Digidexo.com

psoriasis fingre negler

Hvordan behandle Psoriasis av negler

Hvordan behandle Psoriasis av negler


Psoriasis er en kronisk hudsykdom karakterisert ved røde forhøyede flekker på huden sammen med noen hvite og sølvfargede skjell. Huden kan også vises skinnende og noen ganger slike avgrensede høyder kan inneholde pus (pustler) i alvorlige tilfeller. Psoriasis av negler forekommer i om lag 50 prosent av pasienter med psoriasis. Negle skje rundt neglen plate, negl, negle matrise og huden på undersiden av neglen. Neglepsoriasis kan påvirke en eller alle negler samtidig. Symptomer inkluderer følgende: laks patch (en klar gul-rød spiker misfarging) vises under neglen plate; negler kan vises pitted grunn av tap av keratin celler (celler som utgjør spiker); Utseendet for Beau linjer (unormale linjer som vises fra sidene av neglene i stedet for rotspissen); fortykkelse av huden under neglen (subungual hyperkeratose) som kan føre til separasjon av negler på negl (onycholysis); unormale hvite områder (leukonychia); smuldrer (onychodystrophy) av negleplaten, og fortykkelse av neglen (onchomycosis). Behandlinger av disse symptomene er avhengig av stedet og alvorligheten av tilstanden. Les videre for å lære mer om hvordan å behandle psoriasis av negler.

Bruksanvisning

•  Påfør litt aktuell krem eller salve rundt fingerneglene. Kalsipotriol er en Vitamin D-derivat som er ellers kjent som Calcipotriene (Dovonex) i USA, og er funnet å være svært effektiv i behandling av psoriasis. Bruk den over berørte spiker kaster daglig. Påføring av topikale kortikosteroider er også anbefalt. Denne metoden fungerer best når negler er vedlagt en cellofan wrap som brukes ved sengetid. Sett litt 5-fluorouracil krem ​​på spikeren matrise for seks måneder. Dette kan bidra til å forbedre pitting og subungual hyperkeratose av neglene.

Gå for en intralesional metode. Injeksjon av intralesional triamcinolonacetonid langs proksimale spiker folder av spiker matrise kan være til hjelp, men denne metoden er smertefullt.

Gå til legen din for riktig instruksjoner om PUVA-behandling. PUVA, eller fotokjemoterapi, er en type behandling som involverer bruk av Psoralen (P) og utsette huden for UVA (langbølget ultrafiolett stråling). Reseptbelagte medisiner Psoralen kan brukes på to måter: det kan males over det berørte området eller det kan tas oralt.

Spør legen din om noen nyttige muntlig medisiner. Muntlige medisiner som ciklosporin, metotreksat og retinoider (Soriatane) er de vanlige resepter for generalisert psoriasis, men kan også være gunstig for spiker psoriasis.

Rådfør deg med lege eller kirurg om ditt tilfelle er kvalifisert for en kjemisk eller kirurgisk avulsion terapi. Denne typen metode er sjelden anbefales, og er mest sannsynlig den siste utvei for alvorlige tilfeller. Det innebærer fjerning av hele spiker eller nagler. Nylig vokst negler av det opererte området kan framstå som like ille som det var, eller kanskje enda verre, enn hva det så ut før prosedyren.

Bruk noen aktuelle anti-sopp kremer hvis soppinfeksjon er til stede med spiker psoriasis. Jevning av nagler (onchomycosis), forårsaket av fungal infeksjon, kan behandles ved systemiske anvendelser av anti-soppmidler. Noen tilfeller av spiker psoriasis blir verre på grunn av tilstedeværelsen av sopp infiserer den allerede svekkede spiker områder. Så det er viktig å behandle soppinfeksjon i tillegg til å redusere smitte. Men, bør det bemerkes at sopp behandling alene ikke vil gro spiker psoriasis.

Utfør noen hjem neglepleie for å forbedre utseendet på den berørte negler. Forbered en flaske av tjære badeolje og et stort basseng fylt med varmt vann. Ta av lokket på tjære flaske og fyll cap med olje og hell tre caps verdt i det varme vannet. Suge fingrene på løsningen i 20 minutter, forsiktig klapp dem tørre, og plassere noen fuktighetsgivende krem ​​på neglene.

Hold neglene korte. Stadig trimme berørte negler for å unngå ytterligere komplikasjoner. Lange psoriasis negler er mer utsatt for å rive når overflaten av neglen er gnidd på visse områder, som bare vil gjøre vondt verre. Observer ekstra vare på den berørte negler. Hvis du arbeider med hendene, sørg for å bruke hansker for ytterligere beskyttelse.

forsiktig selv overflaten av tykke og pitted negler med en neglefil og bruke neglelakk på den for å lindre sitt utseende. Gjør det jevnt og være svært ekstra forsiktig for å unngå ytterligere skade. Du kan også knytte noen kunstige negler å gjøre neglene ser mer tiltalende. Pass på at du ikke er allergisk mot den type lim du bruker.

Tips og advarsler

 • Vær veldig forsiktig når du håndterer clippers eller andre instrumenter som brukes til rengjøring neglene. Husk at områdene er allerede skjøre så prøv å ikke gjøre det kraftig.
 • Sørg for at alle dine manikyr sett er rene og godt sterilisert før du bruker den. Husk at dine berørte negler er allerede utsatt for infeksjoner så vær ekstra på vakt.
 • Unngå å bruke kortikosteroider i mer enn to uker for å hindre forekomst av bivirkninger.
 • Forstå at 5-fluorouracil krem ​​er et effektivt middel, men kan bli destruktive hvis de brukes feil. Så sørg for å følge de nøyaktige retninger eller instruksjoner. Denne kremen er ikke tilrådelig for gravide.

Negl Disorders

Negl Disorders


Negler er laget av et hardt protein kalt keratin. Den eneste levende del av spikeren kalles matriks, som ligger under epidermis (overflatelaget av huden). Den døde huden som danner rundt neglen er kjent som eponychium og kan lett fjernes under en manikyr. Spikeren fold er den del av spikeren som overlapper bunnen og sidene av spiker. Spikeren groove ligger ned på siden av neglen fold. Misdannelser eller endringer i negler er ofte knyttet til andre lidelser eller ernæringsmessige mangler.

Nail sopp (Tinea Unguium)

Tinea Unguium består minutt organismer som kan infisere både negler og tånegler. Nail sopp er smittsom både til andre negler og til andre mennesker. Fungal spiker infeksjoner er vanlige over hele USA, infiserer mellom 2 og 4 prosent av befolkningen. Symptomene inkluderer skjørhet av spiker, misdannede negler, smuldrer negler og misfarging. Behandling for nail sopp er resept oral anti-fungal medisinering. Den beste forebygging er å holde neglene kuttet rett, rent regelmessig og tørr etter vask.

