enkle tester tilgjengelig som bekrefter eller utelukker fibromyalgi som den underliggende årsaken til symptomene. Diagnostisering fibromyalgi kan være vanskelig siden symptomene varierer mye fra dag til dag og fra en person til den neste. Leger vanligvis stole på pasienters rapporter om symptomer og en ømme punkter undersøkelse etablert av American College of Rheumatology (ACR). Diagnosen fibromyalgi krever ømhet i minst 11 av de 18 ømme punkter og utbredte smerter som har vart i minst 3 måneder og ligger i alle fire kvadranter av kroppen.

Pain

Den primære symptom på fibromyalgi er langvarig, dyp smerte. Selv om FM smerter er ofte lokalisert i ryggen, skuldrene og nakken, kan det migrere til alle andre deler av kroppen. Fibromyalgi smerte har blitt beskrevet som skyting, knivstikking, bankende, brennende, gnagende og verkende. Noen FM pasienter føler at de kommer ned med influensa; andre føler at de ble truffet av en buss. Smerten har en tendens til å bli verre i morgen, og kan forverres av kulde eller fuktig vær, angst og stress, overdreven fysisk aktivitet, mangel på avslappende søvn og fysisk inaktivitet.

Ømme punkter

Fibromyalgi lider er sensitive i bestemte områder av kroppen kjent som ømme punkter. Disse punktene er svært følsom ved berøring, men aldri vise noen tegn til hevelse, rødhet eller varme. Disse ømme punktene er lokalisert i ledd, muskler, sener og andre fibrøse vev, og er spredt over rygg, nakke, armer, bryst, brystkassen, rumpe, albuer, knær og hofter (Se Ressurser for anbud punkt diagram). Ømme punkter er veldig små, omtrent på størrelse med en krone. Årsaken til disse ømme punkter er ukjent.

Fatigue

Fatigue er et annet vanlig symptom med fibromyalgi pasienter. Nivået av trøtthet varierer fra mild til invalidiserende, og mange fibromyalgi lider blir tvunget til å slutte i jobben, droppe ut av skolen og stoppe sosialt samvær fordi de er så utmattet. Noen medisinske studier har vist at mange FM-pasienter har en søvnforstyrrelse som stopper dem fra å få dyp og rolig søvn er nødvendig for helbredelse muskler og bløtvev. Denne mangelen på restorative søvn fører stivhet og smerter.

Andre vanlige symptomer

Det finnes en rekke andre symptomer som er felles for FM lider. Et flertall av pasientene klager over "hjernetåke", eller en mental haziness som påvirker konsentrasjon og korttidshukommelse. Mange lider er følsomme for sterkt lys og høye lyder. De fleste FM pasienter har overlappende medisinske tilstander, slik som irritabel tarm syndrom (IBS), kronisk hodepine, kjemiske og hud sensitiviteter, svimmelhet og leddgikt. Depresjon og angst er også vanlige symptomer på grunn av stress forårsaket av stadig sliter med kroniske smerter, tretthet og mental tåke.

Testing for Fibromyalgi

Testing for Fibromyalgi


Fibromyalgi er en ofte misforstått kronisk smerte tilstand som rammer 2-4 prosent av befolkningen i USA. Selv om å identifisere tilstanden kan være vanskelig og det er ingen definitive laboratorietester, er det visse fremgangsmåter for testing for fibromyalgi som peker klart på en diagnose. Leger kan teste for fibromyalgi symptomer og behandle en pasient basert på individuelle forhold.

Fakta

Fibromyalgi er karakterisert ved tretthet og smerten som sprer seg i hele kroppen, både over og under beltet, og på begge sider. Det er en kronisk tilstand med ingen kjent kur, og det er ofte assosiert med andre inflammatoriske sykdommer og tilstander, så som reumatoid artritt, lupus og multippel sklerose. Årsaken til fibromyalgi er ukjent, men felles faktorer blant dem som er rammet av fibromyalgi indikerer kan være forårsaket av biokjemiske forandringer, infeksjon, trauma, kjønn og alder.

Misforståelse

Mange tror fibromyalgi er en psykosomatisk sykdom, hovedsakelig i en pasients hode, i stedet for en legitim fysisk fenomen. Eksperter uenige. Writer Linda Melone, en ekspert med Everyday Health, sier at millioner har blitt diagnostisert med fibromyalgi og den ble offisielt anerkjent som en sykdom i 1991 Selv om blodprøver og røntgenbilder er ofte vanlig hos pasienter med fibromyalgi, er det godt dokumenterte symptomer som er reelle og livsforvandlende.

Funksjoner

Uten sterke diagnostiske tester, leger ofte avhengige av symptomer som primær bevis på fibromyalgi. Noen av de vanligste symptomer assosiert med fibromyalgi kan være ødeleggende. Vanlige symptomer inkluderer muskelsmerter i hele kroppen, mild til alvorlig tretthet, manglende energi, konsentrasjonssvikt, hukommelsesforstyrrelser, søvnforstyrrelser, fordøyelsesproblemer og vektøkning. Pasienter med fibromyalgi er ofte svært utsatt for ekstrem varme eller kalde temperaturer, og kan også oppleve svimmelhet, brystsmerter, migrene, angst, depresjon og irritabel blære.

Diagnose

Det er to primære faktorer involvert i å teste for fibromyalgi. For å motta en diagnose av fibromyalgi, må pasienter har opplevd utbredte smerter i minst tre måneder. De må også vise unormalt høy følsomhet på 11 av 18 spesifikke "ømme punkter" gruppert rundt nakke, skuldre, bryst, hofter, knær og albuer. Disse ømme punkter har blitt utviklet av leger å identifisere muskel sensitiviteter klassisk forbundet med fibromyalgi. Leger også teste for fibromyalgi ved å evaluere en pasients erfaring med vanlige symptomer på tilstanden.

Betraktninger

Mange sykdommer ha lignende symptomer til fibromyalgi, noe som gjør diagnosen enda vanskeligere. Revmatiske og inflammatoriske sykdommer ofte manifestere seg med lignende symptomer til fibromyalgi. Disse sykdommene kan vanligvis utelukkes ved blodprøver. Fibromyalgi Network påpeker også, "skillet mellom fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom (CFS) er svært uklar i stedet for skarpe." De sier at så mange som 70 prosent av alle fibromyalgipasienter også oppfyller kriteriene for CFS.

CFS og Fibromyalgi syndrom

Kronisk utmattelsessyndrom, eller CFS, og fibromyalgi syndrom kan være invalidiserende sykdommer. Medisiner er tilgjengelig gjennom en lege å behandle symptomer på disse plager. Et sunt kosthold, rådgivning og alternative medisiner kan hjelpe lider av kronisk tretthet og fibromyalgi leve et mer normalt liv.

Symptomer

Symptomene på kronisk utmattelsessyndrom er ekstrem mental og fysisk tretthet. Fibromyalgi symptomer inkluderer omfattende smerter og muskelsvakhet. Kronisk tretthet og fibromyalgi ofte går hånd i hånd.

Behandling

Anti-depressiva kan være foreskrevet for å behandle depresjon i forbindelse med kronisk utmattelsessyndrom og fibromyalgi. Low-dose smertestillende medikamenter og vitamintilskudd er ofte tatt for å bekjempe symptomer. Akupunktur, massasje terapi og meditasjon kan også brukes.

Diet

En godt balansert kosthold med frukt, korn, grønnsaker og proteiner er gunstig. En økologisk kosthold, som består av matvarer som inneholder ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer, eller en høy-protein diett kan hjelpe noen lider.

Støttegrupper

Støttegrupper for lider av begge disse forholdene kan være nyttig i arbeidet med presset forbundet med dem.

Rådgiving

Rådgivning kan være nyttig i lindrende stress og vil oppmuntre mestring.