Digidexo.com

matintoleranse symptomer

Matintoleranse Symptomer og vektøkning

Matintoleranse Symptomer og vektøkning


Matintoleranse er et fordøyelsessystem reaksjon på mat som irriterer systemet eller at systemet kan ikke behandle. Laktose intoleranse er den mest vanlige, men nesten en hvilken som helst mat kan gi symptomer hos et gitt individ. Matintoleranse er vanlig, og de fleste har hatt en negativ reaksjon på mat på en gang. Det blir et problem når den samme maten forårsaker alltid symptomer for deg. Matintoleranse må ikke forveksles med matallergi, som er en reaksjon fra immunforsvaret, eller matforgiftning forårsaket av bortskjemt eller skjemt mat.

Symptomer

Symptomer på matintoleranse variere med den enkelte, og kanskje med episoden. Symptomer inkluderer: kvalme, magesmerter, gass, kramper, oppblåsthet, oppkast, halsbrann, diaré, hodepine og irritabilitet. Dette er de vanligste symptomene, men noen mennesker kan ha andre, lignende symptomer. Av de vanlige symptomene, til den eneste som ville virke resultere i vektøkning ville være oppblåsthet. Andre symptomer ved å forstyrre fordøyelsen, kan føre til midlertidig vekttap. Se en lege dersom symptomene er alvorlige eller hyppig.

Vektøkning Teorier

Selv om det ikke er noen bevis på at matintoleranse kan føre til vektøkning, er det noen teorier om emnet. En teori er at matintoleranse bremser stoffskiftet, og dermed fører til vektøkning. En annen er at folk krever matvarer som er de intolerante, og tilbaketrekking fører til overspising. En tredje er at håndteringen behandle mat mens intolerante avløp energi, slik at den enkelte blir stillesittende, som fører til vektøkning. Teorier som fokuserer på immunrespons er usannsynlig å være gyldig, som matintoleranse ikke kommer fra immunsystemet.

Er det allergi?

Mat allergi er et immunsystem reaksjon på mat som du er allergisk. Vanlige allergener er peanøtter, tre nøtter, fisk, skalldyr, melk, egg, soya og hvete. I USA er 4 til 5 prosent av befolkningen antas å ha matallergier. Symptomer kan være mild til så alvorlige at de krever akutt behandling. De omfatter: utslett eller elveblest, kvalme, magesmerter, diaré, kløe i huden, kortpustethet, brystsmerter, hevelse i luftveiene og anafylaksi. Reaksjonene kan bli øyeblikkelig og kan være forårsaket av en liten mengde av mat. Du må unngå disse matvarene. En matallergi vil ikke føre til vektøkning.

Identifisere årsaken til matintoleranse

Tester som brukes for allergier, for eksempel blodprøver, prikk eller muskeltesting, fungerer ikke for å identifisere årsakene til matintoleranse. Den beste testen for matintoleranse er en eliminasjonsdiett. Hold en matdagbok i noen uker, og bemerker når du har symptomer på matintoleranse og hva du spiste i løpet av dagen eller to før. Få veiledning fra en ernæringsfysiolog hvis det er nødvendig. Eliminere mistenkte matvarer fra kostholdet ditt, så gjeninnføre dem gradvis, en annenhver uke. Du bør være i stand til å fortelle hvilke matvarer gjøre deg syk. Slutte å spise disse, og du trenger ikke å bekymre deg om deres effekt på vekten din.

Mat som gjør at ammet baby Kresen

Generelt kan ammende spise et normalt kosthold uten noen konkrete elimineringer. Imidlertid er det mulig at noen babyer kan være mer følsomme for visse elementer i morens diett. Dessuten kan noen babyer har allergiske reaksjoner som følge av visse mat komponenter overføres gjennom morsmelken.

Mat sensitiviteter

Noen babyer kan ha overfølsomhet for visse matvarer. Symptomer på en mat følsomhet inkluderer fussiness etter feedings, utrøstelig gråt og problemer med å sove komfortabelt. Matintoleranse symptomer kan oppstå alt fra 4 til 24 timer etter at barnet har vært utsatt for mat gjennom morsmelk.

Matallergener

Mødre som har en familiehistorie med matallergier kan være lurt å unngå å spise mat som har forårsaket andre familiemedlemmer å ha allergiske reaksjoner. Kumelk og peanøtter er to av de vanligste matallergener. Andre mulige allergener inkluderer hvete, egg, mais, soya og fisk. En allergisk reaksjon kan føre til at babyen får utslett, elveblest, pustevansker, ørebetennelser eller magesyke.

Gassy Foods

Visse matvarer produsere gass som kan forårsake morsmelk ubehag. Ammende mødre som har ekstremt masete babyer kan være lurt å eliminere disse matvarer fra kostholdet. Disse matvarer inneholder neper, paprika, agurk, rosenkål, blomkål, løk, kål, brokkoli og hvitløk.

Citris Frukt

Sitrus matvarer kan også irritere en ammet babyen. Ammende mødre kan være lurt å unngå mandariner, lime, appelsiner, sitroner og grapefrukt.

Sjokolade

Den kjemiske teobromin er til stede i sjokolade. Dette stoffet kan føre til diaré og fussiness i morsmelk.

Migrene Hodepine Symptomer

The National Headache Foundation anslår at nesten 30 millioner amerikanere lider av migrene hvert år. En migrene er en alvorlig hodepine ofte ledsaget av spesifikke symptomer som varierer i grad og frekvens. De triggere for migrene hodepine kan være for mye visuell stimulering, høye lyder, matintoleranse, manglende måltider, hormonelle endringer, stress og andre ukjente årsaker. Migrene rammer kvinner oftere enn menn, og migrene har en tendens til å kjøre i familier.

Visuelle Auras

Auras er visjon endringer som kan følge en migrene, og for noen individer, auraer tyder på at migrene starter. Tunnelsyn, blinde flekker, tåkesyn, bølgete linjer og blinkende flekker er alle indikatorer på en migrene aura. Disse visjon endringer kan starte opp til en time før migrene smerte treff.

Vedvarende hodepine

Personer plaget med migrene opplever intens hodepine som alvorlig begrenser sine daglige aktiviteter. Smerten kan vare bare noen få timer eller fortsette i flere dager. For folk som jevnlig opplever migrene, smertene begynner ofte i det samme området av hodet og stråler utover som migrene utvikler seg. Migrene hodepine har ofte en karakteristisk pounding eller bankende som følger med hodepine.

Kvalme

Føler kvalm er et vanlig migrene hodepine symptom. Graden av kvalme kan direkte korrelerer med mengden av smerte noen opplever. Enkelte personer kan også oppleve brekninger under en migrene. Oppkast kan midlertidig lindre smerte eller press for noen mennesker, men smertene som regel tilbake.