Paronychia

Dette er en infeksjon som produserer en hoven og ofte ømme området på spiker fold. Dette skyldes enten en bakteriell eller en soppinfeksjon, og kan blusse opp plutselig eller gradvis utvikle seg når bakterier kommer inn i spiker fold gjennom et kutt eller rift i huden. Personer som har sine hender i vann i lengre perioder kan være mer utsatt for denne infeksjonen skyldes oppmykning av huden. Paronychia er svært smittsom. Behandling for bakteriell paronychia er vanligvis med erytromycin eller cephanlexin, mens behandling for soppens versjonen er vanligvis med oral flukonazol.

Onychorrhexis

Onychorrhexis eller sprø negler er tørr og flassende og lett brekke og splittet. Hvis problemet vedvarer negler vil vokse svakt og misdannet. Dette er et vanlig problem for folk som ofte vaske hendene, som har sine hender i vann i lengre perioder av gangen, eller hvis arbeid innebærer røff behandling av hendene for eksempel bygningsarbeidere eller manuelle arbeidere. Den beste forebygging er å holde neglene tørre og bruke beskyttende hansker hvis du gjør grov arbeid eller å holde dem i vann. Du kan behandle sprø negler med fuktighetskrem eller olje.

Pseudomonas

Dette er en bakteriell infeksjon, som kan forekomme mellom spikeren selv og neglesengen, eller mellom en kunstig spiker og den naturlige negl. De infeksjon resulterer i en grønnlig misfarging av neglen. Som mange spiker lidelser, pseudomonas trives i fuktighet og leve av død hud og bakterier i negleplaten. Misfarging av neglen viser den veien at bakteriene er på reise. Det kan også føre til at neglen løsner fra neglesengen. Behandlingen involverer anvendelsen av topiske antibiotika.

Psoriasis

Psoriasis av negler resulterer i tørre, skjellende negler og huden rundt som noen ganger forveksles med eksem på grunn av en lignende utseende. Når psoriasis har angrepet spikeren vil det bli pitted og ekstremt tørr og ofte vil forvitre. Spikeren kan bli atskilt fra neglesengen. Hvis du lider av psoriasis av neglen bør du konsultere en hudlege for behandling.

Hjem Behandling av psoriasis av Nails

Psoriasis av negler er vanlig, men noe vanskelig å behandle. Virkningen til spiker kan variere mye, og medisinsk behandling kan forårsake utilsiktede komplikasjoner. Det er imidlertid ting du kan gjøre hjemme for å forbedre tilstanden.

Symptomer

Psoriasis av neglene er angitt med spiker pitting, gulaktig misfarging, smuldrer eller tap av spiker. Noen ganger er det ledsaget av inflammasjon.

Årsaker

Nail psoriasis har lignende triggere til psoriasis andre steder på kroppen, blant annet stress, hormoner, narkotika reaksjoner, lokale traumer og varme eller kalde temperaturer.

Behandling

Psoriasis påvirker både huden under neglene og spiker selv, noe som gjør behandlingen vanskelig. Fordi det er ingen kur, er målet med behandlingen er å forbedre utseendet og funksjon av spiker. For eksempel kan du bruke kosttilskudd som Biotin som fremmer spiker herding og sunn vekst. Du kan også suge påvirket negler, oppfølging ved innlevering (ikke klipping) og fuktighetsgivende.

Forebygging

I tillegg til å behandle psoriasis av negler, unngå refleks ups ved å unngå triggere oppført i punkt 2. Prøv å unngå forverring ved å holde neglene trimmet og uten snags. Slitasje riktig montering sko; dette vil redusere friksjon, som kan forårsake spiker jevning.

Prognose

Nail psoriasis, som psoriasis på kroppen, har sykluser av fakler og remisjon. Hvis den blir alvorlig psoriasis det kan føre spikeren for å skille fra neglesengen, og spikeren kan måtte bli fjernet. Ellers er psoriasis av neglen først og fremst et spørsmål om estetikk.

Hvordan Heal Psoriasis av Nail Bed

Negl psoriasis er en relativt vanlig form av hudsykdom som rammer omtrent 7,5 millioner amerikanere. Hudlege Dr. Richard Langley anslår halvparten av dette nummeret har negl psoriasis.Some kan ha negl psoriasis bare - og ingen tegn til de stygge røde lesjoner og sølv skalaer av psoriasis. Negl psoriasis er mer vanlig på fingrene enn tærne, sier Dr. Langley. Men, som alle former for psoriasis, er det ingen kur (per november 2009), eneste begrensning og kontroll. Negl psoriasis er spesielt vanskelig å behandle, sier han.

Bruksanvisning

Behandlinger

Kontroller at det er negl psoriasis. Dr. Langley sier det kan være en soppinfeksjon, og leger kan misdiagnose de to conditions.They kan gjøre en korrekt diagnose etter å ha analysert spiker gresset og gjør en soppkultur. Hvis det er en soppinfeksjon muntlige soppmidler vil være effektiv. Men det kan være begge deler. The National Psoriasis Foundation (NPF) sier om lag en tredjedel av spiker bed psoriasis lider også har en soppinfeksjon.

Ta et kurs for systemisk behandling, enten muntlig eller injisert. Medisiner og vanligvis for moderat til alvorlig psoriasis, sier Dr. Langley. Metotreksat fungerer veldig bra på de mer alvorlige former, fordi det reduserer rask omsetning av hudceller og har en inflammatorisk effekt på hvite blodceller, sier han. Både metotreksat og immunundertrykkende ciklosporin kan være effektiv mot negl psoriasis. Hvis du allerede tar et kurs av systemiske legemidler for psoriasis andre steder på kroppen din, kan du også finne en forbedring i din negl psoriasis. Veie opp risikoen sammenlignet med fordelene. Dr. Langley forteller om psoriasis påvirker bare negl, vil leger sjelden bruker systemiske medisiner. Risikoen for nyreskader fra en høy dose av metotreksat som regel ut veier fordelene, sier han.

Praksis containment. NPF foreslår trimming neglene tilbake til poenget med fast feste, så kort som mulig. "Løse negler fortsetter å bli skadet som de gni mot overflater. Det er viktig å beskytte neglene fra skade fordi traumer vil ofte utløse eller forverre spiker psoriasis," sier NPF.

Tips og advarsler

 • Den vanligste formen for negl psoriasis er pitting og grunne forsenkninger eller bulker som ser ut som nålehull - konsultere en hudlege.
 • Når spikeren løfter bort fra neglesengen det er onycholycosis. NPF sier dette er en soppinfeksjon som tykner negler og kan være til stede med spiker psoriasis.
 • Tapte negler vil vokse tilbake sakte, sier Dr. Langley, selv i de mest alvorlige tilfellene. Negler kan ta 6 til 12 måneder, og tåneglene 12 til 18 måneder.
 • Behandlinger kan gå lang tid før det er noen merkbar forbedring.
 • Aktuelle behandlinger, enten steroid eller ikke, er generelt ineffektiv, sier Dr. Langley
 • Injisering kortikosteroider inn i neglen sengen er svært smertefullt og ikke vanligvis fortsatte, sier Dr. Langley.

Diprolene bruksområder

Diprolene bruksområder


Psoriasis er en vanlig auto-immun sykdom der celler vokser ukontrollert, og føre til plakk, eller patcher, røde, betente områder som klør, blø og forårsake smerte. Diprolene er en aktuell kortikosteroid kalt betametason som er foreskrevet for behandling av psorasis av hodebunnen, til neglene og huden. Diprolene inneholder to kortikosteroider, betametason dipropionate og kalsipotriol, som er effektive på grunn av deres anti-inflammatorisk effekt.

Hodebunnen Psoriasis

De primære bestanddeler av biologisk aktive Diprolene har blitt undersøkt klinisk for behandling av hodebunnen psoriasis. En studie vises i januar 2011 utgaven av "Current Medical Research og Opinion" vurderes kalsipotriol og betametason dipropionate (BD) og andre behandlinger gjennom en gjennomgang av medisinsk litteratur. Forfatterne anmeldt 10 kliniske studier og fant at kalsipotriol var signifikant mer effektivt at andre aktuelle medikamenter for behandling av psoriasis i hodebunnen. Gjennomgangen konkluderte med at selv om kliniske studier var knappe, nok bevis eksisterte for å indikere at kalsipotriol var en effektiv og trygg behandling.

Psoriasis Vulgaris

Psoriasis vulgaris er det medisinske navnet for plakkpsoriasis og den vanligste formen, som rammer om lag 80 prosent av lider. Resultatene av en klinisk studie ble også rapportert i januar 2011 utgaven av "Current Medical Research og Opinion." I denne studien har forskerne undersøkt effekten av kalsipotriol og BD påført én gang daglig for behandling av psoriasis vulgaris og sammenlignet dem med de andre aktuelle behandlinger. Studien fant at pasientene responderte godt på dette regimet og symptomer ble redusert i 75 prosent av sakene innen utgangen av fire uker.

Nail Psoriasis

Psoriasis av negler er notorisk vanskelig å behandle. En artikkel som vises i april 2009 utgaven av "Dermatology" undersøkte effekten av en aktuell salve som inneholder kalsipotriol og BD for behandling av neglepsoriasis. Deltakerne i studien brukt salven gang daglig og ble evaluert fire, åtte og 12 uker etter at behandlingen startet. Pasientenes symptomer ble vurdert av en akseptert skala, kalt en spiker psoriasis Severity Index, eller NAPSI. Studien fant at 22 av 25 pasienter, som hadde symptomer som involverer 114 negler blant dem, viste en 72 prosent forbedring i løpet av studien.

Medhjelper terapi

Flere nettsteder oppfordre bruk av fiskeolje for å bekjempe psoriasis i forbindelse med aktuelle medikamenter. Januar 2010 utgaven av "Inflammatory Forskning" inkludert en studie for å undersøke effektene av fiskeolje ion i kombinasjon med BD. Forskerne vurderes molekyl indikatorer av psoriasis ved bruk av svinehud ved påføring av salver inneholdende enten BD alene eller i kombinasjon med salicylsyre og / eller fiskeolje. Undersøkelsen konkluderte med at fiskeolje faktisk forbedret levering av BD fordi det ble funnet flere cellelag dypere i vevet av svinehud sammenlignet med andre preparater.

Typer Psorisis

Typer Psorisis


Psoriasis er en vanlig, kronisk sykdom i huden, noe som fører til hud celler til å vokse hurtig og uregelmessig. Ifølge Mayo Clinic, er sykdommen svært utholdende, og har ofte perioder med remisjon og aggresjon. Mens for noen mennesker psoriasis er bare en plage, noe som negativt påvirker utseendet på huden sin, for andre sykdommen kan være ganske ødeleggende.

Plakk

Plakk psoriasis er den vanligst forekommende form av sykdommen. Ifølge eMedicine Helse, omtrent ni av ti lider av psoriasis har plakk variasjon. Symptomer på plakkpsoriasis inkluderer rødhet i huden, noe som ofte forekommer i sirkulære eller ovale flekker, og utvikling av sølv, skalalignende flak som dannes på toppen av patcher.

Disse symptomene forekommer som oftest på knær, albuer, hodebunn og magen.

Pustulær

Pustular psoriasis forårsaker hud uregelmessigheter som er ganske forskjellig fra hva plakkpsoriasis som årsaker. I stedet for vekter, lider utvikle hevet støt, eller pustler, som er fylt med puss. Pus er en grønnlig eller gulaktig væske som cellene produserer når de er smittet. I tillegg til de pustler, kan pustuløs psoriasis også forårsake symptomer som hodepine, kvalme, feber, leddsmerter og frysninger.

Guttate

Ifølge National Psoriasis Foundation, oppstår guttate psoriasis hyppigst hos barn og unge voksne. Sykdommen fører til sine pasienter til å utvikle små, røde, klart definerte flekker, som er vanligvis mindre tykk enn lesjonene plakkpsoriasis produserer. En rekke triggere kan sette guttate psoriasis i bevegelse, blant annet stress, betennelse i mandlene, strep hals, hudskader og bivirkninger av medikamenter.

Inverse

Mens de ovennevnte varianter av psoriasis oftest påvirke åpne strekninger av utvendige hudområder, gjør invers psoriasis ikke. I stedet fører det lesjoner å utvikle seg i og rundt folder i huden, slik som under armhulene, magen folder og brystene og rundt rumpe og kjønnsorganer. Forandringene som invers psoriasis produserer er lyse rødt og, i motsetning til lesjoner fra plakkpsoriasis er glatt i motsetning til skjellete. På grunn av plasseringen av de lesjoner, behandle invers psoriasis er spesielt vanskelig, ettersom de infiserte områder gjennomgå konstant irritasjon på grunn av dag-til-dag bevegelser.

Erytrodermisk

Erytrodermisk psoriasis er den mest uvanlig type av sykdommen, men kan være en av de mest alvorlige. Det fører lider å bryte ut i rødt, kløe eller brennende utslett, som noen ganger kan omfatte hele kroppen.

Negl

Nail psoriasis eller psoriasis av negler, kan påvirke tånegler og negler. Sykdommen kan føre til en rekke ubehagelige symptomer, inkludert gulfarging av neglene, dannelsen av røde flekker under neglene, dannelse av horisontale linjer på neglene og hevelse av vev under neglene, noe som kan gjøre neglene løsere.

Hvordan å gjøre Medical håndvask

Det er viktig å vaske hendene, spesielt innenfor en medisinsk anlegget. Vaske hendene er en av de beste forebyggende metoder du kan påta seg å ikke spre infeksjoner og sykdommer til andre medlemmer i din medisinske fellesskapet. Hvis du jobber innenfor et helsevesen setting, vaske hendene er nødvendig før du går fra pasient til pasient. Uten skikkelig vaske hendene, kan fatale infeksjoner spres fra pasient til pasient, og til og med til deg.

Bruksanvisning

Vaske hendene

Vri begge sider av kranen knotter på å gi varmt vann for hendene. Påfør såpe levert av anlegget ditt til dine hender. Pass på å gni mellom fingrene og rundt hendene til å produsere nok skum med såpe.

Vask hendene i minst 20 sekunder. Ikke glem områder som håndleddene og baksiden av hendene. Hvis du har lange negler, er det viktig å også vaske disse områdene, som bakterier og virus kan være innenfor neglene.

Peke hendene og fingrene nedover mot sluket, skyll grundig all såpe ut av dine hender, fingre, negler og håndledd. Slå kranen av med albuene eller med et papirhåndkle. Ikke noen gang bruke hendene til å slå av en kran, som bakterier og virus kan være på kranen.

Ta et papirhåndkle hvis du har dem. Tørk hendene, spesielt mellom fingrene. Hvis du ikke har papirhåndklær, bruk en hånd tørketrommel. Bruk albuen for å slå på tørketrommelen.

Hvis du ikke klarer å finne en kran og såpe for å vaske hendene, kan du bruke et rensemiddel. Ifølge Mayo Clinic, kan du prøve å bruke et alkoholbasert rensemiddel med minst 60 prosent alkohol.

Hvis du vil bruke et rensemiddel, helle ut en mengde på størrelse med en sølv dollar i håndflaten. Gni sanitizer løpet hendene til helt frakk hendene. Pass på å gni sanitizer i hendene i minst 25 sekunder, eller til produktet helt tørker.

Tips og advarsler

 • Vask alltid hendene etter tending til en pasient og før du ser en pasient.
 • Vask hendene etter arbeid med farlige materialer.
 • Vask hendene før behandling av pasientens sår og etter dressing pasientens sår.
 • Umiddelbart vaske hendene hvis du nyser eller hoster inn i dem.
 • Ikke la et pasientrom uten å vaske hendene, som du vil forurense andre.
 • Ikke rør overflatene før du har vasket hendene, som du kan forurense noe stillestående objekt.

Historie og utvikling av kirurgiske instrumenter

Historie og utvikling av kirurgiske instrumenter


Medisinsk historiker John Kirkup hevder at fingre, negler og munnen var de tidligste kirurgiske verktøy, som brukes av forhistoriske mennesker for å fjerne fremmedlegemer fra sår. Kirurgiske instrumenter har utviklet seg over årtusener, som mennesker har oppdaget nye materialer for verktøy making.

Forhistorie

Tidlige mennesker brukte gjenstander, slik som bein, elfenben, bambus og steiner for å fjerne torner og pilspisser fra sår. Primitive steinkniver, som brukes for rituelle operasjoner som omskjæring og trepanasjon, dukket opp så tidlig som 10 000 f.Kr.

Klassisk Age

Klassiske kirurger brukte tang, skalpeller, speculums og andre instrumenter laget av jern, bronse eller gull, som de mente hadde helbredende egenskaper.

Scientific Revolution

Fra det 17. århundre til det 19. århundre, ny anatomisk kunnskap førte til utviklingen av verktøy med spesialiserte funksjoner, inkludert bein øvelser og sager, lansetter for blødning og tang. Stål og forniklet instrumenter ble vanlig.

20th Century

Oppfunnet tidlig i det 20. århundre, rustfritt stål laget kirurgiske instrumenter renere og tryggere. Gummi rør og katetre dukket opp på 1960-tallet. Flere siste utviklingen inkluderer bruk av titan og engangsblader.

Fremtid

Kirurger har allerede begynt å bruke den høyteknologiske verktøy for fremtiden, blant annet lasere, vannstråler og datastyrt instrumenter.

Psoriasis Negl Behandling

Psoriasis Negl Behandling


Hvis du noen gang har ledd av de gamle TV-reklame jamret "heartbreak av psoriasis," du har aldri kjent noen som led med sykdommen. Denne kronisk sykdom i immunsystemet fører tykke skjellende flekker i huden og kan være forbundet med livstruende tilstander, for eksempel hjertesykdom. Ifølge en oktober studie fra 2006 i Journal of American Medical Association, psoriasispasienter har økt risiko for hjerteinfarkt. National Institutes of Health anslår at opp til 7,5 millioner amerikanere har psoriasis, og opptil 50 prosent av disse menneskene opplever endringer i sine negler og / eller tånegler.

Identifikasjon

Psoriasis lider kan oppleve fordypninger i neglen, endringer i form av spiker, misfarging av neglen eller avløsning av neglen fra neglesengen.

Betraktninger

Psoriasis forstyrrer dannelsen av neglen, noe som gjør det vanskelig å behandle.

Injeksjoner

Steroid injeksjoner i negl har vist seg effektive i noen, men ikke alle, tilfeller. Disse injeksjoner kan være smertefullt, og resultatene kan bare være midlertidig.

Aktuelt

Aktuelle programmer med kortikosteroider, tazarotene (merkenavn Tazorac) og Calcipotriene (merkenavn Dovonex) har gitt lindring, og i noen tilfeller har resultert i remisjon.

Lysbehandling

Fototerapi med UVA-lys, i forbindelse med psoralen, kan anvendes for å gi lindring.

Hvordan å behandle tånegl Psoriasis

Tånegl psoriasis kan være vanskelig å behandle. Endringer som skjer i neglene inkluderer jevning, splitting, endringer i tånegl farge og en grop utseende. Utseende til side, er tånegl psoriasis smertefullt og kan begrense personens evne til å være aktiv. Det forekommer i 25 til 50 prosent av pasienter med psoriasis. Målet er å finne en trygg effektiv behandling med hjelp av legen din. Flere studier har blitt utført for å finne muntlige medisiner for å hjelpe på problemet, men få har vært vellykket. Kjenne symptomene og forekomst av tånegl psoriasis, og lære hvilke behandlinger er tilgjengelige. Les videre for å lære hvordan å behandle tånegl psoriasis.

Bruksanvisning

•  Husk at du vil trenge en undersøkelse fra familien din lege eller podiatrist for en sikker diagnose av tånegl psoriasis. Forhold som kan forveksles med tånegl psoriasis inkluderer spiker sopp, eller unormal vekst som godartet eller kreftsvulster under neglen. Pasienter med eksisterende psoriasis kan ikke forstå at psoriasis kan faktisk påvirke tåneglene. Det er også mulig å oppleve tånegl psoriasis uten tegn på sykdommen andre steder på kroppen.

Vet at psoriasis påvirker ca 2 prosent av den amerikanske befolkningen. De hudlesjoner forbundet med psoriasis er et resultat av en unormal immunsystemrespons. T-celler (immunitets enhancers) i de ytre og indre lag av huden (dermis og epidermis) blir overactivated, noe som resulterer i hudlesjoner. Det er normalt å oppleve psykologisk stress og en viss grad av sosial skyhet. Psoriasis i neglene kan være det eneste stedet lesjoner finnes, igjen gjør en diagnose viktig.

Studier viser at effektive behandlinger for psoriasis er fortsatt nødvendig. Medisiner som i dag brukes til å behandle alle former for psoriasis omfatter ciklosporin, metotreksat, og systemiske retinoider i kombinasjon med Plantevern og aktuelle psoralener, en behandlingsprosess som kalles PUVA (Psoralen, UVA eksponering). Kalsipotriol, et vitamin D-derivat, kan gi en viss lettelse. Triamcinolonacetonid suspensjon kan forbedre utseendet av spiker. Steroider brukes vanligvis i form av injeksjon i og rundt neglen. Dessverre kan systemisk behandling forårsake bivirkninger så som økte kolesterolnivåer, og større følsomhet overfor hudkreft og andre typer av infeksjon. Disse behandlingene fungerer ikke for alle.

I tillegg til medisinsk behandling, er det viktig å unngå traumer til tåneglene. Press kan føre til splitting, og traumer til spiker senger. Det er viktig å holde neglen trimmet. Traumer kan gjøre tilstanden verre. Hold neglene så korte som mulig. Engasjere seg i utmerket spiker hygiene. Vær forsiktig så du ikke skader området under spikeren senger under rengjøring. Velg profesjonell karakter neglepleie redskaper når du rengjør under neglene. Suge føttene i varmt vann og fil fortykkede negler å forbedre sitt utseende. Skjær spikeren rett over, med fokus på små porsjoner om gangen. Vurdere en profesjonell pedikyr, eller jevnlige besøk til en podiatrist. Det er best å unngå kunstige negler på grunn av reaksjoner på lim og polish. Unn underliggende forhold, for eksempel spiker sopp. Bruk sko som ikke legger press på spiker senger.

Forstå at immunresponsen forbundet med tånegl psoriasis kan undertrykkes med stoffet efalizumab, som ble godkjent i fjor for psoriasis behandling, etter en fase III klinisk studie. Fase IV studier viser lovende for vellykket behandling av tånegl psoriasis. Holde mulighetene åpne ved å involvere deg i åpen kommunikasjon og regelmessige besøk hos helsepersonell. Vet at forskning pågår, med erkjennelsen av at behandlingstilbud for alle former for psoriasis er nødvendig. Behandling av tånegl psoriasis kan ta flere tilnærminger før individuell suksess er notert.

Tegn og symptomer på negl Psoriasis

Tegn og symptomer på negl Psoriasis


Psoriasis påvirker om en person i 50, sier National Psoriasis Foundation (NPF). Omtrent 7,5 millioner amerikanere har denne kroniske, provoserende, ikke-smittsom hudsykdom og om lag halvparten av dem har spiker psoriasis, sier NPF. NPF og hudlege Dr. Richard Langley, forfatter av "Psoriasis: Alt du trenger å vite," sier tallet er mye høyere for pasienter med psoriasisartritt, samt psoriasis.

Pitting

Psoriasispasienter vil merke enten grunne eller dype hull i sine negler eller tånegler. Langley sier dette er den vanligste tegn på neglepsoriasis. Gropene er depresjoner, eller bulker, mindre enn 1 mm over. De ser ut som nålehull og kan vises på alle negler eller bare noen.

Deformasjon

Deformerte eller fortykkede negler, endringer fra normal form, ruhet, slotting, eller fordypninger, kan alt tyde på spiker psoriasis, sier Langley. Hudleger kaller spiker-fortykkelse på grunn av psoriasis hyperkeratose.

Separasjon

Leger kaller neglen separering og løfte bort fra neglesengen onycholysis. Langley sier det vanligvis begynner på kanten eller enden av neglen. Symptomene kan spre seg tilbake under neglen inntil neglen trekker helt bort fra neglesengen.

Fargeendring

Psoriasis-berørte negler kan utvikle en gul-brun skjær som kan påvirke hele neglen.

"The misfarging kan også forekomme i bare én eller noen få lokaliserte områder, i en spot-aktig måte, og ligner en oljedråpe", sier Langley.

Soppinfeksjoner

Fortykkede negler kan også skyldes en soppinfeksjon som kalles onychomycosis, sier NPF. Langley sier leger bør behandle soppinfeksjoner umiddelbart fordi de kan forverre noen spiker psoriasis som kan være til stede.

Leger sikre en korrekt diagnose (enten av psoriasis eller soppinfeksjon) ved å ta negler og gjør en soppkultur. Når leger bekrefte en soppinfeksjon de vil behandle symptomene med orale anti-fungals, sier Langley.

Nail Psoriasis alene

Noen pasienter kan ha neglepsoriasis uten psoriasis symptomer på resten av kroppen sin, sier Langley.

Behandlinger

Nail psoriasis påvirker spikeren når det er forming. NPF sier dette gjør det utfordrende å behandle. Topiske medisiner ikke lett trenge inn i neglesengen og de er ikke så effektive som andre steder på kroppen. Leger injisere kortikosteroider i negl, sier NPF, men resultatene varierer. Pasienter kan vurdere kosmetiske reparasjoner som neglelakk og kunstige negler.

Langley sier behandlingsresultater er ofte skuffende for både pasienter og hudleger. Han advarer pasienter de trenger langvarig behandling før de ser en forbedring. Aktuelle behandlinger er generelt ineffektiv, men systemiske medisiner (enten muntlig eller injisert) kan forbedre spiker psoriasis, sier han. Når systemics som metotreksat og ciklosporin begynne å vise resultater i andre deler av kroppen, spiker psoriasis generelt klarner opp også, sier han.

Hva er årsaken til negl sopp?

Soppinfeksjoner i neglene, som også kalles onychomycosis, er mer vanlig på tærne, men kan forekomme på fingrene også. Veksten av sopp på neglene kan være skjemmende og føre neglene blir gule, tykke og flassende. Ifølge National Library of Medicine og American Academy of Dermatology, årsaker til negl sopp inkluderer immunsystem lidelser og skader på hendene.

Slektstreet

Hvis dine foreldre eller søsken har sopp på sine fingre eller tær, kan du utvikle dette også på grunn av en genetisk disposisjon.

Immune lidelser

Du kan få negl sopp hvis immunforsvaret er svekket av forhold som AIDS, diabetes, lupus eller graviditet.

Skader

Skader i området rundt neglene kan forårsake negl sopp som følge av neglen skille fra neglesengen.

Irritasjoner

Å bli utsatt for kjemikalier eller andre produkter som irriterer huden på hendene kan føre til små åpninger mellom din hud og negler der soppen kan vokse.

Fuktighet

Vaske hendene uten å tørke dem eller ofte iført latex eller vinyl hansker kan føre til fukt til å bygge opp og tillate vekst av spiker sopp.

Hudsykdommer

Forstyrrelser i huden din, som eksem eller psoriasis, kan skape åpninger for sopp å vokse på og rundt neglene.

Juvenile Psoriasis

Juvenile Psoriasis


Juvenile psoriasis er en autoimmun lidelse som rammer hud og negler. Det antas å være arvelig. Selv om sin utbruddet kan knyttes til stress, leger er fortsatt ikke å finne ut nøyaktig hva som forårsaker det. Psoriasis kan angripe alle i alle aldre og rammer menn og kvinner likt. Juvenile psoriasis, men kan være en indikasjon på andre helsemessige bekymringer.

Beskrivelse

Juvenile psoriasis er en kronisk noncontagious hud tilstand. Dens symptomer inkluderer tørr, ru, skjellende flekker i huden som kan være rødlig eller skissert i rødt. Negler og tånegler kan bli tykkere eller pitted. Noen ganger patcher kan være flere blisterlike og slam pus. Psoriasis kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men det er oftest funnet i hodebunnen, albuer, korsrygg, lyske og knær. Symptomene kan gå bort for en tid bare for å returnere.

Diagnose

Hudlege, barnelege eller annet helsepersonell vil samle en historie om pasientens fysiske og psykiske helse. Hun kan ta en blodprøve. En enkel hudbiopsi vil bekrefte diagnosen juvenile psoriasis. Videre evaluering kan være nødvendig for å bedømme nærværet av psoriatisk artritt (PSA). The American Academy of Dermatology antyder i sine retningslinjer utgitt i mai 2008 at "hudleger oppfordres til å vurdere den mulige samtidige diagnosen PsA hos pasienter med psoriasis."

Behandlinger

Behandling for juvenile psoriasis bestemmes av helsepersonell og kan omfatte en multipronged tilnærming. Reseptbelagte aktuelle behandlinger kan omfatte Kortikosteroider, retinoider (vitamin A derivat), salisylsyre og en syntetisk form av vitamin D er kjent som Calcipotriene. UV-lys-behandling kan også lindre noen av symptomene på juvenile psoriasis, og det finnes en rekke over-the-counter produkter utviklet for å hjelpe til med symptomer. I alvorlige tilfeller kan immunsuppressive medikamenter administreres.

Psykologisk

Håndteringen av en hudsykdom som juvenile psoriasis kan være vanskelig. Hvordan et barn håndterer juvenile psoriasis er svært individualisert, men det synes å være en økt risiko for barn med sykdommen for emosjonelle vansker som depresjon og angst. I en studie presentert på den 68. årlige møtet i American Academy of Dermatology ble det funnet at barn som lider av juvenile psoriasis hadde en 23 prosent større risiko for å utvikle depresjon og en 32 prosent større risiko for angstlidelser.

Psoriasisartritt

Psoriasisartritt ligner revmatoid artritt, og er forbundet med juvenil psoriasis. Psoriasisartritt er delt inn i følgende fem grupper: artritt i de små leddene i fingre og tær; leddgikt av asymmetriske leddene i den ekstreme; symmetrisk polyartritt, som er svært nær i symptomer til revmatoid artritt; leddgikt mutilans, som ødelegger ledd; og leddgikt av sacroiliac sac og ryggrad. Alle som lider av juvenile psoriasis bør være klar over symptomene på psoriasisartritt, som kan inkludere betent, reddened ledd eller noen felles misdannelse.

Typer av negl sykdom

Typer av negl sykdom


Vi ser ofte negler som "skrape verktøy", men de faktisk beskytte vev av våre fingre. Våre negler er bygget opp av lag av keratin, som er en herdet protein også funnet i hår og hud. Ifølge MedlinePlus, kan negler gi en indikator på hvor sunt du er: når neglene er glatt med en konsekvent farge, indikerer at dette generelt god helse. Imidlertid kan visse negl misfarging og endring i vekstrate signaliserer sykdom.

Splinter Hemorrhages

Splinter blødninger er gjenkjennelige med sin farge, en rødbrun farge. The American Academy of Dermatology (AAD) forklarer at utbryter blødninger vises som en fin vertikal linje som ser ut som en splint, bare under neglen. Splinter blødninger oppstår når blodårene i neglesengen er skadet, vanligvis ved skade. Imidlertid bemerker MedlinePlus også at visse medisinske tilstander som infeksjon i hjerteklaffene forårsake disse blødninger også, så det er best å se en hudlege for å positivt identifisere deres sak.

Bakterielle infeksjoner

Rødhet, smerte og hevelse i hudfolder rundt neglen er symptomer på en bakteriell infeksjon, som er ofte forårsaket av eksponering for vann og kjemikalier. AAD anbefaler at du ser ut for noen grønn misfarging, noe som indikerer tilstedeværelse av en bakterie som heter Pseudomonas. Hvis du har en bakteriell infeksjon, kan du se en hudlege.

Vorter

En spiker som endrer form kan være en indikasjon på en vorte. Vorter lever i noen del av negl og kan til slutt ødelegge den. En vorten er en virusinfeksjon som påvirker huden rundt eller under neglen. Vorter kan være svært smertefullt og kan hindre deg fra å bruke affisert finger. Legen kan fjerne vorte ved å fryse den.

Mucinøst Cyster

Mucinøst cyster, beskrevet som "klare, gelé-fylt papler eller Sacs" av American Academy of Dermatology, vises på bunnen av neglen. Disse cystene kan bli smertefullt og skade eller deformere neglen. Fjerning av cysten er anbefalt behandling for denne tilstanden.

Mørke flekker eller streker

Utseendet til mørke flekker eller streker kan være et resultat av en skade. Hvis du ikke har hatt en skade på neglen, gå å se din lege som i dette tilfellet noen mørke flekker eller streker kan indikere en melanom, "den mest dødelige formen for hudkreft,» sier AAD.

Psoriasis negler

Hvis du har psoriasis, en hud tilstand som forårsaker røde, skjellende flekker, kan du også lider av spiker problemer. The American Academy of Dermatology viser symptomer på denne tilstanden som rislende, groptæring og spiker misfarging. Dessuten kan huden under neglen blir rødbrun. I tillegg kan splint blødninger danne og spiker kan den løsne fra neglesengen eller det kan smuldre eller delt.

Hvordan bruke Negler som tegn på helseproblemer

Hvordan bruke Negler som tegn på helseproblemer


Vi bite, fil og male våre negler, avhengig av humør eller anledning. Men vi ofte ikke klarer å gjøre våre negler hva som er mest presserende - se på dem etter tegn til helseproblemer. Selv ikke vanligvis det første tegn på at noe er galt, kan varierte unormalt av neglen signalisere det på tide å se en lege.

Bruksanvisning

•  Undersøk dine negler for variasjoner i farge. Ifølge WebMD, kan hvite negler betegne helsemessige problemstillinger knyttet til leveren, for eksempel hepatitt; mens gule negler kan signal luftveis- og lungeproblemer eller diabetes. Nyreproblemer er forbundet med negler som er halvt hvit og halvt rosa.

Se under neglen til neglesengen. Vær oppmerksom på spiker senger som er røde eller bleke. Røde spiker senger har vært knyttet til hjertesykdom, mens hvite eller bleke spiker senger har vært knyttet til anemi, ifølge WebMD. Røde striper har vært knyttet til lupus og bindevevssykdommer, mens mørke linjer under neglen kan signalisere melanom.

Gni fingrene over neglen. Ribbing av neglen kan signal psoriasis eller inflammatorisk artritt. Lungesykdommer kan varsles med overflødig vev nær endene av fingre, kalt "clubbing", ifølge WebMD. Clubbing er også assosiert med "inflammatorisk tarmsykdom, hjerte- og karsykdommer og leveren forhold", ifølge Mayo Clinic. Anemi kan også være forbundet med "spooning" av neglene, hvor kantene av spiker vippe oppover, likner en skje.

Kontroller at spikeren er fortsatt festet til negl. Hvis spikeren blir frakoblet fra sjiktet, kan den signalisere en myriade av tilstander, inkludert underernæring og ukontrollert diabetes.

Tips og advarsler

 • Gå til legen din dersom du merker unormalt av neglene. Pass på å merke noen ekstra symptomer samt hvor lenge neglene har hatt farge og tekstur forskjeller.

Tegn og symptomer på Juvenile Psoriasis artritt

Tegn og symptomer på Juvenile Psoriasis artritt


Psoriasis artritt er en tilstand der psoriasis - en kronisk inflammatorisk hudsykdom - forekommer sammen med leddbetennelse. Det er ansvarlig for 8-20 prosent av tilfellene av leddgikt hos barn, ifølge WebMD er eMedicine Health nettsted. I mange barn, vil bare ett ledd bli påvirket, men andre tilfeller vil medføre smerte i flere ledd. Juvenile psoriasisartritt kan forårsake bein vekst problemer senere i livet. Det er viktig å lære symptomene på denne sykdommen slik behandling kan starte tidlig.

Hudirritasjon

Psoriasis symptomer oppstår vanligvis før leddgikt symptomer. De omfatter skjellende, rød, irritert hud i hodebunnen, rundt navlen, eller i hudfolder. Disse flekkene også dannes på knær og albuer. Huden påvirkes av psoriasis kan klø eller føler som om det brenner. I noen tilfeller kan flekker av tørr hud sprekke og utvikle pustler. Barn med psoriasis symptomer har vanligvis tynnere, mindre skjellende hud enn voksne, og er mer sannsynlig å ha flareups i ansiktet eller bleie regionen.

Nail Endringer

Juvenile psoriasisartritt ofte oppstår i fingre og tær, angripe ikke bare leddet, men den nærmeste spiker. Fingeren og tåneglene kan bli deformert, pitted, eller løsne. De kan også vise gule flekker eller horisontale gule linjer. Jo større antall groper, jo større er sjansene for at barnet lider av psoriasis. Barn kan ikke være i stand til å se etter dette symptomet på egenhånd. Undersøke barnets fingre og tånegler hvis du mistenker juvenil psoriasisartritt.

Øyesymptomer

Et betydelig antall mennesker som lider av psoriasisartritt også ha øye symptomer, inkludert betennelse i iris og konjunktiva - membranen på den indre delen av øyelokket og øyeeplet. Disse symptomene kan føre til synsproblemer om lov til å utvikle seg ubehandlet. De kan forveksles pinkeye hos små barn. Barn mistenkt for juvenil psoriasisartritt burde se en øyelege årlig.

Leddene

Juvenile psoriasisartritt forårsaker leddsmerter og hevelse. Fingre og tær er vanligvis påvirkes først, og kan vises pølselignende, på grunn av tilbakeholdt fluid. Smerten er vanligvis mildere enn den for reumatoid artritt, psoriatisk artritt og er mindre tilbøyelige til å deformere leddene. På lang sikt kan det føre til alvorlige skader, skjønt. Juvenile psoriasisartritt kan også påvirke sener i hælen og fotsålen, og hofteleddet.

Psoriasis artritt & Knee Pain

Psoriasis artritt & Knee Pain


Psoriatisk artritt er en type av leddbetennelse forårsaket av psoriasis. Dersom psoriasisartritt påvirker kneet, kan det føre til smerter i kneet.

Psoriasis

Psoriasis er en kronisk hud og neglesykdommer som involverer røde, skjellende utslett og tykke, pitted negler.

Psoriasis artritt

Psoriasisartritt kan oppstå i alt fra 2 til 42 prosent av personer med psoriasis, ifølge University of Maryland Medical Center. Personer med AIDS eller med alvorlig psoriasis har høyere risiko for å utvikle psoriasis artritt.

Forekomst

Selv om psoriasisartritt er mest vanlig i fingre og tær, det kan skje i andre ledd, herunder kneet. Som oftest vil psoriasisartritt påvirker kun det ene kneet.

Behandling

Ifølge Oregon Health and Science University, behandling for psoriasis artritt innebærer vanligvis behandling både hudens tilstand og leddbetennelse. Mulige behandlinger inkluderer anti-inflammatoriske medisiner, kortikosteroider, lysbehandling, varme og kulde, trening, fysioterapi og dermatologi forvaltning av hudutslett.

Betraktninger

Ifølge University of Maryland Medical Center, personer med psoriasisartritt har ofte milde hudsymptomer, men symptomene er mer sannsynlig å påvirke hele kroppen.

Om tånegler

Finger- og tåneglene er primas svar på klør. Den harde, flate strukturen av negler bedre grep og følsomhet ved å støtte tips av fingre og tær. Tåneglene er utrolig tøff, så de gir en viss beskyttelse til endene av tærne.

Funksjoner

Tåneglene er porøse strukturer laget av proteinet keratin. Keratin celler produseres i matrisen, som er plassert under huden på bunnen av negleplaten kalt den proksimale fold. Matriksen er ansvarlig for å bestemme formen og tykkelsen av negleplaten. Huden under neglen plate kalles neglesengen. Skjellaget, eller eponychium, som har utspring i den proksimale fold, beskytter matrisen fra smitte ved å forsegle den bort fra det ytre miljø. Den halvmåne formet lunula som fronter den proksimale fold representerer den delen av neglen rot som strekker seg inn i neglesengen. Tåneglene vokser ca 2 til 3 mm per måned. Det tar i gjennomsnitt 12 til 18 måneder å vokse en tånegl.

Forebygging / løsning

Hold tåneglene rent, tørt og godt trimmet. Du bør klippe dem rett over for å unngå en inngrodd negl. Hvis tåneglene er spesielt tykk, prøv å dyppe dem i varmt saltet vann i 5 eller 10 minutter, og deretter bruke en fuktighetskrem som urea eller melkesyre krem ​​for å myke dem opp før trimming. Bruk alltid sko med tilstrekkelig plass for tærne og tånegler. Sørg for at verktøyene som brukes til trim og ta vare på tåneglene er hygienisk. Mange salonger bruker nå produkter som gel eller krem ​​cuticle vers fremfor cuticle saks.

Betraktninger

Inngrodde tånegler, et vanlig problem, kan oppstå hvis tåneglene ikke er skikkelig kuttet (dvs. rett over) eller skoene er for trange. Tånegl kurvene ned under huden på de sideveise bretter. Hvis du får en inngrodd negl, må du se en spesialist. IKKE prøv å "grave det ut" selv. Du kan ende opp med en alvorlig infeksjon.

Betraktninger

De fleste infeksjoner som rammer tåneglene er sopp, den vanligste av disse er dermatofytter og gjær. Noen ganger kan du bli kvitt denne type infeksjon med en aktuell soppdrepende middel; de vanligvis krever noen form for muntlig reseptbelagte medisiner. Til tross for det faktum at det er en arvelig tilbøyelighet mot soppinfeksjoner, disse sjelden forekommer i barn.

Bakterier kan også være kilden til en tånegl infeksjon, som manifesterer seg som rødhet, hevelse og smerte rundt hudfolder. Disse infeksjonene vanligvis følger noen form for skade eller traume til spiker, men kan også være på grunn av overeksponering for vann eller kjemikalier.

Advarsel

Tåneglene kan også være bud om en rekke sykdommer, blant annet lunge eller nyresykdom, psoriasis eller andre bindevevssykdommer, dårlig ernæring eller en legemiddelreaksjon. Hvis fargen eller formen på tånegl endringer, eller hvis du ser hvite eller sorte linjer, bulker eller rygger i tåneglene, bør du oppsøke lege.

Kjennetegn på Psoriasis

Psoriasis er definert som et immunsystem lidelse som påvirker huden og av og til øynene, negler og ledd. Behandlingen for psoriasis er mest fokusert på å lindre betennelser, kløe og rødhet i huden. På første nivå, kan psoriasis bli behandlet ved å bruke kremer og lignende hudpleieprodukter. Oral medisin er den beste løsningen for mer alvorlige tilfeller.

Årsaker

Psoriasis er blitt en vanlig forekommende hudsykdom nå. Det er forårsaket på grunn av eksterne agenter som vaskemidler, såper, husholdning kjemikalier, parfyme, etc. Uansett hva årsaken kan være, blir det en helt vanskelig og komplisert problem hvis man får psoriasis. Å vite hvilke ting man er allergisk mot vil eliminere mye gjette arbeid. Ordet psoriasis kommer fra det greske ordet "psora" som betyr "å klø." Uopphørlig kløe er den primære karakteristikk av psoriasis.

Fakta

Det finnes forskjellige typer av psoriasis og hver er karakterisert ved sin egen symptomer og dermal problemer forårsaket av den. De fleste av de problemer som er like, men alvorlighetsgraden og mønsteret av hudinfeksjoner er det som skiller dem fra hverandre. Ingen fullstendig kur for psoriasis har blitt oppdaget ennå.

Plakkpsoriasis

Plakk psoriasis er den mest dominerende formen for psoriasis som er funnet i mennesker. Lesjonene forårsaket på grunn av kløe blir klart avgrenset, og ofte en klar ring er dannet rundt lesjonen. Den verste del av psoriasis er at den kan påvirke en hvilken som helst del av kroppen. Skrape den kontinuerlig fører til fremkomsten av små dråper av blod. Tykkelsen av plakk varierer også bemerkelsesverdig. Det er rødere ved kantene og lettere mot midten.

Guttate Psoriasis

Med guttate psoriasis, er helt forskjellig mønster av lesjonene. I motsetning til andre typer psoriasis, lesjonene er spredt og i små røde flekker som ser ut som dråper av væske sprutet på noen overflaten. Denne formen for psoriasis er oftest funnet blant barn og unge voksne. Hvis det er venstre ubehandlet, kan det føre til plakkpsoriasis så legehjelp er sterkt anbefalt. Foruten hud relaterte lidelser, andre infeksjoner relatert til halsen er også sannsynlig å bli leid hvis denne tilstanden forblir ukontrollert.

Mer alvorlige former

Det er to andre former for psoriasis som er alvorlige, og på samme tid vanskelig å behandle. De er pustuløs psoriasis og erytrodermisk psoriasis. I den første typen, utvikler personen pustler på kroppen hans i stedet for lesjoner. Håndflatene, såler, fingre og negler er de delene som er mer sannsynlig å bli smittet av pustuløs psoriasis. Erytrodermisk psoriasis er like problematisk. Det påvirker det meste av kroppen og lesjoner blir rød farge.

Hva er Pustular Psoriasis?

Psoriasis er en rød, flassende hud tilstand som rammer så mye som tre prosent av befolkningen. Pustular psoriasis er en sjelden form for psoriasis involverer pus-fylt lesjoner. Det kan være alvorlig nok til å kreve sykehusinnleggelse. Lær mer om detaljene i denne tilstanden.

Årsaker

Genetikk og autoimmunitet, hvor immunsystemet slås på seg selv, både spille en rolle ved psoriasis, men ingen klar årsak er kjent. Det er imidlertid mange triggere for psoriasis hos disponerte individer, og noen spesifikke for pustuløs psoriasis, for eksempel infeksjon, skade på hud, solbrenthet og visse medisiner.

Typer

Pustular psoriasis kan enten være lokalisert, på den ene område av kroppen, eller generalisert, over hele kroppen. Lokalisert pustuløs psoriasis oppstår vanligvis på hånden eller fotsålene.

Det er tre spesifikke typer av pustuløs psoriasis: Von Zumbusch, palmoplantar pustulose og Acropustulosis.

Von Zumbusch

Von Zumbusch er en generalisert form for pustuløs psoriasis. Det starter veldig plutselig med rød og øm hud etterfulgt av små pus fylte blemmer. Blemmer tørr og skallet og kan bli etterfulgt av nye blemmer. Feber og frysninger kan raskt utvikle seg til dehydrering, rask puls, utmattelse og muskelsvakhet. De som lider av Von Zumbusch psoriasis bør søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Palmoplantar pustulose

Palmoplantar pustulose (PPP) er en form for pustuløs psoriasis som forårsaker pustler på størrelse med blyant viskelær på hender og føtter. Pustler er vanligvis i en studded mønster. De blir brune og sprø før de skrelle. Denne typen pustuløs psoriasis forekommer ofte i sykluser etterfulgt av perioder med få eller ingen skader. Røyking kan føre til denne typen psoriasis til å blusse opp.

Acropustulosis

Acropustulosis er svært sjelden form for pustuløs psoriasis som noen ganger oppstår etter en skade eller infeksjon. Det forårsaker smertefulle blemmer på endene av de fingre eller tær. I de mest alvorlige tilfeller kan det deformeres negler eller tånegler og kan faktisk føre til skjelettendringer.

Behandling

Når infeksjon er til stede, er rask antibiotikabehandling avgjørende.

Aktuelle behandlinger kan bidra under et utbrudd. Systemiske medisiner kan bidra til å forhindre eller redusere alvorlighetsgraden av utbrudd. Lysterapi kan også forbedre psoriasis forhold. Legen din kan diskutere hvilken behandling alternativer er best for din individuelle situasjon.

Vær oppmerksom på at plutselig stoppe noen medisiner kan utløse et utbrudd av psoriasis.