Lys og lydfølsomhet

Ikke bare forekommer lysfølsomhet for mange mennesker opplever migrene, kan det være en trigger for migrene. Under en migrene, noen individer finner at selv vanlige lyder forårsake uutholdelig smerte. Migrenepasienter ofte søker en rolig, mørkt rom til å takle følsomhet og smerte.

Trykk i øyet

Smerter og press bak øynene kan ledsage en migrene hodepine. For mange mennesker, området rett bak øynene er hvor smerten starter. En følelse av press eller pounding i og rundt øynene kan tyde på en migrene begynner, eller følelsen kan vare hele migrene.

Fatigue

Migrenepasienter er ofte sliten og kan føle svakere under et angrep. Enduring den intense smerten som følger med en migrene kan være utmattende, men noen individer opplever tretthet og svakhet i de tidlige stadier av migrene eller rett før et angrep. Enkeltpersoner kan også legge merke prikking eller nummenhet i ekstremiteter.

Symptomer på magesmerter

Abdominal smerte kan omfatte ubehag hvor som helst fra den øvre del av brystet til bekken-området, og kan være forårsaket av en rekke sykdommer, infeksjoner og sykdommer. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic, American Medical Association og National Library of Medicine om symptomer på magesmerter.

Appetitt endringer

Endringer i appetitt er et symptom som ofte følger med magesmerter, ifølge American Medical Association. Abdominal smerte forårsaket av sykdommer som matforgiftning eller gastroentritt kan føre til kvalme og brekninger, som kan være alvorlige, så vel som tap av appetitt eller en metthetsfølelse og fordøyelsesbesvær.

Blødning

Blødning er et symptom på abdominal smerte som kan være et resultat av en alvorlig medisinsk tilstand, ifølge Mayo Clinic. Vaginal blødning kan tyde på en spontanabort eller for tidlig fødsel i en gravid kvinne, mens blod i oppkast eller avføring kan være forårsaket av en infeksjon, betennelse eller ruptur av et internt organ, som krever øyeblikkelig behandling.

Tarm Endringer

Endringer i tarmfunksjonen er et vanlig symptom på magesmerter, ifølge National Library of Medicine. Symptomer som forstoppelse og diaré kan skje før eller på samme tid over buksmerter. En manglende evne til å ha avføring eller mørke, tjæreaktig avføring kan være et tegn på en medisinsk krise.

Kramper

Ifølge Mayo Clinic, kan magesmerter oppstå i varierende grad av intensitet, inkludert sterke smerter ofte referert til som kramper. Kvinner kan oppleve kramper på grunn av premenstruelt syndrom, svangerskap utenfor livmoren eller bekkeninfeksjon, samt fra matbårne sykdommer eller stress.

Gass

Gass kan være ledsaget av oppblåsthet og hevelse, ifølge National Library of Medicine, og babyer med kolikk kan ha gass og en hoven mage. Barn og voksne kan passere gass ofte, noe som er et symptom på magesmerte som kan være relatert til matintoleranse eller spise mat som inneholder mye fiber.

Stivhet

Stivhet av mage muskler er et annet symptom på magesmerter, ifølge National Library of Medicine. Muskel spenninger og stress kan være en årsak til sårhet og stivhet der, så kan luftveisinfeksjoner som lungebetennelse eller hjerteproblemer, inkludert hjerteinfarkt.

Hvordan vite om du har en matintoleranse

Hvordan vet du om dine symptomer skyldes en matintoleranse? Denne artikkelen vil klare opp noen av de misforståelsene som omgir matintoleranse, og hjelpe deg å forstå symptomene som omgir dem.

Hvordan vite om du har en matintoleranse

Er du overvektig?

Matintoleranse ofte føre til vektøkning. Hvis du har en spesiell mat som du begjærer, spiser veldig ofte, og føler deg sulten snart etter å ha spist den maten, kan du ha en matintoleranse for det bestemte mat. Vann vektøkning på så mye som 3 pounds i en dag kan forekomme. Den gode nyheten er at når du eliminere matvarer som du er intolerant til, vil du høyst sannsynlig oppleve vekttap på et rekord rate!

magesyke

Hvis du har diaré snart etter å ha drukket melk eller spise noe mat, kan du være intolerant til at maten. Andre magerelaterte symptomer inkluderer overdreven gass, oppblåsthet og magesmerter. Hvis du legger merke til magesyke etter å ha spist visse matvarer, vurdere matintoleranse som den skyldige.

Andre symptomer

Det er andre, mindre åpenbare symptomer på matintoleranse. For eksempel, hodepine, stivhet i ledd, leddgikt, hjernetåke, mangel på konsentrasjon, sinne, aggressiv holdning, og elveblest kan være forårsaket av en matintoleranse.

En matintoleranse kan noen ganger være vanskelig å identifisere. Mens de fleste symptomene viser seg snart etter å ha spist den plagsomme mat, kan symptomene bli forsinket med så mye som 48 timer. For å identifisere hvilke matvarer er plager deg, kan du trenger å holde en matdagbok. Skriv ned alt du spiser og eventuelle symptomer du opplever. Prøv en eliminering prosessen ved å kutte ut forskjellige matvarer for en stund, inntil du identifisere mat som du ikke tåler. Noen til å begynne med er melk, hvete, gluten, mais, soya, poteter, ris, nøtter og tomater.

Matintoleranse eliminering dietter

En mat-sensitivitet eller intoleranse, er en overdrevet fysiologisk respons til et stoff som finnes i visse matvarer du spiser. Mange ganger den skyldige stoffet er et glykoprotein, men du kan også være følsomme for visse tilsetningsstoffer i mat. En mat følsomhet er litt forskjellig fra en matallergi. Med en allergi er det en faktisk immunologisk reaksjon når utålelig stoffet blir svelget. Antistoffer og histaminer blir sluppet inn i systemet for å angripe godartet "inntrenger", noe som resulterer i en allergisk reaksjon. Med mat sensitiviteter responsen er enten metabolske eller idiosynkratisk.

Felles mat sensitiviteter

Cøliaki, som er en intoleranse overfor gluten (et naturlig forekommende protein som finnes i hvete, bygg, rug og havre), effekter en i hver 113 amerikanere. Ninety-fem prosent av cøliaki lider enten gå udiagnostisert eller er feildiagnostisert med andre lidelser.

Laktoseintoleranse, som ikke må forveksles med en melkeallergi, rammer opp til tre fjerdedeler av verdens befolkning. Den er karakterisert ved manglende evne til å fordøye den sukkerholdige stoff som finnes i meieriprodukter kjent som laktose.

Gjær følsomhet, også kjent som candida, rammer opp til 35 prosent av verdens befolkning. Det er angitt med en historie med gjær infeksjoner. Ethvert stoff som svekker immunsystemet kan sette av en gjær infeksjon. I motsetning til andre matintoleranse, gjær sensitiviteter er generelt midlertidig.

Symptomer

Mat sensitiviteter symptomer er vidt og kan omfatte en eller en kombinasjon av: oppblåsthet, kløe, flatulens, hodepine, kvalme, forstoppelse, diaré, tretthet, slapphet, muskel eller leddsmerter, irritabilitet, hudproblemer som utslett, elveblest eller eksem, munnsår, uforklarlig vektøkning eller tap, ufruktbarhet problemer og malabsorpsjon problemer som kan føre til underernæring lidelser som anemi.

Diagnose

De fleste matintoleranse og allergier er identifisert ved hjelp av en metode som kalles en eliminasjonsdiett. Det er en prosess som innebærer å eliminere visse matvarer fra kosten din og overvåke deg selv for å se om symptomene avta. Da er du systematisk gjeninnføre disse matvarene i kostholdet ditt, observere kroppens reaksjon for å finne ut hvilke matvarer du kan være sensitiv eller allergisk mot.

Eliminering

Før du begynner på en eliminasjonsdiett, bør du rådføre deg med legen din først.

For å starte prosessen, lage en skriftlig notat av symptomene du opplever før du begynner å eliminere matvarer fra kostholdet ditt. Så i løpet av de neste syv til 30 dager (eller til symptomene går) avstå fra å spise all mat som inneholder hvete, bygg, rug, havre, melk, egg, nøtter, soya, mais eller mat konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer. Dette vil bety å avstå fra å ta ut eller rask mat, så vel som de fleste bearbeidet mat. Du er nødt til å lese ernæringsmessige etiketter svært nøye for å sikre at de ikke inneholder noen av disse forbudte ingredienser. Hold en matdagbok hva du spiser. Dette kan inkludere friske grønnsaker, annet enn sitrus, ris (og ris produkter som rismelk) frukt, kjøtt (med unntak av pølser og lunsj kjøtt), og så videre. Når symptomene har avtatt, begynner du gjeninnføring fasen av dietten som innebærer å bringe de eliminerte matvarene i kostholdet ditt for å teste kroppens reaksjon på dem. Du trenger ikke gjøre dette på en gang, men, men én per dag av gangen. # 2 eliminert matvarer bør gjeninnføres i dietten din på samme tid. For eksempel, på dag 1 av gjeninnføring kan du ta med hvete i dietten din. I dagboken registrere eventuelle symptomer du kan oppleve. På dag 2 du igjen eliminere hvete fra kostholdet ditt og gjeninnføre meieri.

Hvordan kurerer matintoleranse

Hvordan kurerer matintoleranse


Matintoleranse eller mat følsomhet er ofte forveksles med matallergier, men det finnes definitive forskjeller. Matallergier vanligvis føre til mer alvorlige reaksjoner, som for eksempel luftveiene innsnevring eller hjertestans. Både intoleranse og allergi, men kan føre til tungpustethet, elveblest og utslett. Matintoleranse vanligvis er forbundet med symptomer som hodepine, tretthet, gastrointestinale problemer, eksem og nysing eller rennende nese. Den gode nyheten er at med litt tålmodighet, kan mange mennesker kurere sin matintoleranse ved å gi sine systemer en pause fra stoffet.

Hvordan kurerer matintoleranse

Herding matvareintoleranse

Fjern eventuelle matvarer i kostholdet ditt som forårsaker du problemer. Gjør dette i minst åtte uker. Være svært årvåken. Dette betyr at hvis du har en matintoleranse mot egg, kan du ikke spise selv en liten bit av en pannekake som ble gjort med egg.

Les etiketter når du handler slik at du ikke ved et uhell kjøpe og spise noe av problemet mat. Gluten, for eksempel, synes å være skjult i de fleste bearbeidet mat. Laktose, fremstilt av melk, er et annet vanlig element i prosessert mat. Hvis du ikke tåler nøtter, vil du trenger for å unngå noe mat der etiketten sier den er behandlet på det samme utstyret som nøtter er.

Gjør noen undersøke på nettet for å finne ut hvor maten skyldige gjemmer seg, selv om det ikke er på etiketten. Gluten, for eksempel, ikke kan virke som en ingrediens i korn, men hvis korn inneholder malt, som er avledet fra bygg, som inneholder gluten.

Gjeninnføre mat sakte etter åtte uker. Spis et lite beløp når dagen. Hvis du ikke har noen problemer, spise en liten mengde igjen en uke senere. Du kan gradvis legge mer over tid hvis du ikke lenger har problemer.

Eliminer mat igjen hvis det fører til en oppblussing av eventuelle tidligere symptomer. Denne gangen, unngå det helt i seks måneder.

Gjeninnføre mat igjen gradvis etter seks måneder, og måle hvor godt du tåler det nå. Hvis du fortsatt har problemer, fjerne det igjen i ytterligere seks måneder. Du kan fortsette å gjenta denne prosessen så lenge du vil.

Hint

  • Matvarer som vanligvis forbindes med intoleranse omfatter melk, hvete, gluten, egg, nøtter, gjær, mais og soya.

Symptomer på Intestinal Candida

Tarm candida er en tilstand som oppstår når det er en overvekst av gjær i tarmen. Ifølge Candida Society, er det mange leger ikke anerkjenne intestinal candida som en faktisk medisinsk lidelse. Gjær bor vanligvis i kroppen uten å forårsake negative effekter; Imidlertid, noen ganger candida kan endre seg til en soppform og formerer seg raskt i kroppen som forårsaker en rekke symptomer.

Mageproblemer

Personer med tarm candida kan ha problemer med oppblåsthet, overdreven gass, diaré og forstoppelse. Dessuten kan de utvikle nye matallergier og matintoleranser.

Nevrologiske problemer

Intestinal candida kan føre til glemsomhet, konsentrasjonsvansker og reoccurring migrene.

Pain

Intestinal candida kan føre til at ledd og muskler til å verke.

Infeksjoner

Personer med intestinal candida kan ha ørebetennelser, og soppinfeksjon i huden og spiker infeksjoner.

Andre symptomer

Dem som berøres av intestinal candida ofte har trost, blærekatarr, allergi, bihulebetennelse og alvorlig utmattelse.

Symptomer på Worms i Humans

Symptomer på Worms i Humans


Innvollsparasitter, inkludert tape ormer, runde ormer og pin ormer, er mye mer vanlig enn folk flest ønsker å erkjenne. Mens ideen om gnagerne i et kolon kan gi hvem som helst frysninger, er det viktig å vite hvordan å gjenkjenne symptomer på ormer i mennesker og søker rask behandling.

Vekttap

De fleste amerikanere kan stå å miste litt vekt, så noen folk ignorerer utilsiktet vekttap i stedet for omgående ta opp årsaken. Uforklarlig vekttap er ofte det første tegn på at en person er å dele sin mat med en koloni av ormer.

Kløe

Kløe av anus eller vagina kan være et tegn på at tarmparasitter er sprell om og forårsaker lokal hudirritasjon. Eksem-lignende utslett andre steder på kroppen kan vises.

Magesmerter

Gassy magesmerter kan være et tegn på parasittangrep, selv om det er mange andre årsaker, inkludert irritabel tarm syndrom, magesår og matintoleranse. Smerter fra ormer kan dukke opp hvor som helst i magen.

Diaré eller forstoppelse

Innvollsparasitter vil sannsynligvis føre til forbigående episoder av forstoppelse eller alvorlig diaré, og avføring kan være foul smelling. Disse symptomene kan ligne på en annen tilstand og bli feildiagnostisert.

Ormer eller egg i avføring

Det bør gå uten å si, men mange mennesker fortsatt ikke klarer å gjenkjenne symptomer på tarmparasitter selv når de passerer ormer eller ormen egg i deres avføring.

Matintoleranse Cleanse

En matintoleranse er når du ikke klarer å fullt fordøye og absorbere mat eller ingrediens. For eksempel de som er laktoseintolerante har problemer med å fordøye melkeprotein, laktose. For å gjøre en matintoleranse rens, gjennomgå en mat eliminering diett. Rekord i en notatbok maten du ikke spiser og hva dine fysiske symptomene er. Unngå mat du ikke kan fordøye.

Food Allergy eller intoleranse?

Ifølge Dr. James T. Li fra Mayo Clinic, kan en matintoleranse betyr at du kan spise en liten mengde mat uten alvorlige symptomer. En matvareallergi er når du får i deg mat som kroppen din mener det er en fare og skaper antistoffer for å bekjempe den og frigjøre histamin i systemet, noe som resulterer i hovne lepper, elveblest, pustevansker eller oppkast.

Identifisere matintoleranse

Dr. Li sier flere faktorer kan opprette en matintoleranse. For eksempel, hvis kroppen produserer utilstrekkelige mengder av enzymet laktase, kan det gjøre deg laktose-intolerant.

Andre faktorer inkluderer å være følsomme overfor tilsetningsstoffer slik som MSG, eller å ha irritabel tarmsyndrom (IBS). IBS symptomer er diaré, magekramper eller uregelmessighet. Noen mennesker har en intoleranse for gluten som finnes i hvete og har cøliaki intoleranse. Symptomer er diaré, magesmerter og forstoppelse. Matforgiftning at resultatene fra inntak bakterier er også ansett som et tilfelle av matintoleranse, ifølge Dr. Li.

Rens

Å detox eller rense, eliminere alle matvarer som du tror du er intolerant. Igjen, vil disse matvarene forårsake diaré, oppblåsthet, kramper eller forstoppelse. Liste i en notisbok matvarer som du unngår for 7 til 10 dager. Registrere eventuelle endringer i hvordan du føler deg. Etter 10 dager langsomt forbruker bare en svært liten mengde av ett mulig trigger mat. Legg merke til med en gang hvilke matvarer skape symptomer og reduserer forbruket av det eller unngå det helt.

Matintoleranse Detection dietter

Kroniske helseproblemer som ikke er knyttet til en annen sykdom kan være et resultat av matintoleranse. Matintoleranse er annerledes enn matallergier. Allergi bære en reaksjon fra kroppens immunsystem som kan variere fra mild til livstruende. Mat intoleranse refererer til den manglende evne av kroppen til riktig eller fullt fordøye visse matvarer.

Eliminasjonsdiett

Det er fire hovedtyper av matintoleranse: gluten, meieri, fruktose og gjær følsomhet. Begynn en eliminasjonsdiett ved å holde en matdagbok for en eller to uker, og ta opp alt som blir spist. Oppmerksom på eventuelle symptomer og når de oppstår. Et mønster kan dukke opp for å indikere hvilken type mat intoleranse er tilstede. Hvis ingen mønsteret blir tydelig, eliminere meieriprodukter først. Laktose intoleranse er den vanligste typen av mat følsomhet. Gjeninnføre meieri etter to uker og spore eventuelle symptomer som oppstår på nytt.

Hvis symptomene ikke bedres etter å eliminere melkeprodukter, velger en av de andre typer mat for å eliminere fra kostholdet. Glutenintoleranse er kanskje det vanskeligste å eliminere så proteinet finnes i ethvert produkt laget av hvete, rug, bygg eller havre korn. Dette inkluderer bakevarer, pasta, brød, frokostblandinger, kaker og paier. Gjeninnføre eliminert kategori etter to uker og spore noen symptomer som dukker opp igjen. En mer aggressiv eliminering kosthold innebærer faste i tre dager på vann og en enkel diett av ris og kalkun. Gjeninnføre matvarer en om gangen og merk eventuelle reaksjoner.

Overfølsomhet for tilsetningsstoffer og konserveringsmidler som konditorfarge kan skape symptomer når en bestemt mat kategorien er ikke problemet. Eliminere all bearbeidet mat og noen produkter med konditorfarge, spesielt røde og gule fargestoffer.

Matvaner

Mat intoleranse kan også være et resultat av dårlig spisevaner. Å spise for fort eller mens du er på rømmen kan redusere muligheten for kroppen å produsere riktige enzymer for å fordøye maten. Tygg maten grundig og spise sakte. Inkluder organiske eller minimalt bearbeidet mat for å redusere eksponering for plantevernmidler og kjemikalier. Utvid rekke elementer spist for å redusere muligheten for å bli sensitiv gjennom overeksponering. Ta en multivitamin regelmessig for å sikre nok av de riktige næringsstoffene til å støtte riktig fordøyelse er tilgjengelig. Hold oversikt for å spore hvordan endringer i kostholdet påvirker symptomer.

Tips

Gjør kun én endring om gangen for å lettere identifisere årsak og virkning. Konsultere en medisinsk faglig hvis symptomene er alvorlige eller vedvarende å sikre at ingen underliggende medisinsk tilstand skaper symptomene. Ta kontakt med en ernæringsfysiolog for å bidra til å skape en diett som er spesifikk for den enkelte helsebehov. Les etikettene nøye for å bestemme ingrediensene i en hvilken som helst bearbeidet mat.

Tegn og symptomer på en mage Disorder

Mage lidelser omfatter en rekke forhold, blant annet matallergier og matintoleranser, sure oppstøt, gastroenteritt og matforgiftning samt magesår, polypper og kreft. Selv om hvem som helst kan utvikle en mage lidelse, folk som har en familiehistorie med mageproblemer, spise visse typer mat, spiser for mye eller for fort eller lider av emosjonell stress er mer sannsynlig å utvikle noen typer mageonde. Tenk på dette informasjon avledet fra Mayo Clinic og National Institute of Diabetes, Digestive og nyre sykdommer om tegn og symptomer på mageonde.

Raping

Personer med mage lidelser kan ofte oppstøt (burp), og oppstøt kan forlate person med en dårlig smak i munnen. De belches kan ha en stygg lukt og kan være vanskelig å kontrollere. Noen mennesker kan oppleve at enkelte matvarer, inkludert koffeinholdige drikker, alkohol og fet mat gjør raping hyppigere eller alvorlig.

Oppblåsthet

Oppblåsthet av magen og underlivet kan utvikle seg i mennesker med mageonde. Magen kan virke oppblåst og hoven, som om personen var flere måneder gravid. Folk kan ha problemer med seg eller suse sine vanlige bukser eller skjørt som følge av oppblåsthet.

Gass

Magesekken lidelser som laktoseintoleranse kan forårsake mennesker til å utvikle gass (flatulens), som kan være ukontrollerbar. Gassen kan ha en stygg stank og kan noen ganger være ledsaget av tarm eller urininkontinens. Folk kan finne at å unngå mat med høyt fiber, for eksempel belgfrukter og enkelte grønnsaker, kan redusere hyppigheten av bestått gass.

Halsbrann

Mage lidelser som syre reflux kan føre folk til å ha halsbrann eller en følelse av ubehag i øvre del av brystet og halsen. Folk kan oppleve at halsbrann utvikler seg eller blir verre etter å ha spist fet eller krydret mat eller drikker som inneholder koffein eller alkohol. Kan redusere ubehag forårsaket av halsbrann ta antacids eller spise noe tørt som stk saltet kjeks.

Fordøyelsesbesvær

Personer med magelidelser som for eksempel polypper i magen kan føle full raskt selv etter bare å spise litt mat. De kan føle seg som om de har en "murstein i magen." Folk kan oppleve at fet, stekt eller krydret mat øke eller forverre følelser av dårlig fordøyelse.

Kvalme

Mage lidelser som polypper eller kreft, samt matintoleranse og andre forhold kan føre mennesker til å bli kvalm ved synet eller lukten av visse matvarer. Kvalme kan også være ledsaget av tap av matlyst, oppkast eller diaré, spesielt hos personer med matforgiftning ("mageinfluensa").

Pain

Personer med mage lidelser som laktoseintoleranse eller matallergier kan utvikle mage og magesmerter etter å ha spist melkeprodukter eller ingrediensene som utløser sine allergier. Magekramper kan også forekomme hos personer med lidelser som gastroenteritt. Folk kan finne at deres magesmerter blir verre etter å ha spist et stort måltid eller drikker koffeinholdige eller alkoholholdige drikker, som kan irritere magen.

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne

Kolikk Magesmerter Symptomer hos voksne


Selv om kolikk er vanligvis en tilstand som er forbundet med babyer, kan voksne lider lignende symptomer. Det finnes en rekke underliggende tilstander som kan fremkalle smerter kolikk hos voksne, så vel som en rekke måter for å behandle eller håndtere symptomene. Hvis du har kolikk smerter og er bekymret, er det viktig å oppsøke lege for å finne årsaken.

Identifikasjon

Kolikk er identifisert som en smerte i magen, korsryggen eller brystet som ofte oppstår etter å ha spist. Det kan være forbundet med visse matvarer, for eksempel krydret eller melkeprodukter. Dette symptomet kan også være ledsaget av andre sekundære symptomer som tretthet, oppblåsthet, vind, halsbrann og irritabilitet. Smerten kan reise fra forsiden av kroppen din til baksiden, eller kan være inkonsekvent. I noen tilfeller kan det være en skarp, stikkende smerte i stedet for verke som de fleste forbinder med ubehag i magen.

Betydning

Kolikk smerter kan være svært ubehagelig og kan alvorlig påvirke din livskvalitet. De tilhørende symptomer kan også gi ubehag. Det er flere forskjellige årsaker til kolikk smerter, fra irritabel tarm syndrom til nyrestein, så det er viktig å få en nøyaktig diagnose fra en lege. Noen forhold vil kreve umiddelbar behandling, mens andre trenger å bli styrt. Fastsette korrekt årsak vil gjøre deg i stand til å få riktig behandling og hindre den underliggende tilstanden fra å bli verre.

Årsaker

Magesmerter kan være forårsaket av flere forhold. Det kan være på grunn av en matintoleranse, for eksempel en allergi mot melkeprodukter eller soya, i så fall symptomene vil vanligvis dukke opp etter å ha spist mat som inneholder disse stoffene. Kolikk magesmerter kan også være på grunn av nyrestein, som kanskje trenger å bli brutt opp med laser behandlinger. Denne typen ubehag i magen kan også bli funnet i irritabel tarm syndrom lider eller folk som opplever stress.

Forebygging og løsning

Forebygging og løsningen på kolikk abdominal smerte vil avhenge av årsaken. Hvis symptomene er ikke umiddelbart mulig å behandle og må forvaltes, vil legen forskrive riktig medisinering er nødvendig. Hvis årsaken er miljø - forårsaket av en matintoleranse - eliminere at mat fra kostholdet ditt vil bidra til å lette smerten. Alternativt finnes det en rekke naturmidler som fungerer som anti-spasmodics. Disse inkluderer Calamus, ingefær, wild yam og peppermynte, som kan kjøpes i tillegg form fra en helsekostbutikk.

Betraktninger

Irritabel tarm-syndrom er lett forveksles med andre tilstander som det presenterer lignende symptomer til flere andre gut lidelser. Hvis legen mistenker at du har irritabel tarm syndrom, vil en blodprøve bli gjennomført for å utelukke andre tilstander som kan forårsake kolikk smerter, for eksempel anemi, cøliaki, infeksjoner og kolitt. I sjeldne tilfeller kan legen din også ønsker å gjennomføre en endoskopi, der de undersøke tarmen ved hjelp av et lite teleskop. Dette er også for å utelukke andre tilstander som kan være årsaken til symptomene av irritabel tarm syndrom.

Tegn og symptomer på mat sensitiviteter

Tegn og symptomer på mat sensitiviteter


Matintoleranse er forskjellig fra en matallergi. Matallergier tendens til å være umiddelbar og alvorlig, noen ganger med døden til følge, mens en følsomhet, eller intoleranse, vanligvis tar dager eller uker å utvikle og reaksjoner er mindre alvorlige. Kjenne tegn og symptomer på en mat følsomhet hjelper deg å finne ut hva som forårsaker kroppen din nød.

Hva er en Food Sensitivity?

Når kroppen ikke kan behandle en mat, er dette en følsomhet. Avhengig av den spesifikke mat og kroppens reaksjon, kan du ikke vite at du har en følsomhet fordi maten bare passerer gjennom kroppen ufordøyd. Unn følsomhet ved å unngå mat eller legge kosttilskudd til kosthold.

Digestive

I tilfelle at kroppen din er i stand til å fordøye maten delvis og ikke bare passere den rett gjennom, fordøyelsesproblemer forekommer ofte. Fordøyelsesproblemer inkluderer forstoppelse, diaré, oppblåsthet, gassiness, dårlig fordøyelse og halsbrann. Gass er vanlig fordi kroppen ikke er i stand til å fordøye maten, så sitter den bare i magen en stund. Dette fører til gjæring og gass. Diaré oppstår fordi kroppen tar det den kan fra maten og går deretter det som er igjen.

Hudproblemer

Selv om fordøyelsesproblemer er mer vanlig, kan huden din fortelle deg at en matallergi eksisterer. Tegn på hudproblemer knyttet til mat sensitiviteter inkluderer elveblest, eksem, rosacea og andre mindre utslett. For eksempel, i henhold til BAX Symptom Relief Center i Colorado, mat følelser noen ganger føre til betennelse, noe som resulterer i rosacea.

Andre symptomer

Bortsett fra fordøyelses eller hudproblemer, bør en myriade av andre tegn og symptomer bli sett på med matallergier. Luftveisproblemer, som for eksempel lunger, bronkitt og tungpustethet, kan utvikle seg. Generelle plager inkludert hodepine, søvnproblemer og vektendring er en annen bekymring. Alternativt kan du oppleve atferdsendringer som irritabilitet eller konsentrasjonsproblemer.

Advarsel

Selv om mat sensitiviteter generelt utvikles langsomt og symptomene vanligvis ikke forårsaker umiddelbare livstruende resultater, må en food følsomhet som skal behandles og bør diskuteres med lege. Hvis du er følsom for visse matvarer, ikke kroppen din ikke tar opp næringsstoffer og vitaminer, noe som fører til mangler som anemi eller osteoporose hvis venstre ubehandlet.

Hvordan identifisere symptomer på kolikk

De fleste av har hatt erfaring med å håndtere en sliten, masete, grinete barn en gang i blant. Jada, vi holdt opp om natten ved å gråte når babyen er våt, sulten eller bare ønsker litt selskap. Slike episoder er normalt og må forventes. Kolikk, er imidlertid noe helt annet. Kolikk er betegnelsen for gjentatte og overdreven gråt av et spedbarn som ikke kan tilskrives våte bleier, sult eller til og med et behov for trøst. Medisinsk sett er kolikk definert som uopphørlig gråt i flere timer på et tidspunkt som oppstår nattlig eller flere dager i uken i mer enn to uker. Mens den eksakte årsaken til kolikk er ukjent, leger tror at det kan være forårsaket av matintoleranse, umodne fordøyelses eller nervesystemet eller ekstremt sensitive babyer som reagerer på alt som skjer rundt dem. Lære å identifisere symptomer på kolikk kan tilby foreldrene en forsikring om at de vil få gjennom denne tøffe perioden med tålmodighet og forståelse.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på barnets skrik. Er han bare masete eller gjør han synes å være i fysisk nød? Er hans gråt misfornøyde eller skrikende? Noen ganger hjelper det å plukke barnet opp og gå eller svinge eller ta ham eller henne for en biltur. Det kan hjelpe å vite at kolikk hos spedbarn er ganske vanlig i opptil fem måneder gammel og er oftere oppstår med gutter enn jenter, så vel som med det første barnet.

Merk når babyen begynner uopphørlig perioder med gråt. De fleste tilfeller av kolikk uttrykke seg på slutten av ettermiddagen eller kvelden. Ta notater av hva som skjer rundt deg eller barnet når de gråt starter.

Se på babyens ansikt. De fleste tilfeller av kolikk er ledsaget av en blussende, eller rød, ansikt. Barnets ben ser ut til å trekke opp mot torso eller brystet, som en naturlig reaksjon på smerte. Foreldre kan også merke tilstedeværelse av gass ledsaget av babyens mage produserer høyt, buldrende lyder.

Ta hensyn til barnets søvnvaner. Er kolikk holde henne (og deg) våken i timevis hver kveld? Alle babyer gråter, og det er normalt, men ropene fra en baby opplever kolikk kan være ubehagelig for alle parter. Prøv å spille litt dempet musikk og svøping babyen tett inn i et teppe. Deretter legge barnet ned på magen og gni forsiktig henne tilbake.

Tips og advarsler

  • Foreldre kan prøve en rekke metoder for å hjelpe barnet komme gjennom denne tøffe tiden. Ta forholdsregler for å forhindre episoder ved raping babyen etter at han har inntatt en unse av formel eller morsmelk og gjenta ved behov. Deretter holde babyen i oppreist stilling i minst 20 minutter etter fôring. Mødre som ammer kan prøve å justere sine dietter, unngå koffein og gassy eller krydret mat. Andre kan prøve å bytte formler.
  • Hvis babyen din har kolikk som fører deg bekymring, eller hvis du føler at du stresse ut eller vokser følelsesmessig frustrert over situasjonen, planlegge et besøk med barnelege. Spør familie eller venner til å hjelpe ved å bo med barnet for en stund slik at du kan få litt sårt tiltrengt hvile.

Tegn og symptomer på en allergisk reaksjon på gjær

Gjær allergi - også kjent som kronisk candidiasis, candidiasis overfølsomhet, og "gjær syndrom" - er tildelt som en diagnose av mange utøvere som hevder at allergiske reaksjoner inkluderer en oppramsing av ulike symptomer som tretthet, humørsvingninger, oppblåsthet, angst, leddsmerter, infertilitet, impotens, og rett og slett "følelsen dårlig." Men det er en sann allergi mot gjær ekstremt sjeldne; Symptomene vil typisk omfatte pustevansker, tungpustethet og faller i blodtrykket som kan føre til døden. Mange eksperter og profesjonelle organisasjoner veie i å avkrefte den "gjær allergi" myte.

Oversikt over matallergier

Ifølge Food Allergy og Anaphlaxis Network, rundt 12 millioner amerikanere lider av matallergi. Slike allergier når en persons immunsystem feil mat protein som en farlig "inntrenger" og angriper det i mye på samme måte som det ville proteiner fra luftbårne allergener. Melk, egg, peanøtter, tre nøtter (som pekannøtter og valnøtter), fisk, skalldyr, soya og hvete står for 90 prosent av matallergier. Matallergier kan bare bekreftes ved klinisk testing som indikerer en positiv respons på bestemte matvarer. Det finnes ingen kur for matallergi; streng unngåelse av maten i spørsmålet er den eneste avgjørende for å hindre en allergisk respons.

Tegn og symptomer på matvareallergi

Ifølge Dr. Phil Lieberman av American Academy of Allergy, Asthma og immunologi, rett og slett føler seg "dårlig" etter inntak av en viss mat - inkludert gjær - kvalifiserer ikke som en ekte allergisk reaksjon. Umiddelbar allergisk reaksjon på mat stoffer inkluderer elveblest, rødme og kløe; alvorlige allergiske reaksjoner inkluderer kortpustethet og "piping;" og kvalme, oppkast, sterke magesmerter og diaré. Plutselig og dramatisk reduksjon i blodtrykk kan føre til anafylaksi, og noen ganger død vil inntreffe. Ifølge Lieberman, er allergi mot gjær ekstremt sjeldne.

Så hva er gjær allergi?

Udokumentert bevis indikerer at én av tre amerikanere lider av gjær relatert sykdom - også kjent som kronisk candiadiasis, candiadiasis overfølsomhet, gjær syndrom, eller "gjær allergi." Ubekreftede kilder hevder at personer som er allergisk mot gjær - slik som finnes i brød, øl og vin - oppleve følelsen av trøtthet og følelse "treg." Gjær "allergi" angivelig står for symptomer som tretthet, irritabilitet, humørsvingninger, depresjon. angst, vektøkning, konsentrasjonsvansker, sukker craving, menstruasjonsproblemer og muskel- og leddsmerter.

Slike allergier er angivelig bekreftet om en person føles "lei" eller opplever noen av de ovennevnte symptomer etter inntak av brødvarer eller alkohol.

Eliminere alle matvarer som inneholder gjær anbefales å fastslå om det er en forbedring i allergi lidende tilstand. Angivelig, hvis symptomer på tretthet tilbake med gjeninnføring av gjærprodukter, er en gjær allergi indikert. Slike matvarer og drikkevarer bør da fjernes fra kostholdet.

Er Gjær Sensitivity Real?

Candida albicans er en sopp som er naturlig til stede i det menneskelige legeme på huden og i munnen, tarmen, og - i tilfelle av kvinner - vagina. Når gjær multipliserer raskt, kan det føre til mindre infeksjoner og noen ganger enda mer alvorlige infeksjoner i de med visse immunlidelser, for eksempel AIDS.

Ifølge Dr. Steven Barrett, vice-president i National Council Against Health Fraud, noen leger hevder gjær følsomhet ("allergi") i fravær av kliniske tegn på soppinfeksjon. The American Academy of Allergy, Asthma og immunologi, en kritiker av "candiadiasis hypersensitivitetssyndrom", har uttalt at begrepet gjær "allergi" er "spekulative og uprøvd." I tillegg AAAAI påpekte at de grunnleggende elementene i gjær følsomhet kan gjelde for «alle syke pasienter" på et tidspunkt i tid fordi de er "i hovedsak universell." Den AAAAI advarer mot bruk av visse orale anti-soppbehandling for gjær følsomhet som kan føre til resistente bakterier og uønskede bivirkninger.

Anbefalinger

The Mayo Clinic råder ikke å forvirre matintoleranse med matallergi. Matintoleranse kan være plagsom, men det ikke går ut over immunsystemet eller utgjøre alvorlig helserisiko. For å fastslå om en sann matallergi eksisterer, anbefaler klinikken fagfolk å snakke med en lege om symptomer og holde en matdagbok for å dokumentere kosthold. En eliminasjonsdiett kan anbefales; men dette er ikke idiotsikker, som en person som forutsetter en bestemt matvareallergi kan oppleve psykosomatisk "lettelse" når eliminere den fra sin diett. Prikktester og blodprøver kan ofte avgjøre om en matallergi er til stede.

Tegn og symptomer på allergi mot Red Dye

Rød konditorfarge er en vanlig mat allergi som har vist seg å føre til reaksjoner hos noen mennesker som får i det. Mens det er ofte referert til som en matallergi, er det faktisk mer av en mat intoleranse, som det ikke generelt føre til en sann allergisk respons i legemet, selv om det kan for noen. På grunn av dette, kan rød konditorfarge allergi være vanskelig å teste for og diagnostisere. Rød konditorfarge allergi blir stadig mer vanlig hos barn, fordi fargestoffet blir kjennetegnet fremtredende i godteri, frukt snacks, tyggegummi og andre godbiter. Det finnes flere typer rød konditorfarge. Reaksjoner som oftest forekommer etter inntak av rødt fargestoff No. 40, selv om de kan skje med en hvilken som helst rødt fargestoff. Dette matintoleranse har et meget bredt spekter av symptomer, alt fra mindre til alvorlig, og kan påvirke flere kroppssystemer.

Gastrointestinale symptomer

En av de mest vanlige reaksjoner på rød konditorfarge er gastrointestinale plager. Mange mennesker opplever symptomer som diaré, gass eller oppblåsthet. Noen kan oppleve oppkast kort tid etter å ha spist et element farget med rød konditorfarge. Disse symptomene vanligvis bare vare en kort tid, og er sjelden livstruende. Symptomer ofte opphøre så snart fargestoff passerer ut av systemet. Fortsatt eksponering for rødt fargestoff, som å spise røde godteri hver dag hele uken, kan forårsake disse symptomene å gjenta seg selv, og kan føre til dehydrering og utmattelse.

Hudsymptomer

Rødt fargestoff allergi kan presentere med hudsymptomer. Etter inntak av rødt fargestoff, kan personer med denne følsomheten utvikle utslett, hud rødhet, prikking, kløe eller tetthet. Noen mennesker vil utvikle elveblest. Personer som lider av eksem ofte merke en økning i kviser eller en økning i kløe og tørrhet i eksisterende eksem. Noen ganger er disse reaksjonene er svært små, og gå bort på egenhånd. Noen mennesker finner lettelse etter å ha tatt over-the-counter medisiner, som Benadryl, mens andre trenger medisinsk intervensjon for å stoppe sine symptomer.

Kaldt og influensa-lignende symptomer

Rød konditorfarge intoleranse forårsaker forkjølelse og influensa-lignende symptomer hos noen mennesker. Disse symptomene kan ofte forveksles med forkjølelse eller sesongmessige allergier fordi de forårsake lignende reaksjoner. For eksempel, etter inntak av rød konditorfarge, kan en person oppleve nysing, kløende nese, kløende hals, rennende øyne eller kløende øyne. Noen ganger er disse symptomene kan kontrolleres med over-the-counter eller reseptbelagte allergi medisiner og mat allergi kan gå udiagnostisert i årevis.

Diverse Symptomer

Hver persons kropp reagerer forskjellig på allergi og matintoleranse. Ofte kan symptomene du kanskje ikke vanligvis forbinder med mat oppstå. Personer med røde matallergier har rapportert svimmelhet, søvnvansker, dårlig konsentrasjon, tap av matlyst, hevelse, leddsmerter og beslag. Det er bare ikke mulig å forutsi sikkert hvordan kroppen vil reagere på matintoleranse. Holde en mat og symptom dagbok kan være nyttig for deg og din helsepersonell i diagnostisering matallergier og matintoleranser.

Alvorlige reaksjoner

Red mat fargestoff reaksjoner er vanligvis mild og kortvarig, men for noen, reaksjonene er mer alvorlige, og selv potensielt dødelig. Anafylaksi, eller alvorlig allergisk reaksjon kan føre til at halsen til å hovne lukket, blokkerer luftveiene. Det kan føre til sjokk, samt organsvikt, og hvis den ikke behandles raskt, kan det også føre til døden. Alvorlige reaksjoner kan føre til anfall eller koma i sjeldne tilfeller. Det finnes også studier som kobler mat fargestoff til autisme og ADHD. Hvis du mistenker at du kan ha reaksjoner på rød konditorfarge, må du diskutere dine symptomer med legen din for å unngå potensielle komplikasjoner.

Tegn og symptomer på matallergier hos barn

Tegn og symptomer på matallergier hos barn


Allergi er forårsaket av kroppen overreagerer til ufarlige stoffer. Matallergier påvirker 6 til 8 prosent av barn og 4 prosent av voksne. Tegn og symptomer på matallergi hos barn kan forveksles med et mindre problem, matintoleranse.

Årsaker

Mat allergi er en overreaksjon av immunsystemet, som identifiserer en ufarlig mat som en inntrenger og sender ut stoffer (histaminer) for å bekjempe den av. Vanlige matallergener inkluderer egg, melk og skalldyr.

Skin

Hudreaksjoner er den vanligste symptomet på matallergier. De kan være elveblest (kløende, røde nupper), utslett, hevelse i ansikt, kløende lepper og hoven tunge, lepper eller munn.

Åndedretts

Luftveissymptomer kan omfatte tett nese, nysing, hoste, kortpustethet og tungpustethet.

Cardiovascular

Matallergier kan forårsake svimmelhet og besvimelse. I alvorlige tilfeller, kan de føre til et plutselig fall i blodtrykket, noe som resulterer i tap av bevissthet.

Gastrointestinal

Gastrointestinale symptomer på matallergi inkluderer kvalme, oppkast, magesmerter og diaré. Disse kan være tegn på en mindre alvorlig problem, matintoleranse, som innebærer en manglende evne til å fordøye visse matvarer i stedet for et immunsystem reaksjon.

Symptomer på allergi mot mandler

Symptomer på allergi mot mandler


Selv om 40 prosent av amerikanerne tror de er allergisk mot enkelte matvarer, færre enn 1 prosent er-intoleranse er mye mer vanlig. Blant allergier, mutter allergi forårsaker flest dødsfall. Du har kanskje opplevd symptomer på et tidspunkt når du spiste noe som inneholder mandler, men det var en allergisk reaksjon? Hvordan kan du vite om du er allergisk mot mandler? Hvis du er, hva kan du gjøre?

Symptomer på en allergisk reaksjon

En allergisk reaksjon på mandler kan være svært alvorlige, inkludert en plutselig manglende evne til å puste. Allergiske reaksjoner kan være mild, inkludert lunger, utslett og / eller rennende øyne. En moderat reaksjon inkluderer pustevansker og / eller kløe, utslett og elveblest. En alvorlig reaksjon består av magekramper, anstrengt pust og oppkast.

Forskjellen mellom Allergi og intoleranse

Mange forveksler en allergisk reaksjon med symptomer på matintoleranse. En sann allergisk reaksjon involverer en reaksjon av immunsystemet og forekommer i løpet av to timer etter inntak av mat. Matintoleranse er en gastronomisk respons snarere enn en reaksjon fra immunforsvaret; Symptomene inkluderer magesmerter, oppkast, halsbrann, hodepine og diaré. Enhver mengde inntak (et spor så liten som 1 / 44,000th av en mutter) kan utløse en allergisk reaksjon, mens intoleranse krever en viss mengde inntak for å frembringe et svar.

Hva er en allergisk reaksjon?

Matvarer som vanligvis forårsaker reaksjonene er protein basert, som kroppen noen ganger misconstrues som å være inntrengere. Immunsystemet reagerer ved å slippe histaminer og antistoffer til å utvise allergenet fra kroppen. Avhengig av hvor histamin frigjøres virkninger plasseringen av reaksjonen. En kombinasjon av steder er mulig for utbrudd og ikke nødvendigvis er relatert til plasseringen av inntaket eller anvendelse.

Hva som forårsaker allergi?

En allergi mot mandler, som med alle matallergier, kan være arvelig. Det er mer sannsynlig å skje i løpet av ungdoms noen allergier vil forsvinne i voksen alder. Nye allergier kan oppstå når som helst; gjentatt eksponering gjør dem mer sannsynlig. Enkelte ingredienser oppstå i mange matvarer, slik at de er mer sannsynlig å utløse allergiske reaksjoner: egg, hvete, mais, meieriprodukter og soya er sannsynlige allergener på grunn av dette.

Hva kan gjøres?

Eliminering av mandler er selvfølgelig nøkkelen. Dette kan være komplisert fordi ikke alle produkter har ingrediens oppføringer og noen forkledning den under et annet navn eller ikke liste det i det hele tatt. Mandler kan også bli funnet i kosmetiske produkter som lotion, sjampo og balsam; søknad til huden kan også utløse en reaksjon. Være kjent med alternative navn som Prunus Dulcis eller Amygdalus Dulcis. Og ta hjertet: i noen tilfeller, eliminere eksponering til slutt eliminerer kroppens allergisk reaksjon.

Symptomer på ALS Feet

Symptomer på ALS Feet

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en raskt progressiv og ødeleggende nevromuskulær sykdom. Det fører til økende muskelsvakhet og vil til slutt føre til uførhet og død. ALS er også kalt Lou Gehrig sykdom.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på ALS er så subtile at de ofte oversett. Symptomene kan begynne med svakhet eller rykninger i føttene, som kan føre til problemer med å gå eller gå i trapper.

Foot Drop

Droppfot er en av de tidlige symptomene på ALS. Dette er karakterisert ved vanskeligheter med å løfte den fremre del av foten og tærne.

Babinski sin Sign

Et annet symptom på ALS som involverer føttene kalles Babinski er skiltet. Dette vises når stortåen strekker seg oppover når den eneste av foten er strøket.

Betraktninger

Første symptomene varierer fra person til person. Mens en person kan først oppleve muskelsvakhet og kramper i føttene og bena, kan en annen oppleve utydelig tale eller svelgeproblemer.

Progresjon

Som tidlige symptomer utvikle seg til åpenbar svakhet eller muskelatrofi, vil en lege begynner å mistenke ALS. Den sykdommen skal spre seg til alle deler av kroppen. De fleste mennesker med ALS vil dø innen tre til fem år etter symptomdebut